Du trenger ikke å bruke en hel månedslønn for å kjøpe en god pulsklokke. Vi gir deg oversikten over de beste budsjettmodellene på markedet i dag!

Vi har tidligere skrevet en omfattende test av det vi regner som de beste pulsklokken i dagens marked. De mest avanserte klokkene kan så mye mer enn det pulsklokker tradisjonelt har brukt å gjøre, og prisen har økt i takt med antallet funksjoner.

Sannheten er at for veldig mange vil selv de rimeligere pulsklokkene være mer enn bra nok, og du kan komme utrolig langt med en klokke til godt under 3000kr. Det er ganske stor kontrast fra modellene som koster fra 7000kr til 13000kr!

Under har vi laget en oversikt over de beste pulsklokkene under 3000kr – klokker som gjerne omtales som budsjettmodeller. Enkelte av modellene har en veiledende pris på rett over 4000kr, men ettersom de fleste butikkene selger disse til godt under denne prisen, har vi likevel valgt å ta de med. De aller fleste modellene selges til 3000kr eller mindre. Klokker som koster mer enn 4000kr som normal utsalgspris, er ikke med i oversikten. Nederst i artikkelen har vi skrevet om hva du bør tenke over før du kjøper en pulsklokke. Du kan komme rett til denne delen ved å trykke her.

Best i test pulklokker under 3000kr – mest for pengene!

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen mottar vi en liten provisjon fra butikkene som bidrar til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler. Du betaler den samme rimelige prisen som butikkene oppgir. Vi setter derfor stor pris på om du bruker linkene i artikkelen. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

Klokker til test:

 • Garmin Forerunner 245 Music
 • Garmin Vivoactive 4/Garmin Venu
 • Garmin Venu Sq
 • Polar Ignite 2
 • Garmin Forerunner 45
 • Suunto 5
 • Garmin Instinct
 • Polar Vantage M2
 • Garmin Forerunner 645 Music
 • Huawei Watch GT 2 Pro
 • Coros Pace 2

 

SORTER ETTER:

string(15) "Polar Vantage M"88
string(12) "Polar Ignite"83

 Dette må du tenke på før du velger pulsklokke

Pulsmåling

Samtlige modeller tilbyr pulsmåling direkte fra håndleddet, såkalt optisk pulsmåling (OHR), men merk deg at det er stor forskjell på nøyaktigheten mellom de ulike modellene. Pulsklokkene fra Suunto har generelt dårlig nøyaktighet på denne type pulsmåling, mens de senere modellene fra Polar og Garmin har levert imponerende resultater. På topp setter vi Garmin med Polar en lite knepp bak. For best mulig nøyaktighet anbefaler vi likevel at du benytter pulsbelte.

 

GPS og sporing

De fleste nyere pulsklokker benytter den samme GPS-chippen fra Sony som skal sørge for høyest mulig presisjon på satellittsporingen. Nøyaktig sporing handler likevel om mye mer enn kun hardware, og de ulike klokkene benytter forskjellige algoritmer og software for å bedre presisjonen. Her kan det være store forskjeller, selv om de fleste klokkene nå leverer mer enn gode nok målinger for de fleste.

 

Aktivitetssporing og søvnmåling

Aktivitetssporing og søvnmåling har blitt standard på alle moderne pulsklokker. Faktisk er det slik at enkelte av de rimeligere pulsklokkene har fått mer avansert søvnmåling enn noen av toppmodellene. Som regel har dette blitt utjevnet gjennom fortløpende programvare oppdateringer, men klokken må likevel inneha sensorene som skal til for å måle dette.

Litt overraskende er det store forskjeller på hvordan klokkene måler aktivet. Når det kommer til både 24/7 aktivitetsmåling med registrering av puls, kaloriforbruk og skritt, så er Suunto helt i bunn, mens Garmin troner på topp med svært god pulsmåling og nøyaktig skritteller. Polar er like bak, men overestimerer både kaloriforbruk og antall skritt med om lag 20%.

Søvnmåling er jevnt over god på tvers av merkene, men også her er det Polar og Garmin som hevder seg best.

 

Mobil app og nettjeneste

Uavhengig av hvilken klokke du velger vil klokken synkronisere all info over til en partner app du laster ned på mobilen. Polar og Garmin har også en oversiktlig nettside hvor du logger inn og får tilgang til all infoen som klokka har samlet inn gjennom 24/7 aktivitetssporing, søvnmåling og treningsdata, mens Suunto ikke har noen slik tjeneste.

Hvilken app/plattform som er best, er helt individuelt, men generelt kan vi si at Polar Flow er den mest oversiktlige, mens Garmin Connect er tjenesten med flest muligheter. Suunto har hengt litt etter også på dette området, men har nå fått på plass en oversiktlig og fin app.

 

Andre ting å tenke på

Tingene vi har nevnt er kun noe av det du bør tenke over. Av andre egenskaper som kan være avgjørende for valget ditt, er:

 • Utseende
 • Vekt
 • Muligheter for tilpasning av urskive.
 • Mulighet for å bytte reimer.
 • Brukervennlighet.

Etter å ha lest deg gjennom dette, og ikke minst sett på listen over de ulike modellene, håper vi du vil være i bedre stand til å ta et riktig valg for å finne en pulsklokke som passer akkurat deg.

 

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Best i test - kosttilskudd

Vegansk proteinpulver – Best i test 2024!

Vi gir deg oversikten over de 6 beste og mest populære…
Dato: Mai 23, 2024
Best i test - kosttilskudd

Weight Gainer – Best i test 2024!

Vi gir deg oversikten over markedets beste weight gainer i 2024!…
Dato: Mai 16, 2024
Best i test - kosttilskudd

Pre Workout (PWO) – Best i test 2024

Pre Workout har i løpet av få år blitt et av…
Dato: Mai 10, 2024