«En budsjettvennlig aktivitetsmåler med imponerende egenskaper!» Slik kan vi kort oppsummere Huawei Watch Fit.

Samtidig med sin toppmodell Huawei Watch GT 2 Pro, lanserte det kinesiske selskapet den mer budsjettvennlig varianten Huawei Watch Fit – en aktivitetsmåler med basisegenskapene til GT 2 Pro, men til en mye lavere pris.

Huawei Watch Fit er nesten mer enn «bare» en aktivitetsmåler, for den gjør jobben virkelig godt, og kan være et godt verktøy for deg som en ønsker litt ekstra motivasjon til å komme i gang med treningen, eller bare få bedre innsikt i hverdagen og aktivitetsnivået ditt.

Huawei Wacth Fit
Huawei Watch Fit

Product Name: Huawei Wacth Fit

Brand: Huawei

MPN: 1290

Currency: NOK

80%

Konklusjon

Huawei Watch Fit er liten, men kraftig. Klokka er utstyrt med de aller mest viktige funksjonene fra storebroren Watch GT 2 Pro, og leverer det i en innpakning som koster omtrent en tredjedel av prisen. Her får du en meget godt utstyrt aktivitetsmåler som leverer såpass mange treningsfunksjoner at den ypper seg mot de rene pulsklokkene.

Det vi savner er innebygd altimeter som teller trapper/etasjer, NFC-chip som åpner opp for betaling via klokka, og ikke minst en litt mer nøyaktig pulssensor. Likevel, Huawei Watch Fit leverer mer enn du kan forvente av en aktivitetsmåler til denne prisen. Skjermen er krystallklar og lett å lese, og navigeringen foregår problemfritt og lett. Batteritiden er også imponerende god, og det er i det hele tatt lite å sette fingeren på.

Er du på jakt etter en aktivitetsmåler som gjør «litt mer» enn bare å telle skritt, forbrente kalorier, måle puls å spore søvn? Da er Huawei Watch Fit et meget godt valg.

Pros

 • Imponerende mye for pengene.
 • Enormt mange sportsprofiler å velge mellom.
 • Avansert treningsanalyse.
 • Huawei Health appen er oversiktlig, enkel i bruk og gir mye god info.
 • Pen og kontrastrik skjerm.
 • De innebygde treningsanimasjonene er god motivasjon fo rå røre på seg, og ikke minst godt forklart.

Cons

 • Teller ikke trapper/etasjer.
 • Ingen mulighet for å betale.
 • Skjermen kan bli stor og dominerende for noen.
 • Ikke mulighet for å lagre musikk.
 • Nøyaktigheten på pulssensoren er så som så.

 

Pent og enkelt design

Utseendemessig ligner Watch Fit på en Apple Watch med en litt større og mer rektangulær skjer. En 1,64″ stor AMOLED-skjerm sørger for høy kontrast, flotte farger og god lesbarhet selv i kraftig sollys. Du kan velge blant en rekke urskiver som pryder skjermen, og du kan stille klokken til «alltid på skjerm» som sørger for å holde skjermen våken i 20 minutter. Navigeringen foregår enkelt ved å sveipe til sidene og opp/ned på skjermen, og en enkel knapp på høyre side tar deg til listen over apper.

Reimen i silikon sitter godt rundt armen og er mye lettere å betjene enn reimene som flere og flere klokker nå kommer med; f.eks. Polar Unite, Fitbit Versa/Fitbit Sense og enkelte av Apple Watch-modellene. Du kan bytte ut reimen til en annen farge dersom du ønsker det, selv om det er litt knotete å utføre. Watch Fit kommer i fargene grønn, svart og rosa.

Huawei Watch Fit benytter Huawei sitt eget Lite OS, det samme som benyttes i alle Huawei-wearables, men tilpasset den rektangulære skjermen. Det enkle operativsystem krever lite ressurser og sørger for at det flyter problemfritt og greit. Batteritiden er oppgitt til 10 dager, men vil så klart avhenge av bruk. Jo flere treningsøkter du utfører med GPS aktivert, og jo mer du benytter «alltid på skjerm», desto kortere batteritid. Huawei ser i hvert fall ut til å ha truffet godt med anslagene sine, og klokken overrasker positivt når det kommer til utholdenhet. Å lade Huawei Watch Fit tar bare en liten time, og hurtigladningen sørger for at kun 5 minutter gir deg en hel dag ekstra.

Huawei Watch Fit
Dert finnes set stort utvalg urskiver du kan velge mellom i Huawei Health appen.

Ny pulssensor og innebygd GPS

Huawei Watch Fit benytter sin nyeste og beste pulssensor «TrueSeen 4.0» som skal øke presisjonen på pulsmålingene sammenlignet med tidligere wareables fra Huawei. Vi har etterhvert testet enormt mange pulsklokker og aktivitetsmålere, og den optiske pulsmålingen som benyttes på slike enheter vil alltid være utsatt for en rekke feilkilder, samtidig som resultatene kan variere fra person til person. Alt i alt gjør Huawei Watch Fit en jevnt over god jobb med å registrere puls, men er på langt nær så nøyaktig som å måle pulsen med pulsbelte. Til daglig bruk og under hvile fungerer det greit, men den faller gjennom under aktiv trening og ved raske pulsendringer som f.eks. under intervaller. Som pulsmåler for å overvåke helsen og til lette treningsøkter, så får den godkjent.

Huawei Watch Fit
Huawei Watch Fit benytter Huawei sin siste TrueSeen 4.0 pulssensor.

Pulssensoren er også i stand til å måle oksygenmetningen i blodet (SpO2), og kan ut i fra dette være med på å avsløre tegn som tyder på helseproblemer. Måling av oksygenmetning i blodet kan også være nyttig for å avsløre tilstander som søvnapné eller hjerteproblemer.

Huawei Watch Fit har innebygd GPS slik at du slipper å ta med mobilen for å spore økta, men mangler altimeter og vil derfor ikke telle trapper/etasjer i løpet av dagen. Watch Fit støtter ikke musikklagring eller offline streaming, så skal du lytte til musikk mens du trener må du likevel ta med deg telefonen. Heldigvis kan du bruke Huawei Watch Fit som kontroll for å styre musikken, og klokken støtter også smartvarsler slik at du kan lese av meldinger på den lyssterke skjermen. I tillegg har du en egen app som viser nyttig info som vær, soloppgang/solnedgang, månefaser og oversikt over tidevann.

Huawei Watch Fit fungerer med både Android og iOS, men du vil ha noen ekstra fordeler dersom du benytter førstnevnte. Ønsker du å bruke Watch Fit som kontroll til musikken på telefonen, så fungerer det kun med Android. Dersom du har en Huawei-telefon, vil du også kunne bruke klokka som fjernutløser.

Huawei Watch Fit som treningsklokke

Når det kommer til trening har Huawei pakket inn nesten alle de samme funksjonene vi finner i Watch GT 2 Pro. Her kan du velge blant 96 ulike sportsmoduser, hvorav 11 «profesjonelle» sportsmoduser. Profesjonell betyr ikke annet enn at du får litt dypere innsikt i treningsdataene. I tillegg er klokken i stand til å gjenkjenne aktiviteten automatisk for aktivitetene innendørs/utendørs løping, innendørs/utendørs gåing, ellipsemaskin og sykling. Det fungerer ok, men du blir gjerne «snytt» for noen hundre metre i begge ender av turen. Skal du være 100% sikker på at hele økta blir registrert, så anbefales det å starte den manuelt fra treningsdelen på klokka. Vi regner likevel med at for deg som ønsker å klokke som bare sitter på armen og som du nærmest aldri behøver å trykke på for å aktivere noe som helst, så vil Huawei Watch Fit levere bra nok målingen når det kommer til å automatisk oppdage aktivitet og trening.

Som treningsklokke gjør Huawei Watch Fit faktisk en imponerende god jobb, men vær klar over at Huawei ikke lar deg synkronisere klokken med tredjeparts tjenester som for eksempel Strava. Dataene du registrer med Watch Fit vil med andre ord forbli på Watch Fit, eller i Huawei Health. Huawei gir deg i det minste mye nyttig info, og forteller deg blant annet om formen din er på vei opp/ned, om du er fullt restituert og klar for ny økt, om du er for stresset å må ta det rolig, og gir deg ikke minst et anslag på VO2-maks (det maksimale oksygenopptaket ditt).

Underveis i økta er det lett å lese av informasjonen på den store og klare skjermen, og hvilke data du ser vil variere med sportsmodusen du har valgt. Ved å holde fingeren på et at datafeltene på skjermen, vil du kunne endre det til noe du selv ønsker. Har du en Android-telefon vil du få tilgang til musikkkontrollen ved å sveipe til venstre.

Huawei har også et utvalg 13 løpekurs som varier mellom lette «rett frem» løpeøkter, til mer avanserte HIIT-programmer, intervaller og langturer. I programbesurivelsen står det godt forklart hvilke pulssoner du skal ligge i, og klokka vil hele tiden sørge for å minne deg på å ligge i riktig pulssone.

Personlig trener på hånden

En av funksjonene som er eksklusiv for Watch Fit er de animerte treningsøktene som skal gjøre det lettere for deg og meg å bevege oss mer i hverdagen – uavhengig av treningssentre og dedikert treningsutstyr. Her har faktisk Huawei tenkt mer på hvordan du kan presse inn korte treningsøkter i en hektisk arbeidsdag, og de animerte øktene forklarer på en enkel og tydelig måte hvordan du skal utføre en rekke treningsøvelser. Du kan velge blant 12 animerte økter, og totalt 44 bevegelsesdemonstrasjoner. Kursene har navn som trim på jobb, avspenning av skuldre og nakke, styrk hjerte og lunger, trening av magemuskler, etc.. Programmene har en varighet fra 3-18 minutter avhengig av hvilket program du velger.

Huawei Watch Fit

Aktivitetsmåling

Alt i alt gjør klokken en god jobb når det kommer til aktivitetsovervåkningen. Skrittelleren er litt konservativ, men likevel en av de bedre. Pulssensoren fungerer stort sett bra til daglige gjøremål, mens kaloriberegningen i likhet med skrittelleren måler litt for lite. Et av områdene Huawei Wacth Fit gjør det best på er faktisk søvnmålingen. Her leverer Huawei Wacth Fit jevnt over veldig gode målinger som er i tråd med hvordan vi er i stand til å registrere søvnen selv, i tillegg til å være på linje med andre enheter som vi har lært oss å stole på.

 

Huawei Health appen

I Huawei Health appen får du oversikt over alle treningsøkter og informasjon som klokken har samlet inn om deg i løpet av døgnet. Ønsker du å studere en treningsøkt nærmere, åpner du økta og du får full oversikt med kart og tilhørende info. Huawei Health er i det hele tatt  svært oversiktlig og enkel i bruk. Her får du også mulighet til å velge inn flere urskiver til klokka, og du kan gjøre enkelte innstillinger som overføres til Health Fit. Du vil også finne en egen fane med ulike «merker/medaljer» som du kan gjøre deg fortjent til ved å oppnå ulike aktivitetsmål.

Konklusjon

Huawei Wacth Fit
Huawei Watch Fit

Product Name: Huawei Wacth Fit

Brand: Huawei

MPN: 1290

Currency: NOK

80%

Konklusjon

Huawei Watch Fit er liten, men kraftig. Klokka er utstyrt med de aller mest viktige funksjonene fra storebroren Watch GT 2 Pro, og leverer det i en innpakning som koster omtrent en tredjedel av prisen. Her får du en meget godt utstyrt aktivitetsmåler som leverer såpass mange treningsfunksjoner at den ypper seg mot de rene pulsklokkene.

Det vi savner er innebygd altimeter som teller trapper/etasjer, NFC-chip som åpner opp for betaling via klokka, og ikke minst en litt mer nøyaktig pulssensor. Likevel, Huawei Watch Fit leverer mer enn du kan forvente av en aktivitetsmåler til denne prisen. Skjermen er krystallklar og lett å lese, og navigeringen foregår problemfritt og lett. Batteritiden er også imponerende god, og det er i det hele tatt lite å sette fingeren på.

Er du på jakt etter en aktivitetsmåler som gjør «litt mer» enn bare å telle skritt, forbrente kalorier, måle puls å spore søvn? Da er Huawei Watch Fit et meget godt valg.

Pros

 • Imponerende mye for pengene.
 • Enormt mange sportsprofiler å velge mellom.
 • Avansert treningsanalyse.
 • Huawei Health appen er oversiktlig, enkel i bruk og gir mye god info.
 • Pen og kontrastrik skjerm.
 • De innebygde treningsanimasjonene er god motivasjon fo rå røre på seg, og ikke minst godt forklart.

Cons

 • Teller ikke trapper/etasjer.
 • Ingen mulighet for å betale.
 • Skjermen kan bli stor og dominerende for noen.
 • Ikke mulighet for å lagre musikk.
 • Nøyaktigheten på pulssensoren er så som så.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Produktomtaler

Test: UA Project Rock Over-Ear Training Headphones by JBL

Hva får du hvis du kombinerer egenskapene til en av verdens…
Dato: Okt 13, 2021
Produktomtaler

Test: Hoka One One Zinal

Hoka One One Zinal er våpenet som skal hjelpe deg til…
Dato: Okt 13, 2021
Polar

Test: Polar Grit X Pro

Polar Grit X Pro tar det beste fra toppmodellen og pakker…
Dato: Okt 11, 2021