For deg som er glad i pasta og ønsker å bytte ut den vanlige kjøttsausen, prøv denne retten med scampi og reker!
Scampi og reker inneholder mye proteiner og lite fett og er en god kilde til vitaminer og mineraler, blant annet vitamin D,B12, jod, sink og selen. Edamamebønner er en type lysegrønne soyabønner, som er en god kilde til proteiner, B-vitaminer (spesielt folat) og magnesium.
(Artikkelen fortsetter under annonsen)

Kremet pasta med scampi og reker
Ingredienser
(1 porsjon)
- 1 pakke (170 g) Chili- og hvitløksmarinerte scampi
- 100 g pillede reker
- 50 g lett creme fraiche
- 50 g lett matfløte
- 100 g lettmelk
- 10 g parmesan
- 100 g edamamebønner (uten skall)
- 1 liten gul løk
- 1 chili
- 1 hvitløksfedd
- 70 g fullkornspasta
- Fersk basilikum
- Salt og pepper
Slik gjør du det
- Skjær opp løk, chili og hvitløk
- Stek de gylne i stekepannen med litt vann
- Bland sammen melk, matfløte, creme fraiche, parmesan og edamamebønner og kok opp på svak varme, tilsett løkblandingen
- Kok opp vann til pastaen og la det småkoke i 10-12 minutter
- Tilsett fersk basilikum i sausen og smak til med salt og pepper
- Tilsett scampi og reker de siste par minuttene, de skal bare varmes opp da de allerede er kokt ( de blir seige om de blir liggende for lenge i sausen og koke
- Sil av vannet til pastaen og bland sammen pasta og saus
- Strø over litt fersk basilkum (eventuelt litt ekstra parmesan)
God middag!
Næringsinnhold
Kalorier: 840 kcal
Proteiner: 79 g
Karbohydrater: 51 g
Fett:26 g
Fiber: 11 g
Les også: Hvorfor er det så bra å spise fisk?
Kilder:
Matvaretabellen