Vi gir deg oversikten over de beste spinningsyklene på markedet i dag – uansett prisklasse. Her finner du garantert en spinningsykkel som passer deg og ditt behov!

Spinning har ikke overraskende blitt en svært populær aktivitet de siste årene. Spinning har vært et konsept på treningssentrene i lang tid, og har etterhvert også blitt en veldig vanlig treningsform i hjemmet. En av de årsakene skyldes nok at sykling generelt har hatt en stor oppblomstring i den senere tid, og spinning er den treningsformen som ligner sykling mest.

Det er en rekke fordeler med sykling og spinning, blant annet får du trent både kondisjon og styrke samtidig, og det er aktiviteter som er svært skånsomt for knær, ledd og muskler. Der du under løping vil utsette knær, ankler, hofter og enkelte muskelgrupper for spesielt stor belastning og harde støt, så er dette nærmest eliminert under spinning. Sykling og spinning er faktisk to treningsformer som ofte anbefales dersom man skal trene seg opp fra en skade, og i rehabiliteringstrening. Det kan utføres av personer i alle aldre, og det er liten risiko for fall og skader, samtidig som helsegevinsten er stor.

En annen stor fordel ved å eie din egen spinningsykkel, er at tilgangen til et svært godt treningsalternativ er høy. Har du en spinningsykkel hjemme, vil dørstokkmila for mange automatisk være lavere, og ikke minst kan du spare deg mye tid på å unngå og reise til treningssenteret.

 

Fordeler ved å trene på spinningsykkel:

 • Svært god kondisjonstrening/utholdenhetstrening.
 • God styrketrening for beina.
 • Skånsomt for bein, ledd og skjelett.
 • Øker forbrenningen.
 • Lettvint og trygt.
 • Forholdsvis billig.
 • Effektivt.

Under selve testen har vi skrevet mer utfyllende om hva du bør se etter når du skal velge en spinningsykkel. Ved å lese dette, vil du være bedre i stand til å gjøre et valg som du blir fornøyd med. Trykk HER for å komme til denne delen med en gang.

Vi har også forsøkt å forklare forskjellen på en tradisjonell treningssykkel/trimsykkel/ergometersykkel, og det vi omtaler som en spinningsykkel. Trykk HER for å lese mer om dette.

Kriterier for testen:

Listen består av spinningsykler som vi kan anbefale ut i fra kriterier som kvalitet, konstruksjon, funksjonalitet, ytelse, brukervennlighet og verdi for pengene. Ingen av spinningsyklene er testet fysisk av oss, og det er gjort en vurdering på bakgrunn av produktets egenskaper og tester av hvert enkelt produkt. Ingen av spinningsyklene er dårlige produkter, og vi har valgt å ta med sykler i alle prisklasser. For å gjøre det lettere for deg, har vi skrevet hvilken type bruker produktet passer best for.

 

Best i test spinningsykkel 2021

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

PS: Prisene og utvalget kan variere fra dag til dag. Vi forsøker til enhver tid å oppgi riktig prisantydning, og listen er dynamisk og vil endres i takt med vareutvalget. På grunn av enorm interesse for hjemmetreningsutstyr er svært mye utsolgt. Vi forsøker til enhver tid å holde listen oppdatert med produkter som er på lager.Der det er flere alternative priser linker vi til flere butikker.

SORTER ETTER:

1.

Abilica Indi 2.1

"Til deg som parkerer vil sitte nøyaktig likt som på din egentlige sykkel!"

Type drift

Reimdrift.

Svinghjul vekt

22 kg

Sykkelcomputer

Nei / Klargjort

Størrelse

123 x 51 x 122 cm

Vekt

53 kg

Maks brukervekt

135 kg

Score: 82/100

Rating: 4.9/6
Kr 8799,-
Bestill her

Annonselenke

Abilica Indi 2.1 er den ultimate sykkelen for deg som lever og ånder for sykling, og som ønsker best mulig individuell tilpasning. 

Det ligger kanskje i navnet, «Indi 2.1», for Abilica Indi 2.1 har deg nemlig tilpasse spinningsykkelen slik at den nærmest er identisk med den sykkelen du benytter til vanlig. I tillegg til å kunne justere setet og styret både vertikalt og horisontalt, så er Indi 2.1 lagd for at du enkelt skal kunne ta med deg setet og styret fra din daglige treningssykkel, å feste det på spinningsykkelen. Dette er ikke noe du kommer til å gjøre i sommerhalvåret, men er perfekt for vinterhalvåret der f.eks. landeveissykkelen likevel er parkert.

Abilica Indi 2.1 har et stort og tungt svinghjul på 22kg, noe som sørger for jevnt og behagelig tråkk og egner seg godt for tøffe intervaller og styrketråkk. Spinningsykkelen benytter reimdrift som er svært stillegående, og praktisk dersom du skal bruke den med andre til stede.

Indi 2.1 er klargjort for både flaskeholdere og sykkelcomputer, men ingen av delene følger med. Derimot får du kompipedaler med SPD og er styre med stor grepsvariasjon.

Sykkelen har transporthjul for enkel forflytning, samt høydejustering på føttene slik at du kan være sikker på at den alltid står stødig.

Abilica Indi 2.1 er en solid og drifssikker spinningsykkel spesielt godt egent for deg som ønsker å tilpasse sykkelen helt etter individuelle behov. Den gir mye motstand, bråker lite, og har høy komfort.

Fordeler

 • Stødig og robust.
 • 22kg svinghjul gir stor motstand.
 • Godt egnet til intervaller og styrketråkk.
 • Store individuelle tilpasningsmuligheter,
 • Behagelig styre med mange grepsmuligheter.
 • Støyer lite.

Ulemper

 • Ingen medfølgende sykkelcomputer.
 • Hverken stativ til nettbrett eller flaskeholdere.
2.

Abilica Premium Pro

"Studio-maskin til folket!"

Type drift

Reimdrift

Svinghjul vekt

30 kg

Sykkelcomputer

Nei

Størrelse

131 x 65 x 130 cm

Vekt

57 kg

Maks brukervekt

150 kg

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 17000,-
Bestill her

Annonselenke

Abilica Premium Pro er Abilicas kraftigste spinningsykkel, og er beregnet på deg som setter driftssikkerhet og ytelse fremfor fancy funksjoner og ferdig snekrede treningsprogram.

Abilica Premium Pro har ikke bare et premium utseende, men sykkelen i seg selv er virkelig av høy kvalitet. Premium Pro har en robust og forseggjort ramme med stødige bein som kan kompensere for underlaget.

Sykkelen har et av de tyngste svinghjulene vi har sett, hele 30 kilo og 16 ulike motstandsnivåer. Her er det motstand nok selv til dedikerte syklister som ønsker å trene harde sykkeløkter. Premium Pro har også innebygd sykkelcomputer som viser tid, hastighet, distanse, kalorier, puls og watt. Watt vil være spesielt interessant for alle som tar treningen på alvor og ønsker å måle fremgangen sin.

Styret og setet kan enkelt justeres både vertikalt og horisontalt, og styrets utforming gir rom for mange ulike grepskombinasjoner. En stor fordel med Abilica Premium Pro er at den kan brukes av personer helt mellom 160-200cm høyde.

Abilica Premium Pro benytter magnetisk motstand og reimdrift, noe som bidrar til redusert slitasje og minimalt med støy. Skal du sykle foran TVen, med en junior sovende med siden av, eller i et veldig lytt hus, så vil både du og de rundt deg sette pris på det lave støynivået.

Tross høy pris kommer ikke Abilica Premium Pro med verken stativ for nettbrett eller flaskeholdere, men den leveres med SPD kombipedaler og den nevnte sykkelcomputeren.

Ønsker du deg størst mulig motstand, en jevn og god belastning, en spinningsykkel som tåler mye bruk over mange år, og ikke minst kan benyttes av personer i (nesten) alle mulige høyder, så er Abilica Premium Pro et solid valg.

Fordeler

 • Solid og stødig spinningsykkel.
 • Hele 30kg svinghjul bidrar til tung og jevn motstand.
 • Setet og styret lar seg justere vertikalt og horisontalt.
 • Meget allsidig styre gir rom for mange grepsvarianter.
 • God og oversiktlig sykkelcomputer.
 • Stillegående.

Ulemper

 • Kostbar.
 • Følger ikke med stativ til nettbrett eller flaskeholdere.
3.

X-erfit Indoor 200 spinnningsykkel

"En sykkel som dekker alle behov, så lenge du ikke bryr deg om computer"!

Type drift

Kjededrift

Svinghjul vekt

20kg

Sykkelcomputer

Nei

Størrelse

108 x 53 x 124 cm

Vekt

40kg

Maks brukervekt

120kg

Score: 83/100

Rating: 5.0/6
Kr 4799,-
Bestill her

Annonselenke

X-erfit Indoor 200 er et veldig godt alternativ. til alle som ønsker en rimelig og solid spinningsykkel til hjemmebruk.

X-erfit Indoor 200 er nok et godt produkt fra X-erfit. Denne spinningsykkelen tåler alt fra korte og harde intervaller til rolige langturer. Spinningsykkelen har et svinghjul på hele 20 kg som garanterer høy motstand og mulighet for å kjøre for eksempel styrketråkk.

Det polstrede og behagelige setet er justerbart både vertikalt og horisontalt, men styret som er ergonomisk utformet og byr på muligheten til flere ulike håndposisjoner, kan justeres i høyden.

Spinningsykkelen kommer med myke transporthjul slik at du enkelt kan sette den vekk når den ikke er i bruk.

X-erfit Indoor 200 er brukervennlig, solid, og kommer med de funksjonene du trenger for å komme i form. Et godt kjøp. 

Fordeler

 • 20kg svinghjul gir rom for tunge tråkk og intervaller.
 • Solid og elegant ramme.
 • Slitesterkt premium sykkelkjede.
 • Styret utformet slik at du kan justere grepet.

Ulemper

 • Ingen pulsmåler innebygd.
 • Mangler computer med treningsdata.
4.

Nordic 205 Indoor Spinningsykkel

"Rett og slett utrolig høy kvalitet til en god pris!"

Type drift

Kjededrift

Svinghjul vekt

20kg

Sykkelcomputer

Nei

Størrelse

108 x 53 x 124 cm

Vekt

42kg

Maks brukervekt

120kg

Score: 82/100

Rating: 4.9/6
Kr 4999,-
Bestill her

Annonselenke

Nordic 205 Indoor Spinningsykkel er ikke den mest avanserte sykkelen, men levererer den der den skal.

Den er enkel og den er rimelig. Men den fungerer likevel utmerket.

Her får du en solid spinningsykkel som er laget for tøffe og tunge økter. Svinghjulet på 20kg gir nok motstand til både nybegynnere og erfarne. Nordic 205 har fast nav og tredelt krank. Setet kan justeres vertikalt og horisontalt, mens styret kan justeres vertikalt.

Det er ingen skjerm som viser info om avstand, RPM, puls, etc, men skal du ha en rimelig og god spinningssykkel som kan gi deg mye god trening, så er Nordic 205 Indoor Spinningsykkel mer enn nok. Bruker du likevel din egen pulsklokke med et pulsbelte, så er det lett å glemme fraværet av en infoskjerm foran deg.

Ønsker du mest mulig treningsglede til en lavest mulig pris, så er nok Nordic 205 Indoor Spinningsykkel et av de beste valgene du kan gjøre.

Fordeler

 • 20kg svinghjul gir mye motstand.
 • Solid og stødig.
 • Enkelt å justere setet og styret.
 • Enkel å flytte takket være transporthjulene.
 • Flaskeholder. Pedaler med tåkappe.
 • Svært mye for pengene!

Ulemper

 • Ingen skjerm, men til denne prisen er det umulig å forvente.
5.

Tunturi S40 Competence Front

"Mange treningsprogram, høy motstand og en solid spinningsykkel!"

Type drift

reimdrift

Svinghjul vekt

17kg

Sykkelcomputer

Ja

Størrelse

120 x 52 x 110 cm

Vekt

49kg

Maks brukervekt

150kg

Score: 89/100

Rating: 5.3/6
Kr 8999,-

Tunturi S40 Competence Front er den perfekte spinningsykkelen for deg som ønsker inspirasjon til å trene mer! Her får du mange gode treningsprogrammer!

Med et svinghjul på 17kg, slitesterk reimdrift, en stabil og god ramme, og hele 32 motstandsnivåer, kan Tunturi S40 Competence Front by på nok utfodrtingier for både nybegynnere og erfarne.

Her får du også hele 19 ulike treningsprogrammer, blant annet 1 wattbasert og 1 kroppsscanning program.

Sykkelen har pulsmåler innebygd i håndtakene, eller du kan koble til et eget. En 5.5″ stor LED-skjerm viser info om tid, distanse, kalorier og puls

Setet og styret er lett å justere, og begge deler kan justeres både horisontalt og vertikalt. I tillegg kommer Tunturi S40 Competence Front med flaskeholder og holder for nettbrett.

Tunturi S40 Competence Front fremstår som et svært godt kjøp til denne prisen. Her får du både en solid og kraftig sykkel med mange treningsprogram innebygd, og ikke minst mye motstandt. Her får du mye moro!

Fordeler

 • 17kg svinghjul med 32 motstandsnivåer!
 • 19 forhåndsinstallerte treningsprogram.
 • Enkel justering av setet og styret.
 • Pulsmåler i håndtaket.
 • Oversiktlig LCD-skjerm.
 • Flaskeholder og nettbrettholder.
6.

Masterfit TP 300

"Slitesterk, kraftig og utrolig mye for pengene!"

Type drift

Reimdrift

Svinghjul vekt

22kg

Sykkelcomputer

Ja

Størrelse

120 x 55 x 117cm

Vekt

45kg

Maks brukervekt

130kg

Score: 90/100

Rating: 5.4/6
Kr 6999,-
Bestill her

Annonselenke

Masterfit TP 300 er spinningsykkelen for deg som ønsker høy motstand, gode justeringsmuligheter og ønsker mest mulig valuta for pengene!

Trenger du høy motstand, så får du det garantert med Masterfit TP 300 sitt 22 kg tunge svinghjul. Reimdrift sikrer stillegående drift, og et slitesterkt drivverk.

Dersom du ønsker å justere sykkelen nøyaktig slik du sitter på din vanlige sykkel, kan Masterfit TP 300 være en god match. Denne sykkelen lar deg nemlig justere både setet og styret  både vertikalt og horisontalt. Styret er også utformet slik at du har mange ulike grepsmuligheter.

Sykkelen kommer med en computer som gir deg oversikt over tid, distanse, hastighet, kadens og kalorier. I tillegg følger det med en flaskeholder, og SPD kombipedaler.

Masterfit TP 300 mangler Bluetooth støtte med tilkobling til pulsbelte, Zwift eller andre treningsapper, men er uansett en svært god spinningsykkel. Vi skulle derimot gjerne sett at sykkelen hadde et stativ til nettbrett/mobil.

Masterfit TP 300 prioriterer funksjon og slitestyrke, og leverer en solid maskin for deg som bruker spinningsykkelen som en stor del av treningen. Når du i tillegg nå får med underlagsmatte på kjøpet, mener vi dette er det beste kjøpet du kan gjøre akkurat nå.

Fordeler

 • Stødig og slitesterk.
 • Jevn og høy motstand (22kg svinghjul).
 • Trinnløs justering av styre og setet.
 • SPD kombipedaler og flaskeholder.
 • Transporthjul for enkel forflytning.
 • Enkel og oversiktlig computer.
 • Støtter trådløs pulssensor.

Ulemper

 • Ingen Bluetooth-tilkobling.
 • Mangler stativ for nettbrett/mobil.
7.

FitNord Racer 500

Type drift

Magnetisk

Svinghjul vekt

20kg

Sykkelcomputer

Nei

Størrelse

122 x 61 x 102 cm

Vekt

55kg

Maks brukervekt

135kg

Score: 83/100

Rating: 5.0/6
Kr 15370,-
Bestill her

Annonselenke

FitNord Racer 500 er en svært kraftig spinningsykkel beregnet for deg som trener mye spinning, og som trenger noe driftssikkert over tid.

FitNord Racer 500 har ingen fancy treningscomputer med mengder av treningsprogrammer og Bluetooth-tilkobling. Dette er en spinningsykkel som like gjerne kunne stått på et treningssenter og som er laget for å tåle juling dag ut og dag inn i mange år.

Racer 500 benytter magnetisk motstand med manuell justering. Sykkelen har en stødig og robust ramme, og benytter et svinghjul på hele 20kg. Denne kombinasjonen sørger for at du får svært tung motstand dersom du ønsker det, men også muligheten til å justere til lettere motstand. Den magnetiske driften sørger for at sykkelen er nesten lydløs.

Både setet og styret kan justeres horisontalt og vertikalt, og styret er utformet slik at du har store muligheter for å variere grepet. Det er også et stativ for nettbrett/mobil på styret slik at du enkelt kan sette fra deg nettbrettet/mobilen for å underholdes mens du trener.

FitNord Racer 500 kommer med pedaler med tåhette og en flaskeholder. Det er også en nødbrems lett tilgjengelig.

Dersom du er på utkikk etter supersolid spinningsykkel og prioriterer slitestyrke og lang levetid foran fancy treningsprogrammer og virtuell sykling, så er FitNord Racer 500 et meget sikkert valg.

Fordeler

 • Magnetisk og stillegående drift.
 • Svært slitesterk og robust.
 • 20kg tungt svinghjul gir mye motstand.
 • Stativ til nettbrett/mobil + flaskeholder medfølger.

Ulemper

 • Ingen treningsprogrammer.
 • Savner treningscomputer.
 • Ingen pulsmåling i håndleddene.
8.

Titan Life Indoor Bike S80 Pro Magnetic

"En virkelig treningsmaskin for de som ønsker noe av det beste."

Type drift

Magnetisk

Svinghjul vekt

9,2kg

Sykkelcomputer

Ja

Størrelse

100 x 55 x 155 cm

Vekt

46,7kg

Maks brukervekt

150kg

Score: 86/100

Rating: 5.2/6
Kr 11120,-
Bestill her

Annonselenke

Titan Life Indoor Bike S80 Pro Magnetic er uten tvil en av de mest inspirerende spinningsyklene. Her får du mye treningsglede i hvert pedaltråkk.

Titan Life Indoor Bike S80 Pro Magnetic  har kanskje ikke det tyngste svinghjulet (9,2kg), men det nærmest friksjonsfrie magnestiske motstandssystemet sørger for en svært realistisk sykkelopplevelse.

Titan Life Indoor Bike S80 Pro Magnetic er også svært slitesterk, og er laget med mange av de samme delen som brukes på spinningsykler som brukes i treningsstudio. Her er det gjennomført kvalitet fra A til Å.

Motstanden kan justeres trinnvise over 32 ulike nivåer og det er 12 integrerte treningsprogrammer. S80 Pro Magnetic støtter også Bluetooth og treningsplattformen Zwift.  Gjennom Zwift får du mulighet til å delta i en rekke virtuelle løp og treningsøkter rundt omkring i hele verden alene eller sammen med andre. Du vil også kunne velge mellom flere ulike treningsprogrammer.

En oversiktlig LCD-skjerm viser info om tid, hastighet, tråkkfrekvensy, avstand, kalorier, puls, restitusjon, watt og eventuell info som er tilgjengelig gjennom Zwift. Pulsen måles via de innebygde pulssensorene i håndtakene, eller via trådløs tilkobling til en ekstern pulsmåler.

Setet og styret er justerbart både horisontalt og vertikalt, og styret er utformet slik at du har flere grepsmuligheter. Det følger med pedaler med tåhette og flaskeholder.

Titan Life Indoor Bike S80 Pro Magnetic er en svært god spinningsykkel. Her får du høy slitestyrke, en realistisk sykkelopplevelse og mye treningsinspirasjon og glede gjennom Zwift.

 

Fordeler

 • Robust og slitesterk.
 • 32 ulike motstandsnivåer.
 • 12 integrerte treningsprogrammer.
 • Bluetooth-støtte og tilgang treningsapper Zwift.
 • Zwift byr på interaktiv sykling og mye inspirasjon gjennom å sykle ruter over hele verden.
 • Setet og styret kan justeres vertikalt og horisontalt.
 • Oversiktlig og god treningscomputer.
 • Flaskeholder og stativ for nettbrett.

Ulemper

 • LItt knotete plassering av stativet til nettbrettet.
9.

Titan Life Indoor Bike S72 Magnetic

"Slitesterk, lydløs og lagt for syklistene!"

Type drift

Elektromagnetisk

Svinghjul vekt

7kg

Sykkelcomputer

Ja

Størrelse

120 x 51 x 128 cm

Vekt

37,5

Maks brukervekt

120kg

Score: 81/100

Rating: 4.9/6
Kr 6870,-
Bestill her

Annonselenke

Titan Life Indoor Bike S72 Magneticer en slitesterk og meget god spinningsykkel for deg som ønsker å bruke sykkelen mye, og samtidig ønsker en realistisk følelse av å sykle.

Trener du mye sykling utendørs, eller liker å bruke spinning som en stor del av kondisjonstreningen din? Da kan Titan Life Indoor Bike S72 Magnetic være et meget godt alternativ. Her får du slitesterk elektromagnetisk trinnløs motstand, og et svinghjul på 7kg.

Titan Life Indoor Bike S72 Magnetic har en sittestilling som i stor grad minner om hvordan du sitter på en ekte sykkel, og både sete og styre lar seg enkelt justere. Sykkelen kommer også med et styre som gir deg mange ulike grepsmuligheter, og en ergonomisk utformet sadel.

Indoor Bike S72 Magnetic er utstyrt med en oversiktlig computer som viser info om tid, distanse, hastighet, kadens, kalorier og puls. Det er ikke innebygde pulssensorer i styret, men sykkelen støtter trådløs pulsmåling slik at du kan koble til ditt eget pulsbelte slik at det vises på skjermen. Det er også et stativ for nettbrett/mobil.

Titan Life Indoor Bike S72 Magnetic er et svært god spinningsykkel som tåler mye bruk og lang tid. Et godt alternativ til deg som skal bruke sykkelen mye i løpet av et treningsår.

Fordeler

 • Magnetisk og stillegående drift.
 • Oversiktlig treningscomputer.
 • Justernbart sete og styret.
 • Støtter trådløs pulssensor
 • Stativ for nettbrett/mobil.
 • Svært slitesterk og robust.

Ulemper

 • Lav vekt på svinghjulet.
 • Ingen treningsprogrammer.
10.

Master S4020

Type drift

Reimdrift

Svinghjul vekt

17 kg

Sykkelcomputer

Nei

Størrelse

120 x 51 x 109 cm

Vekt

39 kg

Maks brukervekt

100 kg

Score: 78/100

Rating: 4.7/6
Kr 4449,-

Master S4020 er en enkel og grei spinningsykkel som passer godt til førstegangskjøperen som ønsker en enkel, men kraftig sykkel.

Master S4020 er en stødig og god spinningsykkel med trinnløst friksjonsmotstand og et 17 kg tungt svinghjul som sørger for høy og jevn motstand. Sykkelen bruker reimdrift og tilnærmet lydløs i bruk.

Sete og styre kan justeres både horisontalt og vertikalt, og gjør det enkelt å finne en komfortabel sittestilling.

Det er ingen innebygde treningsprogrammer, computer eller støtte for pulsmåling, så her er det deg selv om sykkelen det handler om. Master S4020 er dermed best egnet for deg som ikke bryr deg om annet enn selge motstanden og treningseffekten som sykkelen kan gi.

Master S4020 er et rimelig og godt alternativ, og en spinningsykkel du kan ha lenge.

Fordeler

 • Stødig og kraftig ramme.
 • 17 kg tungt svinghjul gir jevn og høy motstand.
 • Trinnløs justering av motstand.
 • Horisontal- og vertikal justering av sete og styre.

Ulemper

 • Ingen treningsprogrammer.
 • Mangler sykkelcomputer.
 • Støtter ikke pulsmåling.
 • Ingen holder for nettbrett.
11.

DKN Pro-1

"Super kvalitet og funksjon til en meget god pris!"

Type drift

Reimdrift

Svinghjul vekt

22 kg

Sykkelcomputer

Ja

Størrelse

125 x 53 x 124 cm

Vekt

56 kg

Maks brukervekt

150 kg

Score: 90/100

Rating: 5.4/6
Kr 10999,-
Bestill her

Annonselenke

Spinningsykkelen for den kresne hjemmetreningsentusiasten! Slik beskriver DKN sin egen Pro-1-modell.

DKN Pro-1 er virkelig en av de bedre spinningsyklene på markedet. Denne nyheten har blitt laget for å tåle mye og tøff bruk over lang tid, og har kvaliteter som vil tilfredstille selv de mest kravstore syklistene.

Her får du en kraftig og stødig ramme designet for å beskytte svinghjul og brems fra svette og støv, og dermed ekstra lang levetid. Motstand består av et manuelt friksjonssystem og et robust svinghjul på 22 kg som gir både jevn og tung motstand – perfekt for intervaller eller styrketråkk. DKN Pro-1 benytter reimdrift som er både slitesterk og stillegående, og krever nesten ikke vedlikehold.

DKN Pro-1 inkluderer en rekke forhåndsinstallerte programmer, hvorav flere malbaserte programmer som lar deg sykle for for å oppfylle bestemte mål basert på tid, avstand, kalorier eller puls. Det beste med DKN Pro-1 er Bluetooth-støtten og den direkte oppkoblingen mot treningsplattformen Zwift. Her kan du få tilgang til en rekke virtuelle løp og treningsøkter rundt omkring i hele verden, og du kan delta i løp sammen med andre. Du får også tilgang til flere integrerte treningsprogrammer, så alt ligger til rette for at du bare kan sette nettbrettet i stativet å la deg rive med.

Du kan også bruke DKN Pro-1 sammen med andre treningsapper som blant annet Kinomap der du kan sykle ruter laget i Google Earth og deretter får presentert stillbilder av terrenget du sykler gjennom på skjermen (nettbrett/telefon). Modellen kommer med en oversiktlig LCD-skjerm som viser info om tid, hastighet, distanse, kadens, kalorier og puls. Det er ikke integrerte pulssensorer i håndtakene, men sykkelen støtter tilkobling til trådløs pulssensor.

Setet er ergonomisk utformet og kan justeres trinnløst vertikalt og horisontalt. Styret er gummiert for et behagelig grep, og kan justeres trinnløst vertikalt.

Ellers kommer DKN Pro-1 med et praktisk stativ for nettbrett, samt to flaskeholdere. Transporthjulene gjør det enkelt å flytte sykkelen mellom ulik rom.

DKN Pro-1 leverer ikke bare høy slitestyrke og kvalitet på selve sykkelen, men også noe av det beste når det kommer til integrasjon opp mot gode og populære treningsplattformer. Her kan du (og familien) få virkelig mye og god trening fremover. Et av de beste kjøpene per dags dato.

Fordeler

 • Svært stødig, robust og slitesterk.
 • 22 kg svinghjul gjør den godt egnet til intervaller og styrketråkk.
 • Tilnærmet vedlikeholdsfri reimdrift og nesten lydløs.
 • Kompatibel med treningssamfunnet Zwift og Kinomap.
 • Mulighet til å sykle og konkurrere i virtuelle miljøer og ruter.
 • Behagelig styre med mange grepsmuligheter.
 • Setet og styret kan justeres vertikalt og horisontalt.
 • Støtter tilkobling til ekstern pulssensor.
 • Stativ for nettbrett + 2 stk flaskeholdere.
12.

BH Fitness SB 1.4

Type drift

Reimdrift

Svinghjul vekt

18 kg

Sykkelcomputer

Ja

Størrelse

104 x 49 x 117 cm

Vekt

39 kg

Maks brukervekt

100 kg

Score: 80/100

Rating: 4.8/6
Kr 6499,-

BH Fitness SB 1.4 er en kraftig spinningsykkel laget for brukere som benytter spinningsykkelen mye, og som ønsker en slitesterk maskin som skal vare i flere år.

BH Fitness SB 1.4 er i utgangspunktet samme sykkel som den litt kraftigere BH Fitness SB 2.6, men har en 4 kg lettere svinghjul. Begge syklene benytter Poly V-Belt reimdrift som sørger for stille og jevne bevegelser, samtidig som det byr på relativt lite vedlikehold. SB 1.4 er utstyrt med et 18 kg tungt svinghjul og friksjonsbrems som sammen gir solid motstand.

Det medfølger en enkel computer som viser info om tid, hastighet, distanse, kadens, kaloriforbruk, odometer og puls. Det er ingen pulssensor i håndtakene, men sykkelen støtter tilkobling til trådløs pulssensor.

Både setet og styre kan justeres vertikalt og horisontalt slik at du kan finne en optimal sittestilling for deg.

BH Fitness SB 1.4 gir deg ikke fancy treningsprogrammer og Bluetooth-tilkobling til ulike treningsapper, men du får til gjengjeld en slitesterk og kraftig spinningsykkel som kan være i mange år.

Fordeler

 • Slitesterk og solid sykkel.
 • Reimdrift krever minimalt med vedlikehold.
 • 18 kg tungt svinghjul og friksjonsbrems gir jevn og høy motstand.
 • Setet og styret kan justeres både horisontalt og vertikalt.
 • Enkel computer med den viktigste infoen.
 • Kan kobles til ekstern pulsmåler.

Ulemper

 • Ingen treningsprogrammer eller Bluetooth-tilkobling.
 • Verken stativ for nettbrett eller flaskeholder.
 • Lav maksimal brukervekt.
13.

BH Fitness Tokyo

"For deg som ønsker jevn og høy motstand, og elsker intervaller!"

Type drift

Reimdrift

Svinghjul vekt

20 kg

Sykkelcomputer

Ja

Størrelse

119 x 52 x 126 cm

Vekt

45 kg

Maks brukervekt

130 kg

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 6999,-

BH Fitness Tokyo er en kraftig spinningsykkel med høy motstand, stillegående drift og lang levetid.

BH Fitness Tokyo er en ny og kraftig modell fra BH Fitness. Denne sykkelen kommer med en lukket ramme for bedre beskyttelse av svinghjulet og et renere design. Rammen er stødig og tåler hard og intensiv trening uten å flytte på seg. Svinghjulet på 20 kg kombinert med Poly V-reimdrift gjør det mulig å oppnå svært høy og jevn motstand, samtidig som sykkelen er stille i bruk. Tokyo er som skapt for intervalltrening og styrketråkk.

BH Fitness Tokyo kommer med en enkel computer som viser tid, hastighet, distanse, kadens, kalorier og puls. Pulsen måles trådløst via et eksternt pulsbelte (må kjøpes separat). Det er ingen forhåndsinstallerte programmer i BH Fitness Tokyo, men motstanden kan justeres enkelt via hurtigtaster på computeren.

Setet kan justeres horisontalt og vertikalt, mens styret justeres vertikalt. Sykkelen kommer med et ekstra styrefremspring som gjør det mulig å sitte i samme posisjon som på en triatlonsykkel.

BH Fitness Tokyo leveres med kombipedaler og en flaskeholder. Transporthjul i beina gjør det enkelt å trille den bort.

BH Fitness Tokyo er et prisgunstig og godt valg for deg som ønsker en kraftig spinningsykkel med høy og jevn motstand, og som tåler mye bruk.

Fordeler

 • Stødig og slitesterk.
 • Jevn og høy motstand (20kg svinghjul).
 • Svært stillegående.
 • SPD kombipedaler og flaskeholder.
 • Transporthjul for enkel forflytning.

Ulemper

 • Ingen forhåndsinstallerte programmer.
 • Mangler stativ for nettbrett/mobil.

Spinningsykkel vs. treningssykkel/ergometersykkel

Når du skal velge en spinningsykkel er det viktig å vite hva du skal se etter slik at du faktisk ikke ender opp med noe helt annet enn det du trenger. For mange vil nok en spinningsykkel, ergometersykkel/treningssykkel fremstå nokså likt, men disse maskinene skiller seg fra hverandre på flere måter.

En spinningsykkel er generelt designet for hardere trening og tyngre tråkk. Spinningsyklene har også langt større muligheter for individuell tilpasning av sykkelen slik at du finner en sittestilling som er tilpasset deg best mulig. Mens en treningssykkel som regel kun lar deg justere setehøyden, kan du på de fleste spinningsykler justere setet og styret både horisontalt og vertikalt. En treningssykkel er som regel avhengig av strøm for å generere motstand, mens en spinningsykkel benytter et svinghjul til å genere egen motstand og slipper dermed strømtilførsel. Treningssykkelen kommer gjerne med et display som viser tid, hastighet, motstandsnivå, puls, kaloriforbrenning, m.m., mens spinningsyklene ikke alltid har dette. De senere årene har flere og flere spinningsykler fått sykkelcomputere innebygd, men dette var ikke vanlig tidligere.

Motstanden på en treningssykkel justeres som regel via et par tastetrykk på displayet, mens det på en spinningsykkel gjøres manuelt ved å vri på et håndtak/hjul. Du får også langt større motstand på en spinningsykkel, og sykkelens utforming og robusthet gjør det lettere å veksle mellom å stå og sitte og tråkke.

Spinningsykkel til venstre, og en typisk treningssykkel/ergometersykkel til høyre.

Dette skal du se etter

Drivverk

På en tradisjonell sykkel består drivverket av girskiftene, girvelgere, krank, krans, kjede og vaiere. På en spinningsykkel slipper du heldigvis lettere unna, og vi snakker hovedsaklig om drivverket på spinningsykkelen.

Blant dagens spinningsykler er det to typer drivssystemer som dominerer:

 • Kjededrift
 • Reimdrift

Begge typer drivverk er slitesterke og tåler mye juling, men det er likevel en viktig forskjell som kan være avgjørende for valget av spinningsykkel. Kjededrift finnes som regel på de rimeligere modellene og lager lyd tilsvarende lyden fra et tradisjonelt sykkelkjede, altså en litt «raslende» lyd. Reimdrift er derimot nesten helt lydløs, og i tillegg føles det jevnere i bruk når du tråkker. Over tid vil reimen kunne strekke seg, men det er enkelt å stramme reimen slik at du får kompensert for nettopp dette.

Motstand

Motstanden på en spinningsykkel gir en mer naturlig følelse enn den som er på en treningssykkel. Hvor stor motstand sykkelen er i stand til å gi, avhenger av tyngden på svinghjulet. Kort forklart kan vi si at «jo bedre trent du er, desto større er behovet for et tyngre svinghjul». De fleste svinghjul ligger på 15kg og oppover. Sykler beregnet for svært godt trente og de som ønsker høy motstand, kan veie opp til 30kg. Jo tyngre svinghjul. desto jevnere og større motstand. De aller fleste vil ha mer enn nok med et svinghjul på rundt 20kg. Trener du mye, sykler aktivt, eller bare ønsker deg stor motstand slik at du f.eks. kan trene styrketråkk, kan det lønne seg å se etter svinghjul på 25-30kg.

Mostanden genereres på en av følgende måter.

 1. Motstand generert ved at en bremsekloss bremser et svinghjul ved å presse på det.
 2. Motstand generert fra magneter som bremser svinghjulet.

Den første varianten, med bremseklosser, finnes i alle prisklasser, både rimelige og dyre sykler. De kan by på mye motstand, men har det med å kunne lage en del støy. Modellene som kommer med kjededrift bråker mest.

Spinningsyklene som kommer med magnetbrems har fordelen av jevnere og større motstand. Disse syklene er i tillegg nesten lydløse.

 

Ramme

En spinningsykkel består i likhet med sykkelen av en ramme, et sete og et styre, i tillegg til pedaler, svinghjul, brems, og eventuelt tilbehør.

Rammen på sykkelen er som regel ganske tung og solid, og skal være med på å sørge for at sykkelen står stødig under bruk. Jo raskere og kraftigere du tråkker, desto med bevegelse overføres til sykkelen, og en stødig og god sykkel er viktig for at den ikke skal kjennes utrygg eller velte. Som regel er rammene laget i aluminium og er en del av et stødige understell med føtter/kontaktpunkter til gulvet. Rammene veier gjerne rundt 50kg, og har en vektbegrensning på alt fra 130kg og oppover. Spinningsykkelen er som regel tung å flytte, men enkelte modeller kan delvis demonteres for at vekten skal reduseres og enklere transport. Sykkelen bør ha transporthjul (små hjul under beina) som gjør den enklere å trille.

 

Styret, setet og pedaler

En sykkel har tre kontaktpunkter mot kroppen din. Det er styret, setet og pedalene. Da er det heller kanskje ikke så vanskelig å forstå at disse tre punktene må være riktig innstilt for at du skal kunne få en behagelig treningsopplevelse.

Styret kommer i litt forskjellige varianter, og noen er spesielt tilegnet for eksempel landeveisyklister som ønsker en sittestilling mest mulig lik den de har på landeveisykkelen. Her er styret egentlig et vanlig bukkestyret med bremser/girhendler som ikke gjør annet enn å forsterke følelsen av en ekte landeveisykkel. Andre modeller har styrer som har mulighet for å holde hendene flere ulike steder, for eksempel høyere for en mer oppreist sittestilling. Uansett hvilen utforming styret har så bør det kunne justeres både horisontalt og vertikalt.

Styret på denne modellen gir deg stor valgfrihet for hvor du skal plassere hendene.

 

Det mange helt sikkert tenker mest på, er hvordan setet er. Et komfortabelt sete er utrolig viktig, men det er også viktig å påpeke at setet som regel kan skiftes ut, og dersom setet som følger med en sykkel virkelig ikke passer deg, så finnes det likevel løsninger. Selv om det kanskje virker rart, så er som regel et hardt og litt smalt sete bedre å sykle på i lengden enn et veldig mykt og bredt sete. Det aller viktigste er likevel at setet, i likhet med styret, kan justeres både horisontalt og vertikalt. En liten justering kan gjøre enorm forskjell, og det er viktig at du finner en innstilling som passer deg. Enkelte modeller har også mulighet for å tilte/vinkle setet enkelt uten verktøy.

For mange vil nok setet føles som det viktigste kontaktpunktet mellom kroppen og sykkelen. Setet kan som regel byttes ut, men vell så viktig er at det enkelt tar seg justere i høyde- og lengderetning.

Spinningsykler leveres som regel med vanlige pedaler med en tåhette som du kan trekke over den fremste delen av skoen slik at du får et bedre rundtråkk når du tråkker. De aller fleste benytter seg derimot av egne sykkelpedaler som gjør at du ved hjelp av sykkelsko sitter fastlåst i sykkelen. Når du da trekker foten opp, vil du trekke ned deg pedalen og generer kraft samtidig som du tråkker ned med den andre foten. Sykkelpedaler gjør at du tråkke mer effektivt, samtidig som du får bedre treningseffekt.

SPD-pedaler er de aller vanligste på spinningsykler.

De vanligste pedalene er Shimano sine SPD-pedaler. Dette er pedalene som brukes på nesten alle treningssentere, og dersom du veksler mellom å sykle hjemme og å delta på spinning på et treningssenter, er det praktisk å kunne bruke et par sko til begge deler. Et godt alternativ er kombipedaler som er flat på den ene siden (kan brukes med vanlige joggesko), og har feste til sykkelsko på den andre siden (SPD). Flere modeller leveres med SPD kombipedaler som standard.

 

Computer

Det har etterhvert blitt mer og mer vanlig at også spinningsykler kommer med en sykkelcomputer som gir deg oversikt over treningsdata som tid, hastighet, tråkkfrekvens, kaloriforbruk og eventuelt puls og watt. Dette er absolutt ikke standard på alle sykler, og i hvert fall ikke de billigste. Enkelte påkostede modeller har mer avanserte sykkelcomputere som lar deg velge mellom ulike treningsprogram, og andre kan kobles til sosiale treningsplattformer som Zwift som lar deg sykle virtuelle ruter rundt i hele verden. I motsetning til avanserte sykkelruller som faktisk styrer motstanden for deg slik at motstanden automatisk justeres i takt med terrenget der du sykler, så må du på spinningsykkelen gjøre det selv.

Noen modeller kommer med en sykkelcomputer som viser deg relevant data under treningsøkta.

 

Ekstrautstyr

Produktene som nevnes her er utstyr som enten følger med sykkelen som tilbehør, eller som kan kjøpes ekstra i etterkant. Dette er utstyr som kan bidra til å gjøre treningsopplevelse bedre, eller lettere, men er overhodet ikke nødvendig. Har du sykkelen, så har du egentlig det du trenger.

Det vanligste ekstrautstyret er holdere for nettbrett/telefon, samt flaskeholdere til sykkelen, men det viktigste er kanskje en god underlagsmatte til sykkelen som gjør at sykkelen står stødig, beskytter underlaget, samt demper vibrasjonene. Svettebeskytter er allerede nevnt, og i tillegg kan et nytt sete være det som skal til for at baken din trives. Av vedlikeholdsutstyr er det ikke mye annet enn kjedespray.

Vi anbefaler at du alltid bruker en underlagsmatte til spinningsykkelen. Dette er en billig investering som du garantert får igjen for et godt alternativ er denne underlagsmatten på 70 x 150cm.

Vedlikehold

En spinningsykkel krever heldigvis langt mindre vedlikehold enn en vanlig sykkel, selv med mye bruk. Du bør likevel sørge for å holde sykkelen ren for skitt og støv, og ikke minst tørke bort svetten som har lett for å dryppe på rammen, styret, svinghjul og aksling. Dersom du lar svetten bli liggende er det både bakteriefremkallende, samt at det kan føre til rust på viktige deler. På enkelte modeller kan du ettermontere en svettebeskytter som samler opp svetten og hindrer den fra å legge seg på sykkelen.

Det er også lurt med jevne mellomrom å gå over alle skruer, pedaler og andre bevegelige deler. Dersom sykkelen kommer med kjededrift, er det lurt av og til å smøre kjedet med kjedespray. For spinningsykler med kjededrift, kan det hende at kjedet må strammes etter en lengre tids bruk ettersom kjedet kan strekke seg.

Av de få gjenstandene på en spinningsykkel som kan slites ut, finner vi bremseklosser. Som regel har disse veldig lang levetid, så du skal ikke behøve å tenke på dette når du kjøper en spinningsykkel. Men, det er greit å ha i tankene når du en gang merker at det er noe som ikke fungerer optimalt. For spinningsykler med reimdrift vil gummibåndet som driver sykkelen kunne slites ved mye bruk over lang tid, og dette er da noe som må byttes.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.

PRODUKTTESTER

Produkttest

Test: Mizuno Wave Rider 25

Mizuno Wave Rider 25 tar selskapets bestselgende sko, hiver inn mer…
Dato: Jul 26, 2021
Fysisk og psykisk helse

Test: Skinfit Faludriga Jacket

Skinfit Faludriga Jacket er en meget komfortabel lettvekts treningsjakke med en…
Dato: Jul 23, 2021
Produkttest

Test: Icebug Rover RB9X GTX

Icebug er kanskje mest kjent for å lage piggsko for vinterlige…
Dato: Jul 21, 2021