Vi gir deg oversikten over de beste modellene i jakten på ny ellipsemaskin! Her finner du alt du trenger å vite om ellipsemaskin og crosstrainer.

Ønsker du å komme i bedre form på en rask og effektiv måte? Da kan en ellipsemaskin være et perfekt verktøy. Ellipsemaskiner har blitt svært populært de siste årene, og mye skyldes dets store treningseffekt på hele kroppen, samtidig som det får energiforbruket til å skyte i været.

En ellipsemaskin er en slags kombinasjon mellom en sykkel, stepmaskin og en tredemølle. Det unike med ellipsemaskiner, er at du i større grad trener hele kroppen enn dersom du trener løping på en tredemølle, eller sykling på en ergometersykkel. Ellipsemaskinen kalles også ofte for en crosstrainer, og vi kommer til å bruke begrepene litt om hverandre.

Trening med ellipsemaskin har en rekke fordeler:

 • Du trener hele kroppen effektivt i samme øvelse. Alle de store muskelgruppene taes i bruk samtidig.
 • Du trener styrke og kondisjon samtidig. Du trener armer, bein, bryst, mage og skuldre på en gang, i tillegg til at du trener kondisjonen. Treningseffekten kan dermed relateres til treningen du oppnår ved å gå langrenn.
 • Kaloriforbruket skyter i været, og treningsformen er godt egent for de som ønsker å bruke treningen som et verktøy for å gå ned i vekt.
 • Lav skaderisiko, samt at belastningen på muskler, skjellet og ledd er lav.
 • Godt egnet til både trening, opptrening etter skade/sykdom, og trening for ulike aldersgrupper.
 • Svært enkel i bruk. I ellipsemaskinen er bevegelsesbanen låst, og det bare å «følge med» maskinen. Du trenger ikke å bruke tid på å lære inn teknikk.
 • Lavt støynivå. Ellipsemaskinen kan brukes overalt, selv i stua foran TV-en uten at det virker forstyrrende.

Nederst i artikkelen finner du mer info om ulike typer ellipsemaskiner og hva du bør se etter. Ønsker du å lese om denne før du begynner å se på oversikten over ellipsemaskiner, kan du trykke HER.

 

Best i test ellipsemaskin / crosstrainer 2024

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Produktene i denne listen er ikke fysisk testet av oss, og vurderingen er gjort på bakgrunn av produktets egenskaper, eksterne tester, tilbakemeldinger fra kunder, samt pris. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

PS: Prisene kan variere fra dag til dag. Vi forsøker til enhver tid å oppgi riktig prisantydning. Der det er flere alternative priser linker vi til flere butikker.

SORTER ETTER:

1.

DKN Crosstrainer XC-190

Motstand

Magnetisk

Type

Forhjulsdrift

Svinghjul

10 kg

Steglengde

54 cm

Mål

156 x 61 x 178 cm

Vekt

54 kg

Maksimal brukervekt

130 kg

Score: 88/100

Rating: 5.3/6
Kr 16999,-

DKN Crosstrainer XC-190 er en stødig og røff ellipsemaskin som passer deg som setter høye krav til treningsutstyret på hjemmegymmet.

DKN Crosstrainer XC-190 er perfekt for deg som liker å trene mye og som ønsker litt ekstra motivasjon for å trene. Svinghjulet på 10 kg sørger for jevn motstand over 32 motstandsnivåer, og maskinen er nesten lydløs.

DKN Crosstrainer XC-190 kan varte opp med totalt 12 stk forhåndsinnstilte programmer, hvorav 4 stk Beginner, 4 stk Advanced og 4 stk Performance. I tillegg får du 1 stk Cardio-program, 1 stk HRC-program og 1 stk Watt-program. Det er også støtte for hele 4 stk brukerprofiler slik at maskinen kan brukes av flere brukere uten å måtte endre på brukerinnstillingene før hver økt.

DKN Crosstrainer XC-190 støtter også Bluetooth slik at du kan koble til mobilen/nettbrettet å benytte deg av apper som BitGym, Vescape og Kinomap.
Med Kinomap kan du navigere verden gjennom Google Maps og løpe ruter over hele verden samtidig som motstanden på ellipsemaskinen justeres automatisk etter terrenget.

Steglengden er på gode 54 cm, noe som bidrar til et naturlig og effektivt tråkk. Maskinen er også designet med svingbare pedaler som kan skifte vinkler under trening for økt komfort og støtte for føttene, samt mindre belastning.
I tillegg har maskinen en svært lav Q-faktor (den innerste distansen mellom pedalene) som bidrar til høy komfort og at du like gjerne kan bruke maskinen til å gå, som å jogge/løpe.

En stor og oversiktlig skjerm gir deg info om tid, hastighet, distanse, tråkk per minutt, kaloriforbruk, watt og puls. Pulsen måles via sensorer i håndtakene, eller gjennom en kompatibel trådløs pulssensor. Konsollen i front er utstyrt med store og brukervennlige hurtigstartsknapper, og håndtakene gir deg flere grepsmuligheter, og ikke minst mulighet til å benytte kun pedalene dersom du ønsker det.

DKN-190 kommer med innebygd vifte som hjelper til å kjøle deg ned under treningen, lydinngang til MP3-spiller og innebygde høyttalere, et praktisk nettbrettstativ og flaskeholder.

DKN Crosstrainer XC-190 er et gjennomført godt ellipsemaskin som leverer over hele fjøla. Maskinen tåler mye og langvarig bruk, og vil tilfredsstille både nybegynnere og kravstore brukere. Et meget godt alternativ

Fordeler

 • Solid, slitesterk og stillegående.
 • Svinghjulet på 10 kg sørger for jevn motstand.
 • 32 motstandsnivåer i intervaller på 5 watt.
 • Støtter 4 brukerprofiler. Ideel for familien, lag og mindre grupper.
 • Steglengde på 54 cm gir et naturlig og effektivt tråkk.
 • Bluetooth-støtte lar deg koble til apper som åpner for virtuell trening.
 • Stativ for nettbrett + vifte + MP3-lydinngang
 • 12 forhåndsinnstallerte programmer, hvorav 4 stk Beginner, 4 stk Advanced og 4 stk Performance. I tillegg får du 1 stk Cardio-program, 1 stk HRC-program og 1 stk Watt-program.
 • Lav Q-faktor gjør den ideel til alt fra gåing til løping.

Ulemper

 • Mangler flaskeholder.
 • Vekten på svinghjulet kunne vært høyere.
2.

Abilica Premium FC BT

Motstand

El.magnetisk

Type

Fronthjulsdrift

Svinghjul

9kg

Steglengde

51cm

Mål

177 x 80 x 177 cm

Vekt

72kg

Maksimal brukervekt

200kg

Score: 89/100

Rating: 5.3/6
Kr 18999,-

Abilica Premium FC BT er ellipsemaskinen for deg som ønsker det beste markedet har å tilby. Her får du gjennomført kvalitet i hvert eneste ledd!

Abilica Premium FC BT setter en standard for hva en skikkelig god ellipsemaskin er. Her får du en slitesterk og stødig maskin med elektromagnetisk motstand, et 9kg tungt svinghjul og hele 32 motstandsnivåer.

Pedalene har justerbar helning på opptil 18% og er perfekt for å simulere motbakke. Sammen med store pedaler med steglengde på hele 51cm, får du et jevnt og effektivt tråkk med høy treningseffekt. Det er også mulig å bruke kun pedalene mens du holder hendene på et ekstra styre.

En av favorittfunksjonene våre med Premium FC BT, er at den støtter Bluetooth og kan kobles til mobilen og apper som iConsole+ Training og Kinomap som lar deg opprette egne ruter i Google Maps hvor du vil i verden mens du kan se bilder på gatenivå i Google StreetView mens du trener. Samtidig simuleres motstanden automatisk fra disse rutene på ellipsemaskinen!

Maskinen kommer med 12 innebygde treningsprogrammer, og ønsker du ytterlige utfordringer, kan du koble til gratisappen Zwift som gir deg tilgang til enormt mange treningsprogrammer for alle ulike nivåer. Her kan du også konkurrere mot andre brukere i en virtuell verden.

Abilica Premium FC BT er forsterket slik at den tåler mye bruk, og kan brukes i flere timer daglig. Den tåler en høy maksimal brukervekt, og er rett og slett svært robust.

Abilica Premium FC BT er nærmest komplett. Ja, den koster, men du har en maskin som kan gi enormt med treningsglede, høy treningseffekt og lang levetid. Det nærmeste vi kommer komplett!

Fordeler

 • Stabil og slitesterkt. Elektromagnetisk motstand.
 • Hele 32 motstandsnivåer og 9kg svinghjul.
 • Mange varierte treningsprogram.
 • Kan simulere hele 18% motbakke.
 • Støtte for Bluetooth og apper som iConsole+ Training og Kinomap.
 • Gir mulighet til å lage ruter i Google Maps å motstanden justeres automatisk etter terrenget.
 • Kan kobles til Zwift for å konkurrere med andre i hele verden.
 • Steglengde på hele 51cm + justerbare pedaler og skinner.
 • Holder for nettbrett/mobil.
 • Høy maksimal brukervekt.

Ulemper

 • Tung.
3.

inSPORTline inCondi ET600i

Motstand

P.magnetisk

Type

Bakhjulsdrift

Svinghjul

8kg

Steglengde

40cm

Mål

145 x 64 x 170cm

Vekt

61kg

Maksimal brukervekt

200kg

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 14219,-

inSPORTline inCondi ET600i er perfekt for deg som stiller høye krav til utstyret, og som planlegger å bruke ellipsemaskin som en viktig del av treningen.

inSPORTline inCondi ET600i er en svært stabil og kraftig crosstrainer som virkelig kan by på mye motivasjon og treningsglede. Denne maskinen har også elektromagnetisk motstand, noe som sikrer lang levetid og at den tåler mye bruk.

Et 8kg tungt svinghjul gir jevn og god motstand over 16 ulike motstandsnivåer. 12 standard treningsprogrammer gir store valgmuligheter, samt at du får 1 HRC (pulsbasert) program og 1 watt-basert program. I tillegg er det en restitusjonstest, samt mulig å måle kroppsfett. Det er også støtte for flere brukerprofiler slike at det er lettere for flere i familien å bruke maskinen.

inSPORTline inCondi ET600i gir deg også muligheten til å koble til mobilen/nettbrett via Bluetooth slik at du kan utnytte fordelen av appen iConsole+. Her kan du opprette/importere ruter fra Google Earth der motstanden justeres automatisk etter terrenget etterhvert som du går/jobber deg fremover, og skjermen vil vise stillbilder fra Google Street Map.

Pedalene har en steglengde på 40 cm og kun 20 cm bredde mellom de for et mer naturlig tråkk. Det er også en mønstret overflate med antiskli-effekt.

Håndtakene har innebygde pulssensorer, men målingen kan også gjøres trådløst via det medfølgende Polar pulsbelte. Det er også mulig å trene bare underkroppen ved å holde tak i de ekstra styrehendlene. En oversiktlig computer gir deg info om tid, distanse, hastighet, kadens, puls, watt, kalorier og kroppsfett.

Maskinen er enkel å flytte, og kommer med utjevningssystem som kan kompensere for ujevnheter i gulvet. Maks brukervekt er hele 200kg, så denne kan fint brukes av tyngre personer som ønsker å bruke ellipsemaskin som et verktøy for å gå ned i vekt.

inSPORTline inCondi ET600i er en utrolig gjennomført og solid ellipsemaskin / crosstrainer. Her får du mye treningsglede, og en maskinen som tåler mye og hard bruk over lang tid. Sterkt anbefalt.

Fordeler

 • Elektromagnetisk motstand. Slitesterk, stabil og robust.
 • Slitesterk, stabil og robust.
 • Jevn og god motstand over 16 motstandsnivåer.
 • Mange treningsprogram + 1 HRC og 1 watt-basert program.
 • Støtter flere brukerprofiler.
 • Støtte for Bluetooth og apper som iConsole+ Training og Kinomap.
 • 40cm steglengde med 20cm bredde gir naturlig stegavvikling.
 • Gir mulighet til å lage ruter i Google Maps å motstanden justeres automatisk etter terrenget.
 • Pulssensor i håndtakene + medfølgende Polar pulsbelte.
 • Utjevningssystem kompenserer for ujevne gulv.
 • Stativ for nettbrett.
 • Maks brukervekt 200kg.

Ulemper

 • Litt tung.
4.

Finnlo Ellypsis E3000

"En kraftpakke fullspekket av funksjoner!"

Motstand

P.magnetisk

Type

Fronthjulsdrift

Svinghjul

16kg

Steglengde

50cm

Mål

165 x 55 x 158cm

Vekt

69,7kg

Maksimal brukervekt

150kg

Score: 88/100

Rating: 5.3/6
Kr 14999,-

Finnlo Ellypsis E3000 er en av de beste ellipsemaskinene du får kjøpt. Dette er maskinen for deg som krever høy motstand og bruker maskinen mye.

Finnlo Ellypsis E3000 er en av de kraftigere ellipsemaskinene, og sørger for jevn og god motstand over 15 nivåer takket være permanentmagnetisk motstand og et svinghjul på hele 16kg. Steglengden på hele 50cm bidrar til en naturlig og jevn bevegelse som godt simulerer opplevelsen av å gå på ski. Det er også mulig å bruke kun pedalene mens du holder hendene på et ekstra styre.

Finnlo Ellypsis E3000 kommer med 5 forhåndsinstallerte treningsprogrammer, 7 fitness-programmer, 2 HRC-programmer (pulsbaserte), og ikke minst støtte for 2 brukerprofiler.

Det er innebygd pulsmottaker i håndtakene, og den støtter tilkobling til en ekstern pulsmåler. Ellypsis E3000 har også holder for nettbrett/mobil, USB-kontakt for lading, og en innebygd vifte som bidrar til avkjøling og bedre luftgjennomstrømning.

Finnlo Ellypsis E3000 er et knakande god ellipsemaskin / crossmaskin. Her får du et treningsredskap som tåler mye og hard bruk, og som er perfekt for dere som er flere brukere, og som vet at dere krever mye fra utstyret dere bruker.

Fordeler

 • Kraftig svinghjul på 16kg gir jevn og høy motstand.
 • Stødig og robust - tåler intensiv trening.
 • Mange ulike treningsprogrammer og 2 stk HRC-programmer.
 • Steglengde på 50cm gir naturlig stegavvikling.
 • Innebygd pulsmåler + støtte for ekstern sensor.
 • Vifte for ekstra avkjøling.
 • Stativ for nettbrett/mobil + USB kontakt.

Ulemper

 • Litt tung for de som ønsker en kompakt og lett maskin.
5.

Abilica WinElip Cruise 

Motstand

P.magnetisk

Type

Bakhjulsdrift

Svinghjul

8kg

Steglengde

32cm

Mål

126 x 62 x 150cm

Vekt

38kg

Maksimal brukervekt

130kg

Score: 84/100

Rating: 5.0/6
Kr 7000,-
Bestill her

Annonselenke

Abilica WinElip Cruise er en flott modell som passer perfekt til deg som ønsker en kompakt og lett ellipsemaskin. 

Abilica WinElip Cruise er ikke av de kraftigste crosstrainerne, men den er kanskje perfekt for deg som ønsker en maskin som tar liten plass og som er enkel å flytte.

WinElip Cruise kommer med permanentmagnetisk motstand og 32 ulike motstandsnivåer. Det kraftige svinghjulet på 8kg sørger for jevn motstand over alle nivåene, og tung motstand til de som krever det.

Steglengden er på kun 31cm, noe som for mange vil føles unaturlig og begrensende for å få en jevn flyt og et naturlig tråkk, men dette er et kompromiss for å få maskinen så kompakt. Derimot er det et pluss at du kan velge og bruke kun pedalene mens du holder hendene på det ekstra styre.

Det er totalt 12 forhåndsinnstilte treningsprogrammer som gjør det enkelt å komme i gang med treningen. Håndtakene har håndpulssensor, slik at du kan følge med på pulsen på computeren. Denne viser også tid, hastighet, distanse, kalorier, watt, skritt og mulighet for en kondisjonstest.

Maskinen veier ikke mer enn 32kg, og den lave vekten kan bidra til at den føles noe ustødig ved intensiv bruk. Maksimal brukervekt er begrenset til 130kg.

Abilica WinElip Cruise er først og fremst beregnet på deg som ønsker en fin innstegsmodell til ellipsetrening, og som prioriterer at den er kompakt og lett. Planlegger du å bruke maskinen mye, og til hard trening, bør du velge noe kraftigere.

Fordeler

 • Lett og kompakt.
 • 32 motstandsnivåer.
 • 5 treningsprogrammer og 12 forhåndsprogrammerte løyper.
 • Pulssensor i håndtakene.
 • Oversiktlig computer.
 • Mye for pengene.

Ulemper

 • Kort steglengde.
 • Ingen støtte for ekstern pulsmåler.
 • Mangler stativ for nettbrett.
6.

Nordic 205 Elliptical

Motstand

P.magnetisk

Type

Bakhjulsdrift

Svinghjul

6kg

Steglengde

32cm

Mål

143 x 66 x 163cm

Vekt

31kg

Maksimal brukervekt

110kg

Score: 81/100

Rating: 4.9/6
Kr 2999,-

Nordic 205 Elliptical er en av de rimeligste og enkleste ellipsemaskinene som faktisk gjør en god jobb.

Den er rimelig og den er enkel, men det er også hensikten med Nordic 205 Elliptical. Dette er ikke en maskin som innbyr til virkelig hardt og mye bruk, men passer ypperlig til deg som vil komme i gang med treningen, og som ønsker en enkel og plassbesparende ellipsemaskin.

Nordic 205 Elliptical har et svinghjul på 6kg som sørger for jevn motstand over 8 motstandsnivåer. Motstanden nå justeres manuelt ved å skru på et hjul som sitter under computeren. Det er ingen innebygde treningsprogrammer, og heller ikke noen holder for nettbrett. Maskinen er derimot lett og kompakt, og er enkel å flytte mellom ulike rom – perfekt om du ønsker å trene mens du ser noe på TV-en.

Steglengden er på 34cm, så dette er en ellipsemaskin beregnet på personer under 170cm. En enkel computer viser informasjon som tid, hastighet, avstand, kalorier og puls som måles gjennom pulssensorene i håndtakene.

Nordic 205 Elliptical har begrenset med funksjoner, men har likevel det som skal til for å gi deg en god treningsøkt. I tillegg er den svært lett og plassbesparende.

Fordeler

 • Lett og kompakt. Perfekt for de med liten plass.
 • Godt egnet for de som ønsker å komme i gang med trening.
 • Pulssensor i håndtakene.
 • Rimelig

Ulemper

 • Få motstandsnivåer og ingen treningsprogrammer.
 • Kort steglengde begrenser brukerens maksimale høyde.
 • Lav maksimal brukervekt.
7.

DKN Crosstrainer XC-160i

Motstand

P.magnetisk

Type

Fronthjulsdrift

Svinghjul

20kg

Steglengde

51cm

Mål

189 x 68 x 186 cm

Vekt

93kg

Maksimal brukervekt

150kg

Score: 89/100

Rating: 5.3/6
Kr 19999,-
Bestill her

Annonselenke

DKN Crosstrainer XC-160i er en svært stødig og røff ellipsemaskin som passer best til deg som setter høye krav til treningsutstyret på hjemmegymmet.

DKN Crosstrainer XC-160i er perfekt for deg som liker å trene mye og hardt, for med sitt kraftige svinghjul på 20kg, er du garantert både mye og jevn motstand over 32 motstandsnivåer.

DKN Crostrainer XC-160i tilbyr også automatisk justert motstand mellom 10 og 400 watt i flere justerbare trinn, og kan varte opp med mange ulike treningsprogrammer. Totalt kan du velge blant 12 stk forhåndsinnstilte programmer, hvorav 1 stk HRC-program og 1 stk Watt-program. Det er også støtte for hele 4 stk brukerprofiler.

DKN Crosstrainer XC-160i støtter også Bluetooth slik at du kan koble til mobilen/nettbrettet å benytte deg av apper som BitGym, Vescape og Kinomap.
Med Kinomap kan du navigere verden gjennom Google Maps og med iLog kan du enkelt dele dine nye resultater på sosiale medier.

Steglengden er på gode 54cm, noe som bidrar til et naturlig og effektivt tråkk. Maskinen er også designet med svingbare pedaler som kan skifte vinkler under trening for økt komfort og støtte for føttene, samt mindre belastning.
I tillegg er maskinen designet med slitesterke pg forseglede kulelagre som bidrar til at maskinen er svært jevn og stille under bruk.

En stor og oversiktlig skjerm gir deg info om tid, hastighet, distanse, tråkk per minutt, kaloriforbruk, watt og puls. Pulsen måles via sensorer i håndtakene, eller gjennom en kompatibel trådløs pulssensor. Konsollen i front er utstyrt med store og brukervennlige hurtigstartsknapper, og håndtakene gir deg flere grepsmuligheter, og ikke minst mulighet til å benytte kun pedalene dersom du ønsker det.

DKN-190 kommer med med innebygd vifte som hjelper til å kjøle deg ned under treningen, lydinngang til MP3-spiller og innebygde høyttalere, et praktisk nettbrettstativ og flaskeholder.

DKN Crosstrainer XC-160i er et virkelig toppmodell som leverer over hele fjøla. Maskinen tåler mye og langvarig bruk, og vil tilfredsstille både nybegynnere og kravstore brukere. En glimrende ellipsemaskin.

Fordeler

 • Kraftig og stødig.
 • Svinghjul på hele 20kg sørger for jevn og høy motstand.
 • 12 stk forhåndsinnstilte programmer, 1 stk HRC-program, 1 stk Watt-program.
 • Støtter 4 stk brukerprofiler.
 • Steglengde på 54cm gir et naturlig og effektivt tråkk.
 • Bluetooth-støtte lar deg koble til apper som åpner for virtuell trening.
 • Pulssensorer i håndtakene + støtte for ekstern pulsmåler.
 • Stativ for nettbrett + vifte + MP3-lydinngang
 • Passer personer opptil 205cm.
8.

Titan Life Athlete C55

Motstand

P.magnetisk

Type

Bakhjulsdrift

Svinghjul

8kg

Steglengde

40cm

Mål

156 x 72 x 169

Vekt

55kg

Maksimal brukervekt

120kg

Score: 80/100

Rating: 4.8/6
Kr 5399,-
Bestill her

Annonselenke

Titan Life Athlete C55 er en rimelig og flott innstegsmodell til ellipsetrening.

Titan Life Athlete C55 er ikke super kraftig, men har klart å balansere ytelse og pris på en god måte. Maskinen bruker permanentmagnetisk motstand, og har et svinghjul på 8kg og 15 ulike motstandsnivåer.

Denne modellen er bakhjulsdrevet, og pedalene havner dermed litt bredere fra hverandre enn maskinene med forhjulsdrift. Med en bredde på 35cm vil dette være mer enn normal gange, og du får ikke den sammen naturlige følelsen som å gå, løpe, gå på ski, etc.. som med forhjulsdrift. Steglengden er på 40cm, og passer godt for også høyere personer.

Du kan velge mellom, 12 ulike treningsprogrammer, og en enkel skjerm viser info som tid, puls, kalorier, avstand, etc.. Håndpulsmåler er innebygd i styret, og det er også et stativ til nettbrett/mobil. Ønsker du å trene kun underkroppen kan du holde hendene på det ekstra styre.

Titan Life Athlete C55 er en fin budsjettmodell for deg som ønsker en rimelig og god ellipsemaskin. Den er ikke ekstremt kraftig, men relativt kompakt, og kan by på jevn og god motstand.

Fordeler

 • 8kg svinghjul gir jevn og god motstand.
 • Elektromagnetisk motstand til en god pris.
 • 40cm steglengde er et slags "sweet spot" som vil passe mange.
 • Mange innebygde treningsprogrammer.
 • Pulsmåler i håndtakene + støtte for ekstern pulsmåler.
 • Stativ til nettbrett/mobil.
 • Relativt kompakt og lett.

Ulemper

 • Litt ustødig.
 • Lavt maksimal brukervekt.
9.

Abilica Journey BT

Motstand

El.magnetisk

Type

Bakhjulsdrift

Svinghjul

8 kg

Steglengde

40 cm

Mål

145 x 58 x 171 cm

Vekt

61 kg

Maksimal brukervekt

150 kg

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 11249,-

Abilica Journey BT er en helt ny toppmodell ellipsemaskin for hjemmetrening – perfekt for deg med begrenset takhøyde!

Abilica Journey BT ikke bare en gjennomført og god ellipsemaskin, men den er også unikt tilpasset deg som har lav takhøyde ettersom pedalene kun er 19 cm over gulvet.

Journey BT er en slitesterk og stødig maskin med elektromagnetisk motstand, et 8 kg tungt svinghjul og hele 32 motstandsnivåer. Du får mulighet til å velge mellom 12 ulike treningsprogrammer.

Pedalene har en steglengde på 40 cm og gir en naturlig og effektivt stegavvikling. Det er også mulig å bruke kun pedalene mens du holder hendene på et ekstra styre, og pulsen måles gjennom sensorer i håndtakene eller via et trådløst pulsbelte.

Abilica Journey BT er utstyrt med en oversiktlig computer som viser de viktigste treningsdataene.

Abilica Journey BT støtter Bluetooth og kan kobles til mobil/nettbrett. Med treningsappen iConsole+ kan du lage deg egne løyper med Google Maps, hvor du vil i verden, og se bilder fra gatenivå (forutsatt at Google har tatt bilder der) mens du trener. Motstanden i crosstraineren justerer seg automatisk til terrenget der du har laget løypen, for en mest mulig realistisk treningsopplevelse.

Du kan også trene med appen Zwift og konkurrere med personer fra hele verden.Abilica Journey BT

Abilica Journey BT gir deg svært mye treningsglede for pengene. Dette er også en av de rimelige ellipsemaskinene med Bluetooth og oppkobling til Swift. Et glimrende kjøp.

Fordeler

 • Stabil og slitesterkt. Elektromagnetisk motstand.
 • Hele 32 motstandsnivåer og 8 kg svinghjul.
 • Mange varierte treningsprogram.
 • Støtte for Bluetooth og apper som iConsole+ Training og Kinomap.
 • Gir mulighet til å lage ruter i Google Maps å motstanden justeres automatisk etter terrenget.
 • Kan kobles til Zwift for å konkurrere med andre i hele verden.
 • Holder for nettbrett/mobil.
 • Høy maksimal brukervekt.
10.

Tunturi Crosstrainer Cardio Fit C30 Rear

Motstand

P.magnetisk

Type

Bakhjulsdrift

Svinghjul

18 kg

Steglengde

40 cm

Mål

124 x 60 x 163 cm

Vekt

34 kg

Maksimal brukervekt

110 kg

Score: 83/100

Rating: 5.0/6
Kr 6999,-

Tunturi Crosstrainer Cardio Fit C30 Rear er en enkel og god ellipsemaskin som passer perfekt til nybegynnere, eller de som ønsker en rimelig maskin.

Tunturi Crosstrainer Cardio Fit C30 Rear er en enkel crosstrainer som dekker det viktigste. Her er det ingen Bluetooth støtte og mulighet for interaktiv trening, men det er fremdeles en god crosstrainer.

Cardio Fit C30 har et 18 kg tungt svinghjul som sørger for jevn og god motstand over 8 nivåer. Det er ett forhåndsinstallert program, så det meste av treningen blir opp til deg selv.

Cardio Fit C30 er designet med justerbare Comfort-pedaler, ergonomiske håndtak og vippbar display for å gi deg den mest komfortable og individuelt tilpassede treningen. Displayet viser info som tid, distanse, hastighet, kalorier og puls. Pulsen måles gjennom sensorer i håndtakene.

Et praktisk stativ til nettbrettet eller en bok gjør det lettere å konsumere underholdning til m treningen. Maskinen er relativt lett med sine 34 kg, og kan enkelt flyttes ved hjelp av transporthjulene. Vær obs på at maks brukervekt ikke et høyere enn 110 kg.

Tunturi Crosstrainer Cardio Fit C30 Rear gir deg akkurat det du trenger for å få trent en skikkelig god treningsøkt. Den er ikke videre avansert, men desto enkel i bruk og ikke minst lettvint å flytte rundt.

Fordeler

 • 18 kg tungt svinghjul gir jevn og høy motstand.
 • 8 ulike motstandsnivåer.
 • 40 cm steglengde med komfort-pedaler.
 • Justerbar og oversiktlig skjerm med den viktige infoen.
 • Pulssensor i håndtakene.
 • Stativ for nettbrett/mobil/bok.
 • Lav vekt og lettvint å flytte rundt.
 • Maskinen går på batteri og kan brukes uten strøm.

Ulemper

 • Ingen (kun ett) treningsprogram.
 • Få motstandsnivåer.
 • Lav maksimal brukervekt.
11.

inSPORTline inCondi ET660i II

Motstand

El.magnetisk

Type

Fronthjulsdrift

Svinghjul

7kg

Steglengde

9 x 51 cm

Mål

172 x 72 x 164 cm

Vekt

85kg

Maksimal brukervekt

150kg

Score: 88/100

Rating: 5.3/6
Kr 20691,-

inSPORTline inCondi ET660i II er en slitesterk og solid ellipsemaskin med en mengde av nyttige treningsprogrammer og funksjoner.

inSPORTline inCondi ET660i II tilhører en av de virkelige gode ellipsemaskinene. Her får du en treningsmaskin med slitesterk elektromagnetisk motstandssystem med hele 16 motstandsnivåer, og et 7 kg tungt svinghjul som sørger for tung og jevn motstand. Kulelagrene er ekstra slitesterke, og tåler mye bruk.

inCondi ET660i II kommer med en oversiktlig treningscomputer som lar deg velge mellom 10 forhåndsinnstillte programmer, hvorav 4 stk HRC-programmer, 1 watt-basert program, 1 stk recovery program og 1 stk BodyFat program. I tillegg er det støtte for 4 ulike brukerprofiler slik at hver enkelt bruker kan stille inn sin egen vekt og ønsker.

Computeren viser oversikt over tid, hastighet, distanse, tråkkfrekvens, kalorier, restitusjon, watt og puls. Pulsen måles enten via sensorene i håndtaket, eller trådløst via en ekstern pulssensor.

I tillegg til de forhåndsinstallerte programmene, støtter inCondi ET660i II Bluetooth og tilkobling til en rekke treningsapper. Gjennom Mepanel får du tilgang til ulike løyper over hele verden, og motstanden justeres i takt med terrenget du beveger deg gjennom.

Steglengden på 51 cm bidrar til et naturlig og effektiv tråkk, samt at du kan justere pedalene i 5 ulike hellingssnivåer slik at du kan simulere følelsen av å gå oppoverbakke å gi bedre trening for musklene og mer effektiv kaloriforbrenning.

Ellers kommer inSPORTline inCondi ET660i II med et stativ til nettbrett/mobil, flaskeholder, høyttalere og et ekstra håndtak som lar deg bruke maskinen med kun pedalene

inSPORTline inCondi ET660i II er en svært god ellipsemaskin beregnet på deg som har tenkt å bruke maskinen mye. Den egner seg også til familien der flere ønsker å bruke den og trenger å kunne tilpasser den til seg selv.

Fordeler

 • Stabil og slitesterkt. Elektromagnetisk motstand.
 • 16 motstandsnivåer.
 • Mange varierte treningsprogrammer.
 • Støtte for Bluetooth og virtuell trening med interaktive ruter.
 • Steglengde på hele 51 cm + 5 hellingsnivåer.
 • Stativ for nettbrett/mobil + flaskeholder + flaske + høyttaler.
 • Pulssensorer i håndtakene + støtte for ekstern pulssensor.
 • Måler watt.

Ulemper

 • Litt lav vekt på svinghjul.
12.

DKN Crosstrainer XC-140

"Full av treningsfunksjoner og mye moro!"

Motstand

P.magnetisk

Type

Bakhjulsdrift

Svinghjul

14 kg

Steglengde

36 cm

Mål

142 x 56 x 164 cm

Vekt

58,5 kg

Maksimal brukervekt

120 kg

Score: 88/100

Rating: 5.3/6
Kr 11999,-

DKN XC-140 er en ny og spennende ellipsemaskin fra DKN. Her får du høy kvalitet og masse funksjonalitet!

DKN XC-140 er både solid og slitesterk. Her får du en stillegående ellipsemaskin som også byr på mye treningsmoro.

Et 14 kg tungt svinghjul sørger for jevn og god motstand over hele 32 motstandsnivåer, og du kan velge mellom 12 forhåndsinstallerte programmer. Blant disse finner du 4 brukerdefinerte programmer, 1 stk HRC-program, 1stk watt-program og 1 stk Cardio-program. Det er også støtte for opptil 4 brukerprofiler slik at hver enkelt bruker kan stille inn sin egen vekt og ønsker.

En oversiktlig fargeskjerm viser info om tid, distanse, hastighet, kadens, kalorier, watt og puls. Pulsen måles enten gjennom sensorer i håndtakene, eller via en trådløs pulssensor.

DKN XC-140 støtter også Bluetooth og kan kobles til treningsapper som Kinomap, Vescape, BitGym og iConsole+. Her får mulighet til å foreta en virtuell sykkeltur gjennom mange interessante plasser og miljøer rundt omkring i verden samtidig som du får presentert stillbilder av området fra Google Street View. Du får også tilgang til enda flere gode treningsprogrammer.

Steglengden er på 36cm og kunne med fordel vært lengre. For personer over 170-175cm går det helt fint, men bevegelsen vil være noe begrenset.

XC-140 kommer med et stativ til nettbrett/mobil og et ekstra håndtak som lar deg bruke maskinen med kun pedalene. Det er også innebygd vifte.

DKN XC-140 er en solid, driftssikker og inspirerende ellipsemaskin som passer både nybegynnere og mer erfarne. En glimrende ellipsemaskin.

Fordeler

 • Slitesterk, stabil og stillegående.
 • Jevn og god motstand over 32 motstandsnivåer.
 • 12 forhåndsinstallerte programmer, hvorav 4 brukerdefinerte programmer, 1 stk HRC-program, 1stk watt-program og 1 stk Cardio-program.
 • Støtte for opptil 4 brukerprofiler.
 • Støtte for Bluetooth og apper som iConsole+, Kinomap, Vescape og BitGym.
 • Gir mulighet til å lage ruter i Google Maps å motstanden justeres automatisk etter terrenget.
 • Pulssensor i håndtakene.
 • Oversiktlig og god fargeskjerm.
 • Stativ for nettbrett + vifte.

Ulemper

 • Mangler flaskeholder.
 • Litt kort steglengde.
 • Mangler støtte for flere brukere.
13.

Bowflex Max Trainer M3

Motstand

-

Type

-

Svinghjul

-

Steglengde

-

Mål

117 x 64 x 160

Vekt

65kg

Maksimal brukervekt

136kg

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 18999,-

Bowflex Max Trainer M3 kombinerer det beste fra den klassiske stepmaskinen og ellipsemaskinen, og gir deg det ultimate treningsredskapet for en tøff og effektiv treningsøkt!

Bowflex Max Trainer M3 er en ganske spesiell og revolusjonerende treningsmaskin. Max Trainer M3 er en blanding mellom en stepmaskin og en ellipsemaskin, og sørger for å gi deg en virkelig utfordrende treningsøkt.

Du kan velge mellom 8 ulike motstandsnivåer, og to innstillinger; intervall- og manuell modus. Intervallprogrammet er relativt hardt, og maskinen er designet for å kunne forbrenne flest mulig kalorier på kortest mulig tid. Bowflex lover at M3 skal kunne forbrenne opptil 2,5 ganger flere kalorier enn andre treningsmaskiner med kun 14 minutter trening om dagen. Uansett om du trener for kaloriene eller den faktiske treningseffekten sin skyld, så gir denne treningsmaskiner deg veldig god trening!

Maskinen er enkel i bruk, og en oversiktlig LCD-skjerm viser info om tid, hastighet, kaloriforbruk og puls. Kontrollpanelet er lett forståelig og har knapper for enkel justering av motstand. Pulsbelte er inkludert i prisen, og det samme er flaskeholder.

Bowflex Max Trainer M3 er også relativt kompakt og plassbesparende, samtidig som vekten på 64kg sørger for at den står dønn stabilt på gulvet.

Ønsker du et treningsapparat som gir deg maks treningseffekt på kortest mulig tid, så er det få alternativer som slår Bowflex Max Trainer M3. Denne kan absolutt anbefales!

Fordeler

 • Det beste fra stepmaskin og ellipsemaskin kombinert.
 • Ekstremt effektivt treningsapparat.
 • 8 motstandsnivåer.
 • Intervallprogram og manuelt program.
 • Stødig og enkel i bruk.
 • Oversiktlig treningscomputer.
 • Pulsbelte følger med + flaskeholder.

Ulemper

 • Litt få treningsprogrammer og motstandsnivåer.
14.

Titan Life Crosstrainer C65

Motstand

P.magnetisk

Type

Bakhjulsdrift

Svinghjul

6 kg

Steglengde

40 cm

Mål

156 x 78 x 166 cm

Vekt

52 kg

Maksimal brukervekt

130 kg

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 5999,-

Titan Life Crosstrainer C65 er en flott ellipsemaskin med et bredt bruksområde og høy ytelse.

Titan Life Crosstrainer C65 er en kompakt og forholdsvis lett ellipsemaskin, men et helt nytt «Drive Force System» sørger for ekstra høy og jevn motstand. C65 er utstyrt med bakhjulsdrift og et 6 kg tungt svinghjul, men DFS-systemet gir følelsen av et 11 kg tungt svinghjul. Du kan velge blant 16 motstandsnivåer.

En oversiktlig computer viser info om tid, hastighet, distanse, kadens, kalorier, watt og puls. Pulsen måles via sensorer i håndtakene. Fra konsollen kan du velge blant 21 programmer, hvorav 10 forhåndsdefinerte.

Steglengden på 40kg gir et effektivt og naturlig tråkk.

Titan Life Crosstrainer C65 er liten, men likevel full av funksjonalitet. Et flott alternativ til deg som ønsker en god ellipsemaskin som tar minimalt med plass.

Fordeler

 • Stabil, men likevel et kompakt design.
 • Jevn og god motstand over 16 motstandsnivåer.
 • 21 forhåndsinstallerte programmer.
 • Oversiktlig computer.
 • Drive Force Systemet sørger for nesten dobbel effekt av det svinghjulet i utgangspunktet er designet for.
 • 40 cm steglengde gir et naturlig og effektivt tråkk.

Ulemper

 • Mangler stativ for nettbrett/mobil + flaskeholder.
 • Ingen støtte for ekstern pulssensor.
15.

DKN Crosstrainer XC-210

Motstand

El.magnetisk

Type

Fronthjulsdrift

Svinghjul

26 kg

Steglengde

54 cm

Mål

170 x 73 x 169 cm

Vekt

85 kg

Maksimal brukervekt

150 kg

Score: 90/100

Rating: 5.4/6
Kr 22999,-

DKN Crosstrainer XC-210 er en kraftig ellipsemaskin som passer deg som setter høye krav til treningsutstyret på hjemmegymmet, så vell som på treningssenteret.

DKN Crosstrainer XC-210 er perfekt for deg som fortrekker treningsmaskiner av høy kvalitet, og som vet du kommer til å benytte maskinen mye. Et tungt svinghjul på hele 26 kg sørger for jevn motstand over svært høy maksimal motstand over 24  motstandsnivåer, og gjør XC-210 perfekt til styrketråkk og intervaller. XC-210 er i stand til å generere mellom 10-400 watts motstand i 5 trinn.

Den elektromagnetiske driften bidrar til høy slitestyrke, lite vedlikehold og en nesten lydløs maskin.

DKN Crosstrainer XC-210 byr på totalt 12 stk forhåndsinnstilite programmer, 4 stk brukerprofiler, 1 stk Fitness-test, 4 stk HRC-program og 1 stk Watt-program. En annen fordel med DKN XC-210 er mulighet til å simulere opptil 15% stigning. I tillegg er det støtte for 4 ulike brukerprofiler slik at hver enkelt bruker kan stille inn sin egen vekt og ønsker.

En stor og oversiktlig LCD-skjerm gir deg info om tid, hastighet, distanse, tråkk per minutt, kaloriforbruk, watt og puls. Pulsen måles via sensorer i håndtakene, eller gjennom en kompatibel trådløs pulssensor. Konsollen i front er utstyrt med store og brukervennlige hurtigstartsknapper, og håndtakene gir deg flere grepsmuligheter, og ikke minst mulighet til å benytte kun pedalene dersom du ønsker det.

DKN Crosstrainer XC-210 støtter også Bluetooth slik at du kan koble til mobilen/nettbrettet å benytte deg av apper som BitGym, Vescape og Kinomap.
Med Kinomap kan du navigere verden gjennom Google Maps og løpe ruter over hele verden samtidig som motstanden på ellipsemaskinen justeres automatisk etter terrenget.

Steglengden er på hele 54 cm, noe som bidrar til et naturlig og effektivt tråkk. Maskinen er også designet med svingbare pedaler som kan skifte vinkler under trening for økt komfort og støtte for føttene, samt mindre belastning. Maskinen en svært lav Q-faktor (den innerste distansen mellom pedalene) som bidrar til høy komfort og at du like gjerne kan bruke maskinen til å gå, som å jogge/løpe.

I tillegg kommer DKN-210 med innebygd vifte som hjelper til å kjøle deg ned under treningen, lydinngang til MP3-spiller og innebygde høyttalere, et praktisk nettbrettstativ og flaskeholder.

DKN Crosstrainer XC-210 er i likhet med sine slektninger i XC-serien, et glimrende valg uansett hvilket nivå du er på. Denne modellen passe også svært godt til deg som leter etter en solid og driftssikker ellipsemaskin som hele familien kan bruke.

Fordeler

 • Kraftig, stødig og slitesterk.
 • Svinghjul på hele 26kg sørger for jevn og høy motstand.
 • 12 stk forhåndsinnstilite programmer, 4 stk brukerprofiler, 1 stk Fitness-test, 4 stk HRC-program og 1 stk Watt-program.
 • Støtter opptil 4 ulike brukerprofiler.
 • Bluetooth-støtte lar deg koble til apper som åpner for virtuell trening.
 • Steglengde på 54cm gir et naturlig og effektivt tråkk.
 • Pulssensorer i håndtakene + støtte for ekstern pulsmåler.
 • Stativ for nettbrett + vifte + MP3-lydinngang
 • Passer personer opptil 205cm.
16.

Hammer Speed Motion BT

Motstand

El.magnetisk

Type

Fronthjulsdrift

Svinghjul

12 kg

Steglengde

43 cm

Mål

163 x 53 x 164 cm

Vekt

54 kg

Maksimal brukervekt

130 kg

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 12499,-

Hammer Speed Motion BT er en driftssikker og funksjonsrik ellipsemaskin av høy kvalitet.

Med elektromagentisk motstand og reimdrift er du sikret en tilnærmet lydløs maskin med lang levetid. Svinghjulet er «kun» 12kg, men likevel klarer EasyFlex å generere høy motstand. Modellen har en variabel motstand fra 10-500 watt, slik at du kan starte lavere og jobbe deg oppover. Det anbefales spesielt for eldre mennesker eller personer som har pådratt seg en sportsrelatert skade å starte på de lavere nivåene. Totalt er det 16 ulike motstandsnivåer.

Velg mellom 22 ulike programmer (4 brukerprofiler og 4 HRC-programmer), og bruk den innebygde Fitness/Recovery-testen som måler pulsen din og gir deg en vurdering av hvor god helsen din er.

En oversiktlig computer gir deg info om tid, hastighet, distanse, kaloriforbruk, omdreininger per minutt, watt, motstand og puls. Pulsen måles via sensorer i håndtakene, eller via en ekstern pulssensor.

Via Bluetooth kan du benytte deg av treningsappene BitGym, Kinomap og iConsole. Kinomap gir deg en realistisk opplevelse via ruter der motstanden på maskinen er tilpasset ruten du bruker i programmet, dvs. høyere motstand i oppoverbakker og lavere motstand når du går i nedoverbakke.

Steglengden er på 43cm og pedalene består av sklisikkert materiale.

Det er også et praktisk stativ for nettbrett og en USB-port til lading av telefon.

BH Speed Motion BT er en meget god ellipsemaskin til hjemmetrening, og passer spesielt godt til eldre mennesker og personer under opptrening/rehabilitering.

Fordeler

 • Stabil og slitesterkt. Elektromagnetisk motstand.
 • Variabel motstand fra 10-500 watt over 16 nivåer.
 • Mange varierte treningsprogrammer.
 • Støtte for Bluetooth og apper som iConsole+ Training og Kinomap.
 • Gir mulighet til å lage ruter i Google Maps å motstanden justeres automatisk etter terrenget.
 • Pulssensorer i håndtakene + støtte for ekstern pulssensor.
 • Egner seg spesielt godt til eldre og personer under opptrening/rehabilitering.
 • Holder for nettbrett/mobil + USB-port for lading av telefon.

Ulemper

 • Ingen flaskeholder.
 • Ingen støtte for flere brukerprofiler.
17.

Tunturi Crosstrainer C25-F Competence

Motstand

P.magnetisk

Type

Fronthjulsdrift

Svinghjul

32 kg

Steglengde

50 cm

Mål

195 x 74 x 162 cm

Vekt

74 kg

Maksimal brukervekt

135 kg

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 9999,-

Tunturi Crosstrainer C25-F Competence er en enkel og godt utstyrt ellipsemaskin som kan generere virkelig høy motstand.

Med et svinghjul på hele 36 kg er du garantert jevn og god motstand over hele 8 ulike nivåer. Du kan også velge blant 3 ulike programmer hvorav 1 Fitenss-test.

Tunturi Crosstrainer C25-F har en klar og tydelig LCD-skjerm som viser tid, hastighet, distanse, kalorier og puls. Pulsmåling skjer gjennom innebygde sensorer i håndtakene, eller trådløst via et pulsbelte.

Pedalene er justerbare komfort-modeller med en større steglengde på 50 cm, og som i kombinasjon med svinghjulets posisjon i fronten, bidrar til en mer naturlig treningsposisjon og effekt.

Tunturi Crosstrainer C25-F gir deg også mulighet for å koble til telefonen/nettbrettet via Bluetooth slik at du kan benytte deg av en rekke treningsapper og interaktive treningsprogram, blant annet appene Kinomap og iConlose+ hvor du kan flytte deg rundt i verden. Kinomap som lar deg opprette egne ruter i Google Maps hvor du vil i verden mens du kan se bilder på gatenivå i Google StreetView mens du trener. Samtidig simuleres motstanden automatisk fra disse rutene på ellipsemaskinen.

Maskinen er ellers utstyrt med flaskeholder, flaske, stativ for mobil/nettbrett.

Tunturi Crosstrainer C25-F er en enkel og fin ellipsemaksin som tar relativt liten plass. Passer både nybegynnere og mer erfarne.

Fordeler

 • Kompakt, robust og slitesterk maskin.
 • Ergonomisk utformet håndtak med flere grepsmuligheter.
 • Steglengde på 50cm gir naturlig og effektivt tråkk.
 • 3 stk programmer (inkl. 1 stk Fitness-test)
 • Bluetooth-støtte gir mulighet for å koble til treningstjenester som iConsole+ og Kinomap.
 • Stativ for nettbrett + flaskeholder.
 • Svært tungt svinghjul gir mulighet for styrketråkk og høy motstand.
 • Pulssensorer i håndtakene + støtte for ekstern pulsmåler.

Ulemper

 • Få programmer.
 • Få motstandsnivåer.
18.

Bowflex Max Trainer M6

Motstand

El.magnetisk

Type

Fronthjulsdrift

Svinghjul

-

Steglengde

-

Mål

1177 x 66 x 163 cm

Vekt

67kg

Maksimal brukervekt

136kg

Score: 90/100

Rating: 5.4/6
Kr 26990,-
Bestill her

Annonselenke

Bowflex Max Trainer M6 kombinerer det beste fra den klassiske stepmaskinen og ellipsemaskinen, og gir deg det ultimate treningsredskapet for en tøff og effektiv treningsøkt.

Bowflex Max Trainer M6 i likhet med de andre modellene i serien en ganske spesiell og revolusjonerende treningsmaskin. Max Trainer M6 er en blanding mellom en stepmaskin og en ellipsemaskin, og sørger for å gi deg en virkelig utfordrende treningsøkt.

Du kan velge mellom 16 ulike motstandsnivåer, og 5 treningsprogrammer inkludert 14 min intervallprogram. Maskinen er designet for å kunne forbrenne flest mulig kalorier på kortest mulig tid. Bowflex lover at du skal kunne forbrenne opptil 2,5 ganger flere kalorier enn andre treningsmaskiner med kun 14 minutter trening om dagen. Uansett om du trener for kaloriene eller den faktiske treningseffekten sin skyld, så gir denne treningsmaskiner deg veldig god trening!

Maskinen er enkel i bruk, og en oversiktlig og baklyst LCD-skjerm viser info om tid, hastighet, kaloriforbruk og puls. Kontrollpanelet er lett forståelig og har knapper for enkel justering av motstand. Pulsbelte er inkludert i prisen, og det samme er flaskeholder. Maskinen kommer også med USB-kontakt slik at du kan koble til mobilen.

Bowflex Max Trainer M6 er også relativt kompakt og plassbesparende, samtidig som vekten på 67kg sørger for at den står dønn stabilt på gulvet.

Ønsker du et treningsapparat som gir deg maks treningseffekt på kortest mulig tid, mange motstandsnivåer og ikke minst mulighet for coaching via en dedikert treningsapp, så er Bowflex Max Trainer M6 et meget godt alternativ.

Fordeler

 • Det beste fra stepmaskin og ellipsemaskin kombinert.
 • 16 motstandsnivåer.
 • 5 treningsprogrammer inkludert 14 min intervallprogram.
 • Pulsbelte følger med + flaskeholder + USB-tilkobling.
 • Oversiktlig og bakgrunnsbelyst computer.
 • Kan brukes med dynamisk coaching via treningsapper BowFlex JRNY.
 • Stødig og enkel i bruk.
19.

Bowflex Max Trainer M8i

Motstand

El.magnetisk

Type

Fronthjulsdrift

Svinghjul

-

Steglengde

-

Mål

117 x 64 x 167 cm

Vekt

68kg

Maksimal brukervekt

135kg

Score: 90/100

Rating: 5.4/6
Kr 19999,-
Bestill her

Annonselenke

Bowflex Max Trainer M8i tar det råeste fra sin forgjengere M7 og forbedrer treningsopplevelse ytterligere.

Bowflex Max Trainer M8i kombinerer det beste fra den klassiske stepmaskinen og ellipsemaskinen, og gir deg det ultimate treningsredskapet for en tøff og effektiv treningsøkt.

Du kan velge mellom 20 ulike motstandsnivåer, og 7 treningsprogrammer og 4 brukerinnstillinger. Maskinen er designet for å kunne forbrenne flest mulig kalorier på kortest mulig tid. Bowflex lover at du skal kunne forbrenne opptil 2,5 ganger flere kalorier enn andre treningsmaskiner med kun 14 minutter trening om dagen. Uansett om du trener for kaloriene eller den faktiske treningseffekten sin skyld, så gir denne treningsmaskiner deg veldig god trening!

Maskinen er enkel i bruk, og en oversiktlig og baklyst LCD/LED-skjerm viser info om tid, hastighet, kaloriforbruk og puls. Kontrollpanelet er lett forståelig og har knapper for enkel justering av motstand. Pulsen måles via sensorer i håndtakene, eller ved et kompatibelt pulsbelte. Et praktisk stativ for nettbrett og en flaskeholder. Maskinen kommer også med USB-kontakt slik at du kan koble til mobilen.

Bowflex Max Trainer M8i er også relativt kompakt og plassbesparende, samtidig som vekten på 68kg sørger for at den står dønn stabilt på gulvet.

Ønsker du et treningsapparat som gir deg maksimal treningseffekt på kortest mulig tid, mange motstandsnivåer og ikke minst mulighet for coaching via en dedikert treningsapp, så er Bowflex Max Trainer M8i et meget godt alternativ.

Fordeler

 • Det beste fra stepmaskin og ellipsemaskin kombinert.
 • 20 motstandsnivåer.
 • 7 treningsprogrammer inkludert og 4 brukerinstillinger.
 • Stødig og enkel i bruk.
 • Oversiktlig og bakgrunnsbelyst computer.
 • Kan brukes med dynamisk coaching via treningsapper BowFlex JRNY.
 • Stativ for nettbrett + flaskeholder + USB-tilkobling.

 

Dette skal du se etter

Her gir vi deg en oversikt over de viktigste tingene å tenke over ved kjøp av ellipsemaskin.

Pris

Først og fremst – pris! Ellipsemaskiner kommer i alle prisklasser, og du kan velge å bruke alt fra noen få tusenlapper til godt over en gjennomsnittlig månedslønn. Det er viktig at du har et klart bilde på hvor mye penger du ønsker å bruke, og at forventningen ikke overgår et eventuelt pristak du har satt deg selv. Kvalitet henger som regel sammen med pris, og jo mer du betaler, desto bedre er gjerne maskinen. Kvalitet i denne sammenheng kan relateres til robusthet, antall funksjoner, mulighet for justeringer, type motstand, design, brukervennlighet, m.m..

Fordelen for deg som forbruker er at ellipsemaskiner selv i budsjettklassen som regel er svært gode, og du trenger ikke nødvendigvis å blakke deg for å få virkelig god ellipsemaskin / crosstrainer.

 

Funksjoner

Display

Selv om du kanske ikke ser på antallet funksjoner som det virkigste, så er det noen ting en god ellipsemaskin faktisk bør ha for at du skal få maksimalt ut av den. For det første bør den ha et god display/treningscomputer som gjør det mulig å se treningsinformasjon som distanse, tid, motstand, puls, kalorier, treningsprogrammer, etc..

Treningsprogrammer

Enkelte maskiner kommer med en rekke forhåndsinnstilte treningsprogrammer som gjør det enkelt å komme i gang med treningen raskt. Programmene kan variere i intensitet og oppbygning, og gjenspeiles som regel på treningscomputeren. Hurtigtaster gjør det enda lettere å komme i gang når du bare ønsker å starte treningen raskest mulig.

Enkelte av de mer påkostede modellene kan kobles til mobil/nettbrett via Bluetooth, og støtter treningsapper som tar deg trene i en virtuell verden der motstanden på løyper opprettet i Google Earth, automatisk justeres etter terrenget.

Forhjulsdrift vs. bakhjulsdrift

Ellipsemaskiner / crosstrainene kommer med enten forhjulsdrift eller bakhjulsdrift. Tidligere var bakhjulsdrift mest vanlig, mens på mer moderne ellipsemaskiner har forhjulsdrift som regel tatt over. Denne formen for drift er som regel jevnere og mer skånsom for knærne enn motstanden som genereres ved bakhjulsdrift.

Bakhjulsdrevne ellipsemaskiner har sin styrke i at de som regel er mindre og mer plassbesparende. Ser du for deg at ellipsemaskinen skal flyttes mye mellom ulike rom, så kan en bakhjulsdrevet ellipsemaskin være det beste alternativet.

 

Brems- / motstand

I likhet med ergometersykler, benytter en ellipsemaksin / crossmaskin enten elektromagnetisk motstand eller permanentmagnetisk motstand. Førstnevnte er best, men også dyrest. Elektromagnetisk motstand (EMS) har ingen bevegelige slitedeler som må byttes ut, og kan derfor faktisk være rimeligere i drift over tid.

Permanentmagnetisk motstand ser vi gjerne på rimeligere modeller. Det er absolutt ikke dårlig, men ikke like holdbart ettersom det i motsetning til elektromagnetisk motstand består det av slitedeler som må byttes ut. «Fordelen» med permanentmagnetisk motstand er at det er rimelige å produsere for produsentene, noe som igjen resulterer i lavere salgspris til deg som kunde. Dersom budsjettet ditt er begrenset og behovet for en svært slitesterk ellipsemaskin er til stede, så kan en ellipsemaskin med permanentmagnetisk motstand være det beste alternativet.

 

Svinghjul

Svinghjulet er med på å generere motstanden på en ellipsemaskin. Når du tråkker, vil svinghjulet starte å rotere, og motstanden skapes ved at magneter rundt hjulet bremser det mens du tråkker for å holde det i gang.

Hvor stor motstand maskinen er i stand til å gi, avhenger av blant annet av tyngden på svinghjulet. Kort forklart kan vi si at «jo bedre trent du er, desto større er behovet for et tyngre svinghjul». Jo tyngre svinghjul. desto jevnere og større motstand. Et for lett svinghjul vil skape urytme ettersom bevegelsen kan stanse litt opp for hvert tråkk, på samme måte som når man sykler vanlig sykkel på for lette gir.

 

Pedaler og skrittlengde

For optimal belastning på føttene, og ikke minst for å simulere et mest mulig naturlig tråkk, er det viktig at høyden på pedalene kan tilpasses. Dersom du ikke får tilpasset høyden slike at de passer deg, vil ikke trykket mot foten bli riktig, og både opplevelsen og treningseffekten blir redusert.

Pedalene vil være noe ulik på bakhjulsdrevne kontra fronthjulsdrevne ellipsemaskiner. På bakhjulsdrevne maskiner er pedalene festet til en roterende plate bakerst på ellipsemaskinen, mens de på fronthjulsdrevne maskiner er festet på en metallskive som glir på gulvet.

På bakhjulsdrevne er skrittlengde (avstanden mellom pedalene) som regel kortere enn for de fronthjulsdrevne. Du trenger ikke å være rakettforsker for å forstå at skrittlengde henger sammen med kroppshøyde, og jo høyere du er, desto større er behovet for lengre skrittlengde. De rimeligste modellene har som regel en fast skrittlengde på 30-40cm, mens mer påkostede modeller har skrittlengde på 40-50cm, samtidig som de gjerne kan justeres.

Riktig skrittlengde er svært viktig, og bør være noe av det viktigste du tar hensyn til ved valg av ellipsemaskin. Jo høyere du er, desto lengre skrittlengde trenger du – og vice versa. Er du over 170cm, bør du ikke velge en modell med mindre skrittlengde enn 40cm.

 

Plass / Størrelse

Vi har nevnt at bakhjulsdrevne ellipsemaskiner som regel er litt mindre i størrelse, og samtidig vil en rimelig ellipsemaskin være litt mindre enn de mer kostbare og avanserte modellene. Størrelsen kan være helt avgjørende for  om det i det hele tatt er mulig for deg å ha en ellipsemaskin hjemme, og bør være et viktig poeng når du ser etter den beste modellen for deg. En større ellipsemaskin vil også være tyngre å flytte, men har fordelen av å være mer stabil i bruk, (ofte) mer slitesterk, og den tåler høyere maksimal brukervekt.

Et tips til noe mange glemmer når de ser på størrelsen, er at du bør beregne ca. 50-60 cm ledig avstand i alle retninger ettersom ellipsemaskinen har mange bevegelige deler som krever større plass enn når den står i ro.

 

Brukervekt

Brukervekten henger sammen med maskinens størrelse og robusthet. For mange vil en ellipsemaskin være et godt verktøy for å gå ned i vekt, og dersom du veier mye selv, bør du legge merke til maskinens maksimale brukervekt. De minste og letteste maskinene kan ha en lav egenvekt, men vil dermed også tåle en mye mindre maksimal brukervekt.

Skal flere bruke samme ellipsemaskin, så husk å ta utgangspunkt i den tyngste brukeren. Fordelen med en modell med høy maksimal brukervekt, er at den som gjerne også er i stand til å generere mer motstand.

Støynivå

De fleste ellipsemaskiner / crosstrainere er relativt stillegående, i hvert fall når du sammenligner de med andre treningsmaskiner som tredemøller. En ellipsemaskin kan lage noe lyd, men dette skyldes i større grad friksjonen og knirking fra mekanikken.

En av fordelene til ellipsemaskiner er faktisk at lydnivået er så lavt at den fint kan brukes i hus med andre uten at du forstyrrer de. Det er for eksempel et supert alternativ dersom du bor i blokk, rekkehus, eller et borettslag der det er mer utfordrende med apparater som en tredemølle som skaper mye mer støy.

 

Byggekvalitet/Konstruksjon/Design

Hvordan en ellipsemaskin / crosstrainer er bygd, avgjør i stor grad hvor stødig og robust den er. En tyngre og velbygd ellipsemaskin er gjerne mer holdbar og komfortabel å bruke.

Selv om de fleste ellipsemaskiner / crosstrainere er enkle å montere, er det greit å undersøke om en modell er mer komplisert å montere enn andre. Du bør også lese gjennom bruksanvisningen for å se hvordan du best mulig tar vare på maskinen.

Når det gjelder selve designet bør du bare glemme at maskinen skal se særlig bra ut. En crosstrainer er ikke akkurat et kunstverk, så vær heller fornøyd med treningseffekten den gir!

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Best i test - kosttilskudd

Omega-3 kosttilskudd – Best i test 2024!

Vi gir deg oversikten over de 10 beste omega-3 kosttilskuddene på…
Dato: Apr 16, 2024
Samletester

Treningsbenk topp 10 – Best i test justerbare treningsbenker!

De siste årene har flere og flere fått øynene opp for…
Dato: Mar 14, 2024
Bekledning

Vektvester best i test 2024 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022