Vi gir deg oversikten over de beste modellene i jakten på ny ellipsemaskin! Her finner du alt du trenger å vite om ellipsemaskin og crosstrainer.

Ønsker du å komme i bedre form på en rask og effektiv måte? Da kan en ellipsemaskin være et perfekt verktøy. Ellipsemaskiner har blitt svært populært de siste årene, og mye skyldes dets store treningseffekt på hele kroppen, samtidig som det får energiforbruket til å skyte i været.

En ellipsemaskin er en slags kombinasjon mellom en sykkel, stepmaskin og en tredemølle. Det unike med ellipsemaskiner, er at du i større grad trener hele kroppen enn dersom du trener løping på en tredemølle, eller sykling på en ergometersykkel. Ellipsemaskinen kalles også ofte for en crosstrainer, og vi kommer til å bruke begrepene litt om hverandre.

Trening med ellipsemaskin har en rekke fordeler:

 • Du trener hele kroppen effektivt i samme øvelse. Alle de store muskelgruppene taes i bruk samtidig.
 • Du trener styrke og kondisjon samtidig. Du trener armer, bein, bryst, mage og skuldre på en gang, i tillegg til at du trener kondisjonen. Treningseffekten kan dermed relateres til treningen du oppnår ved å gå langrenn.
 • Kaloriforbruket skyter i været, og treningsformen er godt egent for de som ønsker å bruke treningen som et verktøy for å gå ned i vekt.
 • Lav skaderisiko, samt at belastningen på muskler, skjellet og ledd er lav.
 • Godt egnet til både trening, opptrening etter skade/sykdom, og trening for ulike aldersgrupper.
 • Svært enkel i bruk. I ellipsemaskinen er bevegelsesbanen låst, og det bare å «følge med» maskinen. Du trenger ikke å bruke tid på å lære inn teknikk.
 • Lavt støynivå. Ellipsemaskinen kan brukes overalt, selv i stua foran TV-en uten at det virker forstyrrende.

Nederst i artikkelen finner du mer info om ulike typer ellipsemaskiner og hva du bør se etter. Ønsker du å lese om denne før du begynner å se på oversikten over ellipsemaskiner, kan du trykke HER.

 

Best i test ellipsemaskin / crosstrainer 2020

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Prisene oppdateres regelmessig og reflekterer de beste prisene på markedet. Vær likevel oppmerksom på at priser og lagersituasjon raskt kan endre seg, spesielt på de mer populære budsjettmodellen. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

SORTER ETTER:

1.

Abilica Premium FC BT

Motstand

El.magnetisk

Type

Fronthjulsdrift

Svinghjul

9kg

Steglengde

51cm

Mål

177 x 80 x 177 cm

Vekt

72kg

Maksimal brukervekt

200kg

Score: 92/100

Rating: 5.5/6
Kr 18999,-

Abilica Premium FC BT er ellipsemaskinen for deg som ønsker det beste markedet har å tilby. Her får du gjennomført kvalitet i hvert eneste ledd!

Abilica Premium FC BT setter en standard for hva en skikkelig god ellipsemaskin er. Her får du en slitesterk og stødig maskin med elektromagnetisk motstand, et 9kg tungt svinghjul og hele 32 motstandsnivåer.

Pedalene har justerbar helning på opptil 18% og er perfekt for å simulere motbakke. Sammen med store pedaler med steglengde på hele 51cm, får du et jevnt og effektivt tråkk med høy treningseffekt. Det er også mulig å bruke kun pedalene mens du holder hendene på et ekstra styre.

En av favorittfunksjonene våre med Premium FC BT, er at den støtter Bluetooth og kan kobles til mobilen og apper som iConsole+ Training og Kinomap som lar deg opprette egne ruter i Google Maps hvor du vil i verden mens du kan se bilder på gatenivå i Google StreetView mens du trener. Samtidig simuleres motstanden automatisk fra disse rutene på ellipsemaskinen!

Maskinen kommer med 12 innebygde treningsprogrammer, og ønsker du ytterlige utfordringer, kan du koble til gratisappen Zwift som gir deg tilgang til enormt mange treningsprogrammer for alle ulike nivåer. Her kan du også konkurrere mot andre brukere i en virtuell verden.

Abilica Premium FC BT er forsterket slik at den tåler mye bruk, og kan brukes i flere timer daglig. Den tåler en høy maksimal brukervekt, og er rett og slett svært robust.

Abilica Premium FC BT er nærmest komplett. Ja, den koster, men du har en maskin som kan gi enormt med treningsglede, høy treningseffekt og lang levetid. Det nærmeste vi kommer komplett!

Fordeler

 • Stabil og slitesterkt. Elektromagnetisk motstand.
 • Hele 32 motstandsnivåer og 9kg svinghjul.
 • Mange varierte treningsprogram.
 • Kan simulere hele 18% motbakke.
 • Støtte for Bluetooth og apper som iConsole+ Training og Kinomap.
 • Gir mulighet til å lage ruter i Google Maps å motstanden justeres automatisk etter terrenget.
 • Kan kobles til Zwift for å konkurrere med andre i hele verden.
 • Steglengde på hele 51cm + justerbare pedaler og skinner.
 • Holder for nettbrett/mobil.
 • Høy maksimal brukervekt.

Ulemper

 • Tung.
2.

Abilica Stream FC X - Black Line

Motstand

El.magnetisk

Type

Fronthjulsdrift

Svinghjul

9kg

Steglengde

51cm

Mål

170 x 66 x 183 cm

Vekt

72kg

Maksimal brukervekt

200kg

Score: 92/100

Rating: 5.5/6
Kr 14490,-
Bestill her

Abilica Stream FC X – Black Line er en kraftig og god ellipsemaskin som gir deg en unik treningsopplevelse i form av interaktiv trening!

Abilica Stream FC X er stor, men den er også utrolig stødig og solid. Denne maskinen er klar for tøff og intensiv trening, og kan varte opp med stor motstand og en rekke treningsprogrammer.Innebygd i maskinen finner du 12 ulike programmer, og den elektromagenetiske motstanden sørger for jevn og god motstand, og ikke minst en slitesterk maskin.

I tillegg til de innebygde programmene, støtter Abilica Stream FC X Bluetooth slik at du kan koble til mobilen/nettbrettet å kjøre apper som iConsole+ der du kan velge deg en rute i Google Maps hvor som helst i verden, og deretter vil du få presentert bilder fra gatenivå samtidig som du trener. Motstanden justeres automatisk i takt med terrenget.

En stor og oversiktlig treningscomputer gir deg info o m tid, distanse, hastighet, kalorier, watt og puls. Abilica Stream FC X har pulsmåler innebygd i håndtakene, men støtter også trådløs pulsmåling.

Skrittlengde er hele 51cm, og gjør det dermed mulig å simulere et mer ekte løpesteg. De ekstra håndtakene gjør det også mulig å bruke kun pedalene.

Abilica Stream FC X – Black Line er en super solid og gjennomført ellipsemaskin fra høyeste hylle. Her får du maks moro og maks treningseffekt. Prisen er også god med tanke på hva du får. Anbefalt.

Fordeler

 • Elektromagnetisk motstand.
 • 12 innebygde treningsprogram.
 • 9kg svinghjul og jevn motstand.
 • Svært stødig og slitesterk.
 • Støtte for Bluetooth og apper som iConsole+ Training og Kinomap.
 • Gir mulighet til å lage ruter i Google Maps å motstanden justeres automatisk etter terrenget.
 • Steglengde på 51cm gir et naturlig tråkk.
 • Holder for nettbrett/mobil.
 • Høy maksimal brukervekt.

Ulemper

 • Litt tung.
3.

Bowflex Max Trainer M3

Motstand

-

Type

-

Svinghjul

-

Steglengde

-

Mål

117 x 64 x 160

Vekt

65kg

Maksimal brukervekt

136kg

Score: 91/100

Rating: 5.5/6
Kr 22999,-

Bowflex Max Trainer M3 kombinerer det beste fra den klassiske stepmaskinen og ellipsemaskinen, og gir deg det ultimate treningsredskapet for en tøff og effektiv treningsøkt!

Bowflex Max Trainer M3 er en ganske spesiell og revolusjonerende treningsmaskin. Max Trainer M3 er en blanding mellom en stepmaskin og en ellipsemaskin, og sørger for å gi deg en virkelig utfordrende treningsøkt.

Du kan velge mellom 8 ulike motstandsnivåer, og to innstillinger; intervall- og manuell modus. Intervallprogrammet er relativt hardt, og maskinen er designet for å kunne forbrenne flest mulig kalorier på kortest mulig tid. Bowflex lover at M3 skal kunne forbrenne opptil 2,5 ganger flere kalorier enn andre treningsmaskiner med kun 14 minutter trening om dagen. Uansett om du trener for kaloriene eller den faktiske treningseffekten sin skyld, så gir denne treningsmaskiner deg veldig god trening!

Maskinen er enkel i bruk, og en oversiktlig LCD-skjerm viser info om tid, hastighet, kaloriforbruk og puls. Kontrollpanelet er lett forståelig og har knapper for enkel justering av motstand. Pulsbelte er inkludert i prisen, og det samme er flaskeholder.

Bowflex Max Trainer M3 er også relativt kompakt og plassbesparende, samtidig som vekten på 64kg sørger for at den står dønn stabilt på gulvet.

Ønsker du et treningsapparat som gir deg maks treningseffekt på kortest mulig tid, så er det få alternativer som slår Bowflex Max Trainer M3. Denne kan absolutt anbefales!

Fordeler

 • Det beste fra stepmaskin og ellipsemaskin kombinert.
 • Ekstremt effektivt treningsapparat.
 • 8 motstandsnivåer.
 • Intervallprogram og manuelt program.
 • Stødig og enkel i bruk.
 • Oversiktlig treningscomputer.
 • Pulsbelte følger med + flaskeholder.

Ulemper

 • Litt få treningsprogrammer og motstandsnivåer.
4.

Reebok Crosstrainer GX40S

Motstand

P.magnetisk

Type

Bakhjulsdrift

Svinghjul

9kg

Steglengde

38,1cm

Mål

135 x 72 x 169cm

Vekt

49kg

Maksimal brukervekt

120kg

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 6999,-

Reebok Crosstrainer GX40S er kanskje den beste crosstrainer maskinen i området 5-10000kr.

Denne maskinen leverer! Et 9kg tungt svinghjul sørger for jevn og høy motstand over hele 32 motstandsnivåer. En stor fordel med denne maskinen er at du kan holde fast i et ekstra styret, og kun bruke pedalene dersom du ønsker å trene bare underkroppen.

Reebok GX40S har totalt 20 treningsprogrammer, hvorav 12 er forhåndsinnstilte, 3 programmer er til et ønsket mål (tid, distanse eller forbrente kalorier). 3 ytterligere programmer er til watt-test, pulstest, restitusjon samt manuelt program. Det er også mulighet for et personlig brukeroppsett.

Den eneste begrensningen vi ser, er steglengden på 38,1cm som kan være litt lite dersom du er over 170cm. Det er ikke noe problem å bruke maskinen, men tråkket kan bli litt begrenset.

En oversiktlig  computer viser info som tid, hastighet, distanse, kalorier, tråkk per minutt, watt og puls. Pulsen måles gjennom en pulssensor som er plassert på begge håndtakene. Det er også holder for nettbrett/mobil, samt ekstra styrehåndtak slik at du kan velge og bare bruke pedalene.

Reebok GX40S er stillegående, robust og kan stilles inn til gulvnivå slik at den står rett og stabil. Den er utstyrt med transporthjul slik at den enkelt kan flyttes rundt i huset.

Reebok Crosstrainer GX40S byr på høy funksjonalitet og ytelse, samt en stabil og slitesterk konstruksjon. Denne modellen vil tilfredsstille både nybegynnere og erfarne brukere. Bare husk på steglengden.

Fordeler

 • Jevn og god motstand over 32 motstandsnivåer.
 • 20 treningsprogrammer, hvorav 1 HRC og 1 watt-basert program.
 • Støtter flere brukerprofiler.
 • Holder for nettbrett/mobil.
 • Pulssensor i håndtakene.
 • Stødig og robust.

Ulemper

 • Litt kort steglengde.
 • Støtter ikke ekstern pulssensor.
5.

Kettler Elipso P

Motstand

El.magnetisk

Type

Fronthjulsdrevet

Svinghjul

18kg

Steglengde

50cm

Mål

185 x 68 x 164cm

Vekt

75kg

Maksimal brukervekt

130kg

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 14390,-
Bestill her

Kettler Elipso P er en kraftig og god ellipsemaskin som egner seg spesielt godt til familier der flere skal bruke maskinen daglig. Og ikke minst til de som ønsker virkelig tøff motstand. 

Ønsker du deg en crosstrainer som kan gi deg virkelig tøff motstand der andre maskiner må gi slipp? I så fall er Kettler Elipso P et av de beste alternativene du vil finne. Svinghjulet er på hele 18kg og sørger dermed mot jevn og tøff motstand over de 16 justerbare motstandsnivåene. Elektromagnetisk motstand sørger for slitesterk og langvarig drift.

Totalt kan du bryne deg på 12 innebygde treningsprogrammer hvorav 1 HRC (pulsstyrt). En av Elipso P sine fordeler er at den kan brukes av 4 ulike brukere med sine egne brukerprofiler.

En oversiktlig skjerm viser info om tid, distanse, hastighet, kadens, kalorier og puls. Pulsen måles enten via pulssensorer i håndtakene, eller gjennom et ekstern pulsbelte. Det er ingen holder for nettbrett, men et ekstra håndtak som gjør det mulig å bruke maskinen uten at du bruker armene (kun pedalene).

Steglengden er på hele 50cm, og sikrer dermed en naturlig og effektiv bevegelse. Maskinen kommer også med dobbelt kulelager for rundere bevegelse og lengre driftstid.

Kettler Elipso P er et av de beste valgene for deg som skal bruke maskinen mye, og gjerne dele den sammen med flere andre. En bunnsolid konstruksjon og god funksjonalitet bidrar til en god treningsopplevelse.

Fordeler

 • Elektromagnetisk motstand og doble kulelagre for lang levetid.
 • 18kg tungt svinghjul gir jevn og høy motstand.
 • 12 treningsprogrammer og HRC-program.
 • 4 brukerprofiler.
 • Pulssensor i håndtakene + støtte for ekstern pulsmåler.
 • Stødig og robust.

Ulemper

 • Tung.
 • Mangler stativ for nettbrett.
6.

Abilica WinElip Cruise 

Motstand

P.magnetisk

Type

Bakhjulsdrift

Svinghjul

8kg

Steglengde

32cm

Mål

126 x 62 x 150cm

Vekt

38kg

Maksimal brukervekt

130kg

Score: 84/100

Rating: 5.0/6
Kr 6999,-
Bestill her

Abilica WinElip Cruise er en flott modell som passer perfekt til deg som ønsker en kompakt og lett ellipsemaskin. 

Abilica WinElip Cruise er ikke av de kraftigste crosstrainerne, men den er kanskje perfekt for deg som ønsker en maskin som tar liten plass og som er enkel å flytte.

WinElip Cruise kommer med permanentmagnetisk motstand og 32 ulike motstandsnivåer. Det kraftige svinghjulet på 8kg sørger for jevn motstand over alle nivåene, og tung motstand til de som krever det.

Steglengden er på kun 31cm, noe som for mange vil føles unaturlig og begrensende for å få en jevn flyt og et naturlig tråkk, men dette er et kompromiss for å få maskinen så kompakt. Derimot er det et pluss at du kan velge og bruke kun pedalene mens du holder hendene på det ekstra styre.

Det er totalt 12 forhåndsinnstilte treningsprogrammer som gjør det enkelt å komme i gang med treningen. Håndtakene har håndpulssensor, slik at du kan følge med på pulsen på computeren. Denne viser også tid, hastighet, distanse, kalorier, watt, skritt og mulighet for en kondisjonstest.

Maskinen veier ikke mer enn 32kg, og den lave vekten kan bidra til at den føles noe ustødig ved intensiv bruk. Maksimal brukervekt er begrenset til 130kg.

Abilica WinElip Cruise er først og fremst beregnet på deg som ønsker en fin innstegsmodell til ellipsetrening, og som prioriterer at den er kompakt og lett. Planlegger du å bruke maskinen mye, og til hard trening, bør du velge noe kraftigere.

Fordeler

 • Lett og kompakt.
 • 32 motstandsnivåer.
 • 5 treningsprogrammer og 12 forhåndsprogrammerte løyper.
 • Pulssensor i håndtakene.
 • Oversiktlig computer.
 • Mye for pengene.

Ulemper

 • Kort steglengde.
 • Ingen støtte for ekstern pulsmåler.
 • Mangler stativ for nettbrett.
7.

Titan Life Athlete C55

Motstand

P.magnetisk

Type

Bakhjulsdrift

Svinghjul

8kg

Steglengde

40cm

Mål

156 x 72 x 169

Vekt

55kg

Maksimal brukervekt

120kg

Score: 83/100

Rating: 5.0/6
Kr 5490,-
Bestill her

Titan Life Athlete C55 er en rimelig og flott innstegsmodell til ellipsetrening.

Titan Life Athlete C55 er ikke super kraftig, men har klart å balansere ytelse og pris på en god måte. Maskinen bruker permanentmagnetisk motstand, og har et svinghjul på 8kg og 15 ulike motstandsnivåer.

Denne modellen er bakhjulsdrevet, og pedalene havner dermed litt bredere fra hverandre enn maskinene med forhjulsdrift. Med en bredde på 35cm vil dette være mer enn normal gange, og du får ikke den sammen naturlige følelsen som å gå, løpe, gå på ski, etc.. som med forhjulsdrift. Steglengden er på 40cm, og passer godt for også høyere personer.

Du kan velge mellom, 12 ulike treningsprogrammer, og en enkel skjerm viser info som tid, puls, kalorier, avstand, etc.. Håndpulsmåler er innebygd i styret, og det er også et stativ til nettbrett/mobil. Ønsker du å trene kun underkroppen kan du holde hendene på det ekstra styre.

Titan Life Athlete C55 er en fin budsjettmodell for deg som ønsker en rimelig og god ellipsemaskin. Den er ikke ekstremt kraftig, men relativt kompakt, og kan by på jevn og god motstand.

Fordeler

 • 8kg svinghjul gir jevn og god motstand.
 • Elektromagnetisk motstand til en god pris.
 • 40cm steglengde er et slags "sweet spot" som vil passe mange.
 • Mange innebygde treningsprogrammer.
 • Pulsmåler i håndtakene + støtte for ekstern pulsmåler.
 • Stativ til nettbrett/mobil.
 • Relativt kompakt og lett.

Ulemper

 • Litt ustødig.
 • Lavt maksimal brukervekt.
8.

X-erfit Elip 200

Motstand

P.magnetisk

Type

Bakhjulsdrift

Svinghjul

6kg

Steglengde

36cm

Mål

145 x 66 x 163cm

Vekt

31kg

Maksimal brukervekt

110kg

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 3849,-
Bestill her

X-erfit Elip 200 er en perfekt innstegsmodell til trening med ellipsemaskin.

NB:
Utrolig god pris på X-life.no akkurat nå!

X-erfit Elip 200 er i likhet med Nordic 205 laget for deg som ser etter en enkel, lett og kompakt crosstrainer som passer godt for å komme i gang med treningen.

Svinghjulet på 6kg gir jevn motstand over 8 motstandsnivåer. Motstanden reguleres ved å skru på et håndtak under skjermen. En enkel computer viser info om tid, distanse, hastighet, kalorier og puls som måles via pulssensoren i håndtakene.

Steglengden er på 36cm, og passer derfor best for personer opp til 170cm. Du kan fint bruke maskinen din om du er høyere enn dette, men bevegelsen vil være noe begrenset.

Maskinen veier ikke mer enn 31kg, og er dermed lett å flytte mellom ulike rom. Det er også en av de mest kompakte ellipsemaskinene og perfekt for deg med liten plass.

X-erfit Elip 200 er en super ellipsemaskin for nybegynneren og alle som ønsker en enkel ellipsemaskin for å komme i gang med treningen. Er dere flere som skal bruke maskinen og den blir brukt mye,anbefaler vi å velge noe kraftigere.

Fordeler

 • Lett og kompakt. Plassbesparende.
 • Solid for å være så lett (kun 31kg).
 • Oversiktlig computer.
 • Pulsmåling i håndtakene.
 • Enkel i bruk.

Ulemper

 • Kort steglengde (36cm)
 • Få motstandsnivåer og ingen treningsprogrammer.
 • Lav maksimal brukervekt.
9.

Nordic 205 Elliptical

Motstand

P.magnetisk

Type

Bakhjulsdrift

Svinghjul

6kg

Steglengde

32cm

Mål

143 x 66 x 163cm

Vekt

31kg

Maksimal brukervekt

110kg

Score: 84/100

Rating: 5.0/6
Kr 4999,-

Nordic 205 Elliptical er en av de rimeligste og enkleste ellipsemaskinene som faktisk gjør en god jobb.

Den er rimelig og den er enkel, men det er også hensikten med Nordic 205 Elliptical. Dette er ikke en maskin som innbyr til virkelig hardt og mye bruk, men passer ypperlig til deg som vil komme i gang med treningen, og som ønsker en enkel og plassbesparende ellipsemaskin.

Nordic 205 Elliptical har et svinghjul på 6kg som sørger for jevn motstand over 8 motstandsnivåer. Motstanden nå justeres manuelt ved å skru på et hjul som sitter under computeren. Det er ingen innebygde treningsprogrammer, og heller ikke noen holder for nettbrett. Maskinen er derimot lett og kompakt, og er enkel å flytte mellom ulike rom – perfekt om du ønsker å trene mens du ser noe på TV-en.

Steglengden er på 34cm, så dette er en ellipsemaskin beregnet på personer under 170cm. En enkel computer viser informasjon som tid, hastighet, avstand, kalorier og puls som måles gjennom pulssensorene i håndtakene.

Nordic 205 Elliptical har begrenset med funksjoner, men har likevel det som skal til for å gi deg en god treningsøkt. I tillegg er den svært lett og plassbesparende.

Fordeler

 • Lett og kompakt. Perfekt for de med liten plass.
 • Godt egnet for de som ønsker å komme i gang med trening.
 • Pulssensor i håndtakene.
 • Rimelig

Ulemper

 • Få motstandsnivåer og ingen treningsprogrammer.
 • Kort steglengde begrenser brukerens maksimale høyde.
 • Lav maksimal brukervekt.
10.

LifeSpan E5i

Motstand

El.magnetisk

Type

Fronthjulsdrevet

Svinghjul

14kg

Steglengde

51cm

Mål

190 x 91 x 175 cm

Vekt

94kg

Maksimal brukervekt

182kg

Score: 92/100

Rating: 5.5/6
Kr 20990,-

LifeSpan E5i er en svært kraftig og god ellipsemaskin som like gjerne kunne passet inn på treningsstudioet som på hjemmegymmet.

LifeSpan E5i er solid. Med sine 94kg er maskinen garantert å holde seg i ro selv under skikkelig harde og intensive treningsøkter. E5i benytter selvgenererende elektromagnetisk motstand, og trenger derfor ikke og kobles til strøm. Det er 20 motstandsnivåer, og det 15kg tunge svinghjulet sørger for jevn og god motstand over alle trinnene.

LifeSpan E5i kan varte opp med 20 ulike treningsprogrammer, hvorav 2 HRC (pulsbaserte) programmer, 2 brukerprogrammer og 17 forhåndsinnstallerte treningsprogrammer.

En stor 7,5″ LCD-skjerm viser info om tid, hastighet, distanse, gjennomsnittlig watt, kadens, antall skritt, motstandsnivå, kaloriforbruk og puls. Pulsen kan måles gjennom sensorer i håndtakene eller trådløst via et pulsbelte. De ekstra håndtakene gjør det mulig å bruke maskinen med kun pedalene.

Pedalene har en steglengde på gode 51cm, noe som bidrar til et mer effektivt og naturlig tråkk.

Maskinen er utstyrt med et praktisk stativ for nettbrett/mobil og en USB-port for lading, samt flaskeholder. Den har også støtte for Bluetooth slik at treningsdataen enkelt kan lastes over til en app på telefonen, og høyttalere for å lytte til musikk.

LifeSpan E5i er utstyrt med doble skinner for økt stabilitet og mer effektiv trening. Takket være det kraftige og robuste designet, takler den en brukervekt på opptil 182kg. Transporthjul i front gjør det lettvint å flytte maskinen til tross for den høye vekten.

LifeSpan E5i er er i aller høyeste grad en av de beste ellipsemaskinene på markedet. Den er tungt, men er også utrolig solid og slitesterk. Dette er en maskin som kan brukes av hele familien eller en større treningsgruppe. Et godt valg for de som bruker ellipsemaskinen som en stor del av treningen.

Fordeler

 • Selvgenererende elektromagnetisk motstand.
 • Tungt svinghjul gir jevn og god motstand over 20 nivåer.
 • Mange varierte treningsprogram.
 • Stor og oversiktlig skjerm med mange funksjoner.
 • Steglengde på 51cm gir et naturlig og effektivt tråkk.
 • Bluetooth-støtte for enkel overføring av data til mobilen.
 • Pulssensorer i håndtakene + støtte for trådløs pulsmåler.
 • Flaskeholder + stativ for nettbrett + høyttalere og USB-port.
 • Svært stødig. Tåler maks brukervekt på 182kg.

Ulemper

 • Tung.
11.

DKN Crosstrainer XC-160i

Motstand

P.magnetisk

Type

Fronthjulsdrift

Svinghjul

34kg

Steglengde

51cm

Mål

189 x 68 x 186 cm

Vekt

93kg

Maksimal brukervekt

150kg

Score: 92/100

Rating: 5.5/6
Kr 17999,-
Bestill her

DKN Crosstrainer XC-160i er en svært stødig og røff ellipsemaskin som passer best til deg som setter høye krav til treningsutstyret på hjemmegymmet.

DKN Crosstrainer XC-160i er perfekt for deg som liker å trene mye og hardt, for med sitt kraftige svinghjul på 34kg, er du garantert både mye og jevn motstand over 32 motstandsnivåer.

DKN Crosstrainer XC-160i tilbyr også automatisk justert motstand mellom 10 og 400 watt i flere justerbare trinn, og kan varte opp med mange ulike treningsprogrammer. Totalt kan du velge blant 12 stk forhåndsinnstilte programmer, hvorav 1 stk HRC-program og 1 stk Watt-program. Det er også støtte for hele 4 stk brukerprofiler!

DKN Crosstrainer XC-160i støtter også Bluetooth slik at du kan koble til mobilen/nettbrettet å benytte deg av apper som BitGym, Vescape og Kinomap.
Med Kinomap kan du navigere verden gjennom Google Maps og med iLog kan du enkelt dele dine nye resultater på sosiale medier.

Steglengden er på gode 51cm, noe som bidrar til et naturlig og effektivt tråkk. Maskinen er også designet med svingbare pedaler som kan skifte vinkler under trening for økt komfort og støtte for føttene, samt mindre belastning.
I tillegg er maskinen designet med slitesterke pg forseglede kulelagre som bidrar til at maskinen er svært jevn og stille under bruk.

En stor og oversiktlig skjerm gir deg info om tid, hastighet, distanse, tråkk per minutt, kaloriforbruk, watt og puls. Pulsen måles via sensorer i håndtakene, eller gjennom en kompatibel trådløs pulssensor. Konsollen i front er utstyrt med store og brukervennlige hurtigstartsknapper, og håndtakene gir deg flere grepsmuligheter, og ikke minst mulighet til å benytte kun pedalene dersom du ønsker det.

DKN Crosstrainer XC-160i er et virkelig toppmodell som leverer over hele fjøla. Maskinen tåler mye og langvarig bruk, og vil tilfredsstille både nybegynnere og kravstore brukere. En glimrende ellipsemaskin.

Fordeler

 • Kraftig og stødig.
 • Svinghjul på hele 34kg sørger for jevn og høy motstand.
 • 12 stk forhåndsinnstilte programmer, 1 stk HRC-program, 1 stk Watt-program.
 • Støtter 4 stk brukerprofiler.
 • Steglengde på 51cm gir et naturlig og effektivt tråkk.
 • Bluetooth-støtte lar deg koble til apper som åpner for virtuell trening.
 • Pulssensorer i håndtakene + støtte for ekstern pulsmåler.
 • Stativ for nettbrett.
12.

Schwinn Airdyne AD6

Motstand

Luft

Type

-

Svinghjul

-

Steglengde

-

Mål

126 x 65 x 129 cm

Vekt

57kg

Maksimal brukervekt

135kg

Score: 90/100

Rating: 5.4/6
Kr 14999,-
Bestill her

Schwinn Airdyne AD6 er ikke en tradisjonell ellipsmaskin, men et av de beste redskapene for å oppnå høy puls og effektiv trening på svært kort tid.

Kanskje har du sett de på treningssentrene? Schwinn Airdyne AD6 er en aerobike, en maskin som kombinerer noe av det beste fra en vanlig ellipsemaskin og en ergometersykkel. Sykkelen er selvgenererende og trenger ingen tilførsel av strøm. Motstanden justeres automatisk ut i fra hvor tungt du trener, og det blir tyngre desto mer krefter du bruker.

I tillegg til automatisk justerbar motstand, kommer Schwinn Airdyne AD6 med 7 forhåndsinnstilte treningsprogrammer; hastighet, kaloriforbruk, distanse, tid, watt, nedtelling og frekvens og har en LCD-skjerm som hele tiden viser deg de viktigste dataene. Det er ingen pulssensor i håndtakene, men Airdyne AD6 støtter tilkobling til trådløst pulsbelte.

En annen ting vi liker godt med Schwinn Airdyne AD6 er muligheten til å variere grepet på håndtaket. Håndtakene er synkronisert med pedalene slik at du får et mest mulig naturlig bevegelsesmønster.

Ønsker du deg noe av det mest effektive treningsredskapeot på markedet, og vet at du ønsker å få mye utbytte av treningen selv om du må jobbe litt med deg selv? Da er Schwinn Airdyne AD6 et meget godt alternativ.

Fordeler

 • Robust og stødig.
 • Nærmest uendelig høyt motstandsnivå.
 • Mulighet til å variere grepet.
 • Horisontal/vertikal justering av setet.
 • Oversiktlig skjerm + flaskeholder.
 • Støtter trådløs pulsmottaker.

Ulemper

 • Ingen pulssensor i håndtakene.

 

Dette skal du se etter

Her gir vi deg en oversikt over de viktigste tingene å tenke over ved kjøp av ellipsemaskin.

Pris

Først og fremst – pris! Ellipsemaskiner kommer i alle prisklasser, og du kan velge å bruke alt fra noen få tusenlapper til godt over en gjennomsnittlig månedslønn. Det er viktig at du har et klart bilde på hvor mye penger du ønsker å bruke, og at forventningen ikke overgår et eventuelt pristak du har satt deg selv. Kvalitet henger som regel sammen med pris, og jo mer du betaler, desto bedre er gjerne maskinen. Kvalitet i denne sammenheng kan relateres til robusthet, antall funksjoner, mulighet for justeringer, type motstand, design, brukervennlighet, m.m..

Fordelen for deg som forbruker er at ellipsemaskiner selv i budsjettklassen som regel er svært gode, og du trenger ikke nødvendigvis å blakke deg for å få virkelig god ellipsemaskin / crosstrainer.

 

Funksjoner

Display

Selv om du kanske ikke ser på antallet funksjoner som det virkigste, så er det noen ting en god ellipsemaskin faktisk bør ha for at du skal få maksimalt ut av den. For det første bør den ha et god display/treningscomputer som gjør det mulig å se treningsinformasjon som distanse, tid, motstand, puls, kalorier, treningsprogrammer, etc..

Treningsprogrammer

Enkelte maskiner kommer med en rekke forhåndsinnstilte treningsprogrammer som gjør det enkelt å komme i gang med treningen raskt. Programmene kan variere i intensitet og oppbygning, og gjenspeiles som regel på treningscomputeren. Hurtigtaster gjør det enda lettere å komme i gang når du bare ønsker å starte treningen raskest mulig.

Enkelte av de mer påkostede modellene kan kobles til mobil/nettbrett via Bluetooth, og støtter treningsapper som tar deg trene i en virtuell verden der motstanden på løyper opprettet i Google Earth, automatisk justeres etter terrenget.

Forhjulsdrift vs. bakhjulsdrift

Ellipsemaskiner / crosstrainene kommer med enten forhjulsdrift eller bakhjulsdrift. Tidligere var bakhjulsdrift mest vanlig, mens på mer moderne ellipsemaskiner har forhjulsdrift som regel tatt over. Denne formen for drift er som regel jevnere og mer skånsom for knærne enn motstanden som genereres ved bakhjulsdrift.

Bakhjulsdrevne ellipsemaskiner har sin styrke i at de som regel er mindre og mer plassbesparende. Ser du for deg at ellipsemaskinen skal flyttes mye mellom ulike rom, så kan en bakhjulsdrevet ellipsemaskin være det beste alternativet.

 

Brems- / motstand

I likhet med ergometersykler, benytter en ellipsemaksin / crossmaskin enten elektromagnetisk motstand eller permanentmagnetisk motstand. Førstnevnte er best, men også dyrest. Elektromagnetisk motstand (EMS) har ingen bevegelige slitedeler som må byttes ut, og kan derfor faktisk være rimeligere i drift over tid.

Permanentmagnetisk motstand ser vi gjerne på rimeligere modeller. Det er absolutt ikke dårlig, men ikke like holdbart ettersom det i motsetning til elektromagnetisk motstand består det av slitedeler som må byttes ut. «Fordelen» med permanentmagnetisk motstand er at det er rimelige å produsere for produsentene, noe som igjen resulterer i lavere salgspris til deg som kunde. Dersom budsjettet ditt er begrenset og behovet for en svært slitesterk ellipsemaskin er til stede, så kan en ellipsemaskin med permanentmagnetisk motstand være det beste alternativet.

 

Svinghjul

Svinghjulet er med på å generere motstanden på en ellipsemaskin. Når du tråkker, vil svinghjulet starte å rotere, og motstanden skapes ved at magneter rundt hjulet bremser det mens du tråkker for å holde det i gang.

Hvor stor motstand maskinen er i stand til å gi, avhenger av blant annet av tyngden på svinghjulet. Kort forklart kan vi si at «jo bedre trent du er, desto større er behovet for et tyngre svinghjul». Jo tyngre svinghjul. desto jevnere og større motstand. Et for lett svinghjul vil skape urytme ettersom bevegelsen kan stanse litt opp for hvert tråkk, på samme måte som når man sykler vanlig sykkel på for lette gir.

 

Pedaler og skrittlengde

For optimal belastning på føttene, og ikke minst for å simulere et mest mulig naturlig tråkk, er det viktig at høyden på pedalene kan tilpasses. Dersom du ikke får tilpasset høyden slike at de passer deg, vil ikke trykket mot foten bli riktig, og både opplevelsen og treningseffekten blir redusert.

Pedalene vil være noe ulik på bakhjulsdrevne kontra fronthjulsdrevne ellipsemaskiner. På bakhjulsdrevne maskiner er pedalene festet til en roterende plate bakerst på ellipsemaskinen, mens de på fronthjulsdrevne maskiner er festet på en metallskive som glir på gulvet.

På bakhjulsdrevne er skrittlengde (avstanden mellom pedalene) som regel kortere enn for de fronthjulsdrevne. Du trenger ikke å være rakettforsker for å forstå at skrittlengde henger sammen med kroppshøyde, og jo høyere du er, desto større er behovet for lengre skrittlengde. De rimeligste modellene har som regel en fast skrittlengde på 30-40cm, mens mer påkostede modeller har skrittlengde på 40-50cm, samtidig som de gjerne kan justeres.

Riktig skrittlengde er svært viktig, og bør være noe av det viktigste du tar hensyn til ved valg av ellipsemaskin. Jo høyere du er, desto lengre skrittlengde trenger du – og vice versa. Er du over 170cm, bør du ikke velge en modell med mindre skrittlengde enn 40cm.

 

Plass / Størrelse

Vi har nevnt at bakhjulsdrevne ellipsemaskiner som regel er litt mindre i størrelse, og samtidig vil en rimelig ellipsemaskin være litt mindre enn de mer kostbare og avanserte modellene. Størrelsen kan være helt avgjørende for  om det i det hele tatt er mulig for deg å ha en ellipsemaskin hjemme, og bør være et viktig poeng når du ser etter den beste modellen for deg. En større ellipsemaskin vil også være tyngre å flytte, men har fordelen av å være mer stabil i bruk, (ofte) mer slitesterk, og den tåler høyere maksimal brukervekt.

Et tips til noe mange glemmer når de ser på størrelsen, er at du bør beregne ca. 50-60 cm ledig avstand i alle retninger ettersom ellipsemaskinen har mange bevegelige deler som krever større plass enn når den står i ro.

 

Brukervekt

Brukervekten henger sammen med maskinens størrelse og robusthet. For mange vil en ellipsemaskin være et godt verktøy for å gå ned i vekt, og dersom du veier mye selv, bør du legge merke til maskinens maksimale brukervekt. De minste og letteste maskinene kan ha en lav egenvekt, men vil dermed også tåle en mye mindre maksimal brukervekt.

Skal flere bruke samme ellipsemaskin, så husk å ta utgangspunkt i den tyngste brukeren. Fordelen med en modell med høy maksimal brukervekt, er at den som gjerne også er i stand til å generere mer motstand.

Støynivå

De fleste ellipsemaskiner / crosstrainere er relativt stillegående, i hvert fall når du sammenligner de med andre treningsmaskiner som tredemøller. En ellipsemaskin kan lage noe lyd, men dette skyldes i større grad friksjonen og knirking fra mekanikken.

En av fordelene til ellipsemaskiner er faktisk at lydnivået er så lavt at den fint kan brukes i hus med andre uten at du forstyrrer de. Det er for eksempel et supert alternativ dersom du bor i blokk, rekkehus, eller et borettslag der det er mer utfordrende med apparater som en tredemølle som skaper mye mer støy.

 

Byggekvalitet/Konstruksjon/Design

Hvordan en ellipsemaskin / crosstrainer er bygd, avgjør i stor grad hvor stødig og robust den er. En tyngre og velbygd ellipsemaskin er gjerne mer holdbar og komfortabel å bruke.

Selv om de fleste ellipsemaskiner / crosstrainere er enkle å montere, er det greit å undersøke om en modell er mer komplisert å montere enn andre. Du bør også lese gjennom bruksanvisningen for å se hvordan du best mulig tar vare på maskinen.

Når det gjelder selve designet bør du bare glemme at maskinen skal se særlig bra ut. En crosstrainer er ikke akkurat et kunstverk, så vær heller fornøyd med treningseffekten den gir!

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Produkttest

Test: On Trail Breaker

Lett, vannavstøtende, pustende og super komfortabel. Hva mer kan du egentlig…
Dato: Nov 24, 2020
Best i test - kosttilskudd

Topp 10 betakaroten – Best i test betakaroten 2020!

Gi huden ny glød med markedetes beste betakaroten! Vi gir deg…
Dato: Nov 19, 2020
Produkttest

Test: On Waterproof Pants

On Waterproof Pants sørger for at du holder deg tørr og…
Dato: Nov 18, 2020