Vi har testet en rekke av de mest populære løpevestene og drikkevestene på markedet. Er du på jakt etter en ny drikkevest, finner du her!

Med sine lave vekt, tighte passform og mange praktisk løsninger, har drikkevester blitt en svært vanlig del av løpeutstyret til mange dedikerte mosjonister. En drikkevest gjør det enkelt å ta med drikke og annet nødvendig utstyr når du er ute og løper, og de merkes nesten ikke på ryggen. Markedet flyter over at ulike løpevester, og både størrelser og praktiske muligheter skiller de fra hverandre.

Hvert merke har sine modeller, og innenfor disse modellene finnes det gjerne flere størrelser av hver enkelt. Vi har valgt å skille drikkevest/løpevest fra testen av løpesekker/drikkevester ut fra hvor stor disse sekkene er. Som grunnlag setter vi at en drikkevest kan variere i størrelse fra 0-10 liter, mens en drikkesekk regnes fra 10L+. Om du bør velge en drikkevest eller drikkesekk, avhenger helt av hva du skal bruke sekken til. Løper du mye og har behov fo på ta med deg litt av hvert på tur, kan vi absolutt anbefale en av hver.

Før du tar en avgjørelse på hvilken drikkevest/drikkesekk du skal velge, bør du gjøre tenke gjennom disse tingene:

 • Behov
 • Bruksområde
 • Størrelse
 • Drikkeløsning
 • Justeringsmuligheter
 • Vekt
 • Løsninger for feste av utstyr

Under selve testen har vi gått grundigere inn på hvert punkt slik at det skal bli enklere for deg å gjøre et valg. Uansett hvilken du velger, kan vi love at samtlige modeller er av svært høy kvalitet og kan anbefales. Listen er dynamisk og vil bli oppdatert med nye modeller og merker når vi får testet mer utover sommer/høst. Trykk HER om du ønsker å komme til oversikten over hva du bør tenke over ved valget av løpesekk.

* Her finner du Test av beste drikkesekker/løpesekker 10+ liter!

Best i test drikkevest 0-10 liter – Beste løpevest 2021

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen mottar vi en liten provisjon fra butikkene som bidrar til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler. Du betaler den samme rimelige prisen som butikkene oppgir. Vi setter derfor stor pris på om du bruker linkene i artikkelen. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

*Produkter i denne testen»

 • Salomon Sense Ultra 5 Set
 • Dynafit Vert 6
 • Osprey Duro 6
 • Camelback Ultra Pro Vest

SORTER ETTER:

1.

Osprey Duro 6

Vekt

310g

Størrelse

6L

Inkludert drikkeløsning

2 X 500ml softflask

Score: 95/100

Rating: 5.7/6
Kr 1199,-

Osprey har laget lette og funksjonelle sekker i mange år og er å finne på rygger i alle verdens land. Duro-serien er spesielt myntet på deg som liker å bevege deg lett og raskt uten hindringer.

Sekkene i Osprey Duro-serien består av tre ulike modeller; 1.5L, 6L og 15L. Vi har testet 6-literen, og kan med en gang si at dette er den mest romslige 6-literen vi har prøvd. Osprey har alltid vært god på detaljer og praktiske løsninger, og Duro beviser at det California-baserte selskapet mener alvor.

Duro 6 kommer i to ulike størrelser (XS/S og M/L) basert på  rygglengde og omkrets rundt brystet. Sekken har gode justeringsmuligheter og kan justeres både horisontalt og vertikalt. I tillegg er det to strammereimer nederst på sekken som gjør at du virkelig kan få den til å sitte tett inntil kroppen. Ønsker du å ta av brystreimene helt, så er det fullt mulig. Det skal også nevnes at Duro-serien er godt egnet til alle som er bredskuldret og sliter med å finne drikkevester som sitter godt.

Skulderreimene består av tynt meshmaterialet og er svært behagelige når sommersola steiker. Hver av reimene har en lomme til hver sin softflask, og flaskene har forlengelsesslanger og biteventil som gjør det enkelt å drikke uten å måtte ta ut flaskene. Det eneste vi har å utsette på flaskene, er at åpningen er veldig liten slik at de er mer utfordrende å fylle/vaske.

Det er også en liten lomme for energibarer/gels på hver side. På venstre side finner du i tillegg en liten glidelåslomme, mens det på høyre side er festet en liten fløyte. En fin detalj er magneten som er festet midt på den øverste brystreimen. Benytter du en av Osprey sine drikkeblærer, har disse festet en magnet øverst på slangen som gjør at den fester seg til brystreimen og enkelt holder seg på plass.

Selve hovedrommet er på 6 liter, og på utsiden er det en ekspandabel meshlomme som er ypperlig til å oppbevare en jakke, skjorte, etc.. Det er også en mindre meshlomme nederst på hver siden av sekken som er enkelt å nå selv med sekken på. Disse lommene fungere også som en del av festesystemet for staver, sammen med en strammesnor øverst på hver side.

Helt på toppen er det en egen glidelåslomme med rom til en drikkeblære. Det er også en egen liten glidelåslomme beregnet til nøkler elle andre verdisaker som du ønsker å ha kontroll på. Ellers er vesten utstyrt med refleksdetaljer godt fordelt på både frem- og baksiden. Det er også et eget lyktefeste nederst på baksiden av sekken.

Osprey Dura 6 er vår klare favoritt blant vestene/sekkene i denne størrelsesklassen. Her er det så god plass, så høy komfort, så mange praktisk løsninger og godt med lommer, at den kan brukes til langt mer enn de kortere turene.  

 

 

 

Fordeler

 • Det beste plassutnyttelsen av alle løpevestene/løpesekkene i denne størrelsesklassen!
 • Svært behagelig passform.
 • God lufting i rygg og på skulderreimene.
 • Massevis av lommer med god plass.
 • Softflasken med forlengelsesslange fungerer glimrende.
 • Passer også godt til de som er brede over skuldrene.
 • Feste for drikkeslange på brystreimen (ved bruk av drikkeblære).
 • Avtagbare brystreimer.

Ulemper

 • Litt liten åpning på drikkeflaskene.
2.

Salomon S/Lab Sense Ultra 5

Vekt

191g

Størrelse

5L

Inkludert drikkeløsning

2 x 500ml softflask

Score: 95/100

Rating: 5.7/6
Kr 1500,-
Bestill her

Annonselenke

Salomon S/Lab Sense Ultra 5 er favoritten blant de minste løpevestene. Her er alt gjennomtenkt og velprøvd!

Salomon briljerer med nok en god løpevest på listen. S/Lab Sense Ultra-serien kommer i tre ulike størrelser (bærekapasitet): 2L, 5L og 8L. 2-literen er knøttliten og egentlig kun for de kortere turene i varmt vær der maks pusteevne og frihet er avgjørende. 5-literen og 8-literen er mer anvendelige og tar deg ta med deg både jakke, energibarer, telefon, lykt, overtrekksbukse, og enda litt til.

Salomon S/Lab Sense Ultra 5 er en sweetspot når det kommer til størrelse. I utgangpuntket er 5 liter relativt lite, men takket være det elastiske og ekspanderende stoffet i sekken, er det overraskende hvor mye som er mulig å pakke med seg i denne løpevesten. Det stretchy materialet gjør også at den ligger svært godt på ryggen, er lett å tilpasse og følger hver eneste bevegelse. Den blir rett og slett umerkelig, og blir som en del av kroppen. Nettingen inn mot ryggen er også svært pustende og gir god avkjøling i varmt vær.

Sekken er utstyrt med to romslige og gode lommer i stretchmateriale strategisk plassert i overgangen fra skulderreim til siden av sekken. På siden er det to mindre lommer med glidelås som passer fint til f.eks. mobilen. Skulderreimene er også utstyrt med hver sin lomme som hver inneholder en 500ml softflask. Et stort pluss er at disse softflaskene er av en litt bedre variant enn de vi stort sett finner på de fleste vester og sekker. Bunnen på flaskene er avstivet med en liten plastkappe slike at det blir mye lettere å dytte flaskene ned i lommene når du skal sette de på plass. Høyre skulderreim har også en liten glidelåslomme med plass til f.eks. en energibar eller gel.

På baksiden har sekken en større lomme på nederste del, og et større hovedrom som dekker hele sekken. Begge lommene  har god plass, og du får lett plass til en lett vindbukse eller jakke. I tillegg er det feste for at du kan oppgradere sekken med en slags bæreveske for staver slik at du enkelt kan ta med deg staver på løpetur.

Salomon S/Lab Sense Ultra 5 er den minste og mest diskré løpevesten/løpesekken, men det er også den som har best løsninger for å få med mye, og ikke minst å få tak i det du trenger. En favoritt – enten du velger 5L eller 8L.

 

Fordeler

 • Sitter som støpt på kroppen.
 • Rommer MYE til å være kun 5L.
 • Lett.
 • Softflaskene er avstivet slik at de er lette å ta ut/inn.
 • Velplasserte lommer. Mulig å oppbevare mobilen på fremsiden av sekken uten å bruke lommen til flaskene.
3.

Salomon Sense Pro 10

Vekt

249g

Størrelse

10L

Inkludert drikkeløsning

2 X 500ml softflask

Score: 95/100

Rating: 5.7/6
Kr 1700,-

Salomon Sense Pro 10 tar det beste fra sine forgjengere og gjør den enda litt bedre. Dette er våre nye favoritt blant middels store løpevester!

Salomon har toppet mange lister og tester for sine gode løpevester, og i år har de oppgradert bestselgerne S/Lab Sense Ultra og Adv Skin-serien.

Nye Sense Pro 10 ligner mye på sine forgjenger, men har fått en oppdatert passform som skal bidra til å eliminere trykkpunktene og friksjonen for økt komfort. I tillegg har drikkevesten endret designet på lommene slik at de er lettere å nå under aktivitet, samt en enklere strømmeløsning i front.

Sense Pro kommer i to ulike størrelser (bærekapasitet): 5L og 10L, og Salomon har dermed valgt å droppe den minste 2-literen og i tillegg økt kapasiteten på den tidligere største 8-literen. Vi har testet både Sense Pro 5 og Sense Pro 10, og vestene har faktisk blitt enda bedre.

Den minste modellen, Salomon Sense Pro 5, er er enkelt og greit utrolig allsidig og lar deg ta med deg både en lett vindjakke, noen energibarer, telefon, lykt, og enda litt til. Trenger du mer plass til en lengre tur, så er Sense Pro 10 veien å gå. Her får du muligheten til å pakke med deg en god del ekstra uten at du trenger å stappe vesten så full at den blir ubehagelig å bære. Perfekt for ultraløp eller minimalisten på dagstur i fjellet.

Til tross for at 5 og 10 liter kan høres lite ut, så rommer disse vestene likevel imponerende mye. Det elastiske og ekspanderende stoffet i sekken gjør at du kan stappe lommene fulle, og det stretchy materialet bidrar til at de ligger tett og godt på ryggen slik at den følger hver eneste bevegelse. I likhet med de forrige modellene så blir de nærmest umerkelige og som en del av kroppen. Nettingen inn mot ryggen er også svært pustende og gir god avkjøling i varmt vær.

Vesten strammes ved hjelp av hurtigsnøring som nå er designet slik at du strammer både øvre og nedre del av sekken bare ved å trekke i en snor. Festepunktene kan flyttes både ned og opp slik at du får tilpasset vesten etter eget behov.

I front er skulderreimene utstyrt med hver sin lomme som hver inneholder en 500ml softflaske. Bunnen på flaskene er avstivet med en liten plastkappe slike at det er enkelt å dytte flaskene ned i lommene når du skal sette de på plass. Venstre skulderreim har også en liten glidelåslomme med plass til f.eks. mobilen, og i tillegg er det en liten ekspanderende lomme i front på begge sider.

På sidene av vesten/sekken har Salomon valgt å fjerne de to små glidelåslommene vi fant på S/Lab Ultra 5, og har isteden valgt å gå for en utvidbar lomme med åpning fra utsiden av skulderreimene. Glidelåslommene er et stort savn ettersom disse passer perfekt til f.eks. mobilen, et kamera, energibar, etc., i tillegg til at de var enkle å nå. Lengst bak på sidene er det en gjennomgående åpning som gjør det mulig å trekke ut en jakke, bukse, etc. fra begge sider. Denne lommen er veldig praktisk, men du skal ha rimelig god mobilitet i skulderleddet for å nå tak i disse uten å måtte ta av deg vesten.

Baksiden av sekken er der de to modellene skiller seg. På Sense Pro 5 er de tre små lommene som utgjorde baksiden på S/Lab Sense Ultra 5 nå fjernet og erstattet av et større ekspanderende hovedrom med åpning i toppen. 10-literen gir deg dog vesentlig mer plass uten å gjøre særlig mye mer ut av seg, og har en praktisk glidelåslomme som åpnes fra høyre side.

Vesten er klargjort for å kunne brukes med en drikkeblære, og nederst på baksiden er det et feste som gjør at du kan feste et par staver. Det er også mulig å oppgradere med en slags bæreveske for staver slik at du har enda enklere tilgang til de mens du bærer vesten på deg.

Salomon Sense Pro 10 er den perfekte «sweet spoten» for deg som er ute etter en superlett løpevest eller løpesekk, men som kvier deg for å drasse med deg for mye. Sense Pro 10 gir deg plass til det lille ekstra på en lang løpetur, og har praktiske løsninger som gjør at du kan konsentrere deg fullt og helt om det du skal – nemlig løpe.

Fordeler

 • Bombesikker passform. Lav vekt.
 • Svært god plass.
 • God strammeløsning i front.
 • Softflaskene er avstivet slik at de er lette å ta ut/inn.
 • Bra med lommer i front. Egen glidelåslomme for mobil.
 • Mange praktiske festepunkter.
4.

Camelback Ultra Pro Vest

Vekt

160g

Størrelse

6L

Inkludert drikkeløsning

2 X 500ml softflask

Score: 90/100

Rating: 5.4/6
Kr 1399,-

Camelback Ultra Pro Vest er Camelbak sin allrounder løpevest og retter seg spesielt mot de som ønsker å løpe langt og lenge.

I følge Camelback rommer Ultra Pro Vest 6L i likhet med Dynafit Vert. Det er seks store liter, og i tillegg følger det med to 500ml saftflasker av kanskje den beste varianten i denne testen. Det er svært store forskjeller på hvor mye to tilsynelatende like løpevester/drikkevester kan få med seg, og Ultra Pro Vest utnytter litrene sjeldent bra.

For det første er meshmaterialet i rygg og skulerstropper utrolig behagelig. Det puster godt, kjennes mykt og komfortabelt, og virker avkjølende i varmt vær. Passformen på Ultra Pro er også helt super. Modellen leveres i strørrelsene S, M og L, men hver av størrelsene har store justeringsmuligheter. To bryststropper gjør det enkelt å stramme, og begge stroppene kan justeres vertikalt.

Skulderreimene er utstyrt med hver sin lomme til en softflask. Disse lommene er store å lette å betjene, og har en strammesnor øverst på kanten som sørger for å holde flaskene på plass. De to 500ml softflaskene er av svært god kvalitet. Tuppen/enden på flaskene er avsmalnet slik at de er enklere å plassere i lommen etter bruk. Korken har en smart åpne/lukke mekanisme som hindrer at de lekker unødvendig. På venstre reim finner vi en glidelåslomme for mobilen, men denne er for liten til moderne telefoner (rommer ikke engang en «liten» iPhone 11 Pro». Lommen er derimot perfekt for å oppbevare en energibar eller gel. På høyre skulderrem er det en liten lomme beregnet til gels. Denne kunne gjerne vært litt større slik at innholdet satt enda tryggere. I tillegg er det en liten fløyte til eventuelle nødssituasjoner.

På hver side av sekken er det en liten ekspandabel meshlomme. Her er det ikke veldig mye plass, men de rommer en lue/hansker/tynn t-skjorte/etc..

Baksiden består av et stort hovedrom på 6L, og dette er også laget for å kunne brukes med en 1.5L drikkeblære dersom du foretrekker det fremfor flasker, eller ønsker begge deler. Det er også en smart ytterlomme i delvis mesh/nylon, med tilgang fra begge sider. Er du litt fleksibel, klarer du fint å nå denne med sekken på ryggen. Perfekt for å oppbevare en liten jakke. På utsiden er det også fire små hemper til å  feste f.eks. strammesnorer du kan bruke for å feste en jakke. De fleste modellene har brukt å kome med dette, så akkurat dette savner vi hos Ultra Pro Vest.

Av andre ting som er verdt å nevne er refleksdetaljer jevnt plassert på både skulderreimer og bakside. En annen fordel er at vesten er enkel og ta av/på i fart.

Camelback Ultra Pro Vest retter seg kanskje mot langløperen, men er vell så god for kortere turer. En kompakt passform med mye rom og smarte løsninger. Og kanskje de beste softflaskene på markedet?

Fordeler

 • Meget god passform.
 • Enkelt å justere.
 • Lett å ta av/på i fart.
 • Knallgode drikkeflasker!
 • Lett!
 • Puster svært bra.

Ulemper

 • Lommen til mobilen er for liten, og det mangler derfor en lett tilgjengelig lomme for dette.
 • Hvor er festet til stavene?
5.

Salomon Sense Pro 5

Vekt

227g

Størrelse

5L

Inkludert drikkeløsning

2 X 500ml softflask

Score: 90/100

Rating: 5.4/6
Kr 1500,-

Salomon Sense Pro 5 tar det beste fra sin forgjenger og gjør den enda litt bedre. Dette er våre nye favoritt blant de minste og letteste løpevestene!

Salomon har toppet mange lister og tester for sine gode løpevester, og i år har de oppgradert bestselgerne S/Lab Sense Ultra og Adv Skin-serien.

Nye Sense Pro 5 ligner mye på sine forgjenger, men har fått en oppdatert passform som skal bidra til å eliminere trykkpunktene og friksjonen for økt komfort. I tillegg har drikkevesten endret designet på lommene slik at de er lettere å nå under aktivitet, samt en enklere strømmeløsning i front.

Sense Pro kommer i to ulike størrelser (bærekapasitet): 5L og 10L, og Salomon har dermed valgt å droppe den minste 2-literen og i tillegg økt kapasiteten på den tidligere største 8-literen. Vi har testet både Sense Pro 5 og Sense Pro 10, og vestene har faktisk blitt enda bedre.

Den minste modellen, Salomon Sense Pro 5, er er enkelt og greit utrolig allsidig og lar deg ta med deg både en lett vindjakke, noen energibarer, telefon, lykt, og enda litt til. Trenger du mer plass til en lengre tur, så er Sense Pro 10 veien å gå. Her får du muligheten til å pakke med deg en god del ekstra uten at du trenger å stappe vesten så full at den blir ubehagelig å bære. Perfekt for ultraløp eller minimalisten på dagstur i fjellet.

Til tross for at 5 og 10 liter kan høres lite ut, så rommer disse vestene likevel imponerende mye. Det elastiske og ekspanderende stoffet i sekken gjør at du kan stappe lommene fulle, og det stretchy materialet bidrar til at de ligger tett og godt på ryggen slik at den følger hver eneste bevegelse. I likhet med de forrige modellene så blir de nærmest umerkelige og som en del av kroppen. Nettingen inn mot ryggen er også svært pustende og gir god avkjøling i varmt vær.

Vesten strammes ved hjelp av hurtigsnøring som nå er designet slik at du strammer både øvre og nedre del av sekken bare ved å trekke i en snor. Festepunktene kan flyttes både ned og opp slik at du får tilpasset vesten etter eget behov.

I front er skulderreimene utstyrt med hver sin lomme som hver inneholder en 500ml softflaske. Bunnen på flaskene er avstivet med en liten plastkappe slike at det er enkelt å dytte flaskene ned i lommene når du skal sette de på plass. Venstre skulderreim har også en liten glidelåslomme med plass til f.eks. mobilen, og i tillegg er det en liten ekspanderende lomme i front på begge sider.

På sidene av vesten/sekken har Salomon valgt å fjerne de to små glidelåslommene vi fant på S/Lab Ultra 5, og har isteden valgt å gå for en utvidbar lomme med åpning fra utsiden av skulderreimene. Glidelåslommene er et stort savn ettersom disse passer perfekt til f.eks. mobilen, et kamera, energibar, etc., i tillegg til at de var enkle å nå. Lengst bak på sidene er det en gjennomgående åpning som gjør det mulig å trekke ut en jakke, bukse, etc. fra begge sider. Denne lommen er veldig praktisk, men du skal ha rimelig god mobilitet i skulderleddet for å nå tak i disse uten å måtte ta av deg vesten.

Baksiden av sekken er der de to modellene skiller seg. På Sense Pro 5 er de tre små lommene som utgjorde baksiden på S/Lab Sense Ultra 5 nå fjernet og erstattet av et større ekspanderende hovedrom med åpning i toppen. 10-literen gir deg dog vesentlig mer plass uten å gjøre særlig mye mer ut av seg, og har en praktisk glidelåslomme som åpnes fra høyre side.

Vesten er klargjort for å kunne brukes med en drikkeblære, og nederst på baksiden er det et feste som gjør at du kan feste et par staver. Det er også mulig å oppgradere med en slags bæreveske for staver slik at du har enda enklere tilgang til de mens du bærer vesten på deg.

Sense Pro 5 er nå den minste og mest diskré løpevesten/løpesekken i Salomon sitt store utvalg, og viderefører det meste av kvalitetene som gjorde at vi likte S/Lab Sense Ultra 5 så godt. Vi savner dog glidelåslommene på sidene, men samtidig er det nå flere lommer i front. Salomon Sense Pro 5 er med andre ord et godt valg for de korte og raske turene der kun det mest nødvendige må med.

 

Fordeler

 • Bombesikker passform. Lav vekt.
 • God plass til å "bare" være 5L.
 • God strammeløsning i front.
 • Softflaskene er avstivet slik at de er lette å ta ut/inn.
 • Bra med lommer i front. Egen glidelåslomme for mobil.
 • Mange praktiske festepunkter.

Ulemper

 • Vanskelig å finne riktig størrelse.
 • Savner enklere tilgang til lommer fra siden.
6.

Dynafit Vert 6

Vekt

186g

Størrelse

6L

Inkludert drikkeløsning

Nei

Score: 88/100

Rating: 5.3/6
Kr 1099,-
Bestill her

Annonselenke

Dynafit Vert 6 er løpevesten for deg som ønsker å løpe helt uten å tenke på at du bærer med deg noe ekstra. Vert 6 er god, men likevel nesten usynlig.

Og med den innledningen var egentlig testen gjort. Vert 6 er nesten umerkbar når du har den på kroppen, og det er nesten slik at det er mer behagelig å ha den enn og ikke ha den på. Dynafit har i likhet med Salomon etablert seg som en solid aktør i markedet for trailrun og ultraløp. Italienerne tilbyr en rekke ulike vester og sekker i flere størrelser, og Vert 6 er den nest minste modellen.

Dynafit Vert 6 er en dedikert løpevest med et pakkevolum på 6L, pluss to lommer med plass til hver sin 250ml softflaske. Det følger dessverre (og noe skuffende) ikke med flasker ved kjøp, så disse må du skaffe selv. Vi testet med noen flasker fra Salomon, og de satt forholdsvis godt. Om du ikke bruker begge lommene til flasker, er de perfekte for å oppbevare mobilen eller annet som tar litt plass.

Vesten er laget i et elastisk materialet og sitter svært behagelig på kroppen. Avhengig av kroppsstørrelse og høyde kan du velge mellom størrelsene Small og Medium/Large, og den er  lett å tilpasse med det smarte strammesystemet. Vert 6 er nok sammen med Sense Ultra 5 vesten som er lettest å justere helt perfekt. Ryggpartiet består av meshmaterialet, puster godt og kjennes behagelig selv på de varmeste dagene. Yttermembrannen er i kraftig ripstop og tåler en liten regnskur før innholdet blir vått.

Dynafit har vært smarte i designet av Vert 6 og har klart å presse inn mange fine detaljer på en så liten sak. Hovedrommet har et volum på 6L, og har en liten vanntett lomme til f.eks mobilen. På utsiden er det er en glidelåslomme med relativt god plass, feste for staver, en liten fløyte til nødssituasjoner, flere lommer for energibarer/gels, etc., og refleks i Dynafit-logoene. Vesten er også kompatibel med drikkesystem dersom du ønsker å bruke en drikkeblære istedenfor flasker.

Størrelsen og passformen på Vert 6 gjør at det ikke er like enkelt å røske fram en jakke i fart som for de større modellene. Om du har en liten og kompakt jakke, kan du likevel få plass til denne i nettinglommen på siden. Vesten er heldigvis så lett å ta av/på at det er null problem å gjøre dette i fart. Med litt trening går det også raskt å feste/løsne et par staver på baksiden.

Dynafit Vert 6 gjør lite ut av seg – så lite at vi kan glemme å ta den av etter tur. Det er først når skjorta skal rives av at vesten blir lagt merke til. Det er vell tegn godt nok på at Vert 6 er svært behagelig i bruk. En vest for de raske turene der du kun behøver en lett jakke/overtrekksbukse, litt drikke, telefonen og eventuelt litt energi. Og til og med – plass til stavene. Det vi skulle ønsket oss var at det fulgte med tok drikkeflasker.

Dersom du ikke liker å løpe rundt med sekk, eller vest for den del, så kan Dynafit Vert 6 være løsningen. Det er kanskje komfortvinneren når det kommer til små og lette løpevester.

Fordeler

 • Sitter som støpt inntil ryggen.
 • Feste for staver.
 • Bra med lommer.

Ulemper

 • Flasker må kjøpes i tillegg.

Dette må du tenke over

Bruksområde 

Det første du bør tenke over er bruksområdet. Hva skal du egentlig bruke en drikkevest til? Hvor stort plassbehov har du?  For korte turer i varm vær trenger du kanskje ikke mer enn litt ekstra vann. Skal du løpe i fjellet i flere timer, trenger du muligens å ta med deg en lett jakke og bukse, og det sier deg selv at plassbehovet er desto større. I tillegg kan det være lurt med lommer til både barer, gels og mobilen.

De fleste vestene i denne testen ligger på rundt 5-6 liter. Dette er en veldig fin størrelse ettersom de ikke bygger stort mer enn de rene drikkevestene som kun rommer en drikkeblære, og i tillegg tillater de at du tar med deg litt ekstra. Det du skal være klar over, er at selv om to vester begge er oppgitt til 5L, så kan det være stor forskjell på hvor mye de rommer. Her spiller både design og valg av festeanordninger og lommer inn.

 

Drikkeløsning

Alle vestene i testen har egne systemer for drikkeløsninger. Enkelte av vestene leveres med integrert drikkeblære, mens andre kommer med flasker. Flaskene som benyttes er ikke tradisjonelle flasker i hardplast, men myke og komprimerbare flasker (softflask) som ekspanderer når de fylles med vann, og er tilsvarende enkle å komprimere når de er tomme. Kun en modell leveres uten verken flaske eller drikkeblære og du må kjøpe dette som ekstrautstyr. En drikkeblære og et par flasker kan fort trekke opp prisen mange hundre kroner ekstra, så dette bør du tenke over før du velger en modell

Om du foretrekker drikkeblære eller flasker blir opp til deg. Noen liker flasker best, andre foretrekker en drikkeblære. Fordelen til sistnevnte er at du hele tiden har vannet legg tilgjengelig ettersom slangen henger fast på  skudlerreimen. Men også softflasker har sine fordeler. Disse kan enkelt fylles opp når du er tom for væske, og ikke minst kan du skille på innholdet slik at du fyller en flaske med vann og den andre med sportsdrikk. Minuset er at det ikke alltid er like lett å dytte de ned i lommene igjen, i hver fall enkelte av modellene. Noen av leverandørene har løst dette ved å stive av bunnen på flaskene slik at de blir lettere å dytte ned i lommene sine, og produktene som har dette får ros for det. Skulle du ønske å benytte begge deler, kan vi si at de aller fleste modeller kommer med en løsning for begge systemene slik at du kan fylle både drikkeblære og flasker.

 

Størrelse

Med størrelse mener vi selve størrelsen på en aktuell modell, altså type S, M, L, XL, osv., men vi kan også snakke om om selve bærekapasiteten til vesten. Rommer den 1L eller 5L? Dette skriver vi mer om lenger ned.

For at en løpevest skal sitte stramt og godt på ryggen, er det helt essensielt at du velger riktig størrelse. I motsetning til når du kjøper en sekk og hvor kroppshøyde og rygglengden er avgjørende, vil det for løpevester være minst like viktig å tenke på omkretsen rundt brystet. En løpevest sitter som regel veldig høyt oppe på ryggen uansett hvilken størrelse du velger, noe som kan føles litt unaturlig i starten. Denne posisjonen er likevel helt avgjørende for at den skal sitte godt uten å hindre bevegelsene dine når du løper.

Vi anbefaler at du prøver en modell i ulike størrelser før du lander på en bestemt modell/størrelse. Ofte blir man overrasket over å måtte velge en størrelse mindre enn man hadde tenkt.

 

Bærekapasitet

Hvor stor vest du trenger, avhenger helt på bruksområdet, hvor lenge og langt du skal løpe, og ikke minst i hva slags omgivelser du trener mest i. Befinner du deg et sted mellom Asker og Oslo er det som regel ikke så farlig om været plutselig endrer seg og regnet høljer ned. Skulle du derimot være langt oppe på fjellet når himmelens sluser åpner seg, kan det rett og slett være farlig og ikke ha klær og utstyr til å ta vare på deg. Som en enkel tommelfingerregel kan vi si følgende: En løpetur på 1-1.5 timer krever som regel lite eller ingenting. Når turen strekker seg over 2 timer, kan det være lurt med en løpevest som gir deg plass til ekstra væske, noen energibarer/gels, en tynn jakke, etc.. Bruk gjerne dette som en referasnse:

 • 1-2 timer: 0-2 liter
 • 2-3 timer: 2-6 liter
 • 3-6 timer: 4-12 liter
 • 6+  timer: 6+ liter

 

Mulighet for justering

En løpehest skal sitte klistret til kroppen og følge enhver bevegelse uten hindringer. For at vesten skal sitte perfekt, er du først og fremst avhengig av å finne den riktige størrelsen, og deretter ha mulighet til å justere den skikkelig til din kropp. Samtlige modeller har gode justeringsmuligheter, men sjekk likevel hvilke muligheter du har til å justere brystreimer, skulderreimer, hoftebelte og eventuelt andre justeringsmuligheter.

 

Detaljer (lommer, reflekser, stavfeste, etc.)

Til tross for at to drikkevester begge er oppgitt til f.eks. 5L, så kan det likevel være stor forskjell på hvor mye du får med deg. Det du bør tenke over er hvor mange lommer drikkevesten har, hvor disse er plassert, om det er feste for staver på utsiden, er det reflekser som gjør deg mer synlig i mørket, er det mulig å betjene noen av lommene i fart, etc.. Når du jakter «den perfekte løpevest», er det mye å tenke over, og en løpevest som kan virke bra når du prøver den i butikken, er ikke nødvendigvis like perfekt når du kommer ut på stien.

De aller fleste modellene har en eller annen festeanordning for staver på utsiden av sekken, og samtlige vester i testen har refleksdetaljer fordelt utover sekken. Med tenkte på sikkerhet kan det også være fordel med en liten fløyte du kan bruke for å tiltrekke oppmerksomhet ved behov.

 

Ta valget

Etter denne gjennomgangen bør du være bedre i stand til å velge en drikkevest som passer ditt behov best. Det kan være en fordel å prøve flere modeller ettersom passform er svært individuelt, og gjerne flere størrelser. Ønsker du ta med deg mer enn vestene i denne testen rommer, anbefaler vi å lese denne testen av «Løpesekker og drikkevester 10+ liter».

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Produkttest

Tredemølle – Best i test tredemølle 2024!

Er du på jakt etter en god tredemølle til hjemmebruk? Vi…
Dato: Jun 12, 2024
Produkttest

Spinningsykkel topp 10 – Best i test 2024!

Vi gir deg oversikten over de beste spinningsyklene på markedet i…
Dato: Jun 07, 2024
Best i test - kosttilskudd

BCAA kosttilskudd – Best i test 2024!

Vi gir deg den beste oversikten over markedets beste og mest…
Dato: Mai 28, 2024