For deg som er glad i pasta og ønsker å bytte ut den vanlige kjøttsausen, prøv denne retten med scampi og reker!
Scampi og reker inneholder mye proteiner og lite fett og er en god kilde til vitaminer og mineraler, blant annet vitamin D,B12, jod, sink og selen.
Edamamebønner er en type lysegrønne soyabønner, som er en god kilde til proteiner, B-vitaminer (spesielt folat) og magnesium.
Kremet pasta med scampi og reker
Ingredienser
(1 porsjon)
1 pakke (170 g) Chili- og hvitløksmarinerte scampi
100 g pillede reker
50 g lett creme fraiche
50 g lett matfløte
100 g lettmelk
10 g parmesan
100 g edamamebønner (uten skall)
1 liten gul løk
1 chili
1 hvitløksfedd
70 g fullkornspasta
Fersk basilikum
Salt og pepper
Slik gjør du det
Skjær opp løk, chili og hvitløk
Stek de gylne i stekepannen med litt vann
Bland sammen melk, matfløte, creme fraiche, parmesan og edamamebønner og kok opp på svak varme, tilsett løkblandingen
Kok opp vann til pastaen og la det småkoke i 10-12 minutter
Tilsett fersk basilikum i sausen og smak til med salt og pepper
Tilsett scampi og reker de siste par minuttene, de skal bare varmes opp da de allerede er kokt ( de blir seige om de blir liggende for lenge i sausen og koke
Sil av vannet til pastaen og bland sammen pasta og saus
Strø over litt fersk basilkum (eventuelt litt ekstra parmesan)
God middag!
Næringsinnhold
Kalorier: 840 kcal Proteiner: 79 g Karbohydrater: 51 g Fett:26 g Fiber: 11 g