Elsker du fart og spenning? Og elsker du å filme og å fotografere? Vi gir deg oversikten over de beste actionkameraene på markedet.

Et actionkamera kan by på mye moro. Med et godt actionkamera kan du dokumentere moroa å vise det til vennegjengen i ettertid enten det er høyt til værs, på land eller under vann. Et actionkamera lar deg knipse bilder eller filme videoer i alle mulige situasjoner. For alle som er glade i og ferdes utendørs og kanskje tilbringer mye av tiden i aktivitet, på turer eller på trening, kan et actionkamera gi ekstra innhold  til turen i form av tøffe bilder og nye perspektiver. Å planlegge et godt bilde, og å forberede bilde i hodet underveis på turen, kan fungere som en god motivasjon i seg selv. I oversikten under har vi funnet frem til de beste actionkameraene på markedet akkurat nå.

Under listen over produkter finner du mer informasjon om hva som skiller et actionkamera fra et vanlig kamera.

Best i test actionkamera 2021

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Produktene i denne listen er ikke fysisk testet av oss, og vurderingen er gjort på bakgrunn av produktets egenskaper, eksterne tester, tilbakemeldinger fra kunder, samt pris. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

NB: Prisene er veiledende, men selges ofte langt rimeligere i butikk.

SORTER ETTER:

1.

GoPro Hero 8 Black

"Kongen av alle actionkameraer!"

Score: 90/100

Rating: 5.4/6
Kr 4699,-
Bestill her

Annonselenke

Likte du GoPro Hero 7 Black? Da faller du pladask for GoPro Hero 8 Black.

Med Hero 7 Black tok GoPro livet av gimbalen sin nytteverdi, og i den åttende utgaven har de gjort bildestabiliseringen enda bedre med sin HyperSmooth 2.0 teknologi. Det er nesten ikke til å forstå hvordan Gopro klarer å få bildet til å flyte så godt selv når du hopper opp og ned med kamera.

GoPro Hero 8 Black byr på ellevill og helt klart markedsledende bildestabilisering, et enda mer kompakt design enn tidligere ettersom et par innfellbare bein eliminerer behovet for ekstra kamerahus for å feste kameraet til ekstrautstyr, nydelig 4K video i alle formater, LiveBurst som gjør stillbildene «levende», en enda bedre versjon av TimeWarp lar deg ta opp superstabiliserte intervallvideoer, og SuperPhoto, HDR og RAW gjør kameraet perfekt til stillbilder!

GoPro Hero 8 Black har også fått et oppgradert design som tillater at du kan koble til/feste på en rekke nytt tilbehør som blant annet LED-lys, mikrofoner og ekstra LCD skjerm. Med andre ord har GoPro Hero 8 Black blitt ikke bare det perfekte kameraet for tur, trening, og actionfylte aktiviteter. Det er også et ideelt reisekamera, og ypperlig for blog/v-log!

Det er egentlig ikke så mye mer å si om GoPro Hero 8 Black. Dette er det beste actionkameraet du får kjøpt. Punktum.

PS: Kan også kjøpes i Bundle-pack med ekstra tilbehør til en god pris! Pakken finner du her.

Fordeler

 • Fantastisk bildestabilisering.
 • Svært god kvalitet på både video og stillbilder.
 • Vanntett uten ekstra hus.
 • Raske menyer. Enkel i bruk.
 • Monteringsføtter gjemt i kamera.
 • Super app for bildeinnstillinger, bildehåndtering, etc..

Ulemper

 • Ingen skjerm på fremsiden som viser deg selv når du filmer.
 • Ikke utskiftbar linse i front.
2.

Insta360 ONE R - Twin Edition

"Alt-i-ett kameraet!"

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 6090,-
Bestill her

Annonselenke

Insta360 ONE R – Twin Edition er kameraet for deg som ønsker et kamera som kan gi deg absolutt hele pakka i en og samme enhet!

Insta360 One R Twin Edition skiller seg ut fra mengden av actionkameraer på markedet. Insta360 ONE R er bygd opp av flere kameramoduler og består av tre deler; batteri/base, skjerm og kameramodul. I Twin Edition får du to kameramoduler. En for 360 graders video i 5,7K (dual lens) og en vidvinkel i 4K. Med dette utstyret vil du med andre ord alltid ha det verktøyet til det du skal filme eller fotografere.

Ønsker du å utvide funksjonaliteten ytterligere, kan du kjøpe 1-inch modulen med Leica opptikk og 1 tommes bildesensor. Dette hever bildekvaliteten enda et nivå, og gjør at den legger seg hakket over de fleste action- og kompaktkameraer.

ONE R støtter også HRD opptak for både video og bilder og har mulighet for stemmestyring. Kameraet er er vanntett ned til 5 meter når kameraholderen benyttes. Det følger også med et linsebeskytter.

Insta360 ONE R – Twin Edition byr på glimrende stabilisering, klare og flotte bilder, en avansert sporingsfunksjon for bevegelige objekter, og et enkelt og funksjonelt redigeringsprogram. Enten du har ambisjoner om å bli den neste YouTube-kongen/dronningen, eller bare holde videoene og bildene dine for deg selv, så er Insta360 ONE R – Twin Edition et kamera du kommer til å få mye glede av!

Fordeler

 • Meget god bilde- og videokvalitet.
 • Massevis av funksjoner med ekstra moduler.
 • Gir mulighet for foto/film i 360 grader.
 • Mulighet for å oppgradere til 1" bildesensor.
 • Meget god bildestabilisering.
 • Følger med linsebeskytter.

Ulemper

 • Dyrt om du skal ha alle modulene.
3.

GoPro Max

"For deg som ikke vil gå glipp av noe!"

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 5699,-
Bestill her

Annonselenke

Dersom ikke vanlig vidvinkel er ekstremt nok for deg, så kan helt nye GoPro Max være din nye følgesvenn.

GoPro Max kan nemlig by på 360 grader video i 5,6K oppløsning! Som om ikke det var nok, så får du også mulighet til å knipse bilder i 360 grader i 16,6 Mp, og å streame direkte til Facebook, Instagram eller YouTube, i hele 1080p!

GoPro Hero Max gir deg alle de kjente funksjonene fra Hero 8 Black, men tar det enda et nivå med sin evne til å dekke «hele» synsfeltet og enda mer!

I tillegg til at kameraet fanger opp alt som skjer rundt deg, så er også lyden kraftig forbedret. GoPro Hero Max bruker hele 6 mikrofoner til å plukke opp lyden rundt deg, og senere kan du velge hvilken mikrofon du ønsker at lyden skal komme fra. Dette gjør at kameraet ikke bare er perfekt for film og foto i actionfylte situasjoner, men også til videoblogging. Når Hero Max i tillegg gir deg en ekstra skjerm på fremsiden av kameraet som hele tiden viser deg hva du filmer eller tar bilde av, så kan det ikke bli mye mer komplett.

GoPro Hero Max tar avansert actionbasert film og foto til et nivå, og pakker det inn i et kompakt og lettforståelig kamera. Dette er kameraet for den kreative, og for den som ønsker at utstyret skal sette grenser!

Fordeler

 • Super bilde- og videokvalitet.
 • Enkelt i bruk.
 • Tar bilde og video i 360 grader!
 • Mange flotte funksjoner muligheter.
 • God og oversiktlig app.
 • Gir deg alt fra GoPro Hero 8 Black pluss litt til.
4.

DJI Osmo Action

"Det perfekte vlog-kameraet!"

Score: 84/100

Rating: 5.0/6
Kr 3790,-
Bestill her

Annonselenke

DJI er først og fremst kjent for å produsere noen av verdens beste droner, men har med sitt DJI Osmo Action tatt opp kampen med actionkamera-spesialisten GoPro.

DJI skiller seg først og fremst ut ved å tilby doble skjermer slik at du har mulighet til å se deg selv mens du filmer eller fotograferer! Dette gjør Osmo Action helt perfekt til v-logging og YouTubere!

DJI Osmo Action tar opp film i 4K med opptil 60 FPS og kan også skyte slow-motion sekvenser med 8x slow motion. Et svært lyssterk objektiv lar deg knipse flotte bilder med manuelle instillingsmuligheter, og med Snapshot funksjonen som lar deg filme kun 2 sekunder etter oppstart, sørger for at du aldri går glipp at det perfekte motiv.

Osmo Action er tilpasset for å tåle temperaturer ned til -10 grader, og tåler at du dykker ned til 11 meter uten at du trenger noe ekstra form for kamerahus. Kameraet bruker det samme festesystemet som GoPro, og kan derfor benytte mye av det samme ekstrautstyret som er lett tilgjengelig og mange også har liggende.

DJI Osmo Action betjenes enkelt via den 2.25″ store touchskjermen på baksiden, via tilkobling til mobiltelefonen eller gjennom stemmekommandoer. På fremsiden finner du en 1.4″ stor skjerm som viser hva du filmer, og som gjør det superenkelt å ta bilder og foto av deg selv.

DJI Osmo Action er det ultimate kameraet. Som regel vil die-hard GoPro fans styre mot GoPro Hero kameraene, mens die-hard DJI fans vil styre mot DJI Osmo Action. Det er litt smak og behag, for begge modellene er rett og slett fantastiske kameraer. Men, vet du at du kommer til å få glede av en ekstra skjerm på fremsiden, så er valget lett. Da blir det DJI Osmo Action.

Fordeler

 • God bilde- og videokvalitet.
 • Skjerm på fremsiden av kameraet tar deg se deg selv når du filmer.
 • Meget god bildestabilisering.
 • Vanntett uten ekstra hus.
 • Kompatibelt med GoPro-fester og utstyr.

Ulemper

 • Litt uoversiktlig meny.
 • Appen kunne vært bedre.
5.

GoPro Hero 7 Black

"Et supert kamera til en god pris!"

Score: 80/100

Rating: 4.8/6
Kr 3799,-
Bestill her

Annonselenke

GoPro Hero 7 Black ble lansert høsten for 1.5 år siden og tronet øverst blant GoPro sine mange modeller. Med sitt unike HyperSmooth system, tok GoPro Hero 7 Black bildestabilisering til et helt nytt nivå! GoPro gründeren selv hevdet at dette var det første actionkameraet som eliminerte behovet for en timbal, og det har han for så vidt rett i.

GoPro Hero 7 Black byr på flott 4K video, en klasseledende bildestabilisering, enkel betjening via en god touchskjerm, hendige funksjoner som TimeWarp, Night Lapse, Time Lapse, m.m., i et kraftig og lite kamera som til og med er vanntett ned til 10 meter helt uten ekstra kamerahus!

GoPro kameraene lar seg også styre ved hjelp av stemmekommandoer, og har to innebygde mikrofoner som veksler på å benyttes for å hele tiden sørge for best mulig lyd. Hero 7 Black gir deg også mulighet til å ta svært gode stillbilder, og er ikke «bare» å regne som et filmkamera. Dette er «topp of the notch»!

Fordeler

 • Meget god bilde- og videokvalitet.
 • Topp bildestabilisering.
 • Enkel og rask i bruk.
 • God og oversiktlig app for mobilen.
 • Vanntett uten ekstra hus.
 • Massevis av funksjoner.
 • Utskiftbar linse dersom den skulle knuse.

Ulemper

 • Må bruke ekstra hus for å kombinere med fester.
6.

GoPro Hero 7 Silver

"Det beste fra de beste - til en lavere pris!"

Score: 75/100

Rating: 4.5/6
Kr 2399,-
Bestill her

Annonselenke

GoPro Hero 7 Silver er en rimeligere modell av toppmodellen Hero 7 Black, men sparer på ingen måte på kruttet. Her får du det samme enkle brukergrensesnittet, svært god bildestabilisering (dog ikke HyperSmooth), mange ulike opptaksfunksjonen, fantastisk kvalitet på stillbildene, enkel betjening via touchskjerm, stemmekommandoer eller mobilen, og det samme kompakte designet med et kamerahus som er vanntett ned til 10 meter.

GoPro Hero 7 Silver mangler noen av de mer avanserte funksjonene som storebroren Hero 7 Black innehar, men koster til gjengjeld omtrent halvparten. Dersom du ikke har behov for like stor grad av manuell kontroll over kameraet, den heftigste stabiliseringen, så er GoPro Hero 7 Silver et meget godt valg.

Fordeler

 • God bilde- og videokvalitet.
 • God bildestabilisering.
 • God og oversiktlig app for mobilen.
 • Vanntett uten ekstra hus.

Ulemper

 • Må bruke ekstra hus for å kombinere med fester.
7.

Insta360 GO

"Det ultimate SoMe-kameraet!"

Score: 73/100

Rating: 4.4/6
Kr 2790,-
Bestill her

Annonselenke

Insta360 Go er et utrolig lite og morsomt kamera som gjør det enkelt å dokumentere alt som skjer – uten at du trenger å tenke over det!

Kameraet er mindre enn tommelen din og klar til å dele øyeblikkene på sosiale medier i løpet av tiden det tar å blunke. Insta360 Go er utrolig lite og lett og er bygd for å kunne henge rundt halsen din som et smykke. Kameraet kan ta opp full HD med 25 bilder per sekund, 1080p for 30fps hyperlase og time-lapse. Du kan også bruke Insta360 Go til å skyte vanlige stillbilder med 5-megapixel oppløsning.

Insta360 Go har bare en´ knapp og er utrolig enkelt i bruk. Det unike med dette kameraet er hvordan det presenterer førstepersons synsvinkel, altså den som filmer.

Insta360 Go er verdens minste stabiliserte kamera, tåler regn og en kjapp dukkert (ikke vanntett som GoPro), byr på enkel og rask lading med det medfølgende ladeetuiet, oblike rask og enkel redigering i den supersmarte FlashCut-appen som du laster ned på mobilen.

Insta360 Go er et fantastisk moro kamera som kan gi deg vanvittig mye moro! Anbefales sterkt.

Fordeler

 • Lite og lett!
 • Super enkelt i bruk.
 • God stabilisering.
 • Lades raskt gjennom det medfølgende etuiet.
 • Rask og enkel redigering i mobilappen.

Ulemper

 • Ikke like god bildekvalitet som de råeste kameraene.
 • Bildestabiliseringen et hakk under de beste.
 • Begrenset funksjonalitet.
 • Ingen skjerm til å se bilder/video av hva du filmer.
8.

Panasonic Lumix DC-FT7

"Den beste bildekvaliteten!"

Score: 75/100

Rating: 4.5/6
Kr 4478,-
Bestill her

Annonselenke

Ønsker du høy kvalitet på bildene rett ut av kameraet? Uavhengig om du er over eller under vann? Da kan allerede Panasonic Lumix DC-FT7 være det perfekte alternativet for deg.

Panasonic Lumix DC-FT7 er solid og kompakt bygget, tåler dykk ned til 31 meter, temperaturer ned til -10 grader og trykk på opp til 100kg. Lumix DC-FT7 har innebygget WiFI, kompass og høydemåler, og har en 1-tommer stor bildebrikke på 20 megapiksler. Med en skuddtakt på 10 bilder i sekunder er du sikret å fange motivet du ønsker, og Panasonic gir deg også en unik funksjon som lar deg hente ut 4K-foto fra videostrømmmen i tillegg til at kameraet kan ta opp både 4x «slow-motion film» og time lapse.

Det som virkelig skiller Panasonic Lumix DC-FT7 fra konkurrentene, er det innebygde elektroniske søkeren. I tillegg til den 3-tommer store skjermen gir kameraet deg de beste forutsetninger for å komponere bildet riktig – uansett om sola skinner rett på skjermen eller om regnet pøser ned. Med andre ord helt perfekt om du er ute på treningstur/tur i regnet.

Liker du å leke deg med filtre og å utforske kreativiteten i deg? Panasonic serverer hele 22 ulike kreative filtre som kan gjøre bildene dine enda mer spennende. Med på kjøpet får du 4.6x zoom og mulighet for å fotografere med vidvinkel.

Om du først skal ha et værtett kamera og elektronisk søker er et «må ha», da er det Panasonic Lumix DC-FT7 du skal ha.

Fordeler

 • Super bildekvalitet!
 • Innebygd WiFi, kompass og høydemåler.
 • Stor 1" bildebrikke.
 • 4,6X zoom + vidvinkel
 • Elektronisk søker.
 • Stor skjerm gjør det enkelt å komponere bildet.

Ulemper

 • Ikke like lite og lett som de rene actionkameraene.
9.

GoPro Hero 9 Black

"El Presidente blant actionkameraene!"

Score: 92/100

Rating: 5.5/6
Kr 4890,-

Endelig har GoPro innfridd det så mange håpet på! Skjerm på fremsiden, og MER batteri! Hero 9 Black overtar tronen for kongen blant actionkameraer!

Hvert år kommer GoPro med et nytt kamera, og hvert år skjer det forbedringer. Film- og bildekvaliteten er allerede utrolig bra, og det er få som klarer å slå GoPro på dette området. Noe annet GoPro virkelig er gode på, er det unike bildestabiliseringen som bare blir bedre og bedre for hvert år, uten at vi begriper hvordan de får det til.

Men, det er to områder GoPro har hengt etter på, og det er disse områdene Hero 9 Black nå retter opp i. Endelig er det en skjerm på fremsiden som viser det samme som du ser på skjermen på baksiden, så nå er det enklere enn noen gang å filme deg selv, eller komponere en selfie. I tillegg har batteritiden, og med 30% større batteri kan du filme og fotografere lengre enn noen gang.

Andre forbedringer er muligheten til å ta film i 5K og bilder i 20 MP. Det er også verdt å nevne HindSight, en ny funksjon som begynner å spille inn video 30 sekunder før du trykker på opptaksknappen. HindSight tar opp 30 sekunder før du trykker på utløserknappen, og alt det etter det, til du stopper opptaket. Kameraet skal også være i stand til å jevne ut for skjeve horisonter.

Ellers finner du du en rekke avanserte funksjoner som LiveBurst, HyperSmooth 3.0, TimeWarp 3.0, stemmekontroll, m.m., og alt pakket inn på en måte som gjør at det «bare fungerer» uten at du trenger å være ekspert i kamerabruk.

GoPro er eksperter på å lage produkter som den jevne forbruker kan dra stor nytte av uten å være eksperter. GoPro Hero 8 Black var bra, men Hero 9 Black tar et stort skritt fra sin forgjenger. Uten tvil det beste actionkameraet du får kjøpt akkurat nå! 

Fordeler

 • Fantastisk video- og bildekvalitet.
 • Overlegent bra bildestabilisering.
 • Kompakt form.
 • Too gode skjermer - foran og bak.
 • God lyd fra mikrofonene.
 • Masse geniale funksjoner for å hjelpe deg til å ta tøffe bilder.
 • Vanntett ned til 10 meter uten ekstra beskyttelse.
 • God batteritid til å være actionkamera.
 • Stemmekontroll fungerer supert.

Dette skiller et actionkamera fra et «vanlig» kamera

Med dagens svært gode mobilkameraer kan det være vanskelig å forstå hva man skal med et ekstra kamera. Likevel finnes det gode grunner til å investere i et godt actionkamera. Et actionkamera tilfører nemlig noe helt eget som du ikke får i et vanlig lommekamera eller mobilkamera.

Actionkameraet er bygd for å tåle både vann, høye/lave temperaturer, fall og ekstreme situasjoner. Et godt actionkamera lar deg «fryse» motivet selv når det beveger seg i stor hastighet, der et tradisjonelt kamera ville etterlatt motivet som en utydelig skikkelse.

 

Mange ulike modeller

Det finnes mange ulike actionkameraer, men GoPro er det soleklart mest kjente merket. En fordel med disse kameraene er at de bruker det samme festesystemet og kan benyttes med en rekke ulike tilbehør. Et godt actionkamera har også mange ulike film- og fotomoduser som lar deg filme/fotografere i mørket, ta timelapse, timewarp, seriebilder, m.m..

For aktive mennesker som liker fartsfylt moro eller tilbringer mye tid utendørs, vil et actionkamera derfor være et veldig godt alternativ. Barnefamilier vil kunne ha glede av å la «småtassene» håndtere kameraet uten at de behøver å være redd for det. Du kan også feste kameraet i en sele til hunden eller andre kjæledyr for helt nye perspektiver.

Det er egentlig ingen grenser for hva et godt actionkamera kan gjøre, og det er kanskje nettopp derfor det omtales som «det perfekte altmulig»-kameraet!

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.

PRODUKTTESTER

Produkttest

Test: JBL Reflect Mini NC

En av de mest populære øreproppene for trening har nå kommet…
Dato: Jul 30, 2021
Produkttest

Test: Asics Gel Cumulus 23

Asics Gel Cumulus 23 er en av de tryggeste og mest…
Dato: Jul 29, 2021
Produkttest

Test: Saucony Drizzle Jacket

Saucony Drizzle Jacket er en enkel og grei løpejakke for deg…
Dato: Jul 26, 2021