Pizza er noe de aller fleste liker, men kanskje forbinder med litt usunn mat.
Ved å lage den fra bunnen av er det lettere å tilpasse med sunnere ingredienser – Og hjemmelaget smaker jo alltid best!
Denne pizzaen har en tynn og sprø bunn, og inneholder lite gjær – Passer godt for deg som lett blir litt oppblåst av gjær.
Hjemmelaget pizza du kan spise både i ukedagene og i helgene!
(2 stk)
Ingredienser til pizzadeig
- 140 g fullkornsmel
- 140 g pizzamel (tipo-0)
- 10 g olivenolje
- 10 g honning
- 5 g tørrgjær
- 1 ts salt
- vann
Næringsinnhold:
Kalorier: 1050 kcal (525 kcal per pizzabunn)
Proteiner: 31 g
Karbohydrater: 189 g
Fett:14 g
Fiber: 19,6
Du kan også bare bruke fullkornsmel om du ønsker enda grovere bunn.
Ingredienser til pizzasaus
- 120 g hakkede tomater
- 1 ss tomatpure
- 1 hvitløksfedd
- fersk basilikum
- Cayennepepper
Kalorier: 42 kcal
Ingredienser til topping
- 1 liten rødløk eller Syltet rødløk
- 100 g lettost
- 1 stk fersk mozarella (125 g)
- 50 g salame ventricina (eller magert kjøttpålegg som mager salami eller kalkunpålegg, om du vil begrense fettinnholdet)
- 20 g parmesan
- 6-7 cherrytomater i skiver
- Fersk basilikum
- ruccula
Næringsinnhold:
Kalorier: 859 kcal
Proteiner: 73 g
Karbohydrater: 10
Fett: 58 g
Fiber: 3
Slik gjør du det
- Bland sammen alle ingrediensene til deigen
- Tilsett litt og litt vann til du har en fast deig
- Sett deigen til heving i minimum 1 time. (Kan også langtidsheves over natta i kjøleskapet, da bruker du kun 2 g tørrgjær)
- Bland sammen ingrediensene til sausen
- Gjør klar ingrediensene til toppingen
- Legg pizzastein eller stål på nederste plate i ovnen
- Forvarm ovnen til 250 grader
- Kjevl ut 2 tynne bunner av deigen
- Forstek bunnene i 2-3 minutter før du legger på fyllet
- Stekes så ferdig på 4-6 minutter
God middag!
Næringsinnhold for 2 pizzaer:
Kalorier: 1951 kcal
Proteiner: 108 g
Karbohydrater: 204 g
Fett: 73 g
Fiber: 22,6
Les også: Hvor sunt er pizza?