Vi gir deg oversikten over utvalget av markedets beste trimsykkel, treningssykkel og ergometersykkel! Ikke minst forteller vi deg hva du må tenke over før du gjør et innkjøp.

Er du på utkikk etter en ny ergometersykkel, trimsykkel eller treningssykkel? Eller vet du kanskje ikke med sikkerhet hva det heter? Det gjør ingenting, for alle de tre benevnelsene brukes hyppig om hverandre. Det eneste som egentlig skiller seg ut fra disse er spinningsykkelen som vi har skrevet en en guide til HER.

Sammen med spinning har bruken av ulike typer treningssykler eksplodert de siste årene. Mens spinning typisk har vært en «treningssenter-aktivitet» med store grupper som sykler sammen, så har trimsyklene stort sett blitt brukt til hjemmetrening og som oppvarming/nedvarming før både styrke og kondisjonstrening på treningsentre.

I likhet med spinning så har en ergometersykkel en rekke fordeler. En ergometersykkel trener både kondisjon og styrke samtidig, og det er en aktivitet som er svært skånsomt for knær, ledd og muskler. Der du under løping vil utsette knær, ankler, hofter og enkelte muskelgrupper for spesielt stor belastning og harde støt, så er dette nesten fraværende ved bruk av en ergometersykkel. Trimsykkelen er ofte mye brukt i forbindelse med opptrening fra en skade og i rehabiliteringstrening. Det kan utføres av personer i alle aldre, og det er liten risiko for fall og skader, samtidig som helsegevinsten er stor.

Dersom du eier din egen trimsykkel, vil det samtidig være mye lettere å gjennomføre en rask treningsøkt enn dersom du var avhengig av å komme deg til nærmeste treningssenter. Dørstokkmila blir for mange automatisk mye lavere, og du får utnyttet tiden effektivt.

 

Fordeler ved å trene med ergometersykkel:

 • God kondisjonstrening/utholdenhetstrening.
 • God styrketrening for beina.
 • Skånsomt for bein, ledd og skjelett.
 • Bra i opptrening/rehabilitering etter skade.
 • Øker forbrenningen.
 • Lettvint og trygt.
 • Passer alle aldre.
 • Forholdsvis billig.
 • Effektivt.

Under selve testen har vi skrevet mer utfyllende om hva du bør se etter når du skal velge en ergometersykkel. Ved å lese dette, vil du være bedre i stand til å gjøre et valg som du blir fornøyd med. Trykk HER for å komme til denne delen med en gang.

Vi har også forsøkt å forklare forskjellen på en tradisjonell ergometersykkel/trimsykkel, og det vi omtaler som en spinningsykkel. Trykk HER for å lese mer om dette.

Kriterier for testen:

Listen består av treningssykler som vi kan anbefale ut i fra kriterier som kvalitet, konstruksjon, funksjonalitet, ytelse, brukervennlighet og verdi for pengene. Ingen av trimsyklene er testet fysisk av oss, og det er gjort en vurdering på bakgrunn av produktets egenskaper og andre tester av hvert enkelt produkt. Ingen av syklene er dårlige produkter, og vi har valgt å ta med modeller i alle prisklasser. For å gjøre det lettere for deg, har vi forsøkt å skrive hvilken type bruker produktet passer best for.

 

Best i test ergometersykkel 2020

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Prisene oppdateres regelmessig og reflekterer de beste prisene på markedet. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

SORTER ETTER:

1.

Abilica Premium UB BT

"For de som virkelig tar syklingen på alvor!"

Motstand

Elektromagnetisk

Svinghjul

9 kg

Mål

114 x 55 x 143 cm

Tilpasset kroppshøyde

135 - 195 cm

Vekt

43 kg

Maks brukervekt

200 kg

Score: 92/100

Rating: 5.5/6
Kr 9599,-
Bestill her

Abilica Premium UB BT er virkelig en premium ergometersykkel for deg som ønsker å bruke sykkelen som en viktig del av treningen. Her får du mye treningsglede!

Abilica kan å lage gode treningsapparater! Premium UB BT er en av de bedre modellene på markedet, og her er det ikke mye som mangler. Sykkelen er utstyrt med elektromagnetisk motstand med hele 32 motstandsnivåer. For ekstra motivasjon støtter Abilica Premium UB BT Bluetooth slik at du enkelt kan koble til apper som iConsole + Training og Kinomap. Her kan du sykle en treningsrute du har funnet, eller laget selv, i Google Maps, uansett hvor det måtte være i verden! Via Google StreetView får du presentert bilder/film fra gateplan, og motstanden på sykkelen justeres automatisk etter terrenget og landskapet du sykler i.

Du kan også ta i bruk gratisappen Zwift som gir deg mulighet til å gjennomføre treningsprogrammer og løyper i en virtuell verden, altså får du mulighet til å konkurrere med andre brukere over hele verden ved å sykle hjemmefra mens du ser deg selv om motstanderen på skjermen foran deg.

Som seg hør og bør for en «premium» ergometersykkel, kan setet justeres både vertikalt og horisontalt. Styret er ikke justerbart, men har stor fleksibilitet for ulike grepsvariasjoner. Det er innebygd pulssensorer i håndtaket, og sykkelen støtter tilkobling til en ekstern pulsmåler.

Ellers har Abilica Premium UB BT et praktisk stativ til nettbrett, transporthjul for enkel forflytning, og et enkelt og diskré utseende.

Abilica Premium UB BT er en fantastisk god og inspirerende treningsmaskin for deg som vet du kommer til å bruke sykkelen mye. Her får du mulighet til å konkurrere mot deg selv og andre, og det finnes egentlig ingen begrensinger for sykkelen.

Fordeler

 • Stødig plattform
 • Elektromagnetisk motstand.
 • Nærmest lydløs og vedlikeholdsfri.
 • 32 ulike motstandsnivåer.
 • Bluetooth-kompatibel.
 • Tilgang til en rekke treningsprogrammer gjennom Zwift.
 • Stativ for nettbrett.
 • Pulsmåler i håndtaket + støtte for ekstern pulsmåler.
 • Støtter virtuell sykling.
2.

Gymstick GB 8.0

"Toppmodell til lavpris! Utrolig mye for pengene!"

Motstand

Magnetisk

Svinghjul

9 kg

Mål

110 x 65 x 150 cm

Tilpasset kroppshøyde

-

Vekt

41,5 kg

Maks brukervekt

135 kg

Score: 91/100

Rating: 5.5/6
Kr 5748,-
Bestill her

Gymstick GB 8.0 er en utrolig fullspekket og moro ergometersykkel som garantert vil gi deg mye moro i lang tid!

Gymstick GB 8.0 er spesielt beregnet for deg som ønsker å bruke sykkelen som en vesentlig de av treningsarbeidet. Utseendemessig har Gymstick truffet godt, og sykkelen gjør lite ute av deg samtidig som den er lett å flytte.

Elektromagnetisk motstand sørger for at maskinen er stillegående og nesten vedlikeholdsfri. Svinghjulet på 9 kg kombinert med 32 ulike motstandsnivåer sørger for jevn og god motstand både på lette og tunge gir.

Gulroten ligger i Gymstick GB 8.0 sin støtte for Bluetooth og muligheten for å koble til apper som I-Console og Kinomap. I likhet med Abilica Premium UB BT kan du sykle en treningsrute du har funnet, eller laget selv i Google Maps, uansett hvor det måtte være i verden! Via Google StreetView får du presentert bilder/film fra gateplan, og motstanden på sykkelen justeres automatisk etter terrenget og landskapet du sykler i.

Gymstick GB 8.0 støtter også Zwift som gir deg mulighet til å gjennomføre treningsprogrammer og løyper i en virtuell verden, altså får du mulighet til å konkurrere med andre brukere over hele verden ved å sykle hjemmefra mens du ser deg selv om motstanderen på skjermen foran deg.

Denne modellen er også enkel å tilpasse til ulike brukere. Setet kan justeres både horisontalt og vertikalt, samt at det kan vinkles. Styres kan også vinkles slik at du finner en mest mulig behagelig sittestilling. Det er innebygd pulssensoren i håndtakene, og du kan koble til din egen pulsmåler slik at du får informasjonen rett på skjermen.

Gymstick GB 8.0 har en oversiktlig og bakgrunnsbelyst LCD.skjerm som viser tid, hastighet, distanse, kalorier, watt, puls, og gjennomfører en enkel kroppsscanning.

Gymstick GB 8.0 er så til de grader full av funksjoner, enkel i bruk, og byr på en suveren sykkelopplevelse for både nybegynnere og erfarne. Og det beste er at prisen er så god!

Fordeler

 • Magnetisk motstand med jevn og god motstand.
 • Nærmest støyfri og vedlikeholdsfri.
 • Støtter Bluetooth og apper som lar deg sykle interaktive ruter.
 • Konkurrer med deg selv eller andre over hele verden gjennom appen Zwift.
 • Bakgrunnsbelyst LCD-skjerm.
 • Nettbrettholder, flaskeholder, pulssensorer i styret og støtte for ekstern pulssensor
 • Meget gode justeringsmuligheter for optimal sittestilling.
 • Utrolig mye for pengene!
 • Nærmest støyfri.
3.

inSPORTline inCondi UB600i

"Velutstyrt, vedlikeholdsfri, stillegående og godt priset!"

Motstand

Elektromagnetisk

Svinghjul

7 kg

Mål

112 x 56 x 150 cm

Tilpasset kroppshøyde

Opptil 200 cm

Vekt

44 kg

Maks brukervekt

200 kg

Score: 91/100

Rating: 5.5/6
Kr 7495,-

inSPORTline inCondi UB600i er en kraftig og meget velutstyrt trimsykkel for deg som ønsker en sykkel med blant annet mange gode treningsprogrammer. 

inCondi UB600i er absolutt verdt en plass på listen, for dennemodellen kommer med nærmest vedlikeholdsfri elektromagnetisk motstand, samt en rekke spennende funksjoner. Svinghjulet på 7 kg sørger for en jevn og god motstand over 32 ulike motstandsnivåer. Sykkelen kan varte opp med 12 forhåndsinstallerte treningsprogrammer, 1 pulsbasert program, 1 watt program, 1 Body Fat-program og 1 restitusjons program.

Som om ikke dette var nok, så kan inCondi UB600i enkelt koble til mobilen eller netbrett via Bluetooth, der du kan ta i bruk tredjeparts apper som iConsole + og Kinomap. Her får mulighet til å foreta en virtuell sykkeltur gjennom mange interessante plasser og miljøer rundt omkring i verden. Den oversiktlige LCD-skjermen viser informasjon om tid, distanse, hastighet, kadens, kalorier, watt og puls. Du kan også få disse verdiene rett på mobilen eller nettbrettet.

Setet er ergonomisk utformet og kan justeres både vertikalt og horisontalt. Styret kan justeres horisontalt og er utformet slik at du har flere ulike grepsmuligheter. Det er også integrert pulssensoret i styret, i tillegg til at maskinen kan kobles til en ekstern pulsmåler. En Polar-pulsmåler følger med.

inCondi UB600i tar liten plass, er enkel å flytte takket være praktiske transporthjul, har utjevningssystem som kan kompensere for ujevnheter i gulvet, og er svært stillegående. Flaskeholder og stativ til nettbrett medfølger også.

inCondi UB600i koster litt mer enn enn «standardmodellene», men du får til gjengjeld en svært god ergometersykkel med lang levetid takket være den elektromagnetiske motstanden, mange nyttige treningsprogrammer, samt støtte for virtuell sykling gjennom iConsole + appen. Et sterkt anbefalt kjøp.

Fordeler

 • Elektromagnetisk motstand.
 • Tilnærmet støyfri og vedlikeholdsfri.
 • Støtter Bluetooth og apper som lar deg sykle interaktive ruter.
 • Pulssensor integrert i styret pluss medfølgende Polar pulsbelte (T31
 • Stativ for nettbrett/mobil, flaskeholder.
 • Gode justeringsmuligheter på setet og styret.
 • Høy maks brukervekt og maks høyde.

Ulemper

 • Svinghjulet kunne være tyngre for enda større motstand.
4.

Hammer Ergo Motion BT

"Enormt mye for pengene!"

Motstand

Permanentagnet

Svinghjul

8 kg

Mål

102 x 50 x 128 cm

Tilpasset kroppshøyde

155 - 195 cm

Vekt

35 kg

Maks brukervekt

130 kg

Score: 90/100

Rating: 5.4/6
Kr 5184,-
Bestill her

Hammer Ergo Motion BT er en fantastisk god trimsykkel som vil tilfredsstille selv den mest kravstore brukeren.

Hammer sparer virkelig ikke på kruttet med sin Ergo Motion BT. Her får du en avansert, men brukervennlig maskin til en meget god pris. Ergo Motion BT benytter magnetisk brems og et 8 kg tungt svinghjul. Til sammen er det 16 motstandsnivåer, 12 treningsprogram med ulike motstander, pluss 4 pulsprogram som sørger for at du enkelt kan gjennomføre kontrollerte treningsøkter i en bestemt pulssone. Pulsen måles enten via de integrerte pulssensorene i håndtaket, eller gjennom en ekstern pulsmåler du kobler til. Det er også mulig å benytte seg av watt-styrte treningsprogram.

Hammer Ergo Motion BT støtter Bluetooth og tilkobling til appen iConsole + og Kinomap, som gjør det mulig å koble til mobil og nettbrett slik at du kan styre motstanden og programmene fra disse enhetene, samt få tilgang til all treningsdata. Du kan også velge å lage dine egne ruter i Google Maps for så å overføre til iConsole +. Deretter vil du kunne sykle de samme rutene på sykkelen mens motstanden justeres automatisk etter terrenget, samtidig som du får presentert stillbilder fra Google Street View.

Ergo Motion BT har også en bakgrunnsbelyst og lettlest LCD-skjerm som viser tid, hastighet, distanse, kalorier og puls. Maskinen har også en enkel kroppsscanning med info om kroppsfett, BMR og BMI.

Denne modellen er også svært enkel å tilpasse til brukere i flere høyder. Setet er komfortabelt, kan justeres vertikalt og horisontalt, mens styret kan justeres vertikalt. Dette gjør den velegnet også til høyere personer.

Ellers er Hammer Ergo Motion BT utstyrt med stativ til nettbrett/mobil, pulssensor i håndtakene, og lademuligheter for mobil via USB. Føttene kommer med egen høydejustering slik at det skal være enklere å plassere sykkelen på ujevnt underlag.

Hammer Ergo Motion BT er rett og slett en knakende god ergometersykkel. Vi finner ikke mye feil, og det eneste vi kunne ønsket oss er elektromagnetisk motstand, men da ville også prisen vært langt høyere. Absolutt anbefalt.

Fordeler

 • Godt utstyrt.
 • Støtter Bluetooth og apper som lar deg sykle interaktive ruter.
 • Mange innebygde treningsprogram.
 • Bakgrunnsbelyst og lettlest LCD-skjerm.
 • Gode justeringsmuligheter for både høye/lave brukere.
 • Stativ for nettbrett/mobil, pluss lademulighet.
 • Innebygd pulsmåler + støtte for ekstern pulsmåler.
 • Høydejustering på føttene for utjevning av ujevnt underlag.
 • Støtter opptil 4 brukerprofiler.

Ulemper

 • Permanentmagnetisk motstand slites noe raskere enn elektromagnetisk motstand.
5.

Abilica Voyage BT

"Det meste av det beste, til enda lavere pris!"

Motstand

Elektromagnetisk

Svinghjul

8 kg

Mål

95 x 51 x 143cm

Tilpasset kroppshøyde

135 - 195 cm

Vekt

46 kg

Maks brukervekt

150 kg

Score: 89/100

Rating: 5.3/6
Kr 7199,-

Abilica Voyage BT gir deg det aller beste fra den påkostede storebroren, til en enda lavere og bedre pris!

Du trenger ikke nødvendigvis å betale i dyre dommer for å få virkelig kvalitet. Abilica Voyage BT viderefører de viktigste og beste funksjonene fra den mer påkostede Premium UB BT, og pakker det inn til en suveren ergometersykkel for deg som ønsker «mest mulig, for minst mulig». Her får du kraftig elektromagnetisk motstand med 32 ulike motstandsnivåer, et svinghjul på 8 kg, samt 12 forhåndsinstallerte treningsprogrammer.

I likhet med Premium UB BT har støtter denne modellen Bluetooth slik at du kan koble til apper som iConsole + Training og Kinomap. Her kan du sykle en treningsrute du har funnet, eller laget selv i Google Maps, uansett hvor det måtte være i verden. Via Google StreetView får du presentert bilder/film fra gateplan, og motstanden på sykkelen justeres automatisk etter terrenget og landskapet du sykler i. Denne modellen støtter ikke Zwift slik som storebror, men har derimot 12 ulike treningsprogrammer innebygd.

Setet er justerbart både vertikalt og horisontalt, styret har mulighet for mange ulike grepsvariasjoner, det er innebygd pulssensorer i håndtakene, og det er montert stativ for nettbrett/mobil.

Abilica Voyage BT gir deg rett og slett utrolig mye for pengene. Dette er en trimsykkel som garantert vil dekke de fleste brukere sitt behov. Og enda litt til.

Fordeler

 • Stødig plattform
 • Elektromagnetisk motstand.
 • Nærmest lydløs og vedlikeholdsfri.
 • 32 ulike motstandsnivåer.
 • 12 forhåndsinnstallerte treningsprogrammer.
 • Bluetooth-kompatibel.
 • Pulsmåler i håndtaket + støtte for ekstern pulsmåler.
 • Stativ for nettbrett.
 • Støtter virtuell sykling.
6.

inSPORTline Moriston UB

"Full av funksjoner og mye kraft!"

Motstand

Elektromagnetisk

Svinghjul

15 kg

Mål

151 x 120 x

Tilpasset kroppshøyde

Opptil 200 cm

Vekt

62 kg

Maks brukervekt

150 kg

Score: 89/100

Rating: 5.3/6
Kr 11999,-
Bestill her

inSPORTline Moriston UB er en meget kraftig ergometersykkel beregner på mye og tungt bruk, og har blant annet selvgenererende strømforsyning.

inSPORTline Moriston UB skiller seg ut fra mengden ergometersykler ved at den ikke trenger og kobles til strøm. Denne modellen har nemlig selvgenererende strømforsyning. Dette gjør sykkelen ypperlig for rom der du har dårlig med tilkoblingsmuligheter, eller for eksempel på en hytte, i en garasje, verandaen, etc..

Motstanden er elektromagnetisk og byr på hele 20 ulike motstandsnivåer, mens svinghjulet på hele 15 kg sørger for muligheten til svært tung motstand. Moriston UB er tilnærmet lydløs og vedlikeholdsfri.

En tydelig skjerm viser info om tid, hastighet, distanse, kadens, watt, kaloriforbruk og puls. Maskinen har også en flaskeholder, stativ for nettbrett/mobil, og ikke minst muligheten til å lade telefonen via USB-inngangen, samt lytte til musikk via lydinngang og innebygde høyttalere.

Setet kan justeres både horisontalt og vertikalt, og håndtakene er ergonomisk utformet med integrerte pulsmålere. Du har også mulighet til å koble til din egen trådløse pulsmåler. Trenger du inspirasjon til treningen, kan du velge blant 19 forhåndsinnstilte treningsprogrammer, inkludert pulsbaserte programmer og restitusjons-programmer. Modellen støtter også flere brukerprofiler.

Alt i alt er inSPORTline Moriston UB er meget kraftig og god trimsykkel. Her får du en maskin du kan ha i årevis, er brukervennlig og full av funksjoner. Etter vår mening er dette det beste valget dersom du krever høy motstand og mye bruk.

Fordeler

 • Svært stabil og robust.
 • Selvgenerende (trenger ikke strømtilkobling).
 • Tungt svinghjul byr på mye kraft.
 • Elektromagnetisk motstand.
 • Nesten lydløs.
 • Mange flotte treningsprogrammer.
 • Støtter flere brukerprofiler.
 • Pulsmåler i håndtakene
 • Pulsmåler i håndtakene
 • Flaskeholder, stativ til nettbrett, høyttalere.

Ulemper

 • Tung.
7.

Titan Life Athlete B55

"Enkel, brukervennlig og god nok for de fleste!"

Motstand

Magnetisk

Svinghjul

9 kg

Mål

114 x 55 x 143 cm

Tilpasset kroppshøyde

Opptil 190 cm

Vekt

40 kg

Maks brukervekt

120 kg

Score: 83/100

Rating: 5.0/6
Kr 5388,-

Titan Life Athlete B55 er en brukervennlig og rimelig ergometersykkel som vil tilfredsstille de aller fleste behov.

Titan Life Athlete B55 en en enkel og grei ergometersykkel som gjør det en ergometersykkel i bunn og grunn skal, uten noe ekstra fiks fakserier. Athlete B55 har magnetisk motstand, 8 ulike motstandsnivåer, og en innebygd treningscomputer. Det mangler ferdiglagde treningsprogrammer, men den har en treningscomputer med flere fine funksjoner.

Titan Life Athlete B55 viser info om tid, distanse, hastighet, kadens, temperatur, kalorier og puls. Den kan også utføre en enkel kroppsscanning hvor den gir tilbakemelding om mengde kroppsfett, m.m..

LCD-skjermen er enkel å se i dagslys, men mangler bakgrunnsbelysing slik at det kan være vanskelig å lese av i et mørkt rom. Sykkelen har ellers et praktisk stativ for nettbrett, samt transporthjul som gjør den enkel å flytte, et sete som kan justeres både vertikalt og horisontalt, og pulsmåler integrert i styret.

Ønsker du en enkel og grei trimsykkel til en fornuftig pris, ikke minst fra et anerkjent kvalitetsmerke som Titan Life, er Athlete B55 et godt alternativ.

Fordeler

 • Stødig.
 • Enkel i bruk.
 • Treningscomputer med de viktigste funkjsonene.
 • Enkel å flytte.
 • Stativ/holder for nettbrett.

Ulemper

 • Mangler treningsprogrammer.
 • Ikke bakgrunnsbelysning i skjermen.
 • Begrenset mulighet for å justere høyden på setet.
 • Permanentmagnetisk motstand krever mer vedlikehold.
8.

Titan Life B35

"Brukervennlig ergometersykkel til deg som ønsker å komme i gang med syklingen!"

Motstand

Magnetisk

Svinghjul

6 kg

Mål

101 x 49 x 135 cm

Tilpasset kroppshøyde

-

Vekt

25,2 kg

Maks brukervekt

120 kg

Score: 78/100

Rating: 4.7/6
Kr 3289,-
Bestill her

Titan Life B35 er et rimelig og godt alternativ til deg som ønsker en brukervennlig og god trimsykkel til hjemmebruk.

Titan Life B35 er absolutt ikke den kraftigste og mest avanserte ergometersykkelen du finner, men den gjør til gjengjeld en god jobb, og koster lite. Motstanden er magnetisk og relativt stillegående. Her får du jevn og god motstand og en anvendelig modell til en god pris.

Et svinghjul på 6 kg sørger for jevn og god motstand på lette gir, mens 12 treningsprogrammer sørger for nok å velge mellom til ulike treningsformer.

Et oversiktlig display viser info om tid, distanse, hastighet, kaloriforbrenning og puls. Setet kan justeres både horisontalt og vertikalt, og det er innebygd pulssensorer i håndtakene. Modellen støtter ikke ekstern pulssensor dersom du ønsker å koble til ditt eget belte for å få pulsen din på skjermen.

Titan Life B35 veier lite og er lett å flytte takket være de praktiske transporthjulene.

Titan Life B35 fremstår som et solid valg til deg som ønsker en ergometersykkel som et alternativ til annen trening. Kommer du til å bruke sykkelen mye, og ønsker stor motstand, bør du velge en kraftigere modell.

Fordeler

 • Enkel i bruk.
 • Mangetisk brems gir jevn og god motstand.
 • Stillegående.
 • 12 ulike treningsprogrammer.
 • Lett å flytte. Plassbesparende.
 • Pulsmåler i håndtakene.

Ulemper

 • Ingen støtte for ekstern pulsmåler.
 • Ingen stativ for nettbrett.
 • Begrenset kraft/motstand på de tyngste girene.
 • Permanentmagnetisk motstand slites noe raskere enn elektromagnetisk motstand.
9.

Abilica WinMag Cruise

"Solid trimsykkel til deg som vil komme i form!"

Motstand

Magnetisk

Svinghjul

7 kg

Mål

95 x 58 x 142 cm

Tilpasset kroppshøyde

Opptil 190 cm

Vekt

33 kg

Maks brukervekt

120 kg

Score: 80/100

Rating: 4.8/6
Kr 4999,-

Abilica WinMag Cruise er et budsjettvennlig og godt alternativ til alle som vil bruke ergometersykkel som en vesentlig del av kondisjonstreningen.

Abilica WinMag Cruise er en modell spesielt tilpasset det nordiske markedet. Sykkelen kommer med magnetisk motstand med lav støynivå og minimalt vedlikeholdt. Et 7 kg tungt svinghjul leverer jevnt og god kraft på lette og middels tunge gir, og 12 forhåndsinnstilte treningprogrammer gir deg mye å velge mellom.

Setet kan justeres både vertikalt og horisontalt, mens styret med de innebygde pulssensorene, kan justeres horisontalt. En oversiktlig LCD-skjerm viser info som tid, hastighet, distanse, watt, kaloriforbruk og puls.

Abilica WinMag Cruise er akkurat det du trenger dersom du ønsker en funksjonell og brukervennlig maskin uten for mange funksjoner å rote deg bort i. Her er det «start» og «stopp» og kun din egen kraft som gjelder. 

Fordeler

 • Magnetisk motstand gir nærmest støyfri drift.
 • Enkelt i bruk.
 • 12 forhåndsinnstilte treningsprogrammer.
 • Pulssensor i håndtakene.
 • Oversiktlig LCD-skjerm.

Ulemper

 • Ikke den kraftigste motstanden.
 • Mangler stativ til nettbrett.
 • Ingen mulighet for å koble til ekstern pulsmåler.
 • Permanentmagnetisk motstand slites noe raskere enn elektromagnetisk motstand.
10.

Nordic 205 Cycle

"Billig og brukervennlig inngangsmodell!"

Motstand

Permanentmagnetisk

Svinghjul

6 kg

Mål

93 x 51 x 135 cm

Tilpasset kroppshøyde

-

Vekt

22 kg

Maks brukervekt

110 kg

Score: 74/100

Rating: 4.4/6
Kr 3999,-

Nordic 205 Cycle er en rimelig og god inngangsportal til deg som ønsker å bruke trimsykkel for å komme deg i bedre form, eller som en del av oppvarming eller rehabilitering.

Nordic 205 Cycle er langt i fra den kraftigste og mest velutstyrte modellen, men den er et ypperlig alternativ til deg som ønsker noe lettvint og billig. Med en egenvekt på kun 22 kg, samt transporthjul på alle fire beina, er Nordic 205 Cycle svært enkel å flytte. Sykkelen er også tilnærmet støyfri takket være den magnetiske motstanden. Som forventet i denne prisklassen er bremsen permanentmagnetisk, så det påregnes noe mer vedlikehold enn de dyrere modellene med elektromagnetisk motstand.

Nordic 205 Cycle har et 6 kg tungt svinghjul og 8 motstandsnivåer. Det gir en fin og jevn belastning på lette gir, selv om du ikke klarer å tråkke like tungt som på modellene med stører svinghjul. En oversiktlig LCD-skjerm gir deg info om tid, hastighet, avstand, kalorier og puls. Pulssensorer er integrert i styret.

Setet kan justeres horisontalt og vertikalt, og styret kan justeres horisontalt. Det er også mulig å justere høyden på beina for utjevning ved ujevnt underlag. Dessverre mangler sykkelen stativ for nettbrett, flaskeholder og støtte for ekstern pulsmåler.

Oppsummert kan vi si at Nordic 205 Cycle gir deg en god sykkel til prisen, men vær klar over at dette ikke er modellen for deg som skal sykle hver eneste dag, men bruke det som en alternativ treningsform eller rehabilitering. 

Fordeler

 • Enkel i bruk.
 • Lett og enkel å flytte.
 • Stillegående.
 • Justerbart sete og styre.
 • Pulssensor integrert i styret.
 • Billig.

Ulemper

 • Ingen treningsprogrammer.
 • Mangler stativ for nettbrett, flaskeholder og støtte for ekstern pulsmåler.
 • Permamagnetisk motstand krever litt vedlikehold.
 • Lit lav vekt på svinghjulet.

Ergometersykkel vs. spinningsykkel

Når du skal velge en trimsykkel er det enkelte ting du bør være oppmerksom på. For det første er en trimsykkel/ergometersykkel noe annet enn en spinningsykkel. Begge treningsapparatene er svært gode apparater, og begge gir kroppen en god treningsøkt dersom intensiteten er riktig. Det som skiller de er blant annet konstruksjon, type motstand, sittestilling, justeringsmuligheter og noen andre detaljer.

Det viktige er å vite hvorfor du eventuelt skal velge en ergometersykkel fremfor en spinningsykkel. Generelt kan vi si at spinningsykkelen er mer stabil enn en ergometersykkel, mye på grunn av vekten, men også på grunn av konstruksjonen. En spinningsykkel er derfor bedre egnet til for eksempel stående sykling og intensive treningsøkter som intervaller der det gjerne er mye gynging fra side til side.

I motsetning til trimsykkelen, behøver ikke spinngsykkelen å være tilkoblet strøm for å generere motstand. Her er det kun en brems og et svinghjul som skaper motstanden under treningsøkta. De har også større mulighet for individuell tilpasning ettersom både styret og setet som regel kan justeres både horisontalt og vertikalt. Ergometersykkelen kommer gjerne med et display som viser tid, hastighet, motstandsnivå, puls, kaloriforbrenning, m.m., mens spinningsyklene ikke alltid har dette. De senere årene har flere og flere spinningsykler fått sykkelcomputere innebygd, men dette var ikke vanlig tidligere.

Treningssykkel/trimsykkel/ergometersykkel til venstre, og en typisk spinningsykkel til høyre.

Så hvorfor skal du egentlig velge en trimsykkel?

En trimsykkel er kanskje ikke like stødig som en spinningsykkel, men de er stødige nok. Du står heller ikke å trør like mye på en trimsykkel, så du vil sjelden føle at den er ustødig. Et annet vesentlig poeng er vekten og muligheten for og enkelt forflytte sykkelen. Mens spinningsykkelen gjerne kan veie godt over 50kg, er en ergometersykkel som regel «bare» 30-40kg. Dersom du ønsker en treningssykkel som er enkel å flytte fra rom til rom, og som for eksempel må flyttes bort fra rommet du trener i etter bruk (stua…), og i tillegg er nesen lydløs, så er en ergometersykkel et godt valg.

Treningssykkelen har ikke like gode mulighet til å justere setet og styret som på en spinningsykkel, men det er det heller ikke behov for ettersom sittestillingen på en ergometersykkel er så mye mer behagelig og avslappet. På en ergometersykkel sitter du mer oppreist med rettere rygg sammenlignet med spinningsykkelen der du sitter veldig fremoverlent.

 

Dette skal du se etter

Motstand

For at en trimsykkel skal kunne generere motstand, er den som regel avhengig av å være tilkoblet strøm. Dette er ikke nødvendig for spinningsykkelen, og dette er en av de største forskjellene på produktene. Motstanden på en trimsykkel er enten elektromagnetisk eller permanentmagnetisk. Førstnevnte er uten tvil best, så dersom du ønsker en god trimsykkel du kan ha lenge og som tåler mye bruk, er det elektromagnetisk motstand du bør se etter. Elektromagnetisk motstand (EMS) har ingen bevegelige slitedeler som må byttes ut, og kan derfor faktisk være rimeligere i drift over tid.

Permanentmagnetisk motstand ser vi gjerne på rimeligere modeller. Det er ikke dårlig, men det er ikke like holdbart, og i motsetning til elektromagnetisk motstand så består det av slitedeler som må byttes ut. «Fordelen» med permanentmagnetisk motstand er at det er rimelige å produsere for produsentene, noe som igjen resulterer i lavere salgspris.

Motstanden på en ergometersykkel justeres som regel via et par tastetrykk på displayet, mens det på en spinningsykkel gjøres manuelt ved å vri på et håndtak/hjul. Det er greit å være klar over at motstanden på en spinningsykkel som regel er høyere enn for trimsykkelen, så dersom du ønsker muligheten til å tråkke virkelig tungt, så er spinningsykkel veien å gå. De aller fleste vil nok uansett ha mer enn nok utfordring med å tråkke rundt på det tyngste giret på en god ergometersykkel.

 

Svinghjul

Tyngen på svinghjulet er med på å avgjøre ergometersykkelens motstand. Jo tyngre svinghjul, desto større motstand er ergometersykkelen i stand til å generere. Dersom du er vant til å se på spinningsykler, så vil svinghjulet gjerne variere mellom 18-30 kg. Dette må du se bort fra når du tenker svinghjul på en trimsykkel. Disse syklene har mye mindre svinghjul, og de fleste vil klare seg fint med svinghjul på 6-8 kg. Ønsker du å tråkke tungt eller kjøre intervaller, kan det være en fordel med et tyngre svinghjul på 7 kg og oppover. Generelt kan vi si at et tyngre svinghjul gir jevnere tråkk når det er mye motstand, mens et lettere svinghjul gir jevnere tråkk når det er mindre motstand.

Lydnivå

En annen fordel med en ergometersykkel er at de er nesten lydløse. Spinningsykler av god kvalitet bråker heller ikke mye, men en trimsykkel er det beste valget dersom du ønsker minst mulig forstyrrelser. Skal du for eksempel benytte sykkelen foran TVen mens du ser på ett eller annet? Eller mens noen sover i et orm ved siden av? Her er ergometersykkel et glimrende valg.

 

Drivverk

En spinningsykkel benytter enten kjededrift eller reimdrift som en del av drivverket som skaper motstanden. Dette slipper du å tenke på for ergometersykkel, og du slipper dermed også unna en del støy og slitasje.

 

Ramme og byggekvalitet

Byggekvaliteten er avgjørende for at trimsykkelen står stødig og føles god å sykle på. Som regel henger byggekvaliteten sammen med pris, men det er ikke alltid at pris og kvalitet følger hverandre likt. Her kommer vår guide/liste inn.

Generelt vil en tyngre trimsykkel stå stødigere enn en lettere modell, men også utformingen på beina og vektfordelingen spiller inn på den totale stødigheten. En spinningsykkel er som regel mer stabil, men også langt tyngre.

En annen ting du bør tenke over før du gjør deg et valg, er hvor lett sykkelen er å flytte. Har den transporthjul slik at den enkelt kan trilles bort? Hvor mye veier den? Hvor dominerende er den med tanke på utseende/design?

Til slutt må du tenke over brukervekt. Brukervekten står oppgitt som maksimal brukervekt, og refererer til den maksimale vekten på brukeren av maskinen. Dette kan være avgjørende for deg som veier godt over 100kg. De fleste modellene takler fint en brukervekt på rundt 120-130kg, og som regel vil en dyrere modell tåle mer enn en rimeligere.

 

Styret, setet og pedaler

En sykkel har tre kontaktpunkter mot kroppen din. Det er styret, setet og pedalene. Da er det heller kanskje ikke så vanskelig å forstå at disse tre punktene må være riktig innstilt for at du skal kunne få en behagelig treningsopplevelse.

Styret er relativt enkelt sammenlignet med styret på en spinningsykkel. Her er det ikke mange varianter å velge mellom, noe det heller ikke er behov for på grunn av den oppreiste sittestillingen. Styret lar seg heller ikke alltid justere i like store grad som på spinningsykler der det gjerne kan justeres både vertikalt, horisontalt og vinkles. Det er likevel en fordel om det kan justeres i høyden.

Spinningsykler kommer gjerne med styrer som etterligner de du finner på vanlige sykler, men det kan du glemme på en ergometersykkel. Når det gjelder spinningsykler kan det for eksempel være spesielt tilpasset landeveisyklister som ønsker en sittestilling mest mulig lik den de har på landeveissykkelen. Her er styret egentlig et vanlig bukkestyret med bremser/girhendler som ikke gjør annet enn å forsterke følelsen av en ekte landeveisykkel. Andre modeller har styrer som har mulighet for å holde hendene flere ulike steder, for eksempel høyere for en mer oppreist sittestilling.

Styret på en ergometersykkel er enkelt, og relativt oppreist. Det gir likevel flere valgmuligheter for hvor du ønsker å plassere hendene.

 

For mange vil setet uten tvil være et av de viktigste punktene. Vi vil i utgangspunktet råde deg til å gi sykkelen du kjøper en sjanse før du «bestemmer» deg for at setet enten er for hardt eller for mykt. Et komfortabelt sete er viktig, men det er ikke nødvendigvis slik at et mykt og bredt setet er best. Ofte er et hardt og litt smalt sete bedre å sykle på i lengden enn et veldig mykt og bredt sete, rett og slett fordi det skaper mindre friksjon mellom baken og setet. Justeringsmulighetene er ikke like gode som på spinningsykkelen der du gjerne kan justere både setet og styret både vertikalt, horisontalt, samt vinkelen, men de fleste seter lar seg likevel justere både i høyde og lengde.

For mange vil nok setet føles som det viktigste kontaktpunktet mellom kroppen og sykkelen. De fleste ergometersykler lar deg justere setet både i høyden og lengderetning.

 

En ergometersykkel har som regel vanlige pedaler med en tåhette som du kan trekke over den fremste delen av skoen slik at du får et bedre rundtråkk når du tråkker. Når du da trekker foten opp, vil du trekke ned deg pedalen og generer kraft samtidig som du tråkker ned med den andre foten. Sykkelpedaler gjør at du tråkke mer effektivt, samtidig som du får bedre treningseffekt.

Spinningsykkelen benytter gjerne SPD sykkelpedaler der du er avhengig an sykkelsko får å «sitte fast» i sykkelen.

 

Computer

Så godt som alle trimsykler har et display/computer som viser deg oversikt over treningsdata som tid, hastighet, tråkkfrekvens, kaloriforbruk og eventuelt puls. Enkelte påkostede modeller har mer avanserte sykkelcomputere som lar deg velge mellom ulike treningsprogram, og gir deg en oversikt over øktas oppbygning vis stolpediagram på skjermen. De mest avanserte syklene kan kobles til sosiale treningsplattformer som Zwift som lar deg sykle virtuelle ruter rundt i hele verden. Dette kan være virkelig motiverende ettersom motstanden styres motstanden automatisk og justeres i takt med terrenget der du sykler.

En ergometersykkel har nesten alltid et display som viser deg relevant data under treningsøkta. Oppbygningen på treningsprogrammene vises gjerne som stolpediagrammer for å indikere intensiteten utover økta.

 

Ekstrautstyr

Vi anbefaler at du alltid bruker en underlagsmatte til spinningsykkelen. Dette er en billig investering som du garantert får igjen for et godt alternativ er denne underlagsmatten på 70 x 150cm.

Ellers er det ikke mengder med ekstrautstyr til en ergometersykkel. De fleste modellene kommer med en flaskeholder, og enkelte kan ha ferdigmontert et stativ til nettbrett eller mobiltelefon. Sistnevnte kan være svært praktisk dersom trimsykkelen også støtter tilkobling til Zwift eller andre treningsplattformer. Du vil da kunne koble nettbrettet til til sykkelen, og deretter sykle virtuelle ruter gjennom Zwift eller tjenester som iConsole+. Her vil du kunne følge en rute på skjermen til nettbrettet, samtidig som motstanden på sykkelen automatisk justerer seg i henhold til terrenget.

Flere modeller kommer med pulsmåler integrert i styret, og de mer avanserte har støtte for trådløs tilkobling til en pulssensor slik at du kan benytte et pulsbelte å se pulsen din på skjermen på sykkelen.

 

Vedlikehold

En ergometersykkel krever heldigvis langt mindre vedlikehold enn en vanlig sykkel, selv med mye bruk. Du bør likevel sørge for å holde sykkelen ren for skitt og støv, og ikke minst tørke bort svetten som har lett for å dryppe på sykkelen. Som nevnt vil modellene med elektromagnetisk motstand være tilnærmet vedlikeholdsfrie ettersom det ikke er bevegelige slitedeler som må byttes ut. Trimsyklene med permanentmagnetisk motstand vil kreve noe mer vedlikehold ettersom de benytter slitedeler som etterhvert må byttes ut.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Produkttest

Test: Shimano IC3

Shimano har nylig lansert den ultimate sykkelskoen. Ikke bare er det…
Dato: Sep 22, 2020
Produkttest

Test: Osprey Talon 22

Osprey Talon 22 har alt du trenger og alt du ønsker…
Dato: Sep 18, 2020
Produkttest

Test: Silva Trekking 3Z test

Silva er kanskje mest kjent for å produsere kompass og hodelykter,…
Dato: Sep 10, 2020