Pre Workout har i løpet av de få år blitt et av de bestselgende kosttilskuddene på markedet. Vi gir deg en oppdatert oversikt over de beste produktene i 2023.

Pre-Workout, eller PWO som det gjerne forkortes, er i motsetning til proteinpulver et sammensatt produkt som er ment for å booste treningsøkta. Som regel inneholder de en del ulike aminosyrer og virkestoffer som har til hensikt å øke energinivået og fokuset på aktiviteten du skal utføre. Det finnes mange varianter av PWO, men alle har mål om å øke prestasjonsevnen.

Nederst i artikkelen kan du lese mer om fordelene du kan oppnå ved å innta PWO, og ikke minst hva du bør se etter i et PWO akkurat for deg.

 

Topp 15 Pre Workout (PWO) – Best i test 2023

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Vi har lagt vekt på kriterier som blant annet ingredienser/virkestoffer, oppgitt effekt, dokumentert effekt, samt studier og annen dokumentasjon for å sette opp våre topplister. Ved å handle gjennom linkene i testen mottar vi en liten provisjon fra butikkene som bidrar til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler. Du betaler den samme rimelige prisen som butikkene oppgir. Vi setter derfor stor pris på om du bruker linkene i artikkelen. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

SORTER ETTER:

1.

Swedish Supplements F-cked Up Joker Edition, 300g

Antall serveringer

30

Mengde

300g

Score: 88/100

Rating: 5.3/6
Kr 429,-
Bestill her

Annonselenke

Swedish Supplements F-ucked Up Joker Edition er en ekstremt kraftig PWO som gir deg pump, fokus og energi til å sette nye rekorder. Dette er kanskje et av de beste produktene til deg som ønsker langvarig effekt av pre-workout. Et velprøvd produkt som gir deg alt du ønsker.

Inneholder blant annet Citrulin Malate, Beta-Alanine, koffein, Taurine og kreatine.

2.

Proteinfabrikken Core Intensity

Antall serveringer

15

Mengde

349g

Score: 81/100

Rating: 4.9/6
Kr 349,-
Bestill her

Annonselenke

Core Intensity er en ultra konsentrert PWO (Pre Workout) drikk du inntar før trening for økt styrke. Core Intensity inneholder et bredspektret aminokompleks for optimale energi og muskelvekstforhold.

Blant virkestoffene finner vi Citrullin Malate, Beta-Alanine, koffein, Taurine, Glutamine, Kre-Alkalyne og Arginine, I tillegg til flere aktive virkestoffer.

3.

Optimum Nutrition Gold Standard Pre-Workout

Antall serveringer

30

Mengde

330g

Score: 79/100

Rating: 4.7/6
Kr 429,-
Bestill her

Annonselenke

Optimum Nutrition har en serie produkter de kaller «gold Standard, og som virkelig lover varer av ypperste klasse. Gold Standard har en lang liste ingredienser som frigjør og forsterker energi og fokus. Produktet er spesielt utviklet for å ta treningen til neste nivå og å øke dine prestasjoner. Et fantastisk PWO som anbefales!

Aktive virkestoffer er blant annet Citrulin Malate, Beta-Alanine, koffein og kreatine.

4.

MyoPWO Powerful Peach

Antall serveringer

30

Mengde

240g

Score: 79/100

Rating: 4.7/6
Kr 358,-
Bestill her

Annonselenke

MyePWO er et helt nytt og kraftig 2.generasjons PWO som er basert på en selvutviklet oppskrift der ingrediensene har dokumentert best effekt. MyoPWO inneholder blant annet rødbetekstrakt og rød spinat, som øker effekten av virkestoffet citrulin, og dermed gir musklene dine bedre utholdenhet og funksjon.

Myo PWO inneholder også Beta-alanin som kan bidra til å øke prestasjonen i eksplosive idretter som krever høy mobilisering av kraft, Taurine som kan øke utholdenheten, samt koffein for mer energi.

5.

BSN No. Xplode Legendary

Antall serveringer

30

Mengde

390g

Score: 76/100

Rating: 4.6/6
Kr 459,-
Bestill her

Annonselenke

No. Xplode er sannsynligvis en av de mest kjente pre workout på markedet i dag, og kommer nå i en oppgradert versjon. Enda mer intens, effektiv og med bedre smak! BSN lanserte N.O.Xplode allerede i 2006, og har gjennom en rekke oppgraderinger utviklet versjonen som i dag omtales som Igniter.

Virkestoffer som Arginine og koffein kan gi deg mer energi og økt muskelpump, samt Beta-Alanine og kreatine kan være effektivt for større mobilisering av kraft.

6.

Cobra Labs The Curse PWO

Antall serveringer

50

Mengde

250g

Score: 84/100

Rating: 5.0/6
Kr 429,-
Bestill her

Annonselenke

The Curse PWO er en av råeste Pre-Workout produktene på markedet! Etter 30 minutter vil du kjenne en enorm trang til å løfte vekter, tunge vekter! The Curse sørger for å gi deg langvarig energi og høyt fokus på arbeidsoppgavene. I tillegg til å være svært virkningsfull, smaker den veldig godt.

Blant virkestoffene finner vi Beta-Alanin som gir langvarig energi og muskulær utholdenhet. Arginin og 70 Citrullin øker blodtilførselen til musklene, gir bedre utholdenhet og bedre pump. Mens koffein og kreatine bidrar til eksplosiv styrke og rask energi.

7.

Cellucor C4 PWO

Antall serveringer

60

Mengde

390g

Score: 71/100

Rating: 4.3/6
Kr 329,-
Bestill her

Annonselenke

C4 fra Cellucor er et av verdens mest solgte PWO. Denne varianten er 2.generasjons PWO og er videreutviklet fra produktet som tok verden med storm i 2011. C4 er for deg som ønsker å sprenge grenser og ønsker å sette nye rekorder.

Inneholder blant annet Beta-Alanine som øker den muskulære utholdenheten slik at du kan løfte mer og lengre. Arginine og koffein kan gi deg mer energi, økt muskelpump og bedre fokus. Kreatin bidrar til bedre utholdenhet og eksplosiv styrke.

8.

Olimp Red Weiler

Antall serveringer

80

Mengde

480g

Score: 73/100

Rating: 4.4/6
Kr 649,-
Bestill her

Annonselenke

Olimp REDWEILER er utviklet i samarbeid med 5. ganger Verdens Sterkeste Mann Mariusz Pudzianowski, og gir en dundrende effekt i form av økt energi og høyt fokus! En gjennomtenkt blanding av ulike aminosyrer og ingredienser sørger for å gi deg energien du trenger for å klare det lille ekstra.

9.

Mutant Madness Pre-Workout

Antall serveringer

80

Mengde

480g

Score: 71/100

Rating: 4.3/6
Kr 359,-
Bestill her

Annonselenke

Mutant Madness er Mutant´s kraftigste PWO noensinne. Mutant Madness er et ultrakonsentrert PWO som hjelper deg å nå dine treningsmål raskere. Produktet passer for deg som søker det lille ekstra og som ønsker økt pump, styrke og bedre utholdenhet.

Arginine og Citrullin øker blodtilførselen til musklene, gir bedre utholdenhet og bedre pump. Kreatin bidrar til økt utholdenhet, samt eksplosivitet. Koffein for mer energi og økt fokus, og  magnesium som motvirker kramper og sørger for optimal muskelfunksjon.

10.

Star Nutrition Supreme PWO

Antall serveringer

15

Mengde

250g

Score: 81/100

Rating: 4.9/6
Kr 319,-
Bestill her

Annonselenke

Supreme PWO inneholder en ingrediensblanding som er valgt med omhu og som fungerer for å gi en ekte energi-kick samtidig som den forbedrer utholdenhetenog øker styrken.

Blant virkestoffene finner vi rødbetekstrakt og Arginine for økt blodgjennomstrømning, Kreatin og beta-alanin samarbeider for å øke styrken, utholdenheten og for å minimere produksjonen av melkesyre, samt koffein og  rosenrotekstrakt for økt energi og fokus.

 

Fordeler med pre-workout

Å innta pre-workout før trening kan gi deg fordeler både fysisk og mentalt. Enten du trener styrke eller utholdenhet vil pre-workout kunne bidra til å heve nivået på treningsøkta og gi deg den ekstra energien du trenger for å prestere maksimalt.

  • Ekstra ”pump” under treningsøkten og musklene ser større ut.
  • Bedre blodgjennomstrømming og frisk oksygen til musklene gir mindre muskelstivhet og melkesyre.
  • Øker på aerob og anaerob utholdenhet.
  • Økt fokus på treningen og bedre konsentrasjon.
  • Du føler deg sterkere.
  • Raskere restitusjon.
  • Fettforbrenningen øker.

 

Når bør pre-workout inntas?

Pre-workout bør som navnet tilsier inntas før trening. Det optimale er å innta pre-worokout 30-45 min før trenings slik at stoffet får tid til og tas opp i kroppen. De ulike blandingene kan være optimalisert mot en spesifikk aktivitet, og du bør være se etter en blanding som passer deg. Noen opplever et voldsomt kick av å innta PWO, og for eksempel virkestoffet beta-alanin kan føre til rødhet og prikking i huden. Andre opplever en tydelig ”pump” i kroppen som følge av at blodårene utvider seg og blodet strømmer ut i musklene.

 

Ulike typer

Melkesyrehemmende

Melkesyrehemmende pre-workout er tilsatt stoffer som reduserer melkesyreopphopningen i musklene under trening. Denne blandingen øker makskapasiteten og utholdenheten slik at du kan yte hardere og lengre.

Oppkvikkende og fokus

Noen pre-workout er optimalisert for å gi deg oppkvikkende effekt og økt fokus. Disse produktene inneholder aktive, milde sentralstimulerende stoffer som enten virker direkte alene, eller som reagerer med andre stoffer for å gi ønsket effekt.

Pump og Nirogendioksid

Når enkelte aminosyrer og visse kosttilskudd ingredienser brytes ned i kroppen, dannes det nitrogendioksid som et biprodukt. Nitrogendioksid fungerer som en signalsubstans som får muskulaturen rundt blodårene til å slappe av slik at blodårene utvider seg og blodstrømmen øker.

Denne reaksjonen fører til at kroppen vil oppleve økt blodtilførsel under styrketrening. Det er dette som ofte oppleves som en kraftig pumping i musklene. Den økte blodtilførselen gjør at friskt oksygen og næringsstoffer raskere transporteres inn i musklene. Dette hindrer at avfallsprodukter og melkesyre hoper seg opp.

 

Innholdet i pre workout

Listen over de ulike stimulerende substansene kan variere, og hva du bør se etter kommer helt an på aktiviteten du driver. Som regel er det noen ingredienser du alltid bør se etter:

Koffein

Koffein virker stimulerende på sentralnervesystemet og fører blant annet til økt puls, skjerpede sanser, økt konsentrasjon, våkenhet og for noen også bedre humør. Flere studier viser at koffein øker utholdenhetsevnen. Her leser du mer om koffein. Koffein er kanskje det viktigste virkestoffet for økt energinivå. Anbefalt dose per servering er 200-500mg.

Kreatin

ATP er et lite og energirikt molekyl som inngår direkte i muskelaktiveringen og øker den eksplosive styrken. Energi frigjøres når ATP spaltes til ADP. For å imøtekomme det økte energibehovet, må det reproduseres ATP. ATP dannes ved at kreatinfosfat reagerer med ADP og danner nytt ATP. Ved å tilføre ekstra kreatin vil kroppen kunne reprodusere ATP raskere. Kreatin Best i test – de beste kreatin kostilskuddene. Anbefalt dose per servering er ca. 5g, opp til 20g dagsdose.

BCAA

BCAA (Branched Chain Amino Acids) er et mye omdiskutert kosttilskudd for muskelvekst – ikke fordi det er ulovlig, men det stilles spørsmålstegn til hvor effektivt det faktisk er. BCAA består av aminosyrene leucin, isoleucin og valin. Disse aminosyrene er sentrale i fasen for å stimulere til økt muskelvekst gjennom proteinsyntesen. BCAA har også vist seg å bidra til bedre utholdenhet, mindre muskelstølhet og raskere restitusjon. Les mer om dette i artikkelen Dette er BCAA, og derfor kan det gjøre deg sterkere!

Beta-Alanin

Beta-Alanin er en ikke-essensiell aminosyre (kroppen kan ikke produsere denne selv). Beta-Alanin sin viktigste oppgave er å danne karnosin i skjelettmuskulatur. Karnosin motvirker opphopning av melkesyre ved trening på høy intensitet. Ved å bufre hydrogen ioner, vil beta-alanin bidra til at du kan trene lengre uten at musklene stivner. Anbefalt dose per servering er 1.5-5g.

Citrulline malate

Citrulline malate består av to stoffer; citruline som er en aminosyre, og malate som er et derivat av epler. Stoffet har vist seg å ha en gunstig effekt på nitrogenoksidnivåene i kroppen. Nitrogenoksid regulrer blant annet glukoseopptak, blodgjennomstrømming og fettforbrenning.

Arginin

Arginin er en aminosyre som får blodårene til å slappe av å utvide seg. slik at blodtrykket synker. Det bidrar også til at viskositeten (tykkelsen) på blodet synker, og blodet vil kunne pumpes raskere ut til musklene.

Rødbete og rød spinat

Ekstrakt av rødbete og rød spinat har etterhvert blitt vanligere å tilsette pre-workout. Disse virkestoffene øker effekten av citrullin, og gjør at musklene blir mer utholdende og får bedre utnyttelse av treningen ettersom blodgjennomstrømningen og oksygentilførselen øker.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2024 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022