Sett av 5-10 minutter til denne raske og smakfulle eggerøren. Proppfull av muskelbyggende proteiner og sunn og næringsrik.
Nordmenn elsker egg, og i gjennomsnitt spiser hver person 190-200 egg i året. Fra å være en «fryktet» matvare til å bli renvasket og nærmest tilbedt, har eggets rykte gått gjennom en voldsom forandring fra syndebukk til helt. De nærmere 200 eggene hver av oss fortærer i løpet av et år, utgjør så mye som 12,5 kg per person i løpet av 12 måneder. Det er kanskje ikke rart vi spiser mye egg når vi tenker over hvor mye egget faktisk kan brukes til? Se bort i fra alle bakevarene det inngår i, og tenk bare på hvor mange retter som egget er hovedingrediens i. Stekt egg, kokt egg, eggerøre, omelett, suffle, pai, m.m. Og heldigvis trenger vi ikke å redusere inntaket, for det aller meste tyder på at den vesle og litt avlange kula er sunt og godt for oss.
At egget hylles er heller ikke rart. Et egg inneholder alle de essensielle aminosyrene som vi er helt avhengige av, og i tillegg er det proppfullt av vitaminer og mineraler. Det er spesielt rikt på proteiner, men inneholder også rikelig med vitamin B12, vitamin D, vitamin E, sink, sulfur, jod, kalsium, jern og selen. Egget er med andre ord ikke bare bra for å mette magen din, men også for muskler, skjelett, sener, hud, hår og tenner, for ikke å snakke om at det gir immunforsvaret en boost.
Med 1 million gode grunner til å spise mer egg, så serverer vi en oppskrift på en rask og enkel eggerøre – retten som aldri slår feil. Bon apetitt!
2 porsjoner
Fremgangsmetode
Sjekk også: Myter om mat som må bort!
Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene