I dag er trening og fjellturer en naturlig del av hverdagen til Lena Grindheim. Det har det ikke alltid vært. Les om hvorfor og hvordan hun la om livsstilen og i dag har god helse og føler seg vel fornøyd i egen kropp.

27 år gamle Lena Grindheim beskriver seg selv som en energisk dame som er oppvokst på landet. Til daglig driver hun med styrketrening og fjellturer, og jobber som salgskonsulent.

Livsstilsendring etter åpenbaring

På Instagram har Lena lagt ut noen før- og etterbilder av seg selv som viser en utrolig forandring. I dag er hun veltrent og har god helse, noe som også skinner igjennom på bilden hun legger ut. Hun vil motivere og inspirere andre til å nå sine mål, og tipser om at man bør tenke på seg selv og ikke være redd for å gjøre den endringen.

Kan du fortelle litt om hva som motiverte deg til å gjøre den livsstilsendringen?

– Alt startet egentlig med et karrierevalg da jeg gikk ut i lære som barne- og ungdomsarbeider. Jeg syntes det var tungt med tanke på vekten min, og fordi det er et ganske fysisk arbeid. Det virkelige vendepunktet for meg var da jeg vurderte å melde meg syk de dagene det var utedag på skolen med elevene.

– Jeg husker det som om det var i går, og jeg tenkte «Nå må du virkelig skjerpe deg Lena. Dette yrket, og denne veien har du valgt helt selv». Da gikk det opp et lys for meg.

inspirasjon

Hva var de viktigste tingene du gjorde?

– Jeg startet helt i det små med å gå en tur om dagen og spiste litt mindre. Bare på de små endringene gikk jeg ned en god del i vekt. Etter hvert kom knekken, når man stagnerer fordi man har mistet mye vann og kroppen begynner å tære på fettvevet. Da fikk jeg inn med teskje at ting tar tid, og at man ikke må gi opp fordi man ikke ser resultater over natta.

Har du tips til andre som ønsker å gjøre en slik endring når det kommer til trening og kosthold?

– Start i det små, og husk at ting tar tid. Da jeg startet på treningssenter, syntes jeg det var kjempeskummelt. Det ser jeg igjen hos mine venninner som også har vurdert det, og som synes at det er skremmende at alle andre som går der er så veltrente.

– Da er det viktig å tenke at alle har startet et sted, og at man ikke er født veltrent. Har man først kommet over den kneika er man i gang. Jeg begynte på treningssenter sammen med søsteren min som etter hvert ble støttemedlem.

– Men jeg fortsatte og ble kjent med nye mennesker, og noen av dem jeg ble kjent med på senteret er i dag mine aller nærmeste. Jeg er så utrolig glad for det!

Instagram for å motivere

Lena forteller at hun bruker Instagram-kontoen sin for å motivere og inspirere andre.

– Underveis har jeg fått meldinger og kommentarer på postene og historiene mine som faktisk har gjort at jeg selv har blitt mer motivert til å fortsette reisen min.

– Jeg fant ut av veien min litt mens jeg gikk den, og det er jeg skikkelig stolt av. Det jeg også har lært er at vi er så mye mer enn hva vi veier og hvordan vi ser ut.

inspirasjon

Trening for hverdag og helse

Når den spreke 27-åringen blir spurt om hva som er målet med treningen så trekker hun fram at det viktigste ikke er hvor fort man løper eller hvor mye man løfter.

– Jeg synes det er viktig å ha en god helse og være frisk og rask, og å kunne gå igjennom hverdagen uten smerter og skader. Å ha energi og overskudd til å finne på ting med venner eller leke ute med barna, ta en fjelltur eller hjelpe noen med oppussing hjemme står mye høyere på min liste. Disse tingene er også med på å fremme god helse.

Hvordan trener du for tiden?

– Fordi være et så dårlig her i Bergen om dagen trener jeg stort sett styrketrening inne. Da kan det fort bli fem til seks økter i uken. Jeg skal i alle fall ha en hviledag i uken for å lade opp. Treningen fordeler jeg i en splitt på overkropp og underkropp annenhver gang. Har jeg overskudd så tar jeg meg en intervalløkt etter overkroppsøktene, men det kjenner jeg an på dagsformen.

Kostholdsplan for variasjon og trivsel

Lena forteller at hun for øyeblikket spiser etter en kostholdsplan fra Flexikost. Den er for de som liker å variere, og det er noe hun trives med.

– Det er mange alternativer til hverdagsmat, og jeg trives best med et avslappet forhold til mat og ikke strenge diettplaner. I kostholdsplanen er det lagt opp hva og hvor mye man skal spise i forhold til målet sitt.

– Jeg trenger noe jeg kan gjennomføre, og hva er ikke bedre enn mange ulike alternativer til frokost, mellommåltider, lunsj, middag og kvelds? Jeg kan sjonglere og bytte ut alt ettersom det jeg har lyst på den dagen.

inspirasjon

Aktiv livsstil for en bedre versjon av seg selv

Å bli en sterkere versjon av seg selv både fysisk og psykisk er noe av det beste med å trene og ha en aktiv livsstil forteller Lena.

Hvilke andre ting gjør du for å ivareta helsen din?

– Jeg presser meg ikke gjennom ting som jeg kjenner kroppen ikke vil eller orker. Hvile er like viktig som aktivitet. Jeg fokuserer på å drikke vann og spise mer frukt og grønt til måltidene mine. Det er også viktig å fokusere på venner og familie, for å få det sosiale jeg trenger.

Du kan følge Lena på Instagram: @lenagrindheim

Susanne Sommerseth

Susanne er utdannet personlig trener, gruppetreningsinstruktør, naprapat og sykepleier. I dag jobber hun som sykepleier i kommunen innen psykisk helse og rus, i tillegg til å ha gruppetimer på Actic. Susanne brenner for trening og kosthold for helse, og ønsker at så mange som mulig skal få oppleve de gunstige effektene av en sunn og aktiv livsstil.
Intervjuer

Kristine – allsidig og leken trening!

Kristine Kjenne forteller hvordan hun jobber for å mestre utfordrende øvelser,…
Dato: Aug 12, 2022
Fysisk og psykisk helse

8 tips til å få mer hverdagsaktivitet!

Har du dårlig samvittighet fordi du trener for lite? Hverdagsaktivitet kan…
Dato: Aug 11, 2022
Skader & rehabilitering

Slik bruker du foamrolleren!

Den sylinderformete rullen ser kanskje smart ut å inkludere i treningsopplegget,…
Dato: Aug 10, 2022
Styrketrening

Nybegynner på gymmet – 5 vanlige feil!

Det tar litt tid å komme skikkelig inn i styrketreningen på…
Dato: Aug 09, 2022
Styrketrening

Dette må du gjøre for å endelig få resultatene du ønsker deg!

Ikke noe er så frustrerende som å ha et mål om…
Dato: Aug 05, 2022
Fysisk og psykisk helse

5 tips for å føle deg vel i sommer!

Selv om sommeren er godt i gang, og sommerkroppen kanskje ikke…
Dato: Aug 04, 2022
Styrketrening

Fordelene med styrketrening du ikke må gå glipp av!

Styrketrening kan virke som en overfladisk treningsform fordi det tradisjonelt sett…
Dato: Aug 03, 2022

HARDWORKOUT FITNESS CLUB

Meld deg på i dag og motta gratis treningsplaner, matplaner og mye mer helt gratis via e-post.

Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene

Kosttilskudd

Kosttilskuddene som fungerer!

Det er mange kosttilskudd på markedet med tvilsom effekt. Men det…
Dato: Jul 30, 2022
Styrketrening

Slik bygger massive brystmuskler!

Tykke og brede brystmuskler er noe mange menn higer etter. Les…
Dato: Jul 29, 2022
Fysisk og psykisk helse

Slik reduserer du stress!

Langvarig stress er ikke bra for noen. Les våre tips til…
Dato: Jul 28, 2022
Styrketrening

Slik unngår du å miste muskelmasse når du ikke kan trene!

Det kommer perioder livet der trening faktisk ikke kan bli like…
Dato: Jul 27, 2022
Styrketrening

Tre spesialøvelser som gjør deg sterkere i markløft!

Disse variantene av markløft kan gjøre at du endelig bryter gjennom…
Dato: Jul 26, 2022
Gratis Treningsprogram

Styrketrening: 4-dagers program med fokus på rumpe, lår og mage!

Å trene styrketrening for hele kroppen gir en balansert fysikk, selv…
Dato: Jul 26, 2022
Sponset

Nå kan du gjøre et treningskupp på treningsutstyr!

Ernæring

6 tips for et sunt kosthold

Disse praktiske tipsene kan hjelpe deg til å gjøre sunne valg…
Dato: Jul 22, 2022
Fysisk og psykisk helse

Øk livskvaliteten og styrk den psykiske helsen!

Å ha det bra med seg selv handler ikke bare om…
Dato: Jul 21, 2022