Grønnkål består ikke av et kålhode, men av krusete blader i ulik størrelse. De har en mørkegrønn farge og masse smak.
Denne bladgrønnsaken er perfekt å bruke i smoothie, salater og som middagstilbehør.
(Artikkelen fortsetter under annonsen)

Grønnkål er proppfull av næringsstoffer!
Grønnkålen er supermat! Den er en god kilde til vitamin K, C, E og A, i tillegg til kalium, kalsium, folat og B6. Den inneholder i tilegg lite fett og kalorier og har et relativt høyt proteininnhold, til å være en grønnsak. Andre grønnsaker som er gode proteinkilder kan du lese om her.
I grønnsaksavdelingen på velassorterte matvarebutikker kan man også få tak i svartkål, som er en grønnkål variant som har en enda dypere grønnfarge. Disse bladene er enda mer krusete og er litt tykkere enn den vanlige grønnkålen.
Den er derfor veldig godt egnet til å lage grønnkålchips av, da disse bladene ikke går så lett i stykker. Får du ikke tak i svartkål, går det også helt fint med vanlig grønnkål.
Slik lager du grønnkålchips
Ingredienser
- 1 pakke grønnkål eller svartkål
- Olivenolje
- Maldonsalt
Slik går du frem
Skyll bladene i kaldt vann og tørk de med tørkepapir. Skjær vekk midtstilken, og kutt opp i passe store stykker, eller bare det være igjen remser av bladene.
Legg bladene med grønnkål på et stekebrett og pensle over de med litt olje, før du strør over litt maldonsalt.
Stek de midt i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter, eller til bladene er sprø og tørr.
Grønnkålchips kan fint bare spises som snacks, men er også et utrolig smakfullt tilbehør til både kjøtt og fisk!