Er det vanskelig å ha oversikten over hvor du får proteiner, ta en titt her. Hvis du spiser fra toppliste, får du nok proteiner.
Proteiner er kjempeviktig for kroppen og funksjon. Ekspertene sier at masse protein er bra uansett om du ønsker å bygge muskler eller slanke deg. Her er noen av råvarene som inneholder flest proteiner per 100 gram. Spis variert.
(Artikkelen fortsetter under annonsen)
Mat med mest proteiner
FISK, KJØTT & EGG
Per 100 gram
- Tunfisk: 27 gram
- Kylling: 26 gram
- Sardiner: 25 gram
- Rejer: 24 gram
- Kalkun: 22 gram
- Torskerogn: 22 gram
- Roastbeef: 22 gram
- Røkelaks: 21 gram
- Kveite: 21 gram
- Egg: 13 gram
BØNNER & LINSER
Per 100 gram
- Soyabønner: 36 gram
- Røde linser: 27 gram
- Brune linser: 25 gram
- Mungbønner: 24 gram
- Hvite bønner: 21 gram
- Kikerter: 20 gram
- Brune bønner: 19 gram
- Tofu: 8 gram
- Bønnespirer: 3 gram
- Grønne bønner: 2 gram
SNACKS
Per 100 gram
- Linfrø: 25 gram
- Peanøtter: 25 gram
- Peanøttsmør: 23 gram
- Pistasjenøtter: 21 gram
- Mandel: 21 gram
- Cashewnøtter: 17 gram
- Pekannøtter: 10 gram
- Rosiner: 4 gram
- Tørket fiken: 4 gram
- Tørket aprikos: 3 gram
GRØNNSAKER
Per 100 gram
- Brokkoli: 5 gram
- Rosenkål: 5 gram
- Grønnkål: 5 gram
- Maiskolbe: 4 gram
- Artisjokk: 4 gram
- Blomkål: 3 gram
- Sjampinjong: 3 gram
- Spinat: 3 gram
- Asparges: 2 gram
- Jordskokk: 2 gram
MELKEPRODUKTER
Per 100 gram
- Revet parmesan: 39 gram
- Mozzarella 22 %: 22 gram
- Gulost 16 %: 31/32 gram
- Sveitser 28 %: 28 gram
- Edamer 27 %: 27 gram
- Cammembert 18 %: 25 gram
- Gulost 28/27 %: 27 gram
- Skyr: 11 gram