Enten det er varme sommerdager eller en høst/vinterkveld med fyr på peisen – iskrem passer alltid! Denne oppskriften er ekstra digg ettersom den både smaker godt og er rik på proteiner.
Er du som oss, så går iskrem ned på høykant året rundt, men spesielt på sommeren og dager med mye fint vær. Næringsinnholdet i is kan variere fra et minimum av kalorier til nærmest middagsmåltider. Hvis du tenker noen lunde over hva du spiser, så er det ekstra digg å vite at det du putter i deg, og som du skal kose deg med, faktisk smaker både godt og er bra for deg.
Oppskriften under inneholder kakaopulver som er rik på en rekke antioksidanter og flavanoider, mens mandelsmøret er rikt på sunne fettsyrer, proteiner, vitamin E og magnesium. I tillegg har vi bananer som bidrar med viktige karbohydrater, fiber, kalium og vitamin B6, mens proteinpulveret tilfører ekstra proteiner.
Benytt gjerne økologisk kakaopulver som er pulver fra rå, økologiske kakaobønner fri for tilsetningsstoffer. Dette kakaopulveret finner du for eksempel i linken i oppskriften. Merk deg at isen blir mye mykere enn det som fremkommer på bildene, og at konsistensen blir mer som softis!
Antall serveringer: 2-4
Bland alle ingrediensene i en blender/smoothiemaskin og kjør de til en jevn blanding. Frys blandingen i ca. 1 time før du tar den ut av fryseren og former små kuler som du fordeler i serveringsskåler.
Sjekk også ut våre andre sunne og digge oppskrifter!
Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene