Du kan spise mat som både er sunn og smaker godt – Det trenger ikke være enten eller! Søtpoteten er proppfull av næringsstoffer som vitamin C, fiber, kalium og antioksidanter og har også lav glykemisk indeks, som vil si at den gir langsommere blodsukkerstigning enn for eksempel vanlig poteter.
Søtpotet er søt og god på smak og passer derfor like godt til desserter og bakst, som til middagen. Denne oppskriften kan brukes både til vafler og pannekaker, bruk litt mindre væske om du skal lage vafler ut av det.
(Artikkelen fortsetter under annonsen)Søtpotetpannekaker med rørte jordbær
Ingredienser
- 1 stor søtpotet (ca.250 g)
- 80 g malte havregryn
- 2 egg
- 1/2 kardemomme
- 2 ss Sukrin gold
- 2,5 dl melk (eventuelt mandelmelk)
- 100 g jordbær
Slik gjør du det
- Skrell søtpoteten, kutt opp i små terninger og kok de helt møre
- Pisk sammen eggene og bland inn melken
- Tilsett havregryn, kardemomme og sukrin
- Mos de kokte søtpotetene med en gaffel og bland de inn i røren
- La røren stå å svelle i 15-20 minutter
- Stek de som små pannekaker i panna, de går lettere i stykker om de blir for store
- Bruk jordbærsyltetøy uten tilsatt sukker på pannekakene, eller kok opp frosne jordbær, sil av vannet og mos de med en gaffel og litt sukrin gold.
Pannekakene passer like godt til frokost, lunsj eller som sunn snacks!
Næringsinnhold
Kalorier: 790 kcal
Proteiner: 37 g
Karbohydrater: 119 g
Fett:21 g
Fiber: 16 g
Les også: Proteinrik lasagne uten pasta – Næringsrik, sunn og veldig god!