Er du usikker på hva du skal lage til middag? Prøv denne enkle retten med squash, kjøtt og grønnsaker, som gratineres i ovnen!
Retten er rik på proteiner, mettende og god på smak!
Oppskriften er til 1-2 porsjoner. Skal du lage til flere, ganger du bare opp det antallet du trenger av ingrediensene.
Middagstips – Fylt squash!
Ingredienser
- 200 g karbonadedeig ( eller røde linser)
- 1 liten gul løk
- 100 g sjampinjong
- 1 stk chili
- 1-2 hvitløksfedd
- 1 stor squash
- 100 g hakkede tomater
- 1 ss tomatpure
- 30 g lettost
- Salt og pepper
- Cayennepepper
- Fersk basilikum
Slik gjør du det
- Del squashen i to på langs og skrap ut innmaten
- Sett ovnen på 200 grader
- Kutt opp løk, chili, hvitløk og sjampinjong
- Stek løk, chili og hvitløk først, deretter sjampinjong
- Stek karbonadedeigen og tilsett grønnsakene når kjøttet er ferdigstekt
- Tilsett så hakkede tomater, tomatpure og krydder/urter (du kan også tilsette innmaten fra squashen om du ønsker)
- La det småkoke i 5-10 minutter
- Legg squashen på et stekeark og fyll opp begge halvdelene med fyllet du har laget
- Strø over lettost og fersk basilikum
- Stek de i oven i 25-30 minutter (Til squashen er mør)
Næringsinnhold: 481 kalorier
59 g proteiner
23 g karbohydrater
17 g fett
God middag!
Les også: Proteinrik lasagne uten pasta – Næringsrik, sunn og veldig god!