Vi gir deg oversikten over noen av markedets beste airbike treningsmaskiner. Her finner du effektive og gode treningsapparater.

I løpet av få år har airbike tatt markedet med storm. Apparatet sees ofte i crossfithaller og på en rekke treningssentre, og har for mange blitt en slags målestokk på HIIT-trening.

En airbike, som navnet indikerer, benytter i hovedsak luft som motstandssystem og er en slags hybrid mellom en spinningsykkel og en ellipsemaskin. Jo hardere du tråkker, desto større motstand generer du. Noen modeller benytter i tillegg magnetmotstand for å gi enda større motstand.

Fordelen med airbike er dermed at du kan styre motstanden helt selv, og det samme med intensiteten. Du kan bruke airbike til en lett treningsøkt, eller til å ta deg fullstendig ut. Mange vil nok forbinde en airbike med korte og intensive økter på alt fra 1 minutt til 10-15 minutter der du trener på høy intensitet i hele arbeidsperioden. Dette gjør at du kan få en solid treningsøkt på svært kort tid.

En airbike er utstyrt med både håndtak og pedaler, og du får dermed beveget hele kroppen på lik linje med en ellipsemaskin. Bevegelsen er også skånsom mot leddene, og airbike er derfor et godt egnet apparat for å unngå belastningsskader, eller til opptrening/rehabilitering. Enkelt modeller har også faste pedaler som du kan hvile beina på dersom du ønsker å bruke bare hendlene.

 1. BEST I TEST – Assault Air Bike Elite
 2. VÅR FAVORITT – inSPORTline AirBike Pro
 3. MEST FOR PENGENE – Master Airbike XB500

Best i test airbike 2024

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Produktene i denne listen er ikke fysisk testet av oss, og vurderingen er gjort på bakgrunn av produktets egenskaper, eksterne tester, tilbakemeldinger fra kunder, samt pris. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

PS: Prisene kan variere fra dag til dag. Vi forsøker til enhver tid å oppgi riktig prisantydning. Der det er flere alternative priser linker vi til flere butikker.

SORTER ETTER:

2.

Assault Air Bike Elite

Drivsystem

Kjededrift

Mål (montert)

140 x 67 x 140 cm

Vekt

63 kg

Maksimal brukervekt

160 kg

Score: 89/100

Rating: 5.3/6
Kr 19999,-

Assault Air Bike Elite er en meget god airbike fra anerkjente Assault – selve kongen i airbike-verdenen.

Assault Air Bike Elite er en oppgradert versjon av den klassiske AirBike, og kvalifiserer til kommersiell standard så vell som til privatbruk. Denne modellen har enda lengre levetid og bedre holdbarhet enn tidligere, og er laget for å tåle mye og tøff bruk.

Assault Air Bike Elite benytter luftmotstand med trinnløs justering av motstand og kommer med 8 ulike programmer.

En lettlest høykontrast LCD-skjerm viser informasjon om tid, hastighet, distanse, kadens, kalorier, watt og puls. Det er ikke innebygget pulssensor i håndtakene, men apparat støtter tilkobling til ekstern pulssensor via Bluetooth eller ANT+ (må kjøpes separat).

Setet er større og mer komfortabelt enn tidligere modell, og kan justeres både horisontalt og vertikalt. Styret er belagt med Multigrip belegg for ekstra godt grep. Sykkelen har også egne fotstøtte dersom du ønsker å hvile beina og bare trene armene, og som ekstra variasjon kan du også tråkke bakover.

Assault Air Bike Elite støtter tilkobling til Assault Fitness-appen via Bluetooth der du kan få flere treningsprogrammer, eller designe dit eget.

Air Bike Elite kommer med en avtakbar vindskjerm slik at du unngår kraftig luftstrøm direkte i ansiktet. Transporthjulene gjør det lettere å flytte apparatet mellom ulike rom.

Assault Air Bike Elite er en av de virkelig gode airbike apparatene, og denne modellen gir deg virkelig valuta for pengene.

Fordeler

 • Ekstra stødig og kraftig konstruksjon.
 • 8 ulike programmer.
 • Støtter både Bluetooth og ANT+ og kan kobles til Assasult Fitness-app for egne programmer.
 • Avtakbar vindskjerm.
 • Fotstøtter for mulighet til å hvile beina mens du trener kun armer.
 • Oversiktlig LCD-skjerm.

Ulemper

 • Ikke innebygd pulssensor i håndtakene.
 • Mangler flaskeholder.
 • Kjededrift krever noe mer vedlikehold.
3.

Assault AirBike

Drivsystem

Kjededrift

Mål (montert)

130 x 59 x 123 cm

Vekt

45 kg

Maksimal brukervekt

160 kg

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 14699,-

Assault AirBike er enda kvalitetsmodell fra verdenskjente Assault.

Assault AirBike er kanskje den mest kjente airbike modellen på markedet, og gir deg mye treningsglede og svette for pengene. Her får du en solid treningsmaskin som tåler høy belastning og mye juling over mange år. I likhet med den noe mer påkostede modellen Assault Airbike Elite er Airbike konstruert for å kunne brukes på kommersielle treningssentre, og har dermed svært høy slitestyrke. Overdimensjonerte bein sørger for ekstra stabilitet under høyintensiv trening.

Assault AirBike benytter luftmotstand med trinnløs justering av motstand og kommer med en rekke ulike programmer. Velg blant 3 stk intervallprogrammer (20/10, 10/20 og eget intervall) og 4 målprogrammer (tid, distanse, kaloriforbruk og puls).

En oversiktlig LCD-skjerm viser informasjon om tid, hastighet, distanse, kadens, kalorier, watt og puls. Det er ikke innebygget pulssensor i håndtakene, men apparat støtter tilkobling til ekstern pulssensor (må kjøpes separat). Hurtigtaster er tilgjengelig for enkelt programvalg.

Setet er anatomisk utformet, gir høy komfort, og kan justeres både horisontalt og vertikalt. Styret er belagt med Multigrip belegg for ekstra godt grep. Sykkelen har også egne fotstøtte dersom du ønsker å hvile beina og bare trene armene.

Assasult AirBike har et eget stativ for nettbrett/mobil, men ingen flaskeholder. Integrerte transporthjul gjør det enklere å forflytte sykkelen.

Assasult AirBike gir deg utrolig mye for pengene, og det er en airbike du kan ha i mange år. Her får du høy motstand og gode tilpasningsmuligheter til en god pris.

Fordeler

 • Ekstra stødig og kraftig konstruksjon.
 • "Uendelig motstand".
 • 7 ulike programmer.
 • Fotstøtter for mulighet til å hvile beina mens du trener kun armer.
 • Oversiktlig LCD-skjerm.
 • Stativ for nettbrett/mobil.
 • Kan kobles til ekstern pulsmåler.

Ulemper

 • Ikke innebygd pulssensor i håndtakene.
 • Mangler flaskeholder.
 • Kjededrift krever noe mer vedlikehold.
4.

inSPORTline AirBike Pro

"Vår favoritt!"

Drivsystem

Reimdrift

Mål (montert)

124 x 69,5 x 140 cm

Vekt

64 kg

Maksimal brukervekt

160 kg

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 13199,-
Bestill her

Annonselenke

inSPORTline AirBike Pro er en av de virkelig gode airbike modellene som er laget for hard og intensiv bruk over mange år.

AirBike Pro er først og fremst utrolig solid konstruert, og her kan du trene intensivt og hardt uten at sykkelen beveger unødvendig mye på seg. Motstanden er tilnærmet uendelig takket være den store viften, og du kan velge mellom 7 ulike treningsprogrammer, hvorav 2 intervallprogrammer. For å komme raskt i gang er denne maskinen utstyrt med en hurtigstartfunksjon, slik at du kan starte direkte med intervalltreningen.

Siden både treningsarmene og pedalene er koblet til viften, kan du trene begge armer og ben samtidig eller velge å trene bare en.

En oversiktlig LCD-skjerm viser info om tid, hastighet, distanse, kalorier, kadens, watt og puls. Pulsen måles via en ekstern pulssensor (må kjøpes separat).

Setet kan justeres både vertikalt og horisontalt for best mulig individuell tilpasning. AirBike Pro kommer med både holder for nettbrett og en flaskeholder.

inSPORTline AirBike Pro er så gjennomført bra, at denne har blitt vår favorittmodell. Klar anbefaling.

 

Fordeler

 • Ekstra stødig og kraftig konstruksjon.
 • Uendelig motstand.
 • 7 ulike treningsprogrammer, hvorav 2 intervallprogrammer.
 • Oversiktlig LCD-skjerm.
 • Støtte for ekstern pulssensor.
 • Holder til nettbrett + flaskeholder.
 • Høy maksimal brukervekt (160).
 • Enkelt å tilpasse setet til hver enkelt bruker.
5.

Master Airbike XB500

"Mest for pengene!"

Drivsystem

Kjede- og reimdrift

Mål (montert)

142 x 75 x 140 cm

Vekt

60 kg

Maksimal brukervekt

160 kg

Score: 86/100

Rating: 5.2/6
Kr 13790,-
Bestill her

Annonselenke

Master Airbike XB500 er en kraftig og stabil airbike beregnet på deg som ønsker en stabil sykkel til intense treningsøkter og langvarig bruk.

En stor vifte sørger for jevn og høy motstand, og reimdriften sørger fro jevne og stille bevegelser.

En LCD-skjerm viser info om tid, hastighet, distanse, kalorier, kadens, watt og puls. Airbike XB500 støtter tilkobling til ekstern pulssensor. En en Quick Start-funksjon gjør det enkelt å komme i gang. Du kan velge mellom 7 forhåndsinstallerte treningsprogrammer.

Setet kan justeres både vertikalt og horisontalt for best mulig individuell tilpasning,

Master Airbike XB500 er en flott airbike for deg som ønsker en slitesterk treningsmaskin som tåler tøff bruk over lang tid.

Fordeler

 • Ekstra stødig og kraftig konstruksjon.
 • 7 forhåndsinstallerte treningsprogrammer.
 • Oversiktlig LCD-skjerm.
 • Kan kobles til ekstern pulsmåler.
 • Støtte for nettbrett
6.

Schwinn Airdyne AD6

Drivsystem

Beltedrift

Mål (montert)

126 x 65 x 129 cm

Vekt

51 kg

Maksimal brukervekt

136 kg

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 13089,-

Schwinn Airdyne AD6 er lillebroren til vår favoritt airbike AD8, og gir deg mye for pengene og høy kvalitet.

Schwinn Airdyne AD8 er en robust airbike som benytter luft som motstandssystem, og tilbyr «uendelig motstand» i den forstand at motstanden blir større jo mer du tar i. Schwinn er kjent for sitt jevne og høykvalitets motstandssystem som ikke bare gir høy ytelse, men også lang levetid.

En oversiktlig LCD-skjerm gir deg informasjon om tid, hastighet, distanse, kadens, kalorier, watt og puls. Pulsen måles via et pulsbelte, men i motsetning til AD der det følger med, må du her kjøpe det selv.

Du får ikke de samme treningsprogrammene som på AD8, men Schwinn har utstyrt AD6 med et unikt RevMeter (RPM-måler) som gir en nøyaktig oversikt over antall tråkk per minutt og passer perfekt til intervalltrening.

Ønsker du å hvile beina mens du trener, kan du plassere disse på fotstøttene mens du bare trener armene. Schwinn har også fått på plass en flaskeholderog praktiske transporthjul for enklere forflytning.

Schwinn Airdyne AD6 gir deg høy kvalitet til en langt lavere pris enn storebroren AD8. Om du ikke bryr deg om innebygde treningsprogram, så er denne modellen er veldig godt alternativ.

Fordeler

 • "Uendelig motstand".
 • Unikt RevMeter (RPM-måler) som er perfekt for intervaller.
 • Fotstøtter for mulighet til å hvile beina mens du trener kun armer.
 • Flaskeholder
 • Solid og slitesterk konstruksjon. Beltedrift.
 • Kan kobles til pulsbelte.

Ulemper

 • Ingen innebygde programmer.
9.

inSPORTline Air Beast

Drivsystem

Reimdrift

Mål (montert)

123 x 67,5 x 142 cm

Vekt

72 kg

Maksimal brukervekt

150 kg

Score: 84/100

Rating: 5.0/6
Kr 16999,-

inSPORTline Air Beast er en velutstyrt og kraftig airbike utviklet for bruk i både det kommersielle markedet, og for privatbruk.

inSPORTline Air Beast kommer med en rekke funksjoner, men det er først og fremst den kraftige rammen, og høye slitestyrken på de forseglede lagrene som gjør den verdt å ta med. Dette er en stødig sykkel som du kan bruke til intensive økter med mye bevegelse, og likevel føle deg trygg.

Air Beast kommer med en oversiktlig LCD-skjerm som viser tid, distanse, hastighet, kalorier, kadens, watt og puls. Pulsen måles gjennom et kompatibelt pulsbelte som kjøpes separat. Apparatet har en rekke forhåndsinstallerte programmer, og du kan velge blant 3 stk intervallprogrammer (20/10, 10/20 og eget intervall) og 4 målprogrammer (tid, distanse, kaloriforbruk og puls). Det er hurtigtaster for programvalg.

Setet er anatomisk utformet og kan justeres både horisontalt og vertikalt. Styret er designet med multigrep slik at du lett kan variere grepsbruken og også hvile muskelgrupper som brukes. Fotstøtter gjør det mulig å hvile beina mens du trener kun armene.

Ellers kommer inSPORTline Air Beast med en praktisk flaskeholder og innebygde transporthjul som forenkler forflytning av apparatet.

inSPORTline Air Beast er et trygt og godt valg, og gir deg både høy slitestyrke og funksjonalitet i en og samme maskin. Denne er laget for intensive treningsøkter, og mye bruk.

Fordeler

 • Ekstra stødig og kraftig konstruksjon.
 • "Uendelig motstand".
 • Oversiktlig LCD-skjerm.
 • 3 stk intervallprogrammer (20/10, 10/20 og eget intervall) og 4 målprogrammer (tid, distanse, kaloriforbruk og puls).
 • Fotstøtter for mulighet til å hvile beina mens du trener kun armer.
 • Kan kobles til ekstern pulsmåler.
 • Flaskeholder.

Ulemper

 • Mangler stativ for nettbrett.
 • Kjededrift krever noe mer vedlikehold.
11.

Schwinn Airdyne AD2

Drivsystem

Beltedrift

Mål (montert)

106 x 150 x 132 cm

Vekt

51 kg

Maksimal brukervekt

160 kg

Score: 80/100

Rating: 4.8/6
Kr 9499,-

Schwinn Airdyne AD2 er en enkel, men kraftig airbike med alle de viktige egenskapene for å få et skikkelig god og effektiv treningsøkt.

Schwinn Airdyne AD2 bruker luft som motstandssystem og har «uendelig» motstand. Dette betyr at «jo mer du tar i og anstrenger deg, desto høyere blir motstanden». Det er egne fotstøtte dersom du ønsker å hvile beina mens du bare trener armene.

Airdyne AD2 kommer med en LCD-skjerm som viser info om tid, hastighet, distanse, kadens og kalorier. Det er også en nedtellingsfunksjon dersom du ønsker å trene på en bestemt tid.

Denne modellen har som nevnt det grunnleggende, og har derfor ikke innebygd pulssensor i håndtakene. Den støtter heller ikke tilkobling til ekstern pulssensor. En annen begrensning er at setet er justerbart kun i høyden.

Derimot får du med en flaskeholder og innebygde transporthjul som gjør det enklere å flytte apparatet. Sykkelen er heller ikke så tungt som mange andre modeller.

Schwinn Airdyne AD2 gir deg det du trener for å få en effektiv og god økt, og er et solid treningsapparat som kan vare lenge.

 

Fordeler

 • "Uendelig motstand".
 • Oversiktlig LCD-skjerm.
 • Fotstøtter for mulighet til å hvile beina mens du trener kun armer.
 • Flaskeholder.
 • Solid og slitesterk konstruksjon. Beltedrift.

Ulemper

 • Kan ikke kobles til pulssensor.
 • Setet er ikke justerbart i horisontal retning.

Dette skal du se etter

Her gir vi deg en oversikt over de viktigste tingene å tenke over ved kjøp av airbike.

Drivsystemer

Airbikes kommer enten med kjededrift eller beltedrift, men noen få nyere modeller kommer med en kombinasjon av disse. Beltedrift er mer holdbart, krever mindre vedlikehold, lager mindre støy, og jevnere bevegelser enn kjededrift, men koster også gjerne mer. Kjededrift er absolutt ikke dårlig, så dersom du har begrenset budsjett bør du ikke la deg skremme av at en aktuell modell benytter dette.

Konstruksjon

Forskjellige modeller kommer i ulike materialer og med ulik konstruksjon. En airbike benyttes gjerne i forbindelse med intensiv trening der du beveger både armer og bein med store bevegelsescutslag. Dersom en airbike er for lett og ustabil, vil den føles utrygg og mindre komfortabel å trene på. En airbike veier derfor gjerne mer enn for eksempel en ellipsemaskin, og det er viktig at den har en bred plattform som bidrar til høy stabilitet. Typisk vekt ligger på rundt 50-70 kg.

Det kan også være en fordel å gå for en airbike der setet er justerbart både horisontalt og vertikalt slik at du får tilpasset den best mulig til egen kroppsform. Noen modeller vil også ha styrer med dobbelt grep slik at du i større grad kan variere grepet, og ikke minst trene ulike muskelgrupper.

Funksjoner

På lik linje med andre treningsmaskiner kommer noen airbikes med computer med forhåndsinstallerte programmer. Disse gjør det gjerne lettvint å finne en treningsøkt som passer ulike mål. De fleste modellene kommer med en computer som viser de viktigste dataene som tid, hastighet, distanse, kadens, kalorier, watt og puls.

Legg merke til at utvalgte modeller har pulssensorer innebygd i håndtakene, og noen støtter tilkobling til en ekstern pulssensor slik at du kan bruke ditt eget pulsbelte eller en annen type kompatibel pulssensor.

 

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Produkttest

Tredemølle – Best i test tredemølle 2024!

Er du på jakt etter en god tredemølle til hjemmebruk? Vi…
Dato: Jun 12, 2024
Produkttest

Spinningsykkel topp 10 – Best i test 2024!

Vi gir deg oversikten over de beste spinningsyklene på markedet i…
Dato: Jun 07, 2024
Best i test - kosttilskudd

BCAA kosttilskudd – Best i test 2024!

Vi gir deg den beste oversikten over markedets beste og mest…
Dato: Mai 28, 2024