Det er anbefalt å spise 300-450 g fisk i uken, hvorav 200 g fet fisk som ørret, laks, sild og makrell.
Fisk er viktig kilde til proteiner, vitaminer og mineraler, og fet fisk er viktig på grunn av de essensielle omega-3 fettsyrene og vitamin D. Avokado er en god kilde til enumettede fettsyrer.
Velg grønnsaker med sterke farger, de inneholder flest næringsstoffer!
Ovnsbakt ørret (eller laks)
Ingredienser
130 g ørretfilet (kan fint bruke annet fisk også)
1 stor gulrot (ca.100 g)
200 g brokkoli
200 g søtpotet
1 ss lett creme fraiche
1 vårløk
salt og pepper
1/2 avokado (ca.60 g)
Slik gjør du det
Skrell gulrot og søtpotet
Skjær opp grønnsakene i små biter (utenom avokado)
Pakk inn alle grønnsakene i folie med fiskestykket, creme fraiche, salt og pepper.
Pakk folien godt sammen så det ikke slipper til noe luft.
Stekes i ovnen på 200 grader i ca 1 time (når søtpoteten er mør)
Ha alt over på en tallerken og ha oppskåret avokado ved siden av
Fiskeretten kan også legges over i en matboks og spares til lunsj eller annet måltid senere
God middag!
Næringsinnhold:
Kalorier: 649 kcal Proteiner: 37 g Karbohydrater: 55 g Fett: 30 g Fiber: 12 g