Vi gir deg oversikten over de beste trådløse øreproppene til trening og høy aktivitet. Her finner du garantert et par som vil passe deg.

Vi har gått gjennom en rekke tester og brukeromtaler og samlet alt i en kortfattet og oversiktlig artikkel. Markedet for trådløse ørepropper har tatt fullstendig av, og det er ikke rart når både lydkvalitet, passform og batteritid har blitt så bra!

Trådløse ørepropper finnes hovedsakelig i to ulike varianter; wireless (med ledning mellom proppene) og true wireless (fri for kabler – kun propper). Førstnevnte har fordelen av lengre batteritid og koster gjerne noe mindre, mens sistnevnte gir deg friheten av å kunne trene uten noe som helst som henger i veien. Vi har valgt å ta med et utvalg av begge typer, og vurderer de på like kriterier.

De fleste trådløse ørepropper kommer med et smart ladeetui du kan oppbevare proppene i når de ikke er i bruk, samtidig som det lader øreproppene. I oversikten over batteritid har vi derfor skrevet to tall; det første for oppgitt batteritid for proppene, mens det andre gjelder total batteritid med det medfølgende ladeetuiet.

Alle øreproppene fungerer uansett om du benytter iOS eller Android, men vi har spesifisert om tilhørende app til øreproppene er kompatibel med ditt operativsystem (gir gjerne flere innstillingsmuligheter).

 

Trådløse ørepropper – Beste trådløse ørepropper 2024!

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen mottar vi en liten provisjon fra butikkene som bidrar til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler. Du betaler den samme rimelige prisen som butikkene oppgir. Vi setter derfor stor pris på om du bruker linkene i artikkelen. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

PS: Prisen er veiledende, men klikker du deg inn på kjøpslinken vil du få oppdatert pris som reflekterer de beste prisene på markedet. Der det er flere alternative priser linker vi til flere butikker.

SORTER ETTER:

1.

Jaybird Vista

"For deg som vil ha den beste lyden!"

Batteritid

6t - 10t

Vekt

6g + 6g

Fungerer med

iOS, Android

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 1490,-
Bestill her

Annonselenke

Jaybird Vista er øreproppene som kan få deg til å overgå deg selv på din neste treningsøkt! Velkommen til øreproppenes bass-konge.

Oppfølgeren til den populære Jaybird Run XT har kvittet seg med «barnesykdommene» og blitt et mye bedre produkt. Jaybird leverer fantastisk lydkvalitet og en super app som gir deg mulighet til å tilpasse lyden etter egne preferanser. Selve øreproppene sitter som støpt i øret og tåler både svette og regn.

Batteritiden er på solide 6 timer, og det superkompakte ladeetuiet gir deg 10 timer ekstra. I tillegg gir 5 minutter hurtigladingen 1 time ekstra lytting. Øreproppene kan kontrolleres via en knapp på hver side av proppene, og støtter både iOS og Android.

Jaybird Vista spiller musikk så det jomer, og du kan leke DJ med den innebygde equalizeren. De klare tonene og den dype bassen fyller kroppen med musikk fra topp til tå. Jaybird byr også på en komplett musikkopplevelse med sin elegante app der du får mulighet til å velge ulike «presets» på lydinnstillingene, og ikke minst blir presentert ovenfor et hav av ferdiglagde spillelister. Her er det lett å finne motivasjon til å trene.

Jaybird krysser egentlig av på alle punktene for hva vi ønsker oss ved et par solide trådløse ørepropper, og det eneste som mangler er en form for Ambient Sound. Liker du musikk med skikkelig trøkk, da vil du nok elske disse.

Fordeler

 • Opptil 6 timer batteritid + 10 timer med ladeetui
 • IPX7: Vann- og svettebestandige
 • Fantastisk god lyd!
 • Knallbra app med masse muligheter.
 • 5-trinns equalizer med personlig innstilling av lydbildet.
 • Lett og kompakt etui.
 • Pent design på øreproppene.
 • Sitter godt når du finner de riktige proppene.
 • Lades lynkjapt med hurtiglading.
 • Lynrask og stabil tilkobling.

Ulemper

 • Mangler støtte for Ambient Sound
 • Kan bli litt tette over tid.
 • Litt kort batteritid på ladeetuiet.
 • Skral samtalekvalitet.
2.

SkullCandy Push

"Sitter som støpt og spiller høyt!"

Batteritid

6t + 6t

Vekt

54,2g (med ladeetui)

Fungerer med

iOS, Android

Score: 65/100

Rating: 3.9/6
Kr 401,-
Bestill her

Annonselenke

Skullcandy Push gjør en god del bra, men skulle  gjerne ha vært enda bedre til mer.

SkullCandy Push er øreproppene som helt klart egner seg best til trening. Ønsker du et sett «allround»-ørepropper, så finner du bedre alternativer.

Som nesten alle trådløse ørepropper kan SkullCandy Push lades opp via et medfølgende ladeetui. Etuiet er relativt stort og åpnes/lukkes via en mekanisk lås (ikke magnet). Proppene festes til etuiet med magneter, og fire små lys på utsiden indikerer batterinivået.

Til tross for at ladeetuiet fremstår billig og skjørt, benytter det USB-C som ladestandard. Batteritiden er på fine 6 timer for selve proppene, mens ladeetuiet kan levere ytterligere 6 timer. Det tar om lag 2 timer å lade opp proppene og etuiet, men det er skuffende nok ingen form for hurtiglading.

Designet på SkullCandy Push er ganske pent. Selve proppene er store, men lette, og sitter godt i øret takket være de utskiftbare FitFin-proppene i tre ulike størrelser. En ekstra «vinge» sørger for at de sitter bom fast under høy aktivitet og mye hopping og risting, men vær klar over at fasongen gjør at de ikke egner seg for bruk med en stram lue ettersom den vil presse på toppen av proppene slik at de trekkes ut av øret. Det er ingen aktiv lydisolering, og det er lett å oppfatte lyder fra omgivelsene. Akkurat dette er bare positivt dersom du bruker de når du løper, sykler, går utendørs, etc… Proppene er IPX4-sertifisert og tåler svette og regn.

Lydkvaliteten er litt todelt. Bassen er ganske fremtredende, mens vokalene og lysere toner kan drukne og virke litt tamme. Push har ingen partner-app med mulighet til å endre lydbildet eller kontrollene, så her må du nøye deg med det du får. Det karakteristiske lydbildet er helt klart best for de som lar seg motivere av basstunge toner under trening, og som ønsker muligheten til å spille høyt. Her leverer SkullCandy Push virkelig bra. Til film/video fungerer de greit, men det er litt forsinkelse/latency i lyden, noe som kan virke forstyrrende.

Venstre propp fungerer som «master propp», og det er her mikrofonen sitter. Samtalekvaliteten er heller dårlig, men fungerer som en ok løsning ute på trening og tur. Tilkoblingen skjer via Bluetooth 4.2, og oppleves som stabil når de først er paret med telefonen. Det tar litt tid før proppene pares til mobilen når vi tar de ut av etuiet, og dobles ikke til med mindre du slår på den venstre master-proppen først. Ønsker du å bruke kun en propp, må dette være den venstre proppen ettersom høyre propp ikke er i kontakt med avspillingsenheten når den venstre ikke er i bruk. Du må også passe på å slå av proppene ved å holde inne knappen til du hører «power off», for de slår seg ikke automatisk av når du legger den tilbake i etuiet.

Betjeningen foregår via en knapp på yttersiden av hver propp. Et trykk starter/pauser sangen, to trykk på venstre/høyre – demper/øker lyden. Tre trykk på en av proppene aktiverer taleassistenten, og holder du inne venstre/høyre knapp i 2 sekunder hopper du en sang tilbake/frem. Dette fungerer greit, men vi foretrekker en egen knapp for å justere lyden ned/opp. Det er skjer nemlig litt for ofte at vi trykker feil, og ender opp med å aktivere taleassistenten istedenfor å dempe/øke lyden. En annen ting som er verdt å nevne er at musikken ikke pauses automatisk når du tar en propp ut av øret.

Alt i alt er SkullCandy Push et helt ok sett trådløse ørepropper. De leverer grei lydkvalitet, god passform, og spiller høyt. Det finnes bedre alternativer, men ikke alle sitter like trygt.

Fordeler

 • God passform.
 • God batteritid på selve proppene.
 • Ok lydkvalitet, spesielt for de som liker basstung musikk.
 • Spiller høyt!

Ulemper

 • Bare middels lydkvalitet.
 • Stort ladeetui med kun en ekstra lading.
 • Litt knotete betjening.
 • Treg tilkobling og faller av og til ut.
 • Pauser ikke sanger automatisk når du tar ut proppene.
 • Mangler Multi-connect støtte.
 • Dårlig samtalekvalitet.
3.

Jabra Elite 85t

"En ny vinner fra Jabra!"

Batteritid

5,5t - 19,5t

Vekt

7g - 7g

Fungerer med

iOS, Android

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 1990,-
Bestill her

Annonselenke

Jabra Elite 85t er selskapets siste generasjon trådløse ørepropper, og tar sikte på å vinne seg frem blant de beste støydempende øreproppene på markedet.

Med ny teknologi, flere mikrofoner, og endret passform, har Elite 85t slått seg frem som et av de beste parene med støydempende ørepropper. Her kjøper du rett og slett stillhet. Den nye passformen bidrar også til at Elite 85t er behagelige å ha i øret selv over lang tid, og føles mindre trykkende enn noen andre ørepropper vi har prøvd.

Batteritiden er fremdeles god, og du kan presse ut 5,5 timer av hver propp, samt at ladeetuiet gir deg 19,5 timer ekstra. Ladeetuiet lades via USB-C, og støtter også trådløs lading. Til tross for at det har vokst i størrelse fra forgjengeren, så er det fremdeles kompakt og lett.

Andre hendige funksjoner er HearThrough som slipper inn lyd fra omgivelsene slik at du kan høre kollegaene dine på jobb, eller bilen som passerer på siden av deg når du løper langs veien. Jabra Elite 85t støtter også multipoint lar deg være tilkoblet to enheter samtidig. Noe annet som imponerer er samtalekvaliteten, noe både du og den du prater med vil sette pris på.

I MySound appen kan du gjøre en rekke innstillinger som å endre funksjon på knappene, tilpasse lydbildet ved hjelpa av en 6-trinns equalizer, justere nivået på støydempingen, m.m. Lydkvaliteten er på topp, selv om bassen ikke er like kraftig som på forrige utgave.

Det vi savner fra forrige modell, Jabra Elite Active 75t, er den ekstra værtettingen som uteblir på Elite 85t. Elite 85t tåler svette og lett sprut, men er ikke like godt tettet mot skikkelig regn som lillebroren. Den nye og mer åpne passformen gjør også sitt til at øreproppene ikke sitter like godt som forrige utgave.

Dersom du primært bruker øreproppene til trening vil vi fremdeles anbefale Jabra Elite Active 75t. Ønsker du derimot et sett komfortable ørepropper som kan brukes til alt, og som har klasseledende støydemping? Da nøler vi ikke med å trekke frem Jabra Elite 85t.

 

Fordeler

 • Kompakt etui og små/lette ørepropper.
 • God batteritid og trådløs lading.
 • Fyldig og god lyd.
 • Meget god samtalekvalitet.
 • Imponerende støydemping med mulighet for trinnvis justering.
 • Behagelige knapper med mulighet til å tilpasse ulike funksjoner.
 • Multipoint lar deg være tilkoblet to enheter samtidig.
 • 6-trinns equalizer lar deg finne det «perfekte» lydbildet.
 • HearThrough lar deg høre lyd fra omgivelsene selv med begge proppene i ørene.

Ulemper

 • Sitter ikke like godt som forgjengeren Elite (Active) 75t
 • Mangler fullstendig værtetting.
 • Støtter ikke Aptx lydkodek.
4.

Jaybird Vista 2

"En av de beste trenings øreproppene har blitt enda bedre!"

Batteritid

8t + 16t

Vekt

6,7g - 6,7g

Fungerer med

iOS, Android

Score: 89/100

Rating: 5.3/6
Kr 990,-
Bestill her

Annonselenke

Jaybird Vista 2 er selskapets nye og forbedrede utgave av de populær Jaybird Vista. Dette er øreproppene for deg som elsker å høre på musikk når du trener.

Jaybird Vista 2 beholder stort sett det samme designet som tidligere og har en bombesikker passform takket være de medfølgende «vingene» som fester seg i ørekanalen. Ladeetuiet har blitt mer avrundet og litt slankere, og støtter nå trådløs lading. Selve øreproppene er IP68-sertifisert og dermed fullstendig vanntette, mens ladeetuiet tåler kraftig vannsprut. Jaybird Vista 2 er såkalt «earthproof» og tåler både vann, støv, slag, kraftige temperaturendringer, etc.. Batteritiden er på pene 8 timer + 16 timer ekstra med ladeetuiet. 5 minutter lading er nok til 1 time spilletid

Jaybird Vista 2 innfører nå både støydemping (ANC), SurroundSense (mulighet til å slippe inn lyd fra omgivelsene), og in-ear teknologi som sørger for å automatisk pause/starte musikken når du tar proppene ut/inn av øret. Sistnevnte fungerer ypperlig og sørger for at musikken settes på pause umiddelbart i det du tar proppene ut av øret.

Støydempingen er relativt enkel, og det er kun to nivåer; «på» eller «av». Det er foreløpig ingen mulighet til å justere graden av støydempingen, mens SurroundSense derimot har flere justeringsmuligheter. Støydempingen er ingen revolusjon, men kombinert med øreproppenes tighte passform, klarer Jaybird Vista 2 i stor grad å stenge det meste av omgivelseslyden ute. Akkurat dette var faktisk et «problem» med de originale Vista, der lyden rundt deg var nesten helt fraværende ettersom det ikke fantes noen måte å slippe den inn på.

Her kommer SurroundSense inn, og endelig kan du sykle/løpe trygt i gatene uten å være redd for at det ligger 320 biler bak deg og tuter uten av du hører det. «Problemet» til Vista er at det oppstår veldig mye vindstøy når du aktiverer støydempingen eller SurroundSense utendørs. Inne fungerer det derimot fint.

Jaybird Vista 2 benytter en kombinasjon av trykk- og touchknapper, noe som stort sett fungerer fint. Knappene kan i stor grad tilpasses via Jaybird appen, og du kan kontrollere det meste direkte fra øreproppene. Tilkoblingen til nye enheter skjer raskt, oppleves stabil, og du kan velge å bruke kun en´ ørepropp om gangen. Vista 2 støtter dog ikke Multi Point slik som Jabra Elite Active 75t

Når det gjelder lydkvalitet er det her Jaybird virkelig er gode. Jaybird Vista 2 takler det meste, og kombinert med den tighte passformen klarer de virkelig å levere fyldig og god musikk. Vi har faktisk ingenting å utsette på Vista 2 når det kommer til lydkvalitet, uansett hva slags musikk du ønsker å høre på. I Jaybird appen kan du tilpasse lyden etter din egen smak ved hjelp av en 6-trinns equalizer som gjør at du kan leke DJ på mikro-profesjonelt nivå. Du kan også velge blant en rekke ferdig «presets»som blant annet er satt sammen av flere av Jaybirds profesjonelle utøvere, eller bruke en hørselstest som hjelper deg å finne det «optimale lydbildet for deg – Personal EQ».

Jaybird Vista 2 kommer med nå med Find My Buds og Find My Case-teknologi som lar deg spore øreproppene og ladeetuiet i sanntid dersom du skulle være uheldig å miste de.

Jaybird Vista 2 forsetter å levere på det Jaybird er virkelig gode på, nemlig lydkvalitet og sikker passform. De retter samtidig opp i manglene fra Jaybird Vista. SurroundSense slipper inn lyd fra omgivelsene, men både denne funksjonen og støydempingen fører til veldig mye vindstøy. Heldigvis slipper du dette dersom du deaktiverer begge funksjonene. Likevel tror vi disse øreproppene kommer til å bli en favoritt for mange treningsglade mennesker fremover.

Fordeler

 • God og sikker passform.
 • Meget god lydkvalitet.
 • 6-trinns EQ med store muligheter for individuell tilpasning av lydbildet.
 • Flott app med mange ferdiglagde lydprofiler.
 • SurroundSense tillater lyd fra utsiden.
 • Pauser/starter musikker automatisk når proppene fjernes/settes inn i øret.
 • Lang batteritid. Hurtiglading+trådløs lading.
 • Passiv støydemping fungerer meget godt.

Ulemper

 • Mye vindstøy når støydemping og SurroundSense er aktivert.
 • Trøblete å veksle mellom ulike enheter.
5.

Apple AirPods Pro

"Det beste valget for iPhone-brukere!"

Batteritid

4,5t + 19,5t

Vekt

5,4g - 5,4g

Fungerer med

iOS, Android

Score: 93/100

Rating: 5.6/6
Kr 2990,-
Bestill her

Annonselenke

Eier du en iPhone og vurderer et sett trådløse ørepropper, så bør Apple AirPods Pro være et selvskrevent alternativ. Disse innfrir på nesten samtlige områder!

Det finnes ørepropper som i enda større grad er dedikert til trening, har bedre værtetting og gir kraftigere bass og bredere lydregister, men få modeller klarer å levere en så god totalpakke som Apple AirPods Pro. Her får du ypperlig lyd, støydemping fra øverste hylle, markedets beste lydfremheving (HearThrough), en svært komfortabel passform, og et kompakt design både på propper og ladeetui.

Apple AirPods Pro leverer god lydkvalitet, og selv om det ikke finnes noen equalizer til å justere lydbildet, så er det heller ikke noe savn. Batteritiden legger seg på snittet med sine 4,5 timer, men det kompakte ladeetuiet leverer ytterligere tre fulle ladinger slik at du har musikk og støydemping til rett over et døgn.

Øreproppene er vann- og svettebestandige og tåler fint en løpetur i lett regn, men du bør ikke ta de med ut på de verste regnværsdagene. Den behagelige passformen gjør at du nesten glemmer proppene selv etter lengre tids bruk, og det er et av ytterst få par med ørepropper der vi aldri opplever å bli slitne i øret.

Apple AirPods Pro fungerer beste med iPhone ettersom du her kan justere støydempingen, romlyden og ikke minst får benyttet deg av taleassistenen Siri, men lyden er like god på en hvilken som helst Android-mobil.

Er du Apple-bruker i dag, kan vi bare oppsummere med at Apple AirPods Pro er de beste øreproppene du får kjøpt. Android-brukere vil kunne alternativer som er bedre egnet, men vil uansett kunne glede seg over AirPod Pro sine gode egenskaper. Spørsmålet er bare om det er interresant for de.

Med Apple AirPods Pro får du en perfekt balanse mellom god lydkvalitet, effektiv støydemping og lydfremheving, en sikker og behagelig passform, og ikke minst høy brukervennlighet. I dag er de kongen av ørepropper, så får konkurrentene strekke seg enda litt lengre i jakten på tronen.

Fordeler

 • Meget god lydkvalitet.
 • Støydemping og lydfremheving fungerer supert.
 • Enkel tilkobling til Apple produkter, samt stabil tilkobling.
 • Lite og lett ladeetui.
 • Lang batteritid, samt trådløs lading.
 • Lydfremheving fremhever lydene rundt deg.
 • Enkel betjening.

Ulemper

 • Taleassistenten Siri fungerer kun for iPhone-brukere.
 • Ingen måte å justere volum på direkte på øreproppene.

 

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Best i test - kosttilskudd

Omega-3 kosttilskudd – Best i test 2024!

Vi gir deg oversikten over de 10 beste omega-3 kosttilskuddene på…
Dato: Apr 16, 2024
Samletester

Treningsbenk topp 10 – Best i test justerbare treningsbenker!

De siste årene har flere og flere fått øynene opp for…
Dato: Mar 14, 2024
Bekledning

Vektvester best i test 2024 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022