Fitbit Versa 3 forener endelig GPS, aktivitetssporing og eleganse i en liten og lett innpakning. Dette er Fitbit´n du har ventet på.
Hvis 2021 er året der du vurderer å investere i en aktivitetsmåler eller pulsklokke som kan hjelpe deg å holde oversikt over kropp og egen helse, så bør Fitbit Versa 3 være en kandidat på listen. Versa 3 er uten tvil selskapets beste utgave av den allerede populære klokken, og kommer til å selge i bøtter og spann fremover.
Product Name: Fitbit Versa 3
Brand: Fitbit
MPN: 2499
Currency: NOK
Konklusjon
Fitbit Versa 3 er den Fitbit-klokken mange har ventet på i mange år. Endelig har Versa 3 blitt «voksen» og fått innebygd GPS. Til tross for at pulssensoren ikke er helt nøyaktig, så klarer klokken på en god og oversiktlig måte å holde oversikt over aktivitetsnivået og hverdagen din. Med Fitbit Premium får du også tilgang til en rekke treningsprogrammer og treningsøkter, og ikke minst et stort og inspirerende nettverk der du kan delta i utfordringer med andre Fitbit-brukere.
Fitbit Versa 3 møter sterk konkurranse fra en rekke andre modeller i samme segment, men få klarer å levere like mange funksjoner til den prisen Versa 3 gjør. Når storebroren Fitbit Sense koster 1000 kr mer, og Versa 3 per dags dato i prinsippet er samme klokke, så er det ikke tvil om hvilken Fitbit-modell vi anbefaler.
Pros
Cons
Fitbit Versa 3 er Fitbit´n du har ventet på!
Fitbit har laget aktivitetsmålere siden 2009, og siden har de ikke sett seg tilbake. Det har etterhvert blitt ganske mange modeller i rekkene til det amerikanske selskapet, og per dags dato selges det fire ulike klokker og seks forskjellige aktivitetsbånd på Fitbit sin hjemmeside.
Fitbit Versa 3 er den tredje utgaven av klokken, og kommer med en nyhet som svært mange helt sikkert vil sette pris på. GPS! Jepp, endelig har Fitbit valgt å inkludere GPS i selve klokken slike at du ikke er avhengig av å dra med deg telefonen dersom du ønsker å spore treningsøkta.
Faktisk er ikke Fitbit Versa 3 den eneste nyheten fra Fitbit denne lanseringen. I samme slengen dro de nemlig sløret av deres nye toppmodell Fitbit Sense og det enklere aktivitetsarmbåndet Inspire 2. I bunn og grunn er Versa 3 og Sense to like klokker, men sistnevnte har fått et par ekstra funksjoner. Det betyr likevel ikke at det er det beste kjøpet, for her kommer Versa 3 vell så godt ut.
Hvis du likte Versa 2 så er det stor sannsynlighet for at du vil like Versa 3 enda bedre. Fitbit sin nye «folkemodell» tar det viktigste fra sin forgjenger, henter inspirasjon fra sin nye toppmodell Fitbit Sense, og smelter det sammen til Fitbit Versa 3. Her får du det samme firkantede designet, en flott urkasse i aluminium (Fitbit Sense bruker rustfritt stål), en klar og fin skjerm, og en slank og behagelig passform.
Nytt for Versa 3 er den noe større skjermen, opp fra 1,39″ og en oppløsning på 300 x 300 px, til 1,58″ og 336 x 336 px. Selve urkassen er tilnærmet lik, og har lagt på seg kun ca. 0,5 mm. Kantene er mer avrundet, og skjermen fremstår i det hele tatt mer elegant. Lysstyrken er svært høy på sitt kraftigste, og er enkel å lese av ute i kraftig sollys.
Du kan velge mellom fargene Midnight/Soft Gold Aluminium, Black/Black Aluminium og Pink Clay/Soft Gold Aluminium. Reimen er laget i myk silikon og kan enkelt skiftes ut. For å bytte reim trenger du bare å trykke inn en liten knapp under klokken som løser ut reimen, før du dytter en ny på plass. Festemetoden under hånden er den samme som vi så på Polar Unite da vi testet denne i fjor sommer, og selv om vi ikke likte helt Polar sin løsning, så har Fitbit klart å løse det på en god måte. Den kan være litt vanskelig å lukke, men når du først har fått lukket reimen så er klokken nesten umerkelig på armen.
Til tross for at utseende for det meste er likt, så har Fitbit gjort et par fysiske endringer med både Versa 3 og den nye Sense-klokken. Noe av det som kanskje ikke er like vellykket er introduksjonen av en berøringsfølsom knapp isteden for fysiske knapper. Tanken er god og endringen bidrar til at Fitbit Versa 3 har blitt vanntett ned til 50 meter, men funksjonen er likevel ikke helt optimal. Området som er berøringsfølsomt er nemlig svært lite, og utformet som en liten nedsunket grop på venstre side. Isteden for et lett trykk på en knapp, må du «lete» litt for å finne punktet du skal trykke. Her kan Fitbit gjøre forbedringer til neste utgave.
Menysystemet på Fitbit er enkelt og rett frem, og egentlig ganske selvforklarende. Navigeringen foregår ved å sveipe fra en side til den andre, eller opp/ned på skjermen. Et sveip fra høyre mot venstre tar deg til hovedmenyen med treningsfunksjoner, kart, Spotify, Deezer og andre apper, mens et sveip mot høyre blar deg tilbake i menyen. Trekker du fra toppen og ned får du tilgang til en hurtigmeny med ulike innstillinger som skjermstyrke, alltid-på-skjerm, etc., mens sveiper du opp får du opp smartvarsler. Holder du inne på et ikon kan du flytte det rundt på samme måte som på mobiltelefonen.
Menyene er som nevnt enkle å forstå og pent bygget opp, og det meste flyter sømløst og greit. Merkelig nok er det faktisk Fitbit sin egen «My Day» app som tar lengst tid å åpne. Dette bør Fitbit forbedre. Klokken benytter Fitbit sitt eget OS 5.1, altså det nyeste operativsystemet, men det er mulig tregheten ligger i begrenset maskinvare og ikke software. Du har mulighet til å installere en rekke forskjellige apper, men ikke forvent deg det samme utvalget som på en ren smartklokke som Apple Watch eller Samsung Galaxy-klokkene. Du kan installere apper som vær, hydreringssporing, nyheter, spill, Uber og diverse treningsapper. Enkelte utvider funksjonaliteten til klokka, mens andre ikke er like nyttige. Apper som Strava og MyFitnessPal er fraværende, men Fitbit Versa 3 synkroniserer automatisk uansett med disse tjenestene.
En ting som er greit å være klar over er at app-butikken til Fitbit ikke er samlet under en felles betalingsplattform, så betalingen av en enkelt app må ofte gjøres via utviklernes hjemmeside. Det er enkelt og greit, men litt annerledes enn man er vant med fra App Store og Google Play.
Fitbit har alltid klart å presse ut ok batteritid fra klokkene sine, og Versa 3 kan klare seg opptil 6+ dager på en lading. Hvor godt dette stemmer kommer helt ann på bruken, og særlig ting som aktiv bruk av GPS og alltid på skjerm, spiser batteri. Heldigvis har Fitbit Versa 3 i likhet med Fitbit Sense fått støtte for superrask lading. Kun 12 minutter i laderen gir deg nok liv til å holde klokka gående en dag ekstra, mens ytterlige 30 minutter fullader batteriet. Av erfaring er det dog veldig viktig å sørge for at klokken er 100% ren på undersiden der kontaktpunktene til laderen er, for selv om klokken sitter fast med magneter, har det litt for ofte hendt seg at klokken ikke vil lade skikkelig.
I vår testing har klokken holdt rundt 2,5 dager, men så har vi vært veldig aktive i denne perioden, og i tillegg benyttet alltid på skjerm. I snitt er det blitt registret 5 timer med aktivitet hver dag der GPS har blitt benyttet utendørs. Om du synes dette er bra eller dårlig er opp til deg, men vi er godt fornøyd med denne batteritiden, og synes Fitbit har gjort en god jobb. De færreste vil nok bruke klokken like aktivt, men undertegnede er over snittet rastløs.
Laderen har forresten blitt fornyet fra forrige generasjon Fitbit-modeller, og er nå mye lettere å sørge for at holder klokken på plass ettersom klokken festes til laderen med magneter.
I likhet med storebror Fitbit Sense og ikke minst sin forgjenger Versa 2, er Versa 3 utstyrt med en SpO2-sensor som måler oksygenmetningen i blodet ditt. For å aktivere denne funksjonen må du først gi klokken tillatelse til å samle inn nødvendige helsedata, og deretter gjør klokken automatisk jobben mens du sover. Da klokken var helt ny, måtte du velge en egen urskive før du la deg for at funksjonen skulle være aktiv, men nå måler den okysgenmetningnen uavhengig om du gjør det eller ikke.
Målingene skjer automatisk på lik linje med pulsmålingene, og du får presentert en detaljert oversikt i Fitbit appen neste morgen. Dersom du ønsker å se resultatet på klokka, må du fremdeles velge en av urskivene som viser dette. Sammen med en graf over nattens oksygennivå, vil du også kunne lese av minimumverdien. Vi kan ikke verifisere med 100% sikkerthet om verken Fitbit Versa 3 eller Sense viser nøyaktig verdier, men når vi kjører en sammenligning på tvers av en rekke klokker med denne funksjonen, så viser samtlige modeller nesten helt like verdier. Undertegnede har tidligere testet oksygenmetningsnivået med medisinsk utstyr, og dette stemte overens med Garmin Fenix 6 Pro, som igjen viser konsekvent likt med Versa 3.
Det vi savner er muligheten til å ta SpO2-målinger utenom nattestid. Med både Garmin, Apple og Samsung har du mulighet til å utføre en SpO2-måling når du selv ønsker det, mens Fitbit kun tillater dette om natten.
Ved å måle oksygennivået i blodet ønsker Fitbit å kunne avsløre tilstander som søvnapné og andre påbegynnende sykdomstilstander. Det er viktig å påpeke at dette ikke er et medisinsk verktøy, men kan være med på å avsløre sykdomslignende tilstander. Metoden som benyttes er den samme som vi finner på andre aktivitetsmålere, og benytter Fitbit Sense seg av en refleksiv sensor. De refleksive sensorenen lyser gjennom huden din, og en egen sensor på undersiden av klokken registrerer refleksjonen som stråler tilbake. Når du måler oksygenmetning hos legen, benyttes som regel et pulsoksymeter, en slags klype som festes rundt fingeren din og som benytter en transmissiv sensor som lyser gjennom fingeren fra den ene siden til den andre. Denne typen måling skal være mer pålitelig, men som nevnt har Fitbit Sense vist seg å levere stabilt gode verdier.
Det som faktisk er nytt for Fitbit Versa 3 er at klokken nå er i stand til å registrere temperaturendringer i huden din ved hjelp av en egen temperatursensor. Denne funksjonen er ikke ment å erstatte det tradisjonelle termometeret som benyttes i for å ta kroppstemperaturen, men skal kunne gi et overblikk av den generelle helsen din.
Målingene skjer i likhet med SpO2-målingene automatisk om natten mens du sover, og resultatene får du presentert i Fitbit appen. Fitbit krever at du bruker klokken i tre dager før den gir deg de første resultatene. I løpet av disse tre dagene vil klokka danne seg et inntrykk av din grunntemperatur, og deretter vil den kunne registrere om du fraviker fra denne.
Temperaturendringer i huden kan være et tegn på sykdom, men er kanskje enda nyttigere for kvinner som ønsker å holde oversikt over menstruasjonssyklusen. Det er nemlig et kjent fenomen at kroppstemperaturen kan stige/synke i forbindelse med menstruasjonen, og Fitbit Versa 3 skal kunne være i stand til å registrere dette, og deretter spore det i appen. Akkurat dette har ikke undertegnede vært fysisk i stand til å klare (mann 32…), og sykdom har også vært fraværende.
Fitbit Versa 3 lar deg velge mellom mer enn 20 ulike aktivitetsprofiler, hvorav disse er tilgjengelige:
Sykkel, bootcamp, sirkeltrening, ellipsemaskin, golf, fottur, intervalltrening, kickboksing, kampsport, pilates, løp, spinning, trapper, svømming, tennis, tredemølle, tur, vekter, trening og yoga.
For hver av aktivitetene kan du sette ulike treningsmål som f.eks. å trene på tid, distanse, kalorier eller aktivitets sone minutter, og du kan velge om klokken skal gi deg beskjed når du er inne/ute av en bestemt pulssone, pause automatisk når du stanser, og ikke minst sette inn varsel for automatisk rundetid.
Du kan også velge å benytte dine egne pulssoner istedenfor de forhåndsdefinerte som Fitbit benytter, men da vil du samtidig klusse til hvordan Fitbit regner aktivitets sone minutter.
Den største og beste nyheten for Fitbit Versa 3 er uten tvil at klokken nå har fått innebygget GPS slik at du ikke lenger er avhengig av å spore økta gjennom tilkobling til mobilen. Dette er et stort steg i riktig retning for Fitbit, og gjør nok at klokken blir langt mer aktuell for en rekke brukere. Klokka finner raskt satellittsignalet og gjør en god jobb i å spore ruta du tilbakelegger.
I tillegg til innebygd GPS, så har Fitbit også oppgradert pulssensoren til sin nye PurePulse 2.0 som skal gi bedre målinger både ved 24/7 målinger og under treningsøkter. Akkurat dette setter vi stor pris på, for Versa 3 har ingen mulighet for og kobles til en ekstern pulssensor.
Ettersom Versa 3 nærmest er helt lik storebror Sense, så viser begge klokkene tilnærmet like målinger under våre tester, og det kan oppsummeres som helt middels, i hvert fall ikke mer. Det er dog viktig å huske på at dette ikke er rendyrkede treningsverktøy som kraftmodellene fra Garmin, Polar, Suunto eller Coros, men trenings-/helse klokker som skal hjelpe deg å holde styr på trening og helse, spore aktivitet og søvn, og ikke minst motivere til mer aktivitet.
I likhet med nesten samtlige klokker med denne typen pulsmåling (optisk pulsmåling), ligger den som regel 5-10 sekunder bak den reelle pulsverdien. Dette i seg selv er ikke feil i noen som helst grad, men kan være vanskelig å forholde seg til under for eksempel pulsstyrt trening eller intervaller. Dersom du er mer interessert i den generelle pulsmålingen på en løpetur, sykkeltur, gåtur, etc., så gjør Fitbit Versa 3 en helt grei jobb.
Fitbit Versa 3 er også i stand til å gi deg et estimat på VO2 maks (maksimalt oksygenopptak). VO2 maks defineres som den maksimale evnen til å ta opp og forbruke oksygen, og er et godt mål på den fysiske formen din. Dette ville vi ikke lagt for stor vekt på ettersom du ikke får reelle VO2 beregninger når pulsen ikke måles nøyaktig.
Er det en ting Fitbit kan, så er det aktivitetssporing. Dette er som nevnt først og fremst et aktivitetsmåler med treningsfunksjoner. Ønsker du en skikkelig pulsklokke med mer avanserte treningsfunksjoner, anbefaler vi deg å ta en kikk på listen vår over best i test pulsklokker.
Men, Fitbit er god på det de skal være gode på. Klokken registrerer automatisk skritt, etasjer klatret, tilbakelagt distanse, kalorier, puls, aktivitets sone minutter, søvn, SpO2 (oksygenmetning) og hudtemperatur. Du kan velge å sette mål for hvor langt du ønsker å gå i løpet av en dag, antall skritt du skal tilbakelegge, eller min/maks puls slik at klokken gir deg beskjed når du har nådd skrittmålet eller havner utenfor en pulssone.
Du kan også bruke klokken til å registrere mat- og vanninntaket, og klokken synkroniserer automatisk med apper som MyFitnessPal som gjør det enkelt å holde oversikt over matinntaket. Kvinner har også mulighet til å spore menstruasjonssyklusen, og du kan registrere symptomer å beregne estimert vindu for fertilitet.
All informasjonen fra aktivietssporingen er lett tilgjengelig i Fitbit appen. Det er også mulig å se noe av den direkte på klokken, men ønsker du full oversikt må du besøke appen.
En nyttig funksjon er SmartTrack som sørger for at aktiviteten registreres selv om du har glemt å starte en treningsøkt. SmartTrack er en kjekk funksjon som fungerer overraskende bra. I vår test av både en spinning økt og et par gåturer, har tiden stemt nesten på en prikk med den opprinnelige økta, og gjennomsnittspulsen er heller ikke langt unna. Vi anbefaler å starte økta selv, men dersom en gang i blant glemmer det, så kan SmartTrack være en redning. Funksjonen fungerer for aktivitetene gange, løp, sykling utendørs, sykling innendørs, sport (generelt), aerobic og svømming, og vil dukke opp som en aktivitet i Fitbit appen etter at du har avsluttet aktiviteten (altså når klokken registrerer at du ikke lenger beveger deg). Merk at du ikke får opp distansen når du bruker denne funksjonen.
I mangelen på en bedre oversettelse kaller vi denne funksjonen aktivitets sone minutter (Fitbit kaller den Activity Zone Minutes). Denne funksjonen er ny for både Fitbit Versa 3 og Fitbit Sense, og er en ny og bedre måte å måle aktivitet på gjennom uken. Tidligere har fokuset stort sett handlet om å innfri et bestemt skrittmål – for eksempel 10 000 skritt per dag. Med Activity Zone Minutes tar Fitbit i større grad hensyn til hva du gjør, og hvor lenge du gjør denne aktiviteten. Mer intensiv aktivitet gir deg flere aktivitets sone minutter. For eksempel vil 1 minutt i fettforbrenningssonen (lett/middels intensitet) gi 1 poeng, mens 1 minutt i «peak zone», altså mer intensiv terning, vil gi 2 poeng.
Denne måten å måle aktivitet på er også mer «rettferdig» og riktig ettersom du kanskje er veldig aktiv noen dager, mens andre dager er du hindret fra å legge ned like mange skritt. Du kan også selv velge hva du ønsker å benytte som dagens mål, om det er skritt, kalorier, aktivitets sone minutter eller antall etasjer klartret.
Dersom du utfører en 30 minutter HIIT økt som ikke gir deg mer enn 5000 skritt, så er det innlysende at denne aktiviteten gir deg bedre treningseffekt enn en rolig gåtur på 10 000 skritt. Fitbit vil ta hensyn til alder og hvilepuls til å vise deg hvor hardt du har trent/belastet kroppen under en aktivitet. Du vil også få sanntids informasjon og varsler om når du skifter intensitetssone/pulssone underveis i økta.
Av erfaring er det mange som er interessert i å vite hvor mange skritt de tilbakelegger i løpet av en dag, og skritt legger grunnlaget for mange av konkurransene og utfordringene du kan delta i gjennom Fitbit Premium. Etter å ha testet både Fitbit Versa 3 og Fitbit Sense gjennom en rekke ulike aktiviteter og i mange forskjellige sammenhenger, så kan vi nok konkludere med at begge klokkene er relativt god til å spore skritt riktig, men ettersom de også teller skritt under f.eks. spinning, så kan du få litt mer skritt enn du faktisk tilbakelegger. Hvor nøyaktig en klokke er til å telle skritt, avhenger i stor grad av hvordan de ulike produsentene velger at klokkene skal telle skritt, og hvordan de algoritmene for å filtrere ut feilkilder, etc., fungerer. Fitbit Versa 3 teller for eksempel skritt mens du sykler spinning, mens Garmin-klokkene fullstendig utelukker skritt under en spinningøkt.
Dette er vel også mye av grunnen til at Fitbit Versa 3 kan regnes som litt raus, så dersom du utelukker dette punktet er den relativt god til å beregne antall skritt i løpet av en dag.
Fitbit har gjort en god jobb med partnerappen, og den er oversiktlig og enkel i bruk. Synkroniseringen med klokka skjer sømløst uavhengig om du bruker iOS eller Android, og du får mulighet til å studere treningsdata, kart, søvn, og aktivitetssporingen gjennom døgnet i minste detalj. Etter en treningsøkt vil du også kunne se hvor i økta du har trent hardt/lett ved å se på et intensitetskart som viser ulike farger for stedene du har anstrengt deg hardt/lite.
Ønsker du å få enda mer ut av treningen kan du dra nytte av Fitbit Premium. Dette er en betaltjeneste som i utgangspunktet koster 10 dollar i måneden, eller 799kr for et år dersom du ønsker å binde deg for 12 måneder. Heldigvis følger tjenesten med gratis i 6 måneder når du kjøper en ny klokke, for prisen er i våre øyne altfor høy. Innholdet i tjenesten er uten tvil bra, men det skiller ikke stort mellom dette og de tjenestene som Garmin og Polar allerede tilbyr gratis.
Vi kan også legge til at Fitbit har en nettjeneste med god oversikt over den samme informasjonen du finner i appen. Du kan tilpasse siden, eller «dashbordet» etter eget ønske, og tjenesten fungerer svært bra.
Fitbit Premium byr på alt fra dedikerte treningsprogrammer for styrketrening, løpetrening, bevegelighetstrening til programmer for avspenning – totalt 16 ulike programmer. Det er til og med egne programmer som skal hjelpe deg å få kontroll på søtsuget og kostholdet.
I tillegg til de guidede programmene vil du finne et hav av ulike treningsøkter som spilles av som videoer i Fitbit appen, eller egne «lyd økter» som du kan lytte til mens du trener. Her er det virkelig noe for alle.
En annen virkelig inspirerende del av Fitbit Premium er muligheten til å utfordre venner. Du trenger ikke bokstavelig talt å være venn med den/de du utfordrer, og du kan selv velge om du ønsker å utfordre noen bestemte personer, eller bare delta i en gruppeutfordring. Her kan du ta del i gruppeutfordringer der det handler om å tilbakelegge flest skritt i løpet av en dag, en uke, måned, etc.. Eller hva med å ta del i et virtuelt race der du må konkurrere med andre om å komme i mål først gjennom en bestemt løype. Dette kan for eksempel være en virtuell fjelltur i Yosemite-fjellene, og du får presentert ulike bilder av stien og området etterhvert som du passerer de. Konkurransen starter på det samme tidspunktet for samtlige deltakere, og det er enkelt og greit førstemann til å tilbakelegge det oppgitte antallet skritt som kreves.
Du får også tilgang til en egen helserapport som omfatter alt klokken har klart å samle inn av informasjon om deg i løpet av de siste 30 dagene.
I tillegg vil Fitbit Premium gi deg tilgang til mye mer inngående data enn du ellers ville fått fra klokken. Et eget Helse dashbord gir deg tilgang til 7-dagers og 30-dagers historikk og oversikt for pulsvariabilitet, pusterytme, SpO2-måklinger og hudtemepratur.
Fitbit har bestandig vært god på søvnmåling, men har de siste årene møtt hard konkurranse fra konkurrenter i kampen om å trone øverst på søvntronen. Den slanke og behagelige passformen gjør klokken til en drøm å ha på klokken om natten, og du merker nesten ikke at den er der. Versa 3 gjør en god jobb med å spore søvn og søvnsyklusen din, selv om den ikke oppleves som like nøyaktig som verken Garmin eller Polar sine nyere modeller. Versa 3 registrerer automatisk hvor lenge du sover, de ulike søvnstadiene (våken, lett søvn, dyp søvn og REM), hvilepuls under søvn, oksygenmetning, rastløshet og et par andre parametre. Deretter vil klokken gi deg en søvnscore fra 0 til 100 basert på total søvntid, tid i de ulike fasene og rastløshet.
Klokken klarer fint å registrere når vi legger oss og står opp, men den registrerer av eller annen merkelig grunn at vi har for lange våkenperioder midt på natten. Dette går igjen ut over søvnkvaliteten og søvnscoren som blir lavere enn det vi hadde forventet. Det er mulig å stille hvor sensitiv klokken skal være for å registrere bevegelse, men selv på «normal» modus så registrerer den for mye våkentid. Det andre alternativet er «sensitiv», men det fører bare til enda mer våkentid…
For å unngå at skjermen lyser opp og lager disko på soverommet midt på natten, er det anbefalt å aktivere søvnmodus når du skal legge deg, Dette gjør at skjermstyrken dempes, og du unngår at klokken gir varsler om du skulle motta smartvarsler.
I Fitbit appen vil du få en dypere innsikt i nattens søvn. Ønsker du full innsikt kan du trykke deg inn på de ulike fasene å se ytterligere informasjon. Her vil du også kunne se målingene for SpO2, pusterytme og HRV (hjertevariabilitet). Sistnevnte kan være med på å avsløre tegn på sykdom, stress eller overtrening.
Fitbit Versa 3 er i likhet med storebroren Fitbit Sense først og fremst en helse – / treningsklokke, men den har også egenskaper som gir deg begrenset smart-funksjonalitet. Har du en Android-telefon vil du kunne dra enda større nytte av Versa 3 sine «smart-egenskaper», og du kan blant annet svare på meldinger rett fra klokken. Det er ikke ubegrenset med valgmuligheter, men det finnes noen forhåndsdefinerte meldinger på klokken, samt at du får mulighet til å lage fem egenskrevne meldinger. iOS har restriksjoner som gjør at dette ikke er mulig.
Felles for både iOS og Android er muligheten til å betale med klokke gjennom Fitbit Pay, laste ned en rekke apper, strømme musikk fra Deezer eller Pandora, styre Spotify på telefonen, lese smartvarsler, sjekke værmelding, kalender, etc.. Under ser du bilder fra Fitbit Sense, og det ser nøyaktig like ut på Versa 3.
Dersom du har et premium abonnement på Deeezer vil du kunne bruke Fitbit Versa 3 til å strømme musikken, altså de samme spillelistene som du har på Deezer kontoen din. Dette er dessverre ikke mulig med Spotify, og du må nøye deg med å bruke klokka som fjernkontroll for Spotify på telefonen. Det er heller ikke mulig å legge inn sanger fysisk som mp3-filer. Med andre ord må du benytte Deezer, Pandora eller nøye deg med å bruke klokka som fjernkontroll for mobilen. Bilder er nok en gang fra Fitbit Sense.
En funksjon som virkelig kunne vært nyttig, er stemmestyring gjennom Google Assistant, men den funksjonen må vi se langt etter. Til tross for at våre naboer i øst (svenskene) allerede har hatt tjenesten tilgjengelig en stund, så skriver Fitbit i en mail at de håper det er på plass i Norge i løpet av 2021. Alexa fungerer, men er ikke veldig mye til hjelp for oss i Norge. Tjenesten fungerer nok bedre i land der Amazon har større fotfeste, så vi kan ikke si noe negativt om Alexa når det kommer til Fitbit sin integrasjon. Slik stemmestyringen med Google Assistant skal fungere, er alt du trenger å gjøre for å aktivere tjenesten å holde inne venstre sideknapp, og deretter kan du spørre om om været, starte en treningsøkt, aktivere alarmer, sette opp påminnelser, lese opp nyhetene, m.m..
Det du derimot kan benytte stemmestyringen til, er å besvare samtaler eller svare på meldinger med «tale til tekst» (sistnevnte kun for Android). Fitbit Versa 3 har også innebygget høyttaler og mikrofon slik at du kan bruke klokken til å gjennomføre samtaler gjennom mobilen – uavhengig av operativsystem. Lyden er litt forsinket og helt ok, og løsningen fungerer som en backup om mobilen skulle være utilgjengelig når du trenger å besvare en samtale.
Product Name: Fitbit Versa 3
Brand: Fitbit
MPN: 2499
Currency: NOK
Konklusjon
Fitbit Versa 3 er den Fitbit-klokken mange har ventet på i mange år. Endelig har Versa 3 blitt «voksen» og fått innebygd GPS. Til tross for at pulssensoren ikke er helt nøyaktig, så klarer klokken på en god og oversiktlig måte å holde oversikt over aktivitetsnivået og hverdagen din. Med Fitbit Premium får du også tilgang til en rekke treningsprogrammer og treningsøkter, og ikke minst et stort og inspirerende nettverk der du kan delta i utfordringer med andre Fitbit-brukere.
Fitbit Versa 3 møter sterk konkurranse fra en rekke andre modeller i samme segment, men få klarer å levere like mange funksjoner til den prisen Versa 3 gjør. Når storebroren Fitbit Sense koster 1000 kr mer, og Versa 3 per dags dato i prinsippet er samme klokke, så er det ikke tvil om hvilken Fitbit-modell vi anbefaler.
Pros
Cons