Vi gir deg oversikten over de beste aktivitetsmålerne/aktivitetsbåndene på markedet i dag!

Dersom du ikke ønsker en avansert treningsklokke med masse ekstra funksjoner, kan en aktivitetsmåler være midt i blinken. En aktivitetsmåler gir deg nemlig det meste av de viktigste funksjonene du trenger. De måler aktiviteten 24/7, puls, søvn, antall skritt, kaloriforbrenning, ulike aktiviteter, m.m.. I tillegg vil flere av aktivitetsmålerne kunne bidra med motiverende varsler og treningstips som gjør det enklere å gjennomføre målene du har satt deg. Du kan enkelt dele resultatene dine med venner eller andre brukere, og du kan delta i ulike konkurranser.

Nederst i artikkelen gir vi deg noen tips til hva du bør se etter når du skal velge en aktivitetsmåler, og ikke minst og hva du bør velge. Er en aktivitetsmåler nok? Eller skulle du valgt en pulsklokke? Dette finner du svar på under selve testen.

 

Best i test aktivtetsmålere – Best i test 2020

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Prisene oppdateres regelmessig og reflekterer de beste prisene på markedet. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

 

1.

Garmin Vivosmart 4

Score: 95/100

Rating: 5.7/6
Kr 990,-
Bestill her

Garmin Vivosmart 4 er aktivitetsmåleren som «bare er der uten å gjøre noe ut av seg».

Vivoasmart 4 har en slank og elegant profil og veier ikke mer enn 21,5 gram. Skjermen er relativt liten og viser sparsommelig med info i hvert skjermbilde, med den brukervennlige touch-skjermen gjør det enkelt å navigere gjennom menyer og funksjoner. Vivosmart kommer i flere ulike fargevarianter og to ulike størrelser på båndene. Reimene er ikke utskiftbare, så sørg for å finne en farge du er fortrolig med.

Garmin Vivosmart 4 sporer aktiviteten din 24/7, og for de som er opptatt av nøyaktig skritteliing og puslmåling, så er Vivosmart 4 en av de beste i klassen. Vivosmart 4 kommer også med funksjoner for avansert søvnanalyse, stressmåling, en egen funksjon som måler kroppens totale ressurser og holder oversikten med hvordan disse påvirkes av aktivitet/hvile gjennom dagen, og i tillegg en dedikert funksjon som hjelper deg å slappe av. Båndet kan kobles til mobilen og benytter dermed mobilens innebygde GPS under sporing av treningsøkter, slik at du får distanse, hastighet og ruten på kartet.

Det slanke båndet kan motta smartvarsler fra mobilen, styre musikken du har lagret på telefonen, og dersom du bruker Android-telefon så kan du til og med svare på meldinger direkte fra armbåndet gjennom forhåndsskrevne meldinger som er lagret i Garmin Connect appen.

I tillegg til å måle pulsen din 24/7 så måles Vivosmart 4 også oksygenmetningen i blodet slik at det blir lettere for deg å ta stikkprøver på hvor lett kroppen din absorberer oksygen.

Garmin Vivosmart 4 fungerer bra til enkel trening og hverdagsaktivitet. For under 1000 kr fremstår denne nesten som et røverkjøp – i hvert så lenge du ikke har behov for en mer treningsspesifikk klokke. En klar anbefaling dersom du er på utkikk etter en aktivitetsmåler fremfor en større klokke!

Fordeler

 • Slank, lett og behagelig å bruke.
 • Nøyaktig skritteller, pulsmåler og søvnovervåkning.
 • God batteritid.
 • Støtter smartvarsler.
 • Benytter mobilens GPS for å spore ruten.
 • Garmin Connect er gratis og gir tar deg konkurrere mot venner, bli med i utfordringer, eller dele egne økter med andre.
 • Kan kobles til ekstern pulsmåler.

Ulemper

 • Litt liten skjerm.
 • Ingen innebygd GPS.
2.

Fitbit Charge 4

Score: 90/100

Rating: 5.4/6
Kr 1699,-
Bestill her

Endelig kan vi si at Fitbit Charge har blitt voksen! Nå er nemlig en etterlengtet GPS på plass og gjør den mye mer annvennelig!

Det er ikke til å legge skjul på at Fitbit Charge aktivtetsbåndene har vært populære i lang tid, men det har vært et stort minus med Charge-modellene siden starten. Med den 4.utgaven av den populære modellen sørger Fitbit nå for å eliminere «problemet», og de har utstyrt Charge 4 med GPS.

GPS-en gjør at du nå kan legge igjen mobilen hjemme og ikke trenger å koble klokken til mobilen for assistert GPS. Når GPS er tilkoblet raser batteritiden ned fra 7 dager til ca. 5 timer, men det er utrolig praktisk å ha valget om å aktivere det eller ikke.

Utseendemessig er Charge 4 tilnærmet lik sin forgjenger, og de gamle armbåndene som passet Charge 3, passer også denne modellen. Charge 4 har en flott OLED-skjerm med tydelig display, og er vanntett ned til 50 meter.

Fitbit Charge 4 registerer alle de «vanlige» helsedataene som skritt, puls, søvn, automatisk treningsregistrering, m.m.. Den har også en vekkefunksjon som skal kunne vekke deg på det «optimale» tidspunktet for vekking. En SpO2-sensor kan registrere oksygennivået i blodet og skal kunne avdekke søvnapne og astma.

Nytt er også funksjonen Active Zone Minutes – en funksjon som forteller hvilken pulssone du ligger i mens du trener. Dette gjør det enklere å styre intensiteten etter hva formålet med treningen er.

Fitbit har ikke endret enormt mye fra Charge 3, men de har endret på de riktige tingene. Med innebygd GPS og den nye Active Zone Minutes, er Fitbit Charge 4 et meget godt valg!

Fordeler

 • Innebygd GPS!
 • Lang batteritid.
 • Spotify-app tar deg styre musikken rett fra klokka.
 • Fitbit Pay (trådløs betaling).
 • Fitbit Premium åpner opp for konkurranser, utfordringer, tips og guider.

Ulemper

 • Fitbit Premium skulle vært rimeligere.
3.

Garmin Vivosport

Score: 90/100

Rating: 5.4/6
Kr 1150,-
Bestill her

Garmin Vivosport gjør lite ut av seg, men imponerer med både pulsmåling og GPS, og ikke minst lang batteritid.

Garmin Vivosport lever opp til «sports»-delen av navnet, og nærmer seg faretruende funksjonaliteten du finner i dedikerte pulsklokker. Her får du blant annet innebygget GPS, en god pulsmåler, en flott fargeskjerm, støtte for smartvarsler, musikkstyring, høydemåler, og mye mer. Vivosport er rett og slett stappfull av funksjoner.

Garmin Connect samfunnet byr på inspirasjon i form av konkurranser og utfordringer, og den gir detaljert info om både aktivitet og søvn som er logget gjennom hele døgnet. Med innebygd GPS kan du spore treningsturen uten å være avhengig av mobilen, og enheten kjenner igjen aktiviteten du utfører uten at du behøver å foreta deg noe.

Vivosport kan brukes til både svømming, sykling og styrketrening, og har en rekke ulike aktivtetsprofiler innebygd. Dette aktivtetsbåndet er rett og slett fullspekket av funksjoner, og supert til alle som ønsker seg en liten og diskret aktivitetsmåler.

Garmin Vivosport er liten, men «kraftig». Ønsker du en aktivtetsmåler med innebygd GPS og god 24/7 aktivitetssporing, er dette et meget godt kjøp!

Fordeler

 • Innebygd GPS og høydemåler.
 • God batteritid.
 • Fargeskjerm, martvarsler, musikkstyring.
 • Kan kobles til ekstern pulssensor.

Ulemper

 • Litt liten skjerm.
 • Garmin Elevate-sensoren er 1.gen., og ikke like nøyaktig som den nyeste utgaven.
4.

Honor Band 5

Score: 80/100

Rating: 4.8/6
Kr 488,-
Bestill her

Honor Band 5 er nok et bevis på at du ikke trenger å tømme lommeboken for å få en god aktivitetsmåler!

Honor Band 5 er liten og lekker aktivitetsmåler som ypper seg mot produktene som koster det dobbelte – og vell så det. Her får du en flott AMOLED touchskjerm, god pulssensor, nøyaktig søvnsporing, rå batteritid, en SpO2-oksygenmetningsmåler, støtte for en rekke ulike aktiviteter, og støtte for smartvarsler.

Honor Band 5 pares opp med Huawei Health App og gir god innsikt i dagens aktivitet og søvn. Du kan velge mellom mange ulike aktiviteter, og Honor Band 5 støtter både sykling, svømming og styrketrening. Måleren kjenner til og med igjen hvilken svømmestil du utøver.

Honor Band 5 har deg styre musikken på telefonen og den kan brukes som fjernkontroll til mobilkameraet. Aktivitetsmåleren støtter alle operativsystemer, men du får ekstra mye ut av appen dersom du har en Huawei-telefon.

Honor Band 5 er nesten litt «for mye» for pengene, og på lik linje med Xiaomi Mi Band 4 er dette et helt rått kjøp!

Fordeler

 • Mye for pengene!
 • God batteritid.
 • Flott skjerm og mange ulike urskiver.
 • Støtter mange ulike aktivteter, ikke minst svømming.
 • Enkel i bruk. Oversiktlig app.

Ulemper

 • Mangler gps.
 • Huawei App fungerer best på Huawei-telefoner.
5.

Fitbit Inspire HR

Score: 80/100

Rating: 4.8/6
Kr 990,-
Bestill her

Fitbit Inspire HR er en liten og lett aktivitetsmåler som gir deg en super totalpakke til en god pris!

Fitbit Inspire HR bygger på Fitbit sin breie plattform med et gigantisk nettverk som bidrar med motivasjon, utfordringer og konkurranser. Inspire HR byr på en flott 1,54″ stor OLED-skjerm, 24/7 aktivitetssporing, søvnmåling, egne funksjoner med guidede pusteøvelser, egen VO2-max måler, helsemåling for kvinner (sporing av menstruasjonssyklus), hele 15 treningsmoduser og automatisk aktivitetsregistrering!

Fitbit Inspire 3 kan motta smartvarsler fra telefonen, men den lar deg ikke kontrollere musikken. Den har heller ikke innebygd GPS, så for å logge treningsruten må du koble aktivitetsmåleren til telefonen slik at den tar i bruk mobilens GPS.
Fitbit har klart å presse inn mange nyttige funksjoner i en liten innpakning, og prisen er absolutt til å leve med.

Fitbit Inspire 3 er en så god totalpakke at den lever opp til navnet – den inspirerer!

Fordeler

 • Stor og flott skjerm som er lett å lese.
 • God batteritid.
 • SmartTrack-registrer all aktivitet uten at du må starte klokken manuelt.
 • Fin og oversiktlig app.

Ulemper

 • Litt stor "ramme" rundt skjermen.
 • Ingen GPS eller høydemåler.
 • Begrenset støtte for smartvarsler.
 • Ingen Fitbit Pay (trådløs betaling).
6.

Fitbit Versa 2

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 1990,-
Bestill her

Fitbit Versa 2 er en av de mest populære aktivitetsmålerne på markedet. Her får du en rekke funksjoner som egentlig hører til mer avanserte pulsklokker.

Versa 2 kommer med innebygd lagring for 300 sanger, mulighet til å styre musikken på telefonen, søvnmåling, Fitbit Pay (trådløs betaling), støtte for smartvarsler, utskiftbare reimer, en stor og flott skjerm, og ikke minst et stort nettverk av andre Fitbit-brukere med hyppige konkurranser og utfordringer.

Fitbit ble nylig kjøpt opp av Google, så vi kan regne med å se en del endringer i programvaren i tiden fremover, men det kan like gjerne bety flere funksjoner.

Det vi savner er innebygd GPS slik at klokken kan spore turen uten å være avhengig av å benytte GPS-informasjonen fra mobilen. Fitbit Versa 2 er heller ikke blant de mest diskrete klokkene, og legger seg sånn sett midt mellom en ren pulsklokke og aktivitetsmåler.

Fitbit Versa 2 er en super aktivitetsmåler med gjennomtenkte funksjoner og et godt utbygd nettverk. En klar anbefaling for alle som ønsker en litt mer avansert aktivitetsmåler til en god pris.

Fordeler

 • Stor og flott skjerm.
 • Fitbit Pay (trådløs betaling)
 • God batteritid.
 • Fitibt Premium gir mange gode treningstips og guider.
 • Utskiftbare reimer

Ulemper

 • Mangler GPS.
 • Fitbit Premium blir dyrt i lengden...
 • Kan ikke kobles til eksternt pulsbelte.
7.

Xiaomi Mi Band 4

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 399,-
Bestill her

Det er nesten ufattelig at Xiaomi Mi Band 4 ikke koster mer enn drøye 350kr. Denne aktivitetsmåleren kunne lett ha kostet det 4 dobbelte!

Xiaomi Mi Band 4 er uten tvil det produktet som gir deg mest for pengene. Her får du en liste med funksjoner som egentlig vanligvis tilhører langt dyrere modeller, blant annet 24/7 aktivitetssporing med kontinuerlig pulsmåling, søvnanalyse, flere ulike treningsmoduser, støtte for smartvarsler og musikkavspilling fra mobilen, kalendervarsler og vekkerklokke, m.m..

Xiaomi Mi Band 4 gir deg rett og slett vanvittig mange nyttige funksjoner. Du får ikke det store interaktive treningsnettverket som du gjør med Garmin eller Fitbit, men om du ikke har glede av det uansett, så er Xiaomi et knakende godt kjøp. Du får kanskje like nøyaktig skritteller som på de beste Garmin og Fitbit-enhetene, men det er ikke langt i fra. Husk også at du må bruke GPS-en på mobilen for å kunne spore en treningsøkt.

Xiaomi Mi Band 4 er uten tvil budsjettvinneren blant aktivtetsmålerne. Null diskusjon.

Fordeler

 • Ekstremt mye for pengene!
 • Kan styre musikken på mobilen.
 • Plenty av terningsmoduser.
 • Nydelig fargeskjerm og mange ulike bakgrunner.
 • Rå batteritid!

Ulemper

 • Mangler GPS.
 • Ikke den mest nøyaktige skrittelleren, søvnmålingen og pulsmåleren.
 • Appen trenger litt oppussing.
8.

Fitbit Charge 3

Score: 80/100

Rating: 4.8/6
Kr 1350,-
Bestill her

Fitbit Charge 3 er en slank og flott aktivitetsmåler som gjør de mest grunnleggende tingene, nemlig å måle puls, skritt og kaloriforbruk, men til gjengjeld så gjør den det meget godt.

Charge 3 er ikke den mest avanserte måleren, men brukervennligheten er høy, og skjermen er stor og responsiv. Armbåndet kan motta smartvarsler fra telefonen, har hele 15 ulike treningmoduser, automatisk registrering av trening, sporer søvn og holder oversikt over menstruasjonssyklus, og gir ikke minst tilgang til Fitbit sitt enorme helse- og treningsnettverk med mye sosial motivasjon i form av konkurranser, utfordringer og tips for å nå målene dine.

I likhet med flere av aktivitetsmålerne så har ikke Fitbit Charge 3 innebygd GPS. For å logge ruten under treningsturen er du nødt til å koble båndet til telefonen slik at den benytter seg av mobilen sin innebygde GPS.

 

Fitbit Charge 3 er et veldig godt valg for alle som allerede er inne i «Fitbit-universet» eller har en stor omgangskrets som er tilknyttet plattformen. Når du kjenner personer som allerede benytter en Fitbit-enhet, er det lettere å knytte kontakter slik at du kan bruke utfordringer som en motivasjonfaktor.

Garmin Vivoactive 4 koster omtrent det samme og har gir deg flere funksjoner, men er du en Fitbit-fan, så er Charge 3 uten tvil et godt kjøp.

Fordeler

 • God batteritid.
 • Fitbit Premium gir mye inspirasjon i form av treningsguider, tips og konkurranser.
 • Stor og fin skjerm som er lett å betjene med touch.
 • Veldig enkel i bruk, og oversiktlig app.

Ulemper

 • Ingen Fitbit Pay (trådløs betaling).
 • Mangler GPS.
 • Mangler støtte for musikkstyring.
9.

Huawei Band 3 Pro

Score: 80/100

Rating: 4.8/6
Kr 849,-
Bestill her

Huawei Band 3 Pro er aktivitetsmåleren som er rettet mot deg som like gjerne kunne kjøpt en enkel pulsklokke, men ønsker et mer diskret design.

Huawei Band 3 Pro er ikke det letteste armbåndet, men den er fremdeles relativt slank og behagelig på armen. Skjermen er stor og fin og enkel å betjene, og du kan velge mellom, flere ulike urskiver.

I motsetning til de fleste aktivitetsmålere i denne oversikten så har Band Pro 3 innebygd GPS slik at du ikke er avhengig av mobilen for å få sporet ruten. Det tar litt tid å søke opp satellittene, men når det er gjort, så er den relativt nøyaktig. Pulsmåleren er dog ikke på høyde med Fitbit og Garmin sine produkter, men den klarer seg greit. Søvnanalysen er kanskje hovedårsaken til å velge Huawei. I appen får du fullstendig oversikt over hvordan søvnen din har fortonet seg, og du får konkrete tilbakemeldinger/tips på hva du kan gjøre for å sove bedre.

Huwei Band 3 Pro har en rekke ulike treningsmoduser, og en egen treningsmodus dedikert til svømming der du får utfyllende informasjon om svømmeøkta. Klokken kan også estimere VO2-max, og har en imponerende batteritid.

Alt i alt leverer Huawei Band 3 Pro en imponerende pakke, og til denne prisen er det ikke mye å lure på. Anbefalt.

Fordeler

 • Innebygd GPS.
 • God batteritid.
 • God og detaljert søvnanalyse.
 • God som "smartklokke". Kan fungere som fjernkontroll for mobilen.
 • Mye for pengene.

Ulemper

 • Litt liten skjerm.
 • Tar lang tid å søke opp GPS.
 • Ikke den beste optiske pulsmåleren.
10.

Withings Pulse HR

Score: 75/100

Rating: 4.5/6
Kr 990,-
Bestill her

Withings Pulse HR er liten og elegant, og imponerer med lang batteritid og god byggekvalitet.

Withings Pulse HR er først og fremst en elegant aktivitetsmåler med batteritid som gjør at du kan glemme laderen i nesten 3 uker. Byggekvaliteten utmerker seg som særdeles god, og båndet sitter meget godt på hånden.

Withings byr på en rekke ulike aktiviteter å velge mellom, og du får mulighet til å tilpasse de ulike aktivitetene slik du selv ønsker. Appen er oversiktlig og enkel i bruk, og båndet støtter både smartvarsler, 24/7 aktivitetssporing, søvn og smartvekking. Health Mate-appen gir deg oversikt over all trenings- og aktivtetsdataene, og gir tilgang til en rekke treningsprogram og motiverende belønninger.

Withings Pulse HR er ikke like avansert som Garmin-produktene, men har til gjengjeld soleklart best batteritid og er relativt nøyaktig på både skritt, puls og søvnregistrering. Et godt kjøp for deg som ønsker noe enkelt og forståelig. måler.

Fordeler

 • Pent design.
 • Utrolig god batteritid.
 • Health Mate-appen gir tilgang til mange fine treningsprogram og er oversiktlig og enkel i bruk.
 • Meget god søvnanalyse.

Ulemper

 • Mangler GPS og høydemåler.
 • Ikke like avanserte treningsfunksjoner som Garmin og Fitbit.
 • Støtter ikke ekstern pulssensor.
 • Kan ikke automatisk gjenkjenne aktiviteter.

Aktivtetsmåler eller pulsklokke?

Før du kjøper en aktivitetsmåler er det greit å vite om hva du trenger. Klarer du deg med en aktivitetsmåler, eller bør du kjøpe en pulsklokke med flere treningsfunksjoner. En aktivitetsmåler tar for seg de mest grunnleggende tingene, og det er stor forskjell på hvor mye de ulike variantene registrer. En aktivitetsmåler er ikke i nærheten av å måle seg med en mer avansert pulsklokke, så dersom du trener mye og variert og ønsker å ha kontroll på  treningen din, anbefaler vi en pulsklokke i stedet.
De mest avanserte aktivitetsmålerne ligner skiller seg dog ikke mye fra de enklere pulsklokkene. Enkelte kan for eksempel automatisk registrere hvilken aktivitet du foretar deg bare ved å gjenkjenne bevegelsesmønsteret ditt!

Design

Litt av poenget med å velge en aktivitetsmåler fremfor en pulsklokke er i tillegg til den nevnte brukervennligheten, at de er små og diskrete. Noen modeller ser litt mer sporty ut, mens andre kommer i elegant design som ligner et armbånd eller annen pynt. Reimene kan ofte byttes ut, slik at du kan tilpasse utseende på aktivitetsmåleren etter personlig ønske.

Batteritid

Det er ofte stor forskjell på battertiden mellom de ulike aktivitetsmålerne. Enkelte varer i 2-3 dager, mens andre holder i 2 uker. De mest batterigjerrige modellene holder i opptil 1 år. Som regel er det en sammenheng mellom antall funksjoner og batteritid der flere funksjoner gir kortere batteritid. De fleste modellene er oppladbare, men noen benytter utskiftbare batterier.

Før du kjøper

Før du går til innkjøp av en  aktivitetsmåler bør du tenke gjennom punktene under. Klarer du å svare deg selv på disse spørsmålene, så blir det mye enklere å velge en modell som passer ditt behov:

 • Hva vil du bruke den til?
 • Er noen funksjoner helt avgjørende for deg?
 • Hvor viktig er batteritiden?
 • Design? Vil du kunne skifte reimer og utseende på klokka?
 • Ønsker du et godt interaktivt treningsmiljø med konkurranser og utfordringer?
 • Trenger du støtte for trådløs betaling?

 

Hvor går grensen mellom en aktivitetsmåler vs. pulsklokke?

Det kan være vanskelig å sette en klar grense for hva som skal defineres som en ren aktivitetsmåler, og hva som regnes som en pulsklokke. Produsentene bruker selv sine egne klassifiseringer når de lanserer de ulike modellene, og for eksempel har Garmin klassifisert Garmin Venu og Garmin Vivoactive 4 som aktivitetsmålere. Disse klokkene er likevel så avanserte at vi (i likhet med mange andre) har valgt å omtale de som pulsklokker, og har derfor utelatt de fra denne testen. En pulsklokke har som regel langt flere treningsfunksjoner, og kan nesten alltid kobles til et eksternt pulsbelte. Det er ikke alltid tilfellet med aktivitetsmålere… De fleste pulsklokker har også innebygd GPS, og støtter gjerne flere former for satellittsporing. Enhetene er gjerne noe større, og skjermen er større for at du lettere skal kunne se treningsdataene underveis i økten.

Er du i tvil om du ønsker en ren aktivitetsmåler, eller en enklere pulsklokke, så kan vi anbefale noen utvalgte pulsklokkemodeller som er svært enkle i bruk, men likevel fantastisk gode. Du kan lese mer om disse modellene i testene under:

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Produkttest

Test: On Trail Breaker

Lett, vannavstøtende, pustende og super komfortabel. Hva mer kan du egentlig…
Dato: Nov 24, 2020
Best i test - kosttilskudd

Topp 10 betakaroten – Best i test betakaroten 2020!

Gi huden ny glød med markedetes beste betakaroten! Vi gir deg…
Dato: Nov 19, 2020
Produkttest

Test: On Waterproof Pants

On Waterproof Pants sørger for at du holder deg tørr og…
Dato: Nov 18, 2020