Søtpoteten kan brukes til så mangt, og er like god til middag som til søtere desserter, som for eksempel disse søtpotetpannekakene. Søtpoteten er proppfull av næringsstoffer som vitamin C, fiber, kalium og antioksidanter og har også lav glykemisk indeks, som vil si at den gir langsommere blodsukkerstigning enn for eksempel vanlig poteter.
Denne oppskriften inneholder også røde linser, som er svært næringsrikt og er også en veldig god vegansk proteinkilde. Visste du at 100 g røde linser inneholder like mye proteiner som 100 g kyllingfilet?
(Artikkelen fortsetter under annonsen)Søtpotetsuppe med kokosmelk
Søtpotetsuppen passer også fint for deg som er veganer.
Til 1 porsjon:
- 300 g søtpotet
- 100 g røde linser
- 1 hvitløksfedd
- 1/2 rød løk
- 1 dl lett kokosmelk
- 5 dl grønnsakskraft
- 1 ss tomatpure
- 1 skive lime
- 1/2 ts spisskummen
- 1/2 ts chilipulver
- salt


Slik gjør du det:
- Skjær opp søtpoteten i små biter
- Finhakk løk og hvitløk og stek det med litt olje i panna til det er gyllent
- Skru ned temperaturen og tilsett spisskummen, chilipulver og tomatpure. La det småkoke 1-2 minutter
- Tilsett deretter søtpotet, røde linser, kokosmelk og grønnsakskraften
- Skru opp igjen temperaturen og la det småkoke til søtpotetene er møre (ca 20 minutter)
- Bruk deretter en blender eller stavmikser til å få suppen helt uten klumper
- Smak til med salt og limesaft
Næringsinnhold:
740 kalorier
32 g proteiner
128 g karbohydrater
11 g fett
23 g fiber