Vi gir deg oversikten over de beste el-sparkesyklene! Sjekk ut listen over årets topp 10 elektrisk sparkesykkel, og finn riktig modell til ditt behov.

Står en el-sparkesykkel på ønskelisten? I så fall er du ikke alene. Det siste året har salget av elektriske sparkesykler eksplodert, og det kommer stadig nye modeller på markedet.

El-sparkesykler kommer i alle prisklasser, og du får kjøpt de i alt fra lekebutikker, sportsbutikker, enkelte dagligvarebutikker og i elektrobutikker. De er overalt, og kanskje skyldes det det brede bruksområde.

 

Enormt bruksområde

El-sparkesykkel har blitt populært blant både barn, ungdom og voksne. Det fungerer som et transportmiddel til fra skole, jobb, venner, butikken, og ikke minst til turer og «oppdagelsesferd». Mange har byttet ut kollektivtransporten og bilen med en elektriske sparkesykkel, og en god el-sparkesykkel kan dermed vise seg å være både ber effektivt og billigere enn alternativet.

 

Fordeler med el-sparkesykkel:

 • Enkel og billig i bruk.
 • Raskere og billigere transportmiddel enn bil i byene.
 • Fleksibel og enkel å slå sammen dersom du skal inn in en butikk, på bussen/toget, etc.
 • Miljøvennlig og forurenser ikke.
 • Lavere terskel for å utforske nye steder.
 • Perfekt til pendling, handleturer og transport over avstander som ellers ville vært for langt å gå.
 • Lek og moro for barna.

Under gir vi deg en liste over de beste el-sparkesykkel modellene på markedet i dag, samt en oversikt over anbefalte el-sparkesykler for barn. Listene er dynamiske og vil oppdateres med nye modeller dersom det kommer elektriske sparkesykler som er bedre enn de som allerede er der. Husk at butikkene stadig har tilbud og at prisene vil variere. Vi anbefaler derfor at du trykker deg videre til produktet for å sjekke pris helt sikkert, og at du ikke tar prisen i oversikten for bokstavelig, til tross for at vi oppdaterer så godt vi kan.

Lengre ned i artikkelen har vi skrevet mer utfyllende om hva du bør se etter når du skal velge en elektrisk sparkesykkel. Ved å lese dette, vil du være bedre i stand til å gjøre et valg som du blir fornøyd med. Trykk HER for å komme til denne delen med en gang.

 • Trykk HER for å komme til test av elektriske sparkesykler.
 • Trykk HER for å komme til test av elektriske sparkesykler for barn.

 

Kriterier for testen:

Listen består av elektriske sparkesykler som vi kan anbefale ut i fra kriterier som kvalitet, konstruksjon, funksjonalitet, ytelse, brukervennlighet og verdi for pengene. Vi har også gått gjennom en rekke tester og tilbakemeldinger fra kunder. Ingen av el-sparkesyklene er testet fysisk av oss, og det er gjort en vurdering på bakgrunn av produktets egenskaper og tester av hvert enkelt produkt. Ettersom lovverket sier at elektriske sparkesykler skal ha en maks hastighet på 20 km/t, har vi kun tatt med lovlige el-sparkesykler i denne listen.

 

Best i test el-sparkesykkel 2023

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Produktene i denne listen er ikke fysisk testet av oss, og vurderingen er gjort på bakgrunn av produktets egenskaper, eksterne tester, tilbakemeldinger fra kunder, samt pris. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

PS: Prisen er veiledende, men klikker du deg inn på kjøpslinken vil du få oppdatert pris som reflekterer de beste prisene på markedet. Der det er flere alternative priser linker vi til flere butikker.

SORTER ETTER:

1.

Segway Ninebot Max G30D II kickscooter

"Toppmodell for deg som vil ha det beste!"

Motor

350W / 700W

Rekkevidde

65km

Batteri

15,3Ah

Ladetid

6 timer

Hjulstørrelse

10"

Bremser

Trommelbrems foran, elektronisk brems bak

Vekt

19,5kg

Maks belastning

100kg

Score: 88/100

Rating: 5.3/6
Kr 9413,-

Segway Ninebot Max G30D II kickscooter er toppmodellen for deg som vil ha det beste innen elektrisk sparkesykkel.

Ønsker du en kraftig elektrisk sparkesykkel som har deg suse avgårde uten å måtte tenke på rekkevidde? Segway Ninebot Max G30D II kickscooter kan være løsningen, for denne modellen har en rekkevidde på utrolige 65 km.

Modellen har et stort og kraftig 15,3Ah batteri som er beskyttet mot både overopplading og utlading. Ladetiden er på 6 timer, noe som er absolutt godkjent med tanke på den lange rekkevidden. Det virkelige praktiske er at denne modellen kommer med innebygget lader slik at du alltid har den med deg!

Segway Ninebot Max G30D II kickscooter er elegant bygget og er ikke minst robust og vanntett (IPX5-sertifisert). Denne modellen er beregnet på mye bruk, og takler alt fra lange transportetapper i flatt terreng til bratte bakker og variert terreng. De store slangeløse dekkene sørger for en meget god kjørekomfort, og et ekstra gelelag på dekkene beskytter mot punkteringer.

Ninebot Max G30D II kickscooter er utstyrt med trommelbrems foran og en ekstra regenerativ elektronisk brems bak som fungerer selv hvis trommelbremsens kabel ville bli satt ut av funksjon. Det er også montert lys både foran og bak. Denne modellen er med andre ord meget godt utstyrt for en trygg kjøretur.

En innebygd LED-skjerm i front viser oversikt over hastighet, kjøremodus, batteristatus og eventuelle feilmeldinger. El-sparkesykkelen støtter også Bluetooth og kan kobles til mobilen for blant annet systemoppdateringer.

Det eneste du bør være klar over er at vekten på 19,5kg er i det øvre sjiktet, og den er tung å bære dersom du skal frakte den med deg over lengre distanser, eller opp X antall trapper i en bolig. Foruten om dette har vi ikke noe negativt å påpeke.

Segway Ninebot Max G30D II kickscooter er uten tvil et av de beste alternativene blant elektriske sparkesykler i dag. Planlegger du å bruke el-sparkesykkelen mye, og ikke minst over lange distanser, så er dette en meget god modell.

Fordeler

 • Kraftig motor med rask akselerasjon.
 • Enormt lang rekkevidde! 65km.
 • Tre kjøremoduser gjør det enkelt å tilpasse hastigheten.
 • IPX5-sertifisert gjør den vanntett.
 • Slangeløse dekk med ekstra punkteringsbeskyttelse.
 • Innebygget lader for rask og enkel lading
 • Dobbelt regenerativt bremsesystem for økt sikkerhet.
 • Stort batteri med beskyttelse mot overlading.
 • Innebygd front- og baklys, sidereflekser og ringeklokke.

Ulemper

 • Tung.
2.

Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 Nordic

"En vinner for norske forhold!"

Motor

300W

Rekkevidde

45km

Batteri

474Wh

Ladetid

9 timer

Hjulstørrelse

8,5"

Bremser

Bremseskive bak, E-ABS foran.

Vekt

14,2kg

Maks belastning

100kg

Score: 86/100

Rating: 5.2/6
Kr 6490,-

Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 Nordic er enda en kraftig el-sparkesykkel fra Xiaomi, og leverer rekkevidde på opptil 45 km!

Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 Nordic er rekkeviddekongen, i hvert fall blant el-sparkesyklene i denne prisklassen. Her får du en 300W kraftig motor med nominell effekt på 600W. Sammen med det store batteriet på 474Wh, kan den gi deg rekkevidde på opptil 45 km på en lading!

Mi Electric Scooter Pro 2 Nordic har et elegant og stilrent design. og kan enkelt slåes sammen. Vekten på 14,2kg gjør den relativt lett å bære med seg.

Dekkene på 8,5″ er ekstra slitesterke, punkteringsfrie og har dype spor for godt feste på underlaget. Modellen har også innebygde støtdempere for økt kjørekomfort. For ekstra sikkerhet har Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 Nordic et dobbelt bremsesystem. Bakhjulet har en regenerativ bremseskive, mens forhjulet har en E-ABS-brems.

En funksjon du garantert vil sette pris på, er cruise control. Med cruise control aktivert kan du opprettholde hastigheten uten å holde gassen inne, noe som er utrolig behagelig over lange strekninger. Den store LED-skjermen gir deg oversikten over hastighet, batteritid og kjøremodus. Modellen støtter også Bluetooth og kan kobles til mobilen hvor en app gir deg den samme fine oversikten.

Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 Nordic er en meget god elektrisk sparkesykkel som vi anbefaler nesten uansett type bruk og behov, og kanskje spesielt til deg som kjører på ikke-asfalterte veier. Her er både byggekvalitet, funksjon og sikkerhet ivaretatt.

Fordeler

 • 300W motor (600W nominell ytelse).
 • Utrolig lang rekkevidde! 45km.
 • Store dekk med dype spor for godt grep på underlaget.
 • Innebygde dempere.
 • Dobbelt bremsesystem med regenerativ effekt.
 • Ok vekt. 14,2kg.
 • Cruise control gjør kjøring med behagelig over lengre avstander.
 • Tre kjøremoduser gjør det enkelt å tilpasse hastigheten.
 • Reflekser foran, på sidene og i baklyset.
3.

ClassyWalk S200 N

"En el-sparkesykkel laget for dårlig vær!"

Motor

350W / 700W

Rekkevidde

20-25km

Batteri

7,8Ah

Ladetid

3 timer

Hjulstørrelse

8,5"

Bremser

-

Vekt

13kg

Maks belastning

150kg

Score: 81/100

Rating: 4.9/6
Kr 3790,-
Bestill her

Annonselenke

ClassyWalk S200 N er el-sparkesykkelen som er som skapt for norske forhold. Endelig en el-sparkesykkel som virkelig tåler dårlig vær!

Vi er ikke bortskjemte med været i Norge, så bor du et sted der det regner mye, bør du absolutt vurdere ClassyWalk S200 N. Denne modellen er en av få el-sparkesykler som er IP56-sertifisert, noe som betyr at den tåler store mengder vann og kraftig nedbør.

ClassyWalk S200 N har også en kraftig 350W motor med 700W toppytelse, som bidrar til at du enkelt tar deg opp selv de bratteste bakkene. Det 7,8Ah store batteriet gir deg opptil 25km rekkevidde, og full lades på bare 3 timer. Denne modellen er også utstyrt med en dobbelt beskyttelse mot overutlading, slik at batteriet skal kunne tåle lading lenger enn vanlig.

ClassyWalk S200 N er også Bluetooth-kompatibel slik at du kan få full oversikt over gjenværende batteri og kjøredata gjennom partner appen. Du kan også låse sparkesykkelen rett fra appen.

Håndtaket er utstyrt med naturgummi og gir et godt og sikkert grep. Det er også enkel tilgang til gass, håndbrems og batteriindikator. Det er påmontert reflekser både foran og bak.

Hjulene på 8,5″ triller lett og er svært motstandsdyktige mot punkteringer, men gir ikke like god demping/komfort som luftfylte hjul. Denne modellen har heller ingen innbygde dempere. En annen ting vi savner er et display med info om rekkevidde, hastighet, m.m….

Sparkesykkelen veier kun 13kg og er lett å slå sammen for å ta med seg på bussen, toget, bilen, etc.. Til tross for deg lave vekten er selve sparkesykkelen svært robust og tåler en maks brukervekt på hele 150kg. Skivebrems foran og bak sikrer effektiv og trygg nedbremsing.

ClassyWalk S200 N er rett og slett en glimrende el-sparkesykkel, uansett hvor du skulle bo. Vi setter stor pris på at den er såpass god beskyttet mot dårlig vær, den kraftige motoren og raske ladetiden.

Fordeler

 • Kraftig motor med rask akselerasjon.
 • Tilnærmet vanntett og laget for norske forhold!
 • Stort 7.8Ah batteri. Lader raskt.
 • Skivebremser foran og bak.
 • Lav vekt og enkel å transportere.
 • Mulighet til å låse enheten gjennom partner appen på mobilen.
 • Høy maksimal brukervekt.

Ulemper

 • Mangler display og lys.
 • Ingen innebygde dempere.
 • Ikke like gode bremser som de mer påkostede modellene.
4.

Ninebot by Segway KickScooter E45D

"El-sparkesykkelen som har det meste, til en veldig god pris!"

Motor

350 W

Rekkevidde

Opptil 45 km

Batteri

-

Ladetid

-

Hjulstørrelse

9"

Bremser

Trommelbrems foran, elektronisk brems bak

Vekt

16,5 kg

Maks belastning

100 kg

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 6999,-

Ninebot by Segway KickScooter E45D er en kraftig elektrisk sparkesykkel med lang rekkevidde og kraft nok til å takle bratte stigninger.

Segway er kjent for å levere kvalitets produkter, og Ninebot by Segway KickScooter E45D er intet unntak. Denne modellen har kraft nok til å ta deg opptil 45 km i rekkevidde, og takler opp mot 20% stigning.

Sparkesykkelen har et stort 10,2Ah batteri som er beskyttet mot både overopplading og utlading. Ladetiden er på ca. 7.5 timer. Mens Segway Ninebot G30D Max kickscooter er utstyrt med innebygget lader, kommer Segway KickScooter E45D med ekstra batteri.

Ninebot by Segway KickScooter E45D er produsert i solid og slitesterkt materiale, og er IPX4-sertifisert slik at den tåler lett regnvær. Håndtakene er belagt med kvalitets gummi for et bedre grep og økt komfort.

De 9″ store slangeløse dekk gir god kjørekomfort, krever minimalt med vedlikehold, er motstandsdyktige mot punkteringer og kommer med sklisikkert materiale.

KickScooter E45D er utstyrt med trommelbrems foran og en ekstra regenerativ elektronisk brems bak som fungerer selv hvis trommelbremsens kabel ville bli satt ut av funksjon. Det er også montert lys både foran og bak, samt ringeklokke og påmonterte reflekser både foran, bak og på sidene.

En innebygd LED-skjerm i front viser oversikt over hastighet, kjøremodus, batteristatus og eventuelle feilmeldinger. Du kan velge mellom tre ulike kjøremoduser; Eco, Standard og Sport.

El-sparkesykkelen støtter også Bluetooth og kan kobles til mobilen for blant annet systemoppdateringer.

Ninebot by Segway KickScooter E45D er en gjennomført kvalitets el-sparkesykkel, og scorer høyt på nesten alle punkter. Dette er en sparkesykkel du kan ha lenge, og som vil passe mange ulike brukere.

Fordeler

 • Kraftig motor med gode klatreegenskaper.
 • God rekkevidde på 45 km.
 • Tre kjøremoduser gjør det enkelt å tilpasse hastigheten.
 • Slangeløse dekk med ekstra punkteringsbeskyttelse.
 • Dobbelt regenerativt bremsesystem for økt sikkerhet.
 • Stort batteri med beskyttelse mot overlading.
 • Innebygd front- og baklys, reflekser foran, bak og på siden, samt ringeklokke.

Ulemper

 • Noe lang ladetid.
5.

Xiaomi MI Essential Lite

"Den perfekte el-sparkesykkelen for pendleren!"

Motor

250W / 500W

Rekkevidde

20km

Batteri

5,1Ah

Ladetid

3,5 timer

Hjulstørrelse

8,5"

Bremser

E-ABS + disc brake

Vekt

12 kg

Maks belastning

100 kg

Score: 86/100

Rating: 5.2/6
Kr 2995,-
Bestill her

Annonselenke

Xiaomi MI Essential Lite er et godt alternativ til deg som ønsker en lett og god el-sparkesykkel av høy kvalitet.

Xiaomi MI Essential Lite er langt i fra den kraftigste el-sparkesykkelen, men til gjengjeld er den lett, praktisk og funksjonell. Her får du en solid og driftssikker motor med 250W kontinuerlig effekt, og 500W maks effekt – nok til å ta deg opptil 20 km rekkevidde og en stigning på ca. 10%. Til tross for at rekkevidden ikke er all verden, så lades Xiaomi MI Essential Lite relativt raskt med sine 3,5 timer.

Et praktisk LED-display viser info om tid, gjenværende batteritid, distanse og kjøremodus. Det er tre ulike kjøremoduser innstilt til ulike hastigheter. Sparkesykkel støtter også Bluetooth slik at du kan koble den til Mi Home App på mobilen for å følge med på kjøredataen, samt gjøre ulike innstillinger.

Bremsene er av høy kvalitet, og benytter regenerative bremser som omformer kinetisk energi (kraften fra når du bremser) til elektrisk energi. Xiaomi MI Essential Lite benytter et dobbelt bremsesystem der bakhjulet er utstyrt med bremseskive og fronthjulet kommer med E_ABS regenerativ anti-lås bremsesystem.

Dekkene på 8,5″ er luftfylte og gir høy kjørekomfort. De har ekstra punkteringsbeskyttelse og skal kunne brukes på både asfalt, grus og gress. IP54 sertifiseringen gjør at du kan bruke Xiaomi MI Essential Lite selv på våt asfalt og i lett regn.

Xiaomi MI Essential Lite kommer med innebygd frontlykt og baklykt. Det er også reflekser. i front, bak og på sidene.

Xiaomi MI Essential Lite er svært kompakt når den slåes sammen, og sammen med den lave vekten er dette en ypperlig el-sparkesykkel for deg som ønsker en driftssikker og god el-sparkesykkel som tar minimalt med plass når du for eksempel pendler.

Fordeler

 • Driftssikker motor og robust ramme.
 • Batteri med beskyttelse mot overlading.
 • Regenerativt bremsesystem og gode bremse.
 • Innebygd front- og baklys, sidereflekser og ringeklokke.
 • Lader raskt.
 • Kompakt og lett.
 • Luftfylte hjul med høy kjørekomfort.

Ulemper

 • Kort rekkevidde.

 

Best i test el-sparkesykkel for barn 2023

El-sparkesykler for barn krever har helt andre krav enn el-sparkesykler for voksne. Disse modellene er mindre og lettere, har smalere styre, mindre motor og ofte regulert maks hastighet, samt mye kortere rekkevidde. Noen modeller leveres også med tøffe lys og i ulike farger. Det viktigste med disse modellene er at de er trygge og tåler litt juling ettersom de ofte kan bli tøft brukt.

PS: Prisen er veiledende, men klikker du deg inn på kjøpslinken vil du få oppdatert pris som reflekterer de beste prisene på markedet. Der det er flere alternative priser linker vi til flere butikker.

SORTER ETTER:

1.

Razor Power Core E100

Beregnet aldersgruppe

8+

Motor

100W

Maks hastighet

18 km/t

Rekkevidde

60 minutter

Ladetid

ca.10 timer

Vekt

11,2kg

Maks brukervekt

54kg

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 3266,-

Razor Power Core E100 er en tøff og god elektrisk sparkesykkel som gir lang kjøretid, mye kjøreglede og lite bekymring.

Razor Power Core E100 deler mange likhetstrekk med Power Core E90, men skiller seg på noen områder. Først og fremst er en veldig fin el-sparkesykkel som mange barn helt sikkert vil sette pris på, for ikke å nevne foreldre takket være det nærmest vedlikeholdsfrie drivverket. Denne el-sparkesykkelen kommer i to utgaver, hvorav «Glow»-versjonen har et unikt blått LED lys som lyser opp ståbrettet når man kjører. Den vanlige utgaven er ellers lik, og koster til gjengjeld mindre.

Razor Power Core E100 har en helt spesiell motor som både er lettere og mer slitesterk enn tradisjonelle motorer. Faktisk er denne modellen helt vedlikeholdsfri. Power Core-teknologien sørger for så mye som 60 minutter kjøretid, og maks hastigheten er regulert til 18 km/t. E90 holder til gjengjeld i 80 minutter og har en maks hastighet på 16 km/t.

Forhjulet er luftfylt, mens bakhjulet er punkteringsfritt og gummiert. Denne kombinasjonen skal sørge for høy kjørekomfort samtidig som det byr på høy slitestyrke. Ønsker du helt punkteringsfrie hjul må du se på E90, men punkteringsfrie hjul gir også noe mindre kjørekomfort.

En stor håndbrems gjør det enkelt og trygt å bremse, og det store ståbrettet gjør at barnet lettere står trygt.

Razor Power Core E100 er en flott elektrisk sparkesykkel. Varianten med innebygd lys byr på noe helt unikt og tøft for barna, og i tillegg er sparkesykkelen takknemlig i bruk takket være det nærmest vedlikeholdsfrie systemet.

Fordeler

 • Tilnærmet vedlikeholdsfri.
 • Topphastighet på 18 km/t.
 • Lang kjøretid. 60 minutter.
 • Høy kjørekomfort.
 • "Glow"-utgaven byr på helt unikt og tøft LED lys.
 • Bredt ståbrett gjør det enkelt å holde balansen.

Ulemper

 • Dyrere enn de andre modellene.
 • Lengre ladetid.
 • Ingen reflekser eller lykter.
2.

Razor Power Core E90

Beregnet aldersgruppe

8+

Motor

90W

Maks hastighet

16 km/t

Rekkevidde

80 minutter

Ladetid

10-12 timer

Vekt

9,8 kg

Maks brukervekt

58kg

Score: 86/100

Rating: 5.2/6
Kr 2079,-

Razor Power Core E90 er en solid og tøff elektrisk sparkesykkel som byr på lang rekkevidde, vedlikeholdsfrie dekk og stilig LED-lys som lyser opp sparkesykkelen!

Razor Power Core E90 er ikke overraskende i slekt med Power Core E100, og det er mange likheter å finne. Begge modellene leverer svært bra, men det er noen vesentlige forskjeller. Power Core E90 har først og fremst en god del lengre rekkevidde med sine 80 minutter mot E100 sine 60 minutter. Topphastigheten er 16 km/t, mor E100 sine 18 km/t. Sparkesykkelen er litt lettere, og med en vekt på kun 9,8 kg er den relativt lett for barna å bære med seg.

I likhet med E100 kommer denne el-sparkesykkelen i to utgaver, hvorav «Glow»-versjonen har et unikt blått LED lys som lyser opp ståbrettet når man kjører. Den vanlige utgaven er ellers lik, og koster til gjengjeld mindre.

Power Core E90 kommer med et nærmest vedlikeholdsfritt drivverket, og «Glow»-versjonen har et unikt LED lys som lyser opp ståhrettet når man kjører. Dette er ikke bare stilig for barna, men gir også ekstra trygghet ettersom de blir lettere å se i trafikken.

En annen betydelig forskjell fra E100 er at hjulene er helt punkteringsfrie. E100 har et større luftfylt fremhjul, mens bakhjulet er punkteringsfritt. Mens luftfylte hjul som regel gir en litt mer komfortabel kjøretur, så gir de punkteringsfrie hjulene mindre vedlikehold. Hjulene er likevel gummierte, noe som bidrar til en bedre kjøreopplevelse.

En stor håndbrems gjør det enkelt og trygt å bremse, og det store ståbrettet gjør at barnet lettere står trygt.

Razor Power Core E90 er en tøff og god elektrisk sparkesykkel. Den byr på lang rekkevidde, lite styr og vedlikehold, og mye moro for barna med det tøffe lyset

Fordeler

 • Lang rekkevidde - opptil 80 minutter.
 • Maks hastighet på 16 km/t gir trygghet.
 • Lett og kraftig.
 • Punkteringsfrie dekk.
 • Tilnærmet vedlikeholdsfritt drivverk.
 • "Glow"-utgaven byr på helt unikt og tøft LED lys.
 • Bredt ståbrett gjør det enkelt å holde balansen.

Ulemper

 • Lang ladetid.
 • Ingen reflekser eller lykter.
3.

Razor Party Pop

Beregnet aldersgruppe

8+

Motor

-

Maks hastighet

12 km/t

Rekkevidde

30 minutter

Ladetid

-

Vekt

3,9kg

Maks brukervekt

50kg

Score: 83/100

Rating: 5.0/6
Kr 1799,-
Bestill her

Annonselenke

Razor Party Pop er stilig og flott el-sparkesykkel beregnet til barn over 8 år, og som kanskje er på utkikk etter noe skiller seg litt ut.

Razor Party Pop er ikke hvilken som helst sparkesykkel. Denne modellen kommer garantert til å få noen lange nysgjerrige blikk etter seg, for det finnes ikke mange lignende sparkesykler på markedet.

Razor Party Pop er spesielt designet for å være brukervennlig for barm, og har en robust ramme, et gripevennlig styre, trygge og gode bremser, og ikke minst punkteringsfrie og vedlikeholdsfrie dekk.

Det som virkelig får Razor Party Pop til å skille seg ut er det unike LED lyset som lyser opp i ulike farger under sparkesykkelen. Denne modellen er også veldig enkel i bruk takket være den berøringsfølsomme sensoren i fotplaten som merker når du står på den, og som automatisk styrer når motoren skal slå seg på.

Maks hastighet er 12 km/t, og rekkevidden er på om lag 30 minutter. Ladetiden er ca. 3 timer.

Razor Party Pop veier kun 3,9 kg og kan slåes sammen til å bli nesten helt flat slik at den er lett for barnet å bære med seg. Sparkesykkelen tåler en makismal brukervekt på 50 kg.

Det er ingen reflekser eller lykter montert, men LED lyset gir godt lys. Vi skulle dog gjerne sett reflekser foran og bak.

Hvis barnet ønsker seg en el-sparkesykkel litt uten om det vanlige, så er Razor Party Pop et supert valg.

Fordeler

 • Topphastighet på 12 km/t.
 • Tilnærmet vedlikeholdsfri.
 • Rask lading med hurtiglading. Ca.3 timer.
 • Tøft multifarget LED-lys.
 • Svært lett, og kan slås sammen nesten helt flat.

Ulemper

 • Ingen reflekser eller lykter.
 • Litt kort kjøretid.
4.

Razor Power A2

Beregnet aldersgruppe

8 år +

Motor

-

Maks hastighet

16 km/t

Rekkevidde

Opptil 40 min

Ladetid

-

Vekt

6,4 kg

Maks brukervekt

65 kg

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 1799,-
Bestill her

Annonselenke

Razor Power A2 er er flott og barnevennlig el-sparkesykkel med lav vekt og høy brukervennlighet.

Razor Power A2 er enkel i bruk. Den er solid bygget og kommer med et styre som er justerbart i høyden. Maks hastighet er 16 km/t, og alt som trengs for å kjøre er å trykke på en knapp på styre.

Power A2 er svært lett og kompakt, og med sin lave vekt på kun 6,4kg, er det enkel å slå den sammen å bære med seg.

El-sparkesykkelen kommer med tråbrems foran og bak, vedlikeholdsfrie hjul og vedlikeholdsfri motor, samt innebygd støtte og bakskjerm. Aluminiumsplaten er utstyrt med sklisikkert materiale. Det mangler dog reflekser, så dette må kjøpes ekstra.

Razor Power A2 er alt i alt en flott el-sparkesykkel til en god pris. Den lave vekten og høye brukervennligheten er noe vi setter pris på.

Fordeler

 • Maks hastighet på 16 km/t.
 • Solid design og lav vekt.
 • Rekkevidde opptil 40 min / ca. 10 km.
 • Vedlikeholdsfrie hjul.
 • Enkel i bruk. Styret justerbart i høyden.

Ulemper

 • Ingen front- og baklys.

 

Nyttig info om elektriske sparkesykler

Overhold de viktigste reglene

Det siste du ønsker når du endelig har kjøpt en god el-sparkesykkel, er at du skal bli stanset av politet og fratatt sykkelen for brudd på lovverket. I følge Vegvesenet regnes en el-sparkesykkel som små elektrisk kjøretøy, og de følger de vanlige reglene som en tradisjonell sykkel. Det er med andre ord ingen nedre/øvre aldersgrense for bruk, og du kan benytte deg av el-sparkesykkelen nesten hvor som helst. Det er likevel viktig å huske på at du har plikt til å ta hensyn til gående når du kjører på gangvei. Du er ikke påbudt å bruke hjelm, men vi oppfordrer på det sterkeste å gjøre det. 

I likhet med sykkel er du også pliktig til å utstyre el-sparkesykkelen med:

 • Ringeklokke.
 • Lys både foran og bak når vær- og lysforhold tilsier at det er fornuftig.
 • Rød refleks bak på sykkelen.

 

Krav til el-sparkesykkelen

En godkjent el-sparkesykkel skal innfri følgende krav:

 • Motoren skal ha fartssperre på 20 km/t.
 • Vekt med batteri skal ikke overstige 70 kg.
 • Enheten skal måle under 120 cm i lengde.
 • Styret skal måle mindre enn 85 cm i bredden.
 • Produktet skal ikke ha sete.
 • Produsentens navn, typebetegnelse og fabrikasjonsnummer skal være synlig.

I likhet med en el-sykkel er det begrensninger på hvor raskt en el-sparkesykkel kan gå. En en-sykkel har tillatt hastighet på 25 km/t med motorkraft, men el-sparkesykkel har tillatt 20 km/t. Du kan få den til å gå raskere, men da skal den registreres som moped, og reglene for mopedbruk vil gjelde isteden.

el-sparkesykkel
Ønskjer du å benytte en el-sparkesykkel for å ta deg rundt i byen, og kanskje ta den med inn på t-bane, buss, tog, etc., så er det greit å ha en el-sparkesykkel som er lett å bære med seg.

Bruksområde

Før du kjøper en el-sparkesykkel, vit hva du skal bruke den til! Det er lite vits i å kjøpe den kraftigste modellen dersom du bare skal trille frem og tilbake et par kilometer til jobb. På samme måte er det viktig at du kjøper en kraftig nok el-sparkesykkel dersom du vet du skal bruke den over lengre avstander, i områder med mye bakker, eller kanskje på grusveier i skogen. Det er ikke lov å bruke el-sparkesykler i utmark.

Motor

Størrelsen på motoren forteller deg noe noe om hvor mye kraft en elektrisk sparkesykkel har å trekke med i krevende terreng (les: motbakker). Motoren bør naturlig nok være større dersom du skal bruke sykkelen i et område med mye motbakker, og den bør være større for voksne enn barn ettersom det henger sammen med kroppsvekt. En annen fordel med en større motor, er at el-sparkesykkelen vil akselerere raskere.

De fleste el-sparkesyklene i oversitken har en motor på 350W, med en nominell effekt på 700W. Nominelle watt er den mekaniske effekten som motoren skal kunne gi kontinuerlig i en time uten at temperaturen stiger mer enn to grader over jevn driftstemperatur. Den nominelle effekten er dermed den største effekten enm el-sparkesykkel er i stand til å levere i korte perioder uten at motoren blir overopphetet. Dette vil være nyttig i f.eks. motbakker og ved behov rask akselerasjon.

Lading

En el-sparkesykkel bør lade raskt slik at den ikke behøver å tilbringe mer tid i laderen enn du tilbringer tid på den ute. Modellene som lader raskest kan fullade batteriet på rundt 2,5 timer, mens de tregeste kan fort strekke seg opp mot 5-7 timer. Det er likevel viktig å se på batteriets størrelse, og ikke glemme at et større batteri tar lengre tid å lade.

Bremser

En el-sparkesykkel kommer enten med mekaniske bremser, eller elektroniske bremser. Noen modeller har også motor med brems. Hvordan bremsen ser ut vi variere mellom modellene. Enkelte modeller har en brems som ser lik ut bremsehendelen du finner på en sykkel, mens andre har en spak som må vris. Det er viktig at bremsen er god og av høy kvalitet. For treg brems er innlysende nok farlig dersom du trenger å stanse foran f.eks. et veikryss. For kraftig brems kan føre til at du stuper over styret og faller.

Noen modeller har regenerative bremser. Når regenerativ bremsing benyttes i praksis, vil energien som ellers ville gått tapt som varme, gjenvunnet og brukt some energi som kan brukes til å akselerere kjøretøyet.

Hjulstørrelse

Hjulstørrelsen varierer som regel mellom 5-10″, og de kan være kompakte og nærmest punkteringsfrie, eller de kan være luftfylte og dermed risikere å punktere. En el-sparkesykkel med luftfylte hjul vil gi bedre komfort ettersom det bidrar til mer demping enn kompatken hjul. Kompakte hjul har egentlig kun fordelen av å kreve mindre vedlikehold, og benyttes derfor som regel i elektriske sparkesykler som driftes av de store utleieselskapene i storbyene.

Rekkevidde

Rekkevidden kan være noe av det mest avgjørende for hvilken modell du bør velge. Skal du pendle 15 km en vei til jobb, så er det liten hensikt å kjøpe en el-sparkesykkel med kun 10 km rekkevidde. De rimeligste modellene har gjerne en rekkevidde på 8-15 km, mens de kraftigere modellene kan holde fra 25 km og oppover.

Robusthet

En el-sparkesykkel vil i likhet med alt annet slites jo mer du bruker den. Vi anbefaler derfor å kjøpe en el-sparkesykkel fra et merke der det er enkelt å få reparert produktet dersom det skulle være nødvendig. De kjente merkene har som regel også større og lettere tilgang til reservedeler som du eventuelt kan skifte selv.

Når det gjelder bruk i regn, så er de færreste el-sparkesykler vanntette, men noen av de mer påkostede modellene kan likevel skilte med dette. Det er som regel ikke problem å kjøre i lett regnvær, men dersom det høljer ned i lange perioder og du vet at du vil eksponere el-sparkesykkelen for regn over lengre tid, så anbefaler vi å la el-sparkesykkelen stå.

Modeller som er IP54-sertifisert tåler regnsprut og lett regn, men bør ikke brukes i kraftig regnvær. Dersom en el-sparkesykkel er IP56-sertifisert, betyr det at den er beskyttet mot høytrykkspyling og store mengder vann, og regnes dermed som vanntett i mye større grad.

Sammenleggbar

Litt av foredelen med en el-sparkesykkel er at den er så enkel i bruk, og ikke minst er svært fleksibel ettersom den tar mye mindre plass enn en sykkel. Ønsker du å kunne stå fritt til å ta med deg en elektrisk sparkesykkel inn på bussen, i bilen, på toget, etc., så anbefaler vi at du kjøper en elektrisk sparkesykkel som er sammenleggbar. Det kan også være greit å sjekke vekten, og ikke minst at den har en utformingen som gjør den enkel å bære. De letteste modellene i oversikten ligger på rundt 12kg, mens de kraftigere og tyngre raskt kryper opp mot 20kg.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2023 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022