På jakt etter ny aktivitetsmåler? Vi gir deg oversikten over noen av markedets beste aktivitetsmålere. Her finner du produkter som hjelper deg å holde oversikt over helse og aktivitet.

Dersom du ikke ønsker en avansert treningsklokke med masse ekstra funksjoner, kan en aktivitetsmåler være midt i blinken. En aktivitetsmåler gir deg nemlig det meste av de viktigste funksjonene du trenger. De måler aktiviteten 24/7, puls, søvn, antall skritt, kaloriforbrenning, ulike aktiviteter, m.m.. I tillegg vil flere av aktivitetsmålerne kunne bidra med motiverende varsler og treningstips som gjør det enklere å gjennomføre målene du har satt deg. Du kan enkelt dele resultatene dine med venner eller andre brukere, og du kan delta i ulike konkurranser.

Nederst i artikkelen gir vi deg noen tips til hva du bør se etter når du skal velge en aktivitetsmåler, og ikke minst og hva du bør velge. Er en aktivitetsmåler nok? Eller skulle du valgt en pulsklokke? Dette finner du svar på under selve testen.

Vi har også en egen test på de beste pulsklokkene under 3000kr. Dette er klokker som gir deg enda mer enn det du får i en enkel aktivitetsmåler.

 

Best i test aktivtetsmåler – Best i test 2023

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Prisene oppdateres regelmessig og reflekterer de beste prisene på markedet. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

 

SORTER ETTER:

1.

Garmin Venu SQ / SQ Music Edition

"Den beste aktivitetsmåleren på markedet - og i tillegg til en god pris!"

Innebygd GPS

Ja

Pulsmåling

Ja

Batteritid

Opptil 6 dager

Betalingsfunksjon

Ja

Musikk

Ja

Auto registrering av treningsøkter

Ja

Barometer/Teller trapper

Nei

Kr 2999,-

Garmin Venu SQ er en ulv i fåreklær, og skjuler langt mer enn det blotte øyet kan se.

Er du fan av Apple sitt firkantede design, men ønsker funksjonene, og ikke minst batteritiden til en typisk Garmin-klokke? Vær så god – hils på Venu SQ. Nærmere en Garminifisert Apple Watch kommer du ikke, og Garmin Venu SQ gjør tingene sine svært bra.

Garmin Venu Sq Music Edition er en svært spennende klokke som leverer mange av selskapets mest ettertraktede funksjoner i en liten og lett klokke – til en veldig god pris. For alle som er på utkikk etter en enkel treningsklokke med nærmest plettfri aktivitetsmåling 24/7, mulighet til å legge til musikk i klokka, benytte betalingsfunksjon, tilpasse klokka med egne urskiver, bytte ut reimer, spore søvn, puls, kalorier, skritt og pustefrekvens og ikke minst en meget nøyaktig GPS og pulsmåler, så er Venu Sq et knallbra kjøp.

I tillegg til alt dette får du funksjoner som sikkerhets- og sporingsfunksjon, gratis treningsprogrammer rett i klokka, en rekke motiverende utfordringer, en oversiktlig og fin app, mulighet til å konkurrere med venner og andre Garmin-brukere, meldinger rett på klokka og en rekke nyttige funksjoner som kan hjelpe deg å forstå kroppens energi- og ressursnivåer bedre (Body Batteri og stressmåling).

Garmin er som vanlig best i klassen når det kommet til nøyaktighet på både pulsmåling, søvnmåling og skrittelling.

Garmin Venu Sq kommer i to varianter; Garmin Venu SQ uten mulighet for å lagre musikk, og Garmin Venu Sq Music som har mulighet til å lagre opptil 500 sanger. Dersom ikke musikklagring på klokka er viktig for deg, kan du spare deg 600 kr

Uansett hvilken av disse to klokkene du velger, så er du garantert en fantastisk god treningsklokke, og ikke minst en klokke som ser veldig fin ut, og nesten ikke merkes på armen.

Fordeler

  • Slank, lett og pent design. Ligger godt på hånden.
  • Klar og tydelig skjerm. Enkel betjening via touch og knapper.
  • Mange aktivitetsprofiler + automatisk registrering av treningsøkt.
  • Garmin Coach og treningsøkter gir inspirasjon og motivasjon til å trene.
  • Nøyaktig GPS og pulssensor.
  • Oversiktlig og god partnerapp på mobilen.
  • Garmin Pay og musikk (Music Edition).
  • Støtter en rekke eksterne sensorer som benytter ANT+ eller Bluetooth.
  • Sikkerhets- og sporingsfunksjon.

Ulemper

  • Teller ikke trapper/etasjer.
2.

Fitbit Charge 4

"Det mest komplette aktivitetsbåndet. Punktum!"

Innebygd GPS

Ja

Pulsmåling

Ja

Batteritid

Opptil 7 dager

Betalingsfunksjon

Ja

Musikk

Nei

Auto registrering av treningsøkter

Ja

Barometer/Teller trapper

Ja

Kr 1699,-
Bestill her

Annonselenke

Endelig kan vi si at Fitbit Charge har blitt voksen. Nå er nemlig en etterlengtet GPS på plass og gjør den mye mer anvendelig.

Det er ikke til å legge skjul på at Fitbit Charge aktivtetsbåndene har vært populære i lang tid, men det har vært et stort minus med Charge-modellene siden starten. Med den 4.utgaven av den populære modellen sørger Fitbit nå for å eliminere «problemet», og de har utstyrt Charge 4 med både GPS og altimeter.

GPS-en gjør at du nå kan legge igjen mobilen hjemme og ikke trenger å koble klokken til mobilen for assistert GPS. Når GPS er tilkoblet raser batteritiden ned fra 7 dager til ca. 5 timer, men det er utrolig praktisk å ha valget om å aktivere det eller ikke. I tillegg vil altimeteret sørge for å telle antallet høydemeter (målt i antall etasjer) du tilbakelegger i løpet av en dag.

Utseendemessig er Charge 4 tilnærmet lik sin forgjenger, og de gamle armbåndene som passet Charge 3, passer også denne modellen. Charge 4 har en fint svart-hvit OLED-skjerm med tydelig display, og er vanntett ned til 50 meter. Det eneste vi savner er en «alltid på skjerm» som ville vært mye mer praktisk under trening.

Klokken er også utstyrt med NFC-chip for Fitbit Pay, mulighet til å kontrollere Spotify-appen på mobilen (krever premium-abonnement), samt lar deg lese av smartvarsler (sende enkle svar dersom du har Android).

Fitbit Charge 4 lar deg velge mellom mer enn 20 ulike aktivitetsprofiler, og SmartTrack sørger for at aktiviteten registreres automatisk dersom du glemmer å starte en treningsøkt. Dette gir ikke like gode målinger som når du starter en økt manuelt, men er en kjekk funksjon å ha.

Fitbit Charge 4 registrerer alle de «vanlige» helsedataene som skritt, puls, søvn, kalorier, m.m.. Den har også en vekkefunksjon som skal kunne vekke deg på det «optimale» tidspunktet for vekking. En SpO2-sensor registrerer oksygennivået i blodet og skal kunne avdekke søvnapne og astma.

Nytt er også funksjonen Active Zone Minutes. Activity Zone Minutes tar hensyn hva du gjør, og hvor lenge du gjør denne aktiviteten. Mer intensiv aktivitet gir deg flere aktivitets sone minutter. For eksempel vil 1 minutt i fettforbrenningssonen (lett/middels intensitet) gi 1 poeng, mens 1 minutt i «peak zone», altså mer intensiv terning, vil gi 2 poeng. For Strava-brukere vil Fitbit Charge 4 laste opp treningsøktene dine automatisk.

Fitbit appen er oversiktlig og gir mange gode tips om hvordan du kan forbedre helsen ved å ta ulike grep, og med premium-tjenesten Fitbit Premium får du tilgang til dedikerte treningsprogrammer for styrketrening, løpetrening, bevegelighetstrening til programmer for avspenning, samt mulighet til å utfordre/delta i konkurranser med venner og andre Fitbit-brukere. Tjenesten koster 10 dollar i måneden, eller 799kr for et år dersom du ønsker å binde deg for 12 måneder. Dette er i våre øyne for dyrt, men heldigvis får du med 3 måneder gratis når du kjøper en ny Charge 4.

Fitbit har ikke endret enormt mye fra Charge 3, men de har endret på de riktige tingene. Med innebygd GPS, Fitbit Pay, god batteritid og en meget rikholdig og pen app, er Fitbit Charge 4 trolig det beste aktivitetsbåndet du kan velge akkurat nå.

Fordeler

  • Innebygd GPS og altimeter.
  • Liten, lett og diskré. God batteritid.
  • Spotify-app tar deg styre musikken rett fra klokka.
  • Fitbit Pay (trådløs betaling).
  • Fitbit Premium åpner opp for konkurranser, utfordringer, tips og guider.
  • Detaljert søvnsporing og aktivitetssporing. Oversiktlig og innholdsrik app.

Ulemper

  • Fitbit Premium skulle vært rimeligere.
  • Krever premium abonnement for å bruke klokka som kontroll for Spotify.
  • Ingen mulighet for "alltid på skjerm". Vanskelig å lese i direkte sollys.
  • Kan ikke kobles til ekstern pulsmåler.
3.

Apple Watch Series 6

"Den beste aktivitetsmåleren for Apple-brukere!"

Innebygd GPS

Ja

Pulsmåling

Ja

Batteritid

-

Betalingsfunksjon

Ja

Musikk

Ja

Auto registrering av treningsøkter

Ja

Barometer/Teller trapper

Ja

Kr 4990,-
Bestill her

Annonselenke

Eier du allerede en Apple iPhone, eller går med planer om å kjøpe en? Da er Apple Watch Series 6 et fantastisk godt alternativ dersom du skal investere i en aktivitetsmåler.

Det er ingen tvil om at Apple Watch Series 6 er en ekte smartklokke, og utvalget av apper og muligheter som klokken byr på, er rett og slett enormt. For alle som ønsker en god aktivitetsmåler, så krysser Apple Watch Series 6 av på alle punktene. For alle som vurderer Apple Watch Series 6 som en ren treningsklokke, så krysser den også av på alle punkter – i hvert fall for de aller fleste.

Apple Watch Series 6 overrasker til de grader positivt, og mulighetene du får gjennom det rikholdige arkivet av apper, gjør at du alltid vil finne en treningsapp som er tilpasset den aktiviteten du driver med. Kombiner dette med kanskje markedets mest nøyaktige pulssensor, en nøyaktig GPS, og Apple sitt enkle brukergrensesnitt, så får du et svært kraftig verktøy med enorme muligheter.

Hvis du har vært skeptisk til Apple Watch tidligere, kan vi ikke annet enn å si at dette er en fantastisk klokke til trening (og så klart alt annet). Apple Watch Series 6 har blitt den klokken undertegnede velger når pulsbelte skal droppes fullstendig, og det kommer fra en som har testet 40 ulike modeller de siste årene…

Helse appen gir deg mye nyttig og god innsikt i egen helse, og klokken registrerer alt mulig om deg uten at du behøver å foreta deg noe som helst. Nøyaktigheten på både puls, GPS, skrittelling og søvn er svært god, og brukervennligheten gjør at Apple Watch Series 6 egner seg for en bred gruppe brukere.

I tillegg til alt dette kan du bruke Apple Watch Series 6 til å utføre en EKG, og klokka måler også oksygenmetningen i blodet og HRV (hjertefrekvensvariabilitet).

Apple Watch Series 6 er optimalisert for en rekke ulike apper som utvider klokkens funksjonalitet til langt utover en kraftig aktivitetsmåler. Apple lar deg selvsagt betale med klokka, sjekke værmelding, smartvarsler, skrive enkle meldinger, besvare/avvise samtaler, fungere som fjernutløser på kamera (krever iPhone), og ikke minst spille av musikk gjennom offline streaming fra Spotify eller Deezer.

Som nevnt, for Apple-brukere er Apple Watch Series 6 er svært godt valg, mens Android-brukere bør se seg om etter noe annet. Denne klokken gir deg et kraftig verktøy for å overvåke egen helse, og det gjør det med høy presisjon. Vi er imponert.

Fordeler

  • Lett, pen og behagelig passform.
  • Svært høy presisjon på pulssensoren og GPS.
  • Integrerer med enormt mange apper.
  • EKG, SpO2 og HRV målinger.
  • Musikk, Apple Pay, kart, m.m..
  • Nydelig og lyssterk (alltid på) skjerm. Lett å lese utendørs.
  • Kan kobles til en mengde eksterne sensorer via Bluetooth, blant annet STRYD sensorer.
  • Offline streaming av musikk gjennom Spotify og Deezer.

Ulemper

  • Ikke alle tredjeparts apper utnytter «alltid på skjerm».
  • Avhengig av å eie en iPhone…
  • Begrenset batteritid for langvarig trening og konkurranser.
4.

Fitbit Versa 3

"Det beste Fitbit-kjøpet per dags dato!"

Innebygd GPS

Ja

Pulsmåling

Ja

Batteritid

Opptil 6 dager

Betalingsfunksjon

Ja

Musikk

Ja

Auto registrering av treningsøkter

Ja

Barometer/Teller trapper

Ja

Kr 2499,-
Bestill her

Annonselenke

Fitbit Versa 3 er per dags dato uten tvil den beste Fitbit klokka du får kjøpt. Her får du valuta for pengene, og en virkelig god aktivitetsmåler.

Fitbit Versa 3 er den Fitbit-klokken mange har ventet på i mange år. Endelig har Versa 3 blitt «voksen» og fått innebygd GPS. Sammenlignet med sin forgjenger Versa 2 så har den nyeste modellen også blitt oppgradert med en ny pulssensor (PurePulse 2.0), et bedre akselerometer, høyttaler og hurtiglading. På den annen side har Versa 3 mistet muligheten til å lagre musikk direkte på klokka, men du kan fremdeles velge å streame musikk offline via Deezer eller Pandora dersom du har et premium abonnement.

I likhet med toppmodellen Sense har Fitbit Versa 3 alle de kjente og kjære funksjonene som 24/7 aktivitetsovervåkning med innebygd pulsmåler, søvnmåling, stressmåling, skritteller, beregning av kaloriforbruk, distanse tilbakelagt per dag, SmartTrack som automatisk registrer aktivitet/trening uten at du behøver å starte klokken, 20 ulike aktivitetsprofiler, og masse mer. Klokka kan også registrere endringer i hudtemperaturen, noe som kan gi en tidlig indikasjon på om du er i ferd med å bli syk. For kvinner vil Fitbit Versa 3 kunne brukes til å spore menstruasjonssyklusen.

Av andre «godbiter» har Fitbit Versa 3 støtte for trådløs betaling gjennom Fitbit Pay, samt mulighet for å laste ned ulike apper som utvider funksjonaliteten (dog dette er begrenset). Det som derimot er veldig bra, er det inspirerende miljøet som åpner seg med Fitbit Premium (følger med 6 måneder gratis. Her får du mulighet til å delta i en rekke konkurranser og utfordringer, melde deg på ulike treningsprogram, mindfullness-program, kostholdsprogram, m.m.. Fitbit-universet er med andre ord stort.

Når det kommer til design er Versa 3 både slank og lett, og skjermen er krystallklar. Batteritiden er oppgitt til seks dager, men vil variere med bruk og om du benytter «alltid på skjerm» eller ikke. Betjeningen foregår via en touchknapp på venstre side og touchskjermen. Knappen er knotete plassert og fungerer ikke helt optimalt, mens skjermen er enkel å betjene. Dessverre er ikke skjermen like konsekvent på å våkne når du vrir håndleddet.

Pulsmålingen skal være oppgradert til en ny PurePulse 2.0 pulssensor, men leverer bare middels gode pulsmålinger, Skrittelleren er derimot ganske nøyaktig, og det samme gjelder søvnmålingen.

Fitbit Sense støtter også smartvarsler, og takket være innebygd mikrofon og høyttaler, kan du benytte klokka til å besvare samtaler og å prate gjennom klokka. Har du en Android-telefon vil du kunne besvare meldinger med enkle forhåndsdefinerte meldinger, men dette fungerer ikke med iOS (Apple).

Fitbit Versa 3 byr på nesten alt som storebroren Fitbit Sense har, og med tanke på EKG-funksjonen til Sense enda ikke er lansert i Norge, så er klokkene nesten helt like. Når du i tillegg betaler 1000 kr mindre for Versa 3, så finnes det ikke tvil om hvilken av disse som er det beste kjøpet. Denne klokken anbefales.

Fordeler

  • Liten, lett og elegant.
  • Lyssterk og lettlest skjerm.
  • Nøyaktig skritteller og søvnsporing.
  • God batteritid og ekstremt rask lading.
  • SmartTrack-registrer all aktivitet uten at du må starte klokken manuelt.
  • Fitbit Premium gir mye inspirasjon med treningsprogrammer, utfordringer og konkurranser (inkludert i 6 måneder).
  • God og oversiktlig app.
  • Fitbit Pay og musikk.
  • Android-brukere kan sende enkle meldinger fra klokka.

Ulemper

  • Pulsmålingen er for unøyaktig. Kan ikke kobles til ekstern pulsmåler.
  • Ingen offline støtte for Spotify.
  • Noe tungvint betjening med touch-knappen.
  • Skjermen henger litt etter når den skal «våkne». Noe treg i bruk.
  • Stemmestyring fungerer ikke i Norge enda.
5.

Garmin Vivosmart 4

"Liten, smart og full av kraft!"

Innebygd GPS

Nei / via mobil

Pulsmåling

Ja

Batteritid

Opptil 7 dager

Betalingsfunksjon

Nei

Musikk

Nei

Auto registrering av treningsøkter

Ja

Barometer/Teller trapper

Ja

Kr 1199,-
Bestill her

Annonselenke

Garmin Vivosmart 4 er aktivitetsmåleren som «bare er der uten å gjøre noe ut av seg».

Vivosmart 4 har en slank og elegant profil og veier ikke mer enn 21,5 gram. Skjermen er relativt liten og viser sparsommelig med info i hvert skjermbilde, med den brukervennlige touch-skjermen gjør det enkelt å navigere gjennom menyer og funksjoner, og den er lett å lese uansett lysforhold. Klokken har også en innebygd lyssensor som gjør at lysstyrken justeres automatisk i takt med omgivelsene.

Vivosmart kommer i fem ulike fargevarianter og to ulike størrelser på båndene. Reimene er ikke utskiftbare, så sørg for å finne en riktig størrelse før du kjøper

Garmin Vivosmart 4 sporer aktiviteten din 24/7, og for de som er opptatt av nøyaktig skrittelling og puslmåling, så er Vivosmart 4 en av de beste i klassen. Vivosmart 4 benytter siste generasjon Garmin Elevate-pulssensor som vi allerede har svært gode erfaringer med. Klokka/båndet kommer med funksjoner for avansert søvnanalyse, stressmåling, oksygenmetning i blodet, Body Battery (en egen funksjon som måler kroppens totale ressurser og holder oversikten med hvordan disse påvirkes av aktivitet/hvile gjennom dagen), og i tillegg en dedikert funksjon som hjelper deg å slappe av. De ulike dataene kan leses av på klokka ved å bla deg gjennom de ulike widgetene for de aktuelle dataene, eller få en bedre og mer oversiktlig fremstilling i Garmin Connect appen.

Garmin Vivosmart 4 gjør en god jobb med å registrere de «vanlige» helsedatene som skritt, kalorier, søvn og puls. Takket være den kompakte formen og lave vekten, så sitter båndet svært godt på armen, noe som ingen bidrar til bedre pulsmålinger som er grunnlaget for mange av målingene klokka gjør.

Søvnanalysen er også svært nøyaktig, og i tillegg til å registrere når du legger deg og står opp, vil Vivosmart 4 bryte ned søvnen i ulike søvnfaser og tiden tilbrakt i de, samt registrere hvilepuls og SpO2-nivået (kan utføres når som helst) altså oksygenmetningen i blodet. Å måle oksygenmetningen i blodet kan være et nyttig verktøy for å avsløre tegn på søvnapné og potensielle hjerteproblemer.

Vivosmart 4 har også innebygd funksjon for pusteteknikker og stressmåling. Klokka kan faktisk automatisk oppdage når du er for stresset, og deretter gi deg påminnelser om at det er på tide å ta noen minutter å slappe av med en kort pusteøvelse. For kvinner kan klokka brukes til å holde kontroll på menstruasjonssyklusen ved å loggføre symptomer i appen, og klokka vil kunne gi deg beregninger av fruktbarhet i tillegg til menstruasjonspåminnelser.

Av andre egenskaper kan vi nevne hydreringssporing som skal hjelpe deg med påminnelser om å innta nok væske i løpet av dagen, samt respirasjonssporing som registrer hvordan du puster når du sover og under pusteøvelser og yogaaktiviteter, varsler om unormal puls, samt beregning av kondisjonsalder i Garmin Connect.

Garmin Vivosmart 4 kan motta smartvarsler fra mobilen, og dersom du bruker Android-telefon så kan du til og med svare på meldinger direkte fra armbåndet gjennom forhåndsskrevne meldinger som er lagret i Garmin Connect appen. Klokka kan også brukes til å kontrollere musikken du har lagret på telefonen.

Foruten om dette kan Vivosmart 4 vise værmeldingen, brukes som fjernkontroll til Garmin sine Virb actionkamera, samt brukes til å finne telefonen din dersom du har rotet den bort (må være innen rekkevidde for Bluetooth) og ikke minst benyttes som tidtaker og alarm.

Vivosmart er 4 først og fremst er en aktivitetsmåler, men fungerer også som enkel treningsklokke. Vivosmart 4 kan ikke kobles til en ekstern pulssensor, men den innebygde pulsmålingen i klokka er heldigvis imponerende god. Det største savnet er mangelen på innebygd GPS, men heldigvis har Garmin utstyrt klokken med barometer slik at den er i stand til å telle etasjer/trapper i løpet av dagen. Dersom du ønsker ha spore treningsturen slik at du får registrert både distanse og antall høydemeter, og ikke minst få kartvisning appen, så må du benytte deg av assistert GPS – altså tilkoblingen av GPS via mobilen.

Med Move IQ funksjonen vil Vivosmart 4 automatisk kunne gjenkjenne en rekke ulike aktiviteter, og dersom du glemmer å starte klokka før en treningsøkt, vil Garmin Vivosmart 4 kunne oppdage dette for så å starte registreringen automatisk. Verken tid eller distanse blir like nøyaktig som dersom du registrerer manuelt, men det er en veldig fin funksjon.

I Garmin info om tid, distanse, høydemeter, tid i bevegelse, hastighet, gjennomsnittlig hastighet, puls, gjennomsnittlig puls, kaloriforbruk og estimert svettetap. Du får også detaljert info om rundetider, en grafisk fremstilling av puls og tempo, samt et flott kart som viser hvor i økta pulsen og tempoet ditt har økt/minket.

Garmin Connect er navnet på partnerappen og nettjenesten som Garmin benytter for å gi deg bedre oversikt over all infoen klokka registrer om deg, samt mulighet til å delta i konkurranser og utfordringer, oppdatere klokka, m.m.. Her får du full innsikt over puls, energiforbruk, stressnivå, Body Battery, skritt, søvn, respirasjonsfrekvens, aktiviteter, m.m.. Garmin Connect fremstår fremstiller dataene på en forståelig måte, og kan tilpasses slik at den kun viser det du selv prioriterer å se.

Garmin Vivosmart 4 er en av de minste og mest diskre aktivitetsmålerne vi har testet, og likevel klarer den å pakke inn en rekke nyttige og spennende funksjoner, samtidig som den måler det den skal måle med høy presisjon. Det største savnet er uten tvil innebygd GPS, men dersom du klarer deg uten dette og er fortrolig med å koble klokka til mobilen for å spore en treningsøkt, så har Vivosmart 4 det aller meste – i hvert fall til denne prisen.

Fordeler

  • Slank, lett og behagelig å bruke.
  • Nøyaktig skritteller, pulsmåler og søvnovervåkning.
  • God batteritid.
  • Støtter smartvarsler.
  • Benytter mobilens GPS for å spore ruten.
  • Garmin Connect er gratis og gir tar deg konkurrere mot venner, bli med i utfordringer, eller dele egne økter med andre.

Ulemper

  • Litt liten skjerm.
  • Ingen innebygd GPS.
  • Kan ikke kobles til ekstern pulsmåler.
6.

Fitbit Inspire 2

"Aktivitetsmåleren som bare er der og som du ikke trenger å tenke over!"

Innebygd GPS

Nei / via mobil

Pulsmåling

Ja

Batteritid

Opptil 10 dager

Betalingsfunksjon

Nei

Musikk

Nei

Auto registrering av treningsøkter

Ja

Barometer/Teller trapper

Nei

Kr 990,-
Bestill her

Annonselenke

Fitbit Inspire HR 2 er en liten og lett aktivitetsmåler som sporer alt du gjør uten at du trenger å foreta deg noe som helst. 

Fitbit Inspire 2 er Fitbit sin nyeste aktivitetsmåler, og er laget for deg som ønsker noe lite og lett som «bare er der» og som registrer alt du gjør uten at du behøver å foreta deg noe.

Klokka betjenes via touchknapper på siden og en touchskjerm. Skjermen er liten, men har høy kontrast og er lett å lese. Derimot er det frustrerende at det ikke er mulig å stille skjermen til «alltid på», og dermed blir skjermen raskt svart før du rekker å lese av klokka.

Fitbit Inspire 2 har ikke innebygd GPS og du må derfor koble den til mobilen for at du skal få sporet en treningstur. Dersom du ikke bryr deg om nøyaktig lengde og muligheten til å se turen på kartet i appen etter endt økt, kan du klare deg med Inspire 2 sitt innebygde akselerometer som gjør en grei jobb med å estimere lengd på turen ut i fra skritt. Det du derimot ikke får, er etasjer/høydemetre.

Når det kommer til aktivitetsovervåkning så registrerer Inspire 2 alt fra puls, skritt, kalorier, søvn, hvilepuls, hjertevariabilitet til fitnessnivå, m.m.. Pulsmålingen er bare middels ok, men skrittelleren er blant de mest nøyaktige. Det samme gjelder for søvnmålingen som er deler inn søvnen i ulike søvnfaser og gir deg en søvnscore etter hver natt.

Fitbit Inspire 2 kommer med 20 forhåndsinstallerte aktivitetsprofiler, og for flere av disse gjenkjenner den automatisk hva du foretar deg og registrerer aktiviteten som en treningsøkt dersom du glemmer å starte klokka.

Fitbit appen er oversiktlig og enkel i bruk, og gjennom Fitbit Premium (følger med 12 måneder) har du tilgang til et gigantisk nettverk av Fitbit-brukere der du kan delta i konkurranser og utfordringer som helt klart kan booste motivasjonen. Fitbit har også inkludert flere gode treningsprogrammer du kan ta del i.

Er du av typen som stresser mye og har behov for å bli påmint å ta det rolig? I så fall kan du benytte deg av Inspire 2 sine guidede pusteøvelser som hjelper deg å stresse ned.
For kvinner er det en egen funksjon som for sporing av menstruasjonssyklusen slik at du kan holde oversikt over syklusen, å notere symptomer underveis. Trenger du derimot et spark bak for å komme deg opp av sofaen, kan Inspire 2 sende deg påminnelser om å være i aktivitet.

Fitbit har klart å presse inn mange nyttige funksjoner i en liten innpakning, og prisen er absolutt til å leve med. Batteritiden er også svært god – opptil 10 dager, og klokka er vanntett ned til 50 meter.

Dersom du ønsker en liten og lett aktivitetsmåler som «bare er der» og som registrerer alt du foretar uten at du behøver å foreta deg noe som helst, så er Fitbit Inspire 2 et veldig godt valg. Bare husk at du må koble til mobilen om du ønsker GPS.

Fordeler

  • Liten og lett.
  • Enkel betjening og god touchskjerm.
  • Nøyaktig skritteller og søvnsporing.
  • Lang batteritid.
  • SmartTrack-registrer all aktivitet uten at du må starte klokken manuelt.
  • Fitbit Premium gir mye inspirasjon med treningsprogrammer, utfordringer og konkurranser (inkludert i 12 måneder).
  • God og oversiktlig app.

Ulemper

  • Ingen GPS eller høydemåler.
  • Middels god pulsmåler. Kan ikke kobles til ekstern pulssensor.
  • Ingen mulighet for "alltid på skjerm".
  • Savner FItbit Pay og musikkstyring.
7.

Samsung Galaxy Watch 4

Innebygd GPS

Ja

Pulsmåling

Ja

Batteritid

Inntil 40 timer

Betalingsfunksjon

Ja

Musikk

Ja

Auto registrering av treningsøkter

Ja

Barometer/Teller trapper

Ja

Kr 2790,-
Bestill her

Annonselenke

Samsung Galaxy Watch 4 pakker inn en rekke imponerende helse- og treningsfunksjoner i en lett og elegant klokke med enkel betjening.

Eier du en Samsung-telefon og ønsker den beste smartklokken for Samsung-brukere? Da kan Samsung Galaxy Watch 4 være et godt valg. Denne klokken er ikke bare liten og lett, og sitter nærmest umerkelig på hånden, men den huser også en imponerende rekke funksjoner som gjør at du enkelt kan overvåke egen helse og trening.

Her finner du innebygd GPS, et akselerometer, barometer, gyrosensor, geomagnetiske sensor, en optisk pulssensor med støtte for EGK-målinger, og en helt ny 3-i-1 BioActive Sensor som gjør det mulig å overvåke puls, oksygenmetning, blodtrykk og utføre både EKG og kroppsskanning for en komplett analyse av kroppssammensetning. Målingene fra klokka vil ikke være like nøyaktige som med profesjonelt måleutstyr, men de er likevel imponerende gode.

Samsung Galaxy Watch 4 kan også gjenkjenne og registrere aktivitet automatisk, og har en helt ok pulssensor, men heller ikke mer. Batteritiden er begrenset til rundt et døgn dersom du benytter den aktivt og til trening, og rundt to dager som en smartklokke.

Samsung Galaxy Watch 4 finnes i flere varianter og størrelser, men de har alle samme funksjon. Merk deg at for fullt utbytte av klokken må du eie en Samsung-telefon ettersom blodtrykksmåling og EKG er forbehold dette. Klokken kan ellers brukes med en Android-telefon, men ikke med iOS.

Velger du varianter som støtter eSIM vil du få mulighet til å legge igjen mobilen hjemme, og likevel være tilkoblet omverdenen. Galaxy Watch 4 lar også streame musikk fra Spotify og YouTube Music offline slik at du kan lytte til musikk uten telefonen i nærheten. Samarbeidet med Google har åpnet for at du kan installere tredjeparts apper på klokken, og her finner du en rekke gode treningsapper som forvandler klokken til et kraftig treningsverktøy. Klokken har også støtte for Google Pay.

Alt i alt er Samsung Galaxy Watch 4 er meget flott smartklokke, men det er også først og fremst en smartklokke den er, og kan også brukes som treningsklokke. Batteritiden er begrensende, men funksjonaliteten er enorm.

Fordeler

  • Pent design. Ligger godt på hånden.
  • Rask, responsiv og nydelig skjerm.
  • Kroppsskanning fungerer imponerende bra.
  • Fin og oversiktlig mobilapp med mange treningsprogrammer og treningsøkter.
  • Jevnt over god aktivitetssporing.
  • Mye for pengene!

Ulemper

  • Fungerer ikke med iOS + EKG og blodtrykksmåling er forbeholdt Samsung-telefoner.
  • Unøyaktig pulsmåling.
  • Batteritiden kunne vært bedre.
8.

Fitbit Charge 5

"Fitbit sitt kraftigste aktivitetsarmbånd!"

Innebygd GPS

Ja

Pulsmåling

Ja

Batteritid

Opptil 7 dager

Betalingsfunksjon

Ja

Musikk

Nei

Auto registrering av treningsøkter

Ja

Barometer/Teller trapper

Nei

Kr 1790,-
Bestill her

Annonselenke

Fitbit Charge 5 er sannsynligvis den kraftigste og mest avanserte aktivitetsmåleren i sin klasse. Her får du nesten alt en en liten og nett innpakning.

Fitbit Charge 5 viderefører det beste fra en selskapets mest populære aktivitetsmåler, og putter inn en hel haug av sensorer som gjør at den skiller seg ut fra andre enheter i denne klassen. Nytt er samarbeidet med Google som åpner opp for spennende oppdateringer i fremtiden, og med et så imponerende kraftig arsenal av sensorer som Charge 5 besitter, er den i stand til å måle både det ene og det andre.

Charge 5 har fått en 10% større og 2,5x mer lyssterk skjerm enn forgjengeren, og i tillegg har den fått farger. Betjeningen foregår utelukkende via touch, noe som fungerer greit, men ikke like godt som knapper. Spesielt dersom skjermen blir våt…

Daily Readiness Score er en av de store nyhetene for Charge 5, og tar i bruk all informasjon om aktivitetsnivå, pulsvariabilitet (HRV), søvn og trening, for hver morgen å presentere en «Daily Readiness» score fra 0-100 der 100 indikerer «fulle batterier» (fullt restituert). Daily Readiness vil med andre ord bruke informasjonen fra Charge 5 til å fortelle deg om kroppen er klar for å trene, og ikke minst i hvilken grad den er i stand til å motta trening.

Fitbit Charge 5 kommer med en rekke sensorer som skal bidra til å overvåke helsen din. Her får du innebygd pulssensor som også måler hjertevariabilitet, samt varsler ved unormalt høy/lav puls, en EDA-sensoren som estimerer stressnivået ditt ved å måle elektriske impulser og svette fra huden, EKG-måling (ikke tilgjengelig i Norge enda), en snorkedeketor, og så klart aktivitetsanalyse døgnet rundt med alt det måtte innebære av skittelleing, søvnanalyse, pustefrekvens, m.m..

Med innebygd GPS kan du dra ut på treningstur uten å tenke på å ha med mobilen for å spore ruta, selv om GPS-en ikke er så nøyaktig som vi skulle ønske. Charge 5 mangler altimeteret fra forrige modell, så klokken vil ikke telle trapper/etasjer med mindre du registrer en treningsøkt ved hjelp av GPS. Glemmer du å starte en treningsøkt vil SmartTrack sørge for å registrere aktiviteten å lagre den i appen. Har du glemt lommeboka kan du betale med Fitbit Pay, men støtten for å kontrollere musikken på telefonen rett fra klokka, er dessverre borte.

Pulssensoren er middels god, men dette varierer fra person til person. Vår erfaring er at pulssensoren ikke leverer så bra vi skulle ønsket, men til daglig bruk fungerer den bra.

Fitbit appen er oversiktlig og gir mange gode tips om hvordan du kan forbedre helsen ved å ta ulike grep, og med premium-tjenesten Fitbit Premium får du tilgang til dedikerte treningsprogrammer for styrketrening, løpetrening, bevegelighetstrening til programmer for avspenning, samt mulighet til å utfordre/delta i konkurranser med venner og andre Fitbit-brukere. Tjenesten koster 10 dollar i måneden, eller 799kr for et år dersom du ønsker å binde deg for 12 måneder. Dette er i våre øyne for dyrt, men heldigvis får du med 6 måneder gratis når du kjøper en ny Charge 5.

Fitbit gir deg en solid og velbygd aktivitetsmåler som gjør en god jobb med å måle aktiviteten din døgnet rundt, inkludert alt fra skritt, søvn, stress, puls, oksygenmetning og mye mer. Til trening fungerer den greit, men her dersom du primært ser etter en klokke som kan brukes til trening, så bør du velge noe annet.

Er du derimot på jakt etter en aktivitetsmåler som i hovedsak skal brukes til å måle aktiviteten i hverdagen, av og til brukes til noen enkle treningsøkter, og samtidig gjøre minst mulig ut av seg? Da kan Fitbit Charge 5 være et godt alternativ – spesielt med den motiverende Premium-plattformen selskapet har bygget opp. Her får du så mange gode og inspirerende treningsøkter at det nesten er umulig å ikke bli motivert!

Fordeler

  • Liten, lett og pent design.
  • Flott og lettlest skjerm.
  • Fitbit Premium byr på enormt mange treningsøkter, treningsprogrammer, utfordringer, m.m..
  • Generelt god aktivitetsmåling som søvnmåling, skritt, estimert distanse, m.m..
  • Smartvarsler (mulighet for å svare med Android).
  • Fitbit Pay (betaling) og innebygd GPS.
  • EKG-sensor (kommer), EDA-sensor.

Ulemper

  • Unøyaktig pulssensor og GPS.
  • Begrenset skjermstørrelse gjør den utfordrende å betjene.
  • Savner en fysisk knapp.
  • Ingen musikkstyring.
  • Mangler altimeter (teller ikke etasjer).
9.

Garmin Lily

Innebygd GPS

Ja

Pulsmåling

Ja

Batteritid

Opptil 5 dager

Betalingsfunksjon

Nei

Musikk

Nei

Auto registrering av treningsøkter

Ja

Barometer/Teller trapper

Nei

Kr 2399,-
Bestill her

Annonselenke

Garmin Lily er klokken for deg som ønsker en feminin klokke/aktivitetsmåler som er så liten og lett at den «bare er der» uten og merkes. Og som hjelper deg å holde kontroll på egen helse.

Her finner du alt du trenger av «verktøy» for å holde oversikt over kropp og sjel i en aktiv hverdag, og det i en klokke som ikke er i nærheten av å ligne på en treningsklokke.

Garmin Lily handler like mye om design som helsesporing Lily kommer i to utgaver; Klassisk og Sport, som igjen tilbys i tre ulike farger. De to modellene er i utganspunktet like, men Klassisk-utgaven har urkasse i rustfritt stål og kommer med lærreim, mens Sport-utgaven har urkasse i aluminium og leveres med silikonreim. Reimene er utskiftbare, men krever litt jobb for å få skiftet.

Klokkenbetjenes via en touchskjermen og en «virtuell» knapp nederst på skjermen. Urskiven på 34 mm er dekket av kraftig i ripebestandig Gorilla Glass 3, og er ulik for de seks modellene. Skjermen er av typen «wake on raise» som betyr at den aktiveres først når du løfter armen, eller trykker på skjermen.

Garmin Lily sporer skritt, søvn, stress, Body Battery (energiressurser), puls og kaloriforbruk, og hjelper deg å holde oversikt over menstruasjonssyklusen, væskeinntak, oksygennivået i blodet og ikke minst trening og aktivitet. Klokken benytter selskapets siste generasjon Garmin Elevate-pulssensor som gang på gang har vist seg å være svært god, og det samme gjelder for skrittelleren og ikke søvnsporingen. Lily vil også registrere hvilepuls og SpO2-nivået, altså oksygenmetningen i blodet. Å måle oksygenmetningen i blodet kan være et nyttig verktøy for å avsløre tegn på søvnapné og potensielle hjerteproblemer.

Er du av den stressa typen, eller bare behøver en påminnelse om at det er tid for å roe ned, så kan du benytte deg av Garmin Lily sin innebygde funksjon for pusteteknikker og stressmåling som automatisk kan gjenkjenne stress å minne deg på å roe ned.

Menstruasjonssporingen gjør det enkelt å loggføre symptomer direkte på klokken og i appen, og hydreringssporing som skal hjelpe deg med påminnelser om å innta nok væske i løpet av dagen, samt respirasjonssporing som registrer hvordan du puster når du sover og under pusteøvelser og yogaaktiviteter.

Som smartklokke speiler Lily varslene fra telefonen din, og dersom du har en Android-telefon kan du legge via Garmin Connect appen legge inn forhåndsdefinerte svar som du enkelt kan sende fra klokka (dessverre ikke mulig for iOS). Garmin har også bygd innen rekke widgeter som kalendervisning, værmelding, musikkstyring, dagsoversikt, m.m.. Dessverre mangler Garmin Pay (betalingsfunksjon).

Med sikkerhets- og sporingsfunksjonen kan du raskt og enkelt kan sende et varsel om hjelp med sanntidsposisjonen din til utvalgte kontakter så lenge klokke og telefon er parkoblet. Denne funksjonen vil for mange gjøre det lettere å føle seg trygg på utendørs, enten det er på en gåtur i byen, eller på en løpetur i marka/fjellet.

Dessverre støtter ikke garmin Lily Garmin sin app-butikk Connect IQ Store. Du kan dermed ikke laste ned apper som ville utvidet funksjonaliteten på klokka ytterligere slik som for eksempel på Garmin Venu eller Garmin Vivoactive 4.

Ønsker du å benytte Garmin Lily som treningsklokke så fungerer den også godt til dette, i hvert fall så lenge du er klar over at den har enkelte begrensinger. Lily støtter ikke tilkobling til ekstern pulssensor, og har verken innebygd GPS eller altimeter, og for nøyaktig sporing må du koble klokka til mobilen å benytte assistert GPS. Glemmer du å starte klokka før en treningsøkt vil Garmin Lily kunne oppdage dette å starte registreringen automatisk. Dette fungerer ganske bra, men du mister litt tid/distanse sammenlignet med å registrere manuelt.

Du kan velge mellom en rekke aktivitetsprofiler fra Garmin Connect, men du kan kun ha syv ulike aktivitetsprofiler installert på klokka til enhver tid. Dette betyr at dersom du skal legge til en ny aktivitetsprofil, så må du inn i appen å fjerne en eksisterende profil før du kan legge til en ny.

Dersom ønsket ditt er en liten og pen klokke som på en nøyaktig og umerkelig måte klarer å overvåke hverdagsaktivitet, enkel trening og generell helse, så er Garmin Lily en super klokke. Er du derimot på jakt etter en klokke som også skal fungere som din primære treningsklokke, så ville bli valgt en annen modell. Her har Garmin en hel haug av gode alternativer som for eksempel Garmin Venu eller Forerunner 45. Men det er ingen tvil om at Garmin virkelig kan aktivitetsmåling.

Fordeler

  • Liten, lett og svært elegant.
  • God batteritid til å være så liten.
  • Nøyaktig skritteller og detaljert og god søvnsporing.
  • Mange nyttige funksjoner som hjelper til å overvåke egen helse.
  • Garmin Elevate pulssensor er klassens beste.
  • Støtter smartvarsler og kan fungere som kontroll for musikk på telefonen.
  • Garmin Connect appen er oversiktlig og fin. Gir også mulighet for å delta i konkurranser og utfordringer.
  • Synkronisererautomatisk med en rekke tredjeparts apper som Strava og MyFitnessPal.
  • Sikkerhets- og sporingsfunksjon.

Ulemper

  • Kun assistert GPS.
  • Teller ikke trapper/etasjer(mangler altimeter).
  • Kan ha kun syv aktivitetsprofiler installert til enhver tid.
  • Mangler Garmin Pay og musikklagring.
  • Støtter ikke ekstern pulssensor.
10.

Fitbit Luxe

"Den lekreste aktivitetsmåleren på markedet!"

Innebygd GPS

Nei

Pulsmåling

Ja

Batteritid

Opptil 5 dager

Betalingsfunksjon

Nei

Musikk

Nei

Auto registrering av treningsøkter

Ja

Barometer/Teller trapper

Nei

Kr 1590,-
Bestill her

Annonselenke

Fitbit Luxe er aktivitetsmåleren for deg som ønsker en aktivitetsmåler som er så liten og lett at du ikke merker den, men så elegant at alle andre ser den.

Fitbit Luxe er det siste tilskuddet i Fitbit-familien og lanseres i en tid der aktivitetsmålere nærmest har blitt mote. Luxe er ingen revolusjon når det gjelder hva vi finner på innsiden, men skiller seg likevel litt fra de to andre aktivitetsmålerene Fitbit Inspire 2 og Fitbit Charge 4. Den mister noen egenskaper, og får noen andre.

Fitbit Luxe fusjonerer stil og funksjon i en liten og lett aktivitetsmåler som er i stand til å måle alt av aktiviteter du foretar deg og ikke foretar deg i løpet av døgnet. Luxe måler puls, oksygenmetning i blodet, hjertevariablitet, stress, søvn, pustefrekvens, hudtemperatur, menstruasjonssporing, skritt, og distanse. Fitbit Luxe kan brukes til å registrere 20 ulike aktiviteter, og gjenkjenner/registrerer automatisk aktiviteter som gåing, løping, svømming, sykling, elliptisk maskin, etc..

PurePulse pulssensoren klarer ikke å matche presisjonen til et pulsbelte, eller modellene med større presisjon på pulsmålingen som Garmin-klokkene og Apple Watch, men den henger greit med på roligere aktiviteter. Den gjør derimot en god jobb med å måle riktig hvilepuls, som er med på å vise formutvikling over tid, samt å kunne bidra til å avsløre overtrening, stress, sykdom, etc…

For de som er opptatt av å telle skritt og bruker dette som en motivasjon, så leverer Fitbit Luxe jevnt over høy presisjon.

Batteritiden er inntil 5 dager, men reduseres naturlig nok desto mer du bruker den til å loggføre treningsøkter. Luxe imponerer likevel når det kommer til batteritid, og dersom du ikke aktivt starter en treningsøkt og i stedet benytter deg av «SmartTrack» som automatisk gjenkjenner aktiviteten, så stemmer anslaget på 5 dager bra. Den nye magnetiske laderen gjør det enkelt å feste klokka til ladekontakten, og Luxe er fulladet på rundt 2 timer.

Fitbit Luxe hjelper deg å oppfylle dagsmålene for aktivitet ved å registrere såkalte «intensitetssoneminutter«. I motsetning til å basere aktivitetsmålene på kun skritt, vil intensitetssoneminutter ta hensyn til hva du gjør, og hvor lenge du gjør denne aktiviteten. Mer intensiv aktivitet gir deg flere aktivitetssone minutter. For eksempel vil 1 minutt i fettforbrenningssonen (lett/middels intensitet) gi 1 poeng, mens 1 minutt i «peak zone», altså mer intensiv trening, vil gi 2 poeng.

Søvnsporingen til Fitbit er blant de beste på markedet, og lar deg overvåke ulike faser av søvnen (våken, lett søvn, dyp søvn og REM), samt registrerer hvilepuls, oksygenmetning, pustefrekvens og hudtemperatur i løpet av natten. Klokken bruker alt den samler inn av informasjon i løpet av natten til hver morgen å gi deg en søvnscore fra 0-100 som indikerer søvnkvaliteten. Luxe mangler dog funksjonen «smartvekking» som sørger for å vekke deg når klokken registerer at du sover lett og er klar for å våkne.

Ved å måle hjertevariabiliteten er Fitbit Luxe i stand til å måle stress som vises i form av tilbakemelding og stress-score i Fitbit appen. Med «verktøy» som guidede pusteøvelser og mindfullness minutter, kan Luxe hjelpe deg til å roe ned og å senke skuldrene og pusterytmen dersom du har behov for det.

Fitbit Luxe kommer også med en flott og kontrastrik fargeskjerm, og kan speile varslene fra mobilen. Den har opptil 5 dagers batteritid, og bruker assistert GPS via mobilen for å spore treningsøktene dine utendørs. Dette fungerer fint, men er noe mer tungvint enn å bruke en klokke med innebygd GPS.

Det skal sies at skjermen er ganske liten (0,76″) og Fitbit Luxe har ingen fysiske knapper for å betjene klokken. All navigering i menyene foregår derfor vis touch og sveip, noe som kan være litt utfordrende til tider. Stort sett fungerer det bra, men vi skulle gjerne sett et knapp slik som på Charge 4 og Inspire 2.

Reimene på Fitbit Luxe er utskiftbare og kan byttes ut til alt fra enkle silikonreimer til mer luksuriøse lenker og skinnreimer. Fitbit Luxe kommer i en egen «Special Edition» som inkluderer et klassisk armbånd i silikon og Gorjana Parker Link armbånd i rustfritt stål.

«Standard» utgaven er tilgjengelig i fargene Lunar White/Soft Gold Stainless Steel, Black /Graphite Stainless Steel og Orchid/Platinum Stainless Steel.

Fitbit Luxe er ikke aktivitsmåleren med flest funksjoner, men den har de aller viktigste for å spore aktivitet og helsetrender over tid, og ikke minst ser den uforskammet bra ut. Fitbit Luxe er så liten og lett at den er umerkbar på armen, men samtidig så pen at den blir lagt merke til.

Hvis du har lett etter en liten og lett aktivitetsmåler som kan spore aktiviteten din i løpet av døgnet (inkludert søvn), samt motivere deg til å holde oppe aktivitetsnivået ved hjelp av en rekke utfordringer og øvelser gjennom Fitbit Premium, så er Fitbit Luxe er meget godt valg.

Fordeler

  • Rålekkert design.
  • God batteritid.
  • Flott fargeskjerm.
  • Registrerer det meste du gjør i løpet av dagen.
  • Automatisk gjenkjenning av en rekke aktiviteter.
  • God søvnsporing.
  • Fitbit Premium byr på mange motiverende utfordringer og konkurranser.

Ulemper

  • Kun assistert GPS.
  • Mangler Fitbit Pay.
  • Litt liten skjerm. Og ingen fysiske knapper.
  • Pulsmålingen er bare middels god.
11.

Fitbit Sense

"Aktivitetsmåleren med størst potensiale, og som overvåker alt som kan måles!"

Innebygd GPS

Ja

Pulsmåling

Ja

Batteritid

Opptil 6 dager

Betalingsfunksjon

Ja

Musikk

Ja

Auto registrering av treningsøkter

Ja

Barometer/Teller trapper

Ja

Kr 3699,-
Bestill her

Annonselenke

Fitbit Sense er Fitbit sin råeste og dyreste aktivitetsmåler til nå, og er fullstappet med teknologi som skal gjøre det mulig å overvåke helsen og aktivitetsnivået ditt 24/7.

Fitbit er for mange «go-to» merket når det kommer til aktivitetsmålere, og de har et stort fotfeste blant aktørene som tilbyr ulike former for aktivitetsmåler og pulsklokker. Sense er den nyeste og mest utstyrte modellen, og kan egentlig sees på som en «Fitbit Versa 3 på steroider». Sense og Versa 3 er nemlig helt like klokker, men Sense har i tillegg EKG og EDA (stress) måling innebygd i klokken. Ellers byr klokkene på de samme funksjonene, men Google Assistant er per dags dato ikke tilgjengelig i Norge.

Av andre egenskaper har Fitbit Sense innebygd GPS, Fitbit Pay, støtte for trådløs musikkavspilling via Deezer (ikke Spotify), innebygd pulsmåler, søvnmåling, stressmåling, skritteller, beregning av kaloriforbruk, distanse tilbakelagt per dag, SmartTrack som automatisk registrer aktivitet/trening uten at du behøver å starte klokken, 20 ulike aktivitetsprofiler, og masse mer. Klokka kan også registrere endringer i hudtemperaturen, noe som kan gi en tidlig indikasjon på om du er i ferd med å bli syk. For kvinner vil Fitbit Sense kunne brukes til å spore menstruasjonssyklusen.

Med Fitbit Premium (følger med 6 måneder gratis) får du tilgang til Fitbit sitt enorme nettverk av brukere og kan delta i konkurranser og utfordringer til enhver tid. Det er også tilgang til mange ulike treningsprogram, mindfullness-program, kostholdsprogram, m.m.. Fitbit-universet er med andre ord stort.

Klokken er slank, lett og har en krystallklar skjerm. Batteritiden er oppgitt til seks dager, men vil variere med bruk og om du benytter «alltid på skjerm» eller ikke. Betjeningen foregår via en touchknapp på venstre side og touchskjermen. Knappen er knotete plassert og fungerer ikke helt optimalt, mens skjermen er enkel å betjene. Dessverre er ikke skjermen like konsekvent på å våkne når du vrir håndleddet.

Pulsmålingen skal være oppgradert til en ny PurePulse 2.0 pulssensor, men leverer bare middels gode pulsmålinger, Skrittelleren er derimot ganske nøyaktig, og det samme er søvnmålingen. Stressmålingen har helt sikkert mye bra for seg, men her har ikke Fitbit gjort nok med programvaren sin til at brukeren vil få særlig mye informasjon ut av det.

Fitbit Sense støtter også smartvarsler, og takket være innebygd mikrofon og høyttaler, kan du benytte klokka til å besvare samtaler og å prate gjennom klokka. Har du en Android-telefon vil du kunne besvare meldinger med enkle forhåndsdefinerte meldinger, men dette fungerer ikke med iOS (Apple).

Alt i alt er Fitbit Sense er klokka med kjempe stort potensiale, men på grunn av manglende EKG, som er noe av det store salgsargumentet for Sense kontra Versa 3, og ikke minst Google Assistant, så er ikke Sense så veldig mye mer enn den 1000 kr rimeligere Fitbit Versa 3. EKG kommer sannsynligvis til Sense en gang i fremtiden, så dersom du ønsker å være fremtidsorientert, kan det være verdt investeringen.

Fordeler

  • Liten, lett og elegant.
  • Lyssterk og lettlest skjerm.
  • God skritteller og søvnmåling.
  • God batteritid og ekstremt rask lading.
  • SmartTrack register automatisk all aktivitet/trening.
  • Android-brukere kan sende enkle meldinger fra klokka.
  • Fitbit Pay og musikk.
  • Fitbit Premium gir mye inspirasjon med treningsprogrammer, utfordringer og konkurranser (inkludert i 6 måneder).
  • Endelig EKG!

Ulemper

  • Google Assistant er ikke lansert i Norge enda.
  • Noe tungvint betjening med touch-knappen.
  • Ingen offline støtte for Spotify.
  • Pulsmålingen er for unøyaktig. Kan ikke kobles til ekstern pulsmåler.
12.

Polar Unite

"En light-modell som tar det viktigste fra en av våre favoritt-klokker!"

Innebygd GPS

Nei / via mobil

Pulsmåling

Ja

Batteritid

Opptil 4 dager

Betalingsfunksjon

Nei

Musikk

Nei

Auto registrering av treningsøkter

Nei

Barometer/Teller trapper

Nei

Kr 1699,-
Bestill her

Annonselenke

Polar Unite er en liten og lett aktivitetsmåler som sporer det meste du foretar deg, og presenterer det på en ryddig og forståelig måte.

Den er liten, kompakt og veier nesten ingenting. Til tross for at reimen er vanskelig å åpne/lukke, så sitter den utrolig behagelig på hånden når den først er på plass.

Skjermen er av typen «wake on raise», og er tydelig og lett å lese. Klokka betjenes hovedsaklig gjennom touchskjermen, men har i tillegg en enkel knapp. Batteritiden er oppgitt til 5 dager i klokkemodus og inntil 17 timer i treningsmodus.

Av funksjoner finner vi 24/7 aktivitetssporing, OHR-sensor (pulsmåling på håndleddet), FitSpark daglig treningsveiledning, Sleep Plus Stages og Nightly Recharge som måler restitusjon og søvnanalyse, Serene pusteøvelser, Fitness Test kondisjonstest, mulighet for å følge dedikerte løpeprogrammer gjennom Polar Flow, rundt 100 ulike sportsprofiler og støtte for telefonvarsler.

Polar Unite ligner i stor grad den mer avanserte Polar Ignite, men mangler innebygd GPS, Running Index (beregner VO2-max ut fra løping), Training Load Pro (vurderer belastningen av treningsøkta), støtte for svømming, og et penere design.

Unite har ikke innbygd GPS, og benytter derfor assistert GPS via mobilen. Vi skulle gjerne sett at klokken kom med GPS innebygd, men det positive er at assistert GPS forlenger batteritiden.

Som vanlig gjør Polar en svært god jobb med å spore søvn, og er kanskje best i klassen sammen med Garmin. Polar har alltid vært litt rause med kalori- og skrittellingen, men også her scorer de relativt bra. Trekk fra ca. 20%, og du får det riktige estimatet. Polar Unite benytte Polar sin nyeste pulssensor som er helt flat og ikke merkes på hånden, og denne har dessverre vist seg og ikke være like pålitelig som den «gamle» varianten som stakk litt mer ut. Heldigvis kan Unite kobles til en ekstern pulsmåler dersom du ønsker mer nøyaktig pulsmåling under trening.

Polar Flow appen er suverent oversiktlig og enkel i bruk, og du får tilgang til en rekke treningsprogrammer gjennom Polar Flow Coach. Trenger du motivasjon for å sparke i gang treningen kan FitSpark være til god hjelp. FitSpark gir deg hver dag forslag til 2-4 ulike treningsøkter basert på dagsformen din og hvordan du har sovet.

Polar Unite er egentlig en «light»-modell av den mer treningsorienterte klokken Polar Ignite, men viderefører de viktigste funksjonene for deg som er mest opptatt av å spore skritt, søvn, puls og å registrere treningsøkter. Som aktivitetsmåler gir Unite deg faktisk ganske god valuta for pengene, bare husk at Polar Ignite er et bedre valg om du hovedsaklig ønsker en mer treningsorientert klokke.

Fordeler

  • Tynn, lett og diskré.
  • Mange ulike sportsprofiler.
  • Motiverende og inspirerende funksjon i FitSpark.
  • Meget god søvnanalyse.
  • Polar Flow Coach gratis treningsprogrammer.
  • Polar Flow er kanskje den beste appen til en treningsklokke.
  • Pen skjerm.

Ulemper

  • Mangler innebygd GPS.
  • Skjermen er ikke alltid like responsiv, og «raise to wake»-funksjonen er ikke konsekvent nok.
  • Unøyaktig pulsmåler.
13.

Huawei Watch Fit

"Full av funksjoner, lang batteritid og en nydelig skjerm!"

Innebygd GPS

Ja

Pulsmåling

Ja

Batteritid

Opptil 10 dager

Betalingsfunksjon

Nei

Musikk

Nei

Auto registrering av treningsøkter

Ja

Barometer/Teller trapper

Nei

Kr 1090,-
Bestill her

Annonselenke

«En budsjettvennlig aktivitetsmåler med imponerende egenskaper!» Slik kan vi kort oppsummere Huawei Watch Fit.

Huawei Watch Fit er liten, men kraftig. Klokka er utstyrt med de aller mest viktige funksjonene fra storebroren Watch GT 2 Pro, og leverer det i en innpakning som koster omtrent en tredjedel av prisen. Her får du en meget godt utstyrt aktivitetsmåler som leverer såpass mange treningsfunksjoner at den ypper seg mot de rene pulsklokkene.

Utseendemessig ligner Watch Fit på en Apple Watch med en litt større og mer rektangulær skjer. En 1,64″ stor AMOLED-skjerm sørger for høy kontrast, flotte farger og god lesbarhet selv i kraftig sollys.

Det enkle operativsystem krever lite ressurser og sørger for at det flyter problemfritt og greit. Batteritiden på opptil til 10 dager, og hurtigladningen sørger for at kun 5 minutter gir deg en hel dag ekstra.

Huawei Watch Fit benytter sin nyeste «TrueSeen 4.0»-pulssensor som gjør en jevnt over god jobb med å registrere puls på en nøyaktig måte. Klokka leverer gode målinger til daglig bruk og under hvile, men faller mer gjennom under aktiv trening og raske pulsendringer som f.eks. ved intervaller. Watch Fit er også i stand til å måle oksygenmetningen i blodet (SpO2), og kan ut i fra dette være med på å avsløre tegn som tyder på søvnapné eller hjerteproblemer.

Huawei Watch Fit har innebygd GPS slik at du slipper å ta med mobilen for å spore økta, men mangler altimeter og vil derfor ikke telle trapper/etasjer i løpet av dagen. Klokka støtter ikke musikklagring eller offline streaming, så skal du lytte til musikk mens du trener må du likevel ta med deg telefonen. Heldigvis kan du bruke Huawei Watch Fit som kontroll for å styre musikken, og klokke støtter også smartvarsler slik at du kan lese av meldinger på den lyssterke skjermen. Huawei Watch Fit fungerer med både Android og iOS, men du vil ha noen ekstra fordeler dersom du benytter førstnevnte. Dersom du har en Huawei-telefon, vil du også kunne bruke klokka som fjernutløser.

Når det kommer til trening har Huawei pakket inn nesten alle de samme funksjonene vi finner i Watch GT 2 Pro. Her kan du velge blant 96 ulike sportsmoduser, hvorav 11 «profesjonelle» sportsmoduser. Profesjonell betyr ikke annet enn at du får litt dypere innsikt i treningsdataene. I tillegg er klokken i stand til å gjenkjenne aktiviteten automatisk for en rekke aktiviteter. Som treningsklokke gjør Huawei Watch Fit faktisk en imponerende god jobb, men vær klar over at Huawei ikke lar deg synkronisere klokken med tredjeparts tjenester som for eksempel Strava.

En av funksjonene som er eksklusiv for Watch Fit er de animerte treningsøktene som skal gjøre det lettere for deg og meg å bevege oss mer i hverdagen – uavhengig av treningssentre og dedikert treningsutstyr. Her har faktisk Huawei tenkt mer på hvordan du kan presse inn korte treningsøkter i en hektisk arbeidsdag, og de animerte øktene forklarer på en tydelig måte hvordan du skal utføre enkle treningsøvelser. Du kan velge blant 12 animerte økter, og totalt 44 bevegelsesdemonstrasjoner.

Alt i alt gjør klokken en god jobb når det kommer til aktivitetsovervåkningen. Skrittelleren er litt konservativ, men likevel en av de bedre. Pulssensoren fungerer stort sett bra til daglige gjøremål, mens kaloriberegningen generelt er litt generøs. En av områdene Huawei Wacth Fit gjør det best på er faktisk søvnmålingen.

I Huawei Health appen får du oversikt over alle treningsøkter og informasjon som klokken har samlet inn om deg i løpet av døgnet. Ønsker du å studere en treningsøkt nærmere, åpner du økta og du får full oversikt med kart og tilhørende info. Huawei Health er i det hele tatt  svært oversiktlig og enkel i bruk.

Det vi savner er innebygd altimeter som teller trapper/etasjer, NFC-chip som åpner opp for betaling via klokka, og ikke minst en litt mer nøyaktig pulssensor. Likevel, Huawei Watch Fit leverer mer enn du kan forvente av en aktivitetsmåler til denne prisen. Skjermen er krystallklar og lett å lese, og navigeringen foregår problemfritt og lett. Batteritiden er også imponerende god, og det er i det hele tatt lite å sette fingeren på.

Er du på jakt etter en aktivitetsmåler som gjør «litt mer» enn bare å telle skritt, forbrente kalorier, måle puls å spore søvn? Da er Huawei Watch Fit et meget godt valg.

14.

Huawei Watch GT 2 Pro

"Eleganse og funksjon!"

Innebygd GPS

Ja

Pulsmåling

Ja

Batteritid

Opptil 20 dager

Betalingsfunksjon

Nei

Musikk

Ja

Auto registrering av treningsøkter

Ja

Barometer/Teller trapper

Ja

Kr 3290,-
Bestill her

Annonselenke

Huawei viser at de ønsker å utfordre ikke bare Apple og Samsung i markedet for smartklokker, men også selskaper som Garmin og Polar i kampen om å lage brukervennlige og funksjonelle aktivitetsmålere. 

Huawei Watch GT 2 Pro er en svært elegant klokke med en rekke nyttige treningsfunksjoner. Watch GT 2 Pro er faktisk så god, at mange vil nok klare seg med kun denne som treningsklokke. Du får nemlig en meget god pulssensor, nøyaktig GPS, lang batteritid, svært god søvnmåling, omfattende aktivitetssporing, treningsanalyse og restitusjonsanalyse, og over 100 ulike aktivitetsprofiler. Huawei har også inkludert en rekke treningsprogram du får tilgang til direkte på klokka, slik at du lettere kan trene deg opp til å gjennomføre et bestemt løp.
Det som hindrer Huawei fra det lille steget opp mot toppen, er at det ikke er mulig å koble til et pulsbelte, og det er heller ikke mulig å dele data til tredjeparts apper som Strava, Training Peaks, etc..
Til tross for dette er Huawei Watch GT 2 Pro en svært god klokke, og ikke minst pen. Den fargerike og lyssterke AMOLED-skjermen, kombinert med det rikholdige utvalget av ulike urskiver, får klokken til å fremstå som et skikkelig blikkfang. Vekten og den lave profilen gjør også sitt til at klokken er komfortabel å ha på armen 24/7.

Huawei Watch GT 2 Pro introduserer også en del funksjoner som ikke engang alle pulsklokker har. Her får du en «outdoor assistant» med barometer, kompass, høydemåler, oversikt over soloppgang/solnedgang, månefaser, tidevann, «finn tilbake»-funksjon, m.m..

Bruker du klokken under skikjøring eller langrenn på vinteren skal den nå i tillegg til å spore ruten du går/kjører, vise puls, gjennomsnittlig hastighet, oppstigning/nedstigning vertikalt, total distanse oppoverbakke/nedoverbakke (sliding distance), samt den totale tilbakelagte distansen. Du kan også motta varsler dersom du pulsen skulle bli unormalt høy. Den nye golf-funksjonen er i stand til å analysere slagene dine, og gjenkjenner svinghastighet og antall slag i løpet av en golfrunde.

PS:
Vi har også testet den nyeste klokken fra Huawei, Watch 3, men Watch GT2 Pro fremstår som en enda endre klokke dersom du ønsker en god aktivitetsmåler. Watch 3 er nemlig altfor stor. Førstnevnte koster også bare halvparten av Watch 3. Testen av Huawei Watch 3 finner du i linken her.

Huawei Watch GT 2 Pro er uansett alene om å tilby en smartklokke med så overlegent bra batteritid, har et råflott design, nyttige funksjoner, og kan spore alt du foretar deg av aktiviteter i løpet av dagen, samtidig som den presenterer det på en lettforståelig måte. Ønsker du en klokka som fungerer 50-50 som treningsklokke og «show off»-klokke hvis du mot formodning skulle blitt invitert til slottsmiddag, så er Huawei Watch GT 2 Pro et perfekt produkt.

Fordeler

  • Luksusfølelse! Nydelig design.
  • Lang batteritid og trådløs lading.
  • Nøyaktig pulsmåler god søvnanalyse.
  • Automatisk registrering av flere aktiviteter.
  • Mange aktivitetsprofiler.
  • Avansert treningsanalyse og restitusjonsrådgiver.
  • Oversiktlig og god app.
  • Guidede treningsøkter rett på klokka.
  • Høyttaler og mikrofon i klokka (kan brukes til samtaler).

Ulemper

  • Mangler støtte for tredjeparts apper (ingen Strava…).
  • Ikke mulig å koble til pulsbelte.
  • Mangler betalingsmuligheter.
15.

Withings ScanWatch

"Et verktøy som gjør hverdagen tryggere!"

Innebygd GPS

Nei

Pulsmåling

Ja

Batteritid

Opptil 30 dager

Betalingsfunksjon

Nei

Musikk

Nei

Auto registrering av treningsøkter

Ja

Barometer/Teller trapper

Nei

Kr 3290,-
Bestill her

Annonselenke

Withings ScanWatch er et frisk pust i markedet for smartklokker og aktivitetsmålere. Dette er klokken for deg som ønsker å overvåke helsetilstanden, samtidig som klokken virkelig ser bra ut.

Withings ScanWatch er noe helt eget og skjuler en rekke funksjoner under et diskre og elegant ytre. Her får du en klokke som faktisk ser ut som en tradisjonell analog klokke, men som både kan utføre EKG-målinger, SpO2-nivå (oksygenmetningsnivå i blodet), analysere søvn, avsløre søvnapné, registrere aktivitetsnivået ditt døgnet rundt, motta smartvarsler, og automatisk registrere trening uten at du foretar deg noe som helst. Og det beste av alt – klokken har batteritid på opptil 30 dager.

Withings ScanWatch er en av ytterst få smartklokker som har fått CE-merking og godkjenning for bruk i Norge. Selskapet har en lang historie med å utvikle og produsere produkter som er brukervennlige og samtidig kan fungere som kraftige helsekontroller.

Komplett overvåkning av helsen

ScanWatch kan også brukes til trening og til å måle skritt, distanse, høydemeter (etasjer), kalorier og puls i likhet med andre aktivitetsmålere, men det er ikke dette som er hovedfokuset til Withings- selv om klokken faktisk er i stand til å oppdage og å registrere aktivitet/trening uten at du aktiverer det selv. Klokken bruker da det innebygde akselerasjonsmåleren til å estimere lengden på økta, og du får et enkelt og omtrentlig anslag på øktas varighet og distanse når du er ferdig. Ønsker du en mer nøyaktig måling kan du koble klokka til mobilen å bruke assistert GPS som i tillegg til distanse vil gi deg høydemeter og et kart over ruta du har tilbakelagt.

Hovedfokuset til ScanWatch er helseovervåking, og ikke minst brukervennlighet. Klokken er utviklet av kardiologer og søvneksperter og er verdens første klinisk validerte hybrid-smartklokke som kan oppdage både atrieflimmer (AFib) og pustebesvær under søvn. ScanWatch er Withings sin mest medisinsk avanserte kroppsbårne enhet så langt.

Design

Klokken er tilgjengelig i to størrelser (38mm og 42mm) og to farger, og reimene kan byttes ut. Urskiven er en tradisjonell klassisk urskive, og prydes av to små mindre skjermer som har hver sin funksjon. Den nederste skjermen er også analog, og fungerer som en viser for hvordan du befinner deg i forhold til dagens skrittmål. Den øverste skjermen er digital og er skjermen som viser info om f.eks. puls, distanse, EKG, smartvarsler, etc.. Glasset er av tilnærmet ripesikkert saffirglass, og en kraftig, men elegant krone på høyre side gjør det enkelt å betjene klokken.

På grunn av den begrensende størrelsen på den digitale skjermen er ikke ScanWatch den klokken du først og fremst velger til trening. Her blir det rett og slett litt tungvint og vanskelig å lese av de ulike parametrene underveis i økta – med mindre du er fornøyd med å lese de av i appen senere. Smartvarsler er heller ikke veldig lett å lese, men det er lett å se det viktigste som avsender og hvor meldingen kommer fra. ScanWatch benytter den innebygde pulssensoren for å måle puls, og kan ikke kobles til eksterne sensorer. Den innebygde pulsmåleren gjør stort sett en god jobb under vanlig aktivitet og hvile, men er ikke like pålitelig under trening. Her er produsenter som Garmin, Polar og Coros langt mer nøyaktige.

EKG og SpO2-måling

EKG gjennomføres enkelt på 30 sekunder, og klokken kan potensielt avsløre uregelmessig hjerterytme og hjerteforstyrrelser og deretter varsle deg om potensielle problemer. Den vil også kunne varsle deg dersom den oppdager for høy/lav puls.

ScanWatch har inkludert en SpO2-sensor som måler oksygenmetningen (mengden oksygen i blodet). Å måle oksygenmetningen i blodet kan være et nyttig verktøy for å avsløre tegn på søvnapné og potensielle puste-/ hjerteproblemer. Pustebesvær under søvn oppdages ved hjelp av en eksklusiv algoritme basert på en analyse av blodets oksygennivå, hjertefrekvens, bevegelse og pustefrekvens. Alt dette samles inn via ScanWatchs akselerometer og den optiske sensoren.

Noe av det beste med Withings ScanWatch er den lange batteritiden. Withings oppgir «opptil 30 dager», men batteritiden vil naturligvis reduseres jo mer du benytter klokken til trening, og jo oftere du utfører EKG-målinger og SpO2-målinger. Brukervennlighet, lang batteritid og viktige egenskaper som mulighet for EKG-måling og avsløring av søvnproblemer, gjør at Withings ScanWatch peker seg ut som et svært godt alternativ for de som er mest opptatt av å overvåke helsen, og ikke minst for eldre.

 

Aktivitetsmåling og Withings Health Mate app

Skrittelleren er relativt nøyaktig, og pulsmålingen fungerer bra under vanlig aktivitet og hverdagsliv. Søvnmålingen er også god, og den bryter opp søvnen i ulike faser som dyp og lett, og oppdager automatisk faser med uregelmessig hjerterytme og våkentid. I Withings Health Mate appen får du full innsikt i alt ScanWatch har registrert om deg i løpet av dagen.

For de som er ute etter et enkelt, men kraftig verktøy til å overvåke helsen, og som ønsker å føle seg litt «tryggere», så er Withings ScanWatch et godt valg. Dette er ikke klokken du velger dersom du primært skal ha en klokke til trening, ønsker mulighet for å lytte til musikk eller å betale med klokka, for dette er mer et medisinsk verktøy for overvåk hverdagsaktiviteten og helsen. Og for akkurat dette formålet, så er ScanWatch sannsynligvis et av de beste kjøpene du kan gjøre.

16.

Withings Pulse HR

"Lang batteritid og god søvnsporing!"

Innebygd GPS

Nei / via mobil

Pulsmåling

Ja

Batteritid

Opptil 20 dager

Betalingsfunksjon

Nei

Musikk

Nei

Auto registrering av treningsøkter

Nei

Barometer/Teller trapper

Nei

Kr 990,-
Bestill her

Annonselenke

Withings Pulse HR er liten og enkel, og imponerer med lang batteritid og god byggekvalitet.

Withings Pulse HR er først og fremst en veldig enkel aktivitetsmåler med batteritid som gjør at du kan glemme laderen i nesten tre uker. Pulse HR er laget i rustfritt stål, og forsterket med en polykarbonat lamminering. Byggekvaliteten er absolutt av det kraftigere slaget, og klokken ligger godt på hånden til tross for at den er ganske tykk. Det som derimot ikke er fullt like bra, er den begrensede størrelsen på skjermen. Selve fronten på Pulse HR er ganske dominerende og stor, men det er bare halvparten som utgjør den 0,75″ «lille» OLED-skjermen som viser info.

Pulse HR har en svært begrenset touchskjerm, så betjeningen foregår stort sett via en knapp på høyre side, eller en lett «tap» på skjermen for å endre skjermbilde. Vi kommer ikke unna savnet av en bedre touchskjerm, men samtidig vil denne typen betjening gjøre Withings Pulse HR til et godt alternativ til alle som skyr teknologiske dingser.

Det som imponerer med Withings Pulse HR er batteritiden som skal være opp til 20 dager avhengig av bruk. Mye av dette skyldes at klokken ikke har innebygd GPS, og du må koble den til mobilen og Withings Health Mate appen dersom du ønsker å registrere turen med riktig distanse, antall høydemeter og kart. En annen faktor som bidrar til den lage batteritiden er at Pulse HR leser av pulsen din hvert 10. sekund i motsetning til de fleste klokker/aktivitetsmålere som måler pulsen hvert sekund 24/7. Under trening vil Withings Pulse HR måle pulsen hvert sekund (kontinuerlig) for økt presisjon. Withings oppgir 5 dager batteritid i treningsmodus, men oppgir ikke hvor mange treningstimer dette innebærer. Uansett, batteritiden er god for en slik liten enhet.

Withings lar deg velge mellom 30 ulike aktiviteter, men du kan kun ha fem ulike aktivitetsprofiler på klokken til enhver tid. Ønsker du å bytte ut en aktivitetsprofil må du gjøre dette i appen før du synkroniserer med klokka. Pulse HR kan gjenkjenne aktivitet/trening å registrere dette automatisk slik at den dukker opp i appen. Du vil ikke få like mye og nøyaktig informasjon som du gjør dersom du starter en treningsøkt manuelt, men funksjonen gjør en ok jobb.

Benytter du assistert GPS via mobilen vil nøyaktigheten bli langt bedre, selv om vi opplevde noen avvik her også (dette avhenger stort sett av mobilens GS). Pulse HR er vanntett ned til 50 meter og kan brukes til svømming, men gir ikke mer data enn total tid og forbrente kalorier.

Pulssensoren imponerer dessverre ikke spesielt mye, og bidrar til at klokken faller gjennom som en aktivitetsmåler egnet til trening. Den fungerer derimot greit til å måle hvilepuls om natten og når du  forholder deg i ro, og ikke minst under relativt rolige aktiviteter. Skrittellingen er nokså god, mens kaloriberegningen har en tendens til å angi altfor få kalorier

Withings Health Mate appen er oversiktlig og enkel i bruk og viser info om skritt, kalorier, distanse tilbakelagt, søvn, m.m.. Pulse HR tilbyr ikke like avansert søvnsporing som de mange aktivitetsmålere på markedet i dag, og du går glipp av respirasjonsrate (pustefrekvens) og SpO2-måling. Til gjengjeld er Pulse HR svært god på det den måler, og det er kanskje det viktigste.

I Health Mate-appen vil du også kunne invitere venner og bekjente til utfordringer som for eksempel skrittkkonkurranse, eller gjøre deg fortjent til ulike «merker/medaljer». En ting som er verdt å nevne med Withings Health Mate appen er hvor åpen den er for tredjeparts apper/tjenester. Her kan du importere alle dataene dine fra Google Fit, Apple Health, Garmin. MyFitnessPal eller en annen tjeneste. Det fortjener Withings skryt for ettersom det slett ikke er vanlig å være så åpen.

Withings Pulse HR har uten tvil batteritid som sin store styrke, og ikke minst en relativt god søvnsporing og enkel og oversiktlig app. Vi savner en tørre skjerm og enklere betjening, og det finnes mange alternativer som gir deg mer informasjon og bedre nøyaktighet enn det Withings Pulse HR gjør – og det til samme pris. Men, dersom batteritid, byggekvalitet og søvnmåling er viktige faktorer for deg, så kan likevel Withings Pulse HR være et ok kjøp.

Fordeler

  • Pent design.
  • Utrolig god batteritid.
  • Health Mate-appen gir tilgang til mange fine treningsprogram og er oversiktlig og enkel i bruk.
  • Meget god søvnanalyse.

Ulemper

  • Mangler GPS og høydemåler.
  • Ikke like avanserte treningsfunksjoner som Garmin og Fitbit.
  • Støtter ikke ekstern pulssensor.
  • Kan ikke automatisk gjenkjenne aktiviteter.

Aktivtetsmåler eller pulsklokke?

Før du kjøper en aktivitetsmåler er det greit å vite om hva du trenger. Klarer du deg med en aktivitetsmåler, eller bør du kjøpe en pulsklokke med flere treningsfunksjoner. En aktivitetsmåler tar for seg de mest grunnleggende tingene, og det er stor forskjell på hvor mye de ulike variantene registrer. En aktivitetsmåler er ikke i nærheten av å måle seg med en mer avansert pulsklokke, så dersom du trener mye og variert og ønsker å ha kontroll på  treningen din, anbefaler vi en pulsklokke i stedet.

En god og avansert aktivitetsmåler skiller seg dog ikke mye fra de enklere pulsklokkene. Enkelte modeller kan for eksempel automatisk registrere hvilken aktivitet du foretar deg bare ved å gjenkjenne bevegelsesmønsteret ditt!

Design

Litt av poenget med å velge en aktivitetsmåler fremfor en pulsklokke er i tillegg til den nevnte brukervennligheten, at de er små og diskrete. Noen modeller ser litt mer sporty ut, mens andre kommer i elegant design som ligner et armbånd eller annen pynt. Reimene kan ofte byttes ut, slik at du kan tilpasse utseende på aktivitetsmåleren etter personlig ønske.

Batteritid

Det er ofte stor forskjell på battertiden mellom de ulike aktivitetsmålerne. Enkelte varer i 2-3 dager, mens andre holder i 2 uker. De mest batterigjerrige modellene holder i opptil 1 år. Som regel er det en sammenheng mellom antall funksjoner på en aktivitetsmåler og batteritid, der flere funksjoner gir kortere batteritid. De fleste modellene er oppladbare, men noen benytter utskiftbare batterier.

GPS

En rimelig aktivitetsmåler benytter som regel «connected GPS», noe som betyr at den ikke har innebygd GPS i seg selv, og er avhengig av at du kobler de til mobilen for at de skal kunne registrere turen på kartet med riktig distanse. Dette gjøres ved å koble enheten til partnerappen som er lastet ned på telefonen, og deretter benytter aktivitetsmåleren telefonen sin innebygde GPS.

Dette fungerer greit, men er åpenbart mer tungvint enn enheter med innebygd GPS. Nøyaktigheten på sporingen avhenger også i stor grad av kvaliteten på telefonens innebygde GPS.

Betaling

Både Garmin og Fitbit tilbyr muligheten for å betale med klokka gjennom henholdsvis Garmin Pay og Fitbit Pay. Dette er rett og slett utrolig praktisk og lettvint, men krever at du har en bank som er støttet av disse tjenestene. I Norge har støtten etterhvert blitt svært utbredt, og dersom ikke banken din gjør det per i dag, kan du eventuelt legge inn et kredittkort fra en bank som er støttet.

 

Før du kjøper

Før du går til innkjøp av en  aktivitetsmåler bør du tenke gjennom punktene under. Klarer du å svare deg selv på disse spørsmålene, så blir det mye enklere å velge en modell som passer ditt behov:

  • Hva vil du bruke den til?
  • Er noen funksjoner helt avgjørende for deg?
  • Hvor viktig er batteritiden?
  • Design? Vil du kunne skifte reimer og utseende på klokka?
  • Ønsker du et godt interaktivt treningsmiljø med konkurranser og utfordringer?
  • Trenger du støtte for trådløs betaling?

 

Hvor går grensen mellom en aktivitetsmåler vs. pulsklokke?

Det kan være vanskelig å sette en klar grense for hva som skal defineres som en ren aktivitetsmåler, og hva som regnes som en pulsklokke. Produsentene bruker selv sine egne klassifiseringer når de lanserer de ulike modellene, og for eksempel har Garmin klassifisert både Garmin Venu og Garmin Vivoactive 4 som en aktivitetsmåler. Disse klokkene er likevel så avanserte at vi (i likhet med mange andre) har valgt å omtale de som pulsklokker.

En pulsklokke har som regel langt flere treningsfunksjoner, og kan nesten alltid kobles til et eksternt pulsbelte. Det er ikke alltid tilfellet med en aktivitetsmåler… De fleste pulsklokker har også innebygd GPS, og støtter gjerne flere former for satellittsporing. Enhetene er gjerne noe større, og skjermen er større for at du lettere skal kunne se treningsdataene underveis i økten.

Er du i tvil om du ønsker en ren aktivitetsmåler, eller en enklere pulsklokke, så kan vi anbefale noen utvalgte pulsklokkemodeller som er svært enkle i bruk, men likevel fantastisk gode. Du kan lese mer om disse modellene i testene under:

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2023 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022