Unngå betennelser og inflammasjonstilstander ved å gi kroppen din de viktige næringsstoffene den trenger. Her er de beste antiinflammatoriske kosttilskuddene!

Visste du at det du spiser kan bidra til at kroppen din holder seg friskere og raskere enn dersom du gjorde helt andre valg? Ved å jevnlig innta de næringsstoffene som kroppen er helt avhengig av, og ikke minst fylle på med masse viktige vitaminer, mineraler og antioksidanter, vil du kunne redusere risikoen for å pådra deg sykdom og skader. Mer om dette kan du lese under selve topplisten.

 

Betennelsesdempende kosttilskudd Best i Test 2023 – Topp 10 antiinflammatoriske kosttilskudd!

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Vi har lagt vekt på kriterier som blant annet ingredienser/virkestoffer, oppgitt effekt, dokumentert effekt, samt studier og annen dokumentasjon for å sette opp våre topplister. Produktene er ikke testet fysisk av oss. Ved å handle gjennom linkene i testen mottar vi en liten provisjon fra butikkene som bidrar til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler. Du betaler den samme rimelige prisen som butikkene oppgir. Vi setter derfor stor pris på om du bruker linkene i artikkelen. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

SORTER ETTER:

1.

OptiFunction

Antall serveringer:

30

Score: 90/100

Rating: 5.4/6
Kr 299,-
Bestill her

OptiFunction er et avansert kosttilskudd laget for  lindre og forebygge betennelsestilstander i muskler og ledd.

OptiFunction er et nytt produkt på markeded, laget av kvalitetsbevisste Vita Pura. OptiFunction inneholder kun virkestoffer med dokumentert effekt, fremstilt av naturlige ingredienser.

Blant ingrediensene finner vi vitamin K2 – et vitamin som er svært viktig for beinbygningen. Kurkumin som har vist seg å ha en betennelsesdempende effekt. Ashwagandha, en urt med flere egenskaper og bruksområder. Denne har blant annet vist seg å øke kroppens evne til å håndtere stress, samtidig som den bidrar til psykisk og fysisk velvære. I tillegg kan Ashwagandha øke evnen til å bygge muskler, samt motvirke tap av muskelmasse.

Vita Pura OptiFunction inneholder også vitamin D3, et av de mest sentrale vitaminene for optimal benhelse og muskelfunksjon. For å øke kroppens evne til å oppta virkestoffene, er Vita Pura OptiFunction tilsatt piperin (ekstrakt fra sort pepper).

OptiFunction er nok et kvalitets produkt fra Vita Pura, og leverer en solid pakke dokumentert virkningsfulle næringsstoffer.

Fordeler

 • Kontrollerer betennelsesrespons
 • Forebygger muskel og skjelettplager
 • Forebygger betennelsestilstander
 • Bidrar til sunn muskelutvikling og vedlikehold
 • Godt for skjelettet
2.

Body Science Vitamineral Complex

Antall serveringer:

30

Score: 86/100

Rating: 5.2/6
Kr 159,-
Bestill her

Annonselenke

Body Science Vitamineral Complex er et unikt vitamin- og mineraltilskudd som dessuten inneholder de næringsrike vegetabilske produktene blåbær, nype, hvitløk, rødbete, spirulina og kelp.

Body Science Wellness Series – Vitamineral Complex er et kosttilskudd beregnet på personer med matvaner som kan gjøre det vanskelig å få dekket behovet for vitaminer og mineraler. Det inneholder derfor et bredt kompleks av både vitaminer og mineraler. Hver dagsdose inneholder 12 vitaminer og 10 mineraler.

Body Science Vitamineral Complex er rett og slett proppfull av nyttige og verdifulle næringsstoffer for kroppen din, og kan bidra til å styrke immunforsvaret, beskytte mot oksidativt stress, samt sørge for en funksjonell kropp.

Vitamineral Complex inneholder også vitamin D, jod, jern og folsyre – 4 viktige stoffer for gravide og ammende kvinner.

3.

Olimp Vita-min

Antall serveringer:

30

Score: 86/100

Rating: 5.2/6
Kr 199,-
Bestill her

Annonselenke

OLIMP Vita-Min Sport er en avansert kombinasjon av vitaminer, og de mest høykvalitets lett absorberende mineralene på markedet i form av aminosyren chelate, licentierat av ALBION® (Chela-Min®)

Denne kombinasjonen oppfyller grunnleggende behov av essensielle næringsstoffer som kroppen din har etter forskjellige typer fysisk aktivitet.

Produktet har et høyt innhold av vitaminer og mineraler, og dekker hele ditt dagsbehov. Her får du mye for pengene.

5.

MyRevolution Vital Nutrients

Antall serveringer:

60

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 348,-
Bestill her

Annonselenke

MyRevolution er en ekte kraftpakke av viktige næringsstoffer! Her får du i deg hele 17 ulike virkestoffer som sammen bidrar til optimal helse.

Vital Nutrients er satt sammen av næringsrike ekstrakter fra frukt, bær, grønnsaker, urter og “supermat” som spirulina, chlorella, gojibær, chiafrø og grønn te, som er lett lett opptakelige næringsstoffer. Produktet er med andre ord perfekt for deg som ikke er så flink til å få i deg frukt og grønt, og bidrar til å dekke dine «5 om dagen». En dosering på 5g tilsvarer 100g grønnsaker.

Vital Nutrients er søtet med Stevia for en bedre smak uten at det påvirker blodsukkeret og har en frisk smak av mint.

6.

Medox

Antall serveringer:

30

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 231,-
Bestill her

Annonselenke

Medox er et kvalitetsprodukt, utviklet og produsert i Norge. Medox har patentert en prosess som ivaretar antocyanene som finnes i blåbær og solbær for å sikre et optimalt opptak, og en maksimal virkning i kroppen.

Medox har siden 2000 vært underlagt kliniske studier ved universitetssykehus og universiteter nasjonalt og internasjonalt.

Både viltvoksende blåbær og solbær har flere dokumenterte helseegenskaper som bidrar til kroppens normale funksjoner i ulike organsystem. En fellesnevner er de antioksidative egenskapene som kommer til nytte på ulike måter. Gjennom å bidra til så vel balansert kolesterol som normal blodsirkulasjon og blodkarenes normale funksjon, muliggjøres den viktige fordelingen av næringsstoffer og fjerning av slaggprodukter fra mange sensitive vev. Den normale funksjonen til øynene, blodkarene, musklene og immunforsvaret er eksempler på dette.

7.

Star Nutrition Reds Blend

Antall serveringer:

33

Score: 80/100

Rating: 4.8/6
Kr 269,-
Bestill her

Annonselenke

Reds Blend er en real næringsbombe fra anerkjente Star Nutrition. Her får en sunn miks av frukt, bær og supermat i høykonsentrert form.

Frukt og grønt er kjent for sitt høye innhold av næring, og lave innhold av kalorier. Frukt og grønt er stappfullt av vitaminer, mineraler og andre viktige mikro næringsstoffer, men det kan være vanskelig å spise nok til at disse virkestoffene får stor effekt i kroppen. et høyt fiberinnhold bidrar også til god tarmhelse.

Star Nutrition Red Blends kombinerer en mange av disse stoffene i en høykonsentrert pulverform som er lett å blande ut og smaker nydelig. Red Blends er laget av blant annet Montmorency-kirsebær, gojibær, acaipulver og andre bær og frukter. Red Blends gir deg enkelt og greit et naturlig vitamin-, antioksidant- og mineralkick.

 

 

9.

Astaxin

Antall serveringer:

120

Score: 78/100

Rating: 4.7/6
Kr 509,-
Bestill her

Annonselenke

Astaxin er en den sterkeste antioksidanten som forskningen kjenner til, og brukes blant annet av det svenske skilandslaget.

Astaxin består av naturlig astaxanthin, en karotenoid og en sterk antioksidant utvunnet fra mikroalgene Haematococcus pluvialis, som danner et grunnlag i den naturlige næringskjeden. I tillegg inneholder Astaxin en kombinasjon av vitamin C og E, som bidrar til å beskytte cellene mot oxidativt stress. Vitamin C er også viktig for immunforsvarets normale funksjon.

Karotenoider er en stor gruppe stoffer som finnes overalt i naturen, og finnes særlig i fargerik frukt, grønnsaker, fisk, sjømat og sopp. Karatenoider sørger for å gi matvarene farge, men fungerer også som kraftige antioksidanter. Antioksidantens oppgave er å bekjempe frie radikaler som konstant dannes under forbrenningen i cellene våre. Karotenoidene beskytter enkelt og greit cellene i kroppen din fra å bli oksidert (ødelagt).

10.

Shift SuperReishi

Antall serveringer:

-

Score: 78/100

Rating: 4.7/6
Kr 249,-
Bestill her

Annonselenke

Shift SuperReishi styrker immunforsvaret og fungerer som en sterk antioksidant.

Rød Reishi er betegnet som selve dronningen av medisinske sopper i Kina og Japan‭, ‬og er en av de mest verdsatte soppene innen folkemedisinen i denne delen av verden‭. ‬Gjennom mer enn 4‭ ‬000‭ ‬år har keisere og høytstående Taoister benyttet reishi som en helsebringende eliksir‭.

‬Historisk sett har soppen derfor utelukkende vært reservert eliten‭. ‬Interessen for gode råvarer fra naturen er‭ ‬økende‭. ‬Reishi har dessuten blitt mer tilgjengelig‭.

Reishi skal kunne hjelpe mot stress‭, ‬søvnløshet og hormonsvingninger. Det skal også kunne være allergi‭- ‬og betennelsesdempende‭, ‬i tillegg til å ha en beroligende effekt på nervesystemet‭.

11.

Shift Superdefence

Antall serveringer:

30

Score: 75/100

Rating: 4.5/6
Kr 334,-
Bestill her

Annonselenke

SuperDefence kombinerer forskjellige råvarekilder som har en stimulerende og aktiverende effekt på immunforsvaret.

SuperDefence er sammensatt av kraftige ekstrakter fra chaga, reishi, Wellmune betaglukaner og svarthyll. Hver for seg bidrar de til å styrke og trene immunforsvaret. Sammen blir effekten ytterligere forsterket. Resultatet er et tilskudd som styrker din helse og bidrar til et bedre immunforsvar. Ikke minst i perioder av året hvor du er utsatt for bakterier og virus.

12.

Shift SuperChaga

Antall serveringer:

30

Score: 74/100

Rating: 4.4/6
Kr 249,-
Bestill her

Annonselenke

Shift SuperChaga inneholder soppen chaga, en svært kraftig sopp som i århundrer har vært brukt for å styrke immunforsvaret å bekjempe inflammasjoner.

Chaga-soppen (kreftkjuke) er en av verdens kraftigste antioksidanter og går under navnet «det sorte gullet‭». Chaga er en adaptogen sopp som bidrar til å gjenopprette kroppens ulike funksjoner når disse er i ubalanse‭.‬ Chaga er også rik på en rekke andre virkestoffer‭, ‬som blant annet betaglukaner og polysakkarider‭ som virker styrkende på immunforsvaret. ‬

De ulike virkestoffene i chaga virker sammen for å styrke kroppen, er virushemmende og bakteriedrepende. En annen positiv effekt er at de kan virke stabiliserende på blodsukkeret, og ikke minst kan de strukturerte polysakkaridene i chaga være gunstige for hjerte og karsystemet‭.‬

 

Betennelsesdempende og antiinflammatoriske mat

En rekke eksperter og leger hevder at betennelser (inflammasjon) er roten til svært mange sykdommer. Selv om du ikke alltid kan se en inflammasjon, så kan kroppen din være betent og rammet. En inflammasjon er egentlig en naturlig betennelsestilstand som kroppen selv lager når den utsettes for situasjoner som truer oss. Vanlige situasjoner er når kroppen rammes av virus, bakterier, skader, eller overbelastning. Ved å skape en «lett» inflammasjon vil kroppens eget immunforsvar trå i kraft å rydde opp i problemet.

Dessverre er det ikke alltid immunreaksjonen går riktig for seg, og det kan oppstå både allergier, autoimmune reaksjoner og andre sykdommer. Kroppen fungerer som et maskineri som trenger de nødvendige næringsstoffene for å kunne gjennomføre alle oppgavene den er satt til å gjøre. I utgangspunktet vil kroppen hente disse næringsstoffene fra maten du spiser, men mange av disse stoffene kan være utfordrende å få i seg i et vanlig vestlig kosthold.
Du har kanskje lest om «antiinflammatoriske kosthold» – et kosthold der du spiser matvarer som er spesielt rik på betennelsesdempende stoffer, eller «antiinflammatoriske stoffer» om du vil kalle det det. Et slik kosthold har til hensikt å dempe inflammasjonsreaksjonene i kroppen og er særlig rikt på næringstette matvarer som blant annet:

 • Bær, frukt og grønnsaker
 • Fullkorn, havregryn
 • Oliven- og rapsolje
 • Grønn te/urtete
 • Omega-3 fettsyrer
 • Fisk
 • Vitamin D
 • Krydder (særlig ingefær, hvitløk og gurkemeie)
 • Nøtter (usaltet)
 • Syrnede melkeprodukter
 • Soyaprodukter
 • Ikke-prosessert mat
 • Minimalt med sukker

Felles for disse matvarene er at de er rike på virkestoffer som bidrar til følgende:

 • Stabilt blodsukker
 • Redusert kolesterolnivå
 • Styrker immunforsvaret
 • Rike på antioksidanter
 • Rikt på sunne omega-3-fettsyrer
 • Bidrar til optimal tarmfunksjon

Betennelsesdempende og antiinflammatoriske kosttilskudd

Utfordringen med denne typen matvarer er å få nok av de i hverdagen slik at du faktisk oppnår en merkbar effekt. En effektiv metode å sørge for dette på er og jevnlig tilføre kroppen disse næringsstoffene gjennom kvalitetssikrede kosttilskudd. Det stilles svært strenge krav til alle kosttilskudd som selges, og produktene vi har valgt ut i oversikten er vår oversikt over de beste antiinflammatoriske/betennelsesdempende kosttilskuddene du finner i dag. Ved og jevnlig innta kosttilskudd som er rike på slike virkestoffer, vil du kunne oppnå denne samme effekten som om du fikk i deg stoffene gjennom et  betennelsesdempende kosthold.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Produkttest

Tredemølle – Best i test tredemølle 2024!

Er du på jakt etter en god tredemølle til hjemmebruk? Vi…
Dato: Jun 12, 2024
Produkttest

Spinningsykkel topp 10 – Best i test 2024!

Vi gir deg oversikten over de beste spinningsyklene på markedet i…
Dato: Jun 07, 2024
Best i test - kosttilskudd

BCAA kosttilskudd – Best i test 2024!

Vi gir deg den beste oversikten over markedets beste og mest…
Dato: Mai 28, 2024