Vi gir deg en oversikt over noen av de beste romaskinene på markedet. Enten du ønsker en enkel og billig romaskin, eller dyr og avansert, finner du den her.

Romaskinen regnes kanskje som det apparatet som gir best treningseffekt på hele kroppen på en gang. Når du gjennomfører en repetisjon (ett rotak), må du aktivere hele kroppen og du trener musklene i både beina, rumpe, kjerne- og stabiliseringsmuskler, rygg og armer. Romaskinen sørger for at du får trent både styrke og kondisjon samtidig, og er svært effektivt!

Roing kan gjennomføres på mange ulike måter, og du kan benytte ulike teknikker for å målrette treningen mot forskjellige muskelgrupper. Du kan også velge å kjøre øvelsene som intervaller, ren styrketrening, eller langkjøring. Trening med romaskin er skånsomt mot kroppen og innebærer liten skaderisiko. Det er likevel lurt å jobbe inn en god teknikk fra start slik at du unngår potensielle belastningsskader som følge av feil teknikk.

NB: Nederst i artikkelen finner du informasjon om de ulike typene romaskiner, og hva du bør se etter når du skal velge. Butikkene har gjerne gode tilbud, og vi forsøker til enhver tid å linke til de beste tilbudene.

 

Best i test romaskiner – Beste romaskin 2020

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

1. Titan Life Trainer R22 Water Rower

Vekt

30,9kg

Vektbegrensning

150kg

Størrelse montert

225,2cm x 50,5cm x 83cm

Type motstand

Vannmotstand

Score: 95/100

Rating: 5.7/6
Kr 8386,-
Bestill her

TITAN LIFE R22 Water Rower byr på en treningsopplevelse på øverste hylle! Her får du følelsen av å ro på EKTE!

AKKURAT NÅ:
Supertilbud på CDON.com!

Titan Life har helt klart funnet balansen mellom kvalitet og pris i denne romaskinen. De dynamiske rotakene generer motstanden for treningen, og alt føles bare “helt naturlig”. Romaskiner med vann gir tilnærmet den samme følelsen som når du padler på havet. Ønsker du tyngre motstand, kan du enkelt fylle på mer vann via utstyret som kommer med maskinen.

TITAN LIFE R22 Water Rower har en stor og oversiktlig skjerm som gir deg oversikt over antall rotak, hastighet, tid, distanse og kalorier. Det er enkelt å koble til et pulsbelte som sørger for mer nøyaktige verdier. Setet er montert på et plasthjul for enkel og friksjonsfri bevegelse frem og tilbake på en lang aluminiumskinne. Maskinen egner seg derfor godt til lange personer.

En romaskin med vannmotstand koster gjerne litt mer enn andre typer maskiner, men Titan Life R22 Water Rower gir deg virkelig valuta for pengene, høy kvalitet og svært god treningseffekt i forhold til prisen!

2. Titan Life Rower R77 Pro

Vekt

49kg

Vektbegrensning

49kg

Størrelse montert

49kg

Type motstand

49kg

Score: 92/100

Rating: 5.5/6
Kr 9999,-
Bestill her

Titan Life R77 Pro Air Rower er egentlig en romaskin beregnet på kommersielt bruk, men er også et godt valg til de kravstore.

Titan Life PRO R77 Air Rower er i utgangspunktet en romaskin som kunne stått på treningssenteret, men som like gjerne kan brukes av deg som ønsker det beste. Denne romaskinen byr på fantastiske funksjoner og høy kvalitet.  R77 Air Rower er utstyrt med elektro magnetisk motstandssystem med 16  ulike nivåer. Dette sørger for en naturlig og jevn robevegelse i hele bevegelsesbanen. Du kan velge mellom 28 ulike treningsprogrammer, og den store bakgrunnsbelyste LCD-skjermen gir deg all statistikk du trenger. Her får du oversikt over data som tid, avstand, rotak, frekvens, kaloriforbruk, eller du kan holde øye med pulsen . 

Titan Life PRO R77 Air Rower er en topp romaskin om du vet at denne blir brukt mye, og kanskje daglig av flere familiemedlemmer. Dette er en maskin du kan ha lenge.

3. Reebok Rower ZJET

Vekt

36kg

Vektbegrensning

36kg

Størrelse montert

36kg

Type motstand

36kg

Score: 91/100

Rating: 5.5/6
Kr 9995,-
Bestill her

Reebok Rower ZJET leverer en av de beste romaskinene i sin prisklasse. Her får du mye moro å bryne deg på, og en maskin du kan ha lenge.

Reebok Rower ZJET er en meget kraftig og god romaskin som vil tilfredstille selv de mest kresne. Maskinen byr på 16 motstandsnivåer og et 6 kg svinghjul som garanterer tilstrekkelig motstand gjennom hele bevegelsesbanen. ZJET Rower kan også varte opp med 12 forhåndsinnstilte treningsøkter, hvorav du får både opptrenings- og HRC-programmer.

Maskinen er utstyrt med en stor 4,5-tommers LCD-skjerm som viser all informasjon du trenger (distanse, tid, rotak, kalorier, puls). Du kan koble til et pulsbelte slik at pulsen vises på skjermen.

Reebok Rower ZJET er svært behagelig i bruk, og er bygget med glidebestandige fotplater og et sammenleggbart design. Maskinen kan enkelt slåes sammen og trilles bort.

Ønsker du deg en råbra romaskin, så kan du føle deg sikker på denne. Anbefalt!

4. Abilica Premium TopRower

Vekt

40kg

Vektbegrensning

40kg

Størrelse montert

40kg

Type motstand

40kg

Score: 92/100

Rating: 5.5/6
Kr 10990,-
Bestill her

Abilica Premium TopRower er en toppmodell som utviklet bedriftsmarkedet og utøvere med høye krav til romaskinens funksjoner og design! Kombinasjonen av funksjonalitet, slitestyrke og pris, gjør dette til et meget godt valg.

Denne maskinen har en svært stabil konstruksjon og et luftbasert motstandssystem som er utviklet for de som ønsker det beste. Abilica Premium TopRower er utstyrt med en avansert datamaskin der du kan stille inn ønsket mål for treningen. Du kan velge å ro en ønsket strekning, etter kaloriforbruk eller tid. Maskinen beregner også watt (kraft) under treningen. Datamaskinen har nedtellingsfunksjon og viser også hastighet, tid, antall roinger og frekvens.

TopRower har 9 ulike motstandsnivåer, og kan også beregne watt mens du ror. Maskinen er også sammenleggbar slik at den tar minimalt med plass for oppbevaring.

Abilica Premium TopRower er romaskinen for deg som ønsker en en solid romaskin, en romaskin som tar lite plass, er lett å flytte, og som kan gi deg skikkelig god trening.

5. Casall Rower R600 Pro

Vekt

47kg

Vektbegrensning

47kg

Størrelse montert

47kg

Type motstand

47kg

Score: 89/100

Rating: 5.3/6
Kr 7548,-
Bestill her

Casall Rower R600 Pro hører hjemme blant romaskinene for de som virkelig vil ha topp kvalitet! Til gjengjeld er også prisen veldig bra.

Casall Rower R600 PRO er romaskinen for deg som ikke vil gå på kompromiss med utstyret. Denne maskinen er ekstremt robust og stabil, og byr på en jeg og god motstand gjennom kombinert magnetisk/luftmotstand. En ekstra bonus er viften som sørger for å kjøle deg ned mens du ror hardt. Du kan enkelt koble til et pulsbelte å få opp puls, kalorier, rota, distanse, tid, m.m. på displayer på maskinen. 12 ulike treningsprogrammer gjør det enkelt å finne noe som passer ditt nivå.

Casall Rower 600 Pro koster egentlig over 10 000kr, så til denne prisen kan du ikke be om stort mer. Sterkt anbefalt.

6. Master Fitness R610 *Beste budsjettvalg*

Vekt

28kg

Vektbegrensning

28kg

Størrelse montert

28kg

Type motstand

28kg

Score: 84/100

Rating: 5.0/6
Kr 4788,-
Bestill her

En kompakt og smidig romaskin som er lett å slå sammen og sette bort.

Motstanden er magnetbremset, noe som innebærer en stille og myk trening. Motstanden justeres manuelt på et ratt. Skinnen kan felles opp med et enkelt håndgrep, noe som gjør at apparatet tar betraktelig mindre plass når det ikke er i bruk.

R610 er en rimelig romaskin som fungerer utmerket som et allsidig treningsapparat til hjemmebruk.

7. Master Fitness R6030

Vekt

40kg

Vektbegrensning

40kg

Størrelse montert

40kg

Type motstand

40kg

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 10188,-
Bestill her
Master Fitness R6030 utmerker seg som “et svært godt kjøp” og kunne kostet langt mere uten at vi stusset.
R6030 er en solid romaskin og velbygd romaskin som vil passe de aller fleste brukere. Denne maskinen passer like godt til hjemmetrening som til kommersielt bruk. Master Fitness R6030 benytter en kombinasjon av luft- og magnetbrems, noe som sørger for høy maksimal motstand, og en jevn og fin rofølelse.

Romaskinen passer også for lange personer, er relativt lett og enkel å flytte på, og tar liten plass når den er sammenslått. Denne modellen har mindre avstand mellom fotplatene og en høyere sittestilling enn tradisjonelle maskiner, noe som bidrar til en mer realistisk følelse av å ro enn noen de fleste andre romaskiner på markedet. En annen ting vi liker godt er kontrollen som er innebygd på håndtaket. Dette gjør det enkelt å justere motstand samtidig som du ror.

Maskinen har støtter bruk av pulsbelte (må kjøpes separat) og har et flott og oversiktlig display som viser info om tid, distanse, kalorier, antall rotak/rotak per minutt, watt, puls og hastighet.

Totalt sett er Master Fitness R6030 er solid romaskin med alt du trenger for å kunne trene mye of effektivt uten begrensninger.  Et meget godt kjøp.

8. Abilica QuickRower

Vekt

35kg

Vektbegrensning

35kg

Størrelse montert

35kg

Type motstand

35kg

Score: 80/100

Rating: 4.8/6
Kr 5999,-
Bestill her

Abilica QuickRower er en romaskin fra Abilica i stilren design og sammenleggbar utførelse! Den har magnetstyrt motstand som gir minimalt med forstyrrelser, noe som gjør at maskinen egner seg perfekt for bruk i alle miljøer. Abilica QuickRowers datamaskin viser deg tid, strekning, frekvens og kaloriforbruk.

En enkel og driftssikker romaskin til en god pris.

9. inSPORTline Air Kobuko

Vekt

40kg

Vektbegrensning

40kg

Størrelse montert

40kg

Type motstand

40kg

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 5999,-
Bestill her

inSPORTline Air Kobuko er perfekt for deg som er høy og trenger en ekstra lang romaskin.

Air Kobuko er udiskutabelt en av de bedre romaskinene for deg som strekker deg lengre enn 190cm. Maskinen har en ekstra lang stålskinne på 125 cm, og et anatomisk utformet sete laget av kunstlær med ekstra tykk polstring som sørger for høy komfort.

Motstanden er både luftbasert og magnetisk, og byr på 8 ulike nivåer. En tydelig skjermgjør det enkelt å overvåke alle treningsdata som distanse, tid, kaloriforbrenning, antall antall trekk og puls. (Pulsbelte kjøpes separat).

Air Kobuko kan enkelt slåes sammen og trilles bort takket være integrerte transporthjul. Den er også designet med et utjevningsssystem som kompenserer for ujevnt gulv.

inSPORTline Air Kobuko er en super allsidig og god romaskin som uten tvil bør være et av de heteste alternativene til høye personer.

10. Titan Life Performance R55

Vekt

27kg

Vektbegrensning

27kg

Størrelse montert

27kg

Type motstand

27kg

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 4499,-
Bestill her

Titan Life Performance R55 er enkel enkel og driftssikker romaskin som kan by på mye god trening til en lav kostnad.

Titan Life Performance R55 er ikke den mest avanserte romaskinen, men den er til gjengjeld solid og driftssikker, og gjør det en romaskin skal – nemlig gi deg jevn og god motstand gjennom hele bevegelsesbanen. Denne modellen bruker en kombinasjon av magnet- og luftmotstand, og byr på 8 ulike motstandsnivåer. En oversiktlig skjerm gjør det enkelt å holde oversikt over tid, distanse, antall rotak og kalorier. Den ikke er kompatibel med pulsbelte, men dette er noe de fleste bruker sammen med klokka. Maskinen kan enkelt slåes sammen, og tar liten plass når den ikke er i bruk.

Til under 5000kr er R55 et meget godt kjøp dersom du ønsker å komme i gang med trening med romaskin. Kombinasjonen av en god pris, høy brukervennlighet og god kvalitet, gjør dette til en budsjettvinner.

11. inSPORTline InCondi RW60 *Beste mellomklasse kjøp*

Vekt

33kg

Vektbegrensning

33kg

Størrelse montert

33kg

Type motstand

33kg

Score: 93/100

Rating: 5.6/6
Kr 5999,-
Bestill her

inSPORTline inCondi RW60 er en av markedets mest undervurdere maskiner, og kan gi deg en utrolig god treningsopplevelse til en god pris.

NB: Superpris hos CDON.com akkurat nå!

inSPORTline er et merke som fortjener mer oppmerksomhet i Norge. Flere av maskinene oser av kvalitet, og inCondi RW60 er intet unntak. Her får du en meget stabil romaskin for hjemmebruk med elektronisk justering av motstand og mange andre flotte funksjoner.

Maskinen har et svinghjul på 4 kg og 16 ulike motstandsnivåer. En LCD-skjerm viser informasjon om tid, distanse, kaloriforbruk, antall rotak, watt, puls etc.. Du kan også trene etter flere interaktive programmer dersom du ønsker det. Det er 12 forhåndskonfigurerte programmer, 1 brukerprogram og 1 HRC program.Pulsmåling skjer trådløst via pulsbelte ( inkludert i kjøpet).

inCondi RW60 er solid og har en vektbegrensing på 150kg. Når det ikke er i bruk, kan den enkelt foldes sammen og rulles bort for praktisk oppbevaring.

inCondi RW60 koster egentlig 10 000kr, men selges til 5999kr på CDON.com. Det er rett og slett utrolig mye romaskin for pengene. En råtass av en maskin!

12. Titan Life Rower R65 *Mye for pengene*

Vekt

37,5kg

Vektbegrensning

37,5kg

Størrelse montert

37,5kg

Type motstand

37,5kg

Score: 93/100

Rating: 5.6/6
Kr 4999,-
Bestill her

Titan Life Rower R65 er en kraftig romaskin som gir deg alle nødvendige funksjoner for å kunne gjennomføre en god treningsøkt.

Titan Life Rower R65 benytter en kombinasjon av luft- og magnetisk modstand. Mens luftmodstanden gir en noe bedre opplevelse av realistisk roing, sørger den magnetiske mostanden ytterligere kraft f.eks. under intervalltrening, og at den også egner seg til mer erfarne bruker. Et oversiktlig display viser informasjon om tid, avstand, antall rotak, rotak/minutt og kalorier. Du kan velge mellom 21 automatiske treningsprogrammer.

Titan Life Rower R65 er en ypperlig romaskin for alle som er ute etter en høykvalitets romaskin til hjemmetrening- både nybegynnere og mer erfarne.

 

Velg riktig romaskin 

Romaskiner regulerer belastningen gjennom magnetisk motstand, luft eller vann. Under gir vi en forklaring på de ulike alternativene.

Magnetisk motstand
Romaskiner med magnetisk motstand er kanskje den vanligste for hjemmebruk. Disse er stillegående, relativt kompakte, og krever minimalt med plass.

Luftmotstand
Luftmotstand bruker luftstrømmen som belastning, og denne typen oppleves som en naturlige følelse av å ro på vann. Belastningen og bevegelsen er jevn og myk, men støynivået er en høyere enn for maskiner med enten magnetisk- og vannmotstand.

Vannmotstand
Roing hører hjemme på vannet, og kanskje er det ikke så rart at romaskinen med vann som motstandssystem, som regel er det beste du får og ikke minst favoritten blant de som ror mye. Opplevelsen av å ro en romaskin med vannmotstand er som å ro på vann, og det skyldes nettopp at du ror i vann. Lyden er naturlig, og følelsen er helt egen.

Display
Displayet viser data som treningsøkta som tid, distanse, hastighet, drag per minutt, totale antall drag og kaloriforbrenning. Disse dataene er med på å motivere, og ikke minst gjør det det enklere å planlegge/følge med på treningsøkta.

Oppbevaring
Som de fleste treningsmaskiner tar romaskinen plass, og enkelte romaskiner kan være opptil 2 meter lange. En del maskiner er sammenleggbare, noe som er veldig fordel om du har begrenset med plass.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Produkttest

Test: Miiego BOOM

Miiego BOOM har vunnet både RED DOT AWARD og ISPO AWARD,…
dato: Jul 09, 2020
Produkttest

Test: Jaybird Vista

Jaybird Vista er øreproppene som kan få deg til å overgå…
dato: Jul 07, 2020
Produkttest

Test: Jabra Elite Active 75t

Jabra Elite Active 75t viderefører alt som var bra med Elite…
dato: Jun 16, 2020