Denne smakfulle lasagnen er laget uten pasta og den tradisjonelle hvite sausen.
Istedenfor har vi benyttet grønnsaker og gode proteinkilder. Liker du lasagne vil du helt klart like denne også!
(Artikkelen fortsetter under annonsen)

Proteinrik lasagne uten pasta
Ingredienser:
Denne mengden er beregnet på 1 person, skal du lage retten til flere, ganger du bare opp med antall personer du skal lage til.
- 200 g karbonadedeig eller 100 g røde linser
- 200 g hakkede tomater
- 1 ss tomatpurè
- 1/2 chili
- 1/2 gul løk
- 1 hvitløksfedd
- 1/2 squash
- 200 g søtpotet
- 50 g lettost
- 10 g parmesan
- 200 g mager cottage cheese
- 1/3 ts malt muskatnøtt
- 1/3 ts hvit pepper
- 1/3 ts sort pepper
- Maldonsalt/Himalayasalt
- Cayennepepper
- Oregano
- Basilikum
Slik gjør du det:
- Skjær opp løk, chili og hvitløk og stek det i panna med litt vann
- Tilsett karbonadedeig eller linser (Hvis du bruker linser kan du tilsette de neste ingrediensene samtidig)
- Når kjøttet er ferdig stekt, tilsetter du hakkede tomater og tomatpurè.
- La det småkoke i ca. 10 minutter, smak til med salt, cayennepepper, basilikum og oregano
- Skjær opp squash og søtpotet i tynne skiver (bruk gjerne en ostehøvel for å få de ekstra tynne)
- Miks sammen mager cottage cheese, halvparten av parmesanen, muskatnøtt, hvit pepper, sort pepper og 1/2 ts salt i en foodprocessor.
Dette blir den hvite «sausen» til lasagnen.


- Sett ovnen på 200 grader og finn frem en ildfast form
- Legg alt lagvis med hvit saus, tomatsaus, squash og søtpotet
Hvit saus først og sist. - Når alt fyllet er lagt på legger du på osten i skiver og strør over siste rest av parmesanen og litt basilikum. (Bruk gjerne fersk)
- Lasagnen stekes i ovnen til søtpoteten er mør. Det tar ca. 50 minutter, men kan variere litt ut i fra hvilken stekeovn du har.
God middag!
Næringsinnhold
Kalorier: 841 kcal
Proteiner: 98 g
Karbohydrater: 54 g
Fett: 28 g
Fiber: 8