Vi gir deg oversikten over markedets beste mini-stepmaskiner i 2024. Sjekk hvilken som gir best treningseffekt, og hvilken stepmaskin som gir mest for pengene!

Hjemmetrening er mer populært enn noen gang. Det å kunne trene hjemme akkurat når du vil, er både effektiv og enkelt og vil for mange føre til at de trener mer enn de ellers ville ha gjort. Et godt treningsapparat kan bidra til mer inspirasjon og treningsglede, samtidig som det gir deg høyere treningseffekt enn mange alternative treningsformer.

De minste modellene som gjerne kalles «ministepper», veier som regel ikke mer enn 10kg, og er så små at de kan gjemmes under senga, i et skap, bak en stol, etc… Velger du derimot en av de større modellene som ofte kalles «trappemaskin», så blir det straks mer plasskrevende, men til gjengjeld får du trent enda større deler av kroppen.

Nederst i artikkelen finner du mer info om ulike typer stepmaskiner og hva du bør se etter. Ønsker du å lese om dette før du begynner å se på oversikten over stepmaskiner, kan du trykke HER.

Best i test stepmaskin 2024 – Beste mini-stepmaskin

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette.

Produktene i denne listen er ikke fysisk testet av oss, og vurderingen er gjort på bakgrunn av produktets egenskaper, eksterne tester, tilbakemeldinger fra kunder, samt pris. Alle produktene i testen er av god kvalitet og er noe vi kan anbefale. Finn den modellen som passer din bruk og ditt budsjett.

PS: Prisene og utvalget kan variere fra dag til dag. Prisene vi oppgir er veiledende priser. Nettbutikkene har ofte gode tilbud og produktene kan være på kampanje til en rimeligere pris enn det om er oppgitt her.

Vi forsøker til enhver tid å holde listen oppdatert med produkter som er på lager. Der det er flere alternative priser linker vi til flere butikker.

  1. Best treningseffekt: Stepmaskin Bailar fra inSPORTline
  2. Mest for pengene: Abilica Corestep 360

SORTER ETTER:

1.

Stepmaskin Bailar fra inSPORTline

Best treningseffekt!

Egenvekt

23,8 kg

Maks brukervekt

120 kg

Computer

Ja

Vektkapasitet: 20/20
Funksjoner: 40/40
Stabilitet: 30/30
Pris: 6/10

Score: 96/100

Rating: 5.8/6
Kr 3499,-
Bestill her

Annonselenke

Stepmaskin Bailar fra inSPORTline er en liten større og solid ministepper, med håndtak du kan holde deg fast i.

Gir større vertikale steg som minner om trappetrening og gir god trening av beina. Motstanden genereres fra hydrauliske støtdempere og gir en jevn og god motstand og har 12 motstandsnivåer.

Ministepperen har store gode pedaler, justerbar flaskeholder og mulighet for pulsmåling. Pulsen måles gjennom håndpulssensorer i håndtakene eller ved hjelp av ekstern pulsbelte (kjøpes separat).

Selv om denne mini-stepmaskinen er litt større enn de andre modellene, kan enkelt foldes sammen og pakkes vekk når den ikke er i bruk, og dermed tar opp liten plass. Den har transporthjul, slik at den enkelt kan flyttes rundt.

Computeren viser nyttig treningsdata for tid, antall trinn, trinn per minutt, kaloriforbruk og puls.

 

Fordeler

  • Håndtak du kan holde deg fast i
  • Større bevegelser som minner om trappetrening
  • Mulighet for pulsmåling
  • Lett å pakke sammen og trille vekk når den ikke er i bruk
  • Størst vektkapasitet av mini-steppere i denne testen (120 kg)
  • Store pedaler med anti-skli underlag
  • Stor og lettlest computer

Ulemper

  • Større og tyngre enn de andre modellene
2.

Abilica Corestep 360

Mest for pengene!

Egenvekt

-

Maks brukervekt

100 kg

Computer

Ja

Vektkapasitet: 16/20
Funksjoner: 38/40
Stabilitet: 28/30
Pris: 8/10

Score: 90/100

Rating: 5.4/6
Kr 1999,-

Abilica CoreStep 360 er en mer avansert ministepper som ikke bare trener beina, men hele kjernemuskulaturen.

Dette er en smart liten stepmaskin for deg som ønsker å trene både beina og kjernemuskulaturen samtidig, og som ønsker en liten og lett treningsmaskin du kan ta med deg overalt. CoreStep 360 veier ikke mer enn 9kg og er så liten at den kan oppbevares under sengen eller i et skap.

Abilica CoreStep 360 er utformet slik at du i langt større grad trener kjernemuskulaturen enn en tradisjonell ministepper. Maskinen kan nemlig brukes begge veier slik at det skaper rotasjoner og du får trent de skrå magemusklene.

En treningscomputer holder oversikt over tid, antall skritt og kaloriforbruk.

Abilica CoreStep 360 er perfekt for deg som ønsker litt mer enn en helt enkel stepmaskin, og ønsker å trene bein og kjernemuskulatur på en effektiv måte uten å dra i hus en diger trappemaskin.

Fordeler

  • Trener også kjernemuskulaturen.
  • Lett og plassbesparende.
  • Smart design gir større bevegelser og rotasjon.
  • Oversiktlig treningscomputer.

Ulemper

  • Maks brukervekt på 100 kg
3.

Stepmaskin Stepper Active fra inSPORTline

Egenvekt

10 kg

Maks brukervekt

110 kg

Computer

Ja

Vektkapasitet: 18/20
Funksjoner: 38/40
Stabilitet: 30/30
Pris: 7/10

Score: 93/100

Rating: 5.6/6
Kr 2495,-
Bestill her

Annonselenke

Stepmaskin Stepper Active fra inSPORTline er en liten og stabil mini-stepper på 10 kg.

Mini-stepmaskinen har to håndtak, slik at du kan få trent overkroppen i tillegg til beina. Den har hydrauliske sylindrer som genererer motstand når du tråkker.

Den lettleste computeren viser nyttig treningsdata som tid, kalorier, antall trinn og trinn per minutt.

Fordeler

  • Lettlest computer som viser nyttig treningsdata
  • Motstandsbånd i gummi gir trening for overkroppen
  • Litt høyere brukervekt enn de andre mini-step maskinene
4.

Abilica Ministep 2.0

Egenvekt

6 kg

Maks brukervekt

100 kg

Computer

Ja

Vektkapasitet: 16/20
Funksjoner: 36/40
Stabilitet: 26/30
Pris: 10/10

Score: 88/100

Rating: 5.3/6
Kr 1299,-

Abilica Mini Step 2.0 er en liten og kompakt, men likevel effektiv ministepper som er enkel i bruk og kan gi deg meget god trening.

Abilica Mini Step 2.0 er liten og nett og veier kun 6kg . Dette gjør den svært praktisk ettersom du kan ta den med deg fra rom til rom og for eksempel trene foran TV-en. Den er også enkel å pakke bort å gjemme under senga eller i et skap.

Mini Step 2.0 drives av to hydrauliske pumper som sørger for jevn og god motstand. En treningscomputer holder oversikt over informasjon som tid, antall trinn og kaloriforbruk. Displayet veksler automatisk mellom de ulike verdiene.

Abilica Mini Step 2.0 passer for deg som ønsker en rimelig og enkelt treningsapparat, eller som bare ønsker et alternativ for å varme opp til annen type trening.

Fordeler

  • Liten, lett og kompakt
  • Display med treningsdata

Ulemper

  • Maks brukervekt på 100 kg
5.

Titan Life Mini Stepper

Egenvekt

7,6 kg

Maks brukervekt

100 kg

Computer

Ja

Vektkapasitet: 16/20
Funksjoner: 36/40
Stabilitet: 26/30
Pris: 10/10

Score: 88/100

Rating: 5.3/6
Kr 1167,-
Bestill her

Annonselenke

Titan Life Mini Stepper er liten og kompakt og gir god trening av beina.

De hydrauliske støtdemperne gir jevn motstand i hvert trinn.

Det er mulighet for å feste strikker i stepperen, slik at du kan få bevegelse i overkroppen mens du trener beina.

På computeren får du opp treningsdata for tid, kalorier, antall steg og steg per minutt.

Fordeler

  • Liten og praktisk
  • Computer som viser nyttig treningsdata
  • Mulighet for å feste strikker/håndtak for samtidig trening av overkropp

Ulemper

  • Maks brukervekt på 100 kg

Dette skal du se etter

Før du kjøper en stepmaskin anbefaler vi deg at du oppdaterer deg på noen viktige detaljer. Under gir vi deg oversikt over de viktigste tingene å tenke over.

Type stepmaskin

Når du begynner å se etter en stepmaskin, vil du raskt oppdage at det dukker opp flere ulike modeller som ikke engang ligner hverandre. De største modellene kalles gjerne «trappesmaskin«, og er store stasjonære maskiner som trener hele kroppen effektivt ettersom du bruker både armer og bein på samme måte som for en ellipsemaskin.

Et annet alternativ er en ministepper. Disse små maskinene består av en liten ramme med to pedaler som du tråkker ned på hver side. De har som regel en enkel computer som viser info som tid, antall steg og kaloriforbruk. Fordelen med en ministepper er at de er billige i innkjøp og tar utrolig liten plass. En ministepper veier ofte ikke mer enn 10kg, men du må være obs på den maksimale brukervekten som kan være en begrensende faktor for mange.

En del crosstrainere/ ellipsemaskiner har nå de samme funksjonene og bevegelsene som en større stepmaskin, med større steglengde og mulighet for mer vertikale steg. Disse har i større grad erstattet de modellene man fikk tak i før, som var en mellomting av en ministepper og en trappemaskin.

Se vår toppliste på crosstrainere/ ellipsemaskiner her.

Uansett hva du velger, så sørg for at maskinen er kraftig nok til å tåle vekten din. En del ministeppere har maks brukervekt på kun 100kg. Så blir dette for lav vektkapasitet, og en trappemaskin blir for stor, bør du ta en nærmere titt på ulike crosstrainere/ ellipsemaskiner.

Plassbesparende

Har du liten plass, ønsker å trene i ny og ne, gjerne trener foran TV-en eller noen korte økter spredt utover dagen, så kan en ministepper være midt i blinken.

Computer

En computer gir deg oversikt over treningsdata som tid, antall steg og kaloriforbruk, etc.. Disse dataene bør være et minimum, selv for en enkel ministepper.

Hvilke behov har du

Tenk godt gjennom hva du er ute etter. Ønsker du en skikkelig maskin som du skal bruke regelmessig for å trene hele kroppen, bygge styrke og kondisjon? Da er en stepmaskin i klassen «trappemaskin» et klart valg.

Ønsker du derimot en enkel og grei treningsmaskin som du kan flytte med deg fra rom til rom, som skal brukes til kortere treningsøkter noen ganger i uken, og som hovedsakelig skal trene beina og rumpemusklene? Da kan en ministepper være et godt valg. Ikke minst dersom du har begrenset med plass.

Et siste moment er også pris.

En trappemaskin eller en crosstrainer/ ellipsemaskin koster ganske mye mer enn en ministepper, så tenk godt gjennom hva du faktisk har behov for før du tar et valg.

Les også: Gåmølle/ sammenleggbar tredemølle – Best i test!

Jennie Hjortland Jensen

Jennie har rollen som Content Manager (innholdsprodusent og prosjektleder) og er ansvarlig redaktør for Hardworkout.no. Hun har en bachelor i ernæring fra Bjørknes Høyskole og er sertifisert personlig trener fra AFPT med tilleggskurset Functional Fitness Trainer. Samt et årsstudium i idrett fra Høyskolen i Hedmark. Med en brennende interesse for sunn, god og næringsrik mat laget fra bunnen av, har hun stor kunnskap både for nybegynneren og den mer erfarne. Enten målet er en livsstilsendring, forebygging av livsstilssykdommer, vektnedgang/vektoppgang eller kosthold for muskelbygging. Hun har også mange års erfaring innen styrketrening og brenner for å spre treningsglede, mestringsfølelse og bidra til at andre oppnår målene sine.
Garmin

Test: Multisportklokken Garmin Forerunner 965!

Forerunner-serien fra Garmin sikter seg inn mot å være de mest…
Dato: Jan 23, 2025
Coros

Pulsklokke under 3500 – Topp 10 – Best i test 2025!

Du trenger ikke å bruke en hel månedslønn for å kjøpe…
Dato: Jan 22, 2025
Løpesko asfalt

Joggesko – Best i test 2025 – Topp 10 joggesko for asfalt/mølle

Ute etter nye joggesko til treningen? Vi gir deg oversikten over…
Dato: Jan 15, 2025

HOLD DEG OPPDATERT,

FÅ GRATIS TRENINGSPROGRAM OG KOSTHOLDSPLAN

Litt mer om deg

Få siste nytt innen trening, kosthold, helse 
og livsstil rett i innboksen din.

Registrer deg nå, og motta et gratis treningsprogram og kostholdsplan som nedlastbar PDF!

Ulmer