Vi gir deg oversikten over de beste modellene i jakten på ny ellipsemaskin! Her finner du alt du trenger å vite om ellipsemaskin og crosstrainer.

Ønsker du å komme i bedre form på en rask og effektiv måte? Da kan en ellipsemaskin være et perfekt verktøy. Ellipsemaskiner har blitt svært populært de siste årene, og mye skyldes dets store treningseffekt på hele kroppen, samtidig som det får energiforbruket til å skyte i været.

En ellipsemaskin er en slags kombinasjon mellom en sykkel, stepmaskin og en tredemølle. Det unike med ellipsemaskiner, er at du i større grad trener hele kroppen enn dersom du trener løping på en tredemølle, eller sykling på en ergometersykkel. Ellipsemaskinen kalles også ofte for en crosstrainer, og vi kommer til å bruke begrepene litt om hverandre.

Trening med ellipsemaskin har en rekke fordeler:

 • Du trener hele kroppen effektivt i samme øvelse. Alle de store muskelgruppene taes i bruk samtidig.
 • Du trener styrke og kondisjon samtidig. Du trener armer, bein, bryst, mage og skuldre på en gang, i tillegg til at du trener kondisjonen. Treningseffekten kan dermed relateres til treningen du oppnår ved å gå langrenn.
 • Kaloriforbruket skyter i været, og treningsformen er godt egent for de som ønsker å bruke treningen som et verktøy for å gå ned i vekt.
 • Lav skaderisiko, samt at belastningen på muskler, skjellet og ledd er lav.
 • Godt egnet til både trening, opptrening etter skade/sykdom, og trening for ulike aldersgrupper.
 • Svært enkel i bruk. I ellipsemaskinen er bevegelsesbanen låst, og det bare å «følge med» maskinen. Du trenger ikke å bruke tid på å lære inn teknikk.
 • Lavt støynivå. Ellipsemaskinen kan brukes overalt, selv i stua foran TV-en uten at det virker forstyrrende.

Nederst i artikkelen finner du mer info om ulike typer ellipsemaskiner og hva du bør se etter. Ønsker du å lese om denne før du begynner å se på oversikten over ellipsemaskiner, kan du trykke HER.

 

Best i test ellipsemaskin / crosstrainer 2021

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Produktene i denne listen er ikke fysisk testet av oss, og vurderingen er gjort på bakgrunn av produktets egenskaper, eksterne tester, tilbakemeldinger fra kunder, samt pris. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

PS: Prisene kan variere fra dag til dag. Vi forsøker til enhver tid å oppgi riktig prisantydning. Der det er flere alternative priser linker vi til flere butikker.

SORTER ETTER:

1.

Abilica Stream FC X - Black Line

Motstand

El.magnetisk

Type

Fronthjulsdrift

Svinghjul

9kg

Steglengde

51cm

Mål

170 x 66 x 183 cm

Vekt

72kg

Maksimal brukervekt

200kg

Score: 89/100

Rating: 5.3/6
Kr 14490,-
Bestill her

Abilica Stream FC X – Black Line er en kraftig og god ellipsemaskin som gir deg en unik treningsopplevelse i form av interaktiv trening!

Abilica Stream FC X er stor, men den er også utrolig stødig og solid. Denne maskinen er klar for tøff og intensiv trening, og kan varte opp med stor motstand og en rekke treningsprogrammer.Innebygd i maskinen finner du 12 ulike programmer, og den elektromagenetiske motstanden sørger for jevn og god motstand, og ikke minst en slitesterk maskin.

I tillegg til de innebygde programmene, støtter Abilica Stream FC X Bluetooth slik at du kan koble til mobilen/nettbrettet å kjøre apper som iConsole+ der du kan velge deg en rute i Google Maps hvor som helst i verden, og deretter vil du få presentert bilder fra gatenivå samtidig som du trener. Motstanden justeres automatisk i takt med terrenget.

En stor og oversiktlig treningscomputer gir deg info o m tid, distanse, hastighet, kalorier, watt og puls. Abilica Stream FC X har pulsmåler innebygd i håndtakene, men støtter også trådløs pulsmåling.

Skrittlengde er hele 51cm, og gjør det dermed mulig å simulere et mer ekte løpesteg. De ekstra håndtakene gjør det også mulig å bruke kun pedalene.

Abilica Stream FC X – Black Line er en super solid og gjennomført ellipsemaskin fra høyeste hylle. Her får du maks moro og maks treningseffekt. Prisen er også god med tanke på hva du får. Anbefalt.

Fordeler

 • Elektromagnetisk motstand.
 • 12 innebygde treningsprogram.
 • 9kg svinghjul og jevn motstand.
 • Svært stødig og slitesterk.
 • Støtte for Bluetooth og apper som iConsole+ Training og Kinomap.
 • Gir mulighet til å lage ruter i Google Maps å motstanden justeres automatisk etter terrenget.
 • Steglengde på 51cm gir et naturlig tråkk.
 • Holder for nettbrett/mobil.
 • Høy maksimal brukervekt.

Ulemper

 • Litt tung.
2.

Bowflex Max Trainer M3

Motstand

-

Type

-

Svinghjul

-

Steglengde

-

Mål

117 x 64 x 160

Vekt

65kg

Maksimal brukervekt

136kg

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 22999,-

Bowflex Max Trainer M3 kombinerer det beste fra den klassiske stepmaskinen og ellipsemaskinen, og gir deg det ultimate treningsredskapet for en tøff og effektiv treningsøkt!

Bowflex Max Trainer M3 er en ganske spesiell og revolusjonerende treningsmaskin. Max Trainer M3 er en blanding mellom en stepmaskin og en ellipsemaskin, og sørger for å gi deg en virkelig utfordrende treningsøkt.

Du kan velge mellom 8 ulike motstandsnivåer, og to innstillinger; intervall- og manuell modus. Intervallprogrammet er relativt hardt, og maskinen er designet for å kunne forbrenne flest mulig kalorier på kortest mulig tid. Bowflex lover at M3 skal kunne forbrenne opptil 2,5 ganger flere kalorier enn andre treningsmaskiner med kun 14 minutter trening om dagen. Uansett om du trener for kaloriene eller den faktiske treningseffekten sin skyld, så gir denne treningsmaskiner deg veldig god trening!

Maskinen er enkel i bruk, og en oversiktlig LCD-skjerm viser info om tid, hastighet, kaloriforbruk og puls. Kontrollpanelet er lett forståelig og har knapper for enkel justering av motstand. Pulsbelte er inkludert i prisen, og det samme er flaskeholder.

Bowflex Max Trainer M3 er også relativt kompakt og plassbesparende, samtidig som vekten på 64kg sørger for at den står dønn stabilt på gulvet.

Ønsker du et treningsapparat som gir deg maks treningseffekt på kortest mulig tid, så er det få alternativer som slår Bowflex Max Trainer M3. Denne kan absolutt anbefales!

Fordeler

 • Det beste fra stepmaskin og ellipsemaskin kombinert.
 • Ekstremt effektivt treningsapparat.
 • 8 motstandsnivåer.
 • Intervallprogram og manuelt program.
 • Stødig og enkel i bruk.
 • Oversiktlig treningscomputer.
 • Pulsbelte følger med + flaskeholder.

Ulemper

 • Litt få treningsprogrammer og motstandsnivåer.
3.

inSPORTline inCondi ET600i

Motstand

P.magnetisk

Type

Bakhjulsdrift

Svinghjul

8kg

Steglengde

40cm

Mål

145 x 64 x 170cm

Vekt

61kg

Maksimal brukervekt

200kg

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 13799,-

inSPORTline inCondi ET600i er perfekt for deg som stiller høye krav til utstyret, og som planlegger å bruke ellipsemaskin som en viktig del av treningen.

inSPORTline inCondi ET600i er en svært stabil og kraftig crosstrainer som virkelig kan by på mye motivasjon og treningsglede. Denne maskinen har også elektromagnetisk motstand, noe som sikrer lang levetid og at den tåler mye bruk.

Et 8kg tungt svinghjul gir jevn og god motstand over 16 ulike motstandsnivåer. 12 standard treningsprogrammer gir store valgmuligheter, samt at du får 1 HRC (pulsbasert) program og 1 watt-basert program. I tillegg er det en restitusjonstest, samt mulig å måle kroppsfett. Det er også støtte for flere brukerprofiler slike at det er lettere for flere i familien å bruke maskinen.

inSPORTline inCondi ET600i gir deg også muligheten til å koble til mobilen/nettbrett via Bluetooth slik at du kan utnytte fordelen av appen iConsole+. Her kan du opprette/importere ruter fra Google Earth der motstanden justeres automatisk etter terrenget etterhvert som du går/jobber deg fremover, og skjermen vil vise stillbilder fra Google Street Map.

Pedalene har en steglengde på 40 cm og kun 20 cm bredde mellom de for et mer naturlig tråkk. Det er også en mønstret overflate med antiskli-effekt.

Håndtakene har innebygde pulssensorer, men målingen kan også gjøres trådløst via det medfølgende Polar pulsbelte. Det er også mulig å trene bare underkroppen ved å holde tak i de ekstra styrehendlene. En oversiktlig computer gir deg info om tid, distanse, hastighet, kadens, puls, watt, kalorier og kroppsfett.

Maskinen er enkel å flytte, og kommer med utjevningssystem som kan kompensere for ujevnheter i gulvet. Maks brukervekt er hele 200kg, så denne kan fint brukes av tyngre personer som ønsker å bruke ellipsemaskin som et verktøy for å gå ned i vekt.

inSPORTline inCondi ET600i er en utrolig gjennomført og solid ellipsemaskin / crosstrainer. Her får du mye treningsglede, og en maskinen som tåler mye og hard bruk over lang tid. Sterkt anbefalt.

Fordeler

 • Elektromagnetisk motstand. Slitesterk, stabil og robust.
 • Slitesterk, stabil og robust.
 • Jevn og god motstand over 16 motstandsnivåer.
 • Mange treningsprogram + 1 HRC og 1 watt-basert program.
 • Støtter flere brukerprofiler.
 • Støtte for Bluetooth og apper som iConsole+ Training og Kinomap.
 • 40cm steglengde med 20cm bredde gir naturlig stegavvikling.
 • Gir mulighet til å lage ruter i Google Maps å motstanden justeres automatisk etter terrenget.
 • Pulssensor i håndtakene + medfølgende Polar pulsbelte.
 • Utjevningssystem kompenserer for ujevne gulv.
 • Stativ for nettbrett.
 • Maks brukervekt 200kg.

Ulemper

 • Litt tung.
4.

Titan Life Crosstrainer C80 Pro

Motstand

El.magnetisk

Type

Fronthjulsdrift

Svinghjul

9,2kg

Steglengde

51cm

Mål

165 x 63 x 170 cm

Vekt

112kg

Maksimal brukervekt

150kg

Score: 88/100

Rating: 5.3/6
Kr 17490,-
Bestill her

Titan Life Crosstrainer C80 Pro byr på topp treningsopplevelse fra A til Å!

Har du planer om å bruke ellipsemaskin som en vesentlig del av treningen din? Da kan Titan Life Crosstrainer C80 Pro være et meget godt valg. Denne maskinen er så robust og slitesterk at den like gjerne kunne stått på et treningssenter.

Her får du en stødig og robust ellipsemaskin med elektromagnetisk motstand, et 9,2kg tungt svinghjul, og gode 32 motstandsnivåer.

Crosstrainer C80 Pro kommer med en oversiktlig treningscomputer som lar deg velge mellom 12 ulike programmer. Computeren viser oversikt over tid, hastighet tråkkfrekvens, distanse, kalorier, restitusjon, watt og puls. Pulsen måles enten via sensorene i håndtaket, eller trådløst via en ekstern pulssensor (følger med).

I tillegg til 12 programmene, støter Crosstrainer C80 Pro Bluetooth og tilkobling til treningstjenester som Zwift. Gjennom Zwift får du tilgang til enormt mange treningsprogrammer for alle ulike nivåer. Her kan du også konkurrere mot andre brukere i en virtuell verden der motstansden justeres i takt med terrenget du beveger deg gjennom.

For best mulig treningseffekt, kommer Crosstrainer C80 Pro fra Titan Life med et eget patentert firepunkts treningssystem, som sikrer at kraftoverføringen skjer direkte og gir en meget stor belastningsevne og gjør maskinen slitesterk.

Den lange steglengden på 51cm bidrar til et naturlig og effektiv tråkk, samt at høyden er justerbar i fem trinn. Alle bevegelige deler har eget kulelager som sikrer en god opplevelse og lavt støy.

Av andre detaljer kommer Titan Life Crosstrainer C80 Pro med et stativ til nettbrett/mobil, flaskeholder og et ekstra håndtak som lar deg bruke maskinen med kun pedalene.

Ønsker du deg noe av det beste innen verdenen av ellipsemaskiner, så kan vi varmt anbefale Titan Life Crosstrainer C80 Pro. Her har du en meget god ellipsemaskin i mange år fremover.

Fordeler

 • Stabil og slitesterkt. Elektromagnetisk motstand.
 • 32 motstandsnivåer og 9,2kg svinghjul.
 • Flere varierte treningsprogram.
 • Bluetooth-støtte gir mulighet for å koble til treningstjenester som Zwift.
 • Virtuell opplevelse gjennom Zwift.
 • Steglengde på hele 51cm + justerbare pedaler og skinner.
 • Holder for nettbrett/mobil.

Ulemper

 • Tung.
5.

Abilica WinElip Cruise 

Motstand

P.magnetisk

Type

Bakhjulsdrift

Svinghjul

8kg

Steglengde

32cm

Mål

126 x 62 x 150cm

Vekt

38kg

Maksimal brukervekt

130kg

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 6999,-
Bestill her

Abilica WinElip Cruise er en flott modell som passer perfekt til deg som ønsker en kompakt og lett ellipsemaskin. 

Abilica WinElip Cruise er ikke av de kraftigste crosstrainerne, men den er kanskje perfekt for deg som ønsker en maskin som tar liten plass og som er enkel å flytte.

WinElip Cruise kommer med permanentmagnetisk motstand og 32 ulike motstandsnivåer. Det kraftige svinghjulet på 8kg sørger for jevn motstand over alle nivåene, og tung motstand til de som krever det.

Steglengden er på kun 31cm, noe som for mange vil føles unaturlig og begrensende for å få en jevn flyt og et naturlig tråkk, men dette er et kompromiss for å få maskinen så kompakt. Derimot er det et pluss at du kan velge og bruke kun pedalene mens du holder hendene på det ekstra styre.

Det er totalt 12 forhåndsinnstilte treningsprogrammer som gjør det enkelt å komme i gang med treningen. Håndtakene har håndpulssensor, slik at du kan følge med på pulsen på computeren. Denne viser også tid, hastighet, distanse, kalorier, watt, skritt og mulighet for en kondisjonstest.

Maskinen veier ikke mer enn 32kg, og den lave vekten kan bidra til at den føles noe ustødig ved intensiv bruk. Maksimal brukervekt er begrenset til 130kg.

Abilica WinElip Cruise er først og fremst beregnet på deg som ønsker en fin innstegsmodell til ellipsetrening, og som prioriterer at den er kompakt og lett. Planlegger du å bruke maskinen mye, og til hard trening, bør du velge noe kraftigere.

Fordeler

 • Lett og kompakt.
 • 32 motstandsnivåer.
 • 5 treningsprogrammer og 12 forhåndsprogrammerte løyper.
 • Pulssensor i håndtakene.
 • Oversiktlig computer.
 • Mye for pengene.

Ulemper

 • Kort steglengde.
 • Ingen støtte for ekstern pulsmåler.
 • Mangler stativ for nettbrett.
6.

X-erfit Elip 200

Motstand

P.magnetisk

Type

Bakhjulsdrift

Svinghjul

6kg

Steglengde

36cm

Mål

145 x 66 x 163cm

Vekt

31kg

Maksimal brukervekt

110kg

Score: 84/100

Rating: 5.0/6
Kr 3999,-
Bestill her

X-erfit Elip 200 er en perfekt innstegsmodell til trening med ellipsemaskin.

NB:
Utrolig god pris på X-life.no akkurat nå!

X-erfit Elip 200 er i likhet med Nordic 205 laget for deg som ser etter en enkel, lett og kompakt crosstrainer som passer godt for å komme i gang med treningen.

Svinghjulet på 6kg gir jevn motstand over 8 motstandsnivåer. Motstanden reguleres ved å skru på et håndtak under skjermen. En enkel computer viser info om tid, distanse, hastighet, kalorier og puls som måles via pulssensoren i håndtakene.

Steglengden er på 36cm, og passer derfor best for personer opp til 170cm. Du kan fint bruke maskinen din om du er høyere enn dette, men bevegelsen vil være noe begrenset.

Maskinen veier ikke mer enn 31kg, og er dermed lett å flytte mellom ulike rom. Det er også en av de mest kompakte ellipsemaskinene og perfekt for deg med liten plass.

X-erfit Elip 200 er en super ellipsemaskin for nybegynneren og alle som ønsker en enkel ellipsemaskin for å komme i gang med treningen. Er dere flere som skal bruke maskinen og den blir brukt mye,anbefaler vi å velge noe kraftigere.

Fordeler

 • Lett og kompakt. Plassbesparende.
 • Solid for å være så lett (kun 31kg).
 • Oversiktlig computer.
 • Pulsmåling i håndtakene.
 • Enkel i bruk.

Ulemper

 • Kort steglengde (36cm)
 • Få motstandsnivåer og ingen treningsprogrammer.
 • Lav maksimal brukervekt.
7.

Nordic 205 Elliptical

Motstand

P.magnetisk

Type

Bakhjulsdrift

Svinghjul

6kg

Steglengde

32cm

Mål

143 x 66 x 163cm

Vekt

31kg

Maksimal brukervekt

110kg

Score: 81/100

Rating: 4.9/6
Kr 4999,-

Nordic 205 Elliptical er en av de rimeligste og enkleste ellipsemaskinene som faktisk gjør en god jobb.

Den er rimelig og den er enkel, men det er også hensikten med Nordic 205 Elliptical. Dette er ikke en maskin som innbyr til virkelig hardt og mye bruk, men passer ypperlig til deg som vil komme i gang med treningen, og som ønsker en enkel og plassbesparende ellipsemaskin.

Nordic 205 Elliptical har et svinghjul på 6kg som sørger for jevn motstand over 8 motstandsnivåer. Motstanden nå justeres manuelt ved å skru på et hjul som sitter under computeren. Det er ingen innebygde treningsprogrammer, og heller ikke noen holder for nettbrett. Maskinen er derimot lett og kompakt, og er enkel å flytte mellom ulike rom – perfekt om du ønsker å trene mens du ser noe på TV-en.

Steglengden er på 34cm, så dette er en ellipsemaskin beregnet på personer under 170cm. En enkel computer viser informasjon som tid, hastighet, avstand, kalorier og puls som måles gjennom pulssensorene i håndtakene.

Nordic 205 Elliptical har begrenset med funksjoner, men har likevel det som skal til for å gi deg en god treningsøkt. I tillegg er den svært lett og plassbesparende.

Fordeler

 • Lett og kompakt. Perfekt for de med liten plass.
 • Godt egnet for de som ønsker å komme i gang med trening.
 • Pulssensor i håndtakene.
 • Rimelig

Ulemper

 • Få motstandsnivåer og ingen treningsprogrammer.
 • Kort steglengde begrenser brukerens maksimale høyde.
 • Lav maksimal brukervekt.
8.

Schwinn Airdyne AD6

Motstand

Luft

Type

-

Svinghjul

-

Steglengde

-

Mål

126 x 65 x 129 cm

Vekt

57kg

Maksimal brukervekt

135kg

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 14999,-
Bestill her

Schwinn Airdyne AD6 er ikke en tradisjonell ellipsmaskin, men et av de beste redskapene for å oppnå høy puls og effektiv trening på svært kort tid.

Kanskje har du sett de på treningssentrene? Schwinn Airdyne AD6 er en aerobike, en maskin som kombinerer noe av det beste fra en vanlig ellipsemaskin og en ergometersykkel. Sykkelen er selvgenererende og trenger ingen tilførsel av strøm. Motstanden justeres automatisk ut i fra hvor tungt du trener, og det blir tyngre desto mer krefter du bruker.

I tillegg til automatisk justerbar motstand, kommer Schwinn Airdyne AD6 med 7 forhåndsinnstilte treningsprogrammer; hastighet, kaloriforbruk, distanse, tid, watt, nedtelling og frekvens og har en LCD-skjerm som hele tiden viser deg de viktigste dataene. Det er ingen pulssensor i håndtakene, men Airdyne AD6 støtter tilkobling til trådløst pulsbelte.

En annen ting vi liker godt med Schwinn Airdyne AD6 er muligheten til å variere grepet på håndtaket. Håndtakene er synkronisert med pedalene slik at du får et mest mulig naturlig bevegelsesmønster.

Ønsker du deg noe av det mest effektive treningsredskapeot på markedet, og vet at du ønsker å få mye utbytte av treningen selv om du må jobbe litt med deg selv? Da er Schwinn Airdyne AD6 et meget godt alternativ.

Fordeler

 • Robust og stødig.
 • Nærmest uendelig høyt motstandsnivå.
 • Mulighet til å variere grepet.
 • Horisontal/vertikal justering av setet.
 • Oversiktlig skjerm + flaskeholder.
 • Støtter trådløs pulsmottaker.

Ulemper

 • Ingen pulssensor i håndtakene.
9.

Tunturi Crosstrainer C85-F Endurance

Motstand

El.magnetisk

Type

Fronthjulsdrift

Svinghjul

36 kg

Steglengde

50 cm

Mål

199 x 74 x 166 cm

Vekt

76,5 kg

Maksimal brukervekt

150 kg

Score: 89/100

Rating: 5.3/6
Kr 13999,-

Tunturi Crosstrainer C85-F Endurance tilhører toppsjiktet av ellipsemaskiner, og gir deg kvalitet fra A til Å!

Med elektromagnetisk motstand og et svinghjul på hele 36 kg, er du garantert jevn ig god motstand over hele 58 ulike nivåer! Du kan også velge blant 42 interaktive treningsprogrammer, hvorav 10 stk forhåndsinnstilte programmer, 20 stk brukerprofiler, 1 stk HRC-program, 1 stk Watt-program, 5 T-Ride-programmer, 3 stk T-Road-programmer, 1 stk Quick Start-program og 1 stk Fitness-test.

Crosstrainer C85-F Endurance har en klar og tydelig LCD-skjerm med justerbar vinkel som gjør at du enkelt kan overvåke all informasjon som tid, hastighet, distanse, kalorier, watt og puls. Pulsmåling skjer gjennom innebygde sensorer i håndtakene, eller trådløst via et pulsbelte.
Det innebygde ergometeret styrer og måler motstanden i watt.

Pedalene er justerbare komfort-modeller med en større steglengde på 50 cm, og som i kombinasjon med svinghjulets posisjon i fronten, bidrar til en mer naturlig treningsposisjon og effekt.

Crosstrainer C85-F Endurance gir deg også mulighet for å koble til telefonen/nettbrettet via Bluetooth slik at du kan benytte deg av en rekke treningsapper og interaktive treningsprogram, blant annet appene Kinomap og Tunturi Routes hvor du kan flytte deg rundt i verden. Kinomap som lar deg opprette egne ruter i Google Maps hvor du vil i verden mens du kan se bilder på gatenivå i Google StreetView mens du trener. Samtidig simuleres motstanden automatisk fra disse rutene på ellipsemaskinen!

Du kan også lagre og dele resultatene dine på sosiale medier, eller utfordre andre brukere online. Maskinen er ellers utstyrt med flaskeholder, flaske, stativ for mobil/nettbrett og USB-port for enkel lading av mobil/nettbrett.

Crosstrainer C85-F Endurance gir deg en suveren totalpakke. Her får du en kraftig, brukervennlig og motiverende treningsmaskin du kan ha i mange år.

Fordeler

 • Stabil og slitesterkt. Elektromagnetisk motstand.
 • Hele 58 motstandsnivåer.
 • 36 kg svinghjul sikrer jevn og god motstand.
 • Svært mange varierte treningsprogram.
 • Støtte for Bluetooth og apper som Tunturi Routes og Kinomap.
 • Steglengde på hele 50 cm + justerbare pedaler.
 • Oversiktlig skjerm med justerbar vinkel.
 • Stativ for nettbrett/mobil + flaskeholder + flaske + USB-port.
 • Pulssensorer i håndtakene + støtte for ekstern pulssensor.
 • Måler watt.
10.

inSPORTline inCondi ET660i II

Motstand

El.magnetisk

Type

Fronthjulsdrift

Svinghjul

7kg

Steglengde

9 x 51 cm

Mål

172 x 72 x 164 cm

Vekt

85kg

Maksimal brukervekt

150kg

Score: 88/100

Rating: 5.3/6
Kr 14999,-

inSPORTline inCondi ET660i II er en slitesterk og solid ellipsemaskin med en mengde av nyttige treningsprogrammer og funksjoner.

inSPORTline inCondi ET660i II tilhører en av de virkelige gode ellipsemaskinene. Her får du en treningsmaskin med slitesterk elektromagnetisk motstandssystem med hele 16 motstandsnivåer, og et 7 kg tungt svinghjul som sørger for tung og jevn motstand. Kulelagrene er ekstra slitesterke, og tåler mye bruk.

inCondi ET660i II kommer med en oversiktlig treningscomputer som lar deg velge mellom 10 forhåndsinnstillte programmer, hvorav 4 stk HRC-programmer, 1 watt-basert program, 1 stk recovery program og 1 stk BodyFat program. I tillegg er det støtte for 4 ulike brukerprofiler slik at hver enkelt bruker kan stille inn sin egen vekt og ønsker.

Computeren viser oversikt over tid, hastighet, distanse, tråkkfrekvens, kalorier, restitusjon, watt og puls. Pulsen måles enten via sensorene i håndtaket, eller trådløst via en ekstern pulssensor.

I tillegg til de forhåndsinstallerte programmene, støtter inCondi ET660i II Bluetooth og tilkobling til en rekke treningsapper. Gjennom Mepanel får du tilgang til ulike løyper over hele verden, og motstanden justeres i takt med terrenget du beveger deg gjennom.

Steglengden på 51 cm bidrar til et naturlig og effektiv tråkk, samt at du kan justere pedalene i 5 ulike hellingssnivåer slik at du kan simulere følelsen av å gå oppoverbakke å gi bedre trening for musklene og mer effektiv kaloriforbrenning.

Ellers kommer inSPORTline inCondi ET660i II med et stativ til nettbrett/mobil, flaskeholder, høyttalere og et ekstra håndtak som lar deg bruke maskinen med kun pedalene

inSPORTline inCondi ET660i II er en svært god ellipsemaskin beregnet på deg som har tenkt å bruke maskinen mye. Den egner seg også til familien der flere ønsker å bruke den og trenger å kunne tilpasser den til seg selv.

Fordeler

 • Stabil og slitesterkt. Elektromagnetisk motstand.
 • 16 motstandsnivåer.
 • Mange varierte treningsprogrammer.
 • Støtte for Bluetooth og virtuell trening med interaktive ruter.
 • Steglengde på hele 51 cm + 5 hellingsnivåer.
 • Stativ for nettbrett/mobil + flaskeholder + flaske + høyttaler.
 • Pulssensorer i håndtakene + støtte for ekstern pulssensor.
 • Måler watt.

Ulemper

 • Litt lav vekt på svinghjul.
11.

DKN XC-140

"Full av treningsfunksjoner og mye moro!"

Motstand

P.magnetisk

Type

Bakhjulsdrift

Svinghjul

14 kg

Steglengde

36 cm

Mål

142 x 56 x 164 cm

Vekt

58,5 kg

Maksimal brukervekt

120 kg

Score: 86/100

Rating: 5.2/6
Kr 10999,-

DKN XC-140 er en ny og spennende ellipsemaskin fra DKN. Her får du høy kvalitet og masse funksjonalitet!

DKN XC-140 er både solid og slitesterk. Her får du en stillegående ellipsemaskin som også byr på mye treningsmoro.

Et 14 kg tungt svinghjul sørger for jevn og god motstand over hele 32 motstandsnivåer, og du kan velge mellom 12 forhåndsinstallerte programmer. Blant disse finner du 4 brukerdefinerte programmer, 1 stk HRC-program, 1stk watt-program og 1 stk Cardio-program.

En oversiktlig fargeskjerm viser info om tid, distanse, hastighet, kadens, kalorier, watt og puls. Pulsen måles enten gjennom sensorer i håndtakene, eller via en trådløs pulssensor.

DKN XC-140 støtter også Bluetooth og kan kobles til treningsapper som Kinomap, Vescape, BitGym og iConsole+. Her får mulighet til å foreta en virtuell sykkeltur gjennom mange interessante plasser og miljøer rundt omkring i verden samtidig som du får presentert stillbilder av området fra Google Street View. Du får også tilgang til enda flere gode treningsprogrammer.

Steglengden er på 36cm og kunne med fordel vært lengre. For personer over 170-175cm går det helt fint, men bevegelsen vil være noe begrenset.

XC-140 kommer med et stativ til nettbrett/mobil og et ekstra håndtak som lar deg bruke maskinen med kun pedalene.

DKN XC-140 er en solid, driftssikker og inspirerende ellipsemaskin som passer både nybegynnere og mer erfarne. En glimrende ellipsemaskin.

Fordeler

 • Slitesterk, stabil og stillegående.
 • Jevn og god motstand over 32 motstandsnivåer.
 • 12 forhåndsinstallerte programmer, hvorav 4 brukerdefinerte programmer, 1 stk HRC-program, 1stk watt-program og 1 stk Cardio-program.
 • Støtte for Bluetooth og apper som iConsole+, Kinomap, Vescape og BitGym.
 • Gir mulighet til å lage ruter i Google Maps å motstanden justeres automatisk etter terrenget.
 • Pulssensor i håndtakene.
 • Oversiktlig og god fargeskjerm.
 • Stativ for nettbrett.

Ulemper

 • Mangler flaskeholder.
 • Litt kort steglengde.
 • Mangler støtte for flere brukere.
12.

Finnlo CleverFold CF70 BT

"En ellipsemaskin av toppklasse!"

Motstand

P.magnetisk

Type

Bakhjulsdrift

Svinghjul

18 kg

Steglengde

38 cm

Mål

170 x 60 x 162 cm

Vekt

47,6 kg

Maksimal brukervekt

130 kg

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 8999,-

Finnlo CleverFold CF70 BT kombinerer teknologi og funksjon og byr på en super treningsopplevelse fr deg som ønsker det lille ekstra.

Om du ønsker en treningsopplevelse med det lille ekstra, så er CleverFold CF70 BT et godt utgangspunkt. Her får du en stødig og robust ellipsemaskin med nærmest lydløst drift ig høy motstand over 16 motstandsnivåer.

Du kan velge blant 22 treningsprogrammer, hvorav 4 stk HRC-program, 1 stek watt-program og 4 brukerprofiler. Finnlo CleverFold CF70 BT støtter også Bluetooth slik at du kan koble til telefonen eller et nettbrett å benytte deg av ulike treningsapper som f.eks. iConsole+, Kinomap, BitGym som lar deg bevege deg i virtuelle miljøer mens motstanden på møllen justeres automatisk i takt med landskapet. Du kan også koble opp til underholdningsapper som YouTube, og ikke minst få tilgang til hele musikkbiblioteket ditt.

Den store fargeskjermen sørger for at du får god oversikt over informasjon som tid, distanse, hastighet, kalorier, kadens, watt, kroppsfett, BMI og puls. Pulsen måles gjennom sensorer i håndtakene, eller via en ekstern pulsmåler. Det er også mulig å gjennomføre en kondisjonstest.

En annen stor fordel med CleverFold CF70 BT er at den er utformet for å passe personer som er i både det lave og høye sjiktet (fra 1.55-2.00 meter). De lange håndtakene og de store pedalene bidrar til god komfort mens du trener.

Det er også verdt å merke seg at denne maskinen er enormt plassbesparende og kan slåes sammen slik at den kun tar 50% av den opprinnelige plassen i montert tilstand. Dette gjør den perfekt for deg som har liten plass, eller som ønsker å flytte den fra et rom til et annet når du trener.

Finnlo CleverFold CF70 BT kommer også med et praktisk stat for nettbrett, USB-ladeport og sklisikre pedaler.

Denne maskinen er en av våre favoritter. Høy funksjonalitet, praktiske løsninger, god underholdning, mye treningsglede. Et anbefalt kjøp.

Fordeler

 • Robust, stødig og stillegående..
 • Tungt svinghjul gir jevn og høy motstand over 16 nivåer.
 • 22 forhåndsinstallerte programmer, hvorav 4 brukerdefinerte, 4 HRC-programmer og 1 watt-program
 • Bluetooth kompatibel og støtte for apper som iConsole+, Kinomap og BitGym.
 • Gir mulighet til virtuell trening og å konkurrere med andre over hele verden.
 • Pulssensor i håndtakene + støtte for ekstern pulssensor.
 • Utrolig plassbesparende! Opptil 50%.
 • Lettlest LCD-skjerm med enkel betjening.
 • Stativ for nettbrett + USB port for lading.

Ulemper

 • Steglengden kunne gjerne vært justerbar eller litt lengre.
 • Mangler støtte for flere brukere.
 • Mangler flaskeholder (bagatell).

 

Dette skal du se etter

Her gir vi deg en oversikt over de viktigste tingene å tenke over ved kjøp av ellipsemaskin.

Pris

Først og fremst – pris! Ellipsemaskiner kommer i alle prisklasser, og du kan velge å bruke alt fra noen få tusenlapper til godt over en gjennomsnittlig månedslønn. Det er viktig at du har et klart bilde på hvor mye penger du ønsker å bruke, og at forventningen ikke overgår et eventuelt pristak du har satt deg selv. Kvalitet henger som regel sammen med pris, og jo mer du betaler, desto bedre er gjerne maskinen. Kvalitet i denne sammenheng kan relateres til robusthet, antall funksjoner, mulighet for justeringer, type motstand, design, brukervennlighet, m.m..

Fordelen for deg som forbruker er at ellipsemaskiner selv i budsjettklassen som regel er svært gode, og du trenger ikke nødvendigvis å blakke deg for å få virkelig god ellipsemaskin / crosstrainer.

 

Funksjoner

Display

Selv om du kanske ikke ser på antallet funksjoner som det virkigste, så er det noen ting en god ellipsemaskin faktisk bør ha for at du skal få maksimalt ut av den. For det første bør den ha et god display/treningscomputer som gjør det mulig å se treningsinformasjon som distanse, tid, motstand, puls, kalorier, treningsprogrammer, etc..

Treningsprogrammer

Enkelte maskiner kommer med en rekke forhåndsinnstilte treningsprogrammer som gjør det enkelt å komme i gang med treningen raskt. Programmene kan variere i intensitet og oppbygning, og gjenspeiles som regel på treningscomputeren. Hurtigtaster gjør det enda lettere å komme i gang når du bare ønsker å starte treningen raskest mulig.

Enkelte av de mer påkostede modellene kan kobles til mobil/nettbrett via Bluetooth, og støtter treningsapper som tar deg trene i en virtuell verden der motstanden på løyper opprettet i Google Earth, automatisk justeres etter terrenget.

Forhjulsdrift vs. bakhjulsdrift

Ellipsemaskiner / crosstrainene kommer med enten forhjulsdrift eller bakhjulsdrift. Tidligere var bakhjulsdrift mest vanlig, mens på mer moderne ellipsemaskiner har forhjulsdrift som regel tatt over. Denne formen for drift er som regel jevnere og mer skånsom for knærne enn motstanden som genereres ved bakhjulsdrift.

Bakhjulsdrevne ellipsemaskiner har sin styrke i at de som regel er mindre og mer plassbesparende. Ser du for deg at ellipsemaskinen skal flyttes mye mellom ulike rom, så kan en bakhjulsdrevet ellipsemaskin være det beste alternativet.

 

Brems- / motstand

I likhet med ergometersykler, benytter en ellipsemaksin / crossmaskin enten elektromagnetisk motstand eller permanentmagnetisk motstand. Førstnevnte er best, men også dyrest. Elektromagnetisk motstand (EMS) har ingen bevegelige slitedeler som må byttes ut, og kan derfor faktisk være rimeligere i drift over tid.

Permanentmagnetisk motstand ser vi gjerne på rimeligere modeller. Det er absolutt ikke dårlig, men ikke like holdbart ettersom det i motsetning til elektromagnetisk motstand består det av slitedeler som må byttes ut. «Fordelen» med permanentmagnetisk motstand er at det er rimelige å produsere for produsentene, noe som igjen resulterer i lavere salgspris til deg som kunde. Dersom budsjettet ditt er begrenset og behovet for en svært slitesterk ellipsemaskin er til stede, så kan en ellipsemaskin med permanentmagnetisk motstand være det beste alternativet.

 

Svinghjul

Svinghjulet er med på å generere motstanden på en ellipsemaskin. Når du tråkker, vil svinghjulet starte å rotere, og motstanden skapes ved at magneter rundt hjulet bremser det mens du tråkker for å holde det i gang.

Hvor stor motstand maskinen er i stand til å gi, avhenger av blant annet av tyngden på svinghjulet. Kort forklart kan vi si at «jo bedre trent du er, desto større er behovet for et tyngre svinghjul». Jo tyngre svinghjul. desto jevnere og større motstand. Et for lett svinghjul vil skape urytme ettersom bevegelsen kan stanse litt opp for hvert tråkk, på samme måte som når man sykler vanlig sykkel på for lette gir.

 

Pedaler og skrittlengde

For optimal belastning på føttene, og ikke minst for å simulere et mest mulig naturlig tråkk, er det viktig at høyden på pedalene kan tilpasses. Dersom du ikke får tilpasset høyden slike at de passer deg, vil ikke trykket mot foten bli riktig, og både opplevelsen og treningseffekten blir redusert.

Pedalene vil være noe ulik på bakhjulsdrevne kontra fronthjulsdrevne ellipsemaskiner. På bakhjulsdrevne maskiner er pedalene festet til en roterende plate bakerst på ellipsemaskinen, mens de på fronthjulsdrevne maskiner er festet på en metallskive som glir på gulvet.

På bakhjulsdrevne er skrittlengde (avstanden mellom pedalene) som regel kortere enn for de fronthjulsdrevne. Du trenger ikke å være rakettforsker for å forstå at skrittlengde henger sammen med kroppshøyde, og jo høyere du er, desto større er behovet for lengre skrittlengde. De rimeligste modellene har som regel en fast skrittlengde på 30-40cm, mens mer påkostede modeller har skrittlengde på 40-50cm, samtidig som de gjerne kan justeres.

Riktig skrittlengde er svært viktig, og bør være noe av det viktigste du tar hensyn til ved valg av ellipsemaskin. Jo høyere du er, desto lengre skrittlengde trenger du – og vice versa. Er du over 170cm, bør du ikke velge en modell med mindre skrittlengde enn 40cm.

 

Plass / Størrelse

Vi har nevnt at bakhjulsdrevne ellipsemaskiner som regel er litt mindre i størrelse, og samtidig vil en rimelig ellipsemaskin være litt mindre enn de mer kostbare og avanserte modellene. Størrelsen kan være helt avgjørende for  om det i det hele tatt er mulig for deg å ha en ellipsemaskin hjemme, og bør være et viktig poeng når du ser etter den beste modellen for deg. En større ellipsemaskin vil også være tyngre å flytte, men har fordelen av å være mer stabil i bruk, (ofte) mer slitesterk, og den tåler høyere maksimal brukervekt.

Et tips til noe mange glemmer når de ser på størrelsen, er at du bør beregne ca. 50-60 cm ledig avstand i alle retninger ettersom ellipsemaskinen har mange bevegelige deler som krever større plass enn når den står i ro.

 

Brukervekt

Brukervekten henger sammen med maskinens størrelse og robusthet. For mange vil en ellipsemaskin være et godt verktøy for å gå ned i vekt, og dersom du veier mye selv, bør du legge merke til maskinens maksimale brukervekt. De minste og letteste maskinene kan ha en lav egenvekt, men vil dermed også tåle en mye mindre maksimal brukervekt.

Skal flere bruke samme ellipsemaskin, så husk å ta utgangspunkt i den tyngste brukeren. Fordelen med en modell med høy maksimal brukervekt, er at den som gjerne også er i stand til å generere mer motstand.

Støynivå

De fleste ellipsemaskiner / crosstrainere er relativt stillegående, i hvert fall når du sammenligner de med andre treningsmaskiner som tredemøller. En ellipsemaskin kan lage noe lyd, men dette skyldes i større grad friksjonen og knirking fra mekanikken.

En av fordelene til ellipsemaskiner er faktisk at lydnivået er så lavt at den fint kan brukes i hus med andre uten at du forstyrrer de. Det er for eksempel et supert alternativ dersom du bor i blokk, rekkehus, eller et borettslag der det er mer utfordrende med apparater som en tredemølle som skaper mye mer støy.

 

Byggekvalitet/Konstruksjon/Design

Hvordan en ellipsemaskin / crosstrainer er bygd, avgjør i stor grad hvor stødig og robust den er. En tyngre og velbygd ellipsemaskin er gjerne mer holdbar og komfortabel å bruke.

Selv om de fleste ellipsemaskiner / crosstrainere er enkle å montere, er det greit å undersøke om en modell er mer komplisert å montere enn andre. Du bør også lese gjennom bruksanvisningen for å se hvordan du best mulig tar vare på maskinen.

Når det gjelder selve designet bør du bare glemme at maskinen skal se særlig bra ut. En crosstrainer er ikke akkurat et kunstverk, så vær heller fornøyd med treningseffekten den gir!

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Produkttest

Test: Bryton Rider 860

Bryton Rider 860 er selskapets første sykkelcomputer med fargeskjerm, touch og…
Dato: Jan 25, 2021
Produkttest

Test: Icebug Pace3 BUGrip GTX

Glem frykten for å gå utendørs på dager med is fra…
Dato: Jan 19, 2021
Produkttest

Test: Icebug Detour BUGrip GTX

Hvis Icebug Detour BUGrip GTX var et piggdekk for bil, hadde…
Dato: Jan 13, 2021