Nå som finværet har kommet er det også tid for å starte grillsesongen, om du ikke allerede har startet. Grillmat trenger ikke være usunt, det handler bare om å være bevist på valg av matvarer, planlegge måltidene og selvfølgelig også tiden du har til rådighet.
Hjemmelaget mat smaker alltid best! Denne fiskeretten krever ikke så mye arbeid, og er både sunn og veldig god!
(Artikkelen fortsetter under annonsen)Fiskeburger med teriyakisaus og guacamole!
Ingredienser (4 stk)
Fiskeburger
- 300 g laksefilet (gjerne salma eller annet finere stykke, de henger bedre sammen.)
- 3 ss Teriyakisaus
Guacamole
- 2 Avokado
- 1 liten vårløk
- 1/2 chili
- 1/4 gul løk
- 1 Hvitløksfedd
- 1/2 lime
- 1/2 ts salt
- 1/3 ts pepper
- Evt. litt koriander
Grove hamburgerbrød (4 stk)
- 250 g fullkornsmel
- 1 egg
- 100 g lettmelk
- 10 g honning eller agavesirup
- 1 ts salt
- 5 g tørrgjær
- Sesamfrø


Slik gjør du det
- Hakk opp fiskefileten, bland inn teriyakisausen og klem den godt sammen med hendene til du får en slags «deig» av det.
- Form fiskedeigen til en eller to boller og klem de forsiktig flate. Sett de i kjøleskapet mens du klargjør resten.
- Bland sammen mel, gjær, honning, salt og melk i en bolle. Visp sammen egget for seg selv ved siden av. Tilsett nesten hele egget i deigen. Det resterende mikser du med en skvett melk og setter til side
- La deigen stå til heving i minimum en time.
- Hakk opp avokadoene i biter og miks sammen alle ingrediensene til guacamolen i en blender/foodprocessor.
- Når deigen er ferdig hevet deler du deigen i 4 boller og klemmer de til flate, runde brød. Pensle over egge/melkeblandingen og strø over sesamfrø. Har du tid kan de gjerne få etterheve en times tid til på benken.
- Fyr opp grillen og stek burgere og brød på grillen. Fiskeburgerne bør grilles med aluminiumsfolie under i starten, til de er noe stekt på begge sider. Ellers går de lett i stykker. Ta vekk folien og grill de litt til på hver side for å få litt mer farge på de.
- Legg guacamole på brødet og fiskeburgeren på toppen.
Har du ikke grill tilgjengelig kan du fint steke brødene i stekeovnen på 200 grader i ca. 12 minutter og steke fiskeburgerne i panna.
God middag!
Næringsinnhold per burger:
Kalorier: 562 kcal
Proteiner: 27 g
Karbohydrater: 47 g
Fett:28 g
Fiber: 7,3 g