Vi gir deg en oversikt over noen av de beste romaskinene på markedet. Enten du ønsker en enkel og billig romaskin, eller dyr og avansert, finner du den her.

Romaskinen regnes kanskje som det apparatet som gir best treningseffekt på hele kroppen på en gang. Når du gjennomfører en repetisjon (ett rotak), må du aktivere hele kroppen og du trener musklene i både beina, rumpe, kjerne- og stabiliseringsmuskler, rygg og armer. Romaskinen sørger for at du får trent både styrke og kondisjon samtidig, og er svært effektivt!

Roing kan gjennomføres på mange ulike måter, og du kan benytte ulike teknikker for å målrette treningen mot forskjellige muskelgrupper. Du kan også velge å kjøre øvelsene som intervaller, ren styrketrening, eller langkjøring. Trening med romaskin er skånsomt mot kroppen og innebærer liten skaderisiko. Det er likevel lurt å jobbe inn en god teknikk fra start slik at du unngår potensielle belastningsskader som følge av feil teknikk.

NB: Nederst i artikkelen finner du informasjon om de ulike typene romaskiner, og hva du bør se etter når du skal velge. Butikkene har gjerne gode tilbud, og vi forsøker til enhver tid å linke til de beste tilbudene.

 

Best i test romaskiner – Beste romaskin 2021

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Produktene i denne listen er ikke fysisk testet av oss, og vurderingen er gjort på bakgrunn av produktets egenskaper, eksterne tester, tilbakemeldinger fra kunder, samt pris. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

PS: Prisene og utvalget kan variere fra dag til dag. Vi forsøker til enhver tid å oppgi riktig prisantydning, og listen er dynamisk og vil endres i takt med vareutvalget. På grunn av enorm interesse for hjemmetreningsutstyr er svært mye utsolgt. Vi forsøker til enhver tid å holde listen oppdatert med produkter som er på lager.Der det er flere alternative priser linker vi til flere butikker.

SORTER ETTER:

1.

Masterfit TP 900

"Høy kvalitet fra A til Å!"

Vekt

40kg

Vektbegrensning

150kg

Størrelse montert

240 x 52 x 125 cm

Type motstand

Luft

Score: 91/100

Rating: 5.5/6
Kr 10999,-
Bestill her

Annonselenke

Masterfit TP 900 er utviklet spesielt for deg som ønsker en romaskin i toppskiktet. Her får du en superstødig romaskinen med svært høy kvalitet.

Enten du er ivrig mosjonist, trenger en romaskin som skal dekke behovet for hele familien, eller som skal brukes på et treningssenter, så er Masterfit TP 900 en maskin som med sikkerhet vil tilfredstille behovet. TP 900 er en god del kraftigere og stødigere enn de minste og letteste maskinene i oversikten, og er beregnet for deg som kommer til å bruke roing aktivt som en del av treningen.

Masterfit TP 900 bruker luft som motstandssystem, og har 9 ulike motstandsnivåer. Ønsker du å bruke komme raskt i gang å trene effektivt, kan du velge ett av de 8 ulike treningsprogrammene, Her kan du velge om du ønsker å ro på tid, distanse, kalorier eller intervaller. Det er flere ulike programmer som kan bidra til å gjøre treningen både mer givende og moro! Håndtaket er gummibelagt, solid og godt å behagelig å holde i, og den lange glideskinnen i aluminium sørger for en jevn og friksjonsfri bevegelse.

Em oversiktlig treningscomputer viser alt du behøver av treningsdata. Displayet er bakgrunnsbelyst og enkelt å lese av. TP 900 støtter også trådløs pulsoverføring, så du kan bruke et eksternt pulsbelte å få infoen opp på skjermen.

En annen fin detalj med TP 900 er muligheten for å feste mobilen på toppen av treningscomputeren. Dette gir mulighet til å bruke enkelte treningsapper som motivasjon eller underholdning.

Masterfit TP 900 er en glimrende romaskin. Den er stor, og kanskje litt for stor for deg som bare skal dra den frem en gang i blant, men for alle som ønsker høy kvalitet og en slitesterk romaskin, så er dette et supert valg. Anbefalt.

Fordeler

 • Svært solid og stødig konstruksjon.
 • Mange motstandsnivåer og jerv motstand over hele fjøla.
 • Støtter tilkobling av trådløst pulsbelte.
 • 8 ulike treningsprogrammer.
 • Holder til mobil/nettbrett.
 • Oversiktlig treningscomputer med bakgrunnsbelysning.

Ulemper

 • Litt stor og tung.
2.

inSPORTline inCondi RW600

"Stødig, slitesterk, stillegående og høy kvalitet!"

Vekt

45 kg

Vektbegrensning

150kg

Størrelse montert

233 x 56,5 x 102 cm

Type motstand

Magnetisk

Score: 89/100

Rating: 5.3/6
Kr 9999,-
Bestill her

Annonselenke

inSPORTline inCondi RW600 er en kraftig og stillegående romaskin som gir jevn og høy motstand for deg som er på jakt etter en kvalitets romaskin.

inSPORTline inCondi RW600 er først og fremst en robust og kvalitetssikret romaskin. Denne romaskinen har en stabil og god ramme, og ikke minst en ekstra lang skinne som gjør den godt egnet til personer opptil 2 meter lengde.

Maskinen benytter magnetiskt motstand med totalt 16 motstandsnivåer som enkelt justeres med et trykk på en tydelig og brukervennlig LCD-skjerm. Det er også forhåndsinstallert 12 programmer, hvorav 1 brukerstyrt, 1 HRC-program og 1 Recovery-program.

Den tydelige og bakgrunnsbelyst LCD-skjermen viser informasjon som tid, distanse, kalorier, tid per 500 m, antall trekk, trekk per minutt og puls. Pulsen måles gjennom et ekstern pulsbelte som medfølger, eller du kan bruke ditt eget.

inSPORTline inCondi RW600 støtter Bluetooth og kan kobles til mobil/nettbrett/PC for å bruke en rekke ulike treningsapper som blant annet iC+ Training og Fin Hi Way, som hjelper deg å holde oversikt over treningen, samt opprette egne treningsprogrammer og økter. Det er også mulig å se filmer, lytte til musikk, konkurrere mot en computer, etc., mens du trener.
Det er også mulighet til å dele resultatene dine på sosiale medier.

Setet er bredt og ergonomisk utformet, og fotstøttene er justerbare med stropper som bidrar til økt komfort og trygghet under treningsøktene. Om romaskinen skulle stå på ujevnt underlag, vil det automatiske utjevningssystemet sørge for at den står stødig

Maskinen kan enkelt foldes sammen og trilles bort når den ikke lenger skal brukes.

inSPORTline inCondi RW600 er en real slitemaskin med masse funksjonalitet. Denne romaskinen råler juling, og den er laget for mye bruk over tid. Den er også enkel i bruk, og har alt vi ønsker oss av en pålitelig romaskin.

Fordeler

 • Robust, stødig og slitesterk ramme.
 • Magnetisk motstand. Stillegående.
 • Ekstra lang skinne gjør at den passer personer opp til 2 meter.
 • 12 stk forhåndsinnstilte programmer hvorav 1 stk brukerprofil, 1 stk HRC-program, 1 stk Recovery-program.
 • Oversiktlig og lettbetjent computer.
 • Pulsbelte følger med.
 • Godt utvalg av treningsprogrammer gjennom Bluetooth-kompatible apper.
 • Mulig å bestemme treningsmål som tid, distanse og kaloriforbruk.
 • Ergonomisk utformet sete + justerbare fotstropper.
3.

Abilica Premium TopRower

"En romaskin som tåler juling og mye bruk!"

Vekt

40kg

Vektbegrensning

150kg

Størrelse montert

240 x 62 x 106cm

Type motstand

Luft

Score: 89/100

Rating: 5.3/6
Kr 13699,-
Bestill her

Annonselenke

Abilica Premium TopRower er en toppmodell utviklet for bedriftsmarkedet og utøvere med høye krav til romaskinens funksjoner og design. Kombinasjonen av funksjonalitet, slitestyrke og pris, gjør dette til et meget godt valg.

Denne maskinen har en svært stabil konstruksjon og et luftbasert motstandssystem som er utviklet for de som ønsker det beste. Abilica Premium TopRower er utstyrt med en avansert datamaskin der du kan stille inn ønsket mål for treningen. Du kan velge å ro en ønsket strekning, etter kaloriforbruk eller tid. Maskinen beregner også watt (kraft) under treningen. Datamaskinen har nedtellingsfunksjon og viser også hastighet, tid, antall roinger og frekvens.

TopRower har 9 ulike motstandsnivåer, og kan også beregne watt mens du ror. Maskinen er også sammenleggbar slik at den tar minimalt med plass for oppbevaring.

Abilica Premium TopRower er romaskinen for deg som ønsker en en slitesterk og solid romaskin, og ikke minst vet at den kommer til å bli brukt mye.

Fordeler

 • Solid konstruksjon.
 • Tåler mye bruk.
 • 9 ulike motstandsnivåer.
 • Kan beregne watt.
 • Mulig å bestemme treningsmål som tid, distanse og kaloriforbruk.
 • Plassbesparende.

Ulemper

 • Ingen treningsprogram.
 • Støtter ikke trådløs pulsmåler.
4.

Tunturi Fitrow 40

Vekt

27kg

Vektbegrensning

27kg

Størrelse montert

27kg

Type motstand

27kg

Score: 83/100

Rating: 5.0/6
Kr 4999,-
Bestill her

Annonselenke

Tunturi Fitrow 40 byr på en flott treningsopplevelse til en meget konkurransedyktig pris.

Tunturi er ikke like kjent som de andre merkene i testen, men det er også med på å presse prisen ned. Maskinen byr på 8 motstandsnivåer, et oversiktlig display som viser rotak, tid, distanse og kalorier, og et komfortabelt og ergonomisk sete.

Fitrow 40 er sammenleggbar og tar liten plass når den er er sammenslått. I tillegg kommer den med transporthjul som gjør den plassbesparende og enkel å plassere når den ikke er i bruk. Romaskinen er også utstyrt med nettbrettholder, så du kan ha med deg din favorittfilm, serie eller podcast på treningsøkten.

Fitrow 40 gir deg det du trenger for å få en god treningsøkt, og til en svært god pris.

Fordeler

 • 8 mostandsnivåer.
 • Ergonomisk utformet sete.
 • Display for rotak, tid, distanse og kalorier
 • Kompakt og lett slå sammen.
 • Praktisk stativ for nettbrett.

Ulemper

 • Ingen treningsprogrammer.
 • Støtter ikke pulsmåling.
5.

Master Fitness R610

"Mye for pengene!"

Vekt

28kg

Vektbegrensning

110kg

Størrelse montert

202 x 53 x 67 cm

Type motstand

Magnet

Score: 83/100

Rating: 5.0/6
Kr 4740,-

Master R610 er lett, kompakt og flott innstegsmodell til deg som ønsker å komme i gang med ro-trening.

Master R610 er først og fremst lett og kompakt, og passer ypperlig for deg som tenker å flytte den frem og tilbake mellom ulike rom. Maskinen benytter magnetbrems, er svært stillegående, og motstanden er jevn og god over alle de 12 motstandsnivåene. Motstanden justeres manuelt på et ratt.

Skinnen kan felles opp med et enkelt håndgrep, noe som gjør at apparatet tar mye mindre plass når det ikke er i bruk. R610 veier kun 28kg og har en maks brukervekt på 110kg.

En enkelt og oversiktlig display viser info om tid, distanse, antall rotak, rotak per minutt og kaloriforbruk. Det er ingen pulsmåling på Master R610, så du må eventuelt benytte din egen pulsklokke og pulssensor.

R610 er en rimelig romaskin som fungerer utmerket som et allsidig treningsapparat til hjemmebruk.

Fordeler

 • 12 motstandsnivåer
 • Magnetbrems sørger lavt støynivå.
 • Kompakt og lett.
 • Skjerm med tid, distanse, antall rotak, rotak per minutt og kaloriforbruk.

Ulemper

 • Ingen treningsprogrammer.
 • Ingen støtte for pulsmåling.
6.

X-Erfit Row 200

"Mye for pengene!"

Vekt

27kg

Vektbegrensning

110kg

Størrelse montert

184 x 50 x 81 cm

Type motstand

Manuell

Score: 81/100

Rating: 4.9/6
Kr 4999,-
Bestill her

Annonselenke

X-Erfit Row 200 byr på mye treningsglede til en meget god pris. Her er det nesten umulig å trå feil.

X-Erfit Row 200 er en perfekt romaskin for deg som ønsker å komme i gang med treningen, eller som bare ønsker en enkel romaskin som gir deg akkurat det du trenger. Maskinen er liten og lett, og tar svært lite plass når du slår den sammen. Med en vekt på kun 27 kg og et kompakt design, er Row 200 rett og slett utrolig plassbesparende.

Motstanden justeres manuelt, og et svinghjul på 6 kg byr på 8 forskjellige motstandsnivåer. Motstanden justeres manuelt ved å skru på et hjul som sitter like ved bena. Setet glir frem og tilbake på en solid aluminiumsskinnen, og sørger for en behagelig sittestilling. En stor fordel med X-Erfit Row 200 er at maskinen også egner seg for høye personer, og den kan fint brukes av personer opp til 190cm.

Til tross for lav pris kommer X-Erfit Row 200 med et oversiktlig display som viser distanse, tid, kalorier, antall tak og totalt antall tak.

Det er rett og slett veldig lite mangler ved maskinen, i hvert fall til denne prisen. Maskinen kan så klart ikke hamle opp med de mer påkostede modellene i testen, men når vi tar med pris og funksjonalitet i vurderingen, så fortener X-Erfit Row 200 plassen sin. Et meget godt kjøp.

Fordeler

 • Mye for pengene.
 • Liten og lett. Tar liten plass.
 • Enkel i bruk.
 • Byr på god motstand og treningseffekt.
 • Egner seg også for lengre personer.
 • Oversiktlig og flott display.

Ulemper

 • Ikke like solid ramme som de mer påkostede modellene.
 • Mindre jevn motstand, og ikke like kraftig.
 • Ingen treningsprogrammer.
7.

Titan Life R10

"Enkelt og rimeligt alternativ for deg som vil komme i gang med treningen!"

Vekt

14,3kg

Vektbegrensning

110kg

Størrelse montert

195 x 43,5 x 65cm

Type motstand

Elastisk

Score: 70/100

Rating: 4.2/6
Kr 3199,-

TITAN LIFE Trainer R10 er en enkel og grei romaskin som tar minimal plass og passer for deg som ønsker en enkel og grei romaskin av god kvalitet.

R10 er en allsidig romaskin som gir deg mulighet til å trene klassisk roing, men også trene armene, skuldrene og ryggen på forskjellige måter. Den leveres med trenings-DVD som gir deg inspirasjon og veiledning til de forskjellige øvelsene. 

Titan Life R10 har elastisk og justerbar motstand og kommer med 12 ulike treningsprogrammer. Maskinen kan lett slås sammen og ryddes vekk.

Alt i alt er dette en meget godt alternativ til bruker som ønsker en rimelig, men fremdeles bra produkt.

8.

FitNord Oceans 300

"Design-vinner med høy motstand!"

Vekt

35 kg

Vektbegrensning

120 kg

Størrelse montert

230 x 59 x 160cm

Type motstand

Magnet / Luft

Score: 89/100

Rating: 5.3/6
Kr 12750,-
Bestill her

Annonselenke

FitNord Oceans 300 er ikke bare den flotteste romaskinen, men også en real kvalitetsmaskin.

FitNord Oceans 300 skiller seg først og fremst ut ved å ha se virkelig bra ut. FitNord vinner helt klart design-prisen for Oceans 300, og samtidig klarer de å lage en meget god maskin.

Oceans 300 er stødig og robust, og tåler mye julig over lang tid. Motstanden består av en kombinasjon av elektromagnetisk- og luftmotstand, og byr på 8 ulike motstandsnivåer med svært realistisk ro-følelse. Luftmotstanden gjør at du virkelig kan få brynet deg på tung motstand, og maskinen vil garantert tilfredsstille selv de mest kravstore.

En oversiktlig LCD-skjerm gir info om tid, distanse, hastighet, rofrekvens, temperatur, puls, m.m.. Oceans 300 kan kobles til trådløst pulssensor, og har stativ for nettbrett slik at du kan la deg underholde mens du trener. Fotplatene er justerbare og aluminiumsskinnen som setet glir på gir tilnærmet friksjonsfri bevegelsesbane.

FitNord Oceans 300 leverer en meget god totalpakke for de som ønsker en elegant og kraftig maskin som leverer høy motstand og topp ro-følelse.

 

Fordeler

 • Stødig og robust.
 • Magnet- og luftmotstand sørger for jevn og MYE motstand.
 • 8 ulike motstandsnivåer.
 • Nettbrettholder.
 • Realistisk ro-følelse.
 • Elegant design.
9.

inSPORTline Air Master

"Mesterklasse og perfeksjon!"

Vekt

50kg

Vektbegrensning

150kg

Størrelse montert

224 x 62 x 102 cm

Type motstand

Luft / Magnetisk

Score: 90/100

Rating: 5.4/6
Kr 14999,-
Bestill her

Annonselenke

inSPORTline Air Master er noe av det absolutt råeste du kan oppdrive av romaskiner i dag. Dette er det perfeksjon til det ytterste!

Jakter du på en romaskin som tåler virkelig mye juling, som skal brukes mye og av mange? Da er inSPORTline Air Master er perfekt partner. Denne maskinen byr på solid motstand, mange treningsprogrammer, stillegående drift, og støtte for flere brukere.

Det er ikke mange romaskiner som støtter flere brukere, men det gjør inSPORTline Air Master. Her kan du opprette 5 ulike brukerprofiler, og lagre dine egne data under egen profil. Du kan velge mellom 20 ulike programmer, hvorav 1 stk HRC-program og 1 stk watt-program. Kombinasjonen av luftbasert og magnetisk motstand sørger ikke bare for jevn og kraftig motstand over 16 ulike nivåer, men også svært stillegående drift.

En oversiktlig  og lettlest (bakgrunnsbelyst) LCD-skjerm viser info om tid, distanse, motstand, antall trekk, kaloriforbruk, tid per 500 m, trekk per minutt, watt og puls. Pulsen registreres via et trådløst pulsbelte som kan kjøpes som tilbehør dersom du ikke har et fra før.

inSPORTline Air Master har et ekstra lang skinne på 124cm, og er med sine 50kg svært stødig. Den har også et utjevningssystem som gjør det enklere å plassere den på ujevne underlag. Til tross for sine relativt høye vekt gjør det foldbare designet at den tar svært liten plass når du slår den sammen.

inSPORTline Air Master er en fantastisk romaskin som krysser av på nesten alle punkter. Dette er romaskinen for deg som krever det beste, eller som ønsker en romaskin som kan brukes av hele familien.

 

Fordeler

 • Svært stødig og slitesterk. Stillegående.
 • Luft/magentisk motstand sørger for jevn og høy motstand.
 • 20 stk (12 stk forhåndskonfigurerte programmer, hvorav 1 stk HRC-program og 1 stk Watt-program.
 • Støtter 5 brukerprofiler.
 • Enkel å slå sammen. Plassbesparende.
 • Utjevningssystem for ujevne underlag.
 • Bakgrunnsbelyst LCD-skjerm med mye nyttige data.
 • Støtter trådløs pulssensor.
10.

Tunturi Cardio Fit R20

"Perfekt for deg med enkle krav og liten plass!"

Vekt

15 kg

Vektbegrensning

110 kg

Størrelse montert

174 x 38 x 54 cm

Type motstand

Elastomer

Score: 80/100

Rating: 4.8/6
Kr 3499,-

Tunturi Cardio Fit R20 er er utrolig liten, praktisk og lett romaskin som er perfekt for deg som har liten plass, eller som ønsker å flytte maskinen enkelt fra rom til rom.

Hvis du leter etter en god romaskin som ikke tar mer plass enn nødvendig, da kan Tunturi Cardio Fit R20 være et godt alternativ. Her får du en funksjonell romaskin som med sine 15kg enkelt lar seg flytte mellom ulike rom.

Tunturi Cardio Fit R20 gir deg ikke all verden motstand, men 1 forhåndsinstallert program og 4 motstandsnivåer er mer enn nok til å kunne gi deg en solid treningsøkt. Elastomer-mostand sørger for jevn og god motstand.

En oversiktlig LCD-skjerm viser informasjon om tid, hastighet,totale antall rotak, rotak per minutt og kalorier. Maskinen måler ikke puls, så du er eventuelt avhengig av å bruke et eget pulsbelte og pulsklokke.

Cardio Fit R20 har en lang aluminumsskinne og et ergonomisk sete som sikrer god sittestilling og komfort. Fotstøtten er også justerbar med sikkerhetsstropper til føttene.

Tunturi Cardio Fit R20 er enkel, men også svært brukervennlig og funksjonell. En super romaskin til deg som ønsker det enkelt.

Fordeler

 • Svært lett og plassbesparende!
 • Enkel i bruk.
 • Oversiktlig skjerm med den viktigste treningsdataen.
 • Behagelig sete og fotstropper for bedre sittestilling.

Ulemper

 • Ingen treningsprogrammer.
 • Få motstandsnivåer.
 • Litt ustabil.
11.

VidaXL sammenleggbar romaskin

"En helt grei innstegsmodell"

Vekt

-

Vektbegrensning

100 kg

Størrelse montert

-

Type motstand

Manuell

Score: 70/100

Rating: 4.2/6
Kr 2309,-
Bestill her

Annonselenke

vidaXl sammenleggbar romaskin er en veldig enkel romaskin som tar liten plass og passer for deg som ønsker det enkelt.

Langt i fra den mest avanserte, men den er liten og gjør jobben. Derimot har vidaXL en smart 2-i-1-funksjon som gjør at den kan fungere både som en romaskin og en treningsstasjon. Motstanden stilles manuelt ved hjelp av tre motstandsstrikker som kan stilles til lav, middels eller høy motstand.

Trekkhåndtakene er fleksible, som lar deg gjøre en rekke andre øvelser. Maskinen er laget på kraftig stålramme, og tåler en maks belastning på 100 kg. De store svingbare fotplatene med stropper holder føttene komfortabelt og stabilt på plass under trening.

En lettlest LCD-skjerm gir info om tid, distanse, antall rotak/kadens, totalt antall rota og forbrenne kalorier.

vidaXl tar liten plass og er enkel å lagre under en seng, i et skap, etc. – perfekt for deg som har begrenset med ledig plass i hjemmet.

Kort oppsummert – en veldig enkel romaskin, men den gjør jobben.

Fordeler

 • Plassbesparende.
 • Fungerer som 2-i-1 apparat der du også får trent ulike styrkeøvelser.
 • Oversiktlig treningscomputer.

Ulemper

 • Lav maksimal brukervekt.
 • Ingen treningsprogrammer.
 • Få motstandsnivåer.
 • Ikke fullt så stødig.
12.

Titan Life Rower R34

"Enkel romaskin som tar svært liten plass!"

Vekt

21,2 kg

Vektbegrensning

100 kg

Størrelse montert

162 x 55 x 87 cm

Type motstand

Magnetisk

Score: 80/100

Rating: 4.8/6
Kr 2699,-
Bestill her

Annonselenke

Titan Life Rower R34 er en enkel og brukervennlig romaskin som egner seg godt til nybegynnere og de som ønsker en kompakt romaskin for hjemmet.

Titan Life Rower R34 er en rimelig og god innstegsmodell, og har styrken sin i den lave vekten og det kompakte designet, samtidig som den er enkel i bruk. Mmaskinen har 8 forskjellige intensitetsnivåer som justeres manuelt ved å skru på et hjul i front.

Et tydelig display viser info om tid, avstand og kaloriforbruk. Setet er komfortabelt og pedalene har spenner for godt feste.

Titan Life Rower R34 er også praktisk og kan slåes sammen for å spare plass, Kombinert med den lave vekten på kun 21,2 kg er den perfekt for alle med liten plass og som ønsker å flytte den enkelt fra rom. til rom.

Titan Life Rower R34 er langt i fra å være en kraftig og avansert romaskin, men gir deg likevel mulighet til å trene effektivt på en enkel måte.

Fordeler

 • Lavt støynivå.
 • Oversiktlig computer med de viktigste dataene.
 • Lett, kompakt og plassbesparende.
 • Behagelig sete + pedaler med stropper.
 • Enkel i bruk.

Ulemper

 • Lav vekt på svinghjul (2,5 kg).
 • Sparsommelig med treningsdata på computeren.
 • Lav maksimal brukervekt.
 • Ingen treningsprogrammer.
13.

DKN R-320

"Flott innstegsmodell med luftmotstand for en realistisk rofølelse!"

Vekt

39 kg

Vektbegrensning

130 kg

Størrelse montert

217 x 50 x 88 cm

Type motstand

Luftmotstand

Score: 83/100

Rating: 5.0/6
Kr 8799,-

DKN R-320 er en virkelig flott innstegsmodell som du også kan ha glede av selv om du er en ivrig roer.

DKN R-320 kommer med stødig og robust ramme, og byr på trygghet, enkelthet og høy funksjon.

Takket være luftmotstanden er bevegelsen jevn og fin, og du kan justere motstanden trinnløst. Luftmotstand gir tilnærmet lik følelse av å ro på vann, men har også noe høyere støynivå enn magnetisk motstand og vannmotstand.

En oversiktlig LCD-skjerm viser info om tid, avstand, antall rotak og kaloriforbruk.

Skinnen som setet glir på er hele 1250 mm lang og har en glidelengde på 1100 mm, noe som øker den realistiske rofølelsen.

DKN R-320 kan enkelt slåes sammen og trilles bort eller gjemmes under en seng, i et skap, etc..

Det finnes helt klart rimeligere modeller med tilsvarende funksjoner som DKN R-320, men dette er en av modellene som gir deg mest realistisk romfølelse takket være luftmotstanden, og ikke minst en solid ramme.

Fordeler

 • Solid og stødig ramme.
 • Luftmotstand og lang glidelengde gir en realistisk rofølelse.
 • Trinnløs regulering av motstanden.
 • Oversiktlig og lettlest computer.
 • Komfortabelt sete og polstret håndtak.
 • Plassbesparende.

Ulemper

 • Ingen treningsprogrammer.
 • Støyer mer enn modeller med magnetisk motstand.
 • Støtter ikke pulsmåling.
14.

Assault Air Rower Elite

"En gjennomført toppmodell!"

Vekt

92 kg

Vektbegrensning

160 kg

Størrelse montert

235 x 51 x 123 cm

Type motstand

Luft

Score: 91/100

Rating: 5.5/6
Kr 18499,-

Assault Air Rower Elite leverer en topp romaskin for alle som ønsker å plukke det beste fra øverste hylle.

Assault Air Rower Elite er en helt ny romaskin fra en av de ledende produsentene av Airbikes. Air Roser Elite bruker luftbasert motstand og et dual-basert drivsystem som består av både kjeder og reimdrift, og sørger for en myk og fleksibel følelse under roingen. Dette bidrar ikke bare til bedre komfort, men også en mer realistisk følelse av å ro. Rammen er kraftig, rustfri og svært stødig, og legger til rette for intensive roøkter og lang levetid.

Assault Air Rower er utstyrt med et stort display som gjør det lett å lese av info som tid, hastighet, distanse, antall trekk per minutt, kaloriforbruk, watt og puls. Maskinen støtter både Bluetooth og ANT+, og kan kobles til f.eks. et eksternt pulsbelte, eller Assault Fitness App som lanseres i år. Det er også installert 8 treningprogrammer på maskinen.

Aluminiumsrammen som setet glir på er lang og solid, og setet er komfortabelt og ergonomisk utformet. Assault Air Rower vil passe personer opp til ca. 193 cm.

Maskinen har transporthjul som gjør den enklere å flytte, men vekten er relativt høy. Den kan slåes sammen og oppbevares vertikalt.

Det koster, men du får valuta for pengene. Assault Air Rower Elite er en romaskin du kan ha lenge, og som gir deg jevn og høy motstand med en realistisk rofølelse.

Fordeler

 • Svært kraftig og slitesterk ramme og skinne.
 • Luftmotstand med realistisk rofølelse
 • 8 treningsprogrammer og mulighet for å kobles til Assault Fitness App.
 • Komfortabelt sete.
 • Passer personer opp til 193 cm.
 • Slåes enkelt sammen og kan trilles bort.
 • Støtter både Bluetooth og ANT+.

Ulemper

 • Tung.
 • Luftmotstand bråker generelt noe mer enn magnet.
15.

BH Fitness Aquo Dual

Vekt

25 kg

Vektbegrensning

110 kg

Størrelse montert

179 x 50 x 53 cm

Type motstand

Magnet

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 7790,-
Bestill her

Annonselenke

BH Fitness Aquo Dual er en solid romaskin med byr på relastisk romfølelse og motiverende treningsprogram.

BH Fitness Aquo Dual er ny romaskin fra anerkjente BH Fitness. Denne romaskinen har en stødig ramme og magnetmotstand med jevn motstand og tilnærmet lydløs drift over 24 motstandsnivper.

En stor og oversiktlig LCD-skjerm gir deg oversikt over data som tid, hastighet, distanse, omdreininger per minutt, kaloriforbruk, odometer, watt og puls. Pulsen måles via en ekstern pulssensor som må kjøres separat.

Du kan velge blant 12 stk forhåndsinnstilte programmer med 24 stk forskjellige motstandsnivåer, 4 stk brukerprofiler og 4 stk HRC-programmer. Alle modeller i Dual-serien er optimalisert for i.Concept-apper som du enkelt kan bruke ved å koble til Dual Kit-modulen (som kan kjøpes separat). i.Concept utvider funksjonaliteten til maskinen ytterligere.

BH Fitness Aquo Dual er sammenleggbar, har lav vekt og kan enkelt trilles bort.

BH Fitness Aquo Dual er en solid og god romaskin med masse muligheter. Den er mer robust bygget enn de rimeligere romaskinene rundt 5-6000 kroners klassen, og byr på en rekke motiverende treningsprogram.

Fordeler

 • Stødig og robust.
 • Jevn motstand og tilnærmet lydløs drift.
 • Stort og tydelig computer.
 • 24 motstandsnivåer.
 • 12 stk forhåndsinnstilte programmer med 24 stk forskjellige motstandsnivåer, 4 stk brukerprofiler og 4 stk HRC-programmer
 • i.Concept utvider funksjonaliteten ytterligere.
 • Kan kobles til ekstern pulssensor.
16.

Thor Fitness Air Rower

Vekt

27 kg

Vektbegrensning

145 kg

Størrelse montert

167 x 78 x 159 cm

Type motstand

Luft

Score: 87/100

Rating: 5.2/6
Kr 14999,-
Bestill her

Annonselenke

Thor Fitness Air Rower er en helt ny romaskin som byr på høy kvalitet og realistisk rofølelse.

Air Rower finnes allerede på de mange treningssenter, noe som også sier sitt om maskinens kvalitet. Romaskinen er bygget på en svært solid ramme og tåler en vektbelastning på 145 kg. Air Rower benytter luftmotstand som sørger for jevn og høy motstand, samtidig som det bidrar til en realistisk rofølelse.

Thor Fitness Air Rower kommer med flere forhåndsinstallerte programmer, og har 10 motstandsnivåer. En stor LCD-skjerm viser info om tid, distanse, antall rota, frekvens, kaloriforbruk, watt og puls. Pulsen kan måles ved å koble til et ekstern pulsmåler.

Maskinen har ergonomiske rohåndtak som gir høy komfort når du ror, og setet er ekstra polstret for å gi brukeren en skånsom overflate for langvarig bruk.

Thor Fitness Air Rower støtter Bluetooth og lar deg  logge treningen, se pulsen og koble til treningsapper som f.eks. Kinomap hvor du kan konkurrere mot andre brukere på plattformen, eller bare kjøre en morsom økt med visuell visning.

Thor Fitness Air Rower er en gjennomført romaskin med lang levetid og høy funksjonalitet.

Fordeler

 • Svært solid og stødig ramme.
 • Luftmotstand gir jevn og høy motstand.
 • 10 motstandsnivåer.
 • Flere innebygde programmer, inkludert intervallprogram-
 • Støtter Bluetooth og tilkobling til en rekke treningsapper
 • Oversiktlig treningscomputer.
 • Kan kobles til ekstern pulssensor.
17.

Titan Life Rower R95

Vekt

-

Vektbegrensning

130 kg

Størrelse montert

242 x 62 x 106 cm

Type motstand

Luft

Score: 84/100

Rating: 5.0/6
Kr 13175,-
Bestill her

Annonselenke

Titan Life R95 er kraftig og solid romaskin beregnet for deg som ønsker en romaskin med realistisk rofølelse.

R95 benytter fleksibel luftmotstand og byr på høy og jevn motstand. Rammen er solid slik at den skal føles trygg selv under intensive treningsøkter.

Titan Life R95 kommer med en solid glideskinne og et sete som glir på brede hjul. Dette bidrar til å redusere friksjonen slik at du får en mer behagelig treningsopplevelse. Motstanden justeres trinnløst over 10 nivåer, men det er ingen innebygde treningsprogrammer.

En oversiktlig computer viser info som tid, avstand, frekvens, kalorier og puls. Pulsen måles ved å koble til et ekstern pulsbelte (følger ikke med).

Titan Life R95 er utstyrt med Bluetooth og er kompatibel med FITSHOW-appen som hjelper deg å holde oversikt over treningen, samt byr på flere treningsprogrammer.

Maskinen kommer med innebygde transporthjul og kan enkelt slåes sammen for å ta mindre plass når du ikke trener.

Titan Life Rower R95 er et godt alternativ for deg som er ute etter en solid romaskin med muligheter for høy motstand og en realistisk rofølelse.

Fordeler

 • Stødig og kraftig ramme.
 • Luftmotstand med og jevn motstand.
 • Trinnløs justering av motstand over 10 nivåer.
 • Oversiktlig computer.
 • Støtter Bluetooth og tilkobling til ekstern pulssensor.
 • Fitshow byr på treningsprogrammer.
 • Realistisk rofølelse.

Ulemper

 • Ingen innebygde treningsprogrammer.
 • Savner stativ for nettbrett.
 • Luftmotstand bråker generelt noe mer enn magnet.

 

Velg riktig romaskin 

Romaskiner regulerer belastningen gjennom magnetisk motstand, luft eller vann. Under gir vi en forklaring på de ulike alternativene.

Magnetisk motstand
Romaskiner med magnetisk motstand er kanskje den vanligste for hjemmebruk. Disse er stillegående, relativt kompakte, og krever minimalt med plass.

Luftmotstand
Luftmotstand bruker luftstrømmen som belastning, og denne typen oppleves som en naturlige følelse av å ro på vann. Belastningen og bevegelsen er jevn og myk, men støynivået er en høyere enn for maskiner med enten magnetisk- og vannmotstand.

Vannmotstand
Roing hører hjemme på vannet, og kanskje er det ikke så rart at romaskinen med vann som motstandssystem, som regel er det beste du får og ikke minst favoritten blant de som ror mye. Opplevelsen av å ro en romaskin med vannmotstand er som å ro på vann, og det skyldes nettopp at du ror i vann. Lyden er naturlig, og følelsen er helt egen.

Display
Displayet viser data som treningsøkta som tid, distanse, hastighet, drag per minutt, totale antall drag og kaloriforbrenning. Disse dataene er med på å motivere, og ikke minst gjør det det enklere å planlegge/følge med på treningsøkta.

Oppbevaring
Som de fleste treningsmaskiner tar romaskinen plass, og enkelte romaskiner kan være opptil 2 meter lange. En del maskiner er sammenleggbare, noe som er veldig fordel om du har begrenset med plass.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.

PRODUKTTESTER

Produkttest

Test: JBL Reflect Mini NC

En av de mest populære øreproppene for trening har nå kommet…
Dato: Jul 30, 2021
Produkttest

Test: Asics Gel Cumulus 23

Asics Gel Cumulus 23 er en av de tryggeste og mest…
Dato: Jul 29, 2021
Produkttest

Test: Saucony Drizzle Jacket

Saucony Drizzle Jacket er en enkel og grei løpejakke for deg…
Dato: Jul 26, 2021