Mange som trener, både styrketrening og kondisjonstrening, kan faktisk hente inspirasjon fra CrossFit. Her kan du lese om noen ting som alle kan lære av CrossFit, og som kan appliseres på egen treningsrutine og treningsfilosofi.

CrossFit er ikke bare kaos

De som ikke driver med CrossFit selv kan synes at denne treningsformen kan se merkelig ut fordi det tilsynelatende ser ut som øktene og øvelsene er satt sammen helt uten mål og mening. Men når man enten tester det selv en periode, eller på en annen måte får en forståelse for hva treningsmetoden faktisk går ut på kan det være inspirerende å hente motivasjon derfra.

Følger man en egen programmering, eller er medlem på en CrossFit-boks som tilbyr gruppetimer skjønner man fort at det er et system i det som utenfra kan se ut som kaos og tilfeldigheter.

Her kan du lese om hva du kan lære fra CrossFit!

1. Treningsmiljøet

Tidligere var de vanlige treningssentrene et sted der man gledet seg til å gå til fordi folk snakket sammen, hjalp hverandre og motiverte hverandre. I dag derimot har kulturen blitt slik at man trener alene, hører på sin egen musikk og scroller på telefonen sin.

Slik er det derimot ikke på CrossFit-bokser. Er det noe CrossFit både er kjent for, og er gode på, så er det samhold og treningsmiljø. Der er det ingen som isolerer seg med telefoner og musikk, slik man ser i styrkeavdelingen på kommersielle treningssentre.

I CrossFit er poenget at det skal være et samhold blant medlemmene. Det at man er med på gruppetimer gjør det også enklere å bli kjent med andre, og huske både navn og ansikter. Fokus blant både trenere og medlemmer er at ingen skal føle seg alene, og alle skal bli sett og inkludert.

Det kan du tenke på neste gang du er på treningssenteret. Løft blikket og få øyekontakt med andre. Åpne muligheten for å bli kjent med de som trener der, til å hjelpe til eller be om hjelp.

treningstips

2. Bli motivert og få resultater

Når man trener et sted med godt samhold og åpenhet mellom de du trener sammen med er det lett å bli motivert. Trener du sammen med personer med liknende målsettinger øker det motivasjonen fordi dere kan trene sammen om å perfeksjonere teknikk, øke styrken eller få bedre kondisjon.

På et vanlig treningssenter derimot må motivasjonen først og fremst komme innenfra. Det er stort sett positivt, og viktig for å opprettholde motivasjonen, men det kan være godt med en ekstern kilde til motivasjon noen ganger for å komme igjennom de litt kjipere periodene.

På vanlige treningssentre kan noen oppleve at det å få gode resultater ikke blir møtt med heiarop og applaus, men heller med sjalusi og misunnelse. I CrossFit-miljøet heier derimot alle på alle. I CrossFit trener man ikke for å imponere andre, men for å imponere seg selv og pushe seg selv videre.

Hvis du trenger ekstra motivasjon og ikke finner denne på treningssenteret kan du vurdere å bli medlem av et miljø online. Det kan for eksempel være forum, Facebook-grupper eller på Instagram. Der kan du bli inspirert av det andre oppnår, og få skryt når du gjør noe bra.

3. Hold deg selv ansvarlig

Livet skjer med alle innimellom, og noen ganger faller man av treningsrutinen. Det kan hende at de som trener på treningssenter har en treningspartner som kan hjelpe til med å motivere til trening og holder dem ansvarlig for å møte opp og være konsekvente. Likevel kan det være slik at man misser økter, motivasjonen daler og progresjonen stopper opp.

Til slutt kan den perfekte planen ende opp med at det blir helt tilfeldig når man får trent. Dette skjer selvsagt ikke med alle, og det er mange som har høy motivasjon og selvdisiplin og klarer å få svært gode resultater på egenhånd. Men CrossFit er en helt genial treningsform for de som detter av lasset når de prøver å trene på egenhånd på treningssenteret.

Det å holde seg selv ansvarlig er nemlig en del av konseptet. I tillegg vil det alltid være noen der som kan gi deg en liten dytt, som kan motivere deg til å presse deg selv videre, og som heier på din suksess. Selvfølgelig er det dager der man virkelig ikke orker eller kan trene, men da hjelper det å vite at det er et helt treningsmiljø som gleder seg til å se deg på trening igjen.

Finn en måte å holde seg selv ansvarlig på når det kommer til egen trening. Bruk en treningsapp slik at du blir nødt til å sjekke inn og gjennomføre treningsøkter, kjøp program fra en online coach eller kjøp timer av en personlig trener. Den ultimate ansvarliggjøringen er å selv være gruppetreningsinstruktør. Da er du nødt til å møte opp, og du får gjennomført en god treningsøkt regelmessig.

treningstips

4. Sett deg gode mål

Noen personer har ikke noe problem med å sette seg oppnåelige, målbare, realistiske og spesifikke målsettinger. De setter i gang, og oppnår målene sine. Andre derimot trenger litt mer hjelp, og de vet kanskje ikke egentlig hva de vil heller. Med alt det positive som kommer med det å være i et CrossFit-miljø vil det være lettere å underbygge målsettingen.

Man setter seg gjerne mål for hver økt. Treneren som programmerer øktene setter ofte et mål for medlemmene for treningsperioden, som for eksempel ved å ha fokus på spesifikke løft, fysiske egenskaper eller tekniske øvelser.

Øv deg på å sette oppnåelige, realistiske og spesifikke mål. Vær detaljert og lag en handlingsplan som støtter dette målet. Finn deg et mål som virkelig motiverer deg!

5. Ut av komfortsonen

Er det noe som kjennetegner CrossFit så er det høy intensitet. Det er utrolig hvor mye arbeid man faktisk får gjort på kort tid. Ser man rundt seg på et vanlig treningssenter vil de færreste presse seg mer enn de gjorde dagen før, måneden før og kanskje flere år før.

For å komme seg videre er det viktig å legge om til et nytt gir når kroppen er klar for det. Gjør om på treningsrutinen din, på antall sett, repetisjoner, intensitet, øvelsesvalg, lengde på pauser og så videre. Slik kan du kanskje få en boost gjennom et platå hvis du har stått stille en stund.

Intervjuer

Kristine – allsidig og leken trening!

Kristine Kjenne forteller hvordan hun jobber for å mestre utfordrende øvelser,…
Dato: Aug 12, 2022
Fysisk og psykisk helse

8 tips til å få mer hverdagsaktivitet!

Har du dårlig samvittighet fordi du trener for lite? Hverdagsaktivitet kan…
Dato: Aug 11, 2022
Skader & rehabilitering

Slik bruker du foamrolleren!

Den sylinderformete rullen ser kanskje smart ut å inkludere i treningsopplegget,…
Dato: Aug 10, 2022
Styrketrening

Nybegynner på gymmet – 5 vanlige feil!

Det tar litt tid å komme skikkelig inn i styrketreningen på…
Dato: Aug 09, 2022
Styrketrening

Dette må du gjøre for å endelig få resultatene du ønsker deg!

Ikke noe er så frustrerende som å ha et mål om…
Dato: Aug 05, 2022
Fysisk og psykisk helse

5 tips for å føle deg vel i sommer!

Selv om sommeren er godt i gang, og sommerkroppen kanskje ikke…
Dato: Aug 04, 2022
Styrketrening

Fordelene med styrketrening du ikke må gå glipp av!

Styrketrening kan virke som en overfladisk treningsform fordi det tradisjonelt sett…
Dato: Aug 03, 2022

HARDWORKOUT FITNESS CLUB

Meld deg på i dag og motta gratis treningsplaner, matplaner og mye mer helt gratis via e-post.

Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene

Kosttilskudd

Kosttilskuddene som fungerer!

Det er mange kosttilskudd på markedet med tvilsom effekt. Men det…
Dato: Jul 30, 2022
Styrketrening

Slik bygger massive brystmuskler!

Tykke og brede brystmuskler er noe mange menn higer etter. Les…
Dato: Jul 29, 2022
Fysisk og psykisk helse

Slik reduserer du stress!

Langvarig stress er ikke bra for noen. Les våre tips til…
Dato: Jul 28, 2022
Styrketrening

Slik unngår du å miste muskelmasse når du ikke kan trene!

Det kommer perioder livet der trening faktisk ikke kan bli like…
Dato: Jul 27, 2022
Styrketrening

Tre spesialøvelser som gjør deg sterkere i markløft!

Disse variantene av markløft kan gjøre at du endelig bryter gjennom…
Dato: Jul 26, 2022
Gratis Treningsprogram

Styrketrening: 4-dagers program med fokus på rumpe, lår og mage!

Å trene styrketrening for hele kroppen gir en balansert fysikk, selv…
Dato: Jul 26, 2022
Sponset

PMS plager? Prøv VitaWoman PMS Relief – Helt GRATIS!

Ernæring

6 tips for et sunt kosthold

Disse praktiske tipsene kan hjelpe deg til å gjøre sunne valg…
Dato: Jul 22, 2022
Fysisk og psykisk helse

Øk livskvaliteten og styrk den psykiske helsen!

Å ha det bra med seg selv handler ikke bare om…
Dato: Jul 21, 2022