Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på markedet i dag – uansett prisklasse! Her finner du garantert justerbare treningsmanualer som passer deg og ditt behov.

Det er ingen tvil om at hjemmetrening er kommet for å bli. Mange har allerede samlet litt treningsutstyr hjemme, og kjenner at det er på tide å komplettere hjemmegymmet med noen treningsmanualer. Har du liten plass hjemme er justerbare treningsmanualer helt genialt fordi du får muligheten til å trene med mange forskjellige vektnivåer, men som bare tar opp plass tilsvarende ett par ordinære manualer.

Å ha justerbare trreningsmanualer vil være ekstremt mye rimeligere og plassbesparende enn å kjøpe mange forskjellige manualer med ulik vekt. Muligheten til å justere vekten på manualene vil gjøre det enkelt for deg å trene for å bli sterkere med bare ett par manualer nettopp fordi du kan legge på mer vekt. Dessuten er det fint å kunne justere vekten hvis flere i husstanden skal trene styrketrening, slik at alle uansett nivå får utbytte av treningsutstyret.

 

Dette kan du bruke justerbare treningsmanualer til:

 • Først og fremst styrketrening, både for overkropp og underkropp
 • Kondisjonstrening i form av sirkeltrening eller CrossFit-inspirerte økter
 • Rehabilitering fra skade
 • Opptrening etter lengre opphold fra trening

Du kan dermed høste fordelene av både kondisjon- og styrketrening ved å ha tilgang på en eller to treningsmanualer hjemme!

Under selve testen har vi skrevet litt mer utfyllende om hva du bør se etter når du skal velge justerbare treningsmanualer. Ved å lese dette vil du være i stand til å gjøre et valg som du er fornøyd med og kan velge ut ifra treningsmål og budsjett.

 

Kriterier for testen

Denne listen består av justerbare treningsmanualer som vi kan anbefale ut ifra ulike kriterier som brukervennlighet og design, maksvekt og vektnivåer, samt verdi for pengene. Vurderingen er gjort på bakgrunn av produktets egenskaper, spesifikasjon eller tester gjort av hvert enkelt produkt. Ingen av de justerbare manualene i lister en dårlige produkter. For å gjøre det lettere for deg å velge har vi skrevet hvilken type bruker produktet passer best for.

 

Justerbare treningsmanualer best i test 2024

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Du kan bidra til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste artikler og tester ved å handle gjennom linkene i testen, og vi sette stor pris på om du gjør dette. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

OBS! Prisene og utvalget kan variere fra dag til dag. Vi forsøker til enhver tid å oppgi riktig prisantydning, og listen er dynamisk og vil endres i takt med vareutvalget. Det har vært en enorm interesse for hjemmetreningsutstyr, og mye er utsolgt. Vi forsøker å holde listen oppdatert med produkter som er på lager.

 1. Best i test – Bowflex SelectTech 552i 2-24 kg x 2
 2. Beste premiumvalg – Infico justerbar manual 40 kg
 3. Beste budsjettvalg – Gymstick Adjustable Dumbbell set 15 kg
 4. Beste sett for nybegynnere – Abilica PowerBox 15 kg

SORTER ETTER:

1.

Bowflex SelectTech 552i 2-24 kg x 2

Best i test 2022

Vridemekanisme for å stille inn vekt

Ja

Ergonomisk håndtak

Ja

Beskyttende belegg

Ja

Medfølgende base eller koffert for oppbevaring

Ja

Selges i par

Ja

Maks vekt

24

Minste vekt

2

Brukervennlighet: 25/25
Design: 25/25
Utvalg av vektintervaller: 25/25
Maksvekt: 23/25

Score: 98/100

Rating: 5.9/6
Kr 4999,-
Bestill her

Annonselenke

Disse manualene har et vektintervall på 2 til 24 kg, og erstatter 14 par med tradisjonelle manualer. Fordi det er såpass små hopp mellom vektintervallene, gir de en utmerket mulighet til å gradvis trene med tyngre vekter og sikre treningsprogresjon. Noe som også er veldig smart er at det er mindre hopp mellom vektintervallene på de lavere vektene enn de høyere. Dette er et stort pluss!

Noen ønsker kanskje å trene med enda tyngre vekter, men det er mange måter man kan gjøre styrkeøktene tyngre på enn å legge på mer vekt. Alternativet er å kjøpe «storebroren», Bowflex SelectTech 1090i 4-41 kg, som du kan lese om under.

Manualene har et stilrent design med detaljer i rødt. Grepet er ergonomisk utformet og i gummi. Du velger enkelt vekten du vil løfte ved å vri på dreiehjulet, noe som er en fordel når du vil veksle fort mellom forskjellige øvelser der du bruker ulik vekt. Manualene er dekket med et beskyttende belegg for å dempe støynivået når du trener, og for å beskytte gulvet.

Med tanke på hvor mange tradisjonelle manualer disse justerebare manualene fra Bowflex tilsvarer så får du utrolig mye til en ekstremt god pris. Det er kanskje ikke disse manualene du skal investere i som nybegynner uten treningserfaring, men vet du at du kommer til å trene regelmessig og har lyst til å sikre deg gode resultater er disse justerbare manualene toppvalget.

SelectTech 552i er kompatible med treningsappen JRNY for iOs og Android som gir deg tilgang til et bredt utvalg av øvelser du kan gjøre med manualene.

Fordeler

 • Erstatter 14 par tradisjonelle manualer
 • Vektene går fra 2 til 24 kg
 • Ergonomisk grep
 • Vektintervaller som passer de aller fleste
 • Kompatibel med BowFlex SelectTech treningsapp
 • Vekten justeres enkelt ved å vri på dreiehjulet
 • Kommer i par
 • Medfølgende base å sette manualene i
 • Du får mye for pengene
3.

Bowflex SelectTech 1090i 4-41 kg x 2

Disse manualene er perfekte for den dedikerte mosjonisten som har ambisjoner om å bygge styrke og få maks ut av hjemmetreningen.

Vridemekanisme for å stille inn vekt

Ja

Ergonomisk håndtak

Ja

Beskyttende belegg

Ja

Medfølgende base eller koffert for oppbevaring

Ja

Selges i par

Ja

Maks vekt

41

Minste vekt

4

Brukervennlighet: 25/25
Design: 23/25
Utvalg av vektintervaller: 20/25
Maksvekt: 25/25

Score: 93/100

Rating: 5.6/6
Kr 7999,-
Bestill her

Annonselenke

De færreste bruker manualene over 40 kg på treningssenteret, men nå har du muligheten til å gjøre det hjemme. Ved å kunne justere vektene over så mange intervaller vil du kunne ha skikkelig tunge treningsøkter både for bein og overkropp. Derfor kan du planlegge treningen din slik at du gradvis jobber deg opp til toppvektene i utvalgte øvelser.

Dette er topplistens dyreste og tyngste alternativ. Manualene har et stilrent design, og de justeres enkelt ved å vri på håndtaket for å låse inn ønsket vekt. De scorer derfor høyt på brukervennlighet. Manualene er utstyrt med et belegg som demper støynivået og beskytter gulvet under trening. De har et utrolig godt ergonomisk grep som gjør det enkelt å bruke vektene, uansett belastning.

SelectTech 1090i er kompatible med treningsappen JRNY for iOs og Android som gir deg tilgang til et bredt utvalg av øvelser du kan gjøre med manualene.

Manaulene har et vektintervall på 4 til 41 kg. De færreste trenger så tunge vekter, så den gjennomsnittlige mosjonisten har antakeligvis ikke behov for å investere i så dyre justerbare manualer. De kan også bli litt store og kronglete å håndtere for mindre personer eller i visse øvelser.

Tunge vekter koster mer, så med det i mente får du her ekstremt mye for pengene sammenlignet med om du skulle kjøpt 17 par manualer med ulik vekt i stedet. Med disse manualene i hus har du muligheten til å trene deg opp til å bli skikkelig sterk!

Fordeler

 • Erstatter 17 par manualer
 • Går helt opp til 41 kg
 • Kommer i par
 • Kompatibel med BowFlex SelectTech treningsapp
 • Belastningen justeres enkelt med dreiehjulet
 • Beste alternativ for de som løfter veldig tungt
 • Medfølgende base å sette manualene i

Ulemper

 • De letteste vektene kan for noen bli tunge i enkelte øvelser
 • Topplistens dyreste produkt
 • Kan bli store å håndtere i noen øvelser
4.

Tunturi Selector dumbbell 25 kg

Justerbar manual med 10 forskjellige vektnivåer!

Vridemekanisme for å stille inn vekt

Ja

Ergonomisk håndtak

Ja

Beskyttende belegg

Fremkommer ikke av spesifikasjonene

Medfølgende base eller koffert for oppbevaring

Ja

Selges i par

Nei

Maks vekt

25

Minste vekt

2,5

Brukervennlighet: 25/25
Design: 20/25
Utvalg av vektintervaller: 18/25
Maksvekt: 23/25

Score: 86/100

Rating: 5.2/6
Kr 3899,-
Bestill her

Annonselenke

Denne justerbare manualen er designet for å ligge godt og stødig i hånden med sitt ergonomisk utformete gummihåndtak. Det medfølger en base som manualen kan ligge i, og det går an å kjøpe et separat stativ for å legge manualene på.

Du kan trene med mange forskjellige vekter ved å bruke bare en manual. Det kan være uvant hvis man ikke er vant til å trene med bare en vekt, men det kan bygge styrke og muskelmasse like bra som om du trener med to vekter. Det vil dessuten utfordre balanse, stabilitet og kjernemuskulatur ekstra.

Manualen er brukervennlig ved at du bare setter den i basestasjonen og velger vekt per 2,5 kg via den røde knappen ved siden av platene. De platene som ikke brukes på den aktuelle vekten du velger forblir i basestasjonen.

Sammenlignet med Bowflex SelectTech 552i som veier 24 kg og har 15 vektinnstillinger er ikke Tunturi Selector dumbbell like brukervennlig fordi det vil bli mye større hopp når du skal legge på vekt. Er du veldig sterk vil det ikke ha så mye å si, men for vanlige mosjonister kan det gå ut over både teknikk og motivasjon å ikke kunne øke treningsbelastningen litt mer gradvis. Denne justerbare manualen passer defor bedre for de som allerede er veltrente, på grunn av større hopp mellom vektintervaller.

Fordeler

 • Ergonomisk utformet håndtak
 • Medfølgende base
 • Brukervennlig justering av vekt

Ulemper

 • Selges enkeltvis
 • Av de dyrere alternativene hvis du skal kjøpe to manualer
 • Litt større intervaller mellom vektene enn liknende produkter
5.

JTC Power Adjustable Dumbbells 32 kg x 2

Superstilige justerbare manualer!

Vridemekanisme for å stille inn vekt

Ja

Ergonomisk håndtak

Nei

Beskyttende belegg

Fremkommer ikke av spesifikasjonene

Medfølgende base eller koffert for oppbevaring

Ja

Selges i par

Ja

Maks vekt

32

Minste vekt

2

Brukervennlighet: 25/25
Design: 21/25
Utvalg av vektintervaller: 16/25
Maksvekt: 24/25

Score: 86/100

Rating: 5.2/6
Kr 6494,-
Bestill her

Annonselenke

De justerbare manualene på 32 kg fra JTC Power scorer høyt på design. De ser ut som tradisjonelle manualer, noe som gjør de veldig praktisk å trene med. På disse manualene velger du vektinnstilling ved å vri på håndtaket til ønsket vekt, og løfter bare manualen ut av det medfølgende stativet.

Det er et stort pluss at de kommer i par, og det medfølgende stativet er designet slik at det ikke samler seg mye støv under manualene.

Til tross for at de går opp til 32 kg er det ganske store hopp mellom vektene du kan velge. Det er positivt at startvekten er 2 kg og at neste hopp er til 4 kg. Deretter er det hopp på fire kg helt opp til 32 kg. Det vil si at en av disse manualene tilsvarer 9 tradisjonelle manualer, noe som er litt lavere enn de andre justerbare manualene i denne topplisten. Det vil også si at prisen per vektintervall er ganske mye høyere enn de justerbare manualene lengre opp på listen.

Disse justerbare manualene fra JTC Power passer best for deg som allerede er sterk og som fint får trent godt med store hopp mellom vektintervallene. Kult design må også være viktig for deg som kjøper disse manualene fordi prisen er ganske høy.

Fordeler

 • Manualene har et stilig design og ser ut som tradisjonelle manualer
 • Praktisk medfølgende stativ
 • Enkelt å vri på håndtaket for å velge ønsket vektinnstilling
 • Kommer i par
 • Går opp til 32 kg

Ulemper

 • Dyrere enn de andre justerbare manualer i denne topplisten når vi ser på pris per vektinnstilling
 • Store hopp mellom vektintervaller
6.

ASG Justerbar Håndvekt 32 kg

Justerbar håndvekt som ser ut som en tradisjonell manual!

Vridemekanisme for å stille inn vekt

Ja

Ergonomisk håndtak

Ja

Beskyttende belegg

Nei

Medfølgende base eller koffert for oppbevaring

Ja

Selges i par

Nei

Maks vekt

32

Minste vekt

3

Brukervennlighet: 25/25
Design: 21/25
Utvalg av vektintervaller: 15/25
Maksvekt: 24/25

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 2899,-
Bestill her

Annonselenke

Den justerbare manualen fra ASG scorer høyt på design fordi den er utformet som en tradisjonell manual, og vil derfor være svært god å trene de aller fleste øvelser med. Låsmekanismen er også enkel ved at du vrir pilen til ønsket vekt. Når du løfter manualen opp igjen fra den medfølgende holderen veier den det du har valgt.

Det er et stort pluss at manualen veier opp til 32 kg. Noe som trekker ned, er at det er få vektintervaller. Du kan bare velge 3, 5, 10, 17, 24 og 32 kg. Det kan gjøre det utfordrende å få progresjon i treningen, og det er kanskje noen øvelser du ikke kan gjøre fordi du ikke har tilgang på riktig vekt for deg.

At det er få vektinnstillinger gjør denne manualen også dyrere per vektinnstilling enn de fire første justerbare manualene i denne topplisten.

Materialet er i plastikk, så det gjør at du må være forsiktig når du setter den fra deg for å ikke skade gulv eller manualen.

Fordeler

 • Brukervennlig design
 • Går opp til 32 kg
 • Medfølgende holder
 • Enkelt å velge vektinnstilling

Ulemper

 • Få vektinnstillinger
 • Den erstatter kun 6 manauler, og prisen er dermed høy per manual sammenlignet med manualene høyere opp i denne topplisten
 • Laget av plastikk
 • Selges ikke i par
8.

Gymstick Adjustable Dumbbell set 15 kg

Beste budsjettvalg

Vridemekanisme for å stille inn vekt

Nei

Ergonomisk håndtak

Nei

Beskyttende belegg

Nei

Medfølgende base eller koffert for oppbevaring

Ja

Selges i par

Nei

Maks vekt

15

Minste vekt

3

Brukervennlighet: 18/25
Design: 20/25
Utvalg av vektintervaller: 20/25
Maksvekt: 20/25

Score: 78/100

Rating: 4.7/6
Kr 899,-
Bestill her

Annonselenke

Med denne manualen har du mange muligheter for god og tung trening til en rimelig pris, spesielt hvis du kjøper to stykker.

Den har et røft design og ser ut som at den er hentet ut fra filmen «Pumping Iron». Det er et pluss at produktet kommer i en medfølgende koffert, for med denne typen manualer blir det fort rot når de forskjellige delene ligger og slenger hulter til bulter.

Det som trekker ned er at den bare selges enkeltvis, og skal du kjøpe to manauler vil det ta opp litt plass med to oppbevaringskofferter.

Fordi manualen har skrulåsfunksjon vil det ta noe lengre tid å bytte vekter enn med de dyrere og mer moderne justerbare manualene der du bare kan vri til ønskt vekt og løfte manualen ut av basestasjonen. Til gjengjeld er det ikke mange av disse moderne justerbare manualene som går så lavt i vekt, så hvis man ikke trenger mer enn 15 kg per manual er dette et godt alternativ.

Vektskivene veier 1,5 kg og 2,5 kg, noe som gjør at hoppene mellom vektintervaller blir ganske store hvis du legger på vekter symmetrisk på hver side av manualhåndtaket. Du må derfor gjøre ganske store hopp når du skal gjøre progresjon i vektene du løfter.

Dette er en manual som passer godt for deg som bare trenger vekter opp til 15 kg.

Fordeler

 • Tøft design
 • Medfølgende oppbevaringskoffert
 • Rimelig alternativ

Ulemper

 • Går bare opp til 15 kg
 • Store hopp mellom vektintervaller
 • Skrulåsfunksjon, noe som gjør det tidkrevende å endre vekt
 • Selges enkeltvis
9.

Abilica PowerBox 15 kg

Beste kjøp for nybegynnere

Vridemekanisme for å stille inn vekt

Nei

Ergonomisk håndtak

Nei

Beskyttende belegg

Nei

Medfølgende base eller koffert for oppbevaring

Ja

Selges i par

Ja

Maks vekt

15

Minste vekt

1

Brukervennlighet: 18/25
Design: 18/25
Utvalg av vektintervaller: 18/25
Maksvekt: 15/25

Score: 69/100

Rating: 4.1/6
Kr 999,-
Bestill her

Annonselenke

Når man tenker på justerbare manualer så er dette settet gjerne prototypen man ser for seg. Abilica PowerBox har vekter på totalt 15 kg, og de kommer i en praktisk veske for oppbevaring eller transport.

Og det er ikke bare ett par manualer du kan bygge av dett settet, du kan faktisk koble på en forlengelsesdel på manualene og få en vektstang på 70 cm. Vektstengene og skivene er er forkrommede. Du må ta av og på vektskiver og skru av låser for å endre vekt. Vektskivene veier 0,5 kg og 1,25 kg.

For nybegynnere kan dette være et helt utmerket og budsjettvennlig sett å starte med for å lære seg de grunnleggende øvelsene med manualer og eventuelt vektstang. Dersom du kun er ute etter å kjøpe manualer vil du sitte med en del, forlengeren til å bygge vektstang, som du ikke trenger.

Dette settet passer godt til nybegynneren som vil prøve seg litt på styrketrening og lære seg grunnleggende øvelser med manualer. For å få trent hele kroppen effektivt bør man etter hvert trene med tyngre vekter. Har du tunge tradisjonelle manualer hjemme og ønsker et par til å trene mindre muskelgrupper og lettere øvelser med er disse et godt alternativ.

Fordeler

 • Klassisk design
 • Selges i par
 • Praktisk oppbevaringskoffert
 • Medfølgende forlengelsesdel for å få en vektstang
 • Passer til nybegynneren

Ulemper

 • Skrulåsfunksjon, som gjør at det er tidkrevende å endre vekt
 • Bare 15 kg fordelt på to manualer
 • Forlengelsesdelen blir til overs hvis du ikke har bruk for den

 

Fordeler ved å trene styrketrening med treningsmanualer

Å trene med frivekter gir muligheten for enorm variasjon av øvelser med enkelt utstyr, og det er mange fordeler å trene med manualer som motstand.

 • Du er nødt til å stabilisere med muskler og ledd for å utføre øvelsene korrekt, men dette gir også en svært god treningseffekt
 • Det er du som styrer bevegelsesbanen
 • Det er et hav av øvelser som kan utføres med lite utstyr på liten plass
 • Du kan trene både kondisjon og styrketrening med treningsmanualer
 • Trening med treningsmanualer kan gi gode resultater både på muskelvekst og styrke

 

Dette bør du tenke over når du skal kjøpe justerbare treningsmanualer

Vekt

Skal du få det meste ut av treningen din er det viktig at manualene veier nok til at du både får gode og tøffe treningsøkter, i tillegg framgang i styrke og muskelvekst. Hvor tunge treningsmanualer du trenger avhenger derfor både av nåværende treningsnivå og hvilke ambisjoner du har med treningen. Det er ikke uvanlig at mange trener for lett, og at de derfor kanskje undervurderer hvor tunge justerbare manualer de skal kjøpe.

 

Vektintervaller

På de justerbare manualene er det forskjellig hvor store hopp det er mellom vektintervallene. I denne topplisten er det alt fra 0,4 til 4 kg mellom vektintervallene per manual. Er du nybegynner bør du se etter manualer som har mindre hopp, slik at du ikke ender opp med å trene med for tunge vekter når du ønsker progresjon i form av økning av treningsvekter. For deg som er sterk er det ikke like avgjørende å ha muligheten til å justere opp vektene kilo for kilo, og det går ofte veldig fint med litt større hopp.

 

Design

Det skal være behagelig å trene med treningsutstyret man investerer i. Har du manualer som er ganske tunge er det ekstra viktig at de har et godt utformet grep som føles trygt og behagelig å holde i. Noen av de aller tyngste justerbare manualene kan bli store, noe som kan gjøre det vanskelig å utføre visse øvelser. Derfor kan det også være lurt å se på hvor store de faktisk blir på den vekten du tenker at du vil utføre ulike øvelser med.

 

Låsmekanismer

Det finnes i hovedsak to forskjellige typer justerbare manualer. De der du må skru av låsen og sette på vekter på hver side, og det er de mer moderne der det bare er å justere til ønsket vekt og løfte ut den vekten som du skal bruke. Sistnevnte er uten tvil mye mer brukervennlig fordi det er lite tidkrevende og gjør bytte fra en vekt til en annen svært enkelt. Justerbare manauler med denne låsmekanismen scorer derfor høyere. De har også ofte flere vektintervaller å velge mellom, og du slipper å regne ut hvor mye vekt du har på manualene fordi det står der du stiller inn og velger vekten du skal bruke. Til gjengjeld er disse manualene oftere dyrere, og det er derfor de helst anbefales til dedikerte mosjonister som vet at de faktisk kommer til å benytte seg av treningsutstyret og får maks igjen for investeringen.

 

Stativ, oppbevaring og basestasjon

Noe av poenget med å ha justerbare manualer er å ikke behøve å ha mange forskjellige manualer av ulik vekt. Derfor er det også ganske behagelig at de har en basestasjon eller oppbevaringskoffert slik at de ikke triller rundt i stuen eller boden i tide og utide. Å kunne legge fra seg vektene på et trygt sted, og vite at barn eller dyr ikke blir skadet hvis de begynner å rulle og i tillegg skåne gulvet er et stort pluss. Justerbare manualer med medfølgende stativ, koffert eller basestasjon scorer derfor høyere enn de uten.

 

Selges i par eller en og en

Det kan være både fordeler og ulemper at manualer selges en og en. Noen trenger bare en manual til treningen sin, mens andre føler at de ikke har komplett treningsutstyr uten ett par like manualer. Nybegynneren får nok mest ut av å trene med manualer i par, mens det er litt opp til den mer erfarne mosjonisten hva de har behov og budsjett for, fordi de ofte trenger tyngre vekter som også koster mer.

 

Lykke til i jakten på de perfekte justerbare manualene for din hjemmetrening!

Susanne Sommerseth

Susanne er utdannet personlig trener, gruppetreningsinstruktør, naprapat og sykepleier. I dag jobber hun som sykepleier i kommunen innen psykisk helse og rus, i tillegg til å ha gruppetimer på Actic. Susanne brenner for trening og kosthold for helse, og ønsker at så mange som mulig skal få oppleve de gunstige effektene av en sunn og aktiv livsstil.
Sponset

Fikk raskt soleksem og ingen farge: – Nå blir jeg brun på rekordtid

Produkttest

Multigym til hjemmebruk – Topp 10 – Best i test 2024!

Ønsker du å lage deg treningsrom hjemme eller kanskje på hytta?…
Dato: Jul 15, 2024
Produkttest

Terrengløpesko – Best i test 2024 – Løpesko for terreng

Vi gir deg oversikten over markedets beste terrengløpesko i 2024. Her…
Dato: Jul 09, 2024