Vi gir deg en oversikt over noen av de beste romaskinene på markedet. Enten du ønsker en enkel og billig romaskin, eller dyr og avansert, finner du den her.

Romaskinen regnes kanskje som det apparatet som gir best treningseffekt på hele kroppen på en gang. Når du gjennomfører en repetisjon (ett rotak), må du aktivere hele kroppen og du trener musklene i både beina, rumpe, kjerne- og stabiliseringsmuskler, rygg og armer. Romaskinen sørger for at du får trent både styrke og kondisjon samtidig, og er svært effektivt!

Roing kan gjennomføres på mange ulike måter, og du kan benytte ulike teknikker for å målrette treningen mot forskjellige muskelgrupper. Du kan også velge å kjøre øvelsene som intervaller, ren styrketrening, eller langkjøring. Trening med romaskin er skånsomt mot kroppen og innebærer liten skaderisiko. Det er likevel lurt å jobbe inn en god teknikk fra start slik at du unngår potensielle belastningsskader som følge av feil teknikk.

NB: Nederst i artikkelen finner du informasjon om de ulike typene romaskiner, og hva du bør se etter når du skal velge. Butikkene har gjerne gode tilbud, og vi forsøker til enhver tid å linke til de beste tilbudene.

 

Best i test romaskiner – Beste romaskin 2020

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

1.

Hammer Rower Pro Force

"Kraftig, fullspekket av funksjoner, plassbesparende og rimelig!"

Vekt

24kg

Vektbegrensning

110kg

Størrelse montert

237 x 50 x 91cm

Type motstand

Magnetisk

Score: 95/100

Rating: 5.7/6
Kr 5130,-
Bestill her

Hammer Rower Pro Force er ikke like kjent for nordmenn som merkene Abilica, Titan Life og Reebok, men jammen kan de lage gode romaskinen!

Hammer Rower Pro Force er et topputstyrt romaskin med mye av det beste vi finner i verdenen av romaskiner. Maskinen benytter en permanent magnetbrems for å skape en jevn, behagelig og realistisk følelse av å ro. En kraftig aluminiumsskinne sørger for friksjonsfri bevegelse, og setet er ergonomisk utformet for best mulig komfort.

En ekstra boost for motivasjonen er de 14 automatiske treningsprogrammene av variert grad. Her kan du velge mellom intervaller, mellomdistanse eller langkjøring. Du får også et manuelt program og et pulskontrollert program for kontrollert kondisjonstrening, og ikke minst et «race»-program som simulerer en konkurranse for maks motivasjon. Er dere flere som benytter romaskinen, så kan den lagre fire individuelt justerbare programmer.

Det mange vil sette pris på, er Hammer sin unike folde-teknologi. I løpet av sekunder kan du slå sammen romaskinen til å ta minimalt med plass – ypperlig for deg som bor trangt eller har begrenset med plass på treningsrommet. En annen stor fordel er den svært stillegående driften.

Hammer Rower Pro Force er utstyrt med en oversiktlig og lettlest LCD-skjerm som viser tid, distanse, hastighet, kalorier og puls. Maskinen kommer også med en praktisk holder til en vannflaske, samt stativ/holder for nettbrett eller mobil.

Hammer Rower Pro Force er rett og slett en toppkvalitets romaskin til en pris langt lavere enn den kunne ha kostet. Her får du mye motstand, en komfortabel og realistisk ro-følelse, og ikke minst en stillegående maskin som tar minimalt med plass.

Fordeler

 • Robust og stødig.
 • Svært jevn og realistisk motstand.
 • Stillegående.
 • Mange motiverende treningsprogrammer.
 • Støtter ekstern pulsmåler.
 • Utrolig lett å slå sammen. Plassbesparende.
 • Flaskeholder, nettbrett-/mobilholder.
 • Kan brukes av flere brukere.
2.

Reebok Rower ZJET

"En romaskin som inspirerer til å ro MER!"

Vekt

36kg

Vektbegrensning

120kg

Størrelse montert

195 x 43,5 x 65 cm

Type motstand

Magnetisk

Score: 95/100

Rating: 5.7/6
Kr 6799,-
Bestill her

Reebok Rower ZJET leverer en av de beste romaskinene i sin prisklasse. Her får du mye moro å bryne deg på, og en maskin du kan ha lenge.

Reebok Rower ZJET er en meget kraftig og god romaskin som vil tilfredstille selv de mest kresne. Maskinen byr på 16 motstandsnivåer og et 6 kg svinghjul som garanterer tilstrekkelig motstand gjennom hele bevegelsesbanen. ZJET Rower kan også varte opp med 12 forhåndsinnstilte treningsøkter, hvorav du får både opptrenings- og HRC-programmer.

Maskinen er utstyrt med en stor 4,5-tommers LCD-skjerm som viser all informasjon du trenger (distanse, tid, rotak, kalorier, puls). Du kan koble til et pulsbelte slik at pulsen vises på skjermen.

Reebok Rower ZJET er svært behagelig i bruk, og er bygget med glidebestandige fotplater og et sammenleggbart design. Maskinen kan enkelt slåes sammen og trilles bort.

Ønsker du deg en romaskin som kan virke inspirerende til treningen med et stort utvalg av treningsprogrammer, så kan Reebok Rower ZJET være et meget godt alternativ. Til dagens pris er dette et utrolig godt valg!

Fordeler

 • Solid maskin med mye motstand.
 • 12 forhåndsinnstallerte treningsprogrammer.
 • Fotplater som kan justeres.
 • Stillegående.
 • Oversiktlig LCD-skjerm med all treningsinfo.
 • Sammenleggbar og plassbesparende.
3.

Titan Life Trainer R22 Water Rower

"Følelsen av å ro på ekte!"

Vekt

30,9kg

Vektbegrensning

150kg

Størrelse montert

225,2 x 50,5 x 83cm

Type motstand

Vannmotstand

Score: 95/100

Rating: 5.7/6
Kr 7787,-
Bestill her

TITAN LIFE R22 Water Rower byr på en treningsopplevelse på øverste hylle. Her får du følelsen av å ro på EKTE!

Titan Life har helt klart funnet balansen mellom kvalitet og pris i denne romaskinen. De dynamiske rotakene generer motstanden for treningen, og alt føles bare «helt naturlig». Romaskiner med vann gir tilnærmet den samme følelsen som når du padler på havet. Ønsker du tyngre motstand, kan du enkelt fylle på mer vann via utstyret som kommer med maskinen.

TITAN LIFE R22 Water Rower har en stor og oversiktlig skjerm som gir deg oversikt over antall rotak, hastighet, tid, distanse og kalorier. Det er enkelt å koble til et pulsbelte som sørger for mer nøyaktige verdier. Setet er montert på et plasthjul for enkel og friksjonsfri bevegelse frem og tilbake på en lang aluminiumskinne. Maskinen egner seg derfor godt til lange personer.

En romaskin med vannmotstand koster gjerne litt mer enn andre typer maskiner, men Titan Life R22 Water Rower gir deg virkelig valuta for pengene, høy kvalitet og svært god treningseffekt i forhold til prisen.

Fordeler

 • Vannmotstand gir meget realistisk ro-følelse.
 • Solid og stødig konstruksjon.
 • Gir mye motstand.
 • Støtter trådløst pulsbelte.
 • Lang aluminiumsskinne gjør deg egnet for lengre personer.

Ulemper

 • Maskiner med vannmmotstand er noe mindre plassevennlige.
4.

Casall Rower R600 Pro

"Kvalitetsmaskin til en meget god pris!"

Vekt

47kg

Vektbegrensning

130kg

Størrelse montert

255 x 56 x 102 cm

Type motstand

Magnetisk / luftmotstand

Score: 90/100

Rating: 5.4/6
Kr 7548,-
Bestill her

Casall Rower R600 Pro hører hjemme blant romaskinene for de som virkelig vil ha topp kvalitet. Til gjengjeld er også prisen veldig bra.

Casall Rower R600 PRO er romaskinen for deg som ikke vil gå på kompromiss med utstyret. Denne maskinen er ekstremt robust og stabil, og byr på en jeg og god motstand gjennom kombinert magnetisk/luftmotstand. En ekstra bonus er viften som sørger for å kjøle deg ned mens du ror hardt. Du kan enkelt koble til et pulsbelte å få opp puls, kalorier, rotak, distanse, tid, m.m. på displayet på maskinen. 12 ulike treningsprogrammer gjør det enkelt å finne noe som passer ditt nivå.

Casall Rower 600 Pro koster egentlig over 10 000kr, så til denne prisen kan du ikke be om stort mer. Sterkt anbefalt.

Fordeler

 • Robust og driftssikker.
 • Jevn og god motstand.
 • Innebygd vifte for å kjøle deg ned.
 • Støtter trådløst pulsbelte.
 • Oversiktlig treningscomputer.
 • 12 ulike treningsprogrammer.
 • Plassbesparende.
5.

inSPORTline InCondi RW60

"Undervurdert romaskin til en meget god pris!"

Vekt

33kg

Vektbegrensning

150kg

Størrelse montert

223 x 50 x 96 cm

Type motstand

Elektromagnetisk

Score: 89/100

Rating: 5.3/6
Kr 9999,-
Bestill her

inSPORTline inCondi RW60 er en av markedets mest undervurderte maskiner, og kan gi deg en utrolig god treningsopplevelse til en god pris.

inSPORTline er et merke som fortjener mer oppmerksomhet i Norge. Flere av maskinene oser av kvalitet, og inCondi RW60 er intet unntak. Her får du en meget stabil romaskin for hjemmebruk med elektronisk justering av motstand og mange andre flotte funksjoner.

Maskinen har et svinghjul på 4 kg og 16 ulike motstandsnivåer. En LCD-skjerm viser informasjon om tid, distanse, kaloriforbruk, antall rotak, watt, puls etc.. Du kan også trene etter flere interaktive programmer dersom du ønsker det. Det er 12 forhåndskonfigurerte programmer, 1 brukerprogram og 1 HRC program. Pulsmåling skjer trådløst via pulsbelte (inkludert i kjøpet).

inCondi RW60 er solid og har en vektbegrensing på 150kg. Når det ikke er i bruk, kan den enkelt foldes sammen og rulles bort for praktisk oppbevaring.

inCondi RW60 kombinerer meget god kvalitet og høy brukervennlighet, og leverer en svært god romaskin.

Fordeler

 • Stabil og stødig konstruksjon.
 • 16 ulike motstandsnivåer.
 • Oversiktlig LCD-skjerm med all treningsinfo.
 • Mange gode treningsprogrammer.
 • Beregner watt.
 • Pulsbelte inkludert.
 • Kan enkelt slåes sammen for oppbevaring.
6.

Abilica Premium TopRower

"En romaskin som tåler juling og mye bruk!"

Vekt

40kg

Vektbegrensning

150kg

Størrelse montert

240 x 62 x 106cm

Type motstand

Luft

Score: 89/100

Rating: 5.3/6
Kr 13990,-
Bestill her

Abilica Premium TopRower er en toppmodell utviklet for bedriftsmarkedet og utøvere med høye krav til romaskinens funksjoner og design. Kombinasjonen av funksjonalitet, slitestyrke og pris, gjør dette til et meget godt valg.

Denne maskinen har en svært stabil konstruksjon og et luftbasert motstandssystem som er utviklet for de som ønsker det beste. Abilica Premium TopRower er utstyrt med en avansert datamaskin der du kan stille inn ønsket mål for treningen. Du kan velge å ro en ønsket strekning, etter kaloriforbruk eller tid. Maskinen beregner også watt (kraft) under treningen. Datamaskinen har nedtellingsfunksjon og viser også hastighet, tid, antall roinger og frekvens.

TopRower har 9 ulike motstandsnivåer, og kan også beregne watt mens du ror. Maskinen er også sammenleggbar slik at den tar minimalt med plass for oppbevaring.

Abilica Premium TopRower er romaskinen for deg som ønsker en en slitesterk og solid romaskin, og ikke minst vet at den kommer til å bli brukt mye.

Fordeler

 • Solid konstruksjon.
 • Tåler mye bruk.
 • 9 ulike motstandsnivåer.
 • Kan beregne watt.
 • Mulig å bestemme treningsmål som tid, distanse og kaloriforbruk.
 • Plassbesparende.

Ulemper

 • Ingen treningsprogram.
 • Støtter ikke trådløs pulsmåler.
7.

Master Fitness R610

"Beste budsjettvalg!"

Vekt

28kg

Vektbegrensning

110kg

Størrelse montert

202 x 53 x 67 cm

Type motstand

Magnet

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 4389,-
Bestill her

En kompakt og smidig romaskin som er lett å slå sammen og sette bort.

Motstanden er magnetbremset, noe som innebærer en stille og myk trening. Motstanden justeres manuelt på et ratt. Skinnen kan felles opp med et enkelt håndgrep, noe som gjør at apparatet tar betraktelig mindre plass når det ikke er i bruk.

R610 er en rimelig romaskin som fungerer utmerket som et allsidig treningsapparat til hjemmebruk.

8.

Master Fitness R6030

"Gjennomført kvalitet til en meget god pris!"

Vekt

40kg

Vektbegrensning

135kg

Størrelse montert

237 x 50 x 91 cm

Type motstand

Magnet / luft

Score: 92/100

Rating: 5.5/6
Kr 9339,-
Bestill her
Master Fitness R6030 utmerker seg som «et svært godt kjøp» takket være en sin meget relastiske ro-følelse og spiselige pris.
R6030 er en solid romaskin og velbygd romaskin som vil passe de aller fleste brukere. Denne maskinen passer like godt til hjemmetrening som til kommersielt bruk. Master Fitness R6030 benytter en kombinasjon av luft- og magnetbrems, noe som sørger for høy maksimal motstand, og en jevn og fin rofølelse.

Romaskinen passer også for lange personer, er relativt lett og enkel å flytte på, og tar liten plass når den er sammenslått. Denne modellen har mindre avstand mellom fotplatene og en høyere sittestilling enn tradisjonelle maskiner, noe som bidrar til en mer realistisk følelse av å ro enn noen de fleste andre romaskiner på markedet. En annen ting vi liker godt er kontrollen som er innebygd på håndtaket. Dette gjør det enkelt å justere motstand samtidig som du ror.

Maskinen har støtter bruk av pulsbelte (må kjøpes separat) og har et flott og oversiktlig display som viser info om tid, distanse, kalorier, antall rotak/rotak per minutt, watt, puls og hastighet.

Totalt sett er Master Fitness R6030 er solid romaskin med alt du trenger for å kunne trene mye og effektivt uten begrensninger.  Et meget godt kjøp.

Fordeler

 • Solid konstruksjon.
 • Jevn og god motstand.
 • Hele 15 forhåndsinstallerte terningsprogrammer.
 • Innebygd pulsmottaker + støtter trådløs pulsmottaker.
 • Plassbesparende.
 • Kontroll på håndtaket gjør det enkelt å justere motstand.
 • Høy sittestilling bidrar til en mer realistisk følelse av å ro.

Ulemper

 • Ikke den beste treningscomputeren.
9.

X-Erfit Row 200

"Utrolig mye for pengene!"

Vekt

27kg

Vektbegrensning

110kg

Størrelse montert

184 x 50 x 81 cm

Type motstand

Manuell

Score: 80/100

Rating: 4.8/6
Kr 3999,-
Bestill her

X-Erfit Row 200 byr på utrolig mye treningsglede til en meget god pris. Her er det nesten umulig å trå feil.

X-Erfit Row 200 er en perfekt romaskin for deg som ønske rå komme i gang med treningen, eller som bare ønsker en enkel romaskin som gir deg akkurat det du trenger. Maskinen er liten og lett, og tar svært lite plass når du slår den sammen. Med en vekt på kun 27kg og et kompakt design, er Row 200 rett og slett utrolig plassbesparende.

Motstanden justeres manuelt, og et svinghjul på 6 kg byr på 8 forskjellige motstandsnivåer. Motstanden justeres manuelt ved å skru på et hjul som sitter like ved bena. Setet glir frem og tilbake på en solid aluminiumsskinnen, og sørger for en behagelig sittestilling. En stor fordel med X-Erfit Row 200 er at maskinen også egner seg for høye personer, og den kan fint brukes av personer opp til 190cm.

Til tross for lav pris kommer X-Erfit Row 200 med et oversiktlig display som viser distanse, tid, kalorier, antall tak og totalt antall tak.

Det er rett og slett veldig lite mangler ved maskinen, i hvert fall til denne prisen. Maskinen kan så klart ikke hamle opp med de mer påkostede modellene i testen, men når vi tar med pris og funksjonalitet i vurderingen, så fortener X-Erfit Row 200 plassen sin. Et meget godt kjøp.

Fordeler

 • Mye for pengene.
 • Liten og lett. Tar liten plass.
 • Enkel i bruk.
 • Byr på god motstand og treningseffekt.
 • Egner seg også for lengre personer.
 • Oversiktlig og flott display.

Ulemper

 • Ikke like solid ramme som de mer påkostede modellene.
 • Mindre jevn motstand, og ikke like kraftig.
 • Ingen treningsprogrammer.
10.

Abilica QuickRower

"Perfekt til deg som ønsker en stillegående romaskin!"

Vekt

35kg

Vektbegrensning

110kg

Størrelse montert

180 x 51 x 73 cm

Type motstand

Magnet

Score: 88/100

Rating: 5.3/6
Kr 6999,-
Bestill her

Abilica QuickRower er en enkel og funksjonell romaskin som bare gjør jobben. Akkurat slik du forventer av en romaskin i denne prisklassen.

Abilica QuickRower er utstyrt med magnetstyrt motstand som nesten er lydløs, noe som gjør den spesielt egnet til alle som ønsker en maskin som kan brukes uten å forstyrre andre i nærheten. EN LCD-skjerm viser deg tid, strekning, frekvens og kaloriforbruk underveis i økta.

Maskinen er sammenleggbar og tar minimalt med plass når du legger den sammen og triller den vekk.

Abilica QuickRower er en enkel og driftssikker romaskin til en god pris, og det beste er at den nesten er helt lydløs.

Fordeler

 • Jevn og god motstand.
 • Stillegående.
 • Plassbesparende.
 • 8 ulike motstandsnivåer.
 • Oversiktlig treningscomputer.

Ulemper

 • Ingen treningsprogrammer.
 • Ingen pulsmåling.
11.

inSPORTline Air Kobuko

"En av de beste romaskinene til høye personer!"

Vekt

40kg

Vektbegrensning

120kg

Størrelse montert

222 x 88 x 57 cm

Type motstand

Luft / magnet

Score: 90/100

Rating: 5.4/6
Kr 5999,-
Bestill her

inSPORTline Air Kobuko er perfekt for deg som er høy og trenger en ekstra lang romaskin.

Air Kobuko er udiskutabelt en av de bedre romaskinene for deg som strekker deg lengre enn 190cm. Maskinen har en ekstra lang stålskinne på 125 cm, og et anatomisk utformet sete laget av kunstlær med ekstra tykk polstring som sørger for høy komfort.

Motstanden er både luftbasert og magnetisk, og byr på 8 ulike nivåer. En tydelig skjerm gjør det enkelt å overvåke alle treningsdata som distanse, tid, kaloriforbrenning, antall antall trekk og puls. (Pulsbelte kjøpes separat).

Air Kobuko kan enkelt slåes sammen og trilles bort takket være integrerte transporthjul. Den er også designet med et utjevningsssystem som kompenserer for ujevnt gulv.

inSPORTline Air Kobuko er en super allsidig og god romaskin som uten tvil bør være et av de beste alternativene til høye personer.

Fordeler

 • Solid konstruksjon.
 • Jevn og god motstand.
 • 8 ulike motstandsnivåer.
 • Anatomisk utformet sete med god polstring.
 • Vellegnet til lange personer.
 • Plassbesparende.
 • Utjevningsssystem som kompenserer for ujevnt gulv.
 • Trådløs pulsmåler inkludert.

Ulemper

 • Ingen ingen forhåndsinstallerte treningsprogram.
12.

Titan Life Performance R55

"En enkel og rimelig romaskin til deg som vil komme i gang med treningen!"

Vekt

27kg

Vektbegrensning

120kg

Størrelse montert

184,5 x 50 x 77,5 cm

Type motstand

Magnet / vind

Score: 82/100

Rating: 4.9/6
Kr 4499,-
Bestill her

Titan Life Performance R55 er enkel enkel og driftssikker romaskin som kan by på mye god trening til en lav kostnad.

Titan Life Performance R55 er ikke den mest avanserte romaskinen, men den er til gjengjeld solid og driftssikker, og gjør det en romaskin skal – nemlig gi deg jevn og god motstand gjennom hele bevegelsesbanen. Denne modellen bruker en kombinasjon av magnet- og luftmotstand, og byr på 8 ulike motstandsnivåer. En oversiktlig skjerm gjør det enkelt å holde oversikt over tid, distanse, antall rotak og kalorier. Den ikke er kompatibel med pulsbelte, men dette er noe de fleste bruker sammen med klokka. Maskinen kan enkelt slåes sammen, og tar liten plass når den ikke er i bruk.

Til under 5000kr er R55 et meget godt kjøp dersom du ønsker å komme i gang med trening med romaskin. Kombinasjonen av en god pris, høy brukervennlighet og god kvalitet, gjør dette til en budsjettvinner.

Fordeler

 • Drifssikker maskin.
 • Jevn og god motstand med 8 ulike nivåer.
 • Oversiktlig treningscomputer.
 • Veldig god pris.
 • Kan slåes sammen - plassbesparende.

Ulemper

 • Støtter ikke trådløst pulsbelte.
13.

Abilica TurbineRower

"Toppmodell til hjemmebruk!"

Vekt

35 kg

Vektbegrensning

135 kg

Størrelse montert

220 x 88 x 48cm

Type motstand

Luft

Score: 88/100

Rating: 5.3/6
Kr 8999,-
Bestill her

Abilica TurbineRower er en Abilicas toppmodell for hjemmetrening og hører til blant de nyeste romaskinene fra Abilica. Denne maskinen tilbyr det beste for hjemmetrening 

Abilica TurbineRower er Abilicas toppmodell for hjemmetrening og er produsert spesielt for det skandinaviske markedet. Maskinen har 8 motstandsnivåer som styres gjennom å justere lufttilstrømningen. Luftmotstanden sørger for jevn og god belastning, og ikke minst minimalt med belastning på sener og ledd.

Seteskinnen i aluminium sørger for jevne og bevegelser, og sammen med luftmotstanden, er maskinen nesten lydløs. En oversiktlig treningscomputer viser all info om treningsøkten underveis.

Abilica TurbineRower enkel å slå sammen å trille bort for oppbevaring, og er dermed svært plassbesparende. Det eneste vi savner er støtte for trådløs pulsmottaker, men de fleste benytter nok uansett en pulsklokke og pulsbelte.

Abilica TurbineRower leverer en meget god ro-opplevelse, en solid maskin som tåler mye juling, og ikke minst som gjør lite ut av seg både i bruk og sammenpakket. En sikkert kjøp.

Fordeler

 • Kvalitetsdesign - solid og stødig!
 • Stillegående.
 • 8 ulike motstandsnivåer for variert motstand.
 • Oversiktlig treningscomputer.
 • Kompakt og plassbesparende.

Ulemper

 • Støtter ikke trådløs pulsmottaker.
 • Ingen innebygde treningsprogrammer.
14.

Titan Life Rower R65

"Like god til nybegynnere som proffer!"

Vekt

37,5kg

Vektbegrensning

130kg

Størrelse montert

211 x 49 x 87 cm

Type motstand

Luft / manget

Score: 88/100

Rating: 5.3/6
Kr 4999,-
Bestill her

Titan Life Rower R65 er en kraftig romaskin som gir deg alle nødvendige funksjoner for å kunne gjennomføre en god treningsøkt.

Titan Life Rower R65 benytter en kombinasjon av luft- og magnetisk modstand. Mens luftmodstanden gir en noe bedre opplevelse av realistisk roing, sørger den magnetiske mostanden ytterligere kraft f.eks. under intervalltrening, og at den også egner seg til mer erfarne bruker. Et oversiktlig display viser informasjon om tid, avstand, antall rotak, rotak/minutt og kalorier. Du kan velge mellom 21 automatiske treningsprogrammer.

Titan Life Rower R65 er en ypperlig romaskin for alle som er ute etter en høykvalitets romaskin til hjemmetrening- både nybegynnere og mer erfarne.

Fordeler

 • Jevn og god motstand.
 • 16 ulike motstandsnivåer.
 • Komfortabelt sete.
 • Treningscomputer som viser nødvendig treningsdata.
 • 21 ulike treningsprogrammer.
 • Plassbesparende.
15.

Titan Life R10

"Enkelt og rimeligt alternativ for deg som vil komme i gang med treningen!"

Vekt

14,3kg

Vektbegrensning

110kg

Størrelse montert

195 x 43,5 x 65cm

Type motstand

Elastisk

Score: 70/100

Rating: 4.2/6
Kr 2840,-
Bestill her

TITAN LIFE Trainer R10 er en enkel og grei romaskin som tar minimal plass og passer for deg som ønsker en enkel og grei romaskin av god kvalitet.

R10 er en allsidig romaskin som gir deg mulighet til å trene klassisk roing, men også trene armene, skuldrene og ryggen på forskjellige måter. Den leveres med trenings-DVD som gir deg inspirasjon og veiledning til de forskjellige øvelsene. 

Titan Life R10 har elastisk og justerbar motstand og kommer med 12 ulike treningsprogrammer. Maskinen kan lett slås sammen og ryddes vekk.

Alt i alt er dette en meget godt alternativ til bruker som ønsker en rimelig, men fremdeles bra produkt.

16.

FitNord Oceans 300

"Design-vinner med høy motstand!"

Vekt

35 kg

Vektbegrensning

120 kg

Størrelse montert

230 x 59 x 160cm

Type motstand

Magnet / Luft

Score: 89/100

Rating: 5.3/6
Kr 8388,-
Bestill her

FitNord Oceans 300 er ikke bare den flotteste romaskinen, men også en real kvalitetsmaskin.

FitNord Oceans 300 skiller seg først og fremst ut ved å ha se virkelig bra ut. FitNord vinner helt klart design-prisen for Oceans 300, og samtidig klarer de å lage en meget god maskin.

Oceans 300 er stødig og robust, og tåler mye julig over lang tid. Motstanden består av en kombinasjon av elektromagnetisk- og luftmotstand, og byr på 8 ulike motstandsnivåer med svært realistisk ro-følelse. Luftmotstanden gjør at du virkelig kan få brynet deg på tung motstand, og maskinen vil garantert tilfredsstille selv de mest kravstore.

En oversiktlig LCD-skjerm gir info om tid, distanse, hastighet, rofrekvens, temperatur, puls, m.m.. Oceans 300 kan kobles til trådløst pulssensor, og har stativ for nettbrett slik at du kan la deg underholde mens du trener. Fotplatene er justerbare og aluminiumsskinnen som setet glir på gir tilnærmet friksjonsfri bevegelsesbane.

FitNord Oceans 300 leverer en meget god totalpakke for de som ønsker en elegant og kraftig maskin som leverer høy motstand og topp ro-følelse.

 

Fordeler

 • Stødig og robust.
 • 8 ulike motstandsnivåer.
 • Magnetisk- og luftmotstand sørger for jevn og MYE motstand.
 • Nettbrettholder.
 • Realistisk ro-følelse.
 • Elegant design.
17.

Reebok Rower GR

Vekt

-

Vektbegrensning

120 kg

Størrelse montert

196 x 52 x 68 cm

Type motstand

Elektronisk

Score: 92/100

Rating: 5.5/6
Kr 6999,-
Bestill her

Reebok Rower GR er romaskinen for deg som ønsker å bruke romaskin som en vesentlig del av treningen din. Her får du mye kraft og motstand, og en stødig maskin.

Dersom du planlegger å bruke roing som en betydelig del av treningsarbeidet ditt, så kan Reebok Rower GR være et veldig godt valg. Her får du en stødig og trygg romaskin som garantert vil by på mye motstand. Et 6 kg tungt svinghjul, elektronisk motstand og 16 ulike motstandsnivåer, sørger for jevn og god motstand for både nybegynnere og erfarne. Det elektromagnetiske bremsesystemet gir en realistisk følelse av å ro på vann, samtidig som den er stillegående.

Maskinen har 12 forhåndsinstallerte treningsprogrammer, 3 mål-programmer, 1 pulsstyrt program (justeres automatisk etter pulsen din for å gi best mulig treningseffekt), 1 race-program og egne restitusjonsprogram. Reebok Rower GR støtter også flere brukerprofiler som gjør den godt egnet dersom flere skal bruke den.

En oversiktlig LCD-skjerm viser info om hastighet, tid, distanse, kalorier og frekvens/antall rotak per minutt. Maskinen er også kompatibel med en trådløs pulsmåler, men dette må kjøpes i tillegg.

Reebok Rower GR tar minimalt med plass, er enkel å slå sammen, og er nivåjustert slik at den kan stå stødig på ujevne underlag. Setet er ergonomisk utformet og sørger for høy komfort under treningen. Den har også justerbare fotstropper.

Reebok Rower GR er et supert valg for alle som ønsker en kraftig og god romaskin med mange forhåndsinstallerte treningsprogrammer, samt en stillegående maskin og mulighet til å brukes av flere.

Fordeler

 • Elektromagnetisk brems sørger for jevn og høy motstand.
 • Stillegående.
 • MYE motstand.
 • Mange forhåndsinstallerte treningsprogrammer.
 • Støtter flere brukerprofiler.
 • Enkel å slå sammen. Plassbesparende.
 • Justerbare fotstropper.

Ulemper

 • Mangler stativ for nettbrett.

 

Velg riktig romaskin 

Romaskiner regulerer belastningen gjennom magnetisk motstand, luft eller vann. Under gir vi en forklaring på de ulike alternativene.

Magnetisk motstand
Romaskiner med magnetisk motstand er kanskje den vanligste for hjemmebruk. Disse er stillegående, relativt kompakte, og krever minimalt med plass.

Luftmotstand
Luftmotstand bruker luftstrømmen som belastning, og denne typen oppleves som en naturlige følelse av å ro på vann. Belastningen og bevegelsen er jevn og myk, men støynivået er en høyere enn for maskiner med enten magnetisk- og vannmotstand.

Vannmotstand
Roing hører hjemme på vannet, og kanskje er det ikke så rart at romaskinen med vann som motstandssystem, som regel er det beste du får og ikke minst favoritten blant de som ror mye. Opplevelsen av å ro en romaskin med vannmotstand er som å ro på vann, og det skyldes nettopp at du ror i vann. Lyden er naturlig, og følelsen er helt egen.

Display
Displayet viser data som treningsøkta som tid, distanse, hastighet, drag per minutt, totale antall drag og kaloriforbrenning. Disse dataene er med på å motivere, og ikke minst gjør det det enklere å planlegge/følge med på treningsøkta.

Oppbevaring
Som de fleste treningsmaskiner tar romaskinen plass, og enkelte romaskiner kan være opptil 2 meter lange. En del maskiner er sammenleggbare, noe som er veldig fordel om du har begrenset med plass.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Produkttest

Test: Silva Trekking 3Z test

Silva er kanskje mest kjent for å produsere kompass og hodelykter,…
Dato: Sep 10, 2020
Produkttest

Test: Black Diamond Distance Carbon FLZ

Black Diamond Distance Carbon FLZ er sannsynligvis et av de beste…
Dato: Sep 08, 2020
Produkttest

Test: Elite Ice Fly 500

Du skal ikke undervurdere effekten av iskald drikke på treningstur i…
Dato: Sep 08, 2020