Vi gir deg oversikten over de beste trådløse øreproppene til trening og høy aktivitet. Her finner du garantert et par som vil passe deg.

Vi har gått gjennom en rekke tester og brukeromtaler og samlet alt i en kortfattet og oversiktlig artikkel. Markedet for trådløse ørepropper har tatt fullstendig av, og det er ikke rart når både lydkvalitet, passform og batteritid har blitt så bra!

Trådløse ørepropper finnes hovedsakelig i to ulike varianter; wireless (med ledning mellom proppene) og true wireless (fri for kabler – kun propper). Førstnevnte har fordelen av lengre batteritid og koster gjerne noe mindre, mens sistnevnte gir deg friheten av å kunne trene uten noe som helst som henger i veien. Vi har valgt å ta med et utvalg av begge typer, og vurderer de på like kriterier.

De fleste trådløse ørepropper kommer med et smart ladeetui du kan oppbevare proppene i når de ikke er i bruk, samtidig som det lader øreproppene. I oversikten over batteritid har vi derfor skrevet to tall; det første for oppgitt batteritid for proppene, mens det andre gjelder total batteritid med det medfølgende ladeetuiet.

Alle øreproppene fungerer uansett om du benytter iOS eller Android, men vi har spesifisert om tilhørende app til øreproppene er kompatibel med ditt operativsystem (gir gjerne flere innstillingsmuligheter).

 

Trådløse ørepropper – Beste trådløse ørepropper 2023!

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen mottar vi en liten provisjon fra butikkene som bidrar til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler. Du betaler den samme rimelige prisen som butikkene oppgir. Vi setter derfor stor pris på om du bruker linkene i artikkelen. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

PS: Prisen er veiledende, men klikker du deg inn på kjøpslinken vil du få oppdatert pris som reflekterer de beste prisene på markedet. Der det er flere alternative priser linker vi til flere butikker.

SORTER ETTER:

1.

Jabra Elite Active 75t

"Perfeksjon!"

Batteritid

7,5t - 28t

Vekt

5,5g - 5,5g

Fungerer med

iOS, Android

Score: 89/100

Rating: 5.3/6
Kr 2490,-
Bestill her

Annonselenke

Jabra Elite Active 75t viderefører alt som var bra med Elite Active 65t, og leverer det beste settet med trådløse ørepropper på markedet! 

Den forrige modellen var bra, men Jabra Elite Active 75t er råbra. Øreproppene har fått et forbedret design som gjør at de sitter bedre i øret, og ladeetuiet er betydelig mindre. Batteritiden har også økt til 7,5 timer for proppene, eller hele 28 timer om du benytter det medfølgende ladeetuiet! Øreproppene er også vanntette og tåler fall i bakken.

Laster du ned appen Sound+ får du tilgang til en rekke funksjoner, deriblant 5-bånds EQ, personlig tilpasset lydprofil, mulighet til å justere knappeinnstillinger, taleassistent, innstillinger for HearThrough (slipper inn lyd fra omgivelsene), m.m.. 

Jabra gjorde det meste riktig med forgjengeren Elite Active 65t. Denne modellen klarer de å nærmest perfeksjonere. Det er ikke lett å finne en god balanse mellom design, batteritid, lyd, etc., men danskene har igjen vist at den langvarige jakten på å utvikle de beste produktene for det perfekte lydbildet, har gitt resultater.

Jabra Elite Active 75t fremstår som de perfekte trådløse øreproppene, og vi nøler ikke med å peke de ut som testvinnere! 

TESTVINNER!

Fordeler

  • Fantastisk god lyd!
  • Sitter som støpt i øret og er behagelig å bruke over lengre tid.
  • Meget god batteritid: 7,5 timer for proppene, 20,5 timer ekstra med ladeetui.
  • Stabil tilkobling.
  • IP57-beskyttet – tåler regn og svette. Beskyttet mot fall i bakken.
  • Magnetisk ladeetui som er svært kompakt.
  • Støtter Siri, Alexa og Google Assistant taleassistent.
  • Slår seg automatisk av/på når de taes ut av ladeetuiet eller øret.
  • “Multi point” gir mulighet til å koble til to enheter samtidig.
  • Enkel styring av musikk/samtale via knapper på øreproppene.
  • HearThrough gir mulighet til å høre lyder fra omgivelsene samtidig som du hører på musikk.
2.

Jaybird Vista

"For deg som vil ha den beste lyden!"

Batteritid

6t - 10t

Vekt

6g + 6g

Fungerer med

iOS, Android

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 1990,-
Bestill her

Annonselenke

Jaybird Vista er øreproppene som kan få deg til å overgå deg selv på din neste treningsøkt! Velkommen til øreproppenes bass-konge.

Oppfølgeren til den populære Jaybird Run XT har kvittet seg med «barnesykdommene» og blitt et mye bedre produkt. Jaybird leverer fantastisk lydkvalitet og en super app som gir deg mulighet til å tilpasse lyden etter egne preferanser. Selve øreproppene sitter som støpt i øret og tåler både svette og regn.

Batteritiden er på solide 6 timer, og det superkompakte ladeetuiet gir deg 10 timer ekstra. I tillegg gir 5 minutter hurtigladingen 1 time ekstra lytting. Øreproppene kan kontrolleres via en knapp på hver side av proppene, og støtter både iOS og Android.

Jaybird Vista spiller musikk så det jomer, og du kan leke DJ med den innebygde equalizeren. De klare tonene og den dype bassen fyller kroppen med musikk fra topp til tå. Jaybird byr også på en komplett musikkopplevelse med sin elegante app der du får mulighet til å velge ulike «presets» på lydinnstillingene, og ikke minst blir presentert ovenfor et hav av ferdiglagde spillelister. Her er det lett å finne motivasjon til å trene.

Jaybird krysser egentlig av på alle punktene for hva vi ønsker oss ved et par solide trådløse ørepropper, og det eneste som mangler er en form for Ambient Sound. Liker du musikk med skikkelig trøkk, da vil du nok elske disse.

Fordeler

  • Opptil 6 timer batteritid + 10 timer med ladeetui
  • IPX7: Vann- og svettebestandige
  • Fantastisk god lyd!
  • Knallbra app med masse muligheter.
  • 5-trinns equalizer med personlig innstilling av lydbildet.
  • Lett og kompakt etui.
  • Pent design på øreproppene.
  • Sitter godt når du finner de riktige proppene.
  • Lades lynkjapt med hurtiglading.
  • Lynrask og stabil tilkobling.

Ulemper

  • Mangler støtte for Ambient Sound
  • Kan bli litt tette over tid.
  • Litt kort batteritid på ladeetuiet.
  • Skral samtalekvalitet.
3.

Huawei FreeBuds Pro

"Klasseledende lyd og støydemping!"

Batteritid

7t + 20t

Vekt

6,1g + 6,1g

Fungerer med

iOS (begrenset app støtte), Android

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 1990,-
Bestill her

Annonselenke

Huawei FreeBuds Pro gir deg klasseledende lydkvalitet og støydemping – til en meget god pris.

Huawei har etterhvert fått en del trådløse ørepropper i sin produktlinje, men det er først med FreeBuds Pro at de virkelig har slått på stortrommen og gitt øreproppene alt som skal til for å hamle opp med konkurrentene fra øverste hylle. I tillegg til lang batteritid har proppene fått støtte for trådløs lading, Dual Device Connection (kon koble til to enheter samtidig), ultra-lav forsinkelse, og svært stabil tilkobling.

Nye FreeBuds Pro byr nemlig på en lydkvalitet som får deg til å sperre opp øynene, og de fikser alle slags låter enkelt og greit uten videre justering av tonehøyder. Her er det nemlig ingen equalizer som tar deg justere lydbildet slik du selv ønsker det – det er perfekt tunet av den prisbelønte lyd ingeniøren Lu Xiaoxing, og skal være i stand til å håndtere lydfrekvenser i både lave og høye frekvenser.

Huawei FreeBuds Pro kommer også med støydemping (ANC), og kan brukes med fire ulike moduser tilpasset ulike miljø og omgivelser. Ønsker du å bruke proppene samtidig som du hører hva som foregår rundt deg, kan du benytte «Awarness Mode» eller «Voice Mode», som enten slipper inn lyder fra omgivelsene, eller som sistnevnte forsterker stemmene rundt deg. Perfekt til trening utendørs, på treningssenteret, eller i arbeidssammenheng når du skal høre kollegene dine.

Huawei FreeBuds Pro kan brukes med både iOS og Android, men partner-appen Huawei Al Life er enda ikke tilgjengelig for iOS (den er på vei). I appen kan du gjøre noen få justeringer, som å bestemme om du vil aktivere taleassistent eller skifte mellom ANC-modusene når du trykker og holder inne stammen på øreproppene. I tillegg her det her du aktiverer «Voice Mode».

FreeBuds Pro er ikke så vanntett som flere av de andre rene trenings-øreproppene vi finner, men har enIPX4 sertifisering og regnes dermed som sprut, vann og og støvsikre. De er altså ikke helt vanntette, men skal tåle en lett regnskur eller avsindig mye svetting. Passformen er svært komfortabel, og det er lett å bruke de over flere timer i strekk uten å bli sliten i øret. De sitter ikke like sikkert og tight som Jaybird Vista, eller andre propper med bøyle/vinger som fester seg i ørekanalen, men sitter likevel godt. Og apropos «sitte godt»…Det eneste negative med FreeBuds Pro er at de sitter neste for godt fast i ladeetuiet, så du må jobbe litt for å få de ut.

Huawei FreeBuds Pro er kort oppsummert et fantastisk par trådløse ørepropper. De leverer fantastisk høy lydkvalitet, markedsledende støydemping, trådløs lading, stabil tilkobling, høy brukervennlighet. En svært god anbefaling.

Fordeler

  • Klasseledende lydkvalitet!
  • Fantastisk god støydemping.
  • Meget god komfort.
  • Lang batteritid og trådløs lading.
  • Kan brukes kun en og en.
  • Slår seg automatisk av/på når de taes ut av ladeetuiet eller øret.
  • Pent design.

Ulemper

  • Vanskelig å få ut av ladeetuiet.
  • Sitter litt løst i øret.
4.

Skullcandy Push Ultra In-Ear

"For deg som ønsker propper med god mulighet for tilpasning!"

Batteritid

6t + 34t

Vekt

139,5

Fungerer med

iOS, Android

Score: 70/100

Rating: 4.2/6
Kr 1499,-
Bestill her

Annonselenke

Skullcandy Push Ultra er øreproppene for deg som ønsker propper dedikert til trening. Disse tåler juling.

Sliter du med å finne ørepropper som passer øret? Da kan Skullcandy Push Ultra være et alternativ. Vi sier ikke at de vil passe, men disse proppene kommer med bøyler som er formbare å kan tilpasses øret.

Skullcandy Push Ultra er ganske solid utstyrt, og i tillegg til de formbare bøylene, er de IP67-sertifiserte (vanntette), støtter trådløs lading, 40 (!!!) timer batteritid med ladeetuiet, og integrert «Tile»sporingsbrikke.

Skullcandy er godt kjent for sine hodetelefoner og trådløse ørepropper, og Push Ultra retter seg direkte mot deg som lytter til musikk under trening. I motsetning til de fleste trådløse ørepropper som kommer med flere utskiftbare silikonpropper, så finnes det ingen ekstra propper for Skullcandy, men bøylene er formbare. For noen kan proppene bli litt store, men får du til å forme bøylene riktig, så sitter de godt.

Ladeetuiet er ganske stort og tungt, og lukkes med en glidelås på midten. Øreproppene starter automatisk å lade i det du legger de i etuiet, men de slår seg ikke automatisk av uten at du fysisk trykker inn power-knappen på hver ørepropp. Akkurat dette er et lite minus ettersom det er lett at øreproppene blir liggende påslått i etuiet.

Skullcandy Push Ultra har også innebygd Tile-sporingsfunksjon, så dersom du skulle miste en propp ute på løpetur, er det enkelt å spore den opp via Tile-sporingsappen som du laster ned til telefonen.

Push Ultra støtter også trådløs lading og lades raskt opp dersom du skulle gå tom for strøm. Hver ørepropp har en «+» og «-» knapp, som brukes til å justere lyd å skifte sang. Begge proppene er også utstyrt med en «power»-knapp slik at du kan bruke kun en propp dersom du ønsker det.

Tilkoblingen skjer raskt, og stabiliteten er god når du bruker begge proppene. Vi opplever dog at det kan oppstå litt hakking dersom vi tar ut en propp og legger den i etuiet, før den gjenværende øreproppen kommer til seg selv. Merk deg at musikken ikke pauses automatisk når du mister eller tar ut en propp, og at du faktisk må slå av hver enkelt ørepropp for at de ikke skal ligge å trekke batteri.

Ved å trykke to ganger på power-knappen, og deretter holde den inne i 2 sekunder, skifter du mellom de tre EQ-modusene «musikk», «podcast» og «film». Musikk er den desidert fyldigste og beste når du lytter til musikk, med relativt god lydkvalitet over hele fjøla. Bassen er ikke like fremtredende som på Jaybird Vista og Huawei FreeBuds Pro, og du får heller ikke den samme fyldige tonen som på sistnevnte. Podcast-modusen fremhever stemmene litt mer, og egner seg absolutt best til formålet. Film-modus tilføyer faktisk litt mer fylde til lyden, og kan like gjerne brukes om du lytter til musikk. Push Ultra mangler dog Ambient Mode som gjør det mulig å slippe inn lyd fra omgivelsene, noe som ville gjort det tryggere å bruke de i trafikken.

Skullcandy Push Ultra er litt spesielle med sitt kraftige og dominerende design, men når du først har satt de i øret og tilpasset bøylen, så er leverer de virkelig som et sett gode trådløse ørepropper skal. Sporings-funksjonen gjør de også til et godt alternativ til deg som er livredd for å miste øreproppene på tur, og vi ser for oss at dette kan være et ypperlig alternativ til syklister.

Fordeler

  • Tilpassbare bøyler.
  • (Ultra) Lang batteritid.
  • Trådløs lading.
  • Tile sporings-funksjon.
  • IP67-sertifisering - vanntette.
  • Stabil tilkobling.
  • Full betjening fra begge propper / kan bruke en og en propp.

Ulemper

  • Stort ladeetui.
  • Ikke utskiftbare silikonpropper.
  • Ingen Ambient Mode.
  • Hver propp må slåes av manuelt.
  • Pauser ikke sangene når du tar proppen ut av øret.
  • Litt vanskelig å betjene knappene.
5.

SkullCandy Push

"Sitter som støpt og spiller høyt!"

Batteritid

6t + 6t

Vekt

54,2g (med ladeetui)

Fungerer med

iOS, Android

Score: 65/100

Rating: 3.9/6
Kr 1399,-
Bestill her

Annonselenke

Skullcandy Push gjør en god del bra, men skulle  gjerne ha vært enda bedre til mer.

SkullCandy Push er øreproppene som helt klart egner seg best til trening. Ønsker du et sett «allround»-ørepropper, så finner du bedre alternativer.

Som nesten alle trådløse ørepropper kan SkullCandy Push lades opp via et medfølgende ladeetui. Etuiet er relativt stort og åpnes/lukkes via en mekanisk lås (ikke magnet). Proppene festes til etuiet med magneter, og fire små lys på utsiden indikerer batterinivået.

Til tross for at ladeetuiet fremstår billig og skjørt, benytter det USB-C som ladestandard. Batteritiden er på fine 6 timer for selve proppene, mens ladeetuiet kan levere ytterligere 6 timer. Det tar om lag 2 timer å lade opp proppene og etuiet, men det er skuffende nok ingen form for hurtiglading.

Designet på SkullCandy Push er ganske pent. Selve proppene er store, men lette, og sitter godt i øret takket være de utskiftbare FitFin-proppene i tre ulike størrelser. En ekstra «vinge» sørger for at de sitter bom fast under høy aktivitet og mye hopping og risting, men vær klar over at fasongen gjør at de ikke egner seg for bruk med en stram lue ettersom den vil presse på toppen av proppene slik at de trekkes ut av øret. Det er ingen aktiv lydisolering, og det er lett å oppfatte lyder fra omgivelsene. Akkurat dette er bare positivt dersom du bruker de når du løper, sykler, går utendørs, etc… Proppene er IPX4-sertifisert og tåler svette og regn.

Lydkvaliteten er litt todelt. Bassen er ganske fremtredende, mens vokalene og lysere toner kan drukne og virke litt tamme. Push har ingen partner-app med mulighet til å endre lydbildet eller kontrollene, så her må du nøye deg med det du får. Det karakteristiske lydbildet er helt klart best for de som lar seg motivere av basstunge toner under trening, og som ønsker muligheten til å spille høyt. Her leverer SkullCandy Push virkelig bra. Til film/video fungerer de greit, men det er litt forsinkelse/latency i lyden, noe som kan virke forstyrrende.

Venstre propp fungerer som «master propp», og det er her mikrofonen sitter. Samtalekvaliteten er heller dårlig, men fungerer som en ok løsning ute på trening og tur. Tilkoblingen skjer via Bluetooth 4.2, og oppleves som stabil når de først er paret med telefonen. Det tar litt tid før proppene pares til mobilen når vi tar de ut av etuiet, og dobles ikke til med mindre du slår på den venstre master-proppen først. Ønsker du å bruke kun en propp, må dette være den venstre proppen ettersom høyre propp ikke er i kontakt med avspillingsenheten når den venstre ikke er i bruk. Du må også passe på å slå av proppene ved å holde inne knappen til du hører «power off», for de slår seg ikke automatisk av når du legger den tilbake i etuiet.

Betjeningen foregår via en knapp på yttersiden av hver propp. Et trykk starter/pauser sangen, to trykk på venstre/høyre – demper/øker lyden. Tre trykk på en av proppene aktiverer taleassistenten, og holder du inne venstre/høyre knapp i 2 sekunder hopper du en sang tilbake/frem. Dette fungerer greit, men vi foretrekker en egen knapp for å justere lyden ned/opp. Det er skjer nemlig litt for ofte at vi trykker feil, og ender opp med å aktivere taleassistenten istedenfor å dempe/øke lyden. En annen ting som er verdt å nevne er at musikken ikke pauses automatisk når du tar en propp ut av øret.

Alt i alt er SkullCandy Push et helt ok sett trådløse ørepropper. De leverer grei lydkvalitet, god passform, og spiller høyt. Det finnes bedre alternativer, men ikke alle sitter like trygt.

Fordeler

  • God passform.
  • God batteritid på selve proppene.
  • Ok lydkvalitet, spesielt for de som liker basstung musikk.
  • Spiller høyt!

Ulemper

  • Bare middels lydkvalitet.
  • Stort ladeetui med kun en ekstra lading.
  • Litt knotete betjening.
  • Treg tilkobling og faller av og til ut.
  • Pauser ikke sanger automatisk når du tar ut proppene.
  • Mangler Multi-connect støtte.
  • Dårlig samtalekvalitet.
6.

Jabra Elite 85t

"En ny vinner fra Jabra!"

Batteritid

5,5t - 19,5t

Vekt

7g - 7g

Fungerer med

iOS, Android

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 2699,-
Bestill her

Annonselenke

Jabra Elite 85t er selskapets siste generasjon trådløse ørepropper, og tar sikte på å vinne seg frem blant de beste støydempende øreproppene på markedet.

Med ny teknologi, flere mikrofoner, og endret passform, har Elite 85t slått seg frem som et av de beste parene med støydempende ørepropper. Her kjøper du rett og slett stillhet. Den nye passformen bidrar også til at Elite 85t er behagelige å ha i øret selv over lang tid, og føles mindre trykkende enn noen andre ørepropper vi har prøvd.

Batteritiden er fremdeles god, og du kan presse ut 5,5 timer av hver propp, samt at ladeetuiet gir deg 19,5 timer ekstra. Ladeetuiet lades via USB-C, og støtter også trådløs lading. Til tross for at det har vokst i størrelse fra forgjengeren, så er det fremdeles kompakt og lett.

Andre hendige funksjoner er HearThrough som slipper inn lyd fra omgivelsene slik at du kan høre kollegaene dine på jobb, eller bilen som passerer på siden av deg når du løper langs veien. Jabra Elite 85t støtter også multipoint lar deg være tilkoblet to enheter samtidig. Noe annet som imponerer er samtalekvaliteten, noe både du og den du prater med vil sette pris på.

I MySound appen kan du gjøre en rekke innstillinger som å endre funksjon på knappene, tilpasse lydbildet ved hjelpa av en 6-trinns equalizer, justere nivået på støydempingen, m.m. Lydkvaliteten er på topp, selv om bassen ikke er like kraftig som på forrige utgave.

Det vi savner fra forrige modell, Jabra Elite Active 75t, er den ekstra værtettingen som uteblir på Elite 85t. Elite 85t tåler svette og lett sprut, men er ikke like godt tettet mot skikkelig regn som lillebroren. Den nye og mer åpne passformen gjør også sitt til at øreproppene ikke sitter like godt som forrige utgave.

Dersom du primært bruker øreproppene til trening vil vi fremdeles anbefale Jabra Elite Active 75t. Ønsker du derimot et sett komfortable ørepropper som kan brukes til alt, og som har klasseledende støydemping? Da nøler vi ikke med å trekke frem Jabra Elite 85t.

 

Fordeler

  • Kompakt etui og små/lette ørepropper.
  • God batteritid og trådløs lading.
  • Fyldig og god lyd.
  • Meget god samtalekvalitet.
  • Imponerende støydemping med mulighet for trinnvis justering.
  • Behagelige knapper med mulighet til å tilpasse ulike funksjoner.
  • Multipoint lar deg være tilkoblet to enheter samtidig.
  • 6-trinns equalizer lar deg finne det «perfekte» lydbildet.
  • HearThrough lar deg høre lyd fra omgivelsene selv med begge proppene i ørene.

Ulemper

  • Sitter ikke like godt som forgjengeren Elite (Active) 75t
  • Mangler fullstendig værtetting.
  • Støtter ikke Aptx lydkodek.
7.

JBL Live Free NC+

"Små kraftplugger med signaturlyd og pent design"!

Batteritid

7t - 14t

Vekt

7g - 7g

Fungerer med

iOS, Android

Score: 71/100

Rating: 4.3/6
Kr 1700,-
Bestill her

Annonselenke

«Små kraftplugger med signaturlyd og pent design».

JBL Live Free NC+ skal i følge produsenten kunne tilby aktiv støydemping, Ambient Sound, trådløs lading, m.m.. Og ja, god lyd også.

Ladeetuiet er kompakt og solid og veier kun 40 gram. JBL Live Free NC+ kan varte opp med opptil 7 timer avspilling på en lading, og ytterligere 14 timer (to ekstra ladinger) med etuiet. Speed Charge sørger for lynrask lading via kabel (USB-C), men du kan også lade trådløst via QI.

Hver enkelt propp veier 7 gram, og leveres med silikonpropper i tre ulike størrelser, pluss to ekstra «vinger». JBL Live Free NC+ er IPX7-sertifisert, og er dermed både vann- og svettesikre.

JBL har inkludert en rekke praktiske funksjoner som Smart Ambient / Ambient Aware (slipper inn lyd fra omgivelsene), TalkThru (demper lydnivået automatisk når du prater med noen rundt deg) og Stemmestyring (Google Assistant eller Amazon Alexa) og Støydempin. Dessverre skuffer både støydempingen, Ambient Aware og TalkThru, og kan ikke måle seg med f.eks. Huawei FreeBuds Pro eller Jabra Elite 85t.

Lyden på JBL Live Free NC+ er noe av det bedre vi har testet, og oppleves som fyldig og god. En equalizer gir deg mulighet til å personifisere lydbildet, men signatur-lyden er allerede veldig god.

JBL lar deg benytte kun en vilkårlig propp om gangen, og proppene pauser sangen automatisk når du tar de ut. Tilkoblingen via Bluetooth 5.0 går lynraskt, og betjeningen via touchkontroller på siden av hver enkelt propp fungerer stort sett veldig bra. Den eneste utfordringen er at du ikke kan bruke touchkontrollen med hansker.

Passform er svært individuelt, og vi kommer ikke til å dømme et sett trådløse ørepropper basert på passform alene, men vår erfaring er at Live Free NC+ ikke sitter like godt som f.eks. Jabra Vista.

JBL Live Free NC+ leverer et helt greit sett trådløse ørepropper. Det er ikke de vi ville valgt som våre «go to» ørepropper for allsidig bruk, men de gjør en god jobb som ørepropper til trening takket være det kompakte designet, gode batteritiden og vanntettingen.

Fordeler

  • Lett og kompakt ladeetui.
  • Lang batteritid.
  • USB-C og rask lading. Støtter også trådløs lading.
  • Helt vanntette.
  • God app med egen equalizer.
  • Flott lydbilde og god signaturlyd.
  • Pauser automatisk musikken når du tar ut en propp.
  • Mulighet til å endre knappeinnstillingene.

Ulemper

  • Ingen MultiPoint (støtte for to enheter samtidig).
  • Ambient Aware og TalkThru fungerer dårlig.
  • Ikke veldig god samtalekvalitet.
  • Passformen er ikke bombesikker (dette er høyst individuelt).
8.

Huawei FreeBuds 4i

"Noe av det beste du får til under 1000kr!"

Batteritid

10t + 12 t

Vekt

5,5g - 5,5g

Fungerer med

iOS, Android

Score: 88/100

Rating: 5.3/6
Kr 990,-
Bestill her

Annonselenke

Huawei FreeBuds 4i er et av de beste alternative for deg som ikke ønsker å bruke alt for mye penger på god lyd og støydemping.

Ikke alle har råd eller lyst til å betale 2-3000kr for et sett trådløse ørepropper, og det er her Huawei FreeBuds 4i kommer inn. FreeBuds 4i er selskapets nyeste og mer budsjettvennlig sett ørepropper. Sammenlignet med forgjengeren FreeBuds 3i får du bedre støydemping (ANC), bedre lydkvalitet, en mer sikker og behagelig passform og lengre batteritid. I tillegg har ladeetuiet blitt enda litt mindre.

Med sin ovale form, lave vekt og utskiftbare silikonpropper i tre ulike størrelser, sitter Huawei FreeBuds 4i nesten umerkelig i øret og er behagelig å bruke over lengre tid.

Ladeetuiet er lite og lett, og kompakt og lades via USB-C, (støtter ikke trådløs lading). FreeBudss 4i er ikke klassifisert som «værtette», men tåler likevel svette og lett regn. Avhengig av om du bruker støydemping eller ikke, kan du tyne batteriet opptil 10 timer musikkavspilling, og 6,5 timer med samtale. Aktiverer du støydempingen reduseres dette til henholdsvis 7,5 timer og 5,5 timer. Ladeetuiet gir opptil 12 timer ekstra batteritid, mens hurtigladningen gir deg 4 timer batteritid ved å lade i kun 10 minutter.

Tunigteamet til Huawei har optimalisert driverne til å favorisere popmusikk, men Freebuds 4i egner seg godt til alle typer musikk vi har kastet på de. Freebuds 4i gjør en meget god jobb med å gjenskape et velbalansert og klart lydbilde. Proppene spiller høyt, og benytter du Freebuds 4i til å se film eller spille videospill, så er forsinkelsen er så godt som fraværende.

Vi kan også skryte av imponerende støydemping med tanke på det lave prispunktet. FreeBuds 4i har også fått Awarness Mode som slipper inn enkelte frekvenser som stemmer og lyd fra omgivelsene slik at du kan høre hva som foregår rundt deg samtidig som musikken på fortsette uavbrutt. Det er heller ingenting å utsette på samtalekvaliteten til Huawei FreeBuds 4i.

Huawei FreeBuds 4i benytter siste generasjon Bluetooth 5.2. Tilkoblingen skjer lynraskt og er stabil. Har du en Huawei telefon eller annen Huawei enhet (må kjøre EMUI 10.0 eller nyere), holder det at du åpner lokket på etuiet før de automatisk dukker opp på skjermen din og du trykker «koble til». Har du en annen Android eller iOS-enhet, kobler du til på vanlig måte under Bluetooth innstillinger.

Huawei Ai Life appen lar deg gjøre noen enkle innstillinger på ANC-nivåer og betjeningen av proppene. Betjeningen foregår ved en kombinasjon av touch og trykk, men har en del begrensninger sammenlignet med Huawei FreeBuds Pro. Du kan f.eks. ikke endre volumet direkte fra proppene. Foruten om dette kan du fint bruke høyre/venstre propp hver for seg. Bruker du en Android-telefon vil sangen du lytter til automatisk pauses dersom du tar en propp ut av øret, eller mister den, og så snart du dytter den på plass, vil musikken fortsette. Dette gjelder dog ikke for iPhone.

FreeBuds 4i har noen få mangler, men blant annet litt manglende funksjonalitet når det kommer til å kontrollere musikken direkte fra øreproppene, men til denne prisen er det uansett et veldig godt produkt.

Huawei Freebuds 4i leverer imponerende lydkvalitet, støydemping, samtalekvalitet og batteritid og god passform til et prispunkt som gjør de attraktiv for en stor gruppe brukere. For under 1000kr skal det godt gjøres å finne noe som kombinerer alle disse egenskapene bedre.

Fordeler

  • Imponerende lydkvalitet.
  • Meget god passform. Silikonpropper i tre ulike størrelser.
  • God støydemping.
  • God samtalekvalitet.
  • Lang batteritid + hurtiglading.
  • Kompakt og solid etui.

Ulemper

  • Ingen værtetting.
  • For iPhone-brukere pauses ikke musikken automatisk når du tar ut en ørepropp.
  • Begrenset mulighet til å kontrollere musikken fra øreproppene.
9.

Jaybird Vista 2

"En av de beste trenings øreproppene har blitt enda bedre!"

Batteritid

8t + 16t

Vekt

6,7g - 6,7g

Fungerer med

iOS, Android

Score: 89/100

Rating: 5.3/6
Kr 1990,-
Bestill her

Annonselenke

Jaybird Vista 2 er selskapets nye og forbedrede utgave av de populær Jaybird Vista. Dette er øreproppene for deg som elsker å høre på musikk når du trener.

Jaybird Vista 2 beholder stort sett det samme designet som tidligere og har en bombesikker passform takket være de medfølgende «vingene» som fester seg i ørekanalen. Ladeetuiet har blitt mer avrundet og litt slankere, og støtter nå trådløs lading. Selve øreproppene er IP68-sertifisert og dermed fullstendig vanntette, mens ladeetuiet tåler kraftig vannsprut. Jaybird Vista 2 er såkalt «earthproof» og tåler både vann, støv, slag, kraftige temperaturendringer, etc.. Batteritiden er på pene 8 timer + 16 timer ekstra med ladeetuiet. 5 minutter lading er nok til 1 time spilletid

Jaybird Vista 2 innfører nå både støydemping (ANC), SurroundSense (mulighet til å slippe inn lyd fra omgivelsene), og in-ear teknologi som sørger for å automatisk pause/starte musikken når du tar proppene ut/inn av øret. Sistnevnte fungerer ypperlig og sørger for at musikken settes på pause umiddelbart i det du tar proppene ut av øret.

Støydempingen er relativt enkel, og det er kun to nivåer; «på» eller «av». Det er foreløpig ingen mulighet til å justere graden av støydempingen, mens SurroundSense derimot har flere justeringsmuligheter. Støydempingen er ingen revolusjon, men kombinert med øreproppenes tighte passform, klarer Jaybird Vista 2 i stor grad å stenge det meste av omgivelseslyden ute. Akkurat dette var faktisk et «problem» med de originale Vista, der lyden rundt deg var nesten helt fraværende ettersom det ikke fantes noen måte å slippe den inn på.

Her kommer SurroundSense inn, og endelig kan du sykle/løpe trygt i gatene uten å være redd for at det ligger 320 biler bak deg og tuter uten av du hører det. «Problemet» til Vista er at det oppstår veldig mye vindstøy når du aktiverer støydempingen eller SurroundSense utendørs. Inne fungerer det derimot fint.

Jaybird Vista 2 benytter en kombinasjon av trykk- og touchknapper, noe som stort sett fungerer fint. Knappene kan i stor grad tilpasses via Jaybird appen, og du kan kontrollere det meste direkte fra øreproppene. Tilkoblingen til nye enheter skjer raskt, oppleves stabil, og du kan velge å bruke kun en´ ørepropp om gangen. Vista 2 støtter dog ikke Multi Point slik som Jabra Elite Active 75t

Når det gjelder lydkvalitet er det her Jaybird virkelig er gode. Jaybird Vista 2 takler det meste, og kombinert med den tighte passformen klarer de virkelig å levere fyldig og god musikk. Vi har faktisk ingenting å utsette på Vista 2 når det kommer til lydkvalitet, uansett hva slags musikk du ønsker å høre på. I Jaybird appen kan du tilpasse lyden etter din egen smak ved hjelp av en 6-trinns equalizer som gjør at du kan leke DJ på mikro-profesjonelt nivå. Du kan også velge blant en rekke ferdig «presets»som blant annet er satt sammen av flere av Jaybirds profesjonelle utøvere, eller bruke en hørselstest som hjelper deg å finne det «optimale lydbildet for deg – Personal EQ».

Jaybird Vista 2 kommer med nå med Find My Buds og Find My Case-teknologi som lar deg spore øreproppene og ladeetuiet i sanntid dersom du skulle være uheldig å miste de.

Jaybird Vista 2 forsetter å levere på det Jaybird er virkelig gode på, nemlig lydkvalitet og sikker passform. De retter samtidig opp i manglene fra Jaybird Vista. SurroundSense slipper inn lyd fra omgivelsene, men både denne funksjonen og støydempingen fører til veldig mye vindstøy. Heldigvis slipper du dette dersom du deaktiverer begge funksjonene. Likevel tror vi disse øreproppene kommer til å bli en favoritt for mange treningsglade mennesker fremover.

Fordeler

  • God og sikker passform.
  • Meget god lydkvalitet.
  • 6-trinns EQ med store muligheter for individuell tilpasning av lydbildet.
  • Flott app med mange ferdiglagde lydprofiler.
  • SurroundSense tillater lyd fra utsiden.
  • Pauser/starter musikker automatisk når proppene fjernes/settes inn i øret.
  • Lang batteritid. Hurtiglading+trådløs lading.
  • Passiv støydemping fungerer meget godt.

Ulemper

  • Mye vindstøy når støydemping og SurroundSense er aktivert.
  • Trøblete å veksle mellom ulike enheter.
10.

Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport

"Nydelig engasjerende lyd, god batteritid og solid værtetting!"

Batteritid

7t + 23t

Vekt

6,4g - 6,4g

Fungerer med

iOS, Android

Score: 82/100

Rating: 4.9/6
Kr 3690,-
Bestill her

Annonselenke

Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport ypper med trådløs lyd i særklasse, et kompakt design og lang batteritid.

Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport er relativt små og nette, og i motsetning til Beoplay E8 som kun er en propp som fester seg i øret, kommer sportsutgaven med utskiftbare finner i tre ulike størrelser. Øreproppene sitter godt i øret, er IP57-sertifisert og tåler vann ned til en meters dybde i inntil 30 minutter.

Ladeetuiet er relativt stort og kantete, og tar merkbart mer plass enn ladeetuiet på konkurrentene fra Jaybird, Jabra, Apple, Huawei, osv.. Byggekvaliteten er dog solid og gir inntrykk av et sett trådløse ørepropper i høy kvalitet.

Batteritiden er imponerende god og Beoplay E8 Sport legger seg litt over snittet med sine 7 timer spilletid på en lading. Ladeetuiet gir deg ytterligere 23 timer, altså total 30 timer spilletid. 20 minutter lading gir nok kraft til 1,5 timer musikkspilling, så det er ikke snakk om noen imponerende hurtiglading.

Betjeningen foregår ved å «tappe»/touche på utsiden av proppene, og lar deg styre det meste fra proppene uten et du behøver å finne frem telefonen. Dette fungerer bra, selv om det kan være litt utfordrende å trykke/tappe riktig når du trener med høy intensitet. Det er ingen innebygd stemmestyring, men du kan bruke kontrollene til å aktivere stemmestyringen på mobilen (iOS/Google Assistant).

Lydkvaliteten er det området der Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport stiller sterkest. Bang & Olufsen er veteraner innen lyd, og da snakker vi kvalitetslyd. Du kan velge mellom fem ulike lyttemoduser, å tilpasse lyden ved hjelp av en litt utradisjonell equalizer. Her er det fyldige toner, klare vokaler og dyp og pirrende bass. Lydkvaliteten er enkelt og greit blant det beste vi har testet. Aktiv støydemping er fraværende, men den passive støydempingen er relativt god.

Beoplay E8 Sport benytter Bluetooth 5.1 og glitrer med en superstabil tilkobling som både gjør det rask og enkelt å koble til nye enheter, samtidig som rekkevidden er godt opp mot 25 meter. Det er ingen Multi Point om lar deg være tilkoblet to enheter samtidig. Vi savner også at musikken pauses automatisk når vi tar ut en propp fra øret. Dette burde vært på plass på et par ørepropper til nesten 4000 kroner.

Derimot har Beoplay E8 Sport muligheten til å slippe inn lyd fra omgivelsene (transparens) og lar deg justere hvor mye lyd du ønsker å slippe inn i fire ulike nivåer (av, lav, middels, høy). På det laveste fungerer det ganske greit, det samme på middels, men på «høy» så er det umulig å høre musikken i det hele tatt. Her er Jabra, Huawei og Apple bedre.

I våre øyne er Beoplay E8 Sport priset altfor høyt, og du får mer for pengene ved å velge Jaybird Vista 2 eller Jabra Elite Active 75t. Likevel, det er umulig å fornekte at øreproppene leverer meget god lyd, i tillegg til et strøkent design. De vil også gi deg stabil og god tilkobling, samt lang levetid takket være den gode værtettingen.

Hvis du er på jakt etter et par trådløse ørepropper til trening som leverer noe av den beste lydkvaliteten som er å oppdrive, da er det umulig å komme uten om Beoplay E8 Sport. Bang & Olufsen viser hvorfor de alltid er å regne med når det kommer til virkelig god lyd, og har noe å lære bort til andre aktører, men også noe å lære selv. Klarer du å leve uten aktiv støydemping og en svært høy pris, så kommer du til å bli strålende fornøyd med Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport.

Fordeler

  • Høy lydkvalitet.
  • Sikker og god passform.
  • Lang batteritid. Trådløs lading.
  • Vanntett. Kan vaskes.
  • Relativt god samtalekvalitet.
  • Enkel betjening.
  • Pent design.

Ulemper

  • Kostbare.
  • Mangler aktiv støydemping (ANC).
  • Ingen auto-pause når du fjerner en propp fra øret.
11.

Apple AirPods Pro

"Det beste valget for iPhone-brukere!"

Batteritid

4,5t + 19,5t

Vekt

5,4g - 5,4g

Fungerer med

iOS, Android

Score: 93/100

Rating: 5.6/6
Kr 2990,-
Bestill her

Annonselenke

Eier du en iPhone og vurderer et sett trådløse ørepropper, så bør Apple AirPods Pro være et selvskrevent alternativ. Disse innfrir på nesten samtlige områder!

Det finnes ørepropper som i enda større grad er dedikert til trening, har bedre værtetting og gir kraftigere bass og bredere lydregister, men få modeller klarer å levere en så god totalpakke som Apple AirPods Pro. Her får du ypperlig lyd, støydemping fra øverste hylle, markedets beste lydfremheving (HearThrough), en svært komfortabel passform, og et kompakt design både på propper og ladeetui.

Apple AirPods Pro leverer god lydkvalitet, og selv om det ikke finnes noen equalizer til å justere lydbildet, så er det heller ikke noe savn. Batteritiden legger seg på snittet med sine 4,5 timer, men det kompakte ladeetuiet leverer ytterligere tre fulle ladinger slik at du har musikk og støydemping til rett over et døgn.

Øreproppene er vann- og svettebestandige og tåler fint en løpetur i lett regn, men du bør ikke ta de med ut på de verste regnværsdagene. Den behagelige passformen gjør at du nesten glemmer proppene selv etter lengre tids bruk, og det er et av ytterst få par med ørepropper der vi aldri opplever å bli slitne i øret.

Apple AirPods Pro fungerer beste med iPhone ettersom du her kan justere støydempingen, romlyden og ikke minst får benyttet deg av taleassistenen Siri, men lyden er like god på en hvilken som helst Android-mobil.

Er du Apple-bruker i dag, kan vi bare oppsummere med at Apple AirPods Pro er de beste øreproppene du får kjøpt. Android-brukere vil kunne alternativer som er bedre egnet, men vil uansett kunne glede seg over AirPod Pro sine gode egenskaper. Spørsmålet er bare om det er interresant for de.

Med Apple AirPods Pro får du en perfekt balanse mellom god lydkvalitet, effektiv støydemping og lydfremheving, en sikker og behagelig passform, og ikke minst høy brukervennlighet. I dag er de kongen av ørepropper, så får konkurrentene strekke seg enda litt lengre i jakten på tronen.

Fordeler

  • Meget god lydkvalitet.
  • Støydemping og lydfremheving fungerer supert.
  • Enkel tilkobling til Apple produkter, samt stabil tilkobling.
  • Lite og lett ladeetui.
  • Lang batteritid, samt trådløs lading.
  • Lydfremheving fremhever lydene rundt deg.
  • Enkel betjening.

Ulemper

  • Taleassistenten Siri fungerer kun for iPhone-brukere.
  • Ingen måte å justere volum på direkte på øreproppene.
12.

Samsung Galaxy Buds 2

"De minste, letteste og mest diskre øreproppene!"

Batteritid

5t + 15t

Vekt

5g - 5g

Fungerer med

Android, iOS

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 1499,-
Bestill her

Annonselenke

Små, lette, diskré, og en meget komfortabel passform.

Nyeste Samsung Galaxy Buds 2 er selskapets minste og letteste ørepropper til nå, og pakker inn en rekke velkomne funksjoner i en elegant og pen innpakning, et langt mer kompakt design enn storebroren Samsung Galaxy Buds Pro, og i tillegg noe bedre passform, aktiv støydemping (ANC), Ambient Mode (slipper inn lyd fra omgivelsene) og god samtalekvalitet.

Med en vekt på kun 5 gram per ørepropp og et kompakt design, sitter Samsung Galaxy Buds 2 meget godt i ørene. Det er ingen ekstra vinger som holder de på plass, men det medfølger silikonpropper i tre ulike størrelser. Det superkompakte og lommevennlige ladeetuiet er blant de minste i klassen, og klarer i tillegg til selve øreproppenes 5 timer batteritid med ANC aktivert, å levere ytterligere tre ekstra ladinger (totalt 20 timer ANC aktivert, 29 timer med ANC deaktivert). USB-C hurtiglading gir rundt 1 times bruk etter kun 5 minutter i laderen, og øreproppene kan lades trådløst enten med en trådløs lader (Qi-standard). Verken etuiet eller proppene er helt værtette, men IPX2-sertifiseringen sørger for at de er beskyttet mot svette og lett nedbør.

Samsung Galaxy Buds 2 benytter Bluetooth 5.2 og kobles raskt til nye enheter uavhengig av OS.

Samsung Galaxy Buds 2 kommer nå med aktiv støydemping og Ambient Mode som gjør det mulig å slippe inn lyder fra omgivelsene samtidig som du lytter til musikk. Lydkvaliteten er imponerende, og den tette forseglingen mot øregangen forsterker bassen og lydbildet. I Galaxy Buds appen kan du justere lydbildet ved hjelp av en enkel equalizer som lar deg velge mellom seks ulike lydmoduser.

På så små propper er det begrenset hvor mye som lar seg kontrollere fra selve proppene, men du kan både pause/starte, skifte spor frem/tilbake å bytte mellom ANC og Ambient Mode fra en og samme propp. Android-brukere vil kunne justere lydnivået opp/ned ved å dobbeltappe på ytterkanten av henholdsvis høyre/venstre ørepropp. Galaxy Buds 2 mangler dog funksjonen som automatisk pauser/starter musikken når du tar de ut/inn av øret.

Samtalekvaliteten har imponert oss med tanke på proppenes størrelse, og det er null problem å bruke proppene til en lengre samtale. Du kan også bruke en propp uavhengig av den andre dersom du ønsker det.

Har du mistet øreproppene kan benytte funksjonen «Finn ørepluggene mine» for å få øreproppene til å spille av en høy tone som kan høres et stykke unna så fremt de er i kontakt med mobilen. Galaxy Buds 2 støtter taleassistenten Bixby, men du kan se langt etter Google Assistant. I appen kan du aktivere en funksjon som gjør at øreproppene automatisk leser opp meldinger som plinger inn på telefonen.

Samsung Galaxy Buds 2 leverer et sett trådløse ørepropper som tilfredsstiller på svært mange områder, spesielt når vi tar størrelsen i betraktning, og ikke minst prisen som er ganske så ok. Øreproppene egner seg definitivt best for deg som eier en Samsung- eller Android enhet i dag, og iPhone-brukere bør se seg om etter alternativer ettersom Samsung ikke støtter iOS med deres nyeste partnerapp Galaxy Wearable.

Fordeler

  • Små og diskre´. Pent design.
  • God støydemping.
  • God lydkvalitet. EQ funksjon i Galaxy Wearable appen.
  • Enkel betjening.
  • Trådløs lading + hurtiglading.
  • God samtalekvalitet.

Ulemper

  • Savner bedre værtetting.
  • Ingen auto-pause når du fjerner proppene.
  • En del av funksjonene er begrenset til Android.

 

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2023 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022