Mangler du ideer til middagen? Eller kanskje til morgendagens lunsj på jobben?
Prøv denne smakfulle fiskeretten med laks. Er du skeptisk til å spise rå fisk, kan du bare steke/koke fisken.
Poke bowl med laks
Ingredienser
- 70 g sushiris
- 150 g laksefilet (Skal du spise den rå bør du velge loin fra Salma eller Frøya, som er egnet for å spise rå)
- 60 g edamamebønner (lysegrønne soyabønner)
- 1 ss teriyakisaus
- 1/2 liten mango
- 1/2 avokado
- 50 g fersk spinat
- 1/2 liten agurk
- 2 ss syltet rødløk
- 1 ss sesamfrø
- Evt. litt fersk koriander
Slik gjør du det
- Sett risen til koking og skru ned varmen når det begynner å koke. Risen skal trekke til alt vannet er absorbert
- Skjær opp laksen i små terninger og bland den sammen med teriyakisausen
- Kok opp edamamebønnene raskt og sett til side
- Kutt opp alle grønnsakene og ha de over i en bolle
- Bland sammen ris, laks og salat
- Ha over syltet rødløk, sesamfrø og eventuelt koriander
Kalorier: 860 kcal
Proteiner: 46 g
Karbohydrater: 82 g
Fett: 36 g
Fiber: 7
Les også: Grønnkålchips – Det perfekte tilbehøret!