Vi gir deg oversikten over de beste el-sparkesyklene! Sjekk ut listen over årets topp 10 elektrisk sparkesykkel, og finn riktig modell til ditt behov.

Står en el-sparkesykkel på ønskelisten? I så fall er du ikke alene. Det siste året har salget av elektriske sparkesykler eksplodert, og det kommer stadig nye modeller på markedet.

El-sparkesykler kommer i alle prisklasser, og du får kjøpt de i alt fra lekebutikker, sportsbutikker, enkelte dagligvarebutikker og i elektrobutikker. De er overalt, og kanskje skyldes det det brede bruksområde.

 

Enormt bruksområde

El-sparkesykkel har blitt populært blant både barn, ungdom og voksne. Det fungerer som et transportmiddel til fra skole, jobb, venner, butikken, og ikke minst til turer og «oppdagelsesferd». Mange har byttet ut kollektivtransporten og bilen med en elektriske sparkesykkel, og en god el-sparkesykkel kan dermed vise seg å være både ber effektivt og billigere enn alternativet.

 

Fordeler med el-sparkesykkel:

 • Enkel og billig i bruk.
 • Raskere og billigere transportmiddel enn bil i byene.
 • Fleksibel og enkel å slå sammen dersom du skal inn in en butikk, på bussen/toget, etc.
 • Miljøvennlig og forurenser ikke.
 • Lavere terskel for å utforske nye steder.
 • Perfekt til pendling, handleturer og transport over avstander som ellers ville vært for langt å gå.
 • Lek og moro for barna.

Under gir vi deg en liste over de beste el-sparkesykkel modellene på markedet i dag, samt en oversikt over anbefalte el-sparkesykler for barn. Listene er dynamiske og vil oppdateres med nye modeller dersom det kommer elektriske sparkesykler som er bedre enn de som allerede er der. Husk at butikkene stadig har tilbud og at prisene vil variere. Vi anbefaler derfor at du trykker deg videre til produktet for å sjekke pris helt sikkert, og at du ikke tar prisen i oversikten for bokstavelig, til tross for at vi oppdaterer så godt vi kan.

Lengre ned i artikkelen har vi skrevet mer utfyllende om hva du bør se etter når du skal velge en elektrisk sparkesykkel. Ved å lese dette, vil du være bedre i stand til å gjøre et valg som du blir fornøyd med. Trykk HER for å komme til denne delen med en gang.

 • Trykk HER for å komme til test av elektriske sparkesykler.
 • Trykk HER for å komme til test av elektriske sparkesykler for barn.

 

Kriterier for testen:

Listen består av elektriske sparkesykler som vi kan anbefale ut i fra kriterier som kvalitet, konstruksjon, funksjonalitet, ytelse, brukervennlighet og verdi for pengene. Vi har også gått gjennom en rekke tester og tilbakemeldinger fra kunder. Ingen av el-sparkesyklene er testet fysisk av oss, og det er gjort en vurdering på bakgrunn av produktets egenskaper og tester av hvert enkelt produkt. Ettersom lovverket sier at elektriske sparkesykler skal ha en maks hastighet på 20 km/t, har vi kun tatt med lovlige el-sparkesykler i denne listen.

 

 Best i test el-sparkesykkel 2021

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Produktene i denne listen er ikke fysisk testet av oss, og vurderingen er gjort på bakgrunn av produktets egenskaper, eksterne tester, tilbakemeldinger fra kunder, samt pris. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

PS: Prisen er veiledende, men klikker du deg inn på kjøpslinken vil du få oppdatert pris som reflekterer de beste prisene på markedet. Der det er flere alternative priser linker vi til flere butikker.

SORTER ETTER:

1.

Segway Ninebot G30D Max kickscooter

"Toppmodell for deg som vil ha det beste!"

Motor

350W / 700W

Rekkevidde

65km

Batteri

15,3Ah

Ladetid

6 timer

Hjulstørrelse

10"

Bremser

Trommelbrems foran, elektronisk brems bak

Vekt

19,5kg

Maks belastning

100kg

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 8990,-

Segway Ninebot G30D Max kickscooter er toppmodellen for deg som vil ha det beste innen elektrisk sparkesykkel.

Ønsker du en kraftig elektrisk sparkesykkel som har deg suse avgårde uten å måtte tenke på rekkevidde? Segway Ninebot G30D Max kickscooter kan være løsningen, for denne modellen har en rekkevidde på utrolige 65 km.

Modellen har et stort og kraftig 15,3Ah batteri som er beskyttet mot både overopplading og utlading. Ladetiden er på 6 timer, noe som er absolutt godkjent med tanke på den lange rekkevidden. Det virkelige praktiske er at denne modellen kommer med innebygget lader slik at du alltid har den med deg!

Segway Ninebot G30D Max kickscooter er elegant bygget og er ikke minst robust og vanntett (IPX5-sertifisert). Denne modellen er beregnet på mye bruk, og takler alt fra lange transportetapper i flatt terreng til bratte bakker og variert terreng. De store slangeløse dekkene sørger for en meget god kjørekomfort, og et ekstra gelelag på dekkene beskytter mot punkteringer.

Ninebot G30D Max kickscooter er utstyrt med trommelbrems foran og en ekstra regenerativ elektronisk brems bak som fungerer selv hvis trommelbremsens kabel ville bli satt ut av funksjon. Det er også montert lys både foran og bak. Denne modellen er med andre ord meget godt utstyrt for en trygg kjøretur.

En innebygd LED-skjerm i front viser oversikt over hastighet, kjøremodus, batteristatus og eventuelle feilmeldinger. El-sparkesykkelen støtter også Bluetooth og kan kobles til mobilen for blant annet systemoppdateringer.

Det eneste du bør være klar over er at vekten på 19,5kg er i det øvre sjiktet, og den er tung å bære dersom du skal frakte den med deg over lengre distanser, eller opp X antall trapper i en bolig. Foruten om dette har vi ikke noe negativt å påpeke.

Segway Ninebot G30D Max kickscooter er uten tvil et av de beste alternativene blant elektriske sparkesykler i dag. Planlegger du å bruke el-sparkesykkelen mye, og ikke minst over lange distanser, så er dette en meget god modell.

Fordeler

 • Kraftig motor med rask akselerasjon.
 • Enormt lang rekkevidde! 65km.
 • Tre kjøremoduser gjør det enkelt å tilpasse hastigheten.
 • IPX5-sertifisert gjør den vanntett.
 • Slangeløse dekk med ekstra punkteringsbeskyttelse.
 • Innebygget lader for rask og enkel lading
 • Dobbelt regenerativt bremsesystem for økt sikkerhet.
 • Stort batteri med beskyttelse mot overlading.
 • Innebygd front- og baklys, sidereflekser og ringeklokke.

Ulemper

 • Tung.
2.

MyWalk T4

"For deg som trenger kraft opp bakkene!"

Motor

48V / 600W

Rekkevidde

40-60km

Batteri

48V / 21Ah

Ladetid

6-7 timer

Hjulstørrelse

10"

Bremser

-

Vekt

20kg

Maks belastning

120kg

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 6990,-
Bestill her

Annonselenke

MyWalk T4 er en svært kraftig og driftsikker elektrisk sparkesykkel som byr på de beste egenskapene til en meget god pris.

MyWalk T4 kommer i to utgaver hvorav topphastigheten er det som skiller de. Denne utgaven er regulert til maks 22 km/t, og er derfor fullt lovlit i bruk. MyWalk T4 bruker likevel den samme kratige 600W motoren som storebroren, og gir deg dermed mye kraft og raask akselerasjon når du har behov for det.

MyWalk T4 har svært lang rekkevidde, og tar deg hele 40-60km avhengig av vekt, fart og helling). De 10″ store luftfylte hjulene gjør kjøreturen komfortabel, og det er lett å komme seg over små hindringer i veien og ujevnt terreng. Det er også innebygde dempere som reduserer ristingen når du kjører.

En annen fordel med MyWalk T4 er at den leveres med frontlys og bremselys. El-sparkesykkelen har også et oversiktlig LED-display som viser hastighet, distanse og batteritstatus.

Styret er justerbart i høyden og kan tilpasses både store og små. Den er også sammenleggbar og slåes sammen på bare noen sekunder. MyWalk T4 veier ganske my, så den er ikke praktisk å bære rundt, men den tar i det minste liten plass i bilen, på toget, etc..

Ønkser du er kraftig el-sparkesykkel som kan ta deg opp bratte bakker og kupert terreng, og som tåler en lang tur uten behov for og lades, så er MyWalk T4 er meget godt valg.

Fordeler

 • Svært kraftig 600W motor og rask akselerasjon.
 • Stort batteri med lang rekkevidde på 40-60km.
 • Innebygde dempere.
 • 10" store lufthjul gir høy kjørekomfort.
 • Leveres med frontlys og bremselys.
 • Styret kan justeres i høyde og tilpasses flere brukere.
 • Oversiktlig LED-display.

Ulemper

 • Tung.
 • Litt lang ladetid.
3.

MyWalk M350

"Mye kraft og kjørekomfort til en lav pris!"

Motor

350W / 700W

Rekkevidde

15-25 km

Batteri

7.5Ah

Ladetid

2.5 timer

Hjulstørrelse

-

Bremser

-

Vekt

12.5kg

Maks belastning

120kg

Score: 84/100

Rating: 5.0/6
Kr 4490,-
Bestill her

Annonselenke

MyWalk M350 er ikke bare en solid og kraftig el-sparkesykkel, men også elegant og praktisk!

MyWalk M350 peker seg kanskje ut som vår personlige favoritt. Denne el-sparkesykkelen er utstyrt med et ekstra stort batteri på 7.5Ah og en 350W motor med toppytelse på 700W. Rekkevidden er på 15-25km, og det er null problem å forsere bakker og kupert terreng. En ekstra bonus er den korte ladetiden på kun 2.5 timer.

MyWalk M350 har også punkteringsfrie dekk som bidrar til minimalt med vedlikehold. Dekkene er dermed ikke luftfylte, men de innebygde demperne sørger for å opprettholde høy kjørekomfort.

Denne modellen kommer med et stort SMART display som viser alt du ternger av informasjon. Den kan også kobles til en egen app som viser informasjon som rekkevidde, fartm feilmeldinger, m.m..

MyWalk M350 er ikke bare kraftig, men også elegant. Håndtakene er belagt med skinn som gjør de ekstra komfortable å holde i. Det er også installert frontlys og bremselys for å øke sikkerheten.

I løpet av noen sekunder slår du den enkelt sammen, og den lave vekten gjør MyWalk M350 svært godt egnet for deg som gjerne vil ta med deg el-sparkesykkelen på f.eks. bussen.

MyWalk M350 har ikke like lang rekkevidde som de kraftigste modellene, men har den samme motorkraften, og fullades på under halve tiden. I tillegg er den lett og praktisk å bære med seg. Kanskje den beste allrounderen av alle!

Fordeler

 • Kraftig 350W motor (700W nominell ytelse).
 • Ok rekkevidde på 15-25km.
 • Forseggjort med håndtak i skinn.
 • Frontlys og bremselys.
 • Punkteringsfrie dekk og innenbygd demping.
 • Svært rask lading!
 • Lett og kompakt. Praktisk å transportere.
4.

MaxWheel E9T

"Tesla 3 i en en el-sparkesykkel versjon!"

Motor

350W

Rekkevidde

15-25km

Batteri

7.5Ah

Ladetid

2.5 timer

Hjulstørrelse

10"

Bremser

Skivebrems + elektronsik brems

Vekt

12,5kg

Maks belastning

120 kg

Score: 84/100

Rating: 5.0/6
Kr 4490,-
Bestill her

Annonselenke

Butikken som selger MaxWheel E9T kaller denne modellen for «Tesla 3 i en el-sparkesykkel versjon». De har rett.

MaxWheel E9T ser kanskje ikke så kraftig ut, men denne modellen skjuler mer enn du aner. For det første er hele rammen/styret designet med tanke på at denne skal vøre ekstra holdbar. Modellen leveres faktisk med full teknisk garanti og «riste-garanti».

Motoren på 350W (maks 700W) sikrer nok kraft til å komme deg opp lange og bratte bakker, og det store 7.5Ah batteriet sikrer rekkevidde på 15-25 km. Ladetiden er ikke mer enn 2.5t, og MaxWheel E9T er derfor et supert alternativ for deg som f.eks. pendler til jobb og ønsker å lade før du skal hjem. Den lave vekten gjør den også enkel å ta med seg rundt.

MaxWheel E9T er oppgradert med 10″ store luftfylte hjul som gir økt komfort og lettere forserer hindringer. Denne utgaven har derimot ingen innebygde dempere.

En oversiklig display viser info om hastighet, batteritid, kjøregir og eventuelle feilkoder. MaxWheel E9T leveres også med et elegant styre i i kunstskinn for økt komfort og bedre grep. En kraftig frontlykt git økt sikkerhet, men modellen mangler baklys.

MaxWheel E9T er sannsynligvis et av de beste valgene du kan gjør i denne prisklassen. Den leverer på de aller fleste områder, har mye kraft, lader raskt, og er lett og kompakt å ta med seg. Det eneste den mangler er innbygde dempere.

Fordeler

 • Kraftig 350W motor med topp på 700W.
 • Stort 7.5Ah batteri. Lader raskt.
 • Ok rekkevidde på 15-25km.
 • Forseggjort styre i kunsskinn.
 • 10" store hjul gir økt kjørekomfort.
 • Solid ramme og konstruksjon. Riste-garanti.
 • Lett og kompakt.

Ulemper

 • Ingen ekstra dempere.
 • Mangler baklys.
5.

Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 Nordic

"En vinner for norske forhold!"

Motor

300W

Rekkevidde

45km

Batteri

474Wh

Ladetid

9 timer

Hjulstørrelse

8,5"

Bremser

Bremseskive bak, E-ABS foran.

Vekt

14,2kg

Maks belastning

100kg

Score: 86/100

Rating: 5.2/6
Kr 6490,-

Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 Nordic er enda en kraftig el-sparkesykkel fra Xiaomi, og leverer rekkevidde på opptil 45 km!

Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 Nordic er rekkeviddekongen, i hvert fall blant el-sparkesyklene i denne prisklassen. Her får du en 300W kraftig motor med nominell effekt på 600W. Sammen med det store batteriet på 474Wh, kan den gi deg rekkevidde på opptil 45 km på en lading!

Mi Electric Scooter Pro 2 Nordic har et elegant og stilrent design. og kan enkelt slåes sammen. Vekten på 14,2kg gjør den relativt lett å bære med seg.

Dekkene på 8,5″ er ekstra slitesterke, punkteringsfrie og har dype spor for godt feste på underlaget. Modellen har også innebygde støtdempere for økt kjørekomfort. For ekstra sikkerhet har Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 Nordic et dobbelt bremsesystem. Bakhjulet har en regenerativ bremseskive, mens forhjulet har en E-ABS-brems.

En funksjon du garantert vil sette pris på, er cruise control. Med cruise control aktivert kan du opprettholde hastigheten uten å holde gassen inne, noe som er utrolig behagelig over lange strekninger. Den store LED-skjermen gir deg oversikten over hastighet, batteritid og kjøremodus. Modellen støtter også Bluetooth og kan kobles til mobilen hvor en app gir deg den samme fine oversikten.

Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 Nordic er en meget god elektrisk sparkesykkel som vi anbefaler nesten uansett type bruk og behov, og kanskje spesielt til deg som kjører på ikke-asfalterte veier. Her er både byggekvalitet, funksjon og sikkerhet ivaretatt.

Fordeler

 • 300W motor (600W nominell ytelse).
 • Utrolig lang rekkevidde! 45km.
 • Store dekk med dype spor for godt grep på underlaget.
 • Innebygde dempere.
 • Dobbelt bremsesystem med regenerativ effekt.
 • Ok vekt. 14,2kg.
 • Cruise control gjør kjøring med behagelig over lengre avstander.
 • Tre kjøremoduser gjør det enkelt å tilpasse hastigheten.
 • Reflekser foran, på sidene og i baklyset.
6.

ClassyWalk S250

"Liten, lett og praktisk å ta med rundt!"

Motor

250W / 500W

Rekkevidde

20-30km

Batteri

7.8Ah

Ladetid

4-6 timer

Hjulstørrelse

8,5"

Bremser

Mekanisk skivebrems og E-ABS regenerativ anti-lås dobbeltbremsesystem

Vekt

12,8kg

Maks belastning

100kg

Score: 81/100

Rating: 4.9/6
Kr 3490,-
Bestill her

Annonselenke

ClassyWalk S250 er en av de best prisede el-sparkesyklene vi har sett. Her får du mye kraft, lang rekkevidde og et flott design, til en god pris.

ClassyWalk S250 imponerer egentlig fra første stund. Motoren på 250W med nominell effekt på 500W har kraft nok til å trekke deg opp selv lange og bratte bakker. Batteriet er stort nok til å være opptil 30 km avhengig av vekt, stigning, hastighet, etc..

ClassyWalk S250 er laget av solide råmaterialer, har et flott design, og fremstår som et svært solid produkt. Hjulene er på 8,5″ og gir høy kjørekomfort. Den kan enkelt slåes sammen, og vekten er så lav at el-sparkesykkelen er enkel å bære med seg.

Et oversiktlig og stort display lar deg justere gir og lys, se fart og gjennværende batteritid. Modellen støtter også Bluetooth slik at du kan koble til mobilen via en app som lar deg se hastighet, batteritid å låse sparkesykkelen.

ClassyWalk S250 gir utvilsomt mye for pengene. Den er ikke like kraftig som de beste modellene i denne oversikten, men er en perfekt allrounder for veldig mange. En glimrende elektrisk sparkesykkel for de som ikke har altfor mange lange bakker i  området.

Fordeler

 • 250W motor (500W nominell ytelse).
 • Relativt lang rekkevidde. 30km.
 • Robust og pen.
 • Oversiktlig display + kan kobles til app på mobilen.
 • 8,5" dekk gir god kjørekomfort.
 • Lav vekt og praktisk å bære.
 • Dobbelt bremsesystem med regenerativ effekt.

Ulemper

 • Ikke like kraftig motor som de andre modellene i testen.

 

 Best i test el-sparkesykkel for barn 2020

El-sparkesykler for barn krever har helt andre krav enn el-sparkesykler for voksne. Disse modellene er mindre og lettere, har smalere styre, mindre motor og ofte regulert maks hastighet, samt mye kortere rekkevidde. Noen modeller leveres også med tøffe lys og i ulike farger. Det viktigste med disse modellene er at de er trygge og tåler litt juling ettersom de ofte kan bli tøft brukt.

PS: Prisen er veiledende, men klikker du deg inn på kjøpslinken vil du få oppdatert pris som reflekterer de beste prisene på markedet. Der det er flere alternative priser linker vi til flere butikker.

SORTER ETTER:

1.

Ninebot by Segway E10

Beregnet aldersgruppe

8-14 år

Motor

150W / 200W

Maks hastighet

16 km/t

Rekkevidde

40 min / ca.10km

Ladetid

4 timer

Vekt

8,4kg

Maks brukervekt

50kg

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 3299,-
Bestill her

Annonselenke

Ninebot by Segway E10 er er veldig flott el-sparkesykkel som er spesielt tilpasset barn i alderen 8-14 år.

El-sparkesykler er kraftige fremkomstmiddel, og derfor har flere produsenter laget egne modeller som er spesielt tilpasset barn. Ninebot by Segway E10 er alt du kan ønske deg av en slik modell. Dette er fin og lett el-sparkesykkel med innbygd hastighetsbegrensning på 16 km/t. Rekkevidden er ca. 10 km, eller om lag 40 minutter.

Størrelsen på el-sparkesykkelen er også tilpasset barn, og styret er smalere slik at det er mer behagelig å holde. Det sammenleggbare designet og den lave vekten gjør det enkelt å bære med seg el-sparkesykkelen uansett hvor man skal.

Hjulene er vedlikeholdsfrie og sørger for en behagelig kjøreopplevelse. Bremsene er av høy kvalitet og bidrar sammen med de synlige refleksene god sikkerhet.

Et unikt lys-system under ståhrettet gjør at Ninebot by Segway E10 er noe helt eget. Avhengig av hvilken kjøremodus du benytter på sparkesykkelen (safe-, cruise- og turbo mode), vil fargen skiftes automatisk slik at den lyser opp området under sparkesykkelen.

Ninebot by Segway E10 er en av de beste og tryggeste modellene du finner egnet til barn. Den er også tøff med det spesielle lyset som endrer farge automatisk. Et godt kjøp for alle barn som trenger en enkel el-sparkesykkel for å komme seg rundt i nærområdet.

Fordeler

 • Maks hastighet på 16 km/t.
 • Vedlikeholdsfrie hjul.
 • 40 min driftstid. Ca. 10 km.
 • Solid design.
 • Lett og kompakt.
 • Gode bremser og reflekser.
 • Tøft lys under ståbrettet som endrer farge avhengig av kjøremodus.

Ulemper

 • Ingen front- og baklys.
2.

Ninebot by Segway E8

Beregnet aldersgruppe

6-12 år

Motor

150W / 200W

Maks hastighet

14 km/t

Rekkevidde

40 min / ca. 10km

Ladetid

4 timer

Vekt

7,9kg

Maks brukervekt

50kg

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 2899,-
Bestill her

Annonselenke

Ninebot by Segway E8 er lillebroren til den litt mer kostbare E10, og egner seg best for barn i alderen 6-12 år.

Ninebot by Segway E8 er en godt utstyrt elektrisk sparkesykkel som har nesten alle de gode sanne egenskapene som storebroren E10, men tilpasset en litt yngre aldersgruppe. Her får du en god motor på 150W og topp ytelse på 200W, kombinert med et batteri som leverer opptil 40 min rekkevidde. Hastigheten er regulert til maks 14 km/t i motsetning til 16 km/t som for Segway E10.

De store og vedlikeholdsfrie hjulene sørger for en behagelig kjøreopplevelse, og det er også innebygd demping i front for ekstra høy komfort. Denne modellen har tre ulike kjøremoduser + Cruise Control.

Rammen er bygget i solid materiale, og stålplaten er utstyrt med sklisikkert materiale. Ninebot by Segway E8 veier ikke mer enn 7,9kg, og er dermed lett å frakte med seg uansett om det er i bilen, på bussen eller opp en trapp.

Ninebot by Segway E8 er en robust og godt utstyrt elektrisk sparkesykkel til en god pris. Den levere også i flere ulike farger, noe som kan slå godt ann hos barna. Til denne prisen er den et godt kjøp.

Fordeler

 • Maks hastighet på 14 km/t.
 • Vedlikeholdsfrie hjul.
 • 40 min driftstid. Ca. 10 km.
 • Elektronisk fotbrems + regenerativ bakbrems.
 • Tre kjøremoduser + Cruise Control.
 • Reflekser.
 • Lett, kun 7,9kg. Enkel å transportere.

Ulemper

 • Ingen front- og baklys.
3.

MyWalk S300

Beregnet aldersgruppe

8-14 år

Motor

250W

Maks hastighet

20 km/t

Rekkevidde

10-15 km

Ladetid

3 timer

Vekt

12kg

Maks brukervekt

120kg

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 2339,-
Bestill her

Annonselenke

MyWalk S300 er en av de kraftigste og best utstyrte el-sparkelsyklene for barn i alderen 8-14 år. Dette er en el-sparkesykkel barnet ikke vokser ut av.

MyWalk S300 er en elektrisk sparkesykkel først og fremst beregnet på barn i alderen 8-14 år, men den er likevel ganske mye kraftigere enn f.eks. Ninebot by Segway E10 som er beregnet på den samme aldersgruppen. Vi vil legge til at dersom du vet at barnet ditt mestrer å kjøre en el-sparkesykkel godt, og kanskje dette ikke engang er den første el-sparkesykkelen han/hun eier, da kan dette være et meget godt valg. Denne modellen har maks hastighet på 20 km/t, altså kraftigere enn flere andre modeller beregnet til barn der hastigheten er begrenset til 16 km/t.

MyWalk S300 har en kraftig 250W motor, et stort 5,8Ah batteri, og leverer en rekkevidde på opptil 15km. Rammen er lett og solid, og vekten på 12kg gjør den lett å transportere på buss, tog, i bilen, etc.. El-sparkesykkelen slåes sammen/monteres på bare noen sekunder.

De store hjulene på 6″ sørger for god kjørekomfort. Disse er ikke punkteringsfrie, men er ekstra kraftige så de skal tåle mye og røff bruk. Denne modellen har også dobbel fjæring for ekstra høy komfort.

MyWalk S300 er IPX4-sertifisert og tåler vann bedre enn mange andre modeller. En annen fordel er den høye maks brukervekten på 120kg. Dette gjør at den fint kan brukes av voksne personer.

Et oversiktlig LED-display viser info om hastighet, batteristatus og distanse. Det er montert reflekser på skjermen bak og i front, men modellen mangler ytterligere belysning.

Leter du etter en litt kraftigere elektrisk sparkesykkel til barnet ditt, eller ønsker kun en enkelt sparkesykkel som alle i hjemmet kan benytte, så er MyWalk S300 et godt valg. 

Fordeler

 • Kraftig motor gjør bakkene til en lek.
 • Stort batteri med lang rekkevidde. Opptil 15km.
 • Toppfart på 20 km/t.
 • Lett og robust.
 • Slitesterke 6" hjul. Høy kjørekomfort.
 • Elektroniske bremser.
 • Lader raskt. 3 timer.
 • Høy maks brukervekt på 120kg.

Ulemper

 • Mangler front- og baklys.
 • Kan bli litt stort (bredt styre) til de minste.
4.

Razor Power Core E100

Beregnet aldersgruppe

8+

Motor

100W

Maks hastighet

18 km/t

Rekkevidde

60 minutter

Ladetid

ca.10 timer

Vekt

11,2kg

Maks brukervekt

54kg

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 2199,-
Bestill her

Annonselenke

Razor Power Core E100 er en tøff og god elektrisk sparkesykkel som gir lang kjøretid, mye kjøreglede og lite bekymring.

Razor Power Core E100 deler mange likhetstrekk med Power Core E90, men skiller seg på noen områder. Først og fremst er en veldig fin el-sparkesykkel som mange barn helt sikkert vil sette pris på, for ikke å nevne foreldre takket være det nærmest vedlikeholdsfrie drivverket. Denne el-sparkesykkelen kommer i to utgaver, hvorav «Glow»-versjonen har et unikt blått LED lys som lyser opp ståhrettet når man kjører. Den vanlige utgaven er ellers lik, og koster til gjengjeld mindre.

Razor Power Core E100 har en helt spesiell motor som både er lettere og mer slitesterk enn tradisjonelle motorer. Faktisk er denne modellen helt vedlikeholdsfri. Power Core-teknologien sørger for så mye som 60 minutter kjøretid, og maks hastigheten er regulert til 18 km/t. E90 holder til gjengjeld i 80 minutter og har en maks hastighet på 16 km/t.

Forhjulet er luftfylt, mens bakhjulet er punkteringsfritt og gummiert. Denne kombinasjonen skal sørge for høy kjørekomfort samtidig som det byr på høy slitestyrke. Ønsker du helt punkteringsfrie hjul må du se på E90, men punkteringsfrie hjul gir også noe mindre kjørekomfort.

En stor håndbrems gjør det enkelt og trygt å bremse, og det store ståbrettet gjør at barnet lettere står trygt.

Razor Power Core E100 er en flott elektrisk sparkesykkel. Varianten med innebygd lys byr på noe helt unikt og tøft for barna, og i tillegg er sparkesykkelen takknemlig i bruk takket være det nærmest vedlikeholdsfrie systemet.

Fordeler

 • Tilnærmet vedlikeholdsfri.
 • Topphastighet på 18 km/t.
 • Lang kjøretid. 60 minutter.
 • Høy kjørekomfort.
 • "Glow"-utgaven byr på helt unikt og tøft LED lys.
 • Bredt ståbrett gjør det enkelt å holde balansen.

Ulemper

 • Dyrere enn de andre modellene.
 • Lengre ladetid.
 • Ingen reflekser eller lykter.
5.

Razor Power Core E90

Beregnet aldersgruppe

8+

Motor

90W

Maks hastighet

16 km/t

Rekkevidde

80 minutter

Ladetid

10-12 timer

Vekt

9,8 kg

Maks brukervekt

58kg

Score: 86/100

Rating: 5.2/6
Kr 2028,-
Bestill her

Annonselenke

Razor Power Core E90 er en solid og tøff elektrisk sparkesykkel som byr på lang rekkevidde, vedlikeholdsfrie dekk og stilig LED-lys som lyser opp sparkesykkelen!

Razor Power Core E90 er ikke overraskende i slekt med Power Core E100, og det er mange likheter å finne. Begge modellene leverer svært bra, men det er noen vesentlige forskjeller. Power Core E90 har først og fremst en god del lengre rekkevidde med sine 80 minutter mot E100 sine 60 minutter. Topphastigheten er 16 km/t, mor E100 sine 18 km/t. Sparkesykkelen er litt lettere, og med en vekt på kun 9,8 kg er den relativt lett for barna å bære med seg.

Power Core E90 kommer med et nærmest vedlikeholdsfritt drivverket, og «Glow»-versjonen har et unikt LED lys som lyser opp ståhrettet når man kjører. Dette er ikke bare stilig for barna, men gir også ekstra trygghet ettersom de blir lettere å se i trafikken.

En annen betydelig forskjell fra E100 er at hjulene er helt punkteringsfrie. E100 har et større luftfylt fremhjul, mens bakhjulet er punkteringsfritt. Mens luftfylte hjul som regel gir en litt mer komfortabel kjøretur, så gir de punkteringsfrie hjulene mindre vedlikehold. Hjulene er likevel gummierte, noe som bidrar til en bedre kjøreopplevelse.

En stor håndbrems gjør det enkelt og trygt å bremse, og det store ståbrettet gjør at barnet lettere står trygt.

Razor Power Core E90 er en tøff og god elektrisk sparkesykkel. Den byr på lang rekkevidde, lite styr og vedlikehold, og mye moro for barna med det tøffe lyset

Fordeler

 • Lang rekkevidde - opptil 80 minutter.
 • Maks hastighet på 16 km/t gir trygghet.
 • Lett og kraftig.
 • Punkteringsfrie dekk.
 • Tilnærmet vedlikeholdsfritt drivverk.
 • "Glow"-utgaven byr på helt unikt og tøft LED lys.
 • Bredt ståbrett gjør det enkelt å holde balansen.

Ulemper

 • Lang ladetid.
 • Ingen reflekser eller lykter.

 

Nyttig info om elektriske sparkesykler

Overhold de viktigste reglene

Det siste du ønsker når du endelig har kjøpt en god el-sparkesykkel, er at du skal bli stanset av politet og fratatt sykkelen for brudd på lovverket. I følge Vegvesenet regnes en el-sparkesykkel som små elektrisk kjøretøy, og de følger de vanlige reglene som en tradisjonell sykkel. Det er med andre ord ingen nedre/øvre aldersgrense for bruk, og du kan benytte deg av el-sparkesykkelen nesten hvor som helst. Det er likevel viktig å huske på at du har plikt til å ta hensyn til gående når du kjører på gangvei. Du er ikke påbudt å bruke hjelm, men vi oppfordrer på det sterkeste å gjøre det. 

I likhet med sykkel er du også pliktig til å utstyre el-sparkesykkelen med:

 • Ringeklokke.
 • Lys både foran og bak når vær- og lysforhold tilsier at det er fornuftig.
 • Rød refleks bak på sykkelen.

 

Krav til el-sparkesykkelen

En godkjent el-sparkesykkel skal innfri følgende krav:

 • Motoren skal ha fartssperre på 20 km/t.
 • Vekt med batteri skal ikke overstige 70 kg.
 • Enheten skal måle under 120 cm i lengde.
 • Styret skal måle mindre enn 85 cm i bredden.
 • Produktet skal ikke ha sete.
 • Produsentens navn, typebetegnelse og fabrikasjonsnummer skal være synlig.

I likhet med en el-sykkel er det begrensninger på hvor raskt en el-sparkesykkel kan gå. En en-sykkel har tillatt hastighet på 25 km/t med motorkraft, men el-sparkesykkel har tillatt 20 km/t. Du kan få den til å gå raskere, men da skal den registreres som moped, og reglene for mopedbruk vil gjelde isteden.

el-sparkesykkel
Ønskjer du å benytte en el-sparkesykkel for å ta deg rundt i byen, og kanskje ta den med inn på t-bane, buss, tog, etc., så er det greit å ha en el-sparkesykkel som er lett å bære med seg.

Bruksområde

Før du kjøper en el-sparkesykkel, vit hva du skal bruke den til! Det er lite vits i å kjøpe den kraftigste modellen dersom du bare skal trille frem og tilbake et par kilometer til jobb. På samme måte er det viktig at du kjøper en kraftig nok el-sparkesykkel dersom du vet du skal bruke den over lengre avstander, i områder med mye bakker, eller kanskje på grusveier i skogen. Det er ikke lov å bruke el-sparkesykler i utmark.

Motor

Størrelsen på motoren forteller deg noe noe om hvor mye kraft en elektrisk sparkesykkel har å trekke med i krevende terreng (les: motbakker). Motoren bør naturlig nok være større dersom du skal bruke sykkelen i et område med mye motbakker, og den bør være større for voksne enn barn ettersom det henger sammen med kroppsvekt. En annen fordel med en større motor, er at el-sparkesykkelen vil akselerere raskere.

De fleste el-sparkesyklene i oversitken har en motor på 350W, med en nominell effekt på 700W. Nominelle watt er den mekaniske effekten som motoren skal kunne gi kontinuerlig i en time uten at temperaturen stiger mer enn to grader over jevn driftstemperatur. Den nominelle effekten er dermed den største effekten enm el-sparkesykkel er i stand til å levere i korte perioder uten at motoren blir overopphetet. Dette vil være nyttig i f.eks. motbakker og ved behov rask akselerasjon.

Lading

En el-sparkesykkel bør lade raskt slik at den ikke behøver å tilbringe mer tid i laderen enn du tilbringer tid på den ute. Modellene som lader raskest kan fullade batteriet på rundt 2,5 timer, mens de tregeste kan fort strekke seg opp mot 5-7 timer. Det er likevel viktig å se på batteriets størrelse, og ikke glemme at et større batteri tar lengre tid å lade.

Bremser

En el-sparkesykkel kommer enten med mekaniske bremser, eller elektroniske bremser. Noen modeller har også motor med brems. Hvordan bremsen ser ut vi variere mellom modellene. Enkelte modeller har en brems som ser lik ut bremsehendelen du finner på en sykkel, mens andre har en spak som må vris. Det er viktig at bremsen er god og av høy kvalitet. For treg brems er innlysende nok farlig dersom du trenger å stanse foran f.eks. et veikryss. For kraftig brems kan føre til at du stuper over styret og faller.

Noen modeller har regenerative bremser. Når regenerativ bremsing benyttes i praksis, vil energien som ellers ville gått tapt som varme, gjenvunnet og brukt some energi som kan brukes til å akselerere kjøretøyet.

Hjulstørrelse

Hjulstørrelsen varierer som regel mellom 5-10″, og de kan være kompakte og nærmest punkteringsfrie, eller de kan være luftfylte og dermed risikere å punktere. En el-sparkesykkel med luftfylte hjul vil gi bedre komfort ettersom det bidrar til mer demping enn kompatken hjul. Kompakte hjul har egentlig kun fordelen av å kreve mindre vedlikehold, og benyttes derfor som regel i elektriske sparkesykler som driftes av de store utleieselskapene i storbyene.

Rekkevidde

Rekkevidden kan være noe av det mest avgjørende for hvilken modell du bør velge. Skal du pendle 15 km en vei til jobb, så er det liten hensikt å kjøpe en el-sparkesykkel med kun 10 km rekkevidde. De rimeligste modellene har gjerne en rekkevidde på 8-15 km, mens de kraftigere modellene kan holde fra 25 km og oppover.

Robusthet

En el-sparkesykkel vil i likhet med alt annet slites jo mer du bruker den. Vi anbefaler derfor å kjøpe en el-sparkesykkel fra et merke der det er enkelt å få reparert produktet dersom det skulle være nødvendig. De kjente merkene har som regel også større og lettere tilgang til reservedeler som du eventuelt kan skifte selv.

Når det gjelder bruk i regn, så er de færreste el-sparkesykler vanntette, men noen av de mer påkostede modellene kan likevel skilte med dette. Det er som regel ikke problem å kjøre i lett regnvær, men dersom det høljer ned i lange perioder og du vet at du vil eksponere el-sparkesykkelen for regn over lengre tid, så anbefaler vi å la el-sparkesykkelen stå.

Modeller som er IP54-sertifisert tåler regnsprut og lett regn, men bør ikke brukes i kraftig regnvær. Dersom en el-sparkesykkel er IP56-sertifisert, betyr det at den er beskyttet mot høytrykkspyling og store mengder vann, og regnes dermed som vanntett i mye større grad.

Sammenleggbar

Litt av foredelen med en el-sparkesykkel er at den er så enkel i bruk, og ikke minst er svært fleksibel ettersom den tar mye mindre plass enn en sykkel. Ønsker du å kunne stå fritt til å ta med deg en elektrisk sparkesykkel inn på bussen, i bilen, på toget, etc., så anbefaler vi at du kjøper en elektrisk sparkesykkel som er sammenleggbar. Det kan også være greit å sjekke vekten, og ikke minst at den har en utformingen som gjør den enkel å bære. De letteste modellene i oversikten ligger på rundt 12kg, mens de kraftigere og tyngre raskt kryper opp mot 20kg.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.

PRODUKTTESTER

Produkttest

Test: Polar Ignite 2

Polar Ignite 2 er oppfølgeren til klokken som på mange måter…
Dato: Apr 12, 2021
Produkttest

Airbike topp 10 – Best i test airbike 2021

Vi gir deg oversikten over noen av markedets beste airbike treningsmaskiner.…
Dato: Apr 11, 2021
Produkttest

Test: Fitbit Charge 4

Hvis du først er på utkikk etter en aktivitetsmåler fremfor en…
Dato: Apr 08, 2021