Garmin Instinct Solar er klokken som spiser sollys til frokost og sørger for å føre deg trygt gjennom både Karl Johan og Amazonas. Dette er en arbeidshest som aldri går tom for krefter.

Mobiltelefon, ørepropper, nettbrett, pc, el-bil (?) og alle mulige tekniske dippedutter – alt krever lading og tidvis batteriangst i det batteriprosenten bikker under 50%. Hvor bra hadde det ikke vært med en mobil som bare varte evig? Eller en klokke som faktisk utnyttet alle soltimene på Vestlandet til å lade batteriene mens du tømte dine egne oppover en fjellside? Sistnevnte scenario er Garmin sin nye Instinct Solar. Dette er faktisk en klokke du kan bruke LENGE!

Garmin Instinct Solar
Garmin Instinct Solar test

Product Name: Garmin Instinct Solar

Brand: Garmin

MPN: 4799

Currency: NOK

  • Brukervennlighet - 90%
    90%
  • Treningsfunksjoner - 70%
    70%
  • Batteritid - 100%
    100%
  • Programvare (nett/mobil) - 100%
    100%
  • Verdi for pengene - 100%
    100%
  • Optisk pulsmåling - 85%
    85%
  • GNSS (Nøyaktig sporing) - 90%
    90%
91%

Konklusjon

Garmin Instinct Solar er antageligvis den klokken du aldri i verden trodde du ville kjøpe, men som har alt og mere som skal til for å bli en favoritt blant pulsklokkene. Prisen er på nivå med Polar Grit X, men Instinct Solar gir deg faktisk mer enn det Polar-klokken er i stand til. Garmin viser at solcellelading er noe de vil satse på i fremtiden, og ingen kan optisk pulsmåling bedre enn det amerikanske selskapet. Uansett om du er en «jobbsyklist» som vil registrere sykkelturen til jobb, en hverdagsmosjonist som løper et par ganger i uken, Yoga-entusiast, surfer, jeger, «wanna-be marinejeger», eller bare trenger en robust klokke med lang batteritid og mulighet til å spore alt du foretar deg, så kan vi ikke komme på et bedre valg enn Garmin Instinct Solar.

Pros

  • VANVITTIG god batteritid!
  • Tar solcellelading på klokker til et nytt nivå.
  • Robust og nesten umulig å ripe opp skjermen.
  • Svært god og lesbar skjerm.
  • Nøyaktig GNSS-sporing.
  • God optisk pulsmåler.
  • Mange nyttige widgeter.
  • Nøyaktig skritteller.
  • Kan styre musikken på telefonen fra klokka.
  • Power Manager gir deg full kontroll over batteritiden.
  • Mange ulike sporsprofiler.
  • Har alt du trenger for å navigere trygt og enkelt uansett hvor du er.
  • Garmin Coach og utfordringer motiverer deg til å trene.
  • Støtter smartvarsler.
  • Meget detaljert og oversiktlig app.

Cons

  • Mangler Garmin Pay.
  • Ingen støtte for multisport modus.
  • Designet er «elsk» eller «hat».

Garmin Instinct Solar i korte fakta

For to år siden lanserte Garmin modellen Garmin Instinct. Det som tilsynelatende fremstod som en nedstrippet Fenix med et «old-school» Casio design, ble en mye større suksess enn noen kunne forutse. Klokkene solgte ut av butikkhyllene på løpende bånd og har kommet i en rekke ulike fargevarianter. Hvorfor? Fordi Garmin Instinct byr på de aller beste og mest brukte funksjonene for både den ivrige friluftsentusiasten, og mosjonisten som ønsker å trene alt mulig fra fallskjermhopping til sykling, yoga eller SUP-padling. Garmin Instinct gav rett og slett veldig mye funksjonalitet for pengene, og det til kun 1/3 av prisen for storebror Fenix koster.

Når Garmin nå lanserer Garmin Instinct Solar, føyer klokken seg inn i modellene med solcellelading i displayet. Garmin introduserte Power Glass i fjor høst da de lanserte Garmin Fenix 6X Pro Solar, men der Fenix 6X Pro Solar kun hadde/har minimal effekt av solcelleladingen, tar Intinct Solar dette til et nytt nivå.

  • Sammenlingen av ulike Garmin Instinct-modeller og Garmin Fenix 6 Pro Solar: Garmin | Compare

Nytt Power Glass og MYE solcellepanel

Power Glass er navnet på skjermen som Garmin bruker i klokkene som støttet solcellelading. De nye Fenix 6 Solar-modellene som nylig ble lansert med dette glasset, har 1 mm tynn ring i ytterkant av glasset som gir 100% solcellelading. Resten av skjermen (kun) registrerer sollyset med 10% effekt. Klokkene med dette glasset vil ha minimal effekt av den ekstra batteritiden som Power Glass bidrar med, spesielt når de strømhungrige funksjonene som OHR, pulsoksymetri (kun om natten), GPS + Glonass/Galileo/Beideou, kart, Bluetooth, etc., er aktivert. Instinct Solar derimot, er i stand til å utnytte sollyset mye mer effektivt takket være et større areal med solcellepanel, en mindre strømkrevende skjerm og færre funksjoner generelt.

Garmin Instinct Solar test
Fra venstre:
Polar Grit X, Garmin Instinct Solar, Garmin Fenix 6 Pro Solar.
Den røde ringen i ytterkant på Garmin Fenix 6 Pro Solar er 100% solcellepanel, mens resten av skjermen er kun 10%. For Garmin Instinct Solar er hele det grå og skraverte området 100% solcelle, mens resten er 10%. Polar Grit X er bare misunnelig å viser sol på værmeldingen.

Du merker raskt at skjermen på Instinct Solar er langt mindre enn på Fenix 6-modellene. Der Fenix 6 har en 1,2″ stor fargeskjerm med 320×320 oppløsning, virker Instinct Solar nærmest som en miniatyr med sin 0,9″ svart/hvitt skjerm med 128×128 oppløsning. Derimot har denne skjermen sine fordeler, for den er langt mindre strømkrevende, er ekstremt lyssterk (kanskje den beste skjermen vi har sett), og har et mye større areal som faktisk er 100% solcelle! Garmin Instinct Solar er faktisk den første klokken som Garmin, under forutsetning av at du bruker batterisparemodus, har «ubegrenset batteritid».

Garmin Instinct Solar lader effektivt når sola er i nærheten. Sommeren er med andre ord Garmin Instinct Solar sin beste venn.

 

Dette er nytt fra Garmin Instinct:

  • Power Glass – solcellelading på klokken
  • Garmin 3.gen Elevate pulssensor med pulsoksygenmåler
  • Nytt Sony GPS-chipset
  • Power management/batteristyring
  • MYE bedre batteritid!
  • Nye moduser som ekspedisjonsmodus og batterisparing.

Nye Garmin Insinct Solar kommer også i to spesialutgaver som hver har et ekstra ess i ermet. Disse modellene er lik som den vanlige Instinct Solar, men føyer til følgende funksjoner pluss at de koster 600kr ekstra.

Tactical Solar Edition (5399,-): Night Vision Mode (kompatibel med nattbriller), Stealth Mode (slutte å lagre og dele GPS-posisjonen din og for å deaktivere trådløs tilkobling og kommunikasjon), Dual Position Format (viser både UTM og MGRS), Jumpmaster Mode (for de som har en greie med å hoppe ut av fly…)

Surf Edition (5399,-): Tidevannsdata (holde oversikt over havforholdene der du befinner deg), Surfeaktivitet (registrerer antall bølger du har surfer, maksimal hastighet og tilbakelagt distanse), Surfline kompatibel (gjør det mulig å få dataene fra klokka som «overlay» på videoer registrert på webkamera der Surfline har dette tilgjengelig).

Det finnes også en egen Camo Edition, men denne har ingen ytterligere funksjoner utover den vanlige utgaven. Her er det kun farge som skiller modellen fra de andre. Og ja – 600kr ekstra.

Design og byggekvalitet 

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene i designet av Garmin Instinct. Denne klokken er bygd i henhold til den amerikanske militære standarden 810 for både motstandsdyktighet, varme, stør og vanntetthet (ned til 100m). Skjermen består av Gorilla Glass og beskyttes av en kraftig og opphevet bezel som nærmest gjør det umulig å lage riper i glasset. Kanskje er Instinct den perfekte klokken for alle som driver fjellklatring og andre aktiviteter der klokken er sterkt eksponert for slitasje fra omgivelsene.

Reimen i mykt og behagelig silikon er av typen QuickFit-reim (22mm bredde), og er enkel å skifte ut i likhet med nesten samtlige Garmin-klokker. Klokken har fem knapper, hvorav hver knapp er tydelig merket med hvilken funksjon den har. Disse gir deg rask og enkel tilgang til blant annet ABC-funksjon (høyde, barometer, kompass), widgeter, navigering, meny, snarveier for markering av posisjon, soloppgang/solnedgang, og mye mer.

Garmin Instinct Solar er ikke blant de mest diskré klokkene. Selve klokkehuset måler 45 x 45 x 15,3mm, og vekten tikker inn på 53 gram. Displayet måler 23 x 23mm og har et såkalt «display-in-display» hvor du i tillegg til den «vanlige» skjermen, har en adskilt liten rund skjerm øverst til høyre. Både hovedskjermen og ekstraskjermen kan tilpasses til du vise ulike data, både i vanlig smartklokke modus og i treningsmodus. Kontrasten på skjermen er enestående, så dersom du sliter med å lese av skjermen i sterkt sollys, er Garmin Instinct absolutt en klokke du bør vurdere.

 

Batteritid og solcellelading

Det handler mye om batteritid og sporing/navigasjon med Instinct Solar. Ingen andre klokker i Garmin sin line-up er i stand til å tilby så mange brukstider i noen som helst batterimodus. I oversikten under ser du estimert batteritid for de ulike batterimodusene. I parentes har vi oppgitt batteritiden for den «vanlige» Instinct.

  • Smartklokke modus: Opptil 24 dager (14) / Opptil 54 dager med solcellelading
  • GPS/Glonass: Opptil 30 timer (16) / Opptil 38 timer med solcellelading
  • Batterisparings modus: Opptil 56 dager (-) / Ubegrenset med solcellelading
  • Ekspedisjons GPS-modus: Opptil 28 dager (-) / Opptil 68 dager med solcellelading
  • Max batteri GPS modus: Opptil 70 timer (40) / Opptil 145 timer med solcellelading
Klokka har et såpass stort areal med solcelle at den lader svært effektivt når du benytter den i sollyset. Grafen viser ladingen de siste 6 timene. Ikonet i den lille skjermen til høyre indikerer ladenivået der og da. Jo flere «nivåer» på sirkelen som er fylt opp, desto større er ladingen.

Den nye strømsparingsmodusen gir deg også mulighet til å opprette egne batterimoduser der du selv velger hvile funksjoner som skal være aktivert/deaktivert. I teorien er Garmin Instinct Solar i stand til å gi deg ubegrenset med batteritid dersom du er eksponert for sol i større perioder i løpet av dagen.

De fleste forbinder nok solcellelading med direkte sollys, men her imponerer klokken virkelig. Selv på godt overskyede dager med null tegn til sol, lader klokken svært godt. Sitter du innendørs med sollyset skinnende inn vinduet, eller kjører bil og klokka rettes ut mot vinduet, så lader klokken da også. Selv like under vannoverflaten når vi testet klokken under svømming, ladet klokken for god maskin. Og du trenger ikke å vente lenge før ladingen setter i gang. Dette skjer etter få sekunder.

Funksjoner og treningsmodus

Garmin Instinct Solar markedsføres som en «outdoor-modell», men det er ingenting i veien for at dette like gjerne kunne vært solgt som en vanlig treningsklokke/pulsklokke. Her har du nemlig det aller meste av funksjoner og litt til. Du kan velge mellom en rekke ulike aktivitetsprofiler, og finner du ikke en som passer deg, kan du enkelt opprette din egen. Klokka er utstyrt med full GNSS-støtte, barometer, akselerasjonsmåler, termometer og kompass. Instinct Solar benytter det samme «nye» Sony-chipsettet som sitter i alle nyere Garmin klokker lansert i 2019 eller senere, og som også Coros, Polar og Suunto-klokkene benytter. Denne chippen er langt mer strømgjerrig enn den tidligere GPS-chipen, og er en stor bidragsyter til den ekstra batteritiden.

 

Widgets og smartvarsler

Med tilgangen til ulike widgeter kan klokka vise seg soloppgang/solnedgang, månefaser, værmelding, kalender, smartvarsler, musikkstyring, oversikt over aktiviteten i løpet av dagen, m.m.. Klokken støtter løping både tredemølle, kan kobles til hastighets- og kadenssensor for både løping og sykling, og støtter både ANT+ og Bluetooth. Ønsker du å benytte klokken til svømming, registrer den både distanse, hastighet, tempo, antall tak, svømmestil, og pulsmåling på håndleddet – både i åpent vann og i basseng.

Virutal Partner og Virtual Racer

Er du av typen som liker å konkurrere mot deg selv, så kommer du til å ha mye glede av Garmin sin Virtual Partner og Virtual Racer. Disse funksjonene tar deg konkurrere mot deg selv fra en tidligere økt, eller mot en forhåndsinnstilt tid du har oppgitt på forhånd. Underveis i økta vil du oppdateres med informasjon om hvordan du ligger ann sammenlignet med tiden du har som mål.

 

Intervaller og treningsplaner

Garmin Instinct Solar støtter også intervalltrening og avanserte treningsplaner. Du kan enkelt opprette varsler for både puls, tid, distanse og hastighet, og klokka minner deg på når du skal øke/redusere tempoet. Trenger du motivasjon eller litt hjelp til å gjennomføre treningen, kan du velge å følge et av de mange gratis treningsprogrammene i Garmin Coach. Her finne du et variert utvalg innen både løping og sykling, og de synkroniseres direkte til klokka slik at du vet nøyaktig hva du skal gjøre. Mer om Garmin Coach finner du i her.

 

Tilpassbare datafelter og varsler

Tross en liten skjerm kan Instinct Solar vise 4 ulike datafelter samtidig, og du kan ha hele 10 dataskjermer aktivert. Trenger du mer data enn dette, trenger du nesten hjelp. Med tilpassbare varsler kan du selv velge om klokka skal varsle deg ved en gitt distanse, hastighet, tid, eller puls. Ønsker du at klokka skal stanse registreringen når du tar en pause for å late vannet eller bare må plukke de 14 multene du fikk øye på underveis på turen, kan du aktivere Auto Pause som gjør at klokka stopper registreringen når du beveger deg under enn viss hastighet.

 

Navigering og utendørsfunksjoner

Garmin Instinct Solar er en treningskompis når du trenger det, og er verktøy når du behøver å navigere utendørs. Instinct gir deg ikke kartet du får på Fenix 6 Pro/Sapphire-modellene, men en god og oversiktlig brødsmuleruting, A-til-B-navigasjon, tilbake til start, Trackbak, Sight´N Go, kompass, stormvarslel, m.m.. Klokken er også kompatibel med Garmin Basecamp slik at du kan planlegge turene dine via et større og mer oversiktlig kart på PC. Ruten synkroniseres deretter til klokken som vil guide deg fra veipunkt til veipunkt. Hvis du ønsker å gjøre det enda mer lettvint, kan du bruke appen Garmin Explore som enkelt gir deg mulighet til å planlegge nye ruter, oppdage Garmin popularitetsruting (beregner ruter basert på de mest populære løpene og turene fra Garmin Connect), synkronisere veipunkter og ruter fra tidligere turer. Garmin Explore er rett og slett et supert verktøy. Under ser du et skjermbilde av Garmin Explore som automatisk viser de mest brukte rutene dine.

 

Instinct Solar er rett og slett den guiden du aldri tok deg tid og kostnad til å leie på turen til «ett eller annet sted». Her får du alt du trenger for å ferdes trygt, enten det er på fjellet, i skogen, eller…hjem fra byen. Med navigering og Trackback skal du være rimelig fjern for å klare å rote deg bort.

Nyttige verktøy for fiskere og jegere

For alle som liker å tilbringe tiden til fiske, eller å jakte, kan klokka faktisk være et supert verktøy. Start aktiviteten «fiske» eller «jakt» og klokka vil begynne å registrere turen med jevnlige intervaller. Isteden for den vanlige 1 sekunds intervallene for registrering av puls/gps, kan du for eksempel sette klokka til å registrere GPS-posisjonen langt sjeldnere for å spare batteri. Det geniale er at du kan bruke klokka til å registrere hvor mange fisk du får, og hvor du får fisk eller finner vilt. Hold inne øverste høyre knapp i ett sekund (knappen er merket GPS), og du får spørsmål om du vil lagre posisjonen. Trykk en gang til, og du har lagret posisjonen for fremtiden. Du kan også velge om du ønsker å gi den navn umiddelbart, tilegne den et ikon, eller endre på høyden dersom du vet at klokka ved et uhell har registrert feil.

Denne funksjonen er rett og slett genial for å lage deg ditt eget kart over hvor fisken faktisk biter, eller hvor rypa, orrfuglen eller hjorten har gjemt seg. Etter kun en´ tur er det kanskje mest moro, men når du har gjort dette etter ganske mange turer, vil det etterhvert danne seg et kart over de beste stedene for jakt og fiske!

Hundesporing rett på klokka

Jegere som jakter med hund og ønsker å ha kontroll på hvor hunden(e) løper til enhver tid, vil nok sette pris på at klokka kan kobles sammen med benytter hundesporingsenhetene Alpha 50/Alpha 100. Så lenge du har en av disse enhetene fra Garmin, vil du kunne få info om avstand og retning til hunden(e) direkte på klokka. Med Alpha-enhetene kan du spore opptil 20 hunder samtidig, med en oppdateringsfrekvens på 2,5 sekunder. Klokka støtter visning for opptil tre hunder samtidig. Til tross for at Alpha-enheten ikke er veldig stor, så er det likevel utrolig praktisk å slippe og gå med den i hånden underveis i jakta. Med Instinct på hånda får du mulighet til å legge bort Alpha-enheten, og du kan for eksempel henge den på sekken, som igjen kan gi bidra til enda bedre satellittmottak. Deretter kan du følge opptil tre hunder som små piler på klokkeskjermen, samtidig som du ser både avstand og retning til hunden(e).

Instinct Solar kan også kobles til Garmin inReach Mini satellittkommunikasjonsenheten slik at du har enkel tilgang til de viktigste funksjonene rett på klokka. Eier du et Garmin Virb actionkamera, kan du koble til kameraet å bruke klokka som fjernkontroll!

 

Perfekt for surfere og SUP-ere

Hører til blant alle de som investerte i et Stand Up Paddleboard i sommer? Garmin Instinct Solar kan har en egen SUP-modus som registrer samtlige padletak, avstand per tak, tempo per tak, ruten du har padlet, puls, energiforbruk, og alt annet av data du skulle trenge.

Hvis SUP ble for kjipt for deg i sommervarmen og du heller brukte feriepengene på surfebrett og softis med jordbærstrø, så finnes det en egen modus for surfing. Da registrerer klokka antall bølger surfet, distanse tilbakelagt per bølge, hastighet, makshastighet, puls, m.m. Sommeren på Vestlandet har ikke gitt en eneste bølge over 2,5cm, så denne hvor nøyaktig denne funksjonen er kommer vi tilbake til.

 

Aktivitetsmåling og OHR (optisk pulsmåling)

Som resten av Garmin klokkene fungerer Instinct Solar ypperlig til 24/7 aktivitetsmåling. Den nye Garmin 3.gen Elevate sensoren er blant de beste optiske pulssensorene påmarkedet, og gjør en god jobb for å hold oversikt over pulsen i løpet av dagen. Til trening anbefaler vi som vanlig å benytte et pulsbelte, men til generell pulssmåling gjennom dagen og natten, fungerer OHR (optisk pulsmåling) meget godt. Klokka sporer hvilepuls i løpet av natten, pustefrekvens, kan varsle deg ved unormalt høy/lav hjertefrekvens, estimerer stressnivå og Body Battery (energiressurser du har tilgjengelig), væsketap under aktivitet, og ikke minst kan den hjelpe deg å holde oversikt over mentruasjonssyklusen (for kvinner riktignok). Den nye Garmin 3.gen Elevate sensoren klarer også å måte puls under vann, men nøyaktigheten vil variere fra person til person.

Garmin Instinct Solar har med andre ord ganske god kontroll på deg, uavhengig av om du har det selv eller ikke. Til tross for at klokka er relativt tykk så er den optiske pulssensoren overraskende god. Som regel vil en større og tyngre klokke være mer utsatt for feilkilder relatert til optisk pulsmåling enn tynnere og lettere klokker. Men det er noe spesielt ved Garmin Instinct som gjør at den sitter veldig godt på håndleddet. Klokka virker rett og slett mindre enn den er.

Instinct Solar er også i stand til å overvåke oksygenmetningsnivået i blodet ditt. Ved å kjenne til oksygenmetningen din, kan du finne ut av hvordan kroppen din akklimatiserer seg i høyden under alpine aktiviteter og ekspedisjoner.

Ill: Garmin

 

Viktig å vite om optisk pulsmåling

Optiks pulsmåling er ganske heftig debattert, og vi har skrevet mye om dette tidligere. Vi kan egentlig bare si at OHR fungerer bra for noen, mens for andre er det helt ubrukelig. Her er det mange faktorer som spiller inn, blant annet hudfarge, behåring, underhudsfett, temperatur, hvordan klokka sitter på armen, etc.. Generelt er blodgjennomstrømningen større ut til ekstremitetene i høyere temperaturer, og større blodgjennomstrømning vil gi utslag i mer pålitelige målinger. Høyere temperatur og fuktig luft kan gi mer nøyaktige målinger, mens lav temperatur og tørr luft gir større feilmåling. Optisk pulsmåling har også den svakheten at det kan mistolke stegfrekvensen som hjerteslag. Mange vil erfare at pulsen er mye lavere enn den realistiske pulsen når man beveger seg oppover, mens den er tilsvarende mye høyere enn reelle verdier når man beveger seg nedover.

Vårt tips når det gjelder pulsmåling er derfor at du belager deg på å bruke en ekstern pulsmåler under trening, og dermed slipper frustrasjonen over unøyaktige verdier. For vår del brukes klokkene stort sett uten pulsmåler til fjellturer og typiske «steady state»-aktiviteter, mens for høyintensitets aktiviteter, må pulsbeltet frem. Trenger du en god pulsmåler kan vi anbefale Garmin HRM Tri, Polar H10 eller Polar OH1.

 

Garmin Connect appen og nettjeneste

Nettjenesten til Garmin heter Garmin Connect og gir deg full innsikt over alt som klokken har registrert. Her finner du detaljert oversikt over puls, energiforbruk, stressnivå, Body Batteri (energireserver), skritt, søvn, aktiviteter, m.m.. Du kan også melde deg på utfordringer mot andre Garmin Connect-brukere, deg selv, eller utfordre en treningskamerat. Et supert alternativ er nevnte Garmin Coach treningsprogrammer. Disse finner du i Garmin Connect, og alt du setter opp her synkroniseres direkte til klokka.

Appen som benyttes til å synkronisere klokka heter også Garmin Connect (dagens bombe), og er en «light» utgave av nettjenesten. Appen er både oversiktlig og fullspekket av funksjoner, og du klarer deg så fint med kun appen at mange har nok aldri vært inne på nettutgaven. Faktisk gir appen deg så mange muligheter og så mye informasjon at enkelte synes det kan bli for mye. Det fine er at du kan selv velge hva du ønsker å se, og hva du klarer deg uten. Det er uansett utrolig praktisk å kunne flippe opp telefonen, åpne appen, og deretter ha full oversikt over hva du har gjort det siste døgnet. I appen kan du også planlegge nye ruter som enkelt overføres til klokka, og du kan følge med på hvordan det går i en pågående utfordring.

 

Alternativene

Garmin Instinct Solar koster omtrent det samme som Polar sin nyeste Grit X, så det er ikke helt bak mål å sammenligne disse to klokkene. Ved første øyekast er det lett å si at Instinct Solar gir deg flere funksjoner enn Polar Grit X, men som alltid er det viktig å vite at akkurat du har behov for. Grit X er en multisportklokke i den forstand at klokken egner seg til multisportaktiviteter som f.eks. triatlon der du kombinerer flere aktiviteter i samme økt. Dette kan ikke Garmin Instinct Solar. Det er i utgangspunktet kun en programvareoppdatering som skal til for at Instinct Solar får denne funksjonen, men på noen området må Garmin skille på klokkene, og vi tviler på at dette er noe vi vil få se med det første. Instinct Solar kan heller ikke kobles til en wattmåler dersom du bruker det i treningsarbeidet.

Garmin Instinct Solar test
Polar Grit X og Garmin Instinct Solar.
Begge klokkene er robuste treningsklokke som begge har bestått kravene for den militære standarden MIL_STD_810G tester. Mange vil nok foretrekke det mer diskré og moderne designet til Polar Grit X, men ingen kan ta fra Instinct at den er bombesikker.

Polar Grit X gir deg mye for pengene, og kunne gjerne kostet 1000kr mer. Trenger du en klokke som du kan bruke til f.eks. triatlon, så er nok dette en mer egnet klokke. Samtidig har Garmin en rekke modeller som dekker dette behovet, som for eksempel samtlige Fenix-modeller fra de siste trene, og ikke minst Garmin Forerunner 735XT, Forerunner 935 og Forerunner 945. Samtlige av disse klokkene selges til en meget god pris ettersom de allerede har vært lenge på markedet. Og det skal sies, Garmin er så langt foran konkurrentene at selv de to år gamle klokkene er reelle utfordrere til dagens toppmodeller fra andre merker… Ønsker du en mer dedikert treningsklokke som gir deg virkelig god valuta for pengene, anbefaler vi Garmin Forerunner 245 Music. Denne klokken er bare helt utrolig flott, og vi har skrevet en test av Garmin Forerunner 245 Music her.

Vi vil si at Garmin Instinct Solar passer nesten alle type brukere (sett bort fra triatleten), og er det perfekte verktøyet dersom du bruker mye tid utendørs i fjellet og ikke ønsker å svi av så mye penger på en Fenix 6 Pro/Sapphire. Og det fine med Instinct Solar er at prisen er så overkommelig og mulighetene så mange, at det rett og slett er vanskelig å trå feil. Ønsker du en enda rimeligere modell med nesten samme muligheter, kan du alternativt gå for den opprinnelige Garmin Instinct.

 

Konklusjon

Garmin Instinct Solar
Garmin Instinct Solar test

Product Name: Garmin Instinct Solar

Brand: Garmin

MPN: 4799

Currency: NOK

  • Brukervennlighet - 90%
    90%
  • Treningsfunksjoner - 70%
    70%
  • Batteritid - 100%
    100%
  • Programvare (nett/mobil) - 100%
    100%
  • Verdi for pengene - 100%
    100%
  • Optisk pulsmåling - 85%
    85%
  • GNSS (Nøyaktig sporing) - 90%
    90%
91%

Konklusjon

Garmin Instinct Solar er antageligvis den klokken du aldri i verden trodde du ville kjøpe, men som har alt og mere som skal til for å bli en favoritt blant pulsklokkene. Prisen er på nivå med Polar Grit X, men Instinct Solar gir deg faktisk mer enn det Polar-klokken er i stand til. Garmin viser at solcellelading er noe de vil satse på i fremtiden, og ingen kan optisk pulsmåling bedre enn det amerikanske selskapet. Uansett om du er en «jobbsyklist» som vil registrere sykkelturen til jobb, en hverdagsmosjonist som løper et par ganger i uken, Yoga-entusiast, surfer, jeger, «wanna-be marinejeger», eller bare trenger en robust klokke med lang batteritid og mulighet til å spore alt du foretar deg, så kan vi ikke komme på et bedre valg enn Garmin Instinct Solar.

Pros

  • VANVITTIG god batteritid!
  • Tar solcellelading på klokker til et nytt nivå.
  • Robust og nesten umulig å ripe opp skjermen.
  • Svært god og lesbar skjerm.
  • Nøyaktig GNSS-sporing.
  • God optisk pulsmåler.
  • Mange nyttige widgeter.
  • Nøyaktig skritteller.
  • Kan styre musikken på telefonen fra klokka.
  • Power Manager gir deg full kontroll over batteritiden.
  • Mange ulike sporsprofiler.
  • Har alt du trenger for å navigere trygt og enkelt uansett hvor du er.
  • Garmin Coach og utfordringer motiverer deg til å trene.
  • Støtter smartvarsler.
  • Meget detaljert og oversiktlig app.

Cons

  • Mangler Garmin Pay.
  • Ingen støtte for multisport modus.
  • Designet er «elsk» eller «hat».

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Best i test - kosttilskudd

Proteinpulver topp 10 – Best i test 2024!

Vi gir deg den beste oversikten over markedets beste og mest…
Dato: Apr 23, 2024
Best i test - kosttilskudd

Omega-3 kosttilskudd – Best i test 2024!

Vi gir deg oversikten over de 10 beste omega-3 kosttilskuddene på…
Dato: Apr 16, 2024
Samletester

Treningsbenk topp 10 – Best i test justerbare treningsbenker!

De siste årene har flere og flere fått øynene opp for…
Dato: Mar 14, 2024