Nysgjerrig på hvordan en testobooster kan hjelpe deg til økt energi? Vi gir deg oversikten over markedets beste testoboostere for naturlig økning av testosteronnivået og energien!

Testosteron er et mannlig kjønnshormonet som utskilles fra testiklene og utspiller sin viktigste rolle i reproduksjonen og muskelvekst. Testosteron er avgjørende for å bevare den seksuelle driften og lysten, og ikke minst proteinsyntesen som er avgjørende for å kunne bygge nye muskler, bevare allerede opparbeidet muskelmasse, samt å sørge for god beintetthet. På samme måte som at testosteron er avgjørende for seksuell drift og muskelvekst, kan mangel på testosteron (hypogonadism) føre til en rekke uønskete effekter., blant annet mangel på seksuell drift, infertilitet, lav beinmargstetthet, redusert muskelmasse og nedsatt styrke I tillegg vil man gjerne føle seg energiløs, slapp og deprimert.

Ved å bruke en testobooster sammen med et sunt og godt kosthold, tilstrekkelig med trening og god restitusjon, kan det bidra til å opprettholde et sunt testosteronnivå slik at du opplever mer energi og bedre utholdenhet, økt muskelmasse, bedre sexlyst og redusert fettprosent.

 

Testobooster Topp 10 – Best i test 2024!

Hardworkout.no har i testen lagt vekt på kriterier som blant annet mengde ingredienser/virkestoffer og hva disse kan bidra til, pris pr dagsdose, leverandørens påståtte effekt, samt EU sin liste over godkjente påstander om hva det enkelte virkestoffet kan bidra til.

Ved å handle gjennom linkene i testen mottar vi en liten provisjon fra leverandørene/butikkene som bidrar til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler. Du betaler uansett den samme rimelige prisen som butikkene oppgir. Vi setter derfor pris på om du bruker linkene i artikkelen. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

Nederst i artikkelen finner du mer informasjon om testobooster.

SORTER ETTER:

1.

Alpha Man

Antall serveringer

60

Score: 100/100

Rating: 6/6
Kr 349,-
Bestill her

Annonselenke

Alpha Man er ikke bare et kraftig kosttilskudd optimalisert for å booste testosteron- og energinivået, men også et multivitamin for hele kroppen.

Nye Alpha Man er rett og slett veldig mye mer enn bare en testobooster. I dette kosttilskuddet får du:

 • 12 vitaminer
 • 6 mineraler
 • 5 antioksidanter
 • 4 aminosyrer
 • 6 urteekstrakter

Alpha Man er optimalisert for å gi deg mer energi, øke forbrenningen, sexlysten og evnen til å bygge mer muskelmasse. Produktet inneholder utelukkende naturlige virkestoffer.

Et rikt innhold av vitaminer, antioksidanter og urteekstrakter er også med på å styrke immunforsvaret, og hjelper til med å holde energinivået oppe.

Fordeler

 • Inneholder hele 12 ulike vitaminer, 6 mineraler, 5 antioksidanter, 4 aminosyrer og 6 urteekstrakter!
 • Inneholder Maca.
 • Vitamin B6 kan hjelpe for økt produksjon av testosteron og undertrykker produksjonen av det kvinnelige kjønnshormonet østrogen, og legger til rette for optimal muskelfunksjon og muskelvekst.
 • Inneholder sink og guarana.
 • Glutenfri og vegansk.
2.

T-Complex

Antall serveringer

60

Score: 88/100

Rating: 5.3/6
Kr 149,-
Bestill her

Annonselenke

T-Complex produseres og markedsføres av Norwegian Lab. Kosttilskuddet er helnorsk og produsert etter de strengeste standarden.

I følge produsenten inneholder T-Complex virkestoffer som kan bidra til å opprettholde normale testosteron- og energinivåer, samtidig som det forbedrer utviklingen av muskelmasse.

T-Complex inneholder blant annet sink, magnesium, bukkehornekstrakt, niacin, yamsrot og mata. Produktet inneholder også vitamin D3 og B12 som er viktig for både skjellet og nervefunksjon.

Fordeler

 • Fremmer testosteronproduksjonen.
 • Forbedrer muskelfunksjonen
 • Magnesium for optimal muskelfunksjon og energiomsetning.
 • Vitamin D3 og B12.
 • Sink er viktig for å opprettholde et normalt testosteronnivå og fruktbarhet/reproduksjonsevne.
3.

Mutant Test testobboster

Antall serveringer

15

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 349,-
Bestill her

Annonselenke

Mutant Test er en kraftig testobooster i ny og forbedret versjon. Produktet inneholder 18 aktive nøkkelingredienser som jobber for at du skal oppnå maksimal muskeløkning.

Mutant Test har lenge vært det stadig voksende treningssamfunnets førstevalg når det gjelder produkter for muskeløkning. Grunnen til dette er påkostede oppskrifter i dokumenterte effektive doser. Her finner du sink, magnesium, D-asparginsyre, maca og fenugreek.

Fordeler

 • Kan motvirker binding av testosteron.
 • Forbedrer muskelfunksjonen
 • Fremmer testosteronproduksjonen.
 • Inneholder rikelig med sink og magnesium.
 • Inneholder fenugreek og maca.

Ulemper

 • Inntak på 6 kapsler per dag blir kostbart.
10.

Swedish Supplements Testo Up T-Power

Antall serveringer

66

Score: 70/100

Rating: 4.2/6
Kr 439,-
Bestill her

Annonselenke

Swedish Supplements Testo Up har brukt vitenskapelige tester for å utvikle et effektivt kosttilskudd for å øke kroppens egen produksjon av testosteron.

Testo Up er inneholder virkestoffer som skal bidra positivt til kroppens hormonsystem, og skal kunne bidra til økt muskelvekst og sexlyst.

Produktet inneholder hele 1125 mg D-asparagininsyre som har vist seg å kunne være en viktig bidragsyter for testosteronproduksjon. I tillegg inneholder Testo Up ginseng for økt energi, og fenugreek som har vist seg å kunne ha en positiv effekt på styrken.

Fordeler

 • Inneholder vitamin D.
 • Ginseng og fenugreek for mer energi.
 • Inneholder sink (dog litt lite)

Ulemper

 • Mangler magnesium.
12.

Olimp DAA Extreme Prolact-Block

Antall serveringer

30

Score: 67/100

Rating: 4.0/6
Kr 249,-
Bestill her

Annonselenke

Olimp DAA Extreme Prolact-Block består av aminosyren D-Asparaginsyre, vitamin E og B6 og sink. Denne sammensetningen sørger for å øke frigjøringen av testosteron slik at både muskelvekst, sexlyst og utholdenheten øker.

Fordeler

 • Kan bidra til å frigjøre testosteron.
 • Inneholder sink.
 • Legger til rette for økt muskelproteinsyntese.

Om forhold knyttet til testen

Vi gjør også oppmerksom på at denne testen omfatter Vita Pura AS sitt produkt Alpha Man. Vita Pura AS er eid av Hefner Holdings-konsernet, som også eier Proguiden. Proguiden driver blant annet nettstedet Hardworkout.no. Testen er derfor satt opp i henhold til markedsføringslovens regler om reklame.

Vi gjør oppmerksom på at kosttilskudd ikke er personlig testet av forfatteren, da alle typer kosttilskudd og legemidler vil kunne ha noe forskjellig individuell effekt på den enkelte person.

 

Testosteron i naturlig form

Testosteron produseres naturlig i kroppen, men allerede i starten av 30-årsalderen, begynner produksjonen å avta med ca. 1% i året. Når testosteronnivået faller, opplever mange en reduksjon i energinivå, tap av muskelmasse, nedsatt seksuell funksjon og økt kroppsmasse. Ved svært lave verdien kan det være nødvendig å få tilført testosteron gjennom reseptbelagte testosteronpreparater som du får fra legen.

En testobooster er IKKE et slikt preparat, men et tilskudd kosttilskudd som er satt sammen av en kombinasjon av naturlige virkestoffer som enten har til hensikt å vedlikeholde kroppens naturlige produksjonen av testosteron, eller dempe produksjonen av hormoner som er ødeleggende for testosteronet.

Mange forbinder med testosteron med doping, men doping er testosteron i syntetisk form. En testobooster er basert på naturlige virkestoffer som bidrar til å opprettholde kroppens eget produksjonsnivå, og de tilfører ikke noe ekstra testosteron annet enn det kroppen klarer å produsere selv. Med andre ord er bruken av testosteron kosttilskudd helt trygt.

 

Dette er de viktigste virkestoffene i testobooster

Testoboostere inneholder flere ulike virkestoffer. Her er en oversikt over de viktigste:

 

Bukkehornkløver / Fenugreek

Bukkerhornkløver er en kraftig urt som gir en rekke helsefordeler. Urten har utspring fra Nord-Afrika og India, men på grunn av sin popularitet som medisinplante, dyrkes den i dag over hele verden. Undersøkelser tyder på at bukkehornkløver kan redusere produksjonen av enzymer som konverterer testosteron til østrogen. Det er også gjort studier som tyder på at bukkehornkløver bidrar til økt vekttap i form av fettreduksjon, samt bedre styrke.

 

D-asparaginsyre

D-asparaginsyre refereres gjerne til som DAA eller D-Asp i innholdsfortegnelsen på testoboostere. D-asparaginsyre er en´ av to formen for aspartinsyre, en helt avgjørende aminosyre for frigjøring av testosteron i kroppen. Nesten alle testosteron kosttilskudd inneholder D-asparaginsyre, og undersøkelser støtter opp om virkestoffets effekt. Som et resultat av økt frigjøring av testosteron, vil DAA også bidra til økt spermproduksjon og muskelvekst.

 

Ginseng ekstrakt

Ginseng er godt kjent for sin helsebringende effekt. I tillegg til å styrke immunforsvaret, er ginseng et svært godt middel for å øke prestasjonsevnen, seksuallysten og spermproduksjonen. Flere undersøkelser viser at ginseng har en god effekt på fertilitet, testosteronproduksjon og økt ereksjon.

 

Vitamin D

Vitamin D er et av de vanligste vitaminene i kroppen, men likevel er mangel på vitamin D blitt mer og mer utbredt. Vitamin D er fettløselig og produseres i huden når vi utsettes for sollys. En av årsakene til mangel på vitamin D er nettopp at nordmenn ikke utsettes for sollys i like stor grad som lenger sør i Europa. Vitamin D er viktig for optimal produksjon av testosteron og for sædkvaliteten.

 

Vitamin B

Vitamin B finnes i en rekke ulike varianter, og alle har sin unike funksjon. Felles for flere av variantene er at de bidrar til å opprettholde en normal energiomsetning, samt omdannelsen av fett til energi.

 

Tribulus terrestris

Tribulus er en kraftig urt som har blitt benyttet som medisin i mange hundre år. Forskning viser at Tribulus kan gi økt sexlyst og økt testosteronnivå. Tribulus er spesielt anbefalt til menn med allerede nedsatt seksuell funksjon og lave testosteronnivåer.

 

Slik får du får best effekt av testobooster

Trening

Uansett om du bruker testobooster eller ikke, trening er den beste måten å øke kroppens naturlige testosteronproduksjon på. For maksimal effekt bør testobooster derfor kombineres med trening, og aller helst styrketrening eller HIIT-trening, selv om også kondisjonstrening har positiv effekt på testosteronnivået.


Kosthold

Kostholdet innvirker på testosteronnivået og kan bidra til både økte og reduserte nivåer. Overvekt kan føre til lavere nivåer av testosteron, og det er derfor viktig å sørge for å spise sunt og variert. Inntaket av fett bør begrenses, mens langsomme karbohydrater kan bidra til å optimalisere testosteronnivået.


Vitamin- og mineraltilskudd

Vitaminer og mineraler spiller en viktig rolle i en rekke av kroppens funksjoner. Studier tyder på at vitamin A, C og E har en avgjørende betydning for testosteronnivået, mens vitamin D og mineralet sink, er helt essensielt. Tilstrekkelig mengder av disse sporstoffene er derfor viktig for et stabilt testosteronnivå.


Tilstrekkelig med søvn, og mindre stress

Nok søvn er viktig for et sunt testosteronnivå. Hvor mange timer søvn som er nok, vil variere fra individ til individ, men studier viser at testosteronnivået øker med 15% for hver time ekstra søvn du får. Tilsvarende viser en undersøkelse at kun 5 timer søvn per natt gav en reduksjon i testosteronnivå på hele 15%.

Stress øker nivåene av hormonet kortisol. Kortisol bidrar til å bryte ned testosteronet i kroppen, øker appetitten og kan føre til lettere overvekt og skadelig kroppsfett.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Sponset

Slet med søvn i årevis: – Nå sovner jeg oftest på tre minutter

Produkttest

Multigym til hjemmebruk – Topp 10 – Best i test 2024!

Ønsker du å lage deg treningsrom hjemme eller kanskje på hytta?…
Dato: Jul 15, 2024
Produkttest

Terrengløpesko – Best i test 2024 – Løpesko for terreng

Vi gir deg oversikten over markedets beste terrengløpesko i 2024. Her…
Dato: Jul 09, 2024