Vi gir deg oversikten over markedets beste og mest effektive slankepiller i 2023. I listen finner du de mest effektive og virkningsfulle slankepillene med dokumentert effekt.

Mange opplever en eller flere perioder i livet der man ønsker å gå ned i vekt. Dersom du er svært overvektig, vil de første kiloene ofte renne raskt av, men etterhvert som du har mistet noen kilo, blir det mer utfordrende. Samtidig er noen gjennom genetikken mindre disponibel for å redusere fettmengden på kroppen, og vekten vil også være høyere. Vi er alle forskjellig, vi reagerer ulikt på forskjellig type mat og trening, og vi reagerer ulikt på forskjellige virkestoffer.

Når alle slankepillene lover det samme – «å få deg ned i vekt», kan det være vanskelig å vite hva du skal velge. Fellestrekkene er «redusert vekt, høyere fettforbrenning og mer energi». Selv om de fleste produkter på markedet kommer fra anerkjente leverandører og inneholder enkelte nyttige virkestoffer, så er det kombinasjonen av virkestoffene sammen som gjerne betyr noe. Hvert enkelt virkestoff har en liten effekt, men når de fungerer sammen, vil de kunne ha større påvirkning. Et raskt Google-søk på ”slankepiller” gir over 150 000 treff og et hav av produkter, så dersom du tenker på å prøve slankepiller som et hjelpemiddel for vektnedgang, er du ikke alene.

Det er likevel viktig at du er klar over at kostholdet er det viktigste verktøyet ditt i kampen mot kiloene. Ingen verdens pille kan gjøre at kiloene raser av, og den største jobben må du gjøre selv. Men, produktene i oversikten under kan forhåpentligvis være med på å gjøre jobben litt lettere ved å kickstarte fettforbrenningen, gi deg mer overskudd til å være mer aktiv, frigjøre energiressurser, samt redusere sultfølelsen og søtsuget. Om du bruker produktene sammen med et sunt og velbalansert kosthold, samt regelmessig aktivitet, vil du høyst sannsynlig ha mye større sannsynlighet for å lykkes.

 

Topp 10 slankepiller – Best i test 2023

Hardworkout.no har i testen lagt vekt på kriterier som blant annet mengde ingredienser/virkestoffer og hva disse kan bidra til, pris pr dagsdose, leverandørens påståtte effekt, samt EU sin liste over godkjente påstander om hva det enkelte virkestoffet kan bidra til.

Ved å handle gjennom linkene i testen mottar vi en liten provisjon fra leverandørene/butikkene som bidrar til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler.

Du betaler uansett den samme rimelige prisen som butikkene oppgir. Vi setter derfor pris på om du bruker linkene i artikkelen. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

SORTER ETTER:

1.

Royal Burner

Antall serveringer:

30

Score: 90/100

Rating: 5.4/6
Kr 299,-
Bestill her

Annonselenke

Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/ cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold.

En av de viktigste virkestoffene i Royal Burner er glucomannan. Glucomannan har den unike egenskapen at det utvider seg opp til 200 ganger sin egen vekt i magesekken og hindrer dermed sultfølelsen. Faktisk er Glucomannan det eneste virkestoffet for slanking som er godkjent av EUs ekspertpanel for matsikkerthet.

Grønn kaffeekstrakt er med på å øke forbrenningen og å forebygge opptak av karbohydrater som omdannes til fett. Vitamin B3 er avgjørende for at energiomsetningen i kroppen skal fungere optimalt, mens bringebær ketoner (raspberry ketones) påvirker hormonet adiponectin som kan bidra til økt fettforbrenning og redusert appetitt.

Krom bidrar til å regulere blodsukkeret, redusere søtsuget, samt bidra til at karbohydrater og fett blir omdannet til energi i cellene. Jod er med på å opprettholde kroppens naturlige forbrenning, øke energinivået og kan motvirke lavt stoffskifte.

Alt i alt er Vita Pura Royal Burner et veldig godt produkt for deg som ønsker å redusere sultfølelsen, motvirke søtsuget, samt legge til rette for et normalt stoffskifte.

14.

Weider Victory Fat Burner

Antall serveringer:

40

Score: 79/100

Rating: 4.7/6
Kr 219,-
Bestill her

Annonselenke

Weider Victory Fat Burner er en kraftig og effektiv fettforbrenner laget på en formel som hjelper deg å oppnå de resultatene som du ønsker.

Fat Burner er basert på en kombinasjon av naturlige ekstrakt med forbrennende effekt. Disse skal øke metabolismen og det totale kaloriforbruket i løpet av dagen. I tillegg inneholder Fat Burner Krom som motvirker søtsug.

Fat Burner inneholder koffein fra grønn te, Cayenne pepper og L-karnitin. Produsenten hevder at virkestoffene skal kunne fremme bruken av fett som en energikilde for kroppen og dermed redusere fettdepotene.

18.

Bodylab Trimlet

Antall serveringer:

30

Score: 69/100

Rating: 4.1/6
Kr 229,-
Bestill her

Annonselenke

Bodylab Trimlet inneholder naturlige virkestoffer som effektivt skal motvirke sult og søtsug.

Bodylab Trimlet inneholder hele 3000 mg glukomannanfiber som gir god metthetsfølelse og stabilt blodsukker. I tillegg er produktet tilsatt rikelig med krom som har vist seg å ha en positiv effekt på å motvirke søtsug.

Trimlet kan derfor fungere som et effektivt slankemiddel for personer på diett og som har problemer med å unngå småspising på grunn av sultfølelse.

Om forhold knyttet til testen

Vi gjør også oppmerksom på at denne testen omfatter Vita Pura AS sitt produkt Royal Burner. Vita Pura AS er eid av Hefner Holdings-konsernet, som også eier Proguiden. Proguiden driver blant annet nettstedet Hardworkout.no. Testen er derfor satt opp i henhold til markedsføringslovens regler om reklame.

Vi gjør oppmerksom på at kosttilskudd ikke er personlig testet av forfatteren, da alle typer kosttilskudd og legemidler vil kunne ha noe forskjellig individuell effekt på den enkelte person.

 

Fakta om slankepiller

Slankepiller finnes i en rekke ulike former,, og de deles hovedsaklig inn i to ulike varianter; stimulerende– og ikke-stimulerende. Stimulerende fettforbrennere inneholder typisk en eller to komponenter relatert til koffein, og fungerer ved å øke innholdet av katekolaminer, en gruppe kjemiske stoffer som blant annet inkluderer dopamin, noradrenalin og adrenalin. Dett er stoffer som øker beredskapsnivået i kroppen og setter i gang lipolysen, prosessen der fettcellene frigjør fettet som er lagre i fettcellene og gjør det tilgjengelig for forbrenning. I tillegg har flere av disse virkestoffene en oppkvikkende effekt på oss, noe som gir oss mer energi til å trene hardere og lengre, og dermed også øke energiomsetningen.

Ikke-sentralstimulerende fettforbrennere er produkter som fungerer uten å øke nivået av katekolaminer. Disse tilskuddene blir vanligvis benyttet i en kombinasjon av flere ulike virkestoffer for å øke den samlede effekten ettersom hvert enkelt virkestoff er relativt svakt. I tillegg til å kunne øke fettforbrenningen har flere av virkestoffene vist seg å kunne forbedre en rekke helsefaktorer.

Når det gjelder stimulerende fettforbrennere er det ingen tvil om at det økte nivået av katekolaminer er viktig for fettforbrennings prosessen, men ikke alle tåler de like godt på grunn av intoleranse for blant annet koffein. Dette er årsaken til at det også produseres ikke-sentralstimulerende fettforbrennere.

Mer om dette kan du lese her: De 5 beste ikke-stimulerende fettforbrennerne

 

Her er noen av de viktigste virkestoffene i slankepiller:

Selv om flere av slankepillene i denne testen inneholder virkestoffer som ikke står på listen, så betyr det ikke at de ikke er virkningsfulle. Som regel er ett virkestoff alene sjelden på sitt mest effektive dersom det ikke opptrer i den riktige kombinasjonen med andre virkemidler. Her er noen av de viktigste ingrediensene i slankepiller.

 

Grønn kaffeekstrakt

Grønn kaffeekstrakt har vist seg som er viktig virkestoff for å sette fart på forbrenningen, samtidig som det motvirker omdannelsen av karbohydrater til fett. Grønn kaffeekstrakt utvinnes fra kaffebønner som enda ikke har gjennomgått brenningsprosessen. Kaffebønner er kjent for å inneholde mange ulike virkestoffer, blant annet klorogene syrer. Dette er syrer som kan hjelpe til å senke blodtrykket, motvirke betennelser, og fremme vektreduksjon. I prosesseringen av kaffebønnene (når de brennes), mister de klorogene syrene mye av sin virkning, og vanlig kaffedrikking vil derfor ikke ha den samme effekten som grønn kaffeekstrakt som inntas i konsentrert form.

 

Bringebærekstrakt (Ketone)

Bringebærekstrakt er med på å regulere hormonet adiponectin, et hormon som reduserer  reduserer appetitten og øker fettforbrenningen. Det finnes også i proteinform i fettvev og spiller en avgjørende rolle i metabolismen av sukker og fett. Mangel på adiponectin relateres til overvekt, høy BMI og flere andre livsstilssykdommer. Et for høyt nivå er heller ikke bra, og kan øke risikoen for å utvikle diabetes type 2, hele seks ganger. Bringebærekstrakt hjelper til å regulere nivået av adiponectin slik at det konsentrasjonen i fettvevet til enhver tid er riktig.

 

Krom

Krom er kjent for sin event til å reduserer søtsuget, men det har også andre gode egenskaper. Krom er også med på å regulere blodsukkeret og bidrar til at karbohydrater og fett blir omgjort til energi i cellene. Mangel på krom kan øke behovet for søtsaker og overspising, og igjen føre med seg unødvendige kalorier og vektoppgang.

 

Ekstrakt fra grønn te

Ekstrakt fra grønn te er utvunnet av grønne teblader og er svært rikt på antioksidanter, inkludert antioksidanten catechin (GTC). Dette virkestoffet er med på å regulere nedbrytningen av fettceller i kroppen, og kan bidra til mer energi. En rekke undersøkelser har konkludert med at grønn te ekstrakt kan ha en positiv virkning på vektnedgang.

Glucomannan

Glucomannan er unikt ved at det er det eneste virkestoffet for slanking som er godkjent av De Europeiske myndighetene for næringsmiddeltrygghet, EFSA. Glucomannan fungerer ved  at det utvider seg opp til 200 ganger sin egen vekt når det entrer magesekken. På denne måten reduseres sultfølelsen og faren for at du overspiser. Glucomannan utvinnes fra røttene til planten konjac og er et vannløselig fiber. En av egenskapene til glucomannan er evnen til å absorbere vann, og heller du en kapsel med glucomannan pulver i et glass vann, vil væsken bli til gele umiddelbart.

CLA (Conjugated Linoleic Acid/Konjugert fettsyre)

CLA er en av de sunneste fettsyrene vi har og er helt essensiell for oss. CLA påvirker hvordan fettet lagres i kroppen og kan bidra til å redusere mengden kroppsfett og å øke forbrenningen. Flere studier viser at CLA har effektiv virkning mot å redusere fettlagre rundt mage, rumpe og lår. Som en bonus til økt fettreduksjon kan CLA hjelpe til å bygge opp muskulatur.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Sponset

Fikk raskt soleksem og ingen farge: – Nå blir jeg brun på rekordtid

Produkttest

Multigym til hjemmebruk – Topp 10 – Best i test 2024!

Ønsker du å lage deg treningsrom hjemme eller kanskje på hytta?…
Dato: Jul 15, 2024
Produkttest

Terrengløpesko – Best i test 2024 – Løpesko for terreng

Vi gir deg oversikten over markedets beste terrengløpesko i 2024. Her…
Dato: Jul 09, 2024