Leter du etter en ny romaskin? Vi gir deg en oversikt over noen av de beste romaskinene på markedet. Enten du ønsker en enkel og billig romaskin, eller dyr og avansert, finner du den her.

En romaskin regnes kanskje som det apparatet som gir best treningseffekt på hele kroppen på en gang. Når du gjennomfører en repetisjon (ett rotak), må du aktivere hele kroppen og du trener musklene i både beina, rumpe, kjerne- og stabiliseringsmuskler, rygg og armer. En romaskin sørger for at du får trent både styrke og kondisjon samtidig, og er svært effektivt!

Roing kan gjennomføres på mange ulike måter, og du kan benytte ulike teknikker for å målrette treningen mot forskjellige muskelgrupper. Du kan også velge å kjøre øvelsene som intervaller, ren styrketrening, eller langkjøring. Trening med romaskin er skånsomt mot kroppen og innebærer liten skaderisiko. Det er likevel lurt å jobbe inn en god teknikk fra start slik at du unngår potensielle belastningsskader som følge av feil teknikk.

NB: Nederst i artikkelen finner du informasjon om de ulike typene romaskiner, og hva du bør se etter når du skal velge en romaskin til ditt behov. Butikkene har gjerne gode tilbud, og vi forsøker til enhver tid å linke til de beste tilbudene.

 1. BEST I TEST – Masterfit TP 900
 2. BESTE PREMIUMVALG – Assault Air Rower Elite
 3. MEST FOR PENGENE – Hammer Cobra XTR Plus II
 4. BESTE INNSTEGSMODELL – X-Erfit Row 200

Best i test romaskiner – Beste romaskin 2024

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Produktene i denne listen er ikke fysisk testet av oss, og vurderingen er gjort på bakgrunn av produktets egenskaper, eksterne tester, tilbakemeldinger fra kunder, samt pris. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

PS: Prisene og utvalget kan variere fra dag til dag. Vi forsøker til enhver tid å oppgi riktig prisantydning, og listen er dynamisk og vil endres i takt med vareutvalget. På grunn av enorm interesse for hjemmetreningsutstyr er svært mye utsolgt. Vi forsøker til enhver tid å holde listen oppdatert med produkter som er på lager.Der det er flere alternative priser linker vi til flere butikker.

SORTER ETTER:

1.

Masterfit TP 900

"Best i test!"

Vekt

40kg

Vektbegrensning

150kg

Størrelse montert

240 x 52 x 125 cm

Type motstand

Luft

Score: 91/100

Rating: 5.5/6
Kr 9999,-
Bestill her

Annonselenke

Masterfit TP 900 er utviklet spesielt for deg som ønsker en romaskin i toppskiktet. Her får du en stødig romaskinen med svært høy kvalitet.

Enten du er ivrig mosjonist, trenger en romaskin som skal dekke behovet for hele familien, eller som skal brukes på et treningssenter, så er Masterfit TP 900 en maskin som med sikkerhet vil tilfredstille behovet. TP 900 er en god del kraftigere og stødigere enn de minste og letteste maskinene i oversikten, og er beregnet for deg som kommer til å bruke roing aktivt som en del av treningen.

Masterfit TP 900 bruker luft som motstandssystem, og har 9 ulike motstandsnivåer. Ønsker du å bruke komme raskt i gang å trene effektivt, kan du velge ett av de 8 ulike treningsprogrammene hvor du blant annet kan velge om du ønsker å ro på tid, distanse, kalorier eller intervaller. Håndtaket er gummibelagt, solid og behagelig å holde i, og den lange glideskinnen i aluminium sørger for en jevn og friksjonsfri bevegelse.

En bakgrunnsbelyst og lettlest treningscomputer viser alt du behøver av treningsdata, og TP 900 støtter trådløs pulsoverføring slik at du kan koble til et eksternt pulsbelte.

En annen fin detalj med TP 900 er muligheten for å feste mobilen på toppen av treningscomputeren. Dette gir mulighet til å bruke enkelte treningsapper som motivasjon eller underholdning.

Masterfit TP 900 er en glimrende romaskin. Den er stor, og kanskje litt for stor for deg som bare skal dra den frem en gang i blant, men for alle som ønsker høy kvalitet og en slitesterk romaskin, så er dette et supert valg. Anbefalt.

 

Fordeler

 • Svært solid og stødig konstruksjon.
 • Mange motstandsnivåer og jevn motstand over hele fjøla.
 • Støtter tilkobling av trådløst pulsbelte.
 • 8 ulike treningsprogrammer.
 • Holder til mobil/nettbrett.
 • Oversiktlig treningscomputer med bakgrunnsbelysning.

Ulemper

 • Litt stor og tung.
2.

inSPORTline inCondi RW600

"Stødig, slitesterk, stillegående og høy kvalitet!"

Vekt

45 kg

Vektbegrensning

150kg

Størrelse montert

233 x 56,5 x 102 cm

Type motstand

Magnetisk

Score: 89/100

Rating: 5.3/6
Kr 8599,-
Bestill her

Annonselenke

inSPORTline inCondi RW600 er en kraftig og stillegående romaskin som gir jevn og høy motstand for deg som er på jakt etter en kvalitets romaskin.

inSPORTline inCondi RW600 er først og fremst en robust og kvalitetssikret romaskin. Denne romaskinen har en stabil og god ramme, og ikke minst en ekstra lang skinne som gjør den godt egnet til personer opptil 2 meter lengde.

Maskinen benytter magnetiskt motstand med totalt 16 motstandsnivåer som enkelt justeres med et trykk på en tydelig og brukervennlig LCD-skjerm. Det er også forhåndsinstallert 12 programmer, hvorav 1 brukerstyrt, 1 HRC-program og 1 Recovery-program.

Den tydelige og bakgrunnsbelyst LCD-skjermen viser informasjon som tid, distanse, kalorier, tid per 500 m, antall trekk, trekk per minutt og puls. Pulsen måles gjennom et ekstern pulsbelte som medfølger, eller du kan bruke ditt eget.

inSPORTline inCondi RW600 støtter Bluetooth og kan kobles til mobil/nettbrett/PC for å bruke en rekke ulike treningsapper som blant annet iC+ Training og Fit Hi Way, som hjelper deg å holde oversikt over treningen, samt opprette egne treningsprogrammer og økter. Det er også mulig å se filmer, lytte til musikk, konkurrere mot en computer, etc., mens du trener.
Det er også mulighet til å dele resultatene dine på sosiale medier.

Setet er bredt og ergonomisk utformet, og fotstøttene er justerbare med stropper som bidrar til økt komfort og trygghet under treningsøktene. Om romaskinen skulle stå på ujevnt underlag, vil det automatiske utjevningssystemet sørge for at den står stødig

Maskinen kan enkelt foldes sammen og trilles bort når den ikke lenger skal brukes.

inSPORTline inCondi RW600 er en real slitemaskin med masse funksjonalitet. Denne romaskinen råler juling, og den er laget for mye bruk over tid. Den er også enkel i bruk, og har alt vi ønsker oss av en pålitelig romaskin.

Fordeler

 • Robust og stødig ramme.
 • Magnetisk motstand. Stillegående.
 • Ekstra lang skinne gjør at den passer personer opp til 2 meter.
 • 12 stk programmer med mulighet for å bestemme treningsmål selv.
 • Oversiktlig og lettbetjent computer.
 • Pulsbelte følger med.
 • Ergonomisk utformet sete + justerbare fotstropper.
3.

Master Fitness R6030

"Gjennomført kvalitet til en meget god pris!"

Vekt

40kg

Vektbegrensning

135kg

Størrelse montert

237 x 50 x 91 cm

Type motstand

Magnet / luft

Score: 89/100

Rating: 5.3/6
Kr 13500,-
Bestill her

Annonselenke

Master Fitness R6030 utmerker seg som «et svært godt kjøp» takket være en sin meget relastiske ro-følelse og spiselige pris.

R6030 er en solid romaskin og velbygd romaskin som vil passe de aller fleste brukere. Denne maskinen passer like godt til hjemmetrening som til kommersielt bruk. Master Fitness R6030 benytter en kombinasjon av luft- og magnetbrems, noe som sørger for høy maksimal motstand, og en jevn og fin rofølelse.

Romaskinen passer også for lange personer, er relativt lett og enkel å flytte på, og tar liten plass når den er sammenslått. Denne modellen har mindre avstand mellom fotplatene og en høyere sittestilling enn tradisjonelle maskiner, noe som bidrar til en mer realistisk følelse av å ro enn noen de fleste andre romaskiner på markedet. En annen ting vi liker godt er kontrollen som er innebygd på håndtaket. Dette gjør det enkelt å justere motstand samtidig som du ror.

Maskinen har støtter bruk av pulsbelte (må kjøpes separat) og har et flott og oversiktlig display som viser info om tid, distanse, kalorier, antall rotak/rotak per minutt, watt, puls og hastighet.

Totalt sett er Master Fitness R6030 er solid romaskin med alt du trenger for å kunne trene mye og effektivt uten begrensninger.  Et meget godt kjøp.

Fordeler

 • Solid konstruksjon.
 • Magnet/luft gi jevn og god motstand.
 • 5 forhåndsinstallerte terningsprogrammer.
 • Innebygd pulsmottaker + støtter trådløs pulsmottaker.
 • Plassbesparende.
 • Kontroll på håndtaket gjør det enkelt å justere motstand.
 • Høy sittestilling bidrar til en mer realistisk følelse av å ro.

Ulemper

 • Ikke den beste treningscomputeren.
4.

Master Fitness R610

"Lett og kompakt innstegsmodell

Vekt

28kg

Vektbegrensning

110kg

Størrelse montert

202 x 53 x 67 cm

Type motstand

Magnet

Score: 83/100

Rating: 5.0/6
Kr 4990,-

Master R610 er lett, kompakt og flott innstegsmodell til deg som ønsker å komme i gang med ro-trening.

Master R610 er først og fremst lett og kompakt, og passer ypperlig for deg som tenker å flytte den frem og tilbake mellom ulike rom. Maskinen benytter magnetbrems, er svært stillegående, og motstanden er jevn og god over alle de 12 motstandsnivåene. Motstanden justeres manuelt på et ratt.

Skinnen kan felles opp med et enkelt håndgrep, noe som gjør at apparatet tar mye mindre plass når det ikke er i bruk. R610 veier kun 28kg og har en maks brukervekt på 110kg.

En enkelt og oversiktlig display viser info om tid, distanse, antall rotak, rotak per minutt og kaloriforbruk. Det er ingen pulsmåling på Master R610, så du må eventuelt benytte din egen pulsklokke og pulssensor.

R610 er en rimelig romaskin som fungerer utmerket som et allsidig treningsapparat til hjemmebruk.

Fordeler

 • 12 motstandsnivåer
 • Magnetbrems sørger lavt støynivå.
 • Kompakt og lett.
 • Skjerm med tid, distanse, antall rotak, rotak per minutt og kaloriforbruk.

Ulemper

 • Ingen treningsprogrammer.
 • Ingen støtte for pulsmåling.
5.

X-Erfit Row 200

"Best av de billigste!"

Vekt

27kg

Vektbegrensning

110kg

Størrelse montert

184 x 50 x 81 cm

Type motstand

Manuell

Score: 81/100

Rating: 4.9/6
Kr 3999,-
Bestill her

Annonselenke

X-Erfit Row 200 byr på mye treningsglede til en meget god pris. Her er det nesten umulig å trå feil.

X-Erfit Row 200 er en perfekt romaskin for deg som ønsker å komme i gang med treningen, eller som bare ønsker en enkel romaskin som gir deg akkurat det du trenger. Maskinen er liten og lett, og tar svært lite plass når du slår den sammen. Med en vekt på kun 27 kg og et kompakt design, er Row 200 rett og slett utrolig plassbesparende.

Motstanden justeres manuelt, og et svinghjul på 6 kg byr på 8 forskjellige motstandsnivåer. Motstanden justeres manuelt ved å skru på et hjul som sitter like ved bena. Setet glir frem og tilbake på en solid aluminiumsskinnen, og sørger for en behagelig sittestilling. En stor fordel med X-Erfit Row 200 er at maskinen også egner seg for høye personer, og den kan fint brukes av personer opp til 190cm.

Til tross for lav pris kommer X-Erfit Row 200 med et oversiktlig display som viser distanse, tid, kalorier, antall tak og totalt antall tak.

Det er rett og slett veldig lite mangler ved maskinen, i hvert fall til denne prisen. Maskinen kan så klart ikke hamle opp med de mer påkostede modellene i testen, men når vi tar med pris og funksjonalitet i vurderingen, så fortener X-Erfit Row 200 plassen sin. Et meget godt kjøp.

Fordeler

 • Mye for pengene.
 • Liten og lett. Tar liten plass.
 • Enkel i bruk.
 • Byr på god motstand og treningseffekt.
 • Egner seg også for lengre personer.
 • Oversiktlig og flott display.

Ulemper

 • Ikke like solid ramme som de mer påkostede modellene.
 • Mindre jevn motstand, og ikke like kraftig.
 • Ingen treningsprogrammer.
6.

inSPORTline Rivu

"En stødig og slitesterk maskin med mange treningsprogrammer!"

Vekt

40kg

Vektbegrensning

150kg

Størrelse montert

112 x 57 x 245 cm

Type motstand

Magnetisk

Score: 89/100

Rating: 5.3/6
Kr 9099,-

inSPORTline Rivu er en av de virkelig gode romaskinene på markedet. Her får du en solid ramme med høy vektbegrensning og mange ulike treningsprogrammer.

inSPORTline Rivu er solid og tåler juling. Ønsker du en romaskin som skal tåle mye bruk over lang tid, kan denne maskinen være et godt valg. Rivu benytter et magnetisk bremsesystem og elektronisk motstand med 16 ulike motstandsnivåer.

Du kan velge blant total 18 programmer, hvorav 12 forhåndsinnstilte treningprogrammer, 4 brukerprogrammer, et HRC-program (pulsbasert trening) og et manuelt program. En bakgrunnsbelyst og oversiktlig LCD-skjerm gjør det enkelt å holde oversikt over informasjon som tid, distanse, antall rotak totalt, rotak per minutt, motstand, tid per 500m, kaloriforbruk, puls, ytelse, og ikke minst hvilket program du benytter deg av.

inSPORTline Rivu støtter også trådløs pulsmåling, og du får faktisk med et eget pulsbelte sammen med maskinen. Det er også en innebygd vifte som hjelper til å kjøle deg ned under intensiv trening.

Romaskinen lar seg enkelt folde sammen, og kan trilles bort takket være de praktiske transporthjulene. den har også et utjevningssystem for ujevne underlag.

inSPORTline Rivu er et svært godt valg for deg som ønsker en romaskin som skal tåle mye bruk, ønsker en stødig og slitesterk maskin, og ikke minst en maskin som gir deg mye treningsdata underveis og kan varte opp med flere nyttige programmer.

 

Fordeler

 • Stødig og slitesterk.
 • Elektronisk motstand med 16 motstandsnivåer.
 • 18 programmer, hvorav 4 brukerprogrammer, 1 HRC-program og 1 manuelt program.
 • Bakgrunnsbelyst LCD-skjerm med mye nyttige data.
 • Enkelt å slå sammen og forflytte.
 • Innebygd støtte for trådløs pulssensor + medfølgende pulsbelte.
 • Innebygd vifte.
 • Utjevningssystem for ujevne underlag.
7.

inSPORTline Ocean

Vekt

25kg

Vektbegrensning

120kg

Størrelse montert

175 x 51 x 75 cm

Type motstand

Magnetisk

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 5199,-

inSPORTline Ocean er en prisgunstig og meget romaskin som leverer jevn og god motstand og en solid konstruksjon.

inSPORTline Ocean er en enkel og brukervennlig, men likevel solid, romaskin for en bred gruppe brukere. Har får du stilelgående magnetisk motstand og 8 ulike motstandsnivåer. Det er ingen innebygde treningsprogrammer, men det er ikke å forvente til denne prisen.

inSPORTline Ocean er utstyet med en komfortabel pute på setet og justerbare sikkerhetsreimer på pedalene for å holde føttene på plass.

Ocean har også en oversiktlig treningscomputer som viser informasjon om tid, antall trekk, totale antall trekk og kaloriforbruk. Du kan også koble til ditt eget pulsbelte slik at computeren viser pulsen din på maskinen.

inSPORTline Ocean er en gjennomtenkt og solid maskin til en meget attraktiv pris. Den fungerer også godt for brukere opp til 195cm, så denne maskinen vil passe mange.

 

Fordeler

 • Solid og stødig konstruksjon.
 • Stillegående magnetisk motstand.
 • 8 ulike motstandsnivåer.
 • Oversiktlig treningscomputer.
 • Støtter tilkobling av trådløst pulsbelte.
 • Passer personer opp til 195cm.

Ulemper

 • Ingen treningsprogrammer.
8.

DKN R-320

"Flott innstegsmodell med luftmotstand for en realistisk rofølelse!"

Vekt

39 kg

Vektbegrensning

130 kg

Størrelse montert

217 x 50 x 88 cm

Type motstand

Luftmotstand

Score: 83/100

Rating: 5.0/6
Kr 7799,-

DKN R-320 er en virkelig flott innstegsmodell som du også kan ha glede av selv om du er en ivrig roer.

DKN R-320 kommer med stødig og robust ramme, og byr på trygghet, enkelthet og høy funksjon.

Takket være luftmotstanden er bevegelsen jevn og fin, og du kan justere motstanden trinnløst. Luftmotstand gir tilnærmet lik følelse av å ro på vann, men har også noe høyere støynivå enn magnetisk motstand og vannmotstand.

En oversiktlig LCD-skjerm viser info om tid, avstand, antall rotak og kaloriforbruk.

Skinnen som setet glir på er hele 1250 mm lang og har en glidelengde på 1100 mm, noe som øker den realistiske rofølelsen.

DKN R-320 kan enkelt slåes sammen og trilles bort eller gjemmes under en seng, i et skap, etc..

Det finnes helt klart rimeligere modeller med tilsvarende funksjoner som DKN R-320, men dette er en av modellene som gir deg mest realistisk romfølelse takket være luftmotstanden, og ikke minst en solid ramme.

Fordeler

 • Solid og stødig ramme.
 • Luftmotstand og lang glidelengde gir en realistisk rofølelse.
 • Trinnløs regulering av motstanden.
 • Oversiktlig og lettlest computer.
 • Komfortabelt sete og polstret håndtak.
 • Plassbesparende.

Ulemper

 • Ingen treningsprogrammer.
 • Støyer mer enn modeller med magnetisk motstand.
 • Støtter ikke pulsmåling.
9.

BH Fitness Aquo Dual

Vekt

25 kg

Vektbegrensning

110 kg

Størrelse montert

179 x 50 x 53 cm

Type motstand

Magnet

Score: 88/100

Rating: 5.3/6
Kr 9799,-
Bestill her

Annonselenke

BH Fitness Aquo Dual er en solid romaskin med byr på relastisk romfølelse og motiverende treningsprogram.

BH Fitness Aquo Dual er ny romaskin fra anerkjente BH Fitness. Denne romaskinen har en stødig ramme og magnetmotstand med jevn motstand og tilnærmet lydløs drift over 24 motstandsnivåer.

En stor og oversiktlig LCD-skjerm gir deg oversikt over data som tid, hastighet, distanse, omdreininger per minutt, kaloriforbruk, odometer, watt og puls. Pulsen måles via en ekstern pulssensor som må kjøres separat.

Du kan velge blant 12 stk forhåndsinnstilte programmer med 24 stk forskjellige motstandsnivåer, 4 stk brukerprofiler og 4 stk HRC-programmer. Alle modeller i Dual-serien er optimalisert for i.Concept-apper som du enkelt kan bruke ved å koble til Dual Kit-modulen (som kan kjøpes separat). i.Concept utvider funksjonaliteten til maskinen ytterligere.

BH Fitness Aquo Dual er sammenleggbar, har lav vekt og kan enkelt trilles bort.

BH Fitness Aquo Dual er en solid og god romaskin med masse muligheter. Den er mer robust bygget enn de rimeligere romaskinene rundt 5-6000 kroners klassen, og byr på en rekke motiverende treningsprogram.

Fordeler

 • Stødig og robust.
 • Jevn motstand og tilnærmet lydløs drift.
 • Stort og tydelig computer.
 • 24 motstandsnivåer.
 • 12 stk forhåndsinnstilte programmer med 24 stk forskjellige motstandsnivåer, 4 stk brukerprofiler og 4 stk HRC-programmer
 • i.Concept utvider funksjonaliteten ytterligere.
 • Kan kobles til ekstern pulssensor.
10.

inSPORTline Yukona

Vekt

20,5 kg

Vektbegrensning

110 kg

Størrelse montert

159 x 55 x 77 cm

Type motstand

Magnetisk

Score: 82/100

Rating: 4.9/6
Kr 3990,-

inSPORTline Yukona er en enkel og grei romaskin med jevn og god motstand. Takket være magnetmotstanden er dette en romaskin som er tilnærmet lydløs i bruk, og den lave vekten og de innebygde transporthjulene gjør det også enkelt å slå den sammen og skyve den bort når den ikke er i bruk.

Bremsesystemet er av god kvalitet, byr på 16 ulike motstandsnivåer, og justeres raskt via et elektronisk panel.

Yukona har et tydelig display som visert oversikt over tid, distanse, antall rotak, rotak per minutt, kaloriforbruk og puls. Det følger med eget pulsbelte på kjøpet.

Du kan velge blant 21 motiverende treningsprogrammer, hvorav 4 brukerdefinerte og et pulsbasert.

inSPORTline Yukona er en flott mellomklasse romaskin som gir jevn og god motstand, mange treningsprogrammer og god komfort under treningen.

Fordeler

 • Tilnærmet lydløs magnetisk motstand.
 • 16 motstandnivåer.
 • Tydelig display med den viktigste infoen.
 • 21 motiverende treningsprogrammer, hvorav 4 brukerdefinerte og et pulsbasert.
 • Medfølgende pulsbelte.
11.

Hammer Cobra XTR Plus II

"Mest for pengene!"

Vekt

37 kg

Vektbegrensning

130 kg

Størrelse montert

232 x 55 x 75 cm

Type motstand

Magnetisk

Score: 88/100

Rating: 5.3/6
Kr 7289,-

Hammer Cobra XTR Plus II er en gjennomført romaskin full av funksjoner.

Med magnetisk motstand og en aluminium skinne nesten fri for friksjon, vil Hammer Cobra XTR Plus II gi deg en jevn og god motstand og realistisk følelse av å ro.

Velg blant 16 ulike motstandsnivåer, 20 ulike programmer hvorav 5 brukerdefinerte og 4 HRC-programmer. Den store og bakgrunnsbelyst skjermen gjør det enkelt å holde oversikt over info som tid, distansen antall rotak, kaloriforbruk, puls, m.m.. Koble til treningsapper som BitGym eller Kinomap og få muligheten til å trene virtuelt ved å ro på innsjøer og elver over hele verden.

Det praktisk stativet for nettbrett gjør det enkelt å underholdes underveis i økten, og romaskinen lar seg enkelt folde sammen og gjemmes bort når den ikke er i bruk.

Hammer Cobra XTR Plus II er en super romaskin som byr på mye treningsglede. Her får du valuta for pengene.

Fordeler

 • Robust, stødig og tilnærmet støyfri.
 • Alu-skinne og magnetisk motstand gir jevn motstand over 16 nivåer.
 • 20 programmer hvorav 5 brukerdefinerte og 4 HRC-programmer.
 • Oversiktlig og bakgrunnsbelyst LCD-skjerm.
 • Stativ for nettbrett + støtte for ekstern pulssensor.
 • Ergonomisk utformet håndtak + behagelig sete.
 • Muligheter for virtuell trening via apper som BitGym og Kinomap.
 • Foldes enkelt sammen og tar minimalt med plass.

Ulemper

 • Støtter ikke flere brukere.
12.

Abilica WinRower II

Vekt

-

Vektbegrensning

-

Størrelse montert

-

Type motstand

-

Score: 86/100

Rating: 5.2/6
Kr 5999,-
Bestill her

Annonselenke

Abilica WinRower II er en godt utstyrt romaskin spesiallaget for det skandinaviske markedet.

Abilica WinRower II kommer først og fremst med en solid ramme med seteramme i aluminium som sørger for en jevn og glidende bevegelse under roingen. Den magnetiske motstanden justeres elektronisk over 16 ulike motstandsnivåer, og du kan velge blant 12 ulike programmer.

En bakgrunnsbelyst LCD-skjerm viser info om tid, distanse, antall rota, kalorier og puls. Pulsen måles via en ekstern pulssensor (kjøpes separat).

Abilica WinRower II tar liten plass når den slåes sammen og kan enkelt trilles bort ved hjelp av de innebygde transporthjulene.

Vi skulle gjerne sett av WinRower II gav oss et stiv for nettbrett, men foruten om dette leverer Abilica mye kvalitet til en god pris. 2 års garanti er også en fin bonus.

 

Fordeler

 • Solid byggekvalitet.
 • Magnetisk motstand med elektronisk justering over 16 nivåer.
 • 12 forhåndsinnstilte programmer.
 • Aluminiums setestamme bidrar til jevne og flytende bevegelser.
 • Støtter trådløs pulsmottaker.
 • Enkel å slå sammen. Tar liten plass.

Ulemper

 • Savner støtte for nettbrett.
13.

Master Fitness 6040

Vekt

44 kg

Vektbegrensning

150 kg

Størrelse montert

237 x 50 x 91 cm

Type motstand

Luft/Magnet

Score: 90/100

Rating: 5.4/6
Kr 17200,-
Bestill her

Annonselenke

Master Fitness R6040 er et av de beste valgene for deg som ønsker en solid romaskin til med jevn og god motstand, og realistisk rofølelse.

R6040 har vunnet flere tester og omtales som en «ekte premium modell». Dette er først og fremst en solid og velbygd romaskin som benytter en kombinasjon av luft- og magnetbrems, noe som sørger for høy maksimal motstand, og en jevn og fin rofølelse.

Master Fitness R6040 kommer med 15 forhåndsinstallerte programmer, og den store bakgrunnsbelyst LCD-skjermen gjør det lett å holde oversikt over programvalg, samt treningsdata som tid, distanse, kalorier, antall rotak/rotak per minutt, watt, puls og hastighet. Maskinen støtter bruk av pulsbelte (må kjøpes separat).

Den ekstra lengen sørger for at R6040 vil passe selv lengre personer. De innebygde transporthjulene gjør den enkel å flytte på, mens den sammenleggbare konstruksjonen gjør at den tar liten plass når den er sammenslått. Denne modellen har mindre avstand mellom fotplatene og en høyere sittestilling enn tradisjonelle maskiner, noe som bidrar til en mer realistisk følelse av å ro enn noen de fleste andre romaskiner på markedet. En annen ting vi liker godt er kontrollen som er innebygd på håndtaket. Dette gjør det enkelt å justere motstand samtidig som du ror.

Master Fitness R6040 gir deg alt du trenger for en skikkelig god roøkt, og den er klar til å kunne brukes dag ut og dag inn over mange år.

Fordeler

 • Solid konstruksjon.
 • Magnet/luft gi jevn og god motstand.
 • 15 forhåndsinstallerte terningsprogrammer.
 • Innebygd pulsmottaker + støtter trådløs pulsmottaker.
 • Kontroll på håndtaket gjør det enkelt å justere motstand.
 • Høy sittestilling bidrar til en mer realistisk følelse av å ro.
 • Oversiktlig LCD-skjerm.

Romaskin – Dette må du vite 

En romaskin regulerer belastningen gjennom magnetisk motstand, luft eller vann. Under gir vi en forklaring på de ulike alternativene.

Magnetisk motstand
En romaskin med magnetisk motstand er kanskje den vanligste for hjemmebruk. Denne er stillegående, relativt kompakt, og krever minimalt med plass.

Luftmotstand
Luftmotstand bruker luftstrømmen som belastning, og denne typen oppleves som en naturlige følelse av å ro på vann. Belastningen og bevegelsen er jevn og myk, men støynivået er en høyere enn for en romaskin med enten magnetisk- og vannmotstand.

Vannmotstand
Roing hører hjemme på vannet, og kanskje er det ikke så rart at en romaskin med vann som motstandssystem, som regel er det beste du får og ikke minst favoritten blant de som ror mye. Opplevelsen av å ro en romaskin med vannmotstand er som å ro på vann, og det skyldes nettopp at du ror i vann. Lyden er naturlig, og følelsen er helt egen.

Display
Displayet viser data som treningsøkta som tid, distanse, hastighet, drag per minutt, totale antall drag og kaloriforbrenning. Disse dataene er med på å motivere, og ikke minst gjør det det enklere å planlegge/følge med på treningsøkta.

Oppbevaring
Som de fleste treningsmaskiner tar en romaskin plass, og enkelte modeller kan være opptil 2 meter lange. En del romaskiner er sammenleggbare, noe som er veldig fordel om du har begrenset med plass.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2024 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022