Fitbit Luxe er aktivitetsmåleren for deg som ønsker en aktivitetsmåler som er så liten og lett at du ikke merker den, men så elegant at alle andre ser den.

«Det finnes en Fitbit for alle!» sies det. Selskapet har lansert en rekke produkter det siste året, og med så mange produkter i produktlinjen er det naturlig at flere av de blir ganske like.

Fitbit Luxe er det siste tilskuddet i familien, og lanseres i en tid der aktivitetsmålere nærmest har blitt mote og flere og flere produsenter hiver seg på bølgen med å lage produkter med fokus på pent design og stilfulle reimer. Luxe er ingen revolusjon når det gjelder hva vi finner på innsiden, men skiller seg likevel litt fra de to andre aktivitetsmålerene Fitbit Inspire 2 og Fitbit Charge 4. Den mister noen egenskaper, og får noen andre. Vi har tidligere skrevet omfattende tester av Fitbit Charge 4 og Fitbit Inspire 2, og går derfor raskt gjennom hovedfunksjonene til Fitbit Luxe. Ettersom modellene på mange måter er så like, har vi skrevet en egen artikkelen der vi tar for oss hva som skiller de.

Fitbit Luxe
Fitbit Luxe

Product Name: Fitbit Luxe

Brand: Fitbit

MPN: 1599

Currency: NOK

80%

Konklusjon

Fitbit Luxe er ikke aktivitsmåleren med flest funksjoner, men den har de aller viktigste for å spore aktivitet og helsetrender over tid, og ikke minst ser den uforskammet bra ut. Fitbit Luxe er så liten og lett at den er umerkbar på armen, men samtidig så pen at den blir lagt merke til.

Hvis du har lett etter en liten og lett aktivitetsmåler som kan spore aktiviteten din i løpet av døgnet (inkludert søvn), samt motivere deg til å holde oppe aktivitetsnivået ved hjelp av en rekke utfordringer og øvelser gjennom Fitbit Premium, så er Fitbit Luxe er meget godt valg.

Pros

 • Rålekkert design.
 • God batteritid.
 • Flott fargeskjerm.
 • Registrerer det meste du gjør i løpet av dagen.
 • Automatisk gjenkjenning av en rekke aktiviteter.
 • God søvnsporing.
 • Fitbit Premium byr på mange motiverende utfordringer og konkurranser.

Cons

 • Kun assistert GPS.
 • Mangler Fitbit Pay.
 • Litt liten skjerm. Og ingen fysiske knapper.
 • Pulsmålingen er bare middels god.

Fitbit Luxe – en elegant aktivitetsmåler

Fitbit Luxe fusjonerer stil og funksjon i en liten og lett aktivitetsmåler som er i stand til å måle alt av aktiviteter du foretar deg og ikke foretar deg i løpet av døgnet. Luxe måler puls, oksygenmetning i blodet, hjertevariablitet, stress, søvn, pustefrekvens, hudtemperatur, menstruasjonssporing, skritt og distanse. Fitbit Luxe kan brukes til å registrere 20 ulike aktiviteter, og gjenkjenner/registrerer automatisk aktiviteter som gåing, løping, svømming, sykling, elliptisk maskin, etc..

Fitbit Luxe hjelper deg å oppfylle dagsmålene for aktivitet ved å registrere såkalte «intensitetssoneminutter«. I motsetning til å basere aktivitetsmålene på kun skritt, vil intensitetssoneminutter ta hensyn til hva du gjør, og hvor lenge du gjør denne aktiviteten. Mer intensiv aktivitet gir deg flere aktivitetssone minutter. For eksempel vil 1 minutt i fettforbrenningssonen (lett/middels intensitet) gi 1 poeng, mens 1 minutt i «peak zone», altså mer intensiv trening, vil gi 2 poeng.

Super søvnmåling

Søvnsporingen til Fitbit er blant de beste på markedet, og lar deg overvåke ulike faser av søvnen (våken, lett søvn, dyp søvn og REM), samt registrerer hvilepuls, oksygenmetning, pustefrekvens og hudtemperatur i løpet av natten. Klokken bruker alt den samler inn av informasjon i løpet av natten til hver morgen å gi deg en søvnscore fra 0-100 som indikerer søvnkvaliteten. Luxe mangler dog funksjonen «smartvekking» som sørger for å vekke deg når klokken registerer at du sover lett og er klar for å våkne.

Ved å måle hjertevariabiliteten er Fitbit Luxe i stand til å måle stress som vises i form av tilbakemelding og stress-score i Fitbit appen. Med «verktøy» som guidede pusteøvelser og mindfullness minutter, kan Luxe hjelpe deg til å roe ned og å senke skuldrene og pusterytmen dersom du har behov for det.

Nydelig skjerm

Fitbit Luxe kommer også med en flott og kontrastrik fargeskjerm, og kan speile varslene fra mobilen. Den har opptil 5 dagers batteritid, og bruker assistert GPS via mobilen for å spore treningsøktene dine utendørs. Dette fungerer fint, men er noe mer tungvint enn å bruke en klokke med innebygd GPS.

Det skal sies at skjermen er ganske liten (0,76″) og Fitbit Luxe har ingen fysiske knapper for å betjene klokken. All navigering i menyene foregår derfor vis touch og sveip, noe som kan være litt utfordrende til tider. Stort sett fungerer det bra, men vi skulle gjerne sett et knapp slik som på Charge 4 og Inspire 2.

Reimene på Fitbit Luxe er utskiftbare og kan byttes ut til alt fra enkle silikonreimer til mer luksuriøse lenker og skinnreimer. Fitbit Luxe kommer i en egen «Special Edition» som inkluderer et klassisk armbånd i silikon og Gorjana Parker Link armbånd i rustfritt stål.

«Standard» utgaven er tilgjengelig i fargene Lunar White/Soft Gold Stainless Steel, Black /Graphite Stainless Steel og Orchid/Platinum Stainless Steel.

Design

Fitbit Luxe er uten tvil den mest elegante aktivitetsmåleren vi har prøvd. Klokken har en urkasse i rustfritt stål, og huser en nydelig og kontrastrik AMOLED fargeskjerm (124x206px – 0,76″) som utelukkende betjenes via touchskjermen. Skjermen er avrundet mot sidene, og bidrar til at skjermen er litt større enn den vi finner på Inspire 2. Reimene er utskiftbare og kan byttes ut til «luksus-reimer» i alle mulige former. Luxe selges også i en egen «Special Edition» utgave som kommer med Parker Link lenke fra det tidløse juvelmerke Gorjana. Luxe er med andre ord det beste valget for deg som er opptatt av stil og ønsker et aktivitetsmåler som byr på det lille ekstra.

Fitbit Luxe kommer med PurePulse pulssensoren som også inkluderer en SpO2-sensor som lar deg måle oksygenmetning i blodet, men er ikke av den nyeste og mest nøyaktige typen (PurePulse 2.0) som benyttes i de mer påkostede modellene Fitbit Sense og Fitbit Versa 3. Den innebygde pulssensoren klarer ikke å matche presisjonen til et pulsbelte, eller modellene med større presisjon på pulsmålingen som Garmin-klokkene og Apple Watch, men den henger greit med på roligere aktiviteter. Den kanskje viktigste funksjonen som pulssensoren bidrar til, er å måle hvilepuls. Her er PurePulse-sensoren på linje med presisjonen fra et pulsbelte, og hvilepulsen er med på å vise formutvikling over tid, samt å kunne bidra til å avsløre overtrening, stress, sykdom, etc…

Batteritiden er inntil 5 dager, men reduseres naturlig nok desto mer du bruker den til å loggføre treningsøkter. Luxe imponerer likevel når det kommer til batteritid, og dersom du ikke aktivt starter en treningsøkt og i stedet benytter deg av «SmartTrack» som automatisk gjenkjenner aktiviteten, så stemmer anslaget på 5 dager bra. Den nye magnetiske laderen gjør det enkelt å feste klokka til ladekontakten, og Luxe er fulladet på rundt 2 timer.

Luxe er vanntett og kan brukes til å svømme med, dusje, etc..

Aktivitetsmåling og trening

I likhet med Fitbit Inspire 2 og Fitbit Charge 4, kan Fitbit Luxe spore det meste du foretar deg og ikke foretar deg) døgnet rundt. Luxe måler puls, SpO2 (oksygenmetning), kalorier, søvn, stress, aktivitetssoneminutter, skritt og distanse (teller ikke etasjer/trapper), og gjenkjenner og registrerer automatisk aktivitetene gange, løp, sykling utendørs, sykling innendørs, sport (generelt), aerobic og svømming. Klokka vil også gi deg påminnelser om å bevege deg dersom du har sittet for lenge i ro (kan deaktiveres), måle stress, hjelpe deg til å roe ned ved hjelp av guidede pusteøvelser, spore menstruasjonssyklusen for kvinner. Ikke minst får du tilgang til Fitbit sin unike plattform «Fitbit Premium».

Fitbit Luxe er definitivt et produkt som er mest rettet mot de som ønsker å spore aktivitet som skritt, søvn, kalorier, hvilepuls, etc., enn et produkt rettet mot trening. Fitbit har derfor sørget for å inkludere de viktigste funksjonene for nettopp denne brukergruppen. De siste årene har det blitt et økt fokus på stress og mindfulness, og Fitbit Luxe er i stand til å måle både stress og mindfullness minutter. Stressmåling gir deg en stress-score som kan leses av i Fitbit appen. Luxe kan også registrere temperaturen i huden din, noe som skal kunne gi et overblikk av den generelle helsen din. Dette må ikke blandes med kroppstemperaturen som er noe helt annet. Hudtemperaturen kan likevel bidra til å avsløre sykdomstegn dersom den måles konsekvent over tid, og man kan følge med på eventuelle avvik fra trender.

For de som er opptatt av å telle skritt og bruker dette som en motivasjon, så leverer Fitbit Luxe jevnt over høy presisjon.

I Fitbit appen får du full oversikt over hva klokken har registrert om deg i løpet av døgnet, og med Fitbit Premium får du statistiske og trender over tid.

Fitbit Premium

Noe av det som har gjort Fitbit så populære er det inspirerende miljøet som finnes på Fitbit Premium.  Ved kjøp av Fitbit Luxe får du med 6 måneder Fitbit Premium på kjøpet. Fitbit Premium er en tjeneste som byr på alt fra dedikerte treningsprogrammer for styrketrening, løpetrening, bevegelighetstrening til programmer for avspenning. En annen virkelig inspirerende del av Fitbit Premium er muligheten til å utfordre venner og andre Fitbit-brukere. Her kan du ta del i gruppeutfordringer der det handler om å tilbakelegge flest skritt i løpet av en dag, en uke, måned, etc..

Smartklokkefunksjoner

Fitbit Luxe har begrensede smartklokkefunksjoner, men lar deg speile varsler fra mobilen slik at du kan lese meldinger på klokken, samt besvare/avvise samtaler som må gjennomføres via telefonen. Android-brukere kan besvare meldingene ved hjelp av forhåndsdefinerte meldinger opprettet i Fitbit appen. I tillegg har du mulighet til å stille alarmer, se kalender og sveipe gjennom værmeldingen for de neste dagene.

Vi savner den praktiske funksjonen Fitbit Pay som gjør det mulig å betale trådløst, men dette er foreløpig forbeholdt Fitbit Charge 4, Versa 3 og Fitbit Sense. Det er heller ingen mulighet til å benytte klokken som kontroll for musikk du spiller av på telefonen.

Hvilken Fitbit bør du velge?

Enkelt og greit. Ønsker du en klokke med flest mulig funksjoner og som egner seg bedre til trening, har mulighet til å spore treningsøkten uten å ha med deg mobilen, lar deg betale med klokka og har størst mulig skjerm? Da er Fitbit Charge 4 et klart valg.

Ønsker du deg en rimeligst mulig aktivitetsmåler som gjør lite ut av seg, og som faktisk gir deg overraskende mye data innpakket i en knøttliten innpakning til en meget god pris? Da velger du Fitbit Inspire 2.

Er du ute etter en aktivitetsmåler som er liten, lett, og som ser ut som en million (uten å koste det), så er Fitbit Luxe et godt valg. Luxe er ikke bare rålekker, men den har også en rekke nyttige og fine helsefunksjoner som lar deg overvåke å holde kontroll på egen helse og aktivitetsnivå.

Konklusjon

Fitbit Luxe
Fitbit Luxe

Product Name: Fitbit Luxe

Brand: Fitbit

MPN: 1599

Currency: NOK

80%

Konklusjon

Fitbit Luxe er ikke aktivitsmåleren med flest funksjoner, men den har de aller viktigste for å spore aktivitet og helsetrender over tid, og ikke minst ser den uforskammet bra ut. Fitbit Luxe er så liten og lett at den er umerkbar på armen, men samtidig så pen at den blir lagt merke til.

Hvis du har lett etter en liten og lett aktivitetsmåler som kan spore aktiviteten din i løpet av døgnet (inkludert søvn), samt motivere deg til å holde oppe aktivitetsnivået ved hjelp av en rekke utfordringer og øvelser gjennom Fitbit Premium, så er Fitbit Luxe er meget godt valg.

Pros

 • Rålekkert design.
 • God batteritid.
 • Flott fargeskjerm.
 • Registrerer det meste du gjør i løpet av dagen.
 • Automatisk gjenkjenning av en rekke aktiviteter.
 • God søvnsporing.
 • Fitbit Premium byr på mange motiverende utfordringer og konkurranser.

Cons

 • Kun assistert GPS.
 • Mangler Fitbit Pay.
 • Litt liten skjerm. Og ingen fysiske knapper.
 • Pulsmålingen er bare middels god.
Fitbit Luxe

Product Name: Fitbit Luxe

Brand: Fitbit

MPN: 1590

Currency: NOK

80%

Konklusjon

Fitbit Luxe er ikke aktivitsmåleren med flest funksjoner, men den har de aller viktigste for å spore aktivitet og helsetrender over tid, og ikke minst ser den uforskammet bra ut. Fitbit Luxe er så liten og lett at den er umerkbar på armen, men samtidig så pen at den blir lagt merke til.

Hvis du har lett etter en liten og lett aktivitetsmåler som kan spore aktiviteten din i løpet av døgnet (inkludert søvn), samt motivere deg til å holde oppe aktivitetsnivået ved hjelp av en rekke utfordringer og øvelser gjennom Fitbit Premium, så er Fitbit Luxe er meget godt valg.

Pros

 • Rålekkert design.
 • God batteritid.
 • Flott fargeskjerm.
 • Registrerer det meste du gjør i løpet av dagen.
 • Automatisk gjenkjenning av en rekke aktiviteter.
 • God søvnsporing.
 • Fitbit Premium byr på mange motiverende utfordringer og konkurranser.

Cons

 • Kun assistert GPS.
 • Mangler Fitbit Pay.
 • Litt liten skjerm. Og ingen fysiske knapper.
 • Pulsmålingen er bare middels god.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2022 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022