Det høres kanskje merkelig ut, men kombinasjonen av sjokolade og havregrøt kan være gull dersom du ønsker noe godt og mettende, og ikke minst sunt!
Havregrøt fortjener all den skryt den kan få, og det samme gjør sjokolade – i hver fall så lenge du velger den mørke varianten. Havren inneholder flere sunne næringsstoffer en de fleste kan navnet på, og er spesielt bra for alle som lever et aktivt liv. Sjokoladen har kanskje ikke like godt rykte men sannhetene er at dersom du velger den sørge varianten uten for mye tilsatt sukker, og i begrensede mengder, så har sjokoladen vist seg å kunne tilføre kroppen en rekke viktige næringsstoffer.
I denne oppskriften skal vi ikke peise på med mengder av sjokolade på havregrøten, men vi skal i hvert fall benytte proteinpulver med sjokoladesmak. Proteiner er viktig for alle, men spesielt dersom du trener mye. I en aktiv hverdag er det ikke alltid like enkelt å dekke proteinbehovet, så dette «trikset», eller oppskriften, kan komme godt med. Ved å tilsette proteinpulver i havregrøten kan du øke proteininnholdet, samtidig som du får en mer fyldig konsistens. Du kan også variere smaken på proteinpulveret, og dermed også smaken på havregrøten!
I oppskriften under har vi brukt proteinpulver med sjokoladesmak, men du kan selv velge hva du ønsker. Havregrøten passer til både frokost, lunsj eller kvelds.
1 porsjon
Fremgangsmåte
Kok opp vann og melk i en kjele. Tilsett havregryn og la det småkoke i ca. 5 minutter. Tilsett kakaopulver, Sukrin Gold og proteinpulver, og rør til du får en jevn og fin konsistens. Server gjerne med friske bær, frukt og litt nøtter som topping.
Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene