Er du på jakt etter en god tredemølle – den beste tredemøllen til ditt bruk? Vi gir deg oversikten over de beste tredemøllene i 2021!

En tredemølle er et fantastisk treningsredskap for alle som er glad i å løpe eller gå! Tredemøllen gjør det enkelt å styre treningen slik du vil, både når du skal trene, hvor langt du skal løpe, og hvor intensivt du skal trene. Og skulle du foretrekke å løpe utendørs, så kan likevel en god tredemølle være med på å gjøre deg til en bedre løper.

Dette må du vite om tredemøller

Tredemøller kommer med en pris, og i motsetning til å ta på seg løpeskoene og «gratis» kunne løpe ut i det fri, så koster en tredemølle fort en god del tusen kroner. Likevel, ingenting kan måle seg med den friheten tredemøllen gir deg til å styre treningen selv, og ingen kan sette en pris på verdien av å opprettholde en god helse. Mange opplever tredemøllen som en motivasjonsfaktor og at det blir lettere å gjennomføre en treningsøkt dersom enten dagsform eller været ikke spiller på lag. Eller kanskje har du små barn i hus og ikke får anledning til å løpe ute?

Tredemølle vs. å løpe ute

Å løpe på en tredemølle gir en litt annen opplevelse enn å løpe utendørs. Når du løper ute vil du hele tiden jobbe mot luftmotstanden og små variasjoner i terrenget, mens på tredemøllen vil du unngå både luftmotstand og stigninger i terrenget – i hvert fall så lenge du løper på en flat mølle. Et annet vesentlig punkt er at løpebåndet hele tiden trekker deg bakover, og du vil derfor automatisk få litt drahjelp under fotsålene for hver steg. Heldigvis kan de fleste tredemøller stilles inn slik at de vinkles oppover for å simulere en motbakke. I hvor stor grad dette lar seg gjøre, avhenger helt av hvilken tredemølle du kjøper. De kraftigere og mer påkostede møllene lar deg gjerne simulere brattere motbakker enn de rimeligere møllene. En tommelfingerregel for å motvirke den sparte energien du sitter igjen med av å løpe inne kontra utendørs, er å stille møllen på 1% stigning.

tredemølle test
De aller fleste tredemøller kan vinkles slik at du løper i delvis motbakke.

Fordelen med å løpe på en tredemølle er at det er mye lettere å tilpasse tempoet enn dersom du løper utendørs. Et av de beste eksemplene er når du skal løpe intervaller eller drag på tid. Utendørs kan det være vanskelig å styre intensiteten ettersom terrenget/underlaget vil variere, og dersom du bor i en by så kan det fort dukke opp et trafikklys eller to som hindrer deg. Mølleløping eliminerer usikkerheten rundt dette, og du får full kontroll på å styre både intensiteten, tempoet og distansen du ønsker å løpe.

 

Budsjettmøller vs. «proff-møller»

Vi har valgt å dele inn tredemøllene i to ulike lister. Den første listen er møller fra rundt 10-15 000kr og nedover, altså budsjettmøller. Det finnes etterhvert en rekke gode alternativer i denne prisklassen, selv om du ikke kan vente deg den samme kvaliteten og holdbarheten som du finner på langt dyrere møller. Du bør merke deg lengden på løpebåndet, og ikke minst vekten på maskinen før du gjør et valg av tredemølle – uansett hvilken prisklasse den ligger i.

Vi har også testet en egen gåmølle/kontormølle som passer perfekt til de som ønsker en ekstremt liten og kompakt tredemølle som kan brukes under f.eks en kontorpult. Denne gåmøllen veier kun 33 kg og er enkel å trekke frem/gjemme bort dersom du ønsker å flytte den fra rom til rom.

 • Trykk HER for å komme til budsjett møller.
 • Trykk HER for å komme til listen over de beste tredemøllene uavhengig av pris.

Nederst i artikkelen finner du mer info om ulike typer tredemøller og hva du bør se etter. Ønsker du å lese om denne før du begynner å se på oversikten over tredemøller, kan du trykke HER.

*TESTVINNER TOTALT: BH Fitness RC12 TFT

*TESTVINNER BUDSJETT: Master TP 150

*TESTVINNER GÅMØLLE/KONTORMØLLE: Kingsmith WalkingPad R1 Pro

Vi anbefaler også at du bruker en god underlagsmatte for å dempe vibrasjonene fra mølla, og dermed redusere støyen. Denne modellen fra Abilica passer de aller fleste tredemøller.

 

Best i test budsjett tredemølle 2021

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Produktene i denne listen er ikke fysisk testet av oss, og vurderingen er gjort på bakgrunn av produktets egenskaper, eksterne tester, tilbakemeldinger fra kunder, samt pris. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

PS: Prisene kan variere fra dag til dag. Vi forsøker til enhver tid å oppgi riktig prisantydning. Der det er flere alternative priser linker vi til flere butikker.

SORTER ETTER:

1.

Masterfit TP 150

"God demping, suveren brukervennlighet, og god pris!"

Motoreffekt

2,25 HK DC-motor

Hastighet

0,8-18 km/t

Stigning

15 nivåer

Mål løpebånd

140cm X 50cm

Mål sammenleggbar

110cm X 87cm X 160cm

Maskinvekt

94kg

Maks brukervekt

130kg

Score: 91/100

Rating: 5.5/6
Kr 12999,-
Bestill her

Masterfit TP 150 gir deg utrolig mye treningsglede til en råflott pris!

Konkurransen blant tredemøller rundt 20 000kr er tøff, men svært få klarer å levere virkelig gode tredemøller til rundt 10 000kr. Masterfit TP 150 klarer likevel bragden. En 2.5HK motor (4.5 HK Peak) sørger for å akselerere løpebåndet opp i 18 km/t, og du har 15 ulike stigningsnivåer. Maskinen kommer med 12 forhåndsinnstilte treningsprogrammer, og 3 manuelle programmer.

TP 150 har en stor og oversiktlig LCD-skjerm som viser hastighet, tid, distanse, kalorier, stigning og puls. dataene, og den har innebygd pulsmåler i håndtakene.

Masterfit TP 150 har et løpebånd på 140cm x 50cm, og for litt høyere personer vil dette kunne være en begrensende faktor. Løpebåndet er benytter et Threadflex dempesystem som skal redusere slagene og slitasjen som oppstår i beina ved løping på vanlig asfalt.

Mølla er relativt kompakt og kan slåes sammen. Den er også utstyrt med 4 transporthjul som gjør den lettere å flytte rundt. Vekten 94kg.

Masterfit TP 150 gjør det aller meste riktig og fremstår som et meget godt valg for den jevne løper. Løpebåndet er ikke blant de lengste, men har til gjengjeld god demping.

Fordeler

 • God motorkraft og topphastighet.
 • Totalt 15 ulike treningsprogram.
 • Threadflex-dempesystemet gir skånsom løping.
 • Innebygde høyttalere.
 • Enkel i bruk.
 • Kompakt og plassbesparende.

Ulemper

 • Litt kort løpebånd.
 • Mangler støtte for flere brukere.
2.

Master T25

"Budsjettmølle som leverer der den skal!"

Motoreffekt

2.5 HK DC-motor

Hastighet

0-20 km/t

Stigning

15%

Mål løpebånd

140cm X 51cm

Mål sammenleggbar

120cm x 87cm x 48cm

Maskinvekt

88 kg

Maks brukervekt

130 kg

Score: 84/100

Rating: 5.0/6
Kr 12990,-

Master T25 er en enkel og brukervennlig tredemølle som holder i massevis til den jevne mosjonist.

Master T25 er nok en god tredemølle fra det anerkjente merket. T25 klokker inn på under 10 000kr, og møter tøff konkurranse i dette prissjiktet.

Master T25 har en 2,5 HK motor  som drar deg opp i 20 km/t og en maksimal stigning på 15%. Løpebåndet er på 140cm x 51cm og har innebygd demping for økt komfort. Til tross for at dempingen ikke når opp i samme klasse som de mer påkostede modellene, er dette mer enn tilstrekkelig for de fleste, og veldig bra i denne prisklassen.

Mølla kan varte opp med 36 ulike treningsprogrammer, og en oversiktlig LCD-skjerm viser info om tid, hastighet, stigning, distanse, kalorier, puls og kroppsfett. T25 kommer med innebygd pulsmåler, og den har også støtte for trådløs pulsmåler (Bluetooth pulsbelte). Ekstra pluss for at den har holde til nettbrett slik at du enkelt kan la deg underholde mens du løper.

Master T25 er relativt lett, kun 88kg, men oppleves likevel stabil. Den kan enkelt slåes sammen og trilles bort for oppbevaring.

Ønsker du deg en solid tredemølle med mange motiverende treningsprogrammer til en ok pris, så er Master T25 et veldig godt alternativ. 

Fordeler

 • Stødig og solid.
 • 36 ulike treningsprogrammer.
 • Stativ for nettbrett.
 • Relativt lett.
 • God demping.
 • Innebygd håndpulsmåler og støtte for trådløs pulsmåler.

Ulemper

 • Løpebåndet kunne vært lengre.
 • Ikke støtte for flere brukere.
3.

Kingsmith WalkingPad R1 Pro

"Superkompakt, superlett og superstille!"

Motoreffekt

-

Hastighet

0,5-10 km/t

Stigning

0%

Mål løpebånd

120 x 40cm

Mål sammenleggbar

98x72x15.5cm

Maskinvekt

33kg

Maks brukervekt

110kg

Score: 84/100

Rating: 5.0/6
Kr 9990,-
Bestill her

Kingsmith WalkingPad R1 Pro er en av de mest kompakte og letteste tredemøllene du får tak i. Ikke rart denne nesten konstant er tom på lager!

Kingsmith WalkingPad R1 Pro er ikke en vanlig tredemølle, men en gåmølle/kontormølle laget med mål om at fysisk aktivitet ikke skal gå på bekostning av tid, og gjør det enklere å være i fysisk aktivitet uten at det går utover andre gjøremål i hverdagen. Den kan, og skal ikke, sammenlignes med en tradisjonell tredemølle med kraftig motor og mulighet for å løpe i hastigheter rundt 20 km/t og X % stigning. Dette er et enkelt løpebånd/gåbånd som gjør det mulig å pløye gjennom X antall kilometer/mil i løpet av en arbeidsdag samtidig som du får jobbet effektivt.

WalkingPad R1 Pro er så liten og lett at du enkelt kan flytte den fra rom til rom, og den tar ikke opp mer plass enn at den kan ligge under sengen, sofaen, stå oppreist inntil veggen, gjemt bak en stol, etc.. Møllen veier kun 33 kg, og sammenslått måler den ikke mer enn 15,5 cm i tykkelse.

WalkingPad R1 Pro har en maks hastighet på gode 10 km/t. Dette er langt i fra de mer rendyrkede tredemøllene har som standard, men mer enn de fleste rene gåmøllene er i stand til. 10 km/t vil for mange være mer enn raskt nok til at det er mulig å jogge/løpe. Løpebåndet måler 120 x 44cm, og vil for høye personer være en større begrensning på hvor behagelig den er å løpe på, mens gange/småjogg fungerer fint. Møllen har en maksimal brukervekt på 110kg, så det er noe du må være ops på dersom du veier over dette.

Det er egentlig vanskelig å forstå hvor liten å lett denne møllen er. For de som ikke ønsker en stor og dominerende tredemølle, men et enkelt verktøy for å komme i gang med gåingen/løpingen, og kanskje trekke den frem på stua foran TV-en, eller bruke på hjemmekontoret, så er dette et fantastisk godt valg.

Fordeler

 • Ekstremt liten og lett!
 • Tar ikke plass i det hele tatt når den er sammenslått.
 • Monteres/demonteres på 2-3 minutter.
 • Enkel i bruk.
 • Stativ til nettbrett.

Ulemper

 • Begrenset til kun 10km/t og kort løpebånd
 • Ingen treningsprogram.
 • Minimal demping.
4.

Titan Life T60 TFT

"For familien og de som ønsker én møte på flere brukere!"

Motoreffekt

1,25 HK (2,5 HK peak) DC-motor

Hastighet

0,8-18km/t

Stigning

Nei

Mål løpebånd

140 x 46cm

Mål sammenleggbar

107 x 78,8 x 151cm

Maskinvekt

86,5kg

Maks brukervekt

120kg

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 10999,-

Titan Life T60 TFT er en helt ny tredemølle fra anerkjente Titan Life, og denne leverer mye av det beste fra toppmodellene til en meget god pris!

Titan Life T60 TFT kommer med en middels kraftig motor, men klarer likevel å ta deg opp til 18km/t. Den store fordelen er at motoren er grundig gjennomtestet for å tåle mye bruk, og har svært høy slitestyrke.

Titan Life har utrustet møllen med hele 36 treningsprogrammer, hvorav 1 test-program, 1 kroppsscanning, 1 HRC (pulsbasert) program og 3 nedtellingsprogram. I tillegg har T60 TFT støtte for 6 brukerinnstillte programmer.

Titan Life T60 TFT kommer med et helt middels stort løpebånd på 140x46cm. Maskinen støtter Bluetooth-tilkobling og kan enkelt kobles til mobilen/nettbrett for blant annet musikkavspilling for blant annet musikkavspilling fra de integrerte høyttalerne. Du kan også bruke den 10,1″ store berøringsskjermen til å se serier, filmer, etc..

En annen veldig kjekk funksjon er muligheten for å koble møllen til programmet «Running Manager» – et unikt program som anvendes som en personlig løpetrener, og tilpasser fart og program underveis i din trening. Trenger du mer inspirasjon kan du boltre deg i en rekke ulike løperuter gjennom de forhåndsinstallerte rutene fra WiFI Web Browser.

Som om ikke dette var nok, så får du også med en flaskeholder, stativ for nettbrett og integrerte pulssensorer i håndtakene.

Titan Life T60 TFT gir deg så til de grader mye, og det eneste du ikke får er muligheten for å sette møllen til stigning. Klarer du deg uten dette, så er Titan Life T60 TFT et fantastisk godt kjøp og virkelig anbefalt.

Fordeler

 • Slitesterk og god motor.
 • Mange treningsprogrammer og innebygde formtester.
 • Stor 10,1" berøringsskjerm.
 • Integrert treningsveileder gjennom "Running manager".
 • Forhåndsinnstallerte ruter tar deg løpe i en virtuell verden.
 • Integrerte pulssensor i håndtakene + støtte for ekstern pulssensor.
 • Flaskeholder, nettbrettholder, høyttalere.

Ulemper

 • Ingen stigning.
5.

Tunturi T10 Competence

"Mye i lite! Full av funksjoner, men fremdeles liten og lett!"

Motoreffekt

2 HK DC-motor

Hastighet

0,8-16 km/t

Stigning

12%

Mål løpebånd

134 x 45 cm

Mål sammenleggbar

109 x 76 x 143cm

Maskinvekt

66kg

Maks brukervekt

110kg

Score: 84/100

Rating: 5.0/6
Kr 13999,-

Tunturi T10 Competence er en genial lett og kompakt tredemølle som i tillegg byr på høy komfort og mange treningsprogrammer.

Mindre tredemøller har etterhvert blitt svært populært, og Tunturi T10 Competence er en av de beste modellene innen denne kategorien. T10 Competence har en god motor på 2HK som kan varte opp med en topphastighet på 16 km/t og en stigning på 12%.

Trenger du inspirasjon, eller bare ønsker og raskt komme i gang med treningen, så kan du velge mellom hele 40 ulike treningsprogrammer. Både stigningen og hastigheten kan enkelt justeres via hurtigknapper på frontpanelet, og en oversiktlig LCD skjerm viser info som tid, hastighet, distanse, stigning, kalorier og puls. Pulsen måles vis pulssensorer i håndtakene. Modellen støtter ikke tilkobling til ekstern pulssensor.

Løpebåndet måler 134 x 45cm, og til tross for at dette i utgangspunktet er ganske kort, så er det imponerende romslig med tanke på møllens størrelse. Tunturi T10 Competence kan også by på en behagelig løpeopplevelse med sitt T-Flex dempesystem og ekstra tykke løpedekke.

Ellers er Tunturi T10 Competence utstyrt med flaskeholder og stativ for nettbrett/mobil. Tredemøllen veier kun 66kg og tar minimalt med plass når du folder den sammen. Transporthjulene gjør det enkelt å flytte den dit du ønsker.

Tunturi T10 Competence byr på «mye i lite». Et komfortabelt løpedekke, mange  varierte treningsprogrammer, høy hastighet og stigning, svært lav vekt og kompakt design, gjør denne tredemøllen til et meget godt valg for deg som ønsker en god mølle som tar liten plass.

Fordeler

 • 2HK motor med god kraft.
 • Topphastighet på 18 km/t.
 • Stigning på opptil 12%.
 • T-Flex dempesystem gir høy løpekomfort.
 • Oversiktlig LCD skjerm med hurtigknapper.
 • Lett, kompakt og plassbesparende.
 • Pulssensorer i håndtakene.
 • Flaskeholder + stativ for nettbrett/mobil.

Ulemper

 • Løpebåndet på 134 x 45cm kan bli lite for mange.
 • Maks brukervekt kun 110kg.
6.

Master Fitness T22

"Et supert kompromiss mellom størrelse og funksjonalitet!"

Motoreffekt

2 HK DC-motor

Hastighet

0,8-18 km/t

Stigning

0-5,2%

Mål løpebånd

155,5 x 78 x 125 cm

Mål sammenleggbar

140 x 46 cm

Maskinvekt

61 kg

Maks brukervekt

120 kg

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 9490,-
Bestill her

Master Fitness T22 er en kompakt tredemølle med masse krefter. Og det til en veldig fin pris.

Master Fitness er eksperter på å levere typiske «mest for pengene» produkter, og T22 er farlig nærme å ta en ny pris. Her får du en kompakt tredemølle med en 2HK motor som er nok til å trekke deg opp i 18 km/t og en stigning på 5,2%.

Du kan velge mellom totalt 15 treningsprogram, hvorav 3 pulsbaserte og en optimert for fettforbrenning. En oversiktlig skjerm viser info om tid, distanse, hastighet, stigning, kalorier og puls.

Løpebåndet måler 140 x 46 cm, og er relativt romslig til å være en så liten mølle. Har du tenkt å trene mye intervaller, langturer, eller nærmer deg 190 cm høyde, vil vi anbefale en tredemølle med større løpebånd.

Møllen har også en praktisk flaskeholder og et stativ for nettbrett/mobil. Den beskjedne vekten og de innebygde transporthjulene gjør maskinen enkel å flytte.

Master Fitness T22 er en flott tredemølle for deg som ønsker en god og solid mølle, men har begrenset plass. Her har Master Fitness klart å finne en god balanse mellom design og funksjon.

Fordeler

 • 2HK motor med bra kraft.
 • God topphastighet.
 • Pulssensor i håndtakene.
 • Relativt romslig løpebånd til å være en kompaktmølle.
 • Flaskeholder + stativ for nettbrett/mobil.
 • Lav vekt og plassbesparende.
 • 15 forhåndsinstallerte treningsprogram.

Ulemper

 • Litt lite stigning.
7.

Finnlo Technum BT

Motoreffekt

1,75 HK (3,5 HK Peak) DC-motor

Hastighet

1-18 km/t

Stigning

0-12 %

Mål løpebånd

142 x 50 cm

Mål sammenleggbar

179 x 80 x 138 cm

Maskinvekt

82 kg

Maks brukervekt

135 kg

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 10440,-
Bestill her

Finnlo Technum BT  tilhører de mer kompakte tredemøllene, men har likevel mye å by på for ivrige løpere.

Finnlo Technum BT er ikke den kraftigste malen, men kombinerer størrelse, ytelse og funksjon op en ypperlig måte. En 1,75HK motor tar deg opp i hastigheter på 18 km/t og en stigning på 12%.

Du kan velge blant 11 treningsprogrammer, blant annet HRC (pulsbaserte) program og et Bod-Fat program. En oversiktlig LCD-skjerm viser info om tid, distanse, hastighet, stigning, kalorier og puls. Pulsen måles gjennom sensorer i håndtakene, eller trådløst via en pulssensor.

Løpebåndet er relativt stort til å være en så kompakt mølle, og dempingen er god.

Av andre goder er det innebygd USB-port for lader av mobil/nettbrett, flaskeholder, og et stativ for nettbrett/mobil. Møllen kan enkelt slåes sammen og trilles bort.

Finnlo Technum BT gir deg en stødig og god tredemølle til en god pris. Her får du høy funksjonalitet og god ytelse i en kompakt modell.

Fordeler

 • God ytelse for pengene.
 • Bra topphastighet og stigning.
 • 11 varierte programmer.
 • Flaskeholder + stativ for nettbrett/mobil + USB-port.
 • Relativt stort løpebånd til å være kompakt modell.
 • Oversiktlig LDC-skjerm.
 • Pulssensor i håndtakene + støtte for ekstern pulsmåler.
8.

Titan Life Athlete T63

"Kvalitet på budsjett!"

Motoreffekt

2,75 HK DC-motor

Hastighet

1- 21 km/t

Stigning

ca. 10%

Mål løpebånd

140 x 51 cm

Mål sammenleggbar

143 x 84 x 150 cm

Maskinvekt

105 kg

Maks brukervekt

150 kg

Score: 88/100

Rating: 5.3/6
Kr 12495,-

Titan Life Athlete T63 byr på kvalitetsvare til budsjettpris. en meget god mølle til den jevne løper. 

Titan Life Athlete T63 leverer kvalitet for pengene. Her får du en solid 2,75HK DC-motor som trekker deg opp i en hastighet på 21 km/t over 22 stigningsnivåer.

Du kan velge mellom 25 forhåndsinstallerte programmer, og ikke minst gir Bluetooth-tikoblingen deg mulighet til å trene med treningsapper Fitshow. FitShow App som gir deg muligheter til å løpe i virtuelle løyper over hele verden. Her kan du også velge en rute på Google Earth, laste inn i appen, og deretter løpe ruten mens stigningen på møllen justeres i takt med terrenget, og du kan se bilder fra Google Streat View på skjermen foran deg.

En oversiktlig og bakgrunnsbelyst computer viser informasjon om tid, distanse, hastighet, stigning, kalorier og puls. Pulsen måles vis sensorer i håndtakene. Maskinen støtter ikke ekstern pulsmåler. T63 har derimot et praktisk stativ for nettbrett/mobil, og en flaskeholder.

Titan Life Athlete T63 har ekstra støtdemping innebygd i løpebåndet, og innebygd luftfjæring som bidrar til mer skånsom løpeopplevelse og mindre slitasje på ledd og muskler. Løpebåndet er 140cm x 51cm, og legger seg på midten når det kommer til størrelse. Er du høy, har lange bein, eller liker å løpe i raskt tempo, vil et lengre løpebånd være en fordel.

Tredemøllen kan enkelt slås sammen med Soft Drop-systemet og lett settes bort med transporthjulene.

Titan Life Athlete T63 passer ypperlig til alt fra nybegynnere til mer erfarne brukere. 

Fordeler

 • Stødig og robust.
 • 25 stk forhåndskonfigurerte programner og 3 stk brukerstyrte programmer.
 • Høy topphastighet og ok stigning.
 • Støtter Bluetooth, treningsapper Fitshow og virtuell løping.
 • Bakgrunnsbelyst og lettlest skjerm.
 • Soft close systemet gjør den enkel å folde sammen.
 • Praktisk stativ til nettbrett + flaskeholder.

Ulemper

 • Mangler støtte for flere brukere.
 • Begrenset lengde på løpebåndet.
9.

X-erfit Run 100

"Liten, kompakt, og enkel i bruk!"

Motoreffekt

1,25HK AC-motor (Peak 2HK

Hastighet

1-12 km/t

Stigning

-

Mål løpebånd

120 x 40 cm

Mål sammenleggbar

155 x 71 x 132 cm

Maskinvekt

58 kg

Maks brukervekt

100 kg

Score: 80/100

Rating: 4.8/6
Kr 7999,-
Bestill her

X-erfit Run 100 er liten, kompakt og gjør svært lite ut av seg, men leverer like vel nok kraft og kvalitet til å kunne gi deg effektiv trening.

For det første, dette er ikke en tredemølle for deg som går med planer om å løpe mye innendørs, som ønsker å løpe intervaller, langturer, eller bare er høy/lang som person. Møllen er har sine begrensninger i likhet med små og lette møller flest, men kan likevel være et nyttig verktøy i treningshverdagen.

X-erfit Run 100 kommer med en enkel 1,25HK motor med Peak på 2HK, og kan ta deg opp i 12 km/t over 3 ulike stigningsnivåer. Møllen har også 12 forhåndsinnstilte treningsprogrammer, slik at du raskt og enkelt kan finne noen som passer deg. Du veksler enkelt mellom programmene, hastighet og stigning ved hjelp av hurtigtaster.

Et oversiktlig display viser info om tid, distanse, hastighet, stigning, kalorier og puls. Det er innebygd pulssensorer i håndtakene.

X-erfit Run 100 er en brukervennlig og plassbesparende tredemølle som er perfekt for deg som har begrenset med plass, og som ønsker en enkel tredemøller for noen korte treningsøkter en gang i blant. Den passer fint til å jogge/gå også.

Fordeler

 • Kompakt og plassbesparende.
 • Svært lett. Enkel å flytte.
 • 12 km/t er nok til å jogge/løpe i bra tempo.
 • 3 stigningsnivåer.
 • Pulssensor i håndtakene.
 • Oversiktlig computer.
 • 12 forhåndsinstallerte treningsprogrammer.
 • Flaskeholder + hurtigtaster for enkel kontroll på hastighet/stigning.

Ulemper

 • Kort løpebånd.
 • Ikke så stødig som kraftigere møller.
 • Mangler stativ til nettbrett/mobil.

 Best i test tredemølle 2021

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Produktene i denne listen er ikke fysisk testet av oss, og vurderingen er gjort på bakgrunn av produktets egenskaper, eksterne tester, tilbakemeldinger fra kunder, samt pris. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

PS: Prisene kan variere fra dag til dag. Vi forsøker til enhver tid å oppgi riktig prisantydning. Der det er flere alternative priser linker vi til flere butikker.

SORTER ETTER:

1.

DKN AiRun-Z

"Høy komfort, mange treningsmuligheter, og gjennomført kvalitet!"

Motoreffekt

2,5 HK DC-motor (4 HK Peak)

Hastighet

0-18 km/t

Stigning

20 nivåer

Mål løpebånd

148 x 42 cm

Mål sammenleggbar

123 x 85 x 152 cm

Maskinvekt

105 kg

Maks brukervekt

130 kg

Score: 90/100

Rating: 5.4/6
Kr 14999,-

DKN AiRun-Z er en helt ny tredemølle med selvkjølende motor, god demping og mange spennende treningsfunksjoner.

DKN AiRun-Z er en helt ny tredemølle fra anerkjente DKN, og er designet for deg som ønsker en mølle med høy kvalitet og god løpekomfort. Til tross for at DKN AiRun-Z kommer med en DC-motor som gjerne trenger pause etter et par timers bruk, så er denne selvkjølende slik at du kan holde på lenger enn du normalt ville gjort med en tilsvarende motor.

Med sin 2,5HK motor med en peak på 4HK, er DKN AiRun-Z i stand til å dra deg opp i 18 km/t med en stigning på 20 ulike nivåer. Liker du å løpe/gå i motbakker er dette med andre ord en meget passende mølle.

Løpeflaten er på 148×42 cm, noe som gir ok plass å løpe på. For virkelige langturer og raske intervaller kunne vi likevel ønsket litt mer. Løpebåndet er uansett svært godt dempet, og DKN hevder at det 2 mm tykke båndet med Progressive Shock Absorption skal absorbere mer enn 40% av støtene fra bakken og dermed beskytter knær, ankler og ledd.

En lettlest LCD-skjerm gir deg info om tid, hastighet, distanse, stigning, tid per 400 meter, kalorier og puls. Pulsen måles via pulssensorer i håndtakene, eller trådløst via et pulsbelte. Du kan velge blant 12 stk forhåndsinntilte programmer, hvorav 3 brukerdefinerte og 2 stk HRC-programmer.

Tredemøllen kommer også med støtte for Bluetooth slik at du kan benytte deg av appene BitGym, Kinomap og iConsole+. Gjennom disse appene kan du løpe i virtuelle miljøer mens motstanden på møllen justeres automatisk i takt med landskapet.

Fordeler

 • Selvkjølende og kraftig motor.
 • Høy topphastighet og stigning.
 • 12 forhåndsinstallerte programmer, 3 brukerdefinerte og 2 HRC-programmer.
 • Bluetooth kompatibel og støtte for apper som Kinomap og BitGym.
 • Gir mulighet til virtuell løping og å konkurrere med andre over hele verden.
 • Stor og oversiktlig computer.
 • Løpebånd med god demping.
 • Innebygde pulssensorer i håndtakene + støtte for ekstern pulssensor.
 • Stativ for nettbrett + høyttalere + USB/mp3 inngang + vifte

Ulemper

 • Mangler støtte for flere brukere.
 • Kunne godt vært litt større løpebånd.
2.

BH Fitness RC12 TFT

"Mesterklasse!"

Motoreffekt

3HK (Peak 4,5HK)

Hastighet

1-22 km/t

Stigning

15%

Mål løpebånd

155 x 55 cm

Mål sammenleggbar

-

Maskinvekt

137kg

Maks brukervekt

150kg

Score: 91/100

Rating: 5.5/6
Kr 36799,-
Bestill her

BH Fitness RC12 TFT byr på en av de råeste løpeopplevelsene som er mulig å oppdrive. Dette er tredemøllen for deg som vet hva du vil ha!

BH Fitness RC12 TFT er som skreddersydd for deg som ønsker det beste markedet har å by på. BH Fitness er godt kjent for å produsere kvalitets-møller, og RC12 TFT er intet unntak. Her får du en kraftig 3HK (4,5HK Peak) Green Power Tech motor med dobbeltdempet system, som sørger for høy ytelse og lang levetid. RC12 TFT trekker deg opp i en topphastighet på 22 km/t, og hele 15% stigning.

Trenger du inspirasjon til å trene kan du velge mellom hele 36 innebygde programmer, hvorav 1 stk HRC-program og 1 watt-program og 1 Body Fat-test. denne modellen støtter også Bluetooth og muligheten til å koble til apper som muliggjør virtuell løping. Her kan du løpe ruter over hele verden, eller finne din egen rute via Google Earth. Samtidig som du løper vil møllen justere stigningen etter terrenget du løpet i, og du vil få presentert ekte stillbilder fra området du løper i.

BH Fitness RC12 TFT kommer med et stort og bredt løpebånd med svært god demping. BH Fitness benytter det de kaller «Smart Konik + Flex System» som er ekstra skånsomt å løpe på, og passer dermed like godt til deg som er «proff» og løper flere ganger i uken, til deg som er helt ny på å løpe på tredemølle.

En stor 9″ touchskjerm viser deg info om tid, hastighet, distanse, stigning, kaloriforbruk og puls – sistnevnte målt enten via håndssenorene i håndtakene, eller trådløst via et pulsbelte. Skjermen er også ypperlig når det kommer til å velge treningsprogram, eller for å se den løypen og landskapet når du deltar i et virtuelt race.

RC12 TFT kommer også med en innebygd vifte som bidrar til bedre luftsirkulasjon og nedkjøling, stativ for nettbrett/mobil, to flaskeholdere, en underlagsmatte, hurtigtaster for hastighet og stigning, og høyttalere.

BH Fitness RC12 TFT er en kraftig maskin, og står stødig så det holder. Vekten er relativt høy, og den er ikke sammenleggbare, men det er prisen du betaler for en såpass solid tredemølle.

Ønsker du deg luksus når du løper, rett og slett fordi du løper så mye at du trenger/fortjener en god tredemølle, så er BH Fitness RC12 TFT er glimrende valg.

Fordeler

 • Svært kraftig 3HK motor med 4,5HK peak.
 • Meget robust og slitesterk.
 • 36 stk forhåndsinnstilte programmer, 1 stk brukerprofil, 1 stk HRC-program og 1 stk Body Fat-test.
 • Høy topphastighet og stigning.
 • Støtter WiFi og en rekke apper/funksjoner som byr på interaktiv løping.
 • Stor, bakgrunnsbelyst skjerm med hurtigtaster for stigning og hastighet.
 • Pulssensor i håndtakene + støtte for ekstern pulssensor.
 • Stativ for nettbrett + 2 x flaskeholdere + underlagsmatte + høyttalere
 • Romslig og svært godt dempet løpebånd.

Ulemper

 • Ikke sammenleggbar.
 • Mangler støtte for flere brukere.
3.

Reebok Treadmill SL8.0

"Tredemøllen for den kravstore!"

Motoreffekt

4HK DC-motor

Hastighet

0-20 km/t

Stigning

18 nivåer

Mål løpebånd

152cm X 52cm

Mål sammenleggbar

-

Maskinvekt

-

Maks brukervekt

150kg

Score: 89/100

Rating: 5.3/6
Kr 17999,-
Bestill her

Reebok Treadmill SL8.0 tilbyr svært mye i til en god pris. Her får du en mølle som også passer høye personer med behov for langt løpebånd.

Reebok Treadmill SL8.0 er ikke bare solid, men også en svært funksjonell og allsidig tredemølle. Med sin 3 HK motor kan SL8.0 by på hastigheter fra 1-20 km/t og 18 stigningsintervaller. Maskinen har installert 24 ulike treningsprogrammer, og er i tillegg kompatibel med Reebok Fitness App som gir deg mulighet til å skreddersy og spore treningsøktene mens du løper i virkeligheten.

Media Hub lar deg spille av musikk gjennom 5W høyttalere samtidig som du kan lade mobilen/nettbrettet, og en flott 7,3″ skjerm gir deg oversikten over treningsdata og eventuelle programmer du har valgt.

Løpebåndet måler 152cm x 52cm, og Sl8.0 egner seg derfor godt til lengre personer og alle som ønsker å løpe intervaller og stigningsdrag. En vekt på 119kg sørger for at tredemøllen står stødig.

Reebok Treadmill SL8.0 tilbyr en super totalpakke til prisen. Absolutt anbefalt – spesielt om du ønsker en tredemølle med langt løpebånd.

Fordeler

 • Kraftig motor på 4HK
 • Mange ferdiglagde løpeprogrammer.
 • Reebook Fitness App gir mulighet for virtuell løping.
 • Svært behagelig dempesystem og løpebånd.
 • Innebygd vifte for avkjøling.
 • Integrerte høyttalere.
 • Holder til nettbrett.
4.

Masterfit TP 150

"En godt kjøp for den prisbevisste!"

Motoreffekt

2,25HK DC-motor

Hastighet

0,8-18 km/t

Stigning

15 nivåer

Mål løpebånd

140cm X 50cm

Mål sammenleggbar

110cm X 87cm X 160cm

Maskinvekt

94kg

Maks brukervekt

130kg

Score: 91/100

Rating: 5.5/6
Kr 12999,-
Bestill her

Masterfit TP 150 er uten tvil den beste tredemøllen til under 10 000kr.

Konkurransen blant tredemøller rundt 20 000kr er tøff, men svært få klarer å levere virkelig gode tredemøller til rundt 10 000kr. Masterfit TP 150 klarer likevel bragden. En 2.5HK motor sørger for å akselerere løpebåndet opp i 18 km/t, og du har 15 ulike stigningsnivåer. Maskinen kommer med 12 forhåndsinnstilte treningsprogrammer, og 3 manuelle programmer.

TP 150 har en stor og oversiktlig LCD-skjerm som viser hastighet, tid, distanse, kalorier, stigning og puls. dataene, og den har innebygd pulsmåler i håndtakene.

Masterfit TP 150 har et løpebånd på 140cm x 50cm, og for litt høyere personer vil dette kunne være en begrensende faktor. Er du under 180cm høy, så skal det likevel ikke være noe stort problem. Løpebåndet er benytter et Threadflex dempesystem som skal redusere slagene og slitasjen som oppstår i beina ved løping på vanlig asfalt.

Mølla er relativt kompakt og kan slåes sammen. Den er også utstyrt med 4 transporthjul som gjør den lettere å flytte rundt. Vekten 94kg.

Masterfit TP 150 gjør et aller meste riktig og fremstår som et meget godt valg for den jevne løper. Så fremt du ikke MÅ ha en mølle med lengre løpebånd.

Fordeler

 • Mye for pengene!
 • God motorkraft og topphastighet.
 • Flere ulike treningsprogram.
 • Threadflex-dempesystemet gir skånsom løping.
 • Innebygde høyttalere.
 • Enkel i bruk.
 • Kompakt og plassbesparende.

Ulemper

 • Litt kort løpebånd.
 • Ikke støtte for flere brukere.
5.

Tunturi T85 Endurance

"Perfekt for alt fra opptrening til ivrige mosjonister!"

Motoreffekt

5,5 HK DC-motor

Hastighet

0,5 - 16 km/t

Stigning

0-15%

Mål løpebånd

153 x 55cm

Mål sammenleggbar

193 x 93 x 149 cm

Maskinvekt

117kg

Maks brukervekt

150kg

Score: 83/100

Rating: 5.0/6
Kr 23999,-

Tunturi T85 Endurance er et supert valg for deg som ønsker en maskin med lav starthastighet, og som kanskje har utfordringer med å gå eller skal trene deg opp fra skade.

Tunturi T85 Endurance er først og fremst en svært allsidig tredemølle. Den lave starthastigheten på 0,5 km/t gjør den ideell til de som trenger å trene seg opp fra skade, eller som har utfordringer med å gå. Samtidig klarer den utrolig kraftige 5.5 HK motoren å akselerere raskt, å dra løpebåndet opp i 16 km/t med en maksimal stigning på 15%.

Løpebåndet er på romslige 153 x 55 cm, er 1,8mm tykt og har innebygd et godt dempesystem. Tunturi T85 Endurance kommer med hele 38 ulike treningsprogrammer, og støtter Bluetooth-tilkobling slik at du enkelt kan koble til mobil, trådløst pulsbelte, etc.. En av favoritt funksjonene, er støtten for apper som Tunturi Routes og Kinomap som tar deg løpe virtuelt i løyper over hele verden. Du kan også gjennomføre en Fitness test, og ikke minst opprette hele 10 ulike brukerprofiler for ulike brukere.

T85 Endurance har en 10 tommers stor bakgrunnsbelyst fargeskjerm som viser informasjon som tid, distanse, hastighet, kalorier, puls, og skritt. Tredemøllen har faktisk en egen skrittmåler innebygd.

Ellers kommer Tunturi T85 Endurance med USB-lader, flaskeholder, innebygd pulsmåler og hurtigtaster for hastighet og stigning.

Tunturi T85 Endurance er en svært allsidig tredemølle. Den har ikke den høyeste topphastigheten, men leverer stort sett på alle områder. En komfortabel og funksjonsrik tredemølle som fortjener en plass på listen.

Fordeler

 • Svært kraftig 5.5HK motor.
 • Stort løpebånd med god demping.
 • 36 ulike treningsprogrammer.
 • Støtte for inntil 10 ulike brukere.
 • Lav starthastighet gjør den egnet til opptrening og personer med vansker for å gå.
 • Stort og tydelig display.
 • Bluetooth-støtte for tilkobling av mobil, pulsbelte, etc.
 • Støtter virtuell løping.
 • Innebygd Fitness test.
 • Enkel i bruk.
 • Sammenleggbar.

Ulemper

 • Noe lav topphastighet.
6.

Abilica Stream TM 60 AC

"Super for deg som er høy eller liker å løpe intervaller!"

Motoreffekt

2HK AC-motor

Hastighet

1-22 km/t

Stigning

0-15%

Mål løpebånd

158 X 52cm

Mål sammenleggbar

-

Maskinvekt

89kg

Maks brukervekt

115kg

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 24999,-

Abilica Stream TM 60 AC er Abilicas toppmodell for hjemmebruk, og er tredemøllen for deg som krever litt mer. 

Abilica er et velkjent navn i treningsmarkedet, og Stream TM 60 AC beviser at Abilica også kan å lage gode tredemøller. Her får du en solid tredemølle med 2 HK AC-motor (Peak på 5HK) som sørger for hastigheter opp til 22 km/t og stigning opp til 15%. Et virkelig pluss med Abilica Stream TM 60 AC er at den i motsetning til mange andre tredemøller har et stort løpebånd på 158cm x 52cm, og den egner seg også derfor til lange personer – og ikke minst til raske intervaller og høy hastighet. 

Maskinen har 12 forhåndsinnstallerte treningsprogrammer, inkludert en enkel kroppsskanning og et pulsbasert treningsprogram. TM 60 leveres med en flott LED-skjerm som viser alt du behøver av treningsdata, hurtigtaster som gjør det lett å stille hastighet, intervaller, stigning, etc.. Bluetooth-tilkobling gjør det mulig å koble til mobiltelefon for musikkavspilling eller tilkobling til ekstern pulsmåler. Den har også en holder for nettbrett og kan kobles til en egen treningsapp. 

Selve maksinen veier 84kg, er sammenleggbar og kommer med transporthjul for enkel flytting. 

Abilica Stream TM 60 AC er topp tredemølle for bevisste løpere som ønsker seg høy kvalitet og er rå løpsopplevelse! 

Fordeler

 • Stabil tredemølle med mye kraft
 • 12 forhåndsinstallerte programmer med mange valgmuligheter.
 • Stort løpebånd!
 • Oversiktlig LED-display og hurtigtaster.
 • Bluetooth-tilkobling - kan koble til mobil for musikkavspilling eller ekstern pulsmåler.
 • Integrerte høyttalere + flaskeholder + nettbrettholder
 • Integrert pulsmåler i håndtakene.

Ulemper

 • Mangler støtte for flere brukerprofiler.
7.

Abilica Premium AC

"For den kravstore!"

Motoreffekt

3HK (5HK peak) AC-motor

Hastighet

1-24 km/t

Stigning

15%

Mål løpebånd

154 x 60 cm

Mål sammenleggbar

Ikke sammenleggbar

Maskinvekt

163kg

Maks brukervekt

180kg

Score: 82/100

Rating: 4.9/6
Kr 34999,-

Abilica Premium AC er i utgangspunktet en tredemølle beregnet på bedriftsmarkedet. Ønsker du en evighetsmaskin som tåler mye juling, kan du trygt velge denne.

Abilica Premium AC er ikke like avansert og fancy som en del av tredemøllene med støtte for virtuell løping, men den er i hvert fall enormt slitesterk og tåler høye hastigheter over lang tid. Denne tredemøllen kommer med en solid 3HK AC-motor, og tåler virkelig mye og langvarig bruk.

Premium AC kan dra deg opp i en topphastighet på hele 24 km/t, og har motorisert stigning på opptil 12″. Av treningsprogrammer finner du 20 varierte programmer, og hurtigknapper gjør det lettvint å justere hastighet, stigning og program.

Abilica Premium AC har et stort og svært godt dempet løpebånd, og er en av de bedre møllene å løpe på. Et oversiktlig display viser info om tid, distanse, hastighet, kaloriforbruk og puls. Pulsen må måles gjennom en trådløs pulssensor ettersom det ikke er sensorer i håndtakene.

Det følger med et stativ til nettbrett/mobil, flaskeholder, samt mulighet for tilkobling til mp3-spiller og musikkavspilling gjennom de integrerte høyttalerne.

Abilica Premium AC er en super tredemølle for deg som ikke bryr deg om virtuell løping, men som ønsker noe av det mest slitesterke og solide markedet har å tilby. Ikke minst muligheten for å løpe intervaller på høy hastighet, og en tredemølle som tåler mye bruk. Et arbeidsjern.

Fordeler

 • Svært kraftig og slitesterk AC-motor.
 • Meget stødig og robust. Laget for lang levetid.
 • Mange varierte treningsprogrammet.
 • Innebygd pulssensor i håndtakene + støtte for ekstern pulssensor.
 • Stort og romslig løpebånd med meget god demping.
 • Stativ til nettbrett/mobil.
 • Høy maksimal brukervekt.

Ulemper

 • Tung.
 • Ikke sammenleggbar.
8.

Tunturi T50 Performance

"Stilren, full av funksjoner, og mye kraft!"

Motoreffekt

4,5HK DC-motor

Hastighet

1-20 km/t

Stigning

15%

Mål løpebånd

140 x 50 cm

Mål sammenleggbar

102 x 83 x 155 cm

Maskinvekt

87 kg

Maks brukervekt

135 kg

Score: 89/100

Rating: 5.3/6
Kr 22950,-

Tunturi T50 Performance er en allsidig og god tredemølle med plenty av treningsprogrammer og muligheter.

Tunturi T50 Performance skiller seg umiddelbart fra de fleste tredemøller ved å ha et minimalistisk og diskret utseende. Ønsker du en relativt kompakt tredemølle uten at det går på for stor bekostning av løpebåndets lengde og møllens stabilitet, så kan dette være et godt alternativ.

T50 Performance har en kraftig 4,5HK motor, og kan trekke deg opp i hastigheter på 20 km/t og en stigning på 15%. Du kan velge blant 44 treningsprogrammer som bidrar til god variasjon og motivasjon under treningsøkten, og i tillegg finnes det et eget program og funksjon for baneløp. Denne er ganske stilig og benytter blå LED-dioder som lyser opp for skjermen for å simulere en løpebane.

En annen godbit er at Tunturi T50 Performance støtter Bluetooth slik at du kan koble til en rekke treningsapper som utvider funksjonaliteten. Med appene Tunturi Routes, AnyRun og Kinomap kan du løpe virtuelt i løyper over hele verden. Du får mulighet til å løpe i virtuelle miljøer mens motstanden på møllen justeres automatisk i takt med landskapet. Bilder fra stedene du løper vises på skjermen. foran deg underveis.

Treningscomputeren er oversiktlig og viser info om tid, hastighet, distanse, stigning, skritt, kalorier og puld. Pulsen måles enten gjennom sensorer i håndtakene, eller via et trådløst pulsbelte.

Løpebåndet er relativt romslig med sine 140 x 50 cm, og benytter et komfortabelt T-Flex Comfort dempesystem. For personer høyere enn 190cm vil nok løpebåndet oppleves noe kort, men det er stort til å være en så kompakt mølle.

Tunturi T50 Performance har både flaskeholder og stativ for nettbrett/bok, hurtigtaster for stigning og hastighet, og USB-port for å lade mobilen.

Tunturi T50 Performance byr på en meget god totalpakke, og masse god motivasjon med sitt store mangfold av varierte treningsprogrammer. Så lenge du ikke begrenses av båndets løypelengde, er dette en god anbefaling.

Fordeler

 • Kraftig 4,5HK motor med høy hastighet/stigning.
 • 44 forhåndsinnstilte programmer + 1program for baneløp.
 • Bluetooth-kompatibel og støtte for en rekke treningsapper.
 • Tunturi Routes, Kinomap og AnyRoute byr på interaktiv/virtuell løping.
 • Pulssensorer i håndtakene + støtte for trådløs pulssensor.
 • Flaskeholder + stativ for nettbrett + USB-port.
 • Behagelig løpebånd.
 • Kompakt og enkelt design.

Ulemper

 • Løpebåndet kan bli kort for personer rundt 190 cm.
 • Ikke støtte for flere brukere.
9.

Gymstick PRO 10.0

Motoreffekt

3 HK (5 HK Peak) AC-motor

Hastighet

0-22 km/t

Stigning

15%

Mål løpebånd

156 x 58 cm

Mål sammenleggbar

201,5 x 91,5 x 159,5 cm

Maskinvekt

150 kg

Maks brukervekt

195,5 kg

Score: 83/100

Rating: 5.0/6
Kr 29999,-
Bestill her

Gymstick PRO 10.0 er møllen for deg som vil ha studiokvalitet hjemme.

Gymstick PRO 10.0 er laget for å tåle mye juling og hard trening. Dette er først og fremst en tredemølle designet for å stå på et treningssenter, eller bli brukt av mindre klubber, eller veldig aktive løpere. Dette gjenspeiles i den kraftige 3HK AC-motoren med 5HK Peak ytelse og svært høy eller slitestyrke.
Møllen har også et stort og godt dempet løpebånd, og egner seg godt til intervaller og langturer. Den kraftige motoren er perfekt for raske akselerasjoner, og kan by på en topphastighet på 22 km/t og stigning på 15%
Du kan velge blant 36 varierte treningsprogrammer, og et stort og oversiktlig LEd-display viser deg den viktigste treningsdataen som tid, distanse, hastighet, stigning, kalorier og puls. Pulsen måles enten gjennom sensorer i håndtakene, eller trådløst via en pulssensor.
PRO 10.0 er en tung maskin, og du kan ikke slå den sammen for at den skal ta mindre plass. Den er til gjengjeld svært stødig å løpe på.
Ønsker du deg studiokvalitet, løper MYE og trenger en slitesterk tredemølle som egner seg godt til alt fra intervaller til langturer, så er Gymstick Pro 10.0 et godt alternativ.

Fordeler

 • Svært slitesterk AC-motor med høy ytelse.
 • Høy topphastighet på 22 km/t og 15% stigning.
 • 36 varierte treningsprogrammer.
 • Stor og oversiktlig LED-display med hurtigknapper.
 • Stort og godt dempet løpebånd.
 • Meget stødig.
 • Flaskeholder + stativ for nettbrett.
 • Pulssensorer i håndtakene + støtte for ekstern pulssensor.

Ulemper

 • Ikke mulig å slå sammen.
 • Tung.

Dette skal du se etter

Har du bestemt deg for å gå til innkjøp av en tredemølle? I så fall gratulerer! Da har du mye moro i vente – bare sørg for å velge riktig. Det skal mye til for å velge en tredemølle som er helt «elendig», men når du først skal gå til innkjøp av en så stor og kostbar gjenstand, så er det greit å vite hva du skal se etter slik at du får den beste tredemøllen til ditt bruk!

Start med å stille deg selv disse spørsmålene?

Skal tredemøllen benyttes til å løpe eller gå? Begge deler?
Finn ut hva primærbehovet er. Det finnes egne tredemøller som egner seg bedre til å gå på enn de mest dedikerte løpemøllene. De er ofte enklere og langt billigere ettersom de ikke krever så kraftig motor som de mer avanserte møllene.

Skal tredemøllen brukes til rolig jogging eller gange, behøver ikke løpebåndet å være lengre enn rundt 130-135 cm, og du kommer langt med en motor på 2 HK.

Dersom løping er primærbruken, og du kanskje ønsker å tilbakelegge noen intervaller, så bør du se etter mølller med løpebånd på over 140 cm, og gjerne med en motor kraftigere enn 2,5 HK.

Du må også se ann din egen høyde, og en høyere person vil trenge et lengre løpebånd. Skal tredemøllen også brukes til raske intervaller, så anbefaler vi å velge en tredemølle med 150 cm løpebånd og oppover. Bredden er også viktig når hastigheten øker, og 50 cm bør være et minimum.

Topphastigheten er ikke nødvendigvis så viktig dersom ikke intervaller er av stor prioritet. Det viktigste er at den klarer å akselerere noen lunde raskt, og at den kan kjøre på en relativt høy hastighet over lengre tid.

Hvor god plass har jeg?
En tredemølle tar plass. Stor plass. Bor du på 16 kvm på Majorstua så kjøper du ikke en gigamølle som når fra stuegulvet ditt og ned til t-bane stasjonen. Tredemøller kommer i ulike størrelser, og det er forskjell på hvor stor plass de tar både når de er oppmontert og sammenslått. Mange møller kan heldigvis delvis slåes sammen slik at de ikke tar fullt så stor plass når de ikke er i bruk. Dette er viktig å være klar over når du skal velge modell. Det er også greit å vite at vekten på en tredemølle er relativt høy, og det kan variere mellom 80 kg for de letteste til 180 kg for de tyngste.

tredemølle test
Oppmontert vs. sammenslått.

Hvor høy og tung er den som skal bruke tredemøllen?
Høyden din kan være avgjørende for hvilken tredemølle du bør velge, eller kanskje lettere sagt velge bort. En høy person med lange bein vil nødvendigvis også ta mye lengre løpesteg enn en lavere person med korte bein. Lengre steglengde krever et lengre løpebånd slik at ikke tredemøllen begrenser løpesteget. Alle tredemøller kommer med oppgitt lengde på løpebåndet, så når du skal velge en mølle bør du se etter en tredemølle som matcher høyden din. Er du over 180 cm kan det være lurt å kjøpe en mølle med løpebånd på minimum 150 cm, selv om det ikke er skrevet i stein at du  gjøre det.

Til løping er det minste anbefalte målet på løpebåndet  ca. 44×132 cm. Skal du hovedsaklig benytte tredemøllen til gange, vil et smalere og kortere løpeløpebånd fungere greit. Jo større løpeflate, jo større motor kreves på tredemøllen. Tyngre personer bør velge en tredemølle med større motor.
Du må også være klar over at hver modell har en vektbegrensning, og særlig de rimeligste og letteste møllene kan ha en vektbegrensning som det er verdt å merke seg.

tredemølle test
Stor og kraftig? Eller liten og lett?

Hvor mye løper du?
Hvor mange timer i uken løper du? Er dere flere som skal bruke tredemøllen? Det er stor forskjell på om tredemøllen blir brukt 2 timer i uken eller 15 timer i uken. Som alt annet vil også dette apparatet bli utsatt for slitasje, og løpebåndet vil over tid bli utslitt og kunne måtte byttes, samtidig som at lagre må smøres opp. De rimeligste møllene leveres som regel med 1-lags løpebånd, mens de mer påkostede modellene gjerne bruker 2-lags løpebånd. En tredemølle med 2-lags løpebånd er langt mer slitesterk enn møllene med 1-lags bånd, og tåler dermed også mer bruk. Løper du mye, eller maskinen brukes av flere, så er en tredemølle med et 2-lags løpebånd absolutt å anbefale.

Hvor lett er det å bruke den sammen med en PC/nettbrett?
En av fordelene med å løpe innendørs på en tredemølle er at du kan la deg underholde av TV-serier, filmer, løpeprogrammer som Zwift, iFit, Passport, etc., som bidrar til at treningen kan bli morsommere og at tiden oppleves å gå raskere. Flere tredemøller har egne holdere som gjør det enkelt å montere/feste nettbrett, PC eller mobiltelefonen slik at det er enkelt å sette disse fra seg for å la seg underholde.

Et ekstra ord om Zwift og andre løpeprogrammer: Disse programmene har på kort tid nærmest revolusjonert mølleløpingen. Sykkelsporten har lenge benyttet seg av sykkelruller som simulerer motstanden i en forhåndsbestemt løype ut fra hvor tungt terrenget er underveis i løypa. Samtidig som du sitter på sykkelen og sykler gjennom landskapet du ser foran deg på skjermen, så justerer rulla automatisk motstanden ut fra hvordan terrenget ser ut. I motbakker blir det automatisk tyngre,  mens i nedoverbakker vil rulla kunne «hjelpe» deg med ekstra trekkraft.

Det samme gjelder for de mer avanserte tredemøllene. Zwift har lenge vært det mest populære programmet, og det finnes utallige løpevideoer der du beveger deg gjennom landskapet etterhvert som du løper fremover på rulla, og siden alt er koblet sammen interaktivt, så vil det være samsvar mellom hvor raskt og langt du løper og hvordan du beveger deg fremover på skjermen. I motbakker vil mølla simulere stigningen ved å øke helningen. Du kan også delta i ulike løpe-event/konkurranser over hele verden, eller løpe mot en venn eller datamaskinen. Det finnes også en rekke ferdigprogrammerte løpsprogrammer som du kan følge på veien mot bedre form. Husk at for å benytte deg av denne funksjonen så trenger du en fotsensor fra Zwift. Denne koster ikke mer enn 399kr og kan kjøper i enkelte norske nettbutikker, som f.eks. her på CDON.no.

test av tredemøller
Løpeprogrammet Zwift tilfører løpingen en helt ny dimensjon.

Noen tredemøller kommer med integrerte høyttalere som tar deg koble til telefonen eller en minnepinne med musikk, og deretter spille av musikken gjennom tredemøllens høyttalere. På samme måte er det flere modeller som har innebygd pulsmåler i håndtakene, men det krever at du holder deg fast gjennom hele løpeøkta, noe vi ikke akkurat anbefaler. De aller fleste som løper i dag benytter nok enten en pulsklokke med innebygd pulsmåler, eller et pulsbelte. Og skal du først høre på musikk, så får du nok mer igjen for å kjøpe et par gode trådløse ørepropper (her finner du test av de beste trådløse øreproppene til trening).

Forskjellen mellom de ulike møllene

Hovedsaklig deler vi inn tredemøller i to kategorier; DC-mølle og AC-mølle. Dette bestemmes av hvilken type strømforsyning motoren benytter seg av, og hvor mye strøm motoren tåler. En kraftigere motor vil tåle mer strøm, og tilsvarende kunne gi  mer motstand i form av økt stigning eller høyre hastighet. Hvilken modell du bør velge, avhenger av blant annet av hvor mye du løper, hvor mange som skal bruke møllen, vekt og bruksområde.

Når vi skal definere ordet «bruk», så kan vi si at typisk hjemmebruk er 1 time i gjennomsnitt hver dag. Dersom møllen benyttes 2-3 timer hver dag, så regnes det som mye bruk og du bør vurdere en mølle som er beregnet for bedriftsmarkedet/proffmarkedet. Møller med DC-motor må gjerne kjøles ned etter et par timers bruk.

Til typisk hjemmebruk vil du klare deg fint med en tredemølle med DC motor. Trener du, eventuelt andre i huset, til sammen mer enn dette, bør dere se etter en mølle med AC-motor. De kraftigere tredemøllene benytter gjerne en 2HK eller 3HK motor som er kraftigere og gir flere muligheter for å simulere ulike hastigheter,  stigninger, etc..
Tredemøller med AC-motor har flere fordeler:

 • De har mer motorkraft (ca.60%) selv med samme antall hestekrefter som en DC-motor.
 • Lengre levetid og mindre vedlikehold (En tredemølle med DC-motor må skifte børster etter ca. 3000 timer).
 • De kan brukes over lengre tid sammenhengende. (En tredemølle med DC-motor må vanligvis ha pause etter 1-4 timers sammenhengende bruk).
 • Mindre støy.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Produkttest

Test: Icebug Pace3 BUGrip GTX

Glem frykten for å gå utendørs på dager med is fra…
Dato: Jan 19, 2021
Produkttest

Test: Icebug Detour BUGrip GTX

Hvis Icebug Detour BUGrip GTX var et piggdekk for bil, hadde…
Dato: Jan 13, 2021
Produkttest

Test: On Cloudventure Waterproof

On Cloudventure Waterproof er vår nye favoritt vanntette sko for tur,…
Dato: Jan 10, 2021