Vi gir deg den beste oversikten over markedets beste og mest populære proteinpulver i 2024!
De siste årene har markedet for proteinpulver økt voldsomt, og konkurransen mellom de ulike produsentene har tilspisset seg.
For deg som forbruker betyr dette at produktene har blitt bedre og mer virkningsfulle, og ikke minst rimeligere. De fleste proteinpulver som nå selges av kjente aktører som Gymgrossisten, My Revolution, Bodylab og Proteinfabrikken, er rene og trygge preparater som har gjennomgått strenge kontroller.
Nederst i artikkelen finner du mer informasjon om hvorfor proteinpulver kan være et godt tilskudd, hvem proteinpulver passer for, hva du bør se etter, og hvordan du bruker det.
PS: Prisen er nåværende pris, men klikker du deg inn på kjøpslinken vil du få oppdatert pris som reflekterer de beste prisene på markedet.
SORTER ETTER:
Kalorier per servering
112 kcal
Proteiner per 100 g
82 g
Proteiner per servering
24,6 g
Annonselenke
MyoProtein fra Myrevolution har vunnet Best i test flere ganger tidligere , og det er ikke uten grunn!
Pulveret inneholder et 50:50 blandingsforhold mellom myse og kaseinisolat, som sikrer en rask og vedvarende stimulering av proteinsyntesen. Perfekt for deg som vil bygge muskler!
Proteinisolat inneholder høyest mengde proteiner og har lite innhold av fett og sukker. Proteinisolat er gjennom flere filteringsprosesser enn proteinkonsentrat og proteinhydrolysat, og er derfor nesten helt fri for laktose. Proteinisolat kan dermed gi mindre oppblåsthet enn andre typer som inneholder mer laktose.
MyoProtein fås kjøpt i poser på 900 gram. Prisen blir lavere per stk om man kjøper flere. Prisen som står oppgitt her er ved engangskjøp av 1 stk. Det er også mulig å bestille med abonnementsavtale til en rimeligere pris, slik at man får tilsendt MyoProtein månedlig eller hver 3.måned.
MyoProtein fås i flere ulike smaker, så det er en type for alle smaksanser! Alle smakene er produsert for å gi en kremete og god milkshake-konsistens, enten det blandes med vann eller melk!
Fås i smakene: Bourbon Vanilla, Choco Peanut, Chocolate, Mocca Choco, Strawberry, Mango, Salty Caramel og Natural.
Best i test!
Kalorier per servering
169 kcal
Proteiner per 100 g
75 g
Proteiner per servering
33,8 g
Annonselenke
Whey Tech proteinpulveret inneholder 75 g proteiner per 100 gram, og er sammensatt av 4 ulike proteinkilder!
Proteinpulveret består av en blanding av myseproteinisolat, micellar kasein, hydrolysert myseprotein og myseproteinkonsentrat.
Proteinsammensetningen utgjør 80% myseprotein og 20% kasein, som sikrer en hurtig stimulering av proteinsyntesen. Grunnen pulverets innhold av kasein, vil proteinsyntesen vedvare lenger. Det er også rikt på BCAA og spesielt leucine.
Pulveret inneholder hydrolysert myseprotein og myseproteinkonsentrat, som gjør at pulveret inneholder litt mer karbohydrater og laktose, men som også sørger for god smak! Sammensetningen av myseproteinkildene gir både godt opptak og god smak! Inneholder søtningsstoffet sukralose.
Perfekt å innta etter trening!
Whey Tech protein fås i flere ulike smaker, så det er en type for alle smaksanser!
Fås i smakene: Sjokolade, jordbær og vanilje.
Kalorier per servering
123 kcal
Proteiner per 100 g
86 g
Proteiner per servering
29 g
Annonselenke
Complete Protein 3 fra Fairing inneholder hele 86% protein og 29 g proteiner per servering!
Proteinpulveret inneholder både langsomme og hurtige proteiner og er sammensatt av flere ulike proteinkilder av beste kvalitet; myseproteinisolat, melkeproteinisolat og kalsiumkaseinat.
Complete Protein 3 inneholder ubetydelig lite fett og sukker, men inneholder søtningsmidler (aspartam og acesulfam-K).
Proteinsammensetningen er lik den vi får i melk, med 20% myse og 80% kasein.
Perfekt å innta etter trening for en hurtig aktivering av proteinsyntesen, og kaseinet i proteinpulveret viderefører proteinsyntesen slik at den varer enda lenger!
Complete Protein 3 fås i flere ulike smaker, så det er en type for alle smaksanser!
Fås i smakene: Chocolate Toffee, Pear Vanilla, Strawberry og Vanilla Ice Cream.
Kalorier per servering
104 kcal
Proteiner per 100 g
86 g
Proteiner per servering
25,8 g
Annonselenke
Clear Whey fra Bodylab inneholder 86% proteiner og gir 25,8 g proteiner per servering.
Proteinshake som minner mer om en forfriskende tørstedrikk enn en kremete proteinshake!
Pulveret er produsert av myseproteinisolat og er fritt for fett og sukker og er søtet med sukralose og acesulfam-K.
(Næringsinnholdet varierer litt ut fra de ulike smakene. Vi har lagt inn næringsinnholdet fra smaken Ice Tea Peach.
Proteinpulveret fås i mange ulike smaker, så det er en type for alle smaksanser!
Fås i smakene: Elderflower, Pink Grape, Ice Tea Peach, Raspberry Rush, Sweet Orange, Green Apple og Lemon&Lime.
Vi fikk testet både Ice Tea Peach og Raspberry Rush, som begge var veldig gode på smak. Bland ut pulveret med litt vann og isbiter, pulveret blandes raskt ut i væske. Har du lyst på en sunn «saftis» i sommervarmen, er Clear Whey perfekt til dette!
Mest for pengene!
Kalorier per servering
394 kcal
Proteiner per 100 g
75 g
Proteiner per servering
23 g
Annonselenke
Whey 100 fra Bodylab er produsert av myseproteinkonsentrat og myseproteinisolat og inneholder 70-75% protein.
Proteinisolat inneholder høyest mengde proteiner og myseproteinkonsentrat gjør at pulveret inneholder litt mer karbohydrater og laktose, men som også sørger for god smak! Sammensetningen av myseproteinkildene gir både godt opptak og god smak!
Pulveret er ikke tilsatt sukker og er søtet med sukralose og acessulfam-K. Bodylab produserer pulveret med kakao og ekte bourbonvanilje for en naturlig søt og god smak.
Vi fikk testet pulveret med vaniljesmak og cookies & cream, som blandet seg lett ut i væske, og var utrolige gode på smak!
Whey 100 fås i smakene: Ultimate Chocolate, Vanilla Milkshake, Strawberry Milkshake, Chocolate Banana Swirl, Cookies & Cream, Neutral, Strawberry & White Chocolate, Vanilla Ice Coffee, Salted Caramel Milkshake, Chocolate Hazelnut, Chocolate Caramel Brownie Fudge, Vanilla Fudge Cookie Dough og Latte Macciato Caramel. Med andre ord, her er det en smak for alle. Hvilken blir din nye favoritt?
(Næringsinnholdet varierer litt ut fra de ulike smakene. Vi har lagt inn næringsinnholdet fra smaken Vanilla Milkshake).
Kalorier per servering
120 kcal
Proteiner per 100 g
78 g
Proteiner per servering
25 g
Iso Surge fra Mutant inneholder 78% proteiner og gir 25 g proteiner per servering!
Det består av myseproteinisolat og hydrolysert myse som sikrer høyt proteininnhold og raskt opptak!
Proteinpulveret inneholder knapt noe fett og sukker og er søtet med sukralose og stevia.
(Næringsinnholdet varierer litt ut fra de ulike smakene. Vi har lagt inn næringsinnholdet fra smaken Triple chocolate).
Proteinpulveret fås i mange ulike smaker, så det er en type for alle smaksanser!
Fås i smakene: Triple chocolate, Chocolate fudge brownie, Coconut Cream, Cookies’n Cream, Peanut Butter Chocolate, Strawberry Milkshake, Vanilla Ice Cream.
Kalorier per servering
116 kcal
Proteiner per 100 g
77 g
Proteiner per servering
24 g
Annonselenke
Select protein fra Physique Enhancing Science inneholder 77 % protein og er et blandingsprotein som er sammensatt av både myse og kasein.
Inneholder også høy mengde BCAA, leucine er spesielt fremhevet.
Det har et noe høyere innehold melkeproteinisolat og myseproteinkonsentrat, som ofte kan gi en bedre smak enn de typene som kun er laget av proteinisolat.
Lavt innhold av sukker og fett og er søtet med sukralose og acesulfam-K.
Proteinpulveret fås i flere ulike smaker, så det er en type for alle smaksanser!
Fås i smakene: Gourmet Vanilla, Peanut Butter Cup og Chocolate Truffle (Foreløpig tomt på lager).
Kalorier per servering
90 kcal
Proteiner per 100 g
88 g
Proteiner per servering
22 g
Annonselenke
MyoProtein Fresh fra MyRevolution inneholder hele 88% protein og gir deg 25 g proteiner per servering!
Et forfriskende tilskudd til MyoProtein-familien som gir en drikk som minner mer om iste enn en proteinshake! Din nye favoritt til sommeren? Prøv å lage en sunn og smakfull «saftis» med MyoProtein Fresh!
MyoProtein Fresh er av høy kvalitet, produsert fra den mest konsentrerte formen for protein, myseproteinisolat, som sikrer deg den mest ideelle aminosyreprofilen for muskelvekst!
MyRevolution har utviklet denne drikken på beste mulige måte, slik at den ikke gir noe følelse av belegg på tennene eller tørrhet i munnen, som enkelte tilsvarende drikker kan gi.
Proteinpulveret er søtet med sukralose og fås i flere freshe smaker, så det er en type for alle smaksanser!
Fås i smakene: Tropical, Peach og Raspberry.
Som ved det originale MyoProtein, fås også Myoprotein Fresh i poser på 900 gram. Prisen blir lavere per stk om man kjøper flere.
Prisen som står oppgitt her er ved engangskjøp av 1 stk. Det er også mulig å bestille med abonnementsavtale til en rimeligere pris, slik at man får tilsendt MyoProtein månedlig eller hver 3.måned.
Kalorier per servering
93 kcal
Proteiner per 100 g
84 g
Proteiner per servering
21 g
Annonselenke
Iso Whey Zero fra Biotech USA er helt fri for sukker og laktose!
Pulveret er produsert fra myseproteinisolat, med en konsentrert form på hele 84% protein! Nøye sammensatt aminosyreprofil, med både BCAA, EAA og Glutamin!
Pulveret er helt fri for sukker og laktose og kun 0,5 g fett per servering! Inneholder søtningsstoffet sukralose.
Iso Whey Zero fås i flere ulike smaker, så det er en type for alle smaksanser!
Fås i smakene: Banana, Chocolate, Coconut, Cookies and Cream, Hazelnut, Lemon Cheesecake, Pineapple Mango, Strawberry og Vanilla.
Kalorier per servering
105 kcal
Proteiner per 100 g
81 g
Proteiner per servering
24,3 g
Annonselenke
Whey 100 Iso Pure fra Bodylab er produsert av 100% myseproteinisolat, som sikrer en filtrert og konsentrert blanding av myseproteinisolat med 80-85% protein!
Proteinisolat inneholder høyest mengde proteiner og har lite innhold av fett og sukker. Inneholder søtningsstoffer (sukralose og acesulfam-K).
Proteinisolat er gjennom flere filteringsprosesser enn proteinkonsentrat og hydrolysert protein, og er derfor nesten helt fri for laktose. Proteinisolat kan dermed gi mindre oppblåsthet enn andre typer som inneholder mer laktose.
Whey 100 Iso Pure fås i flere ulike smaker, så det er en type for alle smaksanser!
Fås i smakene: Vanilla Ice Coffee, Ultimate Chocolate, Vanilla Milkshake og Strawberry Milkshake.
Kalorier per servering
111 kcal
Proteiner per 100 g
78,5 g
Proteiner per servering
23,6 g
100 % Whey Gold Standard fra Optimum Nutrition har vært på markedet i mange år og er i følge produsenten verdens mest solgte proteinpulver!
Proteinpulveret er produsert av myseproteinisolat, myseproteinkonsentrat og hydrolysert myseprotein. Proteinisolat inneholder høyest mengde proteiner, hydrolysert myse sikrer raskere opptak og myseproteinkonsentrat gjør at pulveret inneholder litt mer karbohydrater og laktose, men som også sørger for god smak! Sammensetningen av myseproteinkildene gir både godt opptak og god smak!
Proteininnhold på mellom 79-82% (litt variasjon mellom de ulike smakene), og har et høyt innhold av BCAA, spesielt glutamin!
100 % Whey Gold Standard fås i en haug med ulike smaker, så det er en type for alle smaksanser! Inneholder søtningsstoffene sukralose og acesulfam-K.
Fås i smakene: Vanilla Ice Cream, Banana Cream, Chocolate Hazelnut, Chocolate Mint, Chocolate Peanut Butter, Cookies and Cream, Delicious Strawberry, Double Rich Chocolate, Extreme Milk Chocolate, French Vanilla, Vanilla Ice Cream, White Chocolate Raspberry og Rocky Road(for øyeblikket utsolgt).
(Næringsinnholdet varierer litt ut fra de ulike smakene. Vi har lagt inn næringsinnholdet fra smaken Double Rich Chocolate).
Denne listen består av ulike typer proteinpulver som vi kan anbefale ut fra ulike kriterier vi anser som viktigst når du skal velge rett proteinpulver:
Serveringsstørrelse varierer mellom de ulike produktene.
Proteiner er bygget opp av aminosyrer. I kroppen har vi 20 ulike aminosyrer, hvorav 8(9 for spebarn) av de essensielle, det vil si at kroppen ikke kan produsere de selv og vi må tilføre de via kostholdet.
Aminosyrene har mange viktige funksjoner i kroppen og er viktige for oppbygning av celler og vev i hele kroppen, i produksjon av hormoner og enzymer og normal funksjon av immunsystem.
I tillegg kan de brukes som ekstra energilager da proteiner vil lagres som fett i kroppen, om man spiser mer enn det kroppen klarer å ta opp og i tillegg ligger i et kalorioverskudd.
Proteiner er viktig for muskelvekst og er også viktig om du ønsker å gå ned i vekt da proteinene holder deg mett lenger, og gjør at du spiser færre kalorier.
Selv om kosttilskudd ikke skal erstatte vanlig mat, så er proteinpulver en god og billig proteinkilde, som kan sørge for tilstrekkelig inntak av proteiner gjennom dagen.
Muskler består av proteiner. Prosessen der proteiner dannes kalles proteinsyntesen.
Når det kommer til proteinmetabolisme (forbrenningen av proteiner), ønsker vi at selve proteinsyntesen skal være høy og nedbrytingen lav. Da vil kroppen få en positiv muskel proteinbalanse og et grunnlag for muskelvekst.
Uten tilstrekkelig med proteiner vil muskelvekst være umulig.
For en person som ikke trener aktivt bør proteininntaket ligge på ca. 1.1 gram per kilo kroppsvekt per dag. Når aktivitetsnivået øker, bør også proteininntaket øke. Personer som trener mye styrke kan med fordel innta 1.6-2.0 gram proteiner per kilo kroppsvekt per dag.
For mange vil det være utfordrende å få i seg dette denne mengden proteiner gjennom kosten. Da kan proteinpulver være et fint supplement til for å øke proteininntaket.
Proteinpulver blandes som regel med vann eller melk til en proteinshake. Det kan også fint benyttes som tilsetning i matretter som pannekaker, vafler, grøt, frokostblandinger, brød osv.
Les mer her:
Sjokoladehavregrøt – sunn proteinbombe!
Sunne og smakfulle proteinvafler!
Proteinpulver ble tidligere ofte forbundet med styrkeløftere og personer som trener mye styrketrening, men proteinpulver har større bruksområdet enn det, og kan fint brukes av de aller fleste.
En enkel proteinshake inneholder raskt 25-35 gram rene proteiner, og er enkelt å få i seg i tillegg til vanlig kost, eller som erstatning for et annet måltid.
For personer som ønsker å øke i vekt og muskelmasse, vil proteinpulver bidra effektivt til oppbygging av nye muskler, og til å redusere restitusjonstiden.
For personer som ønsker å gå ned i vekt vil proteinpulver bidra til metthetsfølelse, forbrenning og vedlikehold av muskelmasse.
Proteinpulver er også ypperlig for personer som trenger å bygge opp igjen muskelmasse etter sykdom eller skadeavbrekk.
For eldre mennesker som har vanskelig å få i seg nok proteiner gjennom kosten, er proteinpulver et godt supplement.
Myseprotein er mest kjent under ulike former for Whey protein og er det mest brukte på markedet.
Det utvinnes fra kumelk og er overskuddet fra osteproduksjonen og har høy ernæringsmessig kvalitet.
Myseprotein inneholder en stor andel av de essensielle aminosyrene, og er spesielt rik på aminosyren Leucin, som i studier har vist seg å ha god anabol (vekstfremmende) effekt.
Melk består av 80% kasein og 20% myse. For å sikre muskelvekst når du trener styrke, er det viktig å tilføre ekstra proteiner gjennom kostholdet.
Det er tre ulike typer (whey) myseprotein; myseproteinisolat, myseproteinkonsentrat og myseproteinhydrolysat.
De varierer i proteininnhold, fordøyelighet, smak og pris. Den billigste typen er myseproteinkonsentrat.
Den første filtrerings- og renseprosessen gir et konsentrat av myseprotein. Konsentrat inneholder 70-80% protein og har best smak, ettersom det fortsatt inneholder noe laktose(melkesukker) og fett.
Ved en videre filtrering får man myseproteinisolat, hvor enda mer karbohydrater og fett filtreres bort.
Myseproteinisolat har derfor et høyere proteininnhold og lavere innhold av fett og karbohydrater.
Myseproteinisolat inneholder rundt 85-90% protein og er da også noe dyrere enn myseproteinkonsentrat.
Isolat har ikke like god smak som konsentrat, siden det inneholder mindre fett og laktose. Isolat er da tilsatt annen type søtning som skal heve smaken!
Ettersom proteinisolat nesten er fri for laktose, vil det også kunne bidra til mindre oppblåsthet enn ved andre typer som inneholder mer laktose.
Så ønsker du et renest mulig Whey-tilskudd med høyest andel proteiner, og ikke bryr deg like mye om smak og pris, så bør du gå for det med myseproteinisolat.
Ønsker du et litt rimeligere protein, som ofte smaker litt bedre, bør du gå for det med myseproteinkonsentrat.
Hydrolysert myse er tilsatt enzymer som spalter proteinene og gjør at de tas opp enda raskere i kroppen.
Proteinpulver basert på eggeproteiner. Men i motsetning til et vanlig egg, så er proteinpulveret uten kolesterol og fett.
Et godt alternativ til veganere/vegetarianere. Produseres av blant annet risprotein, erteprotein, hempprotein og soyaprotein.
Kaseinprotein brytes ned langsommere enn whey, og gir derfor en lengre tilførsel av aminosyrer.
Dette er spesielt brukt som kveldsprotein, da det tilfører kroppen proteiner mens vi sover og dermed hemmer muskelnedbrytning(katabolsk prosess) i denne fasteperioden.
Kasein finnes i tre ulike former; Micellar Casein, Kalsium Kaseinat og Natrium Kaseinat.
Blandingsprotein inneholder en sammensetning av myse og kaseinprotein, hvor myeseproteinkonsentrat og micellar casein er de mest konsentrerte formene.
Både whey-protein og kasein-protein inneholder BCAA, i tillegg til andre essensielle aminosyrer.
BCAA står for Branched Chained Amino Acids og består av aminosyrene Leucine, Isoleucine og Valine.
Disse aminosyrene og spesielt Leucine, blir ansett som viktige faktorer for proteinsyntesen og muskelvekst, ved at de øker hastigheten på proteinsyntesen (anabole fasen).
I tillegg reduserer de hastigheten på nedbrytning av proteiner (katabole fasen). BCAA kan også inntas som supplement alene.
Kilder:
Aminosyrer – Store norske leksikon
Orally administrated leucine stimulates protein synthesis in skeletal muscle. – The journal of nutrition
The effect of protein and amino acid supplementation on performance and training adapatations during ten weeks of resistance training. – National Library of Medicine.
What is casein protein? Micellar casein, sodium caseinate & calsium caseinate explained. – Transparent Labs
Branched- chain amino acids activate key enzymes in protein synthesis after physical exercise – Nati0nal Library of Medicine
Dette er en oppdatert versjon av topplisten som først ble opprettet av Torbjørn Høstmark Borge, som var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019-2021.