Er du på jakt etter en god tredemølle – den beste tredemøllen til ditt bruk? Vi gir deg oversikten over de beste tredemøllene i 2020!

En tredemølle er et fantastisk treningsredskap for alle som er glad i å løpe eller gå! Tredemøllen gjør det enkelt å styre treningen slik du vil, både når du skal trene, hvor langt du skal løpe, og hvor intensivt du skal trene. Og skulle du foretrekke å løpe utendørs, så kan likevel en god tredemølle være med på å gjøre deg til en bedre løper.

Dette må du vite om tredemøller

Tredemøller kommer med en pris, og i motsetning til å ta på seg løpeskoene og «gratis» kunne løpe ut i det fri, så koster en tredemølle fort en god del tusen kroner. Likevel, ingenting kan måle seg med den friheten tredemøllen gir deg til å styre treningen selv, og ingen kan sette en pris på verdien av å opprettholde en god helse. Mange opplever tredemøllen som en motivasjonsfaktor og at det blir lettere å gjennomføre en treningsøkt dersom enten dagsform eller været ikke spiller på lag. Eller kanskje har du små barn i hus og ikke får anledning til å løpe ute?

Tredemølle vs. å løpe ute

Å løpe på en tredemølle gir en litt annen opplevelse enn å løpe utendørs. Når du løper ute vil du hele tiden jobbe mot luftmotstanden og små variasjoner i terrenget, mens på tredemøllen vil du unngå både luftmotstand og stigninger i terrenget – i hvert fall så lenge du løper på en flat mølle. Et annet vesentlig punkt er at løpebåndet hele tiden trekker deg bakover, og du vil derfor automatisk få litt drahjelp under fotsålene for hver steg. Heldigvis kan de fleste tredemøller stilles inn slik at de vinkles oppover for å simulere en motbakke. I hvor stor grad dette lar seg gjøre, avhenger helt av hvilken tredemølle du kjøper. De kraftigere og mer påkostede møllene lar deg gjerne simulere brattere motbakker enn de rimeligere møllene. En tommelfingerregel for å motvirke den sparte energien du sitter igjen med av å løpe inne kontra utendørs, er å stille møllen på 1% stigning.

tredemølle test
De aller fleste tredemøller kan vinkles slik at du løper i delvis motbakke.

Fordelen med å løpe på en tredemølle er at det er mye lettere å tilpasse tempoet enn dersom du løper utendørs. Et av de beste eksemplene er når du skal løpe intervaller eller drag på tid. Utendørs kan det være vanskelig å styre intensiteten ettersom terrenget/underlaget vil variere, og dersom du bor i en by så kan det fort dukke opp et trafikklys eller to som hindrer deg. Mølleløping eliminerer usikkerheten rundt dette, og du får full kontroll på å styre både intensiteten, tempoet og distansen du ønsker å løpe.

Nederst i artikkelen finner du mer info om ulike typer tredemøller og hva du bør se etter.

Best i test tredemølle 2020

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Prisene oppdateres regelmessig og reflekterer de beste prisene på markedet. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.
PS: Alle tredemøllene under er så gode at det nesten er håpløst å skille de fra hverandre. Det viktigste er at du finner en modell som tilfredsstiller ditt behov. Legg gjerne merke til størrelsen på løpebåndet før du velger modell.

SORTER ETTER:

1.

Adidas Treadmill T19X

"En virkelig god tredemølle til en suveren pris!"

Motoreffekt

4HK

Hastighet

0,5-20 km/t

Stigning

15%

Mål løpebånd

152cm x 51cm

Mål sammenleggbar

Ja

Maskinvekt

98kg

Maks brukervekt

150kg

Score: 95/100

Rating: 5.7/6
Kr 16499,-
Bestill her

Adidas Treadmill T19X viser at «skoprodusenten» virkelig er i stand til å levere kvalitets produkter også i dette segmentet. En fantastisk tredemølle til en god pris.

*NB: Supertilbud hos X-life.no!

Adidas er nok mest kjent for å produsere sko og bekledning, men Treadmill T19X er beviset på at tyskerne kan mye mer. T19X har en kraftig 4 HK motor som drar deg opp i hastigheter på 20 km/t og 15% stigning. Den akselererer raskt og er dermed perfekt for intervalltrening og raske løpeøkten. Maskinen er konstruert for å være ekstra behagelig å løpe på, og innebygd NRG-dempeteknologi sørger for meget god demping. Løpebåndet måler 152 x 51cm, og er stort nok til de aller fleste.

Med 27 treningsprogrammer og 3 brukerprofiler kan du lage din helt egen brukerprofil for trening. T19X kommer også med 3 virtuelle ruter som tilpasser seg til løpehastigheten din. En stor LCD-skjerm med berøringsfunksjon viser all info du trenger. I tillegg kan maskinen varte opp med en UltraX-konsoll med internettilgang og forhåndsinstallerte apper som NetFlix, Facebook og YouTube! Du får også 5W høyttalere, enkel tilkobling for mobil/nettbrett, og ikke minst holder for mobil/nettbrett. Om du skulle bli varm kan du skru på den innebygde viften.

Håndpulssensorer er innebygd i håndtakene på maskinen, men vi anbefaler å bruke et eksternt pulsbelte. Maskinen veier 98kg og er svært stødig å løpe på. Den kan enkelt slåes sammen for å minimere plassen.

Adidas Treadmill T19X er et knallbra valg til alle som ønsker en sikker tredemølle, god underholdning, et stort løpebånd og kvalitet til en god pris. 

 • Motoreffekt: 4 HK
 • Hastighet: 0,5-20 km/t
 • Stigning: 15%
 • Mål løpebånd: 152cm x 51cm
 • Sammenleggbar: Ja
 • Maskinvekt: 98kg
 • Maks brukervekt: 150kg
2.

Titan Life Athlete T73

"Fantastisk mye for pengene"!

Motoreffekt

3HK

Hastighet

1-22 km/t

Stigning

0-20%

Mål løpebånd

140cm X 51cm

Mål sammenleggbar

116cm X 88cm X 160cm

Maskinvekt

79kg

Maks brukervekt

130kg

Score: 88/100

Rating: 5.3/6
Kr 9399,-
Bestill her

Titan Life Athlete T73 leverer topp kvalitet, høy driftssikkerhet og en sprek tredemølle til en meget god pris.

AKKURAT NÅ:
Supertilbud hos X-Life.no!

Titan Life Athlete T73 er super flott tredemølle som gir deg i pose og sekk, og er kraftig nok til å yte motstand til selv dedikerte løpere. En solid 3HK DC-motor sikrer jevn motstand og rask akselerasjon opp til 22 km/t, samtidig som den byr på hele 20% stigning. Trenger du inspirasjon til treningen så kommer den med 24 forhåndsinnstilte programmer, og den har støtte for 3 ulike brukere dersom dere er flere som skal bruke maskinen.

Titan Life Athlete T73 er en tredemølle som passer like godt til erfarne løpere som til «nybegynnere». Den har ekstra støtdemping innebygd i løpebanen, og innebygd luftfjæring som bidrar til mer skånsom løpeopplevelse og mindre slitasje på ledd og muskler. Løpebåndet er 140cm x 51cm, så ta dette i betrakning dersom du er relativt høy – da kan det hende du må opp på en annen modell.

Titan Life Athlete T73 er velutstyrt, og leveres med innebygd radio, USB-uttak for tilkobling av eksterne enheter som en minnepinne med musikk, mobiltelefon, etc., og inngang for ørepropper. Den har også egen holder for nettbrett, og ikke minst støtte for Bluetooth slik at du enkelt kan overføre treningsdata fra tredemøllen til den kompatible appen på mobilen for full oversikt. Det store displayet gir deg all treningsdataen du trenger lett for hånden.

Titan Life Athlete T73 er sammenleggbar og kan slåes sammen når den ikke er i bruk. Vekten er ikke mer enn 79kg, og den kommer med transporthjul

Løper du jevnt og trutt og anser deg selv som en ivrig og god løper, er Titan Life Athlete T73 et meget godt kjøp. Bare husk på løpebåndets lengde.

Fordeler

 • Kraftig 3HK motor!
 • Høy toppfart og mange ulike stigningsnivåer.
 • Mange ulike løpeprogrammer.
 • Støtte for 3 brukere.
 • God støtdemping.
 • Solid.
 • Enkel i bruk.
3.

Master Fitness T30

"En tredemølle som garantert får frem løpegleden!"

Motoreffekt

2.5HK

Hastighet

1-20 km/t

Stigning

15%

Mål løpebånd

150cm x 52cm

Mål sammenleggbar

132cm X 87cm X 164cm

Maskinvekt

84kg

Maks brukervekt

130kg

Score: 83/100

Rating: 5.0/6
Kr 10789,-
Bestill her

Master Fitness T30 er maskinen for deg som vil ha mest mulig, men betale bare det du absolutt må.

Master Fitness T30 leveres med en effektiv 2.5 HK DC-motor som har kapasitet til hastigheter på opptil 20 km/t og stigninger opp til 15%.

En 7-tommers LCD-skjerm gjør det enkelt å holde oversikt over tid, distanse, hastighet, kaloriforbruk og puls. T30 byr på 25 integrerte programmer og flere pulsbaserte programmer. Den kan settes opp med 2 brukerprofiler slik at flere kan bruke møllen. Pulsmåling kan gjøres via innebygde håndsensorer eller trådløst med et pulsbelte som du kan kjøpe separat.

Løpebåndet er relativt stort og måler 150cm x 52cm. Det er utstyrt med både Soft Drop System som gjør at båndet kan foldes opp og ned sakte og trygt. Dette er veldig bra til en mølle i denne prisklassen.

Maskinen kan enkelt slåes sammen og tar liten plass når den er sammenslått. Transporthjul gjør det enkelt å flytte den rundt.

Det er bare å ta av seg hatten for det Masterfit klarer å levere til denne prisen, spesielt med tanke på den store og trygge løpeflaten. En sikker anbefaling!

Fordeler

 • Mye for pengene.
 • Enkel i bruk.
 • Håndpulssensorer innebygd.
 • Romslig løpebånd.
4.

Master Fitness Wave Deck T5

"Den beste alternativet til deg som trenger demping og komfort!"

Motoreffekt

2,0HK

Hastighet

1-18 km/t

Stigning

15%

Mål løpebånd

140cm X 50cm

Mål sammenleggbar

-

Maskinvekt

126kg

Maks brukervekt

120kg

Score: 88/100

Rating: 5.3/6
Kr 17999,-
Bestill her

Master Fitness Wave Deck T5 skiller seg fra konkurrentene med et unikt design som også byr på en rå løpeopplevelse. Her kan du ikke trå feil!

Det er ikke vanskelig å se av Master Fitness Wave Deck T5 skiller seg fra mengden av tredemøller. Maskinen har et helt unikt design der løpebanen består av mange ribber i stedet for en massiv plate, som i kombinasjon med den bølgede formen på slitebanen skaper en fantastisk pute. Formen på løpebanen skal minimalisere belastningen på skjelettet når du løper, og både hofte, knær og ankeler skal bli skånet i større grad enn ved løping på en tradisjonell løpebane.

Motoren er ikke av de kraftigste, men den byr likevel på hastigheter opptil 18 km/t og stigninger på 15%. Den støtter eksterne pulsmålere, og har også pulsmåler integrert i håndtakene.

Master Wave Deck T5 kommer med 20 forhåndsinstallerte treningsprogrammer, og du kan registrere 3 ulike brukere. Hurtigtaster gjør det enkelt å betjene maskinen, og en sikkerhetsknapp lar deg raskt stoppe maskinen dersom det blir behov.

Kontrollpanelet er utstyrt med holder for nettbrett, og har i tillegg egen USB-inngang slik at du kan lade nettbrett samtidig som du løper. Wave Deck T5 kan også enkelt kan slåes sammen og trilles bort.

Dette er en veldig god maskin for alle som sliter med hofter, knær og ankler når de løper, og som ønsker å redusere belastningen på skjelletet.

Fordeler

 • Unikt dempesystem sørger for skånsom løping for hele kroppen.
 • Mange ulike løpeprogrammer.
 • Støtte for 3 brukerprofiler.
 • Slitesterkt løpebånd.
 • Nettbrettholder, USB-uttak og støtte for trådløs pulsmottaker.
5.

Reebok Treadmill SL8.0

"Tredemøllen for den kravstore!"

Motoreffekt

4HK

Hastighet

0-20 km/t

Stigning

18 nivåer

Mål løpebånd

152cm X 52cm

Mål sammenleggbar

-

Maskinvekt

-

Maks brukervekt

150kg

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 19999,-
Bestill her

Reebok Treadmill SL8.0 tilbyr svært mye i til en god pris. Her får du en mølle som også passer høye personer med behov for langt løpebånd.

Reebok Treadmill SL8.0 er ikke bare solid, men også en svært funksjonell og allsidig tredemølle. Med sin 3 HK motor kan  SL8.0 by på hastigheter fra 1-20 km/t og 18 stigningsintervaller. Maskinen har installert 24 ulike treningsprogrammer, og er i tillegg kompatibel med Reebok Fitness App som gir deg mulighet til å skreddersy og spore treningsøktene mens du løper i virkeligheten.

Media Hub lar deg spille av musikk gjennom 5W høyttalere samtidig som du kan lade mobilen/nettbrettet, og en flott 7,3″ skjerm gir deg oversikten over treningsdata og eventuelle programmer du har valgt.

Løpebåndet måler 152cm x 52cm, og Sl8.0 egner seg derfor godt til lengre personer og alle som ønsker å løpe intervaller og stigningsdrag. En vekt på 119kg sørger for at tredemøllen står stødig.

Reebok Treadmill SL8.0 tilbyr en super totalpakke til prisen. Absolutt anbefalt – spesielt om du ønsker en tredemølle med langt løpebånd.

Fordeler

 • Kraftig motor på 4HK
 • Mange ferdiglagde løpeprogrammer.
 • Reebook Fitness App gir mulighet for virtuell løping.
 • Svært behagelig dempesystem og løpebånd.
 • Innebygd vifte for avkjøling.
 • Integrerte høyttalere.
 • Holder til nettbrett.
6.

DKN RoadRun-i

"For deg som vil ha det råeste markedet har å tilby!"

Motoreffekt

2.8HK

Hastighet

0,8-20 km/t

Stigning

12%

Mål løpebånd

148cm X 53cm

Mål sammenleggbar

116cm X 90cm X 160cm

Maskinvekt

108kg

Maks brukervekt

130kg

Score: 93/100

Rating: 5.6/6
Kr 24999,-
Bestill her

DKN RoadRun-i er for løperen som setter høye krav til utstyret og ønsker en mest mulig behagelig løpsopplevelse. 

DKN RoadRun-i er en svært kraftig tredemølle med en høyytelses-motor på 2.8 HK som kan ta deg opp i og hastigheter på 20 km/t og 12% stigning. DKN benytter en teknologi som reduserer strømforbruket med så mye som 40%, noe du kommer til å merke på strømregningen dersom tredemøllen er hyppig i bruk. 

DKN RoadRun-i kan kobles opp mot 4 ulike brukere, har 30 forhåndsinnstallerte programmer hvorav 1 HRC-program.
Løpebanen er på 148x53cm og sørger for høy komfort, frihet og slitestyrke, takket være tykkelsen på hele 3.3 mm! DKNRoadRun-i er utstyrt med et hydraulisk Progressive Shock Absorbing System som følger trinnene dine og maksimerer støtte og demping til føttene. Denne funksjonen reduserer belastingen på ledd og muskler med 15% sammenlignet med vanlig løping. I tillegg er det også en ekstra behagelig løpefølelse som føles som å løpe på gress. 

Hurtigstartknapper gjør det enkelt å endre hastighet og stigning, og innebygd Bluetooth lar deg koble til mobiltelefon eller nettbrett med der du kan benytte deg av apper som Kinomap, iConsole+, BytGym, m.m.. Du kan også koble til Google Maps der du fritt kan velge en egen rute hvor som helst i verden å løpe ruten med mens tredemøllen justerer motstanden. Og så klart, DKN RoadRun-i har holder for nettbrett/mobil. 

DKN RoadRun-i kan enkelt slåes sammen og trilles bort. Vekten er på 108kg. 

DKN RoadRun-i er kanskje et av de beste kjøpene blant tredemøller i de mer påkostede utgavene. Denne tredemølla gjør det rett og slett moro å løpe!

Fordeler

 • Kraftig motor med 4,5HK ytelse.
 • Lavt strømforbruk.
 • Jevn og god hastighetsøkning.
 • Mange ulike treningsprogrammer og støtte for 4 bruker.
 • Slitesterkt løpebånd med god demping.
 • Enkel i bruk.
 • Gir mulighet til å løpe virtuelle ruter og treningsprogrammer.
 • Stort løpebånd.
7.

Masterfit TP150

"En godt kjøp for den prisbevisste!"

Motoreffekt

2,25HK

Hastighet

0,8-18 km/t

Stigning

15 nivåer

Mål løpebånd

140cm X 50cm

Mål sammenleggbar

110cm X 87cm X 160cm

Maskinvekt

94kg

Maks brukervekt

130kg

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 8999,-
Bestill her

Masterfit TP150 er uten tvil den beste tredemøllen til under 10 000kr. Punktum!

Konkurransen blant tredemøller rundt 20 000kr er tøff, men svært få klarer å levere virkelig gode tredemøller til under 10 000kr. Masterfit TP150 klarer likevel bragden. En 2.5HK motor sørger for å akselerere løpebåndet opp i 18 km/t, og du har 15 ulike stigningsnivåer. Maskinen kommer med 12 forhåndsinnstilte treningsprogrammer, og 3 manuelle programmer.

TP150 har en stor og oversiktlig LCD-skjerm som viser hastighet, tid, distanse, kalorier, stigning og puls. dataene, og den har innebygd pulsmåler i håndtakene.

Masterfit TP150 har et løpebånd på 140cm x 50cm, og for litt høyere personer vil dette kunne være en begrensende faktor. Er du under 180cm høy, så skal det likevel ikke være noe stort problem. Løpebåndet er benytter et Threadflex dempesystem som skal redusere slagene og slitasjen som oppstår i beina ved løping på vanlig asfalt.

Mølla er relativt kompakt og kan slåes sammen. Den er også utstyrt med 4 transporthjul som gjør den lettere å flytte rundt. Vekten 94kg.

Masterfit TP150 kunne vært priset langt høyere uten at vi hadde reagert. Dette er et røverkjøp! Så fremt du ikke MÅ ha en mølle med lengre løpebånd.

Fordeler

 • Mye for pengene!
 • Greit motorkraft og topphastighet.
 • Flere ulike treningsprogram.
 • Threadflex-dempesystemet gir skånsom løping.
 • Innebygde høyttalere.
 • Enkel i bruk.
 • Kompakt og plassbesparende.
8.

Titan Life T90 Pro

"Proffmølle til folket!"

Motoreffekt

3HK

Hastighet

0,8-22 km/t

Stigning

22 nivåer

Mål løpebånd

155cm X 54cm

Mål sammenleggbar

-

Maskinvekt

150kg

Maks brukervekt

150kg

Score: 83/100

Rating: 5.0/6
Kr 19188,-
Bestill her

Titan Life T90 Pro er tredemøllen for deg som ønsker en mølle med stort løpebånd og en maskin som tåler mye bruk. 

Titan Life T90 Pro er i utgangspunktet laget for det kommersielle markedet, men er perfekt for deg som ønsker det beste. Tredemøllen kommer med en kraftig AC motor på 3 hk, og møllen tåler både hard og intens trening. Titan Life T90 Pro anbefales ofte til mosjonsklubber, foreninger og virksomheter, men er vell så bra til supermosjonisten som løper mange timer i uken. 

T90 Pro kan varte opp med hastigheter opptil 22 km/t, og 22 ulike stigningsnivåer. En stor og oversiktlig skjerm gir deg info om puls, distanse, kalorier, tid, etc., og det gjør det enkelt å velge mellom de 25 innebygde treningsprogrammene. Det er integrerte pulssensoren i håndtakene, men du kan også benytte din egen.

Løpeoverflaten er relativt stor og måler 155cm x 54cm. Dette bidrar til både trygghet og komfort. Det gir også rom for større løpere, høyere hastighet, og mer naturlig stegavvikling. 

Titan Life T90 Pro veier 130kg, noe som sikrer en svært stabil tredemølle. Den takler også en brukervekt på hele 150kg. Heldigvis tar den seg lett slå sammen og trilles bort. 

Skal du ha det en stødig mølle med stort løpebånd der du bare kan peise på, så er Titan Life T90 Pro et  meget godt valg.

Fordeler

 • Kraftig 3HK motor.
 • Høy toppfart med 22 ulike stigningsnivåer.
 • Mange ulik løpeprogrammer å velge mellom.
 • Svært slitesterkt og stødig.
 • Stort løpebånd.

Ulemper

 • Tung.
 • Gir ikke mulighet for interaktiv løping.
9.

inSPORTline Gilavar

"For deg som ønsker et stort utvalg av løpeprogrammer!"

Motoreffekt

3,5HK

Hastighet

1-22 km/t

Stigning

22%

Mål løpebånd

140cm X 53cm

Mål sammenleggbar

-

Maskinvekt

97kg

Maks brukervekt

150kg

Score: 89/100

Rating: 5.3/6
Kr 17999,-
Bestill her

inSPORTline Gilavar er et svært allsidig og funksjonsrik tredemølle som vil tilfredstille løpere på alle nivåer.

Gilavar er en solid og god tredemølle med flere fine funksjoner. Motoren er på kraftige 3.5HK og byr på hastigheter opptil 22 km/t og hele 22% stigning. Løpebåndet er 140cm x 53cm bredt, og maskinen har en en kapasitet opptil 150kg. Et meget god SAS-system for støtdemping beskytter ledd og skjelett mot de hardeste støtende fra løpingen, BeltDrive-reimdrift sørger for en behagelig og trygg løpeopplevelse.

En LCD-skjermen gir deg oversikt over data som tid, avstand, puls og kaloriforbruk etc., og du får hele 90 forhåndsinnstilte programmer å velge mellom! I tillegg gir Gilavar deg 1 HRC-programm og 3 ulike brukerprofiler. Perfekt om dere er flere i familien som ønsker å bruke maskinen.

inSPORTline Gilavar kan lett foldes sammen og rulles unna med transporthjul for praktisk oppbevaring. Den kommer med holder for mobil/nettbrett, og input for mp3. En ekstra bonus er at du får med pulsbelte.

Alt i alt er inSPORTline Gilavar er fantastisk flott tredemølle. Bare husk på lengden på løpebåndet.

Fordeler

 • Kraftig motor.
 • Enormt mange (99!!!) forhåndsinstallerte løpeprogrammer.
 • Støtte for 3 brukerprofiler.
 • Svært godt dempesystem i løpebåndet.
 • Slitesterk og driftssikker.
 • Pulsbelte medfølger.

Dette skal du se etter

Har du bestemt deg for å gå til innkjøp av en tredemølle? I så fall gratulerer! Da har du mye moro i vente – bare sørg for å velge riktig. Det skal mye til for å velge en tredemølle som er helt «elendig», men når du først skal gå til innkjøp av en så stor og kostbar gjenstand, så er det greit å vite hva du skal se etter slik at du får den beste tredemøllen til ditt bruk!

Start med å stille deg selv disse spørsmålene?

Skal tredemøllen benyttes til å løpe eller gå? Begge deler?
Finn ut hva primærbehovet er. Det finnes egne tredemøller som egner seg bedre til å gå på enn de mest dedikerte løpemøllene. De er ofte enklere og langt billigere ettersom de ikke krever så kraftig motor som de mer avanserte møllene.

Hvor god plass har jeg?
En tredemølle tar plass. Stor plass. Bor du på 16 kvm på Majorstua så kjøper du ikke en gigamølle som når fra stuegulvet ditt og ned til t-bane stasjonen. Tredemøller kommer i ulike størrelser, og det er forskjell på hvor stor plass de tar både når de er oppmontert og sammenslått. Mange møller kan heldigvis delvis slåes sammen slik at de ikke tar fullt så stor plass når de ikke er i bruk. Dette er viktig å være klar over når du skal velge modell. Det er også greit å vite at vekten på en tredemølle er relativt høy, og det kan variere mellom 80 kg for de letteste til 180 kg for de tyngste.

tredemølle test
Oppmontert vs. sammenslått.

Hvor høy og tung er den som skal bruke tredemøllen?
Høyden din kan være avgjørende for hvilken tredemølle du bør velge, eller kanskje lettere sagt velge bort. En høy person med lange bein vil nødvendigvis også ta mye lengre løpesteg enn en lavere person med korte bein. Lengre steglengde krever et lengre løpebånd slik at ikke tredemøllen begrenser løpesteget. Alle tredemøller kommer med oppgitt lengde på løpebåndet, så når du skal velge en mølle bør du se etter en tredemølle som matcher høyden din. Er du over 180 cm kan det være lurt å kjøpe en mølle med løpebånd på minimum 150 cm, selv om det ikke er skrevet i stein at du  gjøre det.

Til løping er det minste anbefalte målet på løpebåndet  ca. 44×132 cm. Skal du hovedsaklig benytte tredemøllen til gange, vil et smalere og kortere løpeløpebånd fungere greit. Jo større løpeflate, jo større motor kreves på tredemøllen. Tyngre personer bør velge en tredemølle med større motor.
Du må også være klar over at hver modell har en vektbegrensning, og særlig de rimeligste og letteste møllene kan ha en vektbegrensning som det er verdt å merke seg.

tredemølle test
Stor og kraftig? Eller liten og lett?

Hvor mye løper du?
Hvor mange timer i uken løper du? Er dere flere som skal bruke tredemøllen? Det er stor forskjell på om tredemøllen blir brukt 2 timer i uken eller 15 timer i uken. Som alt annet vil også dette apparatet bli utsatt for slitasje, og løpebåndet vil over tid bli utslitt og kunne måtte byttes, samtidig som at lagre må smøres opp. De rimeligste møllene leveres som regel med 1-lags løpebånd, mens de mer påkostede modellene gjerne bruker 2-lags løpebånd. En tredemølle med 2-lags løpebånd er langt mer slitesterk enn møllene med 1-lags bånd, og tåler dermed også mer bruk. Løper du mye, eller maskinen brukes av flere, så er en tredemølle med et 2-lags løpebånd absolutt å anbefale.

Hvor lett er det å bruke den sammen med en PC/nettbrett?
En av fordelene med å løpe innendørs på en tredemølle er at du kan la deg underholde av TV-serier, filmer, løpeprogrammer som Zwift, iFit, Passport, etc., som bidrar til at treningen kan bli morsommere og at tiden oppleves å gå raskere. Flere tredemøller har egne holdere som gjør det enkelt å montere/feste nettbrett, PC eller mobiltelefonen slik at det er enkelt å sette disse fra seg for å la seg underholde.

Et ekstra ord om Zwift og andre løpeprogrammer: Disse programmene har på kort tid nærmest revolusjonert mølleløpingen. Sykkelsporten har lenge benyttet seg av sykkelruller som simulerer motstanden i en forhåndsbestemt løype ut fra hvor tungt terrenget er underveis i løypa. Samtidig som du sitter på sykkelen og sykler gjennom landskapet du ser foran deg på skjermen, så justerer rulla automatisk motstanden ut fra hvordan terrenget ser ut. I motbakker blir det automatisk tyngre,  mens i nedoverbakker vil rulla kunne «hjelpe» deg med ekstra trekkraft.

Det samme gjelder for de mer avanserte tredemøllene. Zwift har lenge vært det mest populære programmet, og det finnes utallige løpevideoer der du beveger deg gjennom landskapet etterhvert som du løper fremover på rulla, og siden alt er koblet sammen interaktivt, så vil det være samsvar mellom hvor raskt og langt du løper og hvordan du beveger deg fremover på skjermen. I motbakker vil mølla simulere stigningen ved å øke helningen. Du kan også delta i ulike løpe-event/konkurranser over hele verden, eller løpe mot en venn eller datamaskinen. Det finnes også en rekke ferdigprogrammerte løpsprogrammer som du kan følge på veien mot bedre form. Husk at for å benytte deg av denne funksjonen så trenger du en fotsensor fra Zwift. Denne koster ikke mer enn 399kr og kan kjøper i enkelte norske nettbutikker, som f.eks. her på CDON.no.

test av tredemøller
Løpeprogrammet Zwift tilfører løpingen en helt ny dimensjon.

Noen tredemøller kommer med integrerte høyttalere som tar deg koble til telefonen eller en minnepinne med musikk, og deretter spille av musikken gjennom tredemøllens høyttalere. På samme måte er det flere modeller som har innebygd pulsmåler i håndtakene, men det krever at du holder deg fast gjennom hele løpeøkta, noe vi ikke akkurat anbefaler. De aller fleste som løper i dag benytter nok enten en pulsklokke med innebygd pulsmåler, eller et pulsbelte. Og skal du først høre på musikk, så får du nok mer igjen for å kjøpe et par gode trådløse ørepropper (her finner du test av de beste trådløse øreproppene til trening).

Forskjellen mellom de ulike møllene

Hovedsaklig deler vi inn tredemøller i to kategorier; DC-mølle og AC-mølle. Dette bestemmes av hvilken type strømforsyning motoren benytter seg av, og hvor mye strøm motoren tåler. En kraftigere motor vil tåle mer strøm, og tilsvarende kunne gi  mer motstand i form av økt stigning eller høyre hastighet. Hvilken modell du bør velge, avhenger av blant annet av hvor mye du løper, hvor mange som skal bruke møllen, vekt og bruksområde.

Når vi skal definere ordet «bruk», så kan vi si at typisk hjemmebruk er 1 time i gjennomsnitt hver dag. Dersom møllen benyttes 2-3 timer hver dag, så regnes det som mye bruk og du bør vurdere en mølle som er beregnet for bedriftsmarkedet/proffmarkedet.

Til typisk hjemmebruk vil du klare deg fint med en tredemølle med DC motor. Trener du, eventuelt andre i huset, til sammen mer enn dette, bør dere se etter en mølle med AC-motor. De kraftigere tredemøllene benytter gjerne en 2HK eller 3HK motor som er kraftigere og gir flere muligheter for å simulere ulike hastigheter,  stigninger, etc..
Tredemøller med AC-motor har flere fordeler:

 • De har mer motorkraftd (ca.60%) selv med samme antall hestekrefter som en DC-motor.
 • Lengre levetid og mindre vedlikehold (En tredemølle med DC-motor må skifte børster etter ca. 3000 timer).
 • De kan brukes over lengre tid sammenhengende. (En tredemølle med DC-motor må vanligvis ha pause etter fra 1-4 timers sammenhengende bruk).
 • Mindre støy.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Produkttest

Test: Garmin Instinct Solar

Garmin Instinct Solar er klokken som spiser sollys til frokost og…
dato: Aug 03, 2020
Produkttest

Test: Polar Unite

Polar Unite er en enkel, brukervennlig og diskré aktivitetsmåler som bare "er der"…
dato: Jul 31, 2020
Produkttest

Test: Bryton Aero 60 T

Bryton Aero 60 T leverer en en topp sykkelcomputer til en…
dato: Jul 30, 2020