salmon burger
Kosthold Oppskrifter

Hjemmelaget fiskeburger med teriyakisaus og guacamole! Sunt og veldig godt!

Nå som finværet har kommet er det også tid for å…

Mai 14, 2024 Av Jennie Hjortland Jensen
Kosthold Oppskrifter

Nå som finværet har kommet er det også tid for å starte grillsesongen, om du ikke allerede har startet. Grillmat trenger ikke være usunt, det handler bare om å være bevist på valg av matvarer, planlegge måltidene og selvfølgelig også tiden du har til rådighet.

Hjemmelaget mat smaker alltid best! Denne fiskeretten krever ikke så mye arbeid, og er både sunn og veldig god!

(Artikkelen fortsetter under annonsen)
Premium kosttilskudd

Fiskeburger med teriyakisaus og guacamole!

Ingredienser (4 stk)

Fiskeburger
  • 300 g laksefilet (gjerne salma eller annet finere stykke, de henger bedre sammen.)
  • 3 ss Teriyakisaus
Guacamole
  • 2 Avokado
  • 1 liten vårløk
  • 1/2 chili
  • 1/4 gul løk
  • 1 Hvitløksfedd
  • 1/2 lime
  • 1/2 ts salt
  • 1/3 ts pepper
  • Evt. litt koriander

guacamole

Grove hamburgerbrød (4 stk)
  • 250 g fullkornsmel
  • 1 egg
  • 100 g lettmelk
  • 10 g honning eller agavesirup
  • 1 ts salt
  • 5 g tørrgjær
  • Sesamfrø
ad ad

Slik gjør du det

  1. Hakk opp fiskefileten, bland inn teriyakisausen og klem den godt sammen med hendene til du får en slags «deig» av det.
  2. Form fiskedeigen til en eller to boller og klem de forsiktig flate. Sett de i kjøleskapet mens du klargjør resten.
  3. Bland sammen mel, gjær, honning, salt og melk i en bolle. Visp sammen egget for seg selv ved siden av. Tilsett nesten hele egget i deigen. Det resterende mikser du med en skvett melk og setter til side
  4. La deigen stå til heving i minimum en time.
  5. Hakk opp avokadoene i biter og miks sammen alle ingrediensene til guacamolen i en blender/foodprocessor.
  6. Når deigen er ferdig hevet deler du deigen i 4 boller og klemmer de til flate, runde brød. Pensle over egge/melkeblandingen og strø over sesamfrø. Har du tid kan de gjerne få etterheve en times tid til på benken.
  7. Fyr opp grillen og stek burgere og brød på grillen. Fiskeburgerne bør grilles med aluminiumsfolie under i starten, til de er noe stekt på begge sider.  Ellers går de lett i stykker. Ta vekk folien og grill de litt til på hver side for å få litt mer farge på de.
  8. Legg guacamole på brødet og fiskeburgeren på toppen.

Har du ikke grill tilgjengelig kan du fint steke brødene i stekeovnen på 200 grader i ca. 12 minutter og steke fiskeburgerne i panna.

God middag!

fiskeburgerlaks

Næringsinnhold per burger:

Kalorier: 562 kcal
Proteiner: 27 g
Karbohydrater: 47 g
Fett:28 g
Fiber: 7,3 g

HOLD DEG OPPDATERT,

FÅ GRATIS TRENINGSPROGRAM OG KOSTHOLDSPLAN

Litt mer om deg

Få siste nytt innen trening, kosthold, helse 
og livsstil rett i innboksen din.

Registrer deg nå, og motta et gratis treningsprogram og kostholdsplan som nedlastbar PDF!

Ulmer