Du trenger ikke å bruke en hel månedslønn for å kjøpe en god pulsklokke. Vi gir deg oversikten over de beste budsjettmodellene på markedet i dag!

Vi har tidligere skrevet en omfattende test av det vi regner som de beste pulsklokken i dagens marked. De mest avanserte klokkene kan så mye mer enn det pulsklokker tradisjonelt har brukt å gjøre, og prisen har økt i takt med antallet funksjoner.

Sannheten er at for veldig mange vil selv de rimeligere pulsklokkene være mer enn bra nok, og du kan komme utrolig langt med en klokke til godt under 3000kr. Det er ganske stor kontrast fra modellene som koster fra 7000kr til 13000kr!

Under har vi laget en oversikt over de beste pulsklokkene under 3000kr – klokker som gjerne omtales som budsjettmodeller. Enkelte av modellene har en veiledende pris på rett over 4000kr, men ettersom de fleste butikkene selger disse til godt under denne prisen, har vi likevel valgt å ta de med. De aller fleste modellene selges til 3000kr eller mindre. Klokker som koster mer enn 4000kr som normal utsalgspris, er ikke med i oversikten. Nederst i artikkelen har vi skrevet om hva du bør tenke over før du kjøper en pulsklokke. Du kan komme rett til denne delen ved å trykke her.

Best i test pulklokker under 3000kr – mest for pengene!

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen mottar vi en liten provisjon fra butikkene som bidrar til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler. Du betaler den samme rimelige prisen som butikkene oppgir. Vi setter derfor stor pris på om du bruker linkene i artikkelen. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

Klokker til test:

  • Garmin Forerunner 245 Music
  • Garmin Vivoactive 4/Garmin Venu
  • Garmin Venu Sq
  • Polar Ignite 2
  • Garmin Forerunner 45
  • Suunto 5
  • Garmin Instinct
  • Polar Vantage M2
  • Garmin Forerunner 645 Music
  • Huawei Watch GT 2 Pro
  • Coros Pace 2

 

SORTER ETTER:

1.

Garmin Forerunner 245 Music

"Den beste pulsklokken for folk flest!"

Musikk

Ja

Betalingsfunksjon

Nei

Kr 4199,-
Bestill her

Annonselenke

Ingen pulsklokke gir deg mer for pengene enn Garmin Forerunner 245 Music. Dette er klokken som burde kostet det dobbelte av det den gjør!

Garmin Forerunner 245 Music er budsjettmodellen i Forerunner-serien, men fremstår som noe helt annet enn en «billig» klokke. Denne er nemlig så bra at den nærmest leker med mange av konkurrentene! Klokken er bygd på toppmodellen og storebroren Foreunner 945, og det som hovedsaklig skiller disse, er de mer avanserte trenings- og restitusjonsfunksjonene som finnes på FR945, og ikke minst Garmin Pay (betalingsmulighet) og kart.

Der FR945 er myntet på triatleten, er FR245 Music laget for løperen og den jevne mosjonisten. Sistnevnte klokke har ikke multisport-funksjonen som lar deg bytte mellom to ulike aktiviteter mens økta er i gang, men du kan likevel bruke klokka til et helt hav av ulike aktiviteter, inkludert blant annet svømming der den teller runder (i basseng), svømmetak, distanse, svømmeeffekt, etc.. Du kan også importere ruter gjennom gpx-filer eller fra Strava, men du får ikke opp Strava Live Segments slik som på toppmodellene.

Takket være den lave vekten (kun 39g) og det slanke designet, er det null problem å bruke klokka 24/7. I tillegg til den vanlige aktivitetssporingen som måler antall puls, antall skritt, søvn og kaloriforbruk, sørger også Forerunner 245 for å måle alt fra stressnivå, kroppsressurser (Body Battery), pustefrekvens, hydreringssporing, menstruasjonssyklus, m.m..

Etter hver treningsøkt vil du få et mål på hvor effektiv økta har vært, og klokken estimerer automatisk VO2 maks for både løping og sykling. Du får også innsikt i hvor hardt du har trent den siste uken, og om dry bør gjøre justeringer på intensiteten. Med løpsberegneren estimerer klokka hvor raskt du er i stand til å gjennomføre løp på 5km, 10km, 21km og 42km. Om du ønsker mer avansert løpsdynamikk som kan hjelpe deg til å bli en bedre teknisk løper, kan du koble klokka til et støttet pulsbelte å få masse nyttig informasjon.

Merk deg at denne klokka kommer i to utgaver; med og uten mulighet for å lagre musikk direkte på klokka. Forerunner 245 er litt rimeligere og mangler denne muligheten, mens Forerunner 245 Music lar deg lagre inntil 500 sanger offline på klokka. Alt du trenger er et aktivt Spotify/Deezer Premium abonnement, eventuelt mp3-filer du selv legger inn på klokka.

Ellers er klokka fullspekket med alle de viktigste treningsfunksjonene. Her får du PacePro som gir deg tempoveiledning under løpeturen, «find back» som guider deg tilbake til startpunktet, Virtual Partner (konkurrer mot deg selv fra en tidligere økt) og mye mer. Klokken har også blitt oppdatert med «Track Mode/Baneløp» som trasker baneløpingen din med hårfin presisjon.

Trenger du motivasjon for å komme i gang med treningen kan Garmin Coach gir deg også individuelt tilpassede treningsprogrammer ut fra dine mål og ambisjoner, og du kan laste treningsøkter direkte på klokka.

Ønsker du mest mulig til en lavest mulig pris, så er Garmin Forerunner 245 Music uten tvil det beste kjøpet. 

Fordeler

  • Lett og slank profil.
  • Klassens beste pulsmåler.
  • Nøyaktig GPS.
  • Nøyaktig 24/7 aktivitetssporing.
  • Garmin Connect IQ store gir enormt med muligheter.
  • Garmin Coach treningsplaner er motiverende og hjelper deg i bedre form.
  • Virtual Partner, Tilbake til start, PacePro.
  • God trenings- og restitusjonsanalyse
  • Fungerer til svømming, sykling og alt mulig.
  • Musikkfunksjonen fungerer utmerket.

Ulemper

  • Ingen Garmin Pay (betalingsfunksjon).
  • Mangler Strava Live Segments. Mangler støtte for multisport.
2.

Coros Pace 2

"En ekte multisportklokke til en uslåelig pris!"

Musikk

Nei

Betalingsfunksjon

Nei

Kr 2295,-
Bestill her

Annonselenke

Coros Pace 2 er klokken som gir deg det beste og viktigste fra toppmodellene, men til en fjerdel av prisen. Denne klokken gir deg så mye power for pengene at det er vanskelig å forstå.

Mens de fleste moderne pulsklokker stiger i pris for hver generasjon klokker som lanseres, har Coros valgt noe radikalt annerledes. Pace 2 er en Ferrari utkledd som en Lada, og koster det samme som en lekebil på Ringo. I hvert fall nesten. For 2295 kr får du en klokke som gir deg egenskaper og funksjoner som tidligere har vært forbeholdt modeller til langt høyere pris, og ikke minst kan Coros Pace 2 skilte med tittelen «den letteste multisportklokken på markedet» med kun 29 gram for utgaven med nylon reim! Velger du varianten med silikonreim er vekten 35 gram.

Coros Pace 2 har kanskje ikke den råeste byggekvaliteten på grunn av de lette materialene, men den gir deg alle funksjonene du trenger i en ekte multisportklokke. Dette er en klokke som kan ta deg gjennom et fullt Ironman uten at du trenger å bekymre deg over batteritiden, og klokken gir deg all informasjon du behøver enten du svømmer, sykler eller løper. Under svømming måler Pace 2 både tid, distanse, hastighet, puls, SWOLF (hvor effektivt du svømmer), antall svømmetak, m.m.. Under løping og sykling får du ikke bare tid, distanse, hastighet, puls, kaloriforbruk og kadens, men også mer en oversikt over gjenværende stamina (energi) og en estimert aerob- og anaerob treningsbelastning.

Velger du styrketrening vil klokken kunne gjenkjenne antallet repetisjoner du utfører (ikke hvilke øvelser), selv om dette ikke alltid stemmer. En annen godbit er TrackMode for løping. TrackMode sørger for at satellittsignalet låses til en bestemt bane på løpebanen slik at den med hårfin presisjon klarer å beregne hvor langt du løper. Så lenge du gjør jobben med å holde deg i en bestemt bane, skal klokka klare å beregne hvor mange 400 meter runder du har løpt.

Men Pace 2 sitt virkelig trumfkort er den integrerte kraftmålingen direkte i klokka. Glem Stryd og dyre tredjeparts løsninger der du må feste en eller annen gjenstand på skoa. Coros Pace 2 gir deg løpskraft rett fra håndleddet. Klokka er også fullt kompatibel med Stryd-sensorer.

I likhet med Coros og Polar tilbyr Coros en rekke treningsprogram som skal hjelpe deg på veien mot å fullføre et bestemt mål. Velg blant treningsprogram for 5km, 10km, halvmaraton, tempo-program for løp, egne treningsprogram for sykkel og en rekke styrkeprogram. Du kan også opprette egne treningsøkter og styrkeøkter, og her har du full frihet til sette opp alt fra langturer, til tempoøkter og pyramideintervaller i alle mulige former. Du har egentlig full frihet til å lage din egen drømmeøkt. For styrketrening kan du velge blant 1 million styrkeøvelser i appen, komponere din egen styrkeøkt, og et «muscle heatmap» viser deg hvilke muskler du har trent, og hvilke du bør dedikere mer tid.

Presisjonen på GPS-målingene er imponerende god, selv i UltraMax GPS-modus der du får hele 40 timer batteritid. Den optiske pulsmålingen gjør også en god jobb med å måle pulsen, og Pace 2 støtter både ANT+ og Bluetooth sensorer slik at du kan koble til alt av pulsbelter, sykkelruller, tredemøller, etc. som støtter dette.

Pace 2 gir deg ikke betalingsfunksjon, musikk, brødsmuleruting eller TrackBack, og den mangler en god del aktivitetsprofiler som «fjelltur, gå, ski, m.m.», men du får en renspikka multisportklokke som måler det den skal måle med høy presisjon.

Coros Pace 2 gir deg så latterlig mye for pengene at det fra en «klokketesters» ståsted nesten er uforståelig hvordan og hvorfor, Coros har valgt å gi en klokke til denne prisen så mange nyttige og gode funksjoner. Når Coros Pace 2 i tillegg måler både puls, GPS-sporing og kraft med høy presisjon, og i tillegg leverer en batteritid som er langt mer enn noen annen klokke i dette prissegmentet, så kan vi ikke annet enn å bøye oss i støvet.

Fordeler

  • Ekstremt lett! Behagelig passform.
  • Stor skjerm i kompakt og slank kropp.
  • Enkel og oversiktlig app.
  • Høy presisjon på GPS og pulsmåling.
  • Treningsplaner, «Muscle Heatmap» og mulighet til å opprette egne treningsøkter.
  • Åpen plattform med støtte for en rekke tredjeparts apper.
  • Innebygd kraftmåler i klokka.
  • Enormt mye for pengene!

Ulemper

  • Mangler noen grunnleggende aktivitetsprofiler.
  • Ingen «tilbake til start» funksjon eller brødsmuleruting.
  • Noe spinkel byggekvalitet.
3.

Polar Vantage M2

"En fullverdig multisportklokke til en meget god pris!"

Musikk

Nei

Betalingsfunksjon

Nei

Kr 2999,-
Bestill her

Annonselenke

Polar Vantage M2 tar det beste fra toppmodellen Polar Vantage V2 og leverer en fullverdig multisportklokke til en meget god pris.

Enten du løper, sykler, svømmer, driver yoga eller styrketrening, så er Polar Vantage M2 klar for å være med deg. Med støtte for over 130 ulike sportsprofiler, og mulighet til å redigere hver enkelt, så finner du garantert noe som passer deg.

Polar Vantage M2 har fått et nytt og flott premium design med inngravert mønster på ringen rundt skjermen, og en ny og mykere reim. Ellers er klokka uforandret, liten og lett, og ligger svært godt på armen. Sammenlignet med forgjengeren har Vantage M2 fått bedre støtte for smartklokkefunksjoner, og kan nå styre musikken du har lagret på telefonen, samt vise 3-dagers værmelding.

Klokka støtter multisport slik at du kan veksle sømløst mellom ulike aktiviteter, og økta lagres likevel som en enkelt økt. M2 har en egen funksjon (FuelWise) som minner deg på å innta næring underveis i lange konkurranser, og løpstempo hjelper deg å holde riktig tempo/intensitet i konkurranser.

Batteritiden er fremdeles 30 timer i beste GPS-modus, men du kan nå utvide batteritiden opptil 100 timer ved å slå av/endre på ulike funksjoner. Dette går utover presisjonen, men er likevel nyttig dersom du planlegger veldig lange turer.

Polar Flow appen er kanskje den beste partnerappen i dette gamet, og gir deg en oversiktlig og lettforståelig oversikt over alt klokken har registrert om deg. Her finner du detaljert info om dagens aktivitet, trening, søvn og restitusjon. Polar Vantage M2 er forresten meget god til å spore søvn, og ikke minst tilbyr den avansert trenings- og restitusjonsanalyse.

Klokka har også innebygd en funksjon (FitSpark) som gir deg daglige treningsøkter basert på din nåværende treningstilstand, og du kan følge flere gode treningsprogrammer gjennom Polar Coach.

Polar Vantage M2 tar alt som var bra med Vantage M, pakker inn noen flere fine funksjoner, pusser opp designet med en lekker bezel og en meget behagelig reim, og leverer en fullverdig og brukervennlig multisportklokke til en meget attraktiv pris.

Fordeler

  • Liten, lett og premium design.
  • Fullverdig multisportklokke med støtte for over 130 ulike sportsprofiler.
  • Enkelt å tilpasse hver enkelt sportsprofil med egen datafelter.
  • Mange nyttige treningsfunksjoner.
  • FitSpark gir deg treningsøkter tilpasset dagsform.
  • Polar Coach treningsprogrammer.
  • Avansert trenings- og restitusjonsanalyse, samt egen Fintess Test for Vo2-maks estimat.
  • Polar Flow appen og nettjenesten er enkel og oversiktlig.
  • Smartvarsler, værmelding, musikkontroll.

Ulemper

  • Ingen støtte for trådløs betaling eller lagring av musikk i klokke.
  • Mangler mulighet til å sette aktivitet på pause, for så å gjenoppta senere.
  • Mangler navigeringsfunksjon.
  • Værmelding og smartvarsler er ikke tilgjengelig under en treningsøkt.
  • Ingen lydvarsler, kun vibrasjon.
  • Overivrig skritteller og kaloriestimat.
4.

Garmin Vivoactive 4 / Garmin Venu

"Elegant og full av funksjoner!"

Musikk

Ja

Betalingsfunksjon

Ja

Kr 3199,-

Garmin Vivoactive 4 og Garmin Venu er uten tvil to av de flotteste pulsklokkene du får kjøpt om dagen. Disse er vell verdt en vurdering.

Garmin Vivoactive 4 og Venu er samme klokke, men sistnevnte har en AMOLED-skjerm som gir ekstra flotte farger. Dette trekker også mer batteri og halverer omtrent batteritiden.

Vivoactive-serien har lenge vært en bestselgende klokke for det amerikanske selskapet, og Vivoactive 4 (og Venu) har det som skal til for å tilfredsstille alle som ønsker en klokke for å logge hverdagsaktiviteten. Denne modellen kommer i to størrelsen; Vivoactive 4S (40mm) og Vivoactive 4 (45mm), der kun skjermstørrelse, vekt og batteritid skiller de. Venu kommer kun i en størrelse på 43mm.

Garmin lanserte modellene som en aktivitetsmåler, men den fungerer som langt mer enn det. Både GPS og pulsmåleren er svært nøyaktig, og batteritiden på Vivoactive 4 er god for 5-6 dager med 1 times bruk hver dag, mens Venu holder ca. 2.3 dager. Klokkene er diskret og elegant, mens vekten er lav og passformen helt perfekt. Begge byr på avanserte funksjoner som tidligere var forbeholdt dyrere modeller. Du får mulighet til å betale med klokke, lagre musikk, styre telefonen, god søvnanalyse, den mest nøyaktige skrittmåleren på markedet, og masse mer.

Klokkene kan også være til hjelp for å overvåke helsetilstanden din. De har innebygd oksygenmetningssensor, kan måle stress og hydrering, holde oversikt over ressursene du har tilgjengelig til enhver tid (Body Battery), og ikke minst vil du som er kvinne ha nytte av at klokka holder oversikt over når du har menstruasjon.

Garmin Connect IQ-butikken gir deg mulighet til å tilpasse klokka ytterligere, og du kan legge inn egne treningsprogram fra Garmin Coach, samt styrkeprogram der en animert figur viser deg alle øvelsene.

I motsetning til Forerunner 245 Music får du ikke de mer avanserte treningsfunksjonene, eller den avanserte treningsanalysen som deler inn inn i aerob- og anaerob treningseffekt. Vivoactive 4/Venu mangler f.eks. virtuell partner, støtte for avansert løpsdynamikk eller «tilbake til start». Til gjengjeld får du de animerte styrke-, yoga- og pilatesøktene rett på klokken. Du får også Garmin Pay, golf-funksjoner, et mer eksklusivt design, og en mer moderne layout med Garmin Widgets.

Kort oppsummert er både Garmin Vivoactive 4 og Venu to råskinn i en elegant innpakning. Her får du MYE for pengene, og klokken vil nok passe svært mange brukere. Bare fin ut om du har behov for AMOLED-skjerm eller ikke.

Fordeler

  • Elegant design og lav vekt.
  • Meget god skjerm, og enkel betjening.
  • Touch-skjermen fungerer supert.
  • Nøyaktig pulsmåler og GPS.
  • Garmin Pay (betaling) og musikk!
  • Flotte animerte treningsfigurer og gode treningsprogram.
  • God søvnanalyse og 24/7 aktivitetssporing.
  • Garmin Coach treningsprogrammer.
  • Body Batteri, stressmåling, oksygenmetning, m.m.
  • Smartvarsler fungerer supert.
  • Sikkerhets- og sporingsfunksjoner.

Ulemper

  • Mangler Strava live Segments.
  • Ingen Virtual Partner (men kan legges til via Connect IQ Store).
  • Ingen "Tilbake til start" funksjon.
  • Mangler avanserte treningsfunksjoner og treningsanalyse.
5.

Garmin Forerunner 645 Music

"Light-version av toppmodellene i forkledning!"

Musikk

Ja

Betalingsfunksjon

Ja

Kr 4299,-
Bestill her

Annonselenke

Garmin Forerunner 645 Music kombinerer det beste og viktigste i en liten og elegant innpakning.

For mange vil nok valget stå mellom Forerunner 245 Music og Forerunner 645 Music. Førstnevnte er en nyere modell med en mer nøyaktig pulsmåler, oksygenmetningssensor og noe mer omfattende aktivitetssporing som Body Battery (kroppsressurser), respirasjons- og menstruasjonssporing, m.m., samt bedre batteritid. Forerunner 645 Music har til sin store fordel i at den har Garmin Pay (mulighet til å betale trådløst9, flere aktivitetsprofiler, og at den teller antall «etasjer klatret» i løpet av en dag. Den har også barometer og termometer, og er laget i rustfritt stål som både ser og føles mer robust ut.

Liker du å konkurrere gjennom Strava, kan du også glede deg over at FR645 støtter Strava Live Segments, noe Forerunner 245 Music ikke gjør. Begge klokkene har derimot Virtual Pacer/Partner, løpsberegner (anslår hvor raskt du er i stand til å gjennomføre 5km, 10km, 21km og 42km), avansert løpsdynamikk, treningsanalyse, «tilbake til start», intervallufunksjoner og mye mer. Det er i grunn svært lite du kommer til å savne.

I likhet med FR245 kommer denne klokken i to utgaver, og det eneste som skiller de er muligheten for musikk på klokken eller ikke. Forerunner 645 har holdt seg svært godt til tross for at den begynner å bli gammel, og til tider kan du finne modellen uten musikk til en nesten uforskammet god pris.

Garmin Forerunner 645 Music er en utrolig flott klokke som ikke bare er full av funksjoner, men som også ser bra ut. Dette er nesten som en Fenix 5 «light», og den vil nok være en super treningskamerat for veldig mange.

Fordeler

  • Lett og kompakt med pent utseende.
  • Relativt nøyaktig pulssensor.
  • Aktivitetssporing som skritt og kalorier er nøyaktig.
  • Garmin Music fungerer supert.
  • Garmin Pay! (Betal med klokka).
  • Avansert løpsanalyse, samt detaljert trenings- og restitusjonsanalyse.
  • Barometer, termometer i klokka.
  • Støtter alle mulige verdens aktiviteter.
  • Strava Live Segments holder deg oppdatert på nærliggende Strava-segmenter i sanntid.
  • Nøyaktig GPS.

Ulemper

  • Forrige generasjon pulsmåler (mangler oksygenmetningssensor).
  • Ingen støtte for Garmin Coach eller planlagte treningsøkter.
  • Litt knapp batteritid.
  • Støtter ikke apper via Connect IQ Store.
6.

Garmin Forerunner 55

"Den beste klokken for nybegynnere og de som vil ha det bra og enkelt!"

Musikk

Nei

Betalingsfunksjon

Nei

Kr 2299,-

Liten, lett, men likevel full av funksjoner. Garmin sin rimeligste løpeklokke har fått en real overhaling og fremstår som en meget attraktiv pulsklokke for en enda bredere brukergruppe. 

Enten du skal kjøpe din første pulsklokke, eller bare ønsker en fullverdig og god pulsklokke som er enkel i bruk og som gjør det den skal med stor nøyaktighet, så bør Garmin Forerunner 55 være en selvskreven kandidat. Klokken gjør ikke bare det den skal veldig godt, men den kan også hjelpe deg og bli en bedre løper og generelt bare sprekere, gjennom nyttige verktøy som Daglige treningsforslag og personlig tilpassede treningsprogram. Skjermen er lett å lese/se selv i kraftig sollys, og klokken er enkel i bruk sammen med en god partner-app.

Her får du blant en liten og lett klokke med blant annet en god pulssensor som også måler oksygenmetningen i blodet, 18 ulike aktivitetsprofiler, estimert restitusjonstid og VO2 maks beregner, intervallfunkjsoner, PacePro og Sluttid, Daglige treningsforslag og tilgang til avanserte treningsøkter og gratis treningsprogrammer. Med støtte for Connect IQ Store kan du nå tilpasse klokken med en rekke ulike urskiver og datafelter.

Garmin Forerunner 55 er også en glimrende klokke for å logge/registrere stress, søvn, Body Battery (kroppsressurser), skrit og kalorier. Det kompakte designet gjør det behagelig å bruke klokken døgnet rundt. I tillegg kan du bruke klokken til å styre musikken på telefonen, samt lese smartvarsler som speiles via mobilen.

Det som skiller den fra de mer påkostede modellene i testen, er mangel på treningsanalyse med tilbakemelding på treningseffekt og treningsbelastning, ruteimport, Strava Live Segments, støtte for svømming utendørs, færre aktivitetsprofiler, Garmin Pay, innebygd musikk, navigering, etc..

Er du på jakt etter en god klokke til en god pris, og som gjør det den skal med høy presisjon, så er Garmin Forerunner 55 en sterk anbefaling.

Fordeler

  • Liten, lett og komfortabel passform.
  • Lettlest og pen skjerm.
  • Lang batteritid.
  • Nøyaktig GPS, pulsmåling og aktivitetssporing
  • Mange aktivitetsprofiler og mulighet til å tilpasse dataskjermer.
  • Connect IQ-støtte åpner for større individuell tilpasning av klokken.
  • Svært god app med mye informasjon.
  • Daglige treningsforslag med daglig tilpassede treningsøkter.
  • Gratis treningsprogram via Garmin Coach.
  • PacePro og Sluttid er supre verktøy for løpere.

Ulemper

  • Savner Garmin Pay (betalingsmuligheter).
  • Ikke innebygd lagring for musikk.
  • Teller ikke etasjer/trapper.
7.

Garmin Forerunner 45

"Den enkleste, men likevel en av de beste!"

Musikk

Nei

Betalingsfunksjon

Nei

Kr 2099,-
Bestill her

Annonselenke

Garmin Forerunner 45 er Garmin sin rimeligste pulsklokke, men setter funksjon og ytelse sammen til en liten kraftpakke som kan gi deg mye treningsglede.

Garmin Forerunner 45 er Garmin sin rimeligste og minste pulsklokke i Forerunner-serien, men er fremdeles proppet med funksjoner. Klokken kommer i to utgaver der det kun er størrelsen som skiller de. FR45 måler 42mm diameter og veier 36 gram, mens tilsvarende for FR45S er 39mm og 32 gram. Den lave vekten og det slanke designet bidrar til at klokken sitter svært komfortabelt på armen, og ikke minst hjelper det til å gi meget gode pulsmålinger ettersom klokken ikke beveger seg rundt når du løper/går.

Forerunner 45 har den samme gode pulssensoren som sitter i Forerunner 245 Music og Vivoactive 4/Venu, men har ikke oksygenmetning slik som de to sistnevnte. Den har også en meget pen fargeskjerm og ikke minst et fresht grensesnitt/menysystem som er veldig lett å bruke. Nøyaktigheten på puls- og GPS målingene er helt i toppsjiktet, og vi er spesielt imponert over pulsmålinger.

Dersom du for det meste løper eller ønsker en klokke med mest mulig nøyaktig 24/7-sporing, så anbefaler vi klart Garmin Forerunner 45. Til tross for at dette er en relativt billig modell, får du fremdeles alle de fine funksjonene som stressmåling, Body Battery (kroppsressurser), en nøyaktig skritteller og kaloriberegner, tilgang til individuelt tilpassbare treningsprogrammer via Garmin Coach og mye mer.

Du kan også laste ned en rekke ulike urskiver og små «widgeter» fra Garmin sin egen app-butikk, og du kan bruke klokka til å styre musikken på telefonen din.

Det som skiller den fra de mer påkostede modellene i testen, er mangel på treningsanalyse med tilbakemelding på treningseffekt og treningsbelastning, ruteimport, Strava Live Segments, støtte for svømming, færre aktivitetsprofiler og mindre egnet som outdoor-klokke (navigering, etc.).

Alt i alt er det overraskende hvor mange funksjoner Garmin har valgt å presse inn i sin rimeligste modell. Denne klokken vil tilfredstille mange brukere, i hvert fall så lenge behovet primært er løping, litt sykling og generell styrketrening.

Fordeler

  • Liten og lett.
  • Svært god pulsmåling.
  • Enkel i bruk, og oversiktlig app.
  • Nøyaktig aktivitetsmåler/skritteller.
  • Nøyaktig GPS.
  • Garmin Coach treningsprogrammer er veldig motiverende.
  • Smartvarsler og mulighet til å styre musikken på telefonen.
  • Stressmåling, Body Battery, intervallfunksjon, m.m

Ulemper

  • Ingen Garmin Pay (betalingsmulighet).
  • Begrenset med aktivitetsprofiler, og mangler svømming.
  • Mangler barometer, termometer og gyroskop.
8.

Garmin Instinct / Instinct Solar

"En evighetsmaskin med masse overraskelser!"

Musikk

Nei

Betalingsfunksjon

Nei

Kr 3699,-
Bestill her

Annonselenke

Garmin Instinct Solar er klokken som spiser sollys til frokost og sørger for å føre deg trygt gjennom både Karl Johan og Amazonas. Dette er en arbeidshest som aldri går tom for krefter.

Garmin Instinct Solar er antageligvis den klokken du aldri i verden trodde du ville kjøpe, men som har alt og mere som skal til for å bli en favoritt blant pulsklokkene. Klokka kan sees på som en nedskalert versjon av Fenix 6, og tar de viktigste funksjonene og overfører det til en klokka spesielt egnet for deg som ønsker noe som varer lenge og tåler mye.

Gramin Instinct finnes i to ulike utgaver, hvorav «Solar»-modellen er oppgradert med et solcellepanel i skjermen, og en raskere prosessor. Den opprinnelige Instinct er fremdeles en meget god klokke, og finnes tilgjengelig til en meget god pris!

Her får du en robust klokke med utrolig god batteritid, en skjerm som er best i klassen når det kommer til å lese av i sterkt sollys. Garmin Instinct støtter også en rekke ulike aktivitetsprofiler, har hurtigknapper for enkelt å se info om viktige data som høyde, barometer, kompass, etc. ute på tur, og er egentlig skreddersydd for deg som liker og ferdes på fjellet og ute på tur.

Instinct har et litt «old school» utseende, men vekten er lav, og den sitter godt på hånden. Den fungerer ypperlig til 24/7 aktivitetsmåling, og tilbyr alt fra stressmåling, Body Battery, søvnmåling til hydreringssporing og overvåkning av menstruasjonssyklus.

Til tross for at Instinct markedsføres som en «outdoor» klokke, har den likevel støtte for en rekke aktivitetsprofiler, og kan fint brukes til både svømming, sykling, yoga, eller hva annet du måtte bedrive. Klokka har også Virtual Partner/Racer, mulighet for Garmin Coach treningsprogrammer, intervalltrening, veiledet styrketrening og mye mer.

Uansett om du er en «jobbsyklist» som vil registrere sykkelturen til jobb, en hverdagsmosjonist som løper et par ganger i uken, Yoga-entusiast, surfer, jeger, «wanna-be marinejeger», eller bare trenger en robust klokke med lang batteritid og mulighet til å spore alt du foretar deg, så kan vi ikke komme på et bedre valg enn Garmin Instinct Solar.

Fordeler

  • Enormt god batteritid.
  • Svært god og lesbar skjerm.
  • Robust og nesten umulig å ripe opp skjermen.
  • Nøyaktig pulsmåler + oksygenmetningsmåling.
  • Nøyaktig GPS. Har også termometer og barometer.
  • Garmin Coach og utfordringer motiverer deg til å trene.
  • Power Manager gir deg full kontroll over batteritiden.
  • God aktivitetsmåling. Body Battery, stressmåling, m.m
  • Musikkstyring og smartvarsler.
  • Virtual Partner/Racer, ruteveiledning, tilbake til start og mye mer.

Ulemper

  • Mangler Garmin Pay (betal med klokka).
  • Designet er «elsk» eller «hat».
  • Ingen støtte for Garmin Connect IQ Store.
9.

Suunto 5

"Nedskalert toppmodell til en meget god pris!"

Musikk

Nei

Betalingsfunksjon

Nei

Kr 3290,-
Bestill her

Annonselenke

Suunto 5 er en liten og kompakt klokke som byr på det mest grunnleggende en pulsklokke skal gjøre, og er uten tvil testens mest «outdoor» fokuserte klokke!

Suunto 5 er nesten som en Suunto 9 (toppmodell) i miniatyr. Her får du en nøyaktig GPS, lang batteritid, plenty av aktivitetsprofiler, støtte for en rekke tredjeparts sensorer, m.m.. Suunto 5 er relativt liten, og skjermen er kanskje litt for liten for mange, men den er i hvert fall solid! I motsetning til touchskjermen på Garmin Vivoactive 4 og Venu, foregår betjeningen via knapper, noe vi foretrekker dersom vi måtte velge mellom det ene eller det andre.

Klokka gir oversikt over treningseffekt, treningsstatus og EPOC (treningsbelastning). Den måler søvn, stress, kroppsressurser, restitusjon, og 24/7 aktivitetsmåling. Suunto 5 gir deg også et 7-dagers personlig tilpasset treningsprogram som er basert på personlige data, treningshistorikk og råd fra eksperter. En adaptiv treningsguide hjelper deg å “opprettholde”, “forbedre” eller “booste” dagens form.

Dessverre er den optiske pulsmåleren langt bak de beste i klassen, og skrittelleren og kaloriberegningen er heller ikke til å stole på. Dersom du er veldig opptatt av en god skritteller og innebygd pulsmåler bør du heller se mot Polar eller Garmin, men om dette ikke er fullt så viktig for deg, så er Suunto 5 en knallgod klokke. Det er også en av få klokker i denne prisklassen som støtter multisport, altså at du sømløst kan skifte mellom ulike aktiviteter uten å avslutte en treningsøkt (for eksempel under triatlon).

Suunto App er partner-appen som gir deg oversikt over aktivitetssporingen og treningen du har gjennomført. Appen er oversiktlig og enkel å bruke, og øktene synkroniseres automatisk til en rekke 3.parts apper. I tillegg kan den imponere med Suunto Heatmaps – såkalte «varmekart» som viser de mest populære rutene i området der du befinner deg. Det er også lekende lett å opprette en rute i appen og deretter sende den over til klokka som deretter vil guide deg fra start til slutt. Klokka har også «tilbake til start»-funksjon og intervallufunksjoner.

Ønsker du en Suunto 9 i «miniatyr», altså en kompakt pulsklokke med lang batteritid, så er Suunto 5 et godt valg. Dette er uten tvil den beste modellen for deg som trives utendørs og som er preget av batteriangst.

Fordeler

  • Kompakt og robust.
  • Lang batteritid med tilpassede batterimoduser.
  • Nøyaktig GPS.
  • Mange ulike aktivitetsprofiler + støtte for multisport.
  • Måler stress, kroppsressurser og restitusjon.
  • Den beste klokken til fjellturer og lange dager utendørs.
  • Suunto App er oversiktlig og enkel i bruk.
  • Varmekart gjør det lett å oppdage nye ruter.
  • Grunnleggende trenings- og restitusjonsanalyse.
  • Gir deg tilpassede treningsprogrammer for en uke fremover i tid basert på det du tidlligere har trent og fitnessnivå.

Ulemper

  • Unøyaktig pulsmåler.
  • Skritteller og kaloriberegning er unøyaktig.
  • Mangler betalingsfunksjon og musikkstyring
  • Litt "klumpete" design.
10.

Garmin Venu SQ / SQ Music Edition

"Elegant i både form og funksjon!"

Musikk

Ja

Betalingsfunksjon

Ja

Kr 2399,-

Garmin Venu SQ er en ulv i fåreklær, og skjuler langt mer enn det blotte øyet kan se!

Er du fan av Apple sitt firkantede design, men ønsker funksjonene, og ikke minst batteritiden til en typisk Garmin-klokke? Vær så god – hils på Venu SQ. Nærmere en Garminifisert Apple Watch kommer du ikke, og Garmin Venu SQ gjør tingene sine svært bra.

Garmin Venu Sq Music Edition er en svært spennende klokke som leverer mange av selskapets mest ettertraktede funksjoner i en liten og lett klokke -til en veldig god pris. For alle som er på utkikk etter en enkel treningsklokke med nærmest plettfri aktivitetsmåling 24/7, mulighet til å legge til musikk i klokka, benytte betalingsfunksjon, tilpasse klokka med egne urskiver, bytte ut reimer, spore søvn, puls, kalorier, skritt og pustefrekvens og ikke minst en meget nøyaktig GPS og pulsmåler, så er Venu Sq et knallbra kjøp.

I tillegg til alt dette får du funksjoner som sikkerhets- og sporingsfunksjon, gratis treningsprogrammer rett i klokka, en rekke motiverende utfordringer, en oversiktlig og fin app, mulighet til å konkurrere med venner og andre Garmin-brukere, meldinger rett på klokka og en rekke nyttige funksjoner som kan hjelpe deg å forstå kroppens energi- og ressursnivåer bedre (Body Batteri og stressmåling).

Garmin Venu Sq kommer i to varianter; Garmin Venu SQ uten mulighet for å lagre musikk, og Garmin Venu Sq Music som har mulighet til å lagre opptil 500 sanger. Sistnevnte koster 600kr mer og ligger på veil 2999kr. I våre øyne er den enkleste Venu Sq det beste kjøpet, men ønsker du absolutt mulighet for å legge inn musikk, er Garmin Venu SQ Music Edition det klare valget.

Uansett hvilken av disse to klokkene du velger, så er du garantert en fantastisk god treningsklokke, og ikke minst en klokke som ser veldig fin ut, og nesten ikke merkes på armen.

Fordeler

  • Slank, lett og pent design. Ligger godt på hånden.
  • Klar og tydelig skjerm. Enkel betjening via touch og knapper.
  • Støtter mange ulike aktivitetsprofiler.
  • Garmin Coach og treningsøkter gir inspirasjon og motivasjon til å trene.
  • Masse nyttig info fra aktivitetsovervåkningen.
  • Nøyaktig GPS og pulssensor.
  • Oversiktlig og god partnerapp på mobilen.
  • Garmin Pay og musikk (Music Edition).
  • Fungerer relativt bra som smartklokke, spesielt for deg med Android.
  • Støtter en rekke eksterne sensorer som benytter ANT+ eller Bluetooth.
  • Sikkerhets- og sporingsfunksjon.

Ulemper

  • Litt liten skrift.
  • Mangler vesentlige datafelter.
  • Teller ikke trapper/etasjer.
11.

Polar Ignite 2

"En perfekt kombinasjon mellom stil og funksjon!"

Musikk

Nei

Betalingsfunksjon

Nei

Kr 2499,-
Bestill her

Annonselenke

Polar Ignite 2 er oppfølgeren til en av selskapets bestselgende klokker. Ignite 2 gir er klokken for deg som ønsker å kombinere trening og stil.

Polar Ignite 2 er lett å like. Klokken er liten, lett, har en behagelig silikonreim, og ligger godt på armen. Bezelen (tingen rundt skjermen) er ny og har fått et pent inngravert mønster. Kombinert med den kontrastrike fargeskjermen er Polar Ignite 2 rett og slett lekker å se på.

Klokken er godt utstyrt med mange fine treningsverktøy. Det mest imponerende er FitSpark som hver morgen gir deg 2-4 treningsøkter basert på hvor godt restituert du er. Øvelsene kan sees direkte på klokken takket være små animerte figurer som guider deg gjennom økta. Ønsker du hjelp til å komme i bedre løpeformen kan du følge et av Polar sine treningsprogrammer i Polar Coach.

Polar Ignite 2 har relativt god pulsmåler, og GPS-en er forbedret fra første modell. Ønsker du best mulig presisjon på pulsmålingene kan du koble til et Bluetooth-kompatibelt pulsbelte. Nytt for Ignite 2 er også muligheten for å sende pulsdata. Du kan med andre ord bruke klokken som pulsmåler, mens du videresender pulsen til en annen enhet som for eksempel en sykkelcomputer, tredemølle, spinningsykkel, etc..

I Polar Flow appen får du full oversikt over alt klokken har registrert om deg i løpet av dagen, og alle data blir presentert på en lettlest og forståelig måte. Ignite 2 leverer meget god søvnsporing, avansert trenings- og restitusjonsanalyse, og estimerer kondisjonsnivået ditt ved en enkel test på 5 minutter.

Nytt er også muligheten for å kontrollere musikken på telefonen rett fra klokka, og 3-dagers værvarsel. Ignite 2 støtter smartvarsler slik at du kan lese av meldinger på klokka. Batteritiden har fått en bookt og varer i opptil 20 timer i beste GPS-modus, men du kan utvide denne ved å redusere presisjonen på målingene. Det er dessverre ingen støtte trådløs betaling.

Polar Ignite 2 er ikke en enorm oppdatering av den opprinnelige modellen, men den tar alt som var bra, legger til noen viktige og fine funksjoner, og pusser opp designet slik at klokken ser enda litt bedre ut. Polar Ignite 2 er en klokke som balanserer stil og funksjon helt perfekt.

Fordeler

  • Pent design, slank profil og lav vekt.
  • Nydelig og kontrastrik skjerm.
  • FitSpark gir daglig tilpassede treningsøkter.
  • Imponerende søvnanalyse.
  • OK nøyaktighet på pulssenor og GPS.
  • HR Sensor Mode gjør det mulig å sende puls til en annen enhet.
  • Treningsprogrammer via Polar Flow Coach.
  • Musikkontroll + smartvarsler + 3 dagers værmelding
  • Polar Flow gir lettforståelig og mye informasjon trening og restitusjon.
  • Enormt mange sportsprofiler og mulighet til å tilpasse hver enkelt.

Ulemper

  • Savner muligheten til å aktivere "always on display".
  • "Hev for å våkne" fungerer dårlig.
  • Overivrig skritteller og kaloriestimat.
  • Mangler «tilbake til start» funksjon og Virtuell Partner.
  • Skrittmåler og kaloriteller overestimerer med ca. 20%.
12.

Huawei Watch GT 2 Pro

"Eleganse og funksjon!"

Musikk

Delvis

Betalingsfunksjon

Nei

Kr 3290,-
Bestill her

Annonselenke

Huawei viser at de ønsker å utfordre ikke bare Apple og Samsung i markedet for smartklokker, men også selskaper som Garmin og Polar i kampen om å lage brukervennlige og funksjonelle aktivitetsmålere. 

Huawei Watch GT 2 Pro er en svært elegant klokke med en rekke nyttige treningsfunksjoner. Watch GT 2 Pro er faktisk så god, at mange vil nok klare seg med kun denne som treningsklokke. Du får nemlig en meget god pulssensor, nøyaktig GPS, lang batteritid, svært god søvnmåling, omfattende aktivitetssporing, treningsanalyse og restitusjonsanalyse, og over 100 ulike aktivitetsprofiler. Huawei har også inkludert en rekke treningsprogram du får tilgang til direkte på klokka, slik at du lettere kan trene deg opp til å gjennomføre et bestemt løp.
Det som hindrer Huawei fra det lille steget opp mot toppen, er at det ikke er mulig å koble til et pulsbelte, og det er heller ikke mulig å dele data til tredjeparts apper som Strava, Training Peaks, etc..
Til tross for dette er Huawei Watch GT 2 Pro en svært god klokke, og ikke minst pen. Den fargerike og lyssterke AMOLED-skjermen, kombinert med det rikholdige utvalget av ulike urskiver, får klokken til å fremstå som et skikkelig blikkfang. Vekten og den lave profilen gjør også sitt til at klokken er komfortabel å ha på armen 24/7.

Huawei Watch GT 2 Pro introduserer også en del funksjoner som ikke engang alle pulsklokker har. Her får du en «outdoor assistant» med barometer, kompass, høydemåler, oversikt over soloppgang/solnedgang, månefaser, tidevann, «finn tilbake»-funksjon, m.m..Bruker du klokken under skikjøring eller langrenn på vinteren skal den nå i tillegg til å spore ruten du går/kjører, vise puls, gjennomsnittlig hastighet, oppstigning/nedstigning vertikalt, total distanse oppoverbakke/nedoverbakke (sliding distance), samt den totale tilbakelagte distansen. Du kan også motta varsler dersom du pulsen skulle bli unormalt høy. Den nye golf-funksjonen er i stand til å analysere slagene dine, og gjenkjenner svinghastighet og antall slag i løpet av en golfrunde.

Huawei Watch GT 2 Pro er uansett alene om å tilby en smartklokke med så overlegent bra batteritid, har et råflott design, nyttige funksjoner, og kan spore alt du foretar deg av aktiviteter i løpet av dagen, samtidig som den presenterer det på en lettforståelig måte. Ønsker du en klokka som fungerer 50-50 som treningsklokke og «show off»-klokke hvis du mot formodning skulle blitt invitert til slottsmiddag, så er Huawei Watch GT 2 Pro et perfekt produkt.

Fordeler

  • Luksusfølelse
  • Trådløs lading.
  • God innebygd pulsmåler.
  • Automatisk registrering av flere aktiviteter.
  • Mange aktivitetsprofiler.
  • Oversiktlig og god app.
  • Avansert treningsanalyse og restitusjonsrådgiver.
  • Guidede treningsøkter rett på klokka.
  • God lyd i innebygd høyttaler.

Ulemper

  • Mangler støtte for tredjeparts apper (ingen Strava…).
  • Ikke mulig å koble til pulsbelte.
  • Ingen «alltid på» skjerm under trening (bruker "raise to wake").
  • Ingen kontaktløs betaling.

 Dette må du tenke på før du velger pulsklokke

Pulsmåling

Samtlige modeller tilbyr pulsmåling direkte fra håndleddet, såkalt optisk pulsmåling (OHR), men merk deg at det er stor forskjell på nøyaktigheten mellom de ulike modellene. Pulsklokkene fra Suunto har generelt dårlig nøyaktighet på denne type pulsmåling, mens de senere modellene fra Polar og Garmin har levert imponerende resultater. På topp setter vi Garmin med Polar en lite knepp bak. For best mulig nøyaktighet anbefaler vi likevel at du benytter pulsbelte.

 

GPS og sporing

De fleste nyere pulsklokker benytter den samme GPS-chippen fra Sony som skal sørge for høyest mulig presisjon på satellittsporingen. Nøyaktig sporing handler likevel om mye mer enn kun hardware, og de ulike klokkene benytter forskjellige algoritmer og software for å bedre presisjonen. Her kan det være store forskjeller, selv om de fleste klokkene nå leverer mer enn gode nok målinger for de fleste.

 

Aktivitetssporing og søvnmåling

Aktivitetssporing og søvnmåling har blitt standard på alle moderne pulsklokker. Faktisk er det slik at enkelte av de rimeligere pulsklokkene har fått mer avansert søvnmåling enn noen av toppmodellene. Som regel har dette blitt utjevnet gjennom fortløpende programvare oppdateringer, men klokken må likevel inneha sensorene som skal til for å måle dette.

Litt overraskende er det store forskjeller på hvordan klokkene måler aktivet. Når det kommer til både 24/7 aktivitetsmåling med registrering av puls, kaloriforbruk og skritt, så er Suunto helt i bunn, mens Garmin troner på topp med svært god pulsmåling og nøyaktig skritteller. Polar er like bak, men overestimerer både kaloriforbruk og antall skritt med om lag 20%.

Søvnmåling er jevnt over god på tvers av merkene, men også her er det Polar og Garmin som hevder seg best.

 

Mobil app og nettjeneste

Uavhengig av hvilken klokke du velger vil klokken synkronisere all info over til en partner app du laster ned på mobilen. Polar og Garmin har også en oversiktlig nettside hvor du logger inn og får tilgang til all infoen som klokka har samlet inn gjennom 24/7 aktivitetssporing, søvnmåling og treningsdata, mens Suunto ikke har noen slik tjeneste.

Hvilken app/plattform som er best, er helt individuelt, men generelt kan vi si at Polar Flow er den mest oversiktlige, mens Garmin Connect er tjenesten med flest muligheter. Suunto har hengt litt etter også på dette området, men har nå fått på plass en oversiktlig og fin app.

 

Andre ting å tenke på

Tingene vi har nevnt er kun noe av det du bør tenke over. Av andre egenskaper som kan være avgjørende for valget ditt, er:

  • Utseende
  • Vekt
  • Muligheter for tilpasning av urskive.
  • Mulighet for å bytte reimer.
  • Brukervennlighet.

Etter å ha lest deg gjennom dette, og ikke minst sett på listen over de ulike modellene, håper vi du vil være i bedre stand til å ta et riktig valg for å finne en pulsklokke som passer akkurat deg.

 

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Samletester

Treningsbenk topp 10 – Best i test justerbare treningsbenker!

De siste årene har flere og flere fått øynene opp for…
Dato: Mar 14, 2024
Bekledning

Vektvester best i test 2024 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022