Vi gir deg den mest omfattende oversikten over de beste pulsklokkene på markedet i dag. Her finner du de beste modellene å velge blant i 2021.

Er du på utkikk etter en ny pulsklokke og treningskompis? Pulsklokker har på få år nærmest blitt allemannseie. Merker som Polar, Garmin, Suunto og Fitbit, lyser mot oss nesten overalt. Hvert merke har en rekke ulike modeller, og hvert år dukker det opp nye versjoner med flere funksjoner. En gang i tiden var en pulsklokke en klokke som registrerte puls, tid og distanse. I dag kan de mest avanserte pulsklokkene spore aktivitetsnivået ditt 24/7, strømme musikk fra klokka, brukes til å betale med, lese og sende meldinger. I tillegg har de kart og kan sende nødmeldinger til dine nærmeste dersom du skulle gå på trynet i skauen eller på fjellet. Det er stor forskjell på hvor avansert de ulike modellene er, men selv de rimeligere modellene byr på svært mange funksjoner.

Vi i Hardworkout.no ønsker å være best når det kommer til omfattende tester av pulsklokker og treningsteknologi, og hver og en av modellene er testet grundig og vurdert ut i fra funksjoner, brukervennlighet, kvalitet og pris. I testen under har vi plukket ut de mest aktuelle modellene på markedet i dag og laget et lite sammendrag av lengre og mer omfattende tester som er skrevet tidligere. Vi har også laget en toppliste over rimeligere modeller under 3000kr.

Nederst i artikkelen finner du en oversikt over noen viktige uttrykk og funksjoner, og hva du bør se etter når du velger en pulsklokke. Ønsker du å lese dette med en gang, kan du trykke HER. For info om hvordan pulsmålingen foregår på moderne pulsklokker, kan du lese mer om optisk pulsmåling HER.

For info om hvordan de ulike klokkene bruker forskjellige satellittsystemer til å måle distanse, hastighet, etc., kan du trykke HER.

PS: Prisen er veiledende, men klikker du deg inn på kjøpslinken vil du få oppdatert pris som reflekterer de beste prisene på markedet. Der det er flere alternative priser linker vi til flere butikker. Milrab.no har stort sett prismatch på det meste av produkter.

Topp 10 pulsklokker 2021

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen mottar vi en liten provisjon fra butikkene som bidrar til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler. Du betaler den samme rimelige prisen som butikkene oppgir. Vi setter derfor stor pris på om du bruker linkene i artikkelen. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

SORTER ETTER:

1.

Garmin Fenix 6 Pro Solar

"Kongen på haugen - ingen over og ingen ved siden"!

Kart

Ja

Musikk

Ja

Betaling

Ja

Kr 8399,-

Ønsker du deg det absolutt beste en multisportsklokke kan tilby? Da velger du Garmin Fenix 6 Pro. Dette er uten tvil den mest avanserte og beste pulsklokken på markedet.

NB:
– Superpris på Fenix 6X Pro på Netonnet.no nå!
– Godt tilbud: Garmin Fenix 6s Pro

Garmin Fenix 6 Pro passer alle aktiviteter, og er også perfekt til bruk i fjellet. Klokken har innebygd alt du trenger av sensorer og gir deg den mest nøyaktige pulsmåleren på markedet. Den støtter offline-lagring av musikk, Garmin Pay (trådløs betaling) og kommer med detaljerte kart over hele Europa. Garmin popularitetsruting viser deg de mest populære rutene i ditt område rett på skjermen og gjør det lett å utforske nye ruter. PacePro gir deg tempoveiledning underveis i økta, ClimbPro viser hellingen, distanse og høydestigning til hver kommende stigning, og Strava Live Segments gir ekstra motivasjon til hver treningsøkt.

Klokken kan også registrere puls under under vann, og gjenkjenner svømmestil, antall svømmetak, distanse, effekt, m.m.. Multisportmodus gjør det enkelt å skifte mellom ulike aktiviteter mens økta er i gang, og de passer derfor ypperlig til triatlonutøvere. Garmin Coach gir hjelper deg til å bli en bedre løper gjennom egne gratis treningsprogram utviklet av dyktige trenere. Programmene er dynamiske og tilpasser seg etterhvert som treningstilstanden din endres. Distansene du kan velge mellom er 5km, 10km, 21km og 42km. Programmet opprettes i appen og sendes rett til klokka. Du kan også få ferdiglagde styrketreningsøkter rett på klokka, og en animert figur viser deg hvordan du skal utføre de.

Med Garmin sin Connect IQ Store kan du laste ned et utvalg apper som utvider funksjonaliteten til klokka. Her finner du alt fra urskiver, nyttige verktøy som virkelig korter inn gapet mellom en ekte smartklokke og en pulsklokke. Klokka gjenkjenner automatisk aktiviteten du utfører, registrerer alt du foretar deg 24/7, måler puls, skritt, kalorier og søvn.

Garmin Connect appen er oversiktlig og flott, og gir deg mulighet til å konkurrere med andre Garmin-brukere. Synkroniseringen via mobil og WiFi går raskt, og batteriet holder i evigheter. Den har også innebygget en sikkerhets- og sporingsfunksjon som automatisk sender en nødmelding til en utvalgt kontakt dersom du kommer ut for at uhell.

Garmin Fenix 6 Pro kommer i tre ulike størrelser (42mm, 47mm, 51mm) slik at du er garantert å finne en modell som passer deg. Samtlige modeller gir deg de samme avanserte trenings- og restitusjonsfunksjonene, men kun modellene med betegnelsen «Pro» og «Sapphire» har WiFi, musikk og kart. Nylig lanserte Garmin også en serie med «solar»-modeller, altså samme klokke som Fenix 6 og 6 Pro, men med solcellelading i skjermen! Foruten at disse klokkene kan gi litt lengre batteritid, er det ingen andre forskjeller.

Garmin Fenix 6 Pro vil tilfredsstille den mest kresne utøver, og er enkel nok i bruk til «deg og meg». Dette er uten tvil den beste klokken du kan kjøpe i dag.

Fordeler

 • Stappfull av funksjoner!
 • Solid byggekvalitet og nydelig skjerm.
 • Kart og navigasjon fungerer glimrende.
 • Lang batteritid.
 • Fungerer godt som smartklokke.
 • Garmin Pay og musikk.
 • Nøyaktig aktivitetsmåling og go optisk pulsmåler.
 • PacePro og ClimbPro er nyttige treningsverktøy.
 • Strava LiveSegments, støtte for Zwift, m.m.
 • Track Mode /Baneløp registrer 400 metre på bane svært nøyaktig.
 • Daglige treningsforslag er motiverende og hjelper deg til å trene bedre.
 • Oppdateres stadig med nye funksjoner.

Ulemper

 • Den største modellen kan bli for stor til små håndledd
2.

Garmin Forerunner 945

"Toppmodell til gramjegeren"!

Kart

Ja

Musikk

Ja

Betaling

Ja

Kr 7199,-
Bestill her

Annonselenke

Dette er klokken for deg som ønsker alle de avanserte funksjonene fra Garmin Fenix 6, men i en mye mindre og lettere innpakning. 

Forerunner 945 er praktisk talt lik Fenix 6 Pro, men er laget i et lettere materialet som presser ned både tykkelse og vekt. Modellen er spesielt beregnet til triatleter, og det er mulig å benytte seg av en hurtigfeste som gjør det lett å flytte klokken fra sykkelstyret til armen.

Garmin har integrert nesten alle funksjoner fra Fenix 6 i denne klokken. Du får musikk, Garmin Pay, WiFi, kart, popularitetsruting, PacePro, ClimbPro, sikkerhets- og sporingsfunksjon og mye mer. På grunn av sin lave vekt gir Forerunner 945 enda mer nøyaktige pulsmålinger når du benytter den innebygde sensoren. Den støtter også pulsmåling under vann. Batteritiden er laaaang, og GPS-en er skremmende nøyaktig.

Garmin Forerunner 945 gir deg også de samme treningsprogrammene og styrkeøktene fra Garmin Coach som på Fenix 6 Pro. Som aktivitetsmåler er den svært nøyaktig, og mye skyldes nok det slanke designet som motvirker unødvendig risting.

Ønsker du en mest mulig nøyaktig pulsklokke som kan spore både trening, søvn, stress og hverdagsaktivitet, så er dette klokken for deg. Den gjør 99% av det Fenix 6 Pro gjør, men gjør også mindre ut av seg.

Fordeler

 • Fantastisk lett og slank!
 • Meget nøyaktig GPS og god pulsmåling
 • Kart, popularitetsruting og navigasjon fungerer supert
 • Lang batteritid
 • Treningsprogrammer og animerte figurer (styrke) er motiverende
 • Strava LiveSegments, støtte for Zwift, m.m.
 • PacePro, ClimbPro, Find back, m.m..
 • Track Mode /Baneløp registrer 400 metre på bane svært nøyaktig.
 • Daglige treningsforslag er motiverende og hjelper deg til å trene bedre.

Ulemper

 • Litt lett å få riper
 • Skjermen er litt blass sammelignet med Fenix-modellene
 • Mangler kartlagene som du finner på Fenix 6 Pro
3.

Coros Pace 2

"Multisportklokken som gir deg desidert mest for pengene!"

Kart

Nei

Musikk

Nei

Betaling

Nei

Kr 2295,-
Bestill her

Annonselenke

Coros Pace 2 er klokken som gir deg det beste og viktigste fra toppmodellene, men til en fjerdel av prisen. Denne klokken gir deg så mye power for pengene at det er vanskelig å forstå.

Mens de fleste moderne pulsklokker stiger i pris for hver generasjon klokker som lanseres, har Coros valgt noe radikalt annerledes. Pace 2 er en Ferrari utkledd som en Lada, og koster det samme som en lekebil på Ringo. I hvert fall nesten. For 2295 kr får du en klokke som gir deg egenskaper og funksjoner som tidligere har vært forbeholdt modeller til langt høyere pris, og ikke minst kan Coros Pace 2 skilte med tittelen «den letteste multisportklokken på markedet» med kun 29 gram for utgaven med nylon reim! Velger du varianten med silikonreim er vekten 35 gram.

Coros Pace 2 har kanskje ikke den råeste byggekvaliteten på grunn av de lette materialene, men den gir deg alle funksjonene du trenger i en ekte multisportklokke. Dette er en klokke som kan ta deg gjennom et fullt Ironman uten at du trenger å bekymre deg over batteritiden, og klokken gir deg all informasjon du behøver enten du svømmer, sykler eller løper. Under svømming måler Pace 2 både tid, distanse, hastighet, puls, SWOLF (hvor effektivt du svømmer), antall svømmetak, m.m.. Under løping og sykling får du ikke bare tid, distanse, hastighet, puls, kaloriforbruk og kadens, men også mer en oversikt over gjenværende stamina (energi) og en estimert aerob- og anaerob treningsbelastning.

Velger du styrketrening vil klokken kunne gjenkjenne antallet repetisjoner du utfører (ikke hvilke øvelser), selv om dette ikke alltid stemmer. En annen godbit er TrackMode for løping. TrackMode sørger for at satellittsignalet låses til en bestemt bane på løpebanen slik at den med hårfin presisjon klarer å beregne hvor langt du løper. Så lenge du gjør jobben med å holde deg i en bestemt bane, skal klokka klare å beregne hvor mange 400 meter runder du har løpt.

Men Pace 2 sitt virkelig trumfkort er den integrerte kraftmålingen direkte i klokka. Glem Stryd og dyre tredjeparts løsninger der du må feste en eller annen gjenstand på skoa. Coros Pace 2 gir deg løpskraft rett fra håndleddet. Klokka er også fullt kompatibel med Stryd-sensorer.

I likhet med Coros og Polar tilbyr Coros en rekke treningsprogram som skal hjelpe deg på veien mot å fullføre et bestemt mål. Velg blant treningsprogram for 5km, 10km, halvmaraton, tempo-program for løp, egne treningsprogram for sykkel og en rekke styrkeprogram. Du kan også opprette egne treningsøkter og styrkeøkter, og her har du full frihet til sette opp alt fra langturer, til tempoøkter og pyramideintervaller i alle mulige former. Du har egentlig full frihet til å lage din egen drømmeøkt. For styrketrening kan du velge blant 1 million styrkeøvelser i appen, komponere din egen styrkeøkt, og et «muscle heatmap» viser deg hvilke muskler du har trent, og hvilke du bør dedikere mer tid.

Presisjonen på GPS-målingene er imponerende god, selv i UltraMax GPS-modus der du får hele 40 timer batteritid. Den optiske pulsmålingen gjør også en god jobb med å måle pulsen, og Pace 2 støtter både ANT+ og Bluetooth sensorer slik at du kan koble til alt av pulsbelter, sykkelruller, tredemøller, etc. som støtter dette.

Pace 2 gir deg ikke betalingsfunksjon, musikk, brødsmuleruting eller TrackBack, og den mangler en god del aktivitetsprofiler som «fjelltur, gå, ski, m.m.», men du får en renspikka multisportklokke som måler det den skal måle med høy presisjon.

Coros Pace 2 gir deg så latterlig mye for pengene at det fra en «klokketesters» ståsted nesten er uforståelig hvordan og hvorfor, Coros har valgt å gi en klokke til denne prisen så mange nyttige og gode funksjoner. Når Coros Pace 2 i tillegg måler både puls, GPS-sporing og kraft med høy presisjon, og i tillegg leverer en batteritid som er langt mer enn noen annen klokke i dette prissegmentet, så kan vi ikke annet enn å bøye oss i støvet.

Fordeler

 • Ekstremt lett! Behagelig passform.
 • Stor skjerm i kompakt og slank kropp.
 • Enkel og oversiktlig app.
 • Høy presisjon på GPS og pulsmåling.
 • Treningsplaner, «Muscle Heatmap» og mulighet til å opprette egne treningsøkter.
 • Åpen plattform med støtte for en rekke tredjeparts apper.
 • Innebygd kraftmåler i klokka.
 • Enormt mye for pengene!

Ulemper

 • Mangler noen grunnleggende aktivitetsprofiler.
 • Ingen «tilbake til start» funksjon eller brødsmuleruting.
 • Noe spinkel byggekvalitet.
4.

Garmin Forerunner 745

"For deg som vil ha en toppmodell i minst mulig innpakning!"

Kart

Nei

Musikk

Ja

Betaling

Ja

Kr 5999,-
Bestill her

Annonselenke

Garmin Forerunner 745 er Garmin sitt siste tilskudd i utvalget av ekte multisportklokker. Her får du nesten alt fra storebroren FR 945, men i en enda mindre innpakning.

Hvis du blir forvirret over hvor FR745 plasserer seg i hierarkiet av pulsklokker, kan du egentlig tenke på FR745 som en FR945S – en litt mindre utgave av FR945 på samme måte som at Fenix 6S er en litt mindre utgave av Fenix 6. Her får du nemlig en tilnærmet identisk klokke hva gjelder software, bortsett fra kart, støtte for golf, og litt kortere batteritid. Ellers har klokken alle de samme avanserte funksjonene, det samme menysystemet og brukervennligheten, den samme pulssensoren og GPS-chipen, og et tilnærmet likt design.

Det som skiller Garmin Forerunner 745 fra sin storebror, er størrelsen. Det kan virke lite på papiret, men FR745 måler totalt 6,4mm mindre i diameter, samtidig som den bevarer den samme skjermstørrelsen på 1.2″, og dette har mye å si for hvordan klokken ligger på hånden.

Garmin Forerunner 745 kommer med et par nye funksjoner som vi tror mange ivrige løpere vil komme til å like. Den nye aktivitetsprofilen «baneløp» klarer å låse GPS-signalet til en´ bestemt løpebane, og gjør at rundene på løpebanen måles med nærmest 100% perfeksjon. Klokka vil i tillegg registrere rundetider og tempo uten at du trenger å foreta deg noe.

En annen nyttig funksjon er «daglige treningsforslag» som hver dag presenterer deg for en treningsøkt basert på din tidligere aktivitet og restitusjonsnivå. Dette fungerer både på løp og sykkel.

Pulssensoren i Forerunner 745 er den samme som vi har sett i samtlige Garmin klokker lansert de siste 18 månedene, men kombinasjonen av nye algoritmer og programvare, gjør dette til den mest nøyaktige klokken vi har prøvd.

Alt i alt fremstår Garmin Forerunner 745 som en svært god klokke for deg som ønsker deg råeste multisportklokken markedet har å by på, i en liten og lett innpakning. Dersom du synes Forerunner 945 eller Fenix 6 – modellene er for store, så er Forerunner 745 et klart førstevalg.

Fordeler

 • Lett og kompakt.
 • Fullspekket av funksjoner! Forerunner 945 «light»!
 • Svært god optisk pulsmåling (OHR) og nøyaktig GPS.
 • Garmin Pay.
 • Musikkstrømming fungerer utmerket.
 • Svært god og innholdsrik app.
 • Best i klassen aktivitetssporing (gjelder samtlige nyere Forerunner-modeller).
 • Body Battery og stressmåling hjelper deg å kjenne kroppen din bedre.
 • Garmin Coach er veldig motiverende.
 • Daglige treningsøkter fungerer veldig bra.
 • Meget god søvnanalyse.
 • Avansert varme- og høyde akklimatisering.
 • Svært omfattende og god trenings- og restitusjonsanalyse.
 • Kan kobles til alle mulige eksterne sensorer som støtter ANT+ eller Bluetooth.
 • Sikkerhets- og sporingsfunksjon.

Ulemper

 • Noe kort batteritid.
 • Dyr sammenlignet med Forerunner 945.
5.

Garmin Forerunner 245 Music

"Den beste pulsklokken for folk flest. Soleklart mest for pengene!"

Kart

Nei

Musikk

Ja

Betaling

Nei

Kr 4199,-

Ingen pulsklokke gir deg mer for pengene enn Garmin Forerunner 245 Music. Dette er klokken som burde kostet det dobbelte av det den gjør!

Garmin Forerunner 245 Music leker «mind game» med storebroren Foreunner 945. Det som hovedsaklig skiller disse, er de mer avanserte trenings- og restitusjonsfunksjonene som finnes på FR945, og ikke minst Garmin Pay og kart. Du får heller ikke opp live segmenter fra Strava, selv om du enkelt kan laste opp egne turer, eller laste ned andres Strava-ruter eller andre GPX-filer. Der FR945 er myntet på triatleten, er FR245 Music laget for løperen. Sistnevnte har nemlig ikke multisport-funksjonen som lar deg bytte mellom to ulike aktiviteter mens økta er i gang. Du kan likevel bruke klokka i vann, og den har egen aktivitetsprofil for bassengsvømming der den teller runder, svømmetak, distanse, svømmeeffekt, etc..

FR245 Music gir deg mulighet for å lagre musikk på klokka, men mangler støtte for Garmin Pay og kart. Derimot er den fullspekket med alle de viktige treningsfunksjonene. Her får du PacePro som gir deg tempoveiledning under løpeturen, «find back» som guider deg tilbake til startpunktet, Virtual Partner (konkurrer mot deg selv fra en tidligere økt) og mye mer. Klokken har også blitt oppdatert med «Track Mode/Baneløp» og «Daglige treningsforslag» som hver dag gir deg et nytt treningsforslag basert på dagsformen din.

Vekten er latterlig lav (39g!!!) og klokken merkes ikke på hånden. Dette er en klokke som nærmest er skreddersydd for løperne. Garmin Coach gir deg også individuelt tilpassede treningsprogrammer ut fra dine mål og ambisjoner.

Ønsker du mest mulig til en lavest mulig pris, så er Garmin Forerunner 245 Music uten tvil det beste kjøpet.

Fordeler

 • Fantastisk lav vekt og god passform.
 • Garmin Connect IQ store gir enormt med muligheter.
 • Meget god optisk pulsmåler.
 • Garmin Coach treningsplaner er motiverende og hjelper deg i bedre form.
 • Nøyaktig GNSS (satellittsporing).
 • MYE for pengene!
 • Trenings- og restitusjonsanalyse.
 • Virtual Partner, Tilbake til start, PacePro.
 • Daglige treningsforslag er motiverende og hjelper deg til å trene bedre.
 • Track Mode /Baneløp virker svært bra.

Ulemper

 • Mangler barometer og termometer.
 • Ingen Garmin Pay.
 • Ingen Strava Live Segments. Mangler støtte for multisport.
6.

Garmin Fenix 5 Plus

"Robust, funksjonsrik og godt priset"!

Kart

Ja

Musikk

Ja

Betaling

Ja

Kr 6199,-
Bestill her

Annonselenke

Garmin Fenix 5 Plus er forgjengeren til Fenix 6. Etter at Fenix 6 Pro kom på markedet falt denne raskt i pris, og har siden også fått en rekke nye funksjoner.

Fenix 5 Plus kan stort sett det meste som sin storebror, men skjermen er litt mindre, layout på menyer er av den «gamle» typen (ingen widgets), mangler kartlagene og popularitetsrutingen, benytter en eldre GPS-chip og 2.gen Garmin Elevate pulssensor som ikke er like nøyaktig. Den har også litt kortere batteritid, og selve trenings- og restiusjonsberegningen er ikke like omfattende som på Fenix 6.

Men Garmin Fenix 5 Plus er likevel en toppmodell å regne. GPS-en er minst like bra, pulsmåleren gjør en grei jobb og batteritiden er mer enn lang nok for de fleste (18 timer i GPS-modus. 12 dager som smartklokke). Klokka imponerer med en rekke treningsfunksjoner, støtter musikk, trådløs betaling, ClimbPro og har integrert kart. Du får også treningsprogrammene for løping (ikke animerte styrkeøkter) og støtte for multisport i tillegg til et hav vandre aktiviteter, golf-funksjoner (kart over 41000 golfbaner verden over), og tilgang til appene i Garmin Connect IQ Store.

Fenix 5 Plus er enkel å betjene, skjermen er lett å lese og selve klokken er både elegant og solid. Den kommer i tre ulike størrelser som stort sett har de samme funksjonene, men ulike batteritid, størrelse og vekt.

Alt i alt er Garmin Fenix 5 Plus en knallgod klokke med all funksjonaliteten du kan ønske deg. Den fungerer like godt til trening, turbruk og hverdag.

Fordeler

 • Solid og elegant. Les å lese av skjermen.
 • Musikk og betalingsmuligheter.
 • Kart og navigering fungerer utmerket.
 • Garmin Connect IQ utvider funksjonaliteten.
 • Meget god GPS og lang batteritid.
 • God nøyaktighet på aktivitetsmåleren/skrittelleren.

Ulemper

 • Den optiske pulsmåleren (2.gen Garmin Elevate sensor) er ikke like god som på sin storebror Fenix 6.
 • Litt treg innlasting av kart.
7.

Polar Vantage V2

"For deg som tar trening og restitusjon på alvor!"

Kart

Nei

Musikk

Nei

Betaling

Nei

Kr 5299,-
Bestill her

Annonselenke

Polar Vantage V2 tar Polar-merkevaren enda et hakk høyere på rangstigen for «den beste treningsklokken» på markedet.

Polar har alltid vært tydelige på at de lager pulsklokker for det de er ment for – trening og treningsanalyse – ikke alt mulig annet mellom himmel og jord. Denne gangen har de utvidet funksjonaliteten på toppmodellen med en rekke nye tester som skal hjelpe deg å finne ut når du er klar for å trene hardt, bør ta det rolig, eller kanskje må unne deg en hviledag.

I tillegg har de gitt oss en helt ny musikkstyring, litt flere muligheter for å tilpasse urskivene, og ikke minst sin letteste, peneste og mest komplette pulsklokke noen gang.

Ønsker du deg en rendyrket pulsklokke som kan ta deg gjennom alt fra en times hjemmetrening, pendling langs Tour de Finans, yoga timer, ultraløp, Birken eller Norseman, så er Polar Vantage V2 en følgesvenn som kommer til å gi deg mer data enn du kunne drømt om. I tillegg er klokka så utrolig pen, at du risikerer at konkurrentene din ikke springer fra deg, men legger seg ved siden av deg for å beundre klokka.

Dessverre henger Polar etter på navigeringsfunksjonene, og de har heller ikke betalingsmuligheter som så mange av Garmin klokkene nå har. Du får heller ikke tilgang til så mange treningsfunksjoner og individuelle innstillinger for intervaller, varsler, ett, som selv langt rimeligere Garmin-klokker gir.

Polar er rett og slett laget for treningsentusiaster som ikke bryr seg om andre funksjoner enn å måle trening og restitusjon best mulig. Til dette formålet er Vantage V2 perfekt.

Fordeler

 • Den peneste pulsklokken på markedet?
 • Utrolig lett, solid og komfortabel.
 • Lang batteritid i treningsmodus.
 • OK+ nøyaktighet på pulssensoren.
 • God nøyaktighet GNSS (sporing/GPS), og veldig nøyaktig høydemåler.
 • Kraftmåling direkte i klokka.
 • Svært god søvnovervåkning.
 • Polar Flow appen og nettjenesten er superenkel i bruk og gir deg lettforståelig info.
 • Musikkstyringen fungerer utmerket.

Ulemper

 • Komoot og rutenavigering fungerer bare «så som så».
 • Mangler mulighet til å sette aktivitet på pause, for så å gjenoppta senere.
 • Noe treg synkronisering
 • Ingen støtte for trådløs betaling.
 • «Tilbake til start» funksjonen er nesten ubrukelig (viser kun luftlinje).
8.

Polar Vantage M2

"En fullverdig multisportklokke til en meget attraktiv pris!"

Kart

Nei

Musikk

Nei

Betaling

Nei

Kr 2999,-
Bestill her

Annonselenke

Polar Vantage M2 tar det beste fra toppmodellen Polar Vantage V2 og leverer en fullverdig multisportklokke til en meget god pris.

Enten du løper, sykler, svømmer, driver yoga eller styrketrening, så er Polar Vantage M2 klar for å være med deg. Med støtte for over 130 ulike sportsprofiler, og mulighet til å redigere hver enkelt, så finner du garantert noe som passer deg.

Polar Vantage M2 har fått et nytt og flott premium design med inngravert mønster på ringen rundt skjermen, og en ny og mykere reim. Ellers er klokka uforandret, liten og lett, og ligger svært godt på armen. Sammenlignet med forgjengeren har Vantage M2 fått bedre støtte for smartklokkefunksjoner, og kan nå styre musikken du har lagret på telefonen, samt vise 3-dagers værmelding.

Klokka støtter multisport slik at du kan veksle sømløst mellom ulike aktiviteter, og økta lagres likevel som en enkelt økt. M2 har en egen funksjon (FuelWise) som minner deg på å innta næring underveis i lange konkurranser, og løpstempo hjelper deg å holde riktig tempo/intensitet i konkurranser.

Batteritiden er fremdeles 30 timer i beste GPS-modus, men du kan nå utvide batteritiden opptil 100 timer ved å slå av/endre på ulike funksjoner. Dette går utover presisjonen, men er likevel nyttig dersom du planlegger veldig lange turer.

Polar Flow appen er kanskje den beste partnerappen i dette gamet, og gir deg en oversiktlig og lettforståelig oversikt over alt klokken har registrert om deg. Her finner du detaljert info om dagens aktivitet, trening, søvn og restitusjon. Polar Vantage M2 er forresten meget god til å spore søvn, og ikke minst tilbyr den avansert trenings- og restitusjonsanalyse.

Klokka har også innebygd en funksjon (FitSpark) som gir deg daglige treningsøkter basert på din nåværende treningstilstand, og du kan følge flere gode treningsprogrammer gjennom Polar Coach.

Polar Vantage M2 tar alt som var bra med Vantage M, pakker inn noen flere fine funksjoner, pusser opp designet med en lekker bezel og en meget behagelig reim, og leverer en fullverdig og brukervennlig multisportklokke til en meget attraktiv pris.

Fordeler

 • Liten, lett og premium design.
 • Fullverdig multisportklokke med støtte for over 130 ulike sportsprofiler.
 • Enkelt å tilpasse hver enkelt sportsprofil med egen datafelter.
 • Mange nyttige treningsfunksjoner.
 • FitSpark gir deg treningsøkter tilpasset dagsform.
 • Polar Coach treningsprogrammer.
 • Avansert trenings- og restitusjonsanalyse, samt egen Fintess Test for Vo2-maks estimat.
 • Polar Flow appen og nettjenesten er enkel og oversiktlig.
 • Smartvarsler, værmelding, musikkontroll.

Ulemper

 • Ingen støtte for trådløs betaling eller lagring av musikk i klokke.
 • Mangler mulighet til å sette aktivitet på pause, for så å gjenoppta senere.
 • Mangler navigeringsfunksjon.
 • Værmelding og smartvarsler er ikke tilgjengelig under en treningsøkt.
 • Ingen lydvarsler, kun vibrasjon.
9.

Coros Apex

"Den mest undervurderte pulsklokken på markedet!"

Kart

Nei

Musikk

Nei

Betaling

Nei

Kr 3999,-

Coros er for mange et ukjent navn, men det kinesiske selskapet er allerede i ferde med å ta et solid jafs av pulsklokke-entusiastene. Mye takket være nettopp Coros Apex.

Coros Apex er en meget spennende pulsklokke som det er lett å bli glad i. Coros har gjort veldig mye riktig med sitt forsøk på å utfordre mer etablerte pulsklokke-produsenter som Garmin, Polar og Suunto, og lykkes på mange måter. Dette er en ekte multisportklokke som vil tilfredstille de aller fleste behov, uansett om du løper, sykler, svømmer, klatrer, kjører ski eller driver yoga.

Til tross for at Coros har kommet med en «Pro»-utgaven av denne klokken, er det fremdeles Apex som står igjen som det beste kjøpet – rett og slett fordi du får så enormt mye for prisen. Her er det en god optisk pulsmåler, suverent lang batteritid, et slankt og pent design som egner seg til både hverdags og trening, og ikke minst et meget enkelt brukergrensesnitt. Klokka betjenes via en dreibar krone (som Apple Watch) og en enkel knapp. Synkroniseringen til partner appen på mobilen skjer lynraskt, og du får tilgang til hundrevis av treningsprogrammer/styrkeprogrammer som kan lastes direkte over i klokka.

Coros Apex fungerer også ypperlig som en «outdoor» klokke for deg som trenger en robust og pålitelig klokke til navigering. Her får du lang batteritid, brødsmuleruting, mulighet til å sende ruter direkte til klokke fra appen, «tilbake til start» funksjon, kompass, barometer, en nøyaktig GPS, termometer, stormvarsler og gudene vet hva. Apex har også innebygd sin egen form for trenings- og restitusjonsanalyse, selv om denne ikke er like god som for Garmin og Polar.

Du får ingen betalingsfunksjon eller mulighet til å styre musikken, men sistnevnte kan muligens komme i en fremtidig oppdatering. Coros-teamet jobber kontinuerlig med å implementere nye funksjoner i klokkene sine, og oppdaterer de stadig med nye og spennende funksjoner.

Det er også verdt å nevne at Coros Apex kommer i to størrelser, 42mm og 46mm, slik at du er nærmest garantert å finne en størrelse som passer deg uavhengig av hvor store/små håndledd du har.

Vi anbefaler på det varmeste Corors Apex som en knakende god pulsklokke. Bare tenk over hvilke funksjoner som er viktigst for deg før du velger.

Fordeler

 • Fantastisk bra batteritid!
 • Pen. Nydelig skjerm. Diskret design.
 • Lett- kommer i to størrelser.
 • God optisk pulsmåler.
 • Meget nøyaktig GPS.
 • Fullspekket multisportklokke (barometer, gyroskop, akselerometer og termometer).
 • Genialt brukergrensesnitt på klokka og i appen - meget enkel i bruk.
 • Støtter import av GPX-filer fra en rekke 3.parts apper.

Ulemper

 • Mangler en del avanserte treningsfunksjoner.
10.

Polar Grit X

"En arbeidshest til en meget god pris"!

Kart

Nei

Musikk

Nei

Betaling

Nei

Kr 4599,-
Bestill her

Annonselenke

Polar Grit X balanserer eleganse, design, barskhet og funksjonalitet, elegant. Og dette til en svært god pris.

Polar Grit X bare koster 4599kr – det er rundt 2000kr mindre enn Garmin Fenix 6, og 3000kr rimeligere enn Fenix 6 Pro som kommer med støtte for musikk, kart og Wi-Fi. Polar Grit X kan derimot varte opp med innebygd kraftmåling, Hill Splitter (teller automatisk alle oppover- og nedoverbakker, måler høyden og lengden på hver bakke, og gjennomsnittshastigheten), FuelWise som minner deg på når du bør innta næring underveis i treningen, og ikke minst en app som gjør det moro å være treningsdata-nerd. Polar har gjort det enkelt å forstå hvordan treningen påvirker kroppen, og hjelper deg til å bli en bedre versjon av deg selv.

Klokken har imponerende batteritid, 2-dagers værmelding, nøyaktig GPS-måling, og en av de beste i klassen pulssensorer. Komoot ruteveiledning gjør det enkelt å holde seg på stien selv på ukjente farvann, og appen fungerer glimrende til å planlegge nye turer. Strava Live Segments er på plass, og ikke minst gratis treningsprogrammer gjennom Polar Flow for Coach. Trenger du inspirasjon til å terne variert, eller ønsker din egen PT? Da tar FitSpark seg av oppgaven med å designe daglige tilpassede treningsøkter til deg basert på din dagsform.

Polar Grit X gir deg veldig mye for pengene – så mye at den godt kunne ha kostet 1000kr mer uten at vi hadde reagert. Om Polar fikser de nevnte tingene over og ikke minst fortsetter å oppdatere klokken jevnlig med nye funksjoner slik de har gjort med Vantage V, så er Grit X en klokke som bør være å se på mange håndledd fremover.

Polar Grit X er en knallbra klokke, et realt treningsverktøy, en venn på fjelltur og treningstur, og et virkelig godt kjøp.

Fordeler

 • Lekkert design og enkel i bruk!
 • Kraftmåling direkte i klokka. God pulssensor.
 • FitSpark gir alternative treningsøkter tilpasset din dagsform.
 • Rutenavigering i Komoot fungerer supert. Også Strava Live Segments.
 • Svært god søvnovervåkning og aktivitetssporing.
 • Polar Flow appen og nettjenesten er en drøm i bruk.

Ulemper

 • Begrenset håndtering av smartvarsler.
 • Ingen mulighet til å kontrollere musikken på telefonen.
 • Savner betalingsmuligheter med klokka.
 • Komoot-navigeringen trenger litt finpussing.
 • HillSplitter kan være treg med å oppdatere seg.
11.

Garmin Venu 2

"Garmin sin mest elegante klokke - enda bedre!"

Kart

Nei

Musikk

Ja

Betaling

Ja

Kr 4499,-
Bestill her

Annonselenke

Garmin Venu 2 er ikke bare en rålekker puls-/smartklokke, men også en nærmest fullverdig treningsklokke.

Garmin Venu 2 er oppfølgeren til den populære Garmin Venu – Garmin sin første klokke med AMOLED-skjerm og et større fokus på design og brukeropplevelse. Vi likte Venu veldig godt, og Venu 2 har bare blitt enda bedre, og ikke minst fått imponerende god batteritid.

Garmin Venu 2 har tatt steget fra å være en avansert aktivitetsmåler til å være vell så mye en treningsklokke. Klokka byr på stor allsidighet, og kan brukes til løping, sykling, svømming (profil for innendørs svømming), styrketrening, yoga/pusteøvelser, fjellturer, m.m.. Venu 2 byr på Garmin sin beste optiske pulssensor til nå, og de nye beregningene for søvn, Body Battery og ikke minst Health Snapshot, gjør at klokken er selskapets hittil mest nøyaktige klokke når det gjelder helseovervåkning.

I tillegg får du støtte for smartvarsler, sikkerhets- og sporingsfunksjon, avansert søvnsporing, musikklagring, trådløs betaling gjennom Garmin Pay, gratis personlige treningsplaner gjennom Garmin Coach, tilgang til en rekke treningsøkter, menstruasjonssporing og mye mer. Det du «går glipp av» fra de mer avanserte løpeklokkene er Strava Live-segmenter, avansert trenings- og restitusjonsanalyse, og mer treningsspesifikke funksjoner.

Dersom du driver med styrketrening og HIIT vil du få mye glede av de innebygde treningsøktene som viser hvordan hver enkelt øvelse skal gjennomføres ved hjelp av små animerte figurer på skjermen. HIIT-profilen har dedikerte «timere» som lar deg spore HIIT-økter som AMRAP, EMOM, Tabata og egendefinerte økter. Still inn antall runder, tid for arbeidsperioder/hvile, intervaller og mer.

Lar du deg først friste til å prøve Venu 2, er det vanskelig og ikke la seg falle for hvor pen og brukervennlig den er. Garmin har gjort en meget god jobb, og Venu 2 vil garantert bli en storselger.

Fordeler

 • Elegant design og nydelig kontrastrik skjerm.
 • To størrelser + utskiftbare reimer.
 • Nye Garmin Elevate 4.0 pulssensor gir enda bedre pulsmålinger enn tidligere.
 • Nøyaktig GPS og høydemåler. Stabil/rask tilkobling til satellitter.
 • Støtte for offline streaming av musikk + Garmin Pay.
 • Animerte styrke- og HIIT øvelser direkte på klokka er lette å forstå.
 • Et hav av ulike styrkeøvelser og treningsprogrammer gjennom Garmin Connect.
 • Sømløs synkronisering med Garmin Connect + tredjeparts apper.
 • Svært allsidig bruksområde (mange aktivitetsprofiler).
 • Sikkerhets- og sporingsfunksjoner.

Ulemper

 • Ingen avansert trenings- og restitusjonsanalyse.
 • Mangler Strava Live segmenter.
12.

Garmin Vivoactive 4 / Garmin Venu

"Stil, funksjon og brukervennlighet kombinert!"

Kart

Nei

Musikk

Ja

Betaling

Ja

Kr 3199,-

Garmin Vivoactive 4 har blir voksen! Denne klokken er sannsynligvis et av de beste kjøpene du kan gjøre om dagen.

(Garmin Vivoactive 4 og Venu er samme klokke, men sistnevnte har en flott AMOLED-skjerm som gir ekstra flotte farger. Dette trekker også mer batteri og halverer omtrent batteritiden).

Vivoactive-serien har lenge vært en bestselgende klokke for det amerikanske selskapet, og Vivoactive 4 har det som skal til for å tilfredsstille alle som ønsker en klokke for å logge hverdagsaktiviteten. Denne modellen kommer i to størrelsen; Vivoactive 4S (40mm) og Vivoactive 4 (45mm), der kun skjermstørrelse, vekt og batteritid skiller de.

Garmin lanserte modellen som en aktivitetsmåler, men den fungerer som langt mer enn det. Både GPS og pulsmåleren er svært nøyaktig, og batteritiden er god for 5-6 dager med 1 times bruk hver dag. Klokken er diskret og elegant, mens vekten er lav og passformen helt perfekt. Vivoactive 4 byr på avanserte funksjoner som tidligere var forbeholdt dyrere modeller. Du får mulighet til å betale med klokke, lagre musikk, styre telefonen, god søvnanalyse, den mest nøyaktige skrittmåleren på markedet, og masse mer.

Garmin Connect IQ-butikken gir deg mulighet til å tilpasse klokka ytterligere, og du kan legge inn egne treningsprogram fra Garmin Coach, samt styrkeprogram der en animert figur viser deg alle øvelsene.

I motsetning til Forerunner 245 Music får du ikke de mer avanserte treningsfunksjonene, eller den avanserte treningsanalysen som deler inn inn i aerob- og anaerob treningseffekt. Vivoactive 4 mangler f.eks. virtuell partner, Strava Live Segments, støtte for avansert løpsdynamikk eller «tilbake til start». til gjengjeld får du de animerte styrke-, yoga- og pilatesøktene rett på klokken. Du får Gramin Pay, golf-funksjoner, et mer eksklusivt design, og en mer moderne layout med Garmin Widgets.

Kort oppsummert er Garmin Vivoactive 4 et råskinn i en elegant innpakning. Her får du MYE for pengene, og klokken vil nok passe svært mange brukere.

Fordeler

 • Flott design og lav vekt.
 • Responsiv og god skjerm (enkel betjening).
 • GPS og pulsmåler er meget nøyaktig.
 • Garmin Pay og Musikk.
 • Flotte animerte treningsfigurer og gode treningsprogram.
 • God søvnanalyse og 24/7 aktivitetssporing.

Ulemper

 • Ingen Strava live Segments.
 • Mangler Virtual Partner (men kan legges til via Connect IQ Store).
 • Mangler mer avanserte treningsfunksjoner og treningsanalyse.
 • Ingen "find tilbake"-funksjon.
13.

Garmin Enduro

"Klokken som bare varer og varer - ultraløperens beste venn!"

Kart

Nei

Musikk

Nei

Betaling

Nei

Kr 9599,-

Garmin Enduro er selskapets nyeste modell og henvender seg direkte til ultraløpere og alle med behov for eviglang batteritid.

Garmin Enduro er gjør ordet «batteriangst» til skamme. På utsiden er Enduro klin lik Fenix 6X (51 mm), men rommer en batteritid på opptil 70 timer i beste GPS-modus, og 200 timer i utvidet GPS-modus, inntar klokken tronen som den nye batterikongen. Når Garmin i tillegg klarer å presse inn solcellelading i skjermen som ytterligere forlenger batteritiden med opptil 10 timer i vanlig GPS-modus og 1oo timer ekstra i utvidet GPS-modus, samt en hel haug av funksjoner som faktisk er nyttige både for mosjonister og profesjonelle, så er det lite å sette fingeren på.

Presisjonen på både pulsmålingen og GPS-sporingen er på høyde med det vi er vant til å se fra Garmin, og den nye nylonreimen og lave vekten bidrar til at klokken sitter som støpt på armen til tross for et robust ytre. Sammenlignet med Garmin Fenix 6X Pro så mister du kart, musikk og WiFi, men Garmin har gjort det klinkende klart at Enduro verken er en erstatning eller «light»-utgave av Garmin Fenix 6-serien. Enduro er en helt egen plattform rettet mot utøvere som prioriterer batteritid fremfor fancy funksjoner som kart og musikk. Og på dette området er Garmin Enduro suveren, selv om den koster en halv månedslønn.

Bortsett fra de nevnte funksjonene kart, musikk og WiFi får du alle de nyttige verktøyene fra Garmin Fenix 6. Klokken har innebygd alt du trenger av sensorer, Garmin Pay (trådløs betaling), PacePro som gir deg tempoveiledning underveis i økta, ClimbPro 2.0 viser hellingen, distanse og høydestigning til hver kommende stigning/nedstigning, og Strava Live Segments gir ekstra motivasjon til hver treningsøkt. I tillegg har Enduro den nye hvileplanleggeren som automatisk registrerer tiden du bruker på pausene.

Ved hjelp av Garmin Coach og guidede styrkeøkter (kun beskrivelse på klokka) kan du få utfordret deg selv til å bli en bedre løper, sykler, svømmer eller bare generelt komme i bedre form, og gjennom Garmin Connect appen kan du utfordre og konkurrere med andre Garmin-brukere.

Garmin Connect IQ Store lar deg laste ned et utvalg apper som utvider funksjonaliteten til klokka., og den innebygde sikkerhets- og sporingsfunksjon sender automatisk ut en nødmelding til en utvalgt kontakt dersom du kommer ut for at uhell.

Drømmer du om en klokke som bare varer og varer og som aldri trenger og lades, og som likevel er mer fullproppet med funksjoner enn du var klar over fantes, så er Garmin Enduro det nærmeste du kommer.

Fordeler

 • Robust og slitesterk. Titan-utgaven er veldig lett.
 • Ekstrem batteritid (!!!)
 • Nylonreimen sitter svært godt og komfortabelt.
 • Enormt mange aktivitetsprofiler + mulighet til å tilpasse de.
 • Garmin Connect appen er detaljert, men likevel oversiktlig.
 • PacePro og ClimbPro (nå enda bedre) er flotte verktøy for å planlegge treningen.
 • God nøyaktighet på pulsmåling og GPS.
 • Garmin Coach- personlige treningsprogram + masse styrkeprogrammer.
 • Garmin Pay

Ulemper

 • Ingen kart og musikk.
 • Savner WiFi.
 • En god del bugs i programvaren fører til språkfeil og at klokken jobber tregt i enkelte situasjoner.
14.

Polar Ignite 2

"En perfekt kombinasjon mellom stil og funksjon!"

Kart

Nei

Musikk

Nei

Betaling

Nei

Kr 2499,-
Bestill her

Annonselenke

Polar Ignite 2 er oppfølgeren til en av selskapets bestselgende klokker. Ignite 2 gir er klokken for deg som ønsker å kombinere trening og stil.

Polar Ignite 2 er lett å like. Klokken er liten, lett, har en behagelig silikonreim, og ligger godt på armen. Bezelen (tingen rundt skjermen) er ny og har fått et pent inngravert mønster. Kombinert med den kontrastrike fargeskjermen er Polar Ignite 2 rett og slett lekker å se på.

Klokken er godt utstyrt med mange fine treningsverktøy. Det mest imponerende er FitSpark som hver morgen gir deg 2-4 treningsøkter basert på hvor godt restituert du er. Øvelsene kan sees direkte på klokken takket være små animerte figurer som guider deg gjennom økta. Ønsker du hjelp til å komme i bedre løpeformen kan du følge et av Polar sine treningsprogrammer i Polar Coach.

Polar Ignite 2 har relativt god pulsmåler, og GPS-en er forbedret fra første modell. Ønsker du best mulig presisjon på pulsmålingene kan du koble til et Bluetooth-kompatibelt pulsbelte. Nytt for Ignite 2 er også muligheten for å sende pulsdata. Du kan med andre ord bruke klokken som pulsmåler, mens du videresender pulsen til en annen enhet som for eksempel en sykkelcomputer, tredemølle, spinningsykkel, etc..

I Polar Flow appen får du full oversikt over alt klokken har registrert om deg i løpet av dagen, og alle data blir presentert på en lettlest og forståelig måte. Ignite 2 leverer meget god søvnsporing, avansert trenings- og restitusjonsanalyse, og estimerer kondisjonsnivået ditt ved en enkel test på 5 minutter.

Nytt er også muligheten for å kontrollere musikken på telefonen rett fra klokka, og 3-dagers værvarsel. Ignite 2 støtter smartvarsler slik at du kan lese av meldinger på klokka. Batteritiden har fått en bookt og varer i opptil 20 timer i beste GPS-modus, men du kan utvide denne ved å redusere presisjonen på målingene. Det er dessverre ingen støtte trådløs betaling.

Polar Ignite 2 er ikke en enorm oppdatering av den opprinnelige modellen, men den tar alt som var bra, legger til noen viktige og fine funksjoner, og pusser opp designet slik at klokken ser enda litt bedre ut. Polar Ignite 2 er en klokke som balanserer stil og funksjon helt perfekt.

Fordeler

 • Pent design, slank profil og lav vekt.
 • Nydelig og kontrastrik skjerm.
 • FitSpark gir daglig tilpassede treningsøkter.
 • Imponerende søvnanalyse.
 • OK nøyaktighet på pulssenor og GPS.
 • HR Sensor Mode gjør det mulig å sende puls til en annen enhet.
 • Treningsprogrammer via Polar Flow Coach.
 • Musikkontroll + smartvarsler + 3 dagers værmelding
 • Polar Flow gir lettforståelig og mye informasjon trening og restitusjon.
 • Enormt mange sportsprofiler og mulighet til å tilpasse hver enkelt.

Ulemper

 • Savner muligheten til å aktivere "always on display".
 • "Hev for å våkne" fungerer dårlig.
 • Ingen betalingsmuligheter eller støtte for lagring av musikk.
 • Mangler «tilbake til start» funksjon og Virtuell Partner.
 • Overivrig skritteller og kaloriestimat.
15.

Garmin Forerunner 645 / 645 Music

"Fantastisk klokke som takler nesten alt!"

Kart

Nei

Musikk

Ja

Betaling

Ja

Kr 4499,-
Bestill her

Annonselenke

Garmin Forerunner 645 Music er en avansert klokke pakket inn i en liten og elegant innpakning. Og den gir deg egentlig mer enn du kan forlange. 

For mange vil nok valget stå mellom Forerunner 245 Music og Forerunner 645 Music. Førstnevnte er en nyere modell med en mer nøyaktig pulsmåler, litt mer avansert treningsanalyse, og bedre batteritid. Forerunner 645 Music har til sin store fordel i at den har Garmin Pay og mulighet til å betale trådløst. Den har også barometer og termometer, og er laget i rustfritt stål som både ser og føles mer robust ut. Digger du å konkurrere gjennom Strava kan du også glede deg over at FR645 støtter Strava Live Segments.

Garmin Forerunner 645 Music har allerede rukket å bli over to år, men klokka var så forut for sin tid at den er absolutt en meget god klokke den dag i dag. Forerunner 645 kommer faktisk i to utgaver; Garmin Forerunner og Garmin Forerunner 645 Music. Det eneste som skiller disse er muligheten for å legge inn musikk på klokken eller ikke.

Garmin Forerunner har i tillegg til musikk-mulighetene også støtte for Garmin Pay, muligheten for å betale med klokken uten at du har med deg penger eller mobil. Det mange ikke tenker over, er hvor god hardwaren er på FR645. Her får du både GPS, Glonass, Galileo, barometer, termometer, gyroskop, akselerometer og kompass. Alt dette bidrar til å gjøre målinger av aktivitet som styrketrening, svømming, løping på mølle og GPS-registrering mer nøyaktig. Klokken støtter også appen fra Garmin Connect IQ Store, slik at du kan tilpasses klokken ytterligere til ditt behov.

FR 645/645 Music har alle de viktigste funksjonene du finner i toppmodellene. Her er Virtual Partner, intervallfunksjon, nedlastbare treningsprogrammer via Garmin Coach, trenings- og restitusjonsanalyse, tilbake til start, støtte for sykling, svømming (utvidet støtte innendørs), et hav av aktiviteter, pluss mye mer.

Garmin Forerunnner 645 er litt som Fenix 5 Plus i miniatyr, med litt færre funksjoner, et slankere design og lavere vekt. Klokka ligger svært godt på hånda, og mange vil nok foretrekke denne fremfor de større modellene. FR645 benytter 2.gen Elevate pulsmåler, og selv om den ikke er like nøyaktig som den nyeste utgaven fra Garmin, så er dette fremdeles en av de bedre på markedet. Forerunner 645 har heller ikke det nyeste grensesnittet med widget glance som de nyeste modellene fra Garmin har. Dette er i utgangspunktet kun designet på widgetene på klokken, og har ingen betydning for klokkens funksjon.

Batteritiden er helt ok, i hvert fall så lenge du ikke benytter klokka til strømme musikk. Velger du derimot å bruke klokka som kontroll for musikken på mobilen, så har du mange timer å boltre deg på. Aktivitetsmåleren er som alltid svært god på Garmin. Den teller skritt relativt nøyaktig, og registrer alt fra kalorier, søvn, bevegelse, m.m..

Garmin Forerunner 645 Music er ikke den nyeste klokken, men den er så til de grader med og kjemper i toppen blant de beste pulsklokkene den dag i dag. Her får du valuta for pengene, i hvert fall om du finner den på et godt tilbud.

Fordeler

 • Flott design og lav vekt.
 • Støtter apper gjennom Connect IQ Store.
 • Garmin Pay gjør det mulig å betale med klokke.
 • Mulighet for å strømme musikk direkte fra klokka.
 • Barometer, termometer, kompass, gyroskop, akselerometer og full GNSS-dekning!
 • Trenings- og restitusjonsanalyse.
 • Nøyaktig aktivitetssporing og god pulsmåling.
 • Mye for pengene.

Ulemper

 • "Bare" 2.gen Garmin Elevate pulssensor.
 • Litt kort batteritid.
16.

Garmin Instinct Solar

"En evighetsmaskin med masse overraskelser!"

Kart

Nei

Musikk

Nei

Betaling

Nei

Kr 4799,-
Bestill her

Annonselenke

Garmin Instinct Solar er klokken som spiser sollys til frokost og sørger for å føre deg trygt gjennom både Karl Johan og Amazonas. Dette er en arbeidshest som aldri går tom for krefter.

Garmin Instinct Solar er antageligvis den klokken du aldri i verden trodde du ville kjøpe, men som har alt og mere som skal til for å bli en favoritt blant pulsklokkene. Klokka kan sees på som en nedskalert versjon av Fenix 6, og tar de viktigste funksjonene og overfører det til en klokka spesielt egnet for deg som ønsker noe som varer lenge og tåler mye. Prisen er på nivå med Polar Grit X, men Instinct Solar gir deg faktisk mer enn det Polar-klokken er i stand til. Garmin viser at solcellelading er noe de vil satse på i fremtiden, og ingen kan optisk pulsmåling bedre enn det amerikanske selskapet.

Du får en robust klokke med utrolig god batteritid, en skjerm som er best i klassen når det kommer til å lese av i sterkt sollys, en rekke ulike aktivitetsprofiler, støtte for Garmin inReach og Approach-hundepeilerutstyr, samt hurtigknapper for enkelt å se info om viktige data som høyde, barometer, kompass, etc. ute på tur.

Uansett om du er en «jobbsyklist» som vil registrere sykkelturen til jobb, en hverdagsmosjonist som løper et par ganger i uken, Yoga-entusiast, surfer, jeger, «wanna-be marinejeger», eller bare trenger en robust klokke med lang batteritid og mulighet til å spore alt du foretar deg, så kan vi ikke komme på et bedre valg enn Garmin Instinct Solar.

Fordeler

 • VANVITTIG god batteritid!
 • Tar solcellelading på klokker til et nytt nivå.
 • Robust og nesten umulig å ripe opp skjermen.
 • Svært god og lesbar skjerm.
 • Nøyaktig GNSS-sporing.
 • God optisk pulsmåler.
 • Kan styre musikken på telefonen fra klokka.
 • Power Manager gir deg full kontroll over batteritiden.
 • Garmin Coach og utfordringer motiverer deg til å trene.

Ulemper

 • Mangler Garmin Pay (betal med klokka).
 • Ingen støtte for multisport modus.
 • Designet er «elsk» eller «hat».
 • Ingen støtte for Garmin Connect IQ Store.
17.

Suunto 9 Peak

"Suunto sin tynneste, letteste og mest robuste multisportklokke til nå!"

Kart

Nei

Musikk

Nei

Betaling

Nei

Kr 5999,-
Bestill her

Annonselenke

Den er tynn, lett, kompakt og uforskammet pen, men er det nok til å ta Suunto tilbake blant de beste klokkene? 

Tre år etter introduksjonen av Suunto 9 Baro er Suunto klare med et nytt flaggskip – Suunto 9 Peak. Sunnto 9 Peak er en liten revolusjon når vi snakker om design, men ellers er det ikke enormt som skiller den nye modellen fra Suunto 9 Baro.

Faktisk er det snakk om så lite at Suunto har valgt å forsette markedsføringen av Suunto 9 Baro som en toppmodell likestilt med Suunto 9 Peak. Så lenge det ikke er snakk om hardware- og design forskjeller, vil Suunto 9 Baro få alle de samme funksjonene som Suunto 9 Peak gjennom programvareoppdateringer.

Suunto 9 Peak er uten tvil en av de peneste og mest komfortable multisportklokkene, men har ikke flest funksjoner. Du får verken musikk, betalingsmuligheter, kart eller avanserte treningsverktøy som PacePro eller ClimPro. Det Sunnto 9 Peak fokuserer på er lang batteritid, nøyaktig tracking og gode navigeringsfunksjoner. Med Suunto App og Heat Maps er det lekende lett å opprette nye ruter på farten å sende direkte til klokka som guider deg ved hjelp av brødsmuleruting. Du kan også importere en eksisterende rute, eller følge en rute so du finner på kartet.

SuuntoPlus åpner opp for flere spennende funksjoner som enger seg spesielt for deg som trener motbakkeløp (Climb), løper runder på bane eller andre «runder» (Loop), ønsker sanntidsinformasjon om treningsbelastningen direkte på klokka (TrainingPeaks), eller ønsker at klokka automatisk skal registrere sprinter. Batteriet lades lynkjapt (1 time), og varer og varer i utvidet GPS-modus.

Suunto 9 Baro har begrenset støtte for smartvarsler, men lar deg lese av meldingene fra mobilen på klokka. Det er ingen mulighet til å styre musikken på telefonen.

Suunto 9 Baro er uten tvil en pen og god klokke, men den mangler en del funksjoner vi gjerne skulle ha sett på et flaggskip som dette. Er du fornøyd Suunto-bruker i dag og ønsker en lettere og nettere klokke, så er Suunto 9 Baro et godt kjøp. Ønsker du flere funksjoner, kart, musikk og generelt litt mer smartklokke-funksjoner, bør du velge noe annet.

Fordeler

 • Tynn, lett og robust.
 • Full av sensorer som GPS, barometer, altimeter, optisk pulssensor, SpO2-sensor, termometer, kompass, akselerometer.
 • Mange ulike aktivitetsprofiler å velge mellom.
 • SuuntoApp er oversiktlig og enkel i bruk.
 • HeatMaps er suverent for å oppdage nye ruter.
 • Nøyaktig GPS og gode navigeringsfunksjoner.
 • SuuntoPlus åpner for flere gode treningsverktøy som Climb, Loop, Ghost Runner, m.m..
 • Snap-to-route gir latterlig presise målinger ved løping/sykling etter forhåndstegnede ruter.
 • Snap-to-route gir latterlig presise målinger ved løping/sykling etter forhåndstegnede ruter.

Ulemper

 • Fremdeles ingen musikk, betalingsmuligheter eller kart.
 • Savner en fysisk «tilbake» knapp.
 • Kort batteritid i smartklokkemodus.
 • Treg synkronisering med Suunto App.
 • SuuntoPlus kan brukes med kun et datafelt samtidig.
 • Ubrukelig skritteller.
18.

Suunto 9 Baro Titanium

"Et verktøy for deg som elsker å utforske nye stier eller ferdes i fjellet!"

Kart

Nei

Musikk

Nei

Betaling

Nei

Kr 5990,-
Bestill her

Annonselenke

Da Suunto lanserte Suunto 9 Baro, var de ene og alene om å eie ultralløper-markedet takket være den lange batteritiden. Siden den gang har konkurrentene spist opp forspranget og Suunto er ikke lenger alene om å være «batterikongen».

Siden lanseringen av Suunto 9 Baro i 2018, har klokken nå kommet i en slankere utgave med nettere design og lavere vekt – Suunto 9 Baro Titanium. Det setter vi stor pris på, for Suunto 9 Baro var/er nemlig en relativt stor og tung klokke, og den passer nok helst litt større håndledd. Skjermen er stor og tydelig, og lett å lese under bruk. Klokka har en touchskjerm og tre knapper, men det er kun sveipingen som fungerer som «tilbake»-knapp. En dedikert tilbake-knapp er det vi savner mest. GPS-en er absolutt god på Suunto 9 Baro, men den optiske pulsmåleren er rett og slett ikke brukelig til annet enn å måle hvilepuls. Skrittelleren er heller ikke like god som på Garmin og Polar, så dersom du bruker skritt som motivasjon for å trene, bør du styre unna.

Navigeringen foregår gjennom brødsmuleruting, noe som for så vidt er veldig greit. «Find tilbake til start» er på plass, det samme er navigering mellom veipunkter. Det er enkelt å laste opp ruter fra Suunto App til klokka, og selve appen er oversiktlig og fungerer stort sett godt.

Dessverre er ikke Suunto i nærheten av å tilby like mange muligheter som Garmin. Suunto oppdaterer stadig med nye funksjoner gjennom tjenesten SuuntoPlus, og selv om flere av disse tjenestene er flotte, så er det ingen revolusjon. Vår favorittfunksjon på Suunto 9 er Suunto Heatmaps – en tjeneste som viser de mest populære rutene som er brukt av personer som bruker Suunto klokker over hele verden. Dette gjør det lett å planlegge/utforske nye ruter.

Veiledende pris på Suunto 9 Baro Titanium ligger på 6000kr, noe som er altfor høyt i forhold til hva du betaler for. Heldigvis selges gjerne denne modellene langt billigere en rekke steder. Suunto 9 er samme modell uten barometer. Denne klokken har ellers de samme funksjonene, men er skuffende dårlig på høydemålinger og har heller ikke stormvarsel. Suunto 9 fåes ofte under 2500kr, noe som må sies å være et godt kjøp. Bare vær klar over at høydemetrene ikke alltid blir korrekt.

Suunto 9 Baro Titanium er ikke klokken med flest treningsfunksjoner, men et godt «verktøy» for alle som liker å utforske nye stier, og ikke minst ferdes i trygt i fjellet. Suunto 9 Baro står gjennom stormen – uansett.

Fordeler

 • Stor og flott skjerm.
 • Robust! Lang batteritid.
 • Brødsmuleruting fungerer bra.
 • Suunto Heatmaps fungerer strålende!
 • Mange ulike aktivitetsprofiler å velge mellom.
 • SuuntoPlus åpner opp for en rekke nye og spennende funksjoner i fremtidige oppdateringer.

Ulemper

 • Litt stor og tung.
 • Upresis optisk pulsmåler.
 • Overivrig skritteller.
 • Ikke mulighet til å slette smartvarsler direkte fra klokka.
 • Mangler mulighet til å styre musikk på mobilen, ingen betalingsmuligheter, mangler kart.
 • Mangler like avanserte treningsfunksjoner og restitusjonanalyse som Garmin toppmodellene.

 

Dette skal du se etter

Dagens pulsklokker er så avanserte at det gjelder å vite hva du skal se etter. Vanskelige navn kamuflerer egentlig helt enkle funksjoner, og andre ting er så vanskelig å forstå at det er like greit å bare godta det. Det viktigste er at du kjøper en klokke som passer DEG og DITT behov. Ikke legg unødvendig penger på bordet dersom det ikke gir deg ekstra funksjoner du har glede av. Under har vi skrevet kort om de viktigste tingene ved en pulsklokke.

Musikk, trådløs betaling, kart, etc…

De siste modellene fra Garmin strekker seg mye lengre enn kun de vanlige pulsklokke-funksjonene. Toppmodellene Forerunner 945 og Fenix 6 Pro har begge innebygd kart for hele Europa, og støtter manuell innlasting av andre kart. de har også lagring for musikk, og du kan legge inn spillelister fra Spotify eller Deezer som strømmes offline fra klokka via Bluetooth-hodetelefoner. Klokkene har også innebygd en NFC-chip og Garmin Pay som gjør det mulig å betale med klokken i en hvilken som helst betalingsterminal. Alle disse funksjonene er «ekstra goder» som bare utvider bruksområdet til klokkene ytterligere, og som ikke direkte innvirker på klokkens funksjon som ren treningsklokke. Hvorvidt dette er viktig for deg, må du avgjøre selv. Vi ser på disse funksjonene som nyttig, men ikke livsnødvendig. Her er det viktigere å ha grunnleggende funksjoner som en god GPS og ulike treningsfunksjoner på plass.

De fleste nyere modeller støtter en eller annen form for «find back» som hjelper deg å navigere tilbake til utgangspunktet dersom du trenger hjelp til å finne tilbake til start. En annen kjekk funksjon er en form for «virtuell partner» som er en «skygge» av deg selv. Har du løpt ruten før, kan du velge å konkurrere mot deg selv og tiden du løpte på tidligere. Når du aktiverer «virtuell partner», vil du hele tiden se hvor langt foran/bak du ligger ditt tidligere løp.

Med «Strava Live Segments» vil klokka gi deg beskjed i det du nærmer deg et Strava segment du har lagret som favoritt. Du vil også få et varsel når segmentet starter, live oppdateringer om hvordan du ligger ann underveis, og en oppsummering når segmentet er slutt. Merk at du må ha et aktivt Strava Premium abonnement for å få fullt utbytte av funksjonen.

En klokke som støtter «multisport» lar deg skifte mellom to ulike aktiviteter uten at du trenger å avslutte økta. Dette betyr at du kan starte en økt med svømming, deretter gå over til sykling, og til slutt løping – som et eksempel. Med andre ord er klokken godt egnet til triatlon. Du kan så klart benytte en hvilken som helst klokke til triatlon, men du vil ikke få delt inn hele økta i de ulike aktivitetene, og du kan heller ikke veksle mellom ulike datafelter som kan være vesentlig for å vise hvordan du yter underveis.

Det er også svært stor forskjell på hvor avansert trenings- og restiutusjonsberegningene  gjøres på de ulike klokkene. Litt enkelt kan vi si at alle klokkene i denne oversikten, fortsett fra Garmin Vivoactive 4, har en relativt lik måte å estimere dette på. Men, Garmin Fenix 6 Pro, Garmin Forerunner 745 og 945 og Polar Vantage V og V2, ligger et steg foran de andre klokkene og bruker treningsstatistikk fra 4 uker tilbake i tid for å estimere treningseffekt og restitusjonsivået ditt. Her begynner det å bli rimelig heftig seriøst… Husk likevel at ingen klokke kan vite mer om deg enn du selv. Klokkene har nemlig en svakhet ved at de utelukkende bruker registrert trening i grunnlaget for algoritmene som beregner treningseffekt og restitusjonen. Alt du gjør utenom, enten du glemmer å registrere en økt, jobber med tungt fysisk arbeid, eller trasker 30 000 skritt om dagen i tillegg til registrert aktivt, vil ikke ha noen påvirkning på trenings- og restitusjonsberegningene. Med andre ord: Stol på deg selv.

Optisk pulsmåling (OHR)

Alle nyere pulsklokker kommer med innebygd pulssensor i klokka, såkalt optisk pulsmåling (OHR). De forskjellige produsentene benytter seg av hver sine patenter og ulik teknologi som gir svært ulike resultater. De første utgavene av denne typen pulssensorer var nærmest ubrukelig til annet enn å måle hvilepuls om natten. De senere generasjoner pulssensorer har derimot blitt svært bra. Både Garmin og Polar har vist at de kan lage optiske pulsmålere som faktisk gir gode resultater for svært mange brukere i ulike sammenhenger, men ingen er perfekt 100% av tiden. Det er heller ikke mulig. Optisk pulsmåling bør ikke sammenlignes med presisjonen du får ved å bruke vanlig pulsbelte.

Optisk pulsmåling foregår på en annen måte enn tradisjonell pulsmåling med et pulsbelte, og det er to ulike teknologier som benyttes. Ved tradisjonell pulsmåling med et belte måles den elektriske aktiviteten i hjertet (EKG). Den registrerer hjertets elektriske signaler med en tilkoblet sensor som gjør om signalene om til pulsdata. Optisk pulsmåling er basert på fotopletysmografi (PPG). Enkelt forklart bruker den lysdioder og en lysdetektor til å måle endringer i størrelsen på blodkarene, og gjør om disse målingene til pulsverdier. Det grønne lyset fra klokken absorberes av blodet for hver gang det strømmer blod ut i håndleddet. Blodet er rødt fordi blodet reflekterer rødt lys, og absorberer grønt lys.

Optisk pulsmåling fungerer godt til typisk steady-state-training uten voldsomme temposkiftninger underveis. Det faller derimot gjennom under intervaller og ved treningsformer som styrketrening, HIIT, Crossfit, etc.. For 24/7 aktivtetssporing er det en super løsning.
Pulsmåling med en ekstern sensor som et pulsbelte, gir derimot nærmest 100% korrekte puslverdier, og regnes som gullstandarden innen pulsmåling. Tar du treningen seriøst og ønsker å utnytte klokkens potensialet til det fulle, så bør du kjøpe et pulsbelte først som sist

Optisk pulsmåling og feilkilder

Optisk pulsmåling er også utsatt for en rekke feilkilder som ikke alltid er under din egen kontroll. En større og tyngre klokke vil som regel gi mindre nøyaktige målinger enn en liten og lett klokke på grunn av mer risting og dårlig kontakt med huden. Det er også vanlig at klokkene kan fange opp løpsfrekvensen og mistolke denne som pulsslag.
Presisjonen på målingene vil variere fra person til person, og påvirkes blant annet av hudfarge, behåring, underhudsfett, temperatur, hvordan klokka sitter på armen, etc.. Optisk pulsmåling fungerer som regel bedre i varmt og fuktig vær, enn i kaldt og tørt vær. Når det er varmt og fuktig vil blodgjennomstrømningen ut til ekstremitetene være større, og sensoren på klokka vil lettere oppfatte pulsvariasjonene.

Den beste optiske pulssensoren på markedet i dag er uten tvil Garmin 3.gen Elevate sensoren, tett etterfulgt av Polar Precision Prime.

GNSS: GPS, GLONASS, Galileo og Beidou

En av de viktigste oppgavene til en pulsklokke er å spore ruten din, måle distansen, og ikke minst å gjøre dette så nøyaktig som mulig. Innen satellittsporing finnes flere ulike systemer, og de aller fleste kjenner godt til GPS. GPS er det amerikanske satellittsystemet, men det finnes langt flere enn kun dette. Fellesbegrepet for alle de ulike satellittsystemene er GNSS (Global Navigation Satellite System). I tillegg til GPS har vi GLONASS som er det russiske satellittsystemet, Galileo som tilhører Europa, og Beidou som bygges ut i Kina.

De første pulsklokkene støttet kun GPS, mens nyere modeller har støtte for minst GPS+Glonass, og gjerne også Galileo og Beideu. Hvert satellittsystem benytter sine egne satelitter, og med støtte for flere systemer, er det større sannsynlighet for at klokken gir nøyaktig posisjonering. Klokken må nemlig ha kontakt med minimum fire satelitter for å kunne sette i gang sporingen. I tett skog eller et bylandskap med mange høye bygninger, vil signalene kunne svekkes og hindre signalet til satellittene. Ved å benytte flere satellittsystemer har klokkene flere kort å spille på til enhver tid. En ting som er verdt å merke seg er at klokkene «bare» kan bruke ett system omgangen, ikke to eller flere. Dersom du aktiverer både GPS, GLONASS og Galileo på engang, vil klokken selv velge det alternativet som er best. I de fleste tilfeller fungerer GPS best utendørs, mens GLONASS har vist seg å ha sin styrke i urbane områder.

Viktig:
Hver klokke kommer med en GPS-chip som sitter inne i klokka. De fleste nyere modeller benytter den samme chippen fra Sony – en svært batterigjerrig og god GPS-chip. Men, til tross for at to klokker benytter den samme chipen, betyr ikke dette at nøyaktigheten er 100% lik. Presisjonen til klokkene styres i stor grad av algoritmer og programvare som er individuelt for den enkelte modellen. Andre faktorer som spiller inn er designet på klokken, og hvor antennen er plassert i klokkehuset.

Pulsklokker vs. smartklokker

Skillet mellom rene pulsklokker og smartklokker er i ferd med viskes ut. De mest avanserte pulsklokkene, som de vi finner fra Garmin, nærmer seg skremmende mye de rene smartklokkene. Utvidet funksjonalitet gjennom 3.parts appen som er tilstede i Garmin Connect IQ Store, gjør klokkene langt smartere enn det de i utgangspunktet er når de leveres fra produsentene. Det er likevel greit at du vet hva du selv ønsker. Har du et krav om at du skal kunne ringe og sende meldinger direkte fra klokken, så er det en ren smartklokke ala Apple Watch eller Samsung Galaxy Active 2 som gjelder. Disse har

Det som til slutt bør avgjøre hvilken klokke du bør kjøpe, er hva slags formål du ønsker å bruke klokken til. Dersom ønsket er å ha en smartklokke som du «kan» trene med, så kan faktisk vanlige smartklokker som Apple Watch, Samsung Gear, Huawei Watch GT 2 Pro, etc., være vell så bra. Det som gjerne er begrensingen for disse klokkene er den korte batteritiden. For mer langvarig aktiviteter vil det være fordel å gå for en av modellene i listen over.

Go to the Top

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.

PRODUKTTESTER

Produkttest

Test: Mizuno Wave Rider 25

Mizuno Wave Rider 25 tar selskapets bestselgende sko, hiver inn mer…
Dato: Jul 26, 2021
Fysisk og psykisk helse

Test: Skinfit Faludriga Jacket

Skinfit Faludriga Jacket er en meget komfortabel lettvekts treningsjakke med en…
Dato: Jul 23, 2021
Produkttest

Test: Icebug Rover RB9X GTX

Icebug er kanskje mest kjent for å lage piggsko for vinterlige…
Dato: Jul 21, 2021