Vi gir deg oversikten over noen av de beste aktivitetsmålerne/aktivitetsbåndene på markedet i dag. Her finner du produkter som hjelper deg å holde oversikt over helse og aktivitet.

Dersom du ikke ønsker en avansert treningsklokke med masse ekstra funksjoner, kan en aktivitetsmåler være midt i blinken. En aktivitetsmåler gir deg nemlig det meste av de viktigste funksjonene du trenger. De måler aktiviteten 24/7, puls, søvn, antall skritt, kaloriforbrenning, ulike aktiviteter, m.m.. I tillegg vil flere av aktivitetsmålerne kunne bidra med motiverende varsler og treningstips som gjør det enklere å gjennomføre målene du har satt deg. Du kan enkelt dele resultatene dine med venner eller andre brukere, og du kan delta i ulike konkurranser.

Nederst i artikkelen gir vi deg noen tips til hva du bør se etter når du skal velge en aktivitetsmåler, og ikke minst og hva du bør velge. Er en aktivitetsmåler nok? Eller skulle du valgt en pulsklokke? Dette finner du svar på under selve testen.

 

Best i test aktivtetsmålere – Best i test 2021

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Prisene oppdateres regelmessig og reflekterer de beste prisene på markedet. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

 

SORTER ETTER:

1.

Garmin Venu SQ / SQ Music Edition

"Den beste aktivitetsmåleren på markedet - og i tillegg til en god pris!"

Innebygd GPS

Ja

Pulsmåling

Ja

Batteritid

Opptil 6 dager

Betalingsfunksjon

Ja

Musikk

Ja

Auto registrering av treningsøkter

Ja

Barometer/Teller trapper

Nei

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 2999,-
Bestill her

Garmin Venu SQ er en ulv i fåreklær, og skjuler langt mer enn det blotte øyet kan se.

Er du fan av Apple sitt firkantede design, men ønsker funksjonene, og ikke minst batteritiden til en typisk Garmin-klokke? Vær så god – hils på Venu SQ. Nærmere en Garminifisert Apple Watch kommer du ikke, og Garmin Venu SQ gjør tingene sine svært bra.

Garmin Venu Sq Music Edition er en svært spennende klokke som leverer mange av selskapets mest ettertraktede funksjoner i en liten og lett klokke – til en veldig god pris. For alle som er på utkikk etter en enkel treningsklokke med nærmest plettfri aktivitetsmåling 24/7, mulighet til å legge til musikk i klokka, benytte betalingsfunksjon, tilpasse klokka med egne urskiver, bytte ut reimer, spore søvn, puls, kalorier, skritt og pustefrekvens og ikke minst en meget nøyaktig GPS og pulsmåler, så er Venu Sq et knallbra kjøp.

I tillegg til alt dette får du funksjoner som sikkerhets- og sporingsfunksjon, gratis treningsprogrammer rett i klokka, en rekke motiverende utfordringer, en oversiktlig og fin app, mulighet til å konkurrere med venner og andre Garmin-brukere, meldinger rett på klokka og en rekke nyttige funksjoner som kan hjelpe deg å forstå kroppens energi- og ressursnivåer bedre (Body Batteri og stressmåling).

Garmin er som vanlig best i klassen når det kommet til nøyaktighet på både pulsmåling, søvnmåling og skrittelling.

Garmin Venu Sq kommer i to varianter; Garmin Venu SQ uten mulighet for å lagre musikk, og Garmin Venu Sq Music som har mulighet til å lagre opptil 500 sanger. Dersom ikke musikklagring på klokka er viktig for deg, kan du spare deg 600 kr

Uansett hvilken av disse to klokkene du velger, så er du garantert en fantastisk god treningsklokke, og ikke minst en klokke som ser veldig fin ut, og nesten ikke merkes på armen.

Fordeler

 • Slank, lett og pent design. Ligger godt på hånden.
 • Klar og tydelig skjerm. Enkel betjening via touch og knapper.
 • Mange aktivitetsprofiler + automatisk registrering av treningsøkt.
 • Garmin Coach og treningsøkter gir inspirasjon og motivasjon til å trene.
 • Nøyaktig GPS og pulssensor.
 • Oversiktlig og god partnerapp på mobilen.
 • Garmin Pay og musikk (Music Edition).
 • Støtter en rekke eksterne sensorer som benytter ANT+ eller Bluetooth.
 • Sikkerhets- og sporingsfunksjon.

Ulemper

 • Teller ikke trapper/etasjer.
2.

Fitbit Inspire 2

"Aktivitetsmåleren som bare er der og som du ikke trenger å tenke over!"

Innebygd GPS

Nei / via mobil

Pulsmåling

Ja

Batteritid

Opptil 10 dager

Betalingsfunksjon

Nei

Musikk

Nei

Auto registrering av treningsøkter

Ja

Barometer/Teller trapper

Nei

Score: 80/100

Rating: 4.8/6
Kr 990,-
Bestill her

Fitbit Inspire HR 2 er en liten og lett aktivitetsmåler som sporer alt du gjør uten at du trenger å foreta deg noe som helst. 

Fitbit Inspire 2 er Fitbit sin nyeste aktivitetsmåler, og er laget for deg som ønsker noe lite og lett som «bare er der» og som registrer alt du gjør uten at du behøver å foreta deg noe.

Klokka betjenes via touchknapper på siden og en touchskjerm. Skjermen er liten, men har høy kontrast og er lett å lese. Derimot er det frustrerende at det ikke er mulig å stille skjermen til «alltid på», og dermed blir skjermen raskt svart før du rekker å lese av klokka.

Fitbit Inspire 2 har ikke innebygd GPS og du må derfor koble den til mobilen for at du skal få sporet en treningstur. Dersom du ikke bryr deg om nøyaktig lengde og muligheten til å se turen på kartet i appen etter endt økt, kan du klare deg med Inspire 2 sitt innebygde akselerometer som gjør en grei jobb med å estimere lengd på turen ut i fra skritt. Det du derimot ikke får, er etasjer/høydemetre.

Når det kommer til aktivitetsovervåkning så registrerer Inspire 2 alt fra puls, skritt, kalorier, søvn, hvilepuls, hjertevariabilitet til fitnessnivå, m.m.. Pulsmålingen er bare middels ok, men skrittelleren er blant de mest nøyaktige. Det samme gjelder for søvnmålingen som er deler inn søvnen i ulike søvnfaser og gir deg en søvnscore etter hver natt.

Fitbit Inspire 2 kommer med 20 forhåndsinstallerte aktivitetsprofiler, og for flere av disse gjenkjenner den automatisk hva du foretar deg og registrerer aktiviteten som en treningsøkt dersom du glemmer å starte klokka.

Fitbit appen er oversiktlig og enkel i bruk, og gjennom Fitbit Premium (følger med 12 måneder) har du tilgang til et gigantisk nettverk av Fitbit-brukere der du kan delta i konkurranser og utfordringer som helt klart kan booste motivasjonen. Fitbit har også inkludert flere gode treningsprogrammer du kan ta del i.

Er du av typen som stresser mye og har behov for å bli påmint å ta det rolig? I så fall kan du benytte deg av Inspire 2 sine guidede pusteøvelser som hjelper deg å stresse ned.
For kvinner er det en egen funksjon som for sporing av menstruasjonssyklusen slik at du kan holde oversikt over syklusen, å notere symptomer underveis. Trenger du derimot et spark bak for å komme deg opp av sofaen, kan Inspire 2 sende deg påminnelser om å være i aktivitet.

Fitbit har klart å presse inn mange nyttige funksjoner i en liten innpakning, og prisen er absolutt til å leve med. Batteritiden er også svært god – opptil 10 dager, og klokka er vanntett ned til 50 meter.

Dersom du ønsker en liten og lett aktivitetsmåler som «bare er der» og som registrerer alt du foretar uten at du behøver å foreta deg noe som helst, så er Fitbit Inspire 2 et veldig godt valg. Bare husk at du må koble til mobilen om du ønsker GPS.

Fordeler

 • Liten og lett.
 • Enkel betjening og god touchskjerm.
 • Nøyaktig skritteller og søvnsporing.
 • Lang batteritid.
 • SmartTrack-registrer all aktivitet uten at du må starte klokken manuelt.
 • Fitbit Premium gir mye inspirasjon med treningsprogrammer, utfordringer og konkurranser (inkludert i 12 måneder).
 • God og oversiktlig app.

Ulemper

 • Ingen GPS eller høydemåler.
 • Middels god pulsmåler.
 • Ingen mulighet for "alltid på skjerm".
 • Savner FItbit Pay og musikkstyring.
3.

Fitbit Versa 2

"En flott klokke med masse funksjoner og et stort og inspirerende nettverk!"

Innebygd GPS

Nei / via mobil

Pulsmåling

Ja

Batteritid

Opptil 6 dager

Betalingsfunksjon

Nei

Musikk

Ja

Auto registrering av treningsøkter

Ja

Barometer/Teller trapper

Ja

Score: 77/100

Rating: 4.6/6
Kr 1990,-
Bestill her

Fitbit Versa 2 er en av de mest populære aktivitetsmålerne på markedet. Her får du en rekke funksjoner som egentlig hører til mer avanserte pulsklokker.

Versa 2 kommer med innebygd lagring for 300 sanger, mulighet til å styre musikken på telefonen, søvnmåling, Fitbit Pay (trådløs betaling), støtte for smartvarsler, utskiftbare reimer, en stor og flott skjerm, og ikke minst et stort nettverk av andre Fitbit-brukere med hyppige konkurranser og utfordringer.

Fitbit ble nylig kjøpt opp av Google, så vi kan regne med å se en del endringer i programvaren i tiden fremover, men det kan like gjerne bety flere funksjoner.

Det vi savner er innebygd GPS slik at klokken kan spore turen uten å være avhengig av å benytte GPS-informasjonen fra mobilen. Fitbit Versa 2 er heller ikke blant de mest diskrete klokkene, og legger seg sånn sett midt mellom en ren pulsklokke og aktivitetsmåler.

Fitbit Versa 2 er en super aktivitetsmåler med gjennomtenkte funksjoner og et godt utbygd nettverk. En klar anbefaling for alle som ønsker en litt mer avansert aktivitetsmåler til en god pris.

Fordeler

 • Stor og flott skjerm.
 • Fitbit Pay (trådløs betaling)
 • God batteritid.
 • Fitibt Premium gir mange gode treningstips og guider.
 • Utskiftbare reimer

Ulemper

 • Mangler GPS.
 • Fitbit Premium blir dyrt i lengden...
 • Kan ikke kobles til eksternt pulsbelte.
4.

Fitbit Sense

"Aktivitetsmåleren med størst potensiale, og som overvåker alt som kan måles!"

Innebygd GPS

Ja

Pulsmåling

Ja

Batteritid

Opptil 6 dager

Betalingsfunksjon

Ja

Musikk

Ja

Auto registrering av treningsøkter

Ja

Barometer/Teller trapper

Ja

Score: 70/100

Rating: 4.2/6
Kr 3699,-
Bestill her

Fitbit Sense er Fitbit sin råeste og dyreste aktivitetsmåler til nå, og er fullstappet med teknologi som skal gjøre det mulig å overvåke helsen og aktivitetsnivået ditt 24/7.

Fitbit er for mange «go-to» merket når det kommer til aktivitetsmålere, og de har et stort fotfeste blant aktørene som tilbyr ulike former for aktivitetsmåler og pulsklokker. Sense er den nyeste og mest utstyrte modellen, og kan egentlig sees på som en «Fitbit Versa 3 på steroider». Sense og Versa 3 er nemlig helt like klokker, men Sense har i tillegg EKG og EDA (stress) måling innebygd i klokken. Ellers byr klokkene på de samme funksjonene. Utfordringen til Fitbit er at EKG ikke per dags dato er tilgjengelig i Norge, og det er heller ikke Google Assistant, noe som gjør forskjellen mellom Fitbit Sense og Versa 3 svært liten.

Av andre egenskaper har Fitbit Sense innebygd GPS, Fitbit Pay, støtte for trådløs musikkavspilling via Deezer (ikke Spotify), innebygd pulsmåler, søvnmåling, stressmåling, skritteller, beregning av kaloriforbruk, distanse tilbakelagt per dag, SmartTrack som automatisk registrer aktivitet/trening uten at du behøver å starte klokken, 20 ulike aktivitetsprofiler, og masse mer. Klokka kan også registrere endringer i hudtemperaturen, noe som kan gi en tidlig indikasjon på om du er i ferd med å bli syk. For kvinner vil Fitbit Sense kunne brukes til å spore menstruasjonssyklusen.

Med Fitbit Premium (følger med 6 måneder gratis) får du tilgang til Fitbit sitt enorme nettverk av brukere og kan delta i konkurranser og utfordringer til enhver tid. Det er også tilgang til mange ulike treningsprogram, mindfullness-program, kostholdsprogram, m.m.. Fitbit-universet er med andre ord stort.

Klokken er slank, lett og har en krystallklar skjerm. Batteritiden er oppgitt til seks dager, men vil variere med bruk og om du benytter «alltid på skjerm» eller ikke. Betjeningen foregår via en touchknapp på venstre side og touchskjermen. Knappen er knotete plassert og fungerer ikke helt optimalt, mens skjermen er enkel å betjene. Dessverre er ikke skjermen like konsekvent på å våkne når du vrir håndleddet.

Pulsmålingen skal være oppgradert til en ny PurePulse 2.0 pulssensor, men leverer bare middels gode pulsmålinger, Skrittelleren er derimot ganske nøyaktig, og det samme er søvnmålingen. Stressmålingen har helt sikkert mye bra for seg, men her har ikke Fitbit gjort nok med programvaren sin til at brukeren vil få særlig mye informasjon ut av det.

Fitbit Sense støtter også smartvarsler, og takket være innebygd mikrofon og høyttaler, kan du benytte klokka til å besvare samtaler og å prate gjennom klokka. Har du en Android-telefon vil du kunne besvare meldinger med enkle forhåndsdefinerte meldinger, men dette fungerer ikke med iOS (Apple).

Alt i alt er Fitbit Sense er klokka med kjempe stort potensiale, men på grunn av manglende EKG, som er noe av det store salgsargumentet for Sense kontra Versa 3, og ikke minst Google Assistant, så er ikke Sense så veldig mye mer enn den 1000 kr rimeligere Fitbit Versa 3. EKG kommer sannsynligvis til Sense en gang i fremtiden, så dersom du ønsker å være fremtidsorientert, kan det være verdt investeringen.

 

Fordeler

 • Liten, lett og elegant.
 • Lyssterk og lettlest skjerm.
 • God skritteller og søvnmåling.
 • God batteritid og ekstremt rask lading.
 • SmartTrack register automatisk all aktivitet/trening.
 • Android-brukere kan sende enkle meldinger fra klokka.
 • Fitbit Pay og musikk.
 • Fitbit Premium gir mye inspirasjon med treningsprogrammer, utfordringer og konkurranser (inkludert i 6 måneder).

Ulemper

 • EKG eller Google Assistant er ikke lansert i Norge enda.
 • Noe tungvint betjening med touch-knappen.
 • Ingen offline støtte for Spotify.
 • Pulsmålingen er for unøyaktig.
5.

Polar Unite

"En light-modell som tar det viktigste fra en av våre favoritt-klokker!"

Innebygd GPS

Nei / via mobil

Pulsmåling

Ja

Batteritid

Opptil 4 dager

Betalingsfunksjon

Nei

Musikk

Nei

Auto registrering av treningsøkter

Nei

Barometer/Teller trapper

Nei

Score: 68/100

Rating: 4.1/6
Kr 1699,-
Bestill her

Polar Unite er en liten og lett aktivitetsmåler som sporer det meste du foretar deg, og presenterer det på en ryddig og forståelig måte.

Den er liten, kompakt og veier nesten ingenting. Til tross for at reimen er vanskelig å åpne/lukke, så sitter den utrolig behagelig på hånden når den først er på plass.

Skjermen er av typen «wake on raise», og er tydelig og lett å lese. Klokka betjenes hovedsaklig gjennom touchskjermen, men har i tillegg en enkel knapp. Batteritiden er oppgitt til 5 dager i klokkemodus og inntil 17 timer i treningsmodus.

Av funksjoner finner vi 24/7 aktivitetssporing, OHR-sensor (pulsmåling på håndleddet), FitSpark daglig treningsveiledning, Sleep Plus Stages og Nightly Recharge som måler restitusjon og søvnanalyse, Serene pusteøvelser, Fitness Test kondisjonstest, mulighet for å følge dedikerte løpeprogrammer gjennom Polar Flow, rundt 100 ulike sportsprofiler og støtte for telefonvarsler.

Polar Unite ligner i stor grad den mer avanserte Polar Ignite, men mangler innebygd GPS, Running Index (beregner VO2-max ut fra løping), Training Load Pro (vurderer belastningen av treningsøkta), støtte for svømming, og et penere design.

Unite har ikke innbygd GPS, og benytter derfor assistert GPS via mobilen. Vi skulle gjerne sett at klokken kom med GPS innebygd, men det positive er at assistert GPS forlenger batteritiden.

Som vanlig gjør Polar en svært god jobb med å spore søvn, og er kanskje best i klassen sammen med Garmin. Polar har alltid vært litt rause med kalori- og skrittellingen, men også her scorer de relativt bra. Trekk fra ca. 20%, og du får det riktige estimatet. Polar Unite benytte Polar sin nyeste pulssensor som er helt flat og ikke merkes på hånden, og denne har dessverre vist seg og ikke være like pålitelig som den «gamle» varianten som stakk litt mer ut. Heldigvis kan Unite kobles til en ekstern pulsmåler dersom du ønsker mer nøyaktig pulsmåling under trening.

Polar Flow appen er suverent oversiktlig og enkel i bruk, og du får tilgang til en rekke treningsprogrammer gjennom Polar Flow Coach. Trenger du motivasjon for å sparke i gang treningen kan FitSpark være til god hjelp. FitSpark gir deg hver dag forslag til 2-4 ulike treningsøkter basert på dagsformen din og hvordan du har sovet.

Polar Unite er egentlig en «light»-modell av den mer treningsorienterte klokken Polar Ignite, men viderefører de viktigste funksjonene for deg som er mest opptatt av å spore skritt, søvn, puls og å registrere treningsøkter. Som aktivitetsmåler gir Unite deg faktisk ganske god valuta for pengene, bare husk at Polar Ignite er et bedre valg om du hovedsaklig ønsker en mer treningsorientert klokke.

Fordeler

 • Tynn, lett og diskré.
 • Mange ulike sportsprofiler.
 • Motiverende og inspirerende funksjon i FitSpark.
 • Meget god søvnanalyse.
 • Polar Flow Coach gratis treningsprogrammer.
 • Polar Flow er kanskje den beste appen til en treningsklokke.
 • Pen skjerm.

Ulemper

 • Mangler innebygd GPS.
 • Skjermen er ikke alltid like responsiv, og «raise to wake»-funksjonen er ikke konsekvent nok.
 • Unøyaktig pulsmåler.
6.

Fitbit Versa 3

"Det beste Fitbit-kjøpet per dags dato!"

Innebygd GPS

Ja

Pulsmåling

Ja

Batteritid

Opptil 6 dager

Betalingsfunksjon

Ja

Musikk

Ja

Auto registrering av treningsøkter

Ja

Barometer/Teller trapper

Ja

Score: 80/100

Rating: 4.8/6
Kr 2499,-
Bestill her

Fitbit Versa 3 er per dags dato uten tvil den beste Fitbit klokka du får kjøpt. Her får du valuta for pengene, og en virkelig god aktivitetsmåler.

Fitbit Versa 3 er den Fitbit-klokken mange har ventet på i mange år. Endelig har Versa 3 blitt «voksen» og fått innebygd GPS. Sammenlignet med sin forgjenger Versa 2 så har den nyeste modellen også blitt oppgradert med en ny pulssensor (PurePulse 2.0), et bedre akselerometer, høyttaler og hurtiglading. På den annen side har Versa 3 mistet muligheten til å lagre musikk direkte på klokka, men du kan fremdeles velge å streame musikk offline via Deezer eller Pandora dersom du har et premium abonnement.

I likhet med toppmodellen Sense har Fitbit Versa 3 alle de kjente og kjære funksjonene som 24/7 aktivitetsovervåkning med innebygd pulsmåler, søvnmåling, stressmåling, skritteller, beregning av kaloriforbruk, distanse tilbakelagt per dag, SmartTrack som automatisk registrer aktivitet/trening uten at du behøver å starte klokken, 20 ulike aktivitetsprofiler, og masse mer. Klokka kan også registrere endringer i hudtemperaturen, noe som kan gi en tidlig indikasjon på om du er i ferd med å bli syk. For kvinner vil Fitbit Versa 3 kunne brukes til å spore menstruasjonssyklusen.

Av andre «godbiter» har Fitbit Versa 3 støtte for trådløs betaling gjennom Fitbit Pay, samt mulighet for å laste ned ulike apper som utvider funksjonaliteten (dog dette er begrenset). Det som derimot er veldig bra, er det inspirerende miljøet som åpner seg med Fitbit Premium (følger med 6 måneder gratis. Her får du mulighet til å delta i en rekke konkurranser og utfordringer, melde deg på ulike treningsprogram, mindfullness-program, kostholdsprogram, m.m.. Fitbit-universet er med andre ord stort.

Når det kommer til design er Versa 3 både slank og lett, og skjermen er krystallklar. Batteritiden er oppgitt til seks dager, men vil variere med bruk og om du benytter «alltid på skjerm» eller ikke. Betjeningen foregår via en touchknapp på venstre side og touchskjermen. Knappen er knotete plassert og fungerer ikke helt optimalt, mens skjermen er enkel å betjene. Dessverre er ikke skjermen like konsekvent på å våkne når du vrir håndleddet.

Pulsmålingen skal være oppgradert til en ny PurePulse 2.0 pulssensor, men leverer bare middels gode pulsmålinger, Skrittelleren er derimot ganske nøyaktig, og det samme gjelder søvnmålingen.

Fitbit Sense støtter også smartvarsler, og takket være innebygd mikrofon og høyttaler, kan du benytte klokka til å besvare samtaler og å prate gjennom klokka. Har du en Android-telefon vil du kunne besvare meldinger med enkle forhåndsdefinerte meldinger, men dette fungerer ikke med iOS (Apple).

Fitbit Versa 3 byr på nesten alt som storebroren Fitbit Sense har, og med tanke på EKG-funksjonen til Sense enda ikke er lansert i Norge, så er klokkene nesten helt like. Når du i tillegg betaler 1000 kr mindre for Versa 3, så finnes det ikke tvil om hvilken av disse som er det beste kjøpet. Denne klokken anbefales.

Fordeler

 • Liten, lett og elegant.
 • Lyssterk og lettlest skjerm.
 • Nøyaktig skritteller og søvnsporing.
 • God batteritid og ekstremt rask lading.
 • SmartTrack-registrer all aktivitet uten at du må starte klokken manuelt.
 • Fitbit Premium gir mye inspirasjon med treningsprogrammer, utfordringer og konkurranser (inkludert i 6 måneder).
 • God og oversiktlig app.
 • Fitbit Pay og musikk.
 • Android-brukere kan sende enkle meldinger fra klokka.

Ulemper

 • Pulsmålingen er for unøyaktig.
 • Ingen offline støtte for Spotify.
 • Noe tungvint betjening med touch-knappen.
 • Skjermen henger litt etter når den skal «våkne». Noe treg i bruk.
 • Stemmestyring fungerer ikke i Norge enda.
7.

Huawei Watch Fit

Innebygd GPS

Ja

Pulsmåling

Ja

Batteritid

Opptil 10 dager

Betalingsfunksjon

Nei

Musikk

Nei

Auto registrering av treningsøkter

Ja

Barometer/Teller trapper

Nei

Score: 80/100

Rating: 4.8/6
Kr 1090,-
Bestill her

«En budsjettvennlig aktivitetsmåler med imponerende egenskaper!» Slik kan vi kort oppsummere Huawei Watch Fit.

Huawei Watch Fit er liten, men kraftig. Klokka er utstyrt med de aller mest viktige funksjonene fra storebroren Watch GT 2 Pro, og leverer det i en innpakning som koster omtrent en tredjedel av prisen. Her får du en meget godt utstyrt aktivitetsmåler som leverer såpass mange treningsfunksjoner at den ypper seg mot de rene pulsklokkene.

Utseendemessig ligner Watch Fit på en Apple Watch med en litt større og mer rektangulær skjer. En 1,64″ stor AMOLED-skjerm sørger for høy kontrast, flotte farger og god lesbarhet selv i kraftig sollys.

Det enkle operativsystem krever lite ressurser og sørger for at det flyter problemfritt og greit. Batteritiden på opptil til 10 dager, og hurtigladningen sørger for at kun 5 minutter gir deg en hel dag ekstra.

Huawei Watch Fit benytter sin nyeste «TrueSeen 4.0»-pulssensor som gjør en jevnt over god jobb med å registrere puls på en nøyaktig måte. Klokka leverer gode målinger til daglig bruk og under hvile, men faller mer gjennom under aktiv trening og raske pulsendringer som f.eks. ved intervaller. Watch Fit er også i stand til å måle oksygenmetningen i blodet (SpO2), og kan ut i fra dette være med på å avsløre tegn som tyder på søvnapné eller hjerteproblemer.

Huawei Watch Fit har innebygd GPS slik at du slipper å ta med mobilen for å spore økta, men mangler altimeter og vil derfor ikke telle trapper/etasjer i løpet av dagen. Klokka støtter ikke musikklagring eller offline streaming, så skal du lytte til musikk mens du trener må du likevel ta med deg telefonen. Heldigvis kan du bruke Huawei Watch Fit som kontroll for å styre musikken, og klokke støtter også smartvarsler slik at du kan lese av meldinger på den lyssterke skjermen. Huawei Watch Fit fungerer med både Android og iOS, men du vil ha noen ekstra fordeler dersom du benytter førstnevnte. Dersom du har en Huawei-telefon, vil du også kunne bruke klokka som fjernutløser.

Når det kommer til trening har Huawei pakket inn nesten alle de samme funksjonene vi finner i Watch GT 2 Pro. Her kan du velge blant 96 ulike sportsmoduser, hvorav 11 «profesjonelle» sportsmoduser. Profesjonell betyr ikke annet enn at du får litt dypere innsikt i treningsdataene. I tillegg er klokken i stand til å gjenkjenne aktiviteten automatisk for en rekke aktiviteter. Som treningsklokke gjør Huawei Watch Fit faktisk en imponerende god jobb, men vær klar over at Huawei ikke lar deg synkronisere klokken med tredjeparts tjenester som for eksempel Strava.

En av funksjonene som er eksklusiv for Watch Fit er de animerte treningsøktene som skal gjøre det lettere for deg og meg å bevege oss mer i hverdagen – uavhengig av treningssentre og dedikert treningsutstyr. Her har faktisk Huawei tenkt mer på hvordan du kan presse inn korte treningsøkter i en hektisk arbeidsdag, og de animerte øktene forklarer på en tydelig måte hvordan du skal utføre enkle treningsøvelser. Du kan velge blant 12 animerte økter, og totalt 44 bevegelsesdemonstrasjoner.

Alt i alt gjør klokken en god jobb når det kommer til aktivitetsovervåkningen. Skrittelleren er litt konservativ, men likevel en av de bedre. Pulssensoren fungerer stort sett bra til daglige gjøremål, mens kaloriberegningen generelt er litt generøs. En av områdene Huawei Wacth Fit gjør det best på er faktisk søvnmålingen.

I Huawei Health appen får du oversikt over alle treningsøkter og informasjon som klokken har samlet inn om deg i løpet av døgnet. Ønsker du å studere en treningsøkt nærmere, åpner du økta og du får full oversikt med kart og tilhørende info. Huawei Health er i det hele tatt  svært oversiktlig og enkel i bruk.

Det vi savner er innebygd altimeter som teller trapper/etasjer, NFC-chip som åpner opp for betaling via klokka, og ikke minst en litt mer nøyaktig pulssensor. Likevel, Huawei Watch Fit leverer mer enn du kan forvente av en aktivitetsmåler til denne prisen. Skjermen er krystallklar og lett å lese, og navigeringen foregår problemfritt og lett. Batteritiden er også imponerende god, og det er i det hele tatt lite å sette fingeren på.

Er du på jakt etter en aktivitetsmåler som gjør «litt mer» enn bare å telle skritt, forbrente kalorier, måle puls å spore søvn? Da er Huawei Watch Fit et meget godt valg.

Aktivtetsmåler eller pulsklokke?

Før du kjøper en aktivitetsmåler er det greit å vite om hva du trenger. Klarer du deg med en aktivitetsmåler, eller bør du kjøpe en pulsklokke med flere treningsfunksjoner. En aktivitetsmåler tar for seg de mest grunnleggende tingene, og det er stor forskjell på hvor mye de ulike variantene registrer. En aktivitetsmåler er ikke i nærheten av å måle seg med en mer avansert pulsklokke, så dersom du trener mye og variert og ønsker å ha kontroll på  treningen din, anbefaler vi en pulsklokke i stedet.

De mest avanserte aktivitetsmålerne skiller seg dog ikke mye fra de enklere pulsklokkene. Enkelte kan for eksempel automatisk registrere hvilken aktivitet du foretar deg bare ved å gjenkjenne bevegelsesmønsteret ditt!

Design

Litt av poenget med å velge en aktivitetsmåler fremfor en pulsklokke er i tillegg til den nevnte brukervennligheten, at de er små og diskrete. Noen modeller ser litt mer sporty ut, mens andre kommer i elegant design som ligner et armbånd eller annen pynt. Reimene kan ofte byttes ut, slik at du kan tilpasse utseende på aktivitetsmåleren etter personlig ønske.

Batteritid

Det er ofte stor forskjell på battertiden mellom de ulike aktivitetsmålerne. Enkelte varer i 2-3 dager, mens andre holder i 2 uker. De mest batterigjerrige modellene holder i opptil 1 år. Som regel er det en sammenheng mellom antall funksjoner og batteritid der flere funksjoner gir kortere batteritid. De fleste modellene er oppladbare, men noen benytter utskiftbare batterier.

GPS

Mange aktivitetsmålere benytter såkalt «connected GPS», noe som betyr at de ikke har innebygd GPS i seg selv, og er avhengig av at du kobler de til mobilen for at de skal kunne registrere turen på kartet med riktig distanse. Dette gjøres ved å koble enheten til partnerappen som er lastet ned på telefonen, og deretter benytter aktivitetsmåleren telefonen sin innebygde GPS.

Dette fungerer greit, men er åpenbart mer tungvint enn enheter med innebygd GPS. Nøyaktigheten på sporingen avhenger også i stor grad av kvaliteten på telefonens innebygde GPS.

Betaling

Både Garmin og Fitbit tilbyr muligheten for å betale med klokka gjennom henholdsvis Garmin Pay og Fitbit Pay. Dette er rett og slett utrolig praktisk og lettvint, men krever at du har en bank som er støttet av disse tjenestene. I Norge har støtten etterhvert blitt svært utbredt, og dersom ikke banken din gjør det per i dag, kan du eventuelt legge inn et kredittkort fra en bank som er støttet.

 

Før du kjøper

Før du går til innkjøp av en  aktivitetsmåler bør du tenke gjennom punktene under. Klarer du å svare deg selv på disse spørsmålene, så blir det mye enklere å velge en modell som passer ditt behov:

 • Hva vil du bruke den til?
 • Er noen funksjoner helt avgjørende for deg?
 • Hvor viktig er batteritiden?
 • Design? Vil du kunne skifte reimer og utseende på klokka?
 • Ønsker du et godt interaktivt treningsmiljø med konkurranser og utfordringer?
 • Trenger du støtte for trådløs betaling?

 

Hvor går grensen mellom en aktivitetsmåler vs. pulsklokke?

Det kan være vanskelig å sette en klar grense for hva som skal defineres som en ren aktivitetsmåler, og hva som regnes som en pulsklokke. Produsentene bruker selv sine egne klassifiseringer når de lanserer de ulike modellene, og for eksempel har Garmin klassifisert Garmin Venu og Garmin Vivoactive 4 som aktivitetsmålere. Disse klokkene er likevel så avanserte at vi (i likhet med mange andre) har valgt å omtale de som pulsklokker, og har derfor utelatt de fra denne testen.

En pulsklokke har som regel langt flere treningsfunksjoner, og kan nesten alltid kobles til et eksternt pulsbelte. Det er ikke alltid tilfellet med aktivitetsmålere… De fleste pulsklokker har også innebygd GPS, og støtter gjerne flere former for satellittsporing. Enhetene er gjerne noe større, og skjermen er større for at du lettere skal kunne se treningsdataene underveis i økten.

Er du i tvil om du ønsker en ren aktivitetsmåler, eller en enklere pulsklokke, så kan vi anbefale noen utvalgte pulsklokkemodeller som er svært enkle i bruk, men likevel fantastisk gode. Du kan lese mer om disse modellene i testene under:

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Produkttest

Test: ODLO I-Thermic Baselayer Top

ODLO I-Thermic Baselayer Top er antageligvis noe av det mest tekniske og…
Dato: Feb 23, 2021
Produkttest

Test: Huawei Watch Fit

"En budsjettvennlig aktivitetsmåler med imponerende egenskaper!" Slik kan vi kort oppsummere…
Dato: Feb 19, 2021
Produkttest

Test: JBL Live Free NC+

"Små kraftplugger med signaturlyd og pent design". Slik kan vi kort…
Dato: Feb 18, 2021