Vi gir deg den beste oversikten over markedets beste og mest populære proteinpulver i 2025!
Proteinpulver er en lettvint måte å sikre seg tilstrekkelig med proteiner i løpet av dagen, og er i tillegg av høy næringsmessig kvalitet. Ønsker du å bygge muskler er det ekstra viktig å få i seg nok proteiner.
Nederst i artikkelen finner du mer informasjon om hvorfor proteinpulver kan være et godt tilskudd, hvem proteinpulver passer for, hva du bør se etter og ulike typer proteinpulver.
Proteinpulver – Best i test 2025 – Topp 10 proteinpulver!
Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige.
Vi har lagt vekt på kriterier som blant annet ingredienser/ virkestoffer, oppgitt effekt, dokumentert effekt, samt studier og annen dokumentasjon, for å sette opp våre topplister.
Produktene er testet ved å vurdere næringsinnhold (proteinsammensetning, karbohydrater, sukkerinnhold og fett), smak, konsistens og pris. Vi har testet de vanligste smakene for proteinpulver som er sjokolade, cookies og vanilje.
Du kan lese mer om kriteriene for testen lenger ned i artikkelen.
PS: Prisene og utvalget kan variere fra dag til dag. Prisene vi oppgir er veiledende priser. Nettbutikkene har ofte gode tilbud og produktene kan være på kampanje til en rimeligere pris enn det som er oppgitt her.
Vi forsøker til enhver tid å holde listen oppdatert med produkter som er på lager. Der det er flere alternative priser linker vi til flere butikker.
Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Prisene oppdateres regelmessig og reflekterer de beste prisene på markedet.
- BEST I TEST- MyoProtein
- HØYEST PROTEININNHOLD – MyoProtein Fresh
- BEST PÅ SMAK – ELIT 100% Whey Myseprotein
- MEST FOR PENGENE – 100% Wheyprotein
SORTER ETTER:
MyoProtein
Kalorier per 100 g
372 kcal
Kalorier per servering
112 kcal
Proteiner per 100 g
82 g
Proteiner per servering
24,6 g
Karbohydrater per 100 g
6 g
Sukkerinnhold per 100 g
1,8 g
Fett per 100 g
2 g
Type proteinkilde
myse- og kaseinisolat
Pris per kilo
642 kroner
Annonselenke
MyoProtein fra Myrevolution har vunnet Best i test flere ganger tidligere , og det er ikke uten grunn!
Proteinpulveret inneholder et enestående blandingsforhold med 50:50 myse- og kaseinisolat. Sammensetningen sikrer en rask og vedvarende stimulering av proteinsyntesen, ved at myse-proteinene tas opp raskt og kasein-proteinene tas opp langsomt.
Proteinisolat inneholder høyest mengde proteiner og har lite innhold av fett og sukker. Proteinisolat er gjennom flere filteringsprosesser enn proteinkonsentrat og proteinhydrolysat, og er derfor nesten helt fri for laktose. Proteinisolat kan dermed gi mindre oppblåsthet enn andre typer som inneholder mer laktose.
MyoProtein fås kjøpt i poser på 900 gram. Prisen blir lavere per stk om man kjøper flere. Prisen som står oppgitt her er ved engangskjøp av 1 stk. Det er også mulig å bestille med abonnementsavtale til en rimeligere pris, slik at man får tilsendt MyoProtein månedlig eller hver 3.måned.
MyoProtein fås i flere ulike smaker, så det er en type for alle smaksanser!
Fås i smakene: Bourbon Vanilla, Choco Peanut, Chocolate, Mocca Choco, Strawberry, Mango, Salty Caramel og Natural. (Både vanilje og sjokolade er god på smak. Naturell er perfekt å bruke i bakst).
Alle smakene er produsert for å gi en kremete og god milkshake-konsistens, enten det blandes med vann eller melk!
Tips: La shaken stå et par minutter etter du har blandet den ut, så kommer milkshake-konsistens til sin rett.
Best i test!
Fordeler
- 82% protein
- Enestående blandingsforhold med 50:50 myse- og kaseinisolat.
- Perfekt for deg som vil bygge muskler!
- Fås i mange ulike smaker
- Kan bestilles som abonnement, så du slipper å gå tom for ditt favorittprotein!
Ulemper
- Dyrt
MyoProtein Fresh
Kalorier per 100 g
359 kcal
Kalorier per servering
90 kcal
Proteiner per 100 g
88 g
Proteiner per servering
22 g
Karbohydrater per 100 g
0,6 g
Sukkerinnhold per 100 g
0,1 g
Fett per 100 g
-
Type proteinkilde
Myseisolat
Pris per kilo
956 kroner
Annonselenke
MyoProtein Fresh fra MyRevolution inneholder hele 88% protein og gir deg 25 g proteiner per servering!
MyoProtein Fresh er av høy næringsmessig kvalitet, produsert fra den mest konsentrerte formen for protein, myseproteinisolat, som sikrer deg den mest ideelle aminosyreprofilen for muskelvekst!
Dette er et forfriskende tilskudd til melkeproteinshakene som gir en drikk som minner mer om iste eller en sportsdrikk, fremfor en proteinshake!
MyRevolution har utviklet denne drikken på beste mulige måte, slik at den ikke gir noe følelse av belegg på tennene eller tørrhet i munnen, som enkelte tilsvarende drikker kan gi.
Proteinpulveret er søtet med sukralose og fås i flere freshe smaker, så det er en type for alle smaksanser!
Fås i smakene: Tropical, Peach og Raspberry.
Pulveret blander seg godt i vann og shaken får en fyldig konsistens og har en forfriskende og god smak.
Prisen som står oppgitt her er ved engangskjøp av 1 stk. Det er også mulig å bestille med abonnementsavtale til en rimeligere pris, slik at man får tilsendt MyoProtein månedlig eller hver 3.måned.
Din nye favoritt til sommeren? Prøv å lage en sunn og smakfull «saftis» med MyoProtein Fresh. Eller hiv oppi et par isbiter og et sugerør, og du har en forfriskende og næringsrik drikke i varmen.
Fordeler
- 88% protein fra rent myseproteinisolat
- Laktoseredusert
- Uten fett og sukker
- Forfriskende og gode smaker
Ulemper
- Dyrt
Iso Whey Zero fra BioTech
Kalorier per 100 g
372 kcal
Kalorier per servering
93 g
Proteiner per 100 g
84 g
Proteiner per servering
21 g
Karbohydrater per 100 g
5,2 g
Sukkerinnhold per 100 g
0,8 g
Fett per 100 g
1,6 g
Type proteinkilde
Myseisolat
Pris per kilo
528 kroner
Annonselenke
Iso Whey Zero fra Biotech USA er produsert fra myseproteinisolat, med en konsentrert form på hele 84% protein!
Proteinpulveret har en nøye sammensatt aminosyreprofil, med både BCAA, EAA og Glutamin, og helt fri for sukker og laktose, og kun 0,5 g fett per servering!
Iso Whey Zero fås i flere ulike smaker, så det er en type for alle smaksanser!
Fås i smakene: Banana, Chocolate, Coconut, Cookies and Cream, Hazelnut, Lemon Cheesecake, Pineapple Mango, Strawberry og Vanilla.(Vi testet smaken med Cookies and Cream).
Shaken hadde en naturlig og god smak, med litt kraftigere smak når pulveret var blandet ut i melk. Pulveret løste seg raskt opp både i melk og i vann.
Pulveret inneholder søtningsstoffet sukralose.
Fordeler
- 84% protein fra myseproteinisolat - den reneste formen!
- Uten laktose og sukker
- Rik på BCAA, EAA og glutamin
ELIT 100% Whey Myseprotein
Kalorier per 100 g
364 kcal
Kalorier per servering
109 kcal
Proteiner per 100 g
80 g
Proteiner per servering
24 g
Karbohydrater per 100 g
4,7 g
Sukkerinnhold per 100 g
3,9 g
Fett per 100 g
2,5 g
Type proteinkilde
Myseisolat,mysekonsentrat
Pris per kilo
554 kroner
Annonselenke
ELIT 100% Whey Myseprotein inneholder 80% protein og minimalt med fett og karbohydrater.
Proteinpulveret er sammensatt av myseproteinisolat og myseproteinkonsentrat, som sikrer raskt opptak og gode smaker.
Fås i smakene: Chocolate Brownie, Strawberry Fruit, Banana, Cappuccino, Caramel, Hazelnut og Nougat og Vanilla. (Vi testet smaken med Chocolate Brownie).
Pulveret løste seg fort opp i både vann og melk og shaken hadde en naturlig, søt og god smak. Konsistensen var naturlig nok litt fyldige når pulveret var blandet ut med melk.
Pulveret inneholder søtningsstoffene sukralose og acesulfam-K.
Fordeler
- Høyt proteininnhold på 80%
- Sammensatt av myseproteinisolat og -konsentrat, for raskt opptak og god smak
- Lavt innhold av fett og karbohydrater
100% Wheyprotein
Kalorier per 100 g
391 kcal
Kalorier per servering
117 kcal
Proteiner per 100 g
73 g
Proteiner per servering
22 g
Karbohydrater per 100 g
9,5 g
Sukkerinnhold per 100 g
7,5 g
Fett per 100 g
6,5 g
Type proteinkilde
Mysekonsentrat og hydrolysat
Pris per kilo
319 kroner
100% Wheyprotein inneholder 73% protein fra myseproteinkonsentrat og myseproteinhydrolysat.
Proteinpulveret er fremstilt av rene, norske råvarer og inneholder alle de essensielle aminosyrene, som er viktig for muskelvekst.
Sammensetningen av ulike typer myseprotein gjør at pulveret både tas opp raskt og er god på smak.
100% Wheyprotein er ideelt å innta trening eller når du ellers trenger raskt påfyll av proteiner.
Fås i smakene: Jordbær, mango, bringebær, sjokolade, mocca sjokolade, vanilje og banan. (Vi har testet pulveret med sjokoladesmak).
Pulveret blandet seg greit ut i væske etter å ha ristet shakeren godt. Shaken hadde en grei sjokoladesmak, smakte omtrent likt både med melk og med vann.
Pulveret inneholder søtningsstoffet sukralose.
Fordeler
- Et av landets mest solgte proteinpulver
- Komplett aminosyreprofil
- Fremstilt av norske råvarer!
- Inneholder to typer myseprotein
- Uten tilsatt sukker
Scitec Whey Protein Professional
Kalorier per 100 g
382 kcal
Kalorier per servering
114 kcal
Proteiner per 100 g
73 g
Proteiner per servering
22 g
Karbohydrater per 100 g
8,4 g
Sukkerinnhold per 100 g
5,9 g
Fett per 100 g
5,9 g
Type proteinkilde
Mysekonsentrat, myseisolat
Pris per kilo
520 kroner
Annonselenke
Scitec Whey Protein Professional inneholder 73% ultrafiltrert myseproteinkonsentrat og -isolat med høy biologisk verdi.
Pulveret har et høyt innhold av de muskeloppbyggende aminosyrene BCAA, arginin, glutamin og tyrosin.
Proteinpulveret er også beriket med enzymer som forbedrer opptaket av aminosyrer.
Fås i smakene: Banana, Chocolate, Chocolate Hazelnut, Chocolate Cookies and Cream, Coconut, Ice Coffee, Lemon Cheesecake, Peanut Butter, Strawberry, Strawberry White Chocolate, Vanilla og Vanilla Very Berry. (Vi testet smaken med chocolate cookies and cream).
Pulveret blandet seg fint ut både i melk og i vann. Det var greit på smak og var ikke så stor forskjell om det ble blandet ut i vann eller melk.
Pulveret inneholder søtningsstoffene sukralose og acesulfam K.
Fordeler
- 73% ultrafiltrert myseproteinkonsentrat og isolat
- Rik på muskeloppbyggende aminosyrer
- Stort utvalg av smaker
- Lavt innhold av laktose
Whey Gold Standard
Kalorier per 100 g
374 kcal
Kalorier per servering
116 kcal
Proteiner per 100 g
76,9 g
Proteiner per servering
23,8 g
Karbohydrater per 100 g
7,2 g
Sukkerinnhold per 100 g
4,2 g
Fett per 100 g
4,1 g
Type proteinkilde
Proteinblanding av myse
Pris per kilo
610 kroner
Annonselenke
100 % Whey Gold Standard fra Optimum Nutrition har vært på markedet i mange år og er i følge produsenten verdens mest solgte proteinpulver!
Proteinpulveret er sammensatt av myseproteinisolat, myseproteinkonsentrat og hydrolysert myseprotein.
Proteinisolat inneholder høyest mengde proteiner, hydrolysert myse sikrer raskere opptak og myseproteinkonsentrat gjør at pulveret inneholder litt mer karbohydrater og laktose, men som også sørger for god smak!
Sammensetningen av myseproteinkildene gir både godt opptak og god smak!
Proteininnhold på mellom 79-82% (litt variasjon mellom de ulike smakene), og har et høyt innhold av BCAA, spesielt glutamin.
100 % Whey Gold Standard fås i en rekke ulike smaker, så det er en type for alle smaksanser! Inneholder søtningsstoffene sukralose og acesulfam-K.
Fås i smakene: Vanilla Ice Cream, Banana Cream, Chocolate Hazelnut, Chocolate Mint, Chocolate Peanut Butter, Cookies and Cream, Delicious Strawberry, Choco Orange, Double Rich Chocolate, Extreme Milk Chocolate, Strawberry and Cream, French Vanilla, Vanilla Ice Cream, White Chocolate Raspberry og Rocky Road.
(Næringsinnholdet varierer litt ut fra de ulike smakene. Vi har lagt inn næringsinnholdet fra smaken Cookies and Cream).
Pulveret blandet seg greit ut både i melk og i vann. Smaken minnet mer om konfektsjokolade enn cookies and cream, og smakte omtrent det samme både i melk og i vann.
Fordeler
- Sammensatt av 3 ulike myseprotein-kilder
- 78-82% protein
- Stort utvalg av smaker!
- Høyt innhold av BCAA- spesielt glutamin
Xtend Whey myseprotein
Kalorier per 100 g
384 kcal
Kalorier per servering
115 kcal
Proteiner per 100 g
68 g
Proteiner per servering
20 g
Karbohydrater per 100 g
12 g
Sukkerinnhold per 100 g
4,9 g
Fett per 100 g
6,4 g
Type proteinkilde
Proteinblanding fra myse
Pris per kilo
499 kroner
Annonselenke
Xtend Whey myseprotein inneholder 68% protein og er uten tilsatt sukker.
Proteinpulveret inneholder en blanding av mysekonsentrat, mysehydrolysat og myseisolat.
Sammensetningen av de ulike myseproteinene gir både god smak og raskt opptak.
Fås i smakene: Chocolate Brownie, Strawberries and Cream og Vanilla Ice Cream. (Vi testet smaken med Chocolate Brownie).
Shaken hadde en naturlig og god smak av brownies, med litt kraftigere smak når pulveret var blandet ut i melk. Pulveret løste seg greit opp i væske etter å ha ristet shakeren godt.
Pulveret inneholder søtningsstoffene sukralose og acesulfam K.
Fordeler
- Inneholder 3 ulike typer myseprotein
- Uten tilsatt sukker
Ulemper
- Litt lavt proteininnhold
Whey-80 myseprotein
Kalorier per 100 g
386 kcal
Kalorier per servering
143 kcal
Proteiner per 100 g
73 g
Proteiner per servering
27 g
Karbohydrater per 100 g
6,5 g
Sukkerinnhold per 100 g
5,8 g
Fett per 100 g
7,3 g
Type proteinkilde
Mysekonsentrat
Pris per kilo
319 kroner
Annonselenke
Whey-80 myseprotein inneholder 73% protein fra myseproteinkonsentrat og bidra til raskere restitusjonstid etter treningen.
Proteinpulveret er rik på muskeloppbyggende aminosyrer med høy biologisk verdi og kommer i hele 18 ulike smaker.
Fås i smakene: Double Rich Chocolate, Banana, Belgian Chocolate, Blueberry Ice Cream, Chocolate Hazelnut, Chocolate Peanut, Chocolate, Cinnamon Bun, Chocladbanan, Cookies and Cream, Ice Coffee, Bringebær, Jordbær, Strawberries and Milk, Liquorice, Mint Sjokolade, Naturell, Pineapple Ice Cream, Pina Colada, Salted Caramel, Salty Milk Chocolate, Tropical Smoothie, Vanilla og Vanilla Pear. (Vi testet pulveret med smaken Cookies and Cream).
Pulveret løste seg fint opp både i melk og i vann. Shaken var helt grei på smak og smakte ganske likt både med melk og med vann.
Pulveret inneholder søtningsstoffene aspartam og acesulfam-K.
Fordeler
- Stort utvalg av smaker!
- Mye for pengene
- 73% proteiner fra myseproteinkonsentrat
Mutant ISO Surge
Kalorier per 100 g
375 kcal
Kalorier per servering
120 kcal
Proteiner per 100 g
78 g
Proteiner per servering
25 g
Karbohydrater per 100 g
6,2 g
Sukkerinnhold per 100 g
3,1 g
Fett per 100 g
3,1 g
Type proteinkilde
Myseisolat, mysehydrolysat
Pris per kilo
659 kroner
Annonselenke
Iso Surge fra Mutant inneholder 78% proteiner og gir 25 g proteiner per servering!
Proteinpulveret består av myseproteinisolat og hydrolysert myse som sikrer høyt proteininnhold og raskt opptak!
Proteinpulveret inneholder knapt noe fett og sukker og er søtet med sukralose og stevia.
(Næringsinnholdet varierer litt ut fra de ulike smakene. Vi har lagt inn næringsinnholdet fra smaken Cookies and Cream).
Proteinpulveret fås i mange ulike smaker, så det er en type for alle smaksanser!
Fås i smakene: Triple chocolate, Chocolate fudge brownie, Coconut Cream, Cookies’n Cream, Peanut Butter Chocolate, Strawberry Milkshake, Vanilla Ice Cream. (Vi testet smaken med Cookies and Cream).
Pulveret blandet seg ikke så godt ut, så må shakes godt for å unngå klumper. Shaken hadde en litt kunstig smak, som var ganske lik både med melk og med vann.
Fordeler
- 78% protein
- Består av myseproteinisolat og hydrolysat - gir høyt proteininnhold og raskt opptak!
- Svært lavt innhold av fett og sukker!
Ulemper
- Dyrt
Kriterier for testen
Denne listen består av ulike typer proteinpulver som vi kan anbefale ut fra ulike kriterier vi anser som viktigst når du skal velge rett proteinpulver:
- Proteinsammensetning
Den totale mengden proteiner blir vurdert, samt at en høyere andel myseproteinisolat, micellært kasein og melkeproteinisolat gir en høyere score.
Type proteiner: Myseproteinkonsentrat, myseproteinisolat og myseproteinhydrolysat. Micellært kasein, kalsium kaseinat og natrium kaseinat og melkeproteinisolat. - Karbohydratinnhold
Proteinpulveret fikk en høyere score jo mindre karbohydrater det inneholdt. - Sukkerinnhold
Proteinpulveret fikk en høyere score jo mindre sukker det inneholdt. - Fettinnhold
Proteinpulveret fikk en høyere score jo mindre fett det inneholdt. - Smak
Vi testet ulike smaker fra de forskjellige merkene, og fikk testet de smakene som er mest populære blant proteinpulver; cookies, sjokolade og vanilje.
Hvilken smaker man liker er individuelt, så vi var her mest opptatt av at proteinpulveret ikke skulle ha en kunstig og syntetisk smak eller ettersmak, men ha en naturlig og god smak.
Vi blandet det ut både i vann og melk, for å se om det gjorde noe forskjell i smaken. - Konsistens
Her testet vi hvor lett pulveret blandet seg ut i væske, og hvor mye/ lite væske vi trengte for å få en god og fyldig konsistens på shaken. Vi blandet det ut både i vann og melk, for å se om det gjorde noe forskjell i konsistensen. - Pris
Pris er alltid en faktor ved kjøp av kosttilskudd.
Prisen bør likevel ses i forhold til de andre faktorene, når du skal kjøpe proteinpulver. Et renere pulver med høyere andel proteinisolat, er dyrere enn pulver basert på proteinkonsentrat.
Serveringsstørrelse varierer mellom de ulike produktene.
Hvorfor proteinpulver?
Proteiner er bygget opp av aminosyrer. I kroppen har vi 20 ulike aminosyrer, hvorav 8(9 for spebarn) av de essensielle, det vil si at kroppen ikke kan produsere de selv og vi må tilføre de via kostholdet.
Aminosyrene har mange viktige funksjoner i kroppen og er viktige for oppbygning av celler og vev i hele kroppen, i produksjon av hormoner og enzymer og normal funksjon av immunsystem.
I tillegg kan de brukes som ekstra energilager da proteiner vil lagres som fett i kroppen, om man spiser mer enn det kroppen klarer å ta opp og i tillegg ligger i et kalorioverskudd.
Proteiner er viktig for muskelvekst og er også viktig om du ønsker å gå ned i vekt da proteinene holder deg mett lenger, og gjør at du spiser færre kalorier.
Selv om kosttilskudd ikke skal erstatte vanlig mat, så er proteinpulver en god og billig proteinkilde, som kan sørge for tilstrekkelig inntak av proteiner gjennom dagen.
Proteinsyntese (muskelvekst)
Muskler består av proteiner. Prosessen der proteiner dannes kalles proteinsyntesen.
Når det kommer til proteinmetabolisme (forbrenningen av proteiner), ønsker vi at selve proteinsyntesen skal være høy og nedbrytingen lav. Da vil kroppen få en positiv muskel proteinbalanse og gi et grunnlag for muskelvekst.
Uten tilstrekkelig med proteiner vil muskelvekst være umulig.
For en person som ikke trener aktivt bør proteininntaket ligge på ca. 1.1 gram per kilo kroppsvekt per dag. Når aktivitetsnivået øker, bør også proteininntaket øke. Personer som trener mye styrke kan med fordel innta 1.6-2.0 gram proteiner per kilo kroppsvekt per dag.
For mange vil det være utfordrende å få i seg dette denne mengden proteiner gjennom kosten. Da kan proteinpulver være et fint supplement til for å øke proteininntaket.
Proteinpulver blandes som regel med vann eller melk til en proteinshake. Det kan også fint benyttes som tilsetning i matretter som pannekaker, vafler, grøt, frokostblandinger, brød osv.
Hvem passer proteinpulver for?
Proteinpulver ble tidligere ofte forbundet med styrkeløftere og personer som trener mye styrketrening, men er nå et naturlig supplement for alle som trenger å få i seg litt mer proteiner.
En enkel proteinshake inneholder rundt 25-35 gram rene proteiner, og er enkelt å få i seg i tillegg til vanlig kost, eller som erstatning for et annet måltid.
For personer som ønsker å øke i vekt og muskelmasse, vil proteinpulver bidra effektivt til oppbygging av nye muskler, og til å fremskynde restitusjonsprosessen.
For personer som ønsker å gå ned i vekt vil proteinpulver bidra til bedre metthetsfølelse, økt forbrenning og vedlikehold av muskelmasse.
Proteinpulver er også ypperlig for personer som trenger å bygge opp igjen muskelmasse etter sykdom eller skadeavbrekk.
For eldre mennesker som har vanskelig å få i seg nok proteiner gjennom kosten, er proteinpulver et godt supplement.
Ulike typer proteinpulver
Det er tre ulike typer myseprotein; myseproteinisolat, myseproteinkonsentrat og myseproteinhydrolysat.
De varierer i proteininnhold, fordøyelighet, smak og pris. Den billigste typen er myseproteinkonsentrat.
Den første filtrerings- og renseprosessen gir et konsentrat av myseprotein. Konsentrat inneholder 70-80% protein og har best smak, ettersom det fortsatt inneholder noe laktose(melkesukker) og fett.
Ved en videre filtrering får man myseproteinisolat, hvor enda mer karbohydrater og fett filtreres bort. Myseproteinisolat har derfor et høyere proteininnhold og lavere innhold av fett og karbohydrater.
Myseproteinisolat inneholder rundt 85-90% protein og er da også noe dyrere enn myseproteinkonsentrat.
Isolat har ikke like god smak som konsentrat, siden det inneholder mindre fett og laktose. Isolat er tilsatt annen type søtning som skal heve smaken!
Ettersom proteinisolat nesten er fri for laktose, vil det også kunne bidra til mindre oppblåsthet enn ved andre typer som inneholder mer laktose.
Så ønsker du et renest mulig Whey-tilskudd med høyest andel proteiner, så bør du gå for det med myseproteinisolat.
Ønsker du et litt rimeligere protein, som ofte smaker litt bedre, bør du gå for det med myseproteinkonsentrat.
Hydrolysert myse er tilsatt enzymer som spalter proteinene og gjør at de tas opp enda raskere i kroppen.
Eggeproteinpulver
Proteinpulver basert på eggeproteiner. I motsetning til et vanlig egg, så er proteinpulveret uten kolesterol og fett.
Vegetabilsk protein
Et godt alternativ til veganere/vegetarianere. Produseres av blant annet risprotein, erteprotein, mandelprotein, hempprotein og soyaprotein.
Vegansk proteinpulver – Best i test 2025!
Apr 11, 2025
Kasein-protein
Kaseinprotein brytes ned langsommere enn whey, og gir derfor en lengre tilførsel av aminosyrer.
Dette er spesielt brukt som kveldsprotein, da det tilfører kroppen proteiner mens vi sover og dermed hemmer muskelnedbrytning(katabolsk prosess) i denne fasteperioden.
Kasein finnes i tre ulike former; Micellar Casein, Kalsium Kaseinat og Natrium Kaseinat.
Micellært kasein regnes som «gullstandarden» i kasein- proteinpulver:
Dette kaseinproteinet er en god kilde til kalsium og fosfor.
Når du drikker en proteinshake med micellært kasein vil det koagulere å danne en geleaktig konsistens når det kommer i kontakt med magesyren.
På denne måten vil micellært kasein bevege seg mye langsommere gjennom fordøyelseskanalen og langsomt frigi aminosyrer til blodet. Dette proteinet vil derfor være mer mettende enn whey-protein som tas opp mye raskere.
Kalsium Kaseinat og Natrium Kaseinat er kaseinproteinsalter av kalsium og natrium, som tilsettes mat for å gi bedre tekstur. Kaseinatene er isolerte kaseinproteiner som ikke løses opp i væske, men gjøres løselige ved å blandes med eksempelvis salt.
De fungerer på samme måte som micellært kasein, men koagulerer ikke på samme måte som micellært kasein gjør i kontakt med magesyre, og vil derfor ikke gi den samme langsomme tilførselen av aminosyrer, på veien gjennom fordøyelseskanalen.
Mye kasein- proteinpulver er tilsatt kalsium- og natriumkaseinat, noe som nok skyldes at micellært kasein mye er dyrere å produsere.
Skal du ha et renest mulig kaseinprotein som sikret langsom tilførsel av proteiner, bør du se etter proteinpulver som inneholder micellært kasein.
Kaseinprotein – Best i test 2025 – Beste proteinpulver med kasein
Apr 11, 2025
Blandingsprotein
Blandingsprotein inneholder en sammensetning av myse- og kaseinprotein, hvor myseproteinisolat og micellært kasein er de mest konsentrerte og reneste formene.
Mens whey-protein tas raskt opp i kroppen, blir kasein-proteinene langsommere brutt ned. Tatt hver for seg er det derfor ideelt med whey- protein i forbindelse med trening og kasein-protein før man legger seg.
Whey-protein stimulerer proteinsyntesen (muskelvekst) og kaseinprotein hemmer proteinnedbrytningen.
Blandingsprotein med whey og kasein – Best i test 2025!
Apr 11, 2025
BCAA
Både whey-protein og kasein-protein inneholder BCAA, i tillegg til andre essensielle aminosyrer.
BCAA står for Branched Chained Amino Acids og består av aminosyrene Leucine, Isoleucine og Valine.
Disse aminosyrene og spesielt Leucine, blir ansett som viktige faktorer for proteinsyntesen og muskelvekst, ved at de øker hastigheten på proteinsyntesen (anabole fasen).
I tillegg reduserer de hastigheten på nedbrytning av proteiner (katabole fasen). BCAA kan også inntas som supplement alene.
BCAA kosttilskudd – Best i test 2025!
Apr 11, 2025
Kilder:
Aminosyrer – Store norske leksikon
Orally administrated leucine stimulates protein synthesis in skeletal muscle. – The journal of nutrition
The effect of protein and amino acid supplementation on performance and training adapatations during ten weeks of resistance training. – National Library of Medicine.
What is casein protein? Micellar casein, sodium caseinate & calsium caseinate explained. – Transparent Labs
Branched- chain amino acids activate key enzymes in protein synthesis after physical exercise – Nati0nal Library of Medicine