Vi gir deg oversikten over de beste typene reseptfrie sovepiller på markedet i dag. Sovepiller som er trygge og virkningsfulle i bruk!

Sliter du med å få sove eller opplever du problemer med å sovne inn? Så mye som 1 av 10 nordmenn opplever søvnproblemer i perioder. Søvn er helt essensielt for at både kropp og hjerne skal fungere bra i hverdagen, og for lite søvn kan gå ut over både humør og livskvalitet. Anbefalt søvnlengde for voksne varierer mellom 6-9 timer, med et gjennomsnitt på 7-7,5 timer hver natt. Dette kan likevel varierer fra person til person, og må for all del ikke sees som en fasit.

De vanligste årsakene til søvnproblemer er ting som opptar oss i hverdagen og som fører til stress og bekymringer, sykdom eller bruk av andre typer medisiner. Stress og bekymringer kan ofte føre til kortvarige søvnproblemer, mens angst, depresjon, sykdommer elle smerter, gjerne kan føre til lengre søvnproblemer.

Under gir vi deg en oversikt over det vi mener er de beste reseptfrie sovepillene på markedet i dag. Samtlige produkter har gjennomgått strenge krav og er godkjenninger. For best mulig effekt er det viktig at du følger bruksanvisningen på hvert enkelt produkt. Ønsker du mer informasjon om søvn og sovepiller, finner du denne under topplisten.

Beste i test sovepiller – Best i test 2021!

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Vi har lagt vekt på kriterier som blant annet ingredienser/virkestoffer, oppgitt effekt, dokumentert effekt, samt studier og annen dokumentasjon for å sette opp våre topplister. Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Prisene oppdateres regelmessig og reflekterer de beste prisene på markedet. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

SORTER ETTER:

1.

Vita Pura OptiSleep

Antall serveringer:

30

Score: 90/100

Rating: 5.4/6
Kr 299,-
Bestill her

Vita Pura OptiSleep er et avansert kosttilskudd utviklet for å gi bedre søvnkvalitet, raskere innsovning og dypere søvn. 

OptiSleep inneholder utelukkende virkestoffer med dokumentert effekt, nøye sammensatt for å ha størst mulig effekt. Produktet er også glutenfritt, vegansk og gelatinfritt.

OptiSleep inneholder melatonin som er kroppens søvnhormon. I tillegg er det tilsatt grønn teekstrakt som har vist seg å kunne gi bedre søvnkvalitet og avslappingsevne. Den medisinske urten ashwagandha øker kroppens evne til å motstå stress, nervøsitet og engstelse, samt at den kan lette innsovningen.

OptiSleep inneholder også viktige stoffer som magnesium, et mineral som er viktig for normal funksjon av nervesystemet og kan bedre søvnkvaliteten. Produktet innehar også flere ulike typer vitamin B, som har mange viktige roller både for nervesystem, muskelfunksjon og hormonkontroll.

Vita Pura OptiSleep skiller seg ut som et kraftig og potent produkt som virkelig har det som skal til for å kunne legge til rette for bedre lettere innsovning og bedre søvnkvalitet.

Fordeler

 • Inneholder melatonin som er kroppens søvnhormon.
 • Grønn teekstrakt som har vist seg å kunne gi bedre søvnkvalitet og avslappingsevne.
 • Magnesium er viktig for normal funksjon av nervesystemet og kan bedre søvnkvaliteten.
 • L-glycine motvirker stresshormoner (kortisol) og virker avslappende.
 • Inneholder mange typer vitamin B som er viktige både for nervesystem, muskelfunksjon og hormonkontroll.
 • Ashwagandha øker kroppens evne til å motstå stress, nervøsitet og engstelse, samt at den kan lette innsovningen. 
 • Vegansk, organisk, glutenfritt.
 • 100% naturlige virkestoffer
2.

Lectinect Melatonin Forte

Antall serveringer:

30

Score: 83/100

Rating: 5.0/6
Kr 199.50,-
Bestill her

Lectinect Melatonin Forte er en virkningsfull reseptfri søvnmedisin basert på utelukkende naturlige virkestoffer.

Selve «kjernen» i Lectinect Melatonin Forte er melatonin, kjent som «mørkets hormon». Melattonin utskilles i kroppen når solen går ned og mørket kommer. Hormonet dannes i hjernen og i øyets netthinne, og produksjonen av melatonin hemmes kraftig av lys. Ved å få tilført melatonin gjennom Lectinect Melatonin Forte, vil du kunne opprettholde den naturlige søvnmodusen.

Produksjonen av melatonin er relatert til alder. Jo eldre man er, jo lavere er produksjonen. Lectinect Melatonin Forte inneholder 1 mg melatonin, i tillegg til 10 mg peppermynteekstrakt.

Fordeler

 • Inneholder 1 mg melatonin og 10 mg peppermynteekstrakt.
 • Hjelper til med innsovning.
 • Motvirker jetlag.
 • Laktose- og glutenfritt. Egnet for veganere og vegetarianere.
 • Prøv 1 mnd. for kun 79,-!
3.

Sleepwell Forte

Antall serveringer:

60

Score: 76/100

Rating: 4.6/6
Kr 349,-
Bestill her

Sleepwell Forte er et norskutviklet produkt med kun naturlige virkestoffer. Sleepwell inneholder en sammensetning av urter som tradisjonelt har blitt brukt ved stress og søvnrelaterte problemer.

Sleepwell Forte inneholder også biotin som bidrar til normal funksjon av nervesystemet, og vitamin B12 som bidrar til normal psykologisk funksjon.

Produktet er satt sammen av blant annet humle, sitronmelisse og kamille som alle er nøyaktig dosert. Sammen med råvarer av ypperste kvalitet.

Fordeler

 • 100% naturlige virkestoffer.
 • Bitotin og vitamin B12 bidrar til normal fysiologisk og psykologisk funksjon.
 • Humle kan redusere nervøsitet, rastløshet og uro so, fører til søvnforstyrrelser.
 • Kamilleblomst virker beroligende og fremmer søvn.
 • Sitronmelisse virker avslappende/beroligende.
 • Prøv 1 mnd. for 79,-
4.

Flytende Melatonin

Antall serveringer:

60

Score: 64/100

Rating: 3.8/6
Kr 199,-
Bestill her

Melatonin produseres naturlig i kroppen når solen går ned og gjør det enklere for kroppen å fall ei søvn. Flytende Melatonin kan bidra til å lette innsovningsfasen, og å sove bedre gjennom natten.

Fordeler

 • 0,5 ml melatonin
 • Egnet for veganere og vegetarianere.
5.

Shift Supersleep

Antall serveringer:

30

Score: 76/100

Rating: 4.6/6
Kr 329,-
Bestill her

Shift Supersleep er en svært virkningsfull søvnmedisin som utelukkende baserer seg på naturlige virkestoffer.

Supersleep inneholder safran, rød reishi, og sitronmelisse. Safran er kjent for å kunne bidra til bedre søvnkvalitet og raskere innsovning. Rød Reishi blir i Kina og Japan betegnet som selve «dronningen av medisinske sopper», og er en av de mest verdsatte soppene innen folkemedisinen i denne delen av verdenen. Reishi skal spesielt hjelpe mot stress‭, ‬søvnløshet og hormonsvingninger‭. ‬I faglitteraturen blir Reishi beskrevet som et effektivt middel ved insomnia‭.‬

Sitronmelisse‭ har vist seg å kunne ha en avslappende og styrkende effekt, som blant annet motvirker angst‭, ‬mild depresjon‭, ‬rastløshet‭, ‬irritabilitet og søvnløshet‭.

Fordeler

 • Inneholder safran som kan redusere innsovningstiden og bedre søvnkvaliteten.
 • Rød Reishi kan hjelpe mot stress‭, ‬søvnløshet og hormonsvingninger.
 • Sitronmelisse har beroligende effekt og kan hjelpe mot søvnløshet.
6.

Melissa Dream

Antall serveringer:

30

Score: 78/100

Rating: 4.7/6
Kr 249,-
Bestill her

Melissa Dream er et naturlig kosttilskudd som kan hjelpe deg å opprettholde en normal og rolig nattesøvn.

Melissa Dream er satt sammen av sitronmelisse, grønn te, kamille, vitamin B1, B2, B6, B12, niacin og magnesium. Sitronmelisse har tradisjonelt vært brukt til å opprettholde en rolig søvn. Vitamin B bidrar til normale nevrologiske funksjoner, og magnesium bidrar til normale muskelfunksjoner. Man kan også bruke produktet ved behov i stressede perioder.

Ønsker du et kraftigere produkt anbefaler vi Melissa Dream plus Melatonin som er det samme produktet, men med 1mg melatonin for lettere innsovning.

Fordeler

 • Framstilt av utvalgte sitronmelisseblader og kamille blomster, som er plukket og bearbeidet slik at de ønskede plantestoffene bevares.
 • Grønn te som kun har vært gjennom veldig lite behandling i forbindelse med framstillingen. Grønn te er kjent for sitt høye innhold av polyfenoler.
 • Kamille virker beroligende og fremmer søvn.
7.

Pharma Nord Bio-Melatonin Kompleks 1mg

Antall serveringer:

30

Score: 65/100

Rating: 3.9/6
Kr 112,-
Bestill her

Pharma Nord Bio-Melatonin Kompleks 1 mg er et kraftig melatonin-tilskudd som kan bidra til å redusere innsovningstiden. Inneholder også vitamin B3 (niacin).

Fordeler

 • Ren melatonin, 1 mg per dosering.
 • Kan redusere innsovningstiden å forbedre søvnen.
8.

Supravit Melatonin

Antall serveringer:

60

Score: 70/100

Rating: 4.2/6
Kr 229,-
Bestill her

Supravit Melatonin kan bidra til å redusere innsovningstiden, samt motvirke jetlag.

Melatonin bidrar også til å lindre den subjektive opplevelsen av jetlag ved inntak av minst 0,5 mg ved leggetid den første reisedagen og deretter noen dager etter ankomst til reisemålet.

Vitamin B6 bidrar til nervesystemets normale funksjon.

Fordeler

 • Bidrar til å redusere innsovningstiden.
 • Motvirker jetlag.
 • Vitamin B6 bidrar til nervesystemets normale funksjon.
 • L-tryptofan omdannes til melatonin og kan virke beroligende.
9.

Vitamail 8hours

Antall serveringer:

60

Score: 79/100

Rating: 4.7/6
Kr 398,-
Bestill her

8hours er et sovemiddel laget for hjelpe deg til lettere innsovning og bedre søvn.

8hours er laget av naturlige virkestoffer pakket inn i en myk melatonintablett med smak av bjørnebær. Produktet har rask effekt takket være kombinasjonen av aktive virkestoffer som melatonin, theanine, kamille og vitamin B6.

Rask effekt: I løpet av bare 1-2 timer vil du føle deg søvnig og klar for sengen.
God smak: En deilig myk sovetablett med smak av bjørnebær.
Unikt innhold: Naturlige virkestoffer som hjelper deg å sovne, og få mest mulig ut av søvnen.

Fordeler

 • Inneholder bra med melatonin (1mg).
 • Kamille er kjent for å virke beroligende.
 • Vitamin B6 bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, samt regulere hormonell aktivitet.
 • Theanine kan ha en beroligende effekt, samt stressreduserende egenskaper.
 • Første pakke til 50% rabatt.
10.

Melissa Dream plus Melatonin

Antall serveringer:

30

Score: 90/100

Rating: 5.4/6
Kr 264,-
Bestill her

Melissa Dream plus Melatonin er et naturlig kosttilskudd som effektivt hjelper deg å opprettholde en normal og rolig nattesøvn.

Melissa Dream plus Melatonin er satt sammen en rekke naturlige virkestoffer som sammen skal hjelpe deg til både lettere innsovning og til en bedre natts søvn.

Dream Plus Melatonin inneholder 1mg melatonin, og har dermed god effekt på å redusere innsovningstiden. Virkestoffer som sitronmelisse, grønn te, kamille, vitamin B1, B2, B6, B12, niacin, magnesium er med på å legge til rette en god natts søvn. Sitronmelisse har tradisjonelt blitt brukt til å opprettholde en rolig søvn. Vitamin B bidrar til normale nevrologiske funksjoner, og magnesium bidrar til normale muskelfunksjoner. Man kan også bruke produktet ved behov i stressede perioder.

I vår testperiode med Melissa Dream plus Melatonin er det ingen tvil om at produktet har hjulpet oss til bedre søvn. Anbefalt!

Fordeler

 • Laget av 100% naturlige virkestoffer.
 • 1 mg melatonin bidrar til lettere innsovning.
 • Framstilt av utvalgte sitronmelisseblader og kamille blomster, som er plukket og bearbeidet slik at de ønskede plantestoffene bevares.
 • Kamille kan virke beroligende og fremmer søvn.
 • Vitamin B6 bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, samt regulere hormonell aktivitet.
 • Theanine kan ha en beroligende effekt, samt stressreduserende egenskaper.
 • Tiamin, niacin og vitamin B6 bidrar til å opprettholde normale psykologiske funksjoner

Kort oppsummert er de vanligste årsakene til søvnproblemer som følger:

 • Stress
 • Bekymringer
 • Angst
 • Depresjon
 • Smerter
 • Sykdom
 • Medisinering

For lite søvn over lang tid kan forstyrre kroppens hormonproduksjon og kan i de verste tilfellene føre til svært uønskede konsekvenser. De vanligste symptomene på søvnmangel er:

 • Trøtt og sliten
 • Nedsatt konsentrasjonsevne
 • Humørsvingninger
 • Redusert arbeidskapasitet
 • Nedsatt livskvalitet
 • Redusert oppmerksomhet

Dette er søvnproblemer

Søvnproblemer omfatter egentlig alt som har sammenheng med nedsatt evne til å sovne og å få nok søvn gjennom et døgn. Skal vi definere søvnproblemer i noen få punkter, kan vi oppsummere følgende:

 • Vansker med å sovne.
 • Hyppige søvnavbrudd i løpet av natten.
 • Sover kun noen få timer/svært tidlig våken.
 • Konstant følelse av å være trøtt til tross for at du nettopp har våknet.

Behandling av søvnproblemer

Ved svært alvorlige tilfeller av søvnproblemer er det mulig å få medisinsk behandling i form av reseptbelagt medisin, men dette er noe du bør unngå i stort mulig grad ettersom det kan føre til avhengighet og redusert effekt av medisinen over tid. Et svært godt alternativ er å benytte reseptfri sovemedisin/sovepiller.

Reseptfrie sovepiller kan kjøpes uten resept på apoteket, eller på flere nettsider som har spesialisert seg på ulike kosttilskudd. De fleste produktene er plantebaserte produkter som har blitt brukt i folkemedisinen i lang tid, med et felles mål om å lette innsovningen, virke beroligende og avstressende. Ettersom angst og uro er en av de vanligste årsakene til søvnproblemer, fungerer mange av sovemedisinene slik at de demper stress og angstfølelsen.

Tidligere var melatonin reseptbelagt og ikke mulig å få uten rekvisisjon fra lege, men etter at melatonin ble tillatt for salg uten resept, har dette blitt et vanlig virkemiddel i reseptfri sovemedisin. Melatonin er kroppens eget søvnhormon som produseres i kroppen når det er mørkt ute. Mye kunstig belysning kan også være medvirkende til søvnproblemer ettersom dette er noe kroppen vår ikke er vant til fra naturens side.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Produkttest

Test: Icebug Pace3 BUGrip GTX

Glem frykten for å gå utendørs på dager med is fra…
Dato: Jan 19, 2021
Produkttest

Test: Icebug Detour BUGrip GTX

Hvis Icebug Detour BUGrip GTX var et piggdekk for bil, hadde…
Dato: Jan 13, 2021
Produkttest

Test: On Cloudventure Waterproof

On Cloudventure Waterproof er vår nye favoritt vanntette sko for tur,…
Dato: Jan 10, 2021