Ønsker du å lage ditt eget hjemmegym eller treningsstudio? Med et gode utstyrt multigym / multiapparat kan du trene hele kroppen i en og samme maskin. Her er våre valg.

Du har kanskje et sett manualer liggende et sted? Kanskje også en treningsmatte, en stor oppblåsbar gymball, noen strikker og et par push-up bars og en pull-up stang? Veldig mange har slike grunnleggende treningsredskaper liggende et eller annet sted i huset. Dette er i utgangspunktet gode produkter for å utfordre kroppen enda litt hardere enn du ville vært i stand til med kun egen kroppsvekt, men utfordringen ligger i at det kan være vanskelig å vite hvordan man skal få fullt utbytte av disse treningsredskapene. Hvilke øvelser skal du gjøre? Hvor tungt skal du løfte? Hva skal egentlig med den treningsballen?

Du er absolutt ikke alene, og det er kanskje litt av grunnen til at det etterhvert har blitt så populært med multigym, eller multiapparater som det også kalles. Et multigym er som å ha ditt eget treningsstudio, eller tilnærmet komplette hjemmegym. Et multigym er utformet slik at du kan gjennomføre en rekke ulike styrkeøvelser i ett og samme apparat, og vekten er ofte justerbar mellom et stort vektspenn. I stedet for å fylle opp et helt rom med ulike typer treningsutstyr, kan du ofte klare deg med kun et godt multigym. Under nevner vi noen av fordelene med et godt multiapparat.

Plassbesparende

I stedet for å kjøpe et hav av ulike typer treningsutstyr som skal trene hver sin del av kroppen, så kan et godt utstyrt multigym erstatte alle disse apparatene. Den virkelig store fordelen er at multigymmet ikke tar særlig mye større plass enn det kun ett av de andre apparatene ville ha gjort.


Trygt

Alle som har løftet frivekter (manualer og vektstenger) vet at dette innebærer en viss risiko. Når du løfter frivekter er det du selv som definerer bevegelsesbanen, og du er samtidig mer utsatt for å løfte med feil teknikk.

Et multigym tilsvarer å løfte slik du ville gjort i maskiner på treningssenteret og innebærer tilnærmet null risiko for skader ettersom bevegelsesbanen er begrenset/låst. I tillegg vil beskyttelsesplater hindre vektene fra å falle på deg eller klemme deg.


Billig

«Tja» sier du kanskje, men et mutligym er faktisk billig sammenlignet med å kjøpe alle treningsapparatene løst. Treningsutstyr koster, slik er det bare. Skal du begynne å kjøpe vektskiver løst så vil tusenlappene fly ut av vinduet raskere enn Trump twitrer. Ved å investere i kun ett multiapparat isteden, vil du sannsynligvis spare penger sammenlignet med å kjøpe ett og ett treningsapparat løst. I tillegg tar det mindre plass og er kanskje også mer brukervennlig.

Lettvint og tilgjengelig

Forskningen er tydelig på hvor lite trening som skal til for at det faktisk har effekt, og styrketrening et par ganger i uken vil være mer enn nok for de fleste av oss. For mange er det «dørstokkmila» som er det største hinderet for å få trent – ikke selve gjennomføringen. Med et multigym hjemme, vil du automatisk høvle bort denne dørstokkmila i langt større grad, og det er utrolig mye lettere å «bare gjennomføre noen sett i ny og ne».

Et mutiapparat kan for mange virke både motiverende, inspirerende og mindre skummelt enn å skulle trene med vekter eller apparater på et treningssenter. I tillegg kan det virke veldig tidsbesparende for de som allerede lever i en travel hverdag.

 

Våre multigym favoritter

Merk at apparatene ikke er satt opp i en rangert rekkefølge, og de tre første multiapparatene er i utgangspunktet samme multiapparat, men med forskjellig vekt og tilbehør inkludert. Samtlige Multigym er svært gode og lar deg trene hele kroppen.

SORTER ETTER:

1.

Finnlo Autark 1500

Vekt inkludert

80 kg

Antall øvelser

-

Egenvekt

-

Kr 12645,-
Bestill her

Finnlo Autark 1500 multigym bringer treningssenteret hjem! Og det til en svært god pris.

Finnlo Autark 1500 er kanskje den perfekte multigym for nybegynnere. Her får du trent butterfly, lat pull og roing i tillegg til et stort antall crunch- og kabelvarianter. Autark 1500 Multigym er virkelig et multigym og gjør det mulig å trene benmuskler, med knebøy og benlås, samt triceps, uten å kjøpe ekstra utstyr.

Treningsbenken kan justeres i flere ulike høyder og vinkler slik at den kan tilpasses både lave og høye personer, pluss at de ulike vinklene gjør det mulig å trene forskjellige muskler.

Kjernen til Autark 1500 hjemmegym er en vektvekt på 80 kg, som er delt inn i 16 plater på 5 kg og er enkle å justere. De ergonomisk formede putene kan justeres vertikalt med rygg- og setehøyde og gjør treningen ergonomisk perfekt. Hjemmegym har en stabil stålramme og et kulelager. Autark 1500 treningsstudio kan oppgraderes med ytterligere 20 kg.

Alle Finnlo-produkter er dekket av tre års garanti. Produktene har imidlertid deler som er såkalte slitasjedeler – disse har en garantiperiode på 6 måneder fra kjøpsdatoen. Hvilke deler som regnes som slitasjedel, er merket i den manuelle reservedelslisten med en stjerne foran reservedelen.

2.

Abilica Express

Vekt inkludert

180 kg

Antall øvelser

40

Egenvekt

150 kg

Kr 49999,-
Bestill her

Abilica Express er et topp utstyrt multigym med mulighet for å trene opp til 40 ulike øvelser – for 3 personer samtidig!

Abilicas multigym gir deg mulighet til å trene mer enn 40 ulike øvelser. To separate vektmagasiner (90 kg i hver) gjør at to personer får trent samtidig, og dersom dips-stasjonen brukes, får tre personer trent samtidig. Det patenterte pec-dec systemet gir deg ekstra variasjon og mulighet for å gjøre øvelser som er tilpasset til spesifikke idretter (golfsving, tennisslag osv). Apparatet har også justerbar rygg og sete for individuell tilpasning og rett støtte.

For å sikre at du får optimalt utbytte av apparatet, følger det med en instruksjons-DVD, samt at det er fastmontert plakat med øvelser på maskinen.

3.

Abilica MultiPower

Vekt inkludert

90kg

Antall øvelser

70+

Egenvekt

240kg

Kr 33999,-

Abilia MultiPower er en svært kraftig Multigym stasjon som like gjerne kunne vært en del av et større treningssenter. Denne maskinen er ikke bare enormt robust og slitesterk, men gir deg også mulighet til å utføre rundt 70 ulike øvelser.

Du får med vekter tilsvarende 90kg, og du får trent absolutt alle deler av kroppen. En stor fordel med Abilica MultiPower, er at den kan plasseres vegg-til-vegg slik at den tar mindre plass enn en maskin som behøver å ha mye fritt rom rundt seg.

Det du derimot må være klar over er at denne er en tung maskin. Rammen er svært kraftig, og vektene på 90kg er faktisk 90kg tunge ettersom denne maskinen ikke benytter samme teknologi som Bio Force-maskinene nevnt over.

4.

Finnlo by Hammer Bio Force

Vekt inkludert

100kg

Antall øvelser

200+

Egenvekt

67kg

Kr 12990,-

Det er ikke tilfeldig at Bio Force Multigym er en av våre favoritter. Dette multiapparatet leveres i flere utgaver med ulik motstand og tilbehør. Felles for samtlige modeller er det enorme utvalget på over 100 forskjellige øvelser, høy brukervennlighet, mye motstand, lav egenvekt og svært god pris. Det er med. andre ord ikke vanskelig å forstå hvorfor dette treningsapparatet har vunnet tester for «beste multigym».

Bio Force Extreme benytter en revolusjonerende teknologi som benytter avansert romkvalifisert motstandsteknologi (to nitrogenfylte sylindere) som sørger for jevn motstand opptil over hele vektskalaen. I tillegg til at du vil ha mer enn nok vekter for å trene virkelig tungt, så bidrar dette til at apparatet har en svært lav egenvekt, og dermed er lettere å plassere der du ønsker. Motstanden kan enkelt justeres med et intervall på 2,5kg helt uten å gå av maskinen.

Ønsker du et komplett multigym som lar deg trene hele kroppen, byr på høy motstand og som faktisk er ganske rimelig? Da er Bio Force vår soleklare favoritt.

5.

inSPORTline ProfiGym C40

Vekt inkludert

67,5kg

Antall øvelser

-

Egenvekt

-

Kr 9795,-

inSPORTline ProfiGym C40 er et allsidig og komplett hjemmegym som tar deg trene hele kroppen til en god pris.

inSPORTline ProfiGym C40 er nok et svært godt multiapparat. ProfiGym C40 har en stabil rammekonstruksjon med god polstring slik at du er garantert høy komfort når du trener.

Apparatet er utstyrt med en rekke funksjoner som gjør at du kan trene brystpress, pec-deck, triceps-pushdowns, pulldowns, sittende roing, stående roing, benspark, bencurl, bicepscurl, lunges og mer – altså alle de viktigste treningsøvelsene for å få dekt hele kroppen.

Et enkelt og brukervennlig låsesystem gjør at du kan endre plasseringen av armene fra brystpress-trening til peck-deck i løpet av sekunder, og alle de ulike stasjonene er koblet til et vektmagasin bestående av 15 stk 4,5kg vekter som gjør det enkelt å justere vektbelastningen.

inSPORTline ProfiGym C40 er et meget godt valg for prisvbevisste brukere som ønsker et komplett multiapparat for å trene hele kroppen. Det følger «kun» med 67,5kg, men dette burde holde for de fleste.

6.

NF Multistation II, 95kg

Vekt inkludert

95 kg

Antall øvelser

-

Egenvekt

-

Kr 17495,-
Bestill her

En robust multistasjon med pulverlakkert, tykt stål og glassfiberforsterkede nylonplater med forseglede kulelager.

Med denne maskinen kan du utføre øvelser som benkpress, høy remskive, maskin med lav remskive, krøll i bena, mageknusing og brystfluer.

Maskinen er utstyrt med et vektmagasin på 95 kg med kabler testet for 900 kg.

7.

Titan Life Homegym 100

Vekt inkludert

100

Antall øvelser

24+

Egenvekt

-

Kr 12999,-
Bestill her

Titan Life Homegym 100 kg er et kompakt og robust multigym som gir deg mulighet til å trene hele kroppen.

Homegym 100 passer best til deg som er nybegynner, eller som har trent styrke i en periode og som ønsker en godt alternativ til apparatene på treningssentrene. Titan Life Homegym 100 kommer med et vektmagasin på 100 kg der intervallene kan justeres i 10 kg intervaller.

Med Titan Life Homegym 100 kan du utføre mer enn 24 ulike øvelser, og det medfølger tre ulike grep (bred lat pull stang, smal stang til f.eks. roing og en ankelstropp) slik at du kan trene variert og alternativt.

Setet og rygglenet har en behagelig pute og er godt polstret, og kan enkelt justeres i ulike vinkler.

Vektene er utstyrt med et materiale som demper lydnivået når skivene treffer hverandre, og bidrar dermed til at maskinen fint kan brukes hjemme uten at det blir for forstyrrende for andre i samme hus eller bygning.

Maks brukervekt er 120 kg.


De beste alternativene til et multigym

Dersom du absolutt ikke ønsker en stor og dominerende multigym, men likevel ønsker å gjennomføre de viktigste styrkeøvelsene på ditt eget hjemmegym, så anbefaler vi en styrkepakke. Vi har satt sammen en komplett oversikt over noen sært gode styrkepakker i denne artikkelen om styrkepakker for deg som ønsker eget hjemmegym. Her finner du flere styrkepakker med i vektkategorier og med litt forskjellig utstyr. Samtlige styrkepakker er svært godt priset.

Styrkpakker bruker frivekter og blir noe ganske annet enn et multiapparat, men er et meget godt alternativ. Det er også lettere å bygge ut med mer utstyr etterhvert som du ønsker å oppgradere.

SORTER ETTER:

1.

Gorilla Sports Universal Hjemmegymstasjon

Vekt inkludert

-

Kr 5979,-
Bestill her

Universal hjemmegymstasjon i beste kvalitet.
denne gir deg virkelig valuta for pengene. Her får du virkelig trent hele kroppen!

Universal hjemmegymstasjonen er produsert i solid materialer, og tåler mye og røff bruk. Blant øvelsene du kan utføre er bencurl (maks 60 kg), butterfly (maks 40 kg pr arm), biceps curl, benkpress (maks 180 kg) og dips. Det er egentlig bare opp til deg hva du ønsker å bruke Universal hjemmegymstasjon til.

Benken måler 180 cm x 106 cm x 90-110 cm. Selve ryggputen måler 68 cm x 28 cm x 4 cm og har 6 ulike justeringer. Curlstasjonen måler 28 cm x 44,5 cm x 4 cm og har 3 ulike justeringer.

Vær oppmerksom på at vektstang og vektskiver ikke er inkludert og må kjøpes i tillegg. Vektskivene som kan benyttes har hull med diameter 30 mm.

2.

Tunturi Weight Bench WB40

Tunturi Weight Bench WB40 er en allsidig og robust  treningsbenk med muligheter for å utføre en rekke styrkeøvelser i ett og samme apparat.

Tunturi Weight Bench WB40 har benpress, benkrøll, en avtagbar biceps krøll/armkrøll og barbellstativ. Benken har også en holder for vektplater som passer både olympiske vektskiver og 30 mm vekter. Vektstang og vektskiver må kjøpes separat.

Ryggstøtten kan justeres i 4 ulike stillinger, og putene til setet og ryggen er produsert i vinyl med tykt skumgummibestandighet med dobbeltsøm og forsterkede kanter som sikrer både høy komfort og høy holdbarhet.

Denne treningsbenken kan håndtere brukervekter på opptil 120 kg og er utstyrt med glidebestandige gummifødder som beskytter gulvet mot merker og gjør det enkelt å glide bort når det ikke skal brukes.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Motivasjon

Fra fitness til Ironman

Norgesmesteren i triatlon har tatt bevisste valg og laget seg en…
Dato: Jan 21, 2021
Ernæring

Vegetarkosthold – noe for deg?

De siste årene har ulike former for vegetarkosthold blitt stadig mer…
Dato: Jan 20, 2021
Produkttest

Test: Icebug Pace3 BUGrip GTX

Glem frykten for å gå utendørs på dager med is fra…
Dato: Jan 19, 2021