Det er anbefalt å spise 300-450 g fisk i uka, hvorav 200 g fet fisk. Fet fisk er den viktigste kilden til omega-3 og vitamin D i kostholdet vårt. I tillegg inneholder fisk en rekke viktige næringsstoffer som proteiner, jod, selen og vitamin B12.
Trenger du litt inspirasjon til hva du skal lage til middag, men vil ikke bruke for mye tid på kjøkkenet? Prøv en av disse fiskerettene!
Stekt ørretfilet med teriyakisaus og brokkoliris
Ingredienser
1 fiskefilet (Ørret eller laksefilet)
1 stk brokkoli
Valgfri salat (For eksempel spinat)
2 ss teriyakisaus
Salt og pepper
Slik gjør du det
Skjær vekk stilken på brokkolien og rasp opp resten til den er finmalt
Brun litt olje i panna og stek risen på høy varme i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper
Samtidig kan du steke fiskefileten i en separat panne. Pensle over teriyakisaus på slutten av steketiden.
Ha alt over på en tallerken sammen med salaten.
Laks med avokado- og mangosalat
Ingredienser
1 fiskefilet (Laks eller ørret) Kan også bruke salma, om du ønsker rå fisk
1 avokado
1/2 mango
Salat (Spinat/ruccula/tomat/paprika)
Rød løk/ vårløk
Salt og pepper
Sesamfrø
Slik gjør du det
Kutt opp alle grønnsakene, avokado og mango og ha det over i en bolle
Brun litt smør/olje i panna og stek fiskefileten. (Eller ha den på grillen)