Vi gir deg oversikten over de beste kollagen kosttilskuddene på markedet. Sjekk vår oversikt og guide her.

På kort tid har kollagen gått fra å være et «glemt» produkt til å bli noe «alle» skal ha. Reklamebrosjyrene sendes ut i fleng, og reklamene ruller og går på TVen. Men vet du hva kollagen egentlig er? Og hva er det beste produktet?

 

Hva er kollagen?

Kollagen er det proteinet i kroppen vår det finnes mest av og er sentralt i å bygge opp ødelagt vev eller for å gro nytt vev (blant annet muskler). Så mye som 60% av kroppen består av bindevev og kollagenet utgjør 80% av dette bindevevet. Samtidig utgjør det hele 75% av hudens protein, og vi er derfor helt avhengig av det for at huden skal holde seg glatt og fin. Kollagenets hovedoppgave er å ta vare på huden, styrke hår, ledd, sener, muskler og andre viktige organer.

Kroppen din kan selv produsere kollagen, men autoimmune sykdommer, aldring, for mye sukker, stress, eller sollys, er med på å redusere evnen din til egenproduksjon. Faktisk vil kroppens evne til å produsere stoffet avta allerede ved fylte 25 år. En måte å motvirke dette på er å innta virkestoffet som kosttilskudd.

Kollagen bidrar blant annet til:

 • Styrke brusk, sener, knokler og og ledd.
 • Øker fleksibiliteten i ledd/sener.
 • Regulere blodsukkeret – jevnere energi.
 • Gjør håret sterkere og glattere.
 • Bedrer søvnkvaliteten.
 • Gjør at sår gror raskere, og at du unngår arr dannelse.
 • Bedre fordøyelse.
 • Bedrer proteinbalansen i kroppen.
 • Sørger for glattere og finere hud.

Som du skjønner er kollagen en svært vesentlig del av oss! Proteinet klassifiseres i hele 28 kategorier, men de tre vanligste kategoriene er:

 • Type 1 og 3: Best for hud, hår, negler, tenner, sener og knokler.
 • Type 2: Brusk og ledd.

 

Best i test kollagen- Beste kollagen kosttilskudd 2024!

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen mottar vi en liten provisjon fra butikkene som bidrar til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler. Du betaler den samme rimelige prisen som butikkene oppgir. Vi setter derfor stor pris på om du bruker linkene i artikkelen. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

Grunnlag for vurdering:
Vi har lagt vekt på kriterier som blant annet ingredienser/virkestoffer, oppgitt effekt, dokumentert effekt, samt studier og annen dokumentasjon.

SORTER ETTER:

5.

Clean Collagen

Kollagen per servering:

13,5g

Antall serveringer:

35

Score: 90/100

Rating: 5.4/6
Kr 223,-
Bestill her

Annonselenke

Clean Collagen består av 100% hydrolysert kollagen fra gressbeitende kyr og er helt fritt for tilsetningsstoffer.

Clean Collagen består hovedsakelig av kollagen type I, men også litt kollagen type III. Kollagen type I inngår i hovedsak i hud, bein, organer, kar og sener, og opptrer gjerne sammen med kollagen type III.

Fordeler

 • Høyt proteininnhold (91%)
 • Kollagen av type 1 og 3.
 • Paleo- & keto-vennlig
 • Ingen kunstige tilsetningsstoffer
 • Uten tilsatt sukker, antibiotika og dopingklassifiserte substanser
6.

MyRevolution MyoCollagen

Kollagen per servering:

9g

Antall serveringer:

30

Score: 90/100

Rating: 5.4/6
Kr 428,-
Bestill her

Annonselenke

MyRevolution MyoCollagen er et av de beste kollagentilskuddene på markedet i dag. Her snakker vi om et ekte kvalitetsprodukt. 

Som det meste annet som MyRevolution lager, så er MyoCollagen et produkt av ypperste kvalitet. Kollagenpulveret er basert på kollagen fra storfe og inneholder en kombinasjon av kollagen type 1 og 2. Mens kollagen type 1 og 3 hovedsakelig virker på hud, hår, tenner, sener og knokler, er type 2 best på brusk og ledd. MyoCollagen gir deg den ultimate kombinasjonen av disse, og er dermed et velfungerende produkt for hele kroppen!

Med tanke på hvor høy mengden kollagen er per servering, er dette også et rimelig produkt. Hver dosering gir nesten dobbelt så mye kollagen som konkurrentene. Det eneste vi ikke blir helt fortrolig med er smaken. Dette kan oppfattes individuelt, men vi synes det smaker for mye av kollagen.

MyRevolution MyoCollagen anbefales sterkt dersom du ønsker et kvalitetsprodukt til en god pris.

Fordeler

 • Kollagen av type 1 og 2.
 • Nøytral smak gjør den lett å mikse i mat/drikke.
 • Utvunnet av friske dyr som er behandlet etter etiske retningslinjer og på en bærekraftig måte.
 • Kan bidra positivt til gjenoppbyggings- og reparasjonsprosessen i brusk, leddbånd, sener og bein, og dermed forebygge og lindre leddplager.
 • Kan virke betennelsesdempende og samtidig styrke ditt immunforsvar.
12.

Bodylab Collagen

Kollagen per servering:

3,2g

Antall serveringer:

30

Score: 81/100

Rating: 4.9/6
Kr 299,-
Bestill her

Annonselenke

Bodylab Collagen Booster er et av få kollagentilskudd som faktisk smaker godt!

Bodylab Collagen Booster smaker friskt og godt, og det er nesten vanskelig å forstå at du drikker kollagen. Collagen Booster finnes i smakene Ice Tea Peach og Green Tea, og blander seg lett ut i vann.

Noe av grunnen til at det smaker såpass godt er kanskje også den noe lave dosen kollagen per servering. En dose (5g) gir deg 3,2g kollagen, men ettersom porsjonsstørrelsen er så lav, så er det mulig å ta to serveringer per dag.

I tillegg til kollagenet får du dekt behovet for vitamin C, samt tilført biotin, sink og selen. Vitamin C og sink bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress, mens biotin, sink og selen er med på å styrke hud, hår og negler. Collagen Booster er også tilsatt ekstrakt fra Boswellia Serrata-planten, som har en rekke antiinflammatoriske egenskaper og bidrar til å holde leddene sunne og velfungerende under treningen.

Bodylab Collagen Booster kan også selges som abonnementsordning med hele 30% rabatt. Dette er faktisk en veldig god pris for et velsmakende og godt kollagentilskudd . Men vi anbefaler p ta dobbel servering.

Fordeler

 • Kollagen av type I og III.
 • Tilsatt vitamin C som bidar til å bekjempe oksidativt stress.
 • Sink, biotin og eslen er bra for hud, hår og negler.
 • Boswellia Serrata-planten, som har en rekke antiinflammatoriske egenskaper og bidrar til å holde leddene sunne og velfungerende under treningen.
 • Abonnementsordning til en god pris.

Ulemper

 • Litt lavt innhold av kollagen per servering.
17.

Jabushe Collagen

Kollagen per servering:

5g

Antall serveringer:

30

Score: 78/100

Rating: 4.7/6
Kr 422,-
Bestill her

Annonselenke

Jabushe Collagen er et kosttilskudd for en vital hud med innhold av vitamin C som bidrar til normal kollagendannelse, hvilket har betydning for hudens normale funksjon.

I tillegg vitamin C og sink som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.
Jabushe Collagen inneholder også 5000 mg marint, lavmolekylært kollagen (Peptan), samt vitamin B5 (pantotensyre).

Fordeler

 • Collagen inneholder vitaminer og mineraler som hjelper til å bevare:
 • Normal hud - biotin, sink
 • Normalt hår - biotin, sink
 • Normale negler - sink
 • Vitamin C og sink som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.
22.

APS Collagen C+

Kollagen per servering:

4,5g

Antall serveringer:

30

Score: 71/100

Rating: 4.3/6
Kr 289,-
Bestill her

Annonselenke

APS Collagen C+ kollegen  gir næring til vev, ledd, muskler, hud, hår og negler. I tillegg til kollagen, er Collagen C+ tilsatt vitamin C som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress og til normal kollagen dannelse.

Fordeler

 • Hydrolysert kollagen for maksimalt opptak.
 • Vitamin C bidrar til å beskytter cellene mot oksidativt stress og bidrar til normal kollagen dannelse.
 • Lettopptakelig.

 

Slik virker kollagen

Å innta kollagen for å øke ditt eget nivå av stoffet vil ikke hjelpe. Kollagenet blir nemlig brutt ned til små aminosyrer når det inntar kroppen. Til tross for at kollagen ikke inneholder alle de essensielle aminosyrene, så er det rikt på den viktige aminosyren glycine. Glycine er en aminosyre som mennesker som regel har for lite av og som er helt avgjørende for produksjonen av kollagen. Når inntar kollagentilskudd vil dette brytes ned i tarmen og bestanddelene av dette vil brukes til at din egen kropp produserer – ja, mer kollagen!

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Sponset

Fikk raskt soleksem og ingen farge: – Nå blir jeg brun på rekordtid

Produkttest

Multigym til hjemmebruk – Topp 10 – Best i test 2024!

Ønsker du å lage deg treningsrom hjemme eller kanskje på hytta?…
Dato: Jul 15, 2024
Produkttest

Terrengløpesko – Best i test 2024 – Løpesko for terreng

Vi gir deg oversikten over markedets beste terrengløpesko i 2024. Her…
Dato: Jul 09, 2024