Apple AirPods Pro tryller med lyden, eliminerer støy og forstyrrelser, og sitter umerkelig i øregangen klare for hva som helst du måtte be de om. Dette er kvalitet fra A-Å. 

iPhone Pro, iPad Pro, MacBook Pro og AirPods Pro. Du ser kanskje sammenhengen. «Pro» er betegnelsen som brukes på Apple produkter fra øverste hylle. Eller, egentlig så er vel alle Apple-produkter fra øverste hylle, men for deg som ønsker en ekstra «edge», så er Pro-modellene veien å gå. Her er «alt litt bedre», og selvfølgelig litt dyrere.

Apple lanserte den første utgaven av AirPods i 2016 og satte en salgs standard for kvaliteten på trådløse ørepropper. I løpet av disse fem årene har AirPods kommer i et par oppgraderte utgaver, men selv 1.gen. AirPods låter bra den dag i dag. Ikke minst har AirPods sunket i pris og gjort de langt mer attraktive for alle som ønsker et sett gode trådløse ørepropper uten å tømme lommeboka. I 2019 lanserte Apple sine første iPhone Pro-modeller, og samtidig dro de sløret av AirPods Pro. AirPods Pro tar det beste fra Apple AirPods, og forbedrer de på en rekke punkter.

Sammenlignet med Apple AirPods har AirPods Pro blant annet:

 • Et mer kompakt design.
 • Forbedret kontroller.
 • Bedre lydkvalitet.
 • Mer effektiv støydemping.
 • Bedre passform med utskiftbare silikonpropper.

I tillegg har Apple nesten doblet prisen på AirPods Pro, fra 1790kr for de rimeligste AirPods med ladeetui, til 2990kr for AirPods Pro. Velger du «vanlige» AirPods med trådløst ladeetui til 2290kr, er prisforskjellen bare 700kr. Om AirPods Pro er verdt prisen er opp til deg, men etter å ha testet disse over en lengre periode, kan vi allerede her konkludere med at dette er de beste trådløse øreproppene vi har prøvd – i hvert fall så lenge du har en iPhone.

Apple AirPods Pro – design 

AirPods har alltid vært, og er fremdeles, et svært godt produkt, men likevel har det forbedringspotensiale. Den kanskje største «svakheten» til AirPods er at «enten passer de, eller så passer de ikke». AirPods har ingen utskiftbare silikonpropper, og alt du får er et sett plastikkplugger du plasserer i øregangen. Apple hevder dette designet «passer alle ører», og selv om det passer de aller fleste, så er det umulig å få ett design til å passe alle verdens ører.

Apple AirPods Pro
Apple AirPods Pro til venstre. Apple AirPods til høyre.

Med Apple AirPods Pro har Apple endelig løst utfordringen med å finne en perfekt passform med AirPods. Selve proppene har krympet i  størrelse og fått et «in ear» design som sitter lengre inn i øregangen. Det medfølger tre sett silikonpropper i ulike størrelser, og disse skiftes enkelt ved å nærmest klikke de nye proppene på plass.

Det nye designet der øreproppene sitter dypere inn i øregangen fører også med seg utfordringer som en mer lukket og trykkende følelse, men dette har Apple løst på en glimrende måte. Apple har utstyrt AirPods Pro med en liten luftekanal på siden av hver propp som sørger for å utligne trykket som bygger seg opp på innsiden av øret. Dette fungerer utmerket, og Apple AirPods Pro er uten tvil de proppene som oppleves mest komfortabel i bruk blant alle vi har testet. Faktisk er det nesten vanskelig å merke at de sitter i ørene i det hele tatt, og vi kan godt ha proppene i øret uten at det spilles musikk eller annet. I tillegg sitter de svært godt i øret, og det er en fryd å bruke AirPods Pro under for eksempel løping, sykling, eller andre aktiviteter.

Etuiet er lite og kompakt, og veier beskjedne 45,6 gram. For ordens skyld veier hver ørepropp kun 5,5 gram, og den lave vekten er nok bidragsytende til at AirPods Pro sitter såpass umerkelig i øret.

Smart betjening

Betjeningen foregår via lette trykk på utsiden av stammen på øreproppen. Her har Apple gjort en god jobb med å gjøre hver ørepropp akkurat passe trykkfølsom slik at du slipper å presse øreproppene langt inn i øret hver gang du skal utføre en handling.

 • Ett lett trykk starter sangen, pauser/stopper musikken, eller besvarer et anrop.
 • To trykk skifter sang fremover.
 • Tre trykk hopper en sang tilbake.
 • For å bytte mellom aktiv støyreduksjon og lydfremheving holder du fingeren på utsiden av proppen i ca. 2 sekunder.
 • Taleassistenten Siri aktiveres ved  å si «Hei, Siri».
Apple AirPods Pro
Apple AirPods Pro betjenes ved å klemme på stammen til øreproppene. Dette fungerer veldig bra, og du unngår å dytte proppene langt inn i øret.

Har du en iPhone kan du selv bestemme om et trykk på øreproppen skal styre støyreduksjonen, eller aktivere Siri. Noen vil nok foretrekke å slippe og si «Hei Siri» hver eneste gang de skal be om en kommando, selv om det fungerer overraskende godt. Siri kan brukes til alt fra å starte/pause en sang, justere volumet, svare på meldinger, lese opp meldinger, etc.. Vi savner likevel en dedikert volumkontroll på øreproppene slik som på Huawei FreeBuds Pro. En annet lite triks er at du kan bruke kronen på Apple Watch til å justere lydnivået.

Apple AirPods Pro
Apple Watch kan brukes til å styre AirPods Pro, og ved å skru på kronen justeres volumet enkelt.

 

Batteritid

Apple AirPods Pro skal holde til 4,5 timer lyttetid på en lading, eller opptil 5 timer med aktiv støydemping og lydfremheving avslått. Ladeetuiet gir deg ytterligere 19 timer slik at du totalt kan bruke Apple AirPods Pro i 24 timer før du må frem med laderen. Har du hastverk er det greit å vite at Apple sin hurtiglading sørger for at 5 minutter i ladeetuiet gir deg en hel time lyttetid. Eier du en iPhone vil øreproppene automatisk sende deg en påminnelse om at det er på tide å lade når de nærmer seg tom for strøm.

Etuiet lades via Apple sin egen Lightning-standard, eller trådløst med en Qi-lader. AirPods Pro er IPX4-sertifisert, og er ikke vanntett, men tåler regn og svette slik at du fint kan bruke de utendørs selv om det regner.

Tilkobling

Apple er kjent for å lage produkter som er enkle i bruk samtidig som de byr på mye kraft og høy kvalitet. Apple AirPods Pro krysser av på alle disse punktene og gjør det lekende lett å koble til nye enheter. AirPods Pro er utstyrt med Apple sin egen H1-chip som sørger for alt fra å levere lyd, holde liv i taleassistenten Siri, redusere støy, til å sørge for tilkoblinger til ulike enheter. H1-chippen gjør tilkoblingen til andre Apple-enheter lekende lett. Alt du behøver å gjøre er å åpne lokket på AirPods Pro, og de dukker automatisk opp på skjermen på iPhonen, iPad´n eller Mac´n du på måtte sitte med. Ønsker du å koble til en «ikke-Apple enhet», gjør du det på vanlig måte gjennom Bluetooth-innstillinger. Apple AirPods Pro benytter Bluetooth 5.0, og tilkoblingen er dønn stabil uten forsinkelser.

En liten ekstra godbit for Apple-brukere er den synkroniseringen med iCloud som gjør at AirPods Pro automatisk blir tilgjengelig for andre Apple-enheter i ditt eie så snart du har paret de med en iPhone. Øreproppene pauser også automatisk musikken i det du tar den ene proppen ut av øret, og begynner å spille i det du setter den tilbake.

Med lyddeling får du mulighet til å dele lydstrømmer med en venn som bruker et annet sett AirPods. Dermed kan dere sitte å se på samme film eller lytte til samme sang med hvert deres sett AirPods i øra.

 

Lydkvalitet

Trådløse ørepropper har egentlig en jobb som er viktigere enn noe annet – nemlig å levere best mulig lydkvalitet. AirPods låt bra, AirPods Pro låter enda bedre. Den nye passformen med silikonpropper som sitter tettere i øret sørger for en mer fyldig og engasjerende lydopplevelse. Bassen er uten tvil bedre, og mellomtonene er godt balanserte. Apple har ingen egen equalizer som lar deg justere lydbilde, men hver ørepropp er designet for å justere lydbilde selv. AirPods Pro benytter de innebygde mikrofonene til å lytte til hvordan musikken oppfattes for ørene dine, og deretter justeres lydbildet slik at musikken blir best mulig for akkurat dine ører.

Apple har også laget en passformtest som gjør det lettere å finne den beste størrelsen på silikonproppene, og ikke minst den optimale passformen for akkurat deg og dine ører. Testen utføres på sekunder, og tar for seg hvert øre individuelt slik at du for eksempel kan ende opp med å bruke to ulike størrelser på silikonproppene på hvert av ørene.

Apple AirPods Pro har sammen med AirPods Max mulighet til å aktivere romlyd. Når du aktiverer romlyd vil AirPods Pro bruke dynamisk sporing for å lytte til hvor lyden kommer fra, og deretter gi deg en mer kinolignende opplevelse med surroundlyd fra filmen du ser på.

Apples romlyd tar 5.1, 7.1 og Dolby Atmos-signaler og bruker retningsbestemte lydfiltre, og justerer frekvensene som hvert øre hører slik at lydene kan plasseres praktisk talt hvor som helst i 3D-rommet. Dermed vil du få opplevelsen av at lydene kommer fra alle retningene rundt deg på samme måte som lydopplevelsen under en kino.

Super støydemping og samtalekvalitet

I tillegg til god lyd er støydempingen i aller beste klasse. Støydempingen aktiveres/deaktiveres enten ved å holde inne på sidene av øreproppen, eller fra kontrollsenteret på mobilen. Sistnevnte er kun mulig på iPhone, og Android-brukere må bruke «klipe-metoden». Den samme metoden brukes for å aktivere lydfremheving – funksjonen som gjør at AirPods Pro slipper inn lyd fra omgivelsene og lar deg høre hva som foregår rundt deg samtidig som du lytter til musikk. Lydfremhevingen kan også brukes alene, og kan fungere som en slags forsterker/høyttaler som gjør det lettere å høre lyder fra omgivelsene.

Ørepropper med lydfremheving har gjerne en utfordring med susing i proppene, noe som kan bli slitsomt i lengden, men Apple AirPods Pro er så godt som stille. Stille blir det også med støydempingen aktivert – uten tydelig tap av lydkvalitet. Støydempingen er effektiv og fjerner ubehagelig bakgrunnsstøy, og det er tydelig at den fungerer godt også for motparten under samtaler.

Apple har bestandig mestret kunsten å få til god lydkvalitet under samtaler, både for deg som bruker AirPods, og for motparten som skal høre deg prate uten mye forstyrrelser. Samtalekvaliteten ved bruk av Apple AirPods Pro er upåklagelig, og det har gledet både undertegnede og de mange vi har pratet med i digitale møter og i telefonsamtaler. Her er det få, om noen, som slår Apple. Det nærmeste må være Huawei med sine FreeBuds Pro.

 

Sammenligning og konkurrenter

Det begynner å bli et bredt utvalg av trådløse ørepropper med god lydkvalitet og støydemping, og det finnes ikke en enkel fasit på hvilke ørepropper som er best. Passform er til dels individuelt, og selv om det fører med ekstra silikonpropper, er det ikke alltid at et sett ørepropper vil passe alle ører. Apple AirPods Pro er i hvert fall uten tvil de øreproppene som på best mulig måte kombinerer høy lydkvalitet, effektiv og god støydemping og et enkelt brukergrensesnitt på best mulig måte.

Vi har etterhvert testet et bredt spekter ørepropper, og det nærmeste vi kommer er Huawei FreeBuds Pro som kanskje er et litt bedre alternativ for Android-brukere, samt Jabra Elite Active 85, eller Jabra Elite Active 75t. Den første Jabra-modellen byr på mye av det samme som AirPods Pro, men vi sliter med å finne en passform som er like god som på AirPods. Elite Active 75t sitter derimot som støpt, og leverer nydelig balanserte toner og en værtetting som overgår Apple AirPods Pro, men til gjengjeld er verken samtalekvaliteten eller støydempingen like god.

Jaybird Vista har en veldig sikker passform, men oppleves relativt trykkende når du bruke de over tid, samtidig som de verken har støydemping eller lydfremheving (Hear Through), og samtalekvaliteten er heller dårlig. Fordelen med Jabra Elite- og Jaybird Vista øreproppene er at det er litt lettere å sette sangen på pause/stop dersom du bruker hansker/votter på vinteren. Et lite dunk på utsiden av proppen, og sangen er tyst. På den annen side kan du bruke Siri til det samme dersom du ønsker å pause AirPods Pro.

Konklusjon

Apple AirPods Pro
Apple AirPods Pro

Product Name: Apple AirPods Pro

Brand: Apple

MPN: 2990

Currency: NOK

 • Passform - 95%
  95%
 • Lydkvalitet - 95%
  95%
 • Støydemping - 95%
  95%
 • Samtalekvalitet - 95%
  95%
 • Batteritid - 90%
  90%
 • Verdi for pengene - 90%
  90%
93%

Konklusjon

Er du Apple-bruker i dag, kan vi bare oppsummere med at Apple AirPods Pro er de beste øreproppene du får kjøpt. Android-brukere vil kunne alternativer som er bedre egnet, men vil uansett kunne glede seg over AirPod Pro sine gode egenskaper. Spørsmålet er bare om det er interresant for de.

Med Apple AirPods Pro får du en perfekt balanse mellom god lydkvalitet, effektiv støydemping og lydfremheving, en sikker og behagelig passform, og ikke minst høy brukervennlighet. I dag er de kongen av ørepropper, så får konkurrentene strekke seg enda litt lengre i jakten på tronen.

Pros

 • Fantastisk lydkvalitet.
 • Støydemping og lydfremheving fungerer supert.
 • Meget behagelig og sikker passform.
 • Enkel tilkobling til Apple produkter, samt stabil tilkobling.
 • Lite og lett ladeetui.
 • Lang batteritid, samt trådløs lading.
 • Lydfremheving fremhever lydene rundt deg.
 • Enkel betjening.

Cons

 • Taleassistenten Siri fungerer kun for iPhone-brukere.
 • Ingen måte å justere volum på direkte på øreproppene.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2023 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022