Vi har testet noen av markedets beste løpejakker. Her finner du garantert en løpejakke som tilfredsstiller dine behov. Uansett bruk eller prisklasse!

Løpejakke, vindjakke, treningsjakke – kall det hva du vil. Her finner du et utvalg jakker som egner seg til alt fra løping, fjellturer, sykling til reservejakke i sekken og mye mer. En lett og god treningsjakke som skjermer for vind og kanskje regn, kan være forskjellen på en god og dårlig opplevelse. Det er slutt på tiden da jakker var store og tunge og fungerte som en hermetikkboks på den varme luften du produserer under høypuls aktiviteter. De beste treningsjakkene er nå så gode at de slipper ut det meste av overskuddsvarme, isolerer mot kulde og nedbør, samtidig som de er nesten vektløse og tar minimalt med plass når du pakker de bort.

 

Slik leser du testen

I denne testen har vi valgt å fokusere på lette løpejakker og treningsjakker. Dersom du løper mye utendørs, anbefaler vi på det sterkeste at du kjøper både en lett løpejakke uten vanntett membran OG en løpejakke med vanntett membran. Vi har gjennomført en grundig test av vanntette løpejakker som du finner her. Det vi raskt kan si om produktene i denne testen, er at ingen av jakkene er dårlige produkter, og vi kunne lett ha valgt hver eneste modell som vår «go-to»- løpejakke til trening og som en lett turjakke. Her er det mye smak og behag som spiller inn, og det er rett og slett umulig å velge feil. Løper du mye og i varierte forhold, kan det absolutt være en ide å velge en av de letteste løpejakkene som enkelt kan pakkes sammen, og en av de litt kraftigere. Jakken som havner øverst på listen trenger med andre ord ikke å være bedre enn jakken nederst på listen. Vi har gikk en god forklaring på hver enkelt modell og til hvilket bruksområde de egner seg best. Her er det mye bra!

Nederst i artikkelen finner du en oversikt over hva du bør tenke over når du skal velge en løpejakke som passer deg. Trykk her for å lese om hva som er Den perfekte løpejakke.

Løpejakke – Best i test 2024

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen mottar vi en liten provisjon fra butikkene som bidrar til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler. Du betaler den samme rimelige prisen som butikkene oppgir. Vi setter derfor stor pris på om du bruker linkene i artikkelen. Alle jakkene er testet av oss. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

Jakkene i denne listen er tradisjonelle løpejakker med gode pusteegenskaper, lav vekt og høy komprimeringsevne. Disse jakkene puster bedre enn helt vanntette løpejakker, men du risikerer å bli våt dersom regnet høljer ned over lengre tid. Samtlige jakker er svært gode, og det er kun detaljer som skiller de fra hverandre. Det viktigste du bør tenke over, er hva du skal bruke jakken til. Uansett hvilken modell du velger så ender du opp med en knallgod løpejakke. Her er det sjeldent mye bra!

*Løpejakker i test*

SORTER ETTER:

string(17) "On Weather Jacket"91
string(19) "Mizuno Aero WindTop"89
string(32) "Haglöfs L.I.M. Shield Comp Hood"89
string(33) "Black Diamond Distance Wind Shell"89
string(29) "Dynafit Transalper DST Jacket"89
string(19) "Rab Vital Windshell"87
string(27) "Peak Performance Max Jacket"84
string(21) "Salming Ultralite 3.0"84
string(23) "Salomon Agile FZ Hoodie"85
string(25) "Houdini Come Along Jacket"86
string(43) "Gore Running Wear R7 Infinium Hooded Jacket"91
string(32) "Black Diamond Alpine Start Hoody"93
string(18) "Mizuno Aero Jacket"91
string(25) "Odlo ELEMENT LIGHT Jacket"86
string(13) "Falke Compass"76
string(24) "Skinfit Faludriga Jacket"97
3.

Gore Running Wear R7 Infinium Hooded Jacket

"Allrounder´n for deg som krever det beste av det beste!"

Vekt

155g

Antall lommer

1

Material

Gore Infinium / Gore Windstopper

Pusteegenskaper: 23/25
Passform: 23/25
Vekt/komprimerbarhet: 23/25
Detaljer (lommer/hetter/refleks/etc.): 22/25

Score: 91/100

Rating: 5.5/6
Kr 1485,-
Bestill her

Annonselenke

GORE R7 Partial Gore-Tex Infinium Hooded Jacket har kanskje tidenes lengste navn på en jakke, men den har kanskje også tidenes beste kombinasjon av egenskaper!

GORE er en godt etablert merkevare i markedet, enten det er bekledning for løp, sykkel eller friluftsliv. Du skal faktisk være rimelig fjern om du aldri har hørt om Gore, for dette er selskapet bak materialet i den «Norske bunaden» Gore-Tex-dressen. Tidligere var det to selskaper, Gore Bike Wear og Gore Running Wear, som hver fokuserte på sitt område – sykkel og løp, men i 2018 gikk disse sammen til det som nå er GORE Wear.

Gore R7 Partial Gore-Tex Infinium Hooded Jacket er selskapets toppmodell blant vindtette løpejakker. Jakken benytter en unik kombinasjon av det nye materialet Gore Infinium og Gore Windstopper, som sørger for at jakken byr på suveren komfort samtidig som den beskytter deg mot elementene. Gore Infinium er et alternativ til de helt vanntette Gore-Tex membranene, og prioriterer i større grad høy komfort og meget gode pusteegenskaper. Infinium byr også på lav vekt og meget god beskyttelse mot vær og vind. Stoffet kjennes mykere enn Gore-Tex, og gir også noe bedre bevegelsesfrihet.

Gore R7 Partial Gore-Tex Infinium Hooded Jacket har en relativt kroppsnær passform. GORE Wear er som regel litt små i størrelsen, så det kan anbefales å gå opp et nummer dersom du ønsker å ha plass til en genser under. Ryggen er ekstra lang og dekker godt over korsryggen. Ermene er også lange og kan trekkes over håndleddene. Det er ingen stramming eller elastisk strikk i midjen, men jakken er såpass formsydd at den likevel legger seg fint inntil kroppen.

For å gi best mulig beskyttelse har Gore R7 Partial Gore-Tex Infinium Hooded Jacket Gore Infinum (vannavstøtende materialet) på skuldre, yttersiden av ermene og i front. Ryggpartiet benytter Gore Windstopper som har enda bedre pusteegenskaper og gir dermed rom for slippe ut overskuddsvarme. På venstre bryst er det en vanntett glidelåslomme med plass til mobilen. Jakken er også utstyrt med refleksdetaljer rundt hele jakken slik at du er godt synlig i mørket. Disse er nærmest usynlige i dagslys, så du slipper å bekymre deg for å løpe rundt å se ut som en levende refleks.

Hetten har ingen egen avstiving i front, men har en forlengelse som holder dem oppe, samtidig som den har stramming bak. Hetten gjør alt i alt en god jobb med å holde regnet unna ansiktet. Det er også mulig å bruke hetten under f.eks. en sykkelhjelm, eller bare rulle den sammen å gjemme den bort i nakkekragen.

I bruk oppleves jakken svært komfortabel. Pusteegenskapene er rett og slett utrolig gode, og det er nesten vanskelig å bli klam og overopphetet. Samtidig oppleves jakken varm og god når temperaturen synker og det blåser kraftig.

Gore Running Wear R7 Infinium Hooded Jacket er ikke bare en meget god løpejakke, det er en real multisportjakke som kan brukes hele året under nesten alle slags forhold. Dette er «allrounder´n» som passer perfekt til deg som er mye i aktivitet og krever det «beste av det beste».

Fordeler

 • Fantastisk passform med svært god bevegelighet.
 • Svært lett og komprimerbar.
 • Pusteegenskaper på topp.
 • Tåler regn overraskende bra.
 • Slitesterk. Tåler bruk hele året.
 • God hette.
4.

On Weather Jacket

"Beste allrounder!"

Vekt

155g

Antall lommer

1

Material

DWR ripstop/4-veis stretch Nylon/Elastane i ermene

Pusteegenskaper: 22/25
Passform: 23/25
Vekt/komprimerbarhet: 23/25
Detaljer (lommer/hetter/refleks/etc.): 23/25

Score: 91/100

Rating: 5.5/6
Kr 2159,-
Bestill her

Annonselenke

On Weather Jacket er ingeniørkunst på høyt nivå. Dette er en løpejakke du kan bruke til stort sett all tenkelige forhold.

Sveitsiske On er langt i fra like kjent som flere av de andre merkene i denne testen, men faktumet er at On har hatt en voldsomt vekst i Europa de siste årene. Det de kanskje er aller mest kjent for, er løpeskoene med de karakteristiske «skyene» under sålen. Men sveitserne kan mer enn å lage sko og lommekniver. Bare hils på On Weather Jacket.

On Weather Jacket er en superlett treningsjakke som er ment å beskytte deg mot vær og vind uten at det skal gå på bekostning av pusteegenskapene. Jakken er laget i et DWR behandlet (vannavstøtende) ultralett ripstop PU materiale med innslag av elastiske paneler med pustende meshmateriale under armene hele veien ned til mansjettene. Den kan også foldes sammen i sin egen lomme når den skal pakkes bort. (Vekten på On sine hjemmesider er feil. Jakken er mye lettere enn det de har oppgitt).

For best mulig pusteegenskaper har On «delt» panelene i to slik at den øverste halvdelen overlapper den nederste halvdelen. På skuldrene og brystet er jakken tilnærmet 100% vanntett, mens den nederste halvdelen i DWR behandlet 4-veis stretchmateriale, åpner for optimal bevegelighet og bedre pusteegenskaper. Den nederste delen er altså ikke like motstandsdyktig mot vann som den øvre delen, men den er fremdeles vannavstøtende.

On Weather Jacket har en romslig og vanntett brystlomme som egner seg spesielt til å oppbevare mobilen. Her er det også uttak for ledningen til hodetelefoner/ørepropper dersom du ønsker å bruke det. Hetten er romslig og god, har stramming i bakkant og en avstivet og forlenget front. On har klart det vi savnet med Houdini-jakken – å designe hetten slik at ikke vannet drypper ned i ansiktet kontinuerlig. Det er også stramming med strikk i livet slik at det er enkelt å justere hvor tett du ønsker at jakken skal sitte.

I bruk er Weather Jacket noe helt eget. Passformen er relativt atletisk, og mange vil nok kunne gå opp en størrelse dersom de ønsker mer plass. Men – det behagelige stretchmateriale bidrar til at bevegelsesfriheten er på topp til tross for en tettsittende passform. Det samme gjør den gode luftingen, for selv på dager der temperaturen og fuktigheten er relativt høy, så føles ikke Weather Jacket ut som en stekeovn. Det er heller nesten slik at den virker avkjølende takket være gjennomtrekken som kommer fra alle luftepanelene.

On Weather Jacket erstatter ikke en tradisjonell regnjakke, eller de helt vanntette modellene du finner i den andre delen av denne testen – men Weather Jacket klarer likevel å by på overraskende mye beskyttelse mot elementene, spesielt med tanke på hvor godt den puster.

Kombinert med den rå bevegeligheten, en knallgod hette, lekkert design, lav vekt og høy grad av komprimerbarhet, så er det er bare å dele ut blomster til On for en helt fantastisk løpejakke. Dette er vår favoritt! 

 

Fordeler

 • Suveren passform med høy grad av bevegelighet.
 • Lett og komprimerbar.
 • Vanntett.
 • Svært gode pusteegenskaper.
 • Meget god hette med avstivet front.
 • Designet er lekkert+
7.

Haglöfs L.I.M. Shield Comp Hood

"En lettvekter du aldri drar på tur uten!"

Vekt

110g

Antall lommer

1

Material

DWR-behandlet polyamid/polyester

Pusteegenskaper: 21/25
Passform: 23/25
Vekt/komprimerbarhet: 23/25
Detaljer (lommer/hetter/refleks/etc.): 22/25

Score: 89/100

Rating: 5.3/6
Kr 1199,-
Bestill her

Annonselenke

Haglöfs L.I.M. Shield Comp Hood er en jakke det er en lett å bli glad i, og det er enda vanskeligere å dra fra den neste gang du skal ut på tur.

Haglöfs har i en årrekke produsert både klær, sko og sekker i L.I.M.-serien (Less is more) der kombinasjonen av lav vekt, høy funksjonalitet og slitestyrke står i fokus. Svenskene vet uten tvil hva de holder på med, for de treffer gang på gang når det kommer til design og funksjon.

Haglöfs L.I.M. Shield Comp Hood er en superlett vindjakke som er beregnet til all slags aktiviteter der pulsen er høy og du trenger et plagg til å beskytte deg mot elementene. Med sin nesten komisk lave vekt på 110g, kombinert med det ultralette ripstop-materialet, kan L.I.M. Shield Comp Hood pakkes ned til en liten ball du stapper ned i lommen. Det er egentlig ingenting som tilseier at jakken ikke skal bli med ut, samme hvor fint det ser ut på himmelen.

Haglöfs L.I.M. Shield Comp Hood er relativt kroppsnær, men langt i fra så tight at det er ubehagelig. Elastiske strikker i livet, mansjettene og i hetten, gjør at jakken sitter godt akkurat slik en god løpejakke skal. Materialet er mykt og svært komfortabelt, og kjennes nesten ut som silke mot kroppen. Både selve jakken og ermene er ganske lang, og det er lett å trekke ermene over hånden dersom det er kaldt. Hetten har en elastisk strikk i kanten slik at sitter relativt light, men den mangler en avstigning i front som gjør at den holder seg bedre oppe. Den kunne også med fordel vært litt lengre ettersom den trekkes bakover av strikken i kanten. Jakken er ellers utstyrt med refleksdetaljer flere steder.

På høre side er det en glidelåslomme som er stor nok til å romme f.eks. en mobiltelefon. Akkurat plasseringen på denne lommen er ikke den beste vi har sett. Den går på skrå langs ribbeina, og dersom du løper med en mobil i lommen, har den lett for å dunke inn mot ribbeina. Det beste hadde vært en vanlig brystlomme eller sidelommer, men det er uansett bedre med en lomme i det hele tatt, enn ingen lommer.

Haglöfs L.I.M. Shield Comp Hood er en fantastisk jakke når du kun trenger et tynt lag til å beskytte deg mot vinden, og til og med noen små regnbyger. Materialet er DWR-behandlet, og tåler derfor også litt nedbør før den må gi tapt. Pusteegenskapene er svært gode til å være en helt vindtett jakke. Under veldig høy intensitet kan den bli litt varm ettersom den ikke har noen luftemuligheter slik som flere av de andre løpejakkene, men samtidig klarer jakken å holde deg varm lengre under kjølige forhold ettersom den holder bedre på den varme luften. En annen fordel er at jakken tørker superraskt hvis den først skulle bli våt.

Enten du er en ivrig løper, sykler, turgåer, eller hva du måtte finne på – Haglöfs L.I.M. Shield Comp Hood er en fantastisk jakke som er nesten umulig å legge fra seg, og faktisk helt umulig å legge igjen når du skal utendørs. Denne jakken burde blitt en obligatorisk del av enhver førstehjelpspakke.

Fordeler

 • Utrolig lett og komprimerbar!
 • Gode pusteegenskaper.
 • Meget god passform - ekstra lengde og lange armer.
 • Beskytter både mot vind og llitt nedbør.
 • God hette som følger hodets bevegelser.

Ulemper

 • Lommen kunne med fordel vært plassert et annet sted.
8.

Black Diamond Distance Wind Shell

"Minimalistisk multisportkonge!"

Vekt

98g

Antall lommer

1

Material

Light Weight Nylon Rip Stop Woven with PFC-free DWR Treatment

Pusteegenskaper: 21/25
Passform: 23/25
Vekt/komprimerbarhet: 23/25
Detaljer (lommer/hetter/refleks/etc.): 22/25

Score: 89/100

Rating: 5.3/6
Kr 1072,-
Bestill her

Annonselenke

Det er ingen tvil om at Black Diamond kan å lage bekledning av ypperste kvalitet. Black Diamond Distance Wind Shell er nok en råflott jakke som du utelukkende kommer til å bli positivt overrasket over.

Black Diamond Distance Wind Shell er lett. LETT. Jakken veier 98g, og det på tross av at den ikke sparer inn på noen detaljer. Her har Black Diamond tenkt på det aller meste, og det er kanskje ikke så rart når man vet hvilken erfaring de har med klatremiljøet. Er du fjellklatrer og henger og dingler i en fjellvegg, så må ting fungere.

Black Diamond Distance Wind Shell er er superlett vindjakke laget for å fungere som et beskyttende lag når været snur mot deg. Distance Wind Shell kan ved første øyekast fremstå som «en helt vanlig» vindjakke, men amerikanerene har et ess i ermet. Denne jakken benytter nemlig «Green Theme Technology Breathable Water Protection Technology», en revolusjonerende og miljøvennlig impregneringsteknologi som bidrar til å gjøre jakken mer vannavstøtende og slitesterk, samtidig som den bevarer pusteegenskapene.

En klesplagg som er DWR-behandlet, er behandlet med kjemikalier som gjør overflaten smuss- og vannavvisende. I denne prosessen benyttes flere uønskede kjemikalier, samt mengder av vann. En annen svakhet med tradisjonell DWR-behandling er at DWR-behandlingen etterhvert slites av. Går du for eksempel mye med sekk, eller brettet jakken sammen og stapper den i sidelommen? Dette sliter på DWR-behandlingen.

Black Diamond har løst dette ved å benytte GTT-teknologien. denne behandlingen er helt fri for giftige kjemikalier og vann, og gir enda bedre beskyttelse mot smuss og vann enn DWR. I denne behandlingsformen nærmest smelter de vannavstøtende egenskapene sammen med fibrene/materialet, og det oppnår dermed to svært ønskede egenskaper; Bedre slitestyrke. Bedre pusteegenskaper. Jakken er altså ikke vanntett, men vannavstøtende. Det er en vesentlig forskjell… Den beskytter mot en lett regnskur, men du blir våt om det begynner å regne kraftig. Heldigvis tørker den latterlig raskt så snart regnet opphører.

Black Diamond Distance Wind Shell har en avslappet passform og vil passe alle slags kroppsformer. Jakken er relativt lang, har en kraftig strammesnor i livet, elastiske mansjetter, en romslig brystlomme, og en stor hette. Brystlommen er stor nok til å romme den største telefonen du måte finne, og i tillegg fungerer den som en kompresjonspose for å pakke ned jakken.

Er det noe vi verdsetter høyt på en jakke, så er det en god hette. Black Diamond har laget hetten på Distance Wind Shell så stor at den lett kan trekkes over en klatrehjelm. En elastisk hem gjør det enkelt å trekke hetten over hodet uten å måtte trekke ned glidelåsen i halsen først, og en strammesnor i bakkant lar deg justere hetten slik at den sitter tight rundt hodet. Det er ingen avstivning i front, men hetten holder seg likevel oppe.

Jakker som består av en tynn og vindtett membran blir ofte klamme under høy aktivitet. Dette er kostnaden av å lage noe som er helt vindtett, kontra å legge inn luftepaneler som sørger for bedre ventilasjon, men samtidig gjør at jakken slipper inn luft. Black Diamond Distance Wind Shell er så tynn og lett, at det nesten løser seg selv. Jakken puster ikke 10/10, men ved å trekke opp ermene, eller trekke ned glidelåsen i front, så får du luftet ut mye av overskuddsvarmen. Det som imponerer nesten mest, er hvordan den klarer å regulere kroppsvarmen ved å holde på den oppsparte varmluften når det kaldt, samtidig som den slipper ut det meste av overskuddsvarmen når det er for varmt.

Black Diamond Distance Wind Shell er det vi ønsker av en lett løpejakke som du aldri kvier deg for å ta med på tur. Den er lett, liten, tøff, slitesterk, allsidig, og har alt vi ønsker av detaljer. Hvorfor dra på tur uten, når du kan dra med Black Diamond Distance Wind Shell?

Fordeler

 • LETT!
 • Svært komprimerbar!
 • Allsidig passform.
 • Stramming i livet og lange ermer med mansjetter.
 • Romslig og god hette med stramming.
 • Stor brystlomme.
 • GTT teknologien sørger for økt slitestyrke og bedre pusteegenskaper.
 • Puster relativt bra.

Ulemper

 • Stoffet er svært glatt og kan gjøre det vanskelig å få en sekk til å holde seg på plass.
10.

Rab Vital Windshell

"For de som pakker lett og lite!"

Vekt

125g

Antall lommer

1

Material

Hyperlite (vindtett)

Pusteegenskaper: 21/25
Passform: 22/25
Vekt/komprimerbarhet: 23/25
Detaljer (lommer/hetter/refleks/etc.): 21/25

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 999,-
Bestill her

Annonselenke

Rab Vital Windshell er har det meste som skal til for å bli en favoritt blant løpejakkene. Lett, kompakt og super pusteevne.

Rab har laget lette vindjakker i flere år, men har aldri markedsført det som lette løpejakker. Med den nye Skyline-serien har britene nå en rekke produkter som henvender seg til flere typer brukere enn de tradisjonelle fjellvandrerne. Skyline ble laget der lav vekt, god bevegelighet, beskyttelse mot elementene og høy pusteevne var viktige faktorer. Og det er tydelig at Rab Vital Windshell står til kravene. Det eneste du ikke får her, er en ren vanntett jakke, men det er heller ikke det jakken er laget til.

Rab Vital Windshell kommer i to utgaver – med og uten hette. Det er fire fargevarianter, hvorav vårt eksemplar i Shadow Grey var rålekker. Vi har testet utgaven uten hette, og det er bare å si med en gang at vi anbefaler jakken med hette dersom du ikke bryr deg om de få ekstra grammene. Likevel, denne jakken leverer på de fleste områder. Det første du legger merke til er den lave vekten. Med sine beskjedne 125g er den nesten vektløs på kroppen og tar minimalt med plass sammenkrøllet.

Det andre du vil oppdage, er hvor fantastisk behagelig den kjennes rett på kroppen utenpå en t-skjorte. Rab benytter seg av et materialet de kaller Hyperlite, et vindtett og lettvekts nylonmateriale som veier lite og har høy slitestyrke. Selv om jakken ikke er laget for å tåle regn, så klarer membranen likevel å holde noen lette regnbyger ute. Når det gjelder pusteegenskaper så leverer Vital Windshell veldig bra. Jakken klarer å holde på varmen i kjøligere temperaturer, og regulerer temperaturen meget godt når gradene på gradestokken kryper oppover. Den fungerer utmerket på kjølige dager med et mellomplagg under, eller rett på t-skjorta når det er varmere i lufta. Merk likevel at jakka er tettere enn for eksempel Mizuno Aero WindTop som puster bedre men som igjen ikke er like vindtett og varm dersom det skulle blåse opp.

En detalje som gjør at jakken faktisk fungerer bra på de varmere dagene der du trenger å beskytte deg på vinden, er den smarte luftefunksjonen – en liten knapp/hempe på innsiden av glidelåsen som gjør det mulig å ha jakken delvis åpen uten at den blafrer.

Passformen er relativt kroppsnær, men overhodet ikke supertight. Jakken har stramming rundt livet og er enkel å tilpasse slik at den sitter godt inntil kroppen. Armene er lange og har mansjetter i avslutningene. Det eneste minuset med jakken er at disse mansjettene er litt trange, og bruker du jakken sammen med en større pulsklokke, er det nesten håpløst å trekke jakken over klokken. Har du litt store hender, så er nok ikke dette en treningsjakke for deg. Dette må Rab få ordnet i neste utgave.

Av detaljer finner vi en romslig brystlomm med plass til mobilen, stramming i livet, reflekslogoer i front og på baksiden. I kragen er det sydd inn et ekstra mykt materiale som kjennes behagelig mot nakke og hals.

Rab Vital Windshell er en real allrounder som skriker etter å bli tatt med på hver eneste tur, rett og slett fordi den er umerkelig både på kroppen og i sekken. Dette er jakken for deg som ønsker en helt vindtett treningsjakke til de aller fleste forhold, så lenge det ikke høljer ned. Hadde denne blitt levert med oss med hette, hadde det nærmet seg toppscore.

Fordeler

 • Lett og komprimerbar.
 • Tåler lett regn før den blir våt.
 • Puster bra og har en smart lufteløsning i front.
 • Behagelig rett på kroppen.
 • Romslig brystlomme + to gode sidelommer.
 • Refleksdetaljer i front og bak.
 • Mye for pengene.

Ulemper

 • Smale mansjetter - vanskelig å ta av/på jakken.
 • Ingen hette.
11.

Houdini Come Along Jacket

"For gramjegeren!"

Vekt

128g

Antall lommer

1

Material

100% resirkulert polyester

Pusteegenskaper: 21/25
Passform: 20/25
Vekt/komprimerbarhet: 25/25
Detaljer (lommer/hetter/refleks/etc.): 20/25

Score: 86/100

Rating: 5.2/6
Kr 950,-
Bestill her

Annonselenke

Houdini Come Along Jacket er jakken for den notoriske gramjegeren. Her får du en superlett og komprimerbar jakke som du alltid kan ha med deg på tur. 

Resirkulert trenger ikke å bety dårligere kvalitet – tvert i mot. Houdini er kjent for sitt store fokus på bærekraft og bruken av resirkulert materialet i sine produkter, og Come Along Jacket setter sin signatur på at resirkulerte plagg kan levere på høyeste nivå.

Come Along Jacket er både tynn og lett, og det finnes nesten ingen unnskyldning for ikke å ta den med på tur. Yttermembranen i resirkulert nylon føles nesten silkeaktig og er glatt og behagelig å ha rett på huden. Jakken er vindtett og vannavstøtende. Det tynne materialet gjør riktignok at jakken klistrer seg veldig til kroppen dersom den blir våt. Bortsett fra det, føles det veldig bra.

Jakken er utstyrt med en brystlomme, en romslig hette, snøring i livet og kan pakkes ned i en liten innerlomme. For å spare vekt har Houdini droppet strammeklipsen for snøringen i livet, slik at du måte lage en solid knute på strammesnoren for å få den til å sitte tett. Her kunne Houdini kostet på seg de 3 grammene ekstra som klipsen veier. Hetten er romslig og har en strammesnor på baksiden. Strammer du denne vil hetten trekkes relativt langt bakover og fronten er så kort at regnet ender opp med å dryppe ned i ansiktet. For å hindre dette burde fronten vært bedre avstivet.

Ellers er ermene lange og utstyrt med tommelhull, og gjør den godt egnet til å bruke til mer enn bare løping. Passformen er relativt romslig, og jakken er stor i størrelsen. For en tightere passform kan du godt velge en størrelse mindre enn du vanligvis bruker.

Houdini satser tøft på bærekraftig bekledning, og det er moro å se at de klarer å trylle frem en så god treningsjakke som Come Along Jacket. De få negative tingene vi har å si, skyldes ikke kvaliteten på stoffet, men en liten designerjobb. Som en superlett «må ha med jakke», kan vi trygt anbefale Houdini Come Along Jacket.

Fordeler

 • Lett og komprimerbar!
 • Lange ermer med tommelhull.
 • Vindtett og puster godt.
 • Behagelig rett på kroppen.

Ulemper

 • Hetten er for dårlig. Kort front gjør at regnet renner rett i ansiktet.
 • Dyr.
13.

Salomon Agile FZ Hoodie

"Jakken som kan brukes til alt mulig!"

Vekt

165g

Antall lommer

2

Material

165g

Pusteegenskaper: 21/25
Passform: 20/25
Vekt/komprimerbarhet: 22/25
Detaljer (lommer/hetter/refleks/etc.): 22/25

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 899,-
Bestill her

Annonselenke

Salomon Agile FZ Hoodie er en god allrounder som egner seg like godt til byturen som løpeturen. En flott lettvekter med pene detaljer.

En ting er sikkert – Salomon kan å lage lett og funksjonell løpebekledning. Agile-serien har en litt mer avslappet passform en den mer racing-orienterte Sense-kolleksjonen, noe som gjør den velegnet til en større brukergruppe.

Agile FZ Hoodie er kanskje ikke blant franskmennenes toppmodeller, men den leverer likevel svært godt. Ytterstoffet er silkemykt og glatt, og kjennes behagelig rett på kroppen. Jakken er vindtett og vannavstøtende, og ekstra beskyttet på utsatte steder med innslag av mer pustende materialet. Det varer ikke mange minuttene før regnet trenger seg inn, men derimot puster jakken overraskende bra. Det er heller ingenting å utsette på bevegelsesfriheten. Passformen er relativt romslig, og ermene er lange og formsydde. Det er verdt å merke seg at den kan bli for romslig for veldig slanke personer. Den har heller ikke stramming i livet, og kan derfor oppfattes litt løs.

Jakken er ellers utstyrt med to glidelåslommer på siden, en formsydd hette og refleksdetaljer. Hetten er såkalt Skin fit, altså sitter den ganske tight rundt hodet slik at den følger bevegelsene dine uten å være til hindring. Selv om den sitter tight, føles den ikke ubehagelig.

Agile FZ Hoodie leverer egentlig svært bra som en god allrounder. Den er litt romslig og stor i størrelsen, og vi skulle gjerne hatt stramming i livet. For alle som ønsker en litt mer avslappet passform, er Agile FZ Hoodie derimot et meget godt kjøp.

Salomon Agile FZ Hoodie er en flott løpejakke til en god pris. En topp hette, romslige lommer, gode pusteegenskaper og god bevegelsesfrihet, gjør at den vil bli en favoritt hos mange. Bare husk at den ikke holder deg særlig tørr dersom det skulle begynne å regne.

Fordeler

 • Gode pusteegenskaper.
 • God bevegelsesfrihet.
 • Super hette som følger hodet.
 • Romslige lommer.

Ulemper

 • Ingen stramming nederst gjør den litt løs.
 • Litt for mye plass/romslig.
15.

Salming Ultralite 3.0

"For den minimalistiske!"

Vekt

120g

Antall lommer

0 (kun til nøkler)

Material

100% Polyester (vindtett/vannavstøtende)

Pusteegenskaper: 20/25
Passform: 22/25
Vekt/komprimerbarhet: 23/25
Detaljer (lommer/hetter/refleks/etc.): 19/25

Score: 84/100

Rating: 5.0/6
Kr 375,-
Bestill her

Annonselenke

Salming Ultralite 3.0 er uten tvil en jakk som gjør lite ut av seg, men klarer det en god løpejakke skal – å sørge for en behagelig kroppstemepratur underveis på løpeturen.

Det er lite hokus pokus med Salming Ultralite 3.0. Dette er en enkel treningsjakke uten noe ekstra stasj som trekker opp vekten. Jakken er produsert i et lett polyestermaterialet som både er vindtett og vannavstøtende, og har luftehull i meshmaterialet under armhulene og på ryggen. Det finnes inngen lommer med plass til telefonen eller andre større gjenstander, men på venstre side bak er det en liten lomme med plass til nøkler. Ellers er jakken godt utstyrt med reflekspaneler rundt hele jakken.

Ultralite 3.0 er virkelig ultralite. Selv glidelåslommen er så diskre at det er vanskelig i det hele tatt å legge merke til den. Dette er ikke jakken du legger ut på langtur med når det er meldt dårlig vær, men den klarer fint å stå av en liten regnbyge før vannet begynner å trenge gjennom. Du har heller ingen hette, så vannet vil uansett før eller siden finne veien inn gjennom nakken/halsen.

Passformen er relativt normal. Ikke spesielt tight, men heller ikke løs. Det er ingen stramming nederst på jakken, men en elastisk linning sørger for at den holder seg godt inntil kroppen. Ermene er lange, og det er god plass til en ekstra genser under dersom du ønsker å bruke det. Jakken er også behagelig å bruke rett på kroppen over en t-skjorte.

Salming Ultralite 3.0 er så enkel i sin helhet at det er vanskelig å sette fingeren på noe spesifikt. Den gjør rett og slett lite ut av seg, og det er vell egentlig tegnet på en god jakke som gjør jobben den skal. Ønsker du en lett vindjakke som også tåler litt nedbør, og ikke minst er rimelig i innkjøp, da kan Salming Ultralite 3.0 anbefales.

Fordeler

 • Lett og komprimerbar.
 • Lufting under ermene og på ryggen.
 • Godt med reflekser.
 • Billig.

Ulemper

 • Mangler en/flere lommer til mer enn bare nøkler.
 • Kunne ønsket oss hette.

Den perfekte løpejakke

løpejake test

Kravene til en perfekt løpejakke kan variere fra person til person, men det er likevel noen grunnleggende ting som bør innfris. I denne testen har vi hovedsaklig vurdert løpejakker for sommerhalvåret, og kriterier som isolasjon er derfor ikke relevant i denne sammenheng. Når vi har gjort vår vurdering av jakkene i testen, har vi sett på følgende egenskaper:

Passform: Hvor godt sitter jakken på kroppen? Blir den for løs slik at den blafrer i vinden, eller for stram slik at det går ut over bevegelsesfriheten? En god jakke bør også ha armer som er lange nok, og gjerne en krage som dekker halsen og nakken.

Materialer: I testen er fet i hovedsak rene vindjakker med en tynn og lett vindtett membran, og ellers mer softshell-lignende jakker med en litt tyngre og tykkere membran. Førstnevnte har fordelen av å veie lite og å ta lite plass, men kan oppleves litt tette. Sistnevnte er gjerne litt tyngre og mindre komprimerbare, men puster ofte bedre.

Pusteevne: Pusteevnen til en god løpejakke er helt vesentlig for at den skal kunne brukes ved høy aktivitet. En jakke som blir for tett blir fort ubehagelig, og i tillegg til å gjøre deg unødvendig klam og varm når du er i aktivitet, kan den føre til at du raskere blir veldig våt og kald når du tar pauser.

Vindavvisning: Enkelte jakker kommer med en membran som slipper like mye luft inn som ut, men en god løpejakker klarer kunsten å skjerme ute vinden, samtidig som den slipper ut overskuddsvarmen.

Ekstra detaljer: Har jakken lommer, reflekser, hette, plass til nøkler, er enkel å pakke ned, etc.? Med så mange gode jakker på markedet er det lite som skiller enkelte av jakkene fra hverandre. Nettopp derfor er det ekstra viktig å legge merke til de små detaljene som gjør en treningsjakke ekstra spesiell!

Pris: Hvordan står prisen i forhold til kvaliteten på jakken? En jakke som koster skjorta uten å levere varene, er det lite grunn til å bruke penger på. Flere av jakkene som kommer godt ut i testen er relativt rimelige, mens andre koster langt mer – ofte av en grunn. Legg derfor merke til hvilke egenskaper jakken har før du gjør opp din egen meningen om verdi i forhold til pris.

Vanntetthet: Jakkene i denne testen er i utgangspunktet ikke vanntett, og vi har fokusert på lette vindjakker med gode pusteegenskaper. Dersom du ønsker en vanntett løpejakke kommer det en test på dette i løpet av august.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Best i test - kosttilskudd

Vegansk proteinpulver – Best i test 2024!

Vi gir deg oversikten over de 6 beste og mest populære…
Dato: Mai 23, 2024
Best i test - kosttilskudd

Weight Gainer – Best i test 2024!

Vi gir deg oversikten over markedets beste weight gainer i 2024!…
Dato: Mai 16, 2024
Best i test - kosttilskudd

Pre Workout (PWO) – Best i test 2024

Pre Workout har i løpet av få år blitt et av…
Dato: Mai 10, 2024