Ønsker du å lage ditt eget hjemmegym eller treningsstudio? Med et gode utstyrt multigym / multiapparat kan du trene hele kroppen i en og samme maskin. Her er våre valg.

Du har kanskje et sett manualer liggende et sted? Kanskje også en treningsmatte, en stor oppblåsbar gymball, noen strikker og et par push-up bars og en pull-up stang? Veldig mange har slike grunnleggende treningsredskaper liggende et eller annet sted i huset. Dette er i utgangspunktet gode produkter for å utfordre kroppen enda litt hardere enn du ville vært i stand til med kun egen kroppsvekt, men utfordringen ligger i at det kan være vanskelig å vite hvordan man skal få fullt utbytte av disse treningsredskapene. Hvilke øvelser skal du gjøre? Hvor tungt skal du løfte? Hva skal egentlig med den treningsballen?

Du er absolutt ikke alene, og det er kanskje litt av grunnen til at det etterhvert har blitt så populært med multigym, eller multiapparater som det også kalles. Et multigym er som å ha ditt eget treningsstudio, eller tilnærmet komplette hjemmegym. Et multigym er utformet slik at du kan gjennomføre en rekke ulike styrkeøvelser i ett og samme apparat, og vekten er ofte justerbar mellom et stort vektspenn. I stedet for å fylle opp et helt rom med ulike typer treningsutstyr, kan du ofte klare deg med kun et godt multigym. Under nevner vi noen av fordelene med et godt multiapparat.

Plassbesparende

I stedet for å kjøpe et hav av ulike typer treningsutstyr som skal trene hver sin del av kroppen, så kan et godt utstyrt multigym erstatte alle disse apparatene. Den virkelig store fordelen er at multigymmet ikke tar særlig mye større plass enn det kun ett av de andre apparatene ville ha gjort.


Trygt

Alle som har løftet frivekter (manualer og vektstenger) vet at dette innebærer en viss risiko. Når du løfter frivekter er det du selv som definerer bevegelsesbanen, og du er samtidig mer utsatt for å løfte med feil teknikk.

Et multigym tilsvarer å løfte slik du ville gjort i maskiner på treningssenteret og innebærer tilnærmet null risiko for skader ettersom bevegelsesbanen er begrenset/låst. I tillegg vil beskyttelsesplater hindre vektene fra å falle på deg eller klemme deg.


Billig

«Tja» sier du kanskje, men et mutligym er faktisk billig sammenlignet med å kjøpe alle treningsapparatene løst. Treningsutstyr koster, slik er det bare. Skal du begynne å kjøpe vektskiver løst så vil tusenlappene fly ut av vinduet raskere enn Trump twitrer. Ved å investere i kun ett multiapparat isteden, vil du sannsynligvis spare penger sammenlignet med å kjøpe ett og ett treningsapparat løst. I tillegg tar det mindre plass og er kanskje også mer brukervennlig.

Lettvint og tilgjengelig

Forskningen er tydelig på hvor lite trening som skal til for at det faktisk har effekt, og styrketrening et par ganger i uken vil være mer enn nok for de fleste av oss. For mange er det «dørstokkmila» som er det største hinderet for å få trent – ikke selve gjennomføringen. Med et multigym hjemme, vil du automatisk høvle bort denne dørstokkmila i langt større grad, og det er utrolig mye lettere å «bare gjennomføre noen sett i ny og ne».

Et mutiapparat kan for mange virke både motiverende, inspirerende og mindre skummelt enn å skulle trene med vekter eller apparater på et treningssenter. I tillegg kan det virke veldig tidsbesparende for de som allerede lever i en travel hverdag.

 

Våre multigym favoritter

Merk at apparatene ikke er satt opp i en rangert rekkefølge, og de tre første multiapparatene er i utgangspunktet samme multiapparat, men med forskjellig vekt og tilbehør inkludert. Samtlige Multigym er svært gode og lar deg trene hele kroppen.

SORTER ETTER:

1.

Finnlo by Hammer Bio Force

Vekt inkludert

100kg

Antall øvelser

200+

Egenvekt

67kg

Kr 12990,-

Det er ikke tilfeldig at Bio Force Multigym er en av våre favoritter. Dette multiapparatet leveres i flere utgaver med ulik motstand og tilbehør. Felles for samtlige modeller er det enorme utvalget på over 100 forskjellige øvelser, høy brukervennlighet, mye motstand, lav egenvekt og svært god pris. Det er med. andre ord ikke vanskelig å forstå hvorfor dette treningsapparatet har vunnet tester for «beste multigym».

Bio Force Extreme benytter en revolusjonerende teknologi som benytter avansert romkvalifisert motstandsteknologi (to nitrogenfylte sylindere) som sørger for jevn motstand opptil over hele vektskalaen. I tillegg til at du vil ha mer enn nok vekter for å trene virkelig tungt, så bidrar dette til at apparatet har en svært lav egenvekt, og dermed er lettere å plassere der du ønsker. Motstanden kan enkelt justeres med et intervall på 2,5kg helt uten å gå av maskinen.

Ønsker du et komplett multigym som lar deg trene hele kroppen, byr på høy motstand og som faktisk er ganske rimelig? Da er Bio Force vår soleklare favoritt.

2.

Bio Force multigym Extreme Sixpack Plus

Vekt inkludert

125kg

Antall øvelser

100+

Egenvekt

78kg

Kr 15990,-

Bio Force multigym Extreme Sixpack Plus er det samme apparatet som nevnt over, men inkluderer 125kg motstand istendenfor 100kg. Ellers er produktene like.

Denne varianten anbefales dersom du ønsker mer motstand.

3.

Bio Force multigym Pro 5000

Vekt inkludert

125kg

Antall øvelser

100?

Egenvekt

112kg

Kr 16999,-

Bio Force multigym Pro 5000 inkluderer alt fra de to nevnte multiapparatene, og har i tillegg en treningsbenk som er justerbar i 5 stillinger over 0 til 80 grader.

Med dette multigym apparatet kan du utføre så mange øvelser at du har absolutt alt du trenger uansett hvor godt trent du er.

4.

Abilica MultiPower

Vekt inkludert

90kg

Antall øvelser

70+

Egenvekt

240kg

Kr 31999,-

Abilia MultiPower er en svært kraftig Multigym stasjon som like gjerne kunne vært en del av et større treningssenter. Denne maskinen er ikke bare enormt robust og slitesterk, men gir deg også mulighet til å utføre rundt 70 ulike øvelser. Du får med vekter tilsvarende 90kg, og du får trent absolutt alle deler av kroppen. En stor fordel med Abilica MultiPower, er at den kan plasseres vegg-til-vegg slik at den tar mindre plass enn en maskin som behøver å ha mye fritt rom rundt seg. Det du derimot må være klar over er at denne er en tung maskin. Rammen er svært kraftig, og vektene på 90kg er faktisk 90kg tunge ettersom denne maskinen ikke benytter samme teknologi som Bio Force-maskinene nevnt over.

5.

inSPORTline ProfiGym C40

Vekt inkludert

67,5kg

Antall øvelser

-

Egenvekt

-

Kr 9795,-

inSPORTline ProfiGym C40 er et allsidig og komplett hjemmegym som tar deg trene hele kroppen til en god pris.

inSPORTline ProfiGym C40 er nok et svært godt multiapparat. ProfiGym C40 har en stabil rammekonstruksjon med god polstring slik at du er garantert høy komfort når du trener.

Apparatet er utstyrt med en rekke funksjoner som gjør at du kan trene brystpress, pec-deck, triceps-pushdowns, pulldowns, sittende roing, stående roing, benspark, bencurl, bicepscurl, lunges og mer – altså alle de viktigste treningsøvelsene for å få dekt hele kroppen.

Et enkelt og brukervennlig låsesystem gjør at du kan endre plasseringen av armene fra brystpress-trening til peck-deck i løpet av sekunder, og alle de ulike stasjonene er koblet til et vektmagasin bestående av 15 stk 4,5kg vekter som gjør det enkelt å justere vektbelastningen.

inSPORTline ProfiGym C40 er et meget godt valg for prisvbevisste brukere som ønsker et komplett multiapparat for å trene hele kroppen. Det følger «kun» med 67,5kg, men dette burde holde for de fleste.

6.

Finnlo Maximum Bodylift

Vekt inkludert

150% av egen kroppsvekt

Antall øvelser

-

Egenvekt

95kg

Kr 14999,-

Bodylift fra Finnlo Maximum byr på noe ganske eget innen multigym. Her får du en maskin som ikke benytter et tradisjonelt vektmagasin, men benytter din egen kroppsvekt som motstand. Ved hjelp av innovativ motstandsteknologi kan du enkelt justere hvor stor del av kroppsvekten din som skal brukes som motstand, og du kan få en belastning tilsvarende 150% av din egen kroppsvekt. Apparatet er svært stillegående, tar liten plass, og veier en god del mindre enn tradisjonelle multigym.

Setet og ryggstøtten er ergonomisk utformet og kan tilpasses individuelt til hver enkelt bruker.   Bodylift fra Finnlo Maximum er med andre ord et svært godt multiapparat for deg som ønsker ett apparat for å trene hele kroppen, og som trenger et lite og plassbesparende apparat.

7.

Bodycraft Multi Gym Elite

Vekt inkludert

90kg

Antall øvelser

50+

Egenvekt

197kg

Kr 38950,-
Bestill her

Bodycraft Multi Gym Elite er et profesjonelt Multigym med solid stålkonstruksjon og ABS-system (Active Balance System) som passer like godt til hjemmegymmet som til treningssenteret.

Bodycraft Multi Gym Elite byr først og fremst på et robust og trygt multiapparat. Her kan du trene mer enn 50 ulike øvelser i ett og samme apparat, og hele tiden være godt beskyttet av ulike sikkerhetsmekanismer.

En stor fordel med Bodycraft Multi Gym Elite er muligheten for individuell tilpasning. Ryggen på setet kan justeres i 7 ulike vinkler, setet kan stilles i 3 ulike posisjoner og pressarmene i 8 ulike posisjoner. Ryggen har fått en ortopedisk design som gir meget god ryggstøtte, og dermed reduserer presset på ryggraden.

Dersom du ønsker å få enda mer ut av apparatet, kan det utvides med en beinpress.

8.

Hammer Multi Gym Ferrum TX3

Vekt inkludert

90kg

Antall øvelser

50+

Egenvekt

197kg

Kr 8150,-
Bestill her

Hammer Multi Gym Ferrum TX3 gir deg i hvert fall utvilsomt mye for pengene. For drøye 8000kr kan du trene mer enn 50 ulike øvelser, og har vektmagasin nok til virkelig å få kjørt deg!

Hammer Multi Gym Ferrum TX3 er kanskje ikke like proft utstyrt og tilbyr ikke like mange justeringsmuligheter som Bodycraft Multi Gym Elite, men så koster det også bare en brøkdel av prisen. Her kan du trene armer på krøllstasjonen, ved krøllestangen og triceps-enheten. Tren benkrøll for å trene beina, og du har også benpress for samme muskelgruppe.

Et 160 graders roterende høyde og lavere valgsystem gir maksimal mobilitet under trening. Tren brystet, skuldrene, armene, bena og baken som i et profesjonelt treningsstudio. Et spesielt høydepunkt er mulighetene som følger med EZ-bar, som gir en spesielt effektiv trening av visse muskelgrupper mulig gjennom forskjellige typer håndtak.

Hammer Multi Gym Ferrum TX3 leverer virkelig valuta for pengene. Anbefalt!


De beste alternativene til et multigym

Dersom du absolutt ikke ønsker en stor og dominerende multigym, men likevel ønsker å gjennomføre de viktigste styrkeøvelsene på ditt eget hjemmegym, så anbefaler vi en styrkepakke. Vi har satt sammen en komplett oversikt over noen sært gode styrkepakker i denne artikkelen om styrkepakker for deg som ønsker eget hjemmegym. Her finner du flere styrkepakker med i vektkategorier og med litt forskjellig utstyr. Samtlige styrkepakker er svært godt priset.

Styrkpakker bruker frivekter og blir noe ganske annet enn et multiapparat, men er et meget godt alternativ. Det er også lettere å bygge ut med mer utstyr etterhvert som du ønsker å oppgradere.

SORTER ETTER:

1.

X-fit Cage Styrkepakke

X-fit Cage Styrkepakke gir deg utrolig mange treningsmuligheter til en god pris. Her har du alt utstyret du trenger for å kunne gjennomføre alle de viktigste styrkeøvelsene både for overkropp og underkropp. En solid treningsbenk, et stabilt og justerbart vektstativ, en olympisk vektstang og medfølgende 90-150kg avhengig av hvilken pakke du velger.

Du får også et Cage som gir deg mulighet til å utføre langt flere øvelser og variasjoner, pluss en nedtrekk stasjon (lat-stasjon) som gjør at du får trent overkroppen med en jevn og fin belastning i musklenes fulle bevegelsesbanen. Alt dette gjør at du skal trene virkelig mye før du «vokser» ut av denne pakken.

Her får du (avhengig av vekten du velger):

 • 1 x X-fit Cage
 • 1 x Dip Attachment til X-fit Cage
 • 1 x X-fit LAT Pull
 • BENK1 x Weight Bench (Kan justeres vinklet oppover, men ikke nedover).
 • 1 x Vektstang 50mm – 220cm / 20kg
 • 2 x Hi-Temp BumperPlate 5 kg
 • 2 x Hi-Temp BumperPlate 10 kg
 • 2 x Hi-Temp BumperPlate 20 kg
 • 1 x Olympic Collar Låser til 50 mm Vektstang Grå Par
 • 1 x SquatPad
2.

Universal Treningsbenk + 125kg vinyl + 2 stenger + EVA matter

Vekt inkludert

-

Kr 13999,-
Bestill her

Denne styrkepakken gir deg virkelig valuta for pengene. Her får du hele 125 kg vinyl vektskiver som burde være mer enn nok til selv de ivrigste. Gorillasports selger settet til redusert pris ettersom noe er restvarer, og bildene kan avvike noe fra hva du får. Til gjengjeld får du en Universal Treningsbenk med gode justeringsmuligheter, 2 vektstenger (en longbar og en curl-bar), 125 kg vinyl vektskiver og 8 stk EVA matter til å beskytte underlaget med.

Ved å kjøpe denne styrkepakken sparer du mellom 4000 kr sammenlignet med å kjøpe alt utstyret løst.

Pakken inneholder:

 • 1x Universal Hjemmegymstasjon (hvit eller sort).
 • 1x 170cm Longbar
 • 120cm Curl Bar
 • 2x 2,5kg Vinyl Vektskive.
 • 4x 5kg Vinyl Tri Grip Vektskive.
 • 4x 10kg Vinyl Tri Grip Vektskive.
 • 4x 15kg Vinyl Vektskive.
 • 8x EVA Treningsmatte – Grå

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Styrketrening

Hvor ofte skal du endre på treningsrutinen?

For å bygge muskler kreves det trening. For å bygge MER…
Dato: Nov 26, 2020
Styrketrening

Tips: Tren glutetus med lettere vekter

Neste gang du skal trene hip thrust eller andre øvelser som…
Dato: Nov 26, 2020
Ernæring

Spis dette 4 ganger i uken og reduser risikoen for hjerteinfarkt med 40%

Å forebygge sykdom er mye bedre enn å behandle det. Spis…
Dato: Nov 25, 2020