Vi gir deg oversikten over utvalget av markedets beste trimsykkel, treningssykkel og ergometersykkel! Ikke minst forteller vi deg hva du må tenke over før du gjør et innkjøp.

Er du på utkikk etter en ny ergometersykkel, trimsykkel eller treningssykkel? Eller vet du kanskje ikke med sikkerhet hva det heter? Det gjør ingenting, for alle de tre benevnelsene brukes hyppig om hverandre. Det eneste som egentlig skiller seg ut fra disse er spinningsykkelen som vi har skrevet en en guide til HER.

Sammen med spinning har bruken av ulike typer treningssykler eksplodert de siste årene. Mens spinning typisk har vært en «treningssenter-aktivitet» med store grupper som sykler sammen, så har trimsyklene stort sett blitt brukt til hjemmetrening og som oppvarming/nedvarming før både styrke og kondisjonstrening på treningsentre.

I likhet med spinning så har en ergometersykkel en rekke fordeler. En ergometersykkel trener både kondisjon og styrke samtidig, og det er en aktivitet som er svært skånsomt for knær, ledd og muskler. Der du under løping vil utsette knær, ankler, hofter og enkelte muskelgrupper for spesielt stor belastning og harde støt, så er dette nesten fraværende ved bruk av en ergometersykkel. Trimsykkelen er ofte mye brukt i forbindelse med opptrening fra en skade og i rehabiliteringstrening. Det kan utføres av personer i alle aldre, og det er liten risiko for fall og skader, samtidig som helsegevinsten er stor.

Dersom du eier din egen trimsykkel, vil det samtidig være mye lettere å gjennomføre en rask treningsøkt enn dersom du var avhengig av å komme deg til nærmeste treningssenter. Dørstokkmila blir for mange automatisk mye lavere, og du får utnyttet tiden effektivt.

 

Fordeler ved å trene med ergometersykkel:

 • God kondisjonstrening/utholdenhetstrening.
 • God styrketrening for beina.
 • Skånsomt for bein, ledd og skjelett.
 • Bra i opptrening/rehabilitering etter skade.
 • Øker forbrenningen.
 • Lettvint og trygt.
 • Passer alle aldre.
 • Forholdsvis billig.
 • Effektivt.

Under selve testen har vi skrevet mer utfyllende om hva du bør se etter når du skal velge en ergometersykkel. Ved å lese dette, vil du være bedre i stand til å gjøre et valg som du blir fornøyd med. Trykk HER for å komme til denne delen med en gang.

Vi har også forsøkt å forklare forskjellen på en tradisjonell ergometersykkel/trimsykkel, og det vi omtaler som en spinningsykkel. Trykk HER for å lese mer om dette.

 

Best i test ergometersykkel 2021

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Produktene i denne listen er ikke fysisk testet av oss, og vurderingen er gjort på bakgrunn av produktets egenskaper, eksterne tester, tilbakemeldinger fra kunder, kvalitet og pris. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

PS: Prisene kan variere fra dag til dag. Vi forsøker til enhver tid å oppgi riktig prisantydning. Der det er flere alternative priser linker vi til flere butikker.

SORTER ETTER:

1.

DKN AM-3i

"Stappfull av treningsfunksjoner og gjennomført bra!"

Motstand

P.magnetisk

Svinghjul

11kg

Mål

134 x 57 x 100 cm

Tilpasset kroppshøyde

-

Vekt

38kg

Maks brukervekt

150kg

Score: 86/100

Rating: 5.2/6
Kr 7799,-

DKN AM-3i byr på det aller beste innen ergometersykler. Her får du en treningsmaskin som er gjennomført fra A til Å.

Leter du etter noe av det bedre på markedet, så bør du se på DKN AM-3i. Her får du et solid 11kg svinghjul med jevn og god motstand over 32 motstandsnivåer, samt en robust ramme med maksimal brukervekt på 150kg.

For deg som trenger inspirasjon til treningen, kan DKN AM-3i glimre med 12 stk forhåndsinnstilite treningsprogrammer, 1 stk Watt-program og 1 stk HRC-program. I tillegg støtter denne modellen hele 4 brukere slik at den kan enkelt kan settes opp til flere personer dersom dere skal dele på den i familien.

Det virkelige «esset» er Bluetooth-støtten og muligheten for å koble til programmer som KinoMap, Vescape, BitGym, iConsole + og iLog. Her kan du få tilgang til en rekke løyper fra hele verden, og du få muligheten til å sykle ruter der motstanden justeres automatisk etter profilen på løypen. Via Google StreetView får du presentert bilder/film fra gateplan, og all treningsdata presenteres oversiktlig på skjermen. Du kan også konkurrere med andre ryttere dersom du ønsker det, eller delta i et treningsprogram.

Setet er ekstra godt polstret med en gel-pute og kan justeres horisontalt og vertikalt, mens styret kan justeres vertikalt. Computeren på styret viser informasjon som tid, distanse, hastighet, kalorier, kadens, watt og puls. Pulsen måles gjennom sensorer i håndtakene, men du kan også benytte en ekstern pulsmåler dersom du ønsker det.

Ellers leveres DKN AM-3i med pedaler med tåhette, men mangler flaskeholder og stativ for nettbrett.

DKN AM-3i er i våre øyne et røverkjøp til denne prisen. Kombinasjonen av funksjonalitet, robusthet og pris, gjør dette til et av de beste alternativene på markedet.

Fordeler

 • Kraftig 11kg svinghjul og mulighet til å generere 350W.
 • Bluetooth-kompatibel og støtte for en rekke treningsapper og virtuell sykling.
 • Oversiktlig treningscomputer.
 • Justerbart sete og styre.
 • Pulssensor i håndtakene + støtte for ekstern pulssensor.
 • 12 stk forhåndsinnstilite programmer, 1 stk Watt-program, 1 stk HRC-program.
 • Støtte for 4 brukerprofiler.

Ulemper

 • Mangler flaskeholder og stativ for nettbrett.
2.

Hammer Ergo Motion BT

"Enormt mye for pengene!"

Motstand

P.magnetisk

Svinghjul

8 kg

Mål

102 x 50 x 128 cm

Tilpasset kroppshøyde

155 - 195 cm

Vekt

35 kg

Maks brukervekt

130 kg

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 5025,-
Bestill her

Hammer Ergo Motion BT er en fantastisk god trimsykkel som vil tilfredsstille selv den mest kravstore brukeren.

Hammer sparer virkelig ikke på kruttet med sin Ergo Motion BT. Her får du en avansert, men brukervennlig maskin til en meget god pris. Ergo Motion BT benytter magnetisk brems og et 8 kg tungt svinghjul. Til sammen er det 16 motstandsnivåer, 12 treningsprogram med ulike motstander, pluss 4 pulsprogram som sørger for at du enkelt kan gjennomføre kontrollerte treningsøkter i en bestemt pulssone. Pulsen måles enten via de integrerte pulssensorene i håndtaket, eller gjennom en ekstern pulsmåler du kobler til. Det er også mulig å benytte seg av watt-styrte treningsprogram.

Hammer Ergo Motion BT støtter Bluetooth og tilkobling til appen iConsole + og Kinomap, som gjør det mulig å koble til mobil og nettbrett slik at du kan styre motstanden og programmene fra disse enhetene, samt få tilgang til all treningsdata. Du kan også velge å lage dine egne ruter i Google Maps for så å overføre til iConsole +. Deretter vil du kunne sykle de samme rutene på sykkelen mens motstanden justeres automatisk etter terrenget, samtidig som du får presentert stillbilder fra Google Street View.

Ergo Motion BT har også en bakgrunnsbelyst og lettlest LCD-skjerm som viser tid, hastighet, distanse, kalorier og puls. Maskinen har også en enkel kroppsscanning med info om kroppsfett, BMR og BMI.

Denne modellen er også svært enkel å tilpasse til brukere i flere høyder. Setet er komfortabelt, kan justeres vertikalt og horisontalt, mens styret kan justeres vertikalt. Dette gjør den velegnet også til høyere personer.

Ellers er Hammer Ergo Motion BT utstyrt med stativ til nettbrett/mobil, pulssensor i håndtakene, og lademuligheter for mobil via USB. Føttene kommer med egen høydejustering slik at det skal være enklere å plassere sykkelen på ujevnt underlag.

Hammer Ergo Motion BT er rett og slett en knakende god ergometersykkel. Vi finner ikke mye feil, og det eneste vi kunne ønsket oss er elektromagnetisk motstand, men da ville også prisen vært langt høyere. Absolutt anbefalt.

Fordeler

 • Godt utstyrt.
 • Støtter Bluetooth og apper som lar deg sykle interaktive ruter.
 • Mange innebygde treningsprogram.
 • Bakgrunnsbelyst og lettlest LCD-skjerm.
 • Gode justeringsmuligheter for både høye/lave brukere.
 • Stativ for nettbrett/mobil, pluss lademulighet.
 • Innebygd pulsmåler + støtte for ekstern pulsmåler.
 • Høydejustering på føttene for utjevning av ujevnt underlag.
 • Støtter opptil 4 brukerprofiler.
3.

Finnlo by Hammer Exum

"Et virkelig godt kjøp for deg som bruker ergometersykkelen jevnlig!"

Motstand

El.magnetisk

Svinghjul

8kg

Mål

102 x 55 x 125 cm

Tilpasset kroppshøyde

-

Vekt

39kg

Maks brukervekt

150kg

Score: 84/100

Rating: 5.0/6
Kr 6999,-
Bestill her

Finnlo by Hammer Exum er en svært god ergometersykkel for alle som ønsker å bruke ergometersykkelen som en jevnlig del av treningsarbeidet.

Finnlo by Hammer Exum har vunnet priser for Best i Test av andre nettsider, og det gjør den seg også fortjent til. Sykkelen varter opp med et solid 8kg svinghjul og elektromagnetisk motstand, samt en svært stabil ramme med maks brukervekt på 150kg.

Du kan velge mello, 19 ulike treningsprogrammer, blant annet 12 stk forhåndsinnstilte programmer, 4 stk HRC-programmer og 1 stk Watt-program.

Setet er produsert i mykt gel-materiale som bidrar til høy komfort under lange treningsøkter. Setet kan justeres horisontalt og vertikalt, mens styret kan justeres vertikalt.

Exum er utstyrt med presisjonskulelager av høy kvalitet som sikrer en jevn og tyst rotasjon, og at det er behagelig og jevnt å sykle uansett motstandsnivå. Sykkelen har også en oversiktlig og bakgrunnsbelyst LCD-skjerm som viser en rekke viktig info under trening som hastighet, tid, distanse, kaloriforbruk, og RPM.

Pulsen kan måles via trådløse måling i håndtakene, eller via et eksternt pulsbelte (følger ikke med). Det du derimot får, er en pulsmåler til å feste på øreflippen, som bidrar til gode pulsmålinger uten at du trenger å holde hendene på håndtakene.

Finnlo Exum Ergometer gir det mye for pengene, og selv om du ikke får Bluetooth eller interaktiv sykling, så er det et svært godt valg dersom best mulig treningsfunksjonalitet er prioriteten.

Fordeler

 • Presisjonskulelager av høy kvalitet som sikrer en jevn og stille rotasjon
 • 12 motstandsnivåer.
 • Mange ulike treningsprogrammer, blant annet puls- og wattbasert.
 • Tilnærmet lydløs.
 • Enkel å tilpasse.
 • Lett å flytte, og plassbesparende.
 • Solid og stødig - tåler høy maks-brukervekt.

Ulemper

 • Ikke støtte for Bluetooth eller virtuell sykling.
 • Savner holder til nettbrett/mobil.
4.

FitNord Cyclo 500E

"Kraftig, slitesterk, mange treningsprogrammer og mye treningsglede!"

Motstand

E.magnetisk

Svinghjul

12kg

Mål

108 x 53 x 146,5 cm

Tilpasset kroppshøyde

160-200cm

Vekt

39kg

Maks brukervekt

130kg

Score: 86/100

Rating: 5.2/6
Kr 10485,-
Bestill her

FitNord Cyclo 500E er et meget godt velutstyrt ergometersykkel som vil tilfredsstille selv de mest kravstore.

FitNord Cyclo 500E kommer med et solid 12kg svinghjul, og kan varte opp med hele 32 ulike motstandnivåer som enkelt justeres elektronisk ved et knappetrykk. Den elektromagnetiske motstanden sørger for ekstra lang levetid, og sammen med den robuste rammen er FitNord Cyclo 500E en ergometersykkel som føles trygg og stødig å sykle på.

Trenger du motivasjon for å komme i gang med treningen, så har FitNord Cyclo 500E 24 innebygde treningsprogrammer å velge mellom. Sykkelen støtter også Bluetooth slik at du kan koble til mobilen å benytte deg av treningsapper som gir deg tilgang til kart og virtuell sykling, samt mye interessant treningsinformasjon.Via Google StreetView får du presentert bilder/film fra gateplan, og motstanden på sykkelen justeres automatisk etter terrenget og landskapet du sykler i.

Setet kan justeres horisontalt og vertikalt, mens styret kan justeres vertikalt. Computeren på styret viser informasjon som tid, distanse, hastighet, kalorier og puls. Pulsen måles gjennom sensorer i håndtakene. Ellers leveres sykkelen med pedaler med tåhette, men mangler flaskeholder og stativ for nettbrett.

FitNord Cyclo 500E har det aller meste en god ergometersykkel skal ha. Et kraftig svinghjul, elektromagnetisk motstand, en robust ramme, mange treningsprogrammer og muligheten til å sykle virtuelt, gjør at denne sykkelen vil glede svært mange ulike typer brukere.

Fordeler

 • Kraftig 12kg svinghjul.
 • Slitesterk elektromagnetisk motstand.
 • 24 ulike treningsprogrammer.
 • Bluetooth-kompatibel og støtte for iConsole og virtuell sykling.
 • Justerbart sete og styre + ekstra behagelig sete.
 • Pulssensorer i håndtakene.
 • Oversiktlig treningscomputer.

Ulemper

 • Mangler flaskeholder og stativ for nettbrett.
 • Ikke støtte for ekstern pulssensor.
5.

Nordic 100 Cycle

"Flott innstegsmodell!"

Motstand

P.magnetisk

Svinghjul

4kg

Mål

85 x 45 x 128 cm

Tilpasset kroppshøyde

-

Vekt

18kg

Maks brukervekt

110kg

Score: 79/100

Rating: 4.7/6
Kr 2999,-
Bestill her

Nordic 100 Cycle er en rimelig og god inngangsportal til deg som ønsker å bruke trimsykkel for å komme deg i bedre form, eller som en del av oppvarming eller rehabilitering.

Nordic 100 Cycle er langt i fra den kraftigste og mest velutstyrte modellen, men den er et ypperlig alternativ til deg som ønsker noe lettvint og billig. Med en egenvekt på kun 18 kg, samt transporthjul på alle fire beina, er Nordic 100 Cycle svært enkel å flytte. Sykkelen er også tilnærmet støyfri takket være den magnetiske motstanden.

Nordic 100 Cycle har et 4 kg tungt svinghjul og 8 motstandsnivåer. Det gir en fin og jevn belastning på lette gir, selv om du ikke klarer å tråkke like tungt som på modellene med tyngre svinghjul. En oversiktlig LCD-skjerm gir deg info om tid, hastighet, avstand og kalorier. Pulssensorer er integrert i styret.

Setet kan justeres horisontalt og vertikalt, og styret kan justeres horisontalt. Det er også mulig å justere høyden på beina for utjevning ved ujevnt underlag. Dessverre mangler sykkelen stativ for nettbrett, flaskeholder og pulsmåling, men noe annet er heller ikke å forvente til denne prisen.

Oppsummert kan vi si at Nordic 100 Cycle gir deg en mye sykkel til prisen, men vær klar over at dette ikke er modellen for deg som skal sykle hver eneste dag, men bruke det som en alternativ treningsform eller rehabilitering. 

Fordeler

 • Enkel i bruk.
 • Lav egenvekt og enkel å flytte.
 • Stillegående magnetisk motstand.
 • Justerbart sete og styre.
 • Oversiktlig LCD-skjerm.
 • Mye for pengene.

Ulemper

 • Ingen treningsprogrammer.
 • Mangler stativ for nettbrett, flaskeholder og pulsmåling i styret.
 • Lav vekt på svinghjulet.
6.

Schwinn Airdyne AD6

Motstand

Luft

Svinghjul

-

Mål

126 x 65 x 129 cm

Tilpasset kroppshøyde

-

Vekt

57kg

Maks brukervekt

135kg

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 14999,-
Bestill her

Schwinn Airdyne AD6 er ikke en tradisjonell ergometersykkel, men et av de beste redskapene for å oppnå høy puls og effektiv trening på svært kort tid.

Kanskje har du sett de på treningssentrene? Schwinn Airdyne AD6 er en aerobike, en maskin som kombinerer noe av det beste fra en vanlig ellipsemaskin og en ergometersykkel. Sykkelen er selvgenererende og trenger ingen tilførsel av strøm. Motstanden justeres automatisk ut i fra hvor tungt du trener, og det blir tyngre desto mer krefter du bruker.

I tillegg til automatisk justerbar motstand, kommer Schwinn Airdyne AD6 med 7 forhåndsinnstilte treningsprogrammer; hastighet, kaloriforbruk, distanse, tid, watt, nedtelling og frekvens og har en LCD-skjerm som hele tiden viser deg de viktigste dataene. Det er ingen pulssensor i håndtakene, men Airdyne AD6 støtter tilkobling til trådløst pulsbelte.

En annen ting vi liker godt med Schwinn Airdyne AD6 er muligheten til å variere grepet på håndtaket. Håndtakene er synkronisert med pedalene slik at du får et mest mulig naturlig bevegelsesmønster.

Ønsker du deg noe av det mest effektive treningsredskapet på markedet, og vet at du ønsker å få mye utbytte av treningen selv om du må jobbe litt med deg selv? Da er Schwinn Airdyne AD6 et meget godt alternativ.

Fordeler

 • Robust og stødig.
 • Nærmest uendelig høyt motstandsnivå.
 • Mulighet til å variere grepet.
 • Horisontal/vertikal justering av setet.
 • Oversiktlig skjerm + flaskeholder.
 • Støtter trådløs pulsmottaker.

Ulemper

 • Ingen pulssensor i håndtakene.
7.

DKN EMB-600

"Supersykkel som dekker de fleste behov!"

Motstand

El.magnetisk

Svinghjul

16 kg

Mål

12 x 58 x 153 cm

Tilpasset kroppshøyde

-

Vekt

72,3 kg

Maks brukervekt

180 kg

Score: 89/100

Rating: 5.3/6
Kr 15999,-

DKN EMB-600 er en svært god ergometersykkel som vil tilfredsstille selv de mest kresne brukerne.

DKN EMB-600 er utstyrt med en kraftig og stødig ramme, og har et moderne elektromagnetisk motstandssystem som gjør at du kan bytte fra laveste til høyeste motstandsnivå på mindre enn 5 sekunder. Denne sykkelen er med andre ord perfekt for noe som gjør at maskinen er perfekt for HIIT-trening og intervaller! Den elektroniske motstanden bidrar også til en mye jevnere overgang mellom de 32 ulike motstandsnivåene, og sørger for at sykkelen er stillegående.

De overdimensjonerte pedalene med en 2-graders vinkling bidrar til bedre komfort for beina under trening, mens et tykt og behagelig sete enkelt kan justeres i høyden. Styret er utformet med et multi-grep som gir et komfortabelt grep med flere ulike grepsmuligheter.

En lettlest LCD-skjermen gir deg informasjon om tid, distanse, hastighet, kadens, kaloriforbruk og puls. Pulsen måles via sensorer i håndtakene, eller trådløst gjennom en ekstern pulssensor.

Trenger du inspirasjon til treningen, kan du velge mellom DKN AM-3i glimre med 12 stk forhåndsinnstilte treningsprogrammer, 1 stk Watt-program og 1 stk HRC-program. I tillegg støtter denne modellen hele 4 brukere slik at den kan enkelt kan settes opp til flere personer dersom dere skal dele på den i familien.

Det virkelige «esset» er Bluetooth-støtten og muligheten for å koble til programmer som KinoMap, Vescape, BitGym, iConsole + og iLog. Her kan du få tilgang til en rekke løyper fra hele verden, og du få muligheten til å sykle ruter der motstanden justeres automatisk etter profilen på løypen. Via Google StreetView får du presentert bilder/film fra gateplan, og all treningsdata presenteres oversiktlig på skjermen. Du kan også konkurrere med andre ryttere dersom du ønsker det, eller delta i et treningsprogram.

DKN EMB-600 kommer med et praktisk stativ for nettbrett og flaskeholder. Sykkelen tåler også en maks brukervekt på 180 kg.

DKN EMB-600 er en supersolid og rågod ergometersykkel. Ønsker du det beste, så får du det her.

Fordeler

 • Slitesterk og stillegående elektromagnetisk motstand.
 • 32 ulike motstandsnivåer.
 • 16 kg tungt svinghjul gir jevn motstand over 32 nivåer.
 • 12 stk forhåndsinnstilite programmer, 1 stk Watt-program, 1 stk HRC-program.
 • Støtte for 4 brukerprofiler.
 • Pulssensor i håndtakene + støtte for ekstern pulssensor.
 • Bluetooth-kompatibel og støtte for en rekke treningsapper og virtuell sykling.
 • Oversiktlig treningscomputer.
 • Stativ for nettbrett + flaskeholder.
8.

inSPORTline inCondi UB45i

"Perfekt kombinasjon med slitestyrke, funksjon og ytelse!"

Motstand

El.magnetisk

Svinghjul

8 kg

Mål

139,5 x 51 x 97,5 cm

Tilpasset kroppshøyde

-

Vekt

35 kg

Maks brukervekt

130 kg

Score: 89/100

Rating: 5.3/6
Kr 6499,-

inSPORTline inCondi UB45i er en brukervennlig og slitesterk ergometersykkel med mange spennende og nyttige treningsfunksjoner.

inSPORTline inCondi UB45i er en ny modell fra inSPORTLine, og her har produsenten gjort noen veldig gode prioriteringer.

Sykkelen kan by på slitesterk og lydløs elektromagnetisk motstand og et 8 kg tungt svinghjul med 16 motstandsnivåer som enkelt justeres ved å trykke på en knapp. Du kan velge mellom 17 stk programmer (inkl. 12 stk forhåndsinnstilte programmer, 2 stk HRC-programmer, 1 stk Watt-program og 1 stk Recovery-program).

Setet kan justeres horisontalt og vertikalt , mens styres kan vinkles opp/ned. De ekstra lange håndtakene er gummiert for et fast og behagelig grep.

En bakgrunnsbelyst og lettlest LCD-skjerm gir deg info om tid, hastighet, distanse, kalorier, watt og puls. Pulsen måles via de innebygde pulssensorene i håndtakene.

Sykkelen støtter Bluetooth, og du kan koble til apper som iConsole+ der du kan sykle gjennom flere interessante miljøer i verden via Google Maps og sette nye mål for treningen din. Du kan sette mål for treningstid, distanse, omdreininger per minutt og også mål for puls og kaloriforbrenning.

Du kan også tilpasse disse programmene i henhold til treningsmålene dine (maraton-trening, vekttap eller eksplosivitet) og dele resultatene dine via sosiale medier som Facebook og Twitter.

Det følger med et praktisk stativ for nettbrett/mobil, USB-port for lading av ulike enheter, lydinngang for å høre på musikk og innebygde høyttalere.

inSPORTline inCondi UB45i gir deg masse treningsmuligheter, er slitesterk, stillegående og svært god i bruk. Anbefalt.

Fordeler

 • Slitesterk og stilelgeånde elektromagnetisk motstand.
 • 16 motstandsnivåer.
 • 17 stk programmer (inkl. 12 stk forhåndsinnstilte programmer, 2 stk HRC-programmer, 1 stk Watt-program og 1 stk Recovery-program)
 • Bluetooth-kompatibel og støtte for iConsole og virtuell sykling.
 • Pulssensorer i håndtakene.
 • Stativ for nettbrett/mobil, USB-port for lading + lydinngang for musikk + innebygde høyttalere.
 • Lettlest bakgrunnsbelyst treningscomputer.
 • Høydejustering på føttene for utjevning av ujevnt underlag.
9.

inSPORTline inCondi UB60i

"Mye treningsmoro og høy funksjonalitet!"

Motstand

P.magnetisk

Svinghjul

7 kg

Mål

102 x 56 x 149 cm

Tilpasset kroppshøyde

-

Vekt

38,2 kg

Maks brukervekt

150 kg

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 7999,-

inSPORTline inCondi UB60i er en allsidig og velutstyrt ergometersykkel som kan by på mye treningsmoro og inspirasjon..

inCondi UB60i er en av de mest solgte ergometersyklene til inSPORTline. Sykkelen har en relativt slank og diskre form, og sørger for god stabilitet selv under intensive økter. Svinghjulet på 7 kg sørger for en jevn og god motstand over 32 ulike motstandsnivåer. Trenger du inspirasjon til treningen kan du velge mellom 12 forhåndsinstallerte programmer, 1 HRC (pulsbasert) program, 1 watt program, 1 Body Fat-program og 1 restitusjons program.

For virkelig inspirasjon kan du benytte deg av inCondi UB60i sin virtuelle treningsverden. Sykkelen støtter Bluetooth og kan enkelt kobles til mobil eller nettbrett der du kan ta i bruk tredjeparts apper som iConsole + og Kinomap. Her får mulighet til å foreta en virtuell sykkeltur gjennom mange interessante plasser og miljøer rundt omkring i verden samtidig som du får presentert stillbilder av området fra Google Street View.

Den lettleste og bakgrunnsbelyste LCD-skjermen viser informasjon om tid, distanse, hastighet, kadens, kalorier, watt og puls. Du kan også få disse verdiene rett på mobilen eller nettbrettet.

Setet er ergonomisk utformet og kan justeres både vertikalt og horisontalt. Styret kan vinkles opp/end, og er utformet slik at du har flere ulike grepsmuligheter. Det er også integrert pulssensoret i styret, i tillegg til at maskinen kan kobles til en ekstern pulsmåler. En Polar-pulsmåler følger med.

inCondi UB60i tar liten plass, er enkel å flytte takket være praktiske transporthjul, har utjevningssystem som kan kompensere for ujevnheter i gulvet, og er stillegående. Flaskeholder og stativ til nettbrett medfølger også.

inCondi UB60i byr på mye treningsmoro og mange nyttige treningsprogrammer. Her får du god kvalitet og mye inspirasjon gjennom virtuell sykling og iConsole + appen.

Fordeler

 • Stillegående.
 • 32 motstandsnivåer.
 • 12 treningsprogrammer hvorav 1 pulsbasert, 1 watt program, 1 Body Fat-program og 1 restitusjons program.
 • Støtter Bluetooth og apper som lar deg sykle interaktive ruter.
 • Bakgrunnsbelyst og lettlest LCD-skjerm.
 • Virtuell sykling gir mye inspirasjon og mange muligheter.
 • Stativ for nettbrett/mobil, flaskeholder.
 • Pulsmåler i håndtakene + medfølgende pulsbelte.

Ulemper

 • Litt liten vekt på svinghjul.
 • Permanentmagnetisk motstand.
10.

FitNord Cyclo 200

"Super innstegsmodell!"

Motstand

P.magnetisk

Svinghjul

7 kg

Mål

90 x 49 x 138 cm

Tilpasset kroppshøyde

-

Vekt

29,3 kg

Maks brukervekt

100 k

Score: 81/100

Rating: 4.9/6
Kr 5235,-
Bestill her

FitNord Cyclo 200 er en rimelig og god ergometersykkel som kombinerer brukervennlighet og kvalitet til en god pris.

Cyclo 200 er en ny modell på markedet, og retter seg inn mot brukere som ønsker en enkel og grei ergometersykkel som skal brukes til lett trening.

Her får du en sykkel med lav vekt som er enkel å flytte rundt, manuell motstandsjustering over 8 nivåer, og en oversiktlig skjerm som viser info om tid, avstand, hastighet, kalorier og puls.

Pulsen måles gjennom sensorer i håndtakene, eller trådløst via et pulsbelte (kjøpes separat).

Setet kan justeres vertikalt og horisontalt, mens styret kan vinkles opp/ned. Det er også et praktisk stativ for nettbrett/mobil.

FitNord Cyclo 200 er svært enkel, men gjør jobben. Vi setter pris på den lettleste skjermen, og at den er så lett å transportere. En god modell for deg som trenger en innstegsmodell.

Fordeler

 • Svært enkel i bruk.
 • Stillegående
 • Lettlest treningscomputer med de viktigste funkjsonene.
 • Lav vekt og enkel å flytte.
 • Stativ/holder for nettbrett.
 • Pulssensor i håndtakene + støtte for trådløst pulsbelte.

Ulemper

 • Ingen treningsprogrammer.
 • Lav maks brukervekt.
 • Ikke like stødig som de kraftigere modellene.

Ergometersykkel vs. spinningsykkel

Når du skal velge en trimsykkel er det enkelte ting du bør være oppmerksom på. For det første er en trimsykkel/ergometersykkel noe annet enn en spinningsykkel. Begge treningsapparatene er svært gode apparater, og begge gir kroppen en god treningsøkt dersom intensiteten er riktig. Det som skiller de er blant annet konstruksjon, type motstand, sittestilling, justeringsmuligheter og noen andre detaljer.

Det viktige er å vite hvorfor du eventuelt skal velge en ergometersykkel fremfor en spinningsykkel. Generelt kan vi si at spinningsykkelen er mer stabil enn en ergometersykkel, mye på grunn av vekten, men også på grunn av konstruksjonen. En spinningsykkel er derfor bedre egnet til for eksempel stående sykling og intensive treningsøkter som intervaller der det gjerne er mye gynging fra side til side.

I motsetning til trimsykkelen, behøver ikke spinngsykkelen å være tilkoblet strøm for å generere motstand. Her er det kun en brems og et svinghjul som skaper motstanden under treningsøkta. De har også større mulighet for individuell tilpasning ettersom både styret og setet som regel kan justeres både horisontalt og vertikalt. Ergometersykkelen kommer gjerne med et display som viser tid, hastighet, motstandsnivå, puls, kaloriforbrenning, m.m., mens spinningsyklene ikke alltid har dette. De senere årene har flere og flere spinningsykler fått sykkelcomputere innebygd, men dette var ikke vanlig tidligere.

Treningssykkel/trimsykkel/ergometersykkel til venstre, og en typisk spinningsykkel til høyre.

Så hvorfor skal du egentlig velge en trimsykkel?

En trimsykkel er kanskje ikke like stødig som en spinningsykkel, men de er stødige nok. Du står heller ikke å trør like mye på en trimsykkel, så du vil sjelden føle at den er ustødig. Et annet vesentlig poeng er vekten og muligheten for og enkelt forflytte sykkelen. Mens spinningsykkelen gjerne kan veie godt over 50kg, er en ergometersykkel som regel «bare» 30-40kg. Dersom du ønsker en treningssykkel som er enkel å flytte fra rom til rom, og som for eksempel må flyttes bort fra rommet du trener i etter bruk (stua…), og i tillegg er nesen lydløs, så er en ergometersykkel et godt valg.

Treningssykkelen har ikke like gode mulighet til å justere setet og styret som på en spinningsykkel, men det er det heller ikke behov for ettersom sittestillingen på en ergometersykkel er så mye mer behagelig og avslappet. På en ergometersykkel sitter du mer oppreist med rettere rygg sammenlignet med spinningsykkelen der du sitter veldig fremoverlent.

 

Dette skal du se etter

Motstand

For at en trimsykkel skal kunne generere motstand, er den som regel avhengig av å være tilkoblet strøm. Dette er ikke nødvendig for spinningsykkelen, og dette er en av de største forskjellene på produktene. Motstanden på en trimsykkel er enten elektromagnetisk eller permanentmagnetisk. Førstnevnte er uten tvil best, så dersom du ønsker en god trimsykkel du kan ha lenge og som tåler mye bruk, er det elektromagnetisk motstand du bør se etter. Elektromagnetisk motstand (EMS) har ingen bevegelige slitedeler som må byttes ut, og kan derfor faktisk være rimeligere i drift over tid.

Permanentmagnetisk motstand ser vi gjerne på rimeligere modeller. Det er ikke dårlig, men det er ikke like holdbart, og i motsetning til elektromagnetisk motstand så består det av slitedeler som må byttes ut. «Fordelen» med permanentmagnetisk motstand er at det er rimelige å produsere for produsentene, noe som igjen resulterer i lavere salgspris.

Motstanden på en ergometersykkel justeres som regel via et par tastetrykk på displayet, mens det på en spinningsykkel gjøres manuelt ved å vri på et håndtak/hjul. Det er greit å være klar over at motstanden på en spinningsykkel som regel er høyere enn for trimsykkelen, så dersom du ønsker muligheten til å tråkke virkelig tungt, så er spinningsykkel veien å gå. De aller fleste vil nok uansett ha mer enn nok utfordring med å tråkke rundt på det tyngste giret på en god ergometersykkel.

 

Svinghjul

Tyngen på svinghjulet er med på å avgjøre ergometersykkelens motstand. Jo tyngre svinghjul, desto større motstand er ergometersykkelen i stand til å generere. Dersom du er vant til å se på spinningsykler, så vil svinghjulet gjerne variere mellom 18-30 kg. Dette må du se bort fra når du tenker svinghjul på en trimsykkel. Disse syklene har mye mindre svinghjul, og de fleste vil klare seg fint med svinghjul på 6-8 kg. Ønsker du å tråkke tungt eller kjøre intervaller, kan det være en fordel med et tyngre svinghjul på 7 kg og oppover. Generelt kan vi si at et tyngre svinghjul gir jevnere tråkk når det er mye motstand, mens et lettere svinghjul gir jevnere tråkk når det er mindre motstand.

Lydnivå

En annen fordel med en ergometersykkel er at de er nesten lydløse. Spinningsykler av god kvalitet bråker heller ikke mye, men en trimsykkel er det beste valget dersom du ønsker minst mulig forstyrrelser. Skal du for eksempel benytte sykkelen foran TVen mens du ser på ett eller annet? Eller mens noen sover i et orm ved siden av? Her er ergometersykkel et glimrende valg.

 

Drivverk

En spinningsykkel benytter enten kjededrift eller reimdrift som en del av drivverket som skaper motstanden. Dette slipper du å tenke på for ergometersykkel, og du slipper dermed også unna en del støy og slitasje.

 

Ramme og byggekvalitet

Byggekvaliteten er avgjørende for at trimsykkelen står stødig og føles god å sykle på. Som regel henger byggekvaliteten sammen med pris, men det er ikke alltid at pris og kvalitet følger hverandre likt. Her kommer vår guide/liste inn.

Generelt vil en tyngre trimsykkel stå stødigere enn en lettere modell, men også utformingen på beina og vektfordelingen spiller inn på den totale stødigheten. En spinningsykkel er som regel mer stabil, men også langt tyngre.

En annen ting du bør tenke over før du gjør deg et valg, er hvor lett sykkelen er å flytte. Har den transporthjul slik at den enkelt kan trilles bort? Hvor mye veier den? Hvor dominerende er den med tanke på utseende/design?

Til slutt må du tenke over brukervekt. Brukervekten står oppgitt som maksimal brukervekt, og refererer til den maksimale vekten på brukeren av maskinen. Dette kan være avgjørende for deg som veier godt over 100kg. De fleste modellene takler fint en brukervekt på rundt 120-130kg, og som regel vil en dyrere modell tåle mer enn en rimeligere.

 

Styret, setet og pedaler

En sykkel har tre kontaktpunkter mot kroppen din. Det er styret, setet og pedalene. Da er det heller kanskje ikke så vanskelig å forstå at disse tre punktene må være riktig innstilt for at du skal kunne få en behagelig treningsopplevelse.

Styret er relativt enkelt sammenlignet med styret på en spinningsykkel. Her er det ikke mange varianter å velge mellom, noe det heller ikke er behov for på grunn av den oppreiste sittestillingen. Styret lar seg heller ikke alltid justere i like store grad som på spinningsykler der det gjerne kan justeres både vertikalt, horisontalt og vinkles. Det er likevel en fordel om det kan justeres i høyden.

Spinningsykler kommer gjerne med styrer som etterligner de du finner på vanlige sykler, men det kan du glemme på en ergometersykkel. Når det gjelder spinningsykler kan det for eksempel være spesielt tilpasset landeveisyklister som ønsker en sittestilling mest mulig lik den de har på landeveissykkelen. Her er styret egentlig et vanlig bukkestyret med bremser/girhendler som ikke gjør annet enn å forsterke følelsen av en ekte landeveisykkel. Andre modeller har styrer som har mulighet for å holde hendene flere ulike steder, for eksempel høyere for en mer oppreist sittestilling.

Styret på en ergometersykkel er enkelt, og relativt oppreist. Det gir likevel flere valgmuligheter for hvor du ønsker å plassere hendene.

 

For mange vil setet uten tvil være et av de viktigste punktene. Vi vil i utgangspunktet råde deg til å gi sykkelen du kjøper en sjanse før du «bestemmer» deg for at setet enten er for hardt eller for mykt. Et komfortabelt sete er viktig, men det er ikke nødvendigvis slik at et mykt og bredt setet er best. Ofte er et hardt og litt smalt sete bedre å sykle på i lengden enn et veldig mykt og bredt sete, rett og slett fordi det skaper mindre friksjon mellom baken og setet. Justeringsmulighetene er ikke like gode som på spinningsykkelen der du gjerne kan justere både setet og styret både vertikalt, horisontalt, samt vinkelen, men de fleste seter lar seg likevel justere både i høyde og lengde.

For mange vil nok setet føles som det viktigste kontaktpunktet mellom kroppen og sykkelen. De fleste ergometersykler lar deg justere setet både i høyden og lengderetning.

 

En ergometersykkel har som regel vanlige pedaler med en tåhette som du kan trekke over den fremste delen av skoen slik at du får et bedre rundtråkk når du tråkker. Når du da trekker foten opp, vil du trekke ned deg pedalen og generer kraft samtidig som du tråkker ned med den andre foten. Sykkelpedaler gjør at du tråkke mer effektivt, samtidig som du får bedre treningseffekt.

Spinningsykkelen benytter gjerne SPD sykkelpedaler der du er avhengig an sykkelsko får å «sitte fast» i sykkelen.

 

Computer

Så godt som alle trimsykler har et display/computer som viser deg oversikt over treningsdata som tid, hastighet, tråkkfrekvens, kaloriforbruk og eventuelt puls. Enkelte påkostede modeller har mer avanserte sykkelcomputere som lar deg velge mellom ulike treningsprogram, og gir deg en oversikt over øktas oppbygning vis stolpediagram på skjermen. De mest avanserte syklene kan kobles til sosiale treningsplattformer som Zwift som lar deg sykle virtuelle ruter rundt i hele verden. Dette kan være virkelig motiverende ettersom motstanden styres motstanden automatisk og justeres i takt med terrenget der du sykler.

En ergometersykkel har nesten alltid et display som viser deg relevant data under treningsøkta. Oppbygningen på treningsprogrammene vises gjerne som stolpediagrammer for å indikere intensiteten utover økta.

 

Ekstrautstyr

Vi anbefaler at du alltid bruker en underlagsmatte til spinningsykkelen. Dette er en billig investering som du garantert får igjen for et godt alternativ er denne underlagsmatten på 70 x 150cm.

Ellers er det ikke mengder med ekstrautstyr til en ergometersykkel. De fleste modellene kommer med en flaskeholder, og enkelte kan ha ferdigmontert et stativ til nettbrett eller mobiltelefon. Sistnevnte kan være svært praktisk dersom trimsykkelen også støtter tilkobling til Zwift eller andre treningsplattformer. Du vil da kunne koble nettbrettet til til sykkelen, og deretter sykle virtuelle ruter gjennom Zwift eller tjenester som iConsole+. Her vil du kunne følge en rute på skjermen til nettbrettet, samtidig som motstanden på sykkelen automatisk justerer seg i henhold til terrenget.

Flere modeller kommer med pulsmåler integrert i styret, og de mer avanserte har støtte for trådløs tilkobling til en pulssensor slik at du kan benytte et pulsbelte å se pulsen din på skjermen på sykkelen.

 

Vedlikehold

En ergometersykkel krever heldigvis langt mindre vedlikehold enn en vanlig sykkel, selv med mye bruk. Du bør likevel sørge for å holde sykkelen ren for skitt og støv, og ikke minst tørke bort svetten som har lett for å dryppe på sykkelen. Som nevnt vil modellene med elektromagnetisk motstand være tilnærmet vedlikeholdsfrie ettersom det ikke er bevegelige slitedeler som må byttes ut. Trimsyklene med permanentmagnetisk motstand vil kreve noe mer vedlikehold ettersom de benytter slitedeler som etterhvert må byttes ut.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Produkttest

Test: Icebug Pace3 BUGrip GTX

Glem frykten for å gå utendørs på dager med is fra…
Dato: Jan 19, 2021
Produkttest

Test: Icebug Detour BUGrip GTX

Hvis Icebug Detour BUGrip GTX var et piggdekk for bil, hadde…
Dato: Jan 13, 2021
Produkttest

Test: On Cloudventure Waterproof

On Cloudventure Waterproof er vår nye favoritt vanntette sko for tur,…
Dato: Jan 10, 2021