Du trenger ikke å la kroppen forfalle selv om du ikke får benyttet deg av et treningssenter. Her gir vi deg MANGE tips til hvordan du kan holde deg sprek og sunn i tiden fremover.

Mye hjemmetid og innetid kan by på store utfordringer for mange. I denne tiden er trening og hverdagsaktivitet kanskje viktigere enn noen gang! Det er godt dokumentert at trening bidrar til å gi en bedre fysisk og mental helse, og ikke minst at det reduserer faren for depresjon og stimulerer til bedre humør.

For mange er trening noe som foregår på treningssenteret. Noen benytter naturen, mens andre trener hjemme. Og det er hjemmetrening vi slår et slag for her. Aldri har det vært enklere å trene hjemme, og det er plenty av fordeler med å gjøre det. Vi kan nevne noen:

  • Lettvint
  • Tidsbesparende
  • Effektivt
  • Du blir kreativ
  • Trenger ikke å være redd for å dumme deg ut
  • Billig

Hjemmetrening – minst like bra som treningssenteret!

En godt oppsatt hjemmetreningsøkt kan gjøres ferdig på 15-20 minutter dersom du står på skikkelig. Beregn noen minutter ekstra til dusj og klesskift, og du kan lett få gjort unna alt sammen på en drøy halvtime. Hjemmetrening er også veldig lettvint og billig. Utstyret trenger ikke å koste mye, og du kan få levert varene rett på døra i løpet av kort tid. Det er helt opp til deg selv hvor omfattende du ønsker å gjøre hjemmegymmet, og du kommer langt med det aller mest grunnleggende som en treningsmatte, et manualsett og noen strikker.

Et steg videre!

Ønsker du å gjøre der hakket mer avansert ville vi lagt til et vektsett med vektstang og et utvalg vektskiver. Dette settet fra inSPortLine er et utrolig godt alternativ der de inkluderer både manualer, vektstang og et rikelig utvalg vekter, i en pakke. Og ikke undervurder nytten av et slyngesett! Slynger, eller TRX-sett, kan gi deg utrolig mye god trening som ellers er vanskelig å få til uten. Slyngene gjør at du må aktivere mange flere muskler enn du ville gjort dersom du trente i apparater. Et annet svært godt treningsredskap er en pull-up stang. Denne stangen kan du enkelt henge opp i en dørkarm, og vipps så er du i stand til å kunne ta pull-ups/chin-ups og en rekke andre øvelser.

Har du lyst til å få opp pulsen og å trene kondisjonen? Ingen redskap gir deg bedre trening enn et hoppetau! Et hoppetau kan gi deg en supergod treningsøkt i løpet av 10 minutter dersom du bare står på gjennom hele økta! Det beviser denne 10-minutters økta med hoppetau.

Oppsummert liste over utstyr:

 

Spis deg sunn!

Helse handler om MYE mer enn trening og aktivitet! En sunn kropp og sjel krever at du spiser sunt – i hvert fall det meste av tiden. Vi anbefaler som helsemyndighetene at du inntar rikelig med frukt og grønnsaker, og ikke minst at du får i deg gode proteinkilder som fisk, egg og magre kjøttprodukter. Har du ikke mulighet til å handle, eller rett og slett mangler tid til å prioritere å handle inn ingredienser til sunn mat? Da slår vi et slag for “mat på døren” tjenester. Dette har etterhvert spredd seg til store deler av landet, og både utvalg og priser har virkelig blitt bra.

Et annet godt alternativ for deg som ønsker matpakker for ulike typer dietter, er DinHelsemat.no. DinHelsemat tilbyr skreddersydde måltidspakker tilpasser ulike dietter og allergier. DE har også et stort utvalg av ferdiglagde slankepakker.

Underholdning!

En aktiv livsstil krever også tid til avslapping. Uten restitusjon så blir du ikke i bedre form. Punktum. I tillegg til å ta vare på kroppen er det også nødvendig å ta vare på hodet. Det er nemlig minst like viktig å ha det godt mentalt som fysisk. Når vi først er inne på temaet trening, kosthold og helse, så vil vi trekke frem noen bøker vi anbefaler på det sterkeste! Disse bøkene gir både inspirasjon og motivasjon til å trene og å leve sunt.

Bli din egen PT – Pia Seesberg

Bli din egen PT av treningsprofilen Pia Seeberg gir deg ALT du trenger av tips og inspirasjon for å bli din egen personlige trener. Her får du ferdiglagde treningsprogrammer og masse herlige oppskrifter. Den perfekte treningspartner for hjemmetreningen!

 

Bygg muskler! Styrketrening, kosthold, fettforbrenning!
– Benjamin Christensen, Martin Norum

Bygg muskler! Styrketrening, kosthold, fettforbrenning! er boken for deg som ønsker en mer muskuløs kropp og et bedre kosthold. Boken er noe mer teoretisk enn de andre bøkene vi nevner, men så lærer du også utrolig mye om kropp og mat! Du finner trinn-for-trinn forklaringer på hvordan styrkeøvelsene skal utføres, og i tillegg en QR-kode som kan scannes slik at du får video-forklaring på mobilen! Suveren bok for deg som vil lære mer om styrketrening!

 

Treningsdagboka – Camilla Astorp

Treningsdagboka av Camilla Aastorp er super praktisk for deg som ønsker å kickstarte treningen! Her får du masse nyttige tips til øvelser, sunne og gode oppskrifter, og ikke minst en oversiktlig dagbok for loggføring!

 

Løpeboka; løp variert, effektivt og skadefritt hele året, hele livet
– Tor Fauske og Anders Mølster Galaasen

Løpeboka er boka for deg som ønsker å komme i gang med løpingen, eller bare ønsker å forbedre teknikken din. Finner du ikke inspirasjon her, så er det natta. Fantastisk godt skrevet, og du får bare lyst ut å løpe med en gang!

 

Tilbud på magasiner!

I FORM – tilbud med Craft Bodywear

I FORM er et lettlest og flott blad som gir deg inspirasjon og tips til treningen. Magasinet skriver om nye, spennende mosjonsformer og hvordan du kan få en bedre helse ved å spise riktig. Det NYE I FORM motiverer deg til en livsstil som gjør det enkelt og overkommelig å spise sunt, holde kroppen i form, ha det godt og være i balanse. I magasinet finner du blant annet:

  • Sunn mat 5 dager – ukeplan med sunne oppskrifter og handleliste
  • Fit på 15 min. – overkommelige øvelser som kan gjennomføres på et kvarter
  • Din personlige trener – guide som viser hvordan velkjente øvelser utføres på best mulig måte
  • Tross skaden – hjelp til å unngå eller komme deg etter skader

Illustrert vitenskap – tilbud med True Wireless ørepropper!

Illustrert Vitenskap er som alltid proppfullt av underholdende lesestoff. Magasinet er lettlest og variert. Artiklene er skrevet på en måte som gjør det enkel tå forstå selv de vanskeligste ting. Nå kjører Bonnier en kampanje der du som ny abonnent får 2 nummer og True Wireless ørepropper – til kun 99kr! Les mer om øreproppene på tilbudssiden.

Film og serier

Hvis ikke bøker er din greie, eller du bare trenger å koble av med en god serie eller film, kan vi anbefale to gode strømmetjenester. Viaplay og HayU byr på mengder av serier, underholdningsprogrammer og filmer! Er du ny kunde kan du prøve begge tjenestene gratis i 30 dager!


 

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Fysisk og psykisk helse

Slik bruker du HRV og pulsklokka til å forbedre restitusjonen

Treningsfremgang er et resultat av jevnlig og progressiv belastning over tid kombinert…
dato: Jul 03, 2020
Motivasjon

Månedens treningsmusikk – juni 2020!

Sommermåneden juni er i gang! Nå er det virkelig tid for…
dato: Jun 25, 2020
Motivasjon

Kan aktivitetsmålere føre til at vi er mer aktive?

Salget av pulsklokker og aktivitetsmåler har skutt i været i løpet av…
dato: Jun 25, 2020
Fysisk og psykisk helse

Ikke dropp frokosten! Dette er forklaringen

Du har kanskje hørt at frokosten er "dagens viktigste måltid"? Denne studien…
dato: Jun 23, 2020
Motivasjon

Ny forskning: En stort antall kvinner unngår treningssenteret i frykt for å bli dømt

I følge en ny undersøkelse unngår 65% av kvinnene treningssenteret som…
dato: Jun 12, 2020
Fysisk og psykisk helse

Grilling kan føre til at du drikker mer

Hører du til de som elsker å finne frem grillen uansett…
dato: Jun 08, 2020
Fysisk og psykisk helse

Denne aktiviteten bedrer din mentale helse!

Det er ikke bare trening og fysisk aktivitet som booster den…
dato: Jun 04, 2020

HARDWORKOUT FITNESS CLUB

Meld deg på i dag og motta gratis treningsplaner, matplaner og mye mer helt gratis via e-post.

Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene

Fysisk og psykisk helse

Vet du forskjellen på “fitness” og “helse”?

Vi hører ordene hver eneste dag. Fitness og helse. Men vet…
dato: Jun 03, 2020
Motivasjon

Utendørs aktivitetene som forbrenner flest kalorier!

Nå som sommeren er her er det perfekt å tilbringe dagene…
dato: Jun 02, 2020
Skadeforebyggende

Tips: Tøy denne muskelen og føl deg bedre

Sitter du mye i ro på jobben? Da vil både rumpe-…
dato: May 27, 2020
Fysisk og psykisk helse

Slik har COVID-19 pandemien påvirket søvn- og treningsvanene våre

Pulsklokkeselskapet Polar har på bakgrunn av COVID-19 pandemien foretatt en undersøkelse…
dato: May 26, 2020
Fysisk og psykisk helse

Den skjulte kostnaden av å bo i en forurenset storby

Du vet antageligvis allerede at forurenset luft er skadelig for lungene dine. Men…
dato: May 20, 2020
Fysisk og psykisk helse

Det viktigste for å oppnå bedre restitusjon

Uten tilstrekkelig med restitusjon vil du aldri bli godt trent. Her…
dato: May 20, 2020
Fysisk og psykisk helse

Disse stoffene får frem smilet!

Trening og mosjon, god mat og drikke - det er mye…
dato: May 14, 2020
Gratis Treningsprogram

Treningsprogram: Opptrening etter meniskskade

Meniskskade er en av de vanligste årsakene til knesmerter. Dette treningsprogrammet…
dato: May 13, 2020
Motivasjon

Månedens treningsmusikk – mai 2020!

Mai måned er her, og det samme er vår og varmere dager!…
dato: May 05, 2020