Vi gir deg oversikten over de beste modellene i jakten på ny ellipsemaskin! Her finner du alt du trenger å vite om ellipsemaskin og crosstrainer.

Ønsker du å komme i bedre form på en rask og effektiv måte? Da kan en ellipsemaskin være et perfekt verktøy. Ellipsemaskiner har blitt svært populært de siste årene, og mye skyldes dets store treningseffekt på hele kroppen, samtidig som det får energiforbruket til å skyte i været.

En ellipsemaskin er en slags kombinasjon mellom en sykkel, stepmaskin og en tredemølle. Det unike med ellipsemaskiner, er at du i større grad trener hele kroppen enn dersom du trener løping på en tredemølle, eller sykling på en ergometersykkel. Ellipsemaskinen kalles også ofte for en crosstrainer, og vi kommer til å bruke begrepene litt om hverandre.

Trening med ellipsemaskin har en rekke fordeler:

 • Du trener hele kroppen effektivt i samme øvelse. Alle de store muskelgruppene taes i bruk samtidig.
 • Du trener styrke og kondisjon samtidig. Du trener armer, bein, bryst, mage og skuldre på en gang, i tillegg til at du trener kondisjonen. Treningseffekten kan dermed relateres til treningen du oppnår ved å gå langrenn.
 • Kaloriforbruket skyter i været, og treningsformen er godt egent for de som ønsker å bruke treningen som et verktøy for å gå ned i vekt.
 • Lav skaderisiko, samt at belastningen på muskler, skjellet og ledd er lav.
 • Godt egnet til både trening, opptrening etter skade/sykdom, og trening for ulike aldersgrupper.
 • Svært enkel i bruk. I ellipsemaskinen er bevegelsesbanen låst, og det bare å «følge med» maskinen. Du trenger ikke å bruke tid på å lære inn teknikk.
 • Lavt støynivå. Ellipsemaskinen kan brukes overalt, selv i stua foran TV-en uten at det virker forstyrrende.

Nederst i artikkelen finner du mer info om ulike typer ellipsemaskiner og hva du bør se etter. Ønsker du å lese om denne før du begynner å se på oversikten over ellipsemaskiner, kan du trykke HER.

 

Best i test ellipsemaskin / crosstrainer 2021

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Produktene i denne listen er ikke fysisk testet av oss, og vurderingen er gjort på bakgrunn av produktets egenskaper, eksterne tester, tilbakemeldinger fra kunder, samt pris. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

PS: Prisene kan variere fra dag til dag. Vi forsøker til enhver tid å oppgi riktig prisantydning. Der det er flere alternative priser linker vi til flere butikker.

SORTER ETTER:

1.

Abilica Stream FC X - Black Line

Motstand

El.magnetisk

Type

Fronthjulsdrift

Svinghjul

9kg

Steglengde

51cm

Mål

170 x 66 x 183 cm

Vekt

72kg

Maksimal brukervekt

200kg

Score: 89/100

Rating: 5.3/6
Kr 13041,-
Bestill her

Annonselenke

Abilica Stream FC X – Black Line er en kraftig og god ellipsemaskin som gir deg en unik treningsopplevelse i form av interaktiv trening!

Abilica Stream FC X er stor, men den er også utrolig stødig og solid. Denne maskinen er klar for tøff og intensiv trening, og kan varte opp med stor motstand og en rekke treningsprogrammer.Innebygd i maskinen finner du 12 ulike programmer, og den elektromagenetiske motstanden sørger for jevn og god motstand, og ikke minst en slitesterk maskin.

I tillegg til de innebygde programmene, støtter Abilica Stream FC X Bluetooth slik at du kan koble til mobilen/nettbrettet å kjøre apper som iConsole+ der du kan velge deg en rute i Google Maps hvor som helst i verden, og deretter vil du få presentert bilder fra gatenivå samtidig som du trener. Motstanden justeres automatisk i takt med terrenget.

En stor og oversiktlig treningscomputer gir deg info o m tid, distanse, hastighet, kalorier, watt og puls. Abilica Stream FC X har pulsmåler innebygd i håndtakene, men støtter også trådløs pulsmåling.

Skrittlengde er hele 51cm, og gjør det dermed mulig å simulere et mer ekte løpesteg. De ekstra håndtakene gjør det også mulig å bruke kun pedalene.

Abilica Stream FC X – Black Line er en super solid og gjennomført ellipsemaskin fra høyeste hylle. Her får du maks moro og maks treningseffekt. Prisen er også god med tanke på hva du får. Anbefalt.

Fordeler

 • Elektromagnetisk motstand.
 • 12 innebygde treningsprogram.
 • 9kg svinghjul og jevn motstand.
 • Svært stødig og slitesterk.
 • Støtte for Bluetooth og apper som iConsole+ Training og Kinomap.
 • Gir mulighet til å lage ruter i Google Maps å motstanden justeres automatisk etter terrenget.
 • Steglengde på 51cm gir et naturlig tråkk.
 • Holder for nettbrett/mobil.
 • Høy maksimal brukervekt.

Ulemper

 • Litt tung.
2.

Finnlo Ellypsis E3000

"En kraftpakke fullspekket av funksjoner!"

Motstand

P.magnetisk

Type

Fronthjulsdrift

Svinghjul

16kg

Steglengde

50cm

Mål

165 x 55 x 158cm

Vekt

69,7kg

Maksimal brukervekt

150kg

Score: 86/100

Rating: 5.2/6
Kr 13999,-

Finnlo Ellypsis E3000 er en av de beste ellipsemaskinene du får kjøpt. Dette er maskinen for deg som krever høy motstand og bruker maskinen mye.

Finnlo Ellypsis E3000 er en av de kraftigere ellipsemaskinene, og sørger for jevn og god motstand over 15 nivåer takket være permanentmagnetisk motstand og et svinghjul på hele 16kg. Steglengden på hele 50cm bidrar til en naturlig og jevn bevegelse som godt simulerer opplevelsen av å gå på ski. Det er også mulig å bruke kun pedalene mens du holder hendene på et ekstra styre.

Finnlo Ellypsis E3000 kommer med 5 forhåndsinstallerte treningsprogrammer, 7 fitness-programmer, 2 HRC-programmer (pulsbaserte), og ikke minst støtte for 2 brukerprofiler.

Det er innebygd pulsmottaker i håndtakene, og den støtter tilkobling til en ekstern pulsmåler. Ellypsis E3000 har også holder for nettbrett/mobil, USB-kontakt for lading, og en innebygd vifte som bidrar til avkjøling og bedre luftgjennomstrømning.

Finnlo Ellypsis E3000 er et knakande god ellipsemaskin / crossmaskin. Her får du et treningsredskap som tåler mye og hard bruk, og som er perfekt for dere som er flere brukere, og som vet at dere krever mye fra utstyret dere bruker.

Fordeler

 • Kraftig svinghjul på 16kg gir jevn og høy motstand.
 • Stødig og robust - tåler intensiv trening.
 • Mange ulike treningsprogrammer og 2 stk HRC-programmer.
 • Steglengde på 50cm gir naturlig stegavvikling.
 • Innebygd pulsmåler + støtte for ekstern sensor.
 • Vifte for ekstra avkjøling.
 • Stativ for nettbrett/mobil + USB kontakt.

Ulemper

 • Litt tung for de som ønsker en kompakt og lett maskin.
3.

Titan Life Crosstrainer C80 Pro

Motstand

El.magnetisk

Type

Fronthjulsdrift

Svinghjul

9,2kg

Steglengde

51cm

Mål

165 x 63 x 170 cm

Vekt

112kg

Maksimal brukervekt

150kg

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 12370,-
Bestill her

Annonselenke

Titan Life Crosstrainer C80 Pro byr på topp treningsopplevelse fra A til Å!

Har du planer om å bruke ellipsemaskin som en vesentlig del av treningen din? Da kan Titan Life Crosstrainer C80 Pro være et meget godt valg. Denne maskinen er så robust og slitesterk at den like gjerne kunne stått på et treningssenter.

Her får du en stødig og robust ellipsemaskin med elektromagnetisk motstand, et 9,2kg tungt svinghjul, og gode 32 motstandsnivåer.

Crosstrainer C80 Pro kommer med en oversiktlig treningscomputer som lar deg velge mellom 12 ulike programmer. Computeren viser oversikt over tid, hastighet tråkkfrekvens, distanse, kalorier, restitusjon, watt og puls. Pulsen måles enten via sensorene i håndtaket, eller trådløst via en ekstern pulssensor (følger med).

I tillegg til 12 programmene, støtter Crosstrainer C80 Pro Bluetooth og tilkobling til treningstjenester som Zwift. Gjennom Zwift får du tilgang til enormt mange treningsprogrammer for alle ulike nivåer. Her kan du også konkurrere mot andre brukere i en virtuell verden der motstansden justeres i takt med terrenget du beveger deg gjennom.

For best mulig treningseffekt, kommer Crosstrainer C80 Pro fra Titan Life med et eget patentert firepunkts treningssystem, som sikrer at kraftoverføringen skjer direkte og gir en meget stor belastningsevne og gjør maskinen slitesterk.

Den lange steglengden på 51cm bidrar til et naturlig og effektiv tråkk, samt at høyden er justerbar i fem trinn. Alle bevegelige deler har eget kulelager som sikrer en god opplevelse og lavt støy.

Av andre detaljer kommer Titan Life Crosstrainer C80 Pro med et stativ til nettbrett/mobil, flaskeholder og et ekstra håndtak som lar deg bruke maskinen med kun pedalene.

Ønsker du deg noe av det beste innen verdenen av ellipsemaskiner, så kan vi varmt anbefale Titan Life Crosstrainer C80 Pro. Her har du en meget god ellipsemaskin i mange år fremover.

Fordeler

 • Stabil og slitesterkt. Elektromagnetisk motstand.
 • 32 motstandsnivåer og 9,2kg svinghjul.
 • Flere varierte treningsprogram.
 • Bluetooth-støtte gir mulighet for å koble til treningstjenester som Zwift.
 • Virtuell opplevelse gjennom Zwift.
 • Steglengde på hele 51cm + justerbare pedaler og skinner.
 • Holder for nettbrett/mobil.

Ulemper

 • Tung.
4.

Abilica WinElip Cruise 

Motstand

P.magnetisk

Type

Bakhjulsdrift

Svinghjul

8kg

Steglengde

32cm

Mål

126 x 62 x 150cm

Vekt

38kg

Maksimal brukervekt

130kg

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 7000,-
Bestill her

Annonselenke

Abilica WinElip Cruise er en flott modell som passer perfekt til deg som ønsker en kompakt og lett ellipsemaskin. 

Abilica WinElip Cruise er ikke av de kraftigste crosstrainerne, men den er kanskje perfekt for deg som ønsker en maskin som tar liten plass og som er enkel å flytte.

WinElip Cruise kommer med permanentmagnetisk motstand og 32 ulike motstandsnivåer. Det kraftige svinghjulet på 8kg sørger for jevn motstand over alle nivåene, og tung motstand til de som krever det.

Steglengden er på kun 31cm, noe som for mange vil føles unaturlig og begrensende for å få en jevn flyt og et naturlig tråkk, men dette er et kompromiss for å få maskinen så kompakt. Derimot er det et pluss at du kan velge og bruke kun pedalene mens du holder hendene på det ekstra styre.

Det er totalt 12 forhåndsinnstilte treningsprogrammer som gjør det enkelt å komme i gang med treningen. Håndtakene har håndpulssensor, slik at du kan følge med på pulsen på computeren. Denne viser også tid, hastighet, distanse, kalorier, watt, skritt og mulighet for en kondisjonstest.

Maskinen veier ikke mer enn 32kg, og den lave vekten kan bidra til at den føles noe ustødig ved intensiv bruk. Maksimal brukervekt er begrenset til 130kg.

Abilica WinElip Cruise er først og fremst beregnet på deg som ønsker en fin innstegsmodell til ellipsetrening, og som prioriterer at den er kompakt og lett. Planlegger du å bruke maskinen mye, og til hard trening, bør du velge noe kraftigere.

Fordeler

 • Lett og kompakt.
 • 32 motstandsnivåer.
 • 5 treningsprogrammer og 12 forhåndsprogrammerte løyper.
 • Pulssensor i håndtakene.
 • Oversiktlig computer.
 • Mye for pengene.

Ulemper

 • Kort steglengde.
 • Ingen støtte for ekstern pulsmåler.
 • Mangler stativ for nettbrett.
5.

Nordic 205 Elliptical

Motstand

P.magnetisk

Type

Bakhjulsdrift

Svinghjul

6kg

Steglengde

32cm

Mål

143 x 66 x 163cm

Vekt

31kg

Maksimal brukervekt

110kg

Score: 81/100

Rating: 4.9/6
Kr 3749,-

Nordic 205 Elliptical er en av de rimeligste og enkleste ellipsemaskinene som faktisk gjør en god jobb.

Den er rimelig og den er enkel, men det er også hensikten med Nordic 205 Elliptical. Dette er ikke en maskin som innbyr til virkelig hardt og mye bruk, men passer ypperlig til deg som vil komme i gang med treningen, og som ønsker en enkel og plassbesparende ellipsemaskin.

Nordic 205 Elliptical har et svinghjul på 6kg som sørger for jevn motstand over 8 motstandsnivåer. Motstanden nå justeres manuelt ved å skru på et hjul som sitter under computeren. Det er ingen innebygde treningsprogrammer, og heller ikke noen holder for nettbrett. Maskinen er derimot lett og kompakt, og er enkel å flytte mellom ulike rom – perfekt om du ønsker å trene mens du ser noe på TV-en.

Steglengden er på 34cm, så dette er en ellipsemaskin beregnet på personer under 170cm. En enkel computer viser informasjon som tid, hastighet, avstand, kalorier og puls som måles gjennom pulssensorene i håndtakene.

Nordic 205 Elliptical har begrenset med funksjoner, men har likevel det som skal til for å gi deg en god treningsøkt. I tillegg er den svært lett og plassbesparende.

Fordeler

 • Lett og kompakt. Perfekt for de med liten plass.
 • Godt egnet for de som ønsker å komme i gang med trening.
 • Pulssensor i håndtakene.
 • Rimelig

Ulemper

 • Få motstandsnivåer og ingen treningsprogrammer.
 • Kort steglengde begrenser brukerens maksimale høyde.
 • Lav maksimal brukervekt.
6.

Abilica Journey BT

Motstand

El.magnetisk

Type

Bakhjulsdrift

Svinghjul

8 kg

Steglengde

40 cm

Mål

145 x 58 x 171 cm

Vekt

61 kg

Maksimal brukervekt

150 kg

Score: 89/100

Rating: 5.3/6
Kr 11999,-

Abilica Journey BT er en helt ny toppmodell ellipsemaskin for hjemmetrening – perfekt for deg med begrenset takhøyde!

Abilica Journey BT ikke bare en gjennomført og god ellipsemaskin, men den er også unikt tilpasset deg som har lav takhøyde ettersom pedalene kun er 19 cm over gulvet.

Journey BT er en slitesterk og stødig maskin med elektromagnetisk motstand, et 8 kg tungt svinghjul og hele 32 motstandsnivåer. Du får mulighet til å velge mellom 12 ulike treningsprogrammer.

Pedalene har en steglengde på 40 cm og gir en naturlig og effektivt stegavvikling. Det er også mulig å bruke kun pedalene mens du holder hendene på et ekstra styre, og pulsen måles gjennom sensorer i håndtakene eller via et trådløst pulsbelte.

Abilica Journey BT er utstyrt med en oversiktlig computer som viser de viktigste treningsdataene.

Abilica Journey BT støtter Bluetooth og kan kobles til mobil/nettbrett. Med treningsappen iConsole+ kan du lage deg egne løyper med Google Maps, hvor du vil i verden, og se bilder fra gatenivå (forutsatt at Google har tatt bilder der) mens du trener. Motstanden i crosstraineren justerer seg automatisk til terrenget der du har laget løypen, for en mest mulig realistisk treningsopplevelse.

Du kan også trene med appen Zwift og konkurrere med personer fra hele verden.Abilica Journey BT

Abilica Journey BT gir deg svært mye treningsglede for pengene. Dette er også en av de rimelige ellipsemaskinene med Bluetooth og oppkobling til Swift. Et glimrende kjøp.

Fordeler

 • Stabil og slitesterkt. Elektromagnetisk motstand.
 • Hele 32 motstandsnivåer og 8 kg svinghjul.
 • Mange varierte treningsprogram.
 • Støtte for Bluetooth og apper som iConsole+ Training og Kinomap.
 • Gir mulighet til å lage ruter i Google Maps å motstanden justeres automatisk etter terrenget.
 • Kan kobles til Zwift for å konkurrere med andre i hele verden.
 • Holder for nettbrett/mobil.
 • Høy maksimal brukervekt.
7.

Tunturi Crosstrainer Cardio Fit C30 Rear

Motstand

P.magnetisk

Type

Bakhjulsdrift

Svinghjul

18 kg

Steglengde

40 cm

Mål

124 x 60 x 163 cm

Vekt

34 kg

Maksimal brukervekt

110 kg

Score: 83/100

Rating: 5.0/6
Kr 6539,-

Tunturi Crosstrainer Cardio Fit C30 Rear er en enkel og god ellipsemaskin som passer perfekt til nybegynnere, eller de som ønsker en rimelig maskin.

Tunturi Crosstrainer Cardio Fit C30 Rear et en klassisk 0 dekker det viktigste » treningsmaskin. Her er det ingen Bluetooth støtte og mulighet for interaktiv trening, men det er fremdeles en god crosstrainer.

Cardio Fit C30 har et 18 kg tungt svinghjul som sørger for jevn og god motstand over 8 nivåer. Det er ett forhåndsinstallert program, så det meste av treningen blir opp til deg selv.

Cardio Fit C30 er designet med justerbare Comfort-pedaler, ergonomiske håndtak og vippbar display for å gi deg den mest komfortable og individuelt tilpassede treningen. Displayet viser info som tid, distanse, hastighet, kalorier og puls. Pulsen måles gjennom sensorer i håndtakene.

Et praktisk stativ til nettbrettet eller en bok gjør det lettere å konsumere underholdning til m treningen. Maskinen er relativt lett med sine 34 kg, og kan enkelt flyttes ved hjelp av transporthjulene. Vær obs på at maks brukervekt ikke et høyere enn 110 kg.

Tunturi Crosstrainer Cardio Fit C30 Rear gir deg akkurat det du trenger for å få trent en skikkelig god treningsøkt. Den er ikke videre avansert, men desto enkel i bruk og ikke minst lettvint å flytte rundt.

Fordeler

 • 18 kg tungt svinghjul gir jevn og høy motstand.
 • 8 ulike motstandsnivåer.
 • 40 cm steglengde med komfort-pedaler.
 • Justerbar og oversiktlig skjerm med den viktige infoen.
 • Pulssensor i håndtakene.
 • Stativ for nettbrett/mobil/bok.
 • Lav vekt og lettvint å flytte rundt.
 • Maskinen går på batteri og kan brukes uten strøm.

Ulemper

 • Ingen (kun ett) treningsprogram.
 • Få motstandsnivåer.
 • Lav maksimal brukervekt.
8.

FitNord Hiker 300F Cross Trainer

Motstand

El.magnetisk

Type

Fronthjulsdrift

Svinghjul

9 kg

Steglengde

51 cm

Mål

159,5 x 67 x 178 cm

Vekt

85 kg

Maksimal brukervekt

135 kg

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 12982,-
Bestill her

Annonselenke

FitNord Hiker 300F Cross Trainer gir deg «det meste av det beste, til en lavere pris!»

FitNord Hiker 300F Cross Trainer er i nært i slekt med sin «storebror» FitNord Hiker 500F Cross Trainer, men denne modellen er utstyrt litt rimeligere, og har en mer overkommelig pris.

FitNord Hiker 300F Cross Trainer benytter permanent magnetisk motstand og et litt lettere svinghjul på 9 kg som kan justeres over 16 ulike motstandsnivåer. Hiker 500F benytter derimot elektromagnetisk motstand, et 10 kg tungt svinghjul og innehar 32 ulike motstandsnivåer.

Totalt kan du velge mellom 13 ulike programmer hvorav 3 HRC-programmer, 4 brukerdefinerte programmer, manuelt program og kroppsscanning.

I motsetning til FitNord Hiker 500F Cross Trainer støtter ikke denne modellen Bluetooth-tilkobling eller støtte for virtuell trening.

Skrittlengden er på hele 51 cm, noe som bidrar til et naturlig stegavvikling og et effektivt tråkk. Pedalene er også justerbare slik at du lettere finner en optimal stilling.

En oversiktlig LCD-skjerm viser informasjon som tid, distanse, hastighet, kalorier og puls. Pulsen måles enten gjennom sensorer i håndtakene, eller trådløst via et pulsbelte.

Det følger også med stativ for drikkeflaske og nettbrett. En annen fordel med FitNord Hiker 300F Cross Trainer er at den tross sin kraftige ramme og mange funksjoner, er mer kompakt enn de fleste ellipsemaskiner. Dette gjør den godt egnet for personer med lite plass.

FitNord Hiker 300F Cross Trainer er en flott ellipsemaskin av høy kvalitet, men til en mer overkommelig pris enn sin storebror Liker 500F.  

Fordeler

 • Stabil og robust.
 • Tilnærmet lydløs.
 • 13 forhåndsinstallerte programmer, hvorav 4 brukerdefinerte programmer, 3 HRC-programmer, manuelt program og kroppsscanning.
 • Pulssensorer i håndtakene + støtte for ekstern pulssensor.
 • Steglengde på 51 cm + justerbare pedaler.
 • Stativ for nettbrett + flaskeholder.
 • Plassbesparende.

Ulemper

 • Ingen støtte for Bluetooth og virtuell trening.
9.

FitNord Hiker 500F Cross Trainer

Motstand

El.magnetisk

Type

Fronthjulsdrift

Svinghjul

10 kg

Steglengde

52 cm

Mål

159,5 x 67 x 178 cm

Vekt

81 kg

Maksimal brukervekt

135 kg

Score: 88/100

Rating: 5.3/6
Kr 17707,-
Bestill her

Annonselenke

FitNord Hiker 500F Cross Trainer er en virkelig proffmaskin for deg som vil ha det beste.

FitNord Hiker 500F Cross Trainer er en kraftig ellipsemaskin med slitesterk elektromagnetisk motstand og et kraftig svinghjul på 10 kg som kan justeres over 32 ulike motstandsnivåer.

Totalt kan du velge mellom 24 ulike programmer hvorav HRC-programmer, watt-programmer, fettprosent måling brukerdefinerte programmer og andre varierte programmer som passer både nybegynnere og godt trente.

FitNord Hiker 500F Cross Trainer støtter også Bluetooth tilkobling slik at du kan benytte den med en rekke treningsapper som gir deg tilgang til Interaktiv trening og virtuell trening der du kan gjennomføre trene i løyper over hele verden.

Skrittlengden er på hele 51 cm, noe som bidrar til et naturlig stegavvikling og et effektivt tråkk. Pedalene er også justerbare slik at du lettere finner en optimal stilling.

En oversiktlig LCD-skjerm viser informasjon som tid, distanse, hastighet, kalorier, watt og puls. Pulsen måles enten gjennom sensorer i håndtakene, eller trådløst via et pulsbelte.

Det følger også med stativ for drikkeflaske og nettbrett, og det er innebygd USB-port for enkel lading. En annen fordel med FitNord Hiker 500F Cross Trainer er at den tross sin kraftige ramme og mange funksjoner, er mer kompakt enn de fleste ellipsemaskiner. Dette gjør den godt egnet for personer med lite plass.

FitNord Hiker 500F Cross Trainer er en gjennomført kvalitetsmaskin. Her får du virkelig muligheter til å trene mye, og variert!

Fordeler

 • Stabil og slitesterkt. Elektromagnetisk motstand.
 • Tilnærmet lydløs.
 • 24 forhåndsinstallerte programmer, hvorav 15 stk forhåndsinnstilte programmer, 2 stk HRC-programmer, 1 stk Watt-program og fettprosentmåling.
 • Støtte for Bluetooth og virtuell trening med interaktive ruter.
 • Steglengde på 51 cm + justerbare pedaler.
 • Pulssensorer i håndtakene + støtte for ekstern pulssensor.
 • Stativ for nettbrett + flaskeholder + USB-ladeport.
 • Plassbesparende.
10.

Bowflex Max Trainer M3

Motstand

-

Type

-

Svinghjul

-

Steglengde

-

Mål

117 x 64 x 160

Vekt

65kg

Maksimal brukervekt

136kg

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 18999,-

Bowflex Max Trainer M3 kombinerer det beste fra den klassiske stepmaskinen og ellipsemaskinen, og gir deg det ultimate treningsredskapet for en tøff og effektiv treningsøkt!

Bowflex Max Trainer M3 er en ganske spesiell og revolusjonerende treningsmaskin. Max Trainer M3 er en blanding mellom en stepmaskin og en ellipsemaskin, og sørger for å gi deg en virkelig utfordrende treningsøkt.

Du kan velge mellom 8 ulike motstandsnivåer, og to innstillinger; intervall- og manuell modus. Intervallprogrammet er relativt hardt, og maskinen er designet for å kunne forbrenne flest mulig kalorier på kortest mulig tid. Bowflex lover at M3 skal kunne forbrenne opptil 2,5 ganger flere kalorier enn andre treningsmaskiner med kun 14 minutter trening om dagen. Uansett om du trener for kaloriene eller den faktiske treningseffekten sin skyld, så gir denne treningsmaskiner deg veldig god trening!

Maskinen er enkel i bruk, og en oversiktlig LCD-skjerm viser info om tid, hastighet, kaloriforbruk og puls. Kontrollpanelet er lett forståelig og har knapper for enkel justering av motstand. Pulsbelte er inkludert i prisen, og det samme er flaskeholder.

Bowflex Max Trainer M3 er også relativt kompakt og plassbesparende, samtidig som vekten på 64kg sørger for at den står dønn stabilt på gulvet.

Ønsker du et treningsapparat som gir deg maks treningseffekt på kortest mulig tid, så er det få alternativer som slår Bowflex Max Trainer M3. Denne kan absolutt anbefales!

Fordeler

 • Det beste fra stepmaskin og ellipsemaskin kombinert.
 • Ekstremt effektivt treningsapparat.
 • 8 motstandsnivåer.
 • Intervallprogram og manuelt program.
 • Stødig og enkel i bruk.
 • Oversiktlig treningscomputer.
 • Pulsbelte følger med + flaskeholder.

Ulemper

 • Litt få treningsprogrammer og motstandsnivåer.
11.

Titan Life Crosstrainer C65

Motstand

P.magnetisk

Type

Bakhjulsdrift

Svinghjul

6 kg

Steglengde

40 cm

Mål

156 x 78 x 166 cm

Vekt

52 kg

Maksimal brukervekt

130 kg

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 7199,-

Titan Life Crosstrainer C65 er en flott ellipsemaskin med et bredt bruksområde og høy ytelse.

Titan Life Crosstrainer C65 er en kompakt og forholdsvis lett ellipsemaskin, men et helt nytt «Drive Force System» sørger for ekstra høy og jevn motstand. C65 er utstyrt med bakhjulsdrift og et 6 kg tungt svinghjul, men DFS-systemet gir følelsen av et 11 kg tungt svinghjul. Du kan velge blant 16 motstandsnivåer.

En oversiktlig computer viser info om tid, hastighet, distanse, kadens, kalorier, watt og puls. Pulsen måles via sensorer i håndtakene. Fra konsollen kan du velge blant 21 programmer, hvorav 10 forhåndsdefinerte.

Steglengden på 40kg gir et effektivt og naturlig tråkk.

Titan Life Crosstrainer C65 er liten, men likevel full av funksjonalitet. Et flott alternativ til deg som ønsker en god ellipsemaskin som tar minimalt med plass.

Fordeler

 • Stabil, men likevel et kompakt design.
 • Jevn og god motstand over 16 motstandsnivåer.
 • 21 forhåndsinstallerte programmer.
 • Oversiktlig computer.
 • Drive Force Systemet sørger for nesten dobbel effekt av det svinghjulet i utgangspunktet er designet for.
 • 40 cm steglengde gir et naturlig og effektivt tråkk.

Ulemper

 • Mangler stativ for nettbrett/mobil + flaskeholder.
 • Ingen støtte for ekstern pulssensor.
12.

Masterfit TP 500

Motstand

P.magnetisk

Type

Bakhjulsdrift

Svinghjul

9 kg

Steglengde

40 cm

Mål

130 x 63 x 158 cm

Vekt

56 kg

Maksimal brukervekt

135 kg

Score: 86/100

Rating: 5.2/6
Kr 7999,-
Bestill her

Annonselenke

Masterfit TP 500 er en klassisk «svært mye for pengene» treningsmaskin. Her får du valuta for hver krone.

Masterfit TP 500 er en gjennomtenkt og velbygd ellipsemaskin med en solid rammekonstruksjon, lange håndtak med gode grepsmuligheter, og mange flotte funksjoner.

TP 500 benytter elektronisk justerbar motstand med 16 motstandsnivåer og et 9kg tungt svinghjul. Du kan velge blant 12 forhåndsprogrammerte programmer (inkluderer HRC-program), og du har mulighet til å lage ditt eget program. Noe av det beste med Masterfit TP 500 er muligheten for å lagre data for opptil 4 ulike brukere.

En oversiktlig computer viser inför om tid, hastighet, distanse, kadens, kaloriforbruk og puls. Pulsen måles via sensorer i håndtakene. Steglengden på 40 cm lar deg trene med stort bevegelsesutslag og et effektivt tråkk.

Masterfit TP 500 gir deg høy ytelse til en god pris. En maskin du kan ha lenge.

Fordeler

 • Stabil rammekonstruksjon.
 • 12 treningsprogrammer, inkludert HRC-program og mulighet for å lage egne programmer.
 • Støtte for opptil 4 brukere.

Ulemper

 • Mangler stativ for nettbrett + flaskeholder.
 • Støtter ikke ekstern pulssensor.

 

Dette skal du se etter

Her gir vi deg en oversikt over de viktigste tingene å tenke over ved kjøp av ellipsemaskin.

Pris

Først og fremst – pris! Ellipsemaskiner kommer i alle prisklasser, og du kan velge å bruke alt fra noen få tusenlapper til godt over en gjennomsnittlig månedslønn. Det er viktig at du har et klart bilde på hvor mye penger du ønsker å bruke, og at forventningen ikke overgår et eventuelt pristak du har satt deg selv. Kvalitet henger som regel sammen med pris, og jo mer du betaler, desto bedre er gjerne maskinen. Kvalitet i denne sammenheng kan relateres til robusthet, antall funksjoner, mulighet for justeringer, type motstand, design, brukervennlighet, m.m..

Fordelen for deg som forbruker er at ellipsemaskiner selv i budsjettklassen som regel er svært gode, og du trenger ikke nødvendigvis å blakke deg for å få virkelig god ellipsemaskin / crosstrainer.

 

Funksjoner

Display

Selv om du kanske ikke ser på antallet funksjoner som det virkigste, så er det noen ting en god ellipsemaskin faktisk bør ha for at du skal få maksimalt ut av den. For det første bør den ha et god display/treningscomputer som gjør det mulig å se treningsinformasjon som distanse, tid, motstand, puls, kalorier, treningsprogrammer, etc..

Treningsprogrammer

Enkelte maskiner kommer med en rekke forhåndsinnstilte treningsprogrammer som gjør det enkelt å komme i gang med treningen raskt. Programmene kan variere i intensitet og oppbygning, og gjenspeiles som regel på treningscomputeren. Hurtigtaster gjør det enda lettere å komme i gang når du bare ønsker å starte treningen raskest mulig.

Enkelte av de mer påkostede modellene kan kobles til mobil/nettbrett via Bluetooth, og støtter treningsapper som tar deg trene i en virtuell verden der motstanden på løyper opprettet i Google Earth, automatisk justeres etter terrenget.

Forhjulsdrift vs. bakhjulsdrift

Ellipsemaskiner / crosstrainene kommer med enten forhjulsdrift eller bakhjulsdrift. Tidligere var bakhjulsdrift mest vanlig, mens på mer moderne ellipsemaskiner har forhjulsdrift som regel tatt over. Denne formen for drift er som regel jevnere og mer skånsom for knærne enn motstanden som genereres ved bakhjulsdrift.

Bakhjulsdrevne ellipsemaskiner har sin styrke i at de som regel er mindre og mer plassbesparende. Ser du for deg at ellipsemaskinen skal flyttes mye mellom ulike rom, så kan en bakhjulsdrevet ellipsemaskin være det beste alternativet.

 

Brems- / motstand

I likhet med ergometersykler, benytter en ellipsemaksin / crossmaskin enten elektromagnetisk motstand eller permanentmagnetisk motstand. Førstnevnte er best, men også dyrest. Elektromagnetisk motstand (EMS) har ingen bevegelige slitedeler som må byttes ut, og kan derfor faktisk være rimeligere i drift over tid.

Permanentmagnetisk motstand ser vi gjerne på rimeligere modeller. Det er absolutt ikke dårlig, men ikke like holdbart ettersom det i motsetning til elektromagnetisk motstand består det av slitedeler som må byttes ut. «Fordelen» med permanentmagnetisk motstand er at det er rimelige å produsere for produsentene, noe som igjen resulterer i lavere salgspris til deg som kunde. Dersom budsjettet ditt er begrenset og behovet for en svært slitesterk ellipsemaskin er til stede, så kan en ellipsemaskin med permanentmagnetisk motstand være det beste alternativet.

 

Svinghjul

Svinghjulet er med på å generere motstanden på en ellipsemaskin. Når du tråkker, vil svinghjulet starte å rotere, og motstanden skapes ved at magneter rundt hjulet bremser det mens du tråkker for å holde det i gang.

Hvor stor motstand maskinen er i stand til å gi, avhenger av blant annet av tyngden på svinghjulet. Kort forklart kan vi si at «jo bedre trent du er, desto større er behovet for et tyngre svinghjul». Jo tyngre svinghjul. desto jevnere og større motstand. Et for lett svinghjul vil skape urytme ettersom bevegelsen kan stanse litt opp for hvert tråkk, på samme måte som når man sykler vanlig sykkel på for lette gir.

 

Pedaler og skrittlengde

For optimal belastning på føttene, og ikke minst for å simulere et mest mulig naturlig tråkk, er det viktig at høyden på pedalene kan tilpasses. Dersom du ikke får tilpasset høyden slike at de passer deg, vil ikke trykket mot foten bli riktig, og både opplevelsen og treningseffekten blir redusert.

Pedalene vil være noe ulik på bakhjulsdrevne kontra fronthjulsdrevne ellipsemaskiner. På bakhjulsdrevne maskiner er pedalene festet til en roterende plate bakerst på ellipsemaskinen, mens de på fronthjulsdrevne maskiner er festet på en metallskive som glir på gulvet.

På bakhjulsdrevne er skrittlengde (avstanden mellom pedalene) som regel kortere enn for de fronthjulsdrevne. Du trenger ikke å være rakettforsker for å forstå at skrittlengde henger sammen med kroppshøyde, og jo høyere du er, desto større er behovet for lengre skrittlengde. De rimeligste modellene har som regel en fast skrittlengde på 30-40cm, mens mer påkostede modeller har skrittlengde på 40-50cm, samtidig som de gjerne kan justeres.

Riktig skrittlengde er svært viktig, og bør være noe av det viktigste du tar hensyn til ved valg av ellipsemaskin. Jo høyere du er, desto lengre skrittlengde trenger du – og vice versa. Er du over 170cm, bør du ikke velge en modell med mindre skrittlengde enn 40cm.

 

Plass / Størrelse

Vi har nevnt at bakhjulsdrevne ellipsemaskiner som regel er litt mindre i størrelse, og samtidig vil en rimelig ellipsemaskin være litt mindre enn de mer kostbare og avanserte modellene. Størrelsen kan være helt avgjørende for  om det i det hele tatt er mulig for deg å ha en ellipsemaskin hjemme, og bør være et viktig poeng når du ser etter den beste modellen for deg. En større ellipsemaskin vil også være tyngre å flytte, men har fordelen av å være mer stabil i bruk, (ofte) mer slitesterk, og den tåler høyere maksimal brukervekt.

Et tips til noe mange glemmer når de ser på størrelsen, er at du bør beregne ca. 50-60 cm ledig avstand i alle retninger ettersom ellipsemaskinen har mange bevegelige deler som krever større plass enn når den står i ro.

 

Brukervekt

Brukervekten henger sammen med maskinens størrelse og robusthet. For mange vil en ellipsemaskin være et godt verktøy for å gå ned i vekt, og dersom du veier mye selv, bør du legge merke til maskinens maksimale brukervekt. De minste og letteste maskinene kan ha en lav egenvekt, men vil dermed også tåle en mye mindre maksimal brukervekt.

Skal flere bruke samme ellipsemaskin, så husk å ta utgangspunkt i den tyngste brukeren. Fordelen med en modell med høy maksimal brukervekt, er at den som gjerne også er i stand til å generere mer motstand.

Støynivå

De fleste ellipsemaskiner / crosstrainere er relativt stillegående, i hvert fall når du sammenligner de med andre treningsmaskiner som tredemøller. En ellipsemaskin kan lage noe lyd, men dette skyldes i større grad friksjonen og knirking fra mekanikken.

En av fordelene til ellipsemaskiner er faktisk at lydnivået er så lavt at den fint kan brukes i hus med andre uten at du forstyrrer de. Det er for eksempel et supert alternativ dersom du bor i blokk, rekkehus, eller et borettslag der det er mer utfordrende med apparater som en tredemølle som skaper mye mer støy.

 

Byggekvalitet/Konstruksjon/Design

Hvordan en ellipsemaskin / crosstrainer er bygd, avgjør i stor grad hvor stødig og robust den er. En tyngre og velbygd ellipsemaskin er gjerne mer holdbar og komfortabel å bruke.

Selv om de fleste ellipsemaskiner / crosstrainere er enkle å montere, er det greit å undersøke om en modell er mer komplisert å montere enn andre. Du bør også lese gjennom bruksanvisningen for å se hvordan du best mulig tar vare på maskinen.

Når det gjelder selve designet bør du bare glemme at maskinen skal se særlig bra ut. En crosstrainer er ikke akkurat et kunstverk, så vær heller fornøyd med treningseffekten den gir!

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.

PRODUKTTESTER

Produkttest

Test: Mizuno Wave Rider 25

Mizuno Wave Rider 25 tar selskapets bestselgende sko, hiver inn mer…
Dato: Jul 26, 2021
Fysisk og psykisk helse

Test: Skinfit Faludriga Jacket

Skinfit Faludriga Jacket er en meget komfortabel lettvekts treningsjakke med en…
Dato: Jul 23, 2021
Produkttest

Test: Icebug Rover RB9X GTX

Icebug er kanskje mest kjent for å lage piggsko for vinterlige…
Dato: Jul 21, 2021