Vi har testet noen av markedets beste løpejakker. Her finner du garantert en løpejakke som tilfredsstiller dine behov. Uansett bruk eller prisklasse!

Løpejakke, vindjakke, treningsjakke – kall det hva du vil. Her finner du et utvalg jakker som egner seg til alt fra løping, fjellturer, sykling til reservejakke i sekken og mye mer. En lett og god treningsjakke som skjermer for vind og kanskje regn, kan være forskjellen på en god og dårlig opplevelse. Det er slutt på tiden da jakker var store og tunge og fungerte som en hermetikkboks på den varme luften du produserer under høypuls aktiviteter. De beste treningsjakkene er nå så gode at de slipper ut det meste av overskuddsvarme, isolerer mot kulde og nedbør, samtidig som de er nesten vektløse og tar minimalt med plass når du pakker de bort.

 

Slik leser du testen

I denne testen har vi valgt å fokusere på lette løpejakker og treningsjakker. Dersom du løper mye utendørs, anbefaler vi på det sterkeste at du kjøper både en lett løpejakke uten vanntett membran OG en løpejakker med vanntett membran. Vi jobber for tiden med en test av lette vanntette løpejakker, og regner med å ha den klar i starten av august. Det vi raskt kan si om produktene i denne testen, er at ingen av jakkene er dårlige produkter, og vi kunne lett ha valgt hver eneste modell som vår «go-to»- løpejakke til trening og som en lett turjakke. Her er det mye smak og behag som spiller inn, og det er rett og slett umulig å velge feil. Løper du mye og i varierte forhold, kan det absolutt være en ide å velge en av de letteste løpejakkene som enkelt kan pakkes sammen, og en av de litt kraftigere. Jakken som havner øverst på listen, trenger med andre ord ikke å være bedre enn jakken nederst på listen. Vi har gikk en god forklaring på hver enkelt modell og til hvilket bruksområde de egner seg best. Her er det mye bra!

Nederst i artikkelen finner du en oversikt over hva du bør tenke over når du skal velge en løpejakke som passer deg. Trykk her for å lese om hva som er Den perfekte løpejakke.

Løpejakke – Best i test 2020

Jakkene i denne listen er tradisjonelle løpejakker med gode pusteegenskaper, lav vekt og høy komprimeringsevne. Disse jakkene puster bedre enn helt vanntette løpejakker, men du risikerer å bli våt dersom regnet høljer ned over lengre tid. Samtlige jakker er svært gode, og det er kun detaljer som skiller de fra hverandre. Det viktigste du bør tenke over, er hva du skal bruke jakken til. Uansett hvilken modell du velger så ender du opp med en knallgod løpejakke. Her er det sjeldent mye bra!

*Løpejakker i test*

SORTER ETTER:

1.

On Weather Jacket

"Beste allrounder!"

Vekt

277,5g

Antall lommer

1

Material

DWR ripstop/4-veis stretch Nylon/Elastane i ermene

Pusteegenskaper: 25/25
Passform: 25/25
Vekt/komprimerbarhet: 25/25
Detaljer (lommer/hetter/refleks/etc.): 25/25

Score: 100/100

Rating: 6/6
Kr 2399,-
Bestill her

On Weather Jacket er ingeniørkunst på høyt nivå. Dette er en løpejakke du kan bruke til stort sett all tenkelige forhold.

Sveitsiske On er langt i fra like kjent som flere av de andre merkene i denne testen, men faktumet er at On har hatt en voldsomt vekst i Europa de siste årene. Det de kanskje er aller mest kjent for, er løpeskoene med de karakteristiske «skyene» under sålen. Men sveitserne kan mer enn å lage sko og lommekniver. Bare hils på On Weather Jacket.

On Weather Jacket er en superlett treningsjakke som er ment å beskytte deg mot vær og vind uten at det skal gå på bekostning av pusteegenskapene. Jakken er laget i et DWR behandlet (vannavstøtende) ultralett ripstop PU materiale med innslag av elastiske paneler med pustende meshmateriale under armene hele veien ned til mansjettene. Den kan også foldes sammen i sin egen lomme når den skal pakkes bort.

For best mulig pusteegenskaper har On «delt» panelene i to slik at den øverste halvdelen overlapper den nederste halvdelen. På skuldrene og brystet er jakken tilnærmet 100% vanntett, mens den nederste halvdelen i DWR behandlet 4-veis stretchmateriale, åpner for optimal bevegelighet og bedre pusteegenskaper. Den nederste delen er altså ikke like motstandsdyktig mot vann som den øvre delen, men den er fremdeles vannavstøtende.

On Weather Jacket har en romslig og vanntett brystlomme som egner seg spesielt til å oppbevare mobilen. Her er det også uttak for ledningen til hodetelefoner/ørepropper dersom du ønsker å bruke det. Hetten er romslig og god, har stramming i bakkant og en avstivet og forlenget front. On har klart det vi savnet med Houdini-jakken – å designe hetten slik at ikke vannet drypper ned i ansiktet kontinuerlig. Det er også stramming med strikk i livet slik at det er enkelt å justere hvor tett du ønsker at jakken skal sitte.

I bruk er Weather Jacket noe helt eget. Passformen er relativt atletisk, og mange vil nok kunne gå opp en størrelse dersom de ønsker mer plass. Men – det behagelige stretchmateriale bidrar til at bevegelsesfriheten er på topp til tross for en tettsittende passform. Det samme gjør den gode luftingen, for selv på dager der temperaturen og fuktigheten er relativt høy, så føles ikke Weather Jacket ut som en stekeovn. Det er heller nesten slik at den virker avkjølende takket være gjennomtrekken som kommer fra alle luftepanelene.

On Weather Jacket erstatter ikke en tradisjonell regnjakke, eller de helt vanntette modellene du finner i den andre delen av denne testen – men Weather Jacket klarer likevel å by på overraskende mye beskyttelse mot elementene, spesielt med tanke på hvor godt den puster.

Kombinert med den rå bevegeligheten, en knallgod hette, lekkert design, lav vekt og høy grad av komprimerbarhet, så er det er bare å dele ut blomster til On for en helt fantastisk løpejakke. Dette er vår favoritt! 

 

Fordeler

 • Suveren passform med høy grad av bevegelighet.
 • Lett og komprimerbar.
 • Vanntett.
 • Svært gode pusteegenskaper.
 • Meget god hette med avstivet front.
 • Designet er lekkert+
2.

Mizuno Aero WindTop

"Beste pusteegenskaper!"

Vekt

-

Antall lommer

1

Material

100% polyester

Pusteegenskaper: 25/25
Passform: 24/25
Vekt/komprimerbarhet: 25/25
Detaljer (lommer/hetter/refleks/etc.): 23/25

Score: 97/100

Rating: 5.8/6
Kr 800,-
Bestill her

Mizuno er aller mest kjent for å lage løpesko og håndballsko, men denne jakken viser at japanerne også kan lage treningsbekledning i toppklassen!

Den er lett, komprimerbar, ser elegant og stilig ut, og puster bedre enn en motbakkeløper opp Skålatårnet. Mizuno Aero WindTop er rett og slett en fantastisk løpejakke. Vi vet ikke hva designerne hos Mizuno har gjort det siste året, men de har tydeligvis gått en god skole. Denne jakken har den mest behagelige membranen av samtlige jakker, og er en fryd å bruke rett på kroppen. Jakken puster rett og slett fantastisk, og det er nesten en prestasjon å bli klam i denne jakken – til tross for at varmegradene kryper oppover.

Mizuno har spart på vekten der det lar seg gjøre, men heldigvis uten at det har gått på bekostning av funksjonaliteten. Det er ingen stramming i midjen, men den elastiske linningen gjør at jakken legger seg fint inntil kroppen. Dersom Mizuno bygger videre på denne jakken neste sesong, ønsker vi oss likevel en justeringsmulighet i midjen slik at jakken legger seg enda bedre inntil kroppen. Mizuno Aero WindTop har en romslig brystlomme som er stor nok til å romme mobilen. Nakkekragen i hvitt er i ekstra mykt og behagelig materialet, og gir jakken et ekstra flott preg.

Under armene og i en midtrand på ryggen er det ekstra god lufting takket være et pustende meshmateriale. Bortsett fra dette området på ryggen, er yttermembranen vindtett og lett vannavstøtende. Mizuno har også utstyrt Aero WIndTop med refleksdetaljer i flere steder på jakken.

Mizuno har uten tvil truffet blink med Aero WindTop. Utøvere som er sponset av andre merker vil sikle etter denne, og alle som står fritt til å velge merke selv bør skyndte seg å kjøpe denne jakken før lagrene blir tomme. Gratulerer Mizuno – et suverent plagg!

NB: Denne modellen hører til høstkolleksjonen til Mizuno og kommer snart til salgs i norske butikker.

Fordeler

 • Fantastisk lett og komprimerbar.
 • Svært behagelig rett på kroppen.
 • Myk og god krage i hals/nakke.
 • Nydelig design.
 • Puster utrolig bra.

Ulemper

 • Ingen hette.
3.

Rab Vital Windshell

"For de som pakker lett og lite!"

Vekt

125g

Antall lommer

3

Material

Hyperlite (vindtett)

Pusteegenskaper: 23/25
Passform: 25/25
Vekt/komprimerbarhet: 25/25
Detaljer (lommer/hetter/refleks/etc.): 24/25

Score: 97/100

Rating: 5.8/6
Kr 800,-
Bestill her

Rab Vital Windshell er kanskje den mest allsidige løpejakken i testen. Dette er en jakke du ikke ønsker å ta av deg.

Rab har laget lette vindjakker i flere år, men har aldri markedsført det som lette løpejakker. Med den nye Skyline-serien har britene nå en rekke produkter som henvender seg til flere typer brukere enn de tradisjonelle fjellvandrerne. Skyline ble laget der lav vekt, god bevegelighet, beskyttelse mot elementene og høy pusteevne var viktige faktorer. Og det er tydelig at Rab Vital Windshell står til kravene. Det eneste du ikke får her, er en ren vanntett jakke, men det er heller ikke det jakken er laget til.

Rab Vital Windshell kommer i to utgaver – med og uten hette. Det er fire fargevarianter, hvorav vårt eksemplar i Shadow Grey var rålekker. Vi har testet utgaven uten hette, og det er bare å si med en gang at vi anbefaler jakken med hette dersom du ikke bryr deg om de få ekstra grammene. Likevel, denne jakken leverer på de fleste områder. Det første du legger merke til er den lave vekten, kun 125g. Det som også er imponerende er at Rab har klart å holde vekten nede selv med tre lommer. Her får du to sidelommer med glidelås og en romslig brystlomme som også fungerer som pakkpose. Sidelommer er ikke lenger standard på løpejakker, og er ofte et savn for mange.

Det andre du vil oppdage, er hvor fantastisk behagelig den kjennes rett på kroppen utenpå en t-skjorte. Rab benytter seg av et materialet de kaller Hyperlite, et vindtett og lettvekts nylonmateriale som veier lite og har høy slitestyrke. Selv om jakken ikke er laget for å tåle regn, så klarer membranen likevel å holde noen lette regnbyger ute. Når det gjelder pusteegenskaper så leverer Vital Windshell veldig bra. Jakken klarer å holde på varmen i kjøligere temperaturer, og regulerer temperaturen meget godt når gradene på gradestokken kryper oppover. Den fungerer utmerket på kjølige dager med et mellomplagg under, eller rett på t-skjorta når det er varmere i lufta. Merk likevel at jakka er tettere enn for eksempel Mizuno AeroTop som puster langt bedre men som igjen ikke er like vindtett og varm dersom det skulle blåse opp.

En detalje som gjør at jakken faktisk fungerer bra på de varmere dagene der du trenger å beskytte deg på vinden, er den smarte luftefunksjonen – en liten knapp/hempe på innsiden av glidelåsen som gjør det mulig å ha jakken delvis åpen uten at den blafrer.

Passformen er relativt kroppsnær, men overhodet ikke supertight. Jakken har stramming rundt livet og er enkel å tilpasse slik at den sitter godt inntil kroppen. Armene er lange og har mansjetter i avslutningene. Det eneste minuset med jakken er at disse mansjettene er litt trange, og bruker du jakken sammen med en større pulsklokke, er det nesten håpløst å trekke jakken over klokken. Har du litt store hender, så er nok ikke dette en treningsjakke for deg. Dette må Rab få ordnet i neste utgave.

Av detaljer finner vi foruten de tre lommene og strammingen i livet, reflekslogoer i front og på baksiden. I kragen er det sydd inn et ekstra mykt materiale som kjennes behagelig mot nakke og hals.

Rab Vital Windshell er en real allrounder som skriker etter å bli tatt med på hver eneste tur, rett og slett fordi den er umerkelig både på kroppen og i sekken. Dette er jakken for deg som ønsker en god treningsjakke/vindjakke til de aller fleste forhold, så lenge det ikke høljer ned. Hadde denne blitt levert med oss med hette, hadde det nærmet seg toppscore.

Fordeler

 • Lett og komprimerbar.
 • Tåler lett regn før den blir våt.
 • Puster bra og har en smart lufteløsning i front.
 • Behagelig rett på kroppen.
 • Romslig brystlomme + to gode sidelommer.
 • Refleksdetaljer i front og bak.
 • Mye for pengene.

Ulemper

 • Smale mansjetter - vanskelig å ta av/på jakken.
 • Ingen hette.
4.

Peak Performance Max Jacket

"For den stilbevisste!"

Vekt

250g

Antall lommer

2

Material

100% resirkulert polyester

Pusteegenskaper: 23/25
Passform: 22/25
Vekt/komprimerbarhet: 20/25
Detaljer (lommer/hetter/refleks/etc.): 25/25

Score: 90/100

Rating: 5.4/6
Kr 1600,-
Bestill her

Peak Performance Max Jacket beviser at stil ikke trenger å gå på bekostning av funksjonalitet.

Peak Performance Max Jacket skiller seg litt fra de andre treningsjakkene i testen. Der mange produsenter ser ut til å tyne vekten mest mulig og lager tynne og lette vindjakker, er Peak Performance Mac Jacket en litt mer robust vindjakke. Det er ikke snakk om en tung jakke (250g i str. L), men det stretchy og behagelige materialet er ikke like tynt og lett som hos konkurrentene. Jakken er både vindtett og lett vannavvisende, og skulle du bli utsatt for langvarig regn, tørker jakken overraskende raskt.

Peak klart har klart å bevare jakkens gode pusteegenskaper, har ventilasjonshull under armene, og er svært behagelig å bruke rett på kroppen over t-skjorten. Vi liker ekstra godt at jakken er så lang. Om det er kjølig, regnet høljer ned, eller vi bare vil bruke jakken i roligere tempo på fjelltur, så er det behagelig å kunne trekke jakken ned godt under hoftene. Ønsker du å trekke opp jakken litt, kan du stramme jakken med en kraftig strikk i midjen.

Jakken er utstyrt med to store sidelommer med glidelås, hvorav disse også kan brukes som lufting. Den ene lommen har uttak for ledning til hodetelefoner, og det er en liten hempe øverst ved kragen som du kan tre ledningen i gjennom.

Ellers har jakken en stor og god hette i elastisk materialet som gjør at den sitter svært godt på hodet. Det er ingen stramming på hetten, noe det heller ikke er behov for, men i kragen er det stamming på begge sider slik at du kan snøre jakken godt sammen når det er kjølig.

På ryggen er det et langsgående felt med Peak Performance logoen hele veien fra hetten og ned til baken. Dette bidrar til et meget pent design, men har også funksjon som refleks. Peak har faktisk utstyrt jakken med reflekser både på rygg, hette, ermer og i front, helt uten at det er synlige reflekser. Jakken er slik sett perfekt på litt mørke morgener og kvelder.

Peak Performance Max Jacket er ikke lettest og mest kompakt, men en jakke som er lett å like takket være et råføft design, et svært behagelig materialet, gode pusteegenskaper, og sitt brede bruksområde. Her har Peak gjort en god jobb, og vi nøler ikke med å ta den med på tur.

Fordeler

 • Tøft design!
 • Svært gode pusteegenskaper.
 • Lange gode ermer.
 • God hette med stramming.
 • Bra med reflekser.

Ulemper

 • Litt tung.
5.

Dynafit Transalper DST Jacket

"Stil, komfort og funkjson i ett og samme plagg!"

Vekt

256g

Antall lommer

3

Material

Durastretch Active 4-Way Eco

Pusteegenskaper: 25/25
Passform: 25/25
Vekt/komprimerbarhet: 23/25
Detaljer (lommer/hetter/refleks/etc.): 25/25

Score: 98/100

Rating: 5.9/6
Kr 1899,-
Bestill her

Dynafit Transalper DST Jacket beviser bare det Dynafit faktisk er mestere på – å lage de beste produktene for alle som skal ferdes lett og raskt uansett hvor du er.

Dynafit er et velkjent navn for mange når det kommer til toppturutstyr og ski, men de er også godt etablert i markedet for fjelløping og lett bekledning til sommerhalvåret. Med sin Transalper kolleksjon er det tydelig at italienerne ønsker å treffe en bred målgruppe, for Dynafit Transalper DST Jacket er helt klart den mest allsidige jakken i testen.

Med sine 256g er den ikke lettest, men føles likevel meget lett, og stoffet er såpass tynt at jakken er svært kompakt. Passformen er relativt tettsittende, men det stretchy materialet i 4-veis stretch gjør at den sitter meget behagelig uten å stramme eller hindre bevegelsene. Transalper DST Jacket minner litt om Peak Performance Max Jacket i stoffet, men er tynnere og har enda mer luftehull. Under armene er det laserkuttede ventilasjonshull, og det samme er det langs hele ryggen.

Jakken har to store sidelommer med glidelås, der begge kan åpnes og brukes som lufting. På innsiden er det en egen smart lomme til telefonen, men den har ingen hempe til å feste ledningen på kragen slik som Peak Performance-jakken. Ermene er langt og har en elastisk avslutning som gjør det lett å ta av og på jakken. Det er også en tettsittende hette som føles nærmest som en lue. Den sitter godt uten å blafre, og kan også brukes under en sykkelhjelm.

I bruk er Dynafit Transalper DST Jacket rett og slett helt nydelig. Jakken overrasker med å være relativt vannavvisende og tar unna det aller meste av vind. Jakken er langt i fra vanntett, og Dynastrech-stoffet er faktisk ikke 100% vindtett heller, men det robuste materialet gjør at den likevel kjennes varm og god når det blåser som verst. Det eneste er at det kan bli kaldt om det blåser bakfra ettersom jakken har åpne luftehull bak. Om det regner, så blir du til slutt våt, men heldigvis tørker jakken raskt.

Det som virkelig er Dynafit Transalper DST Jacket sin styrke, er pusteegenskapene. Vet du med deg selv at du produserer mye varme og svetter mye, så kan vi umiddelbart anbefale denne jakken. Den slipper elegant ut det meste av overskuddsvarmen, og sørger for å holde deg tørr og komfortabel.

Dynafit Transalper DST Jacket bør være på alle dedikerte fjelløpere sin ønskeliste, og ikke minst for alle som ønsker en allsidig løpejakke/vindjakke som også kan brukes til hverdag og tur. Vi må vell også legge til at italienerne kan design, for denne jakken er virkelig pen.

Fordeler

 • Fantastisk passform.
 • Svært gode pusteegenskaper.
 • Romslige lommer + innerlomme til mobil.
 • God hette som følger hodets bevegelser.

Ulemper

 • Tåler ikke mye regn.
6.

Salming Ultralite 3.0

"For den minimalistiske!"

Vekt

-

Antall lommer

0 (kun til nøkler)

Material

100% Polyester (vindtett/vannavstøtende)

Pusteegenskaper: 22/25
Passform: 25/25
Vekt/komprimerbarhet: 25/25
Detaljer (lommer/hetter/refleks/etc.): 22/25

Score: 94/100

Rating: 5.6/6
Kr 849,-
Bestill her

Salming Ultralite 3.0 er uten tvil en jakk som gjør lite ut av seg, men klarer det en god løpejakke skal – å sørge for en behagelig kroppstemepratur underveis på løpeturen.

Det er lite hokus pokus med Salming Ultralite 3.0. Dette er en enkel treningsjakke uten noe ekstra stasj som trekker opp vekten. Jakken er produsert i et lett polyestermaterialet som både er vindtett og vannavstøtende, og har luftehull i meshmaterialet under armhulene og på ryggen. Det finnes inngen lommer med plass til telefonen eller andre større gjenstander, men på venstre side bak er det en liten lomme med plass til nøkler. Ellers er jakken godt utstyrt med reflekspaneler rundt hele jakken.

Ultralite 3.0 er virkelig ultralite. Selv glidelåslommen er så diskre at det er vanskelig i det hele tatt å legge merke til den. Dette er ikke jakken du legger ut på langtur med når det er meldt dårlig vær, men den klarer fint å stå av en liten regnbyge før vannet begynner å trenge gjennom. Du har heller ingen hette, så vannet vil uansett før eller siden finne veien inn gjennom nakken/halsen.

Passformen er relativt normal. Ikke spesielt tight, men heller ikke løs. Det er ingen stramming nederst på jakken, men en elastisk linning sørger for at den holder seg godt inntil kroppen. Ermene er lange, og det er god plass til en ekstra genser under dersom du ønsker å bruke det. Jakken er også behagelig å bruke rett på kroppen over en t-skjorte.

Salming Ultralite 3.0 er så enkel i sin helhet at det er vanskelig å sette fingeren på noe spesifikt. Den gjør rett og slett lite ut av seg, og det er vell egentlig tegnet på en god jakke som gjør jobben den skal. Ønsker du en lett vindjakke som også tåler litt nedbør, og ikke minst er rimelig i innkjøp, da kan Salming Ultralite 3.0 anbefales.

Fordeler

 • Lett og komprimerbar.
 • Lufting under ermene og på ryggen.
 • Godt med reflekser.
 • Billig.

Ulemper

 • Mangler en/flere lommer til mer enn bare nøkler.
 • Kunne ønsket oss hette.
7.

Salomon Agile FZ Hoodie

"Jakken som kan brukes til alt mulig!"

Vekt

165g

Antall lommer

2

Material

165g

Pusteegenskaper: 23/25
Passform: 22/25
Vekt/komprimerbarhet: 24/25
Detaljer (lommer/hetter/refleks/etc.): 24/25

Score: 93/100

Rating: 5.6/6
Kr 899,-
Bestill her

Salomon Agile FZ Hoodie er en god allrounder som egner seg like godt til byturen som løpeturen. En flott lettvekter med pene detaljer.

En ting er sikkert – Salomon kan å lage lett og funksjonell løpebekledning. Agile-serien har en litt mer avslappet passform en den mer racing-orienterte Sense-kolleksjonen, noe som gjør den velegnet til en større brukergruppe.

Agile FZ Hoodie er kanskje ikke blant franskmennenes toppmodeller, men den leverer likevel svært godt. Ytterstoffet er silkemykt og glatt, og kjennes behagelig rett på kroppen. Jakken er vindtett og vannavstøtende, er ekstra beskyttet på utsatte steder, med innslag av mer pustende materialet. Det varer ikke mange minuttene før regnet trenger seg inn, men derimot puster jakken overraskende bra. Det er heller ingenting å utsette på bevegelsesfriheten. Passformen er relativt romslig, og ermene er lange og formsydde. Det er verdt å merke seg at den kan bli for romslig for veldig slanke personer. Den har heller ikke stramming i livet, og kan derfor oppfattes litt løs.

Jakken er ellers utstyrt med to glidelåslommer på siden, en formsydd hette og refleksdetaljer. Hetten er såkalt Skin fit, altså sitter den ganske tight rundt hodet slik at den følger bevegelsene dine uten å være til hindring. Selv om den sitter tight, føles den ikke ubehagelig.

Agile FZ Hoodie leverer egentlig svært bra som en god allrounder. Den er litt romslig og stor i størrelsen, og vi skulle gjerne hatt stramming i livet. For alle som ønsker en litt mer avslappet passform, er Agile FZ Hoodie derimot et meget godt kjøp.

Salomon Agile FZ Hoodie er en flott løpejakke til en  god pris. En topp hette, romslige lommer, gode pusteegenskaper og god bevegelsesfrihet, gjør at den vil bli en favoritt hos mange. Bare husk at den ikke holder deg særlig tørr dersom det skulle begynne å regne.

Fordeler

 • Gode pusteegenskaper.
 • God bevegelsesfrihet.
 • Super hette som følger hodet.
 • Romslige lommer.

Ulemper

 • Ingen stramming nederst gjør den litt løs.
 • Litt for mye plass/romslig.
8.

Houdini Come Along Jacket

"For gramjegeren!"

Vekt

128g

Antall lommer

1

Material

100% resirkulert polyester

Pusteegenskaper: 24/25
Passform: 22/25
Vekt/komprimerbarhet: 25/25
Detaljer (lommer/hetter/refleks/etc.): 22/25

Score: 93/100

Rating: 5.6/6
Kr 1699,-
Bestill her

Houdini Come Along Jacket er jakken for den notoriske gramjegeren. Her får du en superlett og komprimerbar jakke som du alltid kan ha med deg på tur. 

Resirkulert trenger ikke å bety dårligere kvalitet – tvert i mot. Houdini er kjent for sitt store fokus på bærekraft og bruken av resirkulert materialet i sine produkter, og Come Along Jacket setter sin signatur på at resirkulerte plagg kan levere på høyeste nivå.

Come Along Jacket er både tynn og lett, og det finnes nesten ingen unnskyldning for ikke å ta den med på tur. Yttermembranen i resirkulert nylon føles nesten silkeaktig og er glatt og behagelig å ha rett på huden. Jakken er vindtett og vannavstøtende. Det tynne materialet gjør riktignok at jakken klistrer seg veldig til kroppen dersom den blir våt. Bortsett fra det, føles det veldig bra.

Jakken er utstyrt med en brystlomme, en romslig hette, snøring i livet og kan pakkes ned i en liten innerlomme. For å spare vekt har Houdini droppet strammeklipsen for snøringen i livet, slik at du måte lage en solid knute på strammesnoren for å få den til å sitte tett. Her kunne Houdini kostet på seg de 3 grammene ekstra som klipsen veier. Hetten er romslig og har en strammesnor på baksiden. Strammer du denne vil hetten trekkes relativt langt bakover og fronten er så kort at regnet ender opp med å dryppe ned i ansiktet. For å hindre dette burde fronten vært bedre avstivet.

Ellers er ermene lange og utstyrt med tommelhull, og gjør den godt egnet til å bruke til mer enn bare løping. Passformen er relativt romslig, og jakken er stor i størrelsen. For en tightere passform kan du godt velge en størrelse mindre enn du vanligvis bruker.

Houdini satser tøft på bærekraftig bekledning, og det er moro å se at de klarer å trylle frem en så god treningsjakke som Come Along Jacket. De få negative tingene vi har å si, skyldes ikke kvaliteten på stoffet, men en liten designerjobb. Som en superlett «må ha med jakke», kan vi trygt anbefale Houdini Come Along Jacket.

Fordeler

 • Lett og komprimerbar!
 • Lange ermer med tommelhull.
 • Vindtett og puster godt.
 • Behagelig rett på kroppen.

Ulemper

 • Hetten er for dårlig. Kort front gjør at regnet renner rett i ansiktet.
 • Dyr.

Den perfekte løpejakke

løpejake test

Kravene til en perfekt løpejakke kan variere fra person til person, men det er likevel noen grunnleggende ting som bør innfris. I denne testen har vi hovedsaklig vurdert løpejakker for sommerhalvåret, og et aktuelt kriterier som isolasjon er derfor ikke relevant i denne sammenheng. Når vi har gjort vår vurdering av jakkene i testen, har vi sett på følgende egenskaper:

Passform: Hvor godt sitter jakken på kroppen? Blir den for løs slik at den blafrer i vinden, eller for stram slik at det går ut over bevegelsesfriheten? En god jakke bør også ha armer som er langt nok, og gjerne en krage som dekker halsen og nakken.

Pusteevne: Pusteevnen til en god løpejakke er helt vesentlig for at den skal kunne brukes ved høy aktivitet. En jakke som blir for tett blir fort ubehagelig, og i tillegg til å gjøre deg unødvendig klam og varm når du er i aktivitet, kan den føre til at du raskere blir veldig våt og kald når du tar pauser.

Vindavvisning: Enkelte jakker kommer med en membran som slipper like mye luft inn som ut, men en god løpejakker klarer kunsten å skjerme ute vinden, samtidig som den slipper ut overskuddsvarmen.

Ekstra detaljer: Har jakken lommer, reflekser, hette, plass til nøkler, er enkel å pakke ned, etc.? Med så mange gode jakker på markedet er det lite som skiller enkelte av jakkene fra hverandre. Nettopp derfor er det ekstra viktig å legge merke til de små detaljene som gjør en treningsjakke ekstra spesiell!

Pris: Hvordan står prisen i forhold til kvaliteten på jakken? En jakke som koster skjorta uten å levere varene, er det lite grunn til å bruke penger på. Flere av jakkene som kommer godt ut i testen er relativt rimelige, mens andre koster langt mer – ofte av en grunn. Legg derfor merke til hvilke egenskaper jakken har før du gjør opp din egen meningen om verdi i forhold til pris.

Vanntetthet: Jakkene i denne testen er i utgangspunktet ikke vanntett, og vi har fokusert på lette vindjakker med gode pusteegenskaper. Dersom du ønsker en vanntett løpejakke kommer det en test på dette i løpet av august.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Produkttest

Test: Garmin Instinct Solar

Garmin Instinct Solar er klokken som spiser sollys til frokost og…
dato: Aug 03, 2020
Produkttest

Test: Polar Unite

Polar Unite er en enkel, brukervennlig og diskré aktivitetsmåler som bare "er der"…
dato: Jul 31, 2020
Produkttest

Test: Bryton Aero 60 T

Bryton Aero 60 T leverer en en topp sykkelcomputer til en…
dato: Jul 30, 2020