Vi gir deg oversikten over utvalget av markedets beste trimsykkel, treningssykkel og ergometersykkel! Ikke minst forteller vi deg hva du må tenke over før du gjør et innkjøp.

Er du på utkikk etter en ny ergometersykkel, trimsykkel eller treningssykkel? Eller vet du kanskje ikke med sikkerhet hva det heter? Det gjør ingenting, for alle de tre benevnelsene brukes hyppig om hverandre. Det eneste som egentlig skiller seg ut fra disse er spinningsykkelen som vi har skrevet en en guide til HER.

Sammen med spinning har bruken av ulike typer treningssykler eksplodert de siste årene. Mens spinning typisk har vært en «treningssenter-aktivitet» med store grupper som sykler sammen, så har trimsyklene stort sett blitt brukt til hjemmetrening og som oppvarming/nedvarming før både styrke og kondisjonstrening på treningsentre.

I likhet med spinning så har en ergometersykkel en rekke fordeler. En ergometersykkel trener både kondisjon og styrke samtidig, og det er en aktivitet som er svært skånsomt for knær, ledd og muskler. Der du under løping vil utsette knær, ankler, hofter og enkelte muskelgrupper for spesielt stor belastning og harde støt, så er dette nesten fraværende ved bruk av en ergometersykkel. Trimsykkelen er ofte mye brukt i forbindelse med opptrening fra en skade og i rehabiliteringstrening. Det kan utføres av personer i alle aldre, og det er liten risiko for fall og skader, samtidig som helsegevinsten er stor.

Dersom du eier din egen trimsykkel, vil det samtidig være mye lettere å gjennomføre en rask treningsøkt enn dersom du var avhengig av å komme deg til nærmeste treningssenter. Dørstokkmila blir for mange automatisk mye lavere, og du får utnyttet tiden effektivt.

 

Fordeler ved å trene med ergometersykkel:

 • God kondisjonstrening/utholdenhetstrening.
 • God styrketrening for beina.
 • Skånsomt for bein, ledd og skjelett.
 • Bra i opptrening/rehabilitering etter skade.
 • Øker forbrenningen.
 • Lettvint og trygt.
 • Passer alle aldre.
 • Forholdsvis billig.
 • Effektivt.

Under selve testen har vi skrevet mer utfyllende om hva du bør se etter når du skal velge en ergometersykkel. Ved å lese dette, vil du være bedre i stand til å gjøre et valg som du blir fornøyd med. Trykk HER for å komme til denne delen med en gang.

Vi har også forsøkt å forklare forskjellen på en tradisjonell ergometersykkel/trimsykkel, og det vi omtaler som en spinningsykkel. Trykk HER for å lese mer om dette.

Kriterier for testen:

Listen består av treningssykler som vi kan anbefale ut i fra kriterier som kvalitet, konstruksjon, funksjonalitet, ytelse, brukervennlighet og verdi for pengene. Ingen av trimsyklene er testet fysisk av oss, og det er gjort en vurdering på bakgrunn av produktets egenskaper og andre tester av hvert enkelt produkt. Ingen av syklene er dårlige produkter, og vi har valgt å ta med modeller i alle prisklasser. For å gjøre det lettere for deg, har vi forsøkt å skrive hvilken type bruker produktet passer best for.

 

Best i test ergometersykkel 2020

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Prisene oppdateres regelmessig og reflekterer de beste prisene på markedet. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

SORTER ETTER:

1.

Abilica Voyage BT

"Det meste av det beste, til enda lavere pris!"

Motstand

El.magnetisk

Svinghjul

8 kg

Mål

95 x 51 x 143cm

Tilpasset kroppshøyde

135 - 195 cm

Vekt

46 kg

Maks brukervekt

150 kg

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 8999,-
Bestill her

Abilica Voyage BT gir deg det aller beste fra den påkostede storebroren, til en enda lavere og bedre pris!

Du trenger ikke nødvendigvis å betale i dyre dommer for å få virkelig kvalitet. Abilica Voyage BT viderefører de viktigste og beste funksjonene fra den mer påkostede Premium UB BT, og pakker det inn til en suveren ergometersykkel for deg som ønsker «mest mulig, for minst mulig». Her får du kraftig elektromagnetisk motstand med 32 ulike motstandsnivåer, et svinghjul på 8 kg, samt 12 forhåndsinstallerte treningsprogrammer.

I likhet med Premium UB BT har støtter denne modellen Bluetooth slik at du kan koble til apper som iConsole + Training og Kinomap. Her kan du sykle en treningsrute du har funnet, eller laget selv i Google Maps, uansett hvor det måtte være i verden. Via Google StreetView får du presentert bilder/film fra gateplan, og motstanden på sykkelen justeres automatisk etter terrenget og landskapet du sykler i. Denne modellen støtter ikke Zwift slik som storebror, men har derimot 12 ulike treningsprogrammer innebygd.

Setet er justerbart både vertikalt og horisontalt, styret har mulighet for mange ulike grepsvariasjoner, det er innebygd pulssensorer i håndtakene, og det er montert stativ for nettbrett/mobil.

Abilica Voyage BT gir deg rett og slett utrolig mye for pengene. Dette er en trimsykkel som garantert vil dekke de fleste brukere sitt behov. Og enda litt til.

Fordeler

 • Stødig plattform
 • Elektromagnetisk motstand.
 • Nærmest lydløs og vedlikeholdsfri.
 • 32 ulike motstandsnivåer.
 • 12 forhåndsinnstallerte treningsprogrammer.
 • Bluetooth-kompatibel.
 • Pulsmåler i håndtaket + støtte for ekstern pulsmåler.
 • Stativ for nettbrett.
 • Støtter virtuell sykling.
2.

inSPORTline inCondi UB600i

"Velutstyrt, vedlikeholdsfri, stillegående og godt priset!"

Motstand

El.magnetisk

Svinghjul

7 kg

Mål

112 x 56 x 150 cm

Tilpasset kroppshøyde

Opptil 200 cm

Vekt

44 kg

Maks brukervekt

200 kg

Score: 88/100

Rating: 5.3/6
Kr 8999,-
Bestill her

inSPORTline inCondi UB600i er en fantastisk godt velutstyrt trimsykkel for deg som ønsker en sykkel med blant annet mange gode treningsprogrammer og høy slitestyrke.

inCondi UB600i er tilhører de virkelig gode trimsyklene, for denne modellen kommer med nærmest vedlikeholdsfri elektromagnetisk motstand, samt en rekke spennende funksjoner! Svinghjulet på 7 kg sørger for en jevn og god motstand over 32 ulike motstandsnivåer. Sykkelen kan varte opp med 12 forhåndsinstallerte treningsprogrammer, 1 pulsbasert program, 1 watt program, 1 Body Fat-program og 1 restitusjons program.

Som om ikke dette var nok, så kan inCondi UB600i enkelt koble til mobilen eller netbrett via Bluetooth, der du kan ta i bruk tredjeparts apper som iConsole + og Kinomap. Her får mulighet til å foreta en virtuell sykkeltur gjennom mange interessante plasser og miljøer rundt omkring i verden samtidig som du får presentert stillbilder av området fra Google Street View. Den oversiktlige LCD-skjermen viser informasjon om tid, distanse, hastighet, kadens, kalorier, watt og puls. Du kan også få disse verdiene rett på mobilen eller nettbrettet.

Setet er ergonomisk utformet og kan justeres både vertikalt og horisontalt. Styret kan justeres horisontalt og er utformet slik at du har flere ulike grepsmuligheter. Det er også integrert pulssensoret i styret, i tillegg til at maskinen kan kobles til en ekstern pulsmåler. En Polar-pulsmåler følger med.

inCondi UB600i tar liten plass, er enkel å flytte takket være praktiske transporthjul, har utjevningssystem som kan kompensere for ujevnheter i gulvet, og er svært stillegående. Denne modellen har også selvgenererende strømforsyning slik at du ikke er avhengig av å koble den til strøm. Flaskeholder og stativ til nettbrett medfølger også.

inCondi UB600i koster litt mer enn enn «standardmodellene», men du får til gjengjeld en svært god ergometersykkel med lang levetid takket være den elektromagnetiske motstanden, mange nyttige treningsprogrammer, samt støtte for virtuell sykling gjennom iConsole + appen. Et sterkt anbefalt kjøp.

Fordeler

 • Elektromagnetisk motstand.
 • Tilnærmet støyfri og vedlikeholdsfri.
 • Støtter Bluetooth og apper som lar deg sykle interaktive ruter.
 • Pulssensor integrert i styret pluss medfølgende Polar pulsbelte (T31
 • Stativ for nettbrett/mobil, flaskeholder.
 • Gode justeringsmuligheter på setet og styret.
 • Høy maks brukervekt og maks høyde.
 • 12 treningsprogrammer hvorav 1 pulsbasert, 1 watt program, 1 Body Fat-program og 1 restitusjons program.

Ulemper

 • Svinghjulet kunne være tyngre for enda større motstand.
3.

inSPORTline Moriston UB

"Full av funksjoner og mye kraft!"

Motstand

El.magnetisk

Svinghjul

15 kg

Mål

151 x 59 x 120 cm

Tilpasset kroppshøyde

Opptil 200 cm

Vekt

62 kg

Maks brukervekt

150 kg

Score: 88/100

Rating: 5.3/6
Kr 12990,-
Bestill her

inSPORTline Moriston UB er en meget kraftig ergometersykkel beregner på mye og tungt bruk, og har blant annet selvgenererende strømforsyning.

inSPORTline Moriston UB skiller seg ut fra mengden ergometersykler ved at den ikke trenger og kobles til strøm. Denne modellen har nemlig selvgenererende strømforsyning. Dette gjør sykkelen ypperlig for rom der du har dårlig med tilkoblingsmuligheter, eller for eksempel på en hytte, i en garasje, verandaen, etc..

Motstanden er elektromagnetisk og byr på hele 20 ulike motstandsnivåer, mens svinghjulet på hele 15 kg sørger for muligheten til svært tung motstand. Moriston UB er tilnærmet lydløs og vedlikeholdsfri.

En tydelig skjerm viser info om tid, hastighet, distanse, kadens, watt, kaloriforbruk og puls. Maskinen har også en flaskeholder, stativ for nettbrett/mobil, og ikke minst muligheten til å lade telefonen via USB-inngangen, samt lytte til musikk via lydinngang og innebygde høyttalere.

Setet kan justeres både horisontalt og vertikalt, og håndtakene er ergonomisk utformet med integrerte pulsmålere. Du har også mulighet til å koble til din egen trådløse pulsmåler. Trenger du inspirasjon til treningen, kan du velge blant 19 forhåndsinnstilte treningsprogrammer, inkludert pulsbaserte programmer og restitusjons-programmer. Modellen støtter også flere brukerprofiler.

Alt i alt er inSPORTline Moriston UB er meget kraftig og god trimsykkel. Her får du en maskin du kan ha i årevis, er brukervennlig og full av funksjoner. Etter vår mening er dette det beste valget dersom du krever høy motstand og mye bruk.

Fordeler

 • Svært stabil og robust.
 • Selvgenerende (trenger ikke strømtilkobling).
 • Tungt svinghjul byr på mye kraft.
 • Elektromagnetisk motstand.
 • Nesten lydløs.
 • Mange flotte treningsprogrammer.
 • Støtter flere brukerprofiler.
 • Pulsmåler i håndtakene
 • Flaskeholder, stativ til nettbrett, høyttalere.

Ulemper

 • Tung.
4.

Abilica WinMag Cruise

"Solid trimsykkel til deg som vil komme i form!"

Motstand

P.magnetisk

Svinghjul

7 kg

Mål

95 x 58 x 142 cm

Tilpasset kroppshøyde

Opptil 190 cm

Vekt

33 kg

Maks brukervekt

120 kg

Score: 77/100

Rating: 4.6/6
Kr 4999,-
Bestill her

Abilica WinMag Cruise er et budsjettvennlig og godt alternativ til alle som vil bruke ergometersykkel som en vesentlig del av kondisjonstreningen.

Abilica WinMag Cruise er en modell spesielt tilpasset det nordiske markedet. Sykkelen kommer med magnetisk motstand med lav støynivå og minimalt vedlikeholdt. Et 7 kg tungt svinghjul leverer jevnt og god kraft på lette og middels tunge gir, og 12 forhåndsinnstilte treningprogrammer gir deg mye å velge mellom.

Setet kan justeres både vertikalt og horisontalt, mens styret med de innebygde pulssensorene, kan justeres horisontalt. En oversiktlig LCD-skjerm viser info som tid, hastighet, distanse, watt, kaloriforbruk og puls.

Abilica WinMag Cruise er akkurat det du trenger dersom du ønsker en funksjonell og brukervennlig maskin uten for mange funksjoner å rote deg bort i. Her er det «start» og «stopp» og kun din egen kraft som gjelder. 

Fordeler

 • Magnetisk motstand gir nærmest støyfri drift.
 • Enkelt i bruk.
 • 12 forhåndsinnstilte treningsprogrammer.
 • Pulssensor i håndtakene.
 • Oversiktlig LCD-skjerm.

Ulemper

 • Ikke den kraftigste motstanden.
 • Mangler stativ til nettbrett.
 • Ingen mulighet for å koble til ekstern pulsmåler.
5.

Masterfit TP 200

"Supersykkelen for deg som vil holde formen vedlike eller komme i gang med treningen!"

Motstand

P.magnetisk

Svinghjul

7kg

Mål

91 x 58 x 152 cm

Tilpasset kroppshøyde

-

Vekt

35kg

Maks brukervekt

120kg

Score: 82/100

Rating: 4.9/6
Kr 5999,-
Bestill her

Fordeler

 • Svært stillegående og brukervennlig.
 • 12 forhåndsinnstilte programmer.
 • 32 ulike motstandsnivåer.
 • Oversiktlig treningscomputer med de viktigste funkjsonene.
 • Enkel å flytte.
 • Pulsmåler i håndtaket.
 • Justerbart setet

Ulemper

 • Ingen støtte for ekstern pulsmåler.
 • Ingen stativ for nettbrett.
6.

Finnlo by Hammer Exum

"Et virkelig godt kjøp for deg som bruker ergometersykkelen jevnlig!"

Motstand

El.magnetisk

Svinghjul

8kg

Mål

102 x 55 x 125 cm

Tilpasset kroppshøyde

-

Vekt

39kg

Maks brukervekt

150kg

Score: 84/100

Rating: 5.0/6
Kr 6588,-
Bestill her

Finnlo by Hammer Exum er en svært god ergometersykkel for alle som ønsker å bruke ergometersykkelen som en jevnlig del av treningsarbeidet.

Finnlo by Hammer Exum har vunnet priser for Best i Test av andre nettsider, og det gjør den seg også fortjent til. Sykkelen varter opp med et solid 8kg svinghjul og elektromagnetisk motstand, samt en svært stabil ramme med maks brukervekt på 150kg.

Du kan velge mello, 19 ulike treningsprogrammer, blant annet 12 stk forhåndsinnstilte programmer, 4 stk HRC-programmer og 1 stk Watt-program.

Setet er produsert i mykt gel-materiale som bidrar til høy komfort under lange treningsøkter. Setet kan justeres horisontalt og vertikalt, mens styret kan justeres vertikalt.

Exum er utstyrt med presisjonskulelager av høy kvalitet som sikrer en jevn og tyst rotasjon, og at det er behagelig og jevnt å sykle uansett motstandsnivå. Sykkelen har også en oversiktlig og bakgrunnsbelyst LCD-skjerm som viser en rekke viktig info under trening som hastighet, tid, distanse, kaloriforbruk, og RPM.

Pulsen kan måles via trådløse måling i håndtakene, eller via et eksternt pulsbelte (følger ikke med). Det du derimot får, er en pulsmåler til å feste på øreflippen, som bidrar til gode pulsmålinger uten at du trenger å holde hendene på håndtakene.

Finnlo Exum Ergometer gir det mye for pengene, og selv om du ikke får Bluetooth eller interaktiv sykling, så er det et svært godt valg dersom best mulig treningsfunksjonalitet er prioriteten.

Fordeler

 • Presisjonskulelager av høy kvalitet som sikrer en jevn og stille rotasjon
 • 12 motstandsnivåer.
 • Mange ulike treningsprogrammer, blant annet puls- og wattbasert.
 • Tilnærmet lydløs.
 • Enkel å tilpasse.
 • Lett å flytte, og plassbesparende.
 • Solid og stødig - tåler høy maks-brukervekt.

Ulemper

 • Ikke støtte for Bluetooth eller virtuell sykling.
 • Savner holder til nettbrett/mobil.
7.

inSPORTline Salenas

Motstand

P.magnetisk

Svinghjul

6kg

Mål

128 x 51 x 101 cm

Tilpasset kroppshøyde

Opptil 190cm

Vekt

25,8kg

Maks brukervekt

150kg

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 4999,-

inSPORTline Salenas gir deg funksjoner som i utgangspunktet er forbehold toppmodellene, til en super pris!

Til denne prisen er det vanskelig å be om stort mer. inSPORTline Salenas gir deg rett og slett utrolig mye for pengene. Her får du en stødig og solid ramme, magnetisk motstand med hele 32 motstandsnivåer, og 12 forhåndsinnstilte programmer. Blant disse finner du 1 brukerprogram, 1 watt-basert program og 1 HRC (pulsbasert) program.

Med inSPORTline Salenas kan du måle pulsen gjennom pulssensor i håndtakene, og den oversiktlige skjermen viser info om tid, hastighet, distanse, kaloriforbruk, puls, kadens og watt.

Setet kan justeres horisontalt og vertikalt, og styret kan justeres horisontalt. Det er også mulig å justere høyden på beina for utjevning ved ujevnt underlag. Dessverre mangler sykkelen stativ for nettbrett.

inSPORTline Salenas veier ikke mer enn 25,8kg, og er derfor svært lett å flytte rundt. Ønsker du en ergometersykkel med høy funksjonalitet til en svært god pris, så er denne ergometersykkel absolutt å anbefale.

Fordeler

 • Solid og robust.
 • 32 ulike motstandsnivåer.
 • 12 stk forhåndsinnstilite programmer, 1 stk brukerprofil, 1 stk HRC-program, 1 stk Watt-program.
 • Justering av sete og styret
 • Oversiktlig computer.
 • Høy maks brukervekt.
 • Lav egenvekt.
 • Utjevningssystem for ujevne gulv.
 • Flaskeholder.

Ulemper

 • Støtter ikke trådløs pulsmottaker.
 • Mangler stativ for nettbrett.
8.

FitNord Cyclo 500E

"Kraftig, slitesterk, mange treningsprogrammer og mye treningsglede!"

Motstand

E.magnetisk

Svinghjul

12kg

Mål

108 x 53 x 146,5 cm

Tilpasset kroppshøyde

160-200cm

Vekt

39kg

Maks brukervekt

130kg

Score: 86/100

Rating: 5.2/6
Kr 9960,-
Bestill her

FitNord Cyclo 500E er et meget godt velutstyrt ergometersykkel som vil tilfredsstille selv de mest kravstore.

FitNord Cyclo 500E kommer med et solid 12kg svinghjul, og kan varte opp med hele 32 ulike motstandnivåer som enkelt justeres elektronisk ved et knappetrykk. Den elektromagnetiske motstanden sørger for ekstra lang levetid, og sammen med den robuste rammen er FitNord Cyclo 500E en ergometersykkel som føles trygg og stødig å sykle på.

Trenger du motivasjon for å komme i gang med treningen, så har FitNord Cyclo 500E 24 innebygde treningsprogrammer å velge mellom. Sykkelen støtter også Bluetooth slik at du kan koble til mobilen å benytte deg av treningsapper som gir deg tilgang til kart og virtuell sykling, samt mye interessant treningsinformasjon.Via Google StreetView får du presentert bilder/film fra gateplan, og motstanden på sykkelen justeres automatisk etter terrenget og landskapet du sykler i.

Setet kan justeres horisontalt og vertikalt, mens styret kan justeres vertikalt. Computeren på styret viser informasjon som tid, distanse, hastighet, kalorier og puls. Pulsen måles gjennom sensorer i håndtakene. Ellers leveres sykkelen med pedaler med tåhette, men mangler flaskeholder og stativ for nettbrett.

FitNord Cyclo 500E har det aller meste en god ergometersykkel skal ha. Et kraftig svinghjul, elektromagnetisk motstand, en robust ramme, mange treningsprogrammer og muligheten til å sykle virtuelt, gjør at denne sykkelen vil glede svært mange ulike typer brukere.

Fordeler

 • Kraftig 12kg svinghjul.
 • Slitesterk elektromagnetisk motstand.
 • 24 ulike treningsprogrammer.
 • Bluetooth-kompatibel og støtte for iConsole og virtuell sykling.
 • Justerbart sete og styre + ekstra behagelig sete.
 • Pulssensorer i håndtakene.
 • Oversiktlig treningscomputer.

Ulemper

 • Mangler flaskeholder og stativ for nettbrett.
 • Ikke støtte for ekstern pulssensor.
9.

Reebok Bike GB40S

Motstand

P.magnetisk

Svinghjul

8,5kg

Mål

101 x 51 x 128 cm

Tilpasset kroppshøyde

-

Vekt

30,24 kg

Maks brukervekt

120 kg

Score: 86/100

Rating: 5.2/6
Kr 5999,-
Bestill her

Reebok Bike GB40S har det aller meste den jevne mosjonist behøver, og enda litt til.

Reebok Bike GB40S er en svært god ergometersykkel til en god pris. Et 8,5kg tungt svinghjul sørger for jevn og god modstand over 32 ulike motstandsnivåer, og den stødige rammen sørger for å holde sykkelen i ro.

Du kan velge mellom 12 forhåndsinstallerte treningsprogrammer, og ikke minst muligheten til å stille inn 3 ulike mål for trening; distanse, kalorier som skal forbrennes og tid. Det er også inkludert ett eget HRC (pulsbasert) program, watt-basert program, og et restitusjonsprogram.

En 5,5″ stor Skjerm viser informasjon om tid, distanse, hastighet, kaloriforbruk, puls, watt og kadens. Pulsen måles via pulssensorer i håndtakene.

Setet er godt polstret, og kan justeres horisontalt og vertikalt, mens styret kan justeres vertikalt.

Reebok Bike GB40S er en meget fin ergometersykkel en en minst like fin pris. Her får du mye og god motstand, samt en komfortabel trimsykkel med flere innebygde treningsprogrammer.

Fordeler

 • Slitesterk og stødig. Utjevningssystem for ujevne gulv.
 • 32 ulike mostandsnivåer.
 • 12 treningsprogrammer, 1 HRC-program, 1 watt-program og 1 restitusjonsprogram.
 • Pulssensor i håndtakene.
 • Flaskeholder og stativ for nettbrett.
 • Juseterbart og sete og styre.
 • Lett å flytte, og plassbesparende.

Ulemper

 • Ikke støtte for ekstern pulssensor.
10.

Nordic 100 Cycle

"Flott innstegsmodell!"

Motstand

P.magnetisk

Svinghjul

4kg

Mål

85 x 45 x 128 cm

Tilpasset kroppshøyde

-

Vekt

18kg

Maks brukervekt

110kg

Score: 79/100

Rating: 4.7/6
Kr 2399,-
Bestill her

Nordic 100 Cycle er en rimelig og god inngangsportal til deg som ønsker å bruke trimsykkel for å komme deg i bedre form, eller som en del av oppvarming eller rehabilitering.

Nordic 100 Cycle er langt i fra den kraftigste og mest velutstyrte modellen, men den er et ypperlig alternativ til deg som ønsker noe lettvint og billig. Med en egenvekt på kun 18 kg, samt transporthjul på alle fire beina, er Nordic 100 Cycle svært enkel å flytte. Sykkelen er også tilnærmet støyfri takket være den magnetiske motstanden.

Nordic 100 Cycle har et 4 kg tungt svinghjul og 8 motstandsnivåer. Det gir en fin og jevn belastning på lette gir, selv om du ikke klarer å tråkke like tungt som på modellene med tyngre svinghjul. En oversiktlig LCD-skjerm gir deg info om tid, hastighet, avstand og kalorier. Pulssensorer er integrert i styret.

Setet kan justeres horisontalt og vertikalt, og styret kan justeres horisontalt. Det er også mulig å justere høyden på beina for utjevning ved ujevnt underlag. Dessverre mangler sykkelen stativ for nettbrett, flaskeholder og pulsmåling, men noe annet er heller ikke å forvente til denne prisen.

Oppsummert kan vi si at Nordic 100 Cycle gir deg en mye sykkel til prisen, men vær klar over at dette ikke er modellen for deg som skal sykle hver eneste dag, men bruke det som en alternativ treningsform eller rehabilitering. 

Fordeler

 • Enkel i bruk.
 • Lav egenvekt og enkel å flytte.
 • Stillegående magnetisk motstand.
 • Justerbart sete og styre.
 • Oversiktlig LCD-skjerm.
 • Mye for pengene.

Ulemper

 • Ingen treningsprogrammer.
 • Mangler stativ for nettbrett, flaskeholder og pulsmåling i styret.
 • Lav vekt på svinghjulet.
11.

Schwinn Airdyne AD6

Motstand

Luft

Svinghjul

-

Mål

126 x 65 x 129 cm

Tilpasset kroppshøyde

-

Vekt

57kg

Maks brukervekt

135kg

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 14999,-
Bestill her

Schwinn Airdyne AD6 er ikke en tradisjonell ellipsmaskin, men et av de beste redskapene for å oppnå høy puls og effektiv trening på svært kort tid.

Kanskje har du sett de på treningssentrene? Schwinn Airdyne AD6 er en aerobike, en maskin som kombinerer noe av det beste fra en vanlig ellipsemaskin og en ergometersykkel. Sykkelen er selvgenererende og trenger ingen tilførsel av strøm. Motstanden justeres automatisk ut i fra hvor tungt du trener, og det blir tyngre desto mer krefter du bruker.

I tillegg til automatisk justerbar motstand, kommer Schwinn Airdyne AD6 med 7 forhåndsinnstilte treningsprogrammer; hastighet, kaloriforbruk, distanse, tid, watt, nedtelling og frekvens og har en LCD-skjerm som hele tiden viser deg de viktigste dataene. Det er ingen pulssensor i håndtakene, men Airdyne AD6 støtter tilkobling til trådløst pulsbelte.

En annen ting vi liker godt med Schwinn Airdyne AD6 er muligheten til å variere grepet på håndtaket. Håndtakene er synkronisert med pedalene slik at du får et mest mulig naturlig bevegelsesmønster.

Ønsker du deg noe av det mest effektive treningsredskapeot på markedet, og vet at du ønsker å få mye utbytte av treningen selv om du må jobbe litt med deg selv? Da er Schwinn Airdyne AD6 et meget godt alternativ.

Fordeler

 • Robust og stødig.
 • Nærmest uendelig høyt motstandsnivå.
 • Mulighet til å variere grepet.
 • Horisontal/vertikal justering av setet.
 • Oversiktlig skjerm + flaskeholder.
 • Støtter trådløs pulsmottaker.

Ulemper

 • Ingen pulssensor i håndtakene.

Ergometersykkel vs. spinningsykkel

Når du skal velge en trimsykkel er det enkelte ting du bør være oppmerksom på. For det første er en trimsykkel/ergometersykkel noe annet enn en spinningsykkel. Begge treningsapparatene er svært gode apparater, og begge gir kroppen en god treningsøkt dersom intensiteten er riktig. Det som skiller de er blant annet konstruksjon, type motstand, sittestilling, justeringsmuligheter og noen andre detaljer.

Det viktige er å vite hvorfor du eventuelt skal velge en ergometersykkel fremfor en spinningsykkel. Generelt kan vi si at spinningsykkelen er mer stabil enn en ergometersykkel, mye på grunn av vekten, men også på grunn av konstruksjonen. En spinningsykkel er derfor bedre egnet til for eksempel stående sykling og intensive treningsøkter som intervaller der det gjerne er mye gynging fra side til side.

I motsetning til trimsykkelen, behøver ikke spinngsykkelen å være tilkoblet strøm for å generere motstand. Her er det kun en brems og et svinghjul som skaper motstanden under treningsøkta. De har også større mulighet for individuell tilpasning ettersom både styret og setet som regel kan justeres både horisontalt og vertikalt. Ergometersykkelen kommer gjerne med et display som viser tid, hastighet, motstandsnivå, puls, kaloriforbrenning, m.m., mens spinningsyklene ikke alltid har dette. De senere årene har flere og flere spinningsykler fått sykkelcomputere innebygd, men dette var ikke vanlig tidligere.

Treningssykkel/trimsykkel/ergometersykkel til venstre, og en typisk spinningsykkel til høyre.

Så hvorfor skal du egentlig velge en trimsykkel?

En trimsykkel er kanskje ikke like stødig som en spinningsykkel, men de er stødige nok. Du står heller ikke å trør like mye på en trimsykkel, så du vil sjelden føle at den er ustødig. Et annet vesentlig poeng er vekten og muligheten for og enkelt forflytte sykkelen. Mens spinningsykkelen gjerne kan veie godt over 50kg, er en ergometersykkel som regel «bare» 30-40kg. Dersom du ønsker en treningssykkel som er enkel å flytte fra rom til rom, og som for eksempel må flyttes bort fra rommet du trener i etter bruk (stua…), og i tillegg er nesen lydløs, så er en ergometersykkel et godt valg.

Treningssykkelen har ikke like gode mulighet til å justere setet og styret som på en spinningsykkel, men det er det heller ikke behov for ettersom sittestillingen på en ergometersykkel er så mye mer behagelig og avslappet. På en ergometersykkel sitter du mer oppreist med rettere rygg sammenlignet med spinningsykkelen der du sitter veldig fremoverlent.

 

Dette skal du se etter

Motstand

For at en trimsykkel skal kunne generere motstand, er den som regel avhengig av å være tilkoblet strøm. Dette er ikke nødvendig for spinningsykkelen, og dette er en av de største forskjellene på produktene. Motstanden på en trimsykkel er enten elektromagnetisk eller permanentmagnetisk. Førstnevnte er uten tvil best, så dersom du ønsker en god trimsykkel du kan ha lenge og som tåler mye bruk, er det elektromagnetisk motstand du bør se etter. Elektromagnetisk motstand (EMS) har ingen bevegelige slitedeler som må byttes ut, og kan derfor faktisk være rimeligere i drift over tid.

Permanentmagnetisk motstand ser vi gjerne på rimeligere modeller. Det er ikke dårlig, men det er ikke like holdbart, og i motsetning til elektromagnetisk motstand så består det av slitedeler som må byttes ut. «Fordelen» med permanentmagnetisk motstand er at det er rimelige å produsere for produsentene, noe som igjen resulterer i lavere salgspris.

Motstanden på en ergometersykkel justeres som regel via et par tastetrykk på displayet, mens det på en spinningsykkel gjøres manuelt ved å vri på et håndtak/hjul. Det er greit å være klar over at motstanden på en spinningsykkel som regel er høyere enn for trimsykkelen, så dersom du ønsker muligheten til å tråkke virkelig tungt, så er spinningsykkel veien å gå. De aller fleste vil nok uansett ha mer enn nok utfordring med å tråkke rundt på det tyngste giret på en god ergometersykkel.

 

Svinghjul

Tyngen på svinghjulet er med på å avgjøre ergometersykkelens motstand. Jo tyngre svinghjul, desto større motstand er ergometersykkelen i stand til å generere. Dersom du er vant til å se på spinningsykler, så vil svinghjulet gjerne variere mellom 18-30 kg. Dette må du se bort fra når du tenker svinghjul på en trimsykkel. Disse syklene har mye mindre svinghjul, og de fleste vil klare seg fint med svinghjul på 6-8 kg. Ønsker du å tråkke tungt eller kjøre intervaller, kan det være en fordel med et tyngre svinghjul på 7 kg og oppover. Generelt kan vi si at et tyngre svinghjul gir jevnere tråkk når det er mye motstand, mens et lettere svinghjul gir jevnere tråkk når det er mindre motstand.

Lydnivå

En annen fordel med en ergometersykkel er at de er nesten lydløse. Spinningsykler av god kvalitet bråker heller ikke mye, men en trimsykkel er det beste valget dersom du ønsker minst mulig forstyrrelser. Skal du for eksempel benytte sykkelen foran TVen mens du ser på ett eller annet? Eller mens noen sover i et orm ved siden av? Her er ergometersykkel et glimrende valg.

 

Drivverk

En spinningsykkel benytter enten kjededrift eller reimdrift som en del av drivverket som skaper motstanden. Dette slipper du å tenke på for ergometersykkel, og du slipper dermed også unna en del støy og slitasje.

 

Ramme og byggekvalitet

Byggekvaliteten er avgjørende for at trimsykkelen står stødig og føles god å sykle på. Som regel henger byggekvaliteten sammen med pris, men det er ikke alltid at pris og kvalitet følger hverandre likt. Her kommer vår guide/liste inn.

Generelt vil en tyngre trimsykkel stå stødigere enn en lettere modell, men også utformingen på beina og vektfordelingen spiller inn på den totale stødigheten. En spinningsykkel er som regel mer stabil, men også langt tyngre.

En annen ting du bør tenke over før du gjør deg et valg, er hvor lett sykkelen er å flytte. Har den transporthjul slik at den enkelt kan trilles bort? Hvor mye veier den? Hvor dominerende er den med tanke på utseende/design?

Til slutt må du tenke over brukervekt. Brukervekten står oppgitt som maksimal brukervekt, og refererer til den maksimale vekten på brukeren av maskinen. Dette kan være avgjørende for deg som veier godt over 100kg. De fleste modellene takler fint en brukervekt på rundt 120-130kg, og som regel vil en dyrere modell tåle mer enn en rimeligere.

 

Styret, setet og pedaler

En sykkel har tre kontaktpunkter mot kroppen din. Det er styret, setet og pedalene. Da er det heller kanskje ikke så vanskelig å forstå at disse tre punktene må være riktig innstilt for at du skal kunne få en behagelig treningsopplevelse.

Styret er relativt enkelt sammenlignet med styret på en spinningsykkel. Her er det ikke mange varianter å velge mellom, noe det heller ikke er behov for på grunn av den oppreiste sittestillingen. Styret lar seg heller ikke alltid justere i like store grad som på spinningsykler der det gjerne kan justeres både vertikalt, horisontalt og vinkles. Det er likevel en fordel om det kan justeres i høyden.

Spinningsykler kommer gjerne med styrer som etterligner de du finner på vanlige sykler, men det kan du glemme på en ergometersykkel. Når det gjelder spinningsykler kan det for eksempel være spesielt tilpasset landeveisyklister som ønsker en sittestilling mest mulig lik den de har på landeveissykkelen. Her er styret egentlig et vanlig bukkestyret med bremser/girhendler som ikke gjør annet enn å forsterke følelsen av en ekte landeveisykkel. Andre modeller har styrer som har mulighet for å holde hendene flere ulike steder, for eksempel høyere for en mer oppreist sittestilling.

Styret på en ergometersykkel er enkelt, og relativt oppreist. Det gir likevel flere valgmuligheter for hvor du ønsker å plassere hendene.

 

For mange vil setet uten tvil være et av de viktigste punktene. Vi vil i utgangspunktet råde deg til å gi sykkelen du kjøper en sjanse før du «bestemmer» deg for at setet enten er for hardt eller for mykt. Et komfortabelt sete er viktig, men det er ikke nødvendigvis slik at et mykt og bredt setet er best. Ofte er et hardt og litt smalt sete bedre å sykle på i lengden enn et veldig mykt og bredt sete, rett og slett fordi det skaper mindre friksjon mellom baken og setet. Justeringsmulighetene er ikke like gode som på spinningsykkelen der du gjerne kan justere både setet og styret både vertikalt, horisontalt, samt vinkelen, men de fleste seter lar seg likevel justere både i høyde og lengde.

For mange vil nok setet føles som det viktigste kontaktpunktet mellom kroppen og sykkelen. De fleste ergometersykler lar deg justere setet både i høyden og lengderetning.

 

En ergometersykkel har som regel vanlige pedaler med en tåhette som du kan trekke over den fremste delen av skoen slik at du får et bedre rundtråkk når du tråkker. Når du da trekker foten opp, vil du trekke ned deg pedalen og generer kraft samtidig som du tråkker ned med den andre foten. Sykkelpedaler gjør at du tråkke mer effektivt, samtidig som du får bedre treningseffekt.

Spinningsykkelen benytter gjerne SPD sykkelpedaler der du er avhengig an sykkelsko får å «sitte fast» i sykkelen.

 

Computer

Så godt som alle trimsykler har et display/computer som viser deg oversikt over treningsdata som tid, hastighet, tråkkfrekvens, kaloriforbruk og eventuelt puls. Enkelte påkostede modeller har mer avanserte sykkelcomputere som lar deg velge mellom ulike treningsprogram, og gir deg en oversikt over øktas oppbygning vis stolpediagram på skjermen. De mest avanserte syklene kan kobles til sosiale treningsplattformer som Zwift som lar deg sykle virtuelle ruter rundt i hele verden. Dette kan være virkelig motiverende ettersom motstanden styres motstanden automatisk og justeres i takt med terrenget der du sykler.

En ergometersykkel har nesten alltid et display som viser deg relevant data under treningsøkta. Oppbygningen på treningsprogrammene vises gjerne som stolpediagrammer for å indikere intensiteten utover økta.

 

Ekstrautstyr

Vi anbefaler at du alltid bruker en underlagsmatte til spinningsykkelen. Dette er en billig investering som du garantert får igjen for et godt alternativ er denne underlagsmatten på 70 x 150cm.

Ellers er det ikke mengder med ekstrautstyr til en ergometersykkel. De fleste modellene kommer med en flaskeholder, og enkelte kan ha ferdigmontert et stativ til nettbrett eller mobiltelefon. Sistnevnte kan være svært praktisk dersom trimsykkelen også støtter tilkobling til Zwift eller andre treningsplattformer. Du vil da kunne koble nettbrettet til til sykkelen, og deretter sykle virtuelle ruter gjennom Zwift eller tjenester som iConsole+. Her vil du kunne følge en rute på skjermen til nettbrettet, samtidig som motstanden på sykkelen automatisk justerer seg i henhold til terrenget.

Flere modeller kommer med pulsmåler integrert i styret, og de mer avanserte har støtte for trådløs tilkobling til en pulssensor slik at du kan benytte et pulsbelte å se pulsen din på skjermen på sykkelen.

 

Vedlikehold

En ergometersykkel krever heldigvis langt mindre vedlikehold enn en vanlig sykkel, selv med mye bruk. Du bør likevel sørge for å holde sykkelen ren for skitt og støv, og ikke minst tørke bort svetten som har lett for å dryppe på sykkelen. Som nevnt vil modellene med elektromagnetisk motstand være tilnærmet vedlikeholdsfrie ettersom det ikke er bevegelige slitedeler som må byttes ut. Trimsyklene med permanentmagnetisk motstand vil kreve noe mer vedlikehold ettersom de benytter slitedeler som etterhvert må byttes ut.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Produkttest

Test: On Trail Breaker

Lett, vannavstøtende, pustende og super komfortabel. Hva mer kan du egentlig…
Dato: Nov 24, 2020
Best i test - kosttilskudd

Topp 10 betakaroten – Best i test betakaroten 2020!

Gi huden ny glød med markedetes beste betakaroten! Vi gir deg…
Dato: Nov 19, 2020
Produkttest

Test: On Waterproof Pants

On Waterproof Pants sørger for at du holder deg tørr og…
Dato: Nov 18, 2020