Er du på jakt etter en god tredemølle – den beste tredemøllen til ditt bruk? Vi gir deg oversikten over de beste tredemøllene i 2021!

En tredemølle er et fantastisk treningsredskap for alle som er glad i å løpe eller gå! Tredemøllen gjør det enkelt å styre treningen slik du vil, både når du skal trene, hvor langt du skal løpe, og hvor intensivt du skal trene. Og skulle du foretrekke å løpe utendørs, så kan likevel en god tredemølle være med på å gjøre deg til en bedre løper.

Dette må du vite om tredemøller

Tredemøller kommer med en pris, og i motsetning til å ta på seg løpeskoene og «gratis» kunne løpe ut i det fri, så koster en tredemølle fort en god del tusen kroner. Likevel, ingenting kan måle seg med den friheten tredemøllen gir deg til å styre treningen selv, og ingen kan sette en pris på verdien av å opprettholde en god helse. Mange opplever tredemøllen som en motivasjonsfaktor og at det blir lettere å gjennomføre en treningsøkt dersom enten dagsform eller været ikke spiller på lag. Eller kanskje har du små barn i hus og ikke får anledning til å løpe ute?

Tredemølle vs. å løpe ute

Å løpe på en tredemølle gir en litt annen opplevelse enn å løpe utendørs. Når du løper ute vil du hele tiden jobbe mot luftmotstanden og små variasjoner i terrenget, mens på tredemøllen vil du unngå både luftmotstand og stigninger i terrenget – i hvert fall så lenge du løper på en flat mølle. Et annet vesentlig punkt er at løpebåndet hele tiden trekker deg bakover, og du vil derfor automatisk få litt drahjelp under fotsålene for hver steg. Heldigvis kan de fleste tredemøller stilles inn slik at de vinkles oppover for å simulere en motbakke. I hvor stor grad dette lar seg gjøre, avhenger helt av hvilken tredemølle du kjøper. De kraftigere og mer påkostede møllene lar deg gjerne simulere brattere motbakker enn de rimeligere møllene. En tommelfingerregel for å motvirke den sparte energien du sitter igjen med av å løpe inne kontra utendørs, er å stille møllen på 1% stigning.

tredemølle test
De aller fleste tredemøller kan vinkles slik at du løper i delvis motbakke.

Fordelen med å løpe på en tredemølle er at det er mye lettere å tilpasse tempoet enn dersom du løper utendørs. Et av de beste eksemplene er når du skal løpe intervaller eller drag på tid. Utendørs kan det være vanskelig å styre intensiteten ettersom terrenget/underlaget vil variere, og dersom du bor i en by så kan det fort dukke opp et trafikklys eller to som hindrer deg. Mølleløping eliminerer usikkerheten rundt dette, og du får full kontroll på å styre både intensiteten, tempoet og distansen du ønsker å løpe.

 

Budsjettmøller vs. «proff-møller»

Vi har valgt å dele inn tredemøllene i to ulike lister. Den første listen er møller fra rundt 10-15 000kr og nedover, altså budsjettmøller. Det finnes etterhvert en rekke gode alternativer i denne prisklassen, selv om du ikke kan vente deg den samme kvaliteten og holdbarheten som du finner på langt dyrere møller. Du bør merke deg lengden på løpebåndet, og ikke minst vekten på maskinen før du gjør et valg av tredemølle – uansett hvilken prisklasse den ligger i.

Vi har også testet en egen gåmølle/kontormølle som passer perfekt til de som ønsker en ekstremt liten og kompakt tredemølle som kan brukes under f.eks en kontorpult. Denne gåmøllen veier kun 33 kg og er enkel å trekke frem/gjemme bort dersom du ønsker å flytte den fra rom til rom.

 • Trykk HER for å komme til budsjett møller.
 • Trykk HER for å komme til listen over de beste tredemøllene uavhengig av pris.

Nederst i artikkelen finner du mer info om ulike typer tredemøller og hva du bør se etter. Ønsker du å lese om denne før du begynner å se på oversikten over tredemøller, kan du trykke HER.

*TESTVINNER TOTALT: ProForm Power 995i

*TESTVINNER BUDSJETT: Master TP 200

*TESTVINNER GÅMØLLE/KONTORMØLLE: Kingsmith WalkingPad R1 Pro

Vi anbefaler også at du bruker en god underlagsmatte for å dempe vibrasjonene fra mølla, og dermed redusere støyen. Denne modellen fra Abilica passer de aller fleste tredemøller.

 

Best i test budsjett tredemølle 2021

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Produktene i denne listen er ikke fysisk testet av oss, og vurderingen er gjort på bakgrunn av produktets egenskaper, eksterne tester, tilbakemeldinger fra kunder, samt pris. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

PS: Prisene og utvalget kan variere fra dag til dag. Vi forsøker til enhver tid å oppgi riktig prisantydning, og listen er dynamisk og vil endres i takt med vareutvalget. På grunn av enorm interesse for hjemmetreningsutstyr er svært mye utsolgt. Vi forsøker til enhver tid å holde listen oppdatert med produkter som er på lager.Der det er flere alternative priser linker vi til flere butikker.

SORTER ETTER:

1.

Titan Life Treadmill T80 Pro

"En tredemølle som tåler mye bruk og kan brukes av flere brukere!"

Motoreffekt

4 HK DC-motor

Hastighet

1-22 km/t

Stigning

20 nivåer

Mål løpebånd

145cm X 54cm

Mål sammenleggbar

121cm X 87cm X 160cm

Maskinvekt

95kg

Maks brukervekt

160kg

Score: 91/100

Rating: 5.5/6
Kr 14990,-
Bestill her

Annonselenke

Mer tredemølle for pengene skal du lete lenge etter! Her får du mye moro og god trening til en super pris

T80 Pro er en flott tredemølle fra anerkjente Titan Life. Den er utstyrt med en kraftig 4 hk motor som gir en toppfart på 22 km/t, og byr på 20 helligsintervaller. Løpeoverflaten er på relativt romslige 145cm x 54 cm, og imponerer med en komfort som minner om tredemøllene du har i treningsstudioet.

Titan Life T80 Pro er laget for løperen som krever mye av en tredemølle, og som er ute etter mølle du kan ha lenge. En stor LED-skjerm viser hastighet, helling, tid, avstand, kalorier, håndpuls og kroppsfett. I tillegg kan du velge mellom 24 forhåndsinstallerte programmer. En annen stor fordel er støtten for opptil 3 brukere.

Titan Life T80 Pro har en relativt høy egenvekt, men er dermed også svært stødig å springe på. Kombinert med det romslige løpebåndet og den kraftige motoren egner den seg derfor godt til intervaller og stigningsløp. Ønsker du at den skal ta mindre plass, kan den enkelt slåes sammen og trilles bort.

Titan Life T80 Pro gir deg en meget solid og kraftig mølle som passer utmerket til intervaller og stigningsløp der du ønsker litt plass å boltre deg på. Den er også godt egnet til flere brukere med sin støtte for 3 profiler. Et meget godt kjøp.

Fordeler

 • Kraftig 4HK motor!
 • Høy toppfart og hele 20 ulike stigningsnivåer.
 • Mange forhåndsinstallerte programmer.
 • Støtte for 3 brukere.
 • Stødig og solid.
 • Bredt og romslig løpebånd.
 • Enkel i bruk

Ulemper

 • Litt høy egenvekt.
2.

Masterfit TP 150

"God demping, suveren brukervennlighet, og god pris!"

Motoreffekt

2,25 HK DC-motor

Hastighet

0,8-18 km/t

Stigning

15 nivåer

Mål løpebånd

140cm X 50cm

Mål sammenleggbar

110cm X 87cm X 160cm

Maskinvekt

94kg

Maks brukervekt

130kg

Score: 91/100

Rating: 5.5/6
Kr 12999,-
Bestill her

Annonselenke

Masterfit TP 150 gir deg utrolig mye treningsglede til en råflott pris!

Konkurransen blant tredemøller rundt 20 000kr er tøff, men svært få klarer å levere virkelig gode tredemøller til rundt 10 000kr. Masterfit TP 150 klarer likevel bragden. En 2.5HK motor (4.5 HK Peak) sørger for å akselerere løpebåndet opp i 18 km/t, og du har 15 ulike stigningsnivåer. Maskinen kommer med 12 forhåndsinnstilte treningsprogrammer, og 3 manuelle programmer.

TP 150 har en stor og oversiktlig LCD-skjerm som viser hastighet, tid, distanse, kalorier, stigning og puls. dataene, og den har innebygd pulsmåler i håndtakene.

Masterfit TP 150 har et løpebånd på 140cm x 50cm, og for litt høyere personer vil dette kunne være en begrensende faktor. Løpebåndet er benytter et Threadflex dempesystem som skal redusere slagene og slitasjen som oppstår i beina ved løping på vanlig asfalt.

Mølla er relativt kompakt og kan slåes sammen. Den er også utstyrt med 4 transporthjul som gjør den lettere å flytte rundt. Vekten 94kg.

Masterfit TP 150 gjør det aller meste riktig og fremstår som et meget godt valg for den jevne løper. Løpebåndet er ikke blant de lengste, men har til gjengjeld god demping.

Fordeler

 • God motorkraft og topphastighet.
 • Totalt 15 ulike treningsprogram.
 • Threadflex-dempesystemet gir skånsom løping.
 • Innebygde høyttalere.
 • Enkel i bruk.
 • Kompakt og plassbesparende.

Ulemper

 • Litt kort løpebånd.
 • Mangler støtte for flere brukere.
3.

Master T25

"Budsjettmølle som leverer der den skal!"

Motoreffekt

2.5 HK DC-motor

Hastighet

0-20 km/t

Stigning

15%

Mål løpebånd

140cm X 51cm

Mål sammenleggbar

120cm x 87cm x 48cm

Maskinvekt

88 kg

Maks brukervekt

130 kg

Score: 84/100

Rating: 5.0/6
Kr 14290,-

Master T25 er en enkel og brukervennlig tredemølle som holder i massevis til den jevne mosjonist.

Master T25 er nok en god tredemølle fra det anerkjente merket. T25 klokker inn på under 10 000kr, og møter tøff konkurranse i dette prissjiktet.

Master T25 har en 2,5 HK motor  som drar deg opp i 20 km/t og en maksimal stigning på 15%. Løpebåndet er på 140cm x 51cm og har innebygd demping for økt komfort. Til tross for at dempingen ikke når opp i samme klasse som de mer påkostede modellene, er dette mer enn tilstrekkelig for de fleste, og veldig bra i denne prisklassen.

Mølla kan varte opp med 36 ulike treningsprogrammer, og en oversiktlig LCD-skjerm viser info om tid, hastighet, stigning, distanse, kalorier, puls og kroppsfett. T25 kommer med innebygd pulsmåler, og den har også støtte for trådløs pulsmåler (Bluetooth pulsbelte). Ekstra pluss for at den har holde til nettbrett slik at du enkelt kan la deg underholde mens du løper.

Master T25 er relativt lett, kun 88kg, men oppleves likevel stabil. Den kan enkelt slåes sammen og trilles bort for oppbevaring.

Ønsker du deg en solid tredemølle med mange motiverende treningsprogrammer til en ok pris, så er Master T25 et veldig godt alternativ. 

Fordeler

 • Stødig og solid.
 • 36 ulike treningsprogrammer.
 • Stativ for nettbrett.
 • Relativt lett.
 • God demping.
 • Innebygd håndpulsmåler og støtte for trådløs pulsmåler.

Ulemper

 • Løpebåndet kunne vært lengre.
 • Ikke støtte for flere brukere.
4.

Kingsmith WalkingPad R1 Pro

"Superkompakt, superlett og superstille!"

Motoreffekt

-

Hastighet

0,5-10 km/t

Stigning

0%

Mål løpebånd

120 x 40cm

Mål sammenleggbar

98x72x15.5cm

Maskinvekt

33kg

Maks brukervekt

110kg

Score: 84/100

Rating: 5.0/6
Kr 8990,-
Bestill her

Annonselenke

Kingsmith WalkingPad R1 Pro er en av de mest kompakte og letteste tredemøllene du får tak i. Ikke rart denne nesten konstant er tom på lager.

Kingsmith WalkingPad R1 Pro er ikke en vanlig tredemølle, men en gåmølle/kontormølle laget med mål om at fysisk aktivitet ikke skal gå på bekostning av tid, og gjør det enklere å være i fysisk aktivitet uten at det går utover andre gjøremål i hverdagen. Den kan, og skal ikke, sammenlignes med en tradisjonell tredemølle med kraftig motor og mulighet for å løpe i hastigheter rundt 20 km/t og X % stigning.

Dette er et enkelt løpebånd/gåbånd som gjør det mulig å pløye gjennom X antall kilometer/mil i løpet av en arbeidsdag samtidig som du får jobbet effektivt.

WalkingPad R1 Pro er så liten og lett at du enkelt kan flytte den fra rom til rom, og den tar ikke opp mer plass enn at den kan ligge under sengen, sofaen, stå oppreist inntil veggen, gjemt bak en stol, etc.. Møllen veier kun 33 kg, og sammenslått måler den ikke mer enn 15,5 cm i tykkelse.

WalkingPad R1 Pro har en maks hastighet på gode 10 km/t. Dette er langt i fra de mer rendyrkede tredemøllene har som standard, men mer enn de fleste rene gåmøllene er i stand til. 10 km/t vil for mange være mer enn raskt nok til at det er mulig å jogge/løpe. Løpebåndet måler 120 x 44cm, og vil for høye personer være en større begrensning på hvor behagelig den er å løpe på, mens gange/småjogg fungerer fint. Møllen har en maksimal brukervekt på 110kg, så det er noe du må være ops på dersom du veier over dette.

Kingsmith WalkingPad R1 Pro er nesten støyfri, og den eneste støyen du vil legge merke til er dine egne fotsteg. Dette kommer godt med enten du benytter møllen hjemme med familien i hus, eller på en arbeidsplass. WalkingPad R1 Pro passer nemlig perfekt å bruke i kombinasjon med en ståpult.

Håndtakene/rekkverket kan skrues av, og da vil en sensor i tredemøllen registrere hvor raskt du går slik at hastigheten hele tiden justeres etter ditt eget tempo. Denne «automodusen» er perfekt dersom du ønsker å bruke møllen sammen med en ståpult når du jobber.

Kingsmith WalkingPad R1 Pro kommer med en fjernkontroll som lar deg justere hastigheten trinnvis o,5 km/t intervaller. I fronten av møllen viser et LED-display hastighet, distanse, tid og eventuelt skritt.

Laster du ned Kingsmith FIT-appen kan du koble til tredemøllen å holde oversikt over hvor langt du har gått, antall trenignsøkter, kalorier forbrent, etc.. Du kan også følge enkle treningsprogrammer.

Det er egentlig vanskelig å forstå hvor liten å lett denne møllen er. For de som ikke ønsker en stor og dominerende tredemølle, men et enkelt verktøy for å komme i gang med gåingen/løpingen, og kanskje trekke den frem på stua foran TV-en, eller bruke på hjemmekontoret, så er dette et fantastisk godt valg.

Fordeler

 • Ekstremt liten og lett!
 • Tar ikke plass i det hele tatt når den er sammenslått.
 • Monteres/demonteres på 2-3 minutter.
 • Enkel i bruk.
 • Stativ til nettbrett.
 • Enkel app med oversikt over treningen + noen få treningsprogrammer.

Ulemper

 • Begrenset til kun 10km/t og kort løpebånd
 • Ingen treningsprogram.
 • Minimal demping.
5.

Titan Life T60 TFT

"For familien og de som ønsker én møte på flere brukere!"

Motoreffekt

1,25 HK (2,5 HK peak) DC-motor

Hastighet

0,8-18km/t

Stigning

Nei

Mål løpebånd

140 x 46cm

Mål sammenleggbar

107 x 78,8 x 151cm

Maskinvekt

86,5kg

Maks brukervekt

120kg

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 14999,-

Titan Life T60 TFT er en helt ny tredemølle fra anerkjente Titan Life, og denne leverer mye av det beste fra toppmodellene til en meget god pris!

Titan Life T60 TFT kommer med en middels kraftig motor, men klarer likevel å ta deg opp til 18km/t. Den store fordelen er at motoren er grundig gjennomtestet for å tåle mye bruk, og har svært høy slitestyrke.

Titan Life har utrustet møllen med hele 36 treningsprogrammer, hvorav 1 test-program, 1 kroppsscanning, 1 HRC (pulsbasert) program og 3 nedtellingsprogram. I tillegg har T60 TFT støtte for 6 brukerinnstillte programmer.

Titan Life T60 TFT kommer med et helt middels stort løpebånd på 140x46cm. Maskinen støtter Bluetooth-tilkobling og kan enkelt kobles til mobilen/nettbrett for blant annet musikkavspilling for blant annet musikkavspilling fra de integrerte høyttalerne. Du kan også bruke den 10,1″ store berøringsskjermen til å se serier, filmer, etc..

En annen veldig kjekk funksjon er muligheten for å koble møllen til programmet «Running Manager» – et unikt program som anvendes som en personlig løpetrener, og tilpasser fart og program underveis i din trening. Trenger du mer inspirasjon kan du boltre deg i en rekke ulike løperuter gjennom de forhåndsinstallerte rutene fra WiFI Web Browser.

Som om ikke dette var nok, så får du også med en flaskeholder, stativ for nettbrett og integrerte pulssensorer i håndtakene.

Titan Life T60 TFT gir deg så til de grader mye, og det eneste du ikke får er muligheten for å sette møllen til stigning. Klarer du deg uten dette, så er Titan Life T60 TFT et fantastisk godt kjøp og virkelig anbefalt.

Fordeler

 • Slitesterk og god motor.
 • Mange treningsprogrammer og innebygde formtester.
 • Stor 10,1" berøringsskjerm.
 • Integrert treningsveileder gjennom "Running manager".
 • Forhåndsinnstallerte ruter tar deg løpe i en virtuell verden.
 • Integrerte pulssensor i håndtakene + støtte for ekstern pulssensor.
 • Flaskeholder, nettbrettholder, høyttalere.

Ulemper

 • Ingen stigning.
6.

Tunturi T10 Competence

"Mye i lite! Full av funksjoner, men fremdeles liten og lett!"

Motoreffekt

2 HK DC-motor

Hastighet

0,8-16 km/t

Stigning

12%

Mål løpebånd

134 x 45 cm

Mål sammenleggbar

109 x 76 x 143cm

Maskinvekt

66kg

Maks brukervekt

110kg

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 9990,-

Tunturi T10 Competence er en genial lett og kompakt tredemølle som i tillegg byr på høy komfort og mange treningsprogrammer.

Mindre tredemøller har etterhvert blitt svært populært, og Tunturi T10 Competence er en av de beste modellene innen denne kategorien. T10 Competence har en god motor på 2HK som kan varte opp med en topphastighet på 16 km/t og en stigning på 12%.

Trenger du inspirasjon, eller bare ønsker og raskt komme i gang med treningen, så kan du velge mellom hele 40 ulike treningsprogrammer. Både stigningen og hastigheten kan enkelt justeres via hurtigknapper på frontpanelet, og en oversiktlig LCD skjerm viser info som tid, hastighet, distanse, stigning, kalorier og puls. Pulsen måles vis pulssensorer i håndtakene. Modellen støtter ikke tilkobling til ekstern pulssensor.

Løpebåndet måler 134 x 45cm, og til tross for at dette i utgangspunktet er ganske kort, så er det imponerende romslig med tanke på møllens størrelse. Tunturi T10 Competence kan også by på en behagelig løpeopplevelse med sitt T-Flex dempesystem og ekstra tykke løpedekke.

Ellers er Tunturi T10 Competence utstyrt med flaskeholder og stativ for nettbrett/mobil. Tredemøllen veier kun 66kg og tar minimalt med plass når du folder den sammen. Transporthjulene gjør det enkelt å flytte den dit du ønsker.

Tunturi T10 Competence byr på «mye i lite». Et komfortabelt løpedekke, mange  varierte treningsprogrammer, høy hastighet og stigning, svært lav vekt og kompakt design, gjør denne tredemøllen til et meget godt valg for deg som ønsker en god mølle som tar liten plass.

Fordeler

 • 2HK motor med god kraft.
 • Topphastighet på 18 km/t.
 • Stigning på opptil 12 %.
 • T-Flex dempesystem gir høy løpekomfort.
 • Oversiktlig LCD skjerm med hurtigknapper.
 • Lett, kompakt og plassbesparende.
 • Pulssensorer i håndtakene.
 • Flaskeholder + stativ for nettbrett/mobil.

Ulemper

 • Løpebåndet på 134 x 45 cm kan bli lite for mange.
 • Maks brukervekt kun 110kg.
7.

Masterfit TP 200

"Fantastisk kvalitet og funksjonalitet til budsjettpris!"

Motoreffekt

2,5 HK (5 HK Peak) DC-motor

Hastighet

1-20 km/t

Stigning

12%

Mål løpebånd

150 x 50 cm

Mål sammenleggbar

116 x 82 x 164 cm

Maskinvekt

88 kg

Maks brukervekt

125 kg

Score: 92/100

Rating: 5.5/6
Kr 15999,-
Bestill her

Annonselenke

Nye Masterfit 200 er i en klasse for seg. Her får du en fantastisk kvalitetsmaskin som passer like godt til raske intervaller som lange løp!

Masterfit er kjent for å lage gode produkter, og lillebror Masterfit TP 150 har lenge vært vår favoritt – men det var før TP 200 kom på banen.

TP 200 leverer nemlig enda mer av det du trenger for å ha en «komplett» mølle. Her får du en kraftig og oppgradert  2.5HK motor med 5HK Peak, som ka trekke deg opp i hastigheter på 20 km/t og 12% stigning – raskere og brattere enn TP 150 er i stand til.

Du får også 14 forhåndsinstallerte programmer (hvorav 1 HRC-program) og mulighet for å legge inn 3 manuelle programmer. TP 150 var god å løpe på, men TP 200 er enda bedre. Denne modellen benytter det samme Threadflex dempesystemet, men har fått en større løpeflate. Lengden på løpebåndet er nå 150 cm mot TP 150 sine 140 cm. Bredden forblir gode 50 cm.

Masterfit TP 200 er utstyrt med en oversiktlig og fin computer med hurtigknapper for rask justering av hastighet, stigning og treningsprogrammer. Computeren gir deg nyttig info som tid, distanse, hastighet, stigning, kalorier og puls. Pulsen måles gjennom pulssensorer i håndtaket. Det er også mulighet for å koble til en musikkspiller/mobiltelefon for å benytte de innebygde høyttalerne. Et praktisk stativ for nettbrett/bok følger også med.

Masterfit TP 200 er uten tvil et meget sterk og allsidig tredemølle! Lillebroren har solgt i bøtter og spann, og vi forventer at denne gjør det samme. Et trygt kjøp for både nybegynnere og drevne løpere!

Fordeler

 • Kraftig motor og høy topphastighet.
 • Mange varierte treningsprogrammer + mulighet for manuelle program.
 • Threadflex-dempesystemet gir skånsom løping.
 • Stort løpebånd.
 • Pulssensorer i håndtakene.
 • Høyttalere + stativ for nettbrett + flaskeholder.
 • Stor og oversiktlig treningscomputer.
 • Kompatibel med flere treningsapper.
 • Brukervennlig og plassbesparende
 • Passer til deg som vil løpe både intervaller og lengre økter.

Ulemper

 • Mangler støtte for flere brukere.
8.

X-erfit Run 100

"Liten, kompakt, og enkel i bruk!"

Motoreffekt

1,25HK AC-motor (Peak 2HK

Hastighet

1-12 km/t

Stigning

-

Mål løpebånd

120 x 40 cm

Mål sammenleggbar

155 x 71 x 132 cm

Maskinvekt

58 kg

Maks brukervekt

100 kg

Score: 80/100

Rating: 4.8/6
Kr 7999,-
Bestill her

Annonselenke

X-erfit Run 100 er liten, kompakt og gjør svært lite ut av seg, men leverer like vel nok kraft og kvalitet til å kunne gi deg effektiv trening.

For det første, dette er ikke en tredemølle for deg som går med planer om å løpe mye innendørs, som ønsker å løpe intervaller, langturer, eller bare er høy/lang som person. Møllen er har sine begrensninger i likhet med små og lette møller flest, men kan likevel være et nyttig verktøy i treningshverdagen.

X-erfit Run 100 kommer med en enkel 1,25HK motor med Peak på 2HK, og kan ta deg opp i 12 km/t over 3 ulike stigningsnivåer. Møllen har også 12 forhåndsinnstilte treningsprogrammer, slik at du raskt og enkelt kan finne noen som passer deg. Du veksler enkelt mellom programmene, hastighet og stigning ved hjelp av hurtigtaster.

Et oversiktlig display viser info om tid, distanse, hastighet, stigning, kalorier og puls. Det er innebygd pulssensorer i håndtakene.

X-erfit Run 100 er en brukervennlig og plassbesparende tredemølle som er perfekt for deg som har begrenset med plass, og som ønsker en enkel tredemøller for noen korte treningsøkter en gang i blant. Den passer fint til å jogge/gå også.

Fordeler

 • Kompakt og plassbesparende.
 • Svært lett. Enkel å flytte.
 • 12 km/t er nok til å jogge/løpe i bra tempo.
 • 3 stigningsnivåer.
 • Pulssensor i håndtakene.
 • Oversiktlig computer.
 • 12 forhåndsinstallerte treningsprogrammer.
 • Flaskeholder + hurtigtaster for enkel kontroll på hastighet/stigning.

Ulemper

 • Kort løpebånd.
 • Ikke så stødig som kraftigere møller.
 • Mangler stativ til nettbrett/mobil.
9.

Abilica TM 10

"En brukervennlig mølle for deg som bare vil løpe!"

Motoreffekt

2 HK (4 HK Peak), DC-motor

Hastighet

0,8-18 km/t

Stigning

10%

Mål løpebånd

140 x 48 cm

Mål sammenleggbar

90 x 75 x 156 cm

Maskinvekt

70 kg

Maks brukervekt

120 kg

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 11499,-

Abilica TM 10 er en ny og brukervennlig tredemølle med mange nyttige funksjoner og god ytelse.

Abilica TM 10 er ny tredemølle fra den anerkjente produsenten, og tar sikte på å dekke behovet til nybegynnere og viderekomne som ønsker en god og brukervennlig tredemølle som man ikke vokser ut av med det første.

Her får du en kraftig 2 HK motor med topp ytelse på 4 HK, og en topphastighet på 18 km/t og stigning på 10%. Hastigheten og stigningen justeres enkelt og raskt via hurtigtaster på displayet, og du kan også velge blant 12 forhåndsinstallerte programmer, hvorav 3 brukerdefinerte programmer.

En LCD-skjerm viser info om tid, distanse, hastighet, avstand, kaloriforbruk og puls. Pulsen måles via sensorer i håndtakene. TM 10 støtter ikke tilkobling til trådløs pulssensor.

Løpebåndet måler 140 x 48 cm, og er derfor best for personer under 180cm, selv om den fint kan benyttes av høyere personer, men lengden vil naturligvis være begrensende på løpesteget under høye hastigheter.

Abilica TM 10 kan enkelt slåes sammen og trilles bort takket være de integrerte transporthjulene og relativt lave vekten. Det følger med flaskeholder, men dessverre ingen stativ for nettbrett.

Abilica TM 10 har mange gode kvaliteter som gjør den godt egnet til en bred rekke brukere. Du får ingen virtuell løping, tilkobling til ekstern pulssensor eller stativ for nettbrett, men dersom løpingen i seg selv er det viktigste for deg, så er dette en veldig god tredemølle.

Fordeler

 • 2HK motor med god kraft og høy toppytelse.
 • Topphastighet på 18 km/t og stigning på 10%.
 • 12 programmer hvorav 3 brukerstyrte.
 • Oversiktlig LCD skjerm med hurtigknapper.
 • Pulssensor i håndtakene.
 • Lett, kompakt og plassbesparende.
 • Flaskeholder.

Ulemper

 • Mangler støtte for trådløs pulssensor.
 • Lav maksimal brukervekt.
 • Ingen stativ for nettbrett.
10.

Kingsmith WalkingPad A1

"Verdens minste tredemølle, men likevel genial!"

Motoreffekt

-

Hastighet

0,5-6 kmt

Stigning

0%

Mål løpebånd

120 x 41,5 cm

Mål sammenleggbar

82,2 x 54,7 x 12,9 cm

Maskinvekt

31 kg

Maks brukervekt

100 kg

Score: 80/100

Rating: 4.8/6
Kr 6999,-
Bestill her

Annonselenke

Kingsmith WalkingPad A1 er noe så spesielt som verdens minste tredemølle, og har blant annet vunnet Reddet Design Award 2019!

Ønsker du en liten og funksjonell tredemølle til å gå på, som du kan bruke når som helst og hvor som helst takket være et ekstrem kompakt design og lav vekt? Da er Kingsmith WalkingPad A1 kanskje det nærmeste du kommer.

WalkingPad A1 er designer for å kunne slåes sammen og gjemmes bort på et ar minutter, og det samme når du ønsker å ta den frem igjen. Dette er først og fremst en gåmølle, noe den lave makshastigheten tilsier, men du kan få veldig bra med trim av å gå i 6 km/t!

En av de største fordelene til møllen, foruten om den kompakte formen, er den lave vekten på kun 31 kg. I kombinasjon med de innebygde transporthjulene gjør det tredemøllen svært lett å flytte.

Kingsmith WalkingPad A1 lager er nesten støyfri, og den eneste støyen du vil legge merke til er dine egne fotsteg. Dette kommer godt med enten du benytter møllen hjemme med familien i hus, eller på en arbeidsplass. WalkingPad A1 passer nemlig perfekt å bruke i kombinasjon med en ståpult.

Kingsmith WalkingPad A1 kommer med en fjernkontroll som lar deg justere hastigheten trinnvis o,5 km/t intervaller. I fronten av møllen viser et LED-display hastighet, distanse, tid og eventuelt skritt.

Laster du ned Kingsmith FIT-appen kan du koble til tredemøllen å holde oversikt over hvor langt du har gått, antall trenignsøkter, kalorier forbrent, etc.. Du kan også følge enkle treningsprogrammer.

Kingsmith WalkingPad A1 er som introduksjonen sier «verdens minste tredemølle», og du vinner ikke Reddot Design Awards for ingen grunn. Et supert produkt for deg som ønsker en mølle til å gå på.

Fordeler

 • Ekstremt kompakt og lett.
 • Enkel i bruk. Monteres/demonteres på et par minutter.
 • Tilnærmet støyfri.
 • LED-dispaly i front viser viktigste treningsdata.
 • Fjernkontroll for enkel justering av hastighet.
 • Enkel app med oversikt over treningen + noen få treningsprogrammer.

Ulemper

 • Kun 6 km/t makshastighet.
 • Minimal demping.
 • Ingen stativ for nettbrett.

 Best i test tredemølle 2021

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Produktene i denne listen er ikke fysisk testet av oss, og vurderingen er gjort på bakgrunn av produktets egenskaper, eksterne tester, tilbakemeldinger fra kunder, samt pris. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

PS: Prisene kan variere fra dag til dag. Vi forsøker til enhver tid å oppgi riktig prisantydning. Der det er flere alternative priser linker vi til flere butikker.

SORTER ETTER:

1.

ProForm Power 995i

"En kraftpakke fullspekket av funksjoner!"

Motoreffekt

3HK

Hastighet

0-22 km/t

Stigning

12%

Mål løpebånd

152cm x 51 cm

Mål sammenleggbar

188 x 91 x 149 cm

Maskinvekt

92kg

Maks brukervekt

135kg

Score: 92/100

Rating: 5.5/6
Kr 16999,-
Bestill her

Annonselenke

ProForm Power 995i leverer en kraftpakke full av funksjoner. Denne maskinen inspirer til å løpe!

ProForm er kjent for å lage typisk «mye for pengene» produkter, og ProForm Power 995i er kan virkelig sies å være et slik produkt!

Denne tredemøllen er nemlig fullspekket av funksjoner. En kraftig 3HK motor kan varte opp med hastigheter på 22 km/t og 12% stigning, og alt justeres raskt og enkelt via hurtigtaster på panelet.

Ønsker du å gjøre det enkelt å løpe etter et ferdig oppsatt løpeprogram, kan  du velge mellom hele 30 forhåndsinstallerte programmer! I tillegg støtter ProForm Power 995i Bluetooth og tilkobling til en rekke treningsapper som utvider funksjonaliteten ytterligere. Om du sliter med motivasjonen bør du virkelig utforske mulighetene du får med iFit Live – programmet. Her kan du koble opp tredemøllen slik at du får tilgang til løperuter i hele verden, og maskinen vil automatisk justere stigningen på løpebåndet etter løypens stigningsprofil. Du kan også opprette dine egne ruter i Google Earth, og deretter vil du kunne løpe ruten mens stigningen justeres automatisk etter terrenget, og du vil få presentert stillbilder fra Google Street View etterhvert som du beveger deg gjennom løypen.

ProForm benytter sitt anerkjente ProShox dempesystem som sørger for høy komfort og god avlastning på muskler og ledd. Løpebåndet er romslig og innbyr til både høy fart og lange løpeturer.

ProForm Power 995i har en oversiktlig og praktisk bakgrunnsbelyst skjerm som viser info om tid, hastighet, distanse, puls, etc., og du kan også koble til en ekstern pulsmåler å få opp dataene på skjermen om du ønsker det. Pulsen måles via sensorer i håndtakene, men Power 995i støtter også tilkobling til ekstern pulsmåler.

Det følger med et praktisk stativ til nettbrett/mobil og flaskeholder, og møllen kommer også med AUX-inngang som gjør at du kan koble til mobil/nettbrett å spille av musikk gjennom de innebygde høyttalerne. Det er også innebygd en vifte som hjelper til å kjøle deg ned underveis.

ProForm Power 995i er rett og slett en kraftpakke fullspekket med funksjoner. Til denne prisen er det egentlig ingenting å utsette på den. Et soleklart anbefalt kjøp!

Fordeler

 • Kraftig 3HK motor med god ytelse.
 • 30 ulike treningsprogrammer.
 • Støtte for Bluetooth og treningsapper som blant annet iFit Live som gir mulighet for virtuell løping.
 • Stort løpebånd med god demping.
 • Pulssensor i håndtakene + medfølgende pulsbelte.
 • Gir mulighet til løpe ruter fra Google Earth mens møllen automatisk justeres motstanden/stigningen.
 • Stativ for nettbrett + flaskeholder + høyttalere + AUX-inngang + vifte.
 • Stor og lettlest touchskjerm med bakgrunnsbelysning.

Ulemper

 • Mangler støtte for flere brukerprofiler.
2.

BH Fitness RC09 TFT

"En av de beste tredemøllene for privatmarkedet!"

Motoreffekt

2,25HK (4HK Peak) DC-motor

Hastighet

1-22 km/t

Stigning

12%

Mål løpebånd

155 x 55 cm

Mål sammenleggbar

133 x 94 x 167 cm

Maskinvekt

114 kg

Maks brukervekt

150 kg

Score: 92/100

Rating: 5.5/6
Kr 24995,-

BH Fitness RC12 TFT byr på en av de råeste løpeopplevelsene som er mulig å oppdrive. Dette er tredemøllen for deg som vet hva du vil ha!

BH Fitness RC09 TFT byr på egenskaper og kvalitet som er i toppsjiktet av det som regnes som privatmarkedet. BH Fitness er godt kjent for å produsere kvalitets-møller, og RC09 TFT  er som storebroren RC12 TFT en mølle av høy kvalitet i alle ledd. Her får du en kraftig 2,25HK (4HK Peak) ECo Mode energibesparende motor med dobbelt dempesystem, som sørger for høy ytelse og lang levetid. RC09 TFT akselerer raskt i hastighet, og tar deg opp i en topphastighet på 22 km/t, og 12% stigning.

I likhet med den noe dyrere RC12 TFT kommer maskinen med hele 36 innebygde programmer, hvorav 1 stk HRC-program og 1 Body Fat-test (mangler 1 watt-program). Modellen støtter også Bluetooth og kan kobles til apper som muliggjør virtuell løping. Her kan du løpe ruter over hele verden, eller finne din egen rute via Google Earth. Samtidig som du løper vil møllen justere stigningen etter terrenget du løpet i, og du vil få presentert ekte stillbilder fra området du løper i.

BH Fitness RC09 TFT kommer med et stort og bredt løpebånd på 155 x 55 cm. Løpebåndet benytter det BH Fitness kaller «Smart Konik + Flex System» som gir svært god demping og er ekstra skånsomt å løpe på. Smart Konik er unikt for RC-modellene, og gir støtdemping i to trinn for å motvirke for stor belastning og skade på leddene. Det andre dempestystemet reduserer spretteffekten på løpeflaten slik at løpeopplevelsen blir så stabil og behagelig som mulig.

En stor 9″ touchskjerm viser deg info om tid, hastighet, distanse, stigning, kaloriforbruk og puls. Pulsen måles enten via pulssensorer i håndtakene, eller trådløst via et pulsbelte (kjøpes separat). Den store skjermen kommer godt med når du benytter deg av treningsapper og løper virtuelle løp, eller dersom du ønsker å redigere et treningsprogram. Hurtigtaster gjør det enkelt å justere hastighet og stigning.

RC09 TFT kommer også med en innebygd vifte som bidrar til bedre luftsirkulasjon og nedkjøling, stativ for nettbrett/mobil, to flaskeholdere, MP3-inngang, USB-inngang og høyttalere. Maskinen har også støtte for WiFi og  Bluetooth som allerede nevnt.

BH Fitness RC09 TFT er en kraftig maskin og gir en god og stødig løpsopplevelse. Vekten er relativt høy, men maskinen kan slåes sammen og trilles bort takket være de innebygde transporthjulene.

BH Fitness RC09 TFT er et svært godt alternativ for deg som ønsker en av de beste tredemøllene for privatmarkedet. Her får du både høy kvalitet på tredemøllen, og enormt mange muligheter gjennom gode treningsprogrammer, samt Bluetooth tilkoblingen til en rekke apper. I tillegg kan BH Fitness varte opp med et svært godt dempesystem.

Fordeler

 • Kraftig 2 HK motor (2,25 HK peak).
 • Solid, slitesterk og stødig.
 • Høy topphastighet og stigning.
 • Romslig og svært godt dempet løpebånd.
 • 36 stk forhåndsinnstilte programmer, 1 stk brukerprofil, 1 stk HRC-program og 1 stk Body Fat-test.
 • Støtter WiFi og en rekke apper/funksjoner som byr på interaktiv løping.
 • Stor, bakgrunnsbelyst skjerm med hurtigtaster for stigning og hastighet.
 • Pulssensor i håndtakene + støtte for ekstern pulssensor.
 • Stativ for nettbrett + 2 x flaskeholdere + MP3-inngang + USB-inngang + høyttalere

Ulemper

 • Mangler støtte for flere brukere.
3.

DKN AiRun-Z

"Høy komfort, mange treningsmuligheter, og gjennomført kvalitet!"

Motoreffekt

2,5 HK DC-motor (4 HK Peak)

Hastighet

0-18 km/t

Stigning

20 nivåer

Mål løpebånd

148 x 42 cm

Mål sammenleggbar

123 x 85 x 152 cm

Maskinvekt

105 kg

Maks brukervekt

130 kg

Score: 90/100

Rating: 5.4/6
Kr 19999,-

DKN AiRun-Z er en helt ny tredemølle med selvkjølende motor, god demping og mange spennende treningsfunksjoner.

DKN AiRun-Z er en helt ny tredemølle fra anerkjente DKN, og er designet for deg som ønsker en mølle med høy kvalitet og god løpekomfort. Til tross for at DKN AiRun-Z kommer med en DC-motor som gjerne trenger pause etter et par timers bruk, så er denne selvkjølende slik at du kan holde på lenger enn du normalt ville gjort med en tilsvarende motor.

Med sin 2,5HK motor med en peak på 4HK, er DKN AiRun-Z i stand til å dra deg opp i 18 km/t med en stigning på 20 ulike nivåer. Liker du å løpe/gå i motbakker er dette med andre ord en meget passende mølle.

Løpeflaten er på 148×42 cm, noe som gir ok plass å løpe på. For virkelige langturer og raske intervaller kunne vi likevel ønsket litt mer. Løpebåndet er uansett svært godt dempet, og DKN hevder at det 2 mm tykke båndet med Progressive Shock Absorption skal absorbere mer enn 40% av støtene fra bakken og dermed beskytter knær, ankler og ledd.

En lettlest LCD-skjerm gir deg info om tid, hastighet, distanse, stigning, tid per 400 meter, kalorier og puls. Pulsen måles via pulssensorer i håndtakene, eller trådløst via et pulsbelte. Du kan velge blant 12 stk forhåndsinntilte programmer, hvorav 3 brukerdefinerte og 2 stk HRC-programmer.

Tredemøllen kommer også med støtte for Bluetooth slik at du kan benytte deg av appene BitGym, Kinomap og iConsole+. Gjennom disse appene kan du løpe i virtuelle miljøer mens motstanden på møllen justeres automatisk i takt med landskapet.

Fordeler

 • Selvkjølende og kraftig motor.
 • Høy topphastighet og stigning.
 • 12 forhåndsinstallerte programmer, 3 brukerdefinerte og 2 HRC-programmer.
 • Bluetooth kompatibel og støtte for apper som Kinomap og BitGym.
 • Gir mulighet til virtuell løping og å konkurrere med andre over hele verden.
 • Stor og oversiktlig computer.
 • Løpebånd med god demping.
 • Innebygde pulssensorer i håndtakene + støtte for ekstern pulssensor.
 • Stativ for nettbrett + høyttalere + USB/mp3 inngang + vifte

Ulemper

 • Mangler støtte for flere brukere.
 • Kunne godt vært litt større løpebånd.
4.

BH Fitness Magna Pro

"Proffmølle for de virkelig seriøse!"

Motoreffekt

3,5 HK AC-motor (Peak 4 HK)

Hastighet

0,8-20 km/t

Stigning

15%

Mål løpebånd

155 x 55 cm

Mål sammenleggbar

133 x 94 x 167

Maskinvekt

148 kg

Maks brukervekt

150 kg

Score: 91/100

Rating: 5.5/6
Kr 42995,-

Ønsker du deg studiokvalitet av ypperste klasse? Hils på BH Fitness Magna Pro.

BH Fitness Magna Pro er en profesjonell tredemølle med en kraftig 3,5 hk AC-motor for kommersielt bruk. AC-motoren garanterer den nødvendige kraften som trengs for alle hastigheter, samt at den har mye lengre levetid enn de enklere DC-motorene. Denne møllen er designet for å tåle rundt 20 timer trening i uken, og egner seg derfor godt for deg, eller dere, som trener svært mye løping inne. Vi kan også nevne at Magna Pro er svært stillegående med tanke på den enorme trekkraften.

Motoren har en Peak på 4 HK, og kan trekke deg opp i hastigheter på 20 km/t og en stigning på 15%. Den store og solide løpeflaten gjør møllen perfekt til å løpe intervaller og lange turer. BH Fitness Magna Pro benytter et avansert dempesystem med 8 elastomerer for å redusere støtene og slagene som oppstår under løping.

For ekstra god oversikt benytter BH Fitness Magna Pro en stor Dot MATRIX monitor med  1 LED-vindu med 7 forhåndsinnstilte programmer med 4 intensitetsnivåer.Benytt et av HRC-programmene for pulsstyrt trening, BodyFat-programmet for å scanne kroppssammensetningen, eller legg inn ditt eget favorittprogram. Skjermen viser så klar info om tid, hastighet, distanse, stigning, kalorier og puls. Pulsen måles enten gjennom sensorer i håndtakene, eller trådløst via pulsbelte som følger med.

En kraftig vifte hjelper til med å holde deg avkjølt mens du trener, og to flaskeholdere sørger for at du alltid har væske lett tilgjengelig. Det er også et praktisk stativ til nettbrett/mobil, innebygde høyttalere, inngang for MP3, USB-port for enkel lading, og hurtigtaster for enkel justering av hastighet, stigning og programmer.

BH Fitness Magna Pro kommer ikke med støtte for Bluetooth eller virtuell løping. Her er det enkelt og greit slitestyrke, driftssikkerhet og kraft som står i fokus. Dette er møllen for deg som skal løpe.

Ønsker du deg noe av det beste du kan få kjøpt av tredemøller for seriøs og mye trening, så bør BH Fitness Magna Pro være et realt alternativ.

Fordeler

 • AC-motor med ekstrem kraft og slitestyrke.
 • Svært stødig og robust ramme.
 • Høy topphastighet og stigning.
 • Varierte programmer og tester.
 • Stort løpebånd med meget god demping og ekstra slitestyrke.
 • Meget godt egnet for intervaller og langturer.
 • Pulssensor i håndtakene + medfølgende pulsbelte.
 • Innebygde høyttalere + MP3-inngang + USB port + vifte + 2 flaskeholdere

Ulemper

 • Ingen Bluetooth-tilkobling eller virtuell løping.
5.

Titan Life Treadmill T80 Pro

"Et godt valg til intervall-jageren!"

Motoreffekt

4 HK DC-motor

Hastighet

1-22 km/t

Stigning

20 nivåer

Mål løpebånd

145cm X 54cm

Mål sammenleggbar

121cm X 87cm X 160cm

Maskinvekt

95kg

Maks brukervekt

160kg

Score: 84/100

Rating: 5.0/6
Kr 14990,-
Bestill her

Annonselenke

Titan Life T80 Pro er en solid tredemølle med mange muligheter og høy kvalitet.

T80 Pro er en flott tredemølle fra anerkjente Titan Life. Den er utstyrt med en kraftig 4 hk motor som gir en toppfart på 22 km/t, og byr på 20 helligsintervaller. Løpeoverflaten er på relativt romslige 145cm x 54 cm, og imponerer med en komfort som minner om tredemøllene du har i treningsstudioet.

Titan Life T80 Pro er laget for løperen som krever mye av tredemølle, og som er ute etter mølle som du kan ha lenge. En stor LED-skjerm viser hastighet, helling, tid, avstand, kalorier, håndpuls og kroppsfett. I tillegg kan du velge mellom 24 forhåndsinstallerte programmer.

Tredemøllen er sammenleggbar og veldig stabil. En solid tredemølle med høy funksjonalitet.

Fordeler

 • Kraftig 4HK motor.
 • Høy toppfart og hele 20 ulike stigningsnivåer.
 • Mange forhåndsinstallerte programmer.
 • Stødig og solid.
 • Bredt og romslig løpebånd.
 • Enkel i bruk
6.

DKN RoadRun-i

"For deg som vil ha det råeste markedet har å tilby!"

Motoreffekt

2.8HK DC-motor

Hastighet

0,8-20 km/t

Stigning

12%

Mål løpebånd

148cm X 53cm

Mål sammenleggbar

116cm X 90cm X 160cm

Maskinvekt

108kg

Maks brukervekt

130kg

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 17999,-
Bestill her

Annonselenke

DKN RoadRun-i er for løperen som setter høye krav til utstyret og ønsker en mest mulig behagelig løpsopplevelse. 

DKN RoadRun-i er en svært kraftig tredemølle med en høyytelses-motor på 2.8 HK som kan ta deg opp i og hastigheter på 20 km/t og 12% stigning. DKN benytter en teknologi som reduserer strømforbruket med så mye som 40%, noe du kommer til å merke på strømregningen dersom tredemøllen er hyppig i bruk. 

DKN RoadRun-i kan kobles opp mot 4 ulike brukere, har 30 forhåndsinnstallerte programmer hvorav 1 HRC-program.
Løpebanen er på 148x53cm og sørger for høy komfort, frihet og slitestyrke, takket være tykkelsen på hele 3.3 mm! DKNRoadRun-i er utstyrt med et hydraulisk Progressive Shock Absorbing System som følger trinnene dine og maksimerer støtte og demping til føttene. Denne funksjonen reduserer belastingen på ledd og muskler med 15% sammenlignet med vanlig løping. I tillegg er det også en ekstra behagelig løpefølelse som føles som å løpe på gress. 

Hurtigstartknapper gjør det enkelt å endre hastighet og stigning, og innebygd Bluetooth lar deg koble til mobiltelefon eller nettbrett med der du kan benytte deg av apper som Kinomap, iConsole+, BytGym, m.m.. Du kan også koble til Google Maps der du fritt kan velge en egen rute hvor som helst i verden å løpe ruten med mens tredemøllen justerer motstanden. Og så klart, DKN RoadRun-i har holder for nettbrett/mobil. 

DKN RoadRun-i kan enkelt slåes sammen og trilles bort. Vekten er på 108kg. 

DKN RoadRun-i er kanskje et av de beste kjøpene blant tredemøller i de mer påkostede utgavene. Denne tredemølla gjør det rett og slett moro å løpe!

Fordeler

 • Kraftig motor med 4,5HK ytelse.
 • Lavt strømforbruk.
 • Jevn og god hastighetsøkning.
 • Mange ulike treningsprogrammer og støtte for 4 bruker.
 • Slitesterkt løpebånd med god demping.
 • Enkel i bruk.
 • Gir mulighet til å løpe virtuelle ruter og treningsprogrammer.
 • Stort løpebånd.
7.

Masterfit TP 200

"Fantastisk kvalitet og funksjonalitet til budsjettpris!"

Motoreffekt

2,5HK (5HK Peak) DC-motor

Hastighet

1-20 km/t

Stigning

12%

Mål løpebånd

150 x 50 cm

Mål sammenleggbar

116 x 82 x 164 cm

Maskinvekt

88 kg

Maks brukervekt

125 kg

Score: 92/100

Rating: 5.5/6
Kr 15999,-
Bestill her

Annonselenke

Nye Masterfit 200 er i en klasse for seg. Her får du en fantastisk kvalitetsmaskin som passer like godt til raske intervaller som lange løp!

Masterfit er kjent for å lage gode produkter, og lillebror Masterfit TP 150 har lenge vært vår favoritt – men det var før TP 200 kom på banen.

TP 200 leverer nemlig enda mer av det du trenger for å ha en «komplett» mølle. Her får du en kraftig og oppgradert 2.5HK motor med 5HK Peak, som kan trekke deg opp i hastigheter på 20 km/t og 12% stigning – raskere og brattere enn TP 150 er i stand til.

Du får også 14 forhåndsinstallerte programmer (hvorav 1 HRC-program) og mulighet for å legge inn 3 manuelle programmer. TP 150 var god å løpe på, men TP 200 er enda bedre. Denne modellen benytter det samme Threadflex dempesystemet, men har fått en større løpeflate. Lengden på løpebåndet er nå 150 cm mot TP 150 sine 140 cm. Bredden er de samme 50 cm.

Masterfit TP 200 er utstyrt med en oversiktlig og fin computer med hurtigknapper for rask justering av hastighet, stigning og treningsprogrammer. Computeren gir deg nyttig info som tid, distanse, hastighet, stigning, kalorier og puls. Pulsen måles gjennom pulssensorer i håndtaket. Det er også mulighet for å koble til en musikkspiller/mobiltelefon for å benytte de innebygde høyttalerne. Et praktisk stativ for nettbrett/bok følger også med.

Masterfit TP 200 er uten tvil et meget sterk og allsidig tredemølle! Lillebroren har solgt i bøtter og spann, og vi forventer at denne gjør det samme. Et trygt kjøp for både nybegynnere og drevne løpere!

Fordeler

 • Kraftig motor og høy topphastighet.
 • Mange varierte treningsprogrammer + mulighet for manuelle program.
 • Stort løpebånd med behagelig Threadflex-dempesystem.
 • Pulssensorer i håndtakene.
 • Høyttalere + stativ for nettbrett + flaskeholder.
 • Stor og oversiktlig treningscomputer.
 • Brukervennlig og plassbesparende
 • Kompatibel med flere treningsapper.

Ulemper

 • Mangler støtte for flere brukere.
8.

Abilica Stream TM 60 AC

"Super for deg som er høy eller liker å løpe intervaller!"

Motoreffekt

2HK AC-motor

Hastighet

1-22 km/t

Stigning

0-15%

Mål løpebånd

158 X 52cm

Mål sammenleggbar

-

Maskinvekt

89kg

Maks brukervekt

115kg

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 22990,-
Bestill her

Annonselenke

Abilica Stream TM 60 AC er Abilicas toppmodell for hjemmebruk, og er tredemøllen for deg som krever litt mer. 

Abilica er et velkjent navn i treningsmarkedet, og Stream TM 60 AC beviser at Abilica også kan å lage gode tredemøller. Her får du en solid tredemølle med 2 HK AC-motor (Peak på 5HK) som sørger for hastigheter opp til 22 km/t og stigning opp til 15%. Et virkelig pluss med Abilica Stream TM 60 AC er at den i motsetning til mange andre tredemøller har et stort løpebånd på 158cm x 52cm, og den egner seg også derfor til lange personer – og ikke minst til raske intervaller og høy hastighet. 

Maskinen har 12 forhåndsinnstallerte treningsprogrammer, inkludert en enkel kroppsskanning og et pulsbasert treningsprogram. TM 60 leveres med en flott LED-skjerm som viser alt du behøver av treningsdata, hurtigtaster som gjør det lett å stille hastighet, intervaller, stigning, etc.. Bluetooth-tilkobling gjør det mulig å koble til mobiltelefon for musikkavspilling eller tilkobling til ekstern pulsmåler. Den har også en holder for nettbrett og kan kobles til en egen treningsapp. 

Selve maksinen veier 84kg, er sammenleggbar og kommer med transporthjul for enkel flytting. 

Abilica Stream TM 60 AC er topp tredemølle for bevisste løpere som ønsker seg høy kvalitet og er god løpsopplevelse.

Fordeler

 • Stabil tredemølle med mye kraft.
 • 12 forhåndsinstallerte programmer med mange valgmuligheter.
 • Stort løpebånd!
 • Oversiktlig LED-display og hurtigtaster.
 • Bluetooth-tilkobling - kan koble til mobil for musikkavspilling eller ekstern pulsmåler.
 • Integrerte høyttalere + flaskeholder + nettbrettholder
 • Integrert pulsmåler i håndtakene.

Ulemper

 • Mangler støtte for flere brukerprofiler.
9.

HAMMER Finnlo Maximum TR 8000

"En rå tredemølle med alt av funksjoner."

Motoreffekt

4HK / (Peak 10HK)

Hastighet

0,8-22 km/t

Stigning

15%

Mål løpebånd

153 x 56 cm

Mål sammenleggbar

213 x 92 x 152 cm

Maskinvekt

158 kg

Maks brukervekt

150 kg

Score: 89/100

Rating: 5.3/6
Kr 41710,-
Bestill her

Annonselenke

HAMMER Finnlo Maximum TR 8000 – en tredemølle for deg som krever det aller, aller beste markedet har å tilby.

Hvis du virkelig vier mye av tiden til løping, og liker å løpe innendørs på tredemølle, og gjør det mye (!), da er HAMMER Finnlo Maximum TR 8000 er fantastisk godt valg. Her kan du rett og slett ikke velge feil.

En svært kraftig motor på 4HK (Peak 10HK) sørger for å akselerere møllen opp i 22 km/t lynkjapt, og tar deg opp i 15% stigning. Finnlo Maximum TR 8000 er dermed perfekt for intervaller og motbakkeløping for de som liker dette.

Løpebåndet er romslige 153x56cm og byr på svært god støtdemping, og er dermed godt egnet både for de som løper mye, og for de som ikke er like godt vant til å løpe på tredemølle.

Du kan velge mellom 12 forhåndsinstallerte programmer, hvorav 2 HCR (pulsbaserte) programmer, 1 intervallprogram og et motbakkeprogram. Pulsen måles via sensorene i håndtakene, eller trådløst via et kompatibelt pulsbelte.

Den virkelige moroa starter når du kobler tredemøllen til et nettbrett/mobilen og laster ned appene Zwift og Bitgym App. Her får du blant annet tilgang til et helt hav av ulike treningsprogrammer, og ikke minst mulighet til å løpe virtuelle løyper over hele verden samtidig som du konkurrerer mot andre løpere i sanntid. Den store LED-skjermen viser deg bilder/video fra området du løper, og du kan nyte å løpe enten langs Miami Beach, gatene i Paris eller fjellene i Sveits. Ønsker du et personlig tilpasset treningsprogram som faktisk tar hensyn til din treningstilstand, så får du tilgang til dette gjennom en integrert nettjeneste.

Maskinen er utstyrt med et praktisk stativ for nettbrett/mobil og en USB-port som lar deg lade enheten underveis. Det er også flaskeholder og som nevnt en gigantisk og oversiktlig LED-skjerm.

Finnlo Maximum TR 8000 er supersolid og tåler mye bruk. Maskinen er relativt tung og kan ikke slåes sammen, men har transporthjul som gjør den enklere å flytte.

HAMMER Finnlo Maximum TR 8000 koster med enn det de fleste er villig til å bruke på en tredemølle, men løper du mye og ønsker en solid og god tredemølle som skal være med deg i mange år, så er dette et meget god valg.

Fordeler

 • Svært kraftig motor 4HK! Med 10HK peak.
 • 12 treningsprogrammer, hvorav 2 HCR (pulsbaserte) programmer, 1 intervallprogram og et motbakkeprogram.
 • Høy topphastighet og stigning.
 • Bluetooth kompatibel og støtter appene Zwift og Bitgym App.
 • Virtuell løping gjennom Zwift gir mye inspirasjon.
 • Tilgang til personlig tilpassede treningsprogrammer.
 • Gigantisk og oversiktlig LED-skjerm.
 • Pulsensor i håndtakene + støtte for trådløs pulssensor.
 • Stort løpebånd med svært god demping.
 • Svært stødig og robust.
 • Stativ for nettbrett + flaskeholder.

Ulemper

 • Tung.
 • Ikke sammenleggbar.
10.

Gymstick PRO 10.0

Motoreffekt

3 HK (5 HK Peak) AC-motor

Hastighet

0-22 km/t

Stigning

15%

Mål løpebånd

156 x 58 cm

Mål sammenleggbar

201,5 x 91,5 x 159,5 cm

Maskinvekt

150 kg

Maks brukervekt

195,5 kg

Score: 83/100

Rating: 5.0/6
Kr 32900,-
Bestill her

Annonselenke

Gymstick PRO 10.0 er møllen for deg som vil ha studiokvalitet hjemme.

Gymstick PRO 10.0 er laget for å tåle mye juling og hard trening. Dette er først og fremst en tredemølle designet for å stå på et treningssenter, eller bli brukt av mindre klubber, eller veldig aktive løpere. Dette gjenspeiles i den kraftige 3HK AC-motoren med 5HK Peak ytelse og svært høy eller slitestyrke.

Møllen har også et stort og godt dempet løpebånd, og egner seg godt til intervaller og langturer. Den kraftige motoren er perfekt for raske akselerasjoner, og kan by på en topphastighet på 22 km/t og stigning på 15%.

Du kan velge blant 36 varierte treningsprogrammer, og et stort og oversiktlig LED-display viser deg den viktigste treningsdataen som tid, distanse, hastighet, stigning, kalorier og puls. Pulsen måles enten gjennom sensorer i håndtakene, eller trådløst via en pulssensor.

PRO 10.0 er en tung maskin, og du kan ikke slå den sammen for at den skal ta mindre plass. Den er til gjengjeld svært stødig å løpe på.

Ønsker du deg studiokvalitet, løper MYE og trenger en slitesterk tredemølle som egner seg godt til alt fra intervaller til langturer, så er Gymstick Pro 10.0 et godt alternativ.

Fordeler

 • Svært slitesterk AC-motor med høy ytelse.
 • Høy topphastighet på 22 km/t og 15% stigning.
 • 36 varierte treningsprogrammer.
 • Stor og oversiktlig LED-display med hurtigknapper.
 • Stort og godt dempet løpebånd.
 • Meget stødig.
 • Flaskeholder + stativ for nettbrett.
 • Pulssensorer i håndtakene + støtte for ekstern pulssensor.

Ulemper

 • Ikke mulig å slå sammen.
 • Tung.
11.

Assault AirRunner

"En helt unik løpsfølelse."

Motoreffekt

-

Hastighet

-

Stigning

-

Mål løpebånd

158 x 43,5 cm

Mål sammenleggbar

-

Maskinvekt

127 kg

Maks brukervekt

158,8 kg

Score: 90/100

Rating: 5.4/6
Kr 46999,-

Assault AirRunner er en innovativ og kraftig tredemølle for de som ønsker en tredemølle av ypperste studiokvalitet.

Assault er kanskje mest kjent for sine «AirBikes», men de er uten tvil gode på mer enn bare sykler. Assault AirRunner er en ny type manuell tredemølle som byr på høy kvalitet og ytelse i en miljøvennlig og strømbesparende innpakning. AirRunner har for det første et svært karakteristisk utseende, men det er ikke bare det som overrasker med møllen. Denne tredemøllen er nemlig helt fri for elektrisk kraft og motor. Her er det dine egne føtter som driver deg fremover, og bevegelsen av føttene dine blir brukt til å generere motstand når du løper.

Assault AirRunner er designet med tanke på HIIT trening og Crossfit, og tillater brukeren å nå svært høye hastigheter. Assault hevder at trening på denne type tredemølle kan forbrenne opptil 30% flere kalorier enn med vanlige motoriserte tredemøller.

Løpsopplevelsen er helt spesiell, og selv om løpebåndet på 158cm x 43,5 cm tilsynelatende kan virke lite, så sørger den unike formen på det at det oppleves større enn med en tradisjonell tredemølle.

Maskinen kommer med 8 forhåndsinstallerte programmer som inkluderer flere HIIT- og HRC programmer.  AirRunner støtter også kompatibel Bluetooth og kan kobles opp mot en rekke treningsapper. Computeren er lettlest og viser info om tid, hastighet, distanse, kalorier, watt og puls. Pulsen måles via en ekstern pulssensor (støtter både ANT+ og Bluetooth pulssensor, men dette følger ikke med).

Assault AirRunner er i utgangspunktet beregnet på det kommersielle markedet, men gjør seg også ypperlig til privatbruk. Vekten er relativt lav til å være en så kraftig mølle, og transporthjulene og håndtakene gjør det enkelt å flytte maskinen. Den sterke stålkonstruksjonen sørger for at dette er en tredemølle med lang levetid. AirRunner er designet for å tåle opptil 200 000 km løping, og krever minimalt med vedlikehold ettersom løpematten ikke trenger etterstramming.

Assault AirRunner er noe helt eget, men den gir også en helt egen løpsfølelse. Dette er et svært godt alternativ for deg som er ute etter den «ekte» løpsfølelsen og som ønsker en mølle med lang levetid og minimalt med vedlikehold.

Fordeler

 • Selvgenererende. Ingen motor.
 • Høy topphastighet (ingen begrensing).
 • Unik løpsopplevelse. Skånsom mot kropp og bein.
 • 8 programmer hvorav HIIT og HRC-programmer.
 • Bluetooth-kompatibel. Støtter også ANT+ pulssensor.
 • Oversiktlig computer.
 • Svært slitesterk og solid. Minimalt med vedlikehold.

Ulemper

 • Ikke for nybegynnere. Kan oppleves ustabil.
12.

Master T70

"For deg som liker alt fra intervaller til lange langturer."

Motoreffekt

2,5HK (5HK Peak) AC-motor

Hastighet

1,5-20 km/t

Stigning

15%

Mål løpebånd

145 x 52 cm

Mål sammenleggbar

198 x 83 x 139 cm

Maskinvekt

121 kg

Maks brukervekt

145 kg

Score: 80/100

Rating: 4.8/6
Kr 23699,-

Master T70 er en kraftig og slitesterk tredemølle egnet for mye og langvarig bruk. Denne tredemøllen er utstyrt med en kraftig 2,5 HK AC-motor med 5 HK Peak, som kan trekke deg opp i hastigheter på 20 km/t og en stigning på 15%.

Master T70 har en relativt generøs løpeflate på 145 x 52 cm, og løpebåndet er slitesterkt og tåler mange mil med daglig bruk.

En oversiktlig skjerm viser info om tid, avstand, stigning, kaloriforbruk og puls. Pulsen måles via sensorer i håndtakene, eller via en trådløs pulssensor). Via konsollen kan du også velge mellom 9 forhåndsinnstilte treningsprogrammer, hvorav 2 stk brukerprofiler.

Tredemøllen kommer støtte for nettbrett/mobil, flaskeholder og innebygde høyttalere slik at du kan lytte til motiverende musikk når du trener.

Master T70 er som nevnt en kraftig tredemølle, og maskinen tåler en maks belastning på 145 kg. Selve maskinen er relativt tung med sine 121 kg, men de innebygde transporthjulene gjør det enkelt å flytte den. T70 er dog ikke sammenleggbar.

Ønsker du en kraftig tredemølle til intervaller, mye bruk og høy kvalitet på løpebåndet, så vil Master T70 sannsynligvis passe deg godt.

Fordeler

 • Kraftig og stabil konstruksjon.
 • AC-motor beregnet for mye og langvarig bruk.
 • Høy topphastighet og stigning. Godt egnet for intervaller.
 • Stort display med god oversikt.
 • 9 treningsprogrammer og støtte for 2 brukerprofiler.
 • Pulssensorer i håndtakene + støtte for ekstern pulssensor.
 • Stativ for nettbrett + flaskeholder + innebygde høyttalere.

Ulemper

 • Tung. Ikke sammenleggbar.
 • Støtter ikke Bluetooth og interaktive programmer.
13.

Tunturi T60 Performance

"En gjennomført tredemølle for alle nivåer!"

Motoreffekt

5HK DC-motor

Hastighet

0,8-20 KM/T

Stigning

15%

Mål løpebånd

140 x 50 cm

Mål sammenleggbar

102 x 83 x 155 cm

Maskinvekt

87 kg

Maks brukervekt

135 kg

Score: 89/100

Rating: 5.3/6
Kr 22995,-

Tunturi T60 Performance er en allsidig og god tredemølle med plenty av treningsprogrammer og muligheter.

Tunturi T60 Performance skiller seg umiddelbart fra de fleste tredemøller ved å ha et minimalistisk og diskret utseende. Ønsker du en relativt kompakt tredemølle uten at det går på for stor bekostning av løpebåndets lengde og møllens stabilitet, så kan dette være et godt alternativ.

T60 Performance har en kraftig 5HK motor, og kan trekke deg opp i hastigheter på 20 km/t og en stigning på 15%. Du kan velge blant 44 treningsprogrammer som bidrar til god variasjon og motivasjon under treningsøkten.

En annen godbit er at Tunturi T60 Performance støtter Bluetooth slik at du kan koble til en rekke treningsapper som utvider funksjonaliteten. Med appene Tunturi Routes, AnyRun og Kinomap kan du løpe virtuelt i løyper over hele verden. Du får mulighet til å løpe i virtuelle miljøer mens motstanden på møllen justeres automatisk i takt med landskapet. Bilder fra stedene du løper vises på skjermen. foran deg underveis.

Treningscomputeren er oversiktlig og viser info om tid, hastighet, distanse, stigning, skritt, kalorier og puld. Pulsen måles enten gjennom sensorer i håndtakene, eller via et trådløst pulsbelte.

Løpebåndet er relativt romslig med sine 140 x 50 cm, og benytter et komfortabelt T-Flex Comfort dempesystem. For personer høyere enn 190cm vil nok løpebåndet oppleves noe kort, men det er stort til å være en så kompakt mølle.

Tunturi T60 Performance har både flaskeholder og stativ for nettbrett/bok, hurtigtaster for stigning og hastighet, og USB-port for å lade mobilen.

Tunturi T60 Performance byr på en meget god totalpakke, og masse god motivasjon med sitt store mangfold av varierte treningsprogrammer. Så lenge du ikke begrenses av båndets løypelengde, er dette en god anbefaling.

Fordeler

 • Kraftig 4,5HK motor med høy hastighet/stigning.
 • 44 forhåndsinnstilte programmer + 1program for baneløp.
 • Bluetooth-kompatibel og støtte for en rekke treningsapper.
 • Tunturi Routes, Kinomap og AnyRoute byr på interaktiv/virtuell løping.
 • Pulssensorer i håndtakene + støtte for trådløs pulssensor.
 • Behagelig løpebånd.
 • Flaskeholder + stativ for nettbrett + USB-port.
 • Kompakt og enkelt design.

Ulemper

 • Løpebåndet kan bli kort for personer rundt 190 cm.
 • Ikke støtte for flere brukere.

Dette skal du se etter

Har du bestemt deg for å gå til innkjøp av en tredemølle? I så fall gratulerer! Da har du mye moro i vente – bare sørg for å velge riktig. Det skal mye til for å velge en tredemølle som er helt «elendig», men når du først skal gå til innkjøp av en så stor og kostbar gjenstand, så er det greit å vite hva du skal se etter slik at du får den beste tredemøllen til ditt bruk!

Start med å stille deg selv disse spørsmålene?

Skal tredemøllen benyttes til å løpe eller gå? Begge deler?
Finn ut hva primærbehovet er. Det finnes egne tredemøller som egner seg bedre til å gå på enn de mest dedikerte løpemøllene. De er ofte enklere og langt billigere ettersom de ikke krever så kraftig motor som de mer avanserte møllene.

Skal tredemøllen brukes til rolig jogging eller gange, behøver ikke løpebåndet å være lengre enn rundt 130-135 cm, og du kommer langt med en motor på 2 HK.

Dersom løping er primærbruken, og du kanskje ønsker å tilbakelegge noen intervaller, så bør du se etter mølller med løpebånd på over 140 cm, og gjerne med en motor kraftigere enn 2,5 HK.

Du må også se ann din egen høyde, og en høyere person vil trenge et lengre løpebånd. Skal tredemøllen også brukes til raske intervaller, så anbefaler vi å velge en tredemølle med 150 cm løpebånd og oppover. Bredden er også viktig når hastigheten øker, og 50 cm bør være et minimum.

Topphastigheten er ikke nødvendigvis så viktig dersom ikke intervaller er av stor prioritet. Det viktigste er at den klarer å akselerere noen lunde raskt, og at den kan kjøre på en relativt høy hastighet over lengre tid.

Hvor god plass har jeg?
En tredemølle tar plass. Stor plass. Bor du på 16 kvm på Majorstua så kjøper du ikke en gigamølle som når fra stuegulvet ditt og ned til t-bane stasjonen. Tredemøller kommer i ulike størrelser, og det er forskjell på hvor stor plass de tar både når de er oppmontert og sammenslått. Mange møller kan heldigvis delvis slåes sammen slik at de ikke tar fullt så stor plass når de ikke er i bruk. Dette er viktig å være klar over når du skal velge modell. Det er også greit å vite at vekten på en tredemølle er relativt høy, og det kan variere mellom 80 kg for de letteste til 180 kg for de tyngste.

tredemølle test
Oppmontert vs. sammenslått.

Hvor høy og tung er den som skal bruke tredemøllen?
Høyden din kan være avgjørende for hvilken tredemølle du bør velge, eller kanskje lettere sagt velge bort. En høy person med lange bein vil nødvendigvis også ta mye lengre løpesteg enn en lavere person med korte bein. Lengre steglengde krever et lengre løpebånd slik at ikke tredemøllen begrenser løpesteget. Alle tredemøller kommer med oppgitt lengde på løpebåndet, så når du skal velge en mølle bør du se etter en tredemølle som matcher høyden din. Er du over 180 cm kan det være lurt å kjøpe en mølle med løpebånd på minimum 150 cm, selv om det ikke er skrevet i stein at du  gjøre det.

Til løping er det minste anbefalte målet på løpebåndet  ca. 44×132 cm. Skal du hovedsaklig benytte tredemøllen til gange, vil et smalere og kortere løpeløpebånd fungere greit. Jo større løpeflate, jo større motor kreves på tredemøllen. Tyngre personer bør velge en tredemølle med større motor.
Du må også være klar over at hver modell har en vektbegrensning, og særlig de rimeligste og letteste møllene kan ha en vektbegrensning som det er verdt å merke seg.

tredemølle test
Stor og kraftig? Eller liten og lett?

Hvor mye løper du?
Hvor mange timer i uken løper du? Er dere flere som skal bruke tredemøllen? Det er stor forskjell på om tredemøllen blir brukt 2 timer i uken eller 15 timer i uken. Som alt annet vil også dette apparatet bli utsatt for slitasje, og løpebåndet vil over tid bli utslitt og kunne måtte byttes, samtidig som at lagre må smøres opp. De rimeligste møllene leveres som regel med 1-lags løpebånd, mens de mer påkostede modellene gjerne bruker 2-lags løpebånd. En tredemølle med 2-lags løpebånd er langt mer slitesterk enn møllene med 1-lags bånd, og tåler dermed også mer bruk. Løper du mye, eller maskinen brukes av flere, så er en tredemølle med et 2-lags løpebånd absolutt å anbefale.

Hvor lett er det å bruke den sammen med en PC/nettbrett?
En av fordelene med å løpe innendørs på en tredemølle er at du kan la deg underholde av TV-serier, filmer, løpeprogrammer som Zwift, iFit, Passport, etc., som bidrar til at treningen kan bli morsommere og at tiden oppleves å gå raskere. Flere tredemøller har egne holdere som gjør det enkelt å montere/feste nettbrett, PC eller mobiltelefonen slik at det er enkelt å sette disse fra seg for å la seg underholde.

Et ekstra ord om Zwift og andre løpeprogrammer: Disse programmene har på kort tid nærmest revolusjonert mølleløpingen. Sykkelsporten har lenge benyttet seg av sykkelruller som simulerer motstanden i en forhåndsbestemt løype ut fra hvor tungt terrenget er underveis i løypa. Samtidig som du sitter på sykkelen og sykler gjennom landskapet du ser foran deg på skjermen, så justerer rulla automatisk motstanden ut fra hvordan terrenget ser ut. I motbakker blir det automatisk tyngre,  mens i nedoverbakker vil rulla kunne «hjelpe» deg med ekstra trekkraft.

Det samme gjelder for de mer avanserte tredemøllene. Zwift har lenge vært det mest populære programmet, og det finnes utallige løpevideoer der du beveger deg gjennom landskapet etterhvert som du løper fremover på rulla, og siden alt er koblet sammen interaktivt, så vil det være samsvar mellom hvor raskt og langt du løper og hvordan du beveger deg fremover på skjermen. I motbakker vil mølla simulere stigningen ved å øke helningen. Du kan også delta i ulike løpe-event/konkurranser over hele verden, eller løpe mot en venn eller datamaskinen. Det finnes også en rekke ferdigprogrammerte løpsprogrammer som du kan følge på veien mot bedre form. Husk at for å benytte deg av denne funksjonen så trenger du en fotsensor fra Zwift. Denne koster ikke mer enn 399kr og kan kjøper i enkelte norske nettbutikker, som f.eks. her på CDON.no.

test av tredemøller
Løpeprogrammet Zwift tilfører løpingen en helt ny dimensjon.

Noen tredemøller kommer med integrerte høyttalere som tar deg koble til telefonen eller en minnepinne med musikk, og deretter spille av musikken gjennom tredemøllens høyttalere. På samme måte er det flere modeller som har innebygd pulsmåler i håndtakene, men det krever at du holder deg fast gjennom hele løpeøkta, noe vi ikke akkurat anbefaler. De aller fleste som løper i dag benytter nok enten en pulsklokke med innebygd pulsmåler, eller et pulsbelte. Og skal du først høre på musikk, så får du nok mer igjen for å kjøpe et par gode trådløse ørepropper (her finner du test av de beste trådløse øreproppene til trening).

Forskjellen mellom de ulike møllene

Hovedsaklig deler vi inn tredemøller i to kategorier; DC-mølle og AC-mølle. Dette bestemmes av hvilken type strømforsyning motoren benytter seg av, og hvor mye strøm motoren tåler. En kraftigere motor vil tåle mer strøm, og tilsvarende kunne gi  mer motstand i form av økt stigning eller høyre hastighet. Hvilken modell du bør velge, avhenger av blant annet av hvor mye du løper, hvor mange som skal bruke møllen, vekt og bruksområde.

Når vi skal definere ordet «bruk», så kan vi si at typisk hjemmebruk er 1 time i gjennomsnitt hver dag. Dersom møllen benyttes 2-3 timer hver dag, så regnes det som mye bruk og du bør vurdere en mølle som er beregnet for bedriftsmarkedet/proffmarkedet. Møller med DC-motor må gjerne kjøles ned etter et par timers bruk.

Til typisk hjemmebruk vil du klare deg fint med en tredemølle med DC motor. Trener du, eventuelt andre i huset, til sammen mer enn dette, bør dere se etter en mølle med AC-motor. De kraftigere tredemøllene benytter gjerne en 2HK eller 3HK motor som er kraftigere og gir flere muligheter for å simulere ulike hastigheter,  stigninger, etc..
Tredemøller med AC-motor har flere fordeler:

 • De har mer motorkraft (ca.60%) selv med samme antall hestekrefter som en DC-motor.
 • Lengre levetid og mindre vedlikehold (En tredemølle med DC-motor må skifte børster etter ca. 3000 timer).
 • De kan brukes over lengre tid sammenhengende. (En tredemølle med DC-motor må vanligvis ha pause etter 1-4 timers sammenhengende bruk).
 • Mindre støy.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.

PRODUKTTESTER

Produkttest

Test: Polar Ignite 2

Polar Ignite 2 er oppfølgeren til klokken som på mange måter…
Dato: Apr 12, 2021
Produkttest

Airbike topp 10 – Best i test airbike 2021

Vi gir deg oversikten over noen av markedets beste airbike treningsmaskiner.…
Dato: Apr 11, 2021
Produkttest

Test: Fitbit Charge 4

Hvis du først er på utkikk etter en aktivitetsmåler fremfor en…
Dato: Apr 08, 2021