Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som er på det norske markedet i 2024!

Her får du en oversikt over 10 gode vektvester med totalvekt på 10 til 30 kg som er på markedet i dag. Hvis du liker å trene tungt og intensivt, både styrke- og kondisjonstrening, finner du garantert en vest som passer deg og dine behov.

Vektvester er et praktisk og populært treningsverktøy, spesielt til hjemmetrening eller trening utendørs. Investerer du i en solid vektvest med passende belastning for ditt treningsformål kommer du til å ha nytte og glede av den i mange år fremover. Vektvestene på markedet i dag har stilig design, og er mye mer praktiske og kule enn de eldre modellene som gjerne var laget av lite slitesterkt tøymateriale og dårlige muligheter for å justere og feste de godt mot kroppen.

Vektvester er ofte enkle å bruke, og de opptar liten plass i treningsrommet eller boden. Fordi de sitter tett på kroppen er de mye mer behagelige å bruke som ekstra vekt i styrkeøvelser enn for eksempel et vektbelte med en vektskive eller kettlebell dinglende i kjettingen. Med en vektvest har du dessuten enormt mange bruksområder som kan ta treningen din til nye høyder!

 

Dette kan du bruke vektvest til

Å ha en vektvest tilgjengelig når du skal trene hjemme eller i en utendørs treningspark gjør at treningen plutselig blir tatt opp flere nivåer. En vektvest gjør at du på en skånsom måte kan gjøre mange øvelser og ulike treningsformer mye mer intensive.

 • Det klassiske formålet er å ha på en vektvest når man gjør kroppsvektøvelser som push ups, pull ups og dips. De kan også brukes når man gjør styrkeøvelser for bein, som knebøy og utfall, i stedet for å holde manualer eller bruke vektstang.
 • Vektvest kan brukes på gåturer og løpeturer.
 • Trener du for et spesifikt formål som for eksempel opptaksprøve til forsvaret kan du trene på å gå og løpe langt enten med vektvesten på eller eventuelt som ekstra plassbesparende vekt i ryggsekken.
 • Flere standardiserte CrossFit-økter skal gjøres med en vektvest, så det går an å bruke vest når du gjør både komplekse styrkeøvelser, kondisjonsøvelser og gymnastiske øvelser.
 • Uansett hva du gjør med vektvesten på vil kroppen bruke mer energi for å forflytte deg fordi musklene dine er nødt til å flytte på mere vekt. Det vil si at du vil bruke flere kalorier på å gjøre de samme tingene som du gjør uten vektvesten.
 • Fordi det koster mer energi og er mer slitsomt for kroppen å gjøre bevegelser med vektvesten på vil også pulsen øke, og du får også fordeler med tanke på kondisjonen.
 • Å bære en vektvest mens du trener vil også forbedre både balansen og holdningen din.
 • Trening med vektvest kan forbedre hurtighet, og det er blant annet derfor boksere og MMA-fightere trener med vektvest.
 • Belastning bygger opp skjelettet. Sammenligner vi det å trene øvelser for egen kroppsvekt med og uten vektvest vil du ha mye større helsefordeler med tanke på beinhelse hvis du trener med en vektvest.

Under selve testen har vi skrevet litt mer utfyllende om hva du bør se etter når du skal velge vektvesten for deg og din trening. Ved å lese dette vil du være i stand til å gjøre et valg som du er fornøyd med, og kan velge ut ifra treningsmål og budsjett.

 

Kriterier for testen av de beste vektvestene i 2024

Denne listen består av vektvester som vi kan anbefale ut ifra ulike kriterier som brukervennlighet, komfort og passform, materiale på vest og vekter, totalvekt og vektintervaller og ekstra egenskaper som vaskbarhet og mulighet for å justere stropper. Det er noen klassiske vektvester som er ganske like i design, og da spiller også pris en rolle i den totale vurderingen og plassering på topplisten.

Vektvestene som er tatt med i listen er etter vår vurdering de best i sin produktklasse og for å gjøre det lettere for deg å velge har vi skrevet hvilken type bruker produktet passer best for.

 

Best i test vektvester 2024

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Du kan bidra til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste artikler og tester ved å handle gjennom linkene i testen, og vi sette stor pris på om du gjør dette. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

OBS! Prisene og utvalget kan variere fra dag til dag. Vi forsøker til enhver tid å oppgi riktig prisantydning, og listen er dynamisk og vil endres i takt med vare utvalget. Det har vært en enorm interesse for hjemmetreningsutstyr, og mye er utsolgt. Vi forsøker å holde listen oppdatert med produkter som er på lager.

 1. Best i test – Abilica WeightVest Power 20 kg
 1. Beste tunge vektvest – Master Fitness B.C Vektvest 20 kg
 1. Best for løping og CrossFit – ThornFit Tactical vektvest 20lb/9,5 kg

SORTER ETTER:

1.

Abilica WeightVest Power

Testvinnende vektvest med mange smarte funksjoner!

Maks totalvekt

25 kg

Minste totaltvekt

1 kg

Justerbare fester

Ja

Funksjonalitet: 25/25
Komfort og passform: 25/25
Vekt og vektintervaller: 25/25
Bruksområder: 23/25

Score: 98/100

Rating: 5.9/6
Kr 1399,-
Bestill her

Annonselenke

Her har Abilica gjort mye riktig, og denne vektvesten blir derfor denne topplistens vinner og fortjener vårt Best I Test emblem!

Vektens totalvekt er på opptil 20 kg, som er mer enn nok vekt for de aller fleste. Med en vektvest på 20 kg får man trent seg skikkelig sterk i overkroppen, og den er et godt supplement til styrkeøvelser for bein.

Det som gjør at denne vesten skiller seg ut fra de andre i denne topplisten er at den har to tykke magebelter. Det gjør at vektvesten sitter ekstremt godt inntil kroppen, noe som gjør den svært funksjonell i de aller fleste treningsformer. Beltene festes med borrelås, noe som øker komforten fordi det gjør at trykket blir jevnt fordelt over hele beltet. Maksimal midjebredde er 120 centimeter.

En annen ting som er helt genialt er at vesten er designet slik at vekten er jevnt fordelt gjennom hele vesten. Det er nemlig hele 38 vektposer av nylon som er fylt med jernsand. 22 av disse er festet på baksiden og 16 på fremsiden. Til sammen veier alle vektene 19 kg, og selve vesten veier 1 kg. Alle vektposene kan tas ut, og da kan vektvesten vaskes for hånd.

Fordi hver vektpose veier 0,5 kg, vil det være gjøre det mulig å øke vektene i utvalgte styrkeøvelser gradvis. For noen vil et hopp på mer enn 0,5 kg i visse øvelser gjøre at man ikke klarer øvelsen eller det ønskete antallet repetisjoner. Derfor er det genialt at man med denne vesten har muligheten til å øke med 0,5 kg.

Dessuten får du veldig mye vekt for pengene.

Fordeler

 • Brede midjebelter som gjør at vesten sitter godt på kroppen
 • 38 vektsekker jevnt fordelt
 • 0,5 kg vektintervall for justering av vekt
 • Vaskbar
 • 20 kg maksvekt
 • Kan brukes til kondisjon- og styrketrening
2.

ThornFit Tactical vektvest

Klassisk og eksklusiv CrossFit-vest for intensive kondisjonsøkter!

Maks totalvekt

9,5 kg

Minste totaltvekt

1,5 kg

Justerbare fester

Ja

Funksjonalitet: 25/25
Komfort og passform: 25/25
Vekt og vektintervaller: 25/25
Bruksområder: 19/25

Score: 94/100

Rating: 5.6/6
Kr 2890,-
Bestill her

Annonselenke

Denne olivengrønne vektvesten er for mange kjent fra CrossFit, og spesielt økten som heter Murph. Den er laget i et ekstremt holdbart materiale av vann- og flekkbestandig 600D nylon, og andre slitesterke komponenter som stålvaiere, nylonbelter og borrelås. Det er hele 10 myke 3D mesh-puter som reduserer friksjon på skuldre, rygg og bryst, og sikrer stabilitet. En jevn vektfordeling gjør vesten behagelig å ha på. Den er designet for at man skal ha bevegelsesfrihet til å kunne gjøre alle slags treningsøvelser gjennom god passform og mobilitet. Vesten har også ventilerende egenskaper, noe som passer bra når man skal utføre tøffe CrossFit-økter.

Vektvesten har ett sett med laserkuttede ballistiske stålplater, en foran og en bak. Stålplatene ligger i lommer med stropper og borrelås, som holder platene på plass. Uten vektplatene veier vesten 1,5 kg, og vektplatene veier til sammen 9 kg. Ulempen med dette er at man ikke kan legge på og ta av litt og litt vekt, slik som med de tradisjonelle vektvestene. Tanken bak dette er nok at det er en standardvekt som skal benyttes i CrossFit-økter.

Andre tradisjonelle vektvester kan virke klumpete og lite funksjonelle sammenlignet med denne. Thorn Fit Tactical vektvest er designet for komfort og funksjonalitet i alle slags øvelser, som løping, burpees, double unders, handstand push ups, kipping pull ups og så videre. Den har derfor et ergonomisk design og sitter tett på kroppen. Det er flere justerbare fester slik at vesten kan passe de fleste brukere.

Vesten har borrelåsfester på merker på bryst, skuldre og rygg slik at man kan sette på egne merker etter ønske om å gjøre vesten helt unik og personlig. Den kan håndvaskes i kaldt vann etter man har fjernet vektplatene.

Fordeler

 • Ekstremt god passform og komfort
 • Utmerket til høyintensive CrossFit-økter
 • Kult design
 • Mange muligheter for å justere forskjellige stropper for optimal passform
 • Smart plasserte beskyttende mesh-puter
 • Slitesterkt og ventilerende materiale

Ulemper

 • Har bare to vektplater, som begrenser muligheten for vektjustering
3.

Abilica PowerPack Flexi Vektvest

Kroppsnær vektvest med ekstra funksjoner!

Maks totalvekt

10 kg

Minste totaltvekt

-

Justerbare fester

Ja

Funksjonalitet: 23/25
Komfort og passform: 22/25
Vekt og vektintervaller: 22/25
Bruksområder: 21/25

Score: 88/100

Rating: 5.3/6
Kr 1399,-
Bestill her

Annonselenke

Dette er en klassisk vektvest som har vært på markedet i mange år, og som fortsatt er like aktuell. Den er laget av mykt neopren, og har to smarte lommer med plass til telefon eller andre ting av tilsvarende størrelse. Den har også reflekser foran og bak.

En annen stor fordel er at vesten har to brede reimer som kan justeres slik at den sitter tett inntil kroppen. Den ene stroppen er under brystet og den andre rundt magen. Maksimal livvidde er 130 centimeter.

Det er åtte vektposer som er fylt med jernsand, og disse kan tas ut for å justere vektbelastningen. Det fremkommer ikke av spesifikasjonene hvor mye hver av posene veier, men totalvekten på alle åtte posene er 8,75 kg.

Vektvesten kan vaskes for hånd når vektposene er tatt ut, og det anbefales at den rengjøres og skrubbes med en fuktig klut og deretter lufttørkes slik at den ikke skal endre form.

Fordi vesten sitter så godt mot kroppen med de to stroppene er den egnet til aktiviteter som gåturer og løping, i tillegg til tradisjonell styrketrening.

Fordeler

 • Ekstra funksjoner som refleks og lommer
 • To gode magebelter som gjør at vesten sitter godt
 • Kan vaskes for hånd
 • Mykt neoprenmateriale

Ulemper

 • Maksvekt 10 kg, som er i det minste laget for de som er eller ønsker å bli svært sterke
4.

Master Fitness B.C Vektvest

Klassisk vektvest i camo-mønster med god skulderpolstring!

Maks totalvekt

20,8 kg

Minste totaltvekt

1 kg

Justerbare fester

Ja

Funksjonalitet: 19/25
Komfort og passform: 20/25
Vekt og vektintervaller: 21/25
Bruksområder: 22/25

Score: 82/100

Rating: 4.9/6
Kr 1894,-
Bestill her

Annonselenke

Denne vektvesten er av liknende design som mange av de andre vestene på markedet, men skiller seg ut med at den er sydd i et tøft cameo-mønster. Totalvekten på litt over 20 kg, noe som gjør den til en veldig allsidig vektvest. De færreste trenger å trene med mer enn 20 kg, og med denne vektvesten er det fullt mulig å få til gode og tunge styrkeøkter.

Vektvesten har kraftig skulderpolstring, noe som gjør den behagelig å ha på over lengre perioder enn bare mens du ufører ett styrkesett. Den har to kraftige justerbare reimer rundt brystet som effektivt fester vesten inntil kroppen. Vesten er 42 centimeter i høyden, og 32 centimeter over brystet.

Ifølge spesifikasjonene skal den sitte godt inntil kroppen og derfor være egnet til CrossFit og løping i tillegg til tradisjonell styrketrening.

Det er 18 lommer for jernvekter. Vekten blir jevnt fordelt med ni lommer på framsiden og ni på baksiden. Hver av vektklossene veier 1,1 kg, som gjør gradvis progresjon i treningen mulig.

Det fremkommer ikke av spesifikasjonene om vesten kan vaskes, men fordi alle vektklossene kan tas ut bør den være mulig å vaskes for hånd.

Fordeler

 • Totalvekt 20 kg
 • Mønster som gjør at vesten skiller seg ut
 • Kraftig skulderpolstring
 • 1,1 kg vektintervall for justering av vekt

Ulemper

 • Magebeltet sitter litt langt nede, noe som kan gjøre at vesten sitter litt løst på kortere personer
5.

inSPORTline Vektvest Marine

Maks totalvekt

30 kg

Minste totaltvekt

1,2 kg

Justerbare fester

Ja

Funksjonalitet: 19/25
Komfort og passform: 19/25
Vekt og vektintervaller: 20/25
Bruksområder: 22/25

Score: 80/100

Rating: 4.8/6
Kr 2499,-
Bestill her

Annonselenke

Denne tunge vektvesten med moderne camo-mønster skal passe for alle voksne uansett kroppsstørrelse. Det er en justerbar stropp med spenne rundt livet.

Vektvesten er 45 centimeter lang og 33 centimeter bred, og det er god plass under armene slik at den ikke skal gnage når man utfører øvelser som involverer armene. Det er 30 lommer med vektblokker av jern på 960 gram hver jevnt fordelt i vesten, 15 på framsiden og 15 på baksiden. Skulderstroppen er ekstra bred, noe som bidrar til komfort og jevn vektfordeling.

Dette er en tung vekt som egner seg best for klassisk styrketrening som pull ups, dips, push ups, knebøy og utfall.

Den kan mest sannsynlig vaskes for hånd når alle vektmagasinene er tømt, men det fremkommer ikke av spesifikasjonene.

Fordeler

 • 30 kg maksvekt
 • Moderne camo-mønster
 • Mulighet for justering av vektbelastning med intervaller på 960 gram
 • Jevn vektfordeling

Ulemper

 • Ikke egnet for løping eller CrossFit fordi den ikke sitter helt tett inntil kroppen
6.

Star Gear weighted Vest

Tung vest med god vektfordeling og 30 vektblokker!

Maks totalvekt

30 kg

Minste totaltvekt

-

Justerbare fester

Ja

Funksjonalitet: 19/25
Komfort og passform: 20/25
Vekt og vektintervaller: 19/25
Bruksområder: 21/25

Score: 79/100

Rating: 4.7/6
Kr 2119,-
Bestill her

Annonselenke

Dette er en tung og solid vektvest med en maksvekt på 30 kg. Den er laget av slitesterk polyester, og måler 49,5 centimeter fra skulderen og ned og er 36 centimeter målt over brystet. Vesten har 30 lommer for vektblokker som lukkes med borrelås, slik at vektene ligger på plass under trening. Vektblokkene veier 1 kg, og ligger i hver sin lomme. Å ha muligheten til å øke vektene med ett og ett kg er helt optimalt for å gradvis øke belastningen ettersom man blir sterkere.

Det fremkommer ikke av spesifikasjonene om vesten kan vaskes, men med tanke på at det er mulig å ta ut alle vektblokkene bør den i alle fall kunne vaskes for hånd.

Vesten sitter behagelig over skuldrene og justeres og festes med en magestropp med spenne. Vekten fordeles fint fordi skulderstroppene er så brede, noe som er en fordel når man skal trene med opp til 30 kg. Det er god plass under armene slik at vesten ikke gnager når man gjør øvelser med armbevegelser.

Fordeler

 • 30 kg totalvekt
 • Laget i solid polyester
 • 1 kg vektintervall for justering av vekt
 • Brede skulderstropper som fordeler vekten jevnt

Ulemper

 • Ikke egnet for løping eller CrossFit fordi den ikke sitter helt tett inntil kroppen
7.

OMPU gear weigth vest

Tung og budsjettvennlig vektvest for klassisk styrketrening!

Maks totalvekt

30 kg

Minste totaltvekt

1 kg

Justerbare fester

Ja

Funksjonalitet: 19/25
Komfort og passform: 18/25
Vekt og vektintervaller: 19/25
Bruksområder: 21/25

Score: 77/100

Rating: 4.6/6
Kr 1699,-
Bestill her

Annonselenke

Dette er en av de tyngste vektvestene på markedet. Fordi den er såpass tung er det best egnet til vanlig styrketreningsøvelser, som pull ups, dips, push ups, utfall og knebøy. Derimot kan du enkelt ta vektene ut av lommene for å få en lettere belastning. Vektblokkene veier 1 kg, noe som gjør at du kan planlegge en gradvis progresjon i treningen din og øke vektene litt og litt. Vektblokkene ligger i lommer med borrelås.

Det er et belte med borrelås som festes rundt magen. Det er en noe upraktisk måte å feste vesten på, og gjør at den ikke sitter helt optimalt på kroppen. Fordi all tyngde er på skuldrene, kunne det vært enda bedre polstring på skulderpartiet. Ellers er vektvesten designet slik at det er god plass under armene slik at den ikke gnager når man gjør øvelser som involverer armbevegelser.

Det fremkommer ikke av spesifikasjonene om vesten kan vaskes, men med tanke på at det er mulig å ta ut alle vektblokkene bør den i alle fall kunne vaskes for hånd.

Fordeler

 • 30 kg totalvekt
 • Mye vekt for pengene
 • 1 kg vektintervall for justering av vekt

Ulemper

 • Noe upraktisk å feste bare med magebelte med borrelås
 • Ikke egnet for løping eller CrossFit fordi den ikke sitter helt tett inntil kroppen
8.

Master Fitness Weight Vest Master

Maks totalvekt

30 kg

Minste totaltvekt

-

Justerbare fester

Ja

Funksjonalitet: 19/25
Komfort og passform: 17/25
Vekt og vektintervaller: 19/25
Bruksområder: 21/25

Score: 76/100

Rating: 4.6/6
Kr 2529,-
Bestill her

Annonselenke

Dette er en kompakt og stilren vektvest som er laget av slitesterkt cordura. Den beskrives som både kompakt og smidig. Vesten har tykke og polstrede skulderstropper, noe som er en fordel når man kan belaste den med opp til 30 kg.

Vektvesten har 30 lommer for jernvekter, 15 på framsiden og 15 på baksiden, noe som fordeler vekten jevnt. Vesten festes med en stropp rundt magen.

Målene på vektvesten er 33 centimeter over brystet og 46 centimeter i lengden. Det fremkommer ikke av spesifikasjonene om den kan vaskes eller ikke, men i og med at alle vektklossene kan tas ut bør den være mulig å i alle fall vaskes for hånd.

Det er enkelt å justere vekten ved å ta ut og sette inn vektblokker i lommene, og fordi de veier bare 1 kg så er det mulig å gradvis legge på vekt i utvalgte øvelser uten at det blir for store hopp.

Fordeler

 • 30 kg totalvekt
 • 1 kg vektintervall for justering av vekt
 • Jevnt fordelt vekt på fram- og baksiden

Ulemper

 • Magestroppen er litt tynn, noe som kan gjøre at vesten sitter løst under aktiviteter som løping og CrossFit

 

Dette bør du tenke over når du skal kjøpe vektvest

Bruksområde

Når du skal velge hva slags vektvest du skal investere i så bør du også tenke over bruksområde. Hva skal du egentlig bruke vesten til? Ser du for deg å trene CrossFit eller løping med vektvest stiller det helt andre krav til passform og komfort sammenlignet med om du først og fremst styrketrening på gym eller i utendørs treningspark.

 

Total vekt

Hvor sterk du er i utgangspunktet eller ser for deg at du kommer til å bli vil også ha noe å si for hvor tung vektvest du har bruk for. Er du svært sterk i overkroppen og vil trene tunge pull ups og dips bør du velge en vektvest som er så tung som mulig. En tung vektvest kan også passe for deg som har lyst til å trene beina tungt i form av knebøy og utfall, og har begrenset med annet treningsutstyr.

Skal du derimot bruke vesten til løping, CrossFit-økter eller ikke tenker at du kommer til å klare å løfte de tyngste vektene så kan du helt fint investere i en av de lettere vektene.

 

Vektintervaller

Ser du for deg at du trenger å jobbe deg gradvis opp i vekt med små steg er det lurt å se etter en vest som har mindre vektmagasiner, slik at hoppene i vektintervaller ikke blir så store at det blir vanskelig med skikkelig progresjon. Er du allerede sterk vil det ikke være like viktig med såkalt mikroloading når du skal planlegge progresjonen din.

 

Passform

Hvordan vesten sitter på kroppen er også avgjørende for hva slags treningsform du ser for deg å bruke den til. Skal du løpe eller trene CrossFit er det viktig å ha en vest med god passform slik at den ikke blir et forstyrrende moment i treningen din. Den bør sitte godt inntil kroppen, ikke være for stor, og ikke gnage på huden når du gjør øvelser med gjentatte repetisjoner over lengre tid.

 

Vaskemuligheter

En vektvest som brukes til trening der du produserer mye svette kan bli ganske udelikat etter en stund hvis du ikke har noen mulighet til å vaske den. Sjekk derfor om det går an å vaske eller rengjøre vesten på en eller annen måte hvis du tenker at du kommer til å svette mye når du trener med vektvest.

Susanne Sommerseth

Susanne er utdannet personlig trener, gruppetreningsinstruktør, naprapat og sykepleier. I dag jobber hun som sykepleier i kommunen innen psykisk helse og rus, i tillegg til å ha gruppetimer på Actic. Susanne brenner for trening og kosthold for helse, og ønsker at så mange som mulig skal få oppleve de gunstige effektene av en sunn og aktiv livsstil.
Best i test - kosttilskudd

Omega-3 kosttilskudd – Best i test 2024!

Vi gir deg oversikten over de 10 beste omega-3 kosttilskuddene på…
Dato: Apr 16, 2024
Samletester

Treningsbenk topp 10 – Best i test justerbare treningsbenker!

De siste årene har flere og flere fått øynene opp for…
Dato: Mar 14, 2024
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022