Vi gir deg en oversikt over noen av de beste romaskinene på markedet. Enten du ønsker en enkel og billig romaskin, eller dyr og avansert, finner du den her.

Romaskinen regnes kanskje som det apparatet som gir best treningseffekt på hele kroppen på en gang. Når du gjennomfører en repetisjon (ett rotak), må du aktivere hele kroppen og du trener musklene i både beina, rumpe, kjerne- og stabiliseringsmuskler, rygg og armer. Romaskinen sørger for at du får trent både styrke og kondisjon samtidig, og er svært effektivt!

Roing kan gjennomføres på mange ulike måter, og du kan benytte ulike teknikker for å målrette treningen mot forskjellige muskelgrupper. Du kan også velge å kjøre øvelsene som intervaller, ren styrketrening, eller langkjøring. Trening med romaskin er skånsomt mot kroppen og innebærer liten skaderisiko. Det er likevel lurt å jobbe inn en god teknikk fra start slik at du unngår potensielle belastningsskader som følge av feil teknikk.

NB: Nederst i artikkelen finner du informasjon om de ulike typene romaskiner, og hva du bør se etter når du skal velge. Butikkene har gjerne gode tilbud, og vi forsøker til enhver tid å linke til de beste tilbudene.

 

Best i test romaskiner – Beste romaskin 2021

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Produktene i denne listen er ikke fysisk testet av oss, og vurderingen er gjort på bakgrunn av produktets egenskaper, eksterne tester, tilbakemeldinger fra kunder, samt pris. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

PS: Prisene og utvalget kan variere fra dag til dag. Vi forsøker til enhver tid å oppgi riktig prisantydning, og listen er dynamisk og vil endres i takt med vareutvalget. På grunn av enorm interesse for hjemmetreningsutstyr er svært mye utsolgt. Vi forsøker til enhver tid å holde listen oppdatert med produkter som er på lager.Der det er flere alternative priser linker vi til flere butikker.

1.

X-Erfit Row 200

"Utrolig mye for pengene!"

Vekt

27kg

Vektbegrensning

110kg

Størrelse montert

184 x 50 x 81 cm

Type motstand

Manuell

Score: 81/100

Rating: 4.9/6
Kr 4999,-
Bestill her

X-Erfit Row 200 byr på utrolig mye treningsglede til en meget god pris. Her er det nesten umulig å trå feil.

X-Erfit Row 200 er en perfekt romaskin for deg som ønske rå komme i gang med treningen, eller som bare ønsker en enkel romaskin som gir deg akkurat det du trenger. Maskinen er liten og lett, og tar svært lite plass når du slår den sammen. Med en vekt på kun 27kg og et kompakt design, er Row 200 rett og slett utrolig plassbesparende.

Motstanden justeres manuelt, og et svinghjul på 6 kg byr på 8 forskjellige motstandsnivåer. Motstanden justeres manuelt ved å skru på et hjul som sitter like ved bena. Setet glir frem og tilbake på en solid aluminiumsskinnen, og sørger for en behagelig sittestilling. En stor fordel med X-Erfit Row 200 er at maskinen også egner seg for høye personer, og den kan fint brukes av personer opp til 190cm.

Til tross for lav pris kommer X-Erfit Row 200 med et oversiktlig display som viser distanse, tid, kalorier, antall tak og totalt antall tak.

Det er rett og slett veldig lite mangler ved maskinen, i hvert fall til denne prisen. Maskinen kan så klart ikke hamle opp med de mer påkostede modellene i testen, men når vi tar med pris og funksjonalitet i vurderingen, så fortener X-Erfit Row 200 plassen sin. Et meget godt kjøp.

Fordeler

 • Mye for pengene.
 • Liten og lett. Tar liten plass.
 • Enkel i bruk.
 • Byr på god motstand og treningseffekt.
 • Egner seg også for lengre personer.
 • Oversiktlig og flott display.

Ulemper

 • Ikke like solid ramme som de mer påkostede modellene.
 • Mindre jevn motstand, og ikke like kraftig.
 • Ingen treningsprogrammer.
2.

FitNord Oceans 300

"Design-vinner med høy motstand!"

Vekt

35 kg

Vektbegrensning

120 kg

Størrelse montert

230 x 59 x 160cm

Type motstand

Magnet / Luft

Score: 90/100

Rating: 5.4/6
Kr 10485,-
Bestill her

FitNord Oceans 300 er ikke bare den flotteste romaskinen, men også en real kvalitetsmaskin.

FitNord Oceans 300 skiller seg først og fremst ut ved å ha se virkelig bra ut. FitNord vinner helt klart design-prisen for Oceans 300, og samtidig klarer de å lage en meget god maskin.

Oceans 300 er stødig og robust, og tåler mye julig over lang tid. Motstanden består av en kombinasjon av elektromagnetisk- og luftmotstand, og byr på 8 ulike motstandsnivåer med svært realistisk ro-følelse. Luftmotstanden gjør at du virkelig kan få brynet deg på tung motstand, og maskinen vil garantert tilfredsstille selv de mest kravstore.

En oversiktlig LCD-skjerm gir info om tid, distanse, hastighet, rofrekvens, temperatur, puls, m.m.. Oceans 300 kan kobles til trådløst pulssensor, og har stativ for nettbrett slik at du kan la deg underholde mens du trener. Fotplatene er justerbare og aluminiumsskinnen som setet glir på gir tilnærmet friksjonsfri bevegelsesbane.

FitNord Oceans 300 leverer en meget god totalpakke for de som ønsker en elegant og kraftig maskin som leverer høy motstand og topp ro-følelse.

 

Fordeler

 • Stødig og robust.
 • 8 ulike motstandsnivåer.
 • Magnetisk- og luftmotstand sørger for jevn og MYE motstand.
 • Nettbrettholder.
 • Realistisk ro-følelse.
 • Elegant design.
3.

Nordic 205 Rower

"En super innstegsmaskin til rotrening!"

Vekt

27kg

Vektbegrensning

110kg

Størrelse montert

189 x 50 x 66 cm

Type motstand

Magnetisk

Score: 80/100

Rating: 4.8/6
Kr 5499,-

Nordic 205 Rower gir deg mye god trening til en rimelig penge!

Til tross for at Nordic 205 Rower ikke er den kraftigste romaskinen på markedet, så er det få som slår den med tanke på funksjonalitet sett opp mot pris. Her får du en medium kraftig romaskin med et svinghjul på 6kg og 8 ulike motstandsnivåer (justeres manuelt). En oversiktlig LCD-skjerm viser info om distanse, tid, kalorier, antall rotak og totale antall tak.

En ekstra bra ting med Nordic 205 Rower er den lange aluminiumskinnen som setet glir på. Lengden gjør det mulig for personer opp til 190cm å bruke maskinen uten problemer. Maskinen er også enkel å slå sammen og er svært plassbesparende.

For under 4000kr er det få produkter som slår Nordic 205 Rower. En anbefalt romaskin i budsjettklassen.

Fordeler

 • 8-motstandsnivåer gir deg en god variasjon i treningen
 • Oversiktlig display med den viktigste treningsdataen.
 • Lang aluminiumsskinne gjør den velegnet for personer opp til 190cm.
 • Enkel å slå sammen/plassbesparende.
 • Solid og stabil konstruksjon

Ulemper

 • Ingen forhåndsinstallerte treningsprogram.
 • Ikke like solid ramme som de mer påkostede modellene.
4.

Tunturi Cardio Fit R20

"Perfekt for deg med enkle krav og liten plass!"

Vekt

15 kg

Vektbegrensning

110 kg

Størrelse montert

174 x 38 x 54 cm

Type motstand

Elastomer

Score: 80/100

Rating: 4.8/6
Kr 5999,-

Tunturi Cardio Fit R20 er er utrolig liten, praktisk og lett romaskin som er perfekt for deg som har liten plass, eller som ønsker å flytte maskinen enkelt fra rom til rom.

Hvis du leter etter en god romaskin som ikke tar mer plass enn nødvendig, da kan Tunturi Cardio Fit R20 være et godt alternativ. Her får du en funksjonell romaskin som med sine 15kg enkelt lar seg flytte mellom ulike rom.

Tunturi Cardio Fit R20 gir deg ikke all verden motstand, men 1 forhåndsinstallert program og 4 motstandsnivåer er mer enn nok til å kunne gi deg en solid treningsøkt. Elastomer-mostand sørger for jevn og god motstand.

En oversiktlig LCD-skjerm viser informasjon om tid, hastighet,totale antall rotak, rotak per minutt og kalorier. Maskinen måler ikke puls, så du er eventuelt avhengig av å bruke et eget pulsbelte og pulsklokke.

Cardio Fit R20 har en lang aluminumsskinne og et ergonomisk sete som sikrer god sittestilling og komfort. Fotstøtten er også justerbar med sikkerhetsstropper til føttene.

Tunturi Cardio Fit R20 er enkel, men også svært brukervennlig og funksjonell. En super romaskin til deg som ønsker det enkelt.

Fordeler

 • Svært lett og plassbesparende!
 • Enkel i bruk.
 • Oversiktlig skjerm med den viktigste treningsdataen.
 • Behagelig sete og fotstropper for bedre sittestilling.

Ulemper

 • Ingen treningsprogrammer.
 • Få motstandsnivåer.
 • Litt ustabil.
 • Ingen holder for nettbrett/mobil.
5.

VidaXL sammenleggbar romaskin

"En helt grei innstegsmodell"

Vekt

-

Vektbegrensning

100 kg

Størrelse montert

-

Type motstand

Manuell

Score: 70/100

Rating: 4.2/6
Kr 5419,-
Bestill her

vidaXl sammenleggbar romaskin er en veldig enkel romaskin som tar liten plass og passer for deg som ønsker det enkelt.

Langt i fra den mest avanserte, men den er liten og gjør jobben. Derimot har vidaXL en smart 2-i-1-funksjon som gjør at den kan fungere både som en romaskin og en treningsstasjon. Motstanden stilles manuelt ved hjelp av tre motstandsstrikker som kan stilles til lav, middels eller høy motstand.

Trekkhåndtakene er fleksible, som lar deg gjøre en rekke andre øvelser. Maskinen er laget på kraftig stålramme, og tåler en maks belastning på 100 kg. De store svingbare fotplatene med stropper holder føttene komfortabelt og stabilt på plass under trening.

En lettlest LCD-skjerm gir info om tid, distanse, antall rotak/kadens, totalt antall rota og forbrenne kalorier.

vidaXl tar liten plass og er enkel å lagre under en seng, i et skap, etc. – perfekt for deg som har begrenset med ledig plass i hjemmet.

Kort oppsummert – en veldig enkel romaskin, men den gjør jobben.

Fordeler

 • Plassbesparende.
 • Fungerer som 2-i-1 apparat der du også får trent ulike styrkeøvelser.
 • Oversiktlig treningscomputer.

Ulemper

 • Lav maksimal brukervekt.
 • Ingen treningsprogrammer.
 • Få motstandsnivåer.
 • Ingen stativ for nettbrett, flaskeholder eller pulsmåling.
 • Ikke fullt så stødig.
6.

Titan Life Rower R34

"Enkel romaskin som tar svært liten plass!"

Vekt

21,2 kg

Vektbegrensning

100 kg

Størrelse montert

162 x 55 x 87 cm

Type motstand

Magnetisk

Score: 80/100

Rating: 4.8/6
Kr 4999,-
Bestill her

Titan Life Rower R34 er en enkel og brukervennlig romaskin som egner seg godt til nybegynnere og de som ønsker en kompakt romaskin for hjemmet.

Titan Life Rower R34 er en rimelig og god innstegsmodell, og har styrken sin i den lave vekten og det kompakte designet, samtidig som den er enkel i bruk. Mmaskinen har 8 forskjellige intensitetsnivåer som justeres manuelt ved å skru på et hjul i front.

Et tydelig display viser info om tid, avstand og kaloriforbruk. Setet er komfortabelt og pedalene har spenner for godt feste.

Titan Life Rower R34 er også praktisk og kan slåes sammen for å spare plass, Kombinert med den lave vekten på kun 21,2 kg er den perfekt for alle med liten plass og som ønsker å flytte den enkelt fra rom. til rom.

Titan Life Rower R34 er langt i fra å være en kraftig og avansert romaskin, men gir deg likevel mulighet til å trene effektivt på en enkel måte.

Fordeler

 • Lavt støynivå.
 • Oversiktlig computer med de viktigste dataene.
 • Lett, kompakt og plassbesparende.
 • Behagelig sete + pedaler med stropper.
 • Enkel i bruk.

Ulemper

 • Lav vekt på svinghjul (2,5 kg).
 • Sparsommelig med treningsdata på computeren.
 • Lav maksimal brukervekt.
 • Ingen treningsprogrammer.
 • Ikke stativ for nettbrett eller støtte for pulsmåling.
7.

DKN R-320

"Flott innstegsmodell med luftmotstand for en realistisk rofølelse!"

Vekt

39 kg

Vektbegrensning

130 kg

Størrelse montert

217 x 50 x 88 cm

Type motstand

Luftmotstand

Score: 83/100

Rating: 5.0/6
Kr 7999,-

DKN R-320 er en virkelig flott innstegsmodell som du også kan ha glede av selv om du er en ivrig roer.

DKN R-320 kommer med stødig og robust ramme, og byr på trygghet, enkelthet og høy funksjon.

Takket være luftmotstanden er bevegelsen jevn og fin, og du kan justere motstanden trinnløst. Luftmotstand gir tilnærmet lik følelse av å ro på vann, men har også noe høyere støynivå enn magnetisk motstand og vannmotstand.

En oversiktlig LCD-skjerm viser info om tid, avstand, antall rotak og kaloriforbruk.

Skinnen som setet glir på er hele 1250 mm lang og har en glidelengde på 1100 mm, noe som øker den realistiske rofølelsen.

DKN R-320 kan enkelt slåes sammen og trilles bort eller gjemmes under en seng, i et skap, etc..

Det finnes helt klart rimeligere modeller med tilsvarende funksjoner som DKN R-320, men dette er en av modellene som gir deg mest realistisk romfølelse takket være luftmotstanden, og ikke minst en solid ramme.

Fordeler

 • Solid og stødig ramme.
 • Luftmotstand og lang glidelengde gir en realistisk rofølelse.
 • Trinnløs regulering av motstanden.
 • Oversiktlig og lettlest computer.
 • Komfortabelt sete og polstret håndtak.
 • Plassbesparende.

Ulemper

 • Ingen treningsprogrammer.
 • Mangler stativ for nettbrett.
 • Støyer mer enn modeller med magnetisk motstand.
 • Støtter ikke pulsmåling.

 

Velg riktig romaskin 

Romaskiner regulerer belastningen gjennom magnetisk motstand, luft eller vann. Under gir vi en forklaring på de ulike alternativene.

Magnetisk motstand
Romaskiner med magnetisk motstand er kanskje den vanligste for hjemmebruk. Disse er stillegående, relativt kompakte, og krever minimalt med plass.

Luftmotstand
Luftmotstand bruker luftstrømmen som belastning, og denne typen oppleves som en naturlige følelse av å ro på vann. Belastningen og bevegelsen er jevn og myk, men støynivået er en høyere enn for maskiner med enten magnetisk- og vannmotstand.

Vannmotstand
Roing hører hjemme på vannet, og kanskje er det ikke så rart at romaskinen med vann som motstandssystem, som regel er det beste du får og ikke minst favoritten blant de som ror mye. Opplevelsen av å ro en romaskin med vannmotstand er som å ro på vann, og det skyldes nettopp at du ror i vann. Lyden er naturlig, og følelsen er helt egen.

Display
Displayet viser data som treningsøkta som tid, distanse, hastighet, drag per minutt, totale antall drag og kaloriforbrenning. Disse dataene er med på å motivere, og ikke minst gjør det det enklere å planlegge/følge med på treningsøkta.

Oppbevaring
Som de fleste treningsmaskiner tar romaskinen plass, og enkelte romaskiner kan være opptil 2 meter lange. En del maskiner er sammenleggbare, noe som er veldig fordel om du har begrenset med plass.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Produkttest

Test: Withings Pulse HR

Withings Pulse HR er liten og enkel, og imponerer med lang…
Dato: Feb 24, 2021
Produkttest

Test: ODLO I-Thermic Baselayer Top

ODLO I-Thermic Baselayer Top er antageligvis noe av det mest tekniske og…
Dato: Feb 23, 2021
Produkttest

Test: Huawei Watch Fit

"En budsjettvennlig aktivitetsmåler med imponerende egenskaper!" Slik kan vi kort oppsummere…
Dato: Feb 19, 2021