Vi gir deg oversikten over utvalget av markedets beste trimsykkel, treningssykkel og ergometersykkel! Ikke minst forteller vi deg hva du må tenke over før du gjør et innkjøp.

Er du på utkikk etter en ny ergometersykkel, trimsykkel eller treningssykkel? Eller vet du kanskje ikke med sikkerhet hva det heter? Det gjør ingenting, for alle de tre benevnelsene brukes hyppig om hverandre. Det eneste som egentlig skiller seg ut fra disse er spinningsykkelen som vi har skrevet en en guide til HER.

Under selve testen har vi skrevet mer utfyllende om hvilke fordeler det er å trene med ergometersykkel, og ikke minst hva du bør se etter når du skal velge en ergometersykkel. Ved å lese dette, vil du være bedre i stand til å gjøre et valg som du blir fornøyd med. Trykk HER for å komme til denne delen med en gang.

Vi har også forsøkt å forklare forskjellen på en tradisjonell ergometersykkel/trimsykkel, og det vi omtaler som en spinningsykkel. Trykk HER for å lese mer om dette.

  1. BEST I TEST: Abilica Premium UB BT
  2. BESTE BUDSJETTMODELL: Tunturi Fitcycle 40
  3. MEST FOR PENGENE: Hammer Ergo Motion BT

 

Best i test ergometersykkel 2024

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Produktene i denne listen er ikke fysisk testet av oss, og vurderingen er gjort på bakgrunn av produktets egenskaper, eksterne tester, tilbakemeldinger fra kunder, kvalitet og pris. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

PS: Prisene og utvalget kan variere fra dag til dag. Vi forsøker til enhver tid å oppgi riktig prisantydning, og listen er dynamisk og vil endres i takt med vareutvalget. På grunn av enorm interesse for hjemmetreningsutstyr er svært mye utsolgt. Vi forsøker til enhver tid å holde listen oppdatert med produkter som er på lager.Der det er flere alternative priser linker vi til flere butikker.

SORTER ETTER:

1.

Abilica Premium UB BT

"Best i test!"

Motstand

El.magnetisk

Svinghjul

9 kg

Mål

114 x 55 x 143 cm

Tilpasset kroppshøyde

135 - 195 cm

Vekt

43 kg

Maks brukervekt

200 kg

Score: 90/100

Rating: 5.4/6
Kr 11999,-
Bestill her

Annonselenke

Abilica Premium UB BT er virkelig en premium ergometersykkel for deg som ønsker å bruke sykkelen som en viktig del av treningen. Her får du mye treningsglede!

Abilica kan å lage gode treningsapparater! Premium UB BT er en av de bedre modellene på markedet, og her er det ikke mye som mangler. Sykkelen er utstyrt med elektromagnetisk motstand med hele 32 motstandsnivåer. For ekstra motivasjon støtter Abilica Premium UB BT Bluetooth slik at du enkelt kan koble til apper som iConsole + Training og Kinomap. Her kan du sykle en treningsrute du har funnet, eller laget selv, i Google Maps, uansett hvor det måtte være i verden! Via Google StreetView får du presentert bilder/film fra gateplan, og motstanden på sykkelen justeres automatisk etter terrenget og landskapet du sykler i.

Du kan også ta i bruk gratisappen Zwift som gir deg mulighet til å gjennomføre treningsprogrammer og løyper i en virtuell verden, altså får du mulighet til å konkurrere med andre brukere over hele verden ved å sykle hjemmefra mens du ser deg selv om motstanderen på skjermen foran deg.

Som seg hør og bør for en «premium» ergometersykkel, kan setet justeres både vertikalt og horisontalt. Styret er ikke justerbart, men har stor fleksibilitet for ulike grepsvariasjoner. Det er innebygd pulssensorer i håndtaket, og sykkelen støtter tilkobling til en ekstern pulsmåler.

Ellers har Abilica Premium UB BT et praktisk stativ til nettbrett, transporthjul for enkel forflytning, og et enkelt og diskré utseende.

Abilica Premium UB BT er en fantastisk god og inspirerende treningsmaskin for deg som vet du kommer til å bruke sykkelen mye. Her får du mulighet til å konkurrere mot deg selv og andre, og det finnes egentlig ingen begrensinger for sykkelen.

Fordeler

  • Stødig plattform
  • Elektromagnetisk motstand.
  • Nærmest lydløs og vedlikeholdsfri.
  • 32 ulike motstandsnivåer.
  • Bluetooth-kompatibel.
  • Tilgang til en rekke treningsprogrammer gjennom Zwift.
  • Stativ for nettbrett.
  • Pulsmåler i håndtaket + støtte for ekstern pulsmåler.
  • Støtter virtuell sykling.
2.

Abilica Voyage BT

"Det meste av det beste, til enda lavere pris."

Motstand

El.magnetisk

Svinghjul

8 kg

Mål

95 x 51 x 143cm

Tilpasset kroppshøyde

135 - 195 cm

Vekt

46 kg

Maks brukervekt

150 kg

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 11999,-
Bestill her

Annonselenke

Abilica Voyage BT gir deg det aller beste fra den påkostede storebroren, til en enda lavere og bedre pris!

Du trenger ikke nødvendigvis å betale i dyre dommer for å få virkelig kvalitet. Abilica Voyage BT viderefører de viktigste og beste funksjonene fra den mer påkostede Premium UB BT, og pakker det inn til en suveren ergometersykkel for deg som ønsker «mest mulig, for minst mulig». Her får du kraftig elektromagnetisk motstand med 32 ulike motstandsnivåer, et svinghjul på 8 kg, samt 12 forhåndsinstallerte treningsprogrammer.

I likhet med Premium UB BT har støtter denne modellen Bluetooth slik at du kan koble til apper som iConsole + Training og Kinomap. Her kan du sykle en treningsrute du har funnet, eller laget selv i Google Maps, uansett hvor det måtte være i verden. Via Google StreetView får du presentert bilder/film fra gateplan, og motstanden på sykkelen justeres automatisk etter terrenget og landskapet du sykler i. Denne modellen støtter ikke Zwift slik som storebror, men har derimot 12 ulike treningsprogrammer innebygd.

Setet er justerbart både vertikalt og horisontalt, styret har mulighet for mange ulike grepsvariasjoner, det er innebygd pulssensorer i håndtakene, og det er montert stativ for nettbrett/mobil.

Abilica Voyage BT gir deg rett og slett utrolig mye for pengene. Dette er en trimsykkel som garantert vil dekke de fleste brukere sitt behov. Og enda litt til.

Fordeler

  • Stødig plattform
  • Elektromagnetisk motstand.
  • Nærmest lydløs og vedlikeholdsfri.
  • Støtter virtuell sykling. 32 motstandsnivåer.
  • Bluetooth-kompatibel. Støtter virtuell sykling.
  • Pulsmåler i håndtaket + støtte for ekstern pulsmåler.
  • Stativ for nettbrett.
3.

DKN AM-3i

"Beste modell med permanent magnetisk motstand!"

Motstand

P.magnetisk

Svinghjul

11kg

Mål

134 x 57 x 100 cm

Tilpasset kroppshøyde

-

Vekt

38kg

Maks brukervekt

150kg

Score: 86/100

Rating: 5.2/6
Kr 7799,-

DKN AM-3i byr på det aller beste innen ergometersykler. Her får du en treningsmaskin som er gjennomført fra A til Å.

Leter du etter noe av det bedre på markedet, så bør du se på DKN AM-3i. Her får du et solid 11kg svinghjul med jevn og god motstand over 32 motstandsnivåer, samt en robust ramme med maksimal brukervekt på 150kg.

For deg som trenger inspirasjon til treningen, kan DKN AM-3i glimre med 12 stk forhåndsinnstilite treningsprogrammer, 1 stk Watt-program og 1 stk HRC-program. I tillegg støtter denne modellen hele 4 brukere slik at den kan enkelt kan settes opp til flere personer dersom dere skal dele på den i familien.

Det virkelige «esset» er Bluetooth-støtten og muligheten for å koble til programmer som KinoMap, Vescape, BitGym, iConsole + og iLog. Her kan du få tilgang til en rekke løyper fra hele verden, og du få muligheten til å sykle ruter der motstanden justeres automatisk etter profilen på løypen. Via Google StreetView får du presentert bilder/film fra gateplan, og all treningsdata presenteres oversiktlig på skjermen. Du kan også konkurrere med andre ryttere dersom du ønsker det, eller delta i et treningsprogram.

Setet er ekstra godt polstret med en gel-pute og kan justeres horisontalt og vertikalt, mens styret kan justeres vertikalt. Computeren på styret viser informasjon som tid, distanse, hastighet, kalorier, kadens, watt og puls. Pulsen måles gjennom sensorer i håndtakene, men du kan også benytte en ekstern pulsmåler dersom du ønsker det.

Ellers leveres DKN AM-3i med pedaler med tåhette, men mangler flaskeholder og stativ for nettbrett.

DKN AM-3i er i våre øyne et røverkjøp til denne prisen. Kombinasjonen av funksjonalitet, robusthet og pris, gjør dette til et av de beste alternativene på markedet.

Fordeler

  • Kraftig 11kg svinghjul og mulighet til å generere 350W.
  • Bluetooth-kompatibel og støtte for en rekke treningsapper og virtuell sykling.
  • Oversiktlig treningscomputer.
  • Justerbart sete og styre.
  • Pulssensor i håndtakene + støtte for ekstern pulssensor.
  • 12 stk forhåndsinnstilite programmer, 1 stk Watt-program, 1 stk HRC-program.
  • Støtte for 4 brukerprofiler.

Ulemper

  • Mangler flaskeholder og stativ for nettbrett.
4.

inSPORTline inCondi UB600i

"Velutstyrt, vedlikeholdsfri, stillegående og godt priset."

Motstand

El.magnetisk

Svinghjul

7 kg

Mål

112 x 56 x 150 cm

Tilpasset kroppshøyde

Opptil 200 cm

Vekt

44 kg

Maks brukervekt

200 kg

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 9449,-
Bestill her

Annonselenke

inSPORTline inCondi UB600i er en fantastisk godt velutstyrt trimsykkel for deg som ønsker en sykkel med blant annet mange gode treningsprogrammer og høy slitestyrke.

inCondi UB600i er tilhører de virkelig gode trimsyklene, for denne modellen kommer med nærmest vedlikeholdsfri elektromagnetisk motstand, samt en rekke spennende funksjoner! Svinghjulet på 7 kg sørger for en jevn og god motstand over 32 ulike motstandsnivåer. Sykkelen kan varte opp med 12 forhåndsinstallerte programmer, 1 pulsbasert program, 1 watt program, 1 Body Fat-program og 1 restitusjons program.

Som om ikke dette var nok, så kan inCondi UB600i enkelt koble til mobilen eller nettbrett via Bluetooth, der du kan ta i bruk tredjeparts apper som iConsole + og Kinomap. Her får mulighet til å foreta en virtuell sykkeltur gjennom mange interessante plasser og miljøer rundt omkring i verden samtidig som du får presentert stillbilder av området fra Google Street View. Den oversiktlige LCD-skjermen viser informasjon om tid, distanse, hastighet, kadens, kalorier, watt og puls. Du kan også få disse verdiene rett på mobilen eller nettbrettet.

Setet er ergonomisk utformet og kan justeres både vertikalt og horisontalt. Styret kan justeres horisontalt og er utformet slik at du har flere ulike grepsmuligheter. Det er også integrert pulssensoret i styret, i tillegg til at maskinen kan kobles til en ekstern pulsmåler. En Polar-pulsmåler følger med.

inCondi UB600i tar liten plass, er enkel å flytte takket være praktiske transporthjul, har utjevningssystem som kan kompensere for ujevnheter i gulvet, og er svært stillegående. Denne modellen har også selvgenererende strømforsyning slik at du ikke er avhengig av å koble den til strøm. Flaskeholder og stativ til nettbrett medfølger også.

inCondi UB600i koster litt mer enn enn «standardmodellene», men du får til gjengjeld en svært god ergometersykkel med lang levetid takket være den elektromagnetiske motstanden, mange nyttige treningsprogrammer, samt støtte for virtuell sykling gjennom iConsole + appen. Et sterkt anbefalt kjøp.

Fordeler

  • Elektromagnetisk motstand.
  • Tilnærmet støyfri og vedlikeholdsfri.
  • Støtter Bluetooth og apper som lar deg sykle interaktive ruter.
  • Pulssensor integrert i styret pluss medfølgende Polar pulsbelte (T31).
  • Stativ for nettbrett/mobil, flaskeholder.
  • Gode justeringsmuligheter på setet og styret.
  • Høy maks brukervekt og maks høyde.
  • 12 treningsprogrammer hvorav 1 pulsbasert, 1 watt program, 1 Body Fat-program og 1 restitusjons program.

Ulemper

  • Svinghjulet kunne være tyngre for enda større motstand.
5.

Hammer Ergo Motion BT

"Mest for pengene!"

Motstand

P.magnetisk

Svinghjul

8 kg

Mål

102 x 50 x 128 cm

Tilpasset kroppshøyde

155 - 195 cm

Vekt

35 kg

Maks brukervekt

130 kg

Score: 88/100

Rating: 5.3/6
Kr 4999,-

Hammer Ergo Motion BT er en fantastisk god trimsykkel som vil tilfredsstille selv den mest kravstore brukeren.

Hammer sparer virkelig ikke på kruttet med sin Ergo Motion BT. Her får du en avansert, men brukervennlig maskin til en meget god pris. Ergo Motion BT benytter magnetisk brems og et 8 kg tungt svinghjul. Til sammen er det 16 motstandsnivåer, 12 treningsprogram med ulike motstander, pluss 4 pulsprogram som sørger for at du enkelt kan gjennomføre kontrollerte treningsøkter i en bestemt pulssone. Pulsen måles enten via de integrerte pulssensorene i håndtaket, eller gjennom en ekstern pulsmåler du kobler til. Det er også mulig å benytte seg av watt-styrte treningsprogram.

Hammer Ergo Motion BT støtter Bluetooth og tilkobling til appen iConsole + og Kinomap, som gjør det mulig å koble til mobil og nettbrett slik at du kan styre motstanden og programmene fra disse enhetene, samt få tilgang til all treningsdata. Du kan også velge å lage dine egne ruter i Google Maps for så å overføre til iConsole +. Deretter vil du kunne sykle de samme rutene på sykkelen mens motstanden justeres automatisk etter terrenget, samtidig som du får presentert stillbilder fra Google Street View.

Ergo Motion BT har også en bakgrunnsbelyst og lettlest LCD-skjerm som viser tid, hastighet, distanse, kalorier og puls. Maskinen har også en enkel kroppsscanning med info om kroppsfett, BMR og BMI.

Denne modellen er også svært enkel å tilpasse til brukere i flere høyder. Setet er komfortabelt, kan justeres vertikalt og horisontalt, mens styret kan justeres vertikalt. Dette gjør den velegnet også til høyere personer.

Ellers er Hammer Ergo Motion BT utstyrt med stativ til nettbrett/mobil, pulssensor i håndtakene, og lademuligheter for mobil via USB. Føttene kommer med egen høydejustering slik at det skal være enklere å plassere sykkelen på ujevnt underlag.

Hammer Ergo Motion BT er rett og slett en knakende god ergometersykkel. Vi finner ikke mye feil, og det eneste vi kunne ønsket oss er elektromagnetisk motstand, men da ville også prisen vært langt høyere. Absolutt anbefalt.

Fordeler

  • Støtter Bluetooth og apper som lar deg sykle interaktive ruter.
  • Mange treningsprogram. Støtter 4 brukerprofiler.
  • Bakgrunnsbelyst og lettlest LCD-skjerm.
  • Gode justeringsmuligheter for både høye/lave brukere.
  • Stativ for nettbrett/mobil, pluss lademulighet.
  • Innebygd pulsmåler + støtte for ekstern pulsmåler.
  • Høydejustering på føttene for utjevning av ujevnt underlag.
6.

inSPORTline Moriston UB

"Beste ergometersykkel som ikke krever strøm!"

Motstand

El.magnetisk

Svinghjul

15 kg

Mål

151 x 59 x 120 cm

Tilpasset kroppshøyde

Opptil 200 cm

Vekt

62 kg

Maks brukervekt

150 kg

Score: 86/100

Rating: 5.2/6
Kr 19999,-
Bestill her

Annonselenke

inSPORTline Moriston UB er en meget kraftig ergometersykkel beregner på mye og tungt bruk, og har blant annet selvgenererende strømforsyning.

inSPORTline Moriston UB skiller seg ut fra mengden ergometersykler ved at den ikke trenger og kobles til strøm. Denne modellen har nemlig selvgenererende strømforsyning. Dette gjør sykkelen ypperlig for rom der du har dårlig med tilkoblingsmuligheter, eller for eksempel på en hytte, i en garasje, verandaen, etc..

Moriston UB benytter elektromagnetisk motstand og er tilnærmet lydløs og vedlikeholdsfri. Du kan enkelt veksle mellom 20 ulike motstandsnivåer, og svinghjulet på hele 15 kg sørger for muligheten til svært tung motstand og gjør den ypperlig til intervaller og styrketråkk.

En tydelig skjerm viser info om tid, hastighet, distanse, kadens, watt, kaloriforbruk og puls. Maskinen har også en flaskeholder, stativ for nettbrett/mobil, og ikke minst muligheten til å lade telefonen via USB-inngangen, samt lytte til musikk via lydinngang og innebygde høyttalere.

Trenger du inspirasjon til treningen, kan du velge blant 19 forhåndsinnstilte treningsprogrammer, inkludert HRC-programmer (pulsbaserte) og restitusjons-programmer. Modellen støtter også flere brukerprofiler.

Setet kan justeres både horisontalt og vertikalt, og håndtakene er ergonomisk utformet med integrerte pulsmålere. Du har også mulighet til å koble til din egen trådløse pulsmåler.

Alt i alt er inSPORTline Moriston UB er meget kraftig og god trimsykkel. Her får du en maskin du kan ha i årevis, og som er brukervennlig og full av funksjoner. Etter vår mening er dette et av de beste valgene dersom du krever mye av treningsutstyret ditt.

Fordeler

  • Svært stabil og robust. Nesten lydløs.
  • Selvgenerende (trenger ikke strømtilkobling).
  • Tungt svinghjul byr på mye kraft.
  • Slitesterk elektromagnetisk motstand.
  • Mange flotte treningsprogrammer.
  • Støtter flere brukerprofiler.
  • Pulsmåler i håndtakene + støtte for ekstern pulssensor.
  • Flaskeholder + stativ til nettbrett+ høyttalere + USB-port + AUX-inngang

Ulemper

  • Tung.
7.

DKN EMB-600

"Best i test - runner up!"

Motstand

El.magnetisk

Svinghjul

16 kg

Mål

12 x 58 x 153 cm

Tilpasset kroppshøyde

-

Vekt

72,3 kg

Maks brukervekt

180 kg

Score: 89/100

Rating: 5.3/6
Kr 19490,-

DKN EMB-600 er en svært god ergometersykkel som vil tilfredsstille selv de mest kresne brukerne.

DKN EMB-600 er utstyrt med en kraftig og stødig ramme, og har et moderne elektromagnetisk motstandssystem som gjør at du kan bytte fra laveste til høyeste motstandsnivå på mindre enn 5 sekunder. Denne sykkelen er med andre ord perfekt for noe som gjør at maskinen er perfekt for HIIT-trening og intervaller. Den elektroniske motstanden bidrar også til en mye jevnere overgang mellom de 32 ulike motstandsnivåene, og sørger for at sykkelen er stillegående.

De overdimensjonerte pedalene med en 2-graders vinkling bidrar til bedre komfort for beina under trening, mens et tykt og behagelig sete enkelt kan justeres i høyden. Styret er utformet med et multi-grep som gir et komfortabelt grep med flere ulike grepsmuligheter.

En lettlest LCD-skjermen gir deg informasjon om tid, distanse, hastighet, kadens, kaloriforbruk og puls. Pulsen måles via sensorer i håndtakene, eller trådløst gjennom en ekstern pulssensor.

Trenger du inspirasjon til treningen, kan du velge mellom DKN AM-3i glimre med 12 stk forhåndsinnstilte treningsprogrammer, 1 stk Watt-program og 1 stk HRC-program. I tillegg støtter denne modellen hele 4 brukere slik at den kan enkelt kan settes opp til flere personer dersom dere skal dele på den i familien.

Det virkelige «esset» er Bluetooth-støtten og muligheten for å koble til programmer som KinoMap, Vescape, BitGym, iConsole + og iLog. Her kan du få tilgang til en rekke løyper fra hele verden, og du få muligheten til å sykle ruter der motstanden justeres automatisk etter profilen på løypen. Via Google StreetView får du presentert bilder/film fra gateplan, og all treningsdata presenteres oversiktlig på skjermen. Du kan også konkurrere med andre ryttere dersom du ønsker det, eller delta i et treningsprogram.

DKN EMB-600 kommer med et praktisk stativ for nettbrett og flaskeholder. Sykkelen tåler også en maks brukervekt på 180 kg.

DKN EMB-600 er en supersolid og rågod ergometersykkel. Ønsker du det beste, så får du det her.

Fordeler

  • Slitesterk og stillegående elektromagnetisk motstand.
  • 32 ulike motstandsnivåer.
  • 16 kg tungt svinghjul gir jevn motstand over 32 nivåer.
  • 12 stk forhåndsinnstilite programmer, 1 stk Watt-program, 1 stk HRC-program.
  • Støtte for 4 brukerprofiler.
  • Pulssensor i håndtakene + støtte for ekstern pulssensor.
  • Bluetooth-kompatibel og støtte for en rekke treningsapper og virtuell sykling.
  • Oversiktlig treningscomputer.
  • Stativ for nettbrett + flaskeholder.
8.

inSPORTline inCondi UB60i

"Virtuell sykling og mange treningsprogrammer!"

Motstand

El.magnetisk

Svinghjul

7 kg

Mål

102 x 56 x 149 cm

Tilpasset kroppshøyde

-

Vekt

38,2 kg

Maks brukervekt

150 kg

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 7990,-

inSPORTline inCondi UB60i er en allsidig og velutstyrt ergometersykkel som kan by på mye treningsmoro og inspirasjon..

inCondi UB60i er en av de mest solgte ergometersyklene til inSPORTline. Sykkelen har en relativt slank og diskre form, og sørger for god stabilitet selv under intensive økter. Svinghjulet på 7 kg sørger for en jevn og god motstand over 32 ulike motstandsnivåer. Trenger du inspirasjon til treningen kan du velge mellom 12 forhåndsinstallerte programmer, 1 HRC (pulsbasert) program, 1 watt program, 1 Body Fat-program og 1 restitusjons program.

For virkelig inspirasjon kan du benytte deg av inCondi UB60i sin virtuelle treningsverden. Sykkelen støtter Bluetooth og kan enkelt kobles til mobil eller nettbrett der du kan ta i bruk tredjeparts apper som iConsole + og Kinomap. Her får mulighet til å foreta en virtuell sykkeltur gjennom mange interessante plasser og miljøer rundt omkring i verden samtidig som du får presentert stillbilder av området fra Google Street View.

Den lettleste og bakgrunnsbelyste LCD-skjermen viser informasjon om tid, distanse, hastighet, kadens, kalorier, watt og puls. Du kan også få disse verdiene rett på mobilen eller nettbrettet.

Setet er ergonomisk utformet og kan justeres både vertikalt og horisontalt. Styret kan vinkles opp/end, og er utformet slik at du har flere ulike grepsmuligheter. Det er også integrert pulssensoret i styret, i tillegg til at maskinen kan kobles til en ekstern pulsmåler. En Polar-pulsmåler følger med.

inCondi UB60i tar liten plass, er enkel å flytte takket være praktiske transporthjul, har utjevningssystem som kan kompensere for ujevnheter i gulvet, og er stillegående. Flaskeholder og stativ til nettbrett medfølger også.

inCondi UB60i byr på mye treningsmoro og mange nyttige treningsprogrammer. Her får du god kvalitet og mye inspirasjon gjennom virtuell sykling og iConsole + appen.

Fordeler

  • Stillegående.
  • 32 motstandsnivåer.
  • 12 treningsprogrammer hvorav 1 pulsbasert, 1 watt program, 1 Body Fat-program og 1 restitusjons program.
  • Støtter Bluetooth og apper som lar deg sykle interaktive ruter.
  • Bakgrunnsbelyst og lettlest LCD-skjerm.
  • Virtuell sykling gir mye inspirasjon og mange muligheter.
  • Stativ for nettbrett/mobil, flaskeholder.
  • Pulsmåler i håndtakene + medfølgende pulsbelte.

Ulemper

  • Litt liten vekt på svinghjul.
  • Permanentmagnetisk motstand.
9.

Finnlo Exum XTR

"Mest for pengene!!"

Motstand

P.magnetisk

Svinghjul

8 kg

Mål

102 x 55 x125 cm

Tilpasset kroppshøyde

-

Vekt

39 kg

Maks brukervekt

150 kg

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 9599,-
Bestill her

Annonselenke

Finnlo Exum XTR er oppfølgeren til bestselgeren Exum, og er utstyrt med enda bedre egenskaper for en mer komplett treningsopplevelse.

Finnlo Exum solgte i bøtter og spann å ble kåret til testvinner av flere ulike testsider. Finnlo Exum XTR bygger videre på den populære modellen, og har nå fått tyngre svinghjul, hurtigknapper og et større display som er enda mer brukervennlig enn på den opprinnelige modellen.

Exum XTR benytter slitesterkt og driftssikker reimdrift og induksjonsmotstand kombinert med et solid svinghjul på 8kg. Rammen er svært stabil og tillater en med maks brukervekt på 150kg.

Du kan velge mellom en rekke ulike programmer, hvorav 8 stk forhåndsinnstilte programmer, 3 stk HRC-programmer, 1 stk Recovery-program og 1 stk Watt-program. Det er også støtte for 4 ulike brukerprofiler med støtte for inntil 30 dagers lagring av treningshistorikk.

Setet er produsert i mykt gel-materiale som bidrar til høy komfort under lange treningsøkter. Setet kan justeres horisontalt og vertikalt, mens styret kan vinkles opp/ned.

Exum XTR er utstyrt med presisjonskulelager av høy kvalitet som sikrer en jevn og stille rotasjon, samtidig som det gir jevn motstand uansett motstandsnivå. Sykkelen har også en ny og bedre computer med bakgrunnsbelysning som gjør den lett å lese av under trening. Her får du info som tid, hastighet, distanse, kaloriforbruk, kadens, watt og puls. Pulsen måles enten gjennom en øreklips som festes til øret, eller trådløst via et pulsbelte.

Finnlo Exum gav deg mye for pengene, men XTR gir deg enda litt mer. Du får ikke Bluetooth eller mulighet for interaktiv sykling, men sykkelen er et godt valg dersom best mulig treningsfunksjonalitet er prioriteten.

Fordeler

  • Slitesterkt induksjonsbrems med jevn og høy motstand.
  • Stødig ramme med høy maks brukervekt.
  • 40 motstandsnivåer.
  • 8 stk forhåndsinnstilte programmer, 3 stk HRC-programmer, 1 stk Recovery-program og 1 stk Watt-program.
  • Oversiktlig computer + hurtigknapper for enkel kontroll.
  • Stativ for nettbrett/mobil + flaskeholder + USB port for enkel lading.
  • Pulsmåler/øreklips til å feste på øret + støtte for trådløs pulsmåling.

Ulemper

  • Ikke støtte for Bluetooth eller virtuell sykling.
10.

inSPORTline Klegan

"Penest design!"

Motstand

P.magnetisk

Svinghjul

6 kg

Mål

88 x 50 x 132 cm

Tilpasset kroppshøyde

Opptil 190 cm

Vekt

28 kg

Maks brukervekt

132 kg

Score: 83/100

Rating: 5.0/6
Kr 4999,-

Hvis en ergometersykkel kan kalles pen, så vinner inSPORTline Klegan uten tvil prisen – soleklart!»

inSPORTline Klegan er en nyhet fra anerkjente inSPORTline, og fusjonerer design og funksjon på en meget god måte. Sykkelen er ikke blant de kraftigste, men egner seg ypperlig for deg som ønsker en god innstegsmodell, og en ergometersykkel som enkelt kan tilpasses individuelt.

Klegan benytter tilnærmet vedlikeholdsfri og stillegående permanentmagnetisk motstand med 8 stk motstandsnivåer.  Den har også en enkel computer som viser info om tid, hastighet, distanse, kalorier og puls. Pulsen måles gjennom sensorer i håndtakene, men kan også måles trådløst via et pulsbelte.

Setet er ergonomisk utformet svært behagelig. Det kan justeres horisontalt og vertikalt, mens styret kan vinkles opp/ned. Pedalene er utstyrt med anti-skli materialet for best mulig friksjon.

inSPORTline Klegan har også stativ for nettbrett/mobil og en flaskeholder.

Med sin lave vekt på kun 28kg og transporthjulene, er inSPORTline Klegan svært enkel å flytte fra et rom til et annet.

inSPORTline Klegan er lekker, god i bruk, og gir deg mye for pengene. Et godt kjøp.

Fordeler

  • Tilnærmet vedlikeholdsfri + støyfri.
  • Designvinner! Flott utseende.
  • Stativ for nettbrett + flaskeholder.
  • Pulssensor i håndtakene + støtte for ekstern pulsmåler.
  • Oversiktlig computer.
  • Lett og enkel å flytte.
  • Enkelt å justere sete og styre + antiskli materiale på pedalene.

Ulemper

  • Ingen treningsprogrammer.
11.

Tunturi Fitcycle 40

"Budsjettvinner!"

Motstand

P.magnetisk

Svinghjul

7 kg

Mål

91 x 50 x 137 cm

Tilpasset kroppshøyde

-

Vekt

24 kg

Maks brukervekt

110 kg

Score: 86/100

Rating: 5.2/6
Kr 6999,-
Bestill her

Annonselenke

Tunturi Fitcycle 40 er budsjettvinneren blant mengden av ergometersykler.

Tunturi har klart å sette sammen med meget godt utstyrt sykkel til denne prisen. Her får du en stødig og solid ramme, et 7 kg svinghjul med 16 motstandsnivåer, og et lavt innsteg som gjør den godt egnet for rehabilitering eller eldre.

Med 21 forhåndsinstallerte programmer har du mye å velge mellom, og du kan også gjennomføre en enkel Body Fat – test.

Tunturi Fitcycle 40 kommer med en oversiktlig computer som viser info om tid, distanse, hastighet, kalorier og puls. Pulsen måles via sensorer i håndtakene.

Tunturi Fitcycle 40 er uten tvil et meget godt kjøp til denne prisen. Budsjettvinner.

Settet kan justeres vertikalt og horisontalt, og styret kan justere vinkel. Fitcycle 40 er utstyrt med holder for nettbrett og en flaskeholder.

Fordeler

  • Stødig og solid ramme.
  • 7 kg svinghjul og 16 motstandsnivåer.
  • 12 forhåndsinstallerte programmer.
  • Oversiktlig display med viktigste info.
  • Justerbart sete og vinkel på styret.
  • Nettbrettholder og flaskeholder.

Ulemper

  • Ingen interaktiv sykling.

Ergometersykkel vs. spinningsykkel

Når du skal velge en trimsykkel er det enkelte ting du bør være oppmerksom på. For det første er en trimsykkel/ergometersykkel noe annet enn en spinningsykkel. Begge treningsapparatene er svært gode apparater, og begge gir kroppen en god treningsøkt dersom intensiteten er riktig. Det som skiller de er blant annet konstruksjon, type motstand, sittestilling, justeringsmuligheter og noen andre detaljer.

Det viktige er å vite hvorfor du eventuelt skal velge en ergometersykkel fremfor en spinningsykkel. Generelt kan vi si at spinningsykkelen er mer stabil enn en ergometersykkel, mye på grunn av vekten, men også på grunn av konstruksjonen. En spinningsykkel er derfor bedre egnet til for eksempel stående sykling og intensive treningsøkter som intervaller der det gjerne er mye gynging fra side til side.

I motsetning til trimsykkelen, behøver ikke spinngsykkelen å være tilkoblet strøm for å generere motstand. Her er det kun en brems og et svinghjul som skaper motstanden under treningsøkta. De har også større mulighet for individuell tilpasning ettersom både styret og setet som regel kan justeres både horisontalt og vertikalt. Ergometersykkelen kommer gjerne med et display som viser tid, hastighet, motstandsnivå, puls, kaloriforbrenning, m.m., mens spinningsyklene ikke alltid har dette. De senere årene har flere og flere spinningsykler fått sykkelcomputere innebygd, men dette var ikke vanlig tidligere.

Treningssykkel/trimsykkel/ergometersykkel til venstre, og en typisk spinningsykkel til høyre.

Så hvorfor skal du egentlig velge en trimsykkel?

En trimsykkel er kanskje ikke like stødig som en spinningsykkel, men de er stødige nok. Du står heller ikke å trør like mye på en trimsykkel, så du vil sjelden føle at den er ustødig. Et annet vesentlig poeng er vekten og muligheten for og enkelt forflytte sykkelen. Mens spinningsykkelen gjerne kan veie godt over 50kg, er en ergometersykkel som regel «bare» 30-40kg. Dersom du ønsker en treningssykkel som er enkel å flytte fra rom til rom, og som for eksempel må flyttes bort fra rommet du trener i etter bruk (stua…), og i tillegg er nesen lydløs, så er en ergometersykkel et godt valg.

Treningssykkelen har ikke like gode mulighet til å justere setet og styret som på en spinningsykkel, men det er det heller ikke behov for ettersom sittestillingen på en ergometersykkel er så mye mer behagelig og avslappet. På en ergometersykkel sitter du mer oppreist med rettere rygg sammenlignet med spinningsykkelen der du sitter veldig fremoverlent.

Fordeler ved å trene med ergometersykkel:

Sammen med spinning har bruken av ulike typer treningssykler eksplodert de siste årene. Mens spinning typisk har vært en «treningssenter-aktivitet» med store grupper som sykler sammen, så har trimsyklene stort sett blitt brukt til hjemmetrening og som oppvarming/nedvarming før både styrke og kondisjonstrening på treningsentre.

I likhet med spinning så har en ergometersykkel en rekke fordeler. En ergometersykkel trener både kondisjon og styrke samtidig, og det er en aktivitet som er svært skånsomt for knær, ledd og muskler. Der du under løping vil utsette knær, ankler, hofter og enkelte muskelgrupper for spesielt stor belastning og harde støt, så er dette nesten fraværende ved bruk av en ergometersykkel. Trimsykkelen er ofte mye brukt i forbindelse med opptrening fra en skade og i rehabiliteringstrening. Det kan utføres av personer i alle aldre, og det er liten risiko for fall og skader, samtidig som helsegevinsten er stor.

Dersom du eier din egen trimsykkel, vil det samtidig være mye lettere å gjennomføre en rask treningsøkt enn dersom du var avhengig av å komme deg til nærmeste treningssenter. Dørstokkmila blir for mange automatisk mye lavere, og du får utnyttet tiden effektivt.

Fordeler ved å trene med ergometersykkel:

  • God kondisjonstrening/utholdenhetstrening.
  • God styrketrening for beina.
  • Skånsomt for bein, ledd og skjelett.
  • Bra i opptrening/rehabilitering etter skade.
  • Øker forbrenningen.
  • Lettvint og trygt.
  • Passer alle aldre.
  • Forholdsvis billig.
  • Effektivt.

Dette skal du se etter

Motstand

For at en trimsykkel skal kunne generere motstand, er den som regel avhengig av å være tilkoblet strøm. Dette er ikke nødvendig for spinningsykkelen, og dette er en av de største forskjellene på produktene. Motstanden på en trimsykkel er enten elektromagnetisk eller permanentmagnetisk. Førstnevnte er uten tvil best, så dersom du ønsker en god trimsykkel du kan ha lenge og som tåler mye bruk, er det elektromagnetisk motstand du bør se etter. Elektromagnetisk motstand (EMS) har ingen bevegelige slitedeler som må byttes ut, og kan derfor faktisk være rimeligere i drift over tid.

Permanentmagnetisk motstand ser vi gjerne på rimeligere modeller. Det er ikke dårlig, men det er ikke like holdbart, og i motsetning til elektromagnetisk motstand så består det av slitedeler som må byttes ut. «Fordelen» med permanentmagnetisk motstand er at det er rimelige å produsere for produsentene, noe som igjen resulterer i lavere salgspris.

Motstanden på en ergometersykkel justeres som regel via et par tastetrykk på displayet, mens det på en spinningsykkel gjøres manuelt ved å vri på et håndtak/hjul. Det er greit å være klar over at motstanden på en spinningsykkel som regel er høyere enn for trimsykkelen, så dersom du ønsker muligheten til å tråkke virkelig tungt, så er spinningsykkel veien å gå. De aller fleste vil nok uansett ha mer enn nok utfordring med å tråkke rundt på det tyngste giret på en god ergometersykkel.

 

Svinghjul

Tyngen på svinghjulet er med på å avgjøre ergometersykkelens motstand. Jo tyngre svinghjul, desto større motstand er ergometersykkelen i stand til å generere. Dersom du er vant til å se på spinningsykler, så vil svinghjulet gjerne variere mellom 18-30 kg. Dette må du se bort fra når du tenker svinghjul på en trimsykkel. Disse syklene har mye mindre svinghjul, og de fleste vil klare seg fint med svinghjul på 6-8 kg. Ønsker du å tråkke tungt eller kjøre intervaller, kan det være en fordel med et tyngre svinghjul på 7 kg og oppover. Generelt kan vi si at et tyngre svinghjul gir jevnere tråkk når det er mye motstand, mens et lettere svinghjul gir jevnere tråkk når det er mindre motstand.

Lydnivå

En annen fordel med en ergometersykkel er at de er nesten lydløse. Spinningsykler av god kvalitet bråker heller ikke mye, men en trimsykkel er det beste valget dersom du ønsker minst mulig forstyrrelser. Skal du for eksempel benytte sykkelen foran TVen mens du ser på ett eller annet? Eller mens noen sover i et orm ved siden av? Her er ergometersykkel et glimrende valg.

 

Drivverk

En spinningsykkel benytter enten kjededrift eller reimdrift som en del av drivverket som skaper motstanden. Dette slipper du å tenke på for ergometersykkel, og du slipper dermed også unna en del støy og slitasje.

 

Ramme og byggekvalitet

Byggekvaliteten er avgjørende for at trimsykkelen står stødig og føles god å sykle på. Som regel henger byggekvaliteten sammen med pris, men det er ikke alltid at pris og kvalitet følger hverandre likt. Her kommer vår guide/liste inn.

Generelt vil en tyngre trimsykkel stå stødigere enn en lettere modell, men også utformingen på beina og vektfordelingen spiller inn på den totale stødigheten. En spinningsykkel er som regel mer stabil, men også langt tyngre.

En annen ting du bør tenke over før du gjør deg et valg, er hvor lett sykkelen er å flytte. Har den transporthjul slik at den enkelt kan trilles bort? Hvor mye veier den? Hvor dominerende er den med tanke på utseende/design?

Til slutt må du tenke over brukervekt. Brukervekten står oppgitt som maksimal brukervekt, og refererer til den maksimale vekten på brukeren av maskinen. Dette kan være avgjørende for deg som veier godt over 100kg. De fleste modellene takler fint en brukervekt på rundt 120-130kg, og som regel vil en dyrere modell tåle mer enn en rimeligere.

 

Styret, setet og pedaler

En sykkel har tre kontaktpunkter mot kroppen din. Det er styret, setet og pedalene. Da er det heller kanskje ikke så vanskelig å forstå at disse tre punktene må være riktig innstilt for at du skal kunne få en behagelig treningsopplevelse.

Styret er relativt enkelt sammenlignet med styret på en spinningsykkel. Her er det ikke mange varianter å velge mellom, noe det heller ikke er behov for på grunn av den oppreiste sittestillingen. Styret lar seg heller ikke alltid justere i like store grad som på spinningsykler der det gjerne kan justeres både vertikalt, horisontalt og vinkles. Det er likevel en fordel om det kan justeres i høyden.

Spinningsykler kommer gjerne med styrer som etterligner de du finner på vanlige sykler, men det kan du glemme på en ergometersykkel. Når det gjelder spinningsykler kan det for eksempel være spesielt tilpasset landeveisyklister som ønsker en sittestilling mest mulig lik den de har på landeveissykkelen. Her er styret egentlig et vanlig bukkestyret med bremser/girhendler som ikke gjør annet enn å forsterke følelsen av en ekte landeveisykkel. Andre modeller har styrer som har mulighet for å holde hendene flere ulike steder, for eksempel høyere for en mer oppreist sittestilling.

Styret på en ergometersykkel er enkelt, og relativt oppreist. Det gir likevel flere valgmuligheter for hvor du ønsker å plassere hendene.

 

For mange vil setet uten tvil være et av de viktigste punktene. Vi vil i utgangspunktet råde deg til å gi sykkelen du kjøper en sjanse før du «bestemmer» deg for at setet enten er for hardt eller for mykt. Et komfortabelt sete er viktig, men det er ikke nødvendigvis slik at et mykt og bredt setet er best. Ofte er et hardt og litt smalt sete bedre å sykle på i lengden enn et veldig mykt og bredt sete, rett og slett fordi det skaper mindre friksjon mellom baken og setet. Justeringsmulighetene er ikke like gode som på spinningsykkelen der du gjerne kan justere både setet og styret både vertikalt, horisontalt, samt vinkelen, men de fleste seter lar seg likevel justere både i høyde og lengde.

En ergometersykkel har som regel vanlige pedaler med en tåhette som du kan trekke over den fremste delen av skoen slik at du får et bedre rundtråkk når du tråkker. Når du da trekker foten opp, vil du trekke ned deg pedalen og generer kraft samtidig som du tråkker ned med den andre foten. Sykkelpedaler gjør at du tråkke mer effektivt, samtidig som du får bedre treningseffekt.Spinningsykkelen benytter gjerne SPD sykkelpedaler der du er avhengig an sykkelsko får å «sitte fast» i sykkelen.

Computer

Så godt som alle trimsykler har et display/computer som viser deg oversikt over treningsdata som tid, hastighet, tråkkfrekvens, kaloriforbruk og eventuelt puls. Enkelte påkostede modeller har mer avanserte sykkelcomputere som lar deg velge mellom ulike treningsprogram, og gir deg en oversikt over øktas oppbygning vis stolpediagram på skjermen. De mest avanserte syklene kan kobles til sosiale treningsplattformer som Zwift som lar deg sykle virtuelle ruter rundt i hele verden. Dette kan være virkelig motiverende ettersom motstanden styres motstanden automatisk og justeres i takt med terrenget der du sykler.

En ergometersykkel har nesten alltid et display som viser deg relevant data under treningsøkta. Oppbygningen på treningsprogrammene vises gjerne som stolpediagrammer for å indikere intensiteten utover økta.

 

Ekstrautstyr

Vi anbefaler at du alltid bruker en underlagsmatte til spinningsykkelen. Dette er en billig investering som du garantert får igjen for et godt alternativ er denne underlagsmatten på 70 x 150cm.

Ellers er det ikke mengder med ekstrautstyr til en ergometersykkel. De fleste modellene kommer med en flaskeholder, og enkelte kan ha ferdigmontert et stativ til nettbrett eller mobiltelefon. Sistnevnte kan være svært praktisk dersom trimsykkelen også støtter tilkobling til Zwift eller andre treningsplattformer. Du vil da kunne koble nettbrettet til til sykkelen, og deretter sykle virtuelle ruter gjennom Zwift eller tjenester som iConsole+. Her vil du kunne følge en rute på skjermen til nettbrettet, samtidig som motstanden på sykkelen automatisk justerer seg i henhold til terrenget.

Flere modeller kommer med pulsmåler integrert i styret, og de mer avanserte har støtte for trådløs tilkobling til en pulssensor slik at du kan benytte et pulsbelte å se pulsen din på skjermen på sykkelen.

 

Vedlikehold

En ergometersykkel krever heldigvis langt mindre vedlikehold enn en vanlig sykkel, selv med mye bruk. Du bør likevel sørge for å holde sykkelen ren for skitt og støv, og ikke minst tørke bort svetten som har lett for å dryppe på sykkelen. Som nevnt vil modellene med elektromagnetisk motstand være tilnærmet vedlikeholdsfrie ettersom det ikke er bevegelige slitedeler som må byttes ut. Trimsyklene med permanentmagnetisk motstand vil kreve noe mer vedlikehold ettersom de benytter slitedeler som etterhvert må byttes ut.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Samletester

Treningsbenk topp 10 – Best i test justerbare treningsbenker!

De siste årene har flere og flere fått øynene opp for…
Dato: Mar 14, 2024
Bekledning

Vektvester best i test 2024 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022