Endelig er Jaybird klare med sin nye og forbedrede utgave av de populær Jaybird Vista. Her er Jaybird Vista 2 – øreproppene for deg som elsker å høre på musikk når du trener.

Markedet for trådløse ørepropper er enormt, og etterspørselen ser heller ingen ende ut til å ta. Utvalget flommer nesten over, og det skal mye til for å skille seg ut positivt i en bransje der flere og flere produsenter hiver seg på trenden og lager produkter som skal imponere med den ene og den andre funksjonen. Jaybird var tidlig ute med å lage trådløse ørepropper – drevet av motivasjonen må være helt fri, og å slippe alle ledninger og irritasjonsmomenter under trening.

Nesten samtlige ørepropper fra Jaybird har mottatt strålende kritikker fra både forbrukere og kritikere, og også vi gav Jaybird Vista god omtale i vår test fra i fjor sommer. Likevel var vi tydelige på at Jaybird hadde utelatt en del funksjoner som vi mener er helt vesentlig på et sett trådløse ørepropper som skal fungere godt til trening (og ikke minst hverdags). Samtlige av disse punktene har Jaybird nå rettet opp i, og Jaybird Vista 2 er øreproppene som forhåpentligvis skal begeistre en hel treningsverden.

Jaybird Vista 2 – Design

Noe av det vi likte best med de originale Jaybird Vista var den bombesikre passformen. Øreproppene beholder stort sett det samme designet, men ladeetuiet har blitt mer avrundet og litt slankere. Hver ørepropp veier 6,7 gram (0,7 gram mer enn Vista) og har en oval form med utskiftbare propper med vinger som hjelper til med å holde øreproppene trygt på plass. I likhet med Vista så henger selve proppene og vingene fast på to av settene, mens for det tredje settet kun er proper uten vinger. Passform vil alltid variere, men Jaybird Vista har fått mye skryt for å passe mange ører, og Jaybird Vista 2 vil nok oppleves minst like behagelige. Proppene sitter meget godt i ørene, og vil nok overleve selv de tøffeste HIIT øktene med glans. Jaybird Vista 2 er tilgjengelig i fargene; Svart, Nimbus Gray og Alloy Blue.

I motsetning til Jabra Elite-proppene sitter Vista 2 litt tettere i øret, og bruker du de sammenhengende over lengre tid er det lettere å bli litt sliten i øret enn med ørepropper som sitter mer åpent. Dog er du med Vista 2 sikret en trygg passform under trening..

Ladeetuiet har blitt litt mindre og lettere. Det kantete og rektangulære designet på Jaybird Vista har blitt erstattet av et mer avrundet og slankere design som passer bedre i lommen. På innsiden har selve kontaktpunktene til øreproppene blitt forbedret slik at det er lettere å plassere proppene trygt i etuiet. I tillegg har den lille hempen som blitt festet direkte i ladeetuiet slik at den ikke tar så mye plass som tidligere der den var hektet festet med en liten knute.

Batteritiden har også fått en solid oppgradering og øreproppene varer nå opptil 8 timer på en lading, mens ladeetuiet har power nok til ytterligere 16 timer. Merk at dette er med ANC deaktivert. Totalt er det snakk om 24 timer batteritid – en 33% økning fra de tidligere 6t + 10t. Som tidligere vil hurtigladningen sørge for at 5 minutter er nok til 1 time spilletid. Lading gjøres via USB-C eller trådløst, og tre LED-dioder i front på etuiet indikerer batterinivået.

Jaybird Vista ble omtalt som «earthproof» og laget for å vare lenge, men Jaybird Vista 2 tar dette enda et steg videre. Vista 2 oppgradert fra IPX7 til IP68 og er dermed både støvtett og vanntett ned til 1,5 meters dyp i inntil 30 minutter. Ladeetuiet er IP54-sertifisert og tåler vannsprut, men ikke i like stor grad som selve proppene. Jaybird Vista 2 kan også skilte med MIL-STD-810G sertifisering – en amerikansk standard som sier noe om hvor mye et produkt tåler når det kommer til vanntetthet, temperaturendringer, fall/slag, etc.. Med andre ord, Jaybird Vista 2 er laget for å vare lenge.

SurroundSense og støyreduksjon (ANC)

Mens Jaybird Vista uten tvil leverte på lydkvaliteten, var det noen punkter det skortet på sammenlignet med de fleste konkurrenter i samme prissjiktet. Mangelen på støydemping og muligheten til å slippe inn lyd fra omgivelsene gjorde at Vista aldri nådde helt opp til toppen i vår test, men det har Jaybird Vista 2 gjort noe med.

Jaybird Vista innfører nå både støydemping (ANC), SurroundSense (mulighet til å slippe inn lyd fra omgivelsene), og in-ear teknologi som sørger for å automatisk pause/starte musikken når du tar proppene ut/inn av øret. Sistnevnte fungerer ypperlig og sørger for at musikken settes på pause umiddelbart i det du tar proppene ut av øret.

Støyreduksjonen er ikke ment for å konkurrere med ørepropper som Apple AirPods Pro, Huawei FreeBuds Pro og andre ørepropper hvor dette er en av hovedfunksjonene. For Jaybird Vista 2 handler det i større grad om å gjøre lytteopplevelsen mer behagelig.

Støydempingen er relativt enkel, og det er kun to nivåer; «på» eller «av». Det er foreløpig ingen mulighet til å justere graden av støydempingen, mens SurroundSense derimot har flere justeringsmuligheter.

Støydempingen er ingen revolusjon, men kombinert med øreproppenes tighte passform, klarer Jaybird Vista 2 i stor grad å stenge det meste av omgivelseslyden ute. Akkurat dette var faktisk et «problem» med de originale Vista, der lyden rundt deg var nesten helt fraværende ettersom det ikke fantes noen måte å slippe den inn på.

Her kommer SurroundSense inn, og endelig kan du sykle/løpe trygt i gatene uten å være redd for at det ligger 320 biler bak deg og tuter uten av du hører det. SurroundSense bruker mikrofonene på utsiden av øreproppene til å forsterke lyder fra omgivelsene, og er kanskje den funksjonen vi verdsetter høyest med et sett ørepropper beregnet til trening.

Forskjellen mellom aktivert/deaktivert SurroundSense er stor, både på grunn av funksjonen i seg selv, men også på grunn av den passive støydempingen som Jaybird Vista 2 gir i form av å sitte så tett i øregangen. Da vi publiserte denne testen var det ingen mulighet til å justere graden av SurroundSense, men en oppdatering av programvaren har endret på dette. I Jaybird appen kan du både justere i hvor stor grad øreproppene skal slippe inn lyd fra omgivelsene, i tillegg til hvor kraftig de skal filtrere ut vinden. SurroundSense slipper inn mye (!!!) lyd, og fungerer nesten som en forsterker.

Forskjellen mellom «lav» og «høy» vindfiltrering er ikke enorm, og uansett hvilken innstilling du benytter vil det være mye vindstøy. Det samme gjelder når støydempingen er aktivert. Heldigvis uteblir vindstøyen når begge funksjonene er deaktivert. Det ironiske er at Vista 2 da blir enda mer lik som de originale Vista, men både lydkvalitet og lydisolering et suverent best når du bare kjører «vanlig» lydmodus. SurroundSense kan dog fungere godt innendørs.

Betjening og knapper

Jaybird Vista 2 benytter en kombinasjon av trykk- og touchknapper. Motstanden i det du trykker på knappene er godt balansert – ikke for harde slik at du presser øreproppene inn i øret, og ikke for myke slik at de er lette å komme borti, mens touchfunksjonen ikke fungerer like godt. Touch brukes heldigvis bare til å skifte mellom støydemping og SurroundSense og krever at du «tapper» to ganger på en av øreproppene for å bytte lydmodus (mellom «Støydemping», «SurroundSense» og «Av»). Her opplever vi øreproppene som lite konsekvente, og enkelte ganger må vi tappe hardt, mens andre ganger holder det å så vidt røre de. Det meste av kontrollen foregår heldigvis via vanlige trykk og kan i stor grad tilpasses eget ønske i Jaybird appen. Øreproppene støtter kommandoer for opptil tre trykk i tillegg til «trykk og hold».

Som standard gjelder følgende:

Høyre ørepropp:

 • Ett trykk: Start/stopp
 • To trykk: Neste sang
 • Tre trykk: Skifte lydmodus (ANC/SurroundSense)
 • Trykk hold: Volum opp (Kan brukes til å aktivere Siri).

Venstre ørepropp:

 • Ett trykk: Start/stopp
 • To trykk: Forrige sang
 • Tre trykk: Skifte lydmodus (ANC/SurroundSense)
 • Trykk hold: Volum ned (Kan brukes til å aktivere Siri (iOS)/Google Assistant (Android)

Jaybird Vista 2 – Tilkobling

Jaybird benytter Bluetooth 5.0 i tillegg til at hver enkelt ørepropp er utstyrt med Jaybird sitt eget JBS1-chipset. Sistnevnte sørger for at hver enkelt ørepropp er tilkoblet enheten som spiller av musikk. Normalt er den ene proppen en masterenhet som den andre øreproppen må kobles til, men det slipper du her (likt som tror Jaybird Vista). Med andre ord står du fritt til å velge om du ønsker å bruke kun høyre eller kun venstre ørepropp, og det er lettvint å dele propper med en venn dersom dere skal lytte til noe samtidig.

Tilkoblingen til en ny enhet skjer raskt, men er begrenset til kun en enhet samtidig. Skal du lytte til musikk fra en annen enhet må du først koble fra enheten du lytter til, før du velger Jaybird Vista 2 i listen over Bluetooth-enheter på den andre enheten. Her skulle vi gjerne sett at Jaybird Vista 2 støttet Multi Connect ala Jabra, altså muligheten til å være tilkoblet to enheter samtidig. Apple og Huawei løser også dette bedre med sine AirPods og FreeBuds. Vi opplever også at det det kan være utfordrende å veksle mellom to enheter, og enkelte ganger er det kun den ene øreproppene som kobler seg til. Vi har også opplevd at øreproppene ikke er synkroniserte og spiller av musikk med ørlite forsinkelse mellom de.

I følge Jaybird skal Vista 2 være i stand til å huske opptil åtte ulike enheter og enkelt bytte mellom de, men her må de jobbe videre.

Jaybird Vista 2 støtter lydkodekene AAC og SBC.

 

Jaybird Vista 2 – Lydkvalitet

Som nevnt tidligere er det på dette området Jaybird virkelig er gode. Selskapet ønsker at alle skal kunne nyte den beste lydkvaliteten uansett preferanser for hvordan musikk skal låte. Liker du klare toner og stemmer når du hører podcast? Null problem. Vil du heller ha tung og fyldig bass som driver deg oppover bakken? Heller ikke problem. Jaybird Vista 2 takler det meste, og kombinert med den tighte passformen klarer de virkelig å levere fyldig og god musikk. Vi har faktisk ingenting å utsette på Vista 2 når det kommer til lydkvalitet, uansett hva slags musikk du ønsker å høre på. De 6 mm store driverne sørger for upåklagelig lyd.

Jaybird har en glimrende app som enkelt lar deg tilpasse lyden etter din egen smak. Her finner du en 6-trinns equalizer som gjør at du kan leke DJ på mikro-profesjonelt nivå. Hvis du ikke har tro på egne ferdigheter, kan du velge blant en rekke ferdig «presets»som blant annet er satt sammen av flere av Jaybirds profesjonelle utøvere og andre Jaybird-brukere som har valgt å dele dette offentlig.

Jaybird har også en egen hørselstest som hjelper deg å finne det «optimale lydbildet for deg – Personal EQ». Via en kjapp 6-trinns prosess der du trekker i noen spaker til du hører en svak lyd som gradvis blir sterkere, ender du opp med en tilpasset lydprofil som er optimalisert for deg.

 

Samtalekvalitet

Jaybird Vista 2 fungerer også som mikrofon og kan brukes til samtaler, men det er ikke her Vista 2 glitrer med unike egenskaper. De er bedre enn sin forgjenger og fungerer helt greit så lenge det ikke er for mye bakgrunnsstøy, men faller igjennom når det blir mye leven rundt deg.

Øreproppene du ikke mister

Jaybird Vista 2 kommer med nå med Find My Buds og Find My Case-teknologi som lar deg spore øreproppene og ladeetuiet i sanntid dersom du skulle være uheldig å miste de. Så lenge du har aktivert funksjonen i Jaybird appen, vil du til enhver tid kunne se hvor øreproppene og etuiet befinner seg. Dette fungerer veldig bra og er likt det vi blant annet finner på Jabra Elite Active 75t og Jabra Elite 85t. Husk dog at dette må aktiveres før du eventuelt er så uheldig å miste de.

Jaybird Vista 2 – Alternativer

Vi har allerede nevnt forskjellen mellom forrige generasjon Jaybird Vista og Vista 2. Om du eier et par originale Jaybird Vista i dag og ønsker muligheten for å høre hva som foregår rundt deg (SurroundSense) og ikke minst noe bedre støydemping, så er Vista 2 verdt oppdateringen. Dersom du ikke ser behovet for dette og kun prioriterer lydkvalitet og passform, så er det ingen grunn til å oppgradere.

Blant konkurrerende merker er Jabra Elite Active 75t en soleklar utfordrer, og ikke minst storebroren Jabra Elite 85t. Begge Jabra-øreproppene kommer med fine funksjoner som HearThrough (tilsvarer SurroundSense), Sidetone (mulighet til å høre egen stemme når du prater med andre) og Multi Connect (kan pares med to enheter samtidig). Jabra Elite Active 75t kommer også med omtrent samme støydemping, mens Elite 85t har en helt overlegent mye bedre støydemping, og med begge disse modellene unngår du den sjenerende vindstøyen. Begge Jabra-øreproppene har også større mulighet for å justere nivået på støydempingen.

Når det gjelder lydkvalitet og passform er det vanskelig å si at noe er bedre enn annet ettersom det her er store individuelle forskjeller, men vi kan si lydkvaliteten på de tre øreproppene er svært lik, men du får ikke den samme «utforsker»-delen for ferdiglagde lydprofiler som du får i Jaybird appen. Jaybird Vista 2 vil nok også kunne sitte noe bedre takket være de ekstra vingene.

Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport er et annet sett trådløse ørepropper som kan være en potensiell konkurrent, men koster nesten det dobbelte, og imponerer ikke noe mer på lydkvaliteten enn Jaybird Vista 2. Her er sistnevnte et bedre valg.

Egenskaper

– Type: In-ear, true wireless
– Drivere: 6 mm
– Støyreduksjon: Aktiv
– Batteritid: 8 timer. Totalt 24 timer
– App: Jaybird MySound
– Tilkoblinger: USB-C, Bluetooth 5.0, JBS1, Trådløs lading
– Trådløs rekkevidde: Opptil 15 meter
– Vekt: 6,7 g per ørepropp
– Værtetting: IP68-sertifisert

Konklusjon

Jaybird Vista 2

Product Name: Jaybird Vista 2

Brand: Jaybird

MPN: 1999

Currency: NOK

 • Passform - 90%
  90%
 • Lydkvalitet - 95%
  95%
 • Støydemping - 80%
  80%
 • Samtalekvalitet - 75%
  75%
 • Batteritid - 90%
  90%
 • Verdi for pengene - 90%
  90%
87%

Konklusjon

Jaybird Vista 2 forsetter å levere på det Jaybird er virkelig gode på, nemlig lydkvalitet og sikker passform. De retter samtidig opp i manglene fra Jaybird Vista, men når ikke opp til det samme nivået som flere av konkurrentene i denne prisklassen. SurroundSense slipper inn lyd fra omgivelsene, men både denne funksjonen og støydempingen fører til veldig mye vindstøy. Heldigvis slipper du dette dersom du deaktiverer begge funksjonene.

Likevel tror vi disse øreproppene kommer til å bli en favoritt for mange treningsglade mennesker fremover, for Jaybird Vista er uten tvil gode, de er bare ikke best akkurat nå.

Pros

 • God og sikker passform.
 • Meget god lydkvalitet.
 • 6-trinns EQ med store muligheter for individuell tilpasning av lydbildet.
 • Passiv støydemping fungerer meget godt.
 • Flott app med mange ferdiglagde lydprofiler.
 • SurroundSense tillater lyd fra utsiden og kan justeres.
 • Pauser/starter musikker automatisk når proppene fjernes/settes inn i øret.
 • Lang batteritid. Hurtiglading+trådløs lading.

Cons

 • Trøblete å veksle mellom ulike enheter.
 • Mye vindstøy når støydemping og SurroundSense er aktivert.
 • Savner Multi Point.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Sponset

Slet med søvn i årevis: – Nå sovner jeg oftest på tre minutter

Produkttest

Multigym til hjemmebruk – Topp 10 – Best i test 2024!

Ønsker du å lage deg treningsrom hjemme eller kanskje på hytta?…
Dato: Jul 15, 2024
Produkttest

Terrengløpesko – Best i test 2024 – Løpesko for terreng

Vi gir deg oversikten over markedets beste terrengløpesko i 2024. Her…
Dato: Jul 09, 2024