Er du på jakt etter en god tredemølle – den beste tredemøllen til ditt bruk? Vi gir deg oversikten over de beste tredemøllene i 2024!

En tredemølle er et fantastisk treningsredskap for alle som er glad i å løpe eller gå. Tredemøllen gjør det enkelt å styre treningen slik du vil, både når du skal trene, hvor langt du skal løpe, og hvor intensivt du skal trene. Og skulle du foretrekke å løpe utendørs, så kan likevel en god tredemølle være med på å gjøre deg til en bedre løper.

Budsjettmøller vs. «proff-møller»

Vi har valgt å dele inn tredemøllene i to ulike lister. Med «proff-møller» regner vi tredemøller som er beregnet på mye bruk, gjerne daglig, og kanskje av flere. Dette er møller som kommer med en kraftig motor, et solid og stort løpebånd, og gjerne tilbyr god demping.

Den neste listen er møller fra rundt 10-15 000kr, altså budsjettmøller. Det finnes etterhvert en rekke gode alternativer i denne prisklassen. Du bør merke deg lengden på løpebåndet, og ikke minst vekten på maskinen før du gjør et valg av tredemølle – uansett hvilken prisklasse den ligger i.

 • Trykk HER for å komme til budsjett møller.
 • Trykk HER for å komme til listen over de beste tredemøllene uavhengig av pris.

Nederst i artikkelen finner du mer info om ulike typer tredemøller og hva du bør se etter. Ønsker du å lese om denne før du begynner å se på oversikten over tredemøller, kan du trykke HER.

 1. BEST I TEST – Masterfit TP 200
 2. BESTE PREMIUMVALG – ProForm Pro 2000
 3. MEST FOR PENGENE – Masterfit TP 150
 4. BESTE BUDSJETTMODELL – Masterfit TP 200
 5. BESTE SAMMENLEGGBARE MØLLE – Proform City L6

Vi anbefaler også at du bruker en god underlagsmatte for å dempe vibrasjonene fra mølla, og dermed redusere støyen. Denne modellen fra Abilica passer de aller fleste tredemøller.

Best i test budsjett tredemølle 2024

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Produktene i denne listen er ikke fysisk testet av oss, og vurderingen er gjort på bakgrunn av produktets egenskaper, eksterne tester, tilbakemeldinger fra kunder, samt pris. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

PS: Prisene og utvalget kan variere fra dag til dag. Vi forsøker til enhver tid å oppgi riktig prisantydning, og listen er dynamisk og vil endres i takt med vareutvalget. På grunn av enorm interesse for hjemmetreningsutstyr er svært mye utsolgt. Vi forsøker til enhver tid å holde listen oppdatert med produkter som er på lager. Der det er flere alternative priser linker vi til flere butikker.

SORTER ETTER:

1.

Masterfit TP 150

"Mest for pengene!"

Motoreffekt

2,25 HK DC-motor

Hastighet

0,8-18 km/t

Stigning

15 nivåer

Mål løpebånd

140cm X 50cm

Mål sammenleggbar

110cm X 87cm X 160cm

Maskinvekt

94kg

Maks brukervekt

130kg

Score: 92/100

Rating: 5.5/6
Kr 9999,-
Bestill her

Annonselenke

Masterfit TP 150 gir deg utrolig mye treningsglede til en råflott pris!

NB:
Kampanjepris 10999,- ved forhåndskjøp!

Konkurransen blant tredemøller rundt 20 000kr er tøff, men svært få klarer å levere virkelig gode tredemøller til rundt 10 000kr. Masterfit TP 150 klarer likevel bragden. En 2.5HK motor (4.5 HK Peak) sørger for å akselerere løpebåndet opp i 18 km/t, og du har 15 ulike stigningsnivåer. Maskinen kommer med 12 forhåndsinnstilte treningsprogrammer, og 3 manuelle programmer.

TP 150 har en stor og oversiktlig LCD-skjerm som viser hastighet, tid, distanse, kalorier, stigning og puls. dataene, og den har innebygd pulsmåler i håndtakene.

Masterfit TP 150 har et løpebånd på 140cm x 50cm, og for litt høyere personer vil dette kunne være en begrensende faktor. Løpebåndet er benytter et Threadflex dempesystem som skal redusere slagene og slitasjen som oppstår i beina ved løping på vanlig asfalt.

Mølla er relativt kompakt og kan slåes sammen. Den er også utstyrt med 4 transporthjul som gjør den lettere å flytte rundt. Vekten 94kg.

Masterfit TP 150 gjør det aller meste riktig og fremstår som et meget godt valg for den jevne løper. Løpebåndet er ikke blant de lengste, men har til gjengjeld god demping.

Fordeler

 • God motorkraft og topphastighet.
 • Totalt 15 ulike treningsprogram.
 • Threadflex-dempesystemet gir skånsom løping.
 • Innebygde høyttalere.
 • Enkel i bruk.
 • Kompakt og plassbesparende.

Ulemper

 • Litt kort løpebånd.
 • Mangler støtte for flere brukere.
2.

Titan Life Athlete T73

"Beste mølle for deg som ønsker høy topphastighet og stigning!"

Motoreffekt

3 HK DC-motor

Hastighet

1-22 km/t

Stigning

20%

Mål løpebånd

140cm X 51cm

Mål sammenleggbar

116cm X 88cm X 160cm

Maskinvekt

79kg

Maks brukervekt

130kg

Score: 91/100

Rating: 5.5/6
Kr 9999,-

Titan Life Athlete T73 leverer topp kvalitet, høy driftssikkerhet og en sprek tredemølle til en meget god pris.

Titan Life Athlete T73 er meget flott tredemølle som gir deg i pose og sekk, og er kraftig nok til å yte motstand til selv dedikerte løpere. En solid 3HK DC-motor sikrer jevn motstand og rask akselerasjon opp til 22 km/t, samtidig som den byr på hele 20% stigning. Trenger du inspirasjon til treningen så kommer den med 24 forhåndsinnstilte programmer, og den har støtte for 3 ulike brukere dersom dere er flere som skal bruke maskinen.

Titan Life Athlete T73 er en tredemølle som passer like godt til erfarne løpere som til «nybegynnere». Den har ekstra støtdemping innebygd i løpebanen, og innebygd luftfjæring som bidrar til mer skånsom løpeopplevelse og mindre slitasje på ledd og muskler. Løpebåndet er 140cm x 51cm, så ta dette i betrakning dersom du er relativt høy – da kan det hende du må opp på en annen modell.

Titan Life Athlete T73 er velutstyrt, og leveres med innebygd radio, USB-uttak for tilkobling av eksterne enheter som en minnepinne med musikk, mobiltelefon, etc., og inngang for ørepropper. Den har også egen holder for nettbrett, og ikke minst støtte for Bluetooth slik at du enkelt kan overføre treningsdata fra tredemøllen til den kompatible appen på mobilen for full oversikt. Det store displayet gir deg all treningsdataen du trenger lett for hånden.

Titan Life Athlete T73 er sammenleggbar og kan slåes sammen når den ikke er i bruk. Vekten er ikke mer enn 79kg, og den kommer med transporthjul

Løper du jevnt og trutt og anser deg selv som en ivrig og god løper, er Titan Life Athlete T73 et meget godt kjøp. Bare husk på løpebåndets lengde.

Fordeler

 • Kraftig 3HK motor!
 • Høy toppfart og mange 20% stigning.
 • Mange ulike løpeprogrammer.
 • Støtte for 3 brukere.
 • God støtdemping.
 • Solid.
 • Enkel i bruk.
3.

Master Fitness T30

"En tredemølle som garantert får frem løpegleden!"

Motoreffekt

2.5 HK DC-motor

Hastighet

1-20 km/t

Stigning

15%

Mål løpebånd

150cm X 52cm

Mål sammenleggbar

132cm X 87cm X 164 cm

Maskinvekt

84 kg

Maks brukervekt

130 kg

Score: 89/100

Rating: 5.3/6
Kr 16200,-

Master Fitness T30 er maskinen for deg som vil ha mest mulig, men betale bare det du absolutt må.

Master Fitness T30 leveres med en effektiv 2.5 HK DC-motor som har kapasitet til hastigheter på opptil 20 km/t og stigninger opp til 15%.

En 7-tommers LCD-skjerm gjør det enkelt å holde oversikt over tid, distanse, hastighet, kaloriforbruk og puls. T30 byr på 25 integrerte programmer og flere pulsbaserte programmer. Den kan settes opp med 2 brukerprofiler slik at flere kan bruke møllen. Pulsmåling kan gjøres via innebygde håndsensorer eller trådløst med et pulsbelte som du kan kjøpe separat.

Løpebåndet er relativt stort og måler 150cm x 52cm. Det er utstyrt med både Soft Drop System som gjør at båndet kan foldes opp og ned sakte og trygt. Dette er veldig bra til en mølle i denne prisklassen.

Maskinen kan enkelt slåes sammen og tar liten plass når den er sammenslått. Transporthjul gjør det enkelt å flytte den rundt.

Det er bare å ta av seg hatten for det Masterfit klarer å levere til denne prisen, spesielt med tanke på den store og trygge løpeflaten. En sikker anbefaling!

Fordeler

 • Bra hastighet og stigning.
 • Stort løpebånd.
 • Enkel i bruk.
 • Håndpulssensorer innebygd.
 • Mye for pengene.
 • Støtte for 2 ulike brukerprofiler.
 • 25 forhåndsinstallerte programmer.
4.

Master T25

"Budsjettmølle som leverer der den skal!"

Motoreffekt

2.5 HK DC-motor

Hastighet

0-20 km/t

Stigning

15%

Mål løpebånd

140cm X 51cm

Mål sammenleggbar

120cm x 87cm x 48cm

Maskinvekt

88 kg

Maks brukervekt

130 kg

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 13999,-

Master T25 er en enkel og brukervennlig tredemølle som holder i massevis til den jevne mosjonist.

Master T25 er nok en god tredemølle fra det anerkjente merket. T25 klokker inn på under 10 000kr, og møter tøff konkurranse i dette prissjiktet.

Master T25 har en 2,5 HK motor  som drar deg opp i 20 km/t og en maksimal stigning på 15%. Løpebåndet er på 140cm x 51cm og har innebygd demping for økt komfort. Til tross for at dempingen ikke når opp i samme klasse som de mer påkostede modellene, er dette mer enn tilstrekkelig for de fleste, og veldig bra i denne prisklassen.

Mølla kan varte opp med 36 ulike treningsprogrammer, og en oversiktlig LCD-skjerm viser info om tid, hastighet, stigning, distanse, kalorier, puls og kroppsfett. T25 kommer med innebygd pulsmåler, og den har også støtte for trådløs pulsmåler (Bluetooth pulsbelte). Ekstra pluss for at den har holde til nettbrett slik at du enkelt kan la deg underholde mens du løper.

Master T25 er relativt lett, kun 88kg, men oppleves likevel stabil. Den kan enkelt slåes sammen og trilles bort for oppbevaring.

Ønsker du deg en solid tredemølle med mange motiverende treningsprogrammer til en ok pris, så er Master T25 et veldig godt alternativ. 

Fordeler

 • Stødig og solid.
 • 36 ulike treningsprogrammer.
 • Stativ for nettbrett.
 • Relativt lett.
 • God demping.
 • Innebygd håndpulsmåler og støtte for trådløs pulsmåler.

Ulemper

 • Løpebåndet kunne vært lengre.
 • Ikke støtte for flere brukere.
5.

Finnlo by Hammer Technum IV

"Allsidig tredemølle for løpe-familien!"

Motoreffekt

1,75 HK (3 HK Peak) DC-motor

Hastighet

0-18 km/t

Stigning

12%

Mål løpebånd

142 x 50 cm

Mål sammenleggbar

108 x 80 x 150 cm

Maskinvekt

82kg

Maks brukervekt

135kg

Score: 83/100

Rating: 5.0/6
Kr 13390,-
Bestill her

Annonselenke

Finnlo by Hammer Technum IV leverer mye kraft, mange inspirerende treningsprogrammer og er romslig løpebånd til en god pris.

Finnlo by Hammer Technum IV er allsidig og god tredemølle som vil tilfredstille mange type brukere. Her får du en 1,75HK motor med peak-effekt på 3HK, som drar deg opp i 18 km/t og 12% stigning.

Løpebåndet måler 142x50cm og er utstyrt med «Super-Soft» dempesystem før økt løpekomfort. Ønsker du å trene etter en forhåndsdefinert program, kan du velge mellom 6 forhåndsinstallerte programmer, samt 3 HRC (pulsbaserte programmer) og 1 stk BodyFat-test. Technum IV har også støtte for hele 4 brukerprofiler, og er dermed perfekt for storfamilien der alle er glad i å løpe.

Finnlo by Hammer Technum IV har innebygd pulssensor i håndtakene, og støtter i tillegg trådløs pulsmåler. En oversiktlig LCD-skjerm viser info om tid, distanse, stigning, hastighet, kaloriforbruk og puls. Computeren har også en USB-port for lading av telefonen, og en holder for nettbrett/mobil, pluss en flaskeholder.

Finnlo by Hammer Technum IV er rett og slett en super tredemølle for den typiske «familien som ønsker en mølle som alle kan bruke». Prisen er også meget god.

Fordeler

 • Bra kraft i motoren.
 • Høy toppfart med 12% stigning.
 • 6 forhåndsinstallerte programmer, samt 3 HRC (pulsbaserte programmer) og 1 stk BodyFat-test.
 • Oversiktlig LCD-skerm med treningsdata.
 • Støtte for 4 brukere.
 • Behagelig demping i løpebåndet.
 • Pulssensor i håndtakene + støtte for trådløs pulsmåler.
 • Stativ for nettbrett + flaskeholder.
6.

Masterfit TP 200

"Bestet tredemølle med Zwift-integrasjon!"

Motoreffekt

2,5 HK (5 HK Peak) DC-motor

Hastighet

1-20 km/t

Stigning

12%

Mål løpebånd

150 x 50 cm

Mål sammenleggbar

116 x 82 x 164 cm

Maskinvekt

88 kg

Maks brukervekt

125 kg

Score: 92/100

Rating: 5.5/6
Kr 13999,-
Bestill her

Annonselenke

Nye Masterfit 200 er i en klasse for seg. Her får du en fantastisk kvalitetsmaskin som passer like godt til raske intervaller som lange løp!

Masterfit er kjent for å lage gode produkter, og lillebror Masterfit TP 150 har lenge vært vår favoritt – men det var før TP 200 kom på banen.

TP 200 leverer nemlig enda mer av det du trenger for å ha en «komplett» mølle. Her får du en kraftig og oppgradert  2.5HK motor med 5HK Peak, som ka trekke deg opp i hastigheter på 20 km/t og 12% stigning – raskere og brattere enn TP 150 er i stand til.

Du får også 14 forhåndsinstallerte programmer (hvorav 1 HRC-program) og mulighet for å legge inn 3 manuelle programmer. TP 150 var god å løpe på, men TP 200 er enda bedre. Denne modellen benytter det samme Threadflex dempesystemet, men har fått en større løpeflate. Lengden på løpebåndet er nå 150 cm mot TP 150 sine 140 cm. Bredden forblir gode 50 cm.

Masterfit TP 200 er utstyrt med en oversiktlig og fin computer med hurtigknapper for rask justering av hastighet, stigning og treningsprogrammer. Computeren gir deg nyttig info som tid, distanse, hastighet, stigning, kalorier og puls. Pulsen måles gjennom pulssensorer i håndtaket. Det er også mulighet for å koble til en musikkspiller/mobiltelefon for å benytte de innebygde høyttalerne. Et praktisk stativ for nettbrett/bok følger også med.

Masterfit TP 200 er uten tvil et meget sterk og allsidig tredemølle! Lillebroren har solgt i bøtter og spann, og vi forventer at denne gjør det samme. Et trygt kjøp for både nybegynnere og drevne løpere!

Fordeler

 • Kraftig motor og høy topphastighet.
 • Mange varierte treningsprogrammer + mulighet for manuelle program.
 • Threadflex-dempesystemet gir skånsom løping.
 • Stort løpebånd.
 • Pulssensorer i håndtakene.
 • Høyttalere + stativ for nettbrett + flaskeholder.
 • Stor og oversiktlig treningscomputer.
 • Kompatibel med flere treningsapper.
 • Brukervennlig og plassbesparende
 • Passer til deg som vil løpe både intervaller og lengre økter.

Ulemper

 • Mangler støtte for flere brukere.
7.

Master Fitness T22

"Et supert kompromiss mellom størrelse og funksjonalitet!"

Motoreffekt

2 HK DC-motor

Hastighet

0,8-18 km/t

Stigning

0-5,2%

Mål løpebånd

155,5 x 78 x 125 cm

Mål sammenleggbar

140 x 46 cm

Maskinvekt

61 kg

Maks brukervekt

120 kg

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 7995,-

Master Fitness T22 er en kompakt tredemølle med masse krefter. Og det til en veldig fin pris.

Master Fitness er eksperter på å levere typiske «mest for pengene» produkter, og T22 er farlig nærme å ta en ny pris. Her får du en kompakt tredemølle med en 2HK motor som er nok til å trekke deg opp i 18 km/t og en stigning på 5,2%.

Du kan velge mellom totalt 15 treningsprogram, hvorav 3 pulsbaserte og en optimert for fettforbrenning. En oversiktlig skjerm viser info om tid, distanse, hastighet, stigning, kalorier og puls.

Løpebåndet måler 140 x 46 cm, og er relativt romslig til å være en så liten mølle. Har du tenkt å trene mye intervaller, langturer, eller nærmer deg 190 cm høyde, vil vi anbefale en tredemølle med større løpebånd.

Møllen har også en praktisk flaskeholder og et stativ for nettbrett/mobil. Den beskjedne vekten og de innebygde transporthjulene gjør maskinen enkel å flytte.

Master Fitness T22 er en flott tredemølle for deg som ønsker en god og solid mølle, men har begrenset plass. Her har Master Fitness klart å finne en god balanse mellom design og funksjon.

Fordeler

 • 2HK motor med bra kraft.
 • God topphastighet.
 • Pulssensor i håndtakene.
 • Relativt romslig løpebånd til å være en kompaktmølle.
 • Flaskeholder + stativ for nettbrett/mobil.
 • Lav vekt og plassbesparende.
 • 15 forhåndsinstallerte treningsprogram.

Ulemper

 • Litt lite stigning.
8.

Master Fitness T20

"Liten, men kraftig og funksjonsrik!"

Motoreffekt

2 HK DC-motor

Hastighet

0-16 km/t

Stigning

16%

Mål løpebånd

130 x 45 cm

Mål sammenleggbar

108 x 75 x 143 cm

Maskinvekt

67 kg

Maks brukervekt

120 kg

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 10890,-

Master Fitness T20 er en meget godt utstyrt tredemølle til en minst like bra pris!

Master Fitness T20 er en velutstyrt tredemølle med en 2HK motor, maks hastighet på 16 km/t og en stigning på 0-16 %.

Du kan velge blant 25 ulike treningsprogrammer, blant annet flere pulsbaserte program.

Løpebåndet er relativt lite med sine 130 x 45 cm, men et godt dempesystemet byr på god demping og høy komfort.

En oversiktlig LCD-skjerm viser info om tid, distanse, hastighet, stigning, kaloriforbruk, puls. Pulsen måles gjennom sensorer i håndtakene, eller trådløst via en pulssensor.

T20 kan enkelt slås sammen med Soft Drop-systemet og lett settes bort med transporthjulene. Du får med en praktisk flaskeholder og et stativ for nettbrett/mobil.

Master Fitness T20 er liten, men full av funksjoner. Dersom ikke høyden og bruken din (intervaller og langturer) setter en begrensning på grunn av lengden på løpebåndet, er dette veldig mye tredemølle for pengene.

Fordeler

 • 2HK motor med bra kraft.
 • Høy topphastighet og stigning.
 • Mange varierte treningsprogram.
 • God demping.
 • Oversiktlig skjerm med den viktigste treningsdataen.
 • Pulssensor i håndtakene + støtte for trådløs pulssensor.
 • Flaskeholder + stativ for nettbrett/mobil.
 • Lett og plassbesparende.

Ulemper

 • Lite løpebånd.
9.

Hammer Race Runner 2200i

"Hammer sin beste budsjettmodell!"

Motoreffekt

2,5HK DC-motor (6,5HK Peak)

Hastighet

0,8-22 km/t

Stigning

12%

Mål løpebånd

152 x 46 cm

Mål sammenleggbar

112 x 72 x 175 cm

Maskinvekt

79,2 kg

Maks brukervekt

120 kg

Score: 90/100

Rating: 5.4/6
Kr 13550,-
Bestill her

Annonselenke

Hammer Race Runner er en av selskapets beste tredemøller til hjemmebruk, og har alt du trenger for en skikkelig god og moro treningsøkt.

Hammer har det med å levere gode møller i budsjettklassen, og Race Runner 2200i er uten tvil den som leverer best. Her får du en med høy ytelse og mange spennende funksjoner som kan hjelpe deg til å bli en bedre løper.

Hammer Race Runner 2200i har en 2,5HK kraftig motor med en høy toppytelse på 6,5HK. Møllen tar deg opp i en topphastighet på 22 km/t, og en stigning på 10%. Du kan velge mellom 22 innebygde treningsprogrammer, hvorav 3 HRC-programmer og en BMI fitness test. Det er også støtte for 4 ulike brukere, noe som gjør møllen ypperlig dersom flere i familien skal bruke den. Hurtigknapper gjør det enkelt å justere hastighet/stigning, eller endre program.

Møllen har et relativt stort løpebånd på 152 x 46 cm, og dempesystemet Super-Soft sørger for god demping med høy komfort.

En oversiktlig bakgrunnsbelyst LCD-skjerm viser info om tid, distanse, hastighet, stigning, kalorier og puls. Pulsen måles via sensorer i håndtakene, eller trådløst gjennom et pulsbelte.

Maskinen kommer også med et praktisk stativ for nettbrett, AUX-inngang og høyttalere for musikkavspilling,

For nybegynnere og mosjonister som en ønsker en god tredemølle til å pløye gjennom noen timer løping i uka, alt fra intervaller til lengre turer, så er Hammer Race Runner 2200i en veldig flott maskin.

Fordeler

 • Kraftig motor med høy toppytelse.
 • Høy topphastighet og stigning.
 • 22 forhåndsinstallerte treningsprogrammer. 3 HRC-program og en BMI fitness test.
 • Støtte for 4 ulike brukere.
 • Romslig løpebånd med god demping.
 • Pulssensor i håndtakene + støtte for trådløs pulsmottaker.
 • Oversiktlig bakgrunnsbelyst computer med den viktigste infoen.
 • Stativ for nettbrett + flaskeholder + AUX-inngang + høyttalere

Ulemper

 • Ingen Bluetooth og muligheter for virtuell løping.
10.

Proform City L6

"Den beste og mest allsidige sammenleggbare tredemøllen!"

Motoreffekt

2HK (4HK Peak)

Hastighet

0-14 km/t

Stigning

0%

Mål løpebånd

120 x 45 cm

Mål sammenleggbar

188 x 81 cm

Maskinvekt

52 kg

Maks brukervekt

110 kg

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 9678,-
Bestill her

Annonselenke

Ønsker du en sammenleggbar tredemølle som fungerer til å både gå og å løpe på? Da er Proform City L6 et glimrende alternativ.

Proform City L6 er noe så unikt som en sammenleggbar tredemølle med maks hastighet på hele 14 km/t, iFit-kompabilitet, og et godt dempesystem.

Proform City L6 kommer opp med en kraftig 2HK motor med en toppytelse på 4HK. Dette gjør det mulig for møllen å trekke brukere opptil 14 km/t, noe som er sjelden for sammenleggbare tredemøller.

I tillegg kan Proform City L6 varte opp med en rekke treningsprogrammer gjennom den interaktive tjenesten iFit. Det medfølger 1-års familiemedlemsskap, og tjenesten gjør det mulig å trene virtuelt med idrettsutøvere i verdensklasse i alle land og på alle kontinenter. Delta på treningsøkter innendørs eller utendørs i mektige naturomgivelser!

Du kan også evige blant en rekke programmer som vektreduksjon, utholdenhetstrening, muskel- og styrkebyggende treningsøkter, HIIT-programmer, m.m.. Koble til mobilen eller et nettbrett via Bluetooth, plasser enheten i stativet for nettbrettholderen, og følg økten underveis. Et panel i front viser informasjon om tid, hastighet, distanse, løpstempo, kalorier og puls.

Løpebåndet måler 120 x 45 cm, og gir god plass til å gå. For høye personer vil 120 cm kunne oppleves kort å løpe på, men det er likevel fullt mulig. ProShox-dempesystemet skal gi bedre demping enn tradisjonelle gåmøller.

Takket være det sammenleggbare designet tar Proform City L6 minimalt med plass når du ikke ønsker å ha den fremme, og den kan enkelt trilles bort ved hjelp av de innebygde transporthjulene. Vekten er kun 52 kg.

Dersom du egentlig har lyst på en en tredemølle som du kan løpe på, men verken har plass eller behov for de kraftigste modellene, så er Proform City L6 er supert valg. Her kan du nemlig både gå og løpe uten problemer.

Fordeler

 • Kraftig 2HK motor med peak på 4HK.
 • Høy topphastighet på 14 km/t.
 • iFit-kompatibel, 1-års medlemsskap inkludert.
 • Mange spennende treningsprogram og treningsøkter.
 • Bluetooth-kompatibel + nettbrettholder.
 • Godt dempesystem.
 • Hurtigknapper for enkel betjening.

Ulemper

 • Begrenset lengden på løpebåndet.
 • Vil kunne oppleves ustødig ved høy hastighet.

 Best i test tredemølle 2024

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Produktene i denne listen er ikke fysisk testet av oss, og vurderingen er gjort på bakgrunn av produktets egenskaper, eksterne tester, tilbakemeldinger fra kunder, samt pris. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

PS: Prisene og utvalget kan variere fra dag til dag. Vi forsøker til enhver tid å oppgi riktig prisantydning, og listen er dynamisk og vil endres i takt med vareutvalget. På grunn av enorm interesse for hjemmetreningsutstyr er svært mye utsolgt. Vi forsøker til enhver tid å holde listen oppdatert med produkter som er på lager. Der det er flere alternative priser linker vi til flere butikker.

SORTER ETTER:

1.

Abilica TM 65 BT AC

"Best premiumvalg!"

Motoreffekt

2HK AC-motor

Hastighet

0,8-22 km/t

Stigning

11,7% (15 nivåer)

Mål løpebånd

158 x 52 cm

Mål sammenleggbar

191 x 85 x 147 cm

Maskinvekt

89 kg

Maks brukervekt

125 kg

Score: 91/100

Rating: 5.5/6
Kr 23999,-

Abilica TM 65 AC BT er en kraftig tredemølle beregnet på både profesjonelt bruk, samt kravstore brukere med høy treningsmengde.

Abilica TM 65 AC BT er en gjennomført solid tredemølle. Maskinen kommer med en slitesterk og kraftig 2 HK AC-motor med høy ytelse og lang levetid. Rammekonstruksjonen sørger for en stabil plattform selv i høy hastighet, og det store løpebåndet på 158 x 52 cm vil sammen med den gode dempingen sikre en meget komfortabel løpsopplevelse.

Maskinen kommer med 12 forhåndsinnstilte programmer, 15 høydenivåer som enkelt justeres via hurtigknapper. I tillegg støtter Abilica TM 65 AC BT treningsapper Swift som  lar deg trene virtuelt, iConsole+ Training som lar deg opprette egne treningsøkter, og Kinomap som lar deg trene til inspirerende vidoer fra hele verden mens møllen automatisk justerer hastighet og stigning etter terrenget.

Abilica TM 65 AC BT har en oversiktlig skjerm som viser den viktigste treningsdataen, samt en praktisk nettbrettholder og flaskeholder. Det er innebygde pulssensorer i håndtakene, og du kan benytte en ekstern pulssensor som støtter Bluetooth.

Ønsker du ren kraftig tredemølle med lang levetid, som kan brukes daglig og i gjerne mange timer om gangen, så vil Abilica TM 65 AC BT være et meget godt valg.

Fordeler

 • Kraftig AC-motor med lang levetid.
 • Mange varierte treningsprogrammer + mulighet for manuelle program.
 • Høy topphastighet og stigning.
 • Stort løpebånd med god demping.
 • Kompatibel med mange treningsapper.
 • Pulssensorer i håndtakene.
 • Stativ for nettbrett + flaskeholder.
2.

Masterfit TP 200

"Best i test!"

Motoreffekt

2,5HK (5HK Peak) DC-motor

Hastighet

1-20 km/t

Stigning

12%

Mål løpebånd

150 x 50 cm

Mål sammenleggbar

116 x 82 x 164 cm

Maskinvekt

88 kg

Maks brukervekt

125 kg

Score: 92/100

Rating: 5.5/6
Kr 13999,-
Bestill her

Annonselenke

Nye Masterfit 200 er i en klasse for seg. Her får du en fantastisk kvalitetsmaskin som passer like godt til raske intervaller som lange løp!

Masterfit er kjent for å lage gode produkter, og lillebror Masterfit TP 150 har lenge vært vår favoritt – men det var før TP 200 kom på banen.

TP 200 leverer nemlig enda mer av det du trenger for å ha en «komplett» mølle. Her får du en kraftig og oppgradert 2.5HK motor med 5HK Peak, som kan trekke deg opp i hastigheter på 20 km/t og 12% stigning – raskere og brattere enn TP 150 er i stand til.

Du får også 14 forhåndsinstallerte programmer (hvorav 1 HRC-program) og mulighet for å legge inn 3 manuelle programmer. TP 150 var god å løpe på, men TP 200 er enda bedre. Denne modellen benytter det samme Threadflex dempesystemet, men har fått en større løpeflate. Lengden på løpebåndet er nå 150 cm mot TP 150 sine 140 cm. Bredden er de samme 50 cm.

Masterfit TP 200 er utstyrt med en oversiktlig og fin computer med hurtigknapper for rask justering av hastighet, stigning og treningsprogrammer. Computeren gir deg nyttig info som tid, distanse, hastighet, stigning, kalorier og puls. Pulsen måles gjennom pulssensorer i håndtaket. Det er også mulighet for å koble til en musikkspiller/mobiltelefon for å benytte de innebygde høyttalerne. Et praktisk stativ for nettbrett/bok følger også med.

Masterfit TP 200 er uten tvil et meget sterk og allsidig tredemølle! Lillebroren har solgt i bøtter og spann, og vi forventer at denne gjør det samme. Et trygt kjøp for både nybegynnere og drevne løpere!

Fordeler

 • Kraftig motor og høy topphastighet.
 • Mange varierte treningsprogrammer + mulighet for manuelle program.
 • Stort løpebånd med behagelig Threadflex-dempesystem.
 • Pulssensorer i håndtakene.
 • Høyttalere + stativ for nettbrett + flaskeholder.
 • Stor og oversiktlig treningscomputer.
 • Brukervennlig og plassbesparende
 • Kompatibel med flere treningsapper.

Ulemper

 • Mangler støtte for flere brukere.
3.

Hammer Life Runner LR22i TFT

"Best til intervaller!"

Motoreffekt

2,5HK (6,5HK Peak) DC-motor

Hastighet

0,8-22 km/t

Stigning

12%

Mål løpebånd

152 cm X 52cm

Mål sammenleggbar

140 x 85 x 155 cm

Maskinvekt

89kg

Maks brukervekt

130kg

Score: 92/100

Rating: 5.5/6
Kr 16999,-

Hammer Life Runner LR22i TFT er en kraftig og stabil mølle for deg som ønsker noe av det beste.

Life Runner LR22i TFT fra Hammer er en av de virkelig gode tredemøllene. Her får du en kraftig 2,5HK DC-motor med Peak på hele 6,5HK. Kombinert med en rask akselerasjon og topphastighet på 22 km/t, er dette en ypperlig tredemølle for deg som liker å løpe intervaller.

Av treningsprogrammer finner vi 12 forhåndsinstallerte programmer, hvorav Cardio Check, Hills, Fitness Test, Cross Country, Lose Weight, Interval Training, Speed Drill, Hill and Back, Power Walk, Pyramid, Glute Workout og Calorie Burn.

Life Runner LR22i TFT er også Bluetooth-kompatibel slik at du kan koble den til mobilen/nettbrettet å benytte deg av treningsapper som Kinomap og BitGym. Med disse appene får du mulighet til å løpe i virtuelle miljøer mens motstanden på møllen justeres automatisk i takt med landskapet.

En 10″ stor og oversiktlig touchskjerm med Android-integrasjon gjør det enkelt å holde oversikt over treningen og eventuelt tilkoblede apper. Skjermen viser treningsdata som tid, hastighet, distanse, kaloriforbruk, antall trinn, puls og stigning. Pulsen måles vi sensorer i håndtakene, men du kan også benytte en ekstern pulssensor.

Ønsker du underholdning til treningen kan du velge blant de forhåndsinnstallerte tjenestene YouTube, Spotify, Facebook, Twitter, Chrome, Netflix og Amazon Prime Video.

Løpebåndet er romslig og måler hele 152x52cm. Dette gjør møllen godt egnet også for lengre personer og de som liker å løpe langturer. Dempingen er også god, og møllen er svært stabil.

Hammer Life Runner LR22i TFT er en gjennomført tredemølle for deg som ønsker noe av det beste på privatmarkedet. Her får du kvalitet til en god pris, og underholdning på kjøpet.

Fordeler

 • Kraftig motor med god akselerasjon.
 • 12 forhåndsinstallerte programmer.
 • God topphastighet og stigning.
 • Bluetooth kompatibel og støtte for apper som Kinomap og BitGym.
 • Gir mulighet til virtuell løping og å konkurrere med andre over hele verden.
 • Stor og oversiktlig computer med underholdning via en rekke apper.
 • Romslig løpebånd med god demping.
 • Innebygde pulssensorer i håndtakene + støtte for ekstern pulssensor.
 • Stativ for nettbrett + høyttalere + USB/MP3 inngang + vifte
4.

Master Fitness Wave Deck T5

"Beste demping og komfort!"

Motoreffekt

2,0HK DC-motor

Hastighet

1-18 km/t

Stigning

15%

Mål løpebånd

140cm X 50cm

Mål sammenleggbar

-

Maskinvekt

126kg

Maks brukervekt

120kg

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 20400,-

Master Fitness Wave Deck T5 skiller seg fra konkurrentene med et unikt design som også byr på en meget behagelig løpeopplevelse.

Det er ikke vanskelig å se av Master Fitness Wave Deck T5 skiller seg fra mengden av tredemøller. Maskinen har et helt unikt design der løpebanen består av mange ribber i stedet for en massiv plate, som i kombinasjon med den bølgede formen på slitebanen skaper en fantastisk pute. Formen på løpebanen skal minimalisere belastningen på skjelettet når du løper, og både hofte, knær og ankeler skal bli skånet i større grad enn ved løping på en tradisjonell løpebane.

Motoren er ikke av de kraftigste, men den byr likevel på hastigheter opptil 18 km/t og stigninger på 15%. Den støtter eksterne pulsmålere, og har også pulsmåler integrert i håndtakene.

Master Wave Deck T5 kommer med 20 forhåndsinstallerte treningsprogrammer, og du kan registrere 3 ulike brukere. Hurtigtaster gjør det enkelt å betjene maskinen, og en sikkerhetsknapp lar deg raskt stoppe maskinen dersom det blir behov.

Kontrollpanelet er utstyrt med holder for nettbrett, og har i tillegg egen USB-inngang slik at du kan lade nettbrett samtidig som du løper. Wave Deck T5 kan også enkelt kan slåes sammen og trilles bort.

Dette er en veldig god maskin for alle som sliter med hofter, knær og ankler når de løper, og som ønsker å redusere belastningen på skjelletet.

Fordeler

 • Unikt dempesystem sørger for skånsom løping for hele kroppen.
 • Mange ulike løpeprogrammer.
 • Støtte for 3 brukerprofiler.
 • Slitesterkt løpebånd.
 • Nettbrettholder, USB-uttak og støtte for trådløs pulsmottaker.
5.

Masterfit TP 150

"En godt kjøp for den prisbevisste!"

Motoreffekt

2,25HK DC-motor

Hastighet

0,8-18 km/t

Stigning

15 nivåer

Mål løpebånd

140cm X 50cm

Mål sammenleggbar

110cm X 87cm X 160cm

Maskinvekt

94kg

Maks brukervekt

130kg

Score: 91/100

Rating: 5.5/6
Kr 9999,-
Bestill her

Annonselenke

Masterfit TP 150 er uten tvil den beste tredemøllen til under 10 000kr.

Konkurransen blant tredemøller rundt 20 000kr er tøff, men svært få klarer å levere virkelig gode tredemøller til rundt 10 000kr. Masterfit TP 150 klarer likevel bragden. En 2.5HK motor sørger for å akselerere løpebåndet opp i 18 km/t, og du har 15 ulike stigningsnivåer. Maskinen kommer med 12 forhåndsinnstilte treningsprogrammer, og 3 manuelle programmer.

TP 150 har en stor og oversiktlig LCD-skjerm som viser hastighet, tid, distanse, kalorier, stigning og puls. dataene, og den har innebygd pulsmåler i håndtakene.

Masterfit TP 150 har et løpebånd på 140cm x 50cm, og for litt høyere personer vil dette kunne være en begrensende faktor. Er du under 180cm høy, så skal det likevel ikke være noe stort problem. Løpebåndet er benytter et Threadflex dempesystem som skal redusere slagene og slitasjen som oppstår i beina ved løping på vanlig asfalt.

Mølla er relativt kompakt og kan slåes sammen. Den er også utstyrt med 4 transporthjul som gjør den lettere å flytte rundt. Vekten 94kg.

Masterfit TP 150 gjør et aller meste riktig og fremstår som et meget godt valg for den jevne løper. Så fremt du ikke MÅ ha en mølle med lengre løpebånd.

Fordeler

 • Mye for pengene!
 • God motorkraft og topphastighet.
 • Flere ulike treningsprogram.
 • Threadflex-dempesystemet gir skånsom løping.
 • Innebygde høyttalere.
 • Enkel i bruk.
 • Kompakt og plassbesparende.

Ulemper

 • Litt kort løpebånd.
 • Ikke støtte for flere brukere.
6.

Titan Life T90 Pro

"Proffmølle til folket!"

Motoreffekt

3HK AC-motor

Hastighet

0,8-22 km/t

Stigning

22 nivåer

Mål løpebånd

155cm X 54cm

Mål sammenleggbar

-

Maskinvekt

150kg

Maks brukervekt

150kg

Score: 83/100

Rating: 5.0/6
Kr 29464,-
Bestill her

Annonselenke

Titan Life T90 Pro er tredemøllen for deg som ønsker en mølle med stort løpebånd og en maskin som tåler mye bruk. 

Titan Life T90 Pro er i utgangspunktet laget for det kommersielle markedet, men er perfekt for deg som ønsker det beste. Tredemøllen kommer med en kraftig AC motor på 3 hk, og møllen tåler både hard og intens trening. Titan Life T90 Pro anbefales ofte til mosjonsklubber, foreninger og virksomheter, men er vell så bra til supermosjonisten som løper mange timer i uken. 

T90 Pro kan varte opp med hastigheter opptil 22 km/t, og 22 ulike stigningsnivåer. En stor og oversiktlig skjerm gir deg info om puls, distanse, kalorier, tid, etc., og det gjør det enkelt å velge mellom de 25 innebygde treningsprogrammene. Det er integrerte pulssensoren i håndtakene, men du kan også benytte din egen.

Løpeoverflaten er relativt stor og måler 155cm x 54cm. Dette bidrar til både trygghet og komfort. Det gir også rom for større løpere, høyere hastighet, og mer naturlig stegavvikling. 

Titan Life T90 Pro veier 130kg, noe som sikrer en svært stabil tredemølle. Den takler også en brukervekt på hele 150kg. Heldigvis tar den seg lett slå sammen og trilles bort. 

Skal du ha det en stødig mølle med stort løpebånd der du bare kan peise på, så er Titan Life T90 Pro et  meget godt valg.

Fordeler

 • Kraftig 3HK motor.
 • Høy toppfart med 22 ulike stigningsnivåer.
 • Mange ulik løpeprogrammer å velge mellom.
 • Svært slitesterkt og stødig.
 • Stort løpebånd.
 • Slitesterk og beregnet for mye bruk.
 • Bluetooth-tilkobling.

Ulemper

 • Tung.
 • Gir ikke mulighet for interaktiv løping.
7.

Abilica TM 45 BT

"Kvalitetsmølle!"

Motoreffekt

2,5HK (5HK Peak) DC-motor

Hastighet

0-22 km/t

Stigning

11,7%

Mål løpebånd

152 x 52 cm

Mål sammenleggbar

124 X 87 X 161 cm

Maskinvekt

84kg

Maks brukervekt

125kg

Score: 92/100

Rating: 5.5/6
Kr 15829,-

Abilica TM 45 BT er en helt ny og kraftig modell fra anerkjente Abilica. Her får du både mange funksjoner og høy kvalitet til en meget god pris.

Abilica er godt kjent for sine kraftigere studio-møller, men med TM 45 BT tar de noe av dette videre til privatmarkedet. Her får du en kraftig 2,5HK motor med gode 5HK Peak, en topphastighet på 22 km/t og maks stigning på nesten 12%.

Med 12 forhåndsinstallerte programmer har du mye å velge mellom, og Abilica TM 45 BT inkluderer også en BMI-test og kroppsfett-test. En ting vi setter stor pris på er støtten for inntil 3 brukere.

En stor og oversiktlig skjerm gjør det enkelt å holde oversikt over informasjon som tid, distanse, hastighet, stigning, kaloriforbruk og hjertefrekvens. Pulsen måles enten via sensorer i håndtaket, eller via en ekstern pulssensor.

Abilica TM 45 BT er Bluetooth-kompatibel og kan kobles til populære treningsapper som Zwift og iConsole+. Med appen Zwift kan du løpe i den virtuelle verden, og du kan enten ta deg en fin tur alene eller delta i felleskapet og jogge sammen med andre. Console+ Training kan du enkelt lage dine egne intervalløkter og treningsruter i »map my route» og i betalings-appen Kinomap kan du trene til inspirerende videoer fra spennende treningsruter fra hele verden.

Løpebåndet er romslig med sine 152×52 cm, og dempingen gir høy komfort. Rammen er stødig og tåler en vekt på inntil 125kg.

Abilica TM 45 BT er en av de nyeste tredemøllene på markedet, og den imponerer stort på de fleste området. Dette er en tredemølle du kan ha mye glede av uansett nivå.

Fordeler

 • Kraftig motor med god akselerasjon.
 • Høy topphastighet og stigning.
 • Romslig løpebånd med god demping.
 • Mange varierte treningsprogrammer + støtte for 3 brukere.
 • Bluetooth tilkobling til Zwift og iConsole+.
 • Mange løpeprogrammer og mulighet for virtuell trening.
 • Innebygde pulssensorer i håndtakene + støtte for ekstern pulssensor.
 • Stativ for nettbrett/mobil + flaskeholder + høyttalere.
8.

TITAN LIFE Treadmill T95 Pro

"Beste tredemølle til lange turer og daglig bruk!"

Motoreffekt

4 HK AC-motor

Hastighet

1-22 km/t

Stigning

18 nivåer

Mål løpebånd

160cm X 60cm

Mål sammenleggbar

Ja

Maskinvekt

185kg

Maks brukervekt

200kg

Score: 88/100

Rating: 5.3/6
Kr 39999,-
Bestill her

Annonselenke

TITAN LIFE T95 PRO er tredemøllen for deg som ønsker en mølle med stort løpebånd og en maskin som tåler MYE bruk. 

TITAN LIFE T95 PRO er i utgangspunktet laget for det kommersielle markedet, men er perfekt for deg som ønsker det beste. Tredemøllen kommer med en svært kraftig AC motor på 4 hk, og møllen tåler både hard og intens trening. TITAN LIFE T95 PRO anbefales ofte til mosjonsklubber, foreninger og virksomheter, men er vell så bra til supermosjonisten som løper mange timer i uken. 

En stor fordel med denne møllen er den store løpeoverflaten på hele 162cm x 60 cm. Dette bidrar til både trygghet og komfort. Det gir også rom for større løpere, høyere hastighet, og mer naturlig stegavvikling. 

TITAN LIFE T95 PRO veier 185kg, noe som sikrer en svært stabil tredemølle. Den takler også en brukervekt på hele 200kg. Heldigvis tar den seg lett slå sammen og trilles bort. 

Du kan velge mellom 99 ulike treningsprogrammer. 2 innebygde vifter samt et tydelig display som viser: tid, hastighet, distanse, kalorier, helning, puls, programprofil og en kropsfett-funksjon.
AC-motoren er svært pålitelig og sterk, og brukes kun i tredemøller der det stilles store krav til holdbarheten. 

Skal du ha det en stødig mølle med stort løpebånd der du bare kan peise på, så er TITAN LIFE T95 Pro et  kanon godt valg! Bare husk at du bør ha  ganske god plass. 

Fordeler

 • Meget kraftig motor med god holdbarhet og driftssikkerhet.
 • Rask akselerasjon og høy topphastighet.
 • Fantastisk stort og behagelig løpebånd.
 • Enormt mange treningsprogrammer å velge mellom.
 • To innebygde vifter som bidrar til god luftsirkulasjon.
 • Stabil og god ramme.

Ulemper

 • Tung og plasskrevende.
9.

inSPORTline Mystral

"For deg som ønsker god demping, en solid mølle og mye kraft!"

Motoreffekt

3.5 HK (Peak 5 HK) DC-motor

Hastighet

1-20 km/t

Stigning

15%

Mål løpebånd

150cm X 51cm

Mål sammenleggbar

134 x 92 x 150 cm

Maskinvekt

132 kg

Maks brukervekt

150 kg

Score: 89/100

Rating: 5.3/6
Kr 21994,-

inSPORTline Mystral er tredemøllen for deg som virkelig bare ønsker å løpe, og ikke bryr deg om 1 million ekstra funksjoner og stasj. 

inSPORTline Mystral er kraftig, og oser kvalitet. Denne møllen egner seg like godt på et treningssenter som til hjemmebruk. Her får du en solid 3,5 HK motor med maks effekt på 5 HK, og kapasitet på opptil 20 km/t og 15% stigning. Løpeflaten er relativt stor med sine 150cm X 51cm, og båndet har hele 6 variable dempere som bidrar til å redusere risikoen for skader. 

Maskinen byr på 24 forhåndskonfigurerte programmer, 3 stk brukerprofiler og 1 stk HRC-program (motstanden justeres i takt med pulssonen du har bestemt deg for å løpe i). Du har med andre ord ha stor valgfrihet for å finne et program som både inspirerer og og gjør treningen mer givende.

En 10″ stor LCD-skjerm serverer deg alt du behøver av info, og hurtigtaster for hastighet og stigning gjør  det enkelt å justere motstanden underveis. Du får også to innebygde høyttalere som leverer respektabel lyd, og i tillegg er det 3.5mm lydinngang til mobil/mp3-spiller. 

Som en bonus følger det med et pulsbelte, eller du kan bruke ditt eget. inSPORTline Mystral gir ikke mulighet til å løpe interaktive ruter, men den har til gjengjeld plenty av treningsprogrammer, fantastisk demping i løpebåndet, og mye kraft til deg som vil løpe intervaller og i høye hastigheter.

Dette er møllen som prioriterer løpingen i fokus. inSPORTline Mystral er en tredemølle du ikke «vokser» ut av, men som vil gi deg haugevis av treningsglede lenge. Et godt valg for den aktive. 

Fordeler

 • Svært stødig og stabil.
 • Kraftig motor ideell for intervaller og høye hastigheter.
 • Romslig løpebånd.
 • Meget god demping og høy komfort.
 • Mange fine treningsprogrammer.
 • Støtter 3 brukere.
 • Pulsbelte medfølger, og kan kobles til ekstern pulssensor.
 • Stor og oversiktlig skjerm.

Ulemper

 • Tung.
10.

Master T55

"Slitesterk tredemølle med god demping."

Motoreffekt

2,5 HK DC-motor

Hastighet

1-20 km/t

Stigning

15%

Mål løpebånd

150 x 56 cm

Mål sammenleggbar

196 x 90 x 158 cm

Maskinvekt

110kg

Maks brukervekt

140kg

Score: 90/100

Rating: 5.4/6
Kr 24199,-
Bestill her

Annonselenke

Ser du etter en slitesterk tredemølle med god demping, så kan Master T55 være et meget godt alternativ.

Master T55 leverer sterkt når det kommer på høy slitestyrke og god løpekomfort. Den 2,5 HK kraftige AC motoren tåler virkelig juling, og akselererer deg raskt opp i 20 km/t og opptil 15% stigning. Du kan velge mellom 12 ulike treningsprogrammer, og maskinen har støtte for 3 ulike brukerprofiler.

Løpebåndet er romslige 150×56 cm og kommer med et ekstra tykt dekke for å sikre maksimal løpekomfort. Dette er med andre ord en meget god mølle å starte med dersom du ikke er vant til å løpe på tredemølle, og ønsker mest mulig demping og høy komfort.

Master T55 kommer med en stor og oversiktlig LCD-skjerm som viser info om tid, distanse, hastighet, stigning, kaloriforbruk og puls. Pulsen måles enten via sensorer i håndtakene, eller gjennom etter trådløst pulsbelte.

Det er også et stativ for nettbrett/mobil, og USB-port som gjør det mulig å lade samtidig. Du kan også bruke mobilen til å spille av musikk gjennom de innebygde høyttalerne. Hurtigstartfunksjonen gjør det enkelt å komme raskt i gang med treningen.

Master T55 er en utrolig god tredemølle med svært høy løpekomfort og slitestyrke. Det eneste du må være klar over er at den ikke er sammenleggbar, så du bør ha god plass.

Fordeler

 • Kraftig og slitesterk AC motor.
 • 12 ulike treningsprogrammer.
 • Støtte for 3 ulike brukere.
 • Stort løpebånd med meget god demping.
 • Oversiktlig LCD-skjerm med hurtigstartfunksjon.
 • Stativ til nettbrett/mobil + USB-lader + høyttalere
 • Svært stødig og slitesterk.

Ulemper

 • Litt få treningsprogrammer.
 • Ikke sammenleggbar.

Dette skal du se etter

Har du bestemt deg for å gå til innkjøp av en tredemølle? I så fall gratulerer! Da har du mye moro i vente – bare sørg for å velge riktig. Det skal mye til for å velge en tredemølle som er helt «elendig», men når du først skal gå til innkjøp av en så stor og kostbar gjenstand, så er det greit å vite hva du skal se etter slik at du får den beste tredemøllen til ditt bruk.

Dette må du vite om tredemøller

Tredemøller kommer med en pris, og i motsetning til å ta på seg løpeskoene og «gratis» kunne løpe ut i det fri, så koster en tredemølle fort en god del tusen kroner. Likevel, ingenting kan måle seg med den friheten tredemøllen gir deg til å styre treningen selv, og ingen kan sette en pris på verdien av å opprettholde en god helse. Mange opplever tredemøllen som en motivasjonsfaktor og at det blir lettere å gjennomføre en treningsøkt dersom enten dagsform eller været ikke spiller på lag. Eller kanskje har du små barn i hus og ikke får anledning til å løpe ute?

Her er de viktigste tingene du bør tenke over:

Tredemølle vs. å løpe ute

Å løpe på en tredemølle gir en litt annen opplevelse enn å løpe utendørs. Når du løper ute vil du hele tiden jobbe mot luftmotstanden og små variasjoner i terrenget, mens på tredemøllen vil du unngå både luftmotstand og stigninger i terrenget – i hvert fall så lenge du løper på en flat mølle. Et annet vesentlig punkt er at løpebåndet hele tiden trekker deg bakover, og du vil derfor automatisk få litt drahjelp under fotsålene for hver steg. Heldigvis kan de fleste tredemøller stilles inn slik at de vinkles oppover for å simulere en motbakke. I hvor stor grad dette lar seg gjøre, avhenger helt av hvilken tredemølle du kjøper. De kraftigere og mer påkostede møllene lar deg gjerne simulere brattere motbakker enn de rimeligere møllene. En tommelfingerregel for å motvirke den sparte energien du sitter igjen med av å løpe inne kontra utendørs, er å stille møllen på 1% stigning.

tredemølle test
De aller fleste tredemøller kan vinkles slik at du løper i delvis motbakke.

Fordelen med å løpe på en tredemølle er at det er mye lettere å tilpasse tempoet enn dersom du løper utendørs. Et av de beste eksemplene er når du skal løpe intervaller eller drag på tid. Utendørs kan det være vanskelig å styre intensiteten ettersom terrenget/underlaget vil variere, og dersom du bor i en by så kan det fort dukke opp et trafikklys eller to som hindrer deg. Mølleløping eliminerer usikkerheten rundt dette, og du får full kontroll på å styre både intensiteten, tempoet og distansen du ønsker å løpe.

 

Start med å stille deg selv disse spørsmålene?

Skal tredemøllen benyttes til å løpe eller gå? Begge deler?
Finn ut hva primærbehovet er. Det finnes egne tredemøller som egner seg bedre til å gå på enn de mest dedikerte løpemøllene. De er ofte enklere og langt billigere ettersom de ikke krever så kraftig motor som de mer avanserte møllene.

Skal tredemøllen brukes til rolig jogging eller gange, behøver ikke løpebåndet å være lengre enn rundt 130-135 cm, og du kommer langt med en motor på 2 HK.

Dersom du primært løper, og kanskje skal løpe noen intervaller, så bør du se etter mølle med løpebånd over 140 cm, og gjerne med en motor kraftigere enn 2,5 HK.

Du må også se ann din egen høyde, og en høyere person vil trenge et lengre løpebånd. Skal tredemøllen også brukes til raske intervaller, så anbefaler vi å velge en tredemølle med 150 cm løpebånd og oppover. Bredden er også viktig når hastigheten øker, og 50 cm bør være et minimum.

Topphastigheten er ikke nødvendigvis så viktig dersom ikke intervaller er av stor prioritet. Det viktigste er at den klarer å akselerere noen lunde raskt, og at den kan kjøre på en relativt høy hastighet over lengre tid.

Hvor god plass har jeg?
En tredemølle tar plass. Stor plass. Bor du på 16 kvm på Majorstua så kjøper du ikke en gigamølle som når fra stuegulvet ditt og ned til t-bane stasjonen. Tredemøller kommer i ulike størrelser, og det er forskjell på hvor stor plass de tar både når de er oppmontert og sammenslått. Mange møller kan heldigvis delvis slåes sammen slik at de ikke tar fullt så stor plass når de ikke er i bruk. Dette er viktig å være klar over når du skal velge modell. Det er også greit å vite at vekten på en tredemølle er relativt høy, og det kan variere mellom 80 kg for de letteste til 180 kg for de tyngste.

tredemølle test
Oppmontert vs. sammenslått.

Hvor høy og tung er den som skal bruke tredemøllen?
Høyden din kan være avgjørende for hvilken tredemølle du bør velge, eller kanskje lettere sagt velge bort. En høy person med lange bein vil nødvendigvis også ta mye lengre løpesteg enn en lavere person med korte bein. Lengre steglengde krever et lengre løpebånd slik at ikke tredemøllen begrenser løpesteget. Alle tredemøller kommer med oppgitt lengde på løpebåndet, så når du skal velge en mølle bør du se etter en tredemølle som matcher høyden din. Er du over 180 cm anbefaler vi å velge en tredemølle med løpebånd på minimum 150 cm, selv om det ikke er skrevet i stein at du  gjøre det.

Generelt vil vi anbefale møller med over 140 cm lengde på løpebåndet (opp til 180cm høyde), og 150cm + til personer over 180cm. Det minste anbefalte målet på løpebåndet  ca. 44 x 132 cm. Skal du hovedsaklig benytte tredemøllen til gange, vil et smalere og kortere løpebånd fungere greit. Jo større løpeflate, jo større motor kreves på tredemøllen. Tyngre personer bør velge en tredemølle med større motor.
Du må også være klar over at hver modell har en vektbegrensning, og særlig de rimeligste og letteste møllene kan ha en vektbegrensning som det er verdt å merke seg.

tredemølle test
Stor og kraftig? Eller liten og lett?

Hvor mye løper du?
Hvor mange timer i uken løper du? Er dere flere som skal bruke tredemøllen? Det er stor forskjell på om tredemøllen blir brukt 2 timer i uken eller 15 timer i uken. Som alt annet vil også dette apparatet bli utsatt for slitasje, og løpebåndet vil over tid bli utslitt og kunne måtte byttes, samtidig som at lagre må smøres opp. De rimeligste møllene leveres som regel med 1-lags løpebånd, mens de mer påkostede modellene gjerne bruker 2-lags løpebånd. En tredemølle med 2-lags løpebånd er langt mer slitesterk enn møllene med 1-lags bånd, og tåler dermed også mer bruk. Løper du mye, eller maskinen brukes av flere, så er en tredemølle med et 2-lags løpebånd absolutt å anbefale.

Hvor lett er det å bruke den sammen med en PC/nettbrett?
En av fordelene med å løpe innendørs på en tredemølle er at du kan la deg underholde av TV-serier, filmer, løpeprogrammer som Zwift, iFit, Passport, etc., som bidrar til at treningen kan bli morsommere og at tiden oppleves å gå raskere. Flere tredemøller har egne holdere som gjør det enkelt å montere/feste nettbrett, PC eller mobiltelefonen slik at det er enkelt å sette disse fra seg for å la seg underholde.

Et ekstra ord om Zwift og andre løpeprogrammer: Disse programmene har på kort tid nærmest revolusjonert mølleløpingen. Sykkelsporten har lenge benyttet seg av sykkelruller som simulerer motstanden i en forhåndsbestemt løype ut fra hvor tungt terrenget er underveis i løypa. Samtidig som du sitter på sykkelen og sykler gjennom landskapet du ser foran deg på skjermen, så justerer rulla automatisk motstanden ut fra hvordan terrenget ser ut. I motbakker blir det automatisk tyngre,  mens i nedoverbakker vil rulla kunne «hjelpe» deg med ekstra trekkraft.

Det samme gjelder for de mer avanserte tredemøllene. Zwift har lenge vært det mest populære programmet, og det finnes utallige løpevideoer der du beveger deg gjennom landskapet etterhvert som du løper fremover på rulla, og siden alt er koblet sammen interaktivt, så vil det være samsvar mellom hvor raskt og langt du løper og hvordan du beveger deg fremover på skjermen. I motbakker vil mølla simulere stigningen ved å øke helningen. Du kan også delta i ulike løpe-event/konkurranser over hele verden, eller løpe mot en venn eller datamaskinen. Det finnes også en rekke ferdigprogrammerte løpsprogrammer som du kan følge på veien mot bedre form. Husk at for å benytte deg av denne funksjonen så trenger du en fotsensor fra Zwift. Denne koster ikke mer enn 399kr og kan kjøper i enkelte norske nettbutikker, som f.eks. her på CDON.no.

test av tredemøller
Løpeprogrammet Zwift tilfører løpingen en helt ny dimensjon.

Noen tredemøller kommer med integrerte høyttalere som tar deg koble til telefonen eller en minnepinne med musikk, og deretter spille av musikken gjennom tredemøllens høyttalere. På samme måte er det flere modeller som har innebygd pulsmåler i håndtakene, men det krever at du holder deg fast gjennom hele løpeøkta, noe vi ikke akkurat anbefaler. De aller fleste som løper i dag benytter nok enten en pulsklokke med innebygd pulsmåler, eller et pulsbelte. Og skal du først høre på musikk, så får du nok mer igjen for å kjøpe et par gode trådløse ørepropper (her finner du test av de beste trådløse øreproppene til trening).

Forskjellen mellom de ulike møllene

Hovedsaklig deler vi inn tredemøller i to kategorier; DC-mølle og AC-mølle. Dette bestemmes av hvilken type strømforsyning motoren benytter seg av, og hvor mye strøm motoren tåler. En kraftigere motor vil tåle mer strøm, og tilsvarende kunne gi  mer motstand i form av økt stigning eller høyre hastighet. Hvilken modell du bør velge, avhenger av blant annet av hvor mye du løper, hvor mange som skal bruke møllen, vekt og bruksområde.

Når vi skal definere ordet «bruk», så kan vi si at typisk hjemmebruk er 1 time i gjennomsnitt hver dag. Dersom møllen benyttes 2-3 timer hver dag, så regnes det som mye bruk og du bør vurdere en mølle som er beregnet for bedriftsmarkedet/proffmarkedet. Møller med DC-motor må gjerne kjøles ned etter et par timers bruk.

Til typisk hjemmebruk vil du klare deg fint med en tredemølle med DC motor. Trener du, eventuelt andre i huset, til sammen mer enn dette, bør dere se etter en mølle med AC-motor. De kraftigere tredemøllene benytter gjerne en 2HK eller 3HK motor som er kraftigere og gir flere muligheter for å simulere ulike hastigheter,  stigninger, etc..
Tredemøller med AC-motor har flere fordeler:

 • De har mer motorkraft (ca.60%) selv med samme antall hestekrefter som en DC-motor.
 • Lengre levetid og mindre vedlikehold (En tredemølle med DC-motor må skifte børster etter ca. 3000 timer).
 • De kan brukes over lengre tid sammenhengende. (En tredemølle med DC-motor må vanligvis ha pause etter 1-4 timers sammenhengende bruk).
 • Mindre støy.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2024 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022